A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari,
üdv még mindig itt Kép

Szép pocak!

Sajna a 2 cm egy ujjnyit jelent Kép Nekem sem változott...

Ja, csütörtökön hidegfront, ha más nem, az már csak hatással lesz a kis lustikra Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea!

Gergő még csak 4,5 kg, tehát neki mondjuk elvileg sok az a mennyiség, amit most "az új módszeremmel" megeszik. De mindegy, lesz@rom, a lényeg, hogy most nem éhezik (legalábbis nem úgy tűnik), és sokkal nyugodtabb, mint az elmúlt jó pár napban.

Gergő nem nagyon bukik, vagy ha mégis, akkor is csak elég pici mennyiséget. Viszont, ami érdekes, hogy nem is nagyon büfizik. Úgyhogy biztos ez közrejátszik a hasfájásban. Pedig tuti,
hogy nyel levegőt rendesen, mert amikor szopik, végig hallom, ahogy "kluttyog" a kis gyomra. Olyan mintha korogna, meg csikarna a hasa.

Kép
kuha

Hasfájás:

A nyári babások között mondták többen is, hogy az Infacol vált be hasfájásra. Ez egy szirup, ami nem szivódik fel egyáltalán (tehát elvileg ártalmatlan a babára), viszont összegyűjti a buborékokat a baba beleiben, hogy ki tudja őket rottyantani. Minden étkezés előtt kell adni egy pipettával.

A homeopátiás szerek közül mintha a Dioscoreát (vagy valami hasonlót) emlegették volna erre, de ebben nem vagyok otthon. Még mindig nem próbáltam ki semmiféle homeopátiás szert.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tényleg jön a hidegfront csütörtökönKép Remélem hoz magával pár babát isKép

Sis, én is nehezen viselem a bugyit is már, de a lábam nem zsibbad. Nekem a jobb kezem, illetve az ujjaim zsibbadnak, de most már nagyon. Éjszaka sokszor ébredek arra, hogy mindkét kezem zsibbad, de nappal csak a jobb és azon is csak az ujjaim végei, de nem is érzek velük nagyon semmit és jóval melegebbek a bal ujjaimnál. A doki szerint vizesedés, és majd elmúlik szülés után. Hát remélem, mert roppant kellemetlen már.

Kép
Kép
hari

Rokica!

Mi kezdetektől használjuk az Infacolt, hasfájásra nem jött be, viszont azzal tudunk büfizni.

Kép
kuha

Lányok, a lap tetején a dátum szerinti mentés automatikusan szokott hónapokra bontódni, vagy azt külön kell kérni? Olyan rossz, hogy egy oldalt elfoglal már.

Kép
Kép
hari

Hari,
az én kezem nem zsibbad ugyan, de hajnalra alig bírom hajlítgatni az ujjaimat, mert kattognak az ízületeim Kép Lehet, hogy a végére szétesek?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kuha!Kép

Hát ez hihetetlen, menynire hasonló a szituKép
Nekünk sem segített hasfájás ügyben az Infacol.

Na meygek, mert lassan ébred a drága, és most 110ml anyatejcsi jön üvegből előtte meg cicizés.

Ezt a 110ml-t sikerül egy nap összegyűtjenem az 50ml szopizások közötti időkbenKép

Másnak ömlik, nekünk meg ennyiért kell egész nap szenvedni.

Ez van........Kép

Ilyen az életKép

Mea
mea

Sziasztok!

Megann,
ne haragudj, nem akartalak megbántani. Azt hittem tudok vmi olyat írni, ami megnyugtat, vagy segít, de azt hiszem visszafelé sült el Kép inkább nem okoskodok. Tényleg ezer boccs!! Kép

Ma voltunk az első szurin Kép sztem nekem jobban fájt, mint Babónak Kép szegénykém először úúúúgy sírt, majdnem megszakadt a szívem Kép, de hamar sikerült megnyugtatnom Kép eltelt a 3-4 óra, de még nem nyűgös, szépen bekajált, most szundikál, meglátjuk, hogy mi lesz éjszaka, szorítsatok, hogy ne legyen láz!!
KÉpzeljétek, 2 hónaposan már 4800gr Kép és 56cm, kiidulás 2800 (ami még ugye esett 100gr) és 49cm, nagyon szépen fejlődik Kép itt a pocakfájás oka, hogy folyton teletömi a pici pocakot. Kép
csak gondoltam jövök dicsekedni, ha nem baj. Habár tudom, hogy van olyan babóca, aki alapból ilyen 'paraméterekkel' született, de én akkor is büszke vagyok rá Kép

Pocakosok,
nagyon szépek a pocakok. Kicsit irigykedhetek, ugye? Nagyon szorítok Nektek!!
Puszi
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Hasfájásra nekünk az Infacol bevált az elején, bár Olivér nem volt az a nagyon hasfájós, csak lightosan. Aztán az volt az Infacollal a gond, hogy mindig arra ébredt szegénykém, hogy százat kellett pukiznia, persze mindig nagy sírás közepette.
Most az angol vízet (Gripe Water) adjuk neki. Ezzel kapcsolatban semmi negatívumot nem vettem észre, de mondom Oli nem nagyon hasfájós, csak biztos, ami tuti alapon adjuk neki még.

Csütörtökön jön a hidegfront??? Fujjjj nemáááár. Olyankor olyan nyűgik vagyunk Kép

Beszéltem ma egy szopis tanácsadóval telefonon. Az apadás óta most az a helyzet nálunk, hogy délelőtt full tele van a cicim, és délutánra mintha semmi sem lenne. Az esti utolsó szopinál pedig nem is elég a kicsikémnek. Sok okosat nem mondott a tanácsadó, amit ne olvastam volna a Neten. Eddig is nagyjából úgy csináltam mindent, ahogy mondta. Bár azért 10 percenként nem tettem cicire, csak amikor jelzett, hogy éhes. Mostantól amikor csak lehet cicin lóg Olivér.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Hari! Kitartás!

Benianyu! Azért csak jobb még egyet otthon aludni, és ki tudja, talán Danibaba megérzi, hogy most aztán tényleg ki kellene már jönnie! :D

Sisotris!

Nekem olyan volt, hogy sok ülés után nagyon fájt a felállás, mintha a csontjaim fájtak volna pont ott!

Kisfiam ma szinte egyáltalán nem akar enni! Cicire teszem, eszik 10 percet, (mérve kb 20-30g-ot) és elalszik.

Most meg sír, majd még jövök,.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Majd ha tudok, visszaolvasok, most csak gyorsan írok egy kicsit. Ma jöttünk haza a kórházból, holnap még vissza kell menni a PKU szűrésre.
A szüléstörténet: Csütörtökön írtam, hogy már kicsit görcsölgetek, de az még semmi. Este ez folytatódott, rendszertelen görcsök, de egyre sűrűbben. 11 felé felébredt a férjem, és modta, hogy hívjuk fel anyósomékat, hogy ideérjenek Gergőhöz. Azt gondoltam, kicsit korai, de néztem az időket, 4-8 perces fájások. Na ez most mi? A férjem mondta, szerinte induljunk. Mondtam, mi van, ha hazaküldenek. kb. 3/4 éjfélkor elindultunk, éjfél után kicsivel megérkeztünk. Pont akkor értek oda anyósomék is, Gergőt odaadtuk, és bementünk. Pont a dokim volt ügyeletben. Megvizsgált, 4 ujjnyi a méhszáj, mindjárt szülünk! De jó! Burkot repesztett, ami nem fájt, csak a nagy ollótól ijedtem meg, mondtam is a dokinak, nem is mondta, hogy császár lesz.Kép Aztán peregtek az események, CTG, majd rövid vajúdás, megvizsgált a szülésznő: Szülhetünk.Így 1:52-re megszületett Bubus. Nagyon édi, majd rakok fel képet. Gergő nagyon jól fogadta, simogatja, puszilgatja, neki adott játékokat. Sajnos az utófájások elég rosszak, de remélem, már nem tart sokáig.

Zsóf+Bubus(0+3)

Kép
Kép
göndörzsóf

Kuha:

Gripe water? Bár azt még senki se mondta, hogy bevált volna.

Ugorj át a nyáriakhoz, és kérdezz rá, mert ott van egy-két kólikás baba, az ő anyukáik biztos nagyon tudják, mi mindent lehet rá kipróbálni. Az új cimük: http://csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=208

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Viki
olyan nekem is van Kép

Göndörzsóf,
gratulás ezerrel, képeket várjuk, dejóneked!!! Kép

Ja, még valami..

Böngészgetek, és egyszer csak:

...előfordul, hogy belekakil a magzatvízbe, ettől zöldes lesz a magzatvíz, erről azonnal értesíteni kell az orvost...

És azt így hogyan vegyük észre?

-Te figyi apa, nézzémábe, nem ződ e odabe??!!

Érdekes elgondolás....

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis:

Ha esetleg elfolyik a magzatvized, akkor meg kell nézni, milyen szinű. Ha zöldes, irány a kórház, jó gyorsan. Ha nem zöldes, akkor nem kell ANNYIRA sietni, de gondolom akkor is bemennél. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóvanna, gondoltam :D

De ezaz, hogy akkor úgyis bemegy az ember Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Eeeezz kééész!

Majdnem kikacagtam magamból Mátét KépKépKépKépKépKépKép

http://stopthebees.uw.hu/video.wmv

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, ezt már megint honnan sikerült szerválnod?Kép

Még ilyet nekem és akkor talán nem kell megvárni a csütörtöki frontot.

Hari

Kép
Kép
hari

Kép

Megyünk másik nagyihoz vacsira! Én meg fájok ezerrel, úgyhogy lehet, hogy ez lesz az UTOLSÓ VACSORA!

Pusztok!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rokica!

Köszi a topik címet, megnézem, kíváncsi vagyok az ő véleményükre is.

Mea!

Tényleg szinte ugyanazokkal a problémákkal küszködünk. Csak én EGÉSZ NAP !!! max. 20 ml-t tudok lefejni KÉT ciciből.
Hát, ez van, mára már én is elfogadtam a helyzetet...

Kép
kuha

Sziasztok!

Hari! Köszi a hiányolást, nagyjából az a helyzet, amit Róki leírt. Pihenek, amikor a micsi pihen, ha nyűgös, akkor gyakran vagyunk a gép előtt, de főleg csak olvasgatok, írni gyakran nincs erőm. Tegyük hozzá, én dolgozom is itthonról (már a kh-ból is azt tettemKép), úgyhogy verem a gépet rendesen. Tehát Neked is azt mondhatom, amit mindenkinek mondtam a saját szülésem előtt, hogy nagyon intelligens a babód, tudja hol jó lennie... és hol jó az anyukájának, ha ő van. Tudom, türelmetlen vagy, de egy nagyon nyűgös csecsemőhöz ezerszer több türelem kell. (Na ez nagyon bölcs voltKép.)

Sis! Jó ez a videó, én is rötyögtem.

Körkérdéseket olvastam, remélem majd ebből is jó kis összegzést lehet írni. Pelus: nekünk jó az 1-es Pampers (a corában olcsó is!), én a Babylove-t kicsinek találtam (newbornt vettem abból is), most a párom vett huggies-t, még nem teszteltem. Törlőkendőnek is bevált a Pampers sensitive, én a doboza miatt vettem egy niveát, de szerintem nem elég nedves, úgyhogy ezt hanyagolni fogom. És a gyógyszertári fürdetőt használjuk, gyógyszertári popsikrémmel. Nem tudom, ki kűzdött a popsikrémmel, mindenesetre a gyors váltásoknak, meg az össze-vissza kenegetésnek nincs teteje, mert nem tud kialakulni az adott krém hatása. Legalább 3-4 napig használj egyfélét, hogy lássad, jevul-e a helyzet. Mondjuk a kislánykámnak nagyon hamvas kis popója van, remélem nem lesz rosszabbKép.

Hasfájásra mi is próbálgatjuk az infacol-t, nekem se meggyőző, görcsöl a kicsi, és olyan, mintha szorulása lenne. A fitolac tea meghajtott mindkettőnket, most megpróbálom kombinálni. Szóval ilyenekkel szórakozunk, ma már annyira üvöltött, hogy elmentem a védőnénihez is, babakocsival, legalább a járda helyett lerakott betonlapokon tolva álomba rázkódott. Ma a védő néni szerint 4,6 kg és 55 cm, a kh-ban hozzámérték a köldökzsinórt is (akkor 60 cm-t rögzítettek)... van egy 2 hósnak megfelelő 18 napos babám. Nagy hasgörcsökkel, sírással. Na ilyen:

Kép
Viszont kezdem visszanyerni a lányos alakomat, ami nem csoda, vagy sétálok kiscsajjal a kézben, vagy a fitnesszlabdán rugózok vele, vagy az ágyon lovagol a hasamon, szóval megdolgoztatt... Nemhiába, törődi vele, hogy a mamája ne legyen elhízott, hamár öregKép.

Megann! Olvastam az ajánlatodat, de még akkor nem töltjük be a 6. hetet, úgyhogy korai lenne. Viszont szerintem csak egy uh van, ott csinálnak mindent, bár azt Rókinak kellene átgondolni. De köszi, a kerepestarcsai 5letedet egy másik kismaminak is elmondtam a védőnéninél. Nemhiába, nem csak harcias, de okos amazonkánk is vagyKép.

Jucc! Aranyos Gergő, olyan nagynak tűnik a kicsi mellett. Remélem megbírkózol kettővel isKép.

Ne siettessétek azt a frontot, én örülök, hogy ilyen szép idő van és sétálhatunk, bár nagy látvány lehet, amikor lelkesen tolom magam előtt az üvöltő bababkocsitKép.

Aki szülni akar, az menjen, a többieknek szép nyugodalmas jóéjszakát!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

nna,
szerintem nálam több mindent senki nem próbált meg hasfájás ellen amit 2 hós korig lehet.

Infacol, EspumisanL,Gripe Water,Chamomilla V.,Dioscorea V., Colocynthis,

valaki tud még valamit amit 2 hósan lehet?...én nem, a gyógyszertáros sem...

Kuha,
igen,ez a székrekedés nagyon durva!!!mit adtak rá?Lilla tud azért kakilni,de amÍg régen minden kaja alatt volt trotyi,addig most csak egyszer naponta,van olyan nap.hogy egyszer sem.Kép én szélcsövezni szoktam, de nem mindÍg segÍtKép
nekünk se válik be semmilyen csodaszerKép eddig. van még a babynos amit 3 hónapos kortól lehet, meg a lactase,galactase, de ezeket még nem ismerem, csak ezeket emlÍtette a kórházban az adjunktusnő,majd 20-án rákérdezek, hogy mit gondol, mert most annibn maradtunk, hogy próbáljam ki a 3óránkénti szoptatást...ami persze nem megy...
Lilla általában 3-4óránként eszik, de néha van, hogy hamarabb kér és én adok neki.mert nagyobb rosszat teszek, ha váratom!ha igény szerint etetem, akkor 80-90,maximum 110grammokat szopik, ha megváratom,megeszik 160-180grammot és aztán fáj jobban a pociKépKépKép

Lányom reggel 7:30-óta most aludt el,de még most is pislog...nem tudom elhinniKép
remélem nincsen bajaKép eddig mindenhol azt mondt az összes doki,akit kérdeztem,hogy ezt a hasfájás miatt csináljaKép
tévedtem, még mindÍg nem fog aludni!!!
most elküldöm ezt,mert ezer éve Írom már...
majd folyt.köv. mikor tudom...
zsofy

Sziasztok!Kép

Igaz ,a szülés óta nem is jelentkeztem, de a párom ,folyamatosan beszámol az itteni eseményekrőlKép

GRATULÁLOK minden újdonsült anyukának ,így utólag is!!

Nekünk is nagyon hasfájós -DávidkaKép

Tejcsi az van bőven, sőt az a,, baj "hogy sok is!
Csak úgy ömlik a szájába-ezáltal nemgyőz nyelni,és így sok levegőt is nyelKép

Kb 3-hete szenvedünk( ma 6-hetes)

Ez az igény szerinti szoptatással kezdődött!
Szegényke bezabált nagyon + levegőt is sokat nyelt!
Utána 1 óra múlval elkezdett fájni a kis hasa!Erre én megint megszoptattam ,mert úgy elhalgatott.
Aztán már fél óra múlval megint sírt MINT AKIT NYÚZNAKKépKép -én megint cicre tettem mert ott elhalgatott.....

Így történt ,hogy 4100gr -ról 3hetes korára lett 4700gr
5hetesen meg 5390gr

A kaja utáni visítás pedig már odáig fajult ,hogy együtt sírtam vele -ő úgy hogy nem vett levegőt, elkékült lilultKépKépKép valami borzalom KépKépKépKép

Sírva hívtam fel a doktornőt ,hogy mit csináljak ,mert a szívem szakad meg.
Õ azt mondta ,hogy ne adjak neki enni kb 7-órán keresztülKépKépKép
De előtte hőmérőzzem meg ,hogy távozzanak a szelek + a kaki. Majd adjak neki egy fél Germicid -c kúpot. Görcsoldó-nyugtató hatású -attól majd végigalussza azt a 7 órát amikor nem kaphat enniKép
Ennyi időre van szükség ,hogy megemésztődjön a kaja a kis gyomrában.
Ezután törekedjek arra ,hogy kb 4 óránként egyen csak.

Emellett az Infakolt mi is használjuk.

kopp.kopp.kopp- most ott tartunk,hogy 3,5-4óránként eszik.
8 óránként kakil -ha nem tud akkor segítséggel.szélcső,lázmérő.

napközben a hasán altatom -álmában rotyogtat nagyokatKépKép

Így megszünt a sikító sírásKépKép

Remélem segítek valakinek a fent leírt módszerrelKép
Nagyon nagyon sajnálom az összes hasfájós babát ,és az anyukájukatKép

kitartás!!!

aki szülés előtt áll annak meg drukkolokKépKép

itt egy-két kép :

Kép
Kép
Kép
Kép
csillam

Zsofi!

Édeskömény tea, vagy kamilla tea-de az hashajtó hatású is, viszont nyugtat! A pocijára a ruhán kívül tegyél egy textilpelust és tényleg jól takard be, mert a meleg nyugtatja a fájó pocit. Nálunk már csak akkor van hasfájás, ha fázik, pedig "régen" szinte mindig fájt neki..

Az Infacol pedig szerintem rosszabb, mint az Espumisan L, marhára meg lehet vele rígatni a babát. Mondjuk már az is furcsa, hogy szoptatós anyáknak nem ajánlott citrusfélét enni, ez meg kapásból narancsos. Na, mindegy, nem szólom le. A Gripe Water-ről én is hallottam, de még nem próbáltuk ki.

Kata

KépKép
baby20

Csillam! Köszi a megerősítést, nekem is azt mondta a dokinénink, és ma a védőnő is amit Nektek tanácsoltak. Én most edzem a lelkemet a 3-4 óránkénti szopihoz, mert én is elkövettem azt, amit Te, sírásnál megetettem, aminek még nagyobb sírás és hasgörcs lett a következménye. Már 3. napja szigorú vagyok az etetési idők tekintetében, remélem nekünk is meghozza az eredményt. Én hason nem mertem altatni, csak 1-2 alkalommal raktam le, miután az én pocakomon összegömbölyödve elaluldt. De ha ez ilyen hatásos nálatok, kipróbálom. Tudod, most minden 5letre vevő vagyok, mire mindent végigjátszok, sitty-sutty elmúlik ez a 3 rázós hónap. (Aztán kezdődik a fogzás???)

Segítsetek! Akarok venni egy párásító készüléket. Kinek, milyen van (ha van) és mik a paraméterei. A neten néztem az eboltban és a villneten, de elég szűkszavú leírások vannak, az árkülönbség meg jelentős.

Csak 8-kor fürcsizünk, remélem addig folytatódik a szunya.
dudukly
Isaszeg

Csillam! A mellényes szerkó csoda csini, és persze a többin is olyan édesek vagytok.

D
dudukly
Isaszeg

DuduklyKép

KösziKép
SZÍVBÕL Remélem nálad is hatásos lesz a ritkább evésKép

Az én manókám már alszikKép Remélem éjfélig bírni fogjaKép

Tegnap is elég korán sikerült elaltatnom ,és csak háromnegyed 2 kor evett legközelebb- utána pedig 6-kor. Aztán alvás fél -10ig.-kaja

aztán fél 12-től megint alvás 2-ig-kaja

3-tól séta az udvaron (elaludt közben)-behoztam-és aludt 6ig KépKép-kaja

fürdés fél 7-kor apával-anya nélkülKépKép (ez csak ma voltKép)

7-kor kis sírás cici utánKép -megkapta KépKép
3perc alatt elaludt rajtaKépKép
Azóta is alszikKép

Közben persze 8 óránként szigorúan figyelem a kakitKép Ha nincs akkor kajcsi-büfi után -kis pocaksimogatás -,ha az sem segít akkor szélcsőKép

A hason alvás közben ,szegénykém akkorákat durrogtatKépKép és fel is szokott sírni -nyöszörögni egy pillanatra.De akkor nemszabad felvenni ,mert visszaalszik magától.2 pillanat alattKép

Éjszaka az oldalán alszik, csak a takaróval támasztom ki.Amikor fészkelődik a szelek miatt előbb-utóbb a hátára fordul.

Jajj olyan édes minden baba képKépKép
Azokat mindíg megnézem amikor raktok fel.

Sajnos eddíg ,nekem nem jutott időm a netezésreKép
Csak 1-2 percreKép
De hátha mostantól már jobb lesz a helyzet,és sűrűbben tudok jönniKép
csillam

Juj, mennyi hasfájós baba - kis Júlia is ebbe a csapatba tartozik, sajnos. Én is mindent kipróbáltam már, de semmi sem hat - talán egy nagyon picit a Sab Simplex (Zsofy, azt nem próbáltad?). A Gripe Watert sokan dicsérik, nálunk nincs hatása. Sajnos a babácska nem tud büfizni, ez biztos baj, de nem tudom kivarázsolni belőle a buborékokat, hiába lóg a vállamon.
Most éppen három percig visitott, aztán bealudt. 10 perc múlva, félek, ez meg fog ismétlődni. És a legrosszabb éjszaka, amikor egyre jobban nyögdécsel az ágyikójában, végül már sir. Görcsöl, pukizik, sir, és egyszer csak már nem a görcsök miatt, hanem mert közben megéhezett. Na ezt találjam ki időben, hogy éppen mi a baj! Jó feladat kezdő anyucinak. Igy aztán hiába telik el néha 5 óra két etetés közt éjszaka, én nem tudok aludni, mert vigasztalnom kell, meg lóbálni. Bárcsak tudna valaki egy csodaszert!!!!
Most én is kivárom mindig a 3 órát, kiváncsi vagyok, mi leszKép
Zsuzsa
tzsuzsa

Még leírom ,hogy nálam hogy alakult a tejcsi mennyiség!

Az első napokban -hetekben minden szopi után fejtem is! 10ml 20ml

Mértem a babát hogy mennyit eszik 10gr-80gr-ig változott.

Aztán mikor sebesre gyötörtem a cicim a 10-20ml ért, és mégsem lett több ,SÕT már féltem a szoptatástól a fájdalom miatt. ABBAHAGYTAM a fejést.

Így telt egy napom szoptatás 2 óránként -közben fejés . mire végeztem megint szoptattam!

Közben sorra sértettem meg a családot akik jöttek volna babanézőbe. Nem engedtem senkit ide ,mert akoor nemvolt időm fejni.Tiszta hülyének nézett már mindenkiKépA férjemmel állandóan összevesztem -sírtamKép Saját anyámékat szinte kinéztem mikor átjöttek ,Kép

Tiszta depressziós lettem -kimerültem.
Viszont megfigyeltem ,hogy ha délután alszom a babával -akkor durranásig telik a cicim.Ahogy minden reggelre is.

Így a fejést az alvás váltotta fel.
Amint volt -van szabad időm rögtön alszomKép
Rendesen eszem -sokat iszomKép
már 15-kilót fogytam is.

A tejcsi mennyisége pedig napról napra nőtt.
Most néha azért kell fejnem ,mert szétdurranna , ha benne hagynám.
Már csak néha mérem le ,hogy mennyit eszik ( 120-150ig)

Ha alszik és csak ránézek ,elkezd spriccelni a tejKép nagyon muris.
Ma elfogyott a melltartóbetétem ,és a pólón keresztül spriccelt mindkét ciciből a tej ,mikor bementem megnézni az alvó manókámatKép

Hát ennyit a fejésről!!!!!!!!!
AAAAALLLLVVVVVÁÁÁÁÁSSSSS= tejcsiKép

Megann????
csillam

Ifjúkoromban bagolykodtam ennyitKép. De a kicsivel csak éjjel és délután tudok kicsit aludni, nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint Csillámnak. Néha nem is a kicsi ébreszt az éjszakai etetéseknél, hanem az, hogy ráfordultam a cicimre. (Pocakosok! Aki azt hiszi, szülés után alhat hason, az téved! Én pocakkal jobban megtaláltam a hasonfekvéshez hasonló kitámasztott oldalfekvést, mint most, telítődött mellekkelKép.) Én nem fejek, mert a kicsi mindent megeszik egyelőre, a lefejt tejcsivel meg mindenkinek más tapasztalatai vannak, van, akinek a babója nem fogadja el a fagyasztottatt, csőt főzelékbe se kell neki. Ha esetleg sokkal több termelődik, majd teszek félre, de nem kínlasztom a ciciket ilyennel. De a tejleadó reflexem nekem is müxik. Pénteken a C&A-ban próbáltam, a gyerekosztályról behallatszott, hogy egy "okos" anyuka a kb. 1 éve gyerekre a dögmeleg áruházban egy téli overállt akar ráerőszakolni, a gyerek meg visított. Az én cickóim meg spricceltek, pedig ki volt párnázva rendesenKép. Szóval a babóra nézés még nekem nem jött be, de audioingerre reagálok, rendesen.
Még Annyit fűznék Csillámhoz, hogy az alvás mellett sok-sok (min. 3 liter) vizet is kell inni egy nap!!! Ja, én csak hetente egyszer mérem a gyereket, az öreg bölcsességre hagyatkozom: ha megfelelő pisis/kakis pelus van, eszik rendesen a gyerek.
Ma este fürcsinél nagyon vicces volt, a doktornéni javaslatára mindig megmérem a lázát, hogy megismerjem a testhőmérsékletét (én is alacsonyabb testhőmérséklettel élek, 37 foknál már kidőlök a láztól). Eddig nem volt semmi "ellenreakció", mindig békésen elviselte az a kis időt. Nem is értettem, miért írjátok, hogy lázmérővel "ingerlitek" a babót. Na ma, éppen csak a fejemet tudtam elhúzni, olyan ívben lövelt ki a kaxi. Ezentúl nagyon óvatos leszekKép.

És még vígaszképpen a pocakosoknak. Ha azt hiszitek, hogy az okoskodók (a "Mikor szülsz már?" vagy a "Még mindig egyben vagy?" kérdéseket feltevők) a szülés után megnyugszanak, szólok, hogy nem. Jönnek a "jótanácsok". A kedvenceim: "Tegyél cukrot a cumira, akkor majd rászokik.", "Hogyan meri kihozni a házból azt a kisbabát?", "A korai hasfájás semmi, majd ha fogzik!". Na szóval meglátjátok, ez csak a kezdet. Néha olyan jó lenne Megannak lenni és leüvölteni a sok "jóakarót". Ha a saját mamim vigyáz a kicsire, és elmondom, hogy csak vizet adjon neki, akkor nem okoskodik, hogy ő annó így meg úgy csinálta. De mindenki más (anyósom is) a saját tapasztalataival jön, hogy ő bezzeg... meg hogy más gyereknél... (a keresztlánya haját már párnaposan samponnal kellett mosni). Na szóval készüljetek lelkileg, olyan mint a foci, mindenki JOBBAN ért hozzá nálatok, és ennek hangot is ad. Nem kell kérdezni se a véleményeket.

Melóm elpostázva, megyek teregetni az éjféli kaja előttKép.

Mégegyszer jóéjtKép.

D
dudukly
Isaszeg

Jóreggelt!

Ha kivételesen itt vagyok, sehol senki?
Legalább kijavítom az esti hülyeségemet.
Jucc! Az akartam írni, hogy aranyos Gergő, és Balázs olyan nagyfiúnak tűnik mellette. Pedig nyáron, olyan kis ölbebaba volt még. Neked is fura lehet, nem?

A beleszólási gyöngyszememet nem is adtam közre. A mindentnapontaháromszorvégigdomesztoszozok sógórnőm beszólása: "Hogyhogy nem főzöl ki minden babaruhát???!!!". Ne erre varrjatok gombot. Jól festenének a plüssrugig, miután kifőztem őket a nem létező lakodalmi levesesfazekamban. Esetleg előtte hamuból lugot is kellene hozzá csinálni???

Legyen szép napotok, ha a kicsi enged, benézekKép.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly:

Örülök azért hogy minden rendben veletek. Kép Nekem is detto ugyanez: van egy 5,5 kilós 5 hetes "kis" lányom. Bár szerintem az érettségi szintjét tekintve teljesen mindegy, mekkora a baba, csak nehezebb cipelni. Kép De ugyanúgy az 5-hetesek problémáival küzd, mint egy kisebb méretű baba.

Jótanácsot én is kapok dögivel, meg is szoktam inogni tőlük, de egyenlőre még tartom magam ahhoz amit jónak látok vele, kivéve mikor nem válik be. Az igény szerinti szopi nekünk bevált, Zsuzsa beállitotta magát egy rendszerre, és fejni is tudok mellette. Én nem merek nem fejni, mondjuk nálunk más a helyzet, én holnap egész napra itthagyom őt az apjánál. Kép Tehát ott figyel a hűtőben pár liter lefejt tej, nagyon remélem hogy elfogadja a felengedett tejet, bár most éppen van friss is, lehet, azt le se fagyasztom. Most már ott tartok, hogy vettem egy 300 milis aventes üveget, és abba fejek... egy nap alatt összejön. Inni viszont tényleg muszáj, én is veszem észre, amelyik nap nem vedelem literszámra a vizet, nem is tudok annyit fejni.

Apropó. Kinek milyen cumisüveg vált be? Eddig csak Aventet használtunk, de most megtetszett a Mam egyik üvege, mert olyan cumi volt a végén ami szerintem jobban hasonlitott egy igazi mellbimbóra, igy el volt lapitva kétoldalt. Mondjuk Zsuzsa eddig beszopta minden további nélkül az Aventből is a kaját. :D

Kicsit aggódom, hogy boldogul vele David egész nap, mivel most már nagyon hozzám szokott, szerintem.

Érdekes, hogy mikor megszületett, akkor én nem tudtam vele mit kezdeni, ha sirt. Mindig átadtam az apjának inkább, hogy ő nyugtassa meg. (Ez már a pocakomban is bevált, mindig lenyugodott ha David a hasamra tette a kezét.) Viszont mostanra úgy veszem észre, én jobban ki tudom találni, mi lenne a jó következő lépés, mint David. Öt hét kellett hozzá, hogy lekörözzem nyugtatás szempontjából. Persze lehet hogy csak idő kérdése... most én töltök vele több időt, én etetem, altatom az esetek többségében, tehát már kitapasztaltam, mikor mi következik. Pl tudom, hogy ha már fáradt és nyűglődik, mindig van egy megtévesztő utolsó kör, amikor felsir, és már azt hiszed, fel kéne venni vagy le kéne tenni vagy valamit változtatni, mert nem tetszik neki, de ez az utolsó sirás jelzi, hogy már kész elájulni, és ha ilyenkor megbolygatom, tényleg felébred, de ha nem, akkor elalszik.

Viszont most játékban van elöl az apja. Ugyanis Zsuzsa egyre többet éber és nyugis (igaz, egyidejűleg egyre többet éber és nyűgös), és ilyenkor én eddig letettem szépen a bölcsőjébe hogy nézegesse meg ütögesse a jákékait, de David kifejezetten "játszik" vele, mutogat neki dolgokat, és úgy tűnik, élvezi. :D Már néha némi intelligenciát vélünk felfedezni szép kék szemeiben, holott eddig általában csak bámult. Most már néz is. :D

Tegnap mikor beraktam a bölcsőjébe (hurrá, második nap aludt el benne SAJÁT MAGÁTÓL - mondjuk a cumit azt ötpercenként kellett visszatömni a szájába), és bekapcsoltuk neki a mobilt, mikor leállt, akkor nézte, nézte, szuggerálta, hogy induljon már el megint. Kép Halál édes volt. Már leragadtak a szemei, de még mindig a mobilt hipnotizálta és várta hogy elinduljon.

Azt vettem észre egyébként, hogy az éjszaka során egyre nyugtalanabbul alszik. Mármint este lerakom, tök csöndben van, de hajnalra már olyan zajosan alszik, hogy ha magunk közé veszem a bölcsőjéből, felébreszti az apját Kép. Most kábé kétszer ébred éjjelente, de ha többször, akkor azt hajnal felé teszi. (Az ébredés nálunk úgy megy, hogy nyugtalan álmában, és mikor elkezd felsirni, felveszem, mellre rakom, és 5-15 perc alatt eszik annyit hogy visszaájul, általában fel sem ébred teljesen.)És mikor visszateszem, ugyan csukva a szeme, de nyöszörög, mocorog, hörög, krahácsol, szóval rendkivül aktiv. És minél közelebb a hajnal, annál nyugtalanabb. Érdekes.

Én az egész kiscsajból a lábacskáit imádom a legjobban, egyszerűen ellenállhatatlanok a kis tappancsai. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Sajnos, most nincs időm visszaolvasniKép
Gratula minden új Babának és MamánakKép

Hari, Benianyu?
Még egyben?

Én most teljesen meg vagyok vágvaKép
Tönkre ment a mellszívóm és nem tudok fejniKép
Dagad a cicim és nagon fáj, de kézzel nem megy nekem. Szereznem kell egy mellszívót, míg ezt megpróbálják megjavítani ha sikerül.
Nem merek elindulni tejcsi nélkül sehova.
Már a hűtőben sincs tejKép
Hogyan fejjek kézzel?
Elkezdem és mindenfele csöpög. Úgy érzem, hogy 3 nap alatt fejnék le 20ml-t, pedig fél óra alatt kellene 100ml-t. Tegnap este 22:00 után döglött be. Pénzem sincs, de valami olcsó megoldást kell találnom. LEhet kapni ilyen gagyi egyszerűt 1000-2000Ft körül, ha jól láttam.
Most az is jobb mint a semmi.

Lányok!
Aki teáztatja a babát!
Milyen teát adtok neki?
Mert amit én láttam eddig, az mind 4 hónapos kortól adható. Mondjuk én nem vagyok a tea híve csak érdekel.

Rokica!
Nekünk olyan cumink van, ami laposKép
Erhard el is fogadja, de a simát nem nagyon kedveli.
Erhard is szörcsög, mint egy kismalacKép
De én még nem cseppentettem és nem fújtam soha az orrába. Kap levegőt, csak nekik még zártabb az orruk és azért ilyen "zajos", persze nem mindigKép
A másik, hogy sokat nyújtózik és ezt hangosan tesziKép

MEgyek, mert szétrobban a cicim.
Szurkoljatok, hogy kapjak valami olcsó és használható mellszívót.

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Néhány kép gyorsan:

Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Kép

Kép

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó reggelt nép!

Hát, ez az éjszaka is esemény nélkül múlt el. Mindegy, majd egyszercsak nem fér el odabent tovább, és akkor talán kipukkadok.

Sisotris
40+2

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Dudukly,
beszólások nem semmik, én ki szoktam röhögni az ilyesmit, vagy replikázok valami még nagyobb baromsággal Kép

Zsóf,
gyönyörű babóc! Én is akarom már idekint babusgatni!

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jógagyakorlat szoptató anyáknak Kép

w3.externet.hu/~zizou/vid/videodelmese_Yoga.wmv

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsóf Kép

Ééééédi!KépKépKép
Nálunk áramszünet lesz 11-15-ig ezért majd csak du.jövök....most megyek szemészetre és postára meg vasalok!

Angelani !!!!

Szorítok,hogy találjál mellszívót olcsón!!!
Babaszobán nem nézted???
Védőnénid nem tud segíteni addig kézzel fejni???
Remélem gyorsan lesz megoldás,szegénykém......

annamami
35+2
annamami

Háálllóóóóó!!!

Ébresztőőőő!!!

Hol vagytok?

Ki ad enni Vuknak???

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

sziasztok!

Csillám!!!
nagyon örülök,hogy látlak!!!Dávidka édes manó,egyem meg,de kis csini playboynyuszkó az öltönyében!
Kép
tegnap fél 11kor éjjel feljöttem a netre, és benéztem,hátha valaki Írt valami használhatót. lányom akkor már 16órája nem aludt és ez halálkomoly.csak sÍrt szegényKépKép
Kép
meg én is,hogy szenved szegénykeKép
na jött a mentőötleted!!!felkeltettem a párt,hogy menjen az ügyeletre,szerezzen germicid-c -t,addig szegénykémből kiszélcsöveztem a kakikat meg a pukikat, aztán jött a művelet.

hát,nem teljesen úgy sikerültKép de remélem Így is használ valamennyit.
nem maradt egyben a fél kúp, Így a felének a kétharmadát adtam be neki, utánna még a "selejt"cicimből hagytam szopizni,hogy el tudjon aludni (egyik cicimben nem termelődik,csak nagyon kevéske tej)
elaludt végre, aludt 5 és fél órát,majd farkaséhesen ébredt.nem akartam kikészÍteni megetettem egy böfi és peluscsere szünet beiktatásával,aztán még egy pici kaja,megint büfizés, aztán kis cumizás a cicin,hogy tudjon aludni és Így aludt 3és fél órát még.
aztán letelt már a 8 óra mire felébredt, akkor megint kaja,büfi és megkakiltattam.

szerintetek Így is jó?most a kendőben végre alszik,remélem kibÍrja itt aludva a 3-4 órát!!!
tuti valami front is befigyelt, fáj a fejem...
Lilla úgy látszik erre is érzékeny szegény picike manó.

ráadásul mára kihÍvtam hozzá a dokinénit,hogy adja be a 2hónapos oltásait mert holnap már 9hetes a manóm.az agyhártyagyulladás ellenit is beadatom. Ti is?

Zsófi

Jajj MEA!!!
ne haragudj,tényleg, még1x köszönöm szépen az ajándékot Lilla nevében isKép

CSillám!
mi lesz, ha nem fog 8 óránként magától kaxizni???
nem fogja megszokni a 8 óránkénti szélcsövet nagyon???
zsofy

Angelani!
Amíg nem gépesítesz:
http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/ecikk.htm
esetleg ezt:
http://www.lll.hu/node/9

Róki! Te nem az előző nap lefejt tejet adatod oda majd a kicsinek, ha távol leszel? Az aventes tanácsadóban ilyesmit olvastam, hogy egyik nap elfejed a munkahelyeden (hi-hi-hi, nálunk talán a wc-be tudsz visszavonulni), hűtőakukkal ellátott kis hűtőtáskába pakolod, hazaviszed, másnap megkapja a kicsi. Vagy ez is csak egy elmélet...

Sis!
A türelmetlen pocakosokat akartam vidítaniKép.

D
dudukly
Isaszeg

Sis! és nekem?éhenhalok,de Lilla a hasamra van kötve...
Kép

Baby20,
ari vagy, köszi, a teákat nem lehet vele megitatni,ha véletlen mégis lenyeli, akkor hány, undorában..a humana babybizet is kiküldi...mindent,ami nem tej...
sajnos a pocimelengetés önmagában már nem megoldásKép de figyelek rá mindÍg

Csillám!
szerintem is szopi ügyben nem lehet fejéssel staporÍtani, én is próbáltam, nem sokeredménnyel. nem lett több tejem, ráadásul egyszer úgy megszÍvtam, hogy mire kész lettem a fejéssel, Lilla idő előtt éhesen ébredt és ordÍtott 3órán át, pedig addig is tettem én a cickóimra őt, de hiába,csak még keserveseben sÍrt, hogy üresek. a felengedett tejcsi meg nem kellett nekiKép
azóta nem fejtem!és lám,nem hal éhenKép
holnap 9 hetes és 5kilós. 3100grammal született,2980-nal hoztuk haza.

Tzsuzsa,
a Sab simplexet még tényleg nem próbáltuk, de most nem fogok neki semmit adni, amÍg 20-án a kontrollon rá nem mondja az adjunktusnéni,hogy "ezt" adjam.

Hari, Benianyu?
drukkdrukkdrukkkdrukkdrukkdrukkdrukkdrukkkkkkkkk!!!!

Angelani,
szegénykém!
nekem is 20 évig fejegethetnék kézzel,mire valami eredménye lenne...megértelek és elhÍvnálak, hogy kölcsönadjam a mellszÍvótKép de túl messze vagytokKép
remélem sikerül szerezned. van olcsón az a pumpálós,ami csak egy gumipumpa meg egy tölcsér.nézd meg a netes bababoltokban,htha van és gyorsan kiszállÍtják.

Hari, mi újság???
köszi az üzit!
zsofy

Hari&Benianyu naggyon csendesek...

Ez már gyanús!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Lillát le tudtam tenni hasra és már 15perce úgy alszikKépKép koppkopppkopp...
zsofy

Sziasztok!

Dudukly Kép Értettem én, hogy mit akartál Kép Hihetetlen, hogy pár óra alatt mekkorát "nőtt" Balázs, és milyen nehéz lett! Pocakosan még simán cipeltem, most meg Gergő után alig bírom megemelni. Nagyon nagy fiú lett.
Ja, és örülök, hogy be tudtál nézni!!! Tegnap én be sem kapcsoltam a gépet, mert egyszerűen semmire sincs időm, de pihenni még így sem tudtam. Nagyon jó lenne már egy kicsit aludni... Sajnos amíg Gergő alszik, addig sem dőlhetek le, mert van egy nagyobb is. Õt meg nem lehet lefektetni napközben. Mindegy, majd csak pihenek valamikor.

Zsóf Kép Üdv itthon! Ilyen hamar kidobtak??? Babuci nagyon édes!

Hasfájós babákhoz kitartást mindenkinek! Nekünk annak idején Balázzsal nagyon bevált a Gripe Water, mást nem is próbáltunk. Most is gyanús Gergő, esténként elég rendes ordításokat le tud vágni, és csak úgy kapkodja a lábait szegény. De szerencsére a kakilással nincs gond.

Benianyu, Hari, Sis! Továbbra is szorítok értetek!!!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Gripe Water-t hol lehet kapni? És milyen ize van? Zsuzsának próbáltam az Infacolt, mert ő is szokott tekeregni, és nagyokat rotyogni, tehát gyanús... de az Infacol-on nagyon meg tud sértődni. Megkóstoltam, szerintem nincs rossz ize, de hát ki tudja egy kisbaba mit szeret.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Gyorsan visszaolvastam, nem sok időm van ma.

Benianyu, köszi a táblát!

Panna: Haskötőt gyógyászati segédeszk.boltban lehet venni, több méretben van, ugy van megadva, hogy pl. 5-ös méret x cm-től y cm-ig nyúlik. Nekem a Scudotex volt, sztem nagyon jó volt, tépózáras végig, csak eladtam, de lehet, hogy ujra vennünk kell, mert lehet, hogy én is csaszis leszek megint.Nagyon jó csaszi után, nem fáj annyira a seb, én szinte csak ezzek tudtam mozogni. De azóta megtudtam, hogy ugy a legjobb, ha fekve teszi rád egy nővérke, mert te nem tudod ugy megszoritani magadnak.

Mea: Tescos pelus, ami fehér csonagolásu, az sz@r, nylonos, a másik az a ciklámen az jobb, de mi csak maxit használtunk belőle és azt csak nappalra, az éjszakát már nem birta ki.
A DM-es az nagyon jó volt, de többen mondták, hogy a Lidl-ben lévő pelus is nagyon jó és olcsó, de azt hiszem abból nagyon pici(ujszülött nincs).
A pamperssel nálunk is voltak olyan gondok, hogy mivel nem volt hátsó gumis része, igy nem nyúlt annyira és az a méret, ami egyébként jó lett volna pont ezért kisebbnek és kényelmetlenebbnek tűnt.(a Libero meg jó, csak drága).

Én már úgy érzem, akkora a hasam és olyan lent van, hogy ráér a combomra és útban van mikor megyek. Néha nyomja a szeméremcsontomat is, de nem veszélyes. A lábam felismerhetetlen, az ujjaim is zsibbadnak, van hogy be sem tudom egészen hajlitani és nem is tudok eléág erősen fogni, időnként meg olyan áraműtésszerűt is érzek, mikor vmit megfognék. Ez a viztől van és szülés után lemegy. Ha emellett nincs magas vérnyomás, akkor nincs probléma sem.

Nagyon édik a babás kápek, ugy imádom nézegetni őket.
A pocisképek is érdekesek, eddig azt hittem senkinek nincs akkora mint nekem, de azért jó látni, hogy mégsem vagyok egyedül nagy pocit illetően. Tőlem mindenhol azt kérdezik, kettő baba lesz, meg hogy annyira lent van, mindjárt szülni fogok? Az utóbbi igaz, de már kb. 1 hónapja ezt kérdezgetik. Kicsit már immunis lettem ezekre a "zaklatásokra".

Az okt. 8-át sikeresen átvészeltük mint látszik (akkor nem volt itthon a dokim), és ha ez ilyen jól ment, úgy szeretném, ha a többi kivánságom is teljesülne: szeretnék mondjuk hétközben szülni, nappal, úgy hogy előtte a gyerekeket el tudjuk vinni suliba, oviba, utána be a kh-ba, gyorsan meg lenne Dominik, du. meg apa mehetne a gyerekekért. Ha ez igy sikerülne, azt sem bánnám, ha császár lenne és képes lennék 24 órát mozdulatlanul is feküdni (persze a kisfiamat szülés után azonnal szeretném látni, megsimogatni...) Martin 4 éve a II.Klinikán altatásban császárral született, du. és csak másnap de. láthattam, ilyet soha többé nem szeretnék átélni!!!!
Attól félek, ha tényleg front lesz csütörtökön - én is hallottam, hogy eső lesz stb. - nem fog teljesülni a kivánságom.
Azt még nem is irtam, hogy milyen szuper lenne, ha a 15-re kiirt szülésem mondjuk 18-án következne be, akkor a 2 fiunak egy napon lenne a szülinapjuk, csak épp 4 év korkülönbséggel.

Micsoda kivánságok, mi? Lehet, hogy a terhességgel együtt jár a meghülyülés is?

Na, jó nem idegesitelek benneteket a dilis dolgaimmal, egyébként is még kell: mosogatnom, vasalnom, teregetnem, ruhát hajtogatnom - nem is tudom hogy fogok mindennel elkészülni ilyen elefánt tempóban, mivel a nagy görögdinnye hasam miatt hamar kifáradok, sokszor le kell ülnöm és azért néha néha keményedéseim is vannak, akkor meg valahogy semmit sem tudok csinálni, teljesen mozdulatlan leszek, amig tart, de azért nem olyan veszélyes, csak ez is mind időkiesés.

A babásoknak kitartást, sok tejcsit, akinek nincs túl sok, annak meg sok sok nyugalmat, semmi idegeskedés, mert attól csak kevesebb lesz!!!
Aki nagyon szülni akar, gyors, könnyű szülést kivánok és majd holnap visszanézek.

Judit
39+3
judy68

Rokica!
Gripe Watert gyógyszertárban lehet kapni és baromi szar ize van (amennyire emlékeimben él), de ha használ a babának akkor megéri, mellesleg lehet, hogy csak nekünk felnőtteknek tűnik olyan rossznak az ize, mert mi már sok mást izt is ismerünk.
judy68

Sziasztok!
Csak visszajöttem. Csináltam mobillal képet a pocakomról, tükörből. Hát nem lett valami szuper, de ha sikerül felteszem, megnézném én is milyen lett.<!--attachment: pocakom2005_okt_11_-275875.unk*attachment_icon.gif*message/rfc822*5.9**pocakom2005%2eokt%2e11%2e%2eeml --><center><pre>
Kép
pocakom2005.okt.11..eml (5.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
judy68

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?