A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Erika: Nagyon megszoktuk, és nagyon szeretünk itt lakni, elég csendes környék és kedvesek az itt élő emberek. Könnyűszerkezetes a házunk,de nem fa, hanem acélszerkezetű.

Karmen: Igen, kell bele egy kis tej is, az kimaradt. :-)

Giginek gratula!

Gabi
inecsg

Karmen te jó ég, hogy lehet valakit így megcsászározni hogy nincs elzsibbadva!!szegény csajszi!!!!!!!

Kép
bibi226

SziasztokKép

Vesm, én jó szívvel ajánlom az orvosomat, Dr. Sikovanyecz JánostKép

Erika, jó téged itt újra látniKép Mikor mész Sikóhoz? Összefuthatnánk....

Gigi óriási gratula!!!!

Brigi, neked megy a sok drukkKép

Én lehet nem is fogok Szegeden szülni lányokKép Nagyon úgy néz ki, hogy Pestre költözünk, és úgy elég gázos lenneKép Kicsit el vagyok anyátlanodva, hogy mi lesz velünk, meg a sulival, de én így nem bírom tovább...egyszerűen terror ami itthon vanKép Ráadásul a párom Pesten 50-60 ezerrel többet keresne mint itt Szegeden. Azért nem mindegyKép

Azért megírnátok ki melyik szülésznőnél szült? A klinikán?

Köszi, Zsu

16+4

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ildi, Bibi!
Köszi a drukkokat! Remélem ideérnek!
Bibi neked tényleg gyorsan ment!Kép

Bea!
Sajnálom a rossz tapasztalatokat!Kép
Ha nem vagyok tolakodó privátban írnál kicsit részletesebben? Az emil címem fentebb van egy picit! Én még csak vizsgálatokra járok hozzá, a barátnőm szült nála (neki is én ajánlottam), de szerencsére ő meg volt elégedve.
Azzal maximálisan egyetértek, hogy nehéz dolog orvost ajánlani.
Én is végigizgultam a barátnőm 9 hónapját, hogy csak ne legyen semmi baj, mert hát ugye én ajánlottam!Komoly döntés.
Szóval ha írnál, szívesen venném!
Köszi!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Kedves Enikő!

Megkaptam a tel.számot!
Nagyon köszönöm!!!

Puszi: Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Gigi!GRATULA!!!!!

Bibi:mikor is mész CTG-re?Hová mész?

Bea:Szegény Gréti!:-((((

Dancsi!milyen lett a cukrod?Nekem alacsony,de nem nagyon hiszek az eredményben,mert a vizelet eredményt is beírták szép sorba,pedig nem is adtam le pisit!:-))

Karmen!Ott nem a doki,hanem az altatós hibázhatott,mert a doki addig be sem jön ált.-ban,mig az altatós azt nem mondja,hogy lehet müteni.Hú nagyon gáz lehetett!

Ildi! remélem hamar átestek ezen a fogzáson!!!

Csibe:Hajráááááááááá!

Ma voltam dokinál és most már elkönyvelhetem magam 36 hetesnek:-)Baba fejvégű,BPD:90
Nagyon nem birom a frontot!megyek kikapcsolom az agyam!

sziasztok!
Évi(36)
révi

Csibe, akartam neked is írni, hogy ez a picúr a pocakomban is a closty-nak köszönhetőKép Igaz nem azonnal, mert én azért szedtem a closty-t hogy rendbejöjjön a mensim, meg a peteérésem, mert egyik se volt egyáltalán....rá fél évre meg itt volt a manó a pocakban spontán. Jah és csak egy hónapig szedtem a closty-t.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Évi,
Nekem teljesen normális lett minden eredményem. Kép Ez a pisi dolog érdekes.... Nem csináltál balhét?

Én tegnap elfelejtettem elmenni a védőnőhöz, teljesen kiment a fejemből. Ma akartam rátelefonálni, de azt is elfelejtettem.

Olyan fura, Jozsóval alig vártam, hogy mehessek dokihoz, védőnőhöz, most pedig húzom, amíg lehet. A doki vizit is aktuális, de majd jövő hét utáni héten megyek. Pár hete úgy megkínoztak egy UHal, hogy fura mód az Uhot sem várom már.

Bea,
ha köhög, akkor lehet mégis megmutatnám, nálunk náthával kezdődött, majd lázas lett, újabb nátha, köhögés, és 3 hétig eltartott. Végül antibiotikum hozta rendbe.
Vendég

Évi! Dupla hiba. Mert a doki utólag azzal mentette magát, ö nem birálhatja felül az anesztes döntését, ami igaz, de azt mondhatta volna hogy igy nem kezdek el vágni. Érdekes, amikor nem látja a hasát mert le van takarva és érzi hogy hozzáérnek valami hideggel miért nem lehet elhinni? Amikor meg üvöltött végül mégis el lehetett altatni. Kérdeztem mást anesztest ö is azt mondta a dokija nem kellett volna igy elkezdje a vágást, szoval nekem róla is nagyon megvan a véleményem. Maszek orvos, fizet neki mire eljut a szüléshez is az ember aztán nem lehet benne megbizni ennyire sem? Könyörgöm a középkorban vagyunk hogy igy szüljön valaki? Szép kis emlék.
Már 36 hét!! De szalad az idö. Akkor most már neked szoritok!!

Védönö. Az enyém azóta sem jelentkezett (szerencsére) hogy a multkor nagyon meg akart ismerni és elfelejtett jönni ill. szolni hogy ne várjuk. Ilyen kezdés után kiváncsi sem vagyok rá! Sajnálom hogy ez körzeti dolog.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Révi:az én cukrom is minden vérvételnél alacsonyabb a min. éréknél.
okt.12-én 10órára megyek a női klinikára CTG-re,nagyon kiváncsi vagyok mert még soha nem voltam!Mindjárt itt az időd,ez valami hihetetlen!!!

Kép
bibi226

Dancsi! igy a végére már lesz..om!:-))Már nem kell mennem oda!Bi bi bi!:-))

Karmen!Ez borzalmas!!!Amugy is fél az ember,hogy mit fog érezni,aztán meg ....
Nekem a legfiatalabb védőnő lett a körzetisem.Tegnap felhívott,hogy milyen lett a Ctg és hogy jól érzem-e magam.Közöltem vele,hogy még nem voltam ctg-n ,de kedden,ha tehetem elmegyek hozzá a rendelőbe.Csodálkozott,hogy nem voltam még ctg-n?Mert hát kedden kéne szülnöm!!!!!:-))))
Én meg mint hü.. gyerek rácsodálkozom Keeeddddeeennn???Mire ő:Igen 4.-re van kiírva!
Én:Ja persze,de nem okt.,hanem nov 4-re!
Azért nem bánom,kiegyezek az okt.4-el is!:-)))

Lehet,hogy ugyanaz a védőnk?:-))

Zsuzsófi:te csak olv,írni meg semmi? Hogy van a bébid?

Évi
révi

Erika76: 2,5 év.....az keményKép Majd meglátod!Kép
Dani tudja a tesót? Várja, vagy hogy reagál, ahogy folyamatosan nő a pocid?Kép Jól viseled a terhességet?
Igen költöznénk, mert már megőrülök ebbe a pici lakásba. Elpakolnék ha lenne hova, és rettenetesen idegesít, hogy minden elöl vanKép De ha nem tudom hova elrakni..... Hna szóval legalább 3 szobás lakást keresünk! Erkélyeset, hogy apa ki tudjon menni bagózni, mert a lakásba nincs cigiKép!
Ti hova szeretnétek költözni? Jelenleg mekkora lakásban laktok?

Gabici: Okés talizhatunk benne vagyok természetesenKép Mikor és hol lenne jó nektek? Akár most a hétvégén is ha nem lesz eső... Mi ráérünk!

Bea: Ha köhög én is megnézetném, nehogy tüdőgyuszi legyen belőle...Kép

Bibi: KösziKépKép Édes vagy, így sokkal áttekinthetőbbKép

Csibe: Nagyon szivesen máskor is. Nagyon drukkolok, hogy hamar összejöjjön a bobek!+++++++

Zsuzsi: Elfelejtettem írni, hogy Emőke a legjobban az Enikő nevű szülésznővel szeret dolgozni tudtommal, de én Barbarát javaslom Neked, mert mindkettő lányomat ő segítette a világra és egy tüneményes nőciKép Avagy én mindkét csajomat Emőkével és Barbarával szültemKép. De ha Emőke az orvosod, akkor kérdezd meg tőle, hogy kivel szeret együtt dolgozni, mert Te szeretnél szülésznőt fogadni...stbstb....

VesM: Amikor Bogit szültem bent volt a Vajda is, aki szerintem egy állat, egy barbár, egy hentes és most nagyon finom voltamKép

Az éjjel bevitte a mentő a kórházba a Bogi barátnőjét a NikitKép Nagyon fájt,görcsölt a hasa. Ordított!! Kiderült, hogy a körömrágás miatt, ugyanis azt nem emészti meg a kis szervezete. Nem perforálódott a vakbele, és nem is ott fájt neki, hanem az egész hasa görcsöltKép Az egész emésztőrendszere fájt neki! Most bent vannak a kórházba, voltunk meglátogatni őket a Bogival, mint elrettentő példaKép. Mondjuk Bogi nem rágja a körmét, de azért jó hogy lát ilyesmit is... szvsz! Hogy ne vegyen mindent a szájába, mosson kezet ha feljövünk a játszóról, piszkos kézzel nem nyúlunk a Violához...stbstb. Kiselőadást tartottam Neki a higiéniárólKép De megértette és még mondta is, hogy anya ugye buta volt a Niki, hogy rágta a körmét (még a körömágyát is, nagyon csúnya gyulladt a körmei körül a bőrKép...szörnyen néz ki!) Mondtam neki, hogy igen buta volt, és mondta, hogy levisszük Viola kakis pelenkáját és belenyomjuk Niki kezét, hogy ne rágja a körmétKépKépKép Olyan édes voltKép

Bocs a szófosásértKép
Jóccaka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Csak ritkán és keveset tudok írni mostanság.Kép
Karmen!Gratula a hízáshoz!
Ezt a védőnő dolgot nem értem.Hozzátok nem járt eddig senki?
Bezzeg hozzánk...Kép

Nem tudom mikor jöjjön kistesó,még várok.Egy biztos,hogy ha a férjem elfoglalt is, nekem sokat segítene ha vki beszélne hozzám,/helyettem,mikor nehéz..

Nem tudom,-most,hogy ennyi pénzt költöttek a kórházra-lesz-e változás érzéstelenítés ügyben.Megnyugtatna,ha lehetne kérni szükség esetén epidurálist.Amúgy én a kórházban szültem.
Nagyon negatív élmény a gyógyszerhiány volt.Nem tudtak fájdalomcsillapítót adni mikor pedig nagyon kellett volna.KépAztán férjem hozott be.
Amúgy inkább viszek ami kell,ha amúgy minden ok.
Hat ágyasban voltam.Jófej szobatársakkal.
A csecsemősök egynémelyike volt kissé unszimpatikus.Akkor az volt a benyomásom egy csajsziról,hogy kiabál a gyerekekkel.KépHallottam is,hogy egy másik figyelmeztette,hogy ezért megütheti a bokáját..Vajon miért?Aztán meg azt gondoltam hátha csak kombinálok.Figyeltem a lányomat,és csomót rángatta a karjait,mint aki ijedezik.Erre azt mondták reflex..Nem tudom mai napig sem mi volt, de gyanús..Gondolom kiborító idegileg a sok sírás..De akkor is...
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Enikő!

Szegény Niki...Jobbulást kívánok neki.

Kármen!

Szegény barátnőd.Én arra emlékszem,hogy a dokim az üvegajtónál nézte,hogy mikor jöhet be a műtőbe.Csak akkor jött,amikor már elzsibbadtam.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő:
DAnikám ezt szokta mondani:"megsímogatom a kistesót,hátha megrúgja a kezem,biztos megrúgja!"
Azután 10 másodpernél tovább nem tartja ott a kezét és éreztem felkiáltásal már megy is tovább!
Szokta mutatni,hogy ezt és ezt a játékot majd odaadom neki,hogy örüljön.Kép
Biztos kemény lesz főleg azért,mert tudod nekünk nincsen segítségünk!
Mi most egy 1,5 szobásban,és a 3 szobásra hajtunk mi is,csak nem panelt szeretnénk,hanem újat,hogy a szocpolt fel tudjuk venni!
A harmóniában elég jók vannak,meg itt fog lakópark épülni az etelka soron nem messze tőlünk!
Ott kellene megcsípni valamit!
A 3 szobás panel milyen árban mozog most?

Zsófi:
11.-én szeretnék menni Sikóhoz!
7.-én megyek hozzá uh.-ra vissza vagyok rendelve.
Azért gondoljátok meg a Pestet.
Itt segítenek NEktek a szülők,ott lesz valaki?
Én már csak tudom milyen rossz ha senki nem tud még csak 1 órára sem vigyázni a gyerkőcre!
A bébiszitterre meg elmenne az a + amivel a párod
többet keres.
Meg azért csak jó lenen Sikónál szülni,nem?
Gondolom Te is 100% megbízol benne mint én is!

Bibi:
DAni 2 éves múlt a nyáron.
MAjd nézelődök,hátha meglátlak!
Én magas vagyok és vörösbarna göndör hajam van.
JA és a pocakom is elég nagy már!Kép

DAncsi:
Én ugyanígy vagyok ezzel,ráadásul szórakozott is vagyok!A múltkor a védőnőhöz menet egyel hamarabb szálltam le a troliról,gyalogolhattam....!
Aztán a vérvételen reggel 7.-kor kivártam a sort,mire a lelet beadó előtt fedeztem fel a kiírást,hogy a kismamáknak külön van!
Addigra htszázan rámköhögtek a sorban és most beteg vagyok....!

Puszi!

Erika
erika76

Bombázlak benneteket pár tegnapi képpel:

Kép
Ezt a játszószőnyeget kapta anyuéktól keresztelőre.

Kép
Valahogy így szokta anyu szívni az orrom. Csak még nem tudom hol az orrom.

Kép
Nyálas cuppanós puszit külök minden babának!

Gréti és Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Én is teszek fel mai képeket a csajokról, ha nem bajKép
Kép

ceniko
Szeged

És ahogy Viola lebírkózza BogitKép
Kép

ceniko
Szeged

Iszonyatosan vérig vagyok sértveKépKép
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Révi írnék én ha nem esnének nekem folytonKép

Erika, akkor esetleg bejelentkezem én is arra a napra, és akkor tudunk talizniKép

Pesten ott él a férjem anyukája, és a bátyja, no meg a komplett családja, baráti köre. Szal nem lennénk egyedül. Itt meg nem segít senki. Én itt érzem azt hogy senkire nme tudom rábízni a kicsit.
Anyámék ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak, mondjuk anya már nem is él velünk, hanem elköltöztek Dunaföldvárra. Apámról meg nagyon nincs mit mondanom.

Én is ettől félek leginkább, hogy mi lesz a picivel, és a sulival. Egyiket se kezdeném most el új helyenKép

Ugye idén érettségizek, februárig jelentkezni kell továbbtanulásra is, most hova adjam be a jelentkezést? Pestre vagy ide? Szal nem könnyűKép

De majd elválik...

Zsu
16+5

www.mamami.hu
zsuzsófi

Bea Gréti nagyon szép kislányKép

Enikő pusszantom a lányokatKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Era, mikorra vagy kiírva?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Edit:Azért az durva nagyon, hogy egy csecsemős kiabáljon az újszülött babákkal, én ki is rúgatnám azonnal. Ez komoly, miaz hogy a sok sírás idegesíti, akkor keressen nyugisabb munkahelyet,nem kötelező ott dolgozni....Hú ez most felturbózta az idegrendszeremet, még jó,hogy klinika párti vagyok....Kép

Gabi
inecsg

Gabi,
látom, hogy nagyon felháborodtál a kórházi csecsemős nővéreken.
Sanos igaza van Editnek, valóban, kiabálnak a picikkel és minősíthetetlen hangnemben beszélnek.
Pont szem-és fültanúja voltam, amikor az egyik pelenkázta a picit és kiabált rá, hogy ne balhézzál már!
Egy másik alkalommal meg visítozott, hogy megy a kedvenc sorozata, ez a kölök is pont most szart be.
És még sorolhatnám...
Nagyon szomorú ez, első külvilági tapasztalait a bébi így szerzi Kép((

Bocs mindnekitől, hogy beleoffoltam.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ez van a kórházban???Ez nagyon durva...

Enikő!

Nagyon szépek a csajok.Hogy van a Bogi?És a Niki?

Bea!

Gyönyörű a csajszid.

Kármen!

Sikerült vennem bugyipelust a Corában nagyobb kiszerelésben.50db van a zacsiban,és 58Ft egy.(Liberó 7-11kg)Te is ezt használod?

Ildi
tfildiko

Bogiszáj:
Viola sír. Bogi odamegy hozzá és közli vele, hogy:"Violám, engem nagyon idegesít, hogy sírsz! Azonnali hatállyal hagyd abba! Ha nem fejezed be, világgá megyek és nem leszek a barátodKép Akkor csak anyának leszek a barátja!"
Be lett fenyítve a kiscsaj rendesenKép

TFIldi: Köszi jól vagyunk.Bogi csak akkor kedd este 1x hányt azóta se, szerencsére. Gyorsan átment rajta!
Niki a kórházban éjjel 1x, ma reggel 2x hányt. Azt mondták a dokik, hogy ha mégegyszer hány infúzióra kötik!Kép
Eddig minden vizsgálat negatív, de valami csak van ha görcsöl a hasa és hány....Nem?
Na mindegy azért vannak bent, hogy kiderítsék...

Edit, Gabi3, Kriszta: Ez csak a kórházra jellemző szerintetek vagy más helyekre is? Tényleg durvaKép

Pusz

ceniko
Szeged

Zsuzsófi! Nehogymár elkezdjenek a lányok sajnálni téged..... Nem segít senki? Csak Édesanyádék, akik fedelet nyújtottak neked, meg aki vigyázott a kisfiadra. Te pedig hálátlan dög volál.

Keresztbe tesznek neked? Mivel? Azzal, hogy elköltözött oda, ahol kapott munkát, te pedig boldogulj egyedül? Meg amúgy is megérdemelnéd, hogy keresztbe tegyenek neked.

Pesten 60 E Ft-tal több lesz a pénz? És az albérlet? Vagy ott is élősködni fogtok? Amíg a férjed családja ki nem hajít benneteket?

Nőjél már fel, Zsuzsófi! Néha azt hiszem, hogy egy nagy gyerek vagy. Hogy fogsz boldogulni 2 kisgyerekkel egyedül?
berika_

Nagyon gyönyörűek a gyerkőcök!Kép

Sajna ezek szerint ilyenek vannak a kórházban...Kép
Kriszta!Te is ezt tapasztaltad?KépAkkor nem képzelődtem...Mennél oda mégegyszer szülni?Nem semmi,hogy még az sem zavarja őket,ha más is hallja....KépKép
Vajon máshol mi a helyzet?

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Bea, Enikő nagyon jók ezek a képek!

Bea, a játszószőnyeg meg nagyon teszik, én mindig vágytam ilyesmire. A patchwork a gyengém, Gabi3 tud nagyon szépeket készíteni. Én még nem próbáltam, de talán majd egyszer...

A kórházi csecsemősökkel tényelg ez a helyzet. Én nem hallottam ilyeneket, de kedvesek, azok nem voltak. Én húsvétkor szültem. Edi egyszer (mikor tisztába tették a jelenlétemben) lepisilte az egyik csecsemőst. Az meg olyan morci lett tőle, hogy csak na, és dünnyögött meg morgott magában. Erre én: husvét van, csak locsolkodott. :-) Ez kicsit oldotta a hangulatát, mert elmosolyodott, de hát könyörgöm! Egy újszülöttnél ez gyakran megesik! És ha ott dolgozik, ezt el kell fogadia, mert velejárója, nem? Semmi oka morcosnak lenni!

Szerintem máshol is hasonló a helyzet a csecsemősökkel, maximum jobban vigyáznak, hogy ne lássa anyuka a kiabálást.

Ja, és készítettem még a szülés előtt édességcsomatot majd ajándékba nekik, de nem adtam oda, nem érdemelték meg.

Enikő, nekünk jó bármelyik délután, elugrunk a játszóra, és odaadom. De mivel most Edi taknyos, már tűzünk is onnan, jó? Írd meg az időpontot és a helyet! Nekünk 3-5ig bármelyik délután jó.

Gabici
gabici

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ez a helyzet a kórházban, én a klinikán azért nem akarok megint szülni, mert extra bunkók voltak a csecsemősök (az akkori éjszakások kivételével, egyedül ők segítettek). Most majd hova menjek, ha esetleg lesz még egy baba???
A játszószönyeg tényleg aranyos, én a barátnőmtől turisat kaptam (már a kislányomKép ), érdemes nézelődni...

Hajni

Ja és szépek a babák is. Kép)
hajni_

Hajni! Én is csak az extrabunkósággal találkoztam a csecsemősük részéről. A dokim a klinikán van=ott szülök megint, de előre "felvértezem" magam a hülyeség ellen. Már van egy pár tippem rá.Kép
Te mikor szültél? Fiú, lány? Mesélj magatokról!

Enikő! Van egy dumája a csajodnak!Kép Viola hatalmas!Kép

Erika! Lakásügyben sorstársak vagyunk! Mi a Vadaspark lakóparkba szeretnénk menni, de amíg nem tudjuk eladni a lakásunkat, nincs mivel beugrani.

Lottiszáj: "Anyucika, ha gondolod, szívesen odaadom a babakocsimat a kishugimnak, én már nagy vagyok, óvodás, nem kell nekem" KépKép
Néha Lottuska bekukucskál a köldökömön, hogy "megnézem alszik e már?"Kép

Bea! Nagyon cuki a kislányod!

Melinda
22+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Gréti, Bogi és Viola egyszerűen gyönyörűek!
Jót derültem Bogi és Lotti szövegén. Írjátok a bemondásaikat?
Bea! Hogy sikerült a keresztelő? Szorítottam!
Nekem pozitív tapasztalataim voltak a csecsemőosztályon. Mi 5 napig, tulajdonképpen éjjel-nappal bent voltunk a kislányunknál az újszülött osztályon, és a többi gyerektől egy üvegfal választott el bennünket, tehát mindent láttunk és hallottunk. De semmi negatív nem történt. Sőt, velünk is nagyon rendesek voltak a csecsemős nővérek, meg főleg türelmesek, mert bénáztam rendesen. De ez nem Szegeden történt. Sajnálom, hogy itt ilyen állapotok vannak. És egyetemi klinika, itt tanulnak a jövő csecsemősei, orvosai, stb!!!Nem túl biztató.
További jó hétvégét!
Hildus
Vendég

Bea! nagyon tetszik a játszószönyeg, persze aki rajta fekszik sokkal szebbKépKép

Enikö! Olyan jó látni hogy igy szeretik egymást. Remélem nálunk is ez lesz ha lesz majd kistesó. És jo a dumája is nagyon Boginak! Ez a körömrágás meglepett, Csillus is mindig rágja, nem tudtam ilyen veszélyes tud lenni. Remélem Niki hamar hazamehet!

Szilde! A régi védönöm jött havonta 1 éves korig, ugyanis ez kötelezö nekik. Utána már ritkábban járt, de aztán jul-ban elköltöztünk 2 sarokra, de ez már sajna más körzet

Évi! Apu nyitott ajtot amikor 1x keresett (azután beszéltük meg tel. mikor jön, azóta eltünt) szerinte fiatal a csaj. K.K a monogrammja

Melinda! nagyon aranyos Lottika! Én is várom már Orsi mondatokat mondjon, pár napja elkezdte az egyszerübbeket hogy "itt a maci, elbujt a labda" stb.

Én a kórházban nem tudok rosszat mondani a csecsemösökre, legfeljebb azt hogy a lefejt tejet nekem kellett nyaggatni adják már oda neki, ne cukros vizzel itassák (érdekes mód szopin mindig bealudt- már akkor is) igy nekik kellett volna odaadni

Ildi! Köszi, én is láttam most a Corában. Mi tarcsinak veszünk, mert nagyon drága, itthon van idöm levenni a bugyit és ugy biliztetni, de másutt gyakran a pelenkacsere is nehéz, akkor kényelmesebb csak ráhuzom. NIncs is mindenütt pelenkázó. Lakáseladásban mi ujság? Van érdeklödés? Másikat keresitek már v. csak ha elkelt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megint én, bocs de az előbb elfelejtettem:
Ceniko: Nem lehet, hogy Nikikének valamilyen lelki ok idézte elő a hányást? Mert az, hogy egy ilyen kicsi gyerek gyulladtra rágja a körmét az a szorongás jele. És lehet, hogy szorong az ovitól vagy egyéb más ok miatt, és ezért kezdett hányni is. Ha nem találnak szervi okát a hányásnak, tutira ez áll mögötte.
Hildus
Vendég

Sziasztok!Tegnap hidegfront volt,és egész nap epét hánytam,ugyhogy majdnem végig ágyba feküdtem!!!De este bementen a klinikára a Barbihoz(ha minden igaz ő lesz a szülésznőm) tényleg nagyon rendi csajszi.Szépen megmutatott mindent az előkészitőt,a szülőszobákat!Én igazándiból kellemesen csalódtam,azt hittem rosszabb a szülőszoba!És kúpot adnak nincs beöntés,ennek nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagyon édesek a picik a képeken!!!

Révi te mikor mész CTG-RE?

Ez nagyon fasza ha a klinikán is meg a kórházba is ilyenek a csecsemősők!!!

Megyek holnap jövök!!Puszancs:Bibi31+5

Kép
bibi226

Ma vagyunk 1 éves házasok!!!!!!

Kép
bibi226

Nekem is rossz a tapasztalatom a klinikai csecsemősökről. Persze nem mind volt bunkó, de 90%-uk igen. Én végül pénzt adtam, és akkor jöttek segíteni, de sajnos ez csak az utolsó nap jutott eszembe. Kép De attól kezdve tényleg nagyon nagyon rendesek, kedvesek, segítőkészek voltak.
Tudjátok, pénzt adunk a dokinak, szülésznőnek, akkor valahol ez is érthető, nem? Õk is ebből élnek. Sajnos. Ki kell figyelni, kérdezősködni, hogy melyik műszakban ki van, és szvsz minden műszakban keresni 1-1 szimpi csecsemőst, és akkor már lesz a helyzet. Asszem heti váltásban vannak. Édességcsomag árának szerintem jobban örülnek ők is. Kép

"Anyuka tegye mellre, na de hogyan kérem, ha ez az első babám, ráadásul felvágták a hasamat; anyuka maga nem tud pelenkázni?????, anyuka várjon, megreggelizem, majd megyek, a gyerek befosott, na és???? stb...."

Miattuk készültem ki teljesen a klinikai napok alatt.

A kórházi csecsemősökről én ellenben jót hallottam, bár az, aki mondta, kivételezett helyzetben volt ott, szóval simán el tudom képzelni, hogy másokkal bunkók.
Vendég

Bibi,
gratulálok az évfordulóhoz! Kép
Vendég

Sziasztok!
Ma színházban voltunk a barátnőmmel. A párom volt a bébicsőszKép
A Hegedűs a háztetőn-t néztük Gregor Józseffel a főszerepben. Nagyon tetszett! Ha alkalmatok van rá nézzétek meg! Szuperek a szereplők, a zenészek, a koreográfia, és a díszlet isKép!

Hildus: Nem pszihés, mert meglett a nagylabor és valami gyulladása van a Nikinek, mert a fehérvérsejt száma extra magasKép Most antibiotikummal kezelik, és levették a virológiai tenyésztést! Meg a mai hasi UH-án is találtak valamit, de az anyja nem tudta elmondani, hogy mit, "eltérést", szal valami van az tuti! Nagyon remélem hogy hamar rendbejön! Nagyon megszerettem azt a kislányt! Maga a megtestesült rosszaság, de amikor velem van (anyja nélkül) tök jól kezelhetőKép (mostmár)

Bibi: Jobbulást++++++++++ és gratulálokKép

Gabici: Holnap? Olyan fél 5 fele valahol félúton köztetek és köztünk? Mi ide járunk a picijáccóra hozzánk, mert itt vannak a Bogi korabeli kispajtások.

Melinda: Azért Te sem panaszkodhatsz! Van mit jegyzetelned a LottiszövegfüzetbeKépKép

Dancsi: Hogy van Jozsó? És Te?

Karmen: Én el tudom képzelni, hogy a körömrágásnak ilyen következményei lehetnek, ha nem is maga a köröm, hanem a sok kosz meg mocsok, ami pl a köröm alatt van, na azt benyelni.....áhhKép De szvsz a köröm is nagyon veszélyes! Csilla hány éves? Mióta rágja a körmét?

Jóéjt
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bibi!Remélem már jobban vagy!Gratula az évfordulóhoz!Én holnap 10-re megyek Ctg-re,de sajna a Vasasba,mert ott van a dokim,pedig a klinika közelebb van.

A csecsemősök engem is kiakasztottak az 1.-nél,de a 2.ra már felkészűlve mentem!Ki is rakta a 3.nap reggelén:-))Pedig csaszis voltam és vasárnap volt:-)

Én is írok egy Gréti dumát:- anya mit csinál most Balázs(pocaklakó)?
-alszik
-miért elfáradt?
-igen kicsim elfáradt
-Biztos sokat homokozott a májaddal ugye??

Csak zárójelben hozzáteszem nem szoktam piálni!!!

Mindenkinek szép napot!
Évi
révi

Sziasztok!

Micsoda jó szövege van ezeknek a csajoknak!Bár az enyém is mondana valamit,de nem akar megszólalni.

Bibi!

Gratulálok az évfordulóhoz!

Enikő!

Nagyon drukkolok,hogy a Nikinek ne legyen semmi komoly baja.SzegénykeKép

Bea!

Milyen volt a keresztelő?

Kármen!

Továbbra sem bírjuk eladni a lakást az ingatlanoson keresztül sem.Addig nem is nézzük,hogy hova költözzünk,amíg nem ment el ez.
Ügyesek vagytok a szobatisztaságban.Nekünk még bilink sincs,de most már lassan veszek egyet.Bár,kétlem,hogy az én lányom mostanában ráül.Ugyanis az egy helyben ülés nem megy neki.Soha nem ül meg az ölemben sem.De még végül is ráérünk.

Szép hetet!

Ildi
tfildiko

Nikinnek jobbulást kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elmúlt a hidegfront nincs semmi bajom!!Ez valami hihetetlen hogy ilyenkor én milyen rosszul vagyok!

Bea,tényleg milyen lett a keresztelő?

Na ez nagyon jó hogy a csecsemős nővéreknek is pénzt kell adni!Nálunk az anyósóm azon is kiakadt hogy külön szülésznőt is kell fogadni,meg az orvost,meg is kérdezte hogy mennyibe fog ez kerülni????

Évi,ez hogy homokozott a májaddal ez nagyon tuti!!!

Tegnap elhoztuk a nővéreméktől a babaruhákat,hát én ezekkel a pici ruhákkal nem tudok betelni!!!Olyan édesek,tegnap neki is álltam kimosni.

Ma megyek anyuval a szájsebészetre nekem megcsinálja a szűrést,anyának pedig ciszta van a fogánál,és alul mindeggyiket húzza!!!!!!4

Ildi, sajnos nagyon pang a piac ezt én is hallottam!

Képzeljétek nekem a kisebbik keresztfiam(5 éves) azt mondta a nővéremnek hogy feltétlen vigyük el a Barnabásnak a bilit mert szegény hova fog pisilni!!Hiába mondta a nővérem hogy majd kb 1 év múlva kell, de a Máté úgy ragaszkodott hozzá hogy el kellett hozni!Puszancs:Bibi 31+7 32!!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!
Én azt gondolom a klinikán dolgozo csecsemősőkről, hogy van 2-3 aki rendes. Ahogy Dancsi mondta, minden műszakba van egy aki normálisabb. nekem se ment a szoptatás, de odajöttek, probáltak segiteni.Volt egy középkorú, sötéthajú nő, ő nekem nagyon szimpi volt, mikor mentem a fejőgéphez, akkor is mindig segitettek. A pelenkázást pedig másnap megmutatta a védőnő. Õ hétközbe van ott, és lehet tőle nyugodtan kérdezni, de a hazaadás napján, az első babásoknak a fürdetést is részletesen bemutatta. Márk volt a próbababa.
Kicsit morcosnak tűnik, de egyébként rendes. Volt viszont egy idősebb nő, Õ minden reggel ott van, Õ osztotta reggel szét a pelenkákat, Õ nagyon.nagyon morcos volt szerintem. Rövid ősz hajú, alacsony, talán szemüveges. Hát elég kiméletlenül tud az emberrel dolgokat közölni. Talán Valika a neve? Nem tudom pontosan.
Szerintem egyébként jobb hétköznap szülni, és bennt lenni, mert akkor napközbe ott van mindig a védőnő, meg a nővérek is többen vannak. De ha morcosak is, nyugodtan kérdeztem, meg kértem tőlük, és mindig segitettek. Szóval szerintem nem olyan gáz azért a klinika.
Bár, amikor a fény alatt volt a Márk, egy másik gyerekkel együtt fektették be a fény alá, és az ugy rámászott, hogy csapkodta a fejét a Márknak. Én huztam arréb a Márkot, még mielőtt nagyon rácsap a másik.
Meg ha sir, akkor se nagyon foglalkoznak vele. De hát ha mind a 20 gyerek sír, akkor végül is mindet nem lehet vigasztalni egyszerre. De ha a te gyereked ordit, ők meg nyugodtan pizzáznak, akkor az nagyon rosszul tud esni. Hát ennyi!
Zita
zita_29

Sziasztok!

Gréti köszöni a dicséreteket, meg én is, híztam vagy 10 kilót.

Bibi: Boldog házassági évfordulót! Kép Megünnepeltétek?

Csecsemősnővérek: Én a kórházban nem tapasztaltam semmi ilyesmit, pedig elég sokat bent voltam az újszülötteknél, mert fejtem.

Keresztelő: Túl vagyunk rajta.
Gréti hozta a formáját, vidáman szemlélődött. Mindent tűrt. Néha beleszólt amikor a plébános úr beszélt, hogy: habröööööööööööööööö meg ilyeneket. Semmi sírás nem volt, akkor se amikor keresztelte. Szóval minden a legnagyobb rendben volt. Volt egy rész amikor fel kellett állni és nekem kellett fognom a Grétit, és akkor Misi atya mondott pár szót az anyaságról...hát én hüppögve bőgtem. Tiszta ciki volt.
Ebéd...elmúlt.
Gréti jól bírta a nyüzsgést, aludt is.
Pár kép (magáról a keresztelésről, a szentelt vízzel való fejenöntésről nincs kép, mert videóra vette föl a sógornőm barátja, a fényképezővel, és elég rossz lett a minősége, mert nem olyanok voltak a beállítások a fényképezőben, azt mondtuk, csak fényképezzen):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő,
Jozsó teljesen meggyógyult.Kép Ma már ment bölcsibe is, bár nem volt zökkenőmentes a dolog, ott kellett vele maradnom 1 órát.

Én is jól vagyok, ez a terhesség most teljesen más, semmi bajom nincsen. Kép Néha hányinger, gyomorfájás, gyomorégés, ha megerőltetem magam, has és derékfájás, de ezek simán beleférnek.
Vendég

Tud valaki asztalost ajánlani, aki fából is dolgozik? SOS kellene 5 db karnis akácból, és a mi asztalos ismerőseink sajna nem vállalják, csak pár hónap múlva.
Vendég

Bea,
gratulálok a keresztelőhöz, Grétike nagyon csinos a képeken! Kép
Vendég

Sziasztok!
köszi az infókat szoba ügyben.
nem tudok dönteni h. fizetős v. nem fizetős, bár olcsóbb a nem fizetős, de hát nem tudom.

viszont, amiket olvastam a csecsemősökről kivagyok tőle.
most mi lenne a célszerű adjak minden csecsemősnek? v. ahogy Dancsi írta műszakonként 1-1.nek?
ezt útálom, én nem fogadok szülésznőt, de ha rendes lesz utána majd hálákodok, kérdem én nekem ki ad pénzt hogy a munkámat rendesen végezzem?????
senki a fene egye meg, de ezután kérni kellene.
undorító dolognak tartom h. a csecsemős nővér akkor segít ha előtte tejelek, mert ezt is úgy gondoltam ha megérdelmi utána kap/nak.
van valami könyv amiből meglehet "tanulni" mellre tenni a babát, pelenkázni?
meg a csecsemőgondozásról általában?
valakit szereznem kell aki bejön és segít ha úgy alakul, inkább fizetek egy külsősnek.
csak ezek miatt mennék nemfizetős szobába, hogy hátha olyan anyuka mellé kerülök aki már konyít a dolgokhoz.
nagyon siralmasnak néz ki a helyzet.

meg se mutatják , hogy hogy kell pelenkázni? csak odaadják a babát?
már nem is a szüléstől félek hanem ami utána jön, ehhez képest a szülés semmi.( gondolom én)

Zozo
34
Vendég

Sziasztok!

Enikő, sajna elkapott engem is valami toroknyavalya, kérlek halasszuk a találkát jövő hétre, addigra kikúrálom magamat.

Gabici
gabici

Gabici: Nagyon kedves vagy, de egyetlen egy foltos faliszőnyeget csináltam még csak életemben...Kép
A gyerekkórházban ennél azért durvábbat láttam, nővérke etette az alig két kilós gyereket, aki nem sokkal később lehányta, sugárban, a kedves nővérke a nyakánál fogva lógatta a gyereket, és persze szidkozódott rendesen...Kép
Én megfogadtam, hogy soha nem hagoym ott egyik gyerekemet sem egyedül egyik kórházban sem! Esetleg a műtőbe nem kísérem el...

Nekem azért annyira nincs rossz tapasztalatom a klinikai csecsemősökkel kapcsolatban, tudni kell szelektálni köztük, és nem szabad bedőlni a hülye tanácsoknak.

Zita:Akiről te beszélsz az Aranka, meg van egy fekete hajú banya, na attól nem kell tanácsot kérni...

Zozo: Ez csak rémmese, amit a lányok az előbb leírtak, megmutatják, hogyan kell pelenkázni, sőt mellre is segítenek tenni, fejést is megmutatják, DE kérned kell, mert ők nem tudják, hogy te nem tudod! Egyébként vannak szakkönyvek, amiből meg lehet tanulni a mellretételt, pelenkázást, babagondozást, egyik a Szoptatás c. könyv, melyet a Kismama c. újsából rendelhetsz, vagy a Sanoma? kiadótól. És ha jársz könyvesboltban, ott van egy csomó gyermekgondozási könyv, lehet válogatni...Szóval azért ennyire nem durva a helyzet!!!!Fel a fejjel. Én senkinek sem adtam hálapénzt vagy ajándékot, mármint a fogadott orvosom és szülésznőmön kívül, csak megköszöntem a segítséget. Ajánlom, hogy olvass kismamáknak szóló magazint, abban sokminden benne van! PL. Kismama magazin!

Gabi
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?