A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

anyapoc!Kép

Köszi a cikketKép

A cicire tevés meg szokta nyugtatni általábanKép

MegannKép

De jó neketek, mi még nem mindig tudjuk miért sírKép

Ti melyik tápszert adjátok Lénának?

Mi Nutrilont, nem ismeri itt valaki hogy ez jó e????

holnap jön a dokinő az új és majd rákérdezek nála hogy ő melyiket ajánlja.

Most is evett és előtte cicizett és csak 50ml tápszer fogyott, úgy hogy maradt 50 ml amit ki is öntökKép

Lehetséges hogy kevesebbet eszik mint eddig vagy többet szív előtte vajjon?

Nektek van mérlegetek?
Olyan jó lenne ha tudnám mennyit szív ki....

Mea
mea

MeaKép

Akkor minden hisztinél irány a cici!Az a tejnek is jót tesz és valszeg azért sírdogál(ha tényleg megnyugszik rajtaKép),mert komfort szopira van szüksége,amit az üvegtől nem kap meg,csak ügyi anyukájátólKépKép.
Olvastam a homeos kérdésedet!
Az Urtica csak alacsony higításban serkenti a tejet,én 5 CH-st használok(és működik).Szt a 15 CH sok,de olvasd el ezt:
http://home.tvnet.hu/~a3807/szoptatas.htm

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Senki nem kapta meg a tegnap esti emilemet???
Annyira ki voltam akadva a babanet miatt, hogy az NLC-n indítottam egy új topicot arra az esetre, ha nem tudjuk ezt a szart elérni, legyen hol beszélgetni. Ha van kedvetek, nézzétek meg, tegyétek a kedvencek közé, és mindig kéznél lesz. Egyébként én sem szívesen hagynám ezt itt, már megszoktam, meg minden, de az tényleg jól működik, ez meg mostanában alig... Kábé másfél éve használom az NLC-t, még soha nem volt ilyen, hogy egy egész napig, sőt egész hétvégéig nem lehetett elérni. / mondjuk ott egy zavaró dolog lehet velem kapcsolatban: Bazsianyu az ottani nevem, de majd JUCC-ot írok alá.../

Itt az elérése: http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?id=&forumid=67560&step

Egyébként mi tegnap megbeszéltük a fiúkkal, hogy a hétvége valóban tökéletes lenne szülésileg, mert pénteken átteszi hozzánk székhelyét sógornőm, úgyhogy legalább Balázzsal nem kell kapkodni. Úgyhogy Zsóf Kép , maradjunk csak az okt.1-nél Kép
Amúgyis lenne még pár dolog, amit a héten el kéne intéznem, pl. Balázzsal péntekre kaptunk időpontot fogorvoshoz.
Eszméletlen, hogy mennyi szúnyog lett most itt! Egész nyáron békénhagytak bennünket, ma éjjel meg összecsíptek minhármunkat. Eddig három rohadékot nyírtam ki, remélem, nincs több.

Uxi, szorítok, hogy még maradjon a picurkád odabent, csak ne aggódj! Ilyenkor már nem lehet baj, de azért tényleg próbáld bent tartani!

Szép napot!
Judit 39+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Mea Kép Tegnap írtam pár homeopátiás szerről, köztük az Urtica Urens-ről is. Ott szerepel, hogy nagyobb potenciálban / ilyen a CH15-ös is!/
nem a tejelválasztás serkentésében, hanem az elapasztásában segít!!! Lehet, hogy ez a gond?

Judit

jucc73
Érd

SzisztokKép
Jucc, betettem a kedvencek közé, úgyhogy ha legközelebb nem lesz babanet, akkor megyekKép
De tegnap nekem még gépem sem volt, mert villanyt szerelt a párom, így fel-le kapcsoltuk az áramot. A telefonomon meg láttam, hogy kaptam leveleket, de nem lehetett megnyitniKép Szóval teljesen el voltam zárva a külvilágtól!Kép

Megann, még megvagyok, sajna egyben. Bár megbeszéltem a dokival, hogy most még jobb, ha Lili bent marad, mert jó lenne kikezelni a fertőzésemet, bár a babára nem ártalmas, csak nekem fájna így jobban a szülés. De kaptam Canesten kúpot, meg kenőcsöt és remélhetőleg hamar túl leszek rajta. Szerencsére épp idejében hagytam abba azt a rohat antibiotikumot. Soha többé nem veszek be.
Amúgy meg a baba fent van, teljesen zárt vagyok, magzatvíz van bőven, úgyhogy még nem úgy néz ki mint aki ki szeretne jönniKép Viszont már állítólag 3500 gr. Szóval picike már nem lesz.
Csütörtökön megint kell menni CTG-re, aztán hétfőn, és talán jövő héten sikerül kipaterolnom a kisleányt.
Úgy szeretnék már én is babázni. Igaz olyan sok problémáról írtok, hogy kicsit azért félek, hogy fogom én ezeket megoldani, de lehet hogy felnövök a feladathozKép

Viszont megint szép az idő, lehet menni a babákkal sétálni!!!Kép

Hari 38+3

Kép
Kép
hari

Jucc, Rokica
Én megkaptam a méleket, csak este már olvastam el. Kép Én is szoktam az nlc-n is csetelni, de ezt jobban szeretem.
Most úgy néz ki, hogy megemberelte magát a babanet! Ideje volt. Kép

Hari,
Hol vagy? Mi volt a dokinál?

Most nincs időm reagálni, mert eltököltem az időt és rohanok CTG-re, meg ügyeket intézni.

Majd délután jövök. Remélem, lesz babanet! Kép

Pusz
Benianyu
38+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szia Megann!

Nálunk detto ugyanez a helyzet a sirással... van neki kétségbeesett sirása, ez akkor jön elő ha azt hiszi, nem kap enni, bár nem tudom, miért gondol ilyeneket... meg ha az orrába kell fújni a spray-vel, hogy tudjon lélegezni, ezt nagyon utálja. Akkor van orditás torkaszakadtából.

Ha csak unatkozik vagy kiesett a szájából a cumi, akkor "kiabál" illetve kiált egyet-kettőt. Aztán ha erre nincs reakció, akkor jön a következő stádium. És tüsszentések előtt is kiált egy nagyot. Kép Tündéri.

Nálunk "fürdetés" alatt azért nincs sirás, csak minimális, mert egyrészt befűtöm jól a fürdőszobát, másrészt mi még mindig cicamosdunk, mert még mindig nem esett le a fránya köldökcsonk, harmadrészt mindig betakarjuk valamivel, tehát nagyon ritkán van teljesen meztelenül (a hidegtől függetlenül a legtöbb baba nem szeret meztelenül lenni). Ja, és természetesen két szopi közé időzitem, mert ha éhes akkor nincs tréfa.

Nálunk is estefelé nyűgösebb a baba, de azt hiszem a megoldás abban fog rejleni, hogy ilyenkor bedobom őt a babakocsijába és kimegyünk sétálni, mert azt szereti és akkor elhallgat. Nem baj, ha kétszer megyünk egy nap sétálni. Amúgy délelőtt "szoktunk" ami azt jelenti, hogy a héten kezdtük.

Most kicsit kivagyok idegileg, eddig a baba szépen "átaludta" úgy az éjszakát, hogy csak szopizni kelt fel, ezt lezavarta 10 perc alatt, aztán visszaaludt. Jó, hogy 3szor csinálta egy éjjel, de mégis lehetett mellette pihenni. Most az elmúlt két napban hajnali fél négy, négytől kezdve kukorékol, én meg a hajamat tépem. Emellé kaptam most egy valag forditómunkát, és ezt próbálom gyúrni etetések között, de már a tököm televan vele, hogy nőies legyek és kifinomult. A párom meg most gondolta jónak bejelenteni, hogy ő tkp szeretné abbahagyni a tanitást és itthonról dolgozni mint újságiró. Egyre több ilyen munkája van valóban, de hogy most lemondjon leckéket, mikor amúgy is megcsappant a jövedelmünk ugye mert én a fizetésem töredékét kapom majd TGYÁSra csak... szóval a lehető legrosszabb pillanatot választotta arra, hogy most karriert akarjon választani. Én könyörgöm neki, hogy legalább fokozatosan csinálja, ne sodorjon minket anyagi labilitásba csak azért mert ő már unja a tömegközlekedést és az "időveszteséget" amit a jövés-menéssel tölt el. Igy is sokat van itthon, de az a kifogás, hogy még többet szeretne velünk lenni. Szerintem féltékeny, hogy én itthon lehetek a babával, és ő is ezt szeretné, de a rohadt életbe, az ő feladata most hogy gondoskodjon rólunk anyagilag. És nem is azt mondom, hogy ne álljon át az irásra, tegye, de ne előre mondjon le fizető tanulókat azzal, hogy majd biztos kap megbizást irásra helyette.

Grrrrr.

Férfiak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból, megvolt az első ctg, Emivel minden rendben van.

Hogy kell értelmezni a ctg-t?
A nővér azt mondta, vannak keményedések (pedig akkor nem is éreztem semmit ahhoz képest, amilyen kőkemény a hasam alapból, ha fölkelek).

Hányas szám minősül már keményedésnek?

(itt van minden, eleinte a görbe 50 és 90 között ugrál, majd az alapérték 30 körüli, de csinál púpokat is, amik 60 körüliek. egy kis időre lement 10esre is, de nem maradt ott.)

A doki nem nagyon nézte meg, csak futó pillantáést vetett rá a folyosón, és közölte, hogy a szívműködés rendben van.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Lányok!

Ti is átestetek mostanság baba előtti orvosi vizsgálaton (méhszáj ellenőrzésen) és az érdekelne, hogy Nektek volt-e olyan, hogy nagyon kellemetlen, mondhatni fájdalmas volt a vizsgálat?
Csak azért kezdtem el parázni, mert ennyire rossz még sohasem volt és nem értem, hogy most miért is így történt az egész.... Lehet meg kellene kérdeznem a dokimat... De előtte tudni szeretném, hogy Ti jártatok-e így?
Mondjuk amiatt is izgat a dolog ennyire, mert a végén közölte, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok. Talán 2 héttel a kiírt időpont előtt nem olyan gáz, de iszonyúan foglalkoztatja a fantáziámat....

Köszike!

Jatka
jatka

Mea,
felreertettel! 9 napos koratol tapszer... Akkor napi 1,4 dl tejem volt 1 nap osszesen, ez eleg volt 2x-ri etetesre. Ez folyamatosan csokken azota. 3 hetesen az 5 napos korhaz alatt kezdettcsokkeni, mindjart harmadara. :=( Most napi 20 ml van.
falina

Uxi, én nem tudok sajna segíteni, mert nekem semmit nem jelez az alsó vonalKép De gondolom, hogy akkor neked már vannak rendes kimutatható keményedéseid, lehet hogy mást érzékel a gép és mást te. Fogalmam sincs. Minden esetre a másik topicban úgy láttam azt írtad még úgy néz ki bent marad egy kicsit a babó, úgyhogy ennek örülök. Pihizz sokat, hátha úgy tovább akar bent maradniKép

Jatka, én tegnap voltam dokinál, nézte a méhszájat és bár nekem most épp van egy kis gyulladásom is, de kifejezetten fájt a vizsgálat. Nem tudom, hogy amúgy is fájt volna, vagy csak a gyulladás miatt, de a doki azt mondta nem vészes a helyzet, úgyhogy szerintem simán a vizsgálat volt nagyon kellemetlen.

Hol van mindenki? Ma nincs hétvége, elvileg pörögniük kéne a hozzászólásoknak. Bár most már majdnem mindenki babázik. Kivéve aki ugye nemKép

Hari 38+3

Kép
Kép
hari

sziasztok!!!
Kép

Lillus ma is olyan, mint a Kép
most épp énekel a forgó macskáinak,amik az ágy felett vannak, csak fel kell ugrálnom neki 5percenként felhúzni a kütyüt,mert ha megáll, akkor hiszti van...alvás,aaaz nem...

Hari,
köszi hiányolást, szarakodott a babanetem, de küldtem mailt tegnap neked!
meg most ezt a képet neked találtam
Kép
mesélj,mik történtek,amÍg nem "beszéltünk"Kép
nem tudok most visszaolvasniKép
jobban vagy már???

én net hiányábn Lillát kényeztettem mindenféle jóval,amiket szerváltam nekiKép
egy gyapjú kókuszbetétes pólyát pl.,bevált, tök jókat alszik benne, ha végre elfáradKép
meg a Lamaze 0+ "könyvecske" nagyon bejön neki, most azt nézegeti. ezek kötik le kb. fél óráig...aztán jön egy sor sÍrás,szopi,puki,pisi-kaki=>jó esetben...,aztán megint a játékok, közben persze éneklés(ez utóbbit én csinálom, ami biztos mindenkinek fülkÍnzó lenne, de a huncut manó szereti hallgatniKép)
cipelgetés...és ha már minden trükkből kifogytam,hogy lekössem a figyelmét, akkor végső eszközként jön a hordozókendő.
tudtátok,hogy több honlap van erről?
www.hordozokendo.lap.hu
ma ezzel kellett mennünk a bőröndjéért meg a postára,mert másban nem maradt sÍrás nélkül,én meg már fáradt vagyok a kÍsérletezéshez,hogy meddig jutunk a háztól sÍrás nélkül...elvittem a kendőben.
na néztek is az emberek rám, mint valami ufóra,hogy mit csinálok a babámmal...de hát engem már nem érdekelnek ilyenek mostanában, hogy másik mit gondolnak...asszemKép
folyt.köv.

ps: Mea!!!!Küldd el Billt,anyánál vannak a cumik meg minden!
zsofy

Sziasztok!

Annyira édesek a babák. Olyan jó nézegetni a képeket. Kóbor kislánya a kendővel... csúcs Kép

Most van időm írni, mert Olivér 3 napja olyan jó, mint egy kisangyal. Eszik, alszik, mikor ébren van semmi nyűgösködés, csak nagy vigyorgások. Mondtam is apának, hogy nem tudom mi ez a sírásmentesség, biztos bevette a jóbaba pirulát Kép
Holnap kell mennünk vele audiológiai vizsgálatra illetve sebészetre. Félek a holnapi naptól. Pécsre visszük, és az első helyre fél nyolcra van időpontunk, a második helyre pedig háromnegyed kilencre, no és utána még az én dokimhoz is oda kell érnünk dél előtt a hathetes kontrollra. Nem tudom hogy fog szegénykém útközben szopizni, meg úgy egyáltalán hogy fogja bírni a délelőttöt és a sok molesztálást...
A múlt héten itt a bajai kórházban másfél órát vártunk az öthetes gyerekkel a csípőultrahangra. Hiába kértünk időpontot előtte egy héttel, mivel rossz helyre jegyezték be. Jó nagy cirkuszt csaptunk, és végül megcsinálták, csak várni kellett. Ja és a kórházi dolgozók úgy néztek rám, mint egy nem is tudom mire, mert meg mertem szoptatni a gyerekemet a váróban... Hát totál kiakadtam. Ezért visszük inkább Pécsre holnap. Eldöntöttem, hogy semmilyen vizsgálatra nem fogom itt Baján elvinni, ezekhez a síntérekhez.

Rokica! Neked aztán nem egyszerű az élet a pároddal. Elég rosszkor időzítette ezt a váltást. Amikor így eldönt valamit tudod befolyásolni?
Milyen spray-t szoktatok Zsuzsa baba orrába fújni?

Babázós anyucik, ti mennyi ideig hagyjátok a babuskákat komfort szopizni? Én elég sokáig, mert nincs cumija, és a cicin éli ki magát. A védőnőm szerint nem kellene hagyni. De hát időm van, más dolgom sincs, csak hogy kiszolgáljam a gyerekemet. Akkor meg miért ne?

Benianyu! Majd írd meg, mi volt a CTG-n Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Hali
én még egybenKép Fájdogálok egész nap, de így az utolsó napokban mindig-mindenhol fáj valami.

JAtka
enyémdr aranykezű, eddig meg sem éreztem, ha vizsgált, de az utolsó 2 alkalommal (38,39. hét) én is szenvedtem, mert fájt rendesen. Állítólag az az igazi kín, amikor tágulás/fájás közben vizsgálnak...

üdv
p 40+0
penna

Jatka, Hari,

Valószinű hogy ilyenkor az orvos ujjal tágitja a méhszájat, és az fáj. Tegyétek szóvá. Ha nem akarjátok, akkor ne csinálja, de legalábbis kérdezze meg előtte.

Ildi:

Remélem hogy befolyásolni tudom. Mondjuk úgy vezette be a dolgot, hogy mit szólnék hozzá, ha... és hogy természetesen nélkülem nem hoz döntést. Ez mindenesetre megnyugtató, bár maga az ötlet hajmeresztő. Mondtam neki, hogy nekem nincs ellenemre, hogy váltani akar, de ne pont most, hanem várjuk meg hogy hogy birjuk anyagilag a megcsappant jövedelem mellett. Meg hogy ha lehet akkor fokozatosan épitse le a tanulóit, ne egyszerre. De az észérvek nem az erőssége...

Penna:

Nekem egyszer se fájt mikor az orvosom vizsgált, igaz, állitólag ő is csinálta ezeket. És a fájás alatt sem fájt a vizsgálat. A fájás fájt. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ildi:

Szerintem is teljesen igazad van, miért ne?

Hogy én meddig hagyom rajta az a tejállományomtól függ. Mikor olyan rohadt sok volt a tejem (már nem az), akkor azért szedtem le a mellemről, mert túlette magát és kihányta. Most hogy már nem ömlik úgy a tejem (meg lehet, ő is jobban megtanult cumizni rajta), hagyom őt ameddig le nem cuppan magától.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Spray az a fiziológiás sóoldat, amit tkp orrcsepp formájában kértünk, de az itteni gyógyszertárban csak spray volt, és David azt hozott haza. Úgyhogy azt használjuk. Elég brutál, őszintén szólva, befújni a kis pici baba orrába. De a cseppet is ugyanúgy utálta. De lehet holnap elmegyek másik gyógyszertárba, hátha van náluk csepp. Szóval a cseppel ki tudja szuszogni magának az orrát ha bedugul.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, ahogy elküldtem az előző üzenetet, elromlott az internet. De most végre megcsinálták.

Zsofy, tök ari a képKépKöszi. Jó, hogy így bevált nektek ez a hordozó kendő. Ha jól emlékszem van kengurutok is, azt még nem lehet használni, vagy az nem vált be?
Szegény párom most jött haza a fogorvostól 4! fogát betömték, aztán a végén az egyikről kiderült, hogy azt húzni kell, mert nem lehetett megmenteni. Úgyhogy most jó sz@rul van szegény. Főztem is neki fini húslevest. Megint úgy bevásároltam, pedig nagyon figyeltem hogy ne legyen nehéz. Bár igazából nem is az a baj, hogy nagyon nehéz lett volna a szatyor, mert lemértem itthon és csak 10 kg volt, csak annyira fájnak az ujjaim, állítólag a vizesedés miatt, hogy ahogy a szatyor fogója összeszorítja a kis hurkás ujjaimat, az fáj. Na mindegy, a lényeg hogy van húsleves.

Mindjárt eszem is belőle egy pár bödönnel. Fura, mert amikor a terhesség alatt sok folyadékot kellett volna inni, akkor úgy kellett magam megerőszakolni, most meg hogy azt mondta a doki, próbáljam visszafogni a folyadékfogyasztást, majd' szomjan halok. De csak az ujjaim vizesednekKép

Rokica, lehet hogy igazad van, bár nem feltételezem a dokimról, hogy tágítani akarna, mert teljesen zárt vagyok, és az ő véleménye szerint jobb lenne, ha még legalább egy hétig kibírnám. Aztán persze lehet hogy tévedek. Kicsit inkább az volt az érzésem, hogy ugye mivel be van gyulladva a hüvelyem (bocsi) így azért fájhatott.

Penna, már nagyon izgi neked. Hogy viseled? Nekem ha eszembe jut a szülés, nincs semmi elképzelésem róla, egyszerűen csak összeszorul a gyomrom, és nagyon izgulok önkéntelenül is. De nem annyira, mint gondoltam. Már úgy értem bármikor szülhetek, de elvileg kb. 1 hét múlva reálisan, és azt gondoltam, hogy ennyivel előtte teljesen ki leszek borulva.

Na kicsit "csöndbe" maradok, eszem pár falatot.

Hari 38+3

Kép
Kép
hari

Falina!

Akor látom hasonló cipőben járunk.....Kép

Nekem egy hetes kora óta tápit is kapKép

Nekem egy etetésre kb. 40 ml van a cicimben és szoktam fejni is, ma pl. eddig 100 jött össze de az előbb be is falta már.

Lenne egy kérdésem hozzátok!Kép

Ha éjjel nem fejek de nappal végig szopik között akkor az elég vagy éjjel is kell??????

Mert már így is majdnem összeesek a fáradtságtól meg 1 óra elmegy éjjel is a cicizéssel + tápszerezéssel.Kép Fejni már nem bírok egyszerűenKép

Ez baj??????????????

Mea
mea

Viszont kiváncsi vagyoka jövő heti súlymérésre, akkor 2 hét telt el az előzőhöz képest.

Merthogy most amióta cicizik van hogy csak 50 ml tápszert fogyaszt el mellette.

Lehet h akkor szív 50 ml.t is belőlem????

És az lehetséges hogy 10 perc alatt, mert utána már nem nyel azt hallom?!?

Mert ennek örülnék, azt jelentené h félig tápi félig anyatejcsi egy evés nála + néha tudok adni még 100 anyatejcsit és az már több mint fele anyatejcsi lenneKépKépKép

De jóóóóóóóóóóóóóóóóóó lenne áttérni csak szopira.

Szerintetek még át lehet vajjon???????????
És hogyan????
Fejjek éjjel is pár napig és attól lesz annyi???

Mea
mea

Zsófy!Kép

Köszi és én is küldök Neked meglepitKép

Jucc!Kép

Még csak 10 szemet vettem be abból a fránya 15-ből de akkor abba hagyom.
a hülye gyógyszertáros adta h ez jó csak erősebb!!!!!

Mekkora hülye nem?????

Még elapasztaná azt a keveset is ami van!!!!!!!!!!!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

Holnap visszaviszem és beletömöm a szájába!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

hali

az utolsó üzim óta,most dőlt ki Lillácska...eddig tartotta magát...kész!
nem semmi,hogy bÍrja!én már alig...

ráadásul be kellett állnom nekem is a fejegetők közé! most pont Megann 7-7..5-5..módszerét csinálom, fél kézzel...igaz,Lilla jóllakik a tejcsivel, de annyit kér mostanában, szerintem egyszerre nem tud szegény csak kb.70-et enni,aztán kéri egy óra múlva a többit...

nnna,ezt nemhiszemeeel...lányom újra éber és nyifog...2hós sincs még...
zsofy

Mea,
ari vagy,de nemk azért küldtem,hogy te is valamit küldjél!!!nehogy azért vegyél valamit,mert elküldtem az üvegeket!!!hisz azokat én eredetileg Lillának vettem, de mivel nem használja őket,hát inkább használjátok egészséggel,mint ,hogy itt álljanak!!!Lilla LÍvinek adja őket!Kép
fejés:
éjjel én sem fejek, örülök,ha a szemem nyitva tudom tartani!
Lilla nem tud aludniKépKépremélem csak valami front és nem beteg szegény!!!
zsofy

Sziasztok Kép

Hű,látom azért vannak gondok....nem is tudom hirtelen kinek mit írjak.....

Hari Kép

Remélem mostmár jobban leszel,figyeltem,hogy alakulnak a dolgok,de írni nem tudtam neked,mert ez a babanet sz@r volt,de látom másnél is....Kép
Egy vizsgálatnak szerintem sem szabad fájnia,akkor ott valami nem oké,legközelebb ne hagyd,hogy szadizzon!!!!Kép

Zsófy Kép

Nem semmi a kicsilány!!!Kép
Két hónapos és egész napos egész emberes kis munkaadó!!!
Szegénykém jó fáradt lehetsz! Rám is ez vár???

Roki Kép

nem semmi vagy te sem,hogy egy újszülött mellett dolgozol........Kép
Le a kalappal!!!
Én meg majd államvizsgázhatok,ha Marci hagyni fogKép

Megann!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FELHÍVTAD A SZOPISTANÁCSADÓT????
VALAMIELYIKÜKET????
MIT MONDTAK??????

Ma este biztos elmegy a férjem focit nézni a haverjaival,tehát gépezni fogok!!!!!Kép
Benianyu,ma tényleg írok,mert Te mindjárt szülni mész.....nem halogatom tovább!Kép

Teszek fel képet a pelenkázónkról,enyém férj tegnap késő estig szerlgette,mert tegnap csak 3x kaptam sírógörcsöt,hogy sehol semmi és én mindjárt szülök......na erre összekapta magát.....

Na itt van:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi,ha kicsit hosszú lettem!Kép
annamami

Mea!

Én is a CH 5-öst szedem a homeopátiás bogyóból. Na, nem mintha nagyon beindult volna tőle a tejem. Pedig iszom a Laktoherb szoptatós teát is.
Mi is kb. fele-fele arányban isszuk a tejcsit és a tápszert. Tényleg, megkérdezhetem, hogy milyen tápszert használtok? Mi a HUMANA HA 1-est, eddig nagyon bejött, de néhány napja Gergő nem tud kakilni tőle. Nagyon erőlködik, nyom szegény, de semmi. Csak akkor van valami kaki, ha bevetem a hőmérős módszert. De arra meg nem akarom rászoktatni.
Az éjszakai fejéssel ugyanúgy vagyok, mint Te, nekem sincs semmi lelkierőm éjjel fejni. Bár, hogy őszinte legyek, napközben is csak nagyjából 1x van rá időm, és este szoktam még, amikor a gyerkőc már elaludt. De a napi lefejt mennyiség is csak max. 20-30 ml. Hát ez lóf..sz. Már bocsánat. Te mennyit tudsz lefejni? És egyáltalán, hányszor van időd fejni? Ráadásul Gergő nekem egyáltalán nem alszik napközben, úgyhogy tényleg nem sok mindent tudok csinálni.

Megann, Zsofy!

Ki tudnátok nekem fejteni a tej fejés 7-7..5-5 módszer lényegét? Mit is jelent ez valójában? Nagyon kíváncsi vagyok, mert most eltökéltem, hogy amennyire csak lehet, szeretnék minél több anyatejet produkálni, már csak a fent leírtak miatt is.

Köszi előre is!

ÜDv: kuha

Kép
kuha

ráadásul akar szegényke szopizni, de ugye az előbb fejtemKépKépKépÍgy csak cumizni tudKépKép
annyit szÍvok ma, kivagyok...ráadásul magamban irkálok itt...
zsofy

Zsófy Kép

Én nagyon szívesen beszélgetnék veled.....Kép
annamami

Kuha,
én csak Megannt utánoztam!Õ jobban tudja,mi a lényege!
7percig egyik cici másik cici, aztán 5-5perc,aztán3-3 aztán 1-1 percig kell fejni...durva!!!

Megann,
ez nagyon durva!
ráadásul én baromhülyeállat elfelejtettem a mellszÍvót sterilizálni, és 80ml van benne, a lányom éhes, és én nem adhatom neki odaKépKépKép
ez a mai formám...mondjuk nem is fogadná el a cumisüvegből...sokat próbáltam régebben abból etetni.
kivagyokKépKépKép
itt nyifog szegénykeKépbár ma egész nap cicin lóg szinte,remélem nem hal éhenKép ugye nem???
az a baj,hogy türelmetlen,meg fáradt.ha kitartóan cumizna, valami biztos jönne neki, mert ha megnyomom,jön,csak nem szÍv elég erősen,mert ugye megszokta,hogy nagyon könnyen jön a tejcsi neki.

nem lesz attól baja, ha ilyen sokáig nem alszik? na megpróbálom a kendőt,ha a kiáltozásból sÍrásba vált megint. most épp a "próbálja meg megvÍgasztalni magát" (www.papmpers.hu) taktikával próbálkozom...
a hordozókendő elaltatja, annyból jó, ma már 2szer is elaludt benne, de nem lehet kitenni belőle, mert felébred utánna 5 perc múlva és kezdődik a kiabálásKépKép
MUIT TEGYEK??????????????????????????????
SOS!HELP!HILFE!SEGÍTSÉG!!!meg minden!
zsofy

Sziasztok!

Penna Kép Kitartás, már biztos hamarosan túl leszel rajta! Egyébként én is egész nap fájdogálok és keményedek, pedig tényleg nagyon gyúrok a hétvégére! Remélem, ezek még nem jelentenek semmit! Persze megpróbálom pozitívan nézni a dolgot: ha ma mégis megszületne a kicsim, megspóroljuk a holnapi vizit 6000 Ft-ját Kép Kép Kép

Jatka Kép Mindenképpen kérdezz rá a dokinál, mi ez a fájdalmas vizsgálat, miért van rá szükség, ugyanis jogod van tudni, mit miért csinál, nem pedig némán tűrni! És arra is jogod van, hogy ne engedd meg, egy vizsgálat sem fájhat!!! Előző terhességem végén én is átéltem hasonlót, tök egyértelmű volt, hogy kézzel akart tágítani, de nem engedtem többet. Nem származott belőle semmi károm.

Mea Kép Igenis vidd vissza, tömd a szájába! Tuti, hogy ez a nő nem értett a homeopátiához, ugyanis a nagyobb számok egyáltalán nem jelentik azt, hogy az erősebb szer lenne!

Szép estét mindenkinek!
Judit 39+0

jucc73
Érd

Most már kezditek elültetni a kisördögöt a fejemben ezzel, hogy nem szabadna, hogy fájjon a vizsgálat. De akkor ha én saját magamnak teszem fel ezt a kúpot és a könnyem kicsordul a fájdalomtól, akkor lehet hogy az én szervecskémmel van a baj? Még csak a második kúpnál tartok, tegnap azt hittem majd ma könnyebb lesz felhelyezni, de ma is olyan volt, mintha benőttem volna. Már ott tartottam hogy feladom az egészet és kidobom a kúpot is, mikor végre nagy nehezen sikerült, de ez jobban fájt, mint amikor a doki vizsgált. Szóval nem tudom mi ez. Persze azzal vígasztalom magam, hogy a baba feje alig nagyobb a kúpnál, tehát nem lesz az sem sokkal rosszabbKép Inkább bele se gondolok. Remélem nem fog szegény Lili babám beszorulni.

Zsofy, sajnállak, felváltanálak szivesen, de túl messze vagyKép Én most olyan szivesen babusgatnék egy Lillát, addig te aludhatnál egy cseppet. Bízzál abban, hogy ha ma ilyen nyűgös, akkor talán holnap nem lesz az. Vagy ez kevés vigasznak?
Mindig azt mondjátok, aludjunk most mert ha már meg lesz a baba nem fogunk tudni. Na hát én próbálok is, de nem megy. Este nem vagyok álmos, éjjel forgolódok, keményedek, fájdogálok, de nem a méhem, hanem minden más. (kezem, szeméremcsontom, lábam, medencém stb.) Meg képzeljétek el mindig elfekszem a fülcimpámat! Olyan rossz arra ébredni, hogy visszahajlott állapotában fekszem rajtaKép Tud ám fájni! Na mindegy. De reggel is felébredek hamar, úgyhogy igazából nem vagyok soha igazán kipihent. Meg már izgatott is vagyok.

Na nem panaszkodom annyit.

Hari 38+3

Kép
Kép
hari

Na, hát látom megint egyedül vagyok, úgyhogy megyek is. Majd holnap benézek délután. Addig azért írjatok, hogy legalább olvasni tudjak.

Jó éjszakát mindenkinek!

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Olvastam h Canesten lett nálad is a befutó, ha ez vigasztal ezt a legszarabb feltenni sszerintem is, mert a tabletta mivoltjából kifolyólag semmi sikossága nincs illeetve az a feltevő szerkezet sem épp az áramvonalasságáról hires, szóval ügyeskedés van néhány percig nálam is mire célba érKép

Viszont a hatás garantált 3 alkalom után nálam...Kép

Jó éjt!

Kép
hencsi

Hari Kép Azért a Te esetedben nem tenném rá a fejem, hogy a doki rosszban sántikál, lehet, hogy itt valóban a betegség az oka a fájdalomnak. Kitartás, jobb lesz hamar!

Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Most jutottam ide a géphez. Ma megint egész nap rohangáltam, de jól vagyok. A CTG-n minden oké volt, Danibaba szíve szépen ver, méhösszehúzódás nincs. Jövő kedden újra megyek, akkor lesz UH és flowmetria is, ha még addig egyben leszek. Jó lenne, a dokim pénteken jön vissza, az még 10 nap. Hátha....
Viszont a szüleim ma hazajöttek a nyaralásból, így ha mégis szülünk, akkor legalább lehet őket rögtön riadóztatni.

Hari,
Szerintem is valami gyulladásod lehet, ha a kúp feltevése is fájdalommal jár és amiatt volt kellemetlenebb a vizsgálat, mint kellett volna.

Zsófy,
Hihetetlen, hogy milyen éber a kislányod. Ebben a korban még "eszik-alszik" programja kéne, hogy legyen. Furcsa, hogy az emberek megnéztek hordozókendővel. Milyen hülyék! Mindegy...

Ildi,
Nagyon tetszett, mikor azt írtad, hogy Olivér bevette a jóbaba pirulát Kép Kép Kép Szörnyű lehetett másfél órát várni a vizsgálatra. Hihetetlen, hogy az orvosok/nővérek nem veszik figyelembe, hogy ilyen kicsi babával váratnak.
Megy a drukk, hogy a holnapi nap simán menjen.

Annamami,
Szép lett a szoba! Kép Kép Hol vannak a kérdések? Kép

Penna, Judit,
Mi újság? Mi a helyzet fájdogálás ügyben? Van változás? Amúgy már holnap után jön a front! Lehet, hogy beindul valami! Kitartás!

Benianyu
38+3

benianyu

Jucc!

Ma voltam bababoltban, és mondta a nő, hogy nagyon fenn van a hasam.Kép Igaz, Gergővel is így volt még a végén is. Nehogy itthagyjatok, mindenki megszüljön csak én nem!Kép

Annamami!

Szép a pelenkázó. Ez az Ikeás antikolt?

Mea!

De jó, hogy már több a tejed! Biztos át lehet állni csak szopira, csak vszg. fokozatosan, és biztos nagyon strapás, mert sokat kell szoptatni, fejni. De a szoptatási tanácsadó ezt nálam jobban tudja. Kitartás!

Hari!

Jobbulást! Nekem is akkor fájtak a vizsgálatok, mikor Gergővel vajúdtam, szerintem kézzel tágítottak. Neked vszg. érzékenyebb a gyulladástól , azért fáj.

Zsóf
38+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Göndörzsóf Kép

Igen ez az!Kép tökre belezúgtam.......Kép

Benianyu Kép

De jó hogy ítt vagy,kicsit aggódtam,hogy ma mindenki kidőlt,Te esetleg elmentél szülni.....
de még szerencsére nem,úgyhogy belevágok,talán nem lesz nagyon OFF és mivel nincs ma este túl nagy forgalom,talán a többiek elnézik nekem,hogy ma be sem áll a klaviatúrám!Kép

Szóval én is a Szent Imrében szülök majd,de amolyan outsider-ként,erről majd írok többet priviben,hogy hogyan és miért.....
A "második dokim" Barna dr.lesz,mint neked!Kép
Ha visszajött akkor fogok talizni vele először,még nem is láttam,nem tudok róla semmit,gondoltam bíztatásként mondhatbnál róla néhány szót,hiszen gondolom te nem véletlenül választottad őt!
Aztán a szülésznő kérdés!
neked ki lesz?
Miért ő?
Mi a tarifája?
Szerinted van hátrány ha ne válsztok?
Jelenlegi felállásban: én+ a dokim+ Barna dr.+ a férjem....kell szülésznő????Vagy akkor is lesz,ha nem válsztok???
Egyátalán befér még valaki a szülőszobába?!?KépKépKép.....tudom kicsit bonyolultul hangzik!Kép

Próbáltam az "öreg motoros"Szt.Imrésekkel felvenni a kapcsolatot,nem sok sikerrel,ezért is bombázlak most téged,jaj,nagyon fárasztó vagyok???Kép

Kórházi cucc:
Nem tudok semmit(!!!!) a helyi szokásokról mi az amit vinni kell(nekem és a babának),mi az amit adnak???
Pl.:
-kórházi hálóing kell-e vagy adnak?
-mellszívót vigyek,ne,lehet sterilizálni,vagy kórházit használnak?
-babának mi kell,ruha,pelus,krém,popsitörlő?vagy adnak?
-csecsemősök normélisak?van hozzátáplálás?odaadják a lefejt tejet ha én azt szeretném?van cukrosvíz adás?tápszer gyerekbe öntés?KépKépKépstb.

Annyira nem vagyok képben!!!!!!!!KépTök gáz!Kép
Segíts légyszi!!!!

Most lezuhanyozok,aztán jövök vissza!OK?
annamami

Benianyu!

Megköszönöm, ha felteszel a tábliba. Október 1-re vagyok kiírva, első gyermekünk Lili 2001. április 28-án született. 35 éves vagyok és a Mávban fogok szülni.Most Andrist várjuk.
Köszönöm!

Penna, Jucc, Zsóf!

A szombat nekem is jó (ez a terminusom!), de nem tudom, kibírom-e addig. Kezdett távozni a nyákdugó és görcsölgetek is rendesen. Bár a baba mozog, így valszeg csak jósló fájások.

Mea!

Nagyon megértelek és hadd mondjam el egyelőre még ismeretlenül, hogy a kislányom szinte semmit nem aludt az etetések között, ha nem ringattuk, énekeltünk neki, vagy éppen nem szopott, akkor sírt. Nagyon ki voltam fáradva és persze azt gondoltam sokszor, hogy biztos valami baja van. (Persze nem volt semmi). Kb. egy éves korában kezdett el délután aludni (igaz ezt azóta is műveli). A gyereksírást pedig egyáltalán nem tudom elviselni, ezért is félek egy kicsit a kezdetektől. Engem az a gondolat nyugtatott meg, hogy most ebben a pillanatban még anyukák ezrei élik át ugyanazt, amit én, nem vagyok egyedül.

Ayse

39+4

ayse

Annamami,

Én eddig zuhanyoztam! Kép Meleg váltás. Írom a válaszokat. Kép

A Barna dr nagyon jó fej, Benit is nála szültem. Igazából akkor ismertem meg, mikor Benivel teherbe estem, a sógornőm ajánlotta. Nem egy bőbeszédű típus, de a lényeget elmondja és nagyon egyértelmű, határozott. Nagyon profi, százéves gyakorlata van. Egyébként a fia is ugyanitt nőgyógyász.

Amikor Beni született nem választottam szülésznőt, az ügyeletes volt bent, aki nem más, mint akit most felkértem. Nekem nem jött be a férjem, rossz volt egyedül. A szülésznő (Ujváriné, Borika) nagyon kedves volt, segítőkész, ott volt végig velem, de ő ügyeletben volt, csinálta a dolgát, elmaradt papírmunka, ilyesmik. Most viszont teljes mértékben rám fog koncentrálni. Remélem...... Tarifát nem mondott, nem kérdeztem, majd adok neki belátásom szerint. Elég sok függ tőle, főleg, ha nem tudom kivárni, míg az orvosom visszaér a szabadságről. (még 10 nap)
Ha a férjed bent lesz, akkor lehet, hogy nem kell választott szülésznő, nem leszel egyedül. Majd írd meg, hogy miért van második dokid és ki az első. Jó privátban is.

Folyt köv. (lehet, hogy már visszajöttél a fürdésből és tudod olvasni)

benianyu

Kórházi cucc:

Hálóinget elvileg adnak, de elfogyhat, főleg hétvégén, szerintem vigyél mindenképp. Én négyet pakoltam be. Betétet is készíts, mert arról is az anyukáknak kell gondoskodni.

Én a mellszívót is becsomagoltam. Van kórházi is, bár én nem használtam, mikor Beni született. Van mikro, ha abban szeretnél sterilizálni.

A babának pelus és popsitörlő mindenképp kell. Célszerű vinni anyagpelust is, mert abból kevés van a kórháznak. Ruhát viszont adnak és takarót is, csak a hazamenőst kell bevinni. Szerintem az ráér aznap, én a férjemmel fogom behozatni. Így október táján ez eléggé időjárásfüggő.

A csecsemősök nincsenek mindig a helyzet magaslatán, de ha elmondod nekik, amit szeretnél, pl. hogy a te babádnak ne adjanak tápszert/cukrosvizet/cumit, akkor nem fognak. Egyébként a legtöbb azért segítőkész.
Amúgy meg 24 órás room-in van, megteheted, hogy csak a vizsgálatok idejére adod be a babát a csecsemősökhöz, meg maximum amíg zuhanyozol.

Van az nlc-n is Szent Imrés fórum, egész jól pörög, olvass bele, sok hasznos infot találsz majd.

Benianyu

benianyu

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 8 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 7 hét + 3 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 7 hét + 2 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 6 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 6 hét + 0 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 5 hét + 4 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 5 hét + 1 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 5 hét + 0 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 5 hét + 0 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 4 hét + 1 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 4 hét + 1 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 3 hét + 3 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 3 hét + 2 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 3 hét + 0 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 3 hét + 0 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 3 hét + 0 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 2 hét + 6 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 2 hét + 5 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 2 hét + 5 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 2 hét + 4 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 2 hét + 4 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 2 hét + 0 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 2 hét + 0 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 2 hét + 0 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 1 hét + 6 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 1 hét + 4 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 1 hét + 4 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 0 hét + 5 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 40 hét + 2 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 40 hét + 2 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 40 hét + 0 nap
Ayse Lili 2001.04.28 2005.10.01 Andris MÁV 35 év 39 hét + 4 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 39 hét + 1 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 39 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 38 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 39 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 39 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 38 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 38 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 37 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 37 hét + 4 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 37 hét + 3 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 37 hét + 1 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 35 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 33 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 31 hét + 0 nap
</pre>

benianyu

Benianyu Kép

Itt vagyok!Kép

Olyan kedves vagy,hogy segítesz és minden gondom pikk-pakk megoldod,bárcsak az életben is minden így menne!Kép
Mi az a nlc és hogy lehet oda jutni?
Bár lehet,hogy nekem nem is kellenek,itt vagy Te és mindent elmondasz!Kép
Ezeket ki is jegyzetelem egy papírra,mert a terhességi elhülyülés miatt lehet,hogy később meg sem találnám.....és lassan azthiszem kórházi csomagot illene összepakolnom......
annamami

Fú,azt hiszem privit majd csak holnap írok,nagyon elfáradtam.
Szerencsére holnap nincs sok dolgom,úgyhogy jövök majd.
Most tűzök aludni,ha a kisfiam is úgy gondolja és hagy!
Mostanában ugyanis helybenfut és majd kifúrja az oldalamat!Kép
Egy perc nyugta sincs!
Tiszta apja!Kép

Jó éjt!
Benianyu,mégegyszer köszönöm!KépKépKépTündér vagy!Kép

annamami
33+2
annamami

Benianyu Kép Én megvagyok, egyszerűen nem tudom eldönteni, mi van. Délután óta fájdogálok, de igazán szerintem nem erősödik, elég nagy szünetek vannak. Áztam egy nagyot a kádban, de attól sem múlt el semmi. Nem értem, hogy lehettem Balázzsal annyira tuti biztos benne, hogy ebből lesz valami? Most teljesen bizonytalan vagyok, mintha nem is szültem volna még. A fájdogálások kellemetlenek, nehezen tudok közben beszélgetni, de azért tudok. És mosogattam is, most még gyorsan vasalok kicsit, nehogy ittmaradjanak a srácok vasalt ruha nélkül... Közben pedig dumálom a babának, hogy maradjon még péntek estig legalább. Azt én nem látom, hogy fönt van-e a hasam, vagy lent, de sztem nem változott, tegnap este pl. nagyon szenvedtem a gyomorsavtól, és most is kezdem érezni. Gyanítom, hogy pár napig még elleszek így, csak aludni tudjak!

Nektek is jó éjszakát!
Judit 39+0

jucc73
Érd

Annamami Kép
Bocs, hogy beleszólok, de hátha Benianyu ma már nem jön:
nlc=Nők Lapja Café, www.nlc.hu a honlap, ott kattanj a fórumra, ott találsz olyat, hogy keresés a fórumon, beírod a szentimrét, és szerintem ki fogja hozni azt a topicot, ami Neked kell!

Jó éjt!
Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Még nem olvastam mindent vissza, de gyorsan leírom, hogy milyen klassz szülésem volt. Szerdán mentem ctg-re, ami a szokásos kiugrásokat mutatta a baba szívhangjában (szrni rá!), a doki megvizsgált, azt mondta, szűk egy ujjnyi. Mondtam, hogy az igen karcsú, mire megkérdezte, meddig akarom még pocakban a mamutkámat. Mondtam, ha lehet, már nem sokáig. Erre felajánlotta, hogy egy kicsit tágít, hátha előre hozza a szülést. Mondtam jó. Nem fájt, semmi gáz nem volt, beírt a rákövetkező szerdára ctg-re. Én elmentem a városba vásárolni (merev pelenkázólap, csak úgy bkvval, mávval hazaszállítva). Meg hazafelé beugrottam a patikába, vettem nagy pelust (ha kell valakinek jelentős a maradék). Kimentem a kertbe szőlőt csipegetni, és éreztem, az "inkontinencia" jeleket. Beszaladtam a házba (kb. este 6 volt), ahol rájöttem, hogy az magzatvíz, nem szivárgás, hanem ömlés. Felhívtam a dokit, aki azt hitte, szórakozok, de azt mondta, 2 órán belül legyek a kórházban. Nyolc előtt egy kicsivel beértünk. Ha nincsenek az óriási pelusok, nem tudom, hogyan ültem volna kocsiba. Ja és nem fájt, csak kicsit feszült a hasam. Megvizsgáltak: 2 ujjnyi. Kaptam borotválást meg beöntést, ami egyáltalán nem kellemetlen és lazítja a méhizomzatot is. Utána a szülésznő megvizsgált és azt mondta, hogy még ma szülünk (ez volt kb. 10-kor). 11 előtt egy kicsivel mentem a szülőszobára, akkor olyan erős mensi görcseim voltak. Bekötötték az oxitocint, amitől jelentősen beerősödtek a fájások. Éjfélkor megjött a doki, utána 20 perccel PálmaKép. Nem kellett megcsászározni, mert nagyon szépen lazult a csípőm, csak a nagy buksija miatt a szülésznő hiába védte a gátamat, az utolsó pillanatban fel kellett vágni. De az sem volt gázos, a varrásnál is csak a popsi felőli öltéseket éreztem. A tesóm a saját kocsijával jött utánunk, ő szaladt el babapelusért, mert azt nem szereztük be időbenKép. Elvileg, csak egy hozzátartozóm jöhetett volna, de mivel 11-től egyedül voltam a szülészeten, a párom és a tesóm is bejöhettek. A szülőszoba ajtaja nyitva volt, a tesóm mellettem állt, a párom meg az ajtó előtt tipródottKép. Szóval bent is volt, meg nem isKép. A köldökzsinór átvágását meghagyta a tesómnak, mert ő állt helyt hősiesenKép.
Aztán a szülőágyon pihiztünk és szopiztattam a kicsit egy órán át, mielőtt felvittek volna az osztályra.

Nagyjából ennyi volt, a kórházról meg a szopiról holnapKép.

DuduklyKép
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Olvasgatlak ám titeket szorgalmasan, csak írni nem nagyon tudok, mert Balu egy kis ölbebaba, Marci meg ezt nem szereti és nyűgös tőleKép Egyébként nagyon jól megvannak, Marci mindig jön és símogatja amikor szopizik ( ált. egész napKép)

Láttam most a táblázatot és eszembe jutott, hogy a nlc-n láttam egy topikban a következő hírt: Sziasztok! TMARIE-nak megszületett a babája. Toth Mirabella 49cm 2740 gr. Mindketten jól vannak. Ja és ezt 09.23.-án írták
Így a többiek egy helyet előreugorhatnakKép

Még annyit gyorsan, hogy olvasom a szopis nehézségeket és képzeljétek tegnap éjjel azt álmodtam, hogy elmentünk méreckedni a dokinénihez és azt mondta hogy Bálint 2800 gramm, én meg kétségbeestem, mert egész nap cicin van, tök szépen kikerekedett a feje, akkor hogy fogyhatott le 3400-ről. Még sírtam is álmomban! Egyébként meg kitartás mindenkinek!!!

Annamami: én is Szent Imre, de Benianyu nagyon jól leírt mindent nem tudok hozzátenni semmit, talán azt, hogy inkább az ottani mellszívó használatát javasolják, de biztos nem szólnak, ha a sajátodat használod!

Pusz: Pocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Jó reggelt!

Annamami,
Kidőltem tegnap 1/2 11 körül, nem tudtam megvárni a válaszokat. Örülök, hogy segíthettem. Kép Ha van még kérdésed, írd meg, szívesen válaszolok azokra is. Kép Kép

Judit,
Én pont így vagyok, ahogy te. Mintha még nem is szültem volna, nem tudom, hogy most lent van a pocakom vagy nem. Mikor lesz ebből szülés? Nekem is ég még a gyomrom néha. Egyetlen támpont, hogy a doki azt mondta, hogy lent van a baba. De ez már egy hete volt és azóta nem történt semmi. Nincsenek még fájások, csak a baba feje nagyon nyomja a combizmomat és néha összenyeklik a lábam menet közben. Én is mosok és rendet rakok folyamatosan, bár ez eddig is így volt, nehogy rendezetlenül maradjon valami.
Mostanában jobban is alszom, mert az allergia sem vészes már és nem dugul az orrom. Bár mióta Beni nem hálózsákban alszik, hanem takaróval, óránként felriadok és megyek át hozzá, hogy be van-e takarva. Legtöbbször nincs Kép. De simán visszaalszom utána.

Dudukly,
Gratula még egyszer Pálmához! Kép Még így mázasan is milyen édes!!! Kép Köszi a szüléstörténetet! Ahhoz képest, hogy milyen nagy baba, tényleg nem szenvedtél sokat vele, gyorsan kibújt. Ez megnyugtató a még 2in1 kismamák számára, hátha másnak is ilyen könnyű szülés jut.

Pocak,
Köszi az infot TMarie-ról, mindjárt beírom a táblázatba.
Nem lehet most neked könnyű egy pici és egy kicsi mellett, sok időd nem lehet másra. De biztos a nagy boldogság ezt kompenzálja. Kép

Most már befogom a klaviatúrám. (Csak a fiúk még alszanak, még nem álltam ma haptákba eddig)

Benianyu
38+4

benianyu

Dudukly
annyira-de annyira irigy vagyok! Te is tegnapra voltál kiírva, és már otthon is vagy, a szülés is normálra sikeredett (hurrá!!!) szóval mindent megkaptál, amit én is szeretnék!
Nagy-nagy gratula, sokat gondoltam ám rátok, mióta megjötta hír, hogy kibújt a babád. Bevallom, azt hittem csaszi, de tökjó, hogy nem!!!Kép

Én ma 9re megyek, hátha a közös dokink engem is megpiszkál kicsit. Nem bánnám.
(Tegnap este meleg fürdő, 1dl vörösbor, illetve apukázás volt, hátha segít. Eddig sajna úgy tűnik, nemKép viszont nem volt rossz!Kép)

Drukkoljatok.
üdv
p 40+1
penna

Penna
Megy a DRUKKKKKKKKK! Kép Kép

benianyu

Vrucsincá!
Olvastam a topicot és láttam, hogy bajai kórházban szültél. Bajai vagy? Én igen, szeptember 18-án szültem. Nekünk 5 hét múlva írtak ortopéd kontrollt, de most teljesen elkeseredtem, hogy ennyit kellett várni. Az időpontot mennyi idővel előtte kell kérni, nagyon zsúfoltak?
cipó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?