A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Boldog szülinapot egyéveskéinkKépKépKép

TimiKép
Üdv nálunkKép Sajna nem ismerem az általad említett babaülés márkát. Amikor nekünk kellett váltanunk, nekünk sem álltak rendelkezésre hatalmas pénzösszegekKép Így a válogatás során mi mindig azt néztük, hogy megfelel-e a minőségi szabványnak az adott ülés. Így döntöttünk a Philippo ülése mellett, amit a Kika-ban 10900Ft-ért vettünk 2 hónapja. Szívem szerint persze valami menő márkát vettem volna, de kénytelen voltam belátni, hogy ez is tudja azt, ha nem is olyan dekoratív. Ráadásul 0-18 kg-ig jó, így a kistesó kapja majd meg, Botit meg átültetjük az 1000 Ft-ért turkált Römer ülésbeKép Az 9-18 kg-ig jó. A philippo dönthető, így amikor alszik, viszonylag jól el lehet dönteni. 5 pontos a biztonsági öve. A turkálós Römer sajna nem dönthető, így lehet, hogy nem rögtön az elején száműzzük BotitKép

MacsekKép
Jó, hogy javul a popó!

MosziKép
Mindhármatoknak boldog szülitKép
Milyen tortát sütöttél Vikinek? Nagyon guszta, és most itt csorog a nyálamKép

LivKép
Akartam már írni, hogy milyen klasszak a feltett képeitekKép És minden elismerésem, hogy ennyiszer fel bírsz ébredni Dávidhoz.
Én olyan durmológép lettem, hogy csak naKép Na jó, a kistesó hólyagrugdalására, meg Boti nyöszörgésére én is felkelek.

Piramisról csináltunk képeket, alkalomadtán felteszem őket. Szerintem nem piramis, Apája szerint meg egyre inkább azKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CatKép
Boldog szülinapot a fiúknak!Kép

KyrKép
Lizának is Boldog szülinapot!Kép

Nem tudok többet írni, Bernát nagyon nyűgös. Ma megyünk dokinénihez, mert már három napja minden este hőemelkedése van. Remélem hamarosan túl leszünk ezen a betegségen!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok lányokKép
Az az igazság, hogy már csak nagyon oldalazva, fülemet-farkamat behúzva merek idejönni, mert jó rég nem írtam.
Egyébként olvaslak benneteket rendszeresen, de valahogy a reakciókra lusta vagyok, pedig mondandóm az mindig lenne.

Utólag is nagyon boldog szülinapot minden kis egyévesnek (és apának, anyának) és bár már biztos standard szövegnek tűnik, de tényleg csodásak a képek Kép

InimmaKép Szerintem is örülj, hogy eddig tudtad szopiztatni (bár a partvonalról mindig könnyű okosnak lenni). Mi a helyzet, teljesen leálltatok?

LivKép
Nem tudom miért kelhet. Nem lehet, hogy csk sima megszokásos, anyahiány? És csak cicivel alszik el tényleg. Kis hát simi, puszika ilyenek nem elég?

Nálunk szerencsére az elalvás és az éjszaka átalvás is abszolút helyreállt. Este 8-kor bevágja a szunyát, otthagyásos, picit magában motyorgásos verzióban és kb reggel 7-ig mukk nélkül alszik. Este egy ideje apa teszi le (ha nem dolgozik épp), hogy szokja majd ha kórházban leszek illetve valszeg a kisteccs mellett az esti lefektetés apára fog hárulni, így nem akarjuk, hogy akkor legyen nagy váltás Bálintnak.Szokja meg időben.

Pépes-darabos-receptek: Bálint is abszolút azt eszi amit mi és kb olyan mennyiségeket mint én Kép
Mindig 1,5 évesnek nézik. 13 hónaposan volt 82 cm és 11,5 kiló.
Azért ez a recept ötlet tényleg jó lehet, ha most nekem speciel másra nem is, de legalább új recepteket találnék, mert néha már attól mászok a falra hogy nem tudom kitalálni mit főzzek.

Nálunk nagyon komolyan kialakult a napirend, kis túlzással, de mondhatom, hogy kőbevésve tartjuk is.
7 óra Kelés és azonnal reggeli, mert úgy kel, hogy kiabál a kiságyban, hogy ANA mammamm = anyu éhes vagyok!
Utána kb 9.30-10-ig ő egyedül jön, megy szaladgál, pakol, játszik, rosszalkodik Kép a lakásban, addig én megfőzöm az ebédet, előkészítem a vacsorát, ruhamosás, teregetés, pakolászás, napi rendrakás.
10 előtt gyümölcs tízóraira
10-11.30-ig kismotorjával elindulunk a faluba elintézni a hivatalos ügyeket (posta, kisbolt stb) vagy ha ilyen nics, akkor kimegyünk a közelben zajló építkezésekre és ott csodásítjuk a betonkeverőket, billenős teherautókat és darukat Kép Már "helló kisfickó jöttél segíteni?" üdvözléssel köszöntenek a melósok messziről.
11.30 ebéd és 12-kor szpatty olyan 2-1/2 3-ig
Utána jön a csavargás, barátnőzés, játszóházazás, állatkertezés, hipermarket, szórakoztatóközpont vagy játszótér...
Apája 7-re szokott jó esetben beesni, akkortól övé a fürdés, játszás, hancúr és altatás. Ezalatt adom meg általában a végső formáját a saját vacsinknak és eltakarítom a legény jóvoltából napközben keletkezett esetleges romokat.

Nem is tudom milyen ihletem volt, hogy ezzel traktállak benneteket, de valszeg a közlésvágy előtört, de csúnyán ám Kép Kép

Bálint egyébént szalad mint a csík, mindenre felmászik (értsd pl. szomszédhoz kerítésen csak még fenn a lábát nem tudja áttenni a 1,8 méter magasban), minden létra tetején pillanatok alatt fenn van, asztalra, hangfalra stb. Engem meg néha a szívszélütés kerülget Kép
Rengeteget dumál, de tényleges jelentéssel bíró szava még nagyon kevés van (7-8).
A kuka nálunk is sláger. Tegnap ürítettem az ő "szarosbödönét és a következőket szedtem ki a pelusok mellől: egy világoskék body, egy fél pár kiscipő, egy kidurrant lufi, egy megrágott alma, egy plüss maci, aminek az egyik lába felül kikandikált, mert nem volt elég pici Kép

Pocak is pöcsös, ma derült ki Kép A doki szerint legalább lesz kit gyepálnia az ördögfiókánknak Kép Kép (ezt kb 5 perc alatt szűrte le).

Szóval így vagyunk mi.
Tali lesz valamikor, mert rendszeresen írni lusta vagyok, de rendszeresen csavarogni annál kevésbé Kép
Puszi, Edit + Bálint + 17+6 napos kispöcsös

Edit
Kép

Kép
reditke

Kellemas "nyári" napot mindenkinek!
Tegnap voltunk ortopédián és soha nem kell már menni.Minden rendben van.Nagyon boldog vagyok!!!!!!!!
Sajnos Ágota beteg lett.Kedden belázasodott,mivel szedi a légúterősítőt tudtam,hogy más baj lehet csak.Lett is!Felfázott!Ha fent egészséges a gyerek lent romlik el valami.Remélem hamar rendbe jön és nem lesz ez nála állandóan visszatérő betegség!
Ma a macskánk fogott egy pockot,nem volt éhes meghagyta későbbre.Ágota megtalálta és fogta a farkát úgy rohangált a macska után,hogy egyen.A szőr felállt a hátamon amikor láttam.Adrienn is alkotott.Õ a kutya tányérjában randezte a kaját.
Ma családi fodrászkodás lesz(már rám fér).Mi lányok megyünk és apa a munkából jön értük mert én még nem leszek addigra kész.Na persze azért jó lesz egy kicsit pletyizni a fodrász nénivel csemeték nélkül.
További kellemes napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Reditke
Üdv a kétfiús anyikák körébenKépKép Jó dolog az, bár lesrtapálnak néha rendesenKép
Napirend, hja, eggyel még nekem is köbe volt vésveKép
az éjszakákért viszont irigyKépnekünk Kisgé visszatért a rosszalvók táborába, pedig volt pár jobb napja/éjszakája.szerencsére Naggyé jóalvó.

Dino
Bernátnak gyors gyógyulástKép

Macsek
Nálunk is kivásnak a gyatyák. de már a nagy is ilyen volt. 15 hónapos koráig mászott, de mint a villám. én örülök neki, hogy sokat másznak, mert állítólag nagyon jól fejleszti az agyatKépKép kis professzoraim lesznekKép

Kaja: nálunk is már azt eszi, mint mi. bébiétel pfúúúj. gyorsan eltakarja a száját, nehogy be tudjam rakniKépKép ma pl. paradicsomos, cukkinis penne volt. tegnap francia rakott krumpli.
tényleg írjatok kajákat Ti is. szeretik még a spenótot, paradicsomos krumplit, borsót, tököt, sütőtököt.

Csirkesz
Jövő hét csütörtök?

SZÜLINAPOSOKNAK FÜLE ÉRJEN BOKÁIGKép

J és G-k

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

DinoKép,LivKép és Mindenki

Köszönjük szépen a köszöntéseket.KépKép Én is megragadom az alkalmat, és minden apró ünnepeltnek boldog szülinapot kívánok! Szuper széria volt ez a 2004. őszi, mert csupa gyönyörű kisbaba született.Kép

Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

A gyerkőceitek hogy állnak az önálló kanalas evéssel? Dávid semmi hajlandóságot nem mutat rá. Nem baj, van még ideje rá, ezt is csak kíváncsiságból kérdezem. Inni viszont próbál egyedül, de azért segítek neki, mert ha nem, előbb-utóbb magára borítja.

Timi Kép, üdv. itt. Írj magatokról.

Moszi Kép, majd írd meg, mi volt a neurológián. Lehet, hogy én vagyok a figyelmetlen (ez esetben bocs), de miért is kell mennetek?

Dino Kép, mit mondott az orvos?

Reditke Kép, végre, hogy itt vagy, sokszor eszembe jutottatok mostanában, hogy mi lehet veletek.
Csak szopival alszik vissza; ha csak simogatni akarom, nagyon keservesen sír. Sőt, mostanában már a ringatás se elég.
Szerintem is megszokásból ébred különben.
Gratula kisöcsihez.

GnéKriszti Kép, hurrá, hogy minden rendben! Kép

Ma voltunk általános orvosi vizsgálaton, a doktornő nagyon elégedett vele, viszont mondta, hogy ha 15 hónapos koráig nem indul el esetleg, vigyük el 1-2 kezelésre újra dévényezni. Én azt nagyon-nagyon nem akarom (nem akarom siettetni, különben is úgy tudom, hogy másfél éves korig ráér elindulni), mert most már elég nagy ahhoz, hogy tényleg felfogja, hogy anya odaadja annak a kezébe, aki "bántja". Úgyhogy idén nem viszem, az tuti, ha nem is indul el. De remélem, 3 hónapon belül elindul. Kép

Tényleg, többi dévényezős anyuka, nektek kell még járnotok kontrollra, vagy van valaki, aki dévényezik még?

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

Judy Kép, hogyan készíted a paradicsomos, cukkinis pennét és a francia rakott krumplit?

Kép

Kép
liv

HaliKép

ReditkeKép
Nálunk is van kialakult napirend, bö-bö-bőőőőKépKép Nálunk is 7-7.30 között ébredés, játék anyával (hétvégén apával is) az ágyban. 8-kor reggeli, aztán teszés-veszés a lakásban. 10-kor alvás 1-1,5 órára, így mi 11 körül eszünk tízóraitKép Aztán séta-játék a műegyetem kertjében.
13-13.30 körül ebéd, aztán szigorúan szunya. Ez is kb 1-1,5 óra. Időnként kettőre sikeredik. Ébredés után randalírozás itthon, majd uzsi, és amikor apa megjön öt körül, a család együtt megy sétizni, játszóterezni, vagy bevásárolni (én pocakkal már nem cipekedemKép - lusta dög kismamaKépKép).
Este 7-kor vacsi, fél nyolckor fürki, 8-kor szunya.

Néha herótom van a monotonitástól, néha jó, hogy tudom, még fél óra, és alvásKépKép

JudyKép
A csütörtök nem biztos, hogy jó, mert 7-re színházba megyünk, azaz hatkor elstartolunk itthonról. Hacsak nem délelőtti programként. Neked egyébként hánykor lenne jó?

Mi ma gombás-fokhagymás marhahusit ettünk tejszínnel nyakonborítva, hagymás krumplivalKép Mind a ketten rettentően bezabáltunkKép

Holnapra karfiollevest terveztem smarnival + meggybefőttel. Én mostanában rászoktam arra, hogy este főzök, amíg a Főnök vacsizik, fürdik. Mert ha nem, akkor a kis kíváncsi egyfolytában tépi rólam a gatyámat, hogy ő bizony látni akarja, amit a konyhapulton matatokKép Ha beültetem az etetőszékbe, mint páholyba, unatkozni kezd, ha nem emelem fel, hisztizik. Marad a suttyomban főzés.

LivKép
Boti kezében mindig van valami evés közben. Reggelinél rakok elé a tálcára falatkákat a kenyérből, felvágottból, zöldségből. Amíg azokkal matat, és lassan betermeli őket, addig a "háttérben" én megetetem őt. Tízóraira és uzsonnára egészben kapja az almát, körtét, azzal egyedül bíbelődik. Ebédnél neki is van egy kanala, de csak annyira használja, hogy a tányérban keverget vele, illetve időnként jól belecsap. Ha azonban fogom a kanalas kezét, hajlandó kis segítséggel enni - csak ez irtó lassúKép
Ha a saját keze ügyében van kaja, és már jóllakott, elkezd lerámolni a tálcáról, ami annyit jelent, hogy ledobálja a rajta levő kaját. Ezt nem tudom honnan szedte, de bosszantó, mert az etetőszék környéke kaja után mindig takarítást igényel. Néha már rá tudom venni, hogy az összecsócsált maradványokat a tenyerembe pakolja a föld helyett.

Közkívánatra íme a piramis:

Kép

Meg egy smarnievős kép. Apája odaadta neki az egész serpenyővel uzsiraKép Hja kérem, ha a hapsikat összeeresztem...

Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz,
ez tényleg elég csúcsos! Kép Boti nagyon vagesz!

REditke,
gratula a második fiúhoz, jó kis csapat lesz! Kép

Liv,
szerintem hülyeség, hogy már 15 hónaposan járni kell, én tuti nem vinném dévényezni, a 18 hónapos kort mindenképpen megvárnám. Amúgy ebben a topicban sok olyan gyerkőc gyűlt össze, akik mindent elég korán csinálnak, így az embernek könnyen van olyan érzése, hogy gyereke le van maradva, pl. az enyém, de a szakkönyvek mindig megnyugtatnak.

Lányok,
a menüírás jó ötlet, csak ha van energia, akkor rövid elkészítési útmutató is kellene. Kép
Nálunk ma bundában sült csirkemmell volt rizzsel: csirkemell szeleteket sózom, borsozom, beleteszem őket egy jénai tálba kevés olajat öntök alá, alufóliával befedem és megsütöm, amíg a húsok már fehérednek. Közben 2 tojást elkeverek egy doboz tejföllel vagy kefírrel, kicsit sózom. Az elősütött húsra ráteszek sonka szeleteket, leöntöm a tojásos trutyival és rezselek rá sajtot, majd visszateszem a sütőbe fólia nélkül és addig sütöm, amíg a sat szépen megpirul. Elég hamar megsül.

A napirend leírások jók, nálunk is hasonló van. Én arra lennék kiváncsi, hogy mit reggeliznek ill. vacsiznak a babák. Mi most álltunk be arra, hogy megiszik reggel 1,5 dl kakaót (szimplán a tej nem annyira ízlik neki) és hozzá csipeget apró kenyér vagy kalács darabkákat. Tízóraira jön a gyümölcs gabonapehellyel. Vacsira még a jó öreg tejpép van, de kezdi szerintem unni.

Timi,
ezt a márkát sajna nem ismerem, de én sem vennék drágát, főleg, hogy keveset használjátok. Mi a bababörzén vettünk elég jó állapotban lévő MAxi Cosit, ami újonnan iszonyú drága, de így csak 15ezer volt.

Betegeknek jobbulást!

Szülinaposokat isten éltesse!

MAcsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok LányokKépKép

Fúú, nagyon régen jártam errefelé... Szét volt szedve a gépünk, új helyre költöztettük, így sokáig olvasni sem tudtam a történéseketKép
Most megpróbáltam kb. visszatekinteniKép

Először is az időközben 1 évessé vált babóknak NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok Esztivel együtt!!!KépKépKépKépKép

Láttam az összes fotót, egyszerűen gyönyörűek a kölkökKépKép

És hihetetlen milyen ügyesek, csak kapkodom a fejemet... Az egyik tipeg, a másik már szalad...Kép

Egyenként nemigen tudok sajna hozzászólni a dolgokhoz, majd próbálok újra becsatlakozni.

Esztim szépen növöget, nagyon ügyes ő is, már csak hajszál híja a járásnak. Kézen fogva nem is próbálkozik, mi sem erőltetjük, ellenben magától szívesen nekilódul, kb. egy és fél lépésig jut, de nagyon kitartóKépKépKép
Hihetetlenül értelmes. Nem is sejti az ember, hogy mik maradnak meg ezeknek a kis manóknak a fejében.
Pl. kétszer-háromszor mutattam neki a kis fésűjét, hogy hová kell tenni, mit kell vele csinálni, erre tegnap este mondom neki, hogy fésülje meg Apáját. Ehhez meg kellett keresnie a fésűt, odamenni Apához és a hajához tenni. És ő megcsinálta! Nekünk meg egyszerűen leesett az állunk...Kép Sok-sok ilyen meglepit csinál mostanságKépKépKép

Ami jó hír, hogy voltunk tejterheléses vizsgálaton és nem okozott problémát neki a tejcsi (rendes bolti tehéntejet adtak neki), egy-két pötty azért előjött a pofiján, de azt mondták, hogy nem így nézne ki, ha allergiás lenne. Így lassan bevezethetjük a tejtermékeket. Azért azt hiszem, óvatos leszek...

Emelett Eszti persze továbbra is lelkes szopi-párti!!KépKépKép Kis cicibubus...Kép

Fogalmam sincs hány kg és centi, mert tegnap lett volna tanácsadás, odamentünk, erre ki volt írva, hogy elmaradKép Szóval csak máskor lesz lemázsálva a lánykaKép

No, most megyek, igyekszem gyakrabban jönniKép

Remélem a pocakos mamák jól vannak, a pocaklakókkal együttKépKépKép

Lau-ra is sokat gondoltam, úgy láttam nem írt, gondolom lassan végére érnek a kezelések és újra többször jöhet. Addig is további erőt és kitartást neki!!Kép

Üdv az újaknak!KépKépKép

Ja, tudom, hogy már néhányszor volt téma a szülinapi torta...
Azért tudnátok nekem segíteni, hogy milyet csinálhatnék Esztinek?
A legjobb az lenne, ha tej- és tojásmentes recept lenne...KépKép Több kritériumnak nem kell megfelelnieKépKép
Na, viccen kívül, bármilyen recept érdekel. Nov. 3-ig még úgyis ismerkedünk a tejcsis és tojásos cuccokkalKép
Kösz mindenkinek!Kép

Puszi
Anita

Azért fotót teszek felKépKép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Először is köszönöm a gyors reagálásokatKép
A Philippot és is néztem, de csak online. Ezt viszont megtapogattam, elég puhának tünt a bélése és elvileg 9-36 kg jó. Elég széles a háta, ami fontos mert nagyon deltás a fiam.
Magunkról: dec. 9-én császárral szültem 35. hétre. Kristófnál légzés problémák voltak, a győri KORA-ra került. Szerencsére 2 héten belül hazamehettünk. 2850grammal 49 cm-rel született. Most 9850 gramm kb. 73 cm, van 2 foga, áll, mászik és nagyon eleven. Állandóan enne, de szigorú rend szerint kap enniKép A napirendje hasonló mint pl. Bálinté.
Azt el is felejtettem nagyon édesek a babáitok.
Ha sikerül képet feltennem akkor rakok, bár csak mobil tel. minőségű.
Bocs, ha hosszú voltam.
Timi

Kép
Kép
tim30

A profilba sikerült, bár a kép még júliusba készült.

Kép
Kép
tim30

Sziasztok!

Mi jól vayunk, többnyire én is elolvasgatom, hogy mit írtok, de én sem tudok reagálni rá. Most az utóbbi napokban elsősorban azért, mert nincs gépem itthon, csak akkor, ha a párom is itthon van, emiatt aztán csak elég este jutok gép elé...Kép

Nekünk van valamiféle napirendünk, de csak azért, mert Beni iskolás, Nátán óvodás, így az ő napirendjük meghatározza Hannáét is.
Többnyire 1/2 7-7 felé kelünk, 8-kor indulás az oviba, 3/4 9 k. visszaérünk, délelőtt házimunka meg ami belefér, Hanna közben játszik mellettem (meg igény szerint szopizikKép, értsd, amikor eszébejut (persze van olyan, hogy egyszer sem, van amikor meg visszamegy újszülöttbe és 2 óránként)), 1/2 1-kor indulunk megint az oviba, ált. ilyenkor a kocsiban alszik (én elvileg 1/2 2 k. visszaérek haza, de ő alszik a kocsiban tovább, nem zavarom). 1/2 3-3 felé ébred, játék, apaKépKép, vacsora, fürcsi (időnként fordítva), aztán valamikor alvás.
Éjszaka szopizik még, most extra sokszor kel az utóbbi napokban, de szerintem nálunk tuti fog, mert már haladtunk lefel és megint sokszor kel. Ja é érdekes módon nem a szemfogai jönnek, hanem a rágók, és ilyen nagyon sokszor kelős éjszaka akkor van, ha épp áttörik (már a két felsőnek a csücske megvan).
Már ügyesen jár és huncutkodik is, mert persze a boltban is tuti ellenkező irányban indul el, mint én és még el is szaladna (na azt azért még nem tud, de szaporázza a lépteit, amennyire tőle telikKép).

Voltunk 1 éves méricskén is (ami tőlem nagy szám, mert mostanában nm nagyon izgatnak az ilyen számok, csak úgyis mindháromnak státuszt kellet csinálni, elvittem őket (szét is szdték a rendelőt rendesenKépKép)), Hanna 1 évesen 9400 g és 75 cm.

És ő is jobban szereti a mi ételünket, mint a bébiételt, így azt kap, amit mi eszünk, csak esetleg nem minden részt belőle.

Liv!

Én nem szoktam kanállal hagyni matatni. Először szokja meg a tányért, mert bizony nálunk sokszor az is a földön köt ki, ha már megunta vagy elfogyott bblőle a hami. Ezért főzelékes tányért nem is kap (ha olyan van, azzal én etetem), csak falatkákkal. Azokat kézzel eszegeti.

Csirkesz!

Látom ti is nagy védőnőhözjárók vagytok.
Én nem szórakozok a méricskén. Egyedül az oltást kapja meg nagyjából időben (mondjuk a 3 és 6 éves oltással késtünk a fiúkál 1-2 hetet, de gondolom az azért nem olyan nagy gond).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CsirkeszKép
egyetértek Botiapával, szerintem is egyértelműen piramis pocakod van.
Boti nagyon ügyes, hogy így kifejezi már a nemtetszését, mi lesz itt még később...Kép
És micsoda jó alvó.
Nekem is titokban kell ám főzni.Kép

MacsekKép
Márk már rendes tehéntejet iszik?

AnitaKép
Eszti továbbra is nagyon helyes.Kép
Én gyümölcstortát csináltam, de az sajna sem tojás, sem pedig tejmentes, így nem is megyek bele a részletezésébe. Viszont fincsi volt.Kép
Jó, hogy a tejterheléses vizsgálaton rendben találtak mindent.

TimiKép
sajnos az autósüléshez nem értek, se kocsink, se ülésünk.Kép
Kristóf nagyon édesKép

ReditkeKép
gratula a legkisebb hapsihoz.Kép

JudyKép
kérdeztem már a múltor, de biztos elkerülte a figyelmed, hogy mi a helyzet az ovival? Mikor kezdi Nagygé, vagy elkezdte már? Vagy válaszoltál, csak én nem vettem észre?Kép

LivKép
köszönjük az érdeklődést!Kép Piros a torka, kapott antibiotikumot, meg antibiotikumos orrcseppet, úgyhogy remélem mostmár tényleg gyorsan meggyógyul.
A kelés kérdése, van egy barátnőm aki 2 éves koráig szoptatta a kisfiát, és szintén egy ágyban aludtak. Azt mondta, hgy ő azt figyelte meg, hogy a kisfia amint felé fordult és megérezte a tejcsiillatot, azonnal megébredt és szopizott. Lehet Dávid is azért kel ilyen sűrűn. Nem lehet nálatok is ez az oka?
Én még nem hagyom Bernátot egyedül kanalazni, így is hadilábon állunk az étkezéssel.
Donát 16 hónaposan indult el, és neki nem voltak ilyen előzményei, mint neked Dáviddal. Látod eddig is Dávid olyan ügyesen megtanult mindent, biztosan erre is rá fog jönni, és nemsokára villámgyorsan szaladgál majd.
Nem tudsz véletlenül valamit Maccsékról, hogy vannak?

Lenne több kérdésem, légyszi ha van egy kis időtök válaszoljatok rájuk, mert nekem nagyon problémás Bernát etetése.
Tudom, hogy volt már többször is téma, de leírnátok megint a napi étekzéseiket a gyerkőcöknek, mikor mit esznek?
Van-e reggel tej, vagy ébredés után rögtön darabosat kapnak?
Lefekvés előtt mennyivel és mit esznek?
Az etetőszékben leülnek-e, vagy ugrálnak? Ugyanis Bernát nem hajlandó 1 mp-ig sem a fenekén megmaradni az etetőszékben. Már terveztem egy rövid kis képes bemutatót nektek Bernát egyik étkezéséről, holnap reggel le is fényképezem. Hol a hátát látom, hol a feje tetejét stb.....
Sétakor a babakocsiba kapnak-e valami rágcsálnivalót?
Előre is köszi, ha válaszoltok a kérdéseimre, igazán alig kérdeztem valamit!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Képzeljétek, most este vettem észre, hogy a gyerekorvosunk (akit különben nagyon kedvelek) ma, amikor hátrahúzta Dávid fütyijén a bőrt, berepesztette. Jobban berepedt most, mint a múltkor, bár "csak" egy helyen, de eléggé látszik. Most kezdhetem újra kenegetni, meg kezdhetek aggódni, nehogy hegesen gyógyuljon vagy ilyesmi. Meg legközelebb valahogy szólni is kéne neki, hogy többet ne húzza hátra.
Csak jöttem, hogy háborogjak egyet, aztán most megyek aludni.

Liv

Kép

Kép
liv

DinoKép
Köszi a pocak nevében isKép
Megpróbáéok neked válaszolni.
"Van-e reggel tej, vagy ébredés után rögtön darabosat kapnak?" - Mi csak próbálkozunk a tejjel, de egyelőre csak egy-két korty csúszik le. Helyette tea van. Ébredés után kb 45-60 perccel van reggeli, ami darabos. tehát valamilyen kenyér (felvágottal, lekvárral). Ma mondjuk kivételes nap volt, mert tejbedarát kapott, és bazi nagyot reggelizett.

Mikor mit eszik?
reggeli - darabos
tízórai - gyümi (nem kap mást, mert ha bezabál, nem eszi meg az ebédet, így azonban igenKép)
ebéd - felnőtt kaja
uzsi - gyümi (plusz ha anya engedékeny, akkor egy kis süti, vagy túró rudi)
vacsi - tejpép, vagy darabos. Ez apán múlik, mert ő vacsiztat. Ha nincs kedve cicózni, akkor van a tejpép gyümivel dúsítva.

"Lefekvés előtt mennyivel és mit esznek?"
este 7-kor van a vacsi, fürki, este 8-kor szunya. Mit? lásd fent!

"Az etetőszékben leülnek-e, vagy ugrálnak?"
Ül, mert be van kötveKép Kezdettől fogva így van (mármint amióta megvan a szék) így ehhez szokott hozzá. Az már más kérdés, hogy le kell őt foglalni kaja közben, mert képes unatkozni. Így vagy a kajából kap falatkákat maga elé a tálcára, vagy kanalat kap a mancsába, és akkor együtt eszünk.

Sétakor babakocsiban nincs kajaKép Úgyis csak kidobálná, ahogy ismerem őuraságátKép

BesztiKép
Igen-igen, ami nem kötelező, azt nem is tartjuk be. De nem zaklat minket a nőci, hogy menjünk. Néha hiányzik, hogy nem ismerem a pontos paramétereit, de inkább ez a tudatlanság, mint a hercehurca az időpont kéréssel, bájolgás a védőnővel (aki egyébként szerencsére nagyon normális). De legjobban az elcseszett időt sajnálom ráKép

AnitaKép
Eszti nagyon csini csajóca. Torta ügyben én is záptojás vagyok számodra, mert gyümölcstorta volt nálunk is.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép, jó nagy már a hasad.
Megkérdezhetem, mit néztek majd meg a színházban?

Macsek Kép és Dino Kép, kaja: nálunk reggel 8-ig (éjjel is) szopi; 9-10 körül gyümölcs vagy joghurt vagy kefír, néha gabonapéppel, esetleg vajaskenyér; utána szopi és alvás kb. 2 óra; 13-14 körül ebéd: főzelék, párolt zöldség, husi + szopi; 17 óra szopi, 19 körül főzelék, esetleg tészta, majd fürdés és szopi-alvás.
Az etetőszékben már nálunk is úgy ment a kajcsizás, hogy rendszeresen felállt, most levettük előle az etetőtálcát (viszont így természetesen be kell kötni), és azóta nyugton van evés közben.
Én a babakocsiban nem szoktam neki kekszet meg ilyesmit adni.
Bernátnak jobbulást!
Dávid lehet, hogy azért ébred, amit te is írsz indokként, ez nagyon is elképzelhető.
Maccs akkor írt sms-t, mielőtt mentek Egyiptomba, akkor azt írta, hogy amikor hazajöttek, jelentkezik, de eddig nem jelentkezett még. De hazajöttek, nyugi. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok! Kép

Liv! Megadtad a végszót! Itt vagyok ragyogok, mint a fekete szurok!
Nem csakhogy megjöttem, hanem mától leszek is, bekötötték a netet!!!Kép Kép Kép Kép

SZÓVAL AKI BÚJT AKI NEM: JÖVÖK! Kép

De előbb lefektettem a kisasszonyt, mert nem hajlandó elaludni, és épp az alsó szomszédokat ébresztgeti szerintem nem sokára feljelentenek csendháborításért minket! Kép

Mindjárt jövök vissza, csak nem bírtam ki egy gyors kipróbálás nélkól!! Kép

Macs
maccs

Itt vagyok, végre alszik a törpe. Az alsó 2-eskével küzdünk már egy pár hete, most már csak napok kérdése és kint van, csak addig bírjam ki idegekkel és energiával.. Kép

Vissza olvasni sajnos még nem volt időm, majd szép lasan megpróbálom az elmúlt hónapok teljes anyagát feldolgozni /- jó vicc, haha! Kép/ úgyhogy egyenlőre csak magunkról rviden az elmúlt kb. másfél hónap:
Aug. vége: Brno motor GP apával kettesben. Szuper volt. Lilit nagyira bíztuk, aki természetesen azt a pár dolgot amit kértem tőle hogy még ne adjon neki enni-inni, azt nyomatta neki fullgázzal, pl.: az éjjeli ébredéshez egy fél liter tejcsiből készült kakaót készített neki -szóval ennyit a tejcsire való fokozatos rászoktatásról, stb. Azért túl élte, elmondások alapján olyan jól elvolt, hogy alig hittem el, hogy valóban az én lánykámról mesélnek nekem. Utána meg volt sértődve, kb. 1 hétig "átnézett" rajtam - viszont így sikerült a napközbeni 5-6 szopiról 3-ra átállni.
Szeptember 9-től elutaztunk "Last minute"-országba Kép/Egyiptom - Hurghada/. Elég hirtelen felindulásból történt a dolog, de remekül sült el, baromi jól éreztük magunkat, csúcs volt a szálloda, meg egyébként is minden. Én már sok helyen jártam az idegenforgalmis múltammal, de életem /életünk/ egyik legjobb nyaralása volt ez. Kép Kép
Igaz odafelé volt egy kisebb balesete Lilinek, de azért ezt is egész jól átvészeltük. Kép A repcsin a felhajtható karfa alá került a keze álmában a hónom alatt, amire hátulról rátámaszkodtak, aminek az volt az eredmménye, hogy kishíján levágtuk a kisujját. A személyzet segítőkészségéről inkább hallgatok, így én magam láttam el a sebet egy szopis textil pelus formájában! Végül is "csak" az ujjbegy tetejét sikerült lenyisszantani, köröm épen maradt, és minden aggodalmam ellenére sem orvosi ellátásra nem volt szükség később sem, sem pedig a pancsi nem áztatta ki nagyon, sőt a sós víz csak segítette a gyógyulását.
Lilit fantasztikusan jól érezte magát. Alig lehetett kiszedni a vízből. A helyiek imádják a gyerekeket, Lili ebben külön sztár volt a amga fehér kis bőrével, szöszi hajával, agyon sztárolták, olyannyira, hogy azóta szinte félénk lett az idegenekkel szembe.
Az időjárásről csak annyit, hogy amikor megérkeztünk ottani 11 óra magasságában 33 fok volt a reptéren hőmérséklet. Nappal 44-48 fok, felhő egy szál sem, de a levegő nem párás, és általában enyhe szél is volt, így nagyon jól bírtuk. Vittünk frankó krémet a napozáshoz, így azzal sem volt gond, sajnos amilyen klassz bőröm van én már teljesen le is koptam, ugyanolyan hullaszínű vagyok, mint voltam.
A szálloda a non plus ultra volt szerintem, a sivatag közepén egy akkora komplexum, hogy hazaérve Ferihegy 2 A-B kis épületnek látszott.. Kép Az all inclusive ellátással nem tudtunk betelni, azzal meg had ne fájdítsam a sziveteket, hogy nem elég, hogy nem kellett főzni, mosogatni, de a takarítást is az utolsó porszemig, sőt nálunk a játékpakolásig is mások csinálták! Kép Kép

Naná, hogy mocskosul nem füllött a fogunk a hazautazáshoz Kép A rémhírekkel ellentétban kint nem voltunk betegek egyszer sem, bezzeg itthon én már az első héten elkaptam valami jó kis szalmonella-szerűséget, és egy hétig alig birtam leszállni a WC-ről. Közbe-utána Csabám hozott haza valami enyhe influenza-szerű nyavalyát, melyet szerencsésen átadott leánykánknak. Így két beteget kellett pátyolgatnom. Amint azt írtam Lili fogzik is ezerrel megint, talán még emlékeztek rá, sosem ez nekünk egy könnyű dolog. Szóval most van nyűglődés, újra éjszakai kelés, sírás-rívás, hisztizés, nyáladzás,és szerintem már csak a fogzásnak köszönhetően állandó taknyodzás, de az is lehet, hogy ez még a betegségből maradt vissza.
Közben múlt hét végén elkezdődött a fősuli is megint, ez lesz az uccsó 2 szemeszter, de elég húzós lesz: kell még egy nyelvvizsga, szakdoli, két szemeszternyi vizsgaidőszak, államvizsga... + gyerek.. Izé. Tudom, hogy már mások is megcsinálták, de én azért kicsit tartok a dologtól.. Kép

A hétvégén Pécsen is voltunk gyorsan apóséknál, "nagy élmény" volt, de mindig újra és újra elkövetem azt a bizonyos hibát, hogy az ember mindig jobbat vár.. Kép Mind1, most egy darabig ez is letudva Kép

Mindenkinek akinek nem tudtam meggratulálni a manókáját, utólag is boldog szülinapokat, névnapokat kívánok, ez vonatkozik a mamájukra is, a pocakoskáink remélem szépen növesztgetik magukat és csimotáikat, és minden a legnagyobb rendben van.
Majd vissza olvasok, és jól tudni fogok mindent! Kép

Puszi nektek, nagyon hiányoztatok!
Macs
maccs

Még valami:
Laukám, remélem Te is jól vagy, sokat gondoltam rád!
maccs

Maccs!
Üdv. újra közöttünk!Szerdán kerestem meg az utolsó leveledet.Ott a profilodban található címre akartam írni,hogy mi van már veled!Nekem sem volt sokáig netem.De amikor ismét tudtam jönni szokatlan volt ,hogy éjszaka nem jelentkeztél be.Kitartás a tanuláshoz(sok erőt)!
Tegnap megszépültünk!Adrienn nagyon jól tűrte a fodrász ténykedését.Ágota meg fantasztikusan ügyes volt.De azért az idegen néniknek nem adott felvilágosítást az oviról és a családról.Igaza is van!Mit kíváncsiskodnak?
GnéKriszti
gnékriszti

HahóKép

Maccs
Üdv újra Kép De jó, hogy már jönni fogsz, nekem is sokszor eszembe jutottálKép friss kép Liliről?

Csirkesz
Csini a pocakodKép Nekem mindegy mikor jöttök. Jövő héten hétfő és péntek is jó, kedd-szerda foglalt.

Liv
Cukkinis penne: pennetészta kifőz. közben két cukkini meghámoz, felkockáz, kevés olajon apróra vágott vöröshagyma megfonnyaszt, cukkini rádob. Fúszerezés ízlés szerint, só, bors, kakukkfű, oregáno. Mikor megpárolódott, egy doboz hámozott paradicsommal nyakonöntve picit összeforral. Tésztára halmozva, reszeltsajttal gyermekek arcába helyezKép
Franciarakottkrumpli ua, mint a rendes, csak nincs bennne hús, viszont jó sok tojással elkevert tejföllel nyakon van öntve. Kölkek nyomatták befelé, Naggyé még uzsonnára is azt kértKépKép
nekem csak ilyen gyors kajákra van időm.

Dino
Gergő október 30-án lesz 3 éves és csak utána mehet oviba. Remélem még nem nagyon lesz összeszokott a banda és befogadjákKép mondjuk nem egy elveszett emberke, de ki tudja milyen hatással lesz rá az ovi.

Beszti
Nálunk is ez van, hogy a nagy napirendjéhez igazodik a kicsi. Néha sajnálom, mert szerintem abszolút más lenne az igénye. na majd most, ha már ovis lesz a nagy. ugyis apja viszi majd, szóüval nem kell a kicsit kizökkenteni, lehet napirendezni vele is.

Kaja: reggeli darabos, valami péksüti.
tízórai: gyümi
ebéd: főzelék, tészta, felnőttkaja
uzsi: gyümi
vacsi: ebédmaradék
és sok szopi.
etetőszékben ül, de ő is sokat ficánkol és még a hámból is ki tud mászni, szóval állandó felügyelet. babakocsiban általában nem eszik, kivétel ha utazás van, vagy tegnap a szép időben nem kartunk bejönni, kint az udvaron nyomatták a sütőtököt.

na pusz, jó hétvégét, nem leszek mert mi is uatzunk szüretelni.
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Maccs,
üdv újra a fedélzeten! Kép

Dinó,
igen, tehéntejet iszik Márk már 3 hete, fokozatosan szoktattam, nem okoz problémát, napi 2*1,5 dl-t kap.
Az etetőszékben feláll, rámászik a tálcájára. Öv csak hárompontos, így semmit nem ér. Akkor hajlandó nyugton maradni, ha valamit ő is eszik a kezével vagy újdonságot adok a kezébe, amivel játszhat vagy bohóckodunk neki vagy énekelek és mondókázok vagy minden egyszerre. Kép Nem egyszerű. Kocsiban nem kap rágcsát. Fürdés után kapja a vacsit egyből és utána rögtön szunya 8 körül. Reggel ébredés után peluscsere, felöltözés majd megissza a kakaót és amíg én reggelizem, addig csipegeti a kenyeret és társait. Néha túl hamar befejezi, akkor beviszem játszani és ott folytatom a reggelimet. Ebédre, uzsira még külön főzök neki + kap mellé a mi kajánkból kóstolót = átállás időszak.

Jó hétvégét!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Maccs Kép, de örülök neked! Nem jelentkeztél, már épp keresni akartalak. De jó, hogy újra van netetek!

Judy Kép, köszi a recepteket.

Kép

Kép
liv

Mindenkinek köszi a kisöcsis gratulákatKép

GnéKrisztiKép
Ágotának gyors javulást! Lányoknál ez a felfázás nagyon gáz Kép
Fodrászatért irigyKép Én akkor szabadulok csak el, ha anyukáméknál vagyunk pár napot. Bálint hihetetlenül utálja ha nyírjuk a haját. Apja csinálja, és a kb 2 perces művelet, majdnem fél órát tart, mert közben megy a bohóckodás, figyelemelterelés, ordítás stb.

JudyKép
Mi nagyon örülünk, hogy kisfiú lesz (persze biztos marha boldogok lennénk, ha lány lenne akkor is), de olyan fura, hogy bárkinek akinek mondom, hogy öcsi, az az első reakciója, hogy nem baj, lehet hogy még lesz lányotok. Úgy csinálnak, mintha valami tragédia történt volna vagy azt közölném, hogy baj van a babával. én meg győzőm mondani, hogy mi baromi boldogok vagyunk, hogy lesz még egy kis krampuszunk Kép

LivKép Nekünk már nem kell menni dévényezni, miután elindult 5-6 hét múlva voltunk. Azt mondta minden szuper és kérte, hogy néha ugorjunk be, de csak látogatóba, mert szerelmes Kép a fiambaKép

Fütyi repedés nagyon rosszul hangzik. Ugyanakkor én nem értem, hogy egy évesnek minek még hátrarántani...

AnitaKép
Eszti gyönyörűKép És tényleg nagyon okosak ezek a manók. Mindig azt mondom, hogy szerintem sokkal többet értenek és tudnak, mint amit mi feltételezünk róluk.
Torta nálunk is normál felnőtt torta volt a nagy bulin, de előtte pont a szülinapján csináltam egy babareceptet. Ízre nem volt rossz, de kemény volt és a kinézete elég ramaty lett. Ha mindezek ellenére gondolod elküldöm mailre.

TimiKép
Kristóf nagyon férfias pali.
Általad írt ülés márkát én sem ismerem. Nekünk Römer van, de azért mert nálunk apa maximalista, ha gyerekbiztonságról van szó.
Ennek ellenére ma úgy lezúgott a kb vele egymagasságú teraszról a járdára, hogy öröm volt nézni. Persze erről nem apája tehet. Hanem énKép
Na, az az igazság, hogy mindig tök ügyesen letérdel, ha lépcső, vagy szintkülönbség van és háttal letolat, de a napokban úgy döntött, hogy ő igenis már lépcsőt is talpon mászik és ezért néha hatalmasakat zakózik. Ma egy kicsit nagyobb volt a szakadék, mert a terasz szélén akart lelépni a fűnyíróéjáért. (ez a mélység már néha nekem is nagy egy lépésben). volt kis sírás meg van kis púp, de katonadologKép Mindig mondom ilyenkor, egy férfinek nem kell, hogy szép arca legyen, zúzzuk csak Kép

Beszti Kép
Jó újra látni, de képzelem 3 kölkec mellett nem lehet könnyű még ide is benézni.

DinoKép
Reggel azonnal ébredés után (se pelus csere, se öltözés, mert akkor balhé van): tejpép + gyümölcs, majd kb fél óra múlva falatkák anya szendvicséből, de ez csak jelzés értékű
Tízórai: csak gyümölcs
Ebéd: felnőtt kaja
Uzsi: ált. csak gyümölcs, néha túróval vagy joghurttal keverve (hetenke kb 1x)
Vacsi: felnőtt kaja vagy ha az nagyon brutál, akkor főtt zöldségek sajttal.
Vacsi 1/2 8-kor,. alvás 8-kor (kb 20 percet várunk a kakira).

Tej: mi már isszuk 1-1,5 decit egy nap, de B már 14 hónapos lesz pikkpakk

Etetőszékben megül, de olyan szorosan van előtte a tálca, hogy nem is lenne más választása. persze csak akkor ül benne, ha eszik. Ha mi eszünk és ő nem, akkor szaladgál fel-le és néha tátott szájjal odarohan egy-egy falatértKép

Babakocsiban nincs hami, és egyébként se nagyon van evések között nass, nem szeretném rászoktatni, így sem fújja el a szél Kép

CsirkeszKép nagyon szép a pocidKép És tényleg hegyes. Az enyém sokkal terebélyesebb mégis pöcsös a lakója Kép Mikor lesz UH?
Apa ötkor hazaérésére irigy-irigy. Én happy vagyok, ha a hetes fürdésre beesik.
Én még cipelek, ha nagyon kell, de nem tudom meddig mehet ez így.

Mi is voltunk színházban, most kedden és a Kövek a zsebben-t néztük a Thália Új Stúdióban. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem látta. Nagyon klassz darab.

MaccsKép
Nem hívtalak a héten, mert nagyon betáblázódtunk (minden nap vagy hozzánk jöttek, vagy mi mentünk), és a jövő hét is nagyon televan már, ráadásul csütörtökön délben elutazunk kehidára.
Utána dumáljunk LivKép-t is vonjuk be egy minitaliba.
Remélem Lili rendbejön hamar.

Most lépek. Még egy kérdés:
Nálatok van olyan, hogy ha a gyerek később fekszik le valami miatt, akkor rosszabbul alszik és korábban kel? Nálunk ez van.
Na, ennyi. Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Még egy dolog.
Múltkor valaki feltette egy linket a 2004-es nevekről, hogy melyikből volt a legtöbb adás Mo-n.
Nem tudjátok hol található ez?
Köszi
Ébredt a gyerek, megyek. ma jó keveset aludt ebéd utánKép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok,
majd irok rendeset,de elobb egy fontos kerdes: voltatok mar valaha fogaskerekuzni? Na nem a dedekkel gondoltam,csak ugy altalaban.

Inimma
inimma

Sziasztok!!!!

Lányok én már gépelni is elfelejtettem olyan régen tudtam írni,remélem még halvány emlékeitekben élek azértKép?!Nem tudtunk költözni már 2.hónapja csúszik az átadás,ezért nincs netünk,most is csak anyósoméktól tudok írni.Visszaolvasni nincs lehetőségem most sem,de mindenkit üdvözlök,gratula a mostanság ünneplő 1 éveseknek.
Pár sor magunkról:Míra is sokat okosodott,szinte mindent megért amit kérek tőle,ugyanakkor nagyon hisztis is tud lenni ha valami nem tetszik neki.Szókincsünk egyenlőre:Apa,Szia,Vau-Vau,Baba.Két napja elindult,olyan édes amikor egyensúlyoz már átsétál a szobán.Etetéssel hadilábon állunk,etetőszékben nem marad meg csak ha önállóan ehet(sajt darabkák stb)és szinte csak a borsó,répa főziket eszi,minden mást szabotál a brokkolitól múltkor be is hányt.Naponta 3x tápot iszik még,a felnött kajcikat csak kiváncsiságból kóstolgatja.Viszont végre elfogad a tápon kívül más folyadékot is,eddig egy kortyot nem tudtam itatni vele.Most jön a 7.foga,éjszakáink tűrhetőek,párszor fel sír de cumival alszik tovább.Remélem hamarosam vissza tudok kapcsolódni közétek,addig is sok-sok puszika!!

Viola,Míra baba
h_viola

SziasztokKép

CsirkeszKép
Fotók nagyon tetszenekKépKép
PocakKépKép

ReditkeKép
PottyanásKép, de ahogy Te előadod: Kép

ViolaKép
Nem fogod elhinni, pont ma jutott eszembe, hogy vajon az új lakásban vagytok-e már...Kép
Sajnálom, hogy húzódik az ügyKép
Remélem Míra baba gyorsan túllesz az új fogacska növesztésén!Kép
Gyere minél előbb és minél gyakrabbanKépKép

DinoKép
Hamizásról:
Reggeli: szopi, bár nem számottevő mennyiségű (szerintem), inkább csak az összebújás kedvéértKép Így amikor felkelünk, megyünk együtt reggelizni. Eszti imádja a kenyeret, így ez a reggelije, általában vajaskenyér.
Tízórai: hm, hát az nem mindig van, mert általában ebédidőben kel, ha hamarabb ébred és gyümit akarok belényomni, azt visszautasítja. Újabban arra nem kíváncsiKép
Ebéd: a házikosztot jobban csípi, mint a babakaját, hol ezt eszik, hol azt. De nem nagyon főzőcskézek külön neki, szereti amit mi eszünk. Ma pl. csirkepörköltet evett főtt krumplival. Persze darabosan, a pépes kaját nemigen kedveli márKép
Uzsi: változó, de általában olyankor szopizik egy kicsit.
Vacsi: kenyérKép (általában mikor Apa hazaér, hogy együtt kajáljunk, ez este 6 és 7 óra között van)
Vacsi 2: fürdés utáni szopiKép (kb. fél kilenckor)
Egyébként most, hogy lehet tejterméket is ennie, kipróbáljuk majd a különböző tejpépeket is, de lehet, hogy ő már azt nem fogja értékelni. Inkább majd a túró, sajt, joghurt, stb. amit már nagyon szeretnék kipróbálni nála, szerintem ezekért meg fog őrülni, így talán majd a tízórai és uzsi helyzet is jobb leszKép
Az etetőszékben Eszti is izeg-mozog, bár nem vészes a dolog. Õ is szokott kanalat kapni a kezébe, vagy néhány falatot maga elé, és míg ő bíbelődik, addig én lapátolom a szájába a cuccostKép
Babakocsiban nem szokott hamizni, ez eddig eszembe sem jutottKép Nasizást én sem erőltetem.
Ja és napközben többször is ráficcen a cicimre. Illetve mindkettőre. Újabban egyikről a másikra ugrálKépKépKép
A fotókat nagyon váromKép

MaccsKép
Sziaaaa!!KépKép Üdv itt újraKép

TimiKép
Édes a babódKép És nagyon jó súlyban van!KépKép
Mi nemrég vettünk új ülést Esztinek (eddig a hordozó volt). Mi Brevi-t vettünk (Brevi Grand Prix), nagyon klassz, 26e volt a Megatoys-ban.

Tortarecept: szóval tegnap kértem, hogy írjatok néhányat. Közben rájöttem, hogy a sima recept is jó lesz, mert már három napja kóstoltatom vele a tojássárgát (semmi baja tőle), ma kapott egy kis banánt is, mert eddig még azt sem próbáltuk (semmi baja tőle), lassan kapja a túrót és társait, tehát szerintem a szülinapjára gyakorlatilag mindenevő leszKép
Tehát bátran írjatok minél több tortaötletetKépKépKép

Köszi
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Edit Kép, a gyerekorvos nem szándékosan húzta annyira hátra a bőrt, nem akarta ő a letapadást oldani, "hátrarántani", még mondta is, hogy 2 éves korig hagyjuk, csak megnézte, hogy meddig lehet hátrahúzni.
Itthon vettem észre, hogy egy jó kis seb lett belőle.
Beszéltem azzal az orvossal, akinél egy hónapja voltunk ugyanezzel a problémával, és kérdeztem, hogy kenhetjük-e ugyanazzal a kenőccsel, amivel akkor 3 hétig, de mondta, hogy azt ne nagyon használjam (nemrég hagytuk abba a kenegetést), mivel szteroidos. És hogy ha többször bereped, műtét válhat szükségessé. Na, szóval én itt befejeztem a húzogatást, és a gyerekorvosnak se fogom engedni. Szerettem volna megúszni, hogy orvosnak kelljen megoldania a problémát, de mégis az lesz, mert nem akarom, hogy baj legyen. Pedig már szépen kezdett oldódni a letapadás, de akkor se kockáztatok, elég volt két berepedés.

Kaja: mi ma bolognai spagettit ettünk reszelt sajttal, Dávidnak nagyon ízlett, nekem is az egyik kedvencem.

Liv

Kép

Kép
liv

Edit Kép, én nem emlékszem, hogy ide valaki feltette volna azt a neves táblázatot, amit írsz, de a babázón fenn van! babazo.hu

Ugye, nem hagytatok ki Maccsal minitaliból, ejnye-bejnye?! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak nagyon zűrős napokat élünk. 3 felső fogacska már napok, lassan hetek óta próbál áttörni, de nem sikerül. Áronnak folyik az orra tőle, rendesen megszenvedi. Ma enni is csak dentinox-szal sikeredett. Nappal nem tud elaludni, szerencsére az éjszakákkal nincs semmi gond. Olyan duzattak és már kb.2 mm-re túllógnak az ínyen. Remélem ma éjszaka sikerül megszülni legalább egyetKép

Különben minden ok, Árom mászik, feláll, oldalra lépeget és egyre stabilabb. Mi még járunk Dévényezni, mert ugye mászásig ajánlott. Mászni tegnap kezdett, így remélem hamarosan befejezhetjük. Találtunk egy új dévényes hölgyet. Nála egyórás a kezelés és közben Áron nem sírKép Jól belehúztunk, ahhoz képest hogy az elején 4-5 kezelésről volt szó.

Az alvás az nálunk is úgy működik, ahogy Editéknél. Minél korábban fekszik, annál később ébred. Gondolom náluk is vannak alvási ciklusok. Ha két ciklus között felébrednek, már nem alszanak vissza. Áron mostanában már 1/2 8-8 körül alszik és 1/4 8-kor kezd beszélni az ágyával szemben lévő bohóchoz. Viszont ha hamarabb kel, 9-kor már beájul a fáradtságtól.

A ti babaáitok 10-11 hónaposan egyszer vagy kétszer aludtak naponta? Nem tudom eldönteni, hogy a fog okozza-e vagy új napirend készülődik, de délután nem tudom lefektetni. Ma is egy órát küzdöttünk, lefektettem, felállt.... Igaz délelőtt aludt két órát.

Hami:
reggel 1/2 8-kor 150-200 gramm tápszer
(sajnos el kellett kezdenünk a tápszert, mert Áron 3 hónap alatt semmit sem hízott)
reggel 9-kor kenyér valamivel (vaj, kocka sajt, sonka, joghurt), néha tejpép
13-14 óra között ebéd, amit mi eszünk
17-18 óra fele gyümölcs (eddig aludt, most most alakul)
Fürdés után 150-200 gramm tápszer.

Mivel Áron korán tízóraizik, így 11 óra fele, séta közben lecsússzan egy fél kifli, perec.

AniKép Örülök, hogy ehettek tejtermékeket. Nagy könnyebbségKép

LivKép Ezt a kuki témát nem értem, nem arról regéltünk mindig, hogy kétéves koráig megszünhet magától a letapadás. Nálunk fullos, kicsit aggódom.

ViolaKép A költözés sosem egyszerű, valami mindig közbejön. Remélem hamar megoldódik. 3* tápszer mellet nem is szomjas szerintem. Áron is max. 1-2 dl iszik a tápszer mellet egész nap.

KrisztiKép szuper, hogy minden renben a lánykával.

MaccsKép Már hiányoztál. Gyere gyakran.

Mennem kell, bocs az elütésekért.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket. Kép

Timi!
Sajnos nem tudok segíteni, mert mi a Römert választottuk, és nekünk az vált be. Igaz, mi 2 havonta hosszútávra – nagyikhoz utazás, és bevásárlásoknál is használjuk. Én csak azt tudom ajánlani, hogy nézz szét a neten a törésteszteken, és utána, nézd meg, hátha találsz esetleg használtan is. Úgy biztos nagyon olcsón hozzá tudsz jutni autósüléshez..

Csirkesz!
Nem sütöttem, zselatinos túrótorta volt.
Szép hegyes a pocid. Kép

Liv!
Nem írtam még. Anno írtam nektek, hogy Viki akaratosságból megfeszíti a testét. Akkor az írtátok rá, hogy hiszti. Sajna már nem csak hiszti, azaz akaratosságból csinál ilyeneket. Volt már rá példa, hogy minden ok nélkül szorítja ökölbe a kiskezét, és feszíti meg magát, így a dokink elküldött EG vizsgálatra. 20-ra kaptunk időpontot, kíváncsi vagyok mint mondanak. Én abban bízok, hogy majd kinövi. Egészséges, jó kedvű, szépen fejlődik, így most még nem aggódom.
Szurkolunk, hogy elinduljon Dávid. De mivel 3 hónap hosszú idő, biztos elindul Kép

Anita! Egy nem régi kismamában láttam tej és tojás nélküli palacsinta torta receptet. Ha érdekel begépelem.

Dino!
Nekem Viki szépen ül az etetőszékben, még be sem kell kötnöm. Kép
A babakocsiban néha, ha nagyon-nagyon nyűgös, kap egy kis ropit, mert azzal jól tudja masszíroznia az ínyét, és a vége inkább az úgy is, hogy ledobja. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

InimmaKép
Én évekkel ezelőtt voltam. nekem semmi extra élményt nem jelentett, de én már csak ilyen vagyokKép

ViolaKép
Üdv újra! Mírának gyors fog növesztést!

AnitaKép
Én állandóan a www.mindmegette.hu -n kavarok, ha már nincs új ötletem.

LivKép
Annyira rosszul hangzik ez a fütyi dolog, hogy bár nekem sajátomKép nincs, de ahogy olvasom szinte fáj a helye Kép
Babazo-t megnézem köszi, akkor másik topikon
olvastam.
Minitaliból kihagytunk, de akkor Dávid beteg volt azért. Most elő nem fordulhat Kép

Áron-Andi Kép (bocs, de az én fejemben már csak így szerepelszKép)
Kicsi fiadnak gyors fognövekedést! Ezekkel a fogakkal csak a baj van, mikor kinőnek, mikor váltjuk őket, aztán mikor romlanak, végül öreg korban mikor kihullanak. Nem tudom miért nem lehetett ennél jobbat kitalálniKép
1-2 alvás? Nekem Bálintnál abszolút 2 alvás volt egészen 13 hónapos koráig. Akkor kezdett el szépen magától átállni. 1,5-2 hétig tartott mire végleg kialakult. Eleinte csak semmiképp nem akart aludni délután (üvöltés, szenvedés, még a babakocsi sem volt jó), majd a délelőtti alvások is kezdtek irtó nyűgösen zajlani 1-1,5 órás kínlódással. Aztán kialakult, hogy 10 helyett 11-kor alszik el, de hamar felébredt, mert éhes volt. Míg végül kihúztuk ebédig és most már utána alszik.

MosziKép
Majd írj, mi ez a feszítés, de remélem tényleg semmi.

Nekünk ma gázos napunk volt. Fiam alig aludt 50 percet, így baromi nyűgös volt és hihetetlen érzékeny. Mindenen sírt, amit egyáltalán nem szoktam meg tőle. Remélem holnapra kialussza és a régi leszKép Ráadásul kis vitéz a pocakban megállás nélkül bulizik Kép Olyan fura ez nekem, mert bár természetesen Bálintot is éreztem, de neki elöl tapadt a méhlepény, míg most hátul, így összehasonlíthatatlan a kettő. Olyan érzésem van most 18 hetesen, mint anno 30x hetesen. Mi lesz itt hetek múlva?! Kép
Na megyek fürcsizni meg pihengetni.
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Kismaszat mozgással zgyanígy vagyok. Botesszal elöl tapadt a lepény, most a fundusban (fentKép). Még a legapróbb rezzenését is érzem, hihetetlenül neki tud már most nyomódni a hasamnak, ha éppen "gombóckodhatnékja" támad. Időnként már most tud fájdalmasan nagyon nyújtózni, vagy rúgni. remélem a placenta miatt van ez így, és nem valami szuperkaratenagymester lakik a hasambanKép

Bocs, hogy most csak ennyi, de hullafáradt vagyok. Apájám már második este partizik, így napközben nem sok hasznát láttamKépKép Szerintem holnap is csak "lesz" valahogy.
Na de egy kis gőzkieresztés jár neki, Boti születése óta nem is nagyon volt amolyan igazi hajelresztős buliban.
Persze én sem, de én egy darabig még nem jutok odaKépKépKép

Na jóccakát mindenkinek!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Áron-Andi Kép, de jó, hogy Áron elkezdett mászni, akkor hamarosan abbahagyhatjátok a dévényezést. Az viszont jó - és nagy dolog, én aztán tudom, mennyire értékelendő -, hogy az új gyógytornásznál nem sír.
Dávid 12,5 hónapos koráig naponta kétszer aludt, azóta csak egyszer. De lehet, hogy Áron most áll át a napi egyszeri alvásra.
Fütyi: elvileg oldódhat magától a letapadás, de nem jellemző sajnos.

Moszi Kép, majd írd meg, hogy mit mondtak a vizsgálaton, de biztos nem lesz gond.

Edit Kép, azt tudom, hogy egyszer találkoztatok, amikor Dávidnak a campylo volt, reméltem, hogy azóta nem, má kezdtem pipa lenni. KépKépKép

Edit, Csirkesz Kép, ja, csak reménykedjetek, hogy csak a méhlepény miatt olyan aktívak a kiskrapekok, de amúgy tök nyugis gyerekek lesznek. Ja, persze. Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
KukiKépKép
A bolognait hogy csinálod? A tészta ugye már rendes bolti "felnőtt-tészta"?Kép

ReditkeKép
Kösz a tippet tortakeresésreKép
PocakbabaKépKép

MosziKép
Aha, azt a palacsintatortát múltkor megcsináltam, de akkor csak magunknak, felnőtteknek (mivel én sem ihattam-ehettem tejeset). Tök jól sikerült!Kép Nem is rossz ötlet!KépKép Köszi!Kép
Ha a lánykádat kis jókedvűnek látod, nem hiszem, hogy probléma lenne. Mi az az EG vizsgálat?
Én lánykám meg időnként jól összeszorítja a szemeit, egymás után kétszer-háromszor. Van olyan, hogy mikor újra kinyitja, még kancsít isKép Aztán nem látok rajta semmit (se puki, se kaki, semmi), megy tovább a vigyorgás ezerrelKép Még én sem jöttem rá, hogy egyes dolgokat miért csinál a drágámKép

Áron-AndiKép
FogacskákKép Megy a drukk, hogy mostmár gyorsan kibújjon mind!Kép
Eszti még kétszer alszik napközben: reggel 8-1/2 9-től kb. 11-ig, aztán meg du. 1/2 2 - 2-től fél négyig. Ez van általában. De persze van, hogy tökre nem ígyKép

No, megpróbálok aludni, bár Apa még nincs itthon, így nem hiszem, hogy menni fog...

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Köszönöm mindenkinek a választ!!!KépKépKép

MaccsKép
jó, hogy újra van netetek.Kép

ReditkeKép
na majd ha megszületik kispöcsösöd, akkor is hallgathatod tovább, hogy majd a harmadik biztosan lány lesz. Mintha nem az egészség lenne a legfontosabb. Én imádom, hogy két fiam van (bár lánynak is bizti örülnék). Egy előnyét látom annak, ha Bernát lány lett volna, hogy a babákon biztosan nem lenne veszekedés.Kép

ViolaKép
Remélem mostmár hamarosan költözhettek!

AnitaKép
majd számolj be, Eszti hogy fogadta a tejes dolgokat.

AndiKép
Bernát 10-11 hós kora körül kezdett átállni a napi egy alvásra. Ha elaludt délelőtt akkor délután nem akart, viszont este hatra már olyan fáradt volt, hogy aludt volna. Így délelőtt megyünk játszóterezni, utána vásárlás, fél egykor ebéd és 13-kor ágyban van, kb. 5 perc múlva alszik. Mostmár ezt szabálynak is mondhatom, mert kb. 3-4 hete már így megy.
Mászáshoz gartula.Kép
Fogakhoz drukkolok, hátha ma éjszaka előbújnak.

MosziKép
remélem nem lesz semmi gond a vizsgálaton!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a köszöntést! Kép

Kriszti! És semmi kép a megszépült családról?? Kép Köszi, hogy hiányoltál! Kép

Judy! Kép Jó hétvégét kivánok, és mivel kérted, kifejezetten a te kedvedért küldök egy pár képet a Macáról. Kép Még meg is bánod, hogy hiányoltad! Kép Musttal csak óvatosan, melót csak kómótosan a szüreten! ;)

Liv! Kép Ne aggódj nem hagyunk ki a legközelebi taliból, ha a gyerkőcök jól vannak! Kép Most azért nem jelentkeztem sem nálad, sem Reditkénél az időpont miatt, mert Lili takonykórjáról nem tudtam eldönteni, hogy csak fizikai állagában ragadós, vagy fertőzés ügyileg is...

Reditke! Ha ilyen zsúfolt vagy mondj egy időpontot most gyorsan mielőtt betellik az utána való heted is! Kép Mekora már a pocakod, olyan kiváncsi vagyok? /és irigy kicsit! Kép/

Dinó! Köszi a hiányolást neked is! KépMenüt nem írok, mert már annyian írtak, meg nem is tér el nagyon a többiekétől, felnőtt kaja, gyümik, joghurt, tejpép, stb. néhány szopival tarkítva. Az etetőszékben-kajáltatás nálunk az első néhány alkalommal teljes kudarcba fullad, mert Lili teljesen önveszélyes módon kimászik a hámból és megpróbál átmászni a közelébe eső különböző konyhabútorokra. Így nálunk az vált be, hogy a bal térdemre veszem, úgy ettetem, ha végzett mehet amerre lát, aztán én is kajázok, de akkor neki már nincs több hami, a kuncsorgást, nasizát nem szeretem. Egészen tegnap előtt estig így csináltuk, amikor kicsi lányom bement a fürdőbe és megjelent a reggeli közös mosdásunkhoz állandósított műanyag székkel, mellém tette, és elkezdett felmászni rá, szinte közölve velünk, hogy ő most már nagylány, neki is külön szék kell az asztalnál. Azóta azon eszik..
Íme:
Kép

Viola! Kép Jó téged is újra látni! Sok sikert a lakáshoz, nálunk is a 7. fog a téma az elmúlt 2 hétben..

Áron-Andi!látom Te is csatlakozol a fogas-témához Kép De jó érezni ismét hogy nem vagyok egyedül a nyűgjeimmel! Nem mintha segítene a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás, de azért jó tudni, hogy vannak sorstársak! Kép
Alvás. Lili 10 hónapos múlt, amikortól csak napi egy alvásra volt szüksége, és szinte egy hét alatt magától átállt - ha jól emlékszem a legutóbbi fognövesztésünk kapcsán.

Vasani! Sziaaaaaaaaa neked is! Kép No meg Esztikédnek, aki még mindig nagyon csini-baba!

Csirkesz! Kép CSak nem azt akarod írni, hogy nem bírod szusszal a manót és a pocakot?? Ilyet rólad elképzelni sem tudok! Kép

Teszek fel pár képet a nyaralásról és Liliről, kifejezetten Judy kedvéért, bocs a modemesektől, ha sok lesz, de nem tudtam ennél szűkebbre venni a válogatást! Kép

A legújabb kedvenc időtöltése az "erőbajnokoskodás" - valami írtó nehéz tárgyat cipel emelget, és közben nyög nagyokat, mint aki mindjárt bekakál Kép Itt egy 1,5 kilós patiszonnal grasszál:

Kép

Lili segít apának a fusizásban:

Kép
Kép

Egyipt:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Az én kis hastáncoskám:

Kép

Na eldugultam, remélem nem orroltok meg rám a sok kép miatt! Kép

Jóéjt, puszi
Macs
maccs

Közben jól belefutottam az éjszakába, és bocsi, de még valami fontos az eszembe jutott, bár nem nagyon vág a topik témájába....

Szept. 18-án születtek mongol futóegérkéink, ma nyílt ki a szemük. Ha valaki szeretne, ingyen ajándékozok belőle szívesen, csak le kéne stipistoppolni, mert ha nem kell ismerősöknek akkor eladom őket a hét elején az állatkereskedőnknek, aki vár rájuk. Majd teszek fel képet holnap. ÉDESEK ARANYOSAK!!!, imádom őket, azért adnám inkább ingyen, hogy tudjam jó helyen lesznek.. Kép Persze tudom, hogy nem mindenki olyan bolond mint én, hogy szereti a rágcsálókat a lakásban, de sivatagi származásukra való tekintettel elég igénytelen jószágok, nincs sok gond a tartásukkal. Kép

Macs
maccs

CsirkeszKép
Én csak azt mondom, ilyen árgyéluskirályfik Kép után, mint Boti és Bálint csak nyugost, aranyos, hangját alig hallani, kedves manók jöhetnek és semmiféle karatebajnokokról még csak beszélni se beszélj! Kép Kép

DinoKép
Anyukám, akinek egy fia és egy lánya van (ki lehet az? Kép), azt mondja, hogy ő unokaügyben rettentő fiú párti (egyébként is fiú mániás), de azért kívánja, hogy legyen egy kislányunk is, mert páromnak kiskorában lenne fantasztikus az apa majmolás, nekem meg, ha már felnő, mert egy felnőtt nő gyerek teljesen más, mint egy felnőtt férfi (már az ő tapasztalata, hogy sokkal több mindent megbeszélünk, majdhogynem barátnői a kapcsolat). De ezt is tuti embere válogatja.

MaccsKép
Ez a zsúfoltság nem felvágás, csak jövő csüt. elutazunk Kehidára, meg járunk most tücsökzenére meg úgy volt, hogy jön egy barátnőm, aki száz éve volt Bp-en. De! Mivel ez az utazás törlődött, így ha nektek és LivKép-nek is jó, akkor most kedden 11-én délután nagyon szivesen látunk benneteket. Azért nem tudom bevállalni azt, hogy mi megyünk, mert aznap nem lesz autóm.
Ha a kedd nem jó, akkor utána hétre keresünk valamit.
Képek szuperek. Én egyáltalán nem orroltam meg a mennyiség miattKép Ettől a hastáncosnőtől behaltam Kép

Cipelésről eszembe jutott egy múlt heti sztori, nem tudom elmondva mennyire lesz vicces, de élőben hatalmas volt.
Itt volt egy barátnőm és kérdeztem mit iszik. Mondta, hogy valami rostosat. A garázsban lévő hűtőben vannak ált az üdítők, így lementem egy 2 literes őszibarackléért. persze B követett és erőszakos módon követelte magának a mázsás italt. Csaj+én mögötte álltunk és bár én odaadtam bébim kezébe a dobozt, de rögtön meg is jegyeztem, úgysem bírja el, csak szét ne durranjon, mikor leejti.
Erre Bálint megfogta és elkezdett vel szépen gyalogolni a folyosón. Majd!! 3 mp múlva látjuk mögüle, hogy mindkét keze oldalt van, mint mikor egy repülő vitorlázik, azzal egyensúlyoz és az ital még mindig nem esett le, ugyanis a papírt valahogy beharapta a fogai közé és szájjal cipelteKép Azt hittük meghalunk a röhögéstől.
Persze apája, mikor elmeséltem neki, csak annyit mondott: "Nehogy elhiggyétek, hogy a fogaival tartotta a farkával alá volt támasztvaKép" - férfiKép Kép

Na dugulok.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Most van egy pár percem. Persze, mikor máskor, mint szombaton, amikor lustizni kellene, de az enyémek már legalább két órája fent vannak, úgyhogy azóta alvásnak annyi. Hanna az első néhány mozdulatával sikeresen beült apja és közém a fejünhözKép, még összebújni sem lehet tőleKép.

Liv!

FütyiKép. Én Beni után fogadtam meg, hogy nátánnál senki nem fogja piszkálni, majd csak sebész nézheti meg.
Elindulás: nagyon sok gyereknél előfordul, hogy később indulnak el.

Maccs!

Üdv újra, nagyon jók a képek!Kép

Judy!

Tavaly még nekünk is apuja vitte Benit, és akkor Nátán és Hanna aludhatott. De most Beni már nem óvodás, őt apja 3/4 7-kor viszi iskolába (nagyon rendes, mert teljesen ellátja reggel, nekem nem kell ezért 6-kor felkelnem (ami az éjszaka 3-6 szopi mellett nem biztos, hogy jól esne)), így Nátán rám marad. Persze vihetné őt is az apja, csak emiatt még korábban kéne indulniuk, meg azt sem szeretném, ha Nátánnak olyán korán kellene oviba mennie, hisz amúgy más nem indokolja.
Mondjuk én valamenyire még örülök is (azonkívül, hogy irtó fárasztó, meg szétszedi a napomat), mert keretet ad a napunknak.
Hiába, Hanna eddg sem volt elsőgyerek, eddig is sokat kellett alkalmaszkodnia, de ne látszik, hogy ez károsan hatna ráKép. Persze azért nem minden körülmények között rángatom őt sem, pl. ha a délutáni oviba indulás előtt 10 perccel aludt el, akkr inkább az oviba telefonozok, hogy kési fogunk, szerencsére ott ezt tolerálják.
Ha meg lesz 4. gyerek, akkor eleinte biztosan alkalmazkodunk az ő igényeihez...

Autósülés: pont tegnap vettünk Hannának, végül a Römerre esett a választásunk annak ellenére, hogy a két nagyobbnak Concord van. Én mindenkinek ajánlom. Van ugye némi tapasztalatom ülés területén, és pl. Beni ülése jóval könnyebb, mint a hasonló Römer, emiatt aztán jóval könnyebben elmozdul, ami nem tudom, hogy egy balesetnél mit okozna.
Mi is maximalisták vagyunk biztonságilag, igyekszünk jót venni.
A most vett ülés 9-18 kg-ig jó, de az a tapasztalatom, hogy a gyerek előbb-utóbb kinövi a háttámlát és akkor mi úgyis új ülést vennénk, nem azt választanánk, hogy ülésemelőnek használnánk az alját. (Fontos a fejvédelem is...)
Etetőszék: nekünk is kimászik, be szoktuk kötni, ha együtt eszünk.

Reditke!

Ismerem ezt a második is fiú dolgot. Ne foglalkozz vele. Két fiú szuper dolog. Én is nagyon büszke vagyok az enyémekre.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

MacsKép
Nem arról van szó, hogy nem bírom a pocakot meg a kölköt, csak a kettő együtt néha olyan érzést kelt bennem, hogy a kölök a fejemet, a manó meg a hasamat készítette ki estére, így nekem nem sok mindenem marad magamnakKép
A képek szupik, hastáncosnő naggggyon király, de a kisszékes akció sem semmi. Lili nagyon ügyi baba. Patiszont kirántani nem tud még? Mert most nagyon ennék olyatKép

Egyébként hol és mikor taliznátok Ti suttyomban összejövők? (Reditke, Liv, MacsKépKép) Mert van már nekem is kocsim, de nem vagyok valami nagy zsonglőr még Bp-en. Ezért ha könnyen megközelíthető a helyszín, szívesen csatlakoznék hozzátok, ha bevállaltokKép

ReditkeKép
Mivel nálunk nem tudni, ki lakik a pocakban, még senki nem sajnálkozik emiatt. ellenben kaptam én már lesajnáló pillantásokat azért, mert "a böszme anya ilyen hamar teherbe esett megint"Kép. Szerintem ez sz@rabb érzés, mert hiába magyarázom, hogy mi igenis így szerettük volna, mindenki csak bólogat, hogy persze-persze. De kit érdekelnek az ilyen jóakarók??!!
Apájátok megjegyzéseKépKépKép Tipikus...

BesztiKép
Enyém henyélős reggelnek is lőttek ma. Mivel apa nem aludt itthon, gondoltam, hogy Botival majd jó sokáig húzzuk a lóbőrt. Erre a kiskrapek már hét előtt kiabált. Gyorsan kivettem a kiságyból, betettem magam mellé a pihe puha, meleg ágyikóba azzal a reménnyel, hogy tutira visszaalszik. Ehelyett kapcsolgatta a lámpánkat, szétszórta a 100-as pzs zacsijában levő kb 40 zsepit, arcomba nyomta a vekkert, átrendezte a sérómat, és fejbe vágott a könyvemmel. Úgyhogy felkeltünk mi isKép

Tegnap annyira meghatóstam ezen a kis szaroson. Néha mondogattam már neki a pocakomat mutatva, hogy BABA lakik benne, de nem igazán érdekelte. Tegnap, amikor a kanapén ücsöröggve a cickó alá felhúzott pólómban a kis ficánka hashullámoztató produkcióit nézegettem, odajött hozzám Boti. Beállt a terpeszembe, azt mondta baba, a maga módján megsimizte a pocakomat, bekapta a hüvelykujját, és a buksiját a hasamra hajtotta. Kistesó rúgott egyet, mire Boti újra simi, köldökbe ujját belefúrKép, majd vissza a buksi a hasamra. MegzabálomKép

LivKép
Egy picit reménykedem a nyugisabb gyerkőcben, de apa szerint semmi esélyünk, mert Boti is élénk volt hasban, kint meg olyan, mint a Duracell nyuszi a reklámban - sosem merül leKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, de visszaolvastamKép

Reagálni egyenként nem fogok tudni, mertkavarog a fejemben a sokmindenKép

Napirend nálunk kicsit laza, de azért általában egyforma sorrendben követik egymást az eseményekKép

Reggel 1/48és 1/29 között ébredés, tiszta pelus, majd tápszer.
Tízórai a maradék tápszer, egy kis buláta, sajna ezt elrontottam...ha nem adok, megy a konyhába és mutogatKép
Ebéd változó időben de csakis a mi kajánkból, pép nagyon régen nem
Uzsi túrós gyümölcs, gyümölcs, egyéb nyalánkságok
Vacsi: kicsi a mi kajánkból, de ez már hét óra körül
8kor pancsi
fél9, 9 körül tápszer, amibe bele szokott aludni

Napközben jobbra balra megyünk, változó, hogy mi a program, nagyon önző vagyok, olyat szoktunk csinálni,aminekem is jó.
Játok hetente kétszer(amikor összejön)tornázni, és olyankor ha a férjem dolgozik lepasszolom Lilit a nagyiékhoz.
Ha vásárolni kell, oda megyünk, ha barátnőzni, akkor oda. Szóval fúj önző anyuka...Kép

Kajareceptért már én is meg fogom látogatni a mindmegette oldalt, mert unom, hogy nekem kell kitalálni is, hogy mit főzzek(pedig elég a többi része is)

ReditkeKép
Nagy lehetett, leírva is jó volt. Párod megjegyzése valóban tipikus pasi duma, de azért jó fejKép

CsirkeszKép
PiramisKép Szerintem hasonlítKép

Szerintem már többször leírtam, de tényleg bátor dolognak tartom bevállalni a kistesót egy ilyen minimanó mellé, mégegyszer minden elismerésem!
Remélem majd akkor is jut időtök ide is írogatni, hogy tudjuk, milyen, és hogyan oldjátok meg a feladatokat!Kép

Mi is fogzunk, amit úgy nyilvánít ki Lili, hogy este mostanában nem alszik bele a tejcsibe, hanem mikor le akarom tenni csimpaszkodik, mint az őrült.Tegnap végre eljutott buta agyamig, (utánakérdezéssel), hogy ez lehet a gond, így bekentem az ínyét, és le tudtam tenni, nem sírt, és reggelig aludt egyhuzamban. Na jó, egyszer felsírt, amikor bementem a hálóba lefeküdni, de ezt már írtam, hogy szerintem zavarjuk őt.
Ha ma is beválik, tényleg ez volt a gond.
LivKép
Hogy álltok felébredéssel?
MacsKép
Jók a képek!
Hastáncosnő irtó helyesKép

Na megyek, főzök, bár manócska már a délutáni alvás fázisában van.
Nálunk változó, hogy egyszer, vag ykétszer alszik, ha korán ébred(F8, 8)és nincs olyan program, ami ébren tartaná, elalszik 11, fél12 körül, és csak később van ebéd, és akkor délután is szunyál egy kicsit, kb 5 körül.

Na tényleg megyek
Jó hétvégét mindenkinek!
Móni

Kép
sunimum

Anita Kép, a tészta rendes tészta, igen. Bolognai: hagymás olajon megpárolni, rá 3 reszelt sárgarépa, 1 zeller, zellerlevél, és darált hús (én 1 kg-ból szoktam). Só, bors, rozmaring, 1 babérlevél; paradicsomszósz, esetleg vízzel kicsit felönteni, és fedő alatt, időnként kevergetve, ha kell, a vizet pótolva, min. 2 órán keresztül főzni.

Kép

Kép
liv

Maccs Kép, nagyon jók a képek, Egyiptom biztos gyönyörű. A hastáncos kép is nagyon tetszik.

Edit Kép, nekem jó a kedd, de úgy olvastam, Lili még nem gyógyult meg teljesen.

Beszti Kép, nálatok mi volt a fiúk fütyijével?

Móni Kép, 5x-6x ébredünk.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Tenyleg nagyon nagyon sokat irtatok igy lehetetlen mindenkihez hozzaszolni ugyhogy bocsi de en most csak kerdeznek.

Eloszor is tudja valaki hogyan kell csinalni a gesztenyepuret? Vettem gesztenyet es gondoltam, hogy csinalok puret belolle igy a picurka is eheti, vagy nem?

Masodik kerdesem inkabb kulfoldre szakadt anyukakhoz szol mint Tcis es Minike (nem tudom olvasol-e meg minket ) de persze azert irjatok meg a velemenyeteket otthon elo kismamak Ti is. Kép
Szoval en itthon csak magyarul, parom csak spanyolul beszel picurhoz, egyenlore tobbet ert magyarul, a lenyeg az, hogy azt olvastam valahol, hogy kb. ket eves koraig nem jo valtogatni a nyelveket, pl.: en egyszer magyarul ,egyszer spanyolul mert belezavarodik.
Viszont amikor lemegyunk a jatszora es mas gyerekkel jatszik nem beszelhetek hozzajuk magyarul mert a masik gyerek nem ertene es a mamak is furcsan neznenek ram. Szoval az utcan spanyolul beszelek hozza, viszont neha belezavarodok mivel nem vagyok hozzaszokva es egy-egy mondatot magyarul mondok veletlenul.
Felek, hogy osszezavarom es ezert nem fog elkezdeni beszelni mert gatlasok lesznek benne, hogy most hogyan is szolaljon meg.
Ti hogyan csinaljatok?

Pocakos mamak, itt valami osszeeskuves lehet ha mind a harman 2 fius anyukak lesztek. Kép Kép Kép
Tenyleg irjatok am majd le hogyan boldogultok mert toletek tanulunk Kép mi, kicsit lemaradtak Kép
De legalabb tudjuk majd, hogy mire szamitsunk. hi-hi-hi Kép

Kerlek ha tudtok irjatok le hogyan kell csinalni a gesztenyepuret minnel hamarabb mert ugy kivanom! Kép

Koszike

Ani

KépKép
KépKép
tontica

SziasztokKép

Iszonyat mennyiségeket tudtok írni alig pár nap alatt, kicsit megkönyörülhetnétek rajtam, hogy legyen esélyem mindenkinek reagálniKép

ReditkeKép
Grat a 2. fiúcskához. Eltelik pár év, aztán 3 férfi fog kényeztetniKép Tőled nem kapunk pocakfotót?

MacsKép
Én is örülök, hogy írtálKép Lili fantasztikusan aranyos, ahogy ül azon a széken. A hastáncos képre nézve jutott eszembe, csak nem Te hastáncoltál? Mert én 1 évig rendszeresen jártam, de aztán a terhesség "közbeszólt"Kép Amúgy alig várom, hogy újra mehessekKép

Áron-AndiKép
Marci most 11 hónapos, rendszeresen alszik délelőtt is és délután is 1,5-2 órát. Pontosítok, de. 1 órát, délután lsd. fentKép

HVeraKép
Drukk a költözéshez, mintha úgy emlékeznék, hogy augusztusban akartatok mozdulni. Hát remélem, most már tényleg nem kell sokáig várniKép

Többiek ne haragudjatok, hogy nem írok mindenkinek, de barinőmék jönnek úgyhogy még rámolok egy kicsit.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Pontosítás:

HVera helyett HViola, ami a költözködést illetiKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint