A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Penna!

Azt hiszem, én voltam, aki saját maga intézte a Tevében a dolgokat. DE NEm a születési kiv.-ot, hanem a TAJ-kártyát. A születésit a kórház intézte, és 2-3 nap alatt megvolt, úgyhogy abban sajnos nem tudok segíteni, hogy hogyan is intézhetnéd.

Üdv: kuha

Kép
kuha

A születésit a kórház intézi, és 10 nap múlva lehet érte menni az illetékes önkormányzatra. Amikor én szültem, volt bent egy zsidó lány, aki négy nap múlva repült Izraelbe körülmetéltetni a kis újszülöttet (szegényke, biztos sirt), neki azonnal kellett az útlevél miatt, és azt mondta, ha nagyon sürgős, elintézik azt egy nap alatt is az önkormányzatnál (persze gondolom, némi ellenszolgáltatásért.
Rókica, az én kis Mazsolám is nagyon nyűgös két napja (na előtte sem aludt sokat), lassan elfpgy az összes energiám. Most a szopival próbálok ügyeskedni, hogy ne egyen olyan sűrűn - persze akkor van cumi, tea, sok-sok ringatás, meg sok-sok sirás. Az a baj, hogy sok sirás a gyakori szopinál is van, azt vettem észre, hogy olyankor nyugtalanabbul eszik. Csak azt nem értem, hogy tud 3-5 perc alatt annyit kiszippantani, hogy nem egészen három hét alatt 800 grammot hizott. Olyan rossz érzés, amikor folyton sirdogál, lelkileg fárasztó, mert azt szeretném, hogy boldog legyen.
Ja, és nálunk hajnali négykor, ötkor kezdődik a nyűgösködés, sajna. Elkezd nyögdécselni, aztán lassan sirásba fullad a sok nyafi. Pedig olyan édes, amikor szundikál. Perzse igy is nagyon szeretemKépKépKép
Angelani, mi van veletek? Eszel?
Nemesek, de jó, hogy felvetetted ezt az ételrendelés kérdést, azt hiszem, én is ezt fogom tenni. Férjem pedig sokat van itthon, de antitálentum a főzéshez, a lakásban a koszt meg nem veszi észre-férfiKép. Ha meg elkezdem szapulni, mindig olyan vicceseket mond, hogy elvesztem a komolyságomat.
Zsuzsa
tzsuzsa

Penna,
a születési anyakönyvi kivonatot személyesen te vagy a párod veheti át a Bakáts téri főanyakönyvi hivatalnál (dunsztom sincs a pontos nevéről, a templom bejáratával szemben kell bemenni). A férjem vette át ott, és ha jól emlékszem, kell hozzá a te és az ő TAJ kártyátok, személyi, lakcímkártya (már nincsen meg a papírom, amire fel volt írva, sajnos, pedig próbáltam megkeresni neked). Most nincs időm utánakeresni a neten, pedig megtenném, hátha van valami info, szerintem próbálj rákeresni, ha van időd. Ja, és azt hiszem, 10 napot mondtak várakozási időnek a szülés után, a férjem két hét után ment érte. De a kórházban is tutira meg tudják mondani!

Muszáj mennem, már megint üvölt a manó, egyébként biztosan a front hat a gyerkőkre, mert ő is két napja ilyen nyervákolós, csak kézben ellevős, cicizős-ciciellökős...

Kóbor
kóbor

Lányok!

Jövök még egy két problémámmalKép

Rókica és többiek!

Köldökcsonknak mikor kell leesnie???
Rókica, ugy tudom nálatok teganap tegnapelőtt történt...ugye már tul vagytok a 3. héten???
Csak mert még nekünk is megvan és szerdán voltunk 2 hetesek és már nagyon uncsi minden tisztábatevésnél az alkoholozás-hintőporozás hadművelet és ráadásul Léna is utáljaKép

Másik problémám...

Mi szinte kezedettől fogva 7 szer eszünk egy nap????
Ez nem gond???
Vagy attól függ hogy gyarapszik e rendesen a babó???
Valamikor elalszik és két szopi között eltelik 3,5-4 óra igy már kapásból átcsúszik a 8.szopi másnapra....

Ma érezhetően kevesebb a tejemKép Remélem még nem ez a vége...Kép Legalább 1 hónapot had etessem énKép

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Dagi-dagi, de nagyon jól áll nekiKépKépKépKép
Csak igy tovább, én is növesztem(ahogy csak tőlem telikKép) Lánácska hörcsögpofijátKépKépKépKép

Még egy probléma....

A ti babátok hogy szopizik??
Léna 2-3 percig erőssen sziv aztán meg szórakozik, alszik, megint sziv kettőt, aztán megint szórakozik stb....normális ez???
Már megpróbáltam sűrűbben váltogatni a cicit, hogy kicsit felrázzam....KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Penna,
a születési anyakönyvi kivonatot személyesen te vagy a párod veheted át a Bakáts téri főanyakönyvi hivatalnál (dunsztom sincs a pontos nevéről, a templom bejáratával szemben kell bemenni). A férjem vette át ott, és ha jól emlékszem, kell hozzá a te és az ő TAJ kártyátok, személyi, lakcímkártya (már nincsen meg a papírom, amire fel volt írva, sajnos, pedig próbáltam megkeresni neked). Most nincs időm utánakeresni a neten, pedig megtenném, hátha van valami info, szerintem próbálj rákeresni, ha van időd. Ja, és azt hiszem, 10 napot mondtak várakozási időnek a szülés után, a férjem két hét után ment érte. De a kórházban is tutira meg tudják mondani!

Muszáj mennem, már megint üvölt a manó, egyébként biztosan a front hat a gyerkőkre, mert ő is két napja ilyen nyervákolós, csak kézben ellevős, cicizős-ciciellökős...

Kóbor
kóbor

Kuha, Kóbor,
kösziköszi, hogy szakítottatok időt a válaszraKép Aranyosak vagytok. Akkor nincs más hátra, mint előreKép azaz valahogy kiküzdöm majd a szül.akvit, mert 2 hét az nekünk sok.
Köszi!
üdv
p 40+3Kép
penna

Megann,
ne keseredj el,de a csonk leesése után még az 5.hétig kell alkoholozni, hinőporozni a köldököt, amÍg nem stabilizálódik és be nem húzódik!
fontos, mert még simán fertőződhet meg minden, vÍz ne érje!
szopi: én sosem számoltam,hányszor eszik egy nap.ha 4óránál többet nem alszik át és nem sÍr,hogy éhes, meg gyarapszik, megvan a megfelelő mennyiségű pisis pelus, akkor biztos minden ok!
ne izgulj!
ügyes vagy a tejcsivel!
komolyan, én sem bánom, hogy dagi, amÍg tejcsitől hÍzik, mert az egészséges dagiságKép
olyan kis manóKép biztos mások sokan azt mondják, milyen nyomi dagi baba, de nekem annyira aranyos!úgy imádom a kis pufi tejszagú pofiját! néha vagy 10 percig elpuszilgatom a kis arcát, meg szimatolom az illatátKép mert úgy szeretemKép
mindÍg belegondolok, milyen volt, mikor először megláttam, mikor ott pislogott a kórházban rám a kis ágyból, mikor mindÍg együtt aludtam vele a kórházban,-akkor még aludt...KépKépKép
és elkap a bőgés...ez olyan megható

Nemesek
köszi, ti is nagyon szépek vagytok a képen, milyen vékony vagy!
én még 66kiló...de nem érdekel, csak legyen tejcsim!
Kornél is milyen kis tokás,mint LillusKépKép neked sem könnyű kitisztogatni a kis nyakát? Lilla annyira utálja,mikor olajozom, de muszájKépKépKép
később, ahogy nőnek, majd "lefogynak" tokárólKép

Tzsuzsa,
hordozókendőt próbáltad már?
kopp...kopp--kopp---nem akarom elkiabálni, de abban mindÍg elcsendesedik, megnyugszik Lilla.

Rokica!
Mi a pálya?kérünk Zsuzsababa hÍradót!hogy válik be a kendő?
jó nagy baby Zsuzsa!
Lilla 7 hetesen 4910gramm meztelenül
ha eszik még 90-et, akkor 5kgKép

Kép
itt van ez az álommanókergető tokásKépKépKépa punkos hajával miközben harcol az alvás ellen

Megann, Nemesek,Kóbor,Szmercsa,Angelani,
mindenki,
kérek babás képeket!

Mea!
LÍviről is friss fotót!

Harim,
Nanóról is, ahogy játszott!!!
zsofy

nnnnaaaa!!!hol vagytok?
zsofy

Penna!

Bocs, most nem sok időm van olvasni, csak az anyakönyvezésre válaszolok. A kórházban felveszik az adatokat és a baba születése után 8 nappal kell elmenni az Eötvös u. 3.-ba (de ezt részletesen elmondják a kh-ban, sőt én papírt is kaptam róla), nekem ma ment ela párom, reggel felhívtam őket, hogy készen van-e, és készen volt. Rokival az a gáz, hogy ő az abszolút különleges eset, a párja nem a férje, ráadásol külföldi, náluk tényleg 6 hét az ügyintézés eszerint a papír szerint (lehet, hogy más kerületben jobb, vagy rosszabb a helyzet, de a 6-ban, ahol mi szülünk ez van). Ja és lakcímkártyát is kapott a szentem, a személyi száma meg 4-el kezdődikKép.

Ha tudok még jövök és reflektálok másra is, most nyűgi van. (Ha a szülésre nem is hat, a gyerekre biztos ez a front, vagy micsoda....)

D
dudukly
Isaszeg

Zsófy!

Hát én dettó igy vagyok a babámmal!
Olyan hihetetlen hogy már itt vanKép
Olyan édi, én az első héten többször is bőgtem, hogy milyen szép, hogy milyen tökéletesKép
Most meg folyton stirölöm hogy hogy változik, hogy nő a pocokarcKépKépKép
Amikor meg megy a férjem valahova, ő is gyorsan odaszalad a babához és beleszagol a nyakába, hogy legalább az illatot magával vigyeKépKépKép

Hát ezzel a köldökcsonk dologgal nem dobál felKép azt hittem szabadulok ha leesik....

Tejcsi...
Hát nem tudom hogy ezt meddig lehet csinálni de ugy de ugy sajognak a cicijeim.....
Folyton szopi aztán fejés....
Félek hogy tönkreteszem a melleimet...vagy ezt nem lehet????
Már vettem minden fajta krémet, Gramastan, Bepanten, Purelan..(ezt ma), de még egyik se vált be...bár gondolom minimum egy csoda kellene hogy ennyi kinzás mellett ne fájjon...
Nincs valakinek valami jó ötlete???

De eltűnt mindenki....megyek én is amig alszik a babó megpróbálok én is hunyni egy órácskát...

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Nagyon édi Lilla!

Penna!

Holnap én is megyek ctg-re a kórházba, 9-re a szülőszobára. Lehet, hogy találkozunk?

Ayse
holnap 40

ayse

Megann drága,
ne félj, nem lesz baja a cickóidnak!!!
Én is azt hittem az elején, hogy -már bocs,ha undi- leszakad a mellem eleje, ha még egyszer fejnem vagy etetnem kell...nem hittem, hogy létezik, hogy ez egyszer nem fog fájni,hogy ez a nyamvadt bőr megedződhet egy ilyen feneketlen bendőjű kispocok mellett, de mégis megtörtént a csoda!
nekem anno a bepanten segÍtett,meg ami pár nap alatt helyrehozza, de LE KELL MOSNI szappannal! a Neogranormon.
most már egyáltalán nem tudja sebesre csinálni Lillus a cickót, mikor szórakozik és bedarálja a bimbót, az udvara vagy mije nélkül, akkor sem!
NEEE használj bimbóvédőt!
én anno azt hittem meg vagyok vele mentve, de kevesebbet szopik vele a baba és a cicid is nehezebben szokj meg a strapát! inkább szorÍtsd össze a fogad és adj neki simán cicit.
Nemsokára jobb lesz!
zsofy

Ayse,
kösziKép
most már 4órája alszikKép alszom mindjárt én is, de amint kikapcsolom a gépet, tuti felkel...de jó lenne, ha most megint az lenne, hogy alszik 8 órát!!!még 4et alhatnék én is!
de peches vagyok, szóval tuti nem fog.

jó éjt csajok!
Kép
zsofy

ZsofyKép,
köszi, kedves vagy, de még rajtam is van 2 kg (csak az ülepemenKép).

MegannKép,
szerintem pár nap, és tuti megedződik a cicid. Utána már tényleg nem fáj, mégha nem is tuti jól teszed mellre a babód!!!

Teszek fel egy képet (mai)

Kép

már egész szépek a pöttyei, bár nem tökéletes.
Jó éjt mindenkinek
Kati
Vendég

Na, most már látom, hogy elkéstem a Pennának szóló üzivel. Kóbor: Zsuzsának van igaza, az anyakönyvezést a kórház kerülete szerinti önkorminál (anyakönyvi hivatal) intézi, gondolom a Söfiben vagy járatosKép. Penna, ha majd egyszer megszüli ketteskét, talán a mávban teszi.

Megann! A csípőszűrés valóban őrület, mivel az én kicsim veszélyeztetett (3 hetesen is szűrni kellene!), már most próbáltam időpontot kérni, én már csak nov. 23 (!!!!)-ra kaptam volna a Bethesdába. Szerdán megpróbálok a fődokival beszélni, ha nem megy elmegyek a mávba egy sima ortopédhoz én is a 6. héten, amikor visszamegyek a nőgyógyihoz. A Bethesdára meg nagyon dühöz vagyok, egy baráti kapcsolat miatt évek óta az ő nyamvadt alapítványuknak adom az adóm 1%-át. Persze nem ezért, hanem a sok kis pocok és paramamijuk miatt igazán csinálhatnának valamit. Magánortopéd nincsen??? Én már bármit kifizetnék, csak nézze meg valaki, hogy a kicsinek ne kelljen 1 évig gipszben feküdnie, mint nekem. Ha valaki okos ezügyben dobjon egy mélt please.

Roki! A mamid nem vállalja be egy kicst a babát nélküled? Anyum ma nagyon jó fej volt, a párom lerakott nála a babával (ment anyakönyvit intézni). Anya meg mondta, hogy nyugodtan nézelődjek a lakótelep környező boltjaiban, majd megcsörget, ha nagyon nyűgi a kicsi. Utána amikor megjött a párom, még a corába is elszaladtunk, kettesben és ő felügyelte a kiscsajt. Olyan jó volt kettesben lenni a párommal, még ha csak így, akkor is. És a vacsikérdést is megoldottuk: vettünk egy csomó fagyasztott derelyét. Kati! Ha nem akarsz rendelni, egy csomó klassz fagyasztott kaját szoktunk venni, pl. kedvencünk a készresütött rántott csirkecomb (hungerit), csak megmikrózom, dobok hozzá egy porpürét és kész a vacsi (dietetikusok takarják ki ezt a részt!) 10 perc alatt.

Zsofy! Csúcs édes a csajod. Cserébe itt van egy kép, amikor a dolgozóban hintáztatom a hordozóban (de szép!), szóval amikor megrugdostam, de bealudt.
Kép
A mienk bizti több, mint 4 kg (4,1-el jöttünk haza hétfőn), de én is pampers 1-et vettem most (volt az ajándékcsomiban, és leteszteltem), a 2-es, amit a hugom vett, nagyon lógott rajta. Igaz, csak egy kis csomaggal vettem, nehogy hamar kinőjje.

A felnőtt pelusaim maradéka nem érdekel senki szülni vágyót? Nekem bejött, amikor ömlött a magzatvíz (fél órával azután, hogy hazahoztam a patikából a pelust), és a friss gátsebbel is vidáman ücsörögtem, olyan jól párnázott. Ja és nyugodtan aludtam, mert bombabiztos nagyságú... Bontatlan málnalevélteám is van! Na nem hírdetek többet, akinek kell, írjon egy mélt.

Jóéjt mindenkinek!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Ja, bocsi a félreinfoért, én azért gondoltam, hogy a Bakáts térre kell mindenképpen menni, mert én a múltkor a Schöpfiben szültem, most meg az Istvánban, és mindkétszer oda küldtek, az meg nem jutott eszembe, hogy ugyanabban a kerületben vannak.Kép

Fénykép majd jön valamikor, de most ébredezik a csöppem.Kép

Kóbor
kóbor

Ayse
én csak 10-re megyekKép sztem nem talizunkKép

Dudukly
köszi neked is az infót.
Asszem a másik topicban, ahova már 3. éve írok, fognak tudni mondani a lányok egy fizetős szűrést. Remélem, úgy rémlik nekem, de rákérdeztem, és majd szólok, jó?

Nálam semmi változás. Azért remélem, ebben a hónapban már megszületik.Kép

üdv
p 40+4
penna

Jó reggelt! Kép Kép

Penna,
Megelőztél. Kép Épp meg akartam kérdezni, hogy történt-e éjjel valami, van-e változás.

Benianyu
39

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Születési anyakönyvi kivonat:

Az Istvánba bejött egy nő az önkormányzattól, felirta az adatainkat, és azzal távozott, hogy 10 nap múlva lehet érte menni. David bement érte 10 nap múlva, és közölték vele, hogy majd egy hónap múlva lesz kész. Én felhivtam őket, azt mondták azért van mert David külföldi állampolgár és nem vagyunk házasok (bár van apasági). Ezért valami igazgatósági fellebbezés kell, 30 napos átfutási idő, nincs gyorsitott eljárás. Nekem ezt mondták. Lehet be kéne mennem személyesen?

A TAJ kártyát már megkaptuk postán, de amikor felhivtam a Teve utcát, nekem ott is azt mondták, ne menjek be érte, mert postázzák. Most akkor mi van?

Megann:

Napi 7 szopi nem elég!!! Igy nem fogod serkenteni a tejed. Egy jól szopó csecsemőnek is 8-12 alkalommal kell szopnia egy nap hogy FENNTARTSA a tejkinálatodat, és amikor tejet próbálnak csinálni maguknak, akkor még többször!!!

Apropó tej.

Idáig tartott a tejcsárda. Lehet, hogy most növekszik a gyerek, lehet hogy túl jól bevált a cumi meg miegymás, de most már nem elég egy mellből a tej a babának. A mérlegben az elem is most fújt ki, úgyhogy napok óta nem tudom mérni, mennyit eszik. És nem tudok kimozdulni innen. David erősködésére pedig már most kipróbáltuk a cumisüveget a babával, az apja odavan érte, de én attól félek, rá fog menni a tejem arra, ha nincs a mellemen.

Most megpróbáltam megint fejni, és ilyen 10-20 milik jönnek le... mig azelőtt 40-50 is becsurgott csak a kagylóba. Úgyhogy most cumi és cumisüvegstoppot rendeltem, remélem David tiszteletben tartja.

Az Avent még úgy se válik be nekem, hogy leveszem a puha gumi részt a tölcsérről. Egy pár szivás erejéig jön a mellemből a tej, aztán le kell törölgetni az egészet és kezdeni elölről. Mondjuk kézzel se nagyon akar jönni.

Ezenkivül az Avent meggyötri a mellbimbóimat, most is viszketnek ez vajon mitől van?!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Köldökcsonk nálunk pont a 3. héten esett le. Azóta is kezeljük alkohollal meg hintőporral a helyét, és most már szépen néz ki.

Kendő:

Még nem próbáltam ki, de gyakorlom a kötözési módokat.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

De akkor mi a fenét csináljak, hogy többször szopjunk???
1. Már igy is üvöltök a fájdalomtól...
2. Nem igényel többet a baba, olyanokat alszik, most pl a reggeli etetés után már a 2. órája nézelődik egy hang nélkül...
Simán alszik néha 4 órákat...

Egyébként mikor alusszák át a babák az éjszakát??????

Akkor most mit csináljak könyörgöm???KépKépKép
Minden szopi után fejek is, akkor még valamikor iktassak be egy fejést???
De mikor???
Abbahagyjuk a szopit(30 perc), tisztábatevés, kölcsökcsonk basztatás, büfiztetés, mérlegelés(15 perc), fejés 15 perc, akkor kb marad szűk 2 órám a következő szopiig....
Ha rá mondjuk egy órára fejek, akkor tuti nem lesz a másik 1 óra alatt még az az 50 ml tejcsi sem....KépKépKép
És ráadásul nagyon beindult a baba a hizás terén is...
Tegnap már 3,38- at mértem, előtte egy nappal meg 3,28-at..előtte 3,22-t
Azért ha minden nap hizik 70-100 grammot az heti 500-700 gramm...Nem tulzás ez egy kicsit???
Vagy majd a következő 2 nap nem hizik semmit, hanem stagnál????

Jajj valaki mondjon valami okosatKépKép.

Na ez a köldökcsonk leesés akkor nekünk is aktuális lesz hamarosanKépKép

Dudukly!
Ez az ortopédia engem is bosszant, mi szerdán megyünk egy sima ortopéd rendelésre a kistarcsai kórházba...
Hajnal 6 ra(!!!!!) küldöm a párom a betegfelvételre, hogy a fél 4 es rendelésre beférjünk egyáltalán és ne kelljen órákat ott töltenünk 3 hetes babával....

BABY-SENSE légzésfigyelő!

Éjjel volt 2 vakriasztásKépKép
Szerencsére nem ijedtem meg, mert számitottam rá, hogy jó szar leszKépKépKép
Még szerencse hogy nem vettük hanem csak kibéreltük 1 kisérleti hónapra a Minimanóból...
És ráadásul sirt a baba az esti elalvásnál, majd megszakadt a szivem, hogy ott sirdogál magányosan a kiságybanKépKépKépKép
Legszivesebben visszatettem volna a mi ágyunkba, de hát ezt se lehet a végtelenségig csinálni...

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,

A Baby-sense légzésfigyelő elvileg nagyon jó. Még ne add fel! Most az lehet, hogy amit béreltetek, vagy nem jól van beállítva, behangolva. Vagy Lénababa nem volt rajta azon a lapon.
Benivel nekünk is Baby-sense volt, kölcsön kaptuk egy barátnőmtől. Volt téves riasztás, de ő már akkor nagy volt, majdnem 4 hónapos és simán legurult a lapról.
Most a főnököm feleségétől kaptunk kölcsön ugyanilyen légzésfigyelőt, remélem jól fog működni.

Benianyu

benianyu

SziasztokKép

Benianyu, ezek szerint még Te sem szülszKép Sőt, gondolom kitaláltátok, én semKép Pedig tegnap úgy fájt mindenem. Na jó, az aminek kellett volna pont nem, de gondoltam lehet hogy nálam máshogy működnek a dolgokKép

Szülés előtt normális az, hogy fáj az ember cicije? Mi lesz velem, ha elkezd szopni a baba?! Van valaki, akinek fájt? Vagy inkább nagyon érzékeny.

Teszek fel képeket, persze nem babásat, mert ugye van akinek olyan még nincsKép De azért aranyosak lesznek remélem.

A babák tündériek, veszem a mintát mindegyikrőlKép Csak aztán az enyém is olyan legyen, hogy mutogatni lehessenKép

Na jönnek a képek, aztán még írok is, csak hát én most ébredtemKép Legalább ez az egy jó abban, hogy még bent van Lilibaba.

Hari 39!!!!

Kép
Kép
hari

Kép
Ezt kapta a legkissebb, hogy a másik két nagyobbat ne túrja ki a helyéről.

Kép
Ezt közösen kapták, de csak kettő mer belebújniKép Viszont ők nagyon édesek, ha belejönnek a játékba.

Kép
A legkissebbnek mondjuk a pocakom jön be leginkábbKép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép

Kép

A kutyások így sikerültek. De igazából akkor izgi mikor mozognak isKép

Kép
Kép
hari

És végül egy 39 hetes pocikép, bár szerintem már nem nőtt az utolsó óta, de azért ha már minden héten feltettem egyet,akkor nem hagyom ki most sem.
Kép

Bár jó sötét, de biztos elhiszitek, hogy a pocakom van rajta.

Hari 39

Kép
Kép
hari

Na, hát egyenlőre ennyi, kicsit megpróbálok magamhoz térni, aztán még visszanézek. Bár hétvége van, ilyenkor úgysem írtok, csak nagyon ritkán.

Zsofy, remélem jól aludtatok, jó volt még este a leveledet olvasni. Lilla tényleg gyönyörű és imádom a Lilla képeket továbbra is!!!! És az autód is nagyon jó, bár ha nem te használod, akkor azért egyenlőre nem olyan izgi nekedKép De legalább nézegetheted.

Megann, ugyan azt kérted, valaki mondjon valami okosat, na azt én nem tudok, viszont nagyon drukkolok továbbra is, hogy simán menjenek a dolgok nálatok. Szerintem azzal együtt, hogy még mindig vannak problémáid, sokkal jobb a helyzet már mint az elején volt. Legalább is mint kívülálló, így látom. Persze ez lehet, hogy Téged nem nyugtat meg, de hátha. Szóval csak így tovább, nemsokára nem is fogsz emlékezni rá, hogy az elején nem úgy ment minden ahogy szeretted volna. A lényeg különben is, hogy ott van a kezedben a világ legnagyobb kincse!!!

Hari 39

Kép
Kép
hari

Megann,
a baby sense nagy sz@r...a Baby Controll a jó!!!Azt érdemes venni!
mi azt használjuk,és még egyszer sem riasztott tévesen mióta az elektronikáját kicseréltettem, mert amikor használni kezdtük elromlott és visszavitettem Tomival, aztán az újjal, amire kicserélték, semmi gond nincs! koppkoppkopp...

NE parázz ezen a fejés dolgon!
Léna nem akkora óriás,mint Zsuzsababa, hogy ennyit tudjon enni! ha rendesen gyarapszik, minden tökjól van ! ne idegeskedj, látod, rokicát is érik meglepik a szoptatással kapcsolatban!és még fogják is...
te csak tedd azt, amit az anyai ösztöneid diktálnak! nincs 2 egyforma nő vagy baby, vagy cici. nincs olyan ami mindenkinek beválik a tejszaporÍtásra.nekem pl. csak a fejés jött be, Lilla cicizhet rengeteget, ha már nehezebben jön a tej,azt ő lusta kiszÍvni, illetve már csak cumizgat, de ez nem elég inger, hogy több tej legyen, a mellszÍvó elég erős inger csak.

köszi a baby fotókat!!! kééérek mééég!!!!
zsofy

Hari,

Mik sem szülünk még! Szülésnek nincs jele, semmi jósló, de még a combizmom sem húzódott eddig. Aztán egyszer csak elmegy a víz....

Sőt, ma nagyon aktív vagyok. Bár vásárolni nem mentem le, Beni Apával elintézte, összeírtam mindent. Ügyesek voltak.
De már a negyedik mosás megy és az ágyat is lehúztam. Pedig nem rég cseréltem, csak nem tudom, hogy mikor fogom újra. Inkább legyen tiszta.
Ebédre csirkehusis borsóleves lesz, sok-sok zöldséggel és utána zöldséges spagetti. Ez relatív hamar meg van és még egészséges is. Na, milyen szorgalmas vagyok?

Jók a cicás-kutyás képek! Kép Kép Kép

Pusz
Benianyu
39

benianyu

Hari!!!
de jó, hogy jöttél!
tökjók a képek!!!ebbe a cicakosárba ha kicsike lennék,én is befeküdnék szunyálni!ha Lilla meg nagy lenne, mert amÍg ilyen picike, folyton sÍrKép
most nem, mert megint kiharcolta a kendőt.
tegnap már 2szer aludt a pólyában is, de én hülye este,hagytam, hogy esti sÍrás közben szopizzon, csak ilyenkor úgy eszik, min egy kiéheztetett kisoroszlán és jól telihányta a pólyát, mielőtt büfiztettem volna...most az tisztul...

pelus:
hát, most én is visszaadtam rá a 2es pamperst, mert a terpeszpelenka miatt kipisilt éjjel a 3asból.

annyira jóóó, már 1hete nem láttam anyóst!!! de mostmár tuti jönni fog valamikorKépKépKép
bár eltűnne, becsuknák a diliházba, vagy ilyesmi...

Nemesek,
Kornél is mennyire édi!
ő is kis höri, mint LillaKép
olyan kis aranyos hörcsögös tokákat növesztenek ezek a kis manókKép
zsofy

Sziasztok!

Gyönyörűek a BabákKép
Édesek az ÁllatokKép

Tegnap olvasgattam, de írni nem volt időm.
Hol Erhard nyügizett, hol a hasmenés kerülgetett illetve zavart el a gép mellőlKép
Szerintem a füstölt hústól lehetett, de legalább zabáltam. Most is tömöm magam, hogy legyen tejem, mert eléggé megcsappantKép
Most még elég Erhardnak, de félő, hogy kevés lesz. De az sem jó ha elég tej van tápérték nélkül. Az olyan, mintha vizet inna a BabaKép
Iszom a laktoherb teát is. Tegnap kezdtem, de nekem látványosan termeli a tejet. Úgy bedurrant a cicim és fájt is mint állatKép
Csináltam fél litert és lett is eredménye.
Az Urtica Urens is használ csak annak a szedése nagyon körülményes a számomra. Nem mindegy mikor eszem előtte-utána, mit iszom és mikor mosok fogat. Nekem le kellett írnom minden nap, hogy mikor szedtem be, mikor ehettem, ihattam.
Ezért sem szedtem rendszeresenKép
Én bízom benne, hogy a tea elég lesz.

Rokica!
Szerintem a Babáink összebeszéltekKép
Erhard is nyügi volt már 3 napja. Én sem merek vele egyedül elindulni sehova. Vagy ha mégis el kellett mennem, akkor azon imádkoztam, hogy legalább csak visszafele kezdjen el sírni.
De érdekes, mert ha kivisszük az utcára, akkor mintha fejbevágnák úgy alszik akár 3 órát is. Otthon meg alszik, de fel-felébred és nem is mindig bírja ki a 3 órát.
Én is néha bezárva érzem magam. De le kell ilyenkor menni egy házkört. Na igen, a gyerekkel nem egyszerű elindulniKép
20 perc mire elkészülünkKép
Persze már megtörtént az az eset is, hogy mikor már éppen az ajtón mentünk ki, akkor bukott egy nagyot. Persze fordulás vissza átöltözni.
Erre számítottam is.
Egy gyerekkel mindig plussz fél órával kell számolniKép

Na most meg balhézik.
Lassan kajaidő van.
Utálom ezt a hideget és már egyre rosszabb idő leszKép
Erhard is utálja a frontotKép

Na mennem is kell.
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Most nem olvastam vissza, majd ha K. lefexik.
Duduklinak gyorsan:
ezt a két infót kaptam:
"mi a Budai Gyermekkórházban voltunk (345-0600, 1277 Bólyai u. 9.), ott lehet fizetős vizsgálatot is kérni, de nem tudom, hogy kell-e időpont, mert akkor nincsenek ezzel sem előrébb. Itt is vagy másfél hónap a várólista... "

és

"EGy ismerősöm a Karolina úti Orthopédiára vitte a babáját, nem fizetős, nem kell bejelentkezni,hétfőn és kedden van babaszűrés fél kettőtöl,fél háromig. de telszámot sajnos nem tudok"

Voltam Juccnál is, hoztam képet, de majd bővebben ha alszik a kölk.
üdv
p 40+4
penna

Benianyu,
nem vagy semmi! bár nekem lenne itt az anyukám és csinálna kaját! éhenhalok!

mostmár megkértem Tomit, hogy jöjjön ebédidőben haza mert napközben is kell ennem.

ja,és
Rokica!
kend be párszor borax glicerinnel a mellbimbót, lehet, azért viszket mert gombás. nincs a babának szájpenésze? lehet, nem tűnik fel neked, mert a tejcsitől is fehér a kis nyelve.

KépHOL VAGYTOK?

ja, hétvége van..csak nekem tisztára osszefolynak a napok itt Lillával.
ráadásul lepra idő is van...
zsofy

Sziasztok!

Csak beköszönök, mert már nem nagyon tudunk jönni hétfőig...

Benianyu!
Köszike a bíztatást! Lehet belehúznak a Péterfysek... Monnyuk már 2 hete vannak esténkét görcseim, amiket a doki már jóslófájásoknak mondott...

Judit!
Neked is köszike!!!!!!! Kép Végül is csak ez az össz bajom volt eddig! És miért is lenne több! Kép Párom mondjuk megnyugodott, mert eddig parázott, hogy nem lesz itthon, ha megindul a szülés és akkor, hogy jutok be a kórházba... Megoldódott!

Kinek küldhetek sms-t akár emil címre is a bébiről?

Drukkoljatok nekünk!

Pusz-pusz, Jutka
jatka

Zsofy, én még kicsit vagyok, amíg pár haza nem jön, mert akkor megint tölteni fog valami játékot és olyankor ugye nincs nekem net.

Benianyu, nekem mondjuk fáj a lábam, a hátam, mindenem, de én is aktív vagyok. Vasalok mint a güzü, meg takarítottam is. És még mindig hasmenésem van. Előbb-utóbb csak szülünk azértKép

Cicifájásra nem írt senki, ezek szerint ez is csak nekem van? Benianyu, neked kéne hogy érzékeny legyen. Nézd meg, lehet hogy csak nem tűnik felKép

Kép
Kép
hari

Hari,
én is szülés előtt pöriztem,
na meg egyben ugye már tényleg nem maradt még senki,előbb utóbb szülszKép

én sem merem vinni babyt ilyen nyügösen mert utálom, mikor bámulnak az emberek, mikor loholok
haza az ordÍtó gyerekkel..na meg sajnálom a babát,hogy rekedtre meg lilára ordÍtja magát.próbáltam már kivenni és megnyugtatni, de ha ennyire behergeli magát,vagy mert nagyon fáj a hasa, nem lehet ...
zsofy

Zsófy, háromhetesen is lehet már hordozókendőbe tenni a babácskát? Már megrendeltem, jövő héten hozzák - ja, akkor már majdnem négyhetes leszKép
Tegnap felfedeztük a porszivót, mint legszebb zenét Júlia baba füleinek. Elcsendesült tőle és békésen nézegetett. Elég ciki, mert eddig próbálkoztam Vivaldival, Chopinnel, Rahmanyinovval, népzenével, gyerekdalokkal, de semmi sem hatott. Az apucija meg zongoraművész, hogy fogják majd egymást megérteni?
Ma csodanap van - egész nap alszikKépKép Nekem is azt kéne, de valahogy nap közben nem megy. Ti tudtok aludni két szopi között? Hari, aludj sokat, nemsokára megcsappan az idő, amit erre fordithatsz. Bár érdekes, én nagy alvó voltam, és azért nem halok bele a kevesebb alvásba - biztos mert közben akkora öröm is a kisbabácskával lenni.
Zsuzsa
tzsuzsa

Hari,
Megnyomogattam a cicim, de nem fáj. Inkább a pocaklakó nyomja a medencecsontomat, at érzem.
Én kedden szertnék szülni (hehe: kívánságműsor Kép), ha nem tudom kivárni a pénteket, mire visszajön a dokim. Kedden mindenképp kell mennem a kórházba, lesz NST, UH és flow is. Ha már ott vagyok, akkor praktikusan szülhetnék is. Kép

Zsofy,
Tegnap nekem az Anyukám hozott ebédet, de ma én főztem. Nagyon finom lett. Kép Küldök neked belőle, nyithatod az ablakot. Kép
Holnap nem kell főznöm, az Anyuéknál kajálunk. Elég sokszor, vasárnaponként ott eszünk. De nem akarom a szívedet fájdítani. Kép Meg nálunk sem volt mindig így. Volt egy két és fél éves peridódus, mikor a férjem és a szüleim rosszban voltak és nem is jártunk fel együtt, csak mi Benivel, de ritkábban.

Benianyu

benianyu

Penna! Köszi az infót, szerdán megpróbálok a Bethesda fődokival dumálni, ha nem sikerül semmit kiharcolni, akkor felhívom ezeket a helyeket. Tköm tele a magyar egészségüggyel... Menjél szülni, ne csak látogatóba a szülészetre Kép!

Hari, Benianyu! Nyugi, nálam semmi előjel nem volt (pörögtem, vásároltam meg minden), egyszer csak hirtelen elfolyt a magzatvíz. De jó volt, nem paráztam előtte, hogy akkor most mi, hogy lesz, gyorsan zajlottak az események. Ha előtte napokig jóslófájásaim lettek volna, akkor biztos totál begörcsölök. Nekem nagy parám volt a szülés előtt, hogy a vadiúj ágyunk vadiúj matracára folyik el a magzatvíz, de ezt is megúsztam, a párom is itthon volt, úgyhogy teljesen idealis volt minden. Nektek is így lesz!

Roki! A 6. ker. anyakönyvi hivatala ezt írja: "Ha az elismerő apa nem magyar állampolgár, az apa adatai bejegyzésének elvégzését a Budapest Főváros Közigazgatási Hivatal (Bp., Váci út 62-64.) végzi. Az engedélyesét követően kerülhet sor a megfelelő adattartalmú okmányok kiállítására (az elintézési idő kb. 6 hét)." Esetleg ennél a közig. hivatalnál lehetne érdeklődni? Mondjuk amikor mi összeházasodtunk a párommal, akkor is sokáig tartott az ügyintézés, lévén akkor ő még külföldi állampolgár volt. Ez a magyar közigazgatás... nem is tudom, melyik a rosszabb, ez, vagy az egészségügy...

Szép hétvégét!

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly,köszi a megnyugtatástKép Igazából megmondom őszintén, most már az sem érdekel, hogy hova folyik a magzatvíz, csak folyna márKép
Megint olyan türelmetlen vagyok. Most már a vasalást is befejeztem, és igazából minél tovább kell még itthon ülnöm, annál több dolog jut eszembe, hogy még mi az amit meg kéne csinálnom előtte. De már eléggé fáradt vagyok és igazából baromira nincs kedvem semmit csinálni, leginkább csak feküdnék, de akkor meg pörög az agyam, hogy mennyi dolgom lenne. Tiszta gyagya vagyok márKép

Benianyu, a keddi napban kiegyezhetünkKép Nekem az a lényeg, hogy a csütörtöki nagy (10e) vizsgálat előtt jöjjön babaKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Nekem is érzékenyek a mellbimbóim. Remélem, szülés után elmúlik. Lehet, hogy egyszerre szülünk? Kép

Zsuzsa!Kép

Ez a porszívó dolog aranyos! Kép

Angelani!Kép

Már hiányoltunk! Örülök, hogy eszel végre! Kép

Úgy látom Penna, ma sem szülünk! Kép Mi van Aysevel?

Zsóf
39+2 (Már csak 5 nap elvileg!)

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf, szülhetek veled is egyidőben, neked jobb ajánlatod van mint Benianyunak?KépKép Mert csak ha keddnél előbbi időpontot tudsz ajánlani, akkor cserélem le BenianyutKép

Kép
Kép
hari

Na mondjuk ma már biztos nem szülök, mert még mindig van étvágyam. Vagy az nem szabály, hogy akkor már nincs étvágya az embernek?

Kép
Kép
hari

Megyek alszom egyet, jók legyetek!Ma már nem jövök szerintem, csak holnap.Mindenkinek további szép napot!

Hari 39

Kép
Kép
hari

Penna,
Egyet értek Duduklyval, te csak menjél szülni és ne látogatóba a kórházba! Kép Kép Kép

Dudukly,
Akkor a frissen áthúzott ágynak sem tenne jót egy szép adag magzatvíz. Én is nappal szeretnék szülni.

Hari,
Köszi, hogy csak jobb ajánlat esetén cserélsz le. Kép Kép Kép
Azért engedjük Pennát előre! Mégis csak régóta vár. Kép
Amúgy én is egész nap zabáltam ma, ha ez nem előjel, akkor marad a kedd. Kép

Most megyek lezuhanyozom, hajat mosok, stb. Hátha mégis megyünk, akkor szép tiszta legyek.

Benianyu
39

benianyu

Zsofy!

Nálunk is ugyanez a helyzet, mint nálatok.Már harmadik éjjel, hogy egy szemet sem aludtam, de ma végre beigazolódott a gyanúm, nem is kimondottan hasfájós a babucink, hanem görcsöl. Nekünk hasfájásra a gyerekorvos Espumisan L Emúlziót és Lycopodium Clavatum 5CH-t (homeopátiás gyöngyöcske) javasolt, de csak arra voltak jók, hogy Petrácska egész nap rotyogtatott, mivel mind a kettő puffadásra jó. Az Infacolt is kipróbáltuk, szerintem ugyanolyan, mint az Espumisan- nekünk nem ez kell, mert Petra nem puffadt(ill. csak kicsit), hanem görcsöl!!Most olvastam kettő homeopátiás szerről, de nálunk(Vas megye) nem lehet kapni, csak rendelni(folyamatban van). Az egyik akut hasi görcsre jó, amikor a baba panaszosan, keservesen sír, emelgeti a lábát, jól esik neki, ha hasra fordítják...erre jó a Colocynthis 9CH, ami csillapítja a görcsös fájdalmat. Ilyenkor a hasi panaszok meleg hatására hamarabb enyhülnek, a baba szeret újszülött pózt felvenni. A másik, ami Petrára még jellemző: A baba a hasi fájdalmai miatt megfeszül, mintha íjat húznánk ki, hátra feszíti a fejecskéjét, lábait kiegyenesísti.. erre való a Dioscorea villosa 9CH, ami enyhíti, szünteti a panaszokat. Mindjárt folytatom a sort! Addigis ennyi.

Kata

KépKép
baby20

Hari!Kép

Én ma szerettem volna szülni, de úgy látom, ebből már nem lesz semmi. Holnap is jó lesz?KépKép

Zsóf
39+2

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Hát elég csüggedt vagyok megintKép.
A lefejt tejcsi elfogy a hűtőből aztán jöhet a tápszer kb abban az arányban mint MeáéknálKépKépKép

Én nem tudom Mea te hogy viselted lelkileg, de én nagyon szenvedek....nem tudom elfogadni, hogy nekem ez nem megyKépKépKépKép, ma már megint sirva fakadtamKépKép.
Ráadásul ugy néz ki Lénácska már szintén igényli a 100 ml kajcsikat, és én ezt már nem tudom produkálni még ha egész nap fejek akkor se...KépKép:
Én már nem tudok mit csinálni, a mellbimbóim vérvörösek, egy nap kb 10 filter laktorerb és fitolac teát iszom meg, döntöm magamba a folyadékot, eszem akkor is ha nem vagyok éhes, homeosbogyót is szedek....
Hát mi a fenét csináljak még magammal???

Akkora kudarc ez nekem, nem tudom feldolgozniKépKépKép
Segitsetek!

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Írok pár homeopátiás szert a hasfájós babuciknakKép
(az előzőeket is ideírtam, így könnyebb átnézni):

-Anyatejes szoptatás esetén, ha az anyuka sok tehéntejet iszik, a babának hasfájása lehet, amit sírással, lábemelgetéssel jelez. Ilyen esetben Magnesia carbonica 9CH adása javasolt, valamint a mama tejfogyasztásának abbahagyása.

-Ha hasmenése van a babának, ami vizes jellegű, bőséges, sárgás színű, s már reggel jelentkezik, Podophyllum 9CH a megfelelő szer. A kísérő hasfájást a meleg és a hasrafektetés is enyhíti.

-Ha az anyatejet elutasítja a baba, és gyakran fáj a hasa a kisebb súlyú csecsemőnek, akkor a Silicea 15CH adása jön szóba.

-Ha a szoptatás vagy a tápszeres etetés után közvetlenül hasi puffadás, szelek távozása figyelhető meg, s emellett viszonylag sokat bukik a csecsemő, akkor a Lycopodium 9CH-t ajánlott adni.

-Amikor jó evő b abánál tapasztaljuk a sok szél távozását, gyakori a hasi görcs, akkor Calcium carbonicum 15CH adásával tudjuk a fájásokat ritkítani.

-Akut hasi görcsnél, amikor a baba panaszosan, keservesen sír, emelgeti a lábait, jól esik neki, ha hasra fordítják vagy hasra fordítva tenyerünkbe véve masszírozzuk a pocakját, felhúzott lábakkal jobban érzi magát, akkor a Colocynthis 9CH csillapítja a görcsös fájdalmat. Ilyenkor a hasi panaszokmeleg hatására enyhülnek, a baba szeret újszülött pózt felvenni.

-Amikor a baba a hasi fájdalmai miatt megfeszül, mintha íjít húznánk ki, hátrafeszíti fejecskéjét, lábait kiegyenesíti, ilyenkor a Dioscorea villosa 9CH enyhíti, szünteti a panaszokat.

-Ha a baba hány, és a hányás után nem nagyon fogadja el a folyadékot, nyelve a hányás ellenére sem lepedékes, akkor az Ipeca 9CH-val tudjuk csillapítani a hányingerét.

-Ételdarabos, bőséges hányás esetén Phosphorus 9CH adása szünteti a hányingert, hányást. A gyermek szomjas, a hideg folyadékot kívánja, nyelve száraz. Gyakori, hogy vírusos fertőzés váltjaki ezt az állapotot, mérsékelt hőemelkedés is felléphet.

-Romlott étel evése után fellépő hányás, sötét színű, bűzös hasmenés esetén Arsenicum album 9CH segít, de minden esetben mutassuk meg az orvosnak is a kisgyermeket.

-Amikor sárgás hasmenés puskalövésre emlékeztető csattanó hang kíséretében, sugárban ürül, kevés étel fogyasztása már beindítja a híg székletet, akkor Croton tiglium 9CH-t adjunk. Ezzel a tünettel antibiotikum kapcsán fellépő hasmenésnél is találkozhatunk. Értesítsük a gyermekorvost!

-Amennyiben túlzott, bőséges evés válltja ki a hányást, a nyelv krétafehér színű, vastagon lepedékes, a kicsi szomjas és a hányás után megkönnyebbül, állapotán az Antimonium crudum 9CH javít. Ha evés előtt negyed órával adjuk be a babának, akkor nem fogja túlenni magát.

-Amikor evések után fél-egy órávallép fel gyomor- és hasi puffadás, a szelek gyakori távozása zavarja a babát, inkább székrekedéses a széklet, akkor a Nux vomica 9CH adása javasolt.

-Amikor nincs székelési ingere a babának, a posijába vezetett hőmérővel lehet ingert kiváltani nála, és ez után tud távozni a széklet. Ezt az állapotot Opium 9CH napi adagolásával lehet megszüntetni.

-Tejre vagy egyéb ételallergénekre érzékenycsecsemőnél a bőrön apró, piros kiütések jelenhetnek meg. Ilyenkor meg kell találni azt az ételt, amire allergiás a baba, ezt kizárva megszűnnek a panaszok. Az allergiás tüneteket a Histaminum 15CH szedése enyhíti.

Hasmenés és hányás esetén ne feledjük a folyadékpótlást!

Ennyi. Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem segít!
Nagy- nagy gratula az anyukáknak és a picúroknak! Nagyon szépek a babák!

Sziasztok!
Kata

KépKép
baby20

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?