A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!
Kicsit ciki, hogy megint nem irogatok semmit, csak a magam baja zavar. De mennem kell a gyerekhez, mert nalunk a duhroham vegen meg hanyni is szokott.

Na, ma voltunk dokinal, mert megfazott a gyerek. Ami a kerdesem lenne, hogy szerintetek tenyleg karos-e, ha meg szoptatom? Dokibacsi szerint mar rosszat teszek vele, mert majd nem tudom leszoktatni es nem kap igy eleg taplalekot.
Aki meg szoptatja a gyereket az kenyelembol teszi? Vagy szerintetek jo az meg neki? 13 honaposan miert karos a szopi?

Amugy a dokibacsit kedvelem es tok aranyos. ha a vedono mondana le se sz@rnam, de neki hatha igaza van....

Elore is koszi a valaszokat:
csengo
Vendég

HaliKép
Jöhetnek még a jelentkezőkKép Eddig a csütörtök mindenkinek jó??? Hánykor legyen? Nekem a délután jobb lenne az ebéd utáni alvás miatt, de lehet egyezkedniKép

VeraKép
Kistesó egyelőre AnonimKép Nem tudni, hogy fiú-e, vagy lány. Már nézegetem a neveket, a férjem folyton két nevet hajtogat. Majd meglátjuk, hogy csatázunk-e, vagy ráhagyom a névválasztást.

Rettentő éjszakánk volt. Boti éjjel fél 12-kor kelt, majd fél háromig szórakoztatott minket. Ami azt jelentette, hogy 5 percig csendben volt, öt percig sírt. tehát mire bealudtunk volna, újra ébresztőt fújt. Szerintem a foga lehet a bűnös, de a végén már röhögésbe fulladt az egész. Kétszer próbáltuk magunk között elaltatni, de ennek az lett a vége, hogy a sötétben szerelte az állólámpánk ágyból elérhető részét.
Pizsit cseréltünk rajta, hátha az a kényelmetlen. benyelettünk vele 5 m3 dentinoxot - amit ő már az ujjunkról leszopott, az ínyére szerintem semmi nem került. Ivott x csésze teát. Majd negyed háromkor kepott egy túró rudit - láttátok volna azt az elégedett fejet és vigyortKép Rudi után pizsiben a félsötét lakásban fel-alá rohangált, bement a wc-be és hangosan kurjongatott kifelé nekünk. Oda-vissza szaladgált apája és közöttem. Végül teljesen reménytelenül tettük be a saját ágyába ezt a teljesen éber gyereket, mire ő villámgyorsan bealudt.
reggel persze a szokásos időben keltKép

Én nem állok mérlegre, de attól tartok, hogy az esti sütőtök, és gesztenye zabálásaim nem vezetnek jóra, ha még sokáig folytatom. De ellenállni meg képtelenség ezeknek a finomságoknakKép

Megyek ebédet főzni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsengőKép
Egy szoptatásos weblapról idézet:
"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.
A gyermekek szopási igénye nem múlik el az elsõ születésnappal. A száj továbbra is a legfõbb örömforrás.
Ha a kisbabára bízzuk a dolgot, valamikor másfél és négyéves kora között valószínûleg abbahagyja a szopizást. Természeti társadalmakban nem ritka az öt-hatéves szopó gyermek sem. Az immunrendszer négy-ötéves korra érik meg, s az anyatejet körülbelül hétéves korig tudja feldolgozni a szervezet.
Egyéves kor elõtt nem beszélünk természetes elválasztódásról; ha egy kisbaba az elsõ születésnapja elõtt elutasítja az anyamellet, azt szopási sztrájknak nevezzük."

Edit
Kép

Kép
reditke

CsirkeszKép
Nekünk még jónak tűnik a csütörtök, mi is déltől alszunk 2-1/2 3-ig. Batyus megoldás jöhet.
Létszámot nézve, nem is minitali leszKép
Ha viszont korábban talizunk és nem szakad az eső, akkor nekem az is jó, csak akkor szabadba kell mennünk, és alszik B a babakocsiban.

InimmaKép
Hónapokkal ezelőtt írtam egy jó hosszút a hisztiről, gondolod előveszem (talán le is mentettem magamnak), de nem akarom megint ezzel terhelni a többieket.

Engem ma megint elöntött a takonyKép - bocs így ebéd előtt, pedig tegnap már tök jól voltunk.
Kopp, de ezenkívül semmi bajom, csak fújom az orrom. Bálint meg marha virgonc, csak köhög, de ezt a köptetőnek tudom be, ugyanis miután beadom neki a következő egy órában nyomja erősen.

Fiús minitalis anyukákKép Nem perverzió, de majd nézünk egy fütyis bőr hátrahúzós dolgot, ha talizunk. mert szerintem nekünk valamennyire lehet, de mivel másét még nem láttam, nem tudom mia semennyire, kicsit és rendesen.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Reditke, koszi! Akkor ezek szerint azert karos nem lehet a szopi. Foleg nem egy beteg baba szoptatasa, aki elig eszik valamit.
Pont toled, meg a masik dupla kismamiktol akartam kerdezni, hogy aki a pocakbaba miatt leszoktatta a gyereket a szopirol, azt milyen fokozatosan tette? Persze bevallhatom ,irigykedem rendesen, hogy nektek ilyen hamar osszejott. Igazabol mar megfordult a fejemben, hogy ha nem szopizna ejjel nappal a gyerek, akkor talan nalunk is lenne mar pocaklako.

Alvastema. Most erkeztunk el odaig, sirvahagyas nelkul, hogy Miki atalussza az ejszakat. Mar jo egy hete tart ez az allapot, csak nem akartam elkiabalni. Nem tudom miert, de amiota atrendeztuk a szobat es a sarokba kerul a kisagya, alszik mint a bunda. Lehet, hogy tenyleg van valami fengshuiban meg az ilyen ezoterikus komlex altudomanyokban?? MAs okot pedig nem tudok mondani miert alszik a fiam mint a bunda.

csengo
Vendég

Csengő Kép, miért lenne káros a szopi??? Méghogy káros, te jó ég. Ilyet orvostól még nem hallottam. Nem is kell hogy majd leszoktasd a szopiról, majd ő "leszoktatja" (elválasztja) magát. És ha szopi mellett éhes marad, úgyis szól, akkor nyilván kap még főzeléket, gyümölcsöt stb. A szívedre, az ösztöneidre és a babád jelzéseire hallgass!

Csirkesz Kép, mi abban az esetben megyünk, ha Maccs bevállal minket, hogy mehetünk velük, mert aznap nem lesz itthon a férjem és a kocsi.

Liv

Kép

Kép
liv

ReditkeKép
Boti is kb. addig alszik. úgyhogy a 3 óra környéke megfelel. De aki előbb tud jönni, az sem gond, max a lakás másik felében csacsogunk. Vagy a vendéglátó miniúrfi felkel - nem baj, ha kifárad estéreKépKép
Fütyinézés okéKép Én sem láttam még másétKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Majd akkor címet egyeztessünk, meg hogy ki mit hoz (nehogy egyféle zabalehetőség legyenKép).

ÉjszakátokKép
Nekünk meg megint beigazolódott, hogy ha későn tesszük le, korán kel.
Este nem került ágyba a szokásos 8-kor, mert apa későn jött és B annyira apás, hogy muszáj volt megvárnom vele és persze utána le nem szakadtak egymásról.
Így 9-kor aludt csak el és sajnos a 7 órás kelés helyett, már fél 6-kor fennvolt. Most meg már nyűgós mint a dög, de az ebédet és utána alvást már féllábon is kibírjuk.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Liv, en sem hallottam, hogy karos a szopi, csak azt hogy mar nincs akkora jelentosege 1 eves kor utan. Most talaltam az lll honlapjan is megnyugtato dolgot. Mindenesetre nagyon elgondolkoztatott a dolog, mert a dokibacsival tenyleg nincs bajom. Egyszer irt valami kenocsot, amit nem hasznaltam, mert ra volt irva, hogy 2 eves kor alatt nem lehet hasznalni, es meg csak 3 honapos volt. De amugy semmi gond, persze ha jobban belegondolok akkor talan azert mert mi sem mentunk hozza, mert tenyleg nem volt gond.

Aztan a masik dolog. Szombaton ugyeleten voltunk, ahol azt mondtak, hogy a fogzas miatt van minden. A dokibacsink szerint a fogzas miatt nincs orrfolyas stb, pedig mindenhonnan ezt hallom.

A gyereknek biztosan hogy hatso fogai jonnek es persze rag mindent es egesz nap nyugos. Mindig ki akar menni es ezt nem titkolja, hanem hozza a cipojet, a kabatkajat, vagy elcseni a kulcsomat es a bejarati ajtoba probalja rakni. ha ez nekem nem vilagos akkor egyszeruen csak utogeti az ajtot es mondja, hogy mmmmni. Meg mostanaban tancol allandoan, nagyon edes ahogy a segget razza. Persze zene nelkul is megy neki, eleg ha valahol utemesen kopognak pl. a szomszedban a hazat epitik es ha kalapalnak mar razza is a segget. Nekunk 9esfel honaposan elindult a gyerek es eleg stabilan ment, de eleinte szeretett szaladni. (ehhez kevesebb izomcsoport osszehangolasara van szukseg)

A kuka a legnagyobb haver. A rendeloben is kapasbol beledobta a taj kartyajat. Nagy kedvenc a mobil is, ami eleg gaz pl. a heven ulve, mert mindenki telefonal es percenkent hisztirohamot kap. Nagyon szereti a zoknit lehuzogatni magarol rolunk es mindenkirol. A multkor a kengurugoldban egy par pillanat alatt megtamadott a par honapos csoppseget es elkezdte cibalni a zoknijat, ami persze nem jott, de a gyerek majdnem kijott az autosulesbol. Egtem is rendesen. Ha az en kisfiammal csinalta volna valaki nagyon kiakadtam volna.
Mostanaban a legjobb jatek persze az etel. Ami berakunk a szajaba, azt kiszedi es elemeire zuzza. Akar pepes akar szilard az a valami.
A parkettat mar 3 honapja beken hagyta igy megnyugodtunk, hogy talan tobbet nem kezdi el felszedni. tevedtunk. Tegnap este mar megint a szegolecekkel kardozott.

Futyi temaban irjatok le mi van, mert nalunk mozdithatatlan. Felek, hogy baj lesz belole.

Azert szivem szerint meg szoptatni fogom a gyereket, mert szerintem betegen ez a legjobb neki.
Aztan majd meglatom.

csengo
Vendég

Sziasztok!
Elfelejtettem mondani, hogy a dokibacsi ugy peldalodzott, hogy olyan a szopi mint a cigi. Nehez abba hagyni es karos. Ez az amitolt betelt a pohar. Mert a cigi tenyleg karos, de hogy az anyatej????
Mar kezdek megnyugodni, hogy nem en vagyok a rossz anya.

Udv az ujaknak, es nem irtam meglestem a gyonyoru babakat. Kicsit zavarban vagyok , hogy kie volt az uszogumis kep, meg a hastancos, funyiros meg DocikasKép Regebben is volt valakinel egy huzogatos, kerekekkel a laban, szines pok a kepen, akartam irni hogy nalunk a gyerek 1 het alatt leragta a a szarvairol a kisgolyokat. vigyazat veszelyes, mert azt mar le tudja nyelni!

udv:
csengo
Vendég

Lanyok,
azt ne mondjatok,hogy csak az en gyerekem hisztis , (no meg Verae Kép ) ,mert allami gondozasba adom. Kép Kép Kép
Irjatok ma' vmi biztatot!

Inimma
inimma

InimmaKép
Csak nyugi... Nem hiszem, hogy ebben a korban valóban "hiszti"-ről beszélhetünk, holott én is nagyon könnyen használom ezt a szót. A dolog most még szerintem csak arról szól, hogy tényleg próbálgatják az akaratukat, ami nagyon is helyénvaló, hiszen egy egészséges felnőttnek igenis tudni kell bánni ezzel a tulajdonságával - azt pedig meg kell tanulni.
Amit mi fáradt anyukák hisztinek nevezünk, az szerintem az akaratukon esett csorba feletti elkeseredés. Ezt pedig ki így, ki úgy tombolja ki magából. Előfordul, hogy Boti is hanyatt fekszik, és úgy csinál, mint aki baromira sír, és mindjárt belehal a csalódásba, de elég megcsikizni, elterelni valamivel a figyelmét, és a hisztinek nyoma sincs.
Nekem a gyerekdoki barátnőm (aki egyben gyerekideggyógyász is) azt javasolta egyszer, hogy ami nem a házi szabályok elleni akarat, vagy önmagára nézve nem veszélyes, azt hagyni kell, hadd csinálja. Majd megtapasztalja, hogy minek mi a következménye, és szépen lassan megtanul majd okosan dönteni. De ami szabály, az maradjon mindig és mindenhol szabály.
Nálunk nincs sok, de ami van, ahhoz ragaszkodom. Ilyen pl: nincs kertészkedés - növénycincálás (így is egyre kevesebb a túlélő növényünkKép), a vezetékhez nyúlni tilos, nem pakolunk a polcról, nem nyitogatunk szekrényt / fiókot, stb. Persze ezekkel folyton próbálkozik, de egyre többször néz rám, mielőtt belekezdene a "bűnözésbe", és látom, hogy várja a reakciómat. Szóval tanul, de azért nem adja meg magát könnyen.
Hiszti majd az lesz, amikor meggyőzhetetlen, és hatalmas show-elemekkel tarkított jelenetet rendez csak azért, hogy csinálhasson / megkaphasson valamit. Szerintem ezeket a csatákat kell türelemmel legyőzni, és ha bírja az ember idegekkel, akkor azt is hamar megtanukják, hogy ezzel nem mennek semmire. Szerintem minden gyerekbe bele van kódolva ez a "magamat a földhöz vágom, sírok, mint akit épp agyonvert az anyja, üvöltök, mint akinek egy úthenger ment végig a kezén" viselkedés.

Így gondolom most, egy nyíló akaratú gyerkőc anyjaként. de térjünk erre vissza 2-3 év múlvaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csak röviden:
Inimma Kép, Dávid egyáltalán nem hisztis, csak akkor nagyon mérges, ha elveszek tőle valamit esetleg.

Csengő Kép, "a cigi olyan, mint a szopi": megáll az eszem. No comment.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mi is takonykorosok lettunk, igy most ezzel szenvedunk, ejjel, nappal, igy nem sok idom van szamitogep ele ulni, most kihasznalom hogy itthon van a papa es szorakoztatja a kis beteget.

Koszonom szepen a dicsereteket, hat mit mondjak nagyon jol esik az embernek, dagad a mellem. Kép
Azert Norbi konyvet mar megrendeltem es van egy aerobik kazim (csak meg egyszer sem neztem meg Kép ) ha meggyogyulunk ki tudja meg raszanom magam a tornara.
Amugy en sem vagyok tobb mint a terhesseg elejen csak "atalakultam" lotyhedt lettem (es a melleim,... katasztrofa) most banom, hogy nem tornaztattam tobbet a mellizmaimat amikor a vedono annyiszor mondogatta. Kép
Masodik baba utan a terdeimet fogja verdesni az biztos. Kép

Hiszti: termeszetesen nalunk is van, nem teszek ellene semmit, neha jol ki is rohogom ahogy visitozik valami utan. (de diszno vagyok)
Teljesen egyetertek Csirkesszel, ez egy szukseges "rosz".

Szopi tema: tenyleg durva amit a doki mondott, en amugy is tojok nagyon sokmindenre amit a dokik mondanak, hat a helyedben Csengo addig szoptatnek amig csak jolesik, kizart dolognak tartom, hogy karos legyen, hiszen olyan termeszetes.

Maccs Kép multkor elfelejtettem irni (bocsi) hogy nagyon jok a kepek, tok jo lehetett egyiptomban, a parom oda szeretne elmenni naszutra (mar ha egyszer elvesz felesegul Kép )

Anyamama Kép sajna nem kisteso okozza a kivanossagot hanem a torkossag. Kép
"Kettecske" meg az egben van es ugy latszik varnia kell egy kicsit a foldrejovetellel mert a papaja egyenlore be van tojva Kép

Reditke Kép a Milan gyonyoru nev, a kozepiskolaban volt egy Milan nevu szerelmem (platoi Kép ) es ugy terveztem, hogy ha majd lesz fiam igy fogjak hivni, hat arra meg almomban sem gondoltam, hogy Monserrate lesz, mivel azt sem tudtam, hogy ilyen nev letezik Kép de az apja ragaszkodott hozza, hogy tovabbvigye a nevet. (ferfi hulyeseg) es most sokszor bajban vagyok mert nem tudom hogy szolitsam a fiam. Kép
De jo nektek, hogy van kertetek!!!

Csirkesz Kép mi is csatlakozhatunk a "mini"talizoz? hi-hi-hi Utkozben beugrom Tcis-ert es csutortokon ott leszunk. Kép Viszek a csodagesztenyepurembol. Kép

KépKép
KépKép
tontica

AniKép
Oks, gyertek. pürét váromKépKép Nyami, legalább aznapra fixálva van a torkosság. Csak reppenjetek ide, ha kedvetek vanKép

Tényleg, hogyan lehet becézni ezt a spanyol nevet? Hogy hívod Apáját?

CsengoKép
Dokibácsitok idős? Lehet, hogy azért mond ilyen egetrengető butaságokat. Más kor, más meggyőződés. De Te vagy az anyuja szerencsére a gyerkőcnek, Te adod neki a tejcsit meg a cicit, nem a dokibáKép
Hogy ártana, azt butaságnak tartom. Hogy nincs annyi "haszna" az anyatejnek már ebben a korban, mint korábban, azt el tudom képzelni.
Egyébként nálunk Boti hagyta abba, de nekem jól is jött, mert valahogy zavart, hogy a cicimen lóg, miközben kistesó meg a pocakban van. De hagytam, és egyáltalán nem vontam meg tőle. Szépen 2 hónap alatt leállt a szpoiról. Így is egészen 11 hónapos koráig szopizott.
Kistesót is szeretném legalább ilyen sokáig cicin tudniKép

Cs

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JudyKép
Írtam neked csütörtök lemondó mailt, sajnosKépKép
Ostoba és feledékeny vagyok. Ne haragudj!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Most rovid leszek, mert nem otthon vagyunk.
A csutortok nekunk is jo, Lili tok mashogy alszik, de majd alkalmazkodikKép
Hiszti nalunk is van, ha nagyon faradt, vagy nagyon szeretne valamit, amit mi nem, de mar nem az a hanyattvagos hisztiKép
Anno en hagytam, es eleg hamar abbahagyta, hogy latta, nem esek ketsegbe.

Most ennyi, majd holnap hosszabb leszek.

Ja, jon a fogunk (5. 6.)ezerrel, popsi kicsipve, most en kenegetek...

Sziasztok!
Moni

Kép
sunimum

CsengőKép
Hát ez a dokibácsi Kép Kép Kép Õrület....

TinticaKép
Gyógyuljatok gyorsan!

CsirkeszKép
Hát megijesztettél, hogy nincs szekrény pakolás és fiók húzogatás. Akkor a minitalin azt hiszem én végig szabályozhatom a gyerekem, amit nehezen visel Kép Nálunk szekrények nagy része neki van berendezve.

InimmaKép
Enyém gyerek, nagyon akaratos, de hívhatjuk hisztinek is.
Én megpróbálom türelemmel és szeretettel kezelni, bár ezt néha nagyon nehéz, főleg ha én is fáradt vagyok és emiatt nem tudok haladni a tennivalókkal vagy nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy kellene.
Az egyetlen megoldás, hogy minden dolog ráér, akkor nem olyan gáz néha elviselnem.
Ráadásul Bálintnak valami kegyetlen durva hangja van és ezt előszeretettel alkalmazza.
Leggyakoribb esetek:
- nem az van amit ő akar
- nem adok oda neki, amit akar
Múltkor az Auchanban produkált egy csodás 9 perces földön vergődős, ordítós, megfeszülős, csapkodós balhét. Mindennek az oka az volt, hogy én még vásárolni akartam, ő meg mindenáron ki akart szaladni a pénztárak között a kinti folyosóra és felmászni a 100Ft-tal működő játék autóra.
Én megpróbálom humorral kezelni a dolgot és elengedni minden megjegyzést, amit a többi okos, nagyon jó szülő tesz rám és anyai képességeimre Kép

Megtaláltam a korábban említett, pár hónapja írt hisztivel kapcsolatos hozzászólásomat, idemásolom. BOCS, AKI MÁR OLVASTA.

"Hiszti: Háát, nem is tudom hogy írjam, hogy ne tűnjek okoskodónak, mivel először is ugye az én babám még nincs ebben a korban, úgyhogy alapvetően milyen jogon dumálok én, hiszen csak elméleteket tudok (ebből pedig biztos van mindenkinek millió és tuti ezer könyvet olvastatok), másodszor pedig amit tudok, azt nem tudom jó-e, hiszen mástól hallottam.
Na mindegy leírom, aztán vagy plusz info valakinek vagy mindenki tudja és volt néhány sor, amit figyelmen kívül kell hagyni.
Szóval, én jártam egy kreatív baba-mama tanfolyamra, ahol sok más témán kívül a hiszti korszakot, mint olyat is érintettük. Mivel másfél órán keresztül volt szó róla, így csak nagyon dióhéjban összefoglalom, ami nekem megragadt és amit jó lenne majd akkor, mikor szükség lesz rá betartani, persze, simán lehet, hogy bekrepálok és verem a fejem a falba, hiszen könnyű a partvonalról kiabálni és megint más berúgni a gólt. Mindenesetre úgy gondolom, jó ha van néhány követendő vagy betartandó elv.
Hiszti: szükséges a gyerek egészséges fejlődéséhez. Az estek nagy részében a gyermek maga sem tudja mi a baja, tehát konkrétan nem megfogható dolog miatt kezdi el, ezért ne próbáljuk mi sem megérteni és megfejteni és főleg ne érezzük azt, hogy rosszul csinálunk valamit, hiszen a nevelési módszereinkhez semmi köze.
Minden gyermeknél másképp jelentkezik, valaki összvissz 1-2 alkalommal, szinte alig észrevehető módon, mások naponta 10x nagyon erőteljesen végzik ezt.
Ha elfojtjuk benne és letörjük, sose fog rájönni hogyan tudja saját maga túltenni magát rajta és ezért felnőttkorában is elő fog jönni, amikor "hiszti"-zik, de maga sem tudja mi a baja. Ez a felnőtt korban is hisztizés, kiborulás sajnos a mi korosztályunkra erősen jellemző, hiszen a poroszos nevelés dívott anyáink idején, tehát ha a gyerek hisztizett, kinevelték belőle.
Amit tenni érdemes: hagyni a gyereket mindaddig, amíg nem önveszélyes (erősen veri a fejét a falba, fuldoklik lila fejjel, valami olyan eszközzel csapkod ami megsértheti stb). Amit az irodalom még nem tart önveszélyesnek: összehányja magát, veri a hátát a földre stb. Ha az önveszélyes kategória van, akkor nekünk kell segíteni kijönni a manónak a hisztiből. Ilyenkor jöhet a hideg zuhany és társai.
Amit az anya tehet, bár sejtem ez a legnehezebb. Megőrizni a nyugalmát, nyugodt hangon beszélni hozzá, mégha nem is hallja és érti a jelen helyzetben akkor is eljut hozzá. Mikor még nem durvult el a hiszti, megpróbálni elterelni figyelmét. Amit sose tegyünk, leszídni érte, azt a tudomására adni, hogy a hiszti rossz és nem szabad csinálni. Amit viszont mindenképp mondjunk meg neki, hogy mi mit érzünk. Pl.: anya nagyon dühös, hogy most azért mert hisztizel, nem tudunk elindulni vagy pl mikor befejezte: örülök, hogy abbahagytad, mert rosszul éreztem tőle magam, hogy a bolt közepén vergődtél a földön.
Amit nehéz lehet legyőzni, ha ezt nyilvános helyen csinálja, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mindenki más okosabb a gyereknevelésben és mint a véres rongyra néznek az emberre ha a baba sír, hát még gondolom ha hisztizik. Az emberek hajlamosak azonnal a világ legrosszabb szülőjének kikiáltani valakit és bezzeg ő....
Amit sose tegyünk, magára hagyjuk a gyereket hiszti közben. Legyünk mellette 1-1,5 méternél távolabb ne menjünk. Ami jó megoldás lehet, ott lenni, néha próbálni hozzá beszélni, de közben valami mással lekötni a figyelmünket. A tanfolyam vezető elmondott egy személyes példát:
Kisfiával ment az utcán, ő gyalog, fia motorral. Egyszer csak gyerek leugrott és elkezdett hisztizni, hogy anyja cipelje őt is motort is. Odáig fajult, hogy gyerek rugdosta motort, földre dobálta sapkát és megtapostta és a földön fetrengett. Anya nyugtatta, de elővette a magánál tartott újságot és el kezdte olvasni, közben mindig kitekintett megkérdezte hogy mehetnek-e már vagy még olvasson meg hogy szóljon ha befejezte. Persze járókelők jöttek/mentek, feltettek 5x gyerek fejére sapkát, felháborodott megjegyzéseket tettek stb. Több mint 20 percig hisztizett a lurkó, amikor is megszólalt, hogy anya befejeztem, mehetünk.
Hirtelen csak ennyi, aztán majd meglátjuk mit tudok belőle hasznosítani, mindenesetre nekem jó, hogy van egy ilyen mankóm és elhiszem és nem fogok parázni, hogy úristen azért hisztis a gyerekem, mert rosszul nevelem."

Na megyek, mert az összes konyharuha itt hever a nappaliban és egy fél zacsi papírzsebi miszlikekben a kupac tetején Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Beatrix,
dokibácsitok véleménye elég furcsa a szopizásról, ne foglalkozz vele.

Csirkesz,
Márk is kb. 3-ig szokott aludni. Kép Mi szerintem pogit fogunk vinni meg valami édes keksz félét.

Inimma,
hiszti szerűség nálunk is előfordul, de jellemzőbb a visítás és nyafogás.

Reditke,
fütyi nézés jó ötlet, én sem tudom, hogy ami nálunk van, az milyennek számít.

Képzeljétek, tök jól begyógyult Márk popija, de ma kezd megint csúnya lenni, most már biztos vagyok benne, hogy a fog a ludas.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Legeslegelőször is:
CSIRKESZ! Te egy dög vagy! /má' bocs!/ ELLOPTAD a minitalimat!
Szólsz hogy csatlakoznál hozzánk, mert van autót, stb.. erre már szervezed a talit nálad. Azért hívtalak, mert nekem a héten elviszik az autómat teljes motorfelújításra és karbantartásra mert már elég csotrogány szegény /éppen 88-as, az már lóban is öreg!/, és bizonytalan, hogy mikor kerül hozzánk vissza. Különben is szerintem amíg úgy ahogy normális idő van jobb itt kint vidéken, de ez csak egy magán vélemény. Úgyhogy mellékelt ábra szerint fogalmam sincs, hogy tudok-e menni! Ha van autóm akkor elviszem Livéket is, de ez szupermaxi feltételes.

A többi hsz-emet majd este, mert Lili közben szétkapja a házat, már menne kifelé..

Macs
maccs

Mielőtt, elindulna a pánik, mint mindig, egy agráros ismerősöm írta a madárinfluenzáról:

A helyzet súlyos, de nem drámai!
A vírus terjedhet:
madárról - madárra;
madárról - más állatra;
madárról - emberre (ez azt jelenti, hogy a madár "rádtüsszent", vagy
nyílt sebedbe madár valamilyen testnedve belejut, akkor fertőződhetsz) és,
HA olyan embert (vagy közbülső lépésként olyan állatot) fertőz meg aki épp'
valamilyen infulenzás fertőzésben szenved, AKKOR KIALAKULHAT olyan vírus
"rekombináció" (mutáció) amelyik emberről - emberre (vagy más állatról -
emberre) fertőz és igen patogén! Mivel rendkívüli a rekombinációs készsége,
képessége ezért igen veszélyes.
Vakcina arra a majdan kialakuló törzs(ek)re NINCS! Ugyanis a majdani
"összetételét" nem ismerjük...

Védekezés lehetősége vagylagos: főzéssel, sütéssel (alapos) általában nem
éli túl a vírus, de a füstölést pl. kiröhögi (jelenleg).
A Zárt tartásban (tudjátok olyan csirke amelyik sem napot, sem friss levegőt
nem tapsztalt) nem valószinű, hogy fertőződik. Elvileg nyugodta
fogyasztható.

hvera

Csengo!

Mögöttem már van némi tapasztalat sokáig szopi ügyben. Beni 13 hónapig, Nátán 21 hónapig szopott. És ha csak rájuk nézek, azt kell mondjam, egyáltalán nem káros sokáig szoptatni. Semmi bajuk nincs, se testileg, se érzelmileg, se sehogyan.
Én egyébként hiszek abban, hogy az 1 éven túli szoptatásnak is van jelentőssége, főleg azért, mert az anyatej továbbra is a baba igényeihez igazodva termelődik. Én olyan kutatásokról hallottam, amik azt bizonyították, hogy az anyatej összetétele jobban kezd hasonlítani a kolosztrumhoz, immunanyagokban gazdagabb lesz, ami abszolút igazodik ahhoz, hogy egy totyogó, mindent megkostoló (az enyém időnként homokot is eszikKép) babának nagyobb immunvédelemre van szükségük. Persze már alakul a sajátjuk is, de fontos az anyatej ilyen védelme is.
Nem tudom, hogy ezért-e, de az enyémek egyáltalán nem betegesek.
És viszik tovább a jó példát, nem fogják azt mondani, hogy az én anyám engem nem tudott szoptatni.
Cigi???? Hát ez hihetetlen. A cici egy felnőtt korban kialakult káros szenvedély. Ami akkor valóban helytelen. De egy ekkora gyereknél? Amúgy amikor abban a korban van, hogy mindent a szájába vesz, miért a szopi lenne bárminek a kiváltó oka. És nagyn érdekelne, hogy hogyan vélekedik a cumiról a dokibácsi, hisz akkor az legalább ennyire káros... Vagy nem?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs!
Jót nevettem a Csirkeszhez intézett üzeneteden!Mikor költöztetek ki Biatorbágyra?Nem úgy volt,hogy építkeztek?Vagy rosszul emlékszem?Vagy már kész is a ház?(bocs a kíváncsiságért)
Sajnos Adrienn beteg lett.Tegnap délután belázasodott.Nehezen vitte le a lázát a kúp.Torok és mandula gyulladása van.A nagy meggyógyult a kicsi beteg lett.
Hiszti:Adrienn is szokott nyávogós lenni de ez nem hiszti.Az majd 2-3 éves korban kezdődik.Ágotánál ez így volt.Nem azt mondom,hogy nem zavaró Adrienn nyávogása de ez még tűrhető az Ágota hisztijéhez képest.
Szoptatás:Adriennek folyt az orra kb.két hete elvittem a dokihoz(nem a mi dokink volt).Mondtam neki,hogy még mindig szopik és mégis beteg.Legyintett és azt mondta az nem jelent semmit.Én nagyon boldog vagyok,hogy még mindíg cicizik a gyerkőc.Apa azt mondta,hogy azért mert így jó méretes a cicim!
Már alszanak a lányok,ilyen nem szokott lenni.Csend van!!!!
GnéKriszti
gnékriszti

MaccsKép
Oké, dög vagyokKép De nem ellenpartit akartam én szervezni. Csak mondván, hogy mindenki takonykóros, bengás, stb., engem meg megesz az egyedüllét érzése néha, gondoltam feldobom a labdát. A többiek csapták leKép
De ha nincs öri hari, akkor majd én is tudok menni a Maccs-féle mini talira.

Csirkesz
akinek a Főnöke ma megpakolta a mosó és mosogatógépet cipőkkelKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Mostmar en is megnyugodtam, hogy akkor nem csinalom rosszul. Szegeny gyerek lehet, hogy megerzett valamit, mert olyan lelkesen cicizett most este, hogy be is aludt. Azon agyaltam en is hogy ha tehentejet itatok vele, az miert lenne jobb? Szoval magamban lezartam a temat es legkozelebb nem dicsekedem vele, hogy meg szopizik. Amugy en olyan 55-re rakom a dokibacsit, ugyhogy biztosan a regi beidegzodes.
Beszti! Es ugye az sem igaz, hogy a gyerekeid tok vekonyak lettek a szopitol?

Tontica! Ezt meg nem is hallottam, hogyan kellett volna maszirozni a mellet? Lehet, hogy mar ugyis kesoKép

Minitalisoknak uzenem, hogy majd rakjanak fel kepet, mert mar nem tudom nevrol ki kicsoda, kepet meg nem raktok fel.

csengo
Vendég

Csengő Kép, nyugodtan dicsekedj csak vele legközelebb is szerintem, igenis büszke lehetsz rá. Kép

Csirkesz Kép, akkor - Maccs autójától függően - lehet, hogy mi is majd csak Maccs taliján tudunk megjelenni.

Beszti Kép, majd leírod, nálatok mi volt a fiúk fütyijével, amire a múltkor céloztál?
Különben a fürdetőkarikát nem felejtettem ám el, nem azért nem jelentkezem, csak egyszerűen nem jutunk el a Brendonba.

Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz Kép, nézd csak meg, Maccs hányas számú üzenetét címezte pont neked! Ez nem lehet véletlen. Kép
Na, húzok aludni.

Kép

Kép
liv

Csengo!

Vékonyak, de nem a szopitól. Alkatilag. (Az óvónő pont tegnap mondta, hogy Nátán 2-3-szor is kér az ebédbőlKép.) De szerintem arányosak. 1 évesen Beni pont ilyen súlyú volt, mint Hanna (9400 g), és ez teljesen jó. Különben is mi a baj a vékonysággal?

Liv!

Aha, de csak este jutok nethez, mert nincs gépem. Ma meg a kisfőnök már fönt az ágyban anyázik, mennem kell.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Tudjatok mit gyertek hozzamKép Van kert is es nem utolso sorban vannak jo olasz kajak....

TonticaKép
OK. Itt elottunk eppen van is egy nagy ter, ha netan helikopterrel jonnel ertem le tudsz szalniKép
Szerintem egyaltalan nem latszik, hogy lenne rajtad felesleg. De kulonben en is annyi vagyok amennyi voltan terhesseg elott de sajnos az alakom ennek ellenere mar nem a regiKép
Szoval macera a gesztenye pucolas?! Akkor inkabb el se kezdem inkabb megveszem keszen a ferjem szerint itt van az uzletekben, en meg nem lattam de majd utanna nezek es ha en talalok akkor szerintem ott is kell lennie. Jol megnezted?

CsengoKép
Het, ez tenyleg marhasag amit a dokibacsitok mondott. Habar a mi dokinenink se jobb o az alvasra azt mondta amikor panaszkodtam, hogy nem alszik Elisa, hogy ne is varjam amig szoptatom. Majd ha elvalasztom akkor aludni fog. Szerintem ez is hulyeseg. En ennek ellenere tovabbra is szoptatom es meg egy ideig fogom is ha rajtam mullik, pedig 5-6x kel ejszaka. De azert 4 eves koraig nem hiszem, hogy birnamKép Ja, en probaltam tejet adni neki de csak megrazkodott tolle es meg nem issza, probaltam nesquik-et is adni de nem kell neki. Ezek utan megis, hogy vigyek be elegendo kalciumot a szervezetebe.

Hiszti vagy akarmi: Nalunk nem mondhatom, hogy surun elofordul. Neha amikor nem engedem, hogy felmasszon a kompjuter asztalra es kitessekelem a szobabol, mert kulonben olyan mint a bumerang amint leveszem mar fordul is meg es maszik ujra es eszt a vegtelensegig kepes ismetelni. Vagy ha a teraszon a szekre nem engedem felmaszni akkor szokta megfesziteni magat es nem birom letenni mert nem akar megalni a laban es kozben sivalkodik. Olyankor vagy leteszem ulve vagy fekve vagy kezben fogom amig el nem terelodik a figyelme masra. Egyenlore nem veszelyes csak igy is maradjon. Nalunk is a sima nyafizas a jellemzobb amikor faradt akkor foleg. Masnal is mindenre fel akarnak maszni a gyerkocok? Nalunk minden letezo dologra ami fel meternel magasabban van felmaszik. Ebben bisztossan ram utott mert en kiskoromban allandoan a hazteton logtam. Igaz nem tombhazban laktunkKép

ReditkeKép
Szerintem is szep nevet valasztottatok a kis pocaklakonakKép
Mar eppen a hisztis hsz-odat akartam megkeresni, a multkor lementettem valahova de addigra fel is raktad.

CsirkeszKép
A mosogeprol jutott eszembe, hogy en multkor a popsi kremet mostam ki, mert elfelejtettem megnezni,hogy a kisasszony mit rakott bele.

Betegeskedoknek jobbulastKép

Fiokhuzogatas
Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Itt vagyok én is, megint, végre alszik a kismuki, most nyugi van egy kicsikét... Kép

Reditke! Te már próbálsz kibújni a fiad nevében az elkötelezettségek alól!!! Némi kis agresszivitástól mi nem riadunk el, majd edzem Lilit aztán jól visszaadja! Kép Osci megelőzés? Fogalmam sincs, én a terápia alapján az 1/3 fiola / hét megoldást választanám.. Adagolás: Sokáig feloldottam kevés vízben, de most már csak beleöntöm a szájába a golyocskákat, szépen elszopogatja, még izlik is nekiKép
Neked az eldugult nozidra javaslom a Sinupret nevű gyógyszert, gyógynövényi alapú és nekem nagyon bevált még a terhesség alatt, merthogy nyugodtan szedhető!...

Kissün-Vera! Dóci nagyon aranyos. Beszéd ügyileg Lili júliusban nagyon sok mindent mondott de csak 1x-1x. Aztán 2 hónap szinte semmi, még haladzsa is csak minimálisan, most meg megint beindult. Mondja kristály tisztán hogy "mama", "papa" /merthogy külföldön mindenki ezt hajtogatta, amikor felvették kézbe és ránk mutogattak - én az anya, apa szavakat tanitgattam volna.. Kép/ "baba", megy a "vau"zás minden körülmények között, a gágágá és a háphápháp helyett egyöntetűen valami "tátátá" szerűség, mondja hogy "cica", és hívja úgy hogy "cicicicc", természetesen a "cici" szó az alapkészlethez tartozik, "Teo" - szomszéd kutya-, "mamm-mamm" a kaja, tudja, hogy "hinta", bár néha csak a "ntaa" hallható belőle, a kakaó "kaka", de ha termelt a pelusba, az is "kaka" /ezt is menetrendszerűen reggel intézi, ami néha zavart okoz a kommunikációnkban, bár a nyomjelző szagok segítenek/, a tyúkanyó
"kotkot", a kakas pedig szintén "kaka" néha - ha olyan kedve van, és amire nagyon büszke vagyok "tetté" a tessék helyett. Szóval itt tartunk, halandzsa a többi ismerőshöz képest viszont kevés, azért mostanában az is szokott lenni, főleg ha végre egy kicsit egyedül elvan... Kép Szerintem ne aggódj, majd beindul a te lánykád nyelve is, és a "miért" korszakban még bánni is fogod, hogy elkezdte a dumát! Kép

Liv! Tali ügyben látod kibabrált velem ez a NÕ, de azért legalább te gyere át hozzánk! Kép Azért ha meggyógyul a kisautó elviszlek hozzá... Kép Szerintem lehet, hogy azt mondja Dávid, hogy anya, én is sokmindenre csak utólag jöttem rá! Kép
Mozi! Kép KlasszKép

Csirkesz! No comment vagy! Kép Azért örihari nincs, csak azért mégis NA! Kép Rossz kifogás a magányosság, mert én pont azt irtam, hogy ugyan Editkéék nem tudnak jönni /betegség meg Kehida megmegmeg/, de Ti azért még akár ezen a héten ugorjatok át, no meg a többiek is, erre tessék. És még az én hozzászólásom sátáni Liv szerint! Kép Pedig szerintem beléd bújt a kisördög! Kép Kép Kép Különben mi is rossz vendégek lennénk, mint Editék /Editke: látod hogy mégis össze illenek a manók! Kép/, mert nálunk is többnyire mindent szabad, fiókot kipakolni, szekrényt átrámolni, cuccot széthurcolni, rumlizni, törni, zúzni... Kép

Andi-Áron! Kép Foghoz gratula! Kép Tali ügyben fordulj Csirkeszhez! Kép Kép Kép

Tontica! Kép Nekem rengeteg extra kilóm maradt, de képtelen vagyok rávenni magam a tornászásra. Én így is teljesen elfáradok fizikailag a nap végére... A páromnak meg így is tetszek állítólag! Kép Nászutat hozzátok az esküvő előttre Kép az ugyis a házasság legkellemesebb része! Kép Kép Kép Mondom még én is aki boldog házasságban él - képzeld el egy rossz házasságnál! Kép Mi legalább 3x voltunk előnászúton! Kép

Nikk! - Kilókra irigy-irigy! Kép Suli? Voltál beiratkozáson, milyennek tűnik ez az év?

Macsek! Lili ki akarta szedni az új fogacskákat a szájából! Kép Szerencsére nem jöt össze! Kép

HVera! A kis mackód nagy franc lesz! Kép Ne hallgass dédire, tedd ahogy szerinted jó, ha szigorú lennél az lenne a baja! Kép

Inimma! Azon a véleményen vagyok, hogy minden gyermek más és más személyiség (hála istennek) ezért logikusan más és más ellátást, gondoskodást igényel. Lili is szokott hisztizni, frankón toporzékol a lábával is hozzá, vagy esetleg rugdos, én meg nehezen tolerálom az ilyen viselkedést, de azért eddig még mindig megoldottunk Kép
Az éjszakai felsírásra is biztos van magyarázat, előfordulhat, hogy rosszat álmodik. Még a kutyáknak, macskáknak is vannak néha rémálmai, felriadnak, miért ne lehetne a babáknak, ők is elesnek napközben, szem elől vesztik a szüleiket, stb. kell a megnyugatás, hogy ott az anya, minden rendben van.
A "nemtudommiértsír,denagyonfájdalmasan" érzéssel kapcsolatban: én meg voltam róla győződve már Lili csecsemő korában is, hogy a feje fáj: függölegesben nem volt gond, ha lefektettem, vagy akár kézben vizszintesbe helyeztem, üvöltött. Most már jelzi, hogy mi fáj, mutatja az ujját, vagy a lábiját, és a kis kezével párszor megcsapkodja a buciját, ha beüti, és amikor nyűgös nap van észrevettem, hogy csapkodja a fejét, többször egymás után, akkor is, amikor nem koccant oda semmihez. Biztos vagyok benne, hogy azt mutogatja, hogy fáj neki.
Lényeg a lényeg, hogy szerintem hallgass az anyai ösztöneidre, és tégy belátásod szerint. Feleslegesen ne hagyd sírni a manót, hiszen a sírással tudja egyenlőre felhívni magára a figyelmet, de ha úgy ítéled meg hogy hiszti, akkor vislekedj konzekvensen. Apáját meg győzd meg, hogy azért választott gyermekeid anyjának, mert erre a "melóra" megfelelőnek tart, hagyjon érvényesülni a "szakmádban", és higyje el, hogy te sem akarsz rosszat magadnak és a manónak, nem az elkényeztetés a cél. Végül és legutolsó sorban még egy észrevétel: mi már Lili születése előtt megállapodtunk aban, hogy lehet kritikánk egymás gyereknevelésével kapcsolatban, de sose mondunk ellent egymásnak, vagy szólunk rá egymásra nevelésügyben a gyerek előtt, ez kizárólag négyszemközt tesszük meg. Ha a férjed rád szól a gyerek előtt, hogy ne kényztesd, stb 1. elveszted a tekintéjedet, 2. eleve elfogadja, hogy te kényezteted, 3. ergo veled bármit meg tehet.. Lehet hogy érdemes lenne ezt is megdumcsizni vele, de ez persze természetesen kizárólag csak a kettötök dolga, részemről csak egy észrevétel! Na és persze milyen könnyű ilyen higgadtan és megfontoltan beszélni más gyerekének a hisztijéról! Kép És arról nem is beszélve, hogy én meg még csak ráadásul egy gyerekes vagyok, nem tudom felvenni tapasztalat ügyben veled a versenyt! Kép

Beatrix! Kép Ez a szopis téma kiborított. Azt vettem észre, hogy legjobb orvosoknak is vannak bizonyos "defektjei". Mindegyiknek van egy olyan dolga, amiben "vad" nézetei vannak, vagy amihez nagyon ragaszkodnak: szoptatás, etetés, tejpép, hízás, egyből antibigyó, stb. Úgy látszik nálatok az egyévutániszopi a defekt, ne törödj vele! Kép Úgy tudom, többek között végül is azért lett Magyarországon 2 évig GYED, mert a WHO már említett ajánlása a 2 évet határozta meg az ajánlott szoptatásra! Az végképp durva, hogy a cigizéshez hasonlítja!!!! Neked is csak azt tudom mondani, hogy hallgass az anyai ösztöneidre, ha úgy érzed jó a babának, akkor abba ne hagyd! Kép Nekem egy 3 gyerekes, ősrégi imádott barátosném mondta, hogy szerinte az gusztustalan, hogy a gyerek már beszélni tud és még mindig szopizik. Ettől én még nem szeretem kevésbé, de ebben nem értünk egyet!Kép
De nekem már olyat is mondott ismerős, hogy a gyereknek meg kell tanulni hogy az anya nem érte van... Hát még is akkor ki kiért van??? ő én értem?? én úgy emlékszem én vállatam őt.. Kép Kép Kép

Kriszti! Jobbulást nektek!! Biáról röviden: júniusban albérletbe jöttünk ide. Építkezés: már van 2 ásónk.. Kép Na jó, ez csak vicc volt, de a hitelt nem tudtuk felvenni, arra vártunk, hogy az ígéretek szerint talán szept.-ben kitolják a fészekrakó korhatárát, és majd azt, de még most sincs kitolva, bár állandóan beszélnek róla. Különben is azt hallottam a fészekrakó még nem nagyon jött össze senkinek. Dec.ben pedig betölti a párom a 35-t is.. Kép / nem azt bánom, hogy öregszik, csak a hitel miatt! Kép/ Pedig az a házterv volt A NAGY ÁLMUNK. Olyan jól sikerült, hogy még egy szaklapba is beletette a tervezőnk.
Már ott tartottunk, hogy veszük valami "romos" használtat itt Bián, mert nagyon jól érezzük itt magunkat /főleg Csabi szerette meg nagyon/ de olyan árak vannak, hogy dobtunk egy hátast. /70 nm félig vályog, lepukkant: 20 milla felett/.
Az az építkezési vállalkozó aki ezt a társasházat építette gyakran jár ide, és most bevillantott egy olyan infot, hogy 15-16 M-ért belehetne szállni egy ilyesmi lakásba amit 2 sarokra építenek majd, sőt hitelt még is intéz hozzá, úgyhogy úgy döntöttünk ha ez összejönne, meghírdetjük a telkünket, nem építjük meg a házat, hanem belemegyünk egy ilyen lakásba, aztán majd onnan ha már van saját kégli talán könnyebb egy családi ház felé továbblépni. Ez a társasház sem lenne lakótelepi stílus, van kis kertrész hozzá, és az egész 4 lakásból áll. Majd meglátjuk, hogy tényleg annyi lesz-e az ár, csak ettől függ, én már úgy vagyok, hiszem ha látom!

Tcis! Kép Vigyázz a meghívásokkal, látod ezek a lányok lecsapják a labdát, aztán megyünk a nyakadra mindannyian! Kép Elisa igazán házias darab a kép alapján, jó feleségjelölt a srácoknak!

Na jó sokat írtam, tessék bosszúból! Kép
Jóéjt,
Macs
maccs

Sziasztok

Megint ittKép En vagy jovok eszvesztve vagy irdatlan idokig se hirem se hanvamKép

TonticaKép
Az eset elfelejtettem neked valaszolni a baratnos kerdesedre. Kimondott baratnom nincs nekem se, a szomszedaink nagyon kedvessek igy azokkal barmikor le tudok ulni legalabb egy kavet meginni. Nem mintha a parommal nem lehetne kavezni de jo neha massal is beszelgetni. Nekem is jo lenne megismerkedni magyarokkal de eddig meg eggyel se talalkoztam sajnos, pedig bisztossan vannak itt is magyarok. Nem is tudom hol is kereshetnek rajuk.

MacsKép
Mi is ilyen hazban lakunk mint amit ti terveztek venni. 4 lakas kertel, nekem nagyon tetszik. Igaz meg alberletben vagyunk, de oszre veszunk egy hasonlo sajat lakast. A napokban irtuk ala az eloszerzodest, most kezdik epiteni, jovo oszre lesz kesz. Mar nagyon varom. Lehet, hogy nem olyan mint egy kulonallo sajat haz de arra egyenlore nincs penzunk.
Ami a gyerek elott valo egymasra raszolast illeti ezt mi is igy beszeltuk meg maximalissan egyetertek veled ebben a temaban. Nem mintha masban nemKép
Johettek a nyakamra mindannyian allok elebeKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Hogy bírtok ennyit írni? esélyem sincs végigrágni, Most mi ez a kavarás a talikkal?

Szopi: Gergő 15 hónapos koráig szopizott és simán elhagyta ahogy beköltözött Kisgé a pocakba. és nem vékony, 15 kiló így 3 évesen. Kisgé is nyomja még ezerrel a szopit.

Hiszti: ne izguljatok, lesz még sokkal rosszabb, biztosan állíthatom, ha összevetem Nagygét és Kisgét. Gergő műsoraival gellértkém még nem tud versenybe szállniKépKép

na puszi, megyünk apa diplomaosztójára meg szülinapozni, bár Kisgé már éjszaka megkezdte a bulizástKép

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Maccs Kép, persze, mi azért találkozhatunk, ha nem tudunk menni Csirkeszékhez. A hozzászólásod számával kapcsolatban én csak óva intettem Csirkeszt. Kép

Judy Kép, "kavarásügyileg": mivel te közel laksz Biához, és Maccs meghívott a múltkor természetesen többek között téged is, akkor te is gyere majd, amikor valamikor mi megyünk Maccsékhoz! (Maccs, jól beszélek? Kép) (Persze akkor nem pont ugyanarra az időpontra tesszük a látogatást, amikor Csirkesznél van a randi.)

Liv

Kép

Kép
liv

Halló-halló, itt a főkavarógépKép

MaccsKép
Úgy tűnik valamit nagyon félreértettem, én egyértelműen úgy vettem ki a hsz-okból, hogy tali lefújva a hétre. Jövő hétre meg gondoltam leszek én az ügyeletes kéróadóKép
Na de akkor ezt jól keresztbeszerveztem. Kocsid gyógyuljon, hogy összeereszthessük a dedeket!
Nálunk is sok mindent szabad, de a késes fiók, vegyszeres szekrény tabu. Biztosan elefántbuksija van a kölöknek, nem mert akarja érteni, hogy nem szabad.

Duma nálunk továbbra sincs, halandzsa meg reggeltől estig, ha olyanja van. A kedvencem az "ikkidikki" és a "katykaty". Valamit azonban rosszul csinálhatunk, nem hajlandó az alvós kutyuson kívül más tárgyat felismerni. A múltkor már csak egy béka volt Botin kívül a kádban, és kérdezük tőle, hogy hol a béka, melyik a béka? Erre csak ült tovább és vigyorgott. Persze lehet, hogy hülyének nézett minket, hogy a kettő közül mi nem tudjuk a helyes választKép

Ma nagy nap van, visszük Botit az egyéves vizitre a dokinénihez. Már ezer éve nem volt mázsálva és centizve, úgyhogy most ugrik a majom a vízbeKép
Mit néz egyébként ilyenkor a dokker? Csak érdekelne, mi olyan fonots ebben az egyéves vizsgálatban, mert ha nem vinném sem történne semmi, szerintemKép

JudyKép
KisG-nek nagyon-nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánunkKépKépKép
Apájátoknak meg gratula a diplomához! Hányadik is?
Akkor hétfőn megyünk Botival, méghozzá délelőtt, oké?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Akkor most felteszem a kérdést: Lesz holnap tali?
Ha igen, kinél?

Andrea

KépKép
Áron

AndiKép
Nálam lesz a tali, de a jövő hétről volt szó. Bocs ha nem voltam világos, amikor írtam. Nekem a holnap sajna nem jó. De jövő héten csütörtökön (október 20-án) mindenkit szerettel várok, aki csak ráér, és van kedve jönni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Boldog szülinapot Gellértkének! Kép

Remélem, tudunk menni hozzátok jövő héten, Csirkesz Kép, már csak azért is, mert én is nagyon kíváncsi vagyok a fütyikre. Kép Meg amúgy is. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Jo, most utananeztem szopi ugyben, es tenyleg miert adnek reggel este anyatej helyett tehentejet. Orulet! Ha a kisfiam meg 10 eves koraban is szopizni fog, akkor a dokibacsinak lesz igazaKép

Beszelni nem beszel a gyerek, de en ertem, hogy a kisagyban sirva mondja, hogy anya gyere. Amit mond, az a de, nem es hoooooooo. Ez utobbit ugy kell elkepzelni, hogy meglat egy kisbabat, vagy kisgyereket, 2 cm-re megkozeliti, majd jo hangosan mondja, hogy hoooooooooooooo. Persze a masik reszrol iszonyu ilyedelem lesz belole es jobb esetben csak sirva menekul a gyerek az anyjahoz. A nagyobbak meg megkerdezik, mi az a hooooooooooooooo. Szoval nem eppen megnyero az ismerkedesi forma. Aranyosan mutogat mindenre es ket napja tapsol is. A multkor azert az egyik boltban sikerult kapcsolatot teremteni egy kis szinesboru kislannyal. A kiscsaj tunderi volt, de a fiam szemet akarta megszerezni....Mindig mondtam apanak, hogy en nem bannam, ha baranyfeju, parizerszaju kis csoki babank lenne, de o mindig azt mondta, hogy annak nem orulneKép Pedig olyan edesek....

Ugy latom nagy kavaras van a talikkal kapcsolatban. Itthon jokat kuncogokKép

Lau!
Ha olvasol minket, irdd meg hogy alakulnak a dolgaid. Szoritunk neked, hogy minden rendben legyen!!!!!

Udv:
csengo
Vendég

Sziasztok!

Akartam már előbb is írni, csak fáj a kezem begyulladt a csuklómnál a véna, így most félkezes vagyok. Jegelem meg borogatom, meg kenegetem, de csak lassan javul.

Képzeljétek, hazajöhetek délutánonként, mikor kezelés hete van! Múlt héten voltam, és kedden elég szomorú lettem, mikor férjem Balázzsal eljöttek haza, akkor mondta a nővér, ha gondolom, mikor lefolyik a nedű, hazajöhetek. Hát, gondoltam Kép
Szerdán már fél 3 után itthon voltam, csütörtök reggel mentem vissza, majd csüt. délután megint hazaKép Ezentúl így is fogom, és ez sokkal jobban elviselhetőKép Már csak 2 kezelés van, ha minden jól megy, akkor november második felében a 6. kezelés után egy CT-vizsgálat és pihenésKép

Raktam fel új képeket:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=5304

Mivel az előző betelt, itt az új album:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7277

Kedvenc képeimKép

Kép
Kép
Kép

Talira lehet, hogy mi is tudunk menni, remélem, addigra rendbejön a kezem, ha holnap lett volna, az nem jó még. Még szerencse, hogy itthon Ákos rengeteget segít, mikor apa dolgozik.

Tényleg nagyon sokat írtok, szinte esélyem sincs végigolvasni, csak nagyjából most az utolsó oldalt. Köszönöm, hogy gondoltok rámKép

MaccsKép a képek szuperek, jó, hogy megint tudsz jönni!
Gratulálok az összes babának, szülinaposoknak isKép
Bazsi sem mond még konkrét dolgokat, neki minden "ato"Kép A lámpától kezdve a túró rudiigKép VIszont szinte mindent ért már. Mármint, ami számára fontosKép Megy már ő is, még azért elveszti az egyensúlyát, de rá se ránt, folytatja tovább négykézláb, úgy nagyon gyorsan tud skerázniKép Múlt héten jött haza a férjem két tesója Amerikából, majdnem be4kézlábazott a tranzitbaKép
Õ egyáltalán nem hisztis. Furcsa is nekem, mert Ákos az volt és sajnos még most is az. Viszont érdekes volt Balázs, hogy mikor rászóltam, mert szét akarta tépni a tévéújságot, és elkezdtem vele pörölni, frankón kiröhögöttKép Egyáltalán nem ijedt meg tőlemKép Persze, utána én is elröhögtem magam, és így el volt intézve a dolog.
Éjszaka alszik mint a bunda, nappal is kétszer. Persze, az egész család imádja, élükön ÁkossalKép

Ígérem, többször próbálok jelentkezni, most már nincs meseKép

Puszi
Lau
lau

CsirkeszKép A jövő hét még jobbKép Én olvastam felületesen, sorry.

JudyKép Gellértnek mi is boldog szülinapot kívánunk!

LauKép Nagyon teszettek a képek.Kedvencem a "Három testvér négy gyerek". Én is mindig ilyen nagy családot szerettem volna.

Andrea

KépKép
Áron

JudyKép
Boldog születésnapot kívánunk Gellértnek!Kép

CsirkeszKép
Ha nem jön közbe semmi, mi is csatlakoznánk a talihoz. Hova is kellene majd menni?

LauKép
Örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy! Kép
Kezednek jobbulást.
Képek nagyon jók.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Talicím:
XI. Budafoki út 12. (Ha térképen keresitek: a Budafoki úton ez a cím a Bertalan Lajos u. és a Kruspér u. között van)

47, 49-es villamossal, 7-es, 86-os busszal könnyen megközelíthető, de a 4-es, 6-os villamosmegálló is nagyon közel van.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau Kép, jó, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok.
Jaj, mindenki megy Csirkeszékhez, remélem, mi is eljutunk oda Maccsékkal!

Kép

Kép
liv

Lau,
jaj,de jo,hogy irtal!!!! Mar vagy 2 napja az jart a fejemben,hogy mi lehet veled! Orulok,hogy jol vagy es hogy mindennap hazamehetsz.
Nagyon egyformak a fiuk! Ugye jol latom? Kép

Poco,
rad is gondoltam/gondolok. Reg nem irtal. Hogy birod a munkat es a gyerekhianyt? Kép

Lanyok,
koszonom a hozzaszolasokat mindenkinek hiszti,azaz akaratos gyerek-ugyben. Kép
Az en meglatasom is az ,hogy ez meg nem hiszti,csak probalgatja a szarnyait. Kép Es szerintem ilyenek altalaban a kisgyerekek. Csak Csani volt nekunk tul jo. Na ,azert egy ideje o is tudja mutatni a show-t. Ja es az a legjobb,hogy barmit csinal a legkisebb szaros,nem lehet nem imadni,mert ha elmulik a cirkusz,fulig er a szaja,nagyokat rohog. Na a tesoja pl.ezt sem csinalta. Azert van,amiben a kicsi a tuti nyero! Kép

Mas: Benott mar a gyerkoceitek feje lagya? Kép
En azt hittem,egy eves korra beno a kutacs,dokineni azt mondja,meg nyugi.Szoval,Csonginak van meg mit erlelodnie.Kép
Egyebkent utalom a kutacsot,a hideg is kirazott regebben,ahogy luktetett...Azert varom annyira,hogy kemeny legyen a feje es hogy en is meg merjem ott mosni a hajat,ne csak Apja. Kép

A tali-mizerian en is jokat nevetek. azert a lenyeg,hogy jol elvagytok! Kép

Most mennem kell hejgyulagyulazni a lagyfejuvel...

Inimma

Inimma
inimma

Akkor jövő csütörtök, ugye? vagy már én is keverem?Kép

Inimma: még nem nőtt be, az egyéves státuszon egyujjnyi volt.Kép LágyfejűKépKépKép
Igen, kívülről tényleg egyformák, de alapban tér el a személyiségükKép Áki akaratos, önfejű tud lenni, Bazsi nyugodt természet. Volt, hogy azt mondták, hogy mert biztos így neveltük. Pedig a két gyereket ugyanolyan szempontok szerint neveljük, mégis máshogy viselkednek.

Csirkesz: na, megvolt a mérlegelés? Nálunk az egyéves státuszfelmérésen fejkörfogat, mellkaskörfogat, mázsálás, fogszám-kérdezés volt, megnézték a fütyit, mennyi a letapadás - minimális, meg kérdezték, miket tud. Inkább azt mondtam, mit nem tud mégKép

AndiKép Nekem is az a kedvencem, ki is raktam háttérnekKép

Lau
lau

Visszaolvasás nélkül egyelőre.
Bocs, ha valaki a másik topikon is olvasta ugyanezt.

Kicsit zaklatott érzésekkel írok.
Most jöttünk meg a kórházból. AFP utáni UH volt, ahol megállapították, hogy a jobb agyában van egy 5 mm-es ciszta a babának. persze azonnal hozzátették, hogy ne is foglalkozzak vele, de azonnal leküldtek a genetikára, mert AFP-m alacsony lett: 0,9 MOM viszont a B HCG meg tól magas 46000 a kettő aránya gáz és mivel 33 múltam, szerintük SOS magzatvíz vizsgálat kellene, mert 3 ezrelék, hogy sérült a baba.
Én mondtam, NEM!!!
Nőgyógyom sem kérdőjelezte meg a döntésem, ugyanakkor szarul érzem magam, bár tudom, hogy nincs semmi baja Milánnak.
Múlt héten pl. Praxisban még nem is volt ciszta.
Azért felhívtuk a Boglár vagy Bolgárkerék utcát, csinálnak vérvételt jövő kedden és csüt-re lesz eredmény, akkor leszek 20 hetes, de kérdem én, ha azt mondják 5 a 100-hoz vagy 1 a 10 millióhoz hogy sérült a gyerek, akkor mit csinálok, ilyenért ugyan el nem vetetem!!! Ráadásul 25 ezer Ft.
A hasamat meg nem engedem szúrkálni.
Szóval most tanácsot kérnék tőletek. Légyszi-légyszi!
Egy kétségbeesett, ugyanakkor fia egészségében biztos Edit 18+5 (Uh szerint 19+0)

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Most csak Reditkének írok, mert rohannom kell hamarosan Hannáért az ovcsibaKép

A ciszta miatt valóban ne aggódj, Marcinál is megállapították ezt, nála mindkét agyféltekében találtak, mindkét helyen kb. 5 mm nagyságút. Mi a Praxisban voltunk Dr. Hajdu Krisztinánál. Õ is azt mondta, hogy ezek a ciszták minden 5. terhességnél előfordulnak és maguktól felszívódnakKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

EditKép

Nem tudom, hogy a kórházak közötti MOM eredményt össze lehet-e hasonlítani, de nekem kevesebb volt 0,9-nél a Tripla MOM-om. A dokim abszolút nem idegeskedett miatta. Õ elég jó UH-s, a kettő eredményét nézte. Áron egy kis tónusproblémát leszámítva gyönyörű, egészséges baba.

Bökni én sem engednék. Különben olvastam, hogy a ezt az egész MOM hülyeséget küföldön már nem is használjak, olyan pontatlan. Feleslegesen ilyesztgetnek.

Megnyugásért én elmennek az Istenhegyi géndiasznotikára és csináltatnék nálunk is vértesztet.

Andrea

KépKép
Áron

Edit,
Csongornak is volt cisztaja, a 6 hetes koponyauh-n vettek eszre,tiszta para voltam,a doki mondta ,az esetek tulnyomo tobbsegeben felszivodik. Mire 3 honapos koraban visszamentunk,nyoma se volt!
egyebekent nala a terhesseg alatt vettek eszre ,hogy mindket vesemedencejeben tagulat van. Hat akkor meg mit ossze enm sirtam,gondolhatod. 2-szer voltunk a Tuzolto utcai nefrologian,az is elmult,nincs semmi baja. annyi,hogy ha beteg,megfazik,vizeletet viizsgalnak,mert konnyebben begyullad a veseje.
termeszetes,hogy aggodsz.En sem engednem,hogy szurkaljanak. Vard ki a jovo hetet es addig nyugi!!!!

inimma
inimma

CsajokKép
köszi a gyors válaszokat. Igazából nem is tudom mit érzek. Valahogy nagyon rossz érzés, amikor az embernek nem azt mondják, hogy minden oké, hanem találnak valami gikszert. Igazából azt hiszem a ciszta miatt nem is aggódom, mert ha eggyel rosszabb minőségű az Uh, nem is látják, meg millió helyen hallottam, hogy ilyen van, aztán csak elmúlik nálunk is.
Viszont az zavart meg nagyon, hogy a MOM és HCG aránytalansága miatt dawn kórral ijesztegetnek.

Nekem a legnagyobb dilemma most, hogy nem is mennék el szívem szerint erre a vérvételre, mert tök feleslegesnek tartom.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de ha 100%-ra úgysem tudják kizárni (és azt tudjuk hogy nem tudják), akkor nekem semmivel nem megnyugtatóbb, hogy csak egytízezrelék az esélyem, mint hogy háromezrelék. Nekem egyik sem mond semmit, mert esélyeket én is tudok latolgatni és ilyen kockázati tényezők miatt meg úgysem vetetném el a babámat.
Szóval, lehet hogy felelőtlennek tűnök, de egyre inkább azt érzem, hogy mégsem megyek el erre a keddi vérvételre, mert tök mindegy mit mondanának.
Na, nem nyavalygok tovább, inkább pakolok, mert holnap lelécelünk egy picit pihenni.
Még biztos benézek, de ha írásban addig nem jönnék, akkor mindenkinek sok puszi és jó hétvégét!
Hétfőn ugyanitt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?