A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Annamami!

Nekem két császsárom volt (a második és harmadik csemetém). A sok folyadék akkor is meglesz, ha Te véletlenül nem akarnád, ugyanis a műtét után kötelező a sok folyadék. Nekem határozottan egyszerűbb volt a helyzetem a második császárnál, amikor is sikerült elintézni, hogy már másfél órásan hozzám került Réka, és innentől mellre került. Egyetlen hiba van ezzel, hogy a Szent Imrében (Ugye ott szülsz?), mivel nem mehetnek be a látogatók a szobába, nem tudom, hogy ki tud neked segíteni, ha még esetleg spinál (már ha az lesz) után nem mozoghatsz, vagy ha nagyon gyenge leszel. A Szent Imrében csinálják EDA-ban is a császárt? Szóval ennek a litániának az a lényege, hogy minél hamarabb, és onnantól kezdve minél többször mellre kerüljön a babád. A császárosok szoptatásos negatív élményei legtöbbször a rossz kórházi gyakorlattól vannak, hogy sok helyen a mai napig csak a műtét után 6-12 órával kerülnek mellre a császáros babák. Persze vannak kivételek pro és kontra is. De az biztos, hogy ha hamar mellre kerül a babád és gyakran, azzal csak jó irányba befolyásolhatod a történéseket.

Üdv:

Zita
pzita

Megann,

én is szept.14-én szültem a fiamat,4160-al és 54 cm-el. Nekem is a tej-ügy ugyanugy van mint nálad, nem könnyü dolog ez a szptatás az biztos.
Minden szoptatás után szoktál fejni? És mindkét melledből szopizik, vagy csak az egyiket adod neki?
Nálunk ugy müködik, hogy mind a kettőt neki kell adnom egy evés alkalmával, mert kevés neki. Főleg ha csak a balt adom, abba sokkal kevesebb van mint a másikba.
Ti nem veszitek észre, hogy az egyik mell gyengébb tejcsibe mint a másik?

Nagyon gratulálok minden anyukának és izgulok az új babákért!

Spanci
spanci

Sziasztok!

Megann!
Nekem ugyan nincsenek friss tapasztalataim a tápszerrel, de 4 éve, a fiammal mi is Aptamillal kezdtünk, de nem volt jó, ezután jött a Nutrilon, de mi abból is HA-t kaptunk, ez már bevált.

Uxi!
Sztem kis nyákdugó lehetett, de az újratermelődik. Nekem 1 hete távozik időnként kisebb mennyiség (csütörtökön még zárt volt a méhszáj, remélem most is az, holnap megyek ctg-re, vizsg-ra- és én még nem szeretnék szülni, csak mondjuk hétvége felé.

Sis, nem semmi az a jógás video!!! Tényleg nézzétek meg!

Rokica!
Természetes, hogy kopik a haja, ez a fekvéstől, dörzsölődéstől van, természetes dolog, majd kinő ujra a kis haja, ne aggódj!

Penna!
Spinál után lehet mozogni? Ugy hallottam, ha megmozditod a fejed, kinzó fejfájás fog gyötörni pár napig. Ez igaz, vagy csak rémhir?
Azért kérdezem, mert lehet, hogy csaszi lesz a végén nálunk is (a 2. szülésem csaszi volt, de altatásban, igy nincs tapasztalatom a spinált illetően)

Tegyetek fel még sok sok babás képet, annyira gyönyörű mindegyik, olyan jó nézegetni őket!!!!!!!!!

Holnap majd irok, mi volt a ctg-n.
Azt hallottátok, hogy azt mondják, nem szabad túl sokat simogatni a babót hason keresztül, mert kontrakciót (nem tudom mi az) okoz és hamarabb meglesz a baba? Persze ez inkább akkorra vonatkozik, amikor még nem kell, hogy megszülessen. Én ezt már 2x hallottam, szülésznőktől, ugyhogy most már egy hete alig simogatom szegény kisfiamat, hátha igaz és igy talán nem szülök meg hétvége előtt. De olyan nehéz, mikor csak megmozdul, automatikusan nyulok a hasamhoz.
Viszont ha ez tényleg igaz, aki szülni akar, simogassa nagyon sokszor a pocakját, hátha segit!

Puszi mindenkinek

Judit
39+4
judy68

Kép

Annamami,
ha még van időd a csasziig,hozass a kórházba,ha nincs,olyan spéci spinál-tűket, amivel,ha szúrnak, utánna csak 6 órát kell feküdnöd!
érdeklődj a dokidtól!

Harikám,
nem baj,ha csak karácsonyra szülszKép mert januártól ingyenes lesz a higanymentes szuri isKép mondta a dokinéni tegnap.vigasztaló?
Harim, ugye nem a kádban aludtál és belefagytál???ja,hülye vagyok...reggel van..
terhesen én is 10-ig aludtam minimum.
deeejóóóóaharinaaak!!!

ma megyek a "hathetes"kontrollra...9hetesek vagyunkKép de eddig nem jutottam el...Lillus addig megvár a kocsiban apával,amÍg bemegyek a dokihoz.
amúgy bennem 9hét után is még van varrat...ez normális???

éééébresztőőőőKép gyertek netezni,
mert mikor mindenki más jön,addigra biztos nekem kell mennem...

Megann,
nincs is idegem hozzá,hogy megÍrjam a csajnak a magamét,mert csak jobban felhúzna.mondanám,hogy remélem rájön majd egyszer,milyen f@szságokat irkált, de egy baby érdekében inkább ne jöjjön rá sohasem!!!mert ő nem lenne türelmes,tuti,az ilyenek rakják kukába a babyt,mert a pasi meg a sex fontosabb neki...

állÍtólag ettől a 2hós szuritól nincs belázasodás,csak a 3hóstól.
jajj,még mindÍg megkönnyezem, ahogy felsÍrt szegénykém,mikor megszúrtákKép 2x is...az agyhártyagyulladás ellenivel is.

Képsok szerencsét minden szülni ké"szülőnek"
zsofy

Judit,
kontrakció- a méhösszehúzódásra,keményedésre mondják, de szerintem nem okoz!!!én a végén folyton a hasamat simogatta, meg általában mindÍg,de nem okozott soha görcsöt! mikor 24-25hetesen bent feküdtem,a szülésznők nekem is ezt mondták,de nem figyeltem mindÍg ,hogy nehogy simizzem de nem lett soha semmi, nyugodtan simizz.

Sanci,
DE! nekem a jobb cickóban nincs szinte semmi,hiába fejem,teszek vele bármit...durva,de csak a bal mellemből eszik Lilla.ha csak szomjas,vagy cumizni akar,akkor teszem a jobbra.
zsofy

Kép
mostmár más is plakátoljon!
zsofy

bocs, Spanci,

Bodza!!!
mi van veletek?

Dudukly,Hari,Vrucsincá,Mea,Kismama,Csillám???

ki kéne vinnem Lillát sétálni,na, majd ha 11körül megkajált,tisztába teszem, akkor megkezdem a próbálkozást. olyan király,tágas,kényelmes az a babakocsi, jó lenne,ha mostmár megszeretné!

lányok!
tudom,hogy még nem, de majd mikortól lehet ültetni a babát???
mert ha nézelődhetne-tudom,messzire 6hós koráig rosszul lát,de-biztos érdekesebb lenne neki a kocsizás!

a fogzás tényleg ugyanilyen durva lesz, mint a hasfájás???nemááá!!!
mikor lesz már élvezetes az élet szegény picurkának???

Sis,
Kép
zseniális japánok...
zsofy

Jó reggelt! De jó ilyen babás képekre ébredniKép Olyan jókat alszom tényleg Zsofy, bár én már inkább virrasztanék. Tudom, visszasírom én még ezt az időszakot, de most már este attól jött rám a sírás, hogy én így fogok maradni.

Ráadásul látom Sis is elment szülni, remélem már túl van rajta és neki is élmény volt. Benianyu még nem üzent? A végén úgyis egyedül maradok itt. De valakinek utolsónak is kell lennieKép

Zsofy, akkor ezek szerint nem lázasodott be Lilla? Örülök neki, gondoltam rá este. Az a jó, hogy ezekre az oltásokra nem fog emlékezni, csak te.

Lassan indulnom kell, megyek a postára csekkeket fizetni, meg az SZTK-ba anyukám leletéért, aztán még elmegyünk vásárolni, és aztán holnap szülökKép

Tegnap anyu mondta! Úgyhogy akkor az biztos úgy is lesz. Õ úgy számolta, hogy csütörtök, tehát akkor holnap bele kell húznom. Remélem a mostani csütörtökre gondoltKép

Hari 40+4

Kép
Kép
hari

Davallia!
ne idegeskedj!az nem kevés! hányszor eszik ennyit egy nap???hány kiló?Lilla is "csak"ennyiket evett 7-8napos korában, néha kicsit többet is, most sem eszik többet 110grammnál,csak nagyon ritkán, 3-4 óránként kajál ált. és 9hetesen több,mint 5 kilós, mikor 5naposan hazahoztuk,még csak 2980gramm volt!
bÍzd rá ezt a kajálástKép és ne félj! tegyél inkább fotót nekünk!
zsofy

Hari,
én is mindÍg várom az smst, mikor múltkor Írtál,már tökre bedőltem,hogy szülszKép

jajj,drukkoljatok,hogy ma messzebbre jussak,mint az utcasarok!!!annyira kéne már mennem boltba,babának persil sensitiv kell,meg pelus,nekem meg kaja és séta,levegőőőőőőő!!!!mindkettőnknek!
de vasárnap óta annyi nyűgösködés volt,hogy nem lehettett Lillussal elindulni...
a sarokig se jutottunkKép

MeaKép
képzeld, Tomi reptette itt vasárnap a népet,és Juci egyszer csak gondolt egyet és felszállt ő isKép repülő-anyós,csak nem seprűnyélen-hihiKép
na ez csak vicc, jó fej volt,aranyosKép

nem is meséltem még nektek, mit tettem meg vasárnap!
Zsuzsófi,büszke lehetsz rám, én is nyilvánosan szoptattam!!!de csak a családom nőtagjai látták,ők takartak, mert már órák óta kinn voltunk a reptáren és Lilla megéhezettKép
és végre párom is látta, milyen hasznos a katicás táska, mert tisztába is kellett tenni Lillát és a pelustáska tök hasznos volt!Kép

na milyen vagyok?Kép
persze,ha a centerben kér enni Lilla azért még mindÍg pucolok hazáig!
zsofy

Jó Reggelt!

Benianyuról még nincs hírem,de hurcolom magammal állandóan a telefont!!!Kép
Ahogy jön az üzi,már írok is.....

PZitaKép
Most nézem csak milyen hülyeséget írtam tegnap,de annyira ideges voltam,NEM EDA,hanem SPINÁLos CSASZI.......brrrr...ez még rosszabbul hangzik!KépKépKép És azért aggódom annyira,mert azt hallottam,hogy utánna nem emelheted még a fejedet sem,nemhogy felkelés!!!
De hogy mennyi ideig meg hogy...semmit nem tudok!Kép
És mivel így alakultak a dolgok,nem megyünk a Szt.Imrébe szülni,hanem a Budai Honvédban fogok....ne kérdezzétek,hogy hogy,ez egy hosszú és bonyolult történet,ami ráadásul nem is egészen szabályos....szóval hagyjuk....de mivel csaszi lesz így minden alternatív lehetőség kilőve,már nem is "fontos" a Szt.Imre.....Kép
Most gyűjthetem az info-kat a Budairól,csak az a baj,hogy az a topic eléggé haldoklik,kevesen és keveset írnak,nem pörög én meg túl türelmetlen vagyok....meg az is lehet,hogy nem is szülnek ott olyan sokan,mint ahogy én sem mentem volna oda,ha spontán szülök,mert egyátalán nem alternatív és nem is bababarát,tudomásom szerint....nincs fájdalomcsillapítás(SEMMILYEN!)ha normál úton szülsz,szülésznőt nem lehet és szerintük nem is kell választani,a vajúdó háromágyas és slusszpassz...ennyi a történet.
Ezeket tudom,de pl.hogy ott mi a helyi szokás a csaszisokkal,arról semmit nem tudok,szerintem ma elkezdek nyomozni!

Zsófy Kép

Jaj,nagyon köszi ezt a tű info-t,pontosan miről is van szó???
Annyira nem vagyok képben!Kép
Milyen spéci tűt kell hozatnom és honnan és kivel és mikor???
És mi ennek a "hivatalos" útja???

Az a helyzet,hogy pénteken találkozom a dokimmal és akkor kb.1000000 kérdést fogok feltenni nek,addig KÉRLEK NE HARAGUDJATOK DE TITEKET NYÚZLAK!!!KépKépKép
annamami

Sziasztok!

Zsófy, szivem itt vagyok. Nálunk a délelőtt úgy telik, hogy Pálma folyton ölbebababát játszik. Apája szerint nagyon rafinált a kiscsaj, már direkt rátesz egy lapáttal, akkor is nyafi, ha éppen nem görcsöl a hasa. Na mindegy, kicsi nyafira nem, de kitartó sírásra felveszem. Tegnap nem vette észre, hogy kicsit letettem a sózsák fenekét, amig dolgoztam, apája székébe. Itt koncentrált mellettem:
Kép
Átmegyek megint readonlyba, mert megint a vállamon érzi jól magátKép.

Folyt. köv.

D
dudukly
Isaszeg

Akkor most én maradtam egyedül a neten?

Annamami! Egyrészt ne szomorkodj, másrészt ne izgulj! A babónak elsősorban egészséges mamira van szüksége, tehát, ha a dokik azt látják jónak, legyen csaszi. Ettől te még teljes értékű mamija leszel Marcinak. (Ne hallgass azokra a hülyékre, akik mást mondanak. Egy fórumon már leüvöltöttem egy pnát, amiért valakin sajnálkozott, hogy a csaszi miatt "nem élhette át a szülés élményét". Én könnyen és gyorsan szültem, a fájásgyengeségem miatt gyakorlatilag fájdalommentesen, de sok ellenkező példa van, akik egy gyors, programozott császárra elcseréltek volna a 20 órás vajúdást. Sőt, már írtam, hogy az egyik barinőm szét lett vágva alul-felül, mert a babó az utolsó pilalnatban szorult meg, és elszineződött a magzatvíz, sürgősen császározni kellett.) Kijönni a babót akkor se látod, ha normál szülsz, be kell csukni a szemet a nyomásnál, gondolom a bevérzés és a retinaleválás elkerülésére.

Folyt. köv.

D
dudukly
Isaszeg

SziasztokKép
Megann,
mosolyszünet tart. Ha rajtam múlik tartani is fog. Anyám próbál barátkozni, érdeklődni az unokája felől, de miután egy emilben közölte, hogy egyáltalán de nem hiányzik neki, mert érzelmileg nem kötődik hozzá, én nem mondok semmit neki. Nem érdemli meg! Ugyebár ki vagyok én ahhoz, hogy eldöntsem, hogy az anyám láthatja-e az unokáját, vagy sem, ez nagyon nehéz kérdés. Mondtam anyámnak, hogy amit velem és a párommal tett, az engem nem érdekel, de hogy a 3 hetes unokájával ezt tette, azt soha, de soha nem bocsájtom meg neki! Mind1 Kép nem szeretek erről beszélni, mert csak idegesítem magam, és a helyzeten úgy sem tudok változtatni, csak tudnám, hogy mi történt??? Én és a párom a babával voltunk elfoglalva, talán az volt a baj, hogy anyósom is jött? féltékenység?? mert választ ő sem tud adni, csak a koholt vádakkal jön, amiről ő is tudja, hogy nem igaz.

HA TUDTOK SEGÍTSETEK NEKEM!!!!!!!!!!!!
Tudjátok, most kinn lakunk Gödöllőn-MáriaBesnyő a világ vége, nagyon egyedül vagyok itt Kép párom hajnalban megy, éjszaka jön a városból. Nagyon szeretnénk visszaköltözni a városba a III.kerbe, nem tudtok véletlen vmi jó kis albérletet ott??

Felteszek egy képet, ettől mindig jó kedvem lesz Kép IMÁDOM.

Zsofy,
látom Ti is túl vagytok az első szurin, ugye, hogy neked jobban fájt, mint neki Kép Nálunk semmi gond nem volt, még nyügizés sem Kép Nálatok??

puszi, még írok
szmercsa
Kép
szmercsa

Dudukly Kép

Köszi a bíztatást,nagyon jól esik...tegnap kicsit bepánikoltam,persze próbálom a jó oldalát nézni a dolgoknak,csak tegnap kicsit sokkolt a dolog...Kép
Most gyűjtöm az info-kat és próbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz!!!
Pálma annnyira cukiKépKépKép
Nagyon kis puszilgatnivaló?)?)?)Te hogy állod meg?én egész nap puszilnám,ha ilyen kis husibabám lenneKép
annamami

Annamami! Nekem is állt a zászló a császárhoz. Ezekkel bíztattam magam. Még van időd, hogy felkészülj lelkileg. Gondolj bele, hogy egyes divatcicák direkt úgy választanak orvost/kórházat, hogy gyors programozott császáruk legyen. És büszkék rá!!! Én a magam részéről nem ítélem el őket, de inkább csak akkor tarthatom elfogadhatónak, ha a baba vagy a mama egészsége érdekében szükséges. Az edát meg a spinálist nem csoda, hogy kevered, sokan összetévesztik, végülis mindkettő gerincbe megy, azon belül meg csak az aneszteziológus tudja a különbségetKép (meg aki qva sok éjszakát tanult állatélettant, mint én). Nekem a mávkoriban sima szülés után is azt tanácsolták, hogy reggelig hagyjam a csecsemősöknél a babót, és pihenjek (ha akarom kihozták volna, de én megfogadtam a tanácsot). Mondjuk pihenni nem pihentem, de legalább "megemésztettem", hogy kint van a babó és minden simán ment. Reggel meg hozták (sírtam is, hogy milyen helyes babám vanKép), és persze, hogy azóta is csak puszilgatom.
Szerintem a csaszival kapcsolatban gyüjtsed a tapasztalatokat, meg nyúzzad a dokidat, de ugyanúgy, mint a hüvelyi szülésnél, mindenféle rémtörténettel fogsz találkozni, na ezeket ne vedd be. Minden rendben fog menni. A retinalevállás egyébként elég gázos, egy ismerősömnek volt, visszaoperálták lézerrel, de évek mulva is kis karikákon keresztül szemlélte a világot. Na, szóval, ha elkerülhető, akkor bízzál a dokikban. Õk se szabdalnak feleslegesen, főleg mióta már az egész sajtót bejárta a császárellenesség...

Szmercsa! Itt vagyunk egy köpésre Isaszegen! Izzítsad azt a jogsit, mert elfelejtesz vezetniKép. Gyere át egy kicsit, ha gondolod. bár Rókit is hívtam és nem reagált... Pedig újpest sincs messze. Egyébként a jó levegő megfizethetetlen, én azért jöttem el pestről, hogy a kicsivel ne kellken a városligetig ingázni, ha sétálni akarunk. Itt kicsapom az udvarra, és friss levegőn van.

Na már megint kajaidő van. Utána séta, majd jövök. Pussz!
D
dudukly
Isaszeg

Jaj de jó, Julcsi végre aludt az éjszakaKép
Két éjszakát nem aludtunk, őneki görcsölt a hasa, nyüglődött, én meg vigasztalgattam, meg sirdogáltam vele egy kicsit.
De jó is aludni!
Most olyan kis angyal, egész délelőtt békésen nézelődött a kiságyában. (Pedig most nincs is vendég, olyankor is jóbabát szokott játszaniKépKép)Persze ilyenkor megfordul a fejemben, nincs-e valami baja, de elégedettnek tűnik.
De édes, most már el is aludt. Mindig egy irányba forditja azt az aranyos huncut kis fejét, vajon ez baj?
Kata, köszi a tippet, majd megkérdezem doktornénit.
Dudukly, Szmercsa, nagyon édes babák, én is kedvet kaptam, jönnek a képek.
De szivesen laknék én is vidéken! Most a Szent istván parkba járunk sétálni, de azért ott nincs olyan jó levegő.
Kép
Kép
Kép
Kép
tzsuzsa

Sziasztok!

Ez a tejcsimizéria kikészít :-( Főleg a sok okos, akik szerint én vagyok a hibás... Az egyik szerint nem szedtem rendesen az ergamot, ezért apadt tőle a tej. A másik szerint nem iszok eleget. Min. napi 3 liter ásványvízet megiszom, nem győzök pisilni rohangálni...

Akik fejni szoktak, mikor fejnek? Rögtön szopi után? Nekem akkor semmi sem jön, mivel totál kiszopja Oli, ami a cicikben van. 3 napja igény szerint szoptatom, oly módon, hogy mindig cicin van szinte, mikor éber és fejegetek is, de nem veszem észre, hogy javulna a helyzet Kép És valahogy nálam az sem igaz, hogy minél többet szopizik, annál több termelődik. Amikor totál kiüríti a cicit, akkor nagyon sokáig nincs benne semmi, hiába szopizna, nem nyel semmit, és fejni sem tudok semmit. Hogy van ez?

Teszek fel képeket. Az utolsó azt prezentálja, milyen "szépen elaludt" ma Oli baba. 8.20-tól 11.30-ig semmit sem aludt. Aztán végre kidőlt.

Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Na tegnap nem tudtam jönniKép
Éjjel 1h-ig nyügizett Erhard.
Már olyandühös voltamKép
Több mint 2 órán át volt felváltva a ciciken, plusz üvegből még 100-at evett, utána 1 órára rá nyugodottmeg.
Szerintem most van megint egy felődési "ugrás", mert akkor csinálja ezt. De ez nagyon kemén volt.
Persze miután kiszívta a ciciket, már alig jött belőle (csak ami éppen termelődött). Erre meg jó dühös lett, cicivel a szájában nyekerget és rángatta a fejét. A mellbimbóm örült neki.
Pedig nem volt annyira éhes, mert rendesen evett. Csak a hiszti volt. Éjjel már rendben volt a szopi, pedig nem lehetett valami tul sok tej a ciciben, de nem reklamált.
Érdekes, éjjelente alig szopizik 10 percet és alszik tovább.
bár már van egy jó pózunk, ahol mindketten elalszunkKép
Kap rendesen levegőt és hiába nem büfiztetem meg, még csak nem is bukik. Éjjel valahogy Õ is nyugisabban eszik és nem nyel levegőt, vagyis sokat nem. Szopi alatt néha el is alszom, de mire felébredek már Õ is alszikKép

Hari, Sis!
Megy ám a drukk!

Annamami!
Nekem is spinális volt.
Az után 24 órát nem kelhetsz felKép
De nem is tudsz, mert érzéketlen a lábad.
Én mozgattam a fejem és nem fájdult meg.
De a sebem nekem még a mai napig is marhára szokott fájni.
Sőt! Magától is fáj, nemcsak akkor amikor mozgok vagy ilyesmiKép
Nekem fájt a szuri is, de szerintem ez egyedi eset volt.
Az igaz, amit Penna írt, hogy "érzed", amikor szétfeszítenek és kinyomják a Babát. De NEM fáj!
A legrosszabb az egészben, hogy tehetetlen vagy és amikor pakolgatnak egyik ágyról a másikra és felemelik a lábadat. Nem érzed de látod. Ez nekem szörnyű voltKép
Viszont nekem utána bőven adtak infúziót.
Ez rengeteg folyadék ha még nem iszol.
Kaptam vagy 3-4 üveggel.
Tehát amíg nem ihatsz,addig ez bővem pótol.
erhard 14:41-kor született, de én csak este 22h-kor láthattamKép
De beindult a tejem!

Rokica!
Erhardnak meg elöl kopik a haja.
Ez természetes.

Zsofy!
Mág nem emlékszem, hogy ki is írta, de nyugodtan menj ki síró babával az utcára.
Előfordul, hogy egy kisbaba sír.
Mondjuk én sem szeretek úgy elindulni, hogy ordítKép

Mennem kell, mert egész nap nyügi vanKép
Már megint 2 órája írom ezt az üzit.
Lehet, hogy már időközben megszült Benianyu és Hari isKép Kép Kép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
Nem baj ha felteszek képet?

Kép
angelani

Jézus!

Tényleg több mint 2 órát írtamKép
Itt egy kép, ahogy átvágjuk és apa ingével alszik.
Érezte az illatát és majdnem 4 órát aludt egyik napKép
Kép Kép

Kép
angelani

Ez pedig tegnap készültKép
Kép

Kép
angelani

SziasztokKép!
Minden baba írtó édi, egytől-egyigKépKépKép!!!

Zsófi,
én is ma megyek 6 hetes kontrollra, igaz még csak 7 hetesek vagyunk, de a csúszás, az csúszás. Lehet, hogy kikapok a dokibácsitólKépKépKép???

Teszek fel egy képet, aztán indulok...
Kép
Pusza
Kati
Vendég

DuduklyKép

Hát igen nélunk az a helyzet,hogy az orvosom a családunk régi barátja és persze hogy a legjobbat és a legbiztonságosabbat akarja nekem,de azért bizonytalanodtam el egy picit,amit Roki is írt,hogy az ő dokija meg simán engedte,pedig neki nagyon rossz -10.00-es a szeme.....hát lehet,hogy annyi orvos annyiféleképpen gondolja???
Nah,mindegy nem rágódom ezen!Kép
Ja! a divatcicák....KépKépKép
Egyébként Anyukám rögtön mondta,mikor tegnap sítva felhívtam,hogy nyugodjak meg,ha nem lenne ez a szememmel,akkor sem biztos,hogy tudtam volna rendesen szülni,mert mi is mindeketten a nővéremmel császárral születtünk,mert Anyukám majd'18 óra vajúdás után sem tágult két ujjnyinál többre tehát megcsaszizták és ez pedig 30 és 40 éve történt,amikor még egyátalán szó sem volt"divatról"....
Amiatt nem emésztem magam,hogy nem leszek teljesértékű anya,mert nem tudom(nem engedik)normál úton megszülni a babámat,csak attól félek tényleg be tudom -e indítani a tejtermelődést rendesen,mert mint tudjuk nem egyszerű dolog az.....legalábbis nem mindenkinél!

Angelani drágaKép

Persze hogy küldjél képet ErhardrólKép
Különben is TI VAGYTOK A PÉLDAKÉPEIM!!!KépKépKép
Spinális csaszi után szuper mami szotata,fej,minden nehézség ellenére 100-akat eszik a zügyes baba,mi kell még?KépKépKép
Remélem én is csupa ilyeneket tudok majd írniKép
Angelani te tudsz valamit azokról a bizonyos 6 és 12 órás tűkről amivel a spinált csinálják?
neked milyen volt???

Na most megyek,térdzoknikat kell vennem a lányaimnak,mert mindent kinőttek!Kép
A férjem is kap új zoknikat(bár ő nem nőtte kiKépKépKép )
annamami

Sziasztok!

Még mindig semmi természetesen. Kép A baba viszont tök jól van és szép nagy, 3850g, BPD:98mm, HC:350,FL:77.

Hari, látom Nálad se sehol semmi.

Kitartás! Kép Az Uzsokiban 11 túlhordott bébi van a kismamáknál plusz a 37-39 hetesek. Jó nagy tumultus lesz.. Kép

Dóri
40+2
Vendég

Judy,Annamami
többféle spinál tű van, én úgy tudom, ettől is függ, mikor kelhetsz fel. Újpesten a szülészeten 24 órát kellett feküdnöm.
Itt a mávban "6 órás tűvel" szúrnak, 11:35kor született Tamó, még stoppoltak, áttoltak, f1-ől pihiztem. 8kor jött a nővérke, hogy fürdünk!
Kikotorta a cuccaimat, bejött a fürdőbe, segített még a bugyit is felvenni, és saját lábamon sétáltam át az őrzőből a szobába. Horror ez az első fürdés, meg még 1-2 napig a felkelés is nehéz, de minél hamarabb mozogsz, annál hamarabb gyógyulsz! Összehasonlíthatatlan a 24 órás fekvés, és a 6-7 órás!
A fejfájás sajna alkati dolog. Bartánőm hiába feküdte ki a 24-et mindhárom csaszival, megbolondult a fejfájásól mindháromszor.Kép
Akkor is előjöhet, ha kifekszed az időt, sajna az nem garancia semmire.

Bocs, csak ezekre tudtam reagálni, szűkös az időm a két törpe mellett.Kép
üdv
p
penna

Sziasztok!

Sisotris párja vagyok, és örömteljes kötelességemet teljesíteném!
Ugyanis megsokasodtunk ma reggel 8:25 kor!

itt a képek:http://invictus.elte.hu/images/mate/thumbnails.html
részleteket, majd Sis ír, ha vasárnap hazajöttek!

Halihó mindenkinek!
STB

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hari,
kitartás,én is tulhordtam 5 nappal, talán most már lesz vmi.

Zsofy,
csodálkozom hogy a 9 hetes bébid csak 110-et szopik. Az enyém 4 hetes, de egy evés alkalmával begyür min. 140-150-et. Ha megvan ez a mennyiség akkor elégedett és csendbenis van, nézelődik vagy éppen elalszik.

A fejésről: én minden szopi után szoktam, Vrucsincá ne add fel, amikor először elkezdem akkor nem jön belőle semmi, de kicsit tovább kell a ciciket masszirozni, és lassacskán beindul. Én is kezdő vagyok a fejésben, de gyakorlom, kitartó vagyok, és örülök, mert mindig egy kicsivel többet tudok lefejni.

A babók nagyon édesek, énis teszek fel egy képet,persze, ha sikerül.

spanci
spanci

Ja, a tejcsi. Kevint anno péntek 13:20kor vették ki, másnap(!!) este 7kor tehettem cicire először. (Ezek után fél évig adtam tejet.) Az első 2-3 nap nagyon fontos, amint a baba ébren van, vagy hajlandóságot mutat: nyomni a cicire! Ettől indul be, ő "csinálja" magának. Sok folyadék, és menni fog.
Mindkétszer csaszisokkal feküdtem 1 szobában, és mindenkinek volt teje. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez egy mítosz, hogy a csaszi után nem megy a szopi. Illetve inkább úgy mondom: sima szülés után is vannak/lehetnek gondok, és csaszival is mehet simán a szpoi. Én a környezetemben nem látok különbséget.
üdv
p
Ps: Én most nagyon akartam, hogy megint legyen tejem, azért is, mert a kettő mellett nem tudok pepecselni a tápival. Ezért sokat tettem cicire, első 2 nap ittam a Fitolacot, meg sok ásványvizet. 48+néhány óra alatt soksok tejem lett!Kép
penna

Sziasztok!

Képzeljétek, nagy öröm ért minket tegnap este, Gergő végre 3 hét után kakilt magától!!! Kép Kép Kép
Akkora adag lett belőle, szerintem bepótolta az elmúlt 3 hetet!

Zsofy!
Ha jól emlékszem, Te kérdezted, mit kaptunk hasfájásra. Szóval: Espumisan L, és Vitacolan "című" szirupokat. Lehet, hogy ez segített Gergőn.

Íme egy friss kép kis családomról:

Kép

ÜDV: kuha

Kép
kuha

Penna,
mi az a Fitolac? Én erről még nem hallottam.
Én a laktoherb teát iszom, de akkor lehet jobb lenne ez a fajta.

spanci
képet nem sikerült, majd később próbálkozom, mert le kell kicsinyitenem.
spanci

Sziasztok!

Sis, HATALMAS GRATULA, APUKÁNAK KÖSZÖNJÜK A FANTASZTIKUS KÉPEKET, BABUCI GYÖNYÖRÛ!!!!! Minden jót, problémamentes kezdést, szopizást kívánok!

Többi baba még nem akar kibújni?

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Nagyon nagyon gyönyörűek a babás képek, olyan jó, hogy ilyen sokan és sokat raktatok fel!!!!! Kép

Zsofy,
nálunk a 2 gyerkőc szinte meg sem érezte a fogzást, pedig már 4-5 hónaposan elkezdődött és szinte folyamatosan jöttek a fogacskák.

A babákat elvileg olyan 6 hónapos kortól lehet ültetni (ill. e körül tudnak ülni már ), de szerintem amikor látod, hogy nagyon fel akarja húzni nagát, emelgeti hanyatt fekve a fejecskéjét, jól megtámasztva lehet ültetni kis időkre (de lehet, hogy nem jól tudom, igy emlékszem, de ez is csak kb. olyan 4 hónapos kor körül, azért előbb nemigen jó)

Penna,
köszi az infot a spinállal kapcs. ,rákérdezek én is a dokimra a 6 ó tűre.

Egyébként ha vkit érdekel, megkérdeztem a dokit mi a különbség spinál és az EDA között: ugyanoda szúrják, csak a spinált 1x, arra az időre amig tart a műtét, az EDA-t meg folyamatosan adagolják, ahogy szükséges a szülés során.

Most nekem is mennem kell.

Üdv mindenkinek

Judit
39+4
judy68

Zsofy
köszi a hiányolást!
Én is kiváltom az agyhártyagyulladás elleni szurit is. Mi még egy kicsit várunk, még csak öt hetes Márk.
volt egy vérömleny a fején, jó nagy. A kórházi időpont is meg volt a leszivatására, szerencsére két nap alatt felszívódott magátólKép
Jók a képek Lilláról.KépKis édes dundimókus.Ha jól tudom te csak szoptatsz nem?
Nekem a bal cicimben volt kevesebb a tejci, sokszor tettem arra mellemre is,és most van, hogy abból tud többet szopizni.Egyébként én legtöbbször 2 ciciből etetem.
Nem semmi "barátnőid" vannak.Csupa kedves ember vesz téged körülKép
Anyóspajtás hogy van?Kép
A fogzás is sztem gyermeke válogatja, mint ahogy a hasfájást is.Lehet, hogy azt megússzátok.Kép

pusza
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Spanci,
a fitolac 99%ban ua. mint a lactoherb tea,csak az egyik naturland a másik herbária gyártmány.

Kuhaaaa!
milyen szexi fickókKépKépKép

Ildi,Szmercsa,Kuha,Angelani,Dudukly,Ildi,Tzsuzsa,Kati, mindenki,
TÖKJÓK A KÉPEK!!!!! tökre örültem nekik!!!

Nemes Kati,
ez a tornacipős kép annyira jó,nagyon komolyKép

Angelani,
én is át szoktam verni Lillát Így a hálóingemmelKép
de mostmár ki kell mosni..remélem hamar összeszagozom a tisztát is,hogy tovább trükközhessekKép

Dudukly,
Pálma is olyan kis tündér édes dundi kismanó, Lilla baba isKép
és én is folyton puszilgatom,annyira aranyos!

ennek az Eucerinnek,amivel Lillát fürdetem,olyan jó illata van, Lilla feje meg folyton itt az orromnál van,mert állandóan a kendőben van,ha Írok,és folyton szimatolom a kis buksijátKép
de ma sikerült egy órát sétálni éber babyvel a kocsiban,csak a DMben,meg hazafelé és a bababoltban zendÍtett ráKép
de nem volt olyan vészesKép

Angelani,
most nem volt gáz a sÍrás,csak sokszor annyira begurul és úgy elkezd ordÍtani szegény,ha begörcsöl a hasa pl.,hogy nem vesz még levegőt se sokáig,az tök para...

Vrucsincá/Ildi,
a fejés nálam se hozott eredményt.az én cicijeim nem "hiszik"el,mint Rókicáéi,hogy a fejés után többet kell termelniük...sőt,az egyikben mindÍg csak max.60gramm van egy nap...tök gáz,Lilla utálja is,csak a bal kell neki...szerencsére a méretükön nem látszik...és nem te rontottál el dolgokat, nem szabadott volna ergotamint kapnod!!!remélem lesz még Oli-nagyfiúnak sok-sok tejcsi!!!

Annamami,
én egy 2ágyas rooming-in -ben voltam és a szobatársamat császározták, neki a 4.nap belövellt a tejcsi és a fia egyből 30-50grammokat tudott szopni, a 7.napjukon már 70et!
ne izgulj,csak tedd minnél hamarabb mellre a manót!akkor is,ha még nincs tejed!mert majd lesz!és ha bedurrannak a cicijeid,akkor fúl fejd ki őket a kórházi géppel,mert az elején még tényleg működik az, hogy amennyit kifejsz,amennyi tejcsi fogy, annyi termelődik a helyére.az elején -durva,tudom- még 280-320mimiket fejtem ki egyetlem ciciből, de aztán beszabájozta, csak annyit fejtem,hogy"megkönnyebbüljön"...ne feszüljenek úgy a cicik, és Így beállt,csak annyit csinál,amennyi Lillának kell.de fejni már nem tudok...engem nem császároztak,csak tudom,h.van ilyen 6órás spináltű,de a dokidnál kérdezz rá!!!ja,és ne szedj Ergamot!!!
zsofy

Hali. Látom megint egy babaKép Gratulálok Sisnek!!!! Várjuk őket haza!!

Képzeljétek én elmentem a Kínai áruházba és vettünk anyuval egy őszies melegítőgatyát nekem. Mert ugye holnaptól jön a hideg állítólag és hát énrám már nem jött rám semmi. Nem akartam már venni semmi "nagyméretűt" de ahogy látom még bőven fogom tudni használniKép
Meg cipőt is kellett venni, mert nekem nőtt a lábam. És persze őszi cipőm se volt nagyobb méretű. Úgyhogy lehet hogy ma szülök ezek után?Kép

Nektek nőtt a lábatok a terhesség alatt? Nekem igazából nem lett sokkal nagyobb, max. egy fél számmal, csak hát nagyon kényelmetlenek akkor is a cipők. Nyáron ugye papucsban jártam, fel sem tűnt a méretváltozás. De most már zárt cipőnél zavaró volt.

Ja és kaptam egy táskát is. Szegény anyukám már mindent megvenne/tenne, hogy ne szomorkodjak, de hát semmi nem helyettesíti a babótKép De azért persze örültem a tatyónak is, meg a többinek.

Tudom, hogy a babáitok nem szeretik a frontot, de azért drukkolhatnátok, hogy nekem legyen front. Csak nekemKép Meg persze Benianyunak, mert ő is várja már nagyon.

Hari 40+4

Kép
Kép
hari

Judy!
Aranyos lehet a dokid, és alapból igaza is van, hogy a két érzéstelenítést ugyanoda szúrják. Azt a minimális (néhány milliméternyi), de szerintem lényeges, különbséget azért elárulhatta volna, hogy az egyiknél az agyburkon belülre adják az érzéstelenítést, a másiknál nem szurják át az agyburkot.

Krasznai Péter, a Péterfy főorvosa szájából ez így hangzik:
<font color="808080"><font size="-2">Számít-e, hogy milyen érzéstelenítési eljárást alkalmaznak a műtét során?
- Az altatás jár a legnagyobb kockázattal, s közben az anya semmit sem lát és hall abból, ami körülötte történik, ezért egyre inkább kiszorítja ezt a spinális, és újabban az epidurális érzéstelenítés (EDA).

A két módszer abban különbözik egymástól, hogy spinális érzéstelenítés (anesztézia) esetén a gerinc agyburka alá fecskendezik egyetlen adagban az érzéstelenítő gyógyszert, míg az EDA alkalmazásakor a csatornát körülvevő térbe, az agyburok elé, s katéteren keresztül folyamatosan adagolják a gyógyszert.

A spinális érzéstelenítés után esetlegesen jelentkező súlyos fejfájás EDA-nál nem fordul elő. A módszer másik óriási előnye - legalábbis az anyák számára -, hogy a műtét utáni fájdalom csillapítására is alkalmas. A spinális anesztézia hatása a műtét után három-négy órával már nem érezhető.</font></font>

Annamami!
Miután nagy valószínűséggel program császárod lesz, illetve mindenféleképpen császár, így kezd el hajkurászni az aneszteziológusokat a kórházban! Faggasd ki őket a lehetőségekről! Valószínűleg a Te szempontodból legjobb megoldás az EDA lenne, de ezt nem mindenütt csinálják. (A Budai Honvéd Kórházban szülésnél sem igazán lehet kérni, ha jól tudom, így nem hiszem, hogy nagy gyakorlatuk lenne benne. Persze lehet, hogy tévedek.) Ha spinális lehetőség van, akkor meg kérdezz rá a tűre. (Én a második császárom előtt, ami ugyan nem program volt, de lehetett sejteni, hogy a sima kezdetből császáros vég lesz, leültem beszélgetni az aneszteziológussal. És próbáltam EDA irányába nyomulni. El mondtam neki azt is, hogy azért, mert a legrosszabb az egész előző császárban a 24 óra fekvés volt. És láss csodát, elkezdte mondani, hogy van ám olyan, hogy atraumatikus tű, amivel csak 6 órát kell a spinál után feküdni. És mondta, hogy megpróbál szerezni. Szerzett is. Így másodszorra csak hat órát kellett feküdni. Sokkal jobb volt.) Kérdezősködj! Lehet, hogy alapból ilyet használnak, mint jónéhány kórházban. De ha nem, akkor meg megvan az esély, hogy esetleg hajlandóak lépni ez irányba. Ha nagyon nem akarnak, akkor esetleg bevetheted, hogy kifizeted a tűt, csak szerezzenek mondatot. (Az ezzel foglalkozó orvosi műszer cég honlapján jelenleg 1910.- Ft egy olyan tű ára, amivel engem is szúrtak. Csak sajnos egy darabot külön nem adnak el.)

Spanci!
Tudom, hogy semmi rossz szándék nem volt benned azzal, amit Zsofynak írtál (A "Csodálkozom, hogy csak 110-et..." mondatra gondolok. Nagyon veszélyesek ezek a mondatok. Annyira mások a babák, így az evésük is más. Teljesen lényegtelen, hogy ha szépen fejlődnek, gyarapodnak, pisilnek-kakilnak eleget, akkor egy alkalommal mennyit esznek anyatejből, főleg ha még nem is ugyanannyiszor esznek egy nap. Annyira teljesítménykényszeres a világunk, hogy egy-egy ilyen mondattal simán el lehet ültetni a kétkedést más anyukák fejébe, akiknek úgyis mindig az a legnagyobb parája, hogy tud-e elég tejet adni a babájának. Remélem, nem baj, hogy ezt leírtam, de nekem volt olyan topiktársam, aki egy ehhez hasonló mondat hatására kezdte bebeszélni magának, hogy biztos neki kevés a teje (Holott a babája jól, sőt átlagon felül fejlődött.), és szépen lassan elidegeskedte a tejét.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Hari!

Holnap jön a hidegfrontKép!

KépKépKépKépKép
uxi

Annamami!

Nekem is császárral született a lányom, hirtelen, mert középsúlyos preeclampsiám lett.Egy percig sem érzem magam rosszabbul, hogy nem természetes úton született.Sőt! Gyönyörű a gyerek és legalább tudtam ülniKépNagyon boldog vagyok a kislányommal.Csütörtökön délután született és pénteken reggel került csak mellre, de azóta is nagyon ügyes és rengeteget eszik.
A spinális érzéstelenítésről annyit, h se a beadás nem fájt, se a műtét, mivel totál lezsibbadsz deréktól lefelé.Délután 1 körül adták be, és én másnap reggel 1/2 6 körül álltam fel először.Pokoli volt, de valahogy kibírtam.A seb napokig fáj, felülni, lekászálódni az ágyról, főleg éjszaka pisilni kimenni, kínszenvedés. Csak ülni és feküdni jó, de mindenképp össze kell magát szednie az embernek.A gyerek úgyis kárpótol a szenvedésekért!!!!!!!!!!!!!!
Most 3 héttel a műtét után is fáj néha, rohanni nem lehet, eröltetni sem tudod magad.De nekem az első nap volt a legrosszab, azóta mindig csak jobb és jobbKép
Ha meg tudod oldani, mindenképp legyen segítséged otthon legalább 1 hétig, fogadj el bármilyen családi rokoni támogatást!
Ne aggódj, a babáddal biztosan nagyon boldog leszel.
Ja! Fejfájás. Rengeteg folyadékot kell inni,4-5 l,a műtét után ne emelgesd a fejed, csak forgasd.
Pohár és szívószál legyen melletted a szekrényen!!!!!!!!!!Az innivalón felül természetesenKép
Nekem kb a 3.napon kezdett el fájni a fejem, leginkább délelőtt, ittam sokat, attól jobb lett, de igazából idő kérdése, amig a hiányzó agyvízmennyiség újratermelődik, addig fájni fog.
Nálam pár nap volt csak, már nem is emlékszem rá.

Minden jót!

Tibicsokoládé

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Lányok!KIVAGYOK!!!!!

Ma az csipőuh pozitiv lett, azaz nem csipőficam, hanem lassabban fejlődik a csipője mint kellene, ezért terpeszpelus!!!!KépKépKépKépKép

ZSÓFY!

MINTHA NEKTEK LENNE ILYEN TERPESZPELUSOS TÖRTÉNETETEK....
MI EZ AZ EGÉSZ, MI IS A CSIPÕFICAM???
NEKED MIT MONDOTT A DOKI???
MI ÁLL A LELETEN???
RETTEGEK A GONDOLATTÓL IS HOGY ESETLEG SZEGÉNY KICSIKÉMNEK HA NEM LESZ HATÁSOS A TERPESZPELUS, AKKOR KENGYELBEN KELL FEKÜDNIE???
AZT MEDDIG KELL HASZNÁLNI, HOGY LEHET AZZAL JÁRNI TANULNI, FOROGNI, MOZOGNI???
SZÖRNYÛ.........KépKépKépKépKép
ITT TIPRÓDOK, BÕGÖK, ÖRJÖNGÖKKépKép(KépKép

Segitsetek könyörgöm....

Ráadásul tegnap ste félreléptem a fürdőszobalépcsőről, elestem, akkorát roppant a bokám, hogy azt hittem ripityára tört...
A baleseti sebészeten kötöttem, ki, szerencsére nincs törés, de ugy fáj, alig birok menni, be van dagadva, mint az állat...

Szóval kikaptamKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Pzita Kép

pénteken találkozom a dokimmal,akkor először is őt fogom jó alaposan kifaggatni(már írom a kérdéseim listáját)!
Aztán mivel vasárnap töltjük be a 36.hetet,gondolom a következő héttől már lesz ctg-zés a kórházban(?)/vagy nem? és akkor gondoltam megkeresni az anesthest egy kis "csevegés" végett,hogy akkor hogyan is lesz ez meg az....
Jó ötlet nem?Kép

Tibicsoki Kép

DE JÓ NEVED VAN!!!KépKépKép
Köszi a tanácsokat,aranyos vagy,már nem is félek(annyira),remélem a párom ott lehet majd velem....
Segítségem biztosan lesz itthon(ANyukám,Anyósom),már most alig várják,hogy tehessenek-vehessenek.....Anyukám már most főzné a húslevest!KépKépKép
Szopisteákat már beszereztem Lactoherbet,Fitolacot és instant Milusant is majd meglátjuk mi válik be!
Szerencsére negyed órányira lakunk a kórháztól,úgyhogy tudnak nekem hozni mindig frisset a főzősből,addig meg iszom majd bent az instantot és vizet+gyümilét!

Igen! ezt az ülés és szex-dolgot mindenki aki csak eddig hozzászólt a témához pozitívumként emlegeti!KépKépKép Igazábó a férjem is annak örül a legjobban(is)hogy nem szabdalnak szét alul,na meg hogy marcinak sem kell kínlódnia....ő így fogja fel...
annamami

Penna Kép

Így is nagyon köszönöm,hogy két kismanó mellett még az én nyomoromra is szakítasz időt és ellátsz tanácsokkal!
Annyira köszönöm!KépKépKép

Ha olvasod ma vagy esetleg holnap,azt mondd még meg légyszi:

- akkor most ugye felesleges málnalevél teát innom,hiszen az a könnyebb tágulás érdekében van,nem? de csaszinál ennek nincs jelentősége,vagy van???

- megvárják amíg elkezdek vajúdni magamtól vagy nem???

- milyen homeós bogyikat lehet szedni,te szedtél??? Pl.:sebgyógyulásra,vérzéscsillapításra,tejtermelés serkentésére???

Nnna ezek jutottak most eszembe,de ha Pennán kívül más tudja,bárkitől szívesen olvasom a válszokat!!!Kép

Ja!

Most váltottam sms-t benianyuval,még mindig semmi,megvolt az oxitocin trheléses vizsgálat,danibaba tök jól érzi magát nem akar kibújni,nem indítják még várnak....és Benianyu már Sisnél is volt....ők szintén nagyon jól vannak!KépKépKépNa ezt elhiszem!Kép
annamami

Sziasztok!

Gratulálok Sisnek és az összes gyönyörű mamának-babának!

Megann!

A kislányomnak is terpeszpelust kellett volna hordania anno, de mivel dög meleg volt, nem volt szívem ráadni. Viszont tornáztattam, az ortopédián mutatták meg a gyakorlatokat. Szépen helyre jött. Persze lehet, hogy Lili könnyebb eset volt, de azért ne ijedj meg nagyon! jobbulást kívánok a bokádhoz!

Vruscsinca!

Nagyon együtt érzek Veled, mindig olvasom a híreidet és sok kitartást kívánok!

Tegnap egész nap paráztam, mert Andris betaknyosodott, 9 naposan! A doktor néni azt mondta, hogy mára rendbe jöhet, addig csak szívjuk porszívóval. Úgy is lett, de nagyon hígat kakil, meg zöldet, biztos mert lenyelt egy csomó taknyot. Még mindig aggódom!

Anyósom népi bölcsessége: a kisfiúkat nem szabad sírni hagyni (mintha hagynám)!

Ayse

ayse

Megann! Ne idegeskedj! Sajna a kiscsajok hajlamosak a csípőficamra. "Csípőficam esetén a combcsont nem tud pontosan beilleszkedni a medencecsontban levő mélyedésbe." Talán ez a legérthetőbb cikk: http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20010619csipoficam.html de van egy csomó más is. Általában ilyen terpeszpelust írnak, de soxor csak megelőzésképpen. Ha nem válik be, akkor kell ilyen szíjakból álló kengyelbe rakni. De ma már ez is ritka. Nálam akkor vették észre, amikor járni kezdtem, mert kétoldali csípőficamom volt, ezért 1 évre gipszbe kerültem. Az unokatesóm 4 éves volt, amikor megműtötték. Ezek a kivételesen gázos esetek, most azért szűrnek ilyen korán, és azért kell specialistához menni, hogy korán észrevegyék. Ha mész kontrollra, kérdezd meg, hogy a terpeszpelus mellett tornáztathatod-e a kicsit, akkor általában gyorsabban javul, egy gyógytornászt ajánlanak Neked, aki megmutatja a gyakorlatokat. (Egyedül ne kalózkodj!) Tök egészséges szupi babád van, a terpeszpelus olyan általános, mint a cumi. És gyógyulj meg Te is!!!

Annamami! Ez a pozitív hozzáállás már tetszik. Mondjuk én gátsebbel is vidáman ücsörögtem az óriáspelusomon (meg nyilván a mi aranykezű dokink szép varrást csináltKép). A sex még korai, egyelőre csak a pisi visszatartását gyakorlomKép. Viszont ne idd agyba-főbe a szopisteákat, csak jól higitva, és ugyanez vonatkozik a gyümilevekre is, mert meghajt mindkettőtöket (saját tapasztalat). Én csak 1 fitolacot iszom kb. 1 liter vízben, szépen egész napra elosztva. A kórházban meg csak sok-sok szénsavmentes ásványvizet ittam. Ja! Ha beszélsz a dokival, kérdezd meg, hogy van-e nejlonkötény a csaszisoknak zuhanyzáshoz, én azt láttam a mávkoriban ilyet használtak, de majd Penna megmondja a frankótKép. Jó 5let keresni anaszteziológust, főleg, ha ismerősek a dokik, biztos nem lesz gond, ha kifaggatod őt is.

D
dudukly
Isaszeg

Megann!!!

Na szegénykém,rátok is jár a rúd!KépKépKép
Sajnos semmi okosat mondani nem tudok....terpeszpeluson kívül mit javasoltak még???
Tornáztatni nem kell??
Nem mutattak gyakorlatokat???
De nyugi,szerintem egy babát sem dugnak azonnal kengyelbe!!!
Hátha tud jönni Zsófy ma este,szorítok!!!
annamami

Megann! Még itt van egy csonvázkép is, hogy jobban el tudd képzelni:
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/kep/mozg/1csv.gif
D
dudukly
Isaszeg

Dudukly Kép

Az miért baj,ha kicsit meghajt?
Gondolom inkább hígabbat kakiljunk(már bocsi),mint kősziklát vagy semmit!Ráadásul azt
írta valaki,hogy csaszisoknak az 5.napra illik "produkálni"valamit....????
És hát egy friss hasi sebbel préselni???

Jesszus,most nézem csak milyen hibásan írok itt össze-vissza bocsi......nem szándékos,kicsit fáradt vagyok,na megyek vacsit adok a családnak....
annamami

Annamami, Neked jó, ha meghajt, én is ettem szilvalekvárt, mert nemcsak a csaszisoknak kell produkálniuk. Sőt én a dokimat is megkérdeztem, hogy kibírja-e tutkó a varratomKép. Mert az ember lányának a popsiban lévő varratokkal sem könnyű préselniKép. De! A csecsemősök mondták, hogy volt már baba, akinek teljes kivizsgálást írtak elő, mert az anyucija elfelejtette megemlíteni, hogy a napi 3 liter folyadékot rostos barackban teljesítette. A baba meg fsott mint a gép. Szóval tudnod kell, hogy a szimbiózis nem szűnik meg, sőt, nehezebb lesz, meg kell válogatnod mit eszel/iszol.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Gratula Sisotrisnek a babócához!

Ayse!

Ti mikor jöttetek haza a kórházból? Valószínűleg elkerültük egymást. Kép

Annamami!

Gátsebek közt is van különbség. Gergőnél éreztem, húzódott, nehezen ültem, most meg semmi. Biztos jól varrta a doki, mert egyáltalán nem fáj.

Hari, Benianyu!

HAJRÁ!KépKépKép Én is azt hittem, csak Mikulásra lesz meg, aztán hirtelen kibújt. Mi lett volna, ha nem hallgatok a páromra, hogy menjünk be, lehet, hogy otthon szülök?Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Több, mint egy hétig nem fértem hozzá a nethez...Minden frissen született babának és mamának gratulálok!!!

Hari!
Hát, nekem megnőtt a lábam a kisfiam születésekor: 40-esről 41-esre.
Most nem férek bele a 41-es cipőimbe :-(
Kissé lehangol, hogy 42-es bálicipőt hajkurászhatok, de gondold el, ha lesz még egy-két gyerekem, gyerekenként egy számmal számolva a negyedik után 44-es lábam lesz? Elég bizarrr...:-)

Annamami!

Én a MÁV Kházban szültem császárral, hat óra után jöttek felkelteni. Ez az első felkelés elég kemény, de mindenki túléli valahogy.A kisfiam du. 4-kor született, este jöttek segíteni fürdeni, másnap reggel én mentem a csecsemősökhöz érte. A legfontosabb tapasztalatom, hogy minél többet mozogsz, annál gyorsabban javul. Nekem kifejezetten vidám emlék, ahogy a többi császárossal azon röhögtünk, hogy nem tudunk röhögni...
Mindenestre nem az maradt meg bennem, hogy a császárral mennyi kín jár...nyugodj meg!

Dóra
edede

Sziasztok!

Nagy Gratula SisnekKép

Hari!
Holnap tessék szülni!!!Kép Kép Kép
Vagy még az éjjelKép

Annamami!
Nekem 24 órát kellett feküdnöm a spinális után.
Háát, nekem fájt, de már írtam.
A fejem nemKép
Erhard 6-án született és először 9-én került mellre!!!
Van elég tejem Kopp...kopp...kopp...!
Igaz, a kórházban fejegettem, meg szedtem az Urtica Urens-t. Bár szerintem nem jól szedtem, de hazsnált. Nem tudtam, hogy nem szabad előtte utána enni. Azt tudtam, hogy a mentolt kerülni kell.

Na most megint olvashatok visszaKép
Közben Erhard nyügizett, utána tusoltam, fürcsi volt neki és szopiKép
Szóval megint jó sokáig írtam ezt az üzit.
Amit utoljára olvastam, az Annamami 18:27es üzijeKép
Lányok!
Erhard ma 3720g!
2720g-al született és 12-én 2580g-al jöttünk ki a kórházból.
Hízik a kicsikénkKép Kép Kép

Még szeretnék visszajönniKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?