Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kriszta!

Örülök, hogy jól érezted magad, én is. Hát Petinek tényleg elég élénk fantáziája van.Kép
Mama csak Tündit vállalta el, de ma már nincs sok kedvem átadni, mert volt egy kis nézeteltérés, igaz nem veszekedtünk, de utálom, amikor csakazért is tömni akarja a gyereket édességgel és persze én vagyok a gonosz,mert most nem hagytam. Na mindegy.

Tündi viszonylag jól aludt, 10-11 felé sírt fel, akkor visszaaltattam és aludt hajnalig(úgy fél hat körül jöhetett ki,de lehet, hogy később) és Baluhoz sem kellett menni(!), önkiszolgálta most magát sztem(mert az üveg azért kiürült reggelre).De sztem ma már megint éjszakázunk.Kép
Sajnálom azért, hogy én nem ismerhettem meg babócáidat, remélem azért legközelebb úgy találkozunk, hogy ők is ott lesznek. Aztán este jutott eszembe, hogy talán volt nálad kép róluk.

Hát, remélem összejön majd a szombati találkozó, Sami ahhoz kötötte, hogy ne legyenek betegek a gyerekei, egyébként mindenképp jönnek. Egyébként állítólag lesz itt tüzijáték, még azért utána kell néznem, de arra akkor szeretnénk kimenni.

Tündi ma nagyon nyűgös volt, illetve inkább hisztis, a délutáni séta rémálom volt.Kép
Balu meg délelőtt nyűgölt, úgyhogy szuper napom volt, tetőzve egy jó kis fejfájással, képzelheted...

Egyébként már alig várom a jövő nyarat, hogy Balut is szoktathassam a bilihez, mert már elég nehéz pelenkázni, főleg amikor nyakig kakis és nem hagyja magát, tekereg jobbra-balra és még jobban keni magán. Aztán a tisztát meg nem hagyja felrakni...Közelharcot kell vívni veleKép

Na most már befejezem, mert egész kis regényt sikerült összeírnom,már ki fogok kapni, hogy foglalom a helyetKép

Legyetek jók, puszi!Kép
Boncsi
 
 


Sziasztok!

Enikő,
én csak a poz. tapasztalataimat (és a negatívokat) osztottam meg, nem a porszívóst védtem. Egyébként a Peti is visított, mint a kismalac, de "csak" túl kellett élnünk, és most már ezt is kipipálhatjuk. (Megy ez az anyaság Kép.) Kisfiadnak pedig óriási gratula Kép!!!

Boncsi,
én ma csak délig voltam a manókkal, de a Peti, ha nem az történt, amit éppen ő akart, hisztizett v. sírógörcsöt! kapott. Tiszta horror...
De reggelire hamburgert ettek és megnézték a Lilo-t, utána volt vigyorgás Kép.

Ma megcsináltattam a munkaalkalmasságit, dobtam egy hátast, amikor kiderült, hogy 8600 Ft-ba kerül. De most egy évig alkalmas vagyok munkavégzésre Kép.
Amikor hazaértem volt egy szép szócsata apával, mert a drágám jót akart, amikor a mosogatószert utántölteni szándékozta, csak hát a fürdőszobában akciózott, és a mosógépet is összekente, nyomeltüntetés pedig nem volt. Ilyen apróságoktól nagyon kiborulok, bár én is csináltam ilyeneket, hogy nem akartam észrevenni azt, ami a szememet kiszúrta, de akkor 10 éves voltam. Na mindegy, a kávé közelebb hozza az embereket Kép.

Nálunk az apu ilyen, hogy a csoki ott van a kezében, először megkínálja a gyereket, utána megkérdezi, hogy nem baj-e. Nem... De mondtam, hogy fogorvoshoz ő viszi, és miután Győziék Virágocskájával példálóztam (fogorvos-gyerek kapcsolat Kép), kicsit visszaesett.

Eszternek is volt pár hónapja, hogy a pelenkázás alatt leizzadtam, de ma már ő szól, hogy hozzam a pelust és felfekszik a pelenkázólapra és hagyja, hogy tegyem a dolgom Kép.

Na jóccakát Kép!

Sziasztok,
Kriszta


Sziasztok!

Enikő! Bocsi,de úgy látszik egyszerre írhattunk, mert nem láttam előtte, amit írtál.
Szóval, szegény Samiék jól kifogták, eddig nem is tudtak strandolni, mert jéghideg a víz is, meg hát az idő is elég vacak volt. Mondjuk, ma szépen süt a nap, meg reméljük holnap is fog és akkor legalább lesz két napjuk. Egyébként Velencére mentek(Velencei-tó), holnap meg már mennek is haza, aztán útközben lehet, hogy bejönnek hozzánk, de még nem döntötték el.
Én is gratulálok a kisfiadnak Kép

Kriszta! Hol voltál délig a manókkal??
Munkaalkalmassági minek kell?
Apával én is szoktam veszekedni ilyenek miatt, mert ha egy évben egyszer elmosogat, biztos úgy hagyja a konyhát, hogy úszik minden a mosogatószeres víztől. Meg ugye a szennyes elölhagyása, stb, sorolhatnám... De a kávé tényleg megoldjaKép
Nálunk ha fogorvossal próbálkozok, akkor az van, hogy ez úgyis a tejfoga, kiesik... Erről ennyit.

Tündinél is volt ilyen korszak a pelenkázásban, aztán másfél éves korára már ő is hagyta, de azért ő nem volt ennyire hisztis, Balut még öltöztetni sem lehet.

Most mennem kell főzni, stb.
Sziasztok!
Boncsi
 
 

 
 

Sziasztok,
koszonjuk a gratulaciokat, sajnos tegnap mar nem mukodott a trukkKép, de a lenyeg, hogy szokja a WC-n az ulest. Persze a furdokadba mindig pisil..., mar betettem a bilit oda, de nem hajlando raulni ott.
Szerintem is ez egy idoszak a gyereknel, hogy nem hagyja a pelenkazast. Nekem szerencsere van egy biztonsagi ov a pelenkazon, ugyhogy kis harc aran egyszeruen csak lecsatoltam, aztan mindjart konnyeben ment a dolog. A masik ami nekem bejott, hogy folyamatosan magyarazom neki, hogy neki lesz jobb szaraz pelusban nem nekem, es mennyire csunya dolog amit csinal, meg akkor is ha nem beszel, azert ert mar valamit.
Szerencsere oltoztetessel meg nem volt gond, na de majd idovel...
Hat sajnalom Sameket, hogy nem jo az ido a nyaralasra....sajnos nem veletlenul julius a foszazon, de akkor az arak is joval huzosabbak, mi is varunk a nyar vegere...vagyis igy volt elvileg, de szerintem az iden mar sehova sem megyunk.
Sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Enikő,
no para, el�bb-ut�bb �gyis �sszej�n a dolog.
Fďż˝rdďż˝kďż˝d ďż˝gy lďż˝tszik minden pisimanďż˝cska kedvence Kép. A magyarďż˝zďż˝s nďż˝lunk is mďż˝kďż˝dik (ha van idďż˝m/idegem arra a 20 percre).

Boncsi,
munkaalkalmassďż˝gi a bolthoz kell (1-jďż˝n kezdek Kép). A manďż˝kkal otthon voltam, csak hďż˝t hogy ne balhďż˝zzanak beraktam nekik a Csillagkutyďż˝t, ďż˝s sďż˝tďż˝ttem nekik hamburgert. (Egyďż˝bkďż˝nt a Peti a szezďż˝mmagos ham.zsemlďż˝t hďż˝vja sajtburgernek, lehet, hogy nem is kellett volna sďż˝tnďż˝m, csak beledobni egy szelet sonkďż˝t Kép.)

Eszter kezd lďż˝zadozni, mďż˝r kďż˝t napja csak harc ďż˝rďż˝n van du. alvďż˝s, akkor is ďż˝vďż˝lt mďż˝g v. fďż˝l ďż˝rďż˝t, hogy ki akar jďż˝nni. ďż˝s nem akar enni. Eddig csak a Peti szajkďż˝zta, hogy nem eszik, most mďż˝r az Eszter is "nemeszek" Kép.

Holnap bďż˝lcsi Kép. Majd beszďż˝molok...

Sziasztok,
Kriszta


Sziasztok!

Sikeresen "elvarázsoltam" az ékezetes magánhangzókat Kép. Apa meg elküldte, hogy lehet, hogy a Társalgóban rendben lesz. Hát persze...
Még hogy a magyar nyelvben a leggyakoribb magánhangzó az e Kép. Úgyhogy bocsi. A megfejtés:

Enikő,
no para, előbb-utóbb úgyis összejön a dolog.
Fürdőkád úgy látszik minden pisimanócska kedvence . A magyarázás nálunk is működik (ha van időm/idegem arra a 20 percre).

Boncsi,
munkaalkalmassági a bolthoz kell (1-jén kezdek ). A manókkal otthon voltam, csak hát hogy ne balhézzanak beraktam nekik a Csillagkutyát, és sütöttem nekik hamburgert. (Egyébként a Peti a szezámmagos ham.zsemlét hívja sajtburgernek, lehet, hogy nem is kellett volna sütnöm, csak beledobni egy szelet sonkát Kép.)

Eszter kezd lázadozni, már két napja csak harc árán van du. alvás, akkor is üvölt még v. fél órát, hogy ki akar jönni. És nem akar enni. Eddig csak a Peti szajkózta, hogy nem eszik, most már az Eszter is "nemeszek" .

Holnap bölcsiKép. Majd beszámolok...

Sziasztok,
Kriszta


Hello Kriszta,
en meg egybol kezdtem alligatni a gepemet, hogy mar megint nem latom a magyar maganhangzokat...aztan lattam nem velem van a gond most (de egyebkent nincs magyar billentyuzetem azert nem hasznalok ekezetet, persze anelkul is lehet, de igy egyszerubb).
Nalunk az esti alvassal van a gond, delutani ot perc es mar alszik, este viszont akar ket ora is, ugyhogy mostmar harmadik napja kihagytam a du.-i alvast es vegre magatol elaludt este. Persze ez se jo, de mi mar hajnal kettonel tartottunk, igy ma vegre tizkor elaludt (na holnap nem alszik majd deligKép, mert addig szokott). Szoval teljesen fel volt mar borulva minden, remelem sikerul vissza menni normalisba, de persze akkor majd megint a delutannal lesz gondKép.
Persze a nemeves is allando tema, az uvegbe barmit tehetek megissza (gyumolcs turmixszolva+ egy ki gyumolcsle vagy tej, igy akar egy egesz almat is siman megeszik), de egyebkent nem hajlando megenni tok ugyanazt a dolgot. Mondjuk en mar ugy vagyok vele, hogy igy legalabb eszik friss gyumolcsot /zoldseget, es azt a kis faradtsagot megeri, minthogy idegesitsem magam, hogy csak szanaszet dobalja a szepen felapritott kajat. Csak mostmar a kenyeret se nagyon eszi pedig eddig szerette, es persze semmifele fott kaja nemigen megy (kiveve fott zoldseg).
Egyszoval ne aggodj, sajnos ez nagyon is altalanos dolog ahogy latom, legtobb gyerek ilyen.
Bilivel kapcs. ha azonnal pisi utan a padlora teszem a bilire/WCre uvolt...pedig hat elvileg igy kellene nem, hogy ertse minek oda menni,, csak akkor ul ra ha nem kell neki....
Sok sikert a bolcsihez!
E.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Az alvást (du-it) még megoldom azzal, hogy járókában alszik, és hát nem tud kimászni, előbb-utóbb elalszik. Esti hál'Istennek nálunk nem gond, mert lerakjuk és vagy pár percen belül elalszik, v. mint du. Ha a Petivel egyszerre halásszuk ki őket a kádból, akkor kicsit macerásabb, de van, hogy akkor is szó/gond nélkül elalszik. De szerintem ez csak addig tart, amíg ki nem növi a járókát, mert utána nem lesz ami visszatartsa a "nemalszok"-tól Kép.

A bölcsi szuper volt KépKépKép!
Gondozónénik tüneményesek, Eszter hamar feltalálta magát, figyelte a többieket, de hamar felengedett. Egy órát voltunk ott, de egyszer sem keresett, és amikor rám nézett, akkor sem jött oda. Holnap 8-10-ig leszünk, együtt fog reggelizni a többi manócskával. És nem akart hazajönni Kép.

Úgy gondolom, hogy ez a kaja- és alvássztrájk abból ered, hogy a Petit utánozza mindenben. Vagyis, ha a bölcsiben eszik a többi gyerek, akkor ő is fog. Vagy nem...

A cumisüveget a Petitől majdnem 3 évesen tudtam csak elvenni, úgyhogy Eszter csak a Petiét látta, és ő nem tudott belőle inni Kép. De teljesen igazad van, elsődleges, hogy a gyerkőcbe bejusson egy kis zöldség, gyümölcs (egy idő után bármiKép, Petinél annak is örülök, ha egyáltalán eszik vmit)...

Bili az nálunk sem megy az Eszterrel, de majd látja a bölcsiben a kis wc-t, hátha kedvet kapKép.
Miután a Peti 3,5 éves kora után vált meg a pelustól és kattant rá a bilire, tudom, hogy Eszter sem lesz mindig pelusos. Majd ő tudja, hogy mikor... Lehet, hogy nálatok is így lesz. Itt a "bilireszoktatási" feladataid véget érnek, a többit majd ő eldönti Kép.

Szia,
Kriszta


Sziasztok!

Enikő!
Nálunk nem alszik Tündi délután már majdnem egy éve, mert őt is lehetetlen volt este elaltatni, így kihagytuk, és este negyedóra alatt alszik.
Van egy olyan érzésem, hogy lehet, hogy kéne aludnia délután, de nem igényli, és itthon nem is fárad el annyira,hogy tényleg aludnia kellene. De majd talán az ovi megváltoztatja ezt a szokást, ott csak lefárad délelőtt is annyira, hogy a délutáni alvás miatt nem lesz gond az esti. Hát remélem...
Az evéssel nálunk is gond van, alig eszik főtt ételt, hideget se nagyon, megeszi a felvágottat, és a zöldséget, kenyér megmarad. Gyümölcs nagyon ritkán megy le nála, főtt kajából a kedvencéből fél adagot talán megeszik. De szerencsére sem a testi, sem a szellemi fejlődésével nins gond, úgyhogy egyelőre nem aggódok.
Samiék hazajöttek a hétvégén, és jöttek hozzánk is Kép. Na,de azt akartam ezzel kihozni, hogy ha gondolod, és összejön egyik reggel, vagy este(vagy általában délben is beszélünk), bekapcsolódhatnál, ha ráérsz.


Kriszta! Örülök a bölcsi sikerének. Mi mától megint elkezdjük az ovit, hogy minél hamarabb megszokja, hiszen már csak alig két hetünk van(húú,de izgulok).
Egyébként ilyet még nem is hallottam, hogy kell munkaalkalmassági. Na mindegy.
Balunak kijött két rágófoga (megvan a folyamatos hasmenés okaKép), és még szenved szegény,min.egy jön még, de lehet, hogy mindkettő.
Tündi tegnap megint bekakilt,ismét belefeledkezett a játékba, persze,mikor láttam rajta, hazamenni nem akart (játszótéren voltunk), de olyan hirtelen jött, hogy még a bokorig sem jutottunk el. Remélem, azért ma ilyen nem lesz(vagy legközelebb).

Na,mennem kell vásárolni, házimunkázni(ma már muszáj, tegnap kihagytam, ne tudjátok meg, hogy néz ki a lakás, brrrr), ráadásul délután vendégem is jön.
Mindenkinek szép napot!
Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Képzeld ma már ott hagytam egy órára a bölcsiben. 3/4 8-ra vittem, majdnem 9-ig kint voltam az öltözőben, jött a gondozónő, és mondta, hogy Eszter nevet, játszik a többiekkel, reggelizett (azt mondta, hogy ez sokat jelent), úgyhogy semmi gond, 10-re menjek vissza érte. Amikor visszamentem semmi sírás, nyakamba ugrás, épp tízóraiztak. Rám nézett, közölte, hogy éppen eszik . Holnap 11 előtt megyek majd érte vissza (remélem, holnap sem lesz semmi gond).

A munkaalkalmassági vizsgálat az eü-könyvhöz kell. Elmész a bőrdokihoz, kapsz egy igazolást, hogy rendben vagy, majd viszel egy negatív tüdő rtg leletet, a munk. alk. vizsg.-on pedig ezeket megmutatod. Vérnyomásmérés, kérdések az eg.állapotodat illetően oszt pecsét, hogy alkalmas vagy és 8600Ft-ot kicsengetsz. Az egész kb. 5 perc.

Tündi csoki talán lehetett attól is, hogy ő is izgul az ovi miatt (talán csak tudat alatt v. érzi, hogy te nagyon izgulsz). Vagy egyszerűen csak nagyon elmélyülten játszott.

Drukkolok, hogy nektek is ilyen lazán menjen, mint nekünk (lekopogom) Kép. Beszámolót kérek...

Puszi,
Kriszta


Szia Kriszta!
Hát ez nagyon jó, mármint, hogy Eszti ilyen könnyen beilleszkedett. Tündivel ma is voltunk oviban, ma már nemcsak egyedül,hanem gyerekekkel is játszott, és megkérdezte, hogy mikor fogok vásárolni(merthogy mondtam neki, hogy a jövő héten majd elmegyek vásárolni, amíg az oviban van). Sajnos ma korábban le kellett lépnünk, mert a kislányok letámadták Balut, felváltva tologatták, meg összemarakodtak rajta, szegény sírva is fakadt, úgyhogy gyorsan elhúztuk a csíkot, de Tündi minden alkalommal észrevehetően jobban élvezi. Aztán remélem 5-től sem lesz gond(akkor kezdjük).
Kaki vszínűleg a nagy játékba való merülés miatt csúszott ki, de azóta szerencsére nem volt semmi gond.
(bocs, ha kicsit értelmetlenül fogalmazok, de már kissé fáradt vagyok)

Megyek is aludni.
Jó éjt!
Boncsi
 
 


Sziasztok,
ez nagyon jo otthon, hogy igy lassankent lehet szoktatni a gyereket.
Bocsi, beleptem neha, bar mat egyre ritkabban, sajnos akkor nem voltatok ott, ugy altalaban nekem az esti orak jo, de akkor Ti meg alszotokKép. De azert majd neha benezek hatha.
sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Beszoktatással beturbóztunk. Ma már(azaz pénteken) fél 12-re mentem érte, úgy volt, hogy az ebédnél bent leszek. Szóltak, hogy próbáljuk meg az egyedül evést, ha nem megy, akkor besegítek. Egy ablakon keresztül kuksiztam (ő persze nem látott), és elolvadtam, hogy milyen ügyes Kép, és milyen fura, hogy ő bent én meg kint. Semmi gond nem volt, hétfőn már 12-re megyek érte.

Én úgy gondolom, hogy "gyerekbarátabb" ez a gyors beszoktatás, kb.15 éve még egy hónapos beszoktatási idő volt, és sokaktól hallottam, hogy az rosszabb, mert a gyerek nem azt szokta meg, hogy anya/család nélkül van, hanem azt, hogy egy eleinte ismeretlen helyen van anyával, és persze utána ugyanúgy el kell szakadni, mint most. És persze a gondozónők is tudják, hogy egy-egy gyermek mennyit bír, és aszerint "engedik el" anyukát.

A Peti meg már türelmetlenül várja az ovit Kép. Tegnap eljött velem az Eszterért, és alig lehetett kirobbantani a játékok közül Kép.

Peti tegnap kétszer azt mondta, hogy kér pelust, mert kakilnia kell, aztán csak csurgatott. Fejlődünk vissza? Remélem nem. De szerencsé(m)re harmadszorra már bilibe ment. Eszter meg ma elkezdte hurcolni a bilit. Persze mire lehámoztam róla a ruhát a pelus már elnyelhette a pisit, mert utána 10 perc eredménytelen ücsörgés. Most nem is erőltetem, majd ha a bölcsit teljesen megszokja. Csak attól félek (azt mondják), hogy eltelhet akár 2 hét is úgy, hogy jókedvűen indulunk a bölcsibe, és amikor rájön, hogy már mindennap a bölcsiről szól, akkor elkezd sztrájkolni.

Tündi nagyon aranyos és barátkozó, természetes, hogy egy kicsit meg van szeppenve, de semmi gond nem lesz. Látod-látod már most összeverekednek a csajszik a fiadon, mi lesz később Kép...

(Bár már mi is itt tartanánk, hogy a kaki csak játék közben csúszik ki, és nem pelusba pottyantunk.)

puszi mindenkinek,
Kriszta


Sziasztok!

Tündi barátkozó, de én is félek, hogy mi lesz majd, ha rájön, hogy minden nap ha kell,ha nem, menni kell.Kép
Balu- igenigen, ő a legjobb pasi a környéken, nem csoda, hogy veszekednek a lányok rajtaKép
Sztem ez csak átmeneti, hogy pelust kért Peti.

Valószínűleg jobb nekik a gyors elválás, ha belegondolok, de jó az is, hogy lehet ismerkedni menni.

Az igazság az, hogy most nem is nagyon tudok mit írni, elég kómás vagyok, majd visszajövök, amikor már visszanyerem a formámatKép

Enikő, hogy vagytok?

Sziasztok!
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Képzeld szombat reggel Eszter mondja, hogy menjük "haza" (bölcsibe), és amikor mondtam, hogy ma nem, majdnem sírt. Ma reggel pedig fülig ért a szája, amikor meghallotta, hogy megyünk a bölcsibe Kép. Semmi gond nincs vele, már játszik a többi gyerekkel, holnap nekiugrunk az ottalvásnak, persze ebéd után kint leszek a folyosón, hátha kellek.

Peti dokinéninél cirkuszolt, csak a lábán! engedte meg a sztetoszkópozást Kép, de begyűjtöttük az igazolást. Csütörtökön kezdünk (mindketten Kép).

Petinek peluspisi tegnap is volt, megint "anyu mindjárt kijön a kaka". Látványos erőlködés, én rákészülök a pelenkázólappal és a törlőkendővel, neki az a legújabb, hogy megnézi. Volt nagy csodálkozás, hogy a kaka útközben eltűntKép.

Én jobban féltem a bölcsitől, mint a lányom, a gyors elválás, inkább mamabarát. Bár ahhoz képest, hogy első két nap volt egy kis sírás, elég könnyen vettük (eddig). Hát... Hallod, hogy sír a gyermeked, és nem mehetsz be (én meg kint könnyeztem). De ma már gyors lepassz, és intézni a többi dolgot, nyugodt vagy, mert jó helyen van a kölök. (Egy hete meg szenvedtem még mint a kutya Kép.)

Remélem Tündi is simán veszi az ovit, és nincs a najólvanakkorennyielégisvolt cirkusz Kép.

Hihi nemsoká' Tündi bent alszik, akkor te is pihenhetsz Baluval, nem lesz kómaKép.

puszi,
Kriszta


Szia Kriszta!

Nagyon örülök, hogy Eszti ennyire szereti a bölcsit, remélem, nálunk sem lesz gond.
Ezen a héten eddig nem tudtunk menni, mert képzeld, Tündi vasárnap hajnaltól lázas volt, délelőtt 39,6 volt a láza(mérés közepén,akkor abbahagytuk és nyomás az ügyeletre),lázcsillapítóval lement 8,6-ra. Azt mondta a doktornő, hogy vírus, 2-3 nap és meggyógyul és tényleg: hétfőn már csak hőemelkedés, ma meg már ugyanaz a rosszcsont volt, mint szokott. Holnap viszem vissza a körzetihez, és szerintem utána tudunk még kicsit ovizni is. Aztán szeretnék majd kimenni közértbe addig, hát remélem,megengedi majd a kiscsaj.Kép

Ezt a Petis peluspisi-kakit nem értettemKép bocsi.
hát jó lenne ez a bennalvás, de nem tudom, mennyire fog bejönni, majd meglátjuk. Talán,ha látja a többieket... ha meg nagyon nem akar, akkor majd felhívnak.

Szóval egy hétig volt sírás a bölcsiben? Az egész jól hangzik, bár biztos nagyon nehéz volt és soknak tűnt.Kép
Szeretném, ha mi is ennyivel megúsznánk. Én nagyon parázok már, Tündinek persze próbálom nem mutatni.
na, holnap meglátjuk ez a pár nap kihagyás mit hagyott maga után(csüt-ön voltunk utoljára)

Enikő, mi újság veletek?

Puszi, megyek, mert fáradt vagyok, ma egész nap takarítottamKép
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Képzeld Eszter ma már negyed 4-ig aludt Kép. Nem volt egy hétig sírás, csak 2-3 napig az is szinte csak addig, amíg kimentem. Ma már apa ment érte 2-re, és mondták, hogy jöjjön vissza, mert még alszik Kép.

Peluspisi az, amikor kummant, hogy kaksiznia kell, közben csak csurgat.

Tündi remélem már jól van, és hamarosan nekiugrotok az ovinak Kép, biztos nem lesz gond a kihagyás miatt. Nem is rosszcsont ...Kép.

Egyébként ma már dolgoztam. Hát egyik lány sem vállalja a du.műszakot, úgyhogy eleinte reggeltől estig (1/2 7 - 1/2 10-ig) leszek, úgyhogy nem fogom gyermekeimet látni Kép. De már most keresünk vkit du-ra. (Ez az egy volt a feltételem az üzlet vezetéséhez, hogy a du. megmaradjon a manóknak.)

Puszi, én is megyek szunya, teljesen elszoktam a melótól, kicsit kivagyok Kép.

Kriszta


Szia Kriszta!

Tündi meggyógyult, tegnap Balunak volt 38,8 a láza, de lehet, hogy csak a múlt heti oltástól.Kép
Egyébként tegnap nem akart az oviban maradni, és már nem is akar oda menniKép De majd ma megint megyünk, remélem, már nem lesz gond, majd beszámolok.
Köszi a peluspisi felvilágosítástKép

Én meg képzeld, elkezdtem újra a fogyókúrát, már hétfőn meg lettem mérve, tegnap tornáztam, meg már most reggel korán keltem és most is, és mától jön a kúraszerű nem zabálásKép
Sajnos muszáj, mert már a férjemnek is feltűnt, hogy egyre nagyobb a hasam, meg nekem is.Kezdek már gurulni.

Na, de megyek is, mert ma korán meg akarok főzni, hogy nyugodtan tudjunk menni vásárolni, meg oviba.

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok,
kedden volt a kisfiamnak szemmutetje, ugyhogy kicsit eltuntem, na es a bilizes is fuggoben lesz most emiatt egy darabig.
Nektek minden jot az ovihoz/bolcsihez!
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Hogy viselte a kisfiad a műtétet?
Remélem, már jól van.

Tündi ma már 3 órát volt nélkülünk az oviban. Jól viseli szerencsére. Úgyhogy hétfőn már megy 8-tól 3-ig.
Alvással van kis gond, mert nem nagyon akar, de majd ezt is megszokja.

Most megyek, mert dolgom van elég sajnosKép

Puszi,babádnak is, és írj, hogy mi van vele!

Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
koszonjuk, mar egesz jol van. Meg nagyon erzekeny fenyre, de csak kint az utcan, es jo piros/veres a feher resz az emberek meg ugy neznek ra kint, mintha fertozne....na persze csak egy ket buta, tusko, ahelyett hogy kerdezne ha nem tudja mi lehet az. Na de remelem jo lesz a vegen, kovetkezo penteken megyunk vissza, akkor megmeri a doki, hogy jol sikerult e, de egyenlore minden jonak tunik.
Tundi majd beleszokik, es ha majd lesznek baratai is jobban szereti majd. Ha nagyon nem akar aludni, talan ha egy kicsivel kevesebbet aludna ejszaka az segitene, vagy keljetek fel korabban....persze gondolom ahoz nincs kedved, hacsak nem kelsz fel elotte.
Akkor most kettesben lesztek a fiaddal otthon...a ferjedet nem szamolomKép?
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő, örülök a jó híreknek, és várom a továbbiakat. Mondta Ákos, hogy kerestél, de sajna nem voltunk itthon Kép
Kíváncsi leszek a holnapi ovis napra, már mondta Tündi, hogy nem akar pihenni, de megpróbáltam rábeszélni, hogy csak csináljon úgy, hogy a többiek tudjanak, de mondta, hogy sírni fog... Hát majd meglátjuk, jó lenne, hogyha hamar hozzászokna. Mindenesetre péntek éjjel ébredés nélkül telt, tehát biztos jó hatással lesz az alvásra.Kép Ja, és ma délben meg mondta, hogy fáradt, aludni szeretne, de nem voltunk itthon, szomszédoltunk(Kép ), és nem tudtam lefektetni. De ezt már haladásnak veszem.
Hát igen, holnap teljesen kettesben leszünk, délben tudok én is pihenni, mert apa holnap nem lesz itthon.Kép Végre lesz időm magamra is, nem sok, de másfél óra. És végre Baluval is tudok úgy foglalkozni, mint régen Tündivel. Kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy nem tudtam annyit foglalkozni vele, de már sajnos Tündivel sem, és hát a türelmem is fogyóban volt már, de így hogy csak egyre kell koncentrálni, és csak délután látom Tündit, talán sokkal türelmesebb leszek és készségesebb (játékhoz), mint mostanában.

Kriszta mi újság? Fáraszt a meló? Rég voltál erre. Peti hogy viseli az ovit?Eszti még mindig oda van a bölcsiért?
Ha tudsz, gyere.

Puszi mindkettőtöknek!
Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
turelmem nekem mar reg elfogyottKép. Teljesen meg vagyok gyozodve rola, hogy egy extrem hisztis gyerekem van, en meg ilyen rossz kolykot nem lattam az biztos. Nem tudom, hogy en rontottam e el ennyire, de mar kicsinek is nagyon faraszto volt....azota meg csak rosszabb. Szoval ne aggodj, en megertem ha turelmetlen vagy, bar a tieid csak jobbak lehetnekKép.
Egyebkent ma egyutt zuhanyoztunk (azaz ma is), es valahogy rajott a nagy dolog, gyorsan bepakolt a kadba. En meg orultem is neki, hogy nem mashova mentKép, mert gyorsan atpakoltam a WCbe a dolgot. A dragam meg ugy tett, mintha eszre se venne mi tortent. Sajnos parszor leszidtam mikor a padlora ment, es azota haragszik ha megprobalom ilyenkor a bilire rakni, vagy egyaltalan hozzaerek/szolok. Hat nem tudom mi kellene, hogy legyen a reacio, en csak azt szeretnem, hogy figyeljen ram, hogy elmagyarazzam, hogy hova kellett volna...de nem, ram se nez olyankor.
Egyebkent a szeme mar egesz jo, ha teljesen elmulik a veralafutas majd kuldok kepet (elotte/utanna, mert amiket eddig kuldtem azon nem latszik a szeme).
Hogy ment az ovi?
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Bocs, hogy eddig nem jöttem, de szarakodik a gépünk, és még mindig nem tökéletes.
Gyerekeim nekem is nagyon akaratosak, hasonló, mint a tiéd, pörögnek ezerrel folyton. Már mi is feltettük a kérdést, hogy hol rontottunk el.Kép
Örülök, hogy minden rendben a szemével, hamarosan biztos teljesen meggyógyul.

Ovi alakul, bár reggelente nem nagyon akarózik menni, meg már este is pityereg, de délután nincs gond, meg állítólag nem sokáig sír, ma pedig már mosolyogva integetett nekem, némi pityergés után.
Aztán most itt a hétvége, és félek, hétfőn mi lesz megint. De már alig várja a hétvégét, folyton kérdezi, hogy anya,mikor nem kell oviba menni? És utána???

Szóval ennyi.

Fogyival hogy állsz?
Én talán fogytam vmit, mintha kisebbnek látnám a hasam, mióta elkezdtük az ovit.Kép Hála az idegeskedésnek, nincs étvágyam, ha mesit befejezem, nekiállok rátornázni, és akkor jobban beindulhatnak a kilók lefelé.

Most hirtelen nem is jut más az eszembe.

Puszi

(a peluskérdés meg majd magától megoldódik-még egy pelusos iskolást sem láttam-de még ovist sem. Csak kell még neki egy kis idő. Azt meg vhogy ki kell bírni,bár tudom hogy rossz az, ha még rá se bagózik, hogy mit mondasz neki-de biztos hallja és elraktározódik benne, és egy kis idő múlva aktiválódikKép)

Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
ha csak akkor sir mikor eljossz egy kicsit, de utanna elvan szerintem az teljesen normalis. A fiam is sir mikor apa elmegy dolgozni, bar nem minden nap latja, de ha igen akkor nagy hiszti van, de egy ket perc es megnyugszik.
A pelus nem hinnem, hogy lekerul rola, amig nem beszel egy szot se, mert egyszeruen nem tudom felfogja e igazan amit akarok. Sajnos egesz nap az ugralassal es maszkalassal van elfoglalva, mas nem magyon erdekli.
Fogyokurat teljesen feladtam, nem mintha nem szeretnek fogyni, de igy hogy egesz nap itthon vagyok azt hiszem lehetetlen, folyton elottem a kaja, raadasul egesz nap azon gondolkodok mit adjak a gyereknek, mert semmit nem akar enni (amivel eszembe jut, hogy egyek valamit).
Tornazol?
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Sajnos a tornáig még nem jutottam el, most ezen a héten nem is nagyon akarom erőltetni, mert megvan, és akkor nekem el szokott húzódni).
Szóval most még csak a "diéta" van meg.

Kisfiad majd szépen belejön, ne aggódj, hát most még egyelőre csak a játék érdekli, de vszínűleg, ez majd kicsit változni fog.
Mese sem érdekli?
Vagy vmilyen rajzolós, kirakós játék?

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok lányok!

Bocs, hogy eddig nem jöttem, de a korai kelést még szoknom kell, nemegyszer ahogy a manókat leraktuk aludni, már én is dőltem az ágynak.

Enikő,
remélem a kisfiad már teljesen rendbejött, ha még nem, akkor további szép gyógyulgatást Kép.

Boncsi,
képzeld múlt hét vas.-ra mindkettő megbetegedett, de csüt-ön már lehetett őket vinni. Eszterrel semmi gond, ált. nagyobbak vannak nála, óvják és "anyáskodnak" vele, amit a lányom a kedvességével meg is hálál Kép. Eszik rendesen, egész nap vigyorog, szó nélkül rögtön elalszik, és úgy "álomgyerek" ahogy van. Aztán hazajön... Ha vmi nem tetszik, már ő is vergődik, (mint anno a bátyja), hisztizik, rúgkapál, néha harap, máskor meg egy kisangyal...

Petiért pedig pénteken én mentem az oviba, kérdem óvónénit, hogy na milyen volt, a válasz pedig, anyuka... Na szóval az én fiam verekszik, lökdösődik, egy kicsinek elkapta a nyakát!, nem akar a többiekkel enni, az alvás is nehezen megy, egész nap hiszti, néha sírás, ha nem az van amit éppen ő akar. Nagyon nehezen illeszkedik be Kép. De. A klasszikus beszoktatás 2 hó, az otthonról érkezett manóknak nehezebb, a tesó érkezése és a nagyszülői kényeztetés sem könnyítette meg a dolgot. Ezekkel vigasztalt az óvónéni, és közölte, hogy a gyereknek olyan meglátásai, észrevételei vannak, hogy leesik az álluk, és iszonyúan okos ...., de ma megnézi az ovipszicho Kép. (Majd jól rámküldik a gyámügyet Kép.)

Tündi biztos hamar megszokja az ovit, előbb-utóbb nem lesz semmi gond, csak ne lássa rajtad, hogy emiatt te is bizonytalan vagy, és azt mondják, hogy arra kell vigyázni, hogy ne legyen otthon, csak ha beteg, mert akkor tényleg nehezen szokja meg. További sikeres "beszokást".
(Nem egyszerű, mint láttad nekem egész más jellegű problémáim vannak a beszokással Kép)

Eszter pedig tegnap fürdés előtt bilibe pisilt, Peti pedig 2 napja bugyiban alszik.

Mindenkinek minden jót,
Kriszta


Szia Kriszta!

Hát... Nekem csak 7-kor kell kelni, de azt is nehéz megszokni, úgyhogy nem irigyellek.Egyébként milyen dolgozni?

Tündi tegnap nem sírt, ma viszont ismét. Nehezen szokja meg, viszont állítólag jól elvan, meg amikor kérdezzük, azt mondja szeret oviba járni, csak éppen reggel ne kéne menni, és ottmaradni.Kép
Peti viszont nem lehet könnyű eset.Õ sem volt bölcsis, ugye? Tündinél is ez a gond, mert így sokkal nehezebb neki is az elválás.
Viszont olyan nyugi van itthon, Balura is több időm van, ma is tök jót játszottunk, meg tanítgattam, énekeltem. Úgy vettem észre, őt jobban leköti a mese, éneklés,mint annak idején Tündit(most már jobban érdekli) Szóval sokkal könnyebb így, és kicsit lelkiismeretfurdalásom is van, hogy ilyen jól érzem magam nélküle. Aztán délután olyan jó érte menni, bár tegnap teljesen meg volt hülyülve,nem lehetett leállítani. Na mindegy.

Szobatisztaság terén gratula mindkét manónak!!!Kép
Nagyon ügyik!
Különben már észrevettem Balun, hogy érzi,amikor pisil, mert van,amikor leáll, és nagyon odakoncentrál(néz lefelé, időnként meg is fogja a bugykost), de még a kaka sem zavarja a pelusban, úgyhogy sajnos nála is lehet megvárni a jövő nyarat(Tündi már ilyenkor elvonult a függöny mögé kakilni, de Balu még nem zavartatja magát, úgyhogy lehet az is, hogy még később lesz szobatiszta, mint a nővére) De erről még korai beszélni.

Enikő, hogy van a kisfiad szeme?

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenki eltűnt?
Remélem hamarosan jöttök végre! hiányoztok!!!Kép

Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi!

Szobatisztaság terén alakulgatunk: Eszternek már mondom, hogy pisiljünk - ált. fürdés előtt -, és a drága leül a bilire és belepisil. Peti az elmúlt 2 éjszaka bepisilt, úgyhogy most megint pelusban alszunk. (Sikerült ismét megbetegedni, egész nap teáztak, úgyhogy ma nem kockáztatunk, hideg is van, nehezen szárad az ágynemű Kép.)

Eszter pedig tegnap bebújt a kanapé mögé, és közölte, hogy kakil, lehet, ha bekapcsolják a fűtést bugyizunk Kép.

Meló: kicsit fárasztó, de nagyon élvezem. És egész másmilyen vagyok itthon, örülök a családdal együtt töltött minden percnek. Ja a lényeg, hogy nem mennek az agyamra.

A Peti pedig már nem cirkuszol, nincs is rá panasz, és itthon is eszik!, és már most látszik rajta, hogy milyen jó hatással van rá az ovi. Õ sem volt bölcsis. Eszterrel pedig a szokásos Kép.

Jól van, Tündi is megszokta a "dolgozót", ha azt mondják, hogy jól elvan, akkor az úgy is van. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert "csak" Baluval is jól érzed magad. Én lelkiismeret furdalás nélkül is élvezem a délelőtti szabad órákat a délutános hetemen. Ráadásul te nem "üresben" vagy otthon.

Na megyek, 4,40-kor ébreszt a tel.

Puszi,
Kriszta


Szia Kriszta!

Hát a helyzet nálunk az, hogy Tündi nem szokja meg az ovit, hanem minden nappal egyre rosszabb, már délután is hisztizik és nemcsak itthon, hanem már az oviban az öltözőben.Egyébként napközben állítólag elvan. Hát nem tudom, de már kezd nagyon fárasztani, számolja visszafelé a napokat, egész nap azt hallgatom, hogy és utána, és utána, és utána??? Mármint, hogy mi lesz, ha felkel, oviba megy, hazajön, alszik...és utána???

Szóval nekem elég erősen mennek az agyamra. Balu is, mert ő meg folyamatosan rosszalkodik. Kiélvezi, hogy most csak rá figyelünk.

Na,megyek is, ma korábbra igértem, hogy hazahozom, még megebédelünk, kicsit pihennék, aztán irány az ovi. És tudom, hogy már előre parázni fog a hétfő miatt, ahelyett, hogy örülne, hogy most nem kell menni és megyünk haza.Kép

Puszi
Boncsi
 
 


Sziasztok,
ne haragudjatok, hogy ilyen sokaig nem irtam, de mostmar vagyok.

Boncsi, hogy megy az ovoda?, remelem mar jobban.
Engen is teljesen kikeszit a kisfiam itthon, egy percre sem all le, es semmit nem hagy csinalni, lokdos mindig, amit en csinalok o is azt akarja csinalni (pl. szamitogep, de most nincs itthon, mondtam apanak vigye el vegre).
Lassan neki is allok valami megoldast keresni, o megy valamifele bolcsibe en meg dolgozni, mert ez nem allapot, ja es hajnal haromig nem akar aludni, reggel meg mindenki delig alszik mert faradtak vagyunk az esti hancurozastol....szoval helyre kell razodnunk valahogyKép.

Remelem jartok meg erre!
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Nem tudom minek kell oviba kuldeni egy gyereket, ha ennyire utalja. Tenyleg olyan rossz lett volna meg egy evet otthon maradnia??
 
 


Szia,
neked mi a problemad? Eloszor talan az elozmenyeket tudnod kellene mielott nagyokos tanacsokat adsz, amit persze senki nem kert.
Nem tudom hany eves gyerekeid vannak es mennyi idosek, de ha te mind otthon akarod tartani oket mig iskolaba mennek az az o bajuk na me a tiedKép.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Tündi már megszerette az ovit, és egy hete már nem sír(eddig úgy volt, hogy egyik nap sírt, másik nap nem),már mesél, hogy miket csináltak. Hát meg kellett szoknia ezt az új helyzetet. Sőt, hétvégén már mondja, hogy szeretne menni. Úgyhogy megnyugodtak a kedélyek. Anyósékkal is, belátták, hogy nem érdemes fújni az ovira ellenünk, mert azzal csak elveszítenek(már ott tartottunk, hogy én nem mentem hozzájuk, és akkor jött el az, hogy apával megbeszélték, hogy nem szólnak bele, és még segítettek is, ja és az édesség témát is megbeszélték, hogy kevesebb több)
Szóval most minden oké.
Balu most volt beteg, arc-orr-melléküreggyulladása volt, szerencsére túlvagyunk rajta, de 3 napig szurira jártunk.

Papucs!
Annyit kérdeznék tőled, hogy szerinted ha még egy évet itthon van, és még jobban hozzászokik az itthonléthez, hogy sírással kiharcolta, hogy itthon maradjon, és akkor már muszáj oviba menni,mert dolgoznom kell, és nem tudok hamarabb érte menni, akkor az milyen lesz neki? Nem fogja még jobban utálni? Csak még nehezebb lesz beszoknia,mert 4 évig itthon volt, még nagyobb és talán emlékezetesebb trauma lesz neki, mert nagyobb lesz és okosabb. És úgy gondolom, hogy sokkal jobb ott neki, gyerekek közt, napirendhez jobban szoktatva,mint itthon, mintsem az, hogy itthon unatkozik, dobálja magát ide-oda és nézi a meséket, amíg nekem dolgom van. Mert itthon nem ült le játszani,nagyon ritkán,akkor is inkább csak veszekedés volt az öccsével. Az oviban játszik, alszik(itthon nem aludt, estére már megkergült és nyűgös lett a fáradságtól, de nem tudtam lefektetni-most sem hétvégén),rendesen eszik(hízott is,mióta odajár), és nagyon sokat fejlődött, és türelmesebb is lett és illedelmesebb. Nem változott meg az ovitól, sőt még bensőségesebb lett a viszonyunk.
Van egy rokongyerek, ő nem járt oviba. Most nyolc éves, és még mindig nem beszél az emberekkel, csak a szűk családi körével(ebbe már a nagyanyja nem tartozik bele)
Mindegy, nem akarom ragozni, meg kisregényt írni, mert nincs értelme, már egy párszor végigmentem a témán, és unom. Én gyerekem, én látom, hogy mi a jobb neki, még ha mások szerint nem is, de azt hiszem, én jobban ismerem őt.

Boncsi
 
 


Boncsi!
Bevallom, tul gyorsan itelkeztem, ne haragudj. Regebben irtal valami olyasmit, hogy otthon csak unatkozik meg meseket nez egesz nap... tegnap meg olvastam a sok sirasrol. Tenyleg semmi kozom hozza, a te gyereked, te ismered a legjobban.
Egyebkent szobatisztasag miatt jottem volna, de latom nem ilyesmirol beszelgettek.

Enikonyc!
Semmi baja a gyerekemnek attol, hogy itthon van velem. Ha ovodaba jarna, akkor az waldorf lenne. Csak eppen nincs penzem arra kolteni, hogy stimulalo, otthonos kornyezetben legyen a gyerekem. Pontosabban itthon pont ilyen kornyezete van. Harom eves lesz nemsokara.

P
 
 


Szia Papucs,
Kezdjuk elorol a beszelgetest, mert latom nem csak beszolni jottel (sajnos vannak akiknek ez az egyetlen boldogsaguk, es en szemely szerint nagyon utalom, mikor idegenek adnak tanacsot, szerintem neked is volt mar ilyenhez szerencsed pl. az utcan). En hasonloan erzek mint Boncsi, az en fiam is unatkozik otthon, o most ket eves, es ha lenne ra lehetosegem mar reg bolcsibe lenne (csak nem MO-n elek, es itt nem talaltam megbizhato helyet).Szerintem nagyon fontos egy gyereknek az, hogy vele egyidosek kozossegeben legyen, es nekem nem kellene semmi spec. ovoda, csak egy atlagos, megbizhato hely. Persze ha Ti jol erzitek otthon magatokat az tenyleg jo, de en sajnos nem. Egyszoval szerintem mindenki azt teszi a gyerekevel ami szerinte a legjobb, ez egyeni dontes, nekem semmi bajom azokkal akik otthon maradnak a suliig a gyerekkel, de nekem ez nem jo. Azert gyeerektol is fugg, van amelyik jol elvan egyedul, van aki nagyon vagyik tarsasagra, sajnos mi kettesben toltjuk szinte minden napunkat, ami szerintem egyikunknek sem egeszseges (persze ha lennenek rokonok, baratok hasonlo koru gyerekekkel a kozelben, akikkel rendszeresen talalkozunk az valtoztatna a nezetemen).
Na de visszaterhetunk a szobatisztasagra, mi mar nagyjabol kitargyaltuk azert nem beszeltunk az utobbi idoben rola. Most nalunk amugy is szunet van, mert a fiam semmilyen erdeklodest nem mutat iranta, es minden eddigi probalkozasom kidarcba fulladt. Most varok par honapot aztan ujra probaljuk, nem akarom megutaltatni vele mielott egyaltalan keszen all. Ti hogy alltok, harom evesen gondolom mar alakulnak a dolgok, fiu vagy lany?

Szia Boncsi,
szerintem is csak egyre nehezebb lenne kesobb, es az elejen termeszetes is, hogy fel a valtozastol, de ezek szerint mar megszokta, par honap es el is felejtitek a kezdeti nehezsegeket. Latod anyosek is feladtak a kuzdelmet, jobb a bekesseg, nem is tudom miert ment a vita ha nem segitenek. Pont most olvastam, hogy kell a gyereknek adni edesseget, csak pici adagokban. Sajnos az en rokonaim is tomik vele, meg mindennel aminek nem orulok, csak en nem szolok, mert olyan sovany (meg ritkan is latjuk oket)...bar ettol fuggetlenul itthon nem kap sokat.
Sajnos nekem se jatszik itthon semmivel, pedig mindenfele jateka van, jatszoterre meg mar nem nagyon tudunk menni, folyamatosan esik, hat nem tudom mit csinalunk majd egesz telen...
sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Papucs!Semmi gond, csak én is utálom, ha beleszólnak a nevelésembe, meg az az igazság, hogy annyiszor végigzongoráztuk ezt a témát már anyósomékkal, hogy már nagyon meguntam és ugrok rá. szerencsére már tényleg ott tartunk, hogy rájött a csajszi arra, hogy nem bezárni akarom őt oda, hiába érezte ott jól magát, nem akart elválni, ma már várja az ovit, szereti az ovónénit(legalábbis az egyiket nagyon), és mosolyogva integet nekem az ablakból. Ehhez hozzájárult az is, hogy a sírós időszakban kitaláltam egy mesét egy kislányról (talán ő maga volt az), aki a szülinapja és a nyaralás után óvodás lett, és sírt, de aztán rájött, hogy ott milyen jó, blabla, és hogy szereti az ovit és nagyon boldog...stbstb. És azt vettem észre, hogy azon a reggelen nem sírt, amelyik előtti este ezt meséltem neki. na mindegy. Erről ennyit.
Szobatisztaság miatt jöttél, csak mi már nem tudunk egymásnak a témában írni, de kérdezz, vagy írj nyugodtan, végülis idevág a témaKép

Enikő!

Nagyon édesek a képek és sokat javult a szeme, sztem ez már abszolut nem vészes, és felnőttkorban még szexepilt is ad majd nekiKép
Balázs megy majd bölcsibe jövő szeptembertől, ez kényszerhelyzet, mert a gyesből már nem fogunk tudni megélni. Bár az is igaz, hogy már nagyon vágyom el itthonról, mert 4 év egy kicsit már sok nekem, főleg, hogy még 1 rájön. Én azt hittem,még beszélgettünk is róla, hogy ha apa úgy fog keresni, akkor nem is megyek vissza dolgozni, mert milyen jó lesz, milyen idilli... Hát inkább kicsit érdektelen(remélem jól írtamKép)lettem, kicsit türelmetlen, és hát apa sem keres úgy...
Szóval már vágyom egy kis "magánéletre".
Játszótérre már mi sem nagyon járunk, egyrészt az összevissza idő miatt, másrészt(ill.ennek a következménye, hogy) folyamatosan és felváltva betegek. Itthon meg bolondokháza. Balut írtam, hogy meggyógyult. Hát most megint elég taknyos, Tündi sem ment ma oviba, mert ő is szörcsög és köhög, szerencsére nem volt eddig lázas. Nálunk is úgy áll a dolog, hogy gyerekszoba tele játékkal, de annyit csinálnak vele, hogy kiborítják a szőnyegre, kicipelik a mi szobánkba, és ezzel el van intézve. Pakolás már a mi dolgunk, mert ha leordítom a házat, elfenekelem, akkor sem csinál semmit.
Mindegy, nem panaszkodom tovább, mert összességében nézve nincs okom panaszra, ezek csak a hétköznapi bosszúságok.Kép

Na megyek is! Aztán írjatok, megpróbálom Samit is idecsábítaniKép

Sziasztok!
Boncsi
 
 


Eniko!
Nem ertunk egyet ovodaval kapcsolatban, de mindegy is, ez nem az a topik. Azt persze meg tudom erteni, hogy kell a csaladon kivul is elet egy anyanak. Meg ugye elobb-utobb visszamegy az ember dolgozni es akkor kozossegben lesz a gyerek.
Bilizes nalunk jol megy. Az ejszakai pelenkaval nem tudom mit csinaljak. Nehany honapja probaltam nem raadni de csak belepisilt az agyba. Ez akkor van amikor nem alussza at az ejszakat, de lehet hogy a pisiles miatt ebredt fel. Viszont amig bepelenkazom, addig bele is fog pisilni, nem? Sot, reggel meg bele is kakil, ha nem veszem le azonnal.
Boncsi, ti hogyan csinaltatok a kislanyoddal?

P
 
 


Sziasztok,
tudom, hogy nem ertunk egyet, nem is kell, de azert remelem abban igen, hogy mindenki a leheto legjobbat akarja a gyerekenek is meg mindenkinek. Meg csak annyit, hogy en pl. a hatodikon lakom, a varos kozepen....egy csaladi hazban biztos jol ellennek a kolykokkelKép, legalabbis sokat segitene, ha nem kellne vagy a negy falat nezni, vagy babakocsival szenvedni az utcan.
Boncsi, nalunk ugyanaz megy mint nalad, bar en a testver hianyat is okolom annak, hogy folyamatosan engem nyuz a fiam, meg akkor is ha az apja itthon van, de ugy latom nalatok igy se jobb a helyzet.
Papucs, nekem ugyan nincs meg sajat tapasztalatom e teren, de sok helyen olvastam, hogy az ejszakai joval tovabb eltart, es hat eves korig eleg sok baleset elofordul meg akkor is ha altalaban nem pisil mar este.Gondolom mar mondtak, de azon kivul, hogy estere mar nem adsz neki inni, es elmegy WCre lefekves elott sok mindent nem tudsz csinalni szerintem.Szerintem sem segit ha a pelenkat raadod, mert akkor azert csak tudja, hogy nem gond (persze mosni se akarsz minden nap...) Nappal miota nem kell pelenka?

Nekem meg adhadtok a nappalira tanacsot, a bilire egyaltalan nem hajlando ruha nelkul raulni, csak a WCre, de csak azert mert tudja, hogy furdes jon utanna, pisilni pedig ketszer sikerult eddig bele, de hiaba orultem o ugy tett, mintha semmi nem tortent volna. Ti hogy kezdtetek? (a meztelenul vagyunk egesz nap nem jott be nekem eddig, folyamatosan pisil mindenhova es meg jatszik is vele...).

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Sziasztok!

Enikő! Neked sok jót nem tudok mondani, már ami a tanácsot illeti. Nálunk sajnos, illetve inkább szerencsére ilyen tapasztalat nincs, nagyon gyorsan szobatiszta lett a leányzó, és csupaszkodással. Az sem zavarja, ha a ruhája lesz pisis?

Papucs!
Nekem 25 hónapos volt a lányom, amikor szobatiszta lett, és én még pár hónapig adtam rá pelust éjszaka, de csak lustaságból, ugyanis ált. legtöbbször száraz pelussal ébredt, így levettem róla éjszakára is, és nem is pisilt be azóta egyszer sem, kivéve amikor beteg volt(az is csak 1-2 alkalommal). Ha pisilni kell neki éjszaka, akkor felébred és szól,de ez ritka alkalom. Írtad, hogy lehet, hogy pisi miatt kel fel éjjel. Akkor nem szól neked, vagy honnan veszed észre, hogy felkel? és ha odakészítesz az ágya mellé egy bilit, és megbeszélitek, hogy ha kell neki éjjel, akkor üljön rá?
Egyébként akció előtt nem szól, hogy kell?(csak mert írtad, hogy ha nem veszed le azonnal,akkor bekakil) És napközben magától megy, vagy szól? Gondolom úgy van vele, hogy a pelusba mehet,nem kell szólni.
Most hirtelen más nem jut eszembe.

Boncsi
 
 


Boncsi!
Napkozben magatol szokott menni bilire. Gyakran tul keson, ilyenkor johet a ruhavaltas. Reggel a pelenkaba viszont belepisil es nem is szol. Az ejszakai ugy volt, hogy inni kert es ekkor megkerdeztem kell-e pisilni. Nemet mondott, de mar ment is a pisi, o pedig aludt tovabb. Meg csak nem is ivott. Kerdezes helyett ra kellett volna ultetni a bilire. Igazabol nem tudom fel lehet-e ebredni minden mozdulatara, en eleg melyen alszom.

Eniko!
Mar februar ota nem hord pelust. Eleinte mondjuk raadtam ha mentunk valahova, de ezt csak lustasagbol. Akkor meg mindennaposak voltak a balesetek. O nagyon sokat volt meztelenul, legalabb harom alkalommal vagtunk neki. Egyszer csak megtanulta.
Mi is panelban lakunk, megyunk is ki minden nap, kulonben a falra masznank. Es egyetertunk, mindenki a legjobbat akarja es teszi a gyerekeert.

papucs
 
 


Szia Papucs!

Hát akkor nem tudom, mit mondjak. valószínűleg még nem érett meg az éjszakai szobatisztaságra, így vszínűleg még pelusoznod kell egy darabig. Igazából sok mindent nem tehetsz, mert nem szól, ha kell neki.
Már én sem kelek fel a kicsihez sem, mert rászoktattam arra, hogy szolgálja ki magát éjjel(sajnos elég gyakran kel inni),addig óránként jártunk, ill. 3 percenként 4x 5x, aztán egy óra múlva ism. Úgyhogy odatettem mellé a kiságyba az üveget, hogy igyon,ha kell és most már csak akkor szól, ha elfogyott, de ez sem minden éjjel történik meg.
Visszatérve a problémátokra, csak azt tudom mondani, hogy ki kell várnotok, amíg majd szólni fog, hogy kell pisilni, vagy száraz pelussal ébred egy héten keresztül. És lefekvés előtt már ne adj neki sokat inni és pisiltesd meg. Jobb ötletem nincs. Majd kialakul, ne félj. Még olyan embert nem láttam, aki nem szokott volna rá az ágytisztaságraKép

Boncsi
 
 


Boncsi!

Persze, igazad van. Koszi.
 
 


Szia Boncsi,
nyaron meztelenul szaladgalt itthon, ugyhogy nem lett pisis ugy, de nem szokta zavarni ha mar total tele van a pelenka sem. Majd ha egesz nap futenek ujra probalkozok. Most az en fiam is jol meg van fazva, ennyire meg nem volt, szegeny egesz este szenved, hogy kapjon levegot, es mar egy hete alig eszik...
Papucs,
szerintem is ez mar csak erettseg kerdese, lehet o meg csak egyszeruen nem tudja visszatartani egy egesz este, vagy mikor reggel felkel mar nincs ideje elmenni (szerintem reggel azonnal kerdezd es tedd a bilire ha kell ha nem). Meg nem telt el egy ev februar ota, szerintem meg boven idoben vagytok, hogy megtanulja.

sziasztok

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Papucs!
Nincs mit.

Szia Enikő!
Jobbulást a kisfiadnak! Szegény, nagyon rossz lehet neki. Még mindig nincs orrszívótok? Az talán segítene, ha leszívnád neki aztán orrcsepp, Tündinél bejött régen, és ha nem szívtam neki, akkor elviselhetetlen volt az éjszaka, meg az elalvás, állandóan sírt szegény,mert nem kapott levegőt. Úgyhog most már Balut sem fektetem le szívás nélkül.
Szegény fiad,amúgy is olyan kis vékony, és most még nem is eszik. Reméljük, hamar meggyógyul.
Szobatisztaság:ha meggyógyul, próbáld meg nem csupin, hanem bugyival, nadrággal, hogy úgy zavarja-e(azért ne hagyd rajta sokáig, mert megfázikKép ).Aztán már tényleg kifogytam az ötletekből. De ő még csak 2 éves nem? Akkor még bőven van ideje, hiszen ráadásul fiú. ott van Kriszta, neki azt hiszem,elmúlt 3 a fia, amikor szobatiszta lett. Bár gondolom, már szeretnél a pelenkázáson túllenni, már én is várom a nyarat,amikor elkezdhetem Balut szoktatni.

Ez a hazajövés mennyire komoly? Úgy értem,csak ideiglenes, vagy végleges?

Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
igen, legkozelebb megprobalom alsonaciban, nyaron a konnyu uton akartam menni, ne kelljen meg azt is mosni, de ha a foldre megy csak jatszik vele. Kivancsi vagyok mi lesz a reakcioKép. Jo lenne mar a pelenkazast a mulba tudni, de igazabol nem szamit most vagy harom evesen tanulja meg (hacsak nem megy bolcsibe, bar itt az se nagyon szokott gond lenni). Nincs orrszivom, de a kezit se engedi hasznalni, ugyhogy nem hiszem hasznat vennenk, csak ejszaka gond nekunk is, mert nem kap levegot es tegnap felebredt parszor miatta, holnap elviszem dokihoz, az majd megoldjaKép, azt hittem enyhe megfazas, de mostmar en is elkaptam, a torkom faj, ugyhogy gondolom neki is, azert nem eszik.
Ha megyunk az vegleges, de jovore meg megvaltozhat a velemenyem, de ha minden ugy lesz mint most, azaz nem dolgozom, akkor tutira megyunk. Az gond csak az, hogy 3-tol mar itt is siman talalok ovit, ugyhogy akkor meg is oldodna a gondom. Nem tudom, nehez feladni mindent es ujra kezdeni, de nem akarok itt maradni, ugy 95%, hogy jovore ilyenkor megyunk (foleg ha esetleg kistestver lesz, azt mar nem fogom megegyszer igy vegigcsinalni). De azt mar mondtam, hogy tervezem valahol mashol megprobalni, de az meg teljesen kerdeses. Ti nem probalkoztok valami ujjal, akar az orszagon belul (haz meg ilyesmi)?
puszi

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Egyelőre nem nagyon vagyunk hitelképesek, úgyhogy költözés még várat magára, de vszínűleg csak nagyobb lakásba fogunk költözni, azért a ház nagyon sok pénzt igényel, és nem biztos, hogy pl.kertgondozásra vágyunk szabadidőnkben, bár az biztos, hogy egy házban azért sokkal jobb lakni, meg a gyerekeknek is kert...Mindegy,a mostani álláspont a nagyobb lakás, aztán, hogy 2 év múlva mi lesz...
Mi is folyamatosan betegek vagyunk, mindig vki más, de a gyerekek folyamatosan náthásak.
Orrszívásról még annyit, hogy Balu sem engedi, visít,mint a malac, le kell fogni, de sajnos ez az egyetlen megoldás. Múltkor hamar abbahagytam, hagy száradjon be neki. Arc-orrmelléküreg-gyulladás lett a vége.Most kihúztam, amíg lehet a szívással, mert nem akartam megint szurira járni, tegnapelőtt már alig jött a szívóba, úgyhogy tegnap(1 hetes szívogatás után)már nem kínoztam meg.Mondjuk még mindig folydogál az orra, de már szívóba nem nagyon jön semmi(egyébként is csak alváshoz szoktam neki). Na, erről ennyit.

Kíváncsi leszek, hogy haladtok majd a bugyizással Kép

Puszi
Boncsi
 
 


Szia Boncsi,
hat szerintem ha nagyobb lakast tudtok venni, akkor hazat is, csak hat a haz valoszinu nem Pesten lenne, de szerintem ott nem is erdemes annyira. Legalabbis nekem most az az elkepzelesem, hogy vagy egy nagyobb lakast veszunk Pesten, vagy egy hazat valahol a kornyeken, de egyenlore mi is lakasban maradunk, de azert mert nem tudom meg mi lesz kesobb, es azzal konnyebb valamit kezdeni (kiadni vagy ilyesmi) ha nem maradunk. Igaz haz arakat meg nem nagyon neztem, ugyhogy annyira nem is vagyok tisztaban a dolgokkal. Csak mar jo lenne egy szep kis csaladi haz vegre, mert en abban nottem fel, e nekem hianyzik a kert meg minden...nem latok semmi problemat a kert gondozassal, ha nem akarsz vetemenyessel bibelodni rakhatsz be gyumolcsfakat, azzal kevesebb a gond. Bar en szerettem amikor reggelihez csak kiszaladok a kertbe aztan szedek egy kis paradicsom/paprikat, vagy ami eppen van.
Orrszivassal kapcs., mar irtam korabban is, de tenyleg en nem igazan hasznaltam semmit, zsepin kivul, de meg mindig nem nagyon tudja kifujni az orrat, es soha nem lett ebbol gond, de lehet csak szerencsenk volt. Sajnos en is elkaptam most a nathajat, de meg en is hiaba fujom semmi nem jon ki, nagyon kellemetlen erzes, de ha neki is ez van, akkor nem hinnem, hogy az orszivo segitene. Valoszinu ugyse harcolnek vele emiatt, csak a gyogyszeren megy a harc, de sajnos tobb megy ki, mint be, pedig nincs is igazan rossz ize.
En is kivancsi leszekKép.
szia

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Szia Enikő!

Az a probléma, hogy még Pest környékén is 12M körül kezdődnek az árak, egy nagyobb lakást meg tudnánk venni, már 8,8 körül itt Újpalotán. A miénk meg ér kb.7,5-8-at. Úgyhogy nem mindegy.
Minden csoda 3 napig tart, ahogy ismerem a férjemet, a kinti munka is rám várna(most nem nagy dolgokra gondoltam, kis vetemény, fűnyírás, virágok...)Meg igazából nem szeretnék kiköltözni a városból, mert minden ismerős itt van, anyuék így is messze laknak(város másik felén), és akkor még ritkábban tudnám rájuk bízni a gyerekeket(anyósékat inkább hagyjuk, hosszú), még ritkábban jönnének hozzánk(így is egy évben max.4-5x jönnek, mi is havonta járunk, de inkább kéthavonta)
Orrszívót hagyjuk,te tudod jobban, hogy mi vált be nálatok.Gyógyszert Balázs sem hajlandó bevenni(Tündi meg imádja,még repetát is kérneKép)
Remélem, már meggyógyultatok, mi sajnos nem tudunk kimenni belőle rendesen, most én megint visszaestem, gyerekek is taknyosak még. Reméljük, már hamarosan eltűnik az életünkből(legalább egy jó időre)a zsebkendő.

Puszi
Boncsi
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó