Zuzu! Elõször is nagy-nagy gratula nektek, nagyon jó egészséget, és sok-sok tejcsit kívánok!
Másodszor: én is csatlakozom azon véleményekhez, melyek szerint hagyd Zorkát a saját tempójában élni az életét. Eleinte én is "halálosan" komolyan vettem mindenféle orvosi-védõnõi utasítást, de elég hamar rájöttem arra, hogy minden babóka más és más, más igényekkel, más szokásokkal. Azt hiszem, akkor pöccentem be, amikor a védõnõ kategórikusan kijelentette, hogy 20 percig tartson a szoptatás, ne 30 percig.
Szóval: hallgass meg sok-sok tanácsot, és tégy úgy, ahogy nektek a leginkább megfelelõ.
Lactoherb: tapasztalatom szerint a szervezet hozzá tud szokni, tehát én inkább változtatom a mennyiséget, 1-2 napig nem iszom, így jobb a hatása. Sokak tapasztalták, hogy zöld tõle a baba kakija.
A mérlegelésrõl mi úgy szoktunk le, hogy egyszerûen betelt a füzet, amibe írtam Romola súlyát.
Cory! Mi az az altatócumi? Én errõl még sosem hallottam. Miben különbözik a játszócumitól?
Márti! Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a napjai Babaúr (nálunk: Babaúrhölgy
) szórakoztatásával telnek. Régebben egy kis tündér volt, de kb. 3 hete nagyon erõs frontok jöttek-mentek, és az nagyon megviselte, csak a karomban volt nyugodt (ill. akkor sem mindig). Na, akkor rákapott a hurcoltatás ízére, és azóta is elvárja.
Ha éppen nem a kezemben cipelem, akkor is valamiképpen szórakoztatnom kell. Papamackó épp az imént mondta, hogy kellene rólam egy fénykép ide a profilba, és õ retusál a fejemre egy csörgõsipkát.
Ha alszik, akkor meg kapkodok a házimunkával, régebben még volt idõm olvasgatni is... Abban bízom, hogy talán ha nagyobb lesz, már jobban el fogja tudni szórakoztatni magát. (Vagy túl optimista vagyok?) Zsuzsi! Érdekes, én is egyre többször gondolok arra, hogy már jó lenne egy kistesó Rominak! De hát errõl egyelõre még csak ábrándozom, a szoptatás fogamzásgátló hatása miatt...
Pocok, gyógyuljatok meg!
Csiga, nagy gratula és minden jót nektek is!
Én Romit 2 hetes korában vittem ki elõször, -15 fokban, pedig szegénykém alig volt több 2 kilónál. De tényleg fokozatos növeld a kint töltött idõt, elsõ nap 15 perc, aztán 5-10 perccel minden nap több. Mi egyébként jól vagyunk, csak sajna nálunk is elkövetkezett az az idõszak, amikor minden jobban érdekli Romit az evésnél. Nagyon hamar abbahagyja az evést, nézelõdik, figyel minden neszre, stb. Papamackó kitalálta, hogy közvetlenül ébredés után adjak neki enni. Ilyenkor, amikor még az álmosságtól "félkómában" van, nem törõdik mással, csak az evéssel. Úgy tûnik, ez a módszer be fog jönni.
Na, eldugulok végre, sziasztok: Laura és Romola (4 hónapos, holnap megyünk oltásra).