A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Juc, mi az, hogy izles szerint? Egy kaveskanal vagy harom evo-? csipetnyi vagy 10 deka? es egyaltan ezt a konyhaban kell csinalni? Kép homalyosits fel legyszi!

marhabenamoose
moosejaw

Ada!
Neet a FIADRÓL beszélt!!! Kép
Enyim fiamnak meg kinőtt a 4. borotvapengéje...ennek örömére ma már 5x kakilt. Ugye ez ettől van, és nem a lisztérzékenységtől????? És extra hisztis...és morog mint egy mérges kismacska...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Neet!
Petra is 10 hós volt, mikor feljött egyedül az emeletre Kép Azóta van lépcsőrácsunk! Kép

Ada!
Szerintem már egy hónap nincs! Igaz P. 6 hó előtt kezdte el ezt a hátrafelékúszást, és 7 hósan már tuti mászott Kép
De mi nem nagyon csináltunk semmit, na jó bedugtuk a konnektorokat... a többit megtanulta, hogy nem szabad Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zs, nyuszinak minimum 2-3 adag van egy nap, nalunk nem kulonleges az ot. Es meg nem vettem eszre osszefuggest a fogakkal, 8 fognal marhara megallt es azota nem noveszt. Vagy en nem vettem eszre, mert ezek mar hatrebb vannak?

tenylegbenamoose
moosejaw

Proone, en az utolso hetekben mar nem izgultam, inkabb unatkoztam Kép de legkozelebb lehet, hogy fogok... nyusziert, hogy mi lesz vele, mig nem vagyok otthon Kép
moosejaw

Béna társaság! Kép
A "fiam" az vonatkozhat jányra is, nem tudtátok? És abszolút nem az a lényeg, hogy fiam vagy lányom, hanem hogy ADAMAMA! Kép
neet, aki szintén béna Kép
neet

Neet, eszméletlen vagy a humoroddalKép Nalunkis elkezdödött a csimpaszkodas, nyakba, poloba, anyuci szoknyajaba (hehe, ha lenneKép) Nagyon bujos lett, nem tudom hogy a betegség miatt e, vagy hogy suli miatt nem en voltam vele.

Ada, Bogarka, nalunk példaul még mindig nincs igazi mászás (csak kuszas terdhuzogatassal, de inkabb lépegetni akar), szoval minden gyereknél ez is mas tempoban alakul ki. Persze tenyleg lehet hogy heteken belül LH lerombolja a lakastKép

Moose, vastag hálózsak nem megoldas Nalatok? Balint is mindent lerug, igy bélelt halozsakban alszik egy ideje. Alvasklinika, olyan is van má'?

KépKép
fibi

Neet!
Én csak a poénra figyeltem, ezért nem is szóltam! Kép

Eszti!
Méltem Neked. Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka,
ezennel kizárlak a bénák csapatából. Te ügyi vagy, Donival már ketten vagytok. Kép
neet
neet

Munkaidőben azért csak benézek, bár még mindig seholsem tartrok a visszaolvasással... Velünk nem történt sokminden, gyerkőc nő mint akit húznak, én nem voltam túl jól a nyáron (még mindig nem százas)mindenféle lelki nyavaja gyötört, meg a régi pánik kezdett kiújulni, szédelegtem naphosszakat, vérnyomásom az egekbe szökött,szóval már nagyon le akarom zárni az elmúlt hónapokat!!! Kép
Hétfőn megyek egy homeós dokinénihez aki remélem tud valami "erősítőt" testnek-léleknek!
Bocs ezért a negatív panaszáradatért, ígérem megrázom magam!!!
sziasztok, szép hétvégét! ÉS A BABÁSOKNAK utólagosan is nagy-nagy gratuláció és millió puszi!
zozi

Zozi,
gyere sűrűn ide, itt jól megy a rázkódás!
neet
neet

HELLÓ CSAJSZÓK!

egész nap robogtunk, Isti annyira túlpörgött, hogy alig bírtam lenyomni fekvőbe itthon

elegem lett a folyamatos szüttyögésből, vettem echinaceát, és benyomtuk mind2-en, meg bespréztem sterimarral az orrunkat, meg Istók mellét/háták bekentem Baby looffal, és kapott mézes csipketeát, remélem ettől jobban lesz
az orrszpré már biztos jó volt, 10 perc múlva egészen kitisztult a nózija

meg vettem magamnak mindenféle teákat méregtelenítéshez, de holnapra halasztottam a kúra elkezdését, és ma még felfalom a carbonarát, amit csináltam Kép

Moose, a napi 2-3 kaksi az nekem soknak tűnik!
alváslabor van, de ott a horkolókat kezelik! Kép
valamit ki kellene találnotok, mert ebbe az éjjeli műszakba teljesen tönkrementek! mi lenne, ha odébb raknátok az ágyát? vagy lehet, hogy jobban ki kéne fárasztani Nyuszókát? ezek csak kósza ötletek, meg kéne kérdezni valami szakmukit... vagy Neet szakkönyvét!

Juc, ma reggel auquincumig egy JUC rencámú csaj csigázott előttem, de nem lehettél te, mert te sokkal jobban vezetsz! Kép

votiv 8)
votiv

Neet, még nagyon régen Te írtad, hogy egy kisgyerek kiharapta a hűthető rágókát...

hát nálunk is megtörtént!!! ki is dobtam azonnal, mert ki tudja mivel töltik! szóval micimackós hűthető rágókát ne vegyen senki! ráadásul minima 1500 ft...

votiv 8)
votiv

Moose, Votiv!
Petránál még manapság is van 2 (szinte majd minden nap), de Nyusziidős korában nagyon sokszor volt akár 3 is Kép valahol egyszer utánaolvastam: még simán belefér Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

MOose!

Sárga habtapiról szóltam!

Izlésszerint:tejfölbe teszed a többi cuccot és közben kostólgatod.Ha savanyú akkor több cukor,ha édes akkor még pici mustár .Én így szoktam.És nem kötelező a konyhábanKép

Fibi!

Van kicsi piros autója is,és hosszú haja és vékony és egy 3 éves kisfia és egy 9 hós kislánya.

Votiv!

De jó,hogy nem láttál Bogárkáéktól eljönni és tegnap este a sötétben.Azt sem tudtam melyik megyében vagyokKép
Juc
20170114224602

Moose,Votiv!

Napi 2-3 kaki nem sok.Gyors az emésztése.Felnőtteknél is van ilyenKép

Juc
20170114224602

Sziasztok!

Egy cseppnyi ON: tegnapelőtt volt 18 éve, hogy az öcsém megszületett a Szent Imrében, akkor még Tétényi úti Kh.!!!!! Kép

Csak nem bírtam írniKép
Most sem, Balu nem hagyKép

Majd jövök, ha tudok!

Pusz: Pocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Juc, akkor nem ismerem latasbol semKép Utca nevet sem tudod? Mienk Panoráma.

Votiv, echinaceabol folyadekot vettel vagy homeos bogyot? Én is akarok adni B-nak.

Mai nap sztorija: MAJDNEM MEGFULLADTAM! De szo szerint es konkretan kell erteni, nagyon durva vót! Megakadt a torkomon egy keményebb krumplidarab, és nyeltem és nyeltem és nyeltem, és nem ment le... több percig nem kaptam mar levegöt, ittam vizet, az sem hasznalt, mar az orromon folyt ki minden... Aztan arra gondoltam, hogy nem lehet hogy igy kell meghalnom, és lehajoltam, aztan kihanytam mindentKépKép Nem tudom, hogyan történt, hogy megmentettem magamat, de nem volt itt senki, aki hatba verjen (fiacskam aludt eppen), igy muszaj volt csinalnom vmit. Jézus, meg most sem hiszem el, hogy tuléltem...

PS: enfiam is napi 2-3-at kaksizik, es enis olvastam, hogy az meg siman belefer (meg dokineni is aszondta)

KépKép
fibi

ON: oktoberi Kismamaban vannak fotok az Ikea szobarol (alternativ szülöszobakent), annnnnyira jo volt nosztalgiazni, meg arra gondolni, hogy jééé, én ezen a labdan ültem, meg ebben a kadban feküdtem... hjaaaaj KépKépKépKép Pedig akkor iszonyuan faaaaaaajtKép

meg van egy hsz babauszas ügyben, ami elgondolkoztato...

KépKép
fibi

Nekem még nem jött meg a Kismama Kép

Fibi!
Nem semmi a sztorid, a hideg kirázott...

Pocak!
Boldog szülinapot neki!!! Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fibi,
jujj, de durva! De ugye milyen ügyes az ember, ha muszáj? Jól csináltad, éljen!

Votiv,
az említett ded tesómék kisfia, még fogai nem voltak, amikor kirágta. De sztem ezen fölös aggódni, ha olyan anyagot akarsz, amit nem rág ki egy gyerek, vegyél vasat. Kép A többi kirágható.

Vettünk egy kevésbé öreg autót, mi legyen a jobban öreggel? 20 éves és beteges szegény, de nagyon jólelkű!! Kép
neet
neet

Zsanci, Votiv!
Nincs valami homeos szer általános gyulladásra?
Meséltem, hogy Donit elvittük sebészetre a köldökével, mert piros volt, és a doki azt hitte, hogy vadhús. Kiderült nem az, csak víz került bele, ez irritálta és begyulladt. kaptunk ecsetelőt, de több hét után sem látom, hogy nagyon javulna, a házidoki azt mondta, akkor csak hintőporozzam, most azt csinálom, de sztem még mindig nem tuti. Szóval ha tudtok valamit, esetleg kenőcsöt, plíz írjátok meg!!!
Köszi!!!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet!
A mienk öreg autó, magányosan gubbaszt a garázsban már csaknem 3 hete miközben én a fiatal utódjával furikázom ...Mi sem tudjuk mi legyen vele...Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Ada!

KösziKép én is jobban szeretek happy lenni, mint biliKép

Bogárka!

Mélre válaszolok, holnap ha még nem késő, mert nem kaptam választ mégKép

Donihoz nagy nagy gratula!!! Nekünk meg a hasról hátra variáció vanKép összesítsük és legyen ide-oda forgás nálad is meg nálunk isKép Mit szólsz? Sőt a héten sikerült felvennem telcsimmel (videó)amint hanyatt vágja magáTKép

Jucus!

Nagyon hálás vagyok /unk a receptértKép köszönjük szépen!Kép
eszti25

Fibi!

Még csak most olvasom mi történt! KépHát elég durva!
Szerencse hogy nem lett baj!
eszti25

Bogárka!

MéltemKép
eszti25

Bogárka!

A Gréti patikából hoztam egy-két kenőcsről ismertetőt.Mindjárt nézem neked.
KÖldökkeloidra van egy ,de nem tudom,hogy ez az-e ami Doninak van.Calcium Fluoratum kenőcs

Vagy:testen található bőrredök kidörzsölődése,száraz,érdes,érzékeyn bőr,mely ha kireped,nehezen gyógyul .Graphites kenőcs

Juc
20170114224602

Fibi, ez remiszto! Legyszi majd mutasd meg vagy rajzold le, hogy kell pontosan elorehajolni ilyen esetben! (Nekem csak szekrekedesem volt ma, mar attol is megijedtem.)

Votiv, szerintem is normalis ennyi nagydolog. Es alvasklinika is van kisgyerkocoknek, de most nem jut eszembe, hol is, talan a madarasz utcai korhazban, majd megkeresem. A gyerekdokim meselte is, hogy elvittek tavaly az unokajat. Neked most semmi sem jo, amit en mondok? Kép Ja, es en is irtam par hete, hogy kiszakadt egy ragokank, de akkor meg biztos nem figyeltel... nahatmilyenvagy

Juc, ja, habtapi! Nem ertem, az miert csak 3 ev felett ajanlott. Egy csomo olyan jatekot lattam mar, amire ez volt irva, pedig annyira egyszeruek es piciknek valok voltak, hogy haromeves mar kidobja, mert halalra unja magat vele. Lehet, hogy ezt azert irjak ra a gyartok egy csomo termekre, hogy megvedjek magukat.
moosejaw

Bogárka: Gratula Doninak!

Fibi: Ez duuuuuuuurva! Még jó, hogy nem estél pánikba!

Neet, Bogárka: Nyissunk kiscit öreg, kicsit beteg autók kereskedését, mert nekünk is van egy Kép

Higgadva: Ma már hőemelkedése is volt a lánynak, így elvittem orvoshoz. Kaptunk valami szirupot. Beadtam nagy nehezen a adagot, kiköpte a felét. Szopizott. Kihányta a másik felét is. Ilyenkor mi van? Adjak be neki még egy adagot? Várjak reggelig? Csak a hiszti miatt hányt, vagy a gyógyszerre allergiás? (és még mondják, hogy könnyű az élet) Hol lehet ennek egyáltalán utánanézni?

Oxi a megabénaanya

KépKép
oxigen
Györköny

Moose: Alvásrendelések vannnak a Heim Pálban, és a Madarászban is. Van telszámom is hozzájuk, ha kell.

KépKép
oxigen
Györköny

Tapasztalt mamik! Akiknek a gyerkoce mar atveszelte a 15 hos oltast! Milyen volt? Rogton utana lazas lett? Kiutesek mikor? Egyeb mas tunet, panasz mikor? Mit adtatok neki? Mennyi ideig tartott a korsag? Minden reszletet pliiiiz. (Zs, tudom, hogy Bnek makja volt es semmi baja nem lett tole.)

Pocak, te mikor alszol mostanaban? Es annyi eleg neked? (En most egy gyerek mellett sem tudom kialudni magam, el sem tudom kepzelni, hogy te harommal hogy...)
moosejaw

Koszonom Oxi, kerem!

Most en el aludni, gyorsan, amig lehet...
moosejaw

Moose: Mail ment

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Fibi, még olvasni is szörnyű volt, de ügyesen megoldottad.

Ada, szerintem 2 hét és már mászik LH.Kép (legalábbis nálunk ennyi idő kellett, míg rájött, hogyan váltson át előremenetbe)
zanza

Juc!
Köszi! Megnéztem, a keloid afféle kóros heggesedés, nem hiszem, hogy ez lenne, úgyhogy akkor talán a másik, vagy elmegyek és megkérdezem ott. Csak ne az antipatikus patikust fogjam ki megint Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Moose!

OLtás:Soma 10nap múlva lett pöttyös a fejebúbjától a lába ujjáig.Nagyon vicces volt.Viszont sem láz se más.És nem fertöző tehát pöttyösen mentünk mindenhova

Juc
20170114224602

Moose!
ismerős gyerekek a homokozóból kiütésések lettek meg lázasak. A láz pár nap volt, a kiütés talán egy hét...Õk mind azt mondták, a legrosszabb oltás volt valamennyi közül!!!
Egyébként nem láttátok kb. egy hete az mtv1-en az estében volt egy kislány, akit nagyon taccsra vágott a 3 hós oltás??!!! Egy egészséges kislányból lett szellemileg és testileg visszamaradott élőlény!! És ez nem a Fókuszban volt, semmi pánikkeltés, csak elmondták, hogy milyen mellékhatásai lehetnek az oltásoknak. És hogy mostantól nem perelheted az államot, hanem csak a gyártót!!!Kép
Ismét gyűlölöm az oltásokat!!! és ezek után szüljek én még gyereket??? Aki még nem kapta meg a 3 hós oltást???? Tudom, hogy ezerből egy, csak az a gáz, hogy nem tudod, ki lesz az az egy...Kép Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Végre kb. 2 hónap után ideértem újra. Egyszer már prószáltam beépülni a babanet jófejanyái közé,de előbb a gépem viccelt meg egy hónapra, majd mindkét csemetém "lerobbant". Picurral még a Heim Palit is megjártuk. Na de optimista vagyok!

Fibi!

Borkő utca, Szőlőhegyi útról nyílik, így talán tudod. Még csak 3hó lakunk itt.

Moosejaw!

Nálunk a 15 hós oltás volt a legdurvább kb. 10 nap múlva 39-40 láz, 2-3-napig, de nyugi túléltük!!

Timi
fabrika

Moose!
Egy hétre rá lett Petra lázas, kb. 3 napig, a kiütések a láz 2-3. napján jelentek meg, de nekünk hamar elmúltak. Szóval a lázat, ha lesz, ne rögtön utána várd! És nekünk is ez volt a legdurvább, merthogy a többinél semmi nem volt Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zsanci!
Nem tudsz nekem segíteni köldök-ügyben? Vagy esetleg apósod nem kérdeznéd meg, hogy mi a fenét csináljunk? utálom, hogy a dokink csak vonogatja a vállát...Kép
Itt a Rendelőben azt írták, hogy Ebrimycinnel kell kenni ha hintőportól nem múlik a pirosság, de ezt csak receptre lehet... ezért gondoltam valami homeosra, esetleg...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Fabrika-Timi!

Szijja!
Õ a barátnőm csajok!

Juc
20170114224602

Jucus!

Köszi , talán már sikerál aktivizálnom magamat(mármint köcök hagynak élni)!

Timi
fabrika

Bogárka, én tennék egy próbát sima legegyszerűbb körömvirág-kenőccsel
sebgyógyításra meg az Arnica a legjobb
de talán jó lenne megtaláni Doni alkati szerét, és az mindenre jó lenne...

Moose, csak a szám járt, bocs, hogy ellentmondtam meg mindenbe belekotyogtam! semmi gond a 3 kakival, csak az jutott eszembe róla, hogy lehet esetleg felszívódási problémája, és amiatt nyugtalan, bár ez is csak sarlatánság, mert ehhez nem értek igazán, csak hallomásból
és a rágókás eset idején talán épp votivon voltam, azért nem emlékeztem, ne haragudj Kép
kívánom Neked és Nyuszkónak is, hogy megint jó nagyokat és mélyen, édesen tudjatok aludni!

Fibi, te is bekerülsz a hősök közé. eszméletlen lélekjelenléted van! mi volt az a hsz a babaúszásról?
Echinacin cseppeket - ez a tul.neve - vettem, és a felnőtt adag felét kapta a kis zsivány
meg propoliszos mézet tettem a C-vitaminos, csipkehús-teájába, ezek jó immunerősítők
rám is rámfér, egyre taknyosabb vagyok már megint!

JUc, néha én is az őrangyalomra bízom magam vezetés közben - fene tudja, hogy hormonális vagy csak fáradtságfüggő, hogy sokszor nem bírok koncentrálni a vezetésre, sőt, néha majdnem szabályosan bealszom!!! ez durva!!

Blaye/Neet, és hogy tetszik Vincének/Esztinek a fogmosás? ISti imádja, alig lehet tőle elvenni a fogkefét Kép úgy szoktunk fogatmosni, hogy ő fogja a botot, én meg mozgatom előre-hátra, fel-le Kép

na, mék mer idefagyok!!!

votiv 8)
votiv

Bogárka, böngésztem homeós oldalakat, és az egyiken olvastam, csöpögtess rá anyatejet! hogy ez eddig nem jutott eszembe Kép

máshol betadint ajánlanak, de ezt vmi begyulladt köldökpírszingre javallták, szóval nem hiszem, hogy erre lenne szükségetek Kép

votiv 8)
votiv

Szia Fabrika!

Mi volt a baja a kisbabádnak? és ki az a szép kislány a profilodban a képen? ő a kisebb vagy a nagyobb köc?

tudatlan Votiv
aki mostmáraztán tényleg elhúz, mert holnap munkanap... broáfka

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Én vagyok az első?
Megint szelektíven olvastam, úgyhogy csak egy-két hsz, ami eszembe jut!

Hűtőrágóka deszt vízzel van töltve! Timi még nem rágta ki, de akkor én is résen leszek!
Viszont tegnap végignyalta a falat! Most ez lett a legújabb szórakozása!

Fibi!
Jaj! Tényleg jó, hogy nem lett baj!Kép
Ismertem egy tánctanárt, aki így halt meg! Most nem ijesztgetésképpen! Én is már gondolkoztam, hogy ilyenkor mit kell csinálni! Szerintem az is jó, ha az ember gyorsan kinyitja az ajtót, kaput és segítséget kér a szomszédtól! De Te ösztönösen jól csináltad!
Én is kíváncsi vagyok, mi van a Kismamában a babausziról! Megírod?

Szia Fabrika!Kép

Most ennyi!

ILdi
ildi76

Fabrika, üdv a csapatban, juheeej, megegy szadai anyukaKépKépKépKép Szölöhegyit ismerem, az a mellettünk fekvö "hegy"Kép És szeretsz itt lakni?

Moose, nem tudom Neked lerajzolni/megmutatni, hogyan hajoltam elöre, mert nem volt tudatos a cselekvésem, szerintem vmi örangyalom segitettKép
MMR: én is nagyon durvakat hallottam a birosagon (sogoromék nem adtak be az oltasokat, ANTSZ beperelte öket). Szövödményként pl epilepszias roham is fellépett egy babanal, habzott a szaja, rangatozott. Nagggggggyon félek en is ettöl az oltastolKépKépKép

Votiv, mit és miért dolgozol szombaton? Köszi a tippeket immunerösités kapcsan. Ja, meg most olvastam, hogy LÁZat megelözni nem lehet, mert a lazcsillapito közvetlen a höközpontra hat. Pedig a legtöbb doki oltas utan megelözésképp javasolja a Germicidet...

KépKép
fibi

BABAUSZASROL:
Perjámosi Kata, a Jövő SC úszóedzője: Amikor a szülők odahozzák a gyereküket, és azt mondják, nem lesz gond vele, gyorsan meg fog tanulni úszni, hiszen korábban már jártak vele babaúszásra, mi már fogjuk a fejünket. Egy víziszonyos gyereket sokkal könnyebb megtanítani úszni, mint azt, akiben a babaúszáson rögzítettek egy csomó reflexet, amire később az úszás során nem lesz szüksége! A legtöbb babaúszás-tanfolyam a kisbabák búvárreflexére épít, hiszen ha egy pár hónapos gyereknek vizet fröcskölnek az arcába, azonnal visszatartja a lélegzetét a rémülettől, és ilyenkor biztonságosan lehet levinni a víz alá, nem fog levegőt venni. De nem is fújja ki a levegőt! Pedig az úszás során nagyon fontos a helyes légzéstechnika!
A magyar úszásoktatók nagy része nincs jó véleménnyel a babaúszásról, és ha tehetik, inkább lebeszélik róla a fiatal anyukákat. A babaúszás célja bizonyos reflexek rögzítése, amelyeket jobb lenne a növekedéssel együtt elhagyni, hiszen az úszás már tudatos dolog, ahol az ősi reflexek csak hátráltatnak. A vízbe
nyomott kisbaba például automatikusan felcsapja a fejét, míg úszás közben pont ellenkezőleg kéne tennie. Akár egy évbe is telhet, míg rászoktatjuk erre. A víz alá nyomás központi kérdés. Van, ahol kiveszik a gyereket a szülő kezéből, és úgy merítik alá, van, ahol kötelező megcsinálni, annyiszor, ahányadik alkalommal ott járnak. Pedig a víz, és különösen a víz alatti világ a kicsi számára kellemes feloldása lehetne a szárazföldön átélt folyamatos tehetetlenség-érzésnek.

KépKép
fibi

Oxi, Neet, Bogarka, belephetek az öreg autokkal rendelkezök klubjaba?Kép Enyem 24 éves!!!

KépKép
fibi

Szépjóreggelt! Kép

Látom a tegnapi kétségkérdésemre senki nem válaszolt... No nem baj, majd kreatív leszek ismét.

Fabrika: Üdv újra! Én itt a "szomszédban" lakom. Kép Nem annyira, mint Fibi, de azért közel ám Kép Csudaédes a lánykád a képen!

KépKép
oxigen
Györköny

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?