Enyhe roham pár perc, erősebb akár órákig. De azzal tényleg kórházba kell menni, különben akár végzetes is lehet. Ez nem ijesztgetés persze, csak nem akarom elbagatellizáni
Ha időben elkezded kezelni (Fenistil csepp, rosszabb esetben Rectodelt kúp, hideg pára, megnyugtatás), akkor szerintem fél óra alatt lemegy. De hallottam már olyat, hogy még ugyanaznap rákövetkezett valakinél az enyhe rohamra egy erősebb. Ja, és a rohamok kedvenc időpontja úgy éjféltájt van, ki tudja, miért...
Annával szerintem nyugodtam hagyd egy légtérben, gondolom, egész napra úgysem tudod őket elszeparálni, és nem maga a roham "fertőző". Valószínűleg a kiváltó vírust már úgyis megkapta, lehet, hogy tünet nélkül. Ha meg allergiás eredetű, akkor pláne nem fog rá átragadni.
Az a baj, hogy lényegében sosem lehetsz biztos benne, hogy éjjel egyszercsak nem kezd el "ugatni" és fulladni, de nagyobb a kockázat, ha takonykór elején jár.
Az inhalátor meg a párásító teljesen más célt szolgál, az inhalátor receptre 4000 ft körül van, de ez főleg a gyógyszerek hatékonyságát emeli (pl Fluimucil köptető porlasztva hatásosabb, meg Calcium). Párásítani ettől függetlenül lehet, de mi csak vízzel meg citromos illóolajjal szoktunk. Bár a kp-i fűtés (cirkó is) tényleg nagyon száraz levegőt csinál... Lényeg, hogy hidegpárásítót vegyél, ha veszel.
Anna iszonyú édes.
Remélem, segítettem, puszi,
Klára

De közel sem annyira, mint az elején...