A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Marcsi!

Boldog szulinapot kivanok! Es csatlakoznek az elottem irokhoz, a 29.-et 3 unnepeljetek!!! Kép

Klari
Klari

Ribizli!
A hormonszintmérés vérbõl történik: tehát vérvétel. Több hormont is nézhetnek, alapokat (Fsh, lh, progeszteron, van akinek az ösztrogént is, a prolaktint is, stb. A legtöbb infót a teljes hormonszintmérés hozza.)
Érdemes a ciklus 3. napján és ugyanazon ciklus feltehetõ ovuláció utáni 7. napon végezni. (Ha neked 28 naposak a ciklusaid, akkor a 3. és 21. napon)
Az eredményre a legtöbb helyen várni kell akár 1-2 hetet is (brrrr) de szerencsére van olyan hely (Breki!) ahol két nap alatt meg van az eredmény.
Vanda
Vanda

Doris!

Én egyértelmüen a Gynevac mellett szavazok, nem is csak elsösorban a gyermekáldás miatt, bár az is igaz, hogy erre is hatásos lehet (a már meglévö, nem észrevet gyulladások miatt), hanem azért mert utálom a fertözéseket, és bármennyire is igyekszik az ember, nem tudja elkerülni.
Igyekszünk "tisztán" élni, van bidénk (amit használnuk is), de ennek ellenére sikerült már többször összeszedni dolgokat (monogám életvitelünknek köszönhetöen szerencsére csak enyhe bakteriális és/vagy gombás fertözést). Mert ki tud ellenállni egy kellemes fürdözésnek akár a szabadban, akár usziban (olyan ritkán jutok hozzá), meg a pisilés sem mindig otthon jön rám, és hiába nem ülök a WC-re máshol, ez is lehet veszélyforrás.
És kikezelni...
A nem észrevett és nem kikezelt fertözés pedig maradandó károsodást okozhat az egész rendszerben (petefészek, petevezetö).
A másik, nem tudom, hogy olvasgattad-e a "Friss.."-et, de volt ott egy baba, aki a mama (nem veszélyes) fertözése miatt agykárosodást szenvedett.

Kamilla!

?
A 36,8 nagyon alacsony, persze emellett lehetsz esetleg babás, de akkor a progipótlás mindenképpen kell szerintem.
Ha nem jön meg, akkor még teszt késöbb (nem tudod az ov. napját?), ha az pozitiv, akkor doki, de gyorsan.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

szia!
Névtelen

Szisztok!

Jó olvasni titeket!
Mit tudtok a peteéréstjelzõ pálcikákról?
Hormonvizsgálatra én is megyek, de nekem azt mondta a doki, hogy csak a 21.napon kell. Szerintetek ez jogos?
Pedig a ciklusom eléggé változó:35-42 között, ezért is lenne a vizsgálat, hogy beállítsa a ciklust.
A hõemelkedés-változást nem alkalmazom.

Zsóka
Névtelen

Zsóka!
Még nem archív, lapozz fentebb: ott lesz a peteérést jelzõ pálcikák (azaz ovulációs teszt) - rõl infó.
Kicsit lenntebb (MA) pedig a hormonszintmérés helyes napjait találod meg!
Vanda
Vanda

Köszi!
Névtelen

Köszi!
Névtelen

Lányok!

Mondanátok valamit a hõgörbémrõl? Szerintetek mikor volt ovi?

1. 36,8
2-5. 36,7
6-7. 36,6, 7. napon akció
8. 36,5
9-15. 36,6 (kétszer: 11., 13. napon 36,55), 10,12,14 napokon akció
16. 36,6 akció, bõséges nyák, de nem nyújtható
17. 36,5 akció
18. 36,6
19.36,6 akció, kb.15 cm hosszú nyújtható nyák, mensiszerû hasfájás
20.36,65 mensiszerû hasfájás
21.36,8 akció, nyújtható nyák (nem olyan hosszú)
22.36,9
23.36,85
24.36,95
25.37
26.37
27.37 Ez van ma, a hasam kicsit puffadt, de nem érzek semmit. Mondjuk még van idõm, mert kb. 30. napra szokott jönni. A 19-23. napok között nagyon rosszul aludtam, 6:15 helyett mindig felkeltem egy órával hamarabb, úgyhogy akkor mértem.

Még valami: a múlt hónapban is pont a 19-20. napokon fájt a hasam és puffadt is volt.

Zsuzsu
zsuzsu

orsoly: az a baj, hogy a dokim nem akar hormonvizsgálatot, mert még nem annyira régen próbálkozunk, meg úgyis ráérek, mert fiatal vagyok.... :-(((
mit lehet szerintetek ilyenkor tenni? már arra gindoltam, hogy elmegyek az sztk-ba és megmondom, hogy hormonmérést akarok, és nem tágítok...
az e havi görbém meg katasztrofális. felment ugyan 36,8-ra, de ma megint csak 36,7 volt :-(((((( mitül van ez? segít a köv ciklustól szedendõ closti? hova fussak?

KépKép Kép
mzsperx

Doris!

Köszi az idézetet. OLyan nosztalgiám van. Gyerekkoromban mindig ki volt lobogózva a szülinapomon minden, és munkaszüntei nap volt, és egy lélek nem volt az utcán és tök nehéz volt aznapra megszerveznia tortát. És sütött a nap és bicikliztem is...
Szóval ez a gynevac mintegy védõoltás védettséget ad(hat) a hüvelyfertõzésekkel szemben. És az akárhogy vigyázunk is elõtörhet rajtunk hisz ezek a gombák, bacik bennünk élnek, és ha kívülrõl nem is kapunk fertõzést az egyensúly felborulhat a szervezeten belül is elszaporodhat a gomba vagy a baci és máris ott a kóros folyás. én egyszer pl. nyálkás fülledt idõben gombával fordultam a dokimhoz, aki mondta, hogy ebben az idõben rentgeteg betege jellentkezett ugyanilyen panaszokkal.) Szóval ártani nem árt, még a férjemnek is beadattuk. Az meg tök érdekes, hogy fõsulin 1 évig jártam úszni rendszeresen, de egyszer nem volt ilyen panaszom.

Marcsi
Marcsi

zsuzsu: szerintem a 20. nap a nyerõ, szóval van még egy heted várakozni...
mzsperx

VandaKépBesztiKép
Nekem még sosem volt felfázásom, gombás vagy egyéb fertõzésem, folyásom...stb. Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok de valószínûleg ilyen az alkatom. (Gyakori pisilési ingerem csak a vesehomok távozáskor volt) Medencében idén talán 4 alkalommal jártam de szerencsére nem szedtem össze semmit, ezért én ezeket a problémákat csak hírbõl ismerem. Szerintetek ilyen esetben is érdemes a Gynevac kúrát megcsinálnom vagy várjam ki nyugodtan az orvosom javaslatát ill. a laparoszkópiát?
Beszti: Mi az a nem veszélyes fertõzés, amitõl a baba betegen született? Ha sosem vettem észre magamon tünetet elõfordulhat, hogy mégis van valami ilyen jelletû betegségem is? Hogyan szûrhetõ ez ki? A rákszûréseim eredménye (az endóból vett minta kivételével) mind jók lettek.
ZsuzsuKép
Talán a 17. napon lehetett, de egyáltalán nem biztos...

Puszi: Doris
doris

Koszi mindenkinek, ez akkor a Bromonak koszonheto, elegge furcsan erzem magam a mellekhatasok miatt Kép nekem is sokkal valoszinubb, hogy csak meg keretteti magat a mensim Kép
tobb mint 1 honapja szedem a Bromot, nem kellett volna a dokimnak kontroll vervetelre behivnia?

kamilla
kamilla

Marcsi Kép
Néha rám is rámjön, régi dalokat énekelgetek: Mint a mókus fent a fán,..... meg az Éljen május 1-je, -- de általában a refrén beugrik még, de a dallam elcsúszik, aztán nagyokat nevetünk a párommal KépKép Rengeteg dalt tanultam (énekkar) de már alig emlékszem egy-kettõre.

Zsuzsu Kép
17. napi alacsonyabb hõ gyanús, de akkor miért nem szökik fel utána? -- És csak három napig még 36,6-ol?? A 17-20. nap közé tenném az ovidat, és mivel akció Kép volt bõven, van miért szurkolni! Kép Ha a 35. napig nem jön meg, azon a reggel tesztelj Kép

Doris Kép
Szerintem nyugodt szívvel megcsinálhatod a gynevac kúrát, mert
- nem hormon, tehát nem terheli a szervezeted
- a természetes hüvelyflórát segíti karbantartani
- ha eddig semmi gond nem volt, ezután még úgy sem lesz
- olyan gyulladásokat is gyógyít, ami sem az orvos, sem a beteg elõtt fel nem ismert
- hosszú távon hat!
- summa ártani egyáltalán nem árt, ha használ meg akkor miért ne? Kép

Vanda
Vanda

MarcsiKép
Ahogy eldúdoltam ezt a dalt, rám is rám törtek az emlékek. Én karénekes voltam és imádtam ezeket az ünnepeket meg a fellépéseket, versenyeket... Meg Úttörõvasutas is voltam és néhány hete amikor utaztunk ismerõsökkel a kisvasúton olyan kellemes és különös érzések fogtak elKép Imádtam a táborokat, társaságotKépKép
Régi szép idõk...KépKépKép
A Gynevacot még meggondolom. Végül is már csak egy ciklust kell kivárnom és biztosan az Orvosomnak is lesz majd hasznos, okos ötleteKép

doris

LányokKép

Köszönöm a hozzászólásokat. Kép

DorisKép
én is bízom az akciók sikerében, de néha úgy rám tör az aggódás. Ezek az utolsó napok a legrosszabbak. Állandóan magam figyelem, hogy mikor van mensis vagy egyéb tünetem.
Hát majd meglátjuk.

Egyébként van új orvosom, dr. Gajdos Edit az István Kórházból, nála fog szûlni a barátnõm is.
Meséltem Nektek, hogy orvost szeretnék váltani, mert valahogy nem bízom az eddigiben. Hát most beigazolódott a rossz érzésem. Múlt héten elmentem hozzá néhány dolgot megkérdezni és a görbéimet megmutatni. Úgy nézett rám, mintha nem lennék normális. Nem szólt semmit, úgy kellett mindent kihúznom belõle. Közben meg lefolytatott egy telefonbeszélgetést egy nõvel, akinek másnap csinálta a második abortuszát és éppen arról beszéltek, hogy az egész hamar meglesz és már aznap hazamehet és a húsvétot már ünnepelheti. Jó, mi?
Nem a nõt akarom ezzel elítélni, hiszen nem tudhatjuk, miért csinál ilyet már másodszor, de az azért mégiscsak felháborító, hogy azzal olyan kedvesen beszélt, engem meg hülyének nézett és majdnemhogy azt mondta, hogy mit képzelek én, hogy ilyen hamar terhes akarok lenni. Meg se vizsgált és mindez potom 4 ezer Ft-ba került.
Utána még bõgtem is, a párom azt mondta, hogy rá kellett volna csapnom az ajtót. És nem azért, amit mondott, hiszen még igaza is lehetett, hanem ahogy mondta. Szerintem, ha valaki nõgyógyásznak megy, egy kicsit a nõi lélekhez is kellene értenie. És ha egy nõnek éppen nem gyógyszerekre, vagy kezelésre, hanem egy kedves szóra vagy megnyugtatásra van szüksége, akkor tegye azt. És még csak nem is ingyen!

Bocs Lányok, hogy ilyen hosszú voltam, de úgy kikívánkozott belõlem ez a történet.

Az új orvosomhoz április 18-án megyek, még csak telefonon beszéltünk, de már ott is nagyon kedves volt. Ja, és hozzá nem is magánrendelésre, hanem a kórházba fogok menni.

Zsuzsu
zsuzsu

VandaKép
Köszi a tanácsot, kivárom a következõ ciklust és az orvosommal is beszélek a folytatásrólKép
ZsuzsuKép
Ügyes vagy! Jól teszed, hogy faképnél hagyod ezt az orvost. Drukkolok, hogy 18.-án minden simán és pozitívan alakuljonKép

doris

Kedves Lányok,

Én viszonylag rendszeres, de csendes látogatója vagyok az oldalnak. Most sajnos nagyon kevés az idõm, de késõbb még írok.

Viszont szeretném közkinccsé tenni a Corax kft. telefonszámát, ahol LH tesztet lehet beszerezni, amirõl itt mostanában szó esett, sokkal olcsóbban (ha jól emlékszem 450 Ft darabja), mint a patikában. Igaz, Budaörsre kell menni érte.
Tehát telefonszám: 06-1-309-0213, itt nagyon kedves hölgyek segítenek.

Sziasztok, minden jót, fõleg.....
Éva
Névtelen

Kedves Zsuzsu!Kép

Az Istvánról nekem is negatívak a tapasztalataim. Az én orvosom DR. Horváth Attila adj.
Szakmailag nem rossz, de emberileg?
Mikor mondtam, hogy szeretnénk babát, csak megrándította a vállát, hogy "gyereket csinálni kell, nem akarni"
Mikor mondtam, hogy Én azért szeretnék csináltatni 1-2 vizsgálatot, akkor rámförmedt, hogy ugyan már, minek?
Várjak szépen türelemmel.
Azt tudnotok kell Lányok, hogy a párom és én köztem 28 év van, szóval nekünk nincs idõnk évekig várni.
Tudnom kell, hogy egyáltalán van e remény a bébire???

Szóval Én azt tanácsolom, hogy mielõbb orvost váltani, és olyant keresni, akiben maximálisan megbízol!

Puszi: IldiKépKépKép
hercegné

ÉvaKép
Köszi az infot, ha tudsz gyere közénk gyakrabban isKép

doris

Zsuzsu, Ildi!Kép Jól tettétek, hogy váltottatok! Az ember lánya úgyis eléggé el van már kenõdve, ha már orvoshoz kell fordulnia ilyen dolgokban, hátha még meg is bántják a gorombaságukkal vagy a nemtörõdömségükkel.
A Gynevaccal kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem. Nekem novemberben adták be az utolsó szurit és nem sokkal utána ennek ellenére sikerült egy jó ronda gombás fertõzést összeszednem egy uszodában, amibõl gyogyival és kúppal gyógyítottak ki. Szerintetek ilyenkor újra be kéne adatnom magamnak az egész kúrát, vagy elég csak az emlékeztetõ oltás?
Kamilla!Kép Nekem a Bromo lerövidítette a ciklusomat, de lehet, hogy rád más hatása van. Ja, és a vérzés mennyisége is csökkent. Amúgy nem ártana egy kontrol vérvétel egy hónap után, hogy kiderüljön reagál e szervezeted a gyógyszerre!
Mzsperx!KépSzerintem a Closti biztos, hogy javítani fog a hõgörbéden, nálam legalábbis így volt!Kép Szóval nyugi!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Lanyok,

koszi a biztatast. Sajna most nem tudok egy darabig irni, mert szerelik a franya gepem. Most is azert olyan bena, amit irok,mert ezen a masik gepen nincsennek ekezetek.

Mindenkit puszilok, amint tudok, jovok.
Zsuzsu
zsuzsu

Zsuzsu!
Jól tetted, hogy otthagytad az orvosodat. Annyi a nõgyógyász mint a tenger. Nagyon jól keresnek, bár nagyon sokat is dolgoznak. Ha nem jössz ki vele, ne kínozd tovább magad, hagyd ott, és ezt majd õ is bánhatja, mert elesik egy ilyen "jól fizetõ" betegétõl.

Marcsi
Marcsi

P Ildi,
Végre egy sorstárs! Azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen, hogy a párja több mint 20 évvel idösebb! A párom és én köztem is több min 20 év van. Én 28 vagyok és nagyon szeretném, ha látná felnöni a gyerekeitKép

Doris,
A gynevacot nyugodtan kezd el. Nem függ sem lapartól, sem lombiktól, sem inszemtöl, semmitöl.Kép

ÉvaKép
KösziKép Ez nagyon hasznosKép Majdnem a fele ár!

Üdv,
Moni
mj

Sien,
Azért azt szem elött kell tartani, hogy a gynevac nem "csodagyógyszer" ami mindenre jó. A gynevac bizonyos bakteriális fertözésekre és azok elkerülésére jó, nem pedig gombás betegségekre! Emlékeztetö oltást érdemes adni 6 havonta 1x, és évente megismételhetö a kúra. Az oltás kb 1 - 1,5 évre ad védettséget, vagyis nem az egész életedre mint pl a kanyaró elleni védöoltás. De ez mind benne van a honlapon! Vagy nem olvastad?KépKépKép

ZsuzsuKép Jól tetted, hogy változtattál, de azért ne várd el minden esetben, hogy a nögyogyid a lelkedet is ápolja. Ö is csak ember, és neki is lehet rossz napja vagy gondja-baja. Elég neki a panaszokkal foglalkozni, nincs ideje arra, hogy a lelki részét is áttárgyalja. Pedig jó lenne! és feladatuk is lenne! Ilyenek miatt nem kell sírni, vagy kiborulni, túl kell lépni rajtaKép, ahogy tetted. Jó lépés volt.

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok!
Klári!
Mi volt tegnap a doki néniné? Nem kellett sokat várni? Találkoztál a régi orvosoddal?
Orsoly!
Sok sikert! Azt hiszem mi egy gyogyi kurán vagyunk.Neked a Medroltol nem volt semmi bajod?Te is fél szemmel kedzted?
Marcsi!
Sok boldog szülinapot!
Sziasztok Jutka
khjutka

sien, köszi a biztatást, rám fért. ma nagyon el vagyok kenõdve... mert ha baba nem is volt, a hõgörbém, úgy-ahogy normlis volt. de mintha egyre rosszabb lenne minden. már az is megfordult a fejemben,hogy az olvasottak alapján mesélek be magamnak mindent és így produkálom a tüneteket. nade miért? mert türelmetlen vagyok, mert már rég babásnak kellene lennem. már az is késõ volt nekem, amikor belevágtunk... szóval :-(
de remélem egy két nap és kilábalok a depibõl... :-)
mzsperx

Sziasztok lányok!
NAGYON szépen köszönöm mindenkinek, aki ránézett a görbémre, akkor ezek szerint én is jól láttam, hogy szépen beindult a szervezetem.
A barna maszattal kapcsolatban pedig úgy látom, senki nem boldogult, igy csak reménykedem,hogy ez nem olyan nagy gond.
Lella, neked külön is köszönöm a gyógyó neveket, mert szinte 100%, hogy itt nem Gynevac lesz a neve. Már is elindulok, és nézegetem a netet, vajon mi is lehet az.
Mert idáig se Gynevac nem volt nálam ,se Duphaston, bár ahogy irtam, most én is szeretnék ilyesmiket bevetni, csak egyelõre még fogalmam sincs, hogy hogyan.

Marcsinak sok boldog szülinapot!Kép

Mégegyszer köszi az értékeléseket, sziasztok
Barbi

Ma a változatosság kedvéért hóesésre ébredtünk,ezt már nem is igaz...
Barbi

Sziasztok Lányok!!

Én is hasonló problémákkal küzködök. 1,5 éve minden gond nélkül, elsõ próbálkozásra terhes lettem, aztán elhalt a baba. Azóta vannak problémáim. Nem jó a hõgörbém és sajna menzesz elõtt vérezgetek, de egyre rosszabb!! Már nem is barnás és egyre több. Volt hormonvizsgálatom, de nem tudom, hogy ebbõl mi derül ki:
3. napon
FSH 8,3
LH 5,7
Pro 163
OT 2,7
21. napon
FSH 7,5
LH 10,4
PRO 402
OT 1,4
Persze lehet, hogy nem is jól olvastam a dolgokat, elég olvashatatlan. Aztán jövõ héten lesz laparoszkópiám, amitõl félek is. És erõsebb injekciós kúrát emlegetett az orvos, ami alatt nem tudom mit ért. Már teljesen kivagyok. Sokszor rám tör a depresszió, fõleg most, hogy a barátnõm terhes lett minden gond nélkül.
Van néhány kérdésem még. Tudtok-e arról, hogy használ-e valamilyen vitamin (E vitamint hallottam), vagy gyógytea, vagy egyebek (milyen gyógyszereket szoktak felírni, pontosan mire??). Mit hallottatok a Maybe Baby-rõl. Hol lehet beszerezni, mennyiért, hasznos-e.

Válaszotokat elõre is köszönöm: Hermi
Névtelen

Szép jó reggelt mindenkinekKép
MzsperxKép
Ne szomorkodj, hidd el elöbb vagy utóbb sikerülni fog csak nem szabad annyira görcsölniKép (persze könnyû ezt mondani...)
HermiKép
Sajna a hormonjaid eredményére nem tudok mit mondani de a laparoszkópiától ne félj! Ezt altatásban végzik és sokkal kevesebb fájdalommal jár mint pl. a hiszterKép A laparral alaposan körbe tudnak nézni odabenn, és sok rejtett bajra kaphattok így választKép (Én már alig várom, hogy nálam is megcsinálják de sajna még egy ciklus erejéig türelmesnek kell lennem...) Milyen innyekció kúrát említett az orvosod? Mivel kapcsolatban tette ezt? Így elég nehéz kihámozni, hogy mire gondolhatott... Ne idegeskedj és fõként ne féljKép A jövõ héten sokkal okosabbak lesztek és akkor talán meg is nyugodhatszKépA Gynevac innyekciót neked is csak javasolni tudjuk igaz Móni?Kép
BarbiKép
Kitartás, majd csak beköszönt végre Hozzátok is a jobb idõKép
MarcsiKép
Buliztatok tegnap???KépKépKép

doris

Szép jó reggelt Lányok!KépKépKépKépKép

MoniKépKép

Egyetértek Veled, én is ezért szorgalmazom az alapos kivizsgálását a bébivállalás elõtt, párom már nem mai kakas (teljesítõképességével nincs probléma), persze ez nem azt jelenti, hogy nemzõképes is.
Tudjátok lányok tipikus férfiKépKép Azért probálom rábeszélni egy kis spermavizsgálatraKép
Sokat várok az új orvostól, remélem nem fog elhajtani azzal, hogy "próbálkozni kell"...Ezt már hallottam a régitõl isKépKép

Ildi
hercegné

Edelweiss!

Haliho! Látod, milyen jó lenne, ha már kész lenne a zebraváró. Tudom, te igyekszel, én is belehúzok, hogy még több infót fel tudjunk tenni.
Ja, a fogalomtár doksija nem kell, majd leszedem a honlapról.

Hermi!

Hormonok:
Sajnos nem tudok mit irni, mert az értékek alapján (ugyan a mértékegységet nem irtad hozzá) a progeszteronról és az ösztradiolról (ha jól tudom az OT az jelenti) nincs adatom, csak valami más mértékegységben. Az FHS (tüszöérésért felelös hormon), és az LH (luteizáló hormon) jónak tünik, de persze ezt orvos jobban tudja. Az FSH értéke szerint (már amennyire én tudom), a petefészked jól stimulálható.

Gyógyszerek:
- a peteérést szokták segíteni: Serophene vagy Clostilbegyt nevü tablettás gyógyszerekkel (nem csak akkor, ha nincs, hanem azért is, hogy biztosan legyen)
- ha alacsony a beágyzódáshoz szükséges hormon (progeszteron), akkor a ciklus második felében azt szokták pótoltatni Duphaston vagy Utrogestan nevü gyógyszerekkel
- lehet, hogy az akadályozza a teherbeesést, hogy magas a tejelválasztásért felelüs hormon (prolaktin) szintje, ez normál esetben csak a terhesség (végén) és szoptatás idején lehet magas, ennek csökkentésére a Bromocryptint és a Serocryptint szokták adni.
Ezek mint a tablettás változatok, ha az orvosi ugy itéli meg, akkor pl. a peteérést injekciós formájú gyógyszerekkel is lehet segíteni.
De ha volt hormonvizsgálatod, akkor az orvosod már bizonyára tudja, hogy van-e valahol "hiba" a rendszerben, és tud kezelni (természetesen mindezen gyógyszerek vénykötelesek).

Vitaminok:
A teherbeeséshez általánosan jó állapotban kell lennie a szervezetednek, ezért érdemes valamilyen vitamint szedned (pl. a magzatvédö vitaminokat (Elevit) vagy most még elég az "egyszerü" általános vitamin is + folsav).

Fogamzásmikroszkópok:
A Maybe Baby és a hozzá hasonló PG/53 ahhoz nyújthat segytséget, hogy otthon is meg tudd állapitani a peteérés idöpontját. Igen változó a tapsztalat, nekem pl. nem jött be.

A párod volt már andrológiai (sperma) vizsgálaton? Mert az, hogy egyszer már sikerült teherbe esned, még nem jelenti azt, hogy minden rendben van nála. Neki kerülni kell a szoros alsókat és nadrásgokat, a meleg fürdöt, ajánlott a Peponen kapszula és az E-vitamin.

Mindekettötök szedheti esetleg a Maca-vibe nevezetü "természetgyógyászati" szert, ami a termékenységre lehet hatással.

Gyógyteában nem vagyok jártass...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HermiKép
Hétfõre hozok Neked egy gyógytea receptet csak most nincs nálam a könyvKép
IldiKép
Az új orvosoddal beszéld meg a kérdéseidet bátran és vázold Neki, hogy már nem igazán értek rá évekig próbálkozni a babácskánKép Bízz Benne, hidd el nem egyformák az orvosokKép
VandaKép
Mi újság van Veled? Jobban vagy már?

doris

Kedves Doris!KépKép

Nagyon bízom benne, ugyanis ez a Dokibá páromnak nagyon jó barátja (képzeld erre most derült fény), szóval tudja, hogy mi a helyzet nálunk.
Most még megvárom míg megjön aztán majd hívom idõpont végett.

Ildi
hercegné

Haliho Lanyok!

Tegnap kaptam Klaritol kabala-clostytKépKépKépKép

Hermi! Szerintem jok ezek az eredmenyek, a prolaktin is ok (marha abban a mertekegysegben van, amiben gondolom), 430-ig ok. Viszont - Besztivel ellentetben - szerintem akkor stimulalhato jol a petefeszek, ha az FSH alacsony...legalabbis az infertilityn asszem igy van a hormontablaban...

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok,
Ma újra vagyok. MarcsiKépBoldog születésnapot!
Vanda, Remélem már jobban vagy???Aggódom, hogy mosatnában sokat vagy beteg.Kép
Mzsperx,Fel a fejjel!
Hõszakértõk! a 7,. napon a hõm 36,1 volt ma a 8. napon 36,6 ez normális, hogy ennyit emelkedett? Mit jelenthet?Beteg nem vagyok és popsiban mértem.
Breki
Breki

Hermi,
Nem ismeretesek elõttem a mértékegységek a hormonszinteknél, ha abban a mértékegységben van amit a Margit kórház endokrinológiája is használ, akkor a prolaktinod egy kicsit magas!
Szerintem keress egy endokrinológiában is jártas nõgyógyászt és értékeltesd ki Vele! A dokid egyébként mit mondott?
Breki
Breki

mzsperx
Fel a fejjel! Nagyon megértelek. Nekem minden hónapban vannak ilyen napjaim, aztán erõre kapok, mert ugye új hónap új remény.
Lujza
lujza

Orsoly!

Az Infertilityn lévö táblában az van, hogy 6-ig kiváló, 6-9 között jó, 9-10 még megfelelö, 10-13 nehezen stim., 13+ nagyon nehezen stim.
Megnéztem!KépKép
Igaz, hogy az a jó, ha minél alacsonyabb, de azért ez még a "jó" kategória. Gondolom ilyenkor szoktak rásegíteni, biztos, ami biztos alapon.

Breki!

Semmit!KépKép
A ciklus elsö felében jelentösen ugrálhat!
Mindig a tendencia dönt. Ugye ilyenkor még nem szokott pé-ed lenni?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok!
Mondjatok valamit a hõmrõl, mert én nem tudok rajta kiigazodni.Köszi !! Kép
1-2.nap 36,8
3. nap 36,7
4-8.nap 36,8
9. nap 36,6
10. nap 36,8
11-13.nap 36,7
14-15. nap 36,9
16. nap 36,8
17-18.nap 36,9
19. nap 37,1
20. nap 37,2
21. nap 37,1
22. nap 37,3 (ez a mai nap)
lujza

Beszti! Jahh, en nem neztem most utana, csak emlekeztem hogy nekem 3 korul volt az fsh-m es az jo voltKép Bar ettol fuggetlenul nem tunik olyan marhara stimulalhatonak a petefeszkem de hat ki tudjaKép

Lujza! Hat ez eleg erdekes....

orsoly
orsoly

Ja, és tegnap voltam dokinál, bejelentkeztem inszemre. Nagyon aranyos és megnyugtató volt a doktor bácsi (mint kiderült a Káliban az egyik doktornõ egy régi jó ismerõsöm és õ is -mint ahogy Ti is- mondta, hogy náluk elég költséges az inszem, és ajánlott egy doki bácsit a Schopf- Mereiben). Szerinte semmi gond a hormonjaimmal és Serophenre sincs szükségem. Amikor megjön a mensim akkor kell mennem. Miért pont akkor? Akkor mit fog csinálni? (mert amilyen kis hülye vagyok ezt elfelejtettem megkérdezni)Az inszem az milyen? Kellemetlen? Gondolom ezt nem altatásban végzik. Azt mondta, hogy valószínûleg a spermák egy nyáktömlõben vannak, amit nem tudnak áttörni és egyszerûen kifolynak függetlenül attól, hogy alápóckolom a fenekem, vagy gyertyában vagyok ameddig csak tudok. Egyébként azt mondta, hogy a férjem andrológiai lelete minta értékû Kép Büszke is volt a kedvesemKép Kép amikor mondtam neki.
lujza

Beszti,
Nem tudom, hogy volt e pé-m, mert ez az elsõ hónap, hogy hõmérõzöm. Én általában érezni szoktam (enyhe hasfájás, szúrkálás) de most nem éreztem ilyet (bár még csak a ciklus 8. napján vagyok) a hõm alapján lehetett ezért kérdezted?
Breki
Breki

Sziasztok Lányok!

Hú de sokat írtatok. Már megint csak otthon fogom tudni elolvasni. Kép
Én is kezdem elölrõl a ciklust, de legalább elkezdhetem szedni holnaptól a Clostit.

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Nick Ciklus Lakhely Életkor
Szami 12 c 75 cn Budapest 30 év
Fércegér 5 c 70 cn Dunaújváros 27 év
Melinda 7 c 63 cn N-o. 26 év
Éva 34 c 58 cn Nyíregyháza 27 év
Indigo 4 c 53 cn Budapest 25 év
Moni 10 c 53 cn Törökbálint 28 év
Cipomama 5 c 52 cn Los Angeles 35 év
Pilinke 2 c 51 cn Budapest 26 év
Timea 4 c 44 cn Miskolc 29 év
Kamilla 6 c 28 cn Budapest 26 év
Zsuzsu 3 c 28 cn Budapest 28 év
Mzsperx 7 c 25 cn Budapest 28 év
Khjutka 42 c 23 cn Vidék 30 év
Lujza 14 c 22 cn Budapest 33 év
Edus 6 c 21 cn Svajc 25 év
Marcsi 6 c 20 cn Budapest 28 év
Kakukkfû 5 c 19 cn Budapest 25 év
Sien 19 c 18 cn Budapest 29 év
Zsuzsó 13 c 16 cn Budapest 30 év
Doris 12 c 14 cn Budapest 29 év
Mamacs 16 c 14 cn Budapest 24 év
Alma 10 c 11 cn Györ 29 év
Edi 13 c 11 cn Maglód 33 év
Bnemethm 4 c 9 cn Tatabánya 22 év
Vanda 12 c 9 cn Szolnok 26 év
Eni 8 c 6 cn Pécs 27 év
Orsoly 4 c 6 cn Nagytarcsa 27 év
Alice 38 c 6 cn Budapest 29 év
Edelweiss 13 c 1 cn Szeged 32 év
</pre>

Hivatalos Kismamáink

<pre>
Lora 16 c 77 cn Várpalota 25 év
Klari 9 c 74 cn Budapest 31 év
Gitta 10 c 67 cn Tatabánya 29 év
</pre>
edelweiss

Breki!

Nem, elsösorban nem a hö alapján kérdezem, mert ahogy irtam, az nagyon változó lehet. Viszont ha nagyon rövid ciklusaid lennének (21-22 nap), akkor esetleg elképzelhetö egy korábbi ov.(7. napi), és akkor viszont már lehet ez a felszállóág. De amint láttam a kórtörténetben, nincs ilyen rövid ciklusod, ezért ez még valószínüleg tényleg az "ugráló" szak lehet.KépKép

Lujza!

A menzeszkor még csak az inszem megbeszélése lesz valószinü (kapsz-e gyógyszert, mikor kell UH-ra menned peteérésellenörzésre...).

Van, aki már átesett ilyesmin, az biztos megírja, hogy milyen (nem hiszem, hogy azért túl kellemes...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok Kép

Doris, Breki Kép
Köszi érdeklõdéseteket, eléggé kába vagyok Kép Nem is akartam jönni dolgozni, csak volt egy fontos befejezetlen munkám mára Kép. Tegnap magas lázam is volt, bár reggel nem, de érzem, hogy szökik a hõm. Most így hõmérõzni sem tudok Kép. Elég könnyedén szoktam viselni a náthát, és lázas sosem szoktam lenni, úgyhogy ez valami vírusos influenza lehet.

Breki, igaz, hogy a ciklus elsõ felében sokat ugrál a hõ, de ennyit (5 tizedet) nekem sosem csinált, csak ha ovim volt. Holnap reggel már többet tudunk, mert ha kisebb a hõd, akkor még nem volt ovi, de ha még inkább emelkedik, akkor bizony elképzelhetõ, hogy megvolt az ovulációd. Csak Besztihez csatlakozva korainak tartanám.

Szia Hermi Kép

OFF: Szeretnék beszerezni kis méretû üveglapokat, -üvegfestékkel képeket festeni- amit aztán be is szeretnék kereteztetni. Hol tudok olcsón hozzájutni szerintetek?

Vanda
Vanda

VandaKép
Edelweiss nagy üvegfestõ-mester (Kép ) Õ biztosan tud Neked segíteni csak az a helyzet, hogy Õ Szegeden lakik. Azért próbálj meg írni NekiKép

doris

Kedves Lányom!

Két napja kellett volna megjönni a mensimnek, de még semmi igazából nem is gondolom, hogy terhes lennék, bár a hõm 37,3 volt, de nekem általában mindig magasabb. Az a gond, hogy mára belázasodhat elkaptam valami nyavalyát, és azért izgulok, hogy ha mégis terhes lennék nehogy emiatt menjen el a baba. Úgyhogy most azért reménykedem, hogy ha nem vagyok terhes jöjjön már meg.
A férjem látott egy filmet olyan családokról szólt akik a mesterséges megtermékenyítést választották, és ott amikor beültették a nõnek mondták az orvosok, hogy ha megbetegszik belázasodik akkor nem marad meg a baba, mert nem bír ki 1 fokos hõmérsékletváltozást. A nõ beteg lett elkapott valami influenzát felszökött a láza és nem is maradt meg a baba. Szerintetek ez akkor is így mûködik ha természetes úton fogan a baba?
A másik dolog az lenne, hogy megy a férjem sperma vizsgálatra. A nõ aki idõpontott adott a dokihoz azt mondta, hogy elõtte 5 napig nem lehet házaséletet élni, és hogy egy tiszta üvegbe vegye le a "mintát" vigye be a korházba, de szánja rá a délelõttött, mert sokan szoktak lenni. Mit szoktak még ilyenkor csinálni, nem csak az van, hogy az emberke leadja a mintát hazajön és majd kiértesítik az eredményrõl? Nekem az is fura, hogy nem ott kell levenni a mintát? Ha van már e téren tapasztalatotok légyszi írjátok meg.
Köszi Kata
Kata

Vanda,Beszti,
Holnap reggel kiderül mi is volt ez az 5 tizedes emelkedés.
Vanda, Jobbulást Neked!Kreatív hobby boltokban kapsz üveget és festéket is. pl. Nagymezõ utcában is van egy ilyen. Üveget azonban méretre is tudsz vágatni üvegessel, szerintem így lehet, hogy olcsóbb is.
Breki
Breki

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?