A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Moni nekem bevállt egy népi módszer , még most is szoptatok , pedig hamarosan 1 éves lesz Anna és az elején nagyon kevés volt a tejem ... szóval a tejes tea ... fekete tea ( én earl greyt szoktam ) felöntök fél pohár vízzel ,a többit tejjel és cukrozom . nem tudom hogy igaz e de nekem bejött .
hope
hope04

bori
mi eléggé egy cipőben járunk a lányaink alvása terén , majd ha tudod a titkot súgd meg nekem is ... Kép azt hiszem egy korúak is lehetnek .. nem ikrek véletlenül Kép

Anna is nagyon beteg volt , és közben fogzott ugyhogy duplán jól teltek a napjaink , viszont van már 10+2 fél fogunk Kép

gyógyulást minden babának és mamának

hope
hope04

Sziasztok

Cipő ügyhöz szeretnék hozzászólni. Én a Mala cipőit vásárolom az egy éves kisfiamnak, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Most rendeltem őszi és téli cipőt is. Az árak is nagyon kedvezőek. Tegnap körülnéztem másutt is és olyan árakat láttam, hogy káprázott a szemem.
Van webáruházuk is: www.bebicipo.hu
És a Gabriell csomagküldő boltjában is meg lehet vásárolni. Én bátran ajánlom mindenkinek.

Üdv Tubiorsi
tubiorsi

Norbinak, Gábrielnek boldog szülinapot! Kép

Tejcsimennyiség növelése: minden tennivalót félretenni, 2-3 napra beköltözni a babával az ágyba, és szoptatni, amennyit csak lehet, akár 1-2 óránként!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Amit az előbb írtam elszállt, és nincs kedvem, sem időm újraírni.
Lényeg, hogy mindenkinek nagyon köszi a hozzászólást, tanácsot, igyekszünk!
Én továbbítani, ő pedig remélem kipróbálniKép

NikkKép
Én váltanék orvost!

Móni

Kép
sunimum

Szia Hope,

Eszter 11 hónapos múlt pénteken. Hozzá 11,75 kg és 77 cm. Elég nagy csajszi, mindenki másfél évesnek nézi. Nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós kicsi tündér - nappal. De éjszaka ébred és szopizik. Ja, és szopin alszik el. Nem tudom... nem biztos, hogy vicces lesz, ha egy év múlva uez lesz. Valahogyan le kéne erről szoktatni, de nem üvölteni hagyással, az biztos.

Bori
lbori

mai képek:

Kép
Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép, tüneményesek a fiúk, és nagyon hasonlítanak egymásra!

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Utólagosan kívánunk boldog szülinapot Norbinak, GábrielnekKép

MosziKép
Boldog szülinapot VikinekKép

Kata, Hanna, Marci

Kép

Kép
anyamanya

Boldog szülinapot Vikinek! Kép

Kép

Kép
liv

MosziKép
Boldog születésnapot kívánunk Vikinek! KépKép

JudyKép
Na, azért nálunk nem volt ennyire súlyos a helyzet, hogy visszaöltözzön.Kép Inkább a házimunka elvégzését akarta, akarja Donát állandóan magára vállalni, az öltözködéshez Õ túl lusta. Ha szépen megcsinálná még nem is lenne baj, de sajnos nem túl alapos.Kép Szülinap sajnos nem volt az igazi, mert Bernát már 2 hete takonykórral küszködik, ma estére már be is lázasodott, -remélem nem lesz komolyabb- így elég nyűgös volt, de az ajándékok és a torta tetszettek neki. Mióta elkezdődött az ovi azóta mindig beteg valaki a családból.Kép
Nagygé elkezdte már az ovit?
Nagyon helyesek a fiúk és tényleg nagyon hasonlítanak egymásra.Kép

NikkKép
már a rendelőben sír Bandó, vagy csak ha meglátja a dr-t? Szóval, egyértelmű, hogy az orvostól fél, vagy már a hely sem tetszik neki?

LivKép
fotók nagyon jók.Kép

TonticaKép
"Mariska néni" nagyon aranyos! Kép

Azért néhány kép a szülinapról
KépKépKép

Majdnem elfelejtettem dicsekedni én is, hogy mostmár Bernát is a nap 90%-ban két lábon közlekedik! Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Ma megint voltunk a dokinál az allergia miatt vittem csak vissza.A rendelőben dumálgatottmindenkivel ismerkedett,ahogy bementünk és meglátta a dokit megint őrjöngve sírni kezdett a toroknézéshez le kellett fogni kezét lábát fejét úgy dobálta magát Kép Szerintem et abszolut nem normális reakció főleg hogy ő még ne volt beteg és mindig csak a havi ellenörzésen találkoztak Kép Aztán mikor kijöttünk megnyugodott,majd kijötta doki is ,meglátta és megint sírni kezdett Kép 2 hét múlva akarja az agyhártyát beadni neki ,de hogy?? Satuba fogja??

Boldog szülinapot Vikinek és Smiley Flórájának Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT AZ EGY ÉVES NAGYLÁNYOKNAK ÉS NAGYFIÚKNAKKépKépKépKépKép

Noémi+Heléna
fantikbaba

Csajok,
elfogyott a tejcsi,nincs tobb szopi... Kép Kép Kép
Vigasztaljatok meg!
Boldog szulinapot Floranak es Vikinek!!! Kép

Judy, Dino,
nagyon edesek a sracok!!!Kép

Nikk,
szerintem kerdezd meg a dokt,hogy mit csinalj. Gondolom,van nemi tapasztalata ezen a teren is.
Lehet,hogy az orvosvaltas a megoldas,de az is lehet,hogy a masiknal is elkezdodik a problema,pl.az oltasnal. Tenyleg nehez eldonteni,mi a jo!!!

Inimma
inimma

Sziasztok!

Boldog születésnapot az illetékeseknek! Kép

Nikk,
én a helyedben orvost váltanék, valószínű nem szimpi neki. Anyósoméknál van egy aranyos szomszéd néni, akit Márk nagyon nem szeret, meglátja, egyből nyafogni, sírni kezd. Pedig nem történt semmi közöttük, ami ezt okozhatná. Amúgy mindenkivel tök barátságos. Próbaképpen nem lehetne csak úgy bevinni egy másik dokihoz mielőtt végleges lenne a váltás?

Dinó,
Bernátnak jobbulást! Jók a képek! Kép

Inimma,
gondolj arra, hogy legalább eddig szoptattad! És szopi nélkül is össze tudtok bújni egy kicsit, ami mindkettőtöket kárpótol. Nekem is kicsit rossz volt, amikor vége lett, de az összebújás mindig segített.

Mi popsi pirossággal küzdünk. Pontosabban csak a végbélnyílásnál csúnya, de ott nagyon és nem tud begyógyulni, már több krémet próbáltunk. Szegénykém sír sokszor amikor letörlöm neki, mert csípi, még a víz is az első érintkezésnél. Állandóan lesem, hogy mikor van kaki és egyből kiszedem belőle, de így is kimarja a popiját. Amúgy most az első fog kinövése óta van, gondolom a fogzástól másmilyet kakil. Tegnap a dokinő felírt valami piros ecsetelőt + egy újabb krémet, kíváncsi vagyok segít-e. Volt valakinek hasonló problémája?

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek,
koszonom az egyutterzo szavakat! Az osszebujassal az a baj,hogy igen nehez rabirni a kis sajtkukacot az olelesre.
Egyebkent amiota nincs szopi-2 napja-sirva alszik el. Ha azert megprobalom cicire tenni csak a feeling kedveert,akkor meg elloki magatol. Kép
Popsi: ilyen rossz helyzet meg nem volt nalunk,hogy nem akart volna elmulni. Egyszer volt piros popsi mindket gyereknel, a Neogranormon hasznalt. Gondolom probaltad. Egyszer a Kismamaban irtak,hogy ha nem mulik ettol,akkor az gomba es arra Canesten kell.

Nikk,
eszembe jutott,hogy nalunk Csanad nagyon nem birja az egyk tanivanyomat,aki jar kulonorara,egyebkent felnott. Kimondottan utalja,pedig mar 2 eve jar es Csani abszolute nem tudja megszokni ,elfogadni., valami tuti arad a szemelyisegebol.Jo,nem sir tole,mert mar nagy,de nem hajlando koszonni es beszelgetni vele. Massal pedig meg az utcan is leall.
A gyerekdokineninktol mindig sirt,ot kimondottan utalta. En is,de vagy jot vagy semmit,mert amikor Csani egy eves lett,meghalt a dokineni,kaptunk helyette masikat,akivel kolcsonosen imadjak egymast,meg arra is hajlando,hogy elmondja,mi,hol faj neki.Azota orvos akar lenni es folyton dokisat jatszik.Kép
Szerintem jo Macsek otlete,hogy csak probaljatok ki mast,tuti elobb-utobb lesz olyan ,aki bejon neki.

Inimma
inimma

SziasztokKép

KEDVES EGYÉVESEKKépKépKépKépKépKép
MINDENKINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK BOTIVAL EGYÜTTKépKépKépKép

JudyKép
Tüneményesek a srácokKép Nem talizunk valamikor? Van kocsimKépKép

NikkKép
Szerintem beszélj a dokival, hogy mit lehetne tenni. Nagyon sokszor a fehér köpeny miatt sírnak, nem is a doki személye miatt.

MacsekKép
Nekem van egy nagyon jó popsikenőcs receptem, szinte csak azt kenem Boti popójára (nem a receptet, hanem a kencét perszeKép). Két tubus neogranormon van benne, így mindenféle bőrgyuszkót idejekorán leállít. Persze nem olcsó, de szuper. Ha gondolod megírom majd a receptet.

InimmaKép
Fel a fejjel. Előbb-utóbb mindenkinek elfogy a tejcsi, ez így normális. Az a fantasztikus, hogy eddig voltKép Éhen meg még egy gyerek sem halt azért, mert anyájának összes tejcsijét magába szippantottaKép
Itt a lehetőség a sok más fincsi dolog felfedezéséreKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Macsek!
Adriennek a feneke volt nagyon csúnya és nem akart gyógyulni.Nekünk a gyógyszerek okozták ezt az erős hasmenést.Õ is ezt a piros ecsetelőt kapta és már a második napra sokat javult a feneke.
Adrienn rengeteget nyávog néha már elviselhetetlen.Remélem ez csak egy átmenet az életünkben és hamar túl leszünk rajta.
Tontica!
Kérdezted,hogy mekkora a kórkülönbség.Három év és két hét.Szerintem jó néha viszont nagyon fárasztó.Féltékenység nincs Ágota nagyon szereti a kicsit és viszont is működik a dolog.A gondok akkor szoktak kezdődni amikor Ágota elveszi a kics játékát.Adrienn tűr,tűr,majd kezelésbe veszi a nagyot.Orr harapás,haj húzás,marás.A kics egy harcias amazon.
Holnap megyünk egy éves ortopédiai vizsgálatra.Eddig minden rendbe van a ficam teljesen megszünt.
Megyek a nagyért vissza az oviba mert ma balett van.
GnéKriszti
gnékriszti

Macsek!
Adriennek a feneke volt nagyon csúnya és nem akart gyógyulni.Nekünk a gyógyszerek okozták ezt az erős hasmenést.Õ is ezt a piros ecsetelőt kapta és már a második napra sokat javult a feneke.
Adrienn rengeteget nyávog néha már elviselhetetlen.Remélem ez csak egy átmenet az életünkben és hamar túl leszünk rajta.
Tontica!
Kérdezted,hogy mekkora a kórkülönbség.Három év és két hét.Szerintem jó néha viszont nagyon fárasztó.Féltékenység nincs Ágota nagyon szereti a kicsit és viszont is működik a dolog.A gondok akkor szoktak kezdődni amikor Ágota elveszi a kics játékát.Adrienn tűr,tűr,majd kezelésbe veszi a nagyot.Orr harapás,haj húzás,marás.A kics egy harcias amazon.
Holnap megyünk egy éves ortopédiai vizsgálatra.Eddig minden rendbe van a ficam teljesen megszünt.
Megyek a nagyért vissza az oviba mert ma balett van.
GnéKriszti
gnékriszti

Bocs a duplázásért!!!!!
gnékriszti

Sziasztok mi még csak egy hónap múlva leszünk egyévesek! Ti hogy álltok a mennéssel?szívesen megismerkendék veletek ha nem baj kérlek írjatok magatokról

Kép
kbernadett

Kriszti
Nálunk is így van Kisgé mindent elszed Nagygétől és viszont. És sokkal elevenebbKépMondjuk van is kiképzésKép

Bernadett
ÜdvKép Gellért jövő héten lesz 1 éves és még nem megy. Viszont már egyedül felmászik a csúszdán és le is küzdi magát hasravágódvaKépKépÍrj a kölkecről bővebbenKép

Csirkesz
Tali okésKép Kijöttök, vagy menjünk valahová?

Tegnap fürdés után apa törülközőbe csavarva dédelgette kisebbik fiát, aki ránézett, majd megszólalt: papa. Szentimántális férjem teljesen elérzékenyültKépKépeddig ugyanis a kicsi csak harciüvöltéseket hallatott, illetve a nem szócskát ismételgeti, mikor valami rosszaságon töri a fejét. lépcsőmászás, virágtépés és társai.
szóval mondja, hogy nem-nem nem, de azért csináljaKépKép a kis pontagyúm.

na lépek
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

BernadettKép
Helló, üdv közöttünk. Enyém Főnök most volt egy éves, ő már kizárólag két lábon közlekedik, ellenben nem beszél. Semmit. Néha, mintha mondaná, hogy apa, vagy papa, de inkább nem, mint igen. A tiltott dolgokat imádja, és cseleksziKép

JudyKép
Nekem mindegy, rugalmas vagyok. Van esetleg valami ötleted?
Beszélő kisGKépKép

Botesznak ma reggel ki kellett szívnom az orrát. Pár napja még büszkélkedtem, mennyire jól tűri, mióta rajtam is kísérletezhetett. Na ma reggel nem volt benne a toleranciának még csak morzsája sem, úgyhogy üvöltve, és lefogva kellett a műveletet végrehajtaniKép Majd amikor végeztünk, felpattant, megfogta a tele csövet, földhöz vágta, megragadta az orrsprayt, ment egy kört vele a lakásban, megkereste a kukát, kinyitotta, és beledobtaKépKép Kell ennél jobb kritika???
Õ még nem tudja, de én kivettem a kukából, és legközelebb is bevetem, ha kell. A kis pimasz, mit gondol magáról?!Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
Akkor szerintem gyertek kiKép Aztán novembertől, ha G ovis lesz én is könnybben mozdulok egy gyerekkel. A kis kényelmes. De ha van más 5let, okéKép
KukaKép hát, lesz még gondod B-vel, ha már most így kifejezi a véleményétKépKép

Dino
JobbulástKép Nagyon aranyosak a szülinapi képekKép Torta guszta, nyami, Te sütötted?

jövő héten nekem is kell sütnöm a dednek.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

Köszönöm a hozzászólásokat popó ügyben! A Neogranormon eddig nekünk is mindig segített, aztán a doki felírt olyan kutyulékot, amiben Neogranormon is van, meg más is, ez sem segített (köszi Csirkesz amúgy a felajánlást), és tegnap óta van az ecsetelő + egy újabb kence. Egyelőre nem sok a javulás, de még reménykedem.

Juti,
papa Kép

Csirkesz,
Boti és a szemetes használata Kép

Inimma,
amikor mi befejeztük a szopit, akkor Márk 1-2 hétig úgy aludt el, hogy én hanyatt feküdtem, ő meg rám hasalt, fejecskéjét a mellkasomon nyugtatva. Bár ő nagyon bújós. Biztos ti is megtaláljátok majd a meghitt együttlét egyik újabb formáját. Dúdolj neki, símogasd, nálunk pl. az is bejött, hogy a kezemet gyongyózza és az arcához teszi elalváskor.

Bernadett,
mi már elmúltunk 1 évesek, de Márk még nem megy, sőt önállóan nem is áll, csak kapaszkodva, viszont a bútorok mellett így tud araszolgatni.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép

Na most, hogy az aprónépet letettük aluszni, van egy kis időmKép

JutiKép
A kétG tényleg mint 2 tojásKép
PapaKép

DinoKép
Nagyon szép, helyes a kis ünnepeltKép

NikkKép
Nekem is az jutott eszembe, hogy talán a fehér köpeny az, ami megijeszti BandótKép

MacsekKép
Nekünk a Bepanthen kence eddig mindig bevált. Hátha Nektek is segítKép

BerniKép
Hali nálunkKép

CsirkeszKép
Boti ezzel a kukás akcióval tényleg elég egyértelműen fejezte ki a véleményétKép

Nálunk a beszéd igencsak kezdetleges stádiumban van, az egyetlen dolog, amit Marci hajlandó megnevezni, az kajcsi, annak mondja, hogy "MEMME" (memmi)Kép Ha éhes, jön utánam, és mondogatja: "MEMME, MEMME" Úgy látszik, neki a pocakja a legfontosabbKép Nem ám anya vagy apaKép

Kérdés: Ti beadatjátok az agyhártya-gyulladás elleni szurit? Tegnap voltam Marcival méricskélésen és dokinéni automatikusan felírta, meg sem kérdezett. Én azonban még mindig vacillálok. Okt. végén, ha Marci betölti az 1 évet, akkor szúrnák, de nem tudom mennyire gyengítené le az immunrendszerét, nem szeretném, ha utána meg egyből elkapna valami kórságotKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Dino,Liv,Judy,Tontica
Képek nagyon jók Kép Kép Kép

Dino
Bernátnak gyógyulást Kép

Inimma
Tejcsi Kép

Macsek
Nekem a bepanthen vált be ,ha vmi van a popiján az egyből elmulasztja,én csak azt használom.

Csirkesz
Orrszívás Kép Kép Kép
A doki soha nem visel köpenyt,mindig anélkül rendel,szóval ez nem lehet .

Berni
Fiam 13 hós mult,most próbálgat menni ,már pár lépést megy kapaszkodás nélkül is

Judy
Papa Kép Bandó is csak pár szót mond,multkor kiabálta hogy apa apa,nálunk is volt nagy öröm Kép

Kata
Én be szeretném adatni,bár ezen én is gondolkodtam,hogy pont a téli időszak a sok betegeskedés stb.

Arra jutottam végül hogy elöbba védőnővel beszélek,ő jól ismeri a dokit hátha van vmi okos ötlete.Meg érdeklődöm a többi dokiról is egy kicsit Kép

Kép
Kép
nikk0830

Kata,

lehet, hogy majd kipróbálom a Bepanthen-t is, ha a mostani sem segít.

Én beadattam az oltást, szerencsére nem volt lázas sem tőle és azóta is jó bőrben van, szóval eddig semmi mellékhatás. Kopp-kopp.

Kép

Kép
macsek11

Macsek Kép, nemrég a nyári babásoknál küzdött valami komoly popsipirossággal, kiütésekkel, esetleg kérdezd meg ott is.

Bernadett Kép, üdv. itt. Dávidom 13 hónapos, és még nem megy önállóan, csak úgy, ha tol valamit - széket, bébitaxit - maga előtt.

Csirkesz Kép, Boti szokás szerint hihetetlen jófej (de te is, ahogy előadod a dolgait). Kép

GnéKriszti Kép, majd írd meg, hogy mi volt az ortopédián.

Judy Kép, el is hiszem, hogy elérzékenyült a férjed.

Inimma Kép, ha te is szeretnéd még a szopit, és a gyerkőc is igényli, szerintem próbálkozzatok a szopival, majd visszajön a tejcsi.

Kata Kép, mi beadatjuk az agyhártyagyulladás elleni oltást, Dávid 14 hónapos korában. Különben állítólag ennek az oltásnak semmilyen mellékhatása (láz, nyűgösség stb.) nincs.

Nikk Kép, nem mindig sírt Bandó a doktornőtől, ugye? Biztosan valami rossz élmény, de akkor hátha az helyrehozható egy pozitív élménnyel. Nem tudom, hogy mennyire vagy olyan viszonyban a doktornővel, hogy ezt megbeszéld vele - hajlandó lenne-e energiát fordítani arra, hogy tudatosan próbálja megkedveltetni magát a gyerkőccel.

Liv

Kép

Kép
liv

Szia mindenkinek! Kép

Szopi temaval kapcsolatban, en fiam egyaltalan nem bujos es arra gondoltam, hogy ez lehet, hogy azert van mert nem szoptattam tovabb (3 honap) ? Kép
Vagy a "bujossag" egy tulajdonsag, egyik gyerek ilyen a masik olyan, vagy ez csak kesobb alakul ki? Puszikat ad ha megkerjuk de nem olel es nem marad meg az olemben egy percre sem pedig en ugy megdogonyoznem Kép Mikor tudnak mar simogatni?
De azert szeret am Kép mert multkor amikor kijott a bolcsibol azt mondta, hogy mama es fulig ert a szaja! Kép Kép Kép
O mar mondja, hogy mama, papa es tik-tak (ora) csak ezt valahogy forditva (tak-tik, vagy tik-tok nem tudom, lenyeg, hogy t-vel kezdodik Kép

Nikk Kép en tutti dokit valtanek a helyedben a gyerekek olyan okosak es lehet, hogy megereznek dolgokat amiket mi nem. (hu de misztikus Kép )
Ha o ugy erzi, hogy az a bacsi nem jo akkor lehet, hogy igaza van. (bar ez most eleg hulyen hangzik Kép

Juti Kép buszke lehetsz a fiaidra, nagyon jokepuek, tenyleg nagyon hasonlitanak majd egyutt jarnak hoditani Kép

Dino Kép torta nagyon guszta ... es fiad nagyon helyes!!! Kép

Nalunk is piros a popsi a vegbelnyilas kornyeken es az a kenocs ami eddig hasznalt most nem jo, de fogakat novesztunk folyamatosan igy lehet ez az oka.

Csirkesz Kép Boti nagy huncut, egy ilyen koru babatol ez egy nagyon nagy tett, eleseszu fiad van hallod-e!!! Kép
Piramis fotot nem teszel fol? Kép

GneKriszti Kép szoval akkor mindenfele korkulonbseg idealisnak mondhato, szeretik egymast a tesok!!! Kép De tutti nagyon nehez ket gyerekkel, egyedul lehet oket hagyni, eljatszanak szepen egyutt vagy mindig ott kell lenned szemmeltartani? Amikor itt van nalunk a 4 eves unokateso mindig tortenik valami baleset annyira hevesen jatszanak.

Kbernadett Kép Monserrate 8-an lesz 13 honapos, egy evesen mar szepen jart most meg mar majdhogynem fut es egyaltalan nincs kedve mar maszni. De minden gyerek mas, viszont az biztos, hogy mindegyik megtanul jarni elobb-utobb igy en nem aggodnak a helyedben! Kép
Te is meselj magatokrol egy kicsit!

Na megyek aludni, jo ejszakat!

Ani

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Flórának és Vikinek nagyon boldog szülinapot!

DinoKép
Nagyon jók a képek, torta klassz, fincsi volt ugye?Kép
Bernátnak jobbulást!!!

InimmaKép
SzopiKép Tudom, nem vigasz, de Lilit csak tíz hetes koráig tudtam szoptatni, és nagyon rossz érzés volt. Nagyon boldog lettem volna, ha tovább sikerül...Úgyhogy én irigykedem mindenkire aki ilyen sokáig tudott szoptatniKép

MacsekKép
Már sok jó tanácsot kaptálKép Ami nekünk popsiügyben bevált(szerencsére csak egyszer volt nagyon csúnya, szintén fogzáskor)az a Forever Living's Aloe Vera Propoliszos kréme, ami nem két forint, de minden kisebb nagyobb hámsérülésre jó, pikk-pakk begyógyul minden seb, és állítólag a gombára is hat. Beszerezni azt hiszem nem egyszerű, (ügynök által vettem)de ha egyszer van, tényleg jó. Én sokmindenre használom.

JudyKép
KisG PapaKép Nagyon megható lehetett, az én párom is elolvad, ha a lányunk kifejezi a szeretetét, és ez a szó...Kép
Egyébként Lili is rosszalkodik úgy, hogy közben rázza a fejét, hogy nem, és néz rám, tehát TUDJA, hogy nem szabad, de csak azért isKép

CsirkeszKép
Nagyon jót mulattam Boti akcióján, nagyon vizuális vagyok, hatalmas lehetettKép

KataKép
Nem tudom, hogy egyféle agyhártyagyuszi elleni oltás létezik-e vagy több, mi olyat kaptunk, amit kétszer kellett beadni, az egyiket 8, a másikat 10 hónaposan.Asszem ez a meningitis-c elleni volt. Lilinek semmi baja nem lett egyiktől sem, igaz, annyira nem taknyos időszakban kapta(május, július). De a mi dokink azt mondta, nem szoktak tőle még belázasodni sem.

NikkKép
Jó ötlet a védőnővel beszélni, de ha nem javul a helyzet, érdemes a váltást meggondolni, hisz tényleg jó kapcsolat kell legyen orvos-beteg között, ha az a beteg nem is mindig beteg, és még apró.
Az támasztja alá számomra az én véleményemet, hogy több helyen jártatok orvosnál, szemészet, Bethesda, és ott nem volt gond.
Én drukkolok!

BernadettKép
Lili 13án lesz 13 hónapos, már mindenhova egyedül két lábon megy, és ezt már gyakorolja kb. másfél hónapja.
Írj még magatokról.

Jó éjt mindenkinekKép
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

Ujabb kepek a csaladrol. 5. oldal vegen es a 6 oldal.

Inimma

http://kep.tar.hu/wilhelm-ritus/50132043#2
inimma

Sziasztok,

InimmmaKép Édesek a képekKép Nekünk is ugyanilyen oroszlános pólónk van.

NikkKép Szerintem válts dokit. Magadat meg a gyereket kár húzni. Most van rá lehetőség, később meg egyre nehezebb a megszokás miatt.

KataKép Mi is beadattuk már, mint Móni meg Maccsek, és a fiam,nak, aki minden oltástól belázasodott, ettől az egytől( 1 év alatt 2 részletben kapja) nem lett baja.

BernadettKép Hali, Kornél fiam most múlt 13 hónapos, ő is csak pár lépést tesz egyedül, meg a vadiúj( használtan vett perszeKép babataxiját tolja. Ne izgulj, a topik csodababákkal van tele, itt mindenki mindent előbb tud, mint az átlagKép Szóval ne csodálkozz, ha a te kölköd is hirtelen megtáltosodik.

SzopcsiKép nekünk még van, fogalmam sincs mennyi, de épp gondolkodom azon, hogy milyen tejcsit adjak neki. CsirkeszKép ti 2.8-as, vagy 1.5 -ös tejjel próbálkoztatok? TöbbiekKép?

Bújás nálunk is van, minden ügyből kifolyólagKép Nagyon bújós krapekom van. Szerintem ez a baba egyéniségétől függ. Kornél azt is imádja, ha az apjával öleljük meg egymást. Már vágtat is és bújik oda harmadiknakKép

DinoKép Tök jók a szülinapos képekKép

Ja, NikkKép nálunk a narancs meg a mézes tea tényleg bejött. Kornél még egész pici volt, és nem lett rá llergiás. Persze ha az lett volna, akkor rögtön abba hagyom.

CsirkeszKép Imádom Botit. Adja a fejér egy nagy puszit a nevemben isKép Kis egyéniségKép Kornél mostanában anemet mutatja heves fejrázással, és ma reggel már apájának is integetett amikor elment.Kép Beszéd ügyben az ajaja gyeeeeeeeeeee, a menő. Apát néha mond, vagy legalábbis arra hasonlít. A dolgokra rámutat, ha megnevezem őket, de kizárólag a kutyusoknak mondja, hogy vau vau csücsörítő szájjal.

JudyKép Édes kis törpe kisg, olyanok lesznek 10 év múlva, mint az ikrekKép

Na lépek én isKép

Vera

hvera

JudyKép
Oké, akkor kitipegünk. Mikor legyen a tali? Holnaptól vasárnapig nem érek rá, mert itthon vannak az íreknél élő barátaink, meg szombaton elvileg Szbattára megyünk. (Apája már péntek este előre megy, és attól tartok egészen szombat estig másnapos (vagy aznapos??) leszKépKép) Jövő héten valamikor?

VeraKép
Apája a nagy tejivó a családban, én nem szeretem. Õ a Bakony tejre esküszik, abból is a 2,8-asra, így azzal próbálkozunk. Mikor milyen sikerrelKép

TonticaKép
Szerintem vannak bújósabb, és kevésbé bújós gyerekek. Gyakran vagyok én is úgy, hogy egész nap ki sem engedném a kezeim közül, de fél másodpercre sem hajlandó megmaradni, vagy az ágyban hozzám bújni. Aztán vannak napok, amikor azt sem nagyon hajlandó eltűrni, hogy wc-re menjek, és addig letegyemKép

Agyhártyás szurka nálunk nem lesz. Ellenben meg kéne már jelennem tanácsadáson, mert Botter elmúlt már 1, és 5 hónapos kora óta nem voltunkKép Próbáltam hívni a védőnőt, persze most nem kapcsolható. Ez a program is halasztódik. Gondolom nem fontos, hogy napra pontosan egy évesen vigyük méricskélni. Vagy mégis?

MacsekKép
Még egy tipp: Sudocrem (aztán már dugulok is elKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csajok,
koszi a biztatast szopi ugyben.
Igazibol tenyleg orulnom kell,hogy eddig tartott,mert Csanaddal csak 9 honapig sikerult .
En vagyok a rekorder a csaladban. KépFoleg anyost elozom meg,aki a 4 gyereket soha meg se probalta szoptatni. Kép

Az agyhartya-oltast holnap delutan kapjak a sracok. Csongi nevere irtak kettot,meg szulinap elott,igy jut Csaninak is es igy csk 5ezer koruli az ara.
Hat remelem,nincs mellekhatas,mert szombaton ovis kirandulas lesz a Janos-hegyre,nem mszeretnenk lemaradni.

Csirkesz,
csatlakozom Verahoz, en is imadom a fiad. Kép IRto jo fej mar most,kepzeld el,ha majd elkezd beszelni,miket fog mondani. KépFeltetlen vezess rola naplot,nekunk van egy fuzetunk Csani aranykopeseivel,nagyon jokmat nevetunk rajta meg most is. Regebben tok jo poenokat nyomott,manapsag inkabb okossagokat es azok leirva mar nem olyanok.

Bernadett,
Csongor hetfon lesz 13 honapos,par lepest mar megtesz egyedul kb.3 hete,de szivesebben jar meg kapaszkodva.
Irj magatokrol,kiscsajszi vagy kissrac a bebi?
Belekukkantottam a profilodba,bocs Kép,Milyen erzes ilyen fiatalon az anyasag? Tudsz tanulni a baba mellett? Irj az eletetekrol,tenyleg erdekel.
Nagy a tarsasag befogadokepessege,ugyhogy csak rajta,gyere tobbszor!!! Kép

Csajok,
mit szolnatok,ha megosztanank egymassal jol bevalt egyedi kajareceptjeinket 1 eves baboinknak? En mar ennyira unom az eddigi eteleket,csoda hogy Csongi meg eszik. Kép

Inimma
inimma

InimmaKép
A főzőcskében nem tudok segíteni, mert Boti már ugyanazt eszi, mint mi. Ma pl. tökfőzi lesz ebédre, holnap hagymás rostélyos. Mindent szeret, kivéve a görögdinnyét, és nagy bánatomra a sütőtököt (helyette eszem ezt énKép).
A téliszalámit kétpofára falja, és egy ideje a paradicsom is a kedvencek közé tartozik. De szereti nagyon az igazi tejbedarát egy pici fahéjjal és cukorral, ha meggyet is kap hozzá, akkor szuper boldog. Szerencsére jóevő (és itt nem a mennyiségre gondolok, hanem a kajafajtákra), mindig is a felnőtt kajcik felé húzott a szíveKép De szívesen veszem én is az ötleteket, mert ki tudja, hogy kistesó milyen lesz.

BerniKép
Én is most néztem csak, hogy milyen fiatal vagy. Le a kalappal előtted, hogy vállaltad a babát ennyi idősen. Nagy bátorságra vall, és biztos vagyok abban, hogy sosem fogod megbánni, mert elég lesz ránézned a bébire, és tudod, hogy ő pótolhatatlanKép Tényleg írhatnál magatokról!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

InimmaKép
A főzőcskében nem tudok segíteni, mert Boti már ugyanazt eszi, mint mi. Ma pl. tökfőzi lesz ebédre, holnap hagymás rostélyos. Mindent szeret, kivéve a görögdinnyét, és nagy bánatomra a sütőtököt (helyette eszem ezt énKép).
A téliszalámit kétpofára falja, és egy ideje a paradicsom is a kedvencek közé tartozik. De szereti nagyon az igazi tejbedarát egy pici fahéjjal és cukorral, ha meggyet is kap hozzá, akkor szuper boldog. Szerencsére jóevő (és itt nem a mennyiségre gondolok, hanem a kajafajtákra), mindig is a felnőtt kajcik felé húzott a szíveKép De szívesen veszem én is az ötleteket, mert ki tudja, hogy kistesó milyen lesz.

BerniKép
Én is most néztem csak, hogy milyen fiatal vagy. Le a kalappal előtted, hogy vállaltad a babát ennyi idősen. Nagy bátorságra vall, és biztos vagyok abban, hogy sosem fogod megbánni, mert elég lesz ránézned a bébire, és tudod, hogy ő pótolhatatlanKép Tényleg írhatnál magatokról!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Bocs a duplázásért, de egy csomószor visszadobta a rdsz a hsz-omat, erre váratlanul kétszer is fent van. Egyébként is olyan "könnyen rosszkedvem lesz" napom van, erre még ez is. Szívem szerint most lefeküdnék, és csak holnap reggel kelnék fel.

Cs

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hsz-okat szurka ügyben, ahogy látom, hál'Istennek mindenki ugyanazon a véleményen van, úgyhogy állok a dolog elébeKép

Kajcsi: nálunk is Marci már azt eszi, amit mi. Vagy inkább mi esszük azt, amit Marci? Kép Már nem is tudom. Mindenesetre olyan dolgokat főzök, amiket ő is szeret. Gondom különösebben nincs, eddig még nem volt olyan, hogy bármit is kiköpött volna.
Nagyon szereti a főzelékeket (kelkáposzta, spenót, bab, paradicsomos krumpli, gyümölcsmártás), palacsintát, töltött zsemlét, bolognai spagettit. Szoktam kirántani tonhalat, azt krumplipürével adom.
Mi van még? Mindenféle lekvárt töm magába, kenyérrel, kaláccsal, palacsintával.

Az, amit még nem kap: dió, mák, méz, tej (bár a krumplipürében azért van valamennyi).

Talán Liz kérdezte valamikor, hogy darabos kajákból nem esznek-e kevesebbet a babók. Hát, nálunk ez úgy néz ki, hogy az egész nap egy folyamatos evés. Főétkezések között ugyanis Marci szinte mindig majszol valamit: pogácsát, kalácsot, almát, banánt, barackotKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Van valami ötletetek arra, hogy miért van az, hogy az utóbbi hónapokban Dávid nagyon gyakran ébred éjszakánként, és egyre gyakrabban, akár tízszer is? Mi okozhatja vajon? Egyszerűen nem jövök rá. Szerintem csak a közelséget igényli és a szopit, ugyanis csak szopival alszik vissza ilyenkor, de úgy fél perc sincs az egész. A sírni hagyásos módszert én nem szeretném, nem fogom kipróbálni, vállalom ezt, annyira nem megterhelő, mivel együtt alszunk, inkább csak kíváncsi lennék a rengeteg ébredés miértjére, és gondoltam, megkérdezem, hátha van valami ötletetek.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
fogak????

Inimma
inimma

Inimma Kép, nem hiszem.
A mostani éjszaka extra volt, ennyire sokszor azért nem szoktunk kelni, máskor 6-8 a max., most min. 10 volt, de szerintem most az is közrejátszhatott, hogy tegnap este már túl fáradt volt a vacsihoz, így lehet, hogy éhes is volt, azért ébredt fel olyan sokszor szopizni. Ma jól bekajáltattam Kép, majd meglátjuk.

Cat Kép, boldog szülinapot a fiúknak, és Kyrandia Kép (ha még olvasol minket egyáltalán), Lizának is.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Először is Boldog szülinapot minden 1 éves ünnepeltnek!!!!!
Kép

Aranyosak a gyerkőcök. Kép Kép

Köszönjük a köszöntéseket. Kép
Sajnos már olvasni sem hagy Viki. Kép De esténként néha pótolom. És igyekszem írni, ha van még energiám .

Lau! Kitartás!!!

Liv! Mi inkább már darabosat eszünk, mint pépeset, de a gyümikből inkább pépeset, mert sokszor nincs időm hamit csinálni neki, így az üvegeset vagy a dobozos nestlét eszük.
Én is a fogakra tippelnék. Nálunk akkor van gyakori ébredés, mielőtt áttörné a foga az ínyt. Persze még csak 2 ilyen este volt. Kép

Móni! Nálunk is elindult az önálló evés. Bár néha nem sok jut a pociba a hamjából. Kép Így 3 kanállal eszünk. Viki 2-vel, én meg segítek a 3. kanállal megtölteni a pocit. Kép
Tejfokozás: Nálam anno a tészta vált még be és a köménytea vagy köménymag olaj.

Tubiorsi! Tényleg jó a Gabriell, és nagyobb a választék az üzletben, mint a weben. Érdemes megnézni annak aki közelben lakik. Mi majd ott vesszük meg a következő kiscipőt. (Sajnos nincs minden méretük az üzletben, így előfordulhat, hogy rendelniük kell.)

Macsek! A Sudocremet is próbáltad? Ha nem próbáld ki, nekünk nagyon bevált.

Inimma! Ne szomorkodj, gondolj arra, milyen jó, hogy eddig is tudtad szoptatni. Én is szerencsére, azok közzé tartozom, akik sokáig szoptatnak. Még nappal 3-szor, éjszaka 2-3-szor. Nagyon örülök, hogy eddig is kihúztuk a szopival. Nálunk mostanában szopin kívül is van összebújás, mert Viki nagyon bújós lett. Ennek sajna van hátul ütője is, mert altatáskor nehéz letenni.
Főzöcske ügyben nálunk is ugyanaz a helyzet, mint Csirkeszéknél. Viki már abból eszik, amit mi eszünk.

Kata! Én ma akartam beadatni, de sajna elmaradt, mert mennünk kell neuróligára. Kép

Tonica! Szerintem a bújosság kialakul, és egyszer csak lesz.

Most rólunk: Viki még nem beszél, azaz régen volt va, mit vau, és néha egy baba, de mostanában nem akar.
Végre integet pápát, de csak, ha akar. Kép Elindult, 2-3 lépést is megtesz önállóan, de leginkább, még a biztonságos anya vagy apa keze kell a sétához.
Lassan növögetünk, 8150 volt 2 hete, és 70 cm. Nem is rossz, ahhoz képeset, hogy 100-150 grot eszik csak, és 2910 volt 1 éve.

És most néhány kép a szülinapjáról.
Az ünnepelt. Kép
Kép

Az a varázslatos gyertya. Kép
Kép

A tortája - én csináltam-, az imádott Süsüvel (nem győzött betelni vele, mert ünneplés után ide-oda hurcolászta köztem és apa között. Kép ). Kép
Kép

3-unk tortája -apa kedvence: lúdláb torta-, mert mind 3-an 8 napon belül születtünk. (Én szept 30-án, Viki okt 3-án, Apa okt. 8-án. Kép )
Kép

És már ő is megkostólja a tortát. Kép
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

SziasztokKép

Visszamenoleg is minden babanak BOLDOG SZULINAPOTKép

LivKép
Nalunk is mar jo ideje mennek a sokszori kelesek. Neha kicsit kevesebbszer neha tobszor de az 5-6 alkalom mindig megvan sajnosKép En a fogakra gyanakszom es mar nagyon varom, hogy eljojjon az a bizonyos szunet amit a dokineni emlitett. Mi is egyutt alszunk Elisaval igy elviselhetobb az ejszakai szoptatas is. Mi mar a kisagyat is osszecsuktuk mert kimaszik belole es tovabb mar nem tartom bisztonsagosnak. Most a madracot tettem le a foldre es neha megprobalom oda tenni de akkor is ugyanugy kel ejszaka.

InimmaKép
Szerintem is jo, hogy eddig is tudtal szoptatniKép Nalunk is ELisa csak azt hajlando enni amit mi. Amig pepeset es kesz bebietelt adtam neki alig akart enni sokat szenvedtunk, de amiota nem keszitgetek kulon nincs semmi gondunk az evessel. Egyedul az edessegeket probalom mellozni amennyire lehet. Probalunk nem elotte nassolni, mert akkor tutira neki is kell adni addig koroz korulottunk es maszik rank.

MoszmotaKép
Mar azt hittem csak az en lanyon ilyen szopizos, nappal o is meg 3-4x szopizik + az ejszakai. Nagyon szepek a kepek. Boldog szulinapot mindharmatoknakKép

TonticaKép
Mi is jarunk hetente 1x "bolcsibe" kb 2 orat toltunk ott egyutt es Elisanak nagyon tetszik. Elvezi a tobbi baba tarsasagat es a sok jatekot, mintha itthon nem lenne eleg de itthon csak a labasok, kanal, fakanal, habvero ilyesmi kell neki. Nalatok nem draga a bolcsi? Itt en nagyon sokallom 400e, majdnem, hogy nem erdemes elmennem dolgozni mert jo resze ramenne fizetesemnek a bolcsire.

A bujas nalunk nagyon megy es nagy puszikat kapunk neha cuppanosat neha jo nyalassatKép Amikor apaja hazaer a munkabol szalad ele szettart karokkal es amikor felveszi olelgeti es puszilgassa, de velem is azt csinalja ha hazaerek. Papat mindenkinek integet akit csak meglat, de foleg ismerosoknek sott cuppog ugy kuldi a puszikat. Beszelni viszont nem akar, regebben mondta, hogy baba, mama de mostanaban nem akarja.

BernadettKép
UdvKép Tenyleg nagyon fiatal vagyKép Bisztossan szep ilyen anyanak lenniKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

BernadettKép Azt akartam irni, bisztossan szep ilyen fiatalon anyanak lenniKép Bocsi az elirasert

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis: az tenyleg nagyon draga, a mienk bar eleg olcsonak szamit itt, 70 euro reggel 9-tol fel kettoig es du. 3-6-ig. En reggel szoktam vinni olyan 10-tol 1-ig, du. csak ha mehezni kell mennunk a parommal.
Sajna nincs sem nagyszolo sem senki akire rabizhatnank amikor valami dolgunk van amugy ugy nez ki tetszik neki eddig nem volt semmi negativ megnyilvanulas, persze sir egy kicsit amikor beadom de allitolag hamar abbahagyja. Sajnos itt nem lehet bemenni meg beszoktatasnal sem engedik.
A legdragabb bolcsi max. 150 e.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Először is bocs a betolakodásért, de nagyon gyakran olvaslak titeket, mert hasonló koru a babáitok, mint az én 10 hónaposom.
Tanácsra lenne szükségem.
Épp autósülés váltás előtt vagyunk, vagyonaink nincsenek rá. Milyet célszerű venni?
Nekem nagyon szimpatikus a COSCO, nem tudom van-e valakinek ilyen. Tapasztalatok?
Saját kocsink nincs. Ritkán használnánk és nem is hosszú utakra.
Előre is köszi a válaszokatKép
A cipőtéma nagyon érdekes voltKép
Timi

Kép
Kép
tim30

KyrKép
BOLDOG SZÜLINAPOT LIZÁNAK KépKépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csajok,
köszönöm a tippeket popó ügyben, most úgy néz ki, hogy az ecsetelőtől + kutyult krémtől javulásnak indult. Egy pelenkázás 15 percig tart legalább. Kép

Márk annyit mászik, hogy egy gatyója, már kilyukadt a térdén! Nem semmi! Kép

Most megyek, mert rángatja a lábam!

M.

Kép

Kép
macsek11

Boldog szülinapot egyéveskéinkKépKépKép

TimiKép
Üdv nálunkKép Sajna nem ismerem az általad említett babaülés márkát. Amikor nekünk kellett váltanunk, nekünk sem álltak rendelkezésre hatalmas pénzösszegekKép Így a válogatás során mi mindig azt néztük, hogy megfelel-e a minőségi szabványnak az adott ülés. Így döntöttünk a Philippo ülése mellett, amit a Kika-ban 10900Ft-ért vettünk 2 hónapja. Szívem szerint persze valami menő márkát vettem volna, de kénytelen voltam belátni, hogy ez is tudja azt, ha nem is olyan dekoratív. Ráadásul 0-18 kg-ig jó, így a kistesó kapja majd meg, Botit meg átültetjük az 1000 Ft-ért turkált Römer ülésbeKép Az 9-18 kg-ig jó. A philippo dönthető, így amikor alszik, viszonylag jól el lehet dönteni. 5 pontos a biztonsági öve. A turkálós Römer sajna nem dönthető, így lehet, hogy nem rögtön az elején száműzzük BotitKép

MacsekKép
Jó, hogy javul a popó!

MosziKép
Mindhármatoknak boldog szülitKép
Milyen tortát sütöttél Vikinek? Nagyon guszta, és most itt csorog a nyálamKép

LivKép
Akartam már írni, hogy milyen klasszak a feltett képeitekKép És minden elismerésem, hogy ennyiszer fel bírsz ébredni Dávidhoz.
Én olyan durmológép lettem, hogy csak naKép Na jó, a kistesó hólyagrugdalására, meg Boti nyöszörgésére én is felkelek.

Piramisról csináltunk képeket, alkalomadtán felteszem őket. Szerintem nem piramis, Apája szerint meg egyre inkább azKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?