Amica
Gyerek még nem halt éhen. Ha normálisak az ovónénik, akkor szerintem meg lehet velük beszélni, hogy hagyják békén a gyereket. Annyit kérjenek tőle, hogy üljön asztalhoz akkor amikor a többiek, de nem kell se ennie, se innia ha nem akar. Ha nem eszik úgyis éhes lesz, és mivel a következő kaja ebédkor van (vagy tízórai?), majd rájön hogy jobban jár ha eszik reggelit. Két fontos dolog van, az egyik, hogy az ovónénik ne kárörvendjenek, hogy ugye megmondtam, hogy éhes leszel, hanem csak annyit mondjanak, hogy sajnos már nincs ennivaló, mert a reggelit elvitték az ebéd meg még nincs itt várni kell. A másik, hogy amikor majd kér magától reggelit, akkor se legyen elelkendezés, hogy na végre, meg ugye hogy ez is finom, hanem tök természetesen vegyék tudomásul. Ok, kértél, kapsz, egészségedre és ennyi.
Nem másnapra fog ez megoldást hozni, lehet hogy 1-2 hét is beleteleik, de attól, hogy egy fél napot koplal esetleg a fiad, semmi baja nem lesz. Erőszakkal biztos, hogy nem lehet rávenni és én nem reggeliztetném meg otthon sem, mert meg kell tanulnia, hogy néha változik az életünk és ehhez alkalmazkodni kell tudni.
Tudom, hogy nagyon rossz lehet és most kétségbe vagy esve, de muszáj megkeményítened a szívedet és következetesnek lenni. Meglátod meg fog oldódni a helyzet.
Saci
Addig maradok itthon, amíg akarok, csak addig nincs fizu. De most ez a legkevesebb, a fő, hogy én jól érezzem magam.
Babcsi
Kromoszóma vizsgálaton megnézik, hogy nincs-e valami olyan kromoszómasérülésünk, amitől nem, vagy csak bizonyos feltételek mellett lehet gyerekünk. Bár bízom benne, hogy semmi ilyet nem fognak találni.