A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sis Kép

KösziKépEz eszembe sem jutott,pedig tök jó....
A rucikat+ágyneműt én is csak folyékony mosószerrel(Ariel)mostam ki,öblítőt nem használtam mégis nagyon finom illata lett mindennek.....

Tök jó,hogy újra velünk vagy!Kép

na,menek ecetezni......KépKépKép
annamami

Annamami!Kép

Én csak vizes ronggyal töröltem leKép
Ok félretesze nekedKépKépKép

Én csaka cumisüvegeket veszem kmolyan és sterilizlom, míg a cumit néha csak forró vizzel lemosom.
Lekopogom még nem votl semmi gond...

Megann!Kép

Akkor ha hütőből kiveszem a lefejt tejsit és megmelegítem utána még visszatehetem későbbre ha megmarad?????
Nem árt ez???
mindenhol eről olvasni hogy nem szabad újra felshasználni.
Mi a tápszert is kiöntöttük eddig ami megmaradt.
HELP TÖBBIEK!!!!
Tényleg újra lehet használni szerintetek is??????????????????????????????

Mea
mea

Ja és én hazsnálok öblítőt Coccolino Sensitive és semmi baja tőle a babának.
És vasalni is igazából a pelusokat szoktam, a ruhákból csak a bodykat.

Nem viszem túlzásba és szerintem nem is kell.

AngelaniKép
Nálunk detto ez a helyzet, hogy közben is kakilKép
Én is ált. előtte teszem tisztába utána nem.
Anyósom meg állandóan tisztába akarja tenni utána, de mondtam h nem lesz semmi baja neki ha abban alszikKép
Bent a kórházba is ezt mondtákKép

Mert nekünk is sokat bukik főleg ha még tisztába is tenném utána.

Úgy hogy akkor ketten vagyunk már "szívtelen anyák"KépKépKép

Mea
mea

Én előbb adtam bukás után pici kamillateát, csak annyit h a bukás a szájából lefolyon mert álítólag az savas és zavarhatja őket.

A dokinő ajánlotta a teát persze izesítés nélkül adom.

Õ amúgy csipketeát javasolt a C vitamin miatt de szerintem icipici kamilla is jót teszKép

Mea
mea

Annamami,
köszi, hogy örülsz, ari vagy Kép Nekem nagyon hiányoztatok, tisztára be voltam eleinte sózva, hogy mi van veletek, aztán beletörődtem, hogy lemaradok mindenről, végeredményben pedig lehet, hogy nem is ártott, mert nem volt annyi minden, amin aggódni lehetett volna KépKépKép

Mea,
jaja, nem kell agyonsterilizálni mindent, mert nem lesz egészséges immunrendszere a kölöknek.

Melegítésügyben nem tudok én sem újat mondani, én is azt hallottam mindenhol, hogy amit már egyszer megmelegítettünk, az inkább kuka...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok! Kép
Göndörzsof, HATALMAS GRATULA!!

Rókica!
Te olyan okos vagy Kép Szükségem lenne szoptatós étrendre, tudsz erről valamit? Mit ehetek, és mit nem, mert vmi nagyon bántja az én kis drágámat 2 napja Kép
Sis,
jó hallani Rólad Kép
előre is nagyon köszi
szmercsa
szmercsa

Na,lemostam a kiságyat ecetes forróvízzel,egyátalán nem büdi!
A szivacs meg kint szellőzik néhány órája,süti a jó kis napocska....az is fertőtlenít!
Egyébként én is csak most első alkalommal mostam és vasaltam ki mindent ilyen gondosan kívülről-belülről...később csak a bodykat és a pelusokat meg a kifogókat,kapucnis törcsiket fogom,amik közvetlenül érintkeznek a bőrével.
Én sem vagyok híve az agyonfertőtlenítésnek,ez az első alkalom kivétel,mert egy csomó dolog vadi új volt és csomagolásból vettem ki,azt meg azért ki tudja kik fogdosták össze csomagolás előtt.......
Most picit pihizek,mert keményedik ám rendesen a pocim.....Kép
De ma estére állni fog a kiságy berendezve ígérem!!!Kép
annamami

Itt vagyok, és nem fogjátok elhinni, még EGYBEN!KépKép

Viszont voltam anyukámmal megint a Lurdy-ban és vettem bosszúból még 2 zsákotKép Ezek olyan fekvős fajták és lehet hogy hülye vagyok, de én hálózsák helyett szánom ezeket.

Most még csak benéztem, megyek teregetni, meg odateszem a rakottkrumplinak valót aztán jövök, csak akartam közölni a fontos hírt, hogy nincs hírKép

A nyákdugóm olyan mennyiségű, hogy kitart tegnap óta, ki tudja még meddig, fájásaim picik vannak és tök rendszertelenek. Reménykedem benne, hogy holnap a CTG-n látnak majd valamit és akkor talán ott is megvizsgálnak és hátha a motoszkálástól tágulok. Csak az éltet, hogy eddig nem fájtam, és ugye kitágultam 1 ujjnyira, akkor most hogy fáj, talán tovább tágultam. De a fájáson kívül inkább azt érzem, mintha egy 4kg-os tekegolyó próbálna kibújni odalent. Ez normális?

Sis, üdv újra itt, már azt hittem rég babázol te is, de akkor úgy látom szolidalitást vállaltál velünkKép

Zsofy, Megann, tuti 10000%, hogy kaptok sms-t, ha megyek a kórházba szülni. Ha nem, akkor kitagadhattok a babanet-ről, de nem kockáztatnám meg!Kép Meg különben is, úgy örülnék, hogy szerintem még anyósomnak is üzennékKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,
fúú, egy az egyben ugyanazok a tünetek nálam is !

Nyákdugó már négy-öt napja csordogál, pici fájások voltak, szerdán 1 ujjnyi, és azóta tekegolyófíling, meg fájások ritkán Kép

Holnap szülünk?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, én nagyon szívesen szülnék veled, de sajnos itt az a módi, hogy mindenki előttem szül, én a sor végén állokKép Úgyhogy húzzatok bele, hogy most már én is mehessek szenvedni a szülőszobábaKép

Viccen kívül én már nem akarok tervezgetni, mert most már mindig csalódok. Lehet hogy nyitok egy új topicot, a címe: akikben bennragadt a babaKép

De amúgy szülhetünk holnap is, ma is, meg igazából már mindegy mikor, csak szüljünk. Benianyu? Te most hogy állsz?

Hari

Kép
Kép
hari

Ildi,
ne aggódj, Olinak lesz elég tej ott!
nekem is volt ilyen megcsappant időszakom!
Jobb lesz 1-2 nap múlva! Fejj egy kicsit esetleg.

Szenty:
Lilla babám 3100grammal született,8hetesen most 4900gramm, de csak 53centis, Így nemrég,úgy 5-6 hetesen nőtte ki végleg az 56-os ruháit és hord 62-est, ami szerintem még 1-2hónapig bőven jó lesz rá.
az a helyzet, hogy nem annyira a súlyától mint inkább a hosszától függ majd, hányas ruhát hord.
Tudom, legszÍvesebben mindent megvennél előre, de majd születése után vegyél többet abból a méretből,ami jó rá!bár tényleg gyorsan nőnek!
számolj napi 2ruhaváltással átlagban. lesz olyan is, hogy 3 meg olyan is biztos, hogy tiszta marad.vegyél sok pici,puha partedlit(előkét)
és add rá, én Így vészelem át váltás nélkül a napokat,mert az előkét nyálazza össze vagy bukja le,Így elég azt kicserélni. persze nagyobb bukásnál öltöztetés van...

Mea,
nekünk is a nivea sensi pöttyöket okozott...
én sem melegÍteném kétszer fel ugyanazt a tejet.rossz érzésem lenne tőle.
jobb a friss!én egyszer melegÍtettem fel saját tejet fagyasztóból, de Így is éreztem rajta, hogy nagyon más, mint az eredeti volt pedig sterilen fejtem, azonnal fagyasztottam és vizes-melegÍtéssel,nem mikroban melegÍtettem!

Angelani
detto...most nem, mert ma Lilla megangyaliasodott koppkoppkopp...
de amúgy fél napig Írok egy üzit...

ja, lányom kibÍrta megint jól a 3 órát és a 70 után ezúttal 110-et szopizott.aztán fél órát huncutkodott és negyed órát sÍrt-gondolom hasgörcs...-és most megint angyalian alszik, miután kibirkózta magát velem-biztos elfáradt- mert le kellett vágnom a körmeit,nem várhatott tovább!
zsofy

Zsofy, ha alszik akkor nem lehet körmöt vágni? Vagy arra felébredne? Én nagy naívan azt hittem, elég megvárni, míg elalszik és akkor hajrá körömvágás.

Bár így legalább jól lefárasztottadKép

Nektek hány napig jött a nyákdugó? Bár tudom ez sem törvényszerű, hogy mindenkinek ugyanaddig tart, de talán ha a többségnek nem tartott nagyon sokáig, az azért jelent valamit. Ha jól emlékszem Angelaninak mondjuk tök sokáig jött. De lehet hogy nem ő volt?

Hari

Kép
Kép
hari

Áháháh Kép

Én is ezt akartam írni, hogy miért nem álmában Kép

Nekem ilyen tök sűrű váladék formájában, pöttyözgetve, főleg mikor reggel felkeltem. Most ez ami van, szerintem már más lehet, ha az ember egy ujjnyira nyitott, nem hiszem, hogy ott még bármilyen dugó megállna...

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, nem is ez volt a kérdés... vagy egy hétig szerintem...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, elindulunk egy utolsó anyulátogatásra Dharasztira, jók legyetek, majd jövünk!
Lehet, hogy már hárman Kép

Pusztok

Sis

39+5

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Angelani, Mea!

Na akkor megnyugodtam, hogy nem csináltam tul nagy hülyeséget tejcsi ügyben....
Én is max 24 órán belül felhasználom azt ami a cumisüvegben van, de általában nem is kell hozzá 24 óra....
Ja és olyan is volt már, hogy 2-3 órára kinthagytam a szobában a maradékot...abból sem lett baj....
Nemtom.......mindenki csinálja ahogy jónak látja, de tényleg kár feleslegesen kiöntögetni a tejcsit Mea...., talán egyszer próbáld ki te is, hátha neked is bejön a dolog... ja és nem kell ám tulmelegiteni....Lénácska szobahőn is boldogan szürcsöli a tejcsit...

Megjártuk az IKEÁT....hát teljesen idegbeteg vagyok, le is irom hogy miért....csak még annyit a tejcsi témához, hogy most viszon 3 órát rázkodott a cumisüvegben a tejcsi 60ml és olyan szemcséssé alvadt, úgyhogy nem rizikóztam a csapban végzteKépKépKép
Majd megszakad a szivem érteKépKépKeserves munkám gyümölcsét a csapba önetniKépKépKép
Most ujult erővel fogok neki a brutál fejéshez mert szörnyű érzés volt kiönteni 60 ml-tKépKépKép

ÉS HOGY MIÉRT VAGYOK IDEGBETEG???

Ahogy tartottunk az ikea felé, férjem beszélt anyóssal telefonon.... és csak arra lettem figyelmes, hogy a párom mondja, hogy nem még nem beszélt velem a vasárnapról...
Na belém mint a villám csapott, hogy ezek jól megbeszélték, hogy vasárnap lemegyünk a Velencei-tóhoz a nyaralóba, mivel a férjemnek azt a rohadt szájbavert medencét kell letéliesitenie...
Persze egyből levágtam és már abban a percben mondtam hogy felejtsék el...
Annyira kiakadtam ,hogy szintén majdnem bőgve orditottam a férjemmel, hogy nem gondolja e, hogy mielőtt bármilyen fenomenális ötlettel előáll bárkinek is, előtte talán velem kellene beszélnie, legalábbis abban a dologban ami rám és a gyerekre tartozik???
Merthogy nekem k...ra nincsen kedvem vasárnap a nyaralóba menni....3 hetes gyerekkel...
Mondtam neki, hogy k...va jó, hogy most megint én leszek az ügyeletes szemétláda, mert egyből levágja anyós hogy én nem akartam menni, mivel ugye a férjem a saját elmondása szerint "felvetette" csak hogy majd megbeszéli velem....
Mondom:Király! Felvetette! Talán felvethette volna nekem előbb, mert igy csakis én lehetek a "rossz".
Persze aztán jött a duma, hogy az ő anyja mennyit dolgozik és mindig kérdezi, hogy mikor láthatja a gyereket, és mikor foghatja a kezébe..., merthogy mindenki kézbe foghatja...
És hogy az ő anyja nem nyugdijas(mint az enyém)... hogy bármikor eljöhet...

Na mondom ácsi, nehogy már én alkalmazkodjak egy 3 hetes babával más napirendjéhez, meg munkájához, meg a rohadt nyaralóhoz...
A kézbefogásról meg annyit, hogy ki a k...va Isten az a mindenki???? A senki???
Merhogy továbbra se engedtem senkinek kézbe venni, csak az a havercsaj kapta ki, akkor is bőgve basztam le a férjemet anyós jelenlétében, hogy mi a f...nak van a gyerek mellett, ha még arra se tud figyelni, hogy ne taperolják össze a babát....

Aztán mondtam a férjemnek, ha úgy érzi, hogy anyucival kell megbeszélnie mindent először, akkor akár oda is költözhet....
És azt is mondtam, hogyha elapad a tejem, akkor ő lesz az oka!

Na szóval rajtam van a bőgés megint....

És a legrosszabb, hogy a férjem nem szándékosan ilyen hülye, hanem rohadtul nem gondolkodik előre, és meggondolatlan marhára....

Ja és ezer bocsánat a sok sok ronda szóért, de annyira kivagyok, és sajna sokszor káromkodtam régen is.....de megigérem leszokom róla, ne tanuljon rosszat Léna baba az anyucitól...

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
Étkezésnél az én babám szerintem viszi a pálmát Kép
A korházban 3 naposan leszívott 90ml-t a cicimből- és majdnem annyival jöttünk ki mint amennyivel született.3055 grammal született és 3000 -al hoztuk el. 6 naposan leesett a ködökcsonkja amikor pont kint volt a védőnő és amikor hasra fordította a babikát tartotta a fejét rendesen. Teljesen ki volt akadva, hogy milyen erős baba.
Most 5 hetes múlt csütörtökön és 4800!!!! gramm. szóval jó sokat hízott, de a doki nem mondta hogy baj lenne, hanem hogy majd le fog lassulni a gyarapodás. ÉS jó hasfájos is, de ennyi kaja után nem is csodálom.Már három féle homeos bogyit is vettem, most mi is a camomillat próbáljuk. Egyébként Europarkban homeos gyógyszertár van- Csak szopizik, de volt hogy 180-at, volt hogy 100-at. Abszulút változó. 3 óránként eszik.
Törlőkendő: Nivea, de mi is néha pöttyik vagyunk és akkor lehet, hogy a törlőkendőtől???
Pelenka: jelenled Pemp.2-es, de van otthon Libero, Huggies, Babylove, meg még egy fajta. Most a kisérletezés korában vagyunk-
Fürdés: patikai, mert mástól kipöttyösödött
Nálunk az öltözködés borzasztó, akkor ordítás van ezerrel. a fürdés az jóó.
Gratulálok a friss kismaminak. ÉS kitartás a többieknek.
Pusz: Kriszti
Rolikáról kép:KépKépKép

KépKép
Kép
csikken

Kismama!

Hát ez szörnyű, most jött egy hibaüzenet hogy nem fogadja a boxod a mailemet, merthogy nincs is ilyen nevű postaláda...

Na jó meguntam, tehát....

Csató Magdolna
Csömör, 2141 Vizműsor u. 51.

Remélem illetéktelenek nem élnek vissza az adataimmal

Megann

Kép

Kép
megann

Mea!

Még azt elfelejtettem, hogy a tápszert azt én is kiöntöm...
Azt nem sajnálom annyira mint a tejcsit...

Többiek...nektek mi a véleményetek erről a témáról???

SÚLYGYARAPODÁS!!!

Van valaki akinek a babája nem 30-40 dekát hizik hetente???
Félek hogy nekünk nem lesznek ilyen értékeink..pláne ha igy marad a dolog és csak 6 szor eszünk egy nap....és abból van egy 100 alatti érték is...KépKép

Drukkoljatok, hogy nehogy fogyni kezdjünk....KépKép
(Na tessék a következő parámKépKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Göndörzsóf!

GRATULA !!!! Kép

Hari!

Itt baba lesz hamarost. Kép

Nálam semmi tünet, teljesen egyben és aktívan (most vitteem karatézni a fiamat), semmi előjel. Kép

Benianyu? Veled mi újság?

Hétvégén szülünk? Kép
Nekem hétfőn a kiírt napoin van randim a dokimmal 11-kor, akkor megbeszéljük TOVÁBBIAKAT.

Dóri
39+4
Vendég

Sziasztok!

Szenty1!
A mi kisfiúnk 09.06-án 51cm-el született és 2720g-al.
Most 53cm és 3500g.
Még mindig jók rá az 50-es ruhákKép
Mondjuk az is számít, hogy mennyire szűk fazonú a ruciKép
Egyszer kimásoltam innen valamelyik topikból erről egy üzit. Most beillesztem neked:

Gréta 54 cm-rel született, 56-os ruha jó.
1 hónap múlva 56 cm-es, még jó az 56-os, de már szűk is lehet, 62-eseket el kell kezdeni.
2 hónapos: 58 cm, 62-es ruha jó
3 hónapos: 60 cm, 62-es ruha
4 hónapos 62 cm, 62-es ruha jó, de már kellhet 68-as is
5 hónapos: 64 cm: 68-as ruha
stb.

Nekünk nem kell sokszor átöltöznünk.
Este fürcsinél mindig kap tiszta rucit, napközben talán egyszer öltöztetem át, de csak az időjárás miatt (reggel még hüvi van). Vagy ha esetleg lebukja a rucit, akkor csere, de eddig max. 3X kellett egy nap váltanunk.
Lehet, hogy most mindenki furcsán néz majd rám, de nem izzad, nem büdös a gyerek. Még nem mászik és nem is koszosKép
De legyen rövid és hosszujjú body és rugi is.
Erhardot úgy szoktam öltöztetni, hogy ha rövidujjú body van rajta, akkor hosszujjú rugi. De ha hosszujjú body van rajta, akkor nem mindig rövidujjú/ujjatlan rugi. Ez a hőmérséklettől is függ. Van, hogy napközben is hálózsákban van.
Takarója van, de általában lerugja magáról.
Nem szoktam túlöltöztetni és nem is reagál. Amikor megyünk valahova és jobban felöltöztetem, általában nyűgösködik, mert melege van.
Na ennyit az okoskodásból.

Mennem kell.
Csak este jövökKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lassan kész a kaja, a párom is hazaért, úgyhogy megyek. Most épp nyákdugóm sincs már, lehet visszacsukódott a méhszájam is márKép

Megann, meg tudlak érteni, hogy ideges vagy, de azért próbálj kicsit megnyugodni, nehogy tényleg a tej rovására menjen. Annyit nem ér se a párod, se anyósod.

Holnap úgy volt, hogy jön velem a párom az István kórházba CTG-re, de most mondta, hogy mégis dolgozik, úgyhogy kulloghatok egyedülKép Ha hazaértem írok.

Jók legyetek!

Hari 39+6

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, nem is nagyon volt hozzá türelmem- elnézést! Ha van új anyuka, babus, gratulálok! Mégegyszer bocsánat!
Teljesen el vagyok keseredve, szeretnék tippeket kapni, ha lehet. Egyik napról a másikra szinte teljesen elapadt a tejem. Pedig sosem gyulladt be a melem, mindent megpróbáltam, mégis. Adjatok tippeket, kérlek, hogy valahogy meg tudjam menteni a tejecskét- amíg még akad. Egyáltalán, ha ennyire lecsökken a tejtermelés, van még esély rá, hogy több lesz még valaha?

Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!

Penna Kép Üdv újra itthon! Tamara továbbra is gyönyörű!

Angelani! Én sem teszem tisztába Gergőt kaja után. Előtte mindig kakis, azt muszáj leszedni, de utána szinte mindig édesen alszik, és semmi baja nincs a bőrének a kakitól, így nem macerálom. Én is gondolkodtam már rajta, jó-e ez így, de ő is nagyon sokat bukik, még pelenkázás nélkül is, úgyhogy most így csinálom.

Egyébként számomra egyelőre hihetetlen, mennyire jó baba Gergő, erre nem is mertem számítani Kép Nyilván még ezerszer változhat a dolog, most mindenesetre kiélvezem Kép Három óránként ébred, van, hogy még tovább is kihúzza. Balázs annak idején kétóránként evett négy hónapos koráig, de ez nem jelenti azt, hogy azt a két órát alvással töltötte!

Most mennem kell.

Hari, Benianyu, hajrá, nagyon szorítok!!!
Láttátok a táblit? tök jó, az utolsó 4 szülés Mávos volt!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Zsófnak nagy gratulaKépKépKép

ZsófyKép
nálunk állítólag csak a tejtől jönnek a pöttyök, és kaptunk rá mi is (gyógyszertárilag kevert) kencét. Elég jó tőle, bár csak este, fürdés után kenem.
Hogy száraz-e Kornél bőre???? Nem is tudom... Te honnan tudod??? Nem hámlik meg ilyesmi...
Kati
Vendég

Baby20!

Sajnálattal olvasom hogy mit irsz...tudod én is kevés tejcsis vagyok ezért ezerrel átérzem az érzéseidet...

Figyu, szerintem ennek oka van..mármint hogy egyik napról a másikra....Ilyet én még speciel nem hallottam, úgyhogy lehet hogy tök banális oka van...
Sajnos okosat nem tudok mondani, és tudom hogy a tanácsom is nehéz, de próbálj meg eljutni az István kórház szoptatási tanácsadójához Sarlai doktornőhöz, ha jól emlékszem, vagy legalább telefonon hivd föl, hogy hátha telefonon is meg tudja fejteni az okot....

És itt van még néhány szoptatási tanácsadó elérhetősége... én is egy nagyon kedves lánytól kaptam, aki nosztalgiából olvasgat minket és meghatotta a "szenvedésem" és három gyerkőc mellett próbál nekem folyamatos lelki támogatást és segitséget nyujtani(örök hálám neki a kedvességéértKép)
Rózsa Ibolya, IBCLC laktációs szaktanácsadó
Személyes tanácsadás a család otthonában
Időpontegyeztetés: 06-30-583-4877, (30) 482-9342
www.iboly.hu

Schneiderné Diószegi Eszter IBCLC laktációs szaktanácsadó
Tel.: 30/9522-115, dormouse@freemail.hu

Martinovichné Debulay Bianca IBCLC laktációs szaktanácsadó
Tel.: (1) 202-2157

Sződy Judit, E-mail: j.szody@sanomabp.hu

W. Ungváry Renáta IBCLC laktációs szaktanácsadó
Tel.: 30/202-0870

Fővárosi Szent István Kórház
Dr. Sarlai Katalin
1024 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
Időpontegyeztetés szükséges!
Telefon: 216-0350 / 1644, 455-5700 / 1644

Nagyon drukkolok...

Megann

Kép

Kép
megann

Zsofy,Angelani!

Köszönöm,sokat segítettetek!
Gratulálok nektek,nagyon szépek a babák,minden jót kívánok!

Szenty

KépKép
szenty1

Szmercsa:

Én azt olvastam, hogy a mindenféle megkötések, hogy mit szabad és mit nem szoptatás alatt inkább kultúrfüggőek mint tudományosan megalapozottak. Ezzel együtt, ha a babád érzékeny valamire, érdemes a tejtermékekkel kezdeni, mert sok baba még az anyatejen keresztül is érzékeny a tehéntejre. Próbáld meg először ezeket kiiktani 1-2 hétig.

Megann:

Ne parázz, biztos jól fog gyarapodni Léna baba. Minden baba másképp gyarapszik, azt olvastam ez genetikailag kódolt! De ha nagyon parázol, méresd le, de szerintem amiket itt leirtál, hogy mennyit eszik, semmi ok az aggodalomra. Zsuzsa baba első két hétben mikor itthon voltunk 400 grammot hizott hetente, most legutóbbi héten "csak" 200-at. Tehát lelassulnak. Ne aggódj! Zsuzsa egyébként általában 80-at eszik, ezt már irtam. Igaz, ő 2,5-3 óránként általában.

Kata!

Miből gondolod, hogy elapadt a tejed? Mennyi idős a baba? Ne feledd, hogy egy idő után már nem feszülnek a mellek, de ez nem jelenti azt, hogy már nincs tej bennük! Csak hogy a melled hozzászokott az új programhoz. Az, hogy a baba 10-15 perc alatt végez a szopival sem azt jelenti, már nincs bennük tej, hanem hogy ő ügyesebben szivja ki magának. Ha viszont állandóan mellre kéredzkedik és nyűgös, akkor éppen növekedési ugrásban van, és igy próbál tejet csinálni magának.

Egy megoldás van: tedd mellre akárhányszor csak kéri, óránként is, és hagyd rajta ameddig le nem cuppan magától, akkor is ha csak "cumizik" mert azzal is serkenti a tejtermelést. Két etetés közben pedig fejd le mindkét melledet. Minél több tejet tudsz kisajtolni a melleidből, annyit fog legközelebb is termelni, tehát CSAK úgy tudod szaporitani, ha minél többet kisziv a baba és te kipumpálsz. És igyál!! Sokat! Sok szerencsét. És az is jó ötlet, hogy a Megann által megadott szopis tanácsadók egyikét felhivod.

Még info:

Ezen az oldalon menj le a "ha kevés a tej bekezdésig"
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany_szoptatosfuzet4

Ez általános info a szoptatásról:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany_szoptatosfuzet3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kata:

Még info: http://www.lll.hu/node/4

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Mi Pampers Newborn-t használtunk, az nem vált be, most Libero 3-6kg-ig van, ez tuti jó! Törlőkendőből a Huggies Aloe nekünk tutira bevált, vastag is, és nincs kiütés, és tök jó illata is van.

Fürdéshez a gyógyszertári fürdetőkrémet használjuk.

Most eddig tudtam visszaolvasni, éhes a gyermekem, majd még jövök!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vrucsincá:

Szintén az LLL weblapjáról:

Sok idős asszony elmondásával ellentétben a szoptató nők többsége azt tapasztalja, hogy mindent ehet, amit szeretne, anélkül, hogy bármi hatása lenne a csecsemőjére. Esetenként, különösen olyan családoknál, ahol az ételallergia előfordul, az anyák azt veszik észre, hogy van valami az étrendjükben, ami panaszt okoz a csecsemőnek. Leginkább a tehéntej vagy más termékek, pl.: tojás, citrusfélék azok, amelyek leggyakrabban előidézik ezt. A közelmúltban végzett kutatások bebizonyították, hogy csak igen kevés mennyiségű koffein jelenik meg az anyatejben, ezért kis mennyiségű kávé, tea vagy kóla rendszerint nem okoz problémát. Ha azonban az ön gyermeke nyűgös, sokat van ébren, a koffeinfogyasztás csökkentése segíthet mindkettőjükön, hogy többet aludjanak. A csokoládé a koffeinhez hasonló anyagot tartalmaz, de sok anya úgy találja, hogy kis mennyiség semmilyen hatással nincs a szoptatott csecsemőre.

Ha úgy látja, hogy összefüggés van a rendszeresen elfogyasztott étel és a csecsemőjén megjelenő tünetek között, próbálja meg 10-14 napra kiiktatni azt, vagy azokat az ételeket az étrendjéből. Ha a tünetek megszűnnek eredményes volt. Ha nem, akkor tovább kell kísérletezni. Ha azt tapasztalja, hogy fontos élelmiszereket kel kiiktatni, például a tejtermékeket, akkor beszéljen az orvosával vagy diétás szakemberrel arról, hogy milyen lehetőség van a tápanyag, a vitamin/ásványi anyag pótlására.

http://www.lll.hu/node/11

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pelenka: Pampers 3 - utálom!!! kipróbálni vettem egy jó nagy csomagot, de állandóan kifolyik belőle a pisi, ha háton fekszik...
Törlőkendő: Nivea, Mea, én szivesen veszek tőled, de elmenni nem tudok érte...
A babakocsival látom nem csak én jártam pórul. Anno Graco-nk volt, de azt nagyon utáltam. Akkor már jobb ez...
Vendég

Kornél ma egész nap aludt, de úgy látom meglesz ennek a böjtje, mert már egy órája csak a kezemben csendesedik el.Kép

Én pont kaja után cserélek pelát, mert gyakran evés közben rottyant be. És általában az éjjeli evést célozza meg a kakálással is a kis Fing Feri, így nem tudom megúszni az éjszakai pelus-cserét...

Szopi: én már a kezdetektől két ciciből etetek mindig. Hagyom, hogy az egyiket alaposan kiszívja, a másikra pedig csak ráteszem büfi után. Na általában abból is rendesen befal. Nem tudom Ti hogy csináljátok, nekem semmi kapacitásom fejni... Mikor??? Nemhogy minden szopi után, de úgy általában sosem. Van fél liter aranytartalék a hütőben, aztán slussz... Pedig kéne, hogy tutira kitartson legalább fél éves koráig a tejciKépKépKép!!!

Kati
Vendég

Sziasztok,most nem tudtam visszaolvasni,mert egész nap dolgoztam ma és hulla fáradt vagyok....
DE!
kész van Marci kiságya,összes cucca kimosva-kivasalva glédában áll!KépKépKép
MOST megnyugodtam!!!Kép

Íme a beígért képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
annamami

Sziasztok! Kép Kép Kép

Még mindig egyben. Kép Egész délután a játszón voltunk. Kép
Kisebb összehúzódások vannak, tök rendszertelenül és nagyon sok combizomgörcs. Ennyi....

Hari,
az új topicodban "akiben bennragadt a baba" számíthatsz rám. Kép Kép Kép

Dóri,
Hajrá neked is. Bár látom, te is aktív vagy.

Titeket nem idegesít a sok kérdezősködő? "Még mindig nem bújt ki" (de b@zd meg, bocsánat!) És nem csak ismerős, hanem kevésbé ismerős is. Miért kell nekem udvariasan végighallgatni pl. az óvódatitkár néni szüléstörténeteit, vagy mondjuk a közös képviselőét? Mindegy...

Megann,
Teljesen igazad van és jogos is, hogy így felhúztad magad, de most mégis próbálj egy kicsit kevesebbet idegeskedni. Pont Lénababa tejecskéje miatt. Már tegnap olyan jól ment a szoptatás, nyugodt voltál és jókedvű.

Pusz
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

ZsofyKép,
ugyanazokkal a paraméterekkel születtek lurkóink, talán 2 hét eltéréssel, de úgy látszik máris lehagytunk Titeket. Kornél 5,5 kg volt hétfőn!!!! Nem hiába, fiú!!!
Trisztán is nagyobb a koránál, az apjukra hasonlítanak, hál IstennekKép!!!

LányokKép,
hát én úgy örülök, hogy rendeltem kaját... Egész jól bevállt, úgy néz kiKép. Egy csomó időt megtakarítok. Délelőtt le tudunk menni a játszóra, és még sütit is sütöttem a héten, pedig 1000 éve nem volt rá energiám....
Persze nem megy ez sokáig, ha már 3 vizipolóst kell majd etetnem, akkor nem lesz elég a rendelt kajaKép, de ez még jó 5-10 évKépKépKép!!!

Fius mamikKép,
Ti húzkodjátok a kukacot??? Anno az volt a trend, hogy minden fürdetésnél kell, de az új dokinéni azt mondta, hogy nem kell hozzányúlni...????
Vendég

Annamami,
Nagyon szép lett a kiságy! Kép

benianyu

Látom másnál sem jött be a "második gyerek hamarabb érkezik" általánosítás. Nem igaz, BenianyuKépKépKép?
Vagy nem is számítottál rá???? Én nagyon, aztán mégis később jött, mint az első. Röhejjj!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a tanácsokat, még nem olvastam a linkeket, most megyek is. Az az igazság, hogy tegnap estére már szinte semmi tejem sem termelődött. Eddig tápot nem kapott, 120-130 körül szokott enni, most meg két mellemből(!) tudok neki nagy nehezen 90-et adni. Sajnos semmi okosat nem tudott mondani a védőnő sem- most hívtam- ,csak azt, hogy előfordulhat, hogy a hormonoktól van. Most még hétvégén megpróbálok mindent, ha nem megy (hétfőn viszem méretni a picit- azon a mérlegen látjuk igazán a fejlődést, mert nekünk csak tolósúlyos van), akkor marad a táp. Az a gond, hogy a pici sem jelzi úgy, hogy éhes lenne, de nincs elég tejem, az biztos (próbálkozom a fejéssel, még ha üres is a cicim, de 10ml-nél több nem jön még 2órával a szopi után sem. Kép Kép Kép
Kérdezte a védőnő, hogy nem ért-e stressz, mert attól lehet, de semmi ilyen nem volt (max. az, hogy tegnap este találtam egy kb.10cm-es vastag lábú, nagy potrohú pókot). Próbálok nem idegeskedni, hátha még menthető. A babus sajnos csak 3óránkét kéri a cicit, ha előbb is adom neki, nem fogadja el (úgyhogy csak a fejés marad). A cumisüveget sem fogadja el (még pohárból sem iszik), pedig van elrakva tejem (mert anno még a hűtőbe is jutott). Éjjel is hiába keltegetem, fel sem kel, átalussza az éjszakát (21órától 4-ig alszik), úgyhogy tényleg nem tudom, hogy éhes-e, de az biztos, hogy szép lassan fogy el a tejem, azt itthoni mérleg pedig azt mutatja, hogy nem hízik a pici. Kép Kép Kép
Most Laktoherbet iszom, hogy mennyire válik be, nem tudom.
Na megyek, megnézem a linkeket!
Mégegyszer köszönöm!

Kata

KépKép
baby20

AnnamamiKép,
tényleg szép az ágyikó. De a párnát nem is értem minek adják hozzá???
Kati
Vendég

Annamami!Kép
Gyönyörű a szobaKép

MegannKép
Együttérzek veled és itt nyugodtan tombold ki magad, és még káromkodhatsz isKép
Néha mintha magamat vélném felfedezni bennedKépKépKép

Te is olyan kis anygalnak nézel ki de ha felhúznak...........KépKépKépKép

Ugyanilyen vagyok én isKép

Remélem már lenyugodtál azótaKép

Na lelépek mert sír egész nap a bébi, alig aludt ma.
Nem tudom mi lehet vele....Kép

Nektek nem nyűgösek a bébik???

Na jó éjt!

Aki szülni készül hamarosan: HAJRÁ!!!!!KépKépKép
Akinek már megvan a baba : Jó éjszakátKép

Mea
mea

HariKép
nem szülszKép
de majd holnapKép
drukkdrukkdrukkkk!!!
Harim, nem jó embert kérdezel, mert nekem három hétig!!!36.héttől jött a nyákdugó...mert az a vacak újratermelődik, de mivel nyitva a méhszáj, nem tud ottmaradni.nekem 35-36.héten már kinyÍlt,36hetesen volt bő 1 ujjnyi és a 39.héten szültem...

Na,Lillához hozzá se merek érni, mikor vééégre éppen alszik, nehogy felébredjen!de régebben próbáltam álmában, nem megy, felébred.
Próbáltam miközben szopizik, az elég röhelyes lehetett,de szerencsére nem látta senki...maradt a birkózás.

ami után ma 1/4óra múlva feléledt édes álmából a drága és még csak 2 óra telt el az előző etetése óta, mikor követelt kaját, kicsit adtam neki-a selejtes cicimből,amelyikben kevés a tej és hiába fejem/adom Lillánk 110szer,nem lesz benne több...
evett 60-at, aztán fürösztöttem,ordÍtott persze, leápoltam a bőrgyógyászaton kapott/felÍrt cuccokkal,
és elaltattam...na azt hiszitek aludt?...˛fél órát csak, aztán elkezdett kajáért üvölteni, de megint csak 2 óra telt még el az előző kajája óta(bár sejtettem, hogy a 60 kevés lesz neki) és próbáltam kihúzni vele még egy órát, de 20 percig úúúúúgy üvöltött,hogy rámtört a zokogásKépKép és nem bÍrtamKép
adtam neki és megevett 160grammot!!!
nnna ezek után azt hiszem jobb, ha a 3óránkénti szoptatás-próbálkozást is elfelejtem...jobb neki szerintem, ha sűrűbben eszik 50-70 grammokat, mintha egyszerre 160-at...

na mindegy...lehet, én egy gyenge fos vagyok, de látnátok azt a kétségbeesett kis arcát,ahogy zokogKépKépKép a szÍvem darabokra szakadna, ha hagynámKép majd ha nagyobb lesz és tényleg csak "hiszti" lesz a sÍrás mögött, akkor igyekszem keménykedni, de amÍg ilyen csöpp, és csak zokog keservesen,mert nem érti, miért nem adok neki enni vagy miért nem megyek oda hozzá,addig nem.
bÍzom Atkinson és társaibanKép

Angelani, na ezt az üzit én is ezerévig irtam.

Hari,lehet, mire befejezem megszülszKép

Lányok!
Nagyon rossz a névmemóriám...meg mostanában mindenfajta memóriámKépKép...

ezért minden babás vegye magára:

GYÖNYÖRÛEK A BABÁITOK!!!
Kép
remélem szegény Lilla azért nem lesz ilyen az igány szerinti szopitól!KépKép
zsofy

Zsófy,

Nem csodálom hogy nem birod hallgatni a kislányod zokogását, én 5 percig se birom. Miért is lenne baj hogy ilyenkor az ember felveszi, megbabusgatja, mellét kinálja neki? Ez neki a biztonság, a megnyugvás. Igy is éri őt elég "atrocitás" :D mármint amit ő annak fog fel, az orrcsepegtetés, fürdetés, öltözés/vetkőzés, stb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

GöndörzsófKép

Hatalmas gratula Bulcsú babához!KépKépKép

anyapoc

Csak próbálok a telefonról üzenni de lehet hogy nem fog sikerülni. Benianyu,engem is baromira idegesítenek már a kedves érdeklődők,lassan már a saját anyukám is.De hát csak kiváncsiak és drukkolnak.Na de hamarosan túl leszünk rajta.(remélem) Hari

Kép
Kép
hari

Benianyu Kép

Köszi-köszi,most már nyugodt a lelkem!Kép

Nemesek Kép

Az ágyikót természetesen pelussal a feje alatt és hálózsák+puha kistakaróval fogjuk még használni mostanában ez az ágynemű szerintem 2-3 éves korában lesz majd jó neki+az oviban!
Csak addig marad most az ágyban amíg hazajövünk a kórházból,aztán kicserálem!
Na megyek eltámolygok az ágyamig,rettenetesen fáradt vagyok.......Benianyu a telcsi mellettem lesz...ha esetleg szülnél!Képcsak dobd az sms-t! OK? Akkor már pattanok is ki!KépKépKép

Jó éjt holnap jövök!

annamami
34+5
annamami

Annamami!
nagyon cuki a kiságy!
Ja, én se értem minek adnak párnát a brendongarnitúrába, a miénk már nem is tudom hova lett...Húúú,nagyon irigylem a hintaszékedet, mert nekem mostanában folyton át kell változnom Lillának hintaszékké...úlyabban Így kell őt ringatni az alváshoz.

Na,remekKép
a saját anyámmal ezer éve először nem értek egyetKép
szerinte be kéne tartanom a 3 óra szopiszünetet és hagynom kéne sÍrni ,hogy aludja át az éjszakátKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
de én nem akarom!!!szegény még csak 8hetes!
persze anyukám nem akarja rámerőltetni a nézeteit vagy ilyesmi, tiszteletben tartja,hogy Így gondolom és nem szól bele, csak jól esne, ha egyet is értene...nemtom mért,de jól esne...

Megann!!!
nem ismerős a szitu?
Anyósom dettó!!!az is ezen hisztizett,hogy mindenki megfoghatja Lillát,csak ő nem...a mindenki az az anyám egyes egyedül...
de neki is át kell hozzá öltöznie és "be kell mosakodnia" sebésztisztaságúraKép
de tényleg vigyázz,mert nekem anyós miatt majdnem elapadt a tejem, mikor csinálta itt a hisztijeit és halálra idegesÍtett!!!én kitiltottam 1 hétre, amÍg lenyugodtam!
vegyen már vissza...a végén már ő is hozta ide a váltásruháját,hogy ő itt babázni fog...hát nem fog!!!majd ha kimossa a pofáját és elszopogat 20torokfertőtlenÍtőt, de akkor se. akkor adnám oda a gyereket max a kezébe, ha szkafnderben jönne...
Megértelek, hogy ki vagy akadva!!!

Baby20
KépKépKépnagyon sajnálomKépKépKép
drukkolok!

Nemesek Kati
érzem a tapintásán,hogy száraz a bőre Lillának.
jaja,jól lehagytatok!!!de hát Lilla pöttöm lánykaKép
a pampers3-ból nekem is kipisilt Lilla.basszus,pont az van rajta és háton fekszik terpeszpelusban...biztos akkor megint ki fog szegény pisilni!csak én azt hizzem, múltkor azért pisilt ki, mert még nagy volt rá...de a pampers 2-est meg már nagyon kinőtte!alig lehet rácsukni és tökre elszorÍtjaKép a pociját meg a combját de éri jól körbe.

Szenty
köszi szépenKép
zsofy

Rokica,
ugye???szerintem is!kösziKép

Kati,
NNA,most idegesÍtem magam, hogy teljesen ki fog menni Lilla szeméből az álom, mert majd teljesen át kell őt öltöztetnem mert kipisil a buzi pampers 3-as pelusból...grrrr...
még szerencse, hogy rajta van a terpeszpelenka, az remélem felfogja a pisit,ha kifolyik...
ja,és majd tuti pont most fog Lilla éjfélig aludni és majd éjfélkor verem ki az álmot a szeméből,hogy 4-ig utánna nyifogjon szegénykémKép

nna, nem is gondolok erre,hogy ne bosszantsam magamat...
zsofy

Kati,

Igazából csak amiatt számítottam rá, hogy a második baba előbb jöhet, mert a dokim két és fél hete, mielőtt nyaralni ment megvizsgált és azt mondta, hogy már nem húzom sokáig. Ma meg is lepődött, hogy megvártam. Egyébként Beni is késett 6 napot, ami a Pocaklakó esetében holnap jár le.

Benianyu

benianyu

Na talán most sikerült visszaolvasnom.

Judy 68!

Én úgy tudom a Te TAJ számod kell beírni úgy, hogy az első számát 8-asra cseréled!

Ma én is úgy jártam, hogy nem volt elég a kis drágámnak a 2 cicim. Kellett kivennem a fagyasztóból, de én nem tudok sokat eltenni, mert nincs mit, szóval 20-30 g-ok vannak bezacskózva, de egy elég volt neki!

Hari, Benianyu!
Hajrá, szorítunk Nektek!Remélem hétfőig már Ti is babázni fogtok.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?