A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 9 hét + 4 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 8 hét + 1 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 8 hét + 0 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 7 hét + 4 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 6 hét + 5 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 6 hét + 2 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 5 hét + 6 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 5 hét + 5 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 5 hét + 5 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 4 hét + 6 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 4 hét + 6 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 4 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 4 hét + 0 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 3 hét + 5 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 3 hét + 5 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 3 hét + 5 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 3 hét + 4 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 3 hét + 3 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 3 hét + 3 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 3 hét + 2 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 3 hét + 2 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 2 hét + 5 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 2 hét + 5 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 2 hét + 5 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 2 hét + 4 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 2 hét + 2 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 2 hét + 2 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 1 hét + 3 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 1 hét + 2 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 1 hét + 2 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 0 hét + 4 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 0 hét + 3 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 0 hét + 0 nap
Ayse Lili 2001.04.28 2005.10.01 Andris MÁV 35 év 40 hét + 2 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 39 hét + 3 nap
Jatka Első baba 2005.10.08 Zsófi ? Péterffy 28 év 39 hét + 6 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 39 hét + 6 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 39 hét + 6 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 39 hét + 0 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 38 hét + 6 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 38 hét + 3 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 38 hét + 2 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 38 hét + 1 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 37 hét + 6 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 36 hét + 4 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 35 hét + 5 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 34 hét + 0 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 31 hét + 5 nap
</pre>

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Minden új kismamának nagy-nagy gratula, a piciknek sok tejecskét kívánok.Kép
Sajnos én az előbbi ok miatt nem tudlak folyamatosan olvasni.
Sziasztok

ui:Remélem ha valakinek van tipje megosztja velem

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Mea! Abba, amit Zsófy hozott létre:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=6962
hogy én is feltegyek egy ari képet a bébiről, legyen egyszerre egy helyen. Mivel Nemmesek tett fel fotót, gondolom, ha ráér, megírja mit bénázok. Szerintem klassz 5let, hogy legyen egy helyen is fotó. Aztán majd csinálunk egyéves, kétéves, hároméves, ballagási albumokat isKép.

Én is "agyonfotózom" a csajomat, teljesen odavagyok érte, na de ezt tudjátok. de a net azért is jó, mert most már nemcsak az anyósom, hanem a kisebbik hugom is messzire került, a neten meg tudják követni, legalább fotókon, a kiscsaj fejlődésétKép.

Szilvi! Sajnálom! Láz, betegség kizárva? Ha hintáztatod (pl. hordozóban), akkor se alszik?
Drukkolok, hogy csak a front miatt legyen nyűgös.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly
Láz nincs, betegség jelei nem láthatóak.Du. tök jót aludt a babakocsiban.A hordozót csak autóban viseli el.Egyszerűen semmi nem jó, csak visít vörös fejjel, mint akit nyúznak. És ezt órákon keresztül bírja.Még az én kezemben sem nyugszik meg.KépHasfájós, de most biztosra tudom, hogy nem a hasa fájt, mert a többi jel nem volt látható.
Köszönöm a tippeket.
most alszik, fürdetés és etetés után beájult.Kép
De ezek az esték így brutálisak.Eddig legalább kézben megnyugodott, ma már az sem.

Jó ötlet ez a közös fotóalbum.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi!

Arra nem gondoltál, hogy esetleg fázhat? Nálunk megy a fűtés, mégis elég rétegesen van öltöztetve a pici, mert két éjszakát átvirrasztott, és megpróbáltuk,hogy mi lehet a baj. Azóta egész nap van egy textilpelus is a takaró alatt a pociján, sőt még a hálózsák alatt is van rajta kombidressz! Sokkal nyugottabb is, bár már a kórházban is csak miatta kellett befűteni és két takaróval takarták+ éjjel-nappal sapi volt a fejecskéjén!
Próbáld ki, és ne vidd ki túl sokat a levegőre, mert már könnyen megfázhat! Nálunk legalább is ez volt a megoldás. Bocs, hogy beleavatkoztam!Remélem, jó éjszakátok lesz!

Kép

Puszi mindenkinek!
Kata

KépKép
baby20

Kata
nem baj , hogy beleavatkoztál.mindenkihez intéztem a kérdést.Kép
24-26 fok van nálunk a lakásban.Nem hiszem, hgoy fázik.
Petra édes baba.Boldog névnapot a kislányodnak.

Kép
Kép
kismama2004

MeaKép,
micsoda kis hajas-babád van... Nagyon bejönKép

BabyKép,
a Te pöttömöd is zabálni való...Kép

SzilviKép,
szerintem a 24-26 fok ideális...

JÓ éjszakát mindenkinek
Kati
Vendég

DuduklyKép,
én csak jobb oldalt felül rámentem a "Fotóalbumra", ott "Saját album létrehozása", név + jelszó, és utána már tudtam is tölteni...
Csak tessék próbálkozni, hogy utána tudjuk nézegetni KépKépKépKép!!!!
Kati
Vendég

Név: Album
Jelszó: topic
Vendég

Látom, sehol senki...
Pedig olyan ritkán érek ráKépKépKép
Vendég

Szilvi!

Próbáld meg bebugyolálni! Látod, Zsófy Lillácskája is imádja a pólyát, megnyugszik tőle. Ha van pólyád, próbáld meg abba, ha nincs, akkor tekerd be jó szorosan egy puha, némileg nyúlékony takaróba. Vagy próbáld meg a hordozókendőt. Én végre ma beleraktam az enyémet, szerintem tök hülyén kötöttem meg, és mégis abban a pillanatban elájult benne a baba, mert szorosan hozzám volt fogva, és össze volt "csomagolva" mint a méhben. Még igy is aludtunk, nem vette észre a turpisságot, hogy "letettem" nomeg vele együtt magamat.

Lehet abban valami, hogy még egy rétegnek örülne. Az enyém is lenyugszik, ha jó melegben van, még akkor is, ha nem kifejezetten fázik. Szeretik a meleget. Ezért én rá még 2 réteget adok plusszban mint ami rajtam van, ha azt akarom, aludjon. Tehát van rajta hosszúujjú body, plüss rugi (alatta zokni), kardigán vagy kabátka, és akkor erre jön még a takaró. Mondjuk nálunk csak 21 fok van a lakásban.

Próbáld meg a hason ringatást... fektesd hassal lefelé az alkarodra, és úgy lóbáld.

Próbáld meg rázni a kis fenekét, vagy zenére vagy anélkül. Már úgy értem, ha karon "ül" akkor zötyögtesd.

Próbáld ki a következőket: zene (a mienk - nem nevetni! - Mozartot és a Beatlest kedveli, arra elhallgat és odafigyel), vizcsobogás, szivverés, porszivó, rádiósercegés. A porszivó ingyen van, a többit meg állitólag meg lehet venni kazettán és lejátszani neki.

Próbáld meg masszirozni a hasát, vagy tornáztatni a lábacskáit... hátha mégis hasfájós.

Aztán ird meg, ha valami bevált!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Apropó letevés.

Zsuzsa kézben alszik el, csak utána lehet őt becsempészni az alvóhelyére, bárhol legyen is az. Ha már elaludt (és nemcsak elbóbiskolt, hanem már olyan mélyen alszik, hogy elernyedt), akkor mindegy neki, hogy a bölcsőjébe rakom, a kiságyába, vagy közénk a nagy ágyba. Annyiból jobb a nagy ágy, hogy sokszor testközelben megnyugszik, és akkor fel sem riad, illetve visszaalszik ha felriad és érzi hogy van mellette valaki. Egyébként itt van egy iromány a babák alvásáról:
http://www.lll.hu/node/187

Van aki persze rá tud cáfolni, mert mázlista és az ő babája elalszik magától, de nagyon sokan nem tudnak.

Ja, és még azt a "trükköt" szoktam alkalmazni, hogy ne vegye észre, hogy az én melegemből átkerült a hideg kiságy/bölcső/ágyba, hogy mig a kezemben tartom, betakarom, és a takaróval együtt teszem már le. Igy nem tűnik fel neki a hőmérsékletváltozás.

Én se tudom sirni hagyni őt, ráadásul teljesen belehergeli magát, nincs szivem ezt csinálni vele. Próbálom nem minden nyikkanására felkapni, vagy esetleg megnyugtatni anélkül hogy felveszem, de egyenlőre szerintem attól nyugszik meg, ha érzi hogy testközelben van.

Engem is megingatnak a jótanácsok, hogy igy elkapatom, és hogy már szoktatni kéne. De szerintem szoktatni ráérek őt kicsit később, amikor már nem számit újszülöttnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pennának gratulálok a hatalmas lánykáho, sok boldogságot és tejcsit kívánok!

Aranyoasak a babák.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Volt egy pár húzós napunk, ezért is nem (nagyon) jelentkeztem... a sok forditás miatt totál ideg voltam, Daviddel össze is vesztünk, és valaminek a hatására úgy éreztem nincs elég tejem (lehet az idegeskedés, lehet a játékcumi, lehet hogy mert elkezdtük bevetni a cumit vizitatásra, igaz csak kétszer), úgyhogy teljes pánik, 2 óránkénti 30-40 perces szopi, mindenfajta cumi letiltása. tejgyűjtő kagylók vissza és próbálni fejni minden etetés után, de olyan eredményesen kiszivta magának a tejet, hogy alig csurrant-cseppent). Mondanom se kell, idegileg teljesen kikészültem, kialvatlan voltam, már a babával együtt sirtam... gondolom ő is érezte rajtam az idegességet. No mindegy, úgy tűnik most megint van elég tejem, és gyűjtögetem is a kagylókkal meg fejem is. Ez a fejés nekem nem nagyon akar menni, az Avent szétcseszi a mellbimbóimat, úgy érzem, kirepednek, kézzel még inkább. De muszáj belejönni, mert október 12-én megyek vissza a tanfolyamra, reggel 9-től este 7-ig itt lesz a baba nélkülem az apjával, és az még csak hagyján hogy cumisüvegből fog szopizni, de nekem közben ki kéne fejnem az ő adagját, hogy nehogy elapadjon a tejem. Nagyon aggódom emiatt az egész akció miatt...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Avent mellszivó:

Kipróbáltam azt a trükköt is, hogy kivettem a tölcsérből azt a zselés puha műanyag párnát, igy valóban kábé 3-4 szivás erejéig jön is a tej, de aztán tejes lesz a tölcsér, és már nem sziv, csak a mellbimbóimat késziti ki.

Van ennek valami más trükkje is, vagy maradjak inkább a kézi fejésnél?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hát nem tudom mire vélni a mai szopitKép

Először is tegnap este 6-kor kajáltunk, 7 kor fürödtünk szokásos orditások közepetteKép, aztán 8-kor elaludt, ráadásul lent a nappaliban az utazóágyban, én meg ugye 9-fél 10 körül tűkön ülve vártam( hogy végre etetés után én is lefeküdhessek), hogy ébredjen és együnkKép
A kis bestia jól kicseszett velemKép
Tudjátok mikor kelt fel????
Éjfélkor!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

Azt már eldöntöttem hogy soha nem fogom keltegetni, hacsak a súlya nem kezd el esni, úgyhogy hagytam aludni, mire én is kidőltem a tv előtt.....
Persze ezután nekem is mint Meának betonmelleim lettek, csak azt sajnálom hogy akkor nem mértem semmit...Kép
Viszont a 3/4 4 es etetésnél mértem és ugy mértem, hogy 70-80 grammot szopizott, a reggeli 3/4 8 asnál szintén 80 grammot és fejtem mellé még 30-40 közöttKépKépKépKép
Hát én ezt már tényleg nem tudom hova rakniKépKépKépKép
Nagyon bizom a pozitiv folytatásban....

Falina, Mea....többiek..
Köszönöm a megnyugtató szavakat, én is hasonlóan látom, hogy a lényeg hogy itt van velünk, épen, egészségesen.....Kép
Csak hát mégis nehéz...
Tegnap voltak nálunk vendégek a 8 hetes babával, aki már megduplázta majdnem a súlyátKépKépKép, és jól kipanaszkodtam magam, hogy én mi mindent megtettem, és hogy rajtam nem múlik...
Lehet hogy ez is "kipanaszkodás" is segitett, hogy mára kicsit jobb lett a helyzet???

Rókica!
Drágám!Honnan veszed hogy megbántottál, vagy ártottál bármiben is????
Kérlek ne butáskodj!!!!!

Az info akkor is info, hogyha éppen az az ember számára nem a legjobb hir!

Úgyhogy felejtsd el....hogy megbántottál vagy bármi.....

Egyébként meg mostmár kezdem azt hinni, hogy nem szabad tényleg elhinni mindent....
Pl hogy napjába minimum 8-szor kell szopizni...
Én mostmár rábizom Lánára hogy mikor éhes...
Látod tegnap este is szopi és szopi között eltelt 6 óra!!!
És mi van azokkal a kisbabákkal akik mondjuk kezdettől átalussszák az éjjszakát???
Mert ilyenről is lehet ám hallani???
Õk hogy esznek nappal 8 szor???

Na a lényeg, hogy ma reggel megmértem Lánácskát kajcsi előtt ruha nélkül. 3490 gramm lett, egy héttel ezelőtt meg kb 3100 volt....
Na én a napi 7 szeri étkezéssel és a 390 grammos hizással tök meg vagyok elégedveKépKépKépKép
Még úgy is hogy néha néha becsúszott a tápszer....
Még ha igy maradna minden akkor is elégedett lennék...

Megann

Kép

Kép
megann

Jó Reggelt Mindenkinek Kép

Gratulálok Pennának,szép nagy babája lett!Kép

Rokica Kép

Már régebben is akartam kérdezni tőled mikor írtad,hogy milyen az a lyukacsos hátú tejgyüjtő kagyló?
Melyik része lyukacsos?
És akkor ez a bimbóvédő/kiemelő vagy ez kifejezetten tejgyüjtő kagyló és ez egy harmadik valami?
Mert még nekem is hiányzik pár apróság és gondoltam beszerzek egyet,hátha kelleni fog,szerintem a férjem mindenből venne egyet ha később őt küldenémKépúgyhogy inkább megveszem én előre!
Köszi!Kép
Fejésre sajnos nincs tippem.......
annamami
34+1
annamami

Mea, Megann!

Megkérdezhetem, hogy milyen típusú tápszert kapnak a picúrok? És hogy jellemző-e rájuk a székrekedés? Már csak azért kérdezem, mert mi nagyon nem tudunk kakilni, és mindenki azt mondja, hogy a tápszertől van, és hogy térjünk át a MILUPA APTAMIL Prev.-re.
Érdekelne a véleményetek!

Köszi: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Kati! Tudtam, hogy Te vagy az ász, én nem sejtettem, hogy ezen a vacakon számít a kisbetű/nagybetű (az "Album"-ot eddig csupa kisbetűvel írtam). De már ott van egy kórházi képKép. Köszi!

Megann! Így, szépen, optimistán! Nyugodt, boldog mamira van szüksége a picúrnak! Ha van napi 5-6 kakis pelus és 18-20 órát szundizik, akkor jól táplált a baba, mindenféle mérés nélkül. Nálunk apája tegnap kért kölcsön egy mérleget, mert roppant kíváncsi, mennyit nyomhat az ő "csöppsége", ma este fürcsinél megmázsáljuk, mult hétfőn 4100-el engedtek ki a koriból.

Annamami! Ilyen a kagyló: http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm
én vettem, de mivel fekve szoptatok, kifolyik belőle a tejci (a zártból is, oldalt). Szerintem ne rohanj megvenni, majd kiderül, hogy szükség van-e rá.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok! Kép Kép Kép

Képzeljétek, nem tudom eldönteni, hogy éjjel tényleg éreztem méhösszehúzódásokat, vagy csak álmodtam. Azt hiszem, hogy tényleg fájt egy kicsit, de tudtam aludni tőle. Közben pedig azt álmodtam, hogy megyünk szülni.
Most már tényleg közeledik....

Mi most tartunk ott, hogy mindenki kérdezgeti, hogy mi van már. Elvittem reggel Benit az oviba, az összes ovitársának az anyukája/apukája, akikkel összefutottunk és még néhány nem ovistárs szülő is nézett rám, hogy hogy lehet, hogy még nem bújt ki. Én meg mondogatom nekik, hogy majd, ha akar, jelezni fog és kibújik. Nem így van? Kép

Megann,
Öröm olvasni, hogy milyen jó a hangulatod. Biztos te is megnyugodtál egy kicsit, nem eszed magad és rögtön minden jobban megy!!! Csak így tovább!!! Kép Kép Kép

Hariról nem tudunk valamit? Tegnap sem volt fent.

Pusz
Benianyu
39+2

benianyu

Dudulky Kép

Köszi-köszi!
Akkor ez ezek szerint kiemelő és gyűjtő is egyben!
Nekem kiemelésre ugyan nem volna szükségem,de a tejgyűjtő kagylóról írta asszem Roki,hogy tök jól stimulálja a cickókat tejtermelésre(is).
Ezért gondoltam,hogy vennék......nálatok minden ok a szopval,semmi nehézség???

Pálma annnyira husi abban a hordozóban,tök sokször visszalapozok és nézegetem....Kép....cuki,pici,duci baba...KépKépKép
Annnnyira meggyömöckélném!KépKépKép
annamami

Megann!Kép

Olyan jó, hogy megnyugodtál, és jó a kedved! Te igazán jó mama vagy! Kép

Roki! Kép

És ha benn van párna a mellszívóban, és száraz, akkor sem lesz vákuum? Mert akkor lehet, hogy tényleg ereszt valahol. Ahol vettétek, vagy az Avent képviseletnél nem tudnak segíteni? Bár gondolom, nincs időd még ilyenekre is.

Ayse, Hari!

Merre vagytok?Kép

Zsóf
39+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Hogy kell sterilizálni a mellszívót?

Szerdán vesz a férjem egy Aventet, de külön mikrós sterilizálót nem szereték venni.
Van rá más lehetőség is?

Az műanyag, gondolom nem lehet vízben forralni, vagy igen?
Vagy vegyünk sterilizáló folyadékot, és abban kell áztatni?

Teljesen tudatlan vagyok e téren...

Uxi
36+5

KépKépKépKépKép
uxi

Szia Uxi,

Én nemes egyszerűséggel kifőztem... nem lett semmi baja.

De nekem nem is vált be az Avent, mint fent emlitettem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf:

Használtan vettem, már gondoltam rá, hogy lehet hogy selejtes? De egy mellszivó nem tud tönkremenni, vagy igen?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Roki
kérted, mondjam el mi jött be.
Rádiót tettem a kiságy mellé, ha nem is alszik csak bóbicál, akkor is csendben van.Már ez is valami.
De én marha rájöttem miért volt vígasztalhatatlan tegnap este.Ma reggel esett, és biztos azt érezte meg.Már máskor is volt ilyen, de mivel nem néztem időjárás jelentést nem gondoltam rá.
Minden esetre nem volt semmi a tegnapi nap.Még én sem tudtam megvígasztalni.

Viszont még egy. Ha nagyon nem lehet megvígasztalni a babat csinálni kell vele valami meglepőt, vagy valamit hirtelen, az eltereli a figyelmét.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Uxi,
főzd ki!
de a mikrós sterilizálója az aventnek jó, és talán hasznos lehet később is!
főleg,ha esetleg hozzá kell táplálnod majd a babynek.

Avent mellszÍvó:
hát nem tudom...nekem olyan királyul kiürÍti a cicit.

Rokica
próbáld meg úgy, hogy rajtahagyod a szilionpárnát, bekened a m.bimbódat bepantennel vagy az aventes krémmel és egyik kézzel rányomod a cicire a tölcsért, másik kézzel pumpálsz egy csomót,amÍg vákumot nem kap, aztán ha már nem kell ráfogni a cicire a tölcsért, akkor amÍg egyik kézzel pumpálsz, másikkal kézzel is rásegÍtesz a fejésre.
hátha Így..

Mea!
Nagyon cuki LÍvike!!!
A párnán kicsit Balira is hasonlÍtKép
mármint a kisbaba BillreKép
örülök, hogy megbékéltél a tápis dologgalKép
különben nekem is itt van bekészÍtve egy nagy doboz Humana tápi, ha bármi gáz lenne...
irigkedek ám,hogy LÍvi Így imád fürdeni, de már vagy 4szer megtörtént, hogy Lillánál nem tört el a mécses fürcsi közbenKép
de ez ritka...
nem fázik LÍvi a sima pelenkázón?
nekünk is van ilyen feltét, de hideg neki és rá kell tennem egy olyan többszörhasználatos babylove alátétet.

KISMAMA,
szerintem nálatok is beütött az, ami LillánálKép
Lilla is egyszer csak elkezdte étordÍtani a napokat és nem az addig megszokott módon. a doki néni és a védőnénik is azt mondták,hogy ez is a hasfájás miatt van szegénynekKép mert akkor is a poci görcsöl, ha nem összehúzza hanem megfeszÍti magát, de tegnap Baby20 Kata leÍrt pár fajta hasfájás tünetet a homeos cuccokkal, egyik sem illik rá?
Lilla végül azért nyugszik meg a hordozókendőben,mint Róki Zsuzsája, mert összegömbölyödhet-magzati póz-,nyomás van a pocijánál és meleg van neki.
TEgnap óta már az ágyában is alszik, ha hasra teszem és a lábacskáit segÍtek maga alá húzni(később persze elnyúlik) és betakargatom,kis hát+buksi simiKép
most is aranyosan alszikKép
szegénny éjjel óta próbálgat kakilni,de nem sikerülKép nem akarom szélcsövezni, mert félek, megszokjaKép
tegnap is csak azzal tudottKép

HELP!!!MIT LEHET TENNI,HA A BABYNEK SZÉKREKEDÉSE VAN?ANYATEJES.tudom, a doki is azt mondja, az anytejes babyknem nem kell naponta kakit produkálni, de én tegnap úgy láttam, mikor előttem kakkantott a szélcsővel, hogy "sűrű" a kakija...nehezen tudja kinyomni.
Bocs,NE HARAGUDJATOK, hogy kakikról Írok, csak hátha valaki még ugyanijen problémával találkozik!
KUHA, ti pl.

Kismama, próbáld ki a meleget a pocira+hasra tenni a babát.
Persze tény, hogy a frontok is nagyon nyűgössé teszik a babákat, Lillát sem lehetett 3napig letenni, nekem is volt, hogy kendővel-babával a hasamon, ülve kellett aludnom, mert bármilyen trükkösen tettem is ki Lillát, mindÍg 5perc múlva már ordÍtott szegény, én meg már kész voltam, inkább aludtam ülve, csak ne sÍrjonKép
zsofy

hol van HARI,-?
még nem szülKép
csak nincs net nála!
de azt irja, délután már elvileg lesz!

Benianyu,
én meg magzatmozgás érzést álmodtamKépKép tök jó volt,
de kizárt, hogy terhes legyek, ha csak isten meg nem lepett itt egy szeplőtlen fogantatással!
meg azt is álmodtam, hogy ottfelejtettem Lillát a kocsink mellett a babakocsiban és rohantam érte vissza, a kicsi benne volt,a babakocsit szétlopkodták,én meg bőgve ébredtem, hogy hogy hagyhattam ott a gyerekemetKép
persze a valóságban nem tudnának elszakÍtani tőle,nemhogy magamtól otthagyjam!
zsofy

Ja, és frankón vásárlási mániát kaptam...amit Lilla kordában tart szerencsére, de ő isváltotta ki...
Nem az a fajta vásárlási mánia, amikor az ember minden kacatot megvesz,amit nem is használ, hanem azt a fajtát, ami régebben luxuskozmetikumok felhalmozásában nyilvánult meg, most meg Luxusbabacuccokat akarok venni mindenáron...
Pl.majd meghalok egy olyan samsonite pelenkázós hátizsákért is, mint amilyet vettem utazótáskába Lillának...olyan buzi vagyok,nem tudom kiverni a fejemből..folyton nézem a katalógust...
Rokica,ments meg!
zsofy

Haha, ééén? Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsofy,

székrekedés ellen kamillatea, az rendbe teszi a drágát Kép főzz neki egy filter fél percig lógatva kb. 150ml vízben. Tuti jó lesz Kép
szmercsa
szmercsa

Zsofy,
Kösz az infot Hariról. Kép
Táska ügyben, ha anyagilag megengedhetitek magatoknak, akkor szerintem rendeld meg. Jó lesz a lelkednek. Kép

Uxi,
Szerintem is simán ki lehet főzni. A cumisüvegeket is ki lehet, pedig azok is műanyagból vannak.

Benianyu

benianyu

Uxi! Kép

Én is kifőztem mindig. Az teljesen jó. Vízkő ellen pedig tegyél bele a főzővízbe egy kis citromlevet.

Roki! Kép

Sajnos Murphynek igaza volt. Kép Ami elromolhat, az el is romlik. Persze, egy mellszívó is el tud romlani. Nekem az Aventtel még nincs tapasztalatom, mert Gergővel Chiccot használtam, arról mindenkit le is beszélnék, egy két mm-es darabkán lóg a fogantyú, persze, hogy letört. Hiába mondták, hogy van rá garancia, nem javították meg, nem cserélték ki. Kép Pedig sokat jártam utána.

Zsofy!

Nem baj, ha ritkán kakil, az azt jelenti, hogy nagyon nagy részét feldolgozza a tejnek, nagyon jól hasznosítja. Ugye, amit kikakil az ember, az fölösleges a szervezetének. Nem baj, ha kevés ilyen van. Ebből is látszik, milyen jó kaja az anyatej! Kép

Zsóf
39+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Nem akarok beleszólni, én csak olvasni szoktalak benneteket,de akinek kevés a tejcsije próbálja ki a medvecukrot Kép Nem kell nagy mennyiséget megenni, de nekem sikerült vele úgy elindítani a tejet, hogy azóta egy ciciből eszik 110g-okat a kicsim. (5 hetes) A fejés nekem nem jött be, mióta nem nyüstölöm a cicim 5-10 ml tejcsiért, azóta nem fáj és sokkal nagyobb élmény a szoptatás. Nem attól lesz sok a tejcsi, hogy szétnyaszatoljuk a cicit.
Bocs, ha zavartalak titeket.

GMano
gmano

Annamami! Köszönöm kérdésed, nálunk tényleg minden rendben van szopi terén is. A kórházban már a szülőszobán cicire tették, és majdnem agy órán keresztül együtt voltunk, aztán kb. hajnali 2-től reggeli 7-ig külön, ami jó is volt, mert bennem még dolgoztak a hormonok, minden olyan hírtelen történt, meg kellett emésztenem. Pálmát meg megfigyelték, hogy nem nyelt-e magzatvizet, vagy ilyesmi. Aztán kihozták, és mondták, hogy akárhányszor felébred, tegyem 10-10 percre mindegyik cicicre. Na persze 10 perc után alig lehetett lehúzni a ciciről. Aztán másnap már lehetett normál menetben szoptatni, de mondták, hogy 3 óránként keltsük fel. Én így jártam el, és minden szépen összejött. Ugyanígy volt az egyik szobatársam, aki 2 órával előttem szült. A másik viszont nagyon sokat kínlódott, a kicsinek le volt nőve a nyelve, neki befelé fordult a mellbimbója, de olyan hősiesen kűzdöttek a szopiért, hogy csak na. Amig a kicsinek fel nem vágták a nyelvét, addig a lány a kicsit ölbe véve cseppenként fejte a tejet a szájába. Utána akicsi szopott, neki kisebesedett mindkét mellbimbója, de sose panaszkodott, csak szoptatott bőszen. Szóval az ilyenek miatt becsülöm, hogy nekem "csak úgy" összejött minden. Az ember azt hisz, ez a természetes, de láttam, hogy nem, sokan kűzdenek a szopiért. És láttam olyan mamát is, aki kétszer odakínálta a mellét, majd közölte a gyerekorvossal, hogy tápszert szeretne a gyerekének...
Pálmát meg bármikor átjöhetsz meggyömöckézni, olyan kis hörcsögpofa. Most éppen csak úgy nyugodott le, hogy együtt hintáztunk a fitnesszlabdán (köszönet az 5letért Pennának!).

Uxi! Ha még olvasod, én a mostani fejemmel nem vennék aventes fejőt, a szopi után nekem se feji ki a maradékot, csak a tele cicin tudok vele enyhíteni. Viszont ennél a szobatársamnál, akinek szintén jólment a szopi, a maradékot is jól kifejte a chicco kézi mellszívóval (nézd meg a lap alján: http://www.brendon.hu/pdf/kismamaknak/46.pdf, vagy itt: http://www.unas.hu/shop/shop_artdet.php?shop_id=2113&cikk=termek_273321&page=1), de ezt láttam a corában is, és sokkal olcsóbb, mint az avent. Ha nem jönne be Neked, cserélünkKép. Én kaptam a hugom barátjától egy mikrohullámú sterilizátort (ezt kértem ajándékba, hogy egyszerűbb legyen és ne kelljen gondolkodniaKép), de előtte tablettás vizben áztattam, mert az a szobatársam, aki annyit kűzdött a szopiért kifőzte, és nem szép átlátszó, hanem opálos lett a műanyag. Na ezt jól végigokoskodtam.

Zsófy! Megértelek, most én se tudok úgy bevásárolni menni, hogy legalább pici zoknikat ne vegyek a bébinek. A párom elég megértő, de nem tudom, meddigKép.

És van még egy nagy adósságom. Nem emlékszem ki írta az 5letet, hogy a dokinak/szülésznőnek úgy adta át a pénzt, hogy rátűzött egy bababfotót. Nos én lekoppintottam, és mindketten olyan boldogan vették át, ráadásul ugyanazt kérdezték, hogy kitehetik-e a tablójukra a fotót, én meg tök jól éreztem magam, hogy nem egy csupasz borítékot kell dugdosnom. Szóval nagy 5let és ezer köszi, aki még előtte áll, annak ajánlom (apája a digitgéppel készített néhány fotót és elszaladt a tescoban lévő automatába előhivatni).

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Hello Uxi!

Barátnőm mondta, hogy neki a sterilizáló folyadék is bevállt.
1 hóra kb.1000 ft. Ja és neki ikrei voltak.
A mikros sterilizáló azért jó, mert abba a mellszívót is és a cumisüvegeket is bele tudod tenni és nem kell külön forralgatni a vizet, de a legolcsóbb helyen is 8000 ft. Igaz adnak hozzá cumisüveget, kettőt a Brendonban.
Bocs, de nem tudom, hol fogsz szülni, de ha a Szt, Imrében, akkor ott adnak sterilizálót!!!

Sziasztok Õsziek!
Átugrottam bébilesőbe a téliektől, én január 5-én fogok szülni.
Szeretnék bekerülni a Ti táblátokba is, így kérem a szerkesztők segítségét, hogy milyen adatok kellenek hozzá.
Azért merek idejönni, mert láttam, hogy Proone és Annamami is itt van, sőt még Uxi is.

üdv.: Cicabo
25+4

Kép
cicabo

SziasztokKép,
Ma voltunk védőnéninél...
Kép holnap lesz 6 hetes a "pici" fiam, és 5,5 kg. Ez azt jelenti, hogy 2,4 kg hízott kevesebb, mint 2 hónap alattKép. HIHETETLEN!!! Van aki ennyivel születik...
Kis toka-baba. Imádom!!!
Kati
Vendég

MeaKép,
minden elismerésem a Tied. Olyan klassz, hogy így fogod fel az egész szopi ügyet.
Bár, lehet, a szervezeted már beállt erre a kevesebb mennyiségre, de ha ezen nem akadsz fenn, akkor sokáig produkálhatod, és az ugyanolyan jóKépKépKép
Csak becsülni tudlak érte, és remélem a többiekbe - akik hasonló gonddal küzdenek - sikerül lelket öntened... mégha nem is ez volt a szándékod.

Zsofy, MeaKép
Találkoztak már lányaitok? Hasonlítanak? Vagy annyira nem közeli a rokonság???

Kornélnak is most született (múlt héten) az unokatesója - vagy másodunokatesó??? -, de ők Szarvasiak, mi meg Budaörsre tettük át magunkat most a nyáron. Talán nem is fogunk összefutni, csak jövő nyáron. Pedig jó lenne, igaz kiscsaj...
Nektek jó, hogy két lányzóKépKépKép...
Vendég

Kuha!

Mi MILUPA APTAMIL PREV-ET eszünk!!!"HA", még ez is rajta van...
Nekünk a doki néni irta ki a receptet és kapásból ezt kaptuk...
Én semmi változást nem vettem észre a baba emésztésében...
Egyből elfogadta, nem fájt tőle a pocija, nem változott a széklete...
Nekünk majdnem minden pelus kakis, bár én minig etetés után rakom tisztába...(Sajnos valamikor tul hamar, mert tisztába tevés közben volt már hogy 3 pelus fogyott, mert közben egyiket lekakilta a másikat lepisilte, aztán megint lekakilta.OKépKépKép

Mivel én egyáltalán nem ismerem a tápszereket én a dokinénire biztam hogy mit ad a 2. hetes picuromnak...

Benianyu, Göndörzsófy, Duduklytöbbiek...,

Ugy néz ki nappalra megint visszaálltunk a 60 szopi + 10 ml fejésreKép.
Én már nem tudom hogy milyen összefüggést keressek....nem találom az okát hogy reggel miért volt annyi, amikor éjjel ugyanugy keltünk mint máskor.....
Hét nincs más mint tovább küzdeni és várni hogy sűrűsödjenek a reggeli eredmények...
Még nem adom fel, beszéltem telefonon azzal a lánnyal, akinek 6 hét után állt be a dolog, ő is biztat hogy ne adjam felKépKépKép

Róki!
Te aztán bátor vagy, hogy máris igy belveted magad a munkába, tanulásba....
Kivánom hogy zökkenőmentese legyen az átállás az uj rendszerreKépKépKép

Bmanó!
Medvecukor???Hi-hi...na ezt még nem hallottam de ki fogom próbálni...KépKép

Ja és lányok, van még valaki akinek a babája utál fürdeni és végigüvölti az egészet???KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép
Reggel nekem is több a tejcsi, hallom h sokáig nyel is valamit a kicsiKép

Kuha!Kép
Mi Nutrilont eszünk Kép és bevált azt hiszem, nálunk meg az a helyzet h sok a kaki!!!

Ez nem baj Mamik????????
Hogy sokszor székel a babánk??????
Van h etetés előtt is van és közben is berottyantKép

Nekünk kicsit darabos is a szélklet és sárga!

Tápszeresek!Kép
Nektek milyen a szélklet???Kép

Nekem Lívike érdekes módón imád mesztelenül lenni nem fázik soha és imád fürcsizni ha nem túl éhesKépKépKép

És 25 fokban fürcsi és 22 fok van egyébkén tés ott is simán mesztelenkedneKépKépKép

Zsófy!Kép

Tényleg azon a képen Billes LívikeKép
Már várom a novemberi talitKépKépKép

Mea
mea

Ja és ma voltunk védőnőnél és 5kg a bébinkKép
1 kg hízott 1 hónap alattKépKépKép

Úgy hogy nem éhezikKépKépKép

Ma írtam hozzászólást meleg témához, hogy mi jó a babának csak elszálltKép

Nálunk 22 fok van és 25 fokban fürdetünk és teljesen jól érzi magát.

Sőt még olvastam azt is h akár 20 fok is jó alváshoz jól betakarva.

És nekünk bodyban van meg rugiban.Ennyi.

Szerintetek ez kevés????

Mert szerintem nem jó ha megszokja a 25 fokokat.
szerintem sokkal érzékenyebb lesz a hidegre.
Már pedig jön a tél és akkor kintre hogy tudnám felöltöztetni ha bent is fel van nagyon és borzalmasan meleg van?!?

De ez az én véleményem.

Lehet azért bírja jobban a hideget mert nagy baba, nem tudom...

Mea
mea

Köszi lányok!

És mennyi ideig kell főzni?

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

HaliKép

Lillus megint csak kendőben nyugodott meg délután, de elvittem jól felöltöztetve kenguruban sétálniKép
és én f...vásárlómániás azt még megálltam, hogy a sammies hátit ne vegyem meg, de bár inkább azt vettem volna, mert helyette ugyanannyit költöttem babyruhákra és egy játszószőnyegre, amiért egyenlőre nem rajong ...utálom magamat...most a következő "fizumig"esküszöm,előre eldöntöm mit veszek és csak annyi pénzt viszek magammal!grrr...

Nemesek,
nem találkoztak Lilla meg LÍvia mert 300km-re laknak egymástól.
elméletileg novemberben lesz a tali.nem hasonlÍtanak egy picit sem, mert csak annyi a rokonság, hogy Mea férje az én első unokatestvérem, a lányaink Így asszem másod unokatesók.

Megann,
nem emlékszel?
hát Lilla az!!!baromira utál fürdeni, csak akkor nem üvölti végig az egészet, (csak a felét...)ha nagyon jókedvében van.
most is kellene fürcsiznie de sztem megérezte,és gyorsan visszaaludt itt a kendőben egy kicsit.
zsofy

Na, most már teljesen visszaolvastamKép.

Dudukly, már késő, de azért köszi.

Nem volt olyan vészesen drága, mert használtan vettük (mármint úgy használt, hogy bontatlan csomagolású, új, csak kettőt kaptak ajándékba, és az egyiket eladták).

Csak azért furcsállom a főzést, mert azt írják, van rajta valami szilikonos réteg, hogy az nem rugalmatlanodik-e el a forralástól.

De ha mindenki főzte, akkor biztos nem árt, megnyugodtam.

Cicabo! Igen, még én is benne vagyokKép.
Bár ebben a táblában (és topikban) előbb voltam, mint a télibenKép, csak aztán "odaszoktam", mert ott több hasonló korú kismama van.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

ja, Lilla kakilt azóta magátólKép
a konyhában hallottam, olyan hangosan csinálta a szobábanKép

Mea,
még a gólyás pelus jó LÍvire???Lilla most megint 2est hord mégis,mert a hülye terpeszpelus miatt szegényke kipisilt a 3asból.
LÍvi is szépen hörcsögösödikKép
tökaranyos!!!

hát, Lilla 3100grammal született, de még csak 4900 grammos.az azért jó? és nőtt is 2centit!
de ha eszik 100at, akkor 5kilóKép ő is!

Hariii!!!
most szülsz, vagy csak még mindÍg nincsen neted?
ma feladtuk Lillával a csomiját Lilinek és nekedKép
ajánlva küldtem, szal remélem megkapod!
ma kipróbáltam a kengurut,mert belenőtt Lilla! aranyos volt, aludtt benne. csak az a gáz, hogy hideg lesz és nem nagyon tudunk vele már menni.
zsofy

Sziasztok!

Látom, rendesen beindítottam a hideg-meleg témát!
Nem általánosítani akartam, a mi babánk rettenetesen fázós, még anno a kórházban is miatta fűtöttek be. Nálunk 22-24 fok van, de még ez is kevés neki, fürdetéskor vacog! Amúgy nem pici baba, 4990gr-5070gr között van most. Eleinte hetente 350gr-ot hízott, most már "csak" 170-et(mert sokat bukott és kapott cumit. no meg vele szájpenészt is Kép Kép ) Megkérdeztem, hogy mennyi a normális hízás: ha nem kis súllyal (3000gr fölött) született, akkor heti 120-150gr. Ahhoz képest, ahogy olvasom eléggé belehúztak a picurkáink!!! Kép Kép Kép
Na, megyek, mert lassan itt a fürdés, addig még sok dolog vár rám.. Kép
Jó babázást, majd még úgyis benézek, de sajnos nagyon ritkán marad rá időm, pedig olyan jó titeket olvasgatni, meg kiadni magunkból a problémákat, kérdezni-segíteni..!!!
Erről jut eszembe! Ti hogy oldjátok meg a hajszárítást? Nekem elég hosszú hajam van és amire megszáradna, a babus már tuti sír, hogy éhes! Kérek szépen tippeket! (apucit hiába kérem, hogy kösse le, mostanában szinte csak aludni jár haza Kép , olyan sok a munkája Kép Kép Kép )
/ A tegnapi jókívánságokat átadtam a picinek! Kép Kép Kép /

Puszi mindenkinek!

Kata

KépKép
baby20

Zsófy!Kép

A Libero newbornt használjuk még el, de már szerintem nagyobb kell.
De Lívi inkább hoszzú meg fejre gyúrKépKépKép meg tokáraKépKépKép a lábai meg hasa nem dagiKépKépKép úgy hoyg eddig jó volt neki a newbornKép

Mea
mea

Kata:

A Picik és kicsikben olvastam, hogy az újszülött babák 29C fokon hagyják abba a hővesztést. Állitólag jól termelik a hőt, de megtartani már nem tudják. Tehát ha azt akarod, hogy ne vacogjon a fürdőben, akkor melegitsd be a fürdőszobát 29 fokra, lehet akkor jobban birja majd.

Azt is irta a könyv, ha egyszer lehűlik a baba, akkor hiába adsz rájuk még egy réteg ruhát, azt már nem tudják maguknak bemelegiteni. Én ha érzem hogy fázik Zsuzsa, akkor magam mellé veszem miután ráadtam a plussz réteget, és úgy melengetem.

Megann:

Szintén a Picik és kicsikben olvastam, hogy a legtöbb újszülött utálja a fürdést, két oknál fogva: fáznak és nem szeretnek meztelenül lenni. Másképp fogalmazva szeretik érezni, hogy a bőrüket takarja valami. Az előbbit meg tudod oldani azáltal, hogy jól bemelegitesz a fürdőszobában, én az utóbbit úgy oldom meg, hogy megpróbálom minimálisra csökkenteni azt az időt, amig meztelenül van. A kiskádba alá rakok egy törölközőt. Igy is végigorditja azt az öt percet amit a vizben tölt, de utána rögtön bebugyolálom a száraz törölközőjébe, és csak azokat a részeket "veszem elő" amiket éppen öltöztetek. Igy minimálisra csökkenthető az orditás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na sziasztokKép Hihi, már azt hittétek szülök mi??? Hát nem! Majd Karácsonykor, ha szerencsém van. De lehet hogy már csak jövőre! Olyan elegem van, hogy el sem hiszitek.
Ma voltam CTG-n, hát az a vonal, ami a fájásokat jelezné, na az olyan mint amit vonalzóval húztak. Pedig én nagyon-nagyon-nagyon szeretnék már szülni. Unom az egészet, majd kidurran a pocakom, nem jó már se ülni, se állni, se feküdni, se semmi. Csütörtökön megint megyek a dokihoz, akkor elvileg UH is lesz, meg megnézi a méhszájat is, de igazából nem tudom van-e egyáltalán értelme nézegetni. Persze van előnye is, hogy Lili nem jön, mert így egyre több ruhája lesz. Ha már babázni nem tudok, vásárolgatok. Ma is voltam a Rákóczi úton a turiban. Tényleg hoztak télies rucikat, de már jó későn értünk oda anyuval, mert eléggé le volt kopasztva. Azért persze sikerült venni ezt-azt. Csinálok is mindjárt képet róluk.

Aztán mire hazaértem párom közölte, hogy szegény legkissebb cicának eltűnt az egyik körme/karma. Igazából valahova felakadhatott, de szerencsére én már a szaftos részéből kimaradtam, a dokin már túl voltak, "megműtötték" a kis mancsát, és állítólag majd talán még kinő neki. Azért fájhat neki nagyon mert nyalogatja, de nem sántít. Kis hülye, mindig történik vele valamiKép

Zsofy, tudom azt illene mondani, hogy ugyan már nem kellett volna semmit küldenetek Lillával, meg hasonlókat, de igazából tök izgi, hogy jön nekünk valamiKép De persze tényleg nem kellett volna....KépKép (Azért a Jóisten tartsa meg jószokásotokatKép)

Azt honnan látod, hogy belenőtt Lilla a kengurúba? Tényleg, mi van a kocsival, még mindig a párod használja?

Benianyu, ugye még te sem szülsz? Várj meg! Valaki várjon meg, nem szeretnék egyedül és utolsóként szülni! Most kezdem érteni, hogy miért nem fél az ember a szüléstől mire odáig jut. Vagy legalább is én tuti nem fogok már félni, mert már annyira türelmetlen vagyok, hogy kit érdekel milyen lesz maga a szülés, csak csináljuk már.

Na csinálok képeket a ruhákról, és jövök. Persze tudom, nem lesz itt senki, de már ezt is megszoktamKép

Ja, és nem utolsó sorban NAGY NAGY GRATULA PENNÁNAK!!!!!

Hari 39+2 vagy inkább 40-5 vagy szülés előtt pár héttelKép

Kép
Kép
hari

Nem csinálok képeket, lemerült az aksiKép Na nem baj, igazából úgyis csak nekem izgi. Bár hát nekem is jobban tetszenének, ha "tele lennének" babával. De csak a hasam van tele veleKép

Hari

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?