A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Benianyu Kép
Drukkolunk és mindenképpen írunk neked!Kép
Netezés a dokitól nem rossz ötlet!Kép

annamami
35+1Kép
annamami

Hari!

Mar bocsi, hogy ezt irom, de en vissza nem mennek ahoz az orvoshoz, akinel jart a ferjed.

Egy kontar szerintem.

Egy azert mert hagyja a ferjedet kinlodni, mikor nem lenne szabad, a masik meg gyokerkezeles utan nem szoktak egybol a fogat betomni.

Ugylet van a Polus center mellett ejjel nappal hetvegen hetkoznap meg 8-20-oraig.
Tudakozo tudja a szamukat.
Az maganrendelo, nem huznak, csak ha kell.

Sajnalom a ferjed, de en vissza nem mennek oda, meg ha fizetnenek sem.

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

DavalliaKép,
nagy gratula Pannihoz!!! Sok tejcsit kívánokKépKépKép

LányokKép,
a lurkók továbbra is csúcs-aranyosak... Több képet szeretnék látni. Van olyan, hogy napokig senki nem tesz fel, ez rémes...

Pampers: rájöttem a trükkre!!! Az volt a gond nálunk, hogy a belső és külső combgumirozás összeragadt (gondolom a préselésnek köszönhetően). Ha ezt még pelenkázás előtt szépen szétválasztom, akkor nem folyik ki a pisi. Aki még hasonlóval küzdött (Zsofy), próbáljátok meg, hátha...
Legalább nem megy már kárba a megapack-kom, mert így már egész jó pelus, bár a Liberoból sosem folyt ki semmi...

MegannKép,
én csak egyet tanácsolok. Fogd meg a mérleged, és egy határozott mozdulattal dobd ki a pi..ábaKépKépKép!!!! Ja, és Meára hallgass. Látszólag egy cipőben jártok, és Õ olyan klasszul áll a kérdéshezKépKépKépKép!!!

Kati
Vendég

BenianyuKép,
Neked meg nagyon szorítok, hogy gyorsan meglegyen Danibaba...
Bár lehet, már nem is látod az üzenetemKépKépKép????
Vendég

Sziasztok!

Davallia, GRATULÁLOK PANNIHOZ!!! Sok sok boldogságot és rengeteg tejecskét!!!

Ki irja most a táblát? Úgy megnézném már, hányan vagytok még előttem, meg időnként el is szoktam menteni.

Nálam még szerencsére mindig semmi. Talán talán kibirjuk hétvégéig. Nagyon lassan megy ez a szoba renberakás, főleg ha a kisfiam is besegit. Amúgy tök aranyos, csak nagyon hátráltat.
Mától már apa viszi őket suliba, oviba, igy kicsit nekem is könnyebb és Martin sem fog talán sirdogálni reggelente.
Beálltam a tükör elé reggel és hát mit ne mondjak, megállapitottam, hogy eszméletlenül nagy hasam van....de nagyon nagy! Én még ekkorát nem is láttam, de komolyan. És baromira nehéz. Éjszaka, mikor felkelek pisilni, vagy csak megfordulnék, fel kell ülnöm és a hasamat is odébb kell raknom, különben valahogy ugy rátapad a combomra és kényelmetlen érzés. Néha arra gondolok, jó lenne megszabadulni ettől a nagy görögdinnyétől , egy gyermeket mégis könnyebb a kezemben cipelni, aztán valahogy mégsem szeretnék. Lehet, hogy már jól bebeszéltem magamnak, de nem akarok szülni a hétvégéig. Szeretnék itthon mindent rendesen elrendezni, hogy ezzel ne okozzak gondot sem a páromnak, sem anyunak, igy is sztem elég gondban lesznek már azzal is, hogy minden nap ruhák a gyerekeknek, ezt bevinni, azt bevinni a suliba, oviba, üzenőt megnézni, lecke stb....és a párom ugye dolgozni fog amig bent leszek e kh-ban, majd utána lesz itthon, de sajnos ugy néz ki csak 1 hetet, utána ha kell anyu is 1 hetet. De én jobban örülnék ha a párom lenne inkább 2-őt. A kisfiam is itthon lesz 1 hetet, hogy ne érezze úgy, ki van rekesztve. A lányomnál ez nem működik, ő sulis, meg ő nem is érzékeny ennyire

Irtam tegnap hogy begyulladt a mellem, de nem fáj nagyon és hogy volt-e vkinek hasonló igy szülés előtt. Nem irtatok, ezek szerint senki sem járt igy. Még szedem 1-2 napig a Belladonnát (homeobogyó) és ha semmi, elmegyek dokihoz.

Benianyu, Hari: remélem sikerül már kibújni azoknak a babusoknak!!!

Most mennem kell

Puszi mindenkinek

Judit
39+2
judy68

Jó reggelt mindenkinekKép

Magi, tök igazad van, csak ez nálunk nagyon nehéz helyzet, mert a párom amióta ismerem egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt orvosnál (8 év alatt) Az egyetlen, aki el tudja vinni az az anyukája, ő is csak úgy, hogy eljön érte, és addig nem megy el, amíg be nem ül az uram a kocsijába és akkor mennek. Még így sem mindig sikerül. Egyszer jött el velem a Mária u-i ügyeletre, de akkor már akkora volt a feje, mint egy lufi, akkor is a foga volt ugye a hibás. Az anyukája meg ehhez a fogorvoshoz járt világ életében, és nagyon szereti, meg van vele elégedve. Szerintem azért tömte be neki annak ellenére, hogy nem szokták, mert tudja, hogy ha csak ideiglenes tömést tesz bele, akkor lehet hogy még évek múlva is az lesz benne, mert nem megy visszaKép Szóval leginkább a párom a hibás szegény, de meg tudom őt is érteni, mert én se megyek a fogorvoshoz, csak ha visznek.
De amúgy tényleg igazad van, csak hát nem egyszerű az élet egy ilyen pasivalKép

Szegényt jól megijesztettem az éjjelKép Azt hitte megyünk szülni, mert az éjszaka közepén elkezdtem nagyon nyöszörögni. Rögtön elkezdett rázogatni, hogy mi a baj, de csak rosszat álmodtamKép Mondjuk az jó volt, hogy felébresztett, mert már nagyon leizzadtam a rossz álmomtól, meg így legalább láttam, hogy felébredne, ha valami baj lenne, mert amúgy semmi nem tudja őt felébreszteni. Olyan kis édes volt, ahogy aggódottKép

De amúgy semmi, keményedek rendszeresen, meg rendszertelenül, de minden komolyabb fájás nélkül.

Ja és aztán tegnap még elmentünk a Metro-ba és megvettük a bébiőrt nagy nehezen. Mert nem igazán találtuk és az eladók se tudták hol van. A fene se gondolta volna, hogy a játék osztályon van! Ráadásul nem tudtam, hogy 7-ig vannak nyitva, úgyhogy már a biztonsági őr szólt, hogy álljunk be a sorba, mert zárnak, mi meg még nem is vettünk semmit. De aztán én beálltam a pénztárhoz a párom meg csak megkereste azt a nyamvadt ketyerét. Biztos van jobb is ennél, de én tök meg vagyok vele elégedve vele egyenlőre, persze majd a használat alatt kiderül hogy jó-e. Minden esetre 5.000-ért nem volt drága szerintem.

2-re megyek a dokihoz, azért kiváncsi vagyok lesz-e valami fejlemény. Jó lenne még ebben a szép időben szülni, esőben olyan depis vagyok. Bár egy kis szuszogival a kezemben lehet hogy nem lennék az még rossz időben semKép

Hari 40+2

Kép
Kép
hari

Mea, tudsz valamit Zsofyról? Miért nem ír? SMS-t is küldtem neki, de az meg nem is érkezett meg. Bár lehet hogy még ki van kapcsolva a telefonja.

És Angelani is jelentkezhetne, meg Dudukly is. Meg mindenki aki eltűnt.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Hat sajnalom a ferjed.
Szerintem azert fel ennyire, meg nem akar menni, mert meg nem volt jo fogorvosnal.
Bizit szegeny anyukaja mindig ehez az egyhez hordta, ahol mindig kudarc elmenye volt.

Na mindegy.

Ha netan nagyon kene ugyelet, akkor a Tudakozo egybol fogja tudni, hogy Mehola Uzlethazban egy magan fogorvosi rendelo van hetvegen ejjel-nappal.
Nem csak huznak, akar ejjel is lehet menni, nincs ugyeleti dij sem.

Ja es nem azert reklamozom, mert valakim ott dolgozik, hanem mert jo es lattam kinlodtok.

Magi
Vendég

Magi, köszönöm szépen, mindenképp elraktározom, mert ha szükség van hétvégi fogorvosra, akkor szivesebben mennék egy ilyen magán rendelőbe, mint a Mária utcába. Sőt, oda tuti nem mennék többet, nagyon rossz élmény volt még így is, hogy nem is az én fogamat húzták. Aranyos vagy, hogy gondoltál ránkKép Sz@r ügy ez a fogászat, nem tudom miért nem máshogy lett kitalálva az ember fogazata. De van még pár dolog, amit én máshogy találtam volna kiKép

Hari

Kép
Kép
hari

Olyan izgatott vagyok ettől a mai dokilátogatástól, mintha azt várnám, hogy történik majd valami csodaKép Bár végül is a múlt héten kicsit "előrehaladtam" miután eljöttem tőle. Legalább 3 napig volt nyákdugómKép Ma megmondom, hogy most valami mást produkáljunkKép
Minden esetre ha minden igaz ma lesz UH, legalább láthatom a kis porontyomat, persze csak ha ő is akarja.

Kép
Kép
hari

Nemesek!Kép
De jól esett, amit írtálKép
Hogy jól állok a dologhoz, ha már így alakultKép
Köszike!!!!KépJó napom leszKép

Hari!Kép
Voltak rokonok Zsófynál tegnap egész nap, gondolom azért nem jött de ma biztos benéz maKép
Ne izgulj minden ok veleKép

Roki!Kép
Hasonló a mi kis Livink is, nyügibb sokkal, nehezen alszik már el nem úgy mint az elején.
És éhesebb isKép

Képzeljétek fürcsi után este 8-10-ig hiztizett mire megetettük hamarabb 1/211-kor és bealudt egészen 5 óráig!!!!!!!!!!

Első átaludt éjszaka vaoltKépKépKép

De jó lenne ha így maradna, de ez csak véletlen volt, bár azt olvastam h ki kell tolni vagy meg kell etetni 11 körül jól a babót ha lehet és akkor könnyebben bírja ki éjjel és így le is lehet szoktatni esetleg a hajnali 2-3 körüli evésről.
Lehet, hogy hamarosan ki is próbáljuk.

Tegnap párom vigyázott bébre meg 2x etetést bevállalt én meg elmehettem Tecsoba Pestre bevásárolni, vettem neki nagyobb méretű ruhákat is meg mindenfélét ami még kellettKép
Nagyon jól esett és zenét hallgattam hangosan a kocsiban, de jó voltKépKépKép

Benianyu!Kép

Izgulok érted, és szurokolok nagyonKép

MegannKép
Hol vagy? Remélem inden okKép
Képzeld vettem én is Medela szívót gépi meg kézi egyben és tök jó a gépi sokkal kényelmesebb mint kézzel fejni azt a kevéskét isKépKépKép
Neked is Medela van ugye?
Csak jóóó hangosKép

Nekem az Avent kézi is jó volt, ugyanúgy leszívta és téynelg kíméletesebb.Csak fárasztó azzal fejni.

Mertem venni tegnap egy csomi tescos törlőkendőt és ki fogjuk próbálni milyen egy ilyen olcsó, ha beválik akkor én ebből fogok venni.
De téynelg kiváncsi vagyok ám mit tud egy kb. 300ft-osKép

Pelenkát is akartam tescosat de nem mertem.
Használt itt valaki????

Aztán vettem egy multipakkos Liberot3-6kg-ig.

ekem dicsérték a Babyloveosat(DM) meg annak törlőkendőjét is, meg szerintem helen Harper is szupi ezekből
Na elég a pelusokból már meg törlőkendőkről.KépKép

Na megyek mert nyekereg megint a kicsim, nem akar aludni.

Szokásos délelőtti műsor aztán jön az esti majd fürcsi után.
Nála ez beállt minden napraKépKépKép

Puszi Nektek szép napot!!!!

Mea
mea

Hari!Kép
Érted is izgulok már nagyon!
Várjuk az örömhírtKépKépKép

Mea
mea

Jó reggelt mindenkinek!

Benianyu,
tudom, hogy már nem látod, de soksoksok szerencsét odabentre!

Hari,
szegény férjecskéd Kép enyém hál istennek olyan, mint én, minden kis szarral szalad a fogászatra, ezért van csak két-két tömött fogunk eddig, nekem ráadásul még szuri sem kellett egyikhez sem, olyan picik voltak. De ez mondjuk fajtától is függ.

Én délre megyek dokihoz, szintén reménykedve, hogy azt mondja: wovvv, három ujjnyira nyitva vagyunk, mit szólnának, ha este rendeznénk egy ötszemélyes bulit a kórházban? KépKépKép

Nyolc óta volt két embertelen fájás, mindkétszer arra keltem, és hasmenésem is van. Lehet, hogy ez jelent valamit? Ja, a bokám meg tegnap óta dagad. Nem nagyon, csak "egy síkban van" a belső csülökkel Kép

Sisotris
40+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kati!

Nálunk leginkább a Babylove vált be, ez a DM saját márkája és jóval olcsóbb mint a Pampers, ami konkrétan egy kalap szar, mert Zsuzsának FELÜL folyik ki belőle a trutyi végig a hátán, de úgy hogy állandóan öltöztetni kell. Éjjelre már magától értedődően a Babylove-ot rakom rá, de napközben próbálom "elfogyasztani" a Pampers-t, de igy is bosszankodom miatta. Nem gumis a háta, a Babylove-nak meg igen.

Hari, Benianyu,

Megy nektek a drukk. Figyelem ám hogy mi történik veletek. Kép Biztos nemsokára megérkeznek a babók.

Hari:

Ne csodáld, hogy Dudukly meg más újonnanszült anyuka eltűnik. Saját tapasztalatom is az volt, hogy miután hazajöttem a kórházból, teljesen irreális elképzeléseim voltak arról, mit fogok majd birni, ezért leültem a gép elé netezni, irogatni, és egy-két napba telt amig úgy utolért a kimerültség hogy rájöttem, ez nekem most nem fér bele az időmbe. Még úgy sem, hogy az első pár héten sokkal aluszékonyabbak a babák. Ezután jött a 3. heti növekedésugrás is a tetejébe, mikor félórákat szunyált a baba két etetés/tisztábatevés között, amikor a WC se nagyon fért be az időmbe... Ha jót akarsz magadnak, akkor nem bizod el magad mikor hazamész a kórházból, hanem tanulván a mi tapasztalatunkból te is alszol mikor éppen a baba hagyja.

Szerintem Duduklyval is hasonló lehet. Biztos Zsófy is el van havazva valamivel. Nem most álltak át a kizárólagos anyatejre? Akkor valószinű gyakrabban ébred a babája, és kevesebb az ideje.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, csak hogy legyen elképzelésetek Kép

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rokica, már úgy hiányzott, hogy hozzám szóljKép De komolyan. Tök igazad van mindenben, amit leírtál, csak attól még nekem hiányoznak az eltűntek. De teljesen megértem, hogy mással vannak elfoglalva, valószinűleg én is ritkán fogok az elején jelentkezni, csak mivel most nincs ami lefoglaljon, olyan "egyedül" érzem magunkat itt akik még nem szültek. És akik szültek és mégis jönnek, teljesen mással vannak/vagytok elfoglalva, mint a szülés, ami megint csak tök normális. De te mint pszichológus tudod hogy vannak ilyen hiperérzékeny lükék mint én, és már annyira megszoktam a kb. 8 hónap alatti rendszert, hogy erre az "újra" nehezen tudok átállni. Biztos tényleg más lesz, ha már én is közétek tartozom. Most kicsit kívülállónak érzem magam a nyűglődésemmel. Már majdnem mindenkinek babás problémái vannak, amihez szeretnék hozzászólni, de nem tudok, én csak nyűglődni tudok hogy miért nem szülökKép

De most jól esett, hogy te is drukkolsz, már azt hittem, hogy nem is foglalkozol velünk. Tudom hülye vagyok, de legalább javíthatatlanKép

Kép
Kép
hari

Hari!

Azert drukkolok en is!!!
Kép

Magi
Vendég

Hari:

:D Én is csak a saját mizériámmal vagyok leginkább elfoglalva, meg ugye a mostani kedvenc témámmal, a szoptatással. Bár azt kell hogy mondjam, hogy terhesen is rendkivül előrelátó voltam, mert már akkor mondtam, hogy nem lesz az olyan egyszerű mint amilyennek tűnik.

Sisotris:

Tényleg nem semmi méretű a pocak! :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Újabb takaritási jellegű problémám van.

Mikor kifőzöm a baba cumisüvegeit meg a mellszivómat, kiülepedik mindenre a vizkő. Legalábbis gondolom hogy vizkő, ilyen szemcsés cucc amitől tök matt lesz a műanyag.

Ezzel mit lehet csinálni? Igy nem tűnik túl tisztának a cucc, vagy akkor most a vizkő is steril? :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, még nem egészen olvastam vissza, de megpróbálom pótolni.

Ha jól futottam át valaki (talán Mea) kérdezte a TESCO pelenkát! Hát én próbáltam, ki nem folyik belőle a pisi, viszont be sem szívja, így szegény gyermekem kb 40 perc után visított, hogy tiszta pisi, megszokta a Liberot! : D De tényleg, amikor levettem róla megfogtam belül és csupa pisi volt, nem lehet valami kényelmes a babának, szóval én nem ajánlom! Én sem tudom mit kezdjek a többivel, majd szép lassan egyesével elhasználom napközben.

Rókica! A cumisüvegekkel és vízkővel nekem is hasonló gondom van.

Hari, Benianyu!

Most már tényleg szorítok Nektek, már igazán kibújhatnának a kis lurkók!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú SIS KépKépKép

Ez aztán a pocak!!!!KépKépKép
Ha lett volna a nyáron neted,valószínűleg csak Rokival verzenyezhettél volna pociban!KépKépKép

Vízkőhöz sajna nem tudok hozzászólni,mert egyenlőre se gyerekem se cumisüvegemKépKépKép!
De mikrós sterildobozom már van!KépKépKép
annamami

Sziasztok!

Ugy nez ki szerdan csaszar lesz nekunk.
Kedves tapasztalt elottem jarók(pl Mea, Penna, ha itt vagytok), van valami kulonosebb tanacs hogy mire szamitsak es mit vigyek be magammal?

Mar volt rola szo, de nem talalom, szoval azert kerdezem en is ujra, bocs.
koszi elore is
ppanna 39+3

Kép

Kép
ppanna

Zsuzsa baba se mindig angyalka:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/babypics012.jpg

Azért ennyire nem szokott kétségbeesni. De tény és való hogy mostanában sokkal nyűgibb. Igaz, hosszabbakat is alszik. Lehet összefüggés?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ppanna:

Számits arra, hogy nehezebben és később fog beindulni a tejed, ezért neked kiemelten fontos, ha szoptatni akarsz, hogy már az első napokban minél gyakrabban és minél több időre mellretedd a babát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ok, koszi, meg viszek be laktoherbet is, azt gondolom szules utan rogton ihatom.
Eees, hulye kerdes de ha reggel nyolckor lesz, akkor nyilvan nem lehet aznap enni semmit, vagy?

Kép

Kép
ppanna

Ppanna: Ezt nem tudom. Kép De gondolom hogy éhgyomorra kell bemenni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Bocs, hogy így ismeretlenül belekontárkodok, de én mikor kifőzöm a cumisüvegeket és a cumikat egy kis citromsavat szoktam a vízbe tenni és akkor nem lesz vízköves az, amit kifőztél. (Ezt egy kismama újságban olvastam.) Utána persze el kell mosni az üvegeket, mert kicsit citromíze lesz.

A citromsavat gyógyszertárban lehet kapni.

Csilla
bogacsi

Sziazstok!

Nem fogjátok elhinni mi történt!!! Bementünk délelőtt a kórházba, hogy befeküdjek és kiderült, hogy nem nagyon van üres ágy. A szülésznőm megbeszélte a dokimmal, hogy ha jó a CTG és lapos (mert az!) a méhösszehúzódás vonal, akkor menjek nyugodtan haza és jöjjek vissza holnap, mert holnap sokan mennek haza. Nem semmi, igaz?!?!

Annyira kedvesek vagytok mindannyian, olyan jó volt olvasni, hogy drukkoltok és együttéreztek. Kép Kép Kép

Sis,
Te be fogsz előzni, nekem még sehol semmi fájás. Megy a drukk!!! Kép Szép pocak!!! És már jól lent van.

Hari,
Neked is megy a drukk Kép. Hátha mond valamit ma a dokid, hogy egy kicsit már kinyílt a méhszáj, vagy ilyesmi.

Judy,
Bkriszta csinálja a táblát, de biztos nagyon elfoglalt. Felteszek mindjárt egy frissítést. Amíg itt vagyok. Õ vállalta át, ezért átadtam neki, de biztos nem ér rá még sem annyit netezni a két gyerkőc mellett.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 10 hét + 5 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 9 hét + 2 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 9 hét + 1 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 8 hét + 5 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 7 hét + 6 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 7 hét + 3 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 7 hét + 0 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 6 hét + 6 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 3100 gr, 53 cm 6 hét + 6 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 6 hét + 0 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 6 hét + 0 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 5 hét + 2 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 5 hét + 1 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 4 hét + 6 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 4 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 4 hét + 6 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 4 hét + 5 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 4 hét + 4 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 4 hét + 4 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 4 hét + 3 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 4 hét + 3 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 3 hét + 6 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 3 hét + 6 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 3 hét + 6 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 3 hét + 5 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 3 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 3 hét + 3 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 2 hét + 4 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 2 hét + 3 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 2 hét + 3 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 1 hét + 5 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 1 hét + 4 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 1 hét + 1 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 1 hét + 1 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 0 hét + 6 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 0 hét + 3 nap
Jatka Első baba 2005.10.08 Zsófi ? Péterffy 28 év 41 hét + 0 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 41 hét + 0 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 41 hét + 0 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 40 hét + 1 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 40 hét + 0 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 39 hét + 3 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 39 hét + 2 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 39 hét + 0 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 37 hét + 5 nap
Edede Zsigmond 2003.08.28 2005.10.31 ? MÁV 30 év / Bp. III. 36 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év / Bp. II. 35 hét + 1 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 32 hét + 6 nap</pre>

benianyu

Sziasztok Lányok!

Látom vagytok egy páran, akik velem együtt pelenkagondokkal küszködtök. Találtam a neten egy "pelenkafutár" céget, én mindenképpen ki szeretném próbálni. Egyrészt az ár szempontjából - bár részletesen még nem volt időm összehasonlítani - ,másrészt azért mégsem TESCO-s pelenkák.

Akit érdekel:
http://gportal.hu/portal/damarisz78/

Üdv: kuha

Kép
kuha

Kuha:

Ezek nem márkás pelenkák?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu:

Szegény... pedig gondolom már rá voltál készülve lelkileg...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Igen, egész jól felkészültem lelkileg, meg mindent el is rendeztem itthon is. De mégis örültem, hogy nyertem még egy napot, főleg, hogy semmi jele nincs még a szülésnek.
És Beni is nagyon fog örülni, hogy mégis én megyek ma érte az oviba.

benianyu

Rokica!

Nem márkás pelenkák, és csak az elején lévő minták különböztetik meg őket egymástól. (Azt hiszem). Egy ismerősöm is tőlük rendel elég rég, és ma rákérdeztem nála, meg van velük elégedve, nem is vesz a boltban pelust.
Az árakról meg nem tudom eldönteni, hogy megéri-e vagy sem, mert ha hiszitek, ha nem, én eddig összesen 1 csomag pelenkát vásároltam, még a szülés előtt (Libero), az összes többi mind ajándékba kaptuk, amikor jöttek a látogatók. Úgyhogy nem is tudom, hogy a többi márka mennyibe kerül. Kipróbáltam már azért elég sokfélét, és talán - bár ezt is félve mondom - a Huggies vált be leginkább.
Bár az is lehet, hogy én béndzsózom el a dolgot, mert szólt a védőnő, hogy mindig "igazgassam be" a Gergő kukacát, mielőtt összezárom a pelust, hogy nem felfelé pisiljen. Ezt mondjuk néha elfelejtem. Lehet, hogy ezért folyik ki az összes pelenkából a pisi? Nem is tudom...

kuha

Kép
kuha

Helló!

Látom Mea hiányoltál....
Itt vagyok, csak ma kicsit kicsúsztam az időből...
Ugyanis anyukám befestette a hajamKépKép végre megint kezd emberi ábrázatom lenni.

Ezenkivül vettem még terhesség idején egy farmert, amit szülés utánra szántam, aztán szülés utáni héten itthon felpróbáltam és konstatáltam, hogy ej ez még hónapok kérdése hogy összeérjen rajtam..
Erre tegnap felpróbáltam és láss csodát rámjöttKépKép
Tehát kezdek nő lenni megint noha a mérleg ezt nem mutatja...

Képzeljétek, este fél 8-8 kori szopi után Lánácskám 3/4 2 kor birt felkelni...140-et szopizott és 40-50 et fejtemKépKépKép
Miért nem tud ez lenni nappal is????KépKépKép
(Jó ehhez ugye megint kellett 6 óra hossza és hogy aludjak)

Ma viszont valamiért megint sűrűbben eszik... kicsit nyügi...

Mea, babócád mennyit eszik, maradt még a 100???
Most az az ügyeletes parám, hogy 4 hetesek leszünk és hogy mennyit is kellene ennie...
Átlagban most 100-akat eszik Léna is...

Mellszivó!
Igen Madelám van, elektromos...jó brutál...de nekem se lenne idegem kézivel sz@rakodni, igy is vagy negyed óra amig erős mellgyúrás közepette kisajtolom azt a kevéskét ami van....

Meg olyan furi ma a babóca, mintha nem nagyon akarná a cumisüveget....vagy csak nem éhes annyira???
Na még egy para....

Most rohannom kell. megyek vasalniKépKép

Ja és köldökcsonk még mindig megvan, szerdán leszünk 4 hetesek...Na ez normális???

Megann

Kép

Kép
megann

Na bekk!

Nem történt semmi változás, azon kívül, hogy mi voltunk eddig az egyetlenek, akik hagyták hétvégén aludni a dokit Kép Azt mondja, esténként úgy aludt el, hogy biztos mindjárt kelnie kell, mert hívjuk, aztán reggel kilenckor csodásan kipihenve tudott ébredni KépKép

Azt mondta, akkora a hasam, hogy mi leszünk az elsők a világtörténelemben, akiknek nem alul fog kijönni a baba, hanem középen szétválik a hasam, mint a dió, és ott kipottyan majd Kép

Na, szóval várunk, este forró kád, apázás, ricinus+konyak+sárgabaracklé koktél. Állítólag ez majd hat rá Kép

Benianyu, mondom, egyszerre lesz ez Kép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Viki!Kép

Köszi akor kihagyom a tescosatKép

Panna!Kép

Csaszi : éhgyomor, aznap nuku kaja, talán este volt pépes de már nem is emlékszem.Kép
altatásban lesz vagy epidurálban???

Ja, ránkszóltak h ne tena bugyit használjun, hálóst mert nem tartja pocit csaszi után, és inkább olyan haskötőt kéne vinned ha tudsz.Vagy kismam bugyit ami fel megy pocakra rendesen.

Én állandóan átáztam Tena bugyibanKép
Eléggé fogsz vérezni alul.

De haskötőt lehet kapni nagyobb gyógyszertárban talán.

Szopi: hát én 2 napig nem tudtam Livit, meg is lett az eredménye, kevés tejKép
Tényleg fontos h minnél előbb megkaphasd a bébit.
A II.nőin ezt nem lehetettKépKépKép
Nem fogok ott még egyszer szülni, az tuti!!!!

Kuha!Kép
Köszi a pelenka tippetKép
Hogy álltok tejcsivel????

mi ugyanúgy ráadásul most növekedési rohama van livinek(5 hetes holnap) és most már egyre kevesebb lesz neki a tejemKép

Mea
mea

Sis!Kép
Mekkora pociKép

Istenem!amikor még nekem is ilyen volt.
Imádtam!!!!!!!!!!.)KépKép
És hiányzik!!!!!!
Nektek nem???????

Én úgy szerettem a terhességet, nem is terhes voltKép hanem gyönyörű időszaka az életemnek.
Ketten párommal mégis már hárman!!!!!Kép
Nagyon jó volt.......

Mea
mea

Hello!

Hari,
olyan aranyos vagy,hogy aggódtál, én is izgultam értetek, de gondpltm, ha szülsz Írni fogsz, nem én leszek az 5550000. aki rádkérdezKép
hogy "naa,mikor szülsz mááár?" fúú de utáltam, mikor engem kérdezgettek, pedig túl se hordtam!
csak UH szerint.
Azért nem tudtam jönni,mert pénteken a gyerekkórházb kellett menni Lillával, bár aznp asszem jöttem.nem?nem emlékszem, de szombaton jött anyukám, Lillával szenvedtünk egész nap, reggel meg elmentem kipróbálni a kocsimat, erre találd ki mi történt...nem az én hibámból egy farok marha nem nézett a tükrébe tolatáskor és jól megnyomott oldalról,anyósülés felől...
a kocsinak nem lett baja,csak megkarcolódott...
Lilla megint ordÍt...szegényem...
reggel 7kor felébredt végleg, azóta nem alszik!!!nagyon durva!!!vannak jó félórái,mikor nyugodt, nézeget,de sajnos 5órából 4et sÍrKépKépKép kezdek aggódni.reménykedem,hogy ha visszamegyünk 20-ánn a gyerekkórházba,akkor adnak Lillának valami olyan csodaszert,amitől jobb lesz, na meg abban is, hogy pár hónap és rendbe jön,hogy elmúlik ez az iszonyat mer borzalmas lehet, hogy ha ébren vagy, akkor csak fáj és fáj és aludni sem tudsz emiattKép
folyt köv...
baby...
zsofy

Roki!Kép

De édes Zsuzsa babaKép
Mint LivikeKépKépKép
Milyen hasonlóak ezek a babák síráskorKépKépKép

Ja szerintem steril úgy a cumisüveg stb.
Ne izgulj.

Én már ott tartok h lassan le állítom ezt a sterilizálást, mert begolyózok.
Ha jó forró vízben elmosom jó alaposan és leöblítem jó lesz úgy is szerintem.

Mert mi cumizunk is és azt sem sterilizálom, max. heti 1xKép és nem lett semmi baja, amúgy meg csak lemosom neki.

Szerintem ez csak tényleg a legelején fontos.
Meghát mi az hogy steril, ha már kiveszed kifőzés után, már nem sterilKép

Szóval vicces egy dolog ez szerintem.

Meg kell nekik is a baci egy kicsike, mert nem lesznek ellenállóak.

Régen a parastasszonyok nem hiszem h egész nap sterilizáltak....

Jó a pelust kifőzték, vasalták, de nem a böfizetőst hanem mert abban pelenkázták és kakás volt.Kép

Túl van lihegve ez a dolog.

Nem kell hagyni h a tej megromoljon a cumisüvegben vagy a mellszívón, ennyi.jól el kell mosni.

Szerintetek??????

Mea
mea

Zsófy!Kép

Szegény LillaKép
De rossz lehet neki meg hát neked is, hogy nem tudsz segíteni.
Nálunk is van eza sírás 2x egy nap.
Kb. 2x2 óra.
Nagyon rossz tudom.....

Nem vagy kiborulva emiatt?
Segítenék, de hát nem tudok.......Kép

Remélem hamarosan kinövi a hasfájós korszakát.
Talán a bűvös 3 hónapos korára, az még 1 hónap.Kép

Vitte anyud a kiscsomit tőlem???

Milyen volt a vasárnap???Kép
Pusszans

Mea
mea

Szia Mea!

Nálunk is ugyanaz a helyzet tejcsi ügyben. Semmi válzozás... Kép
Mi szombaton voltunk 5 hetesek, és azt hiszem, Gergő is átesett ezen a növekedési rohamon, mert szerda óta egyfolytában evett volna. Alig, hogy megkajólt fél óra múlva újra éhes volt, mint aki nem evett. Ehhez ráadásul jó nyűgös is volt. Talán mára túl vagyunk rajta... De nem akarom elkiabálni...

Kép
kuha

Mea Kép

Én is szeretek így lenni, egyáltalán nem terhes, bár most már nagyon szét van a csípőízületem, de nem gáz annyira.

Sterilizálásügyben egyetértek. Barátném a Chicco sterilező flutyiját használta, így nem kellett főzögetni, valami 1000 Ft körül van egy liter, el sem tudta használni mind, és már 9 hónapos a bébi.

Próba cseresznye.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

MegannKép

A Medelában van egy kisebb tölcsér is azt rajta hagyod mikor használod, mert én leveszem, úgy jobb talán, nem????
Hát ugyananyikat szív ki, mint AventKép
Azt a kis 50ml-tKép

Nekem Livi kb. átlaban 110 körül eszik, tehát még enm sokkal többet mint eddig.
De nála nagyon változó, hol 80-at hol meg 120-at.

De mi ugye adunk neki másik anyatejet és valóban hamarabb meg is éhezik az anyatejtől mint a tápitól és nem is lakik olyan jól veleKép

Most 120-as tápit készítettem be.

Meg mintha kevesebbet tudna szopizniKép

Velem vana gond amúgy, mert sajnos tudjátok én nem tudok pihenni.
Egyszerűen nem megy,állandóan teszek veszekKép

Tudom nagy hiba, de ilyen vagyok, tényleg nem megy....

Ti sokat pihiztek?
Nem sok a melótok?
Háztartás, főzés, stb???????

Ti hogy bírjátok megoldani????

Na jó sok körkérdést tettem fel mára isKép
Várom a reakciókat ráKép

Megann!Kép
Ja és te tuti jól álsz tejcsi ügyben, gratulálok, úgy látszik te betartod a pihit meg a rendes étkezéseket, meg a sok sok folyadékost stb.
Nem úgy mint énKépKépKép

Mea
mea

Kuha!Kép

A mi drágánk kb. 3 napja nyűgös nagyonKép
És lehet h tényleg az éhség miatt.

Te mennyi tápszert adsz neki????

Mea
mea

Zsofy!

Tudom, hogy nem nyugtat meg, de tegnap mi is a Bethesdában kötöttünk ki Gergővel a hasfájása miatt + nálunk ugye kaki sincs már lassan 3 hete, csak akkor, ha 3 naponta meghőmérőzöm, mert már nem bírtuk nézni, ahogy szenved szegényke. Nálunk semmilyen csodatea és népi gyógymód nem jött be. Kaptunk kétféle szirupot, + szükség eseté szélcső. Remélem, javul kissé a helyzet! Ezt kívánom Nektek is!

kuha

Kép
kuha

Mea!
Hétvégén feladtam elveimet a mennyiséggel kapcsolatban...
Szopik ugye 40-50-60-at, mikor hogy. Eddig 100-as tápszert készítettem, de csak a felét-háromnegyedét adtam neki oda. Most viszont úgy döntöttem, egye csak meg az egészet, ha kell neki.
És láss csodát: ma sokkal nyugodtabb volt, és aludt is vagy 4 órát délelőtt. Hosszú idő óta először aludt napközben, ugyanis reggeltől estig fenn volt, egyáltalán nem aludt napközben semmit.

Kép
kuha

Kuha!Kép

nyugodtan egyen csak amenyit ő gondolKép
Egyébként hány kiló?

Mert Livi 5 kg felett van és neki napi adagja kb. 750ml elvileg, hát kb. akkor stimmel is a 120 egy adagra.
Amúgy ő is 100-kat evett máig cici utánKép
És nekem is kb.40-50 vanKépKépKép
Teljesen ugyanúgy mint nálatokKép

Még egy körkérdés:
Buknak a ti kisbabáitok???

Nekünk nagyon és nagyokat van hogy 1 óra eltelte utánKép

Meg Livike nagyon nagyon mohóKép
Ezért fáj a pocakKép

Mea
mea

Kép

Amint látjátok, még bent vanKép

Megjöttem a dokitól, megnézett, azt mondta 2 cm-re van nyitva. (az annyi mint 2 ujjnyi??)
Volt UH is, minden rendben, nagyon jól érzi magát a baba. Jó a vérkeringés is a köldökzsinórban, szóval semmi extra. Azt mondta, próbáljak minél kevesebbet inni, talán az segít. Hát erről még nem hallottam, de próba szerencse.

Csütörtökön megint megyek, azt mondta, ha addig nem jön ki, akkor péntekre kitalálunk valamit. Nem tudom mire gondolt, kérdeztem, hogy azt nem lehetne-e mára kitalálni, de csak somolygott. Hát ennyi. Nekem is marad estére a forró fürdő, kevés ivás, meg csinálok egy jó fűszeres lecsót, hátha. A hancúron még gondolkozom, valahogy olyan fura lenne, hogy már elég rég nem volt semmi, és akkor most igazából csak a beindítás érdekében lenne, mert amúgy nagyon nem kívánom a dolgot, mert fáj minden porcikám. Na majd meglátjuk.

Benianyu, tök jó, hogy kaptál még egy napotKép Hátha...

Zsofy, megnyugodtam hogy jöttél, reméljük tényleg rendbe jön hamar a kis gyomra Lillának. Nagyon rossz lehet tehetetlenül nézni ahogy szenved szegényke.

Hari 40+2

Kép
Kép
hari

Lányok, egy kérdés!

Nektek volt-van olyan a vége felé, hogy alig bírtok ülni, mert a hasatok szinte "ráül" a szeméremcsontra? A bugyimat is alig tudom elviselni, ilyet még nem éreztem eddig... Meg olyat sem, hogy némely pózban teljesen lezsibbad a lábam, nem sokáig, olyasmi érzés, mint mikor a könyöködön bevágod az "áramozós pontot" Kép Ha épp állok, olyan, mintha derékból mindjárt összecsuklanék.

Furi reakciók...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?