A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Orsoly!
Köszi szépen.És ha terhes leszel/vagy/ akkor fokozatosan hagyod abba?
Szia Jutka
khjutka

Doris! Hat nem repdes az egekbe, de azert 37 fok korul maszkal, bar inkabb csak alulrol ostromoljaKép De majd meglatjuk a progi-eredmenyeimet, 3x neztek, mar ugy nez ki a karom mint egy drogoseKép

orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok!
Nem szoktam ide írogatni, viszont már páran ismertek esetleg a chatrõl. Most lenne egy nagy kérésem, hozzászólnátok valamit a "hõm"-höz, hátha Ti okosabbak vagytok, mert én ezen nem tudok kiigazodni. Hozzáteszem a hõmen hónaljban mértem, (tudom nem itt kéne, de a kövi ciklusban már ígérem nem itt fogom mérni).
Nos:
1. 36,8
2. 36,8
3. 36,7
4. 36,6
5. 36,6
6. 36,5
7. 36,6
8. 36,5
9. 36,5
10. 36,4
11. 36,5
12. 36,6
13. 36,3
14. 36,7
15. 36,8
16. 36,8
17. 36,8
18. 36,9
19. 36,9
20. 37
21. 37,2
22. 37
23. 37,1
24. 37,1
25. 37
26. 37
27. 36,8
28. 36,8

Na nekem ebbõl nem derül ki semmi.
Ma vagyok a 28. napon, menzi még sehol....., de szerintem peteérésem sem volt, vagy?
Lécccciii, ha valaki valami okosat tud, azt jelezze:-))
Köszi Kés Kata
kés

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyújtottam....
Kés Kata
kés

VandaKép
Igen volt ovim, úgy a 15-16. nap környékén. És a görbém is jól alakult hisz elérte a 37 fokot és néhány napra magasabb is volt. Elsõ gyógyszermentes ciklusként viszonyítva nagyon jóKép
OrsolyKép
DrukkolokKép
Kés KataKép
Mivel hónaljban mérted a hõd így az egyáltalán nem értékelhetõ. Én ez alapján a görbe alapján a 13. napra tenném az ovid idõpontját és mivel az utóbbi két napban csökkent a hõmérsékleted várhatóan a napokban meg is fog jönni. Mégegyszer mondom, sajna ez a görbe nem ad infot semmire. Mindenképp hüvelyben vagy popsiban mérd a következõ ciklustól és fontos, hogy mindig ua.-ban az idõpontban.

Puszi: Doris
doris

Kés Kata!
Volt ovid, a 13. napon. Szerintem szép a görbéd, - egyedül annyi a szépséghibája, hogy hónaljban mérted és hát a szoba hõje..
A progi szint valószínûleg rendben van, mert a hõd eléri és meg is haladja a 37 fokot a második részben. Csak lassan kúszik fel. (Ez viszont utalhat mégis a progeszteron elégtelen mûködésére.)
Egyébként a 27.,28. napi hõleesésed jelzi, hogy meg fog jönni hamarosan (akár már ma).
A második szakasz is megfelelõ hosszúnak bizonyul (van akinél itt gubancok vannak, mert pl. nem éri el a 14 napot), mivel ovid a 13. napon volt, elvileg a 13+14=27.napra +/- 1-2 napra várhatod a mensit. Ezt a hõleesésed is alátámasztja.
Persze azt kívánnám, hogy bárcsak még mindig 37 fok körül lebegne a hõd, mert az jelenthetett volna babásodást.
Vanda
Vanda

Edi!
Köszi az infókat. Gondolom örülsz hogy végre elindul valami. Egyébként hol csinálják ingyen és jól az inszemet (és hol csinálják rosszul?). Ki a dokid?

Doris!
Megkaptam a leveledKép. Nemsokára írok, ha lesz idõm és (lelki)erõm. Örülök, hogy legalább értékelhetõ az elsõ ciklusod a görbe alapján, ugy látszik egész jól magához tért a sok gyogyó után.

Marcsi
Marcsi

MarcsiKép
Gondolom a sok munka miatt idõd sem nagyon volt elmélkedni a dolgokon meg aztán néha olyan kuszán írogatok. Csaponganak a gondolataim... Az asztalom a 4 napos hiányzás miatt olyan volt mint ahol bomba robbant. Azért mostanra már sikerült rendet teremtenem. A görbémnek én is örülökKép Fel a fejjel, ne szomorkodjKép Várom már a szerdát nagyon. Tudsz majd valahogy jelentkezni? Meg van még a mobilszámom?

doris

Kedves Doris, Vanda!
Köszi, hogy megnéztétek, sokat segített. Most várom türelemmel, hogy megjöjjön, aztán a kövi hónapban szájban mérem én is!
Puszi Kés
kés

Kés KataKép
Sajna a szájban mérés sem jó. Nem ad hiteles infót a hõdrõl. Én az elõzõ ciklusomban mindkét helyen mértem a kíváncsiság kedvéért és nagyon eltérõ értékeket kaptam. Hüvelyben vagy popsiban jó mérni és hagyományos hõmérõvelKép Én is szájban mértem már egy éve és a múlt hónapban kezdtem el mindkét helyen mérni.

doris

Sziasztok!

5 hetes méhen belüli terhesség diagnosztizálva.
Néztem én is a monitort, de nem sokat láttam. Egy tojásnyi sötét folt belsejében egy 6 mm-es "karika" (szikhólyag). Kicsit furi volt, de a doki szerint ez így teljesen jó.

Caldea,
mi az a petezsák pontosan? Én egy hónap múlva megyek újra.

Iszonyatos fáradtság gyötör, reggeltõl estig, ilyenkor már állva is el tudnék aludni. Inkább délelõttönként, de úgy általában émelygés, pedig szedem az Elevitet.
Lányok, tényleg ezt akarjátok? Kép

Edelweiss,
ha elférek még a táblázatban, légyszi ne vegyél ki!

Pilinke (Jó éjt mindenkinek!)
+++++ Ennyi energiám azért még maradt!
Ezt küldöm azoknak, akik új körre indultak! Kép
pilinke

Kedves Lányok!

Most "akadtam" Rátok. Én kb. másfél hónapja mérem a hõmet popsiban. Nekem a legalacsonyabb hõm idáig 36,9 volt. Ahogy olvaslak benneteket az derül ki számomra hogy aza jó ha magas a hõ. Eddig én azon aggodtam, hogy mivel szinte mindig 37 fölött vagyok ez nem baj e? Most mi a jó?
Sziasztok Kata
Kata

Kedves Doris!
Ma irtam be a mobilszamod az én mobilomba. Jelentkezem, remélem legalább fél sikerrel.
Puszi:Marcsi
Marcsi

Marcsi, feladtam levélben a serophent. De nagyon béna vagyok, a levél kimaradt mellõle. Mindegy. Végülis csak sok sikert akartam kívánni, és reményeimet, hogy használ a gyógyszer.

Pusszantás, Lora
Lora

Vanda!

Te nem tudtad megnezni a linket(freeweb), amit irtam? Letoltottem ezt a harom oldalt, ha akarod elkuldhetem neked e-mail-ben.

Klari
Klari

Sziasztok Kép

Klári Kép
Igen, nem tudtam megnézni sajna, de nem tudom miért. Átküldöd? Kép Köszi Kép

Kata Kép
Szia Kép Jól értem, hogy másfél hónapja egyfolytában 36,9-37 vagy efölött van a hõd???????? És volt mensid közben?? Mensi alatt és a ciklus elsõ felében sokkal alacsonyabb a hõ, és ovuláció után szökik fel (ha jó a progi szint akkorKép 37 fok környékére (vagy afölé)!!
Akkor marad 37 fokon vagy afelett az ovi utáni (szabályosan mért!) hõ, ha feltehetõen lakó érkezik az illetõhöz Kép

Vanda
Vanda

Doris Kép
Még nem is írtam, hogy örülök a klassz gyógyszermentes ciklusodnak Kép Nekem is volt ovim, de a progi szintem katasztrófális lehet a hõgörbémbõl látva. Mindenórásként várom a piros mikulást Kép
Vanda
Vanda

Lora!

Köszi szépen, nagyon rendi vagyKépBoldog Babavárást(BB)Kép

Marcsi
marcsi

Sziasztok

Edelweiss,

Légyszi dobj le az aljára, sajna most sem sikerült.10c 1cn
Köszi

Most úgy is érzem magam mint akit padlóra küldtek. Nagyon el vagyok keseredve, tanácstalan vagyok, s reményvesztett.
Tudom, hogy ez még nem a világvége, s egyáltalán nem reménytelen, de a szívemnek nem bírom ezt beadni. Már minden lehetséges praktikát bevetettünk, nem találtak semmi gondot nálunk, s mégsem jön össze. Ha valakinek van még valami ötlete, nagyon szívesen fogadnám.

Bocs a kesergésért, de talán így könnyebb.
Pusz
Alma
Alma

Szép reggelt Mindenkinek!

Nálatok is olyan hideg, szeles idõ van mint nálunk?

Pilinke
Ne tegyelek át a másik listába? Attól még közöttünk maradnál. De ha nem akarod ... Kép

Azt hiszem nekem már megint nem lesz jó a görbém. Felszálló ágban vagyok már úgy tûnik, de nagyon csiga. Kép

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Kisvuk 4 c 116 cn Svájc 27 év
Újpocok 8 c 102 cn Budapest 33 év
Gabó 31 c 100 cn Miskolc 27 év
Monchy 7 c 82 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4 c 80 cn Salgótarján 23 év
Szami 12 c 65 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 60 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 53 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 48 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 43 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 43 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 42 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 41 cn Budapest 26 év
Orsoly 3 c 36 cn Nagytarcsa 27 év
Timea 4 c 34 cn Miskolc 29 év
Zsuzsó 12 c 33 cn Budapest 30 év
Edi 12 c 32 cn Maglód 33 év
Alma 9 c 28 cn Györ 29 év
Eni 7 c 28 cn Pécs 27 év
Vanda 11 c 27 cn Szolnok 26 év
Alice 37 c 26 cn Budapest 29 év
Kamilla 6 c 18 cn Budapest 26 év
Mzsperx 7 c 15 cn Budapest 28 év
Edelweiss 12 c 14 cn Szeged 32 év
Khjutka 42 c 13 cn Vidék 30 év
Edus 6 c 11 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 10 cn Budapest 27 év
Kakukkfû 5 c 9 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 8 cn Budapest 29 év
Doris 12 c 4 cn Budapest 29 év
Mamacs 16 c 4 cn Budapest 24 év
</pre>

Hivatalos Kismamáink

<pre>
Lora 16 c 67 cn Várpalota 25 év
Klari 9 c 64 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 57 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Szép jó reggelt mindenkinekKép
MarcsiKép
Holnap akármi is lesz az eredmény küldj kérlek egy SMS-t legalább. Minden rendben lesz és akkor megnyugodhatsz végreKép
VandaKép
Köszi a gratulációtKép Szerintem is jól alakult a görbémKépElküldeném Neked az elõzõ ciklusom görbéjét. Lehet, hogy progival kapcsolatos észrevételt tudsz tenni a témához. Én ezt nem tudom megalkotni. Megnéznéd?
AlmaKép
Ne lógasd az orrod! Itt a tavaszKép Ha mindannyian most babásodtunk volna be akkor két hónap múlva egy árva lélek sem segítené az ide tévedõ új érdeklõdõketKép Próbálj megnyugodni, mert az idegeskedés és feszültség gátolja a babásodástKép

doris

Doris! Kép
Küldheted! Kép Persze hogy megnézem! Kép

Alma!
Nyugodj meg!! Minden oké nálatok, és mindent jól csináltok Kép Elképzelhetõ, hogy éppen hogy lecsúsztatok az ovidról. Nekem még a hormonjaimat is rendbe kell tenni, ahhoz hogy egyáltalán esélyes legyek Kép

Vanda
Vanda

Jo reggelt Mindenkinek Kép

Pilinke , de joooo ! Akkor te mar hivatalosan is kismama vagy ! Mivel csinalta a doki sima UH-val vagy huvelyivel ?
En meg mindig nem tudtam elmenni dokihoz :-( Itt egyszeruen szoba sem allnak az ember lanyaval a 10.het elott ! Meg azt is mondtak, meg ugysem latszik semmi ... akkor most , hogy van ez ?
Caldea, neked is lattak a 6.heten ...Milyen UH-val vizsgalta doki ?

Nem kellene atmennunk a Friss kismamak topikjaba ? Csak ne fajditsuk feleslegesen a tobbiek szivet ?

udv Kép

kamelia
kamelia

Doris Kép
Mél ment Kép
Vanda
Vanda

Alma,
Nagyon sajnálom, kitartás és hidd el minden rendben lesz.

Doris,
Csak így továbbKépKépKép

Kamelia,
Ne keseredj el a 10. héten már a szívdobogását is látni fogod. Nekem hüvelyi UH-t csinált a doktor.

Lányok,
Az egyik ismerösöm, akivel már legalább 1 éve nem beszéltem átesett 6 inszemen és totál el van keseredve. Mondtam neki látogasson el ide, de sajna nincs hozzáférése. Rákérdeztem 1-2 dologra, hogy milyen vizsgálatai voltak és 1x-üen hihetetlen, hogy nem végeztek nála prolaktin hormonszint mérést és méhnyaknyák vizsgálatot sem (bár tudom, az inszem ezt kiküszöböli). Erre hoztam fel nála Caldeát, akinél ugyanez volt a probléma és nézzétek, már babás isKépKépKépSzóval most remélem új reményt adtam neki, mert semmi, de semmi gondja sincs azon kívül, hogy a peteérésével vannak problémák, és mint ismeretes a magas prolaktin gátolja a pé-t. Szóval felhomályosítottam.KépKépKép

Puszika,
Moni
mj

Sziasztok Csajok!

Kamelia: a 12-13. het elott nem latni nagyon hasi uh-val semmit, addig huvelyi uh-t csinalnak minden esetben...

Velem semmi kulonos, a hom meg minidg alulrol verdesi a 37-et (36,95), de majd meglatjuk....

orsoly
orsoly

Caldea és Pilinke!

Már megint ide dumálok, de hát nem bírok elszakadni tõletek Kép, na meg más kismama is van még itt. Kép

Szóval amiért írok: nézzétek meg legyetek szívesek az "Ismerjük meg egymást"-ban a "Kata007 képei" topicot. Ott van az én Dórim pár UH-os felvétele. Azt is odaírtam, hogy milyen idõsen készült. Mi a második képnél láttuk és hallottuk a szívverését. Ezt csak azért írom nektek, hogy nem szabad izgulni, a következõn már Ti is fogjátok. Persze jó ha felkészültök, hogy nem marad száraz a szemetek ha meghalljátok. Kép Nálunk még a férjem szeme sarkában is megjelent egy könnycsepp amikor meghallotta. Kép

Mindenkinek mihamarabbi pocaklakót kívánok!!!!!!!

Kata (és a 31.hetes pocaklakója)

KépKép

KépKép
kata007

Hali Kép

Orsoly ,
köszi az UH infot... Nagyon drukkolok am neked ! Hatha az a hö jelent valamit !
Moni ,
Hat igen , remelem addigra ( mar ha kibirom varni ) tenyleg latok valakit es talan a szivecskejet is hallom !Allitolag a hatodik heten kezdd verni, ugye ?

kamelia

u.i. de en uuuuugy szeretnem mar tudni, hogy minden rendben, jo helyen van stb.
kamelia

Lányok, megpróbálok alkotni egy weblapot, ahol mindeféle okosság megtalálható lesz. Ehhez kellene a segítségetek. Nem nagyon van idõm sajnos most visszafelé kotorászni, így az lenne a kérésem, hogy akinek van file-ba mentve valamilyen közhasznú információja, küldje el nekem az
edelweiss@freemail.hu vagy a zebrafarm@freemail.hu -ra.
Gondolok itt pl. a hõmérõzéses infókra, a hormon értékekre, ...

Még egy. Itt olyan infó nem lesz feltéve, amit nem akartok közkinccsé tenni, mert nem tudom letitkosítani. Bár lehet, hogy lehetne fotóalbumot csinálni, de akkor nem kell rá irányítani semilyen hivatkozást. Valakinek van ezzel kapcsolatosan ötlete?

Elküldjem annak az oldalnak a címét, amit eddig alkottam magamnak? Csak hogy hogyan tetszik Nektek.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Ez egy kicsit zavarosra sikerült, de remélem azért a lényeg érthetõ. KépKép
edelweiss

Nekem ma megjött végre, csütörtökön mehetek vérvételre.

Edelweiss!
Dobj le légyszi az aljára! Edi 13c 1cn. Köszi.Kép
És szerintem a 80 nap felettieket nyugodtan kiveheted a listából, szinte kizárt, hogy ezek jó adatok lennének. Majd ha jelentkeznek a lányok visszarakjuk õket.

Marcsi!
A dokim a Káliban Szmatona Gábor. Õ az inszemre a Szabolcs utcai klinikát (HIETE) ajánlotta. De nem azt mondta, hogy máshol rosszul csinálják, hanem, hogy itt tudja, hogy jól csinálják.
Holnap szorítok érted!KépKépKép

Orsoly!
Szerintem jó az a 36,95. Csak így tovább. Drukkolok neked!KépKépKép

Alma!
Sajnálom, hogy nem sikerült.Kép De ismered a jelszavunkat: Új ciklus - új remények!Kép Az idegeskedés meg nem tesz jót.
Bár tudom ilyenkor semmi nem vigasztal.

Edi
Edi

EdelweissKép
Nagyon rendi vagy, hogy felvállaltad ezt a feladatot. Engem érdekel amit csináltálKép

doris

Edelweiss! Nekem johetKép
urbano@budapest.hu

orsoly
orsoly

Kedves lányok, sziasztok!

Nevem Galuska. Szeptember óta olvaslak benneteket napi rendszerességgel, de fél ev, meg a párom több hónapos noszogatása kellett ahhoz, hogy passzív státuszomból aktív legyen. No meg így fair is, hiszen Ti tanítottatok meg helyesen hõmérõzni (korábban szájban mértem, s az orvosom sem ellenezte), meg egy csomó más dologra is. Régebben a hõm a ciklus végén a szajam csücskével egyetértésben görbült lefelé, ami manapság is igaz, de már nem fogom fel olyan tragikusan, nem vág földhöz napokra. Ugye ez már elõrelépés? Babával 1 éve próbalkozunk, intenzíven talán fél éve, és két hónapja követem nyomon a ciklusomat (helyesen). Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni Tõletek, ha nem bánjátok.
Ciklusaim hossza 28-29 nap, a második félidõben 37 fok feletti hõvel (a helyes mérés óta), aztán kezdõdik minden elõlrõl. Mit jelenthet ez? Rosszul idõzítünk? Próbálkozzak ovulációs teszt használatával? A segítséget elõre is nagyon köszönöm!

Galuska

Majdnem elfelejtettem: január-februárban Maca-kúrat tartottunk mindketten Kép Galuska

KépKép
galuska

Sziasztok Lányok!

Kata, Galusk, üdv a csapatban, és ahogy kivánni szoktuk, ne maradjatok sokáig.
Kata, tényleg furcsa a höd. Milyen hömérövel méred? Csak azért kérdezem, mert nekem is elég magas szokott lenni, ciklus elején-közepén-végén, mindig 37 felett. Digitális hömérövel mértem (a lustaság), és miota higanyossal is mérem kicsit más a kép. Általában 2 fokkal mér többert a digitális, de néha még nagyobb az eltérés.

Tegnap meglátogattam Caldeát, kiiratta magát táppénzre, ugyhogy azt hiszem, elég ritkán fog tudni jönni. Jol van, csak nem akarja magát stresszelni a munkahelyen. Majd tudositok idöröl-idöre, mi van velük.

Képzeljétek,ma el akartam menni egy másik dokihoz. Pécsen csak két korház van, ugyhogy nem tul nagy a választék. Kicsit ki voltam, hogy a dokim a vérvételtöl kezdve mindent a magánrendelésén csinál, na meghihetetlenül macerás az UH, mire megtalálom a dokit a klinikán, aztán kivárom a vizsgálatot, aztán ujra megkeresem... Szoval elmentem a másik korházba, ahol a szülészet egy vadiuj szárnyban van. Az 51. sorszámot kaptam, és negyed ora várakozás után kiderült, hogy a 20-asnál tartanak. Hát, asszem, inkább fizetek a magánrendelésért.
Most rohannom kell, sziasztok
Eni
Eni

GaluskaKép
Milyen a görbéd? A minimumodat ki tudod pontosan mérni? Utána szépen emelkedik a hõd? Ha a minimumot (peteérést) ki tudod mérni akkor a kétnaponkénti akciókkal nem csúszhattok le a dologról. Ennél gyakrabban nem érdemes, mert az újratermelõdéshez idõ kellKép Célszerû már a zuhanás idõszakát is kihasználni így biztosak lehettek abban, hogy nem késitek le a pé.-tKép
EniKép
Kitartás és puszilom Caldeát isKép

doris

Edelweiss! Kép
Engem is érdekel a weboldal Kép
A zebrafarmos oldalunkra jó pár anyagot feltettem már, úgyhogy azokat hasznosíthatod! Szótár, anovulációs görbék, Elek Csaba könyv - cikk, reflexológia, meg a babás görbék is fennt vannak. Ezeket ne hagyjuk elveszni, mert csak ott vannak meg!
A helyes hõmérõzésrõl is van E. rovatában, meg hogy miért érdemes hõmérõzni egyáltalán (az meg itt nálunk valamelyik archivban).

Van még sok minden másom, csak nem akartam túlzsúfolni - feltenni, mivel az eddigieket sem tudtam, hogy megnézi-e egyáltalán valaki közülünk..
Úgyhogy ha érdekel írj e-mailt, és átküldök pár anyagot.
Ami meg fennt van a farmon, azt onnan másold ki lécci KépKép

Vanda
Vanda

Galuska Kép
Üdv nálunk, de ne maradj sokáig Kép
Az elmúlt két havi görbédet ha látnánk, többet tudnánk mondani, hogy mi lehet a baj.

Vanda
Vanda

Vanda
Küldd el emilben légyszi ami van. Bocsi, de eljátszottam valahova az emilcímedet. Ami a zebrafarmon fönn van, azt leszedem onnan. Most gyûjtögetõ életmódot folytatok, aztán valamelyik nap remélem neki tudok esni.

Edelweiss
edelweiss

Sziasztok Lányok!

Szeretnék én is csatlakozni Hozzátok. Bár mi a férjemmel még csak 3 hónapja próbálkozunk, hasonló érzésekkel - tettrekészség, bizakodás, remény, várakozás, csalódás - kell megbírkóznom nekem is hónapról hónapra. Szerintem ha valaki kisbabát szeretne és nem sikerül, szinte már az elsõ sikertelen hónaptól átéli ezeket. Éppen ezért mindig nagyon szívesen olvastalak Benneteket, így ismeretlenül is nagyon sokszor bátorítást kaptam Tõletek. Aztán ma arra gondoltam - lehet hogy ebben Galuska is szerepet játszott Kép) - hogy jobb lenne kilépni eddigi olvasgatós státuszomból és "beszélgetni" Veletek. Hát itt vagyok, remélem befogadtok.
Magamról annyit, hogy állítólag minden rendben van Nálam, bár nekem nem tetszik, hogy peteérés után a hõmérsékletem 36,6-ról csak 6 nap alatt ment fel 37,1-re. Kérdeztem Erazmuszt (március 5-én), de sajnos nem válaszolt.
Ti mit gondoltok errõl?

Bocs a hosszú levélért, de az az igazság, hogy annyi mindent tudnék még mondani és kérdezni. Majd legközelebb.

Sziasztok, mindenkinek mielõbbi zebrásodást kívánok! (Ezt a szót is itt láttam elõször és nagyon tetszik. Szeretnék már nagyon zebra lenni!!!!)

Zsuzsu
zsuzsu

ZsuzsuKép
Légy Te is üdvözölve körünkben és azt kívánom mint minden új "társunknak", hogy ne maradj itt sokáigKép Milyen hosszúak a ciklusaid? Mekkora a ciklusod második fele? Meddig marad 37
felett a hõd? Milyen vizsgálatokon estetek már át?(Amibõl kiderült, hogy mindketten egészségesek vagytok) A 6 nap tényleg soknak tûnik. Ne aggódj amiatt, hogy a rövid ideje tartó próbálkozásotok miatt "kinézünk" innen, hisz a célunk mindannyiunknak ua. egészséges kisbabát várni és szülni mielöbbKép Sok sikert Nektek isKép

doris

Hello mindenkinek!

Hónapok óta, ahogy idõm engedi olvasgatlak benneteket, és már sok hasznos dolgot tanultam tõletek.
Tavaly szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta próbálkozunk a párommal, de igazából intenziven csak most ettõl a hónaptól.
A hõmet többé-kevésbé folyamatosan mérem inkább kb. a 10. naptól. Az elõzõ két hónapban 30 ill. 31 naposak voltak a ciklusaim. Most ebben a hónapban a pé-m a 13-14. nap környékén volt. A hõm a 15. napon fel is ment 37-re. Ma vagyok a 28. napon, reggel mértem a hõmet (lent) 37,2 volt, viszont egy kicsit vérezgetek. Tudnátok segiteni, hogy ez mitõl lehet, illetve a hõm miért volt akkor ennyi???

Elõre is köszi.

bnemethm
bnemethm

Eni, Doris, Vanda!
Köszönöm a biztatást és a tanácsotKép
A görbéimet szívesen láthatóvá tenném, de nem tudom hogyan kell idevarázsolni.
VandaKép az kevés, ha leírom a tömör lényeget? Pl. ilyenféleképpen:
A mesi napján reggel(28.nap)a hõm leesik 36,8-ra majd a szokásos hasfájós tünetekkel fûszerezve megint megjön.
Ezt követõen 36,8; 36,7 és 36,6 váltják egymást egészen a 13. napig, aztán mélypont: 36,3-36,4 és ismét emelkedõben, két napon belül meg sem áll 37; 37,1; 37,2-ig. Ez mindkét ciklusomban hasonlóan zajlott, azzal a különbséggel, hogy az elsõben már a 23. naptól alhasi- és derékfájdalom kínzott, amire még sosem volt példa (szigorúan a 28. napra van ez nálam korlátozvaKép
A második még nem ért véget, így még reménykedhetekKép ? Háromszor is elõre köszi a válaszokértKép
Új társatok:
Galuska

KépKép
galuska

Szia Doris

Köszönöm a jókívánságokat!Kép)
A ciklusaim általában 29-31 naposak (12 éves korom óta rendszeres). Két éve azonban megmûtöttek, a bal petefészkemen volt egy dermoid ciszta, amit eltávolítottak. A petefészkem megmaradt és azóta is zavartalanok a ciklusaim, az orvosom szerint is teljesen rendbe jöttem. Az az igazság, hogy a rutin nõgyógyászati vizsgálatokon kívül más vizsgálatot nem végeztek nálam, mondván nincs semmi panaszom, az ultrahangon minden normális és még csak most kezdtünk el próbálkozni.
A hõmérõzést a múlt hónapban kezdtem el - Tõletek tanulva hüvelyben mérve Kép)- , a peteérés után 5 napig naponta 0,1 tizedet emelkedett, majd 9 napig volt 37 illetve 37,1. Utána leesett 36,8-ra és meg is jött még aznap.
Most a peteérés után vagyok közvetlenül, de tegnap óta csak 0,1-et emelkedett. Lehet hogy megint felveszi ezt a csigatempót. Nem örülnék neki. Kép(
Zsuzsu
zsuzsu

BnemethmKép
A hõd elég bíztatónak tûnik már ami a babásodást illeti bár ha 30-31 naposak a ciklusaid akkor néhány napot várni kéne. Vérezgetés sokféle ok miatt lehetséges. Korábban is voltak "közti" vérzéseid vagy a menzi elött valami? Sok olyan terhességrõl hallottunk már amikor jó néhány hónapig a menzi idõpontjában vérezgettek kismamák. Ha nem jött meg rendesen és a hõd is fenn marad akkor a jövõ héten nõgyógyászhoz kéne mennedKép Ha esni fog a hõd az azt jelenti, hogy hamarosan meg kell jönnie...
GaluskaKép
A hõgörbéd (a leírtak alapján) jónak mondható. Mióta is próbálkoztok? Ha több mint fél éve akkor mindenképp jelezned kéne az orvosodnak, hogy megfelelõ idõben akcióztok és mégsem sikerül a baba. Kivizsgálásra lehet szükség és felesleges fél évnél tovább várakoznotokKép

doris

Doris!

Eddig nem voltak soha közti vérzéseim. És amikor meg szokott jönni, rá két-három órára már görcsölök eléggé, de most ilyet nem tapasztalok.
Ha az akciózást nézem, nagy esély van a babára, mint emlitettem a pé 13-14. nap lehetett, és akció volt a 10,11,13,14,17. napon, tehát ha ezt nézem, akkor van esély, remélem még igy is. Kép
Mindegy, holnlap reggel is megmérem a hõmet, és várom a fejleményeket, mást most úgysem tudok tenni. Kép
Ha a helyzet változatlan marad, akkor megfogadom a tanácsod, és meglátogatom a dokibácsit.

Üdv
bnemethm
bnemethm

Galuska!
Bocsi, az elöbb lehagytam az a-t a neved végéröl. Bár a höd elég jonak tünik, talán nincs baj a hormonjaiddal, én mégis azt tanácasolnám, csináltass egy hormonvizsgálatot, a párod meg egy spermavizsgálatot, ha még nem mentetek át ezeken. Viszonylag egyszerü, de sok fejfájástol megkimél, ha hamar kiderül, hogy gond van.

Zsuzsu, Bnemethm, nektek is szia!
Lányok, remélem ilyen gyorsan fogyni is fog a létszám, mint ahogy ma nöl!!!! (ohajto jel)

Bnemeth, tudom, lehet, hogy korai, de én biztos csinálnék egy tesztet. A höd szép magas, ha nem jön meg rendesen, szerintem tesztelj valamelyik reggel. A vérezgetés elöfordult már másnál is terhesség mellett.

Zsuzsu, neked is a hormonvizsgálatot javasolnám, mint Galuskának, föleg, ha ugy gondolod, hogy nem olyan a höd, mint kellene.

Sziasztok, Eni
Eni

Sziasztok,
Vanda, a zebrafarmot én hogyan tudom elérni? Lehet, hogy ez világos másoknak (elnézést ezért másoktól), de nekem fogalmam sincs. Help me!!!!
BnemethKép, Szakirodalmi ismeretein szerint nálad pocaklakó lehetséges, de az nem jó jel ha ilyen magas hõ mellett vérzegetsz, ha nem mérnéd a hõdet akkor normálisan kezdõdõ mensire is lehetne gondolni, de így nem. Jobb lenne tesztelni és poztivitás esetén azonnal dokihoz menni.
Velem az a helyzet, hogy ma vagyok a ciklus 21 napján és tegnap óta néha itt ott apróbb fájdalmakat érzek, szerintem hamarosan megjön, de ilyen még nem fordult elõ, hogy már a 20-21 napon fájdogált a pocakom és érzékeny a mellem.
Konzultáltam Sien "dokinénivel" is ez ügyben. Ti tudtok valamit erre van valami ötletetek??
Pusz:Breki
Breki

Ó,de jó (itt ismét GaluskaKép ), már több újdonsült csapattársam is akadt: Zsuzsu, bnemethm és Ti, "régi motorosok" Kép ! Kitartást nekünk! Hamarosan zebrásodunk!
Köszönöm, hogy aktívan is köztetek lehetek!
DorisKép
1 éve próbálkozunk, s ebbõl az utóbbi fél mondható csak intenzívnekKép Két ciklusa, hogy szakszerûenKép mérem a hõmet, elõtte nem tudom, hogy milyen volt, hogy hasonlított-e egyáltalán a mostaniakra. Év elején próbaképpen Macáztunk egyet (jan.-feb.), ki tudja milyen hatással a cilkusomra, amely a Maca elõtt is 28-29 napos volt, de az bizti, hogy a Macának voltak, hogyismondjam, várpezsdítõ mellékhatásaiKép
Még otthon (jelenleg külföldön élünk) elkezdtem nõgyógyászatilag vizsgáltatni magam. A prolaktin szint vizsgálatig el is jutottunk, a p.szintem teljesen rendben van, megvan mindenem, ami egy baba létrehozásához és kihordásához szükséges. Tovább nem jutottunk, mert külföldre költöztünk, itt meg még nem kerestem nõgyógyászt (az eddigi tapasztalataim nem túl jók az itteni orvosokkal kapcsolatban).
Mindenesetre az akciók számát növeljük egy hangyányitKép
Köszi szépen!
Galuska

KépKép
galuska

Doris, Eni!

Köszi a hozzászólást, biztatást és segitséget. Kép
Bizakodni nem nagyon akarok, nehogy nagyon pofára essek, holnap jelentkezem a fejleményekkel.

Addig is jók legyetek

Üdv
bnemethm
bnemethm

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?