A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mijaz a tatonka???!!!
macskanyu

Votiv, hianyoztatokKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ancsi,
a kirándulós hátihordozók akkortól jók amikor már tud ülni a baba. Ugye Kisün jól mondom????

Nekünk is van, Brúnó imádja a kirándulásokat benne, de nekem nem tűnt praktikusan városi közlekedéshez. Persze lehet, hogy csak én látom így, de szerintem ahhoz nagy darab és nehézkes vele a mozgás.
zsebi2004

Macskaanyu! én egyébként sok minden téren a legrosszabbra készültem, így a terhesség egyáltalán nem viselt meg, a fájdalmat is elviseltem, csak ne vettem volna be azt a mesét, amit a környezetem táplált belém, hogy egy újszülött csak eszik meg alszik. most már, hogy tudom, hogy mi a helyzet, másképp állok hozzá.
mellesleg javaslom, hogy rengeteg fotót készíts az újszülött babádról, mert nekem 1 hét alatt megváltozott az arca csecsemőről kislányosra és úgy sajnálom, hogy csak cca 15-20 db csecsemős fotónk van, mert olyan rövid ideig láthattam azt az édi pofiját.

Zsebi! valamelyik szakember azt mondta, hogy 1 éves koráig nem szabad ültetni a babát. gondolom ez a hátihordozóra nem vonatkozik...vagy igen? ú, annyit kell várnom? vagy a hátihordozó nem egyenlő a kenguruval? vagy vegyek egy kendőt, azt slussz?

ancsipancsi

Zsanci: a macis HauserKép

Zebi: ha még vagy, írtam mailt!

Pussz: Pocak
pocakpacni

Heni ezt a narancsot püföli 2 napja. rájött, ha veri a lábát, akkor csörög. Kép annyira bele tudja élni magát, hogy a végén már dühösen majdnem sír. (szakember tanácsa ellenére tettem oda ezt a narancsot, mert ő azt mondta, hogy most 2 hónaposan csak figyeli a színes tárgyakat, mást nem csinál velük. nem a fenét!)

Kép

ancsipancsi

Ancsi Kendő rulez piciknél, ez 3 uncsitesó tapasztalatán, meg Pocak babáin tesztelt tény. Én most kaptam 3 db kengurut, szívesen felajánlom, ha kell vkinek. Kép Egyébként a szakember 1 évest mond, de mit csinálsz azzal a gyerkőccel, akit nem világosított fel a szakember és dafke előbb felül, feláll ??? Kép
Fotózás jó ötlet, macskapa úgy is szeret fényképezni, remélem minél több kép lesz Kép)
macskanyu

Ancsi, mi az hogy 1 éves koráig nem szabad ültetni??? És ha ülni akar akkor erőszakkal fektessem le? Addig nem javasolt ütetni a babát amíg nem tudja önállóan megtartani magát, ezt minden gyerek máskor produkálja, van aki 6 hónaposan stabilan ül, van aki 8 hónaposan, de utána már ültetheted babakocsiban, hátihordozóban akár a nyakadban is. Szerintem itt valami félreértés van.
zsebi2004

Zsebi!
Nem lehet, h az a szülésznő, aki neked jó volt, Giginek nem jött be???? Vicces, mert sztem ugyanarról beszéltek...Kép
Gigi!
Juc is máshol szülte az elsőt, de nekem annyira horror volt az első, hogy ez maga volt a Paradicsom...Kép És a beöntés sztem kórházi rutin, nem doki-függő, hanem kötelező, viszont vagy betartja a doki, vagy nem. Vagy betartja a szülésznő, vagy nem. Én, igy utólag, hálás vagyok a szülésznőmnek, h emberszámba vett, és nem csinált meg egy felesleges beavatkozást, ami növeli az inkontinencia esélyét. Elsővel erre nem figyeltek, és majd járhatok is intim tornára emiatt...Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,

Ancsi: én is igyekszem minél többet készíteni róla, mert tényleg minden nap más és más a pofikája. Én meg a szoptatós képeket csináltatom most, mert abból van egyenlőre kevés.

Zsanci: érdekel még vitamin meg grapefurit?

Votiv: Isti csúcs jó fej.

Zsebi: Te már rátaláltál arra amit kerestetek?Most már talán jobban tudok segíteni.

Juc: a cd készen van neked ám... valamikor talizhatunk és akkor adnék vagy mutatnék leírást is.

Jövő kedden ugye nincs torna?

Johi

Kép
Kép
johanna1975

ancsi,
na ezt a mesét én is elhittemKépde én mondjuk úgy készültem hogy életem legszebb időszaka lesz a terhesség és legszebb élménye a szülés és így is lettKép
viszont én nem adok arra hogy mi van a nagykönyvben(mert uyge azokat is szakemberek írják).nekünk egyszer azt mondta a gyerekorvosunk hogy a gyerek tudja hogy mi jó neki és mit bír ki!ha ülni akar üljönKépakkor is ha csak 5 hónapos!!!!!ez onnan jött hogy volt itt a védőnő és közölte hogy miért engedem hogy 5 hónaposan üljön a gyerek...én meg mondtam hogy mert nem szeretném kikötözniKépés erre mondta dokink hogy erőltetni nem szabad,tehát ha nem ül magától ne akard hogy üljön de ha ül de még nem kéne hagyd.na ez most jól leírtam,nem baj ha semmit nem értesz belőleKépén se tenném a te helyedbenKép
Vendég

Zsanci: nekem azt monta a szülésznőm, hogy a beöntés itt nem kötelező, ha nem kéred, nem kapsz, ill.szólni kell hogy te nem..
Azt nem is tudtam, h a beöntés inkontinenciát okozhat...
macskanyu

Zsanci, nem ugyanaz volt a szülésznőnk, de miből gondolod, hogy az? A katéteres dologból is látszik, hogy teljesen másképp gondolkodtak, az hogy nálam is katéter lett a vége az nem rajta múlt, nem erőszakolta rám a dolgot, választhattam a megoldások között. De mivel már katétereztek egyszer kétszer Kép tudtam, hogy mit vállalok.

Johi, képzeld még emilt sem írtam neked, hogy kérem az összeállított anyagotKép Kép anélkül meg nem fogunk rátalálni a cuccokra.
zsebi2004

zsanci,
nem ugyanarról beszélünkKépnem ugyanaz volt a szülésznőnk,de lehet hogy másodjára igenKép
mondjuk én kértem volna a beöntést ha nem kapok,nekem elötte nem volt hasmenésem meg semmi de örülök hogy az azért elötte kijöttKép
katéter nem kértem volnaKép
Vendég

Gigi, teljesen értelek!! Kép még azt is mondta a doki, mikor mondtuk, hogy mosolyog, hogy majd 3 hónaposan köti össze a külvilágot a kis fejecskéjével, szóval nem tudatosan mosolyog. aha! mikor reggel van, odamegyek az ágyához, és többször sziázok neki és mosolyog! meg mikor kimenőn vagyok és hazaérek, mosolyog. naúgyhogy...

ancsipancsi

Ja és Brúnó 3 órája alszik, ja mert, hogy itthon vagyok meg ő is itthon van Kép Kép

Vagy fel sem tűnt senkinek, hogy mennyit pofázok itten munkaidőben Kép Kép Kép
zsebi2004

zsebi,
én nem tudtam mit vállalokKép valszeg ezért nem "pattantam" le a szülőágyrólKép
Vendég

És én Votiv-párti vagyok oltás ügyben!!! Kép Kép Igaz, hogy csak azoknál hozza ki az autizmust, akikben megvan a hajlam, de mi van akkor, ha sosem jött volna ki, ha nincs az oltás...Kép
Vagy, induljunk ki abból, hogy hulljon a férgese??? Kép Kép
Csak hangosan gondolkozom...
És én is csak azt tudom csinálni, hogy később adatom be az oltást, nem tom, hogy van e különbség, de az én lelkem azért nyugtatja...És, amit Votiv mesélt, azokról, akik "súlyos" zavarokkal küzdöttek, amig ki nem vezették belőlük az oltást...nem tom...szóval nem tuti ez sem...és ha előveszem a paranoiásabb agyamat, már csak egy lépés, és ott vagyok, hogy mi van, ha nem csak ezeket a szarokat nyomják belénk???? Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs!
nem a beöntés, hanem a katéter...az egyik elől segit, a másik hátul...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Tatonka az a háti hordozó márkája
Kisünnek van és még sokaknak fáj a foga rá! Kép

Rec, hát ti is hiányoztatok!

votiv 8)
votiv

Zsanci! csodálkoztam is, hogy lehet beöntéstől intkontit kapni Kép . érdekes, de nekem a dokim mondta a szülésznőnek, hogy ne adjon beöntést, aki viszont szeretett volna adni Kép (habár a doki a borotválásra is azt mondta, hogy jó az úgy, ahogy én házilag megcsináltam, de Vera szépített rajta Kép )

Zsebi! én is mióta itt verem a nyálam, mert alszik a ded. utána meg hazajön apa egész heti vidékesdiből (lehet, hogy Votiv férje meg majd most fog elutazni? Kép ) és megyünk sétára

ancsipancsi

Egyébként meg valahol olyan bosszantó, hogy ennyire elbarmolnak dolgokat, és egy rutin művelettől (beöntés, katéter) jobban tartanak a nők mint magától a szüléstől.

Mondjuk a másfél órával a szülés után tényleg durva, én reggel szültem és este 7kor még mindíg nem tudtam pisilni -ittam is napközben - , már nagyon szenvedtem, sehogy nem volt jó, már kipróbáltam minden természetes módot Kép amit mondott, tehát azért nem rögtön ezzel indított a szülésznő.
zsebi2004

Gigi, Zsebi!
Bocs...Kép
Zsebi!
nem gondoltuk, hogy otthon vagy...arra gondoltunk, hogy ma inkább minket választottál...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsebi ez az Kép hogy én is jobban félek a katétertől, mint bármi mástól Kép
pedig én a fogdokitól sem félek amúgy... Kép
macskanyu

jaj, ez olyan jellemzo!! mar reg el kellett volna indulnunk, es B alszik, mint a bunda... maskor meg...KépKép

Coolio
recca

Johi!
gfmag mindenképp érdekel, csak nem tudtam irni, pedig gondoltam már, hogy msn-en megkereslek.

És:
Irtó nehéz anyának lenni!!!!!!! Én pl. félek a bogaraktól, mert olyan húlyén zizegnek, de most bejött egy büdösbogár és ZIZEGETT, de Igi ott ült mellette, igy kénytelen voltam vhogy eltűntetni, de sehogy nem ment, jözben idebüdösitett, igy kénytelen voltam felporszivózni....grrrr

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
ha csak rajtam múlna akkor minden nap itt lógnék Kép Kép
zsebi2004

zsebi,
én azt hittem azért dumálsz itt ennyit mert megköszönték az eddigi munkádatKépés én is azért vagyok mert gyerek durmolKép
és amúgy is mindenben egyetértek veledKépverának egy pluszKépmég megvárom amig proone szül és jól kifaggatom a szülésznénijéről és akkor eldöntöm és szólok neki hogy majd vmikor szülnékKépnehogymá' késő legyen mire terhes leszek és ne tudjon elvállalniKép
Vendég

Blaye!
Mi pont a heten rendeltunk az Interstortol egy Hauser uh parasitot (maci alaku!), 9790 penzert. Igaz hazhozszallitas +800, de vettunk meg mas akcijjas cuccot is, igy megeri nekunk. Egyebkent lehet kapni naluk Solac pingvinest is. Mi azert dontottunk az elobbi mellett, mert van benne ionizator is.
Nezd meg: http://interstore.hu/?page=9&uid=EcimF0aNAbj9z2tZ

A korhazi szobaban nekem is az ejszakai feny hianyzott, ezert hozattam be a ferjemmel azt amit most itthon is hasznalunk.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nekem is kórházfóbiám van, de besz@ri is vagyok, pedig én is álmodoztam ám otthonszülésről. Kép

Meg Recca
én nem mondtam, hogy ne beszéljünk az ilyen problémákról, hogy magas az ágy stb, mert szerintem ez is fontos, főleg, hogy annak az ágynak a háttámla állítása életveszélyes! Csak amit írtam, azzal azt akartam érzékeltetni, hogy más H-ban mennyivel borzasztóbb a helyzet. Egyébként sztem (bár nem jártam sok kórházban, de a szülőszoba c. műsorban mutattak egyet-kettőt) van még jó kórház Mo-n, ami hasonló színvonalú, vagy akár még jobb.

És egy kórház színvonala nagyon sokban függ az adott kórháztól, szóval nemcsak a magyar eü hibája, vagyis végül is az eü hibája olyan szinten, hogy ugye nem tud egységes színvonalat biztosítani, holott én nem egy kórháznak fizetem a biztosítást, hanem a központnak és milyen dolog az, hogy ekkora különbségek vannak és én még esetleg válogathatok, de mondjuk vidéken nincs ennyi választási lehetőség. Meg ugye mindenki nem szülhet a Szent Imrében, mert nem férnének el. Kép Kép

Meg Kisün én még nálad is önzőbb szociopata vagyok, mert annak ellenére, hogy itt a topikon mindenki lebeszélt az egyágyasról, hogy jól jön a szobatárs, mert lehet kivel beszélgetni, meg segít stb. én azt mondtam, hogy nekem egy ágyas kell! Kép Főleg olyan problémák miatt, amit Zsanci írt (mosdó Kép), meg, hogy engem ne zavarjon senki, mert biztos le leszek strapálva a szülés után és pihenni akarok majd és elég lesz ha az én gyerkőcöm sír, meg én se zavarjak senkit stb.

Votiv

Hát ez nagyon tetszik ez a helyszínelő! Kép Kép Bendi egész nap helyszínel, most épp a fürdőszobát közelíti, ott a lefolyó a kedvence, azt akarja mindig megvizsgálni. Kép

ruz
ruzicsky

Zsanci eseménydús a délutánod Kép

nem vagy te kicsit Bogaras? Kép

És most képzeld el, amint ott zizeg a porszívóban..
macskanyu

macsek,
na azért félni nem kell tőle csak kellemetlenKépén amúgy a beöntéstől voltam ennyire kész,azaz akartam hogy kijöjjön a cucc de a másik oldalon rosszul voltam a gondolattol hogy belém pupolnak egy liter vizet...és még tartsam is magamba amíg elérek a wc-ig és közben tornázzam le magam a vizsgálóról......és már fontolóra vettem a hashajtótKépaztán elkéstem veleKépde nem baj mert tényleg meg se éreztemKépaztán viszont spuri voltKép
Vendég

ruz, mint mar irtam fentebb: en teljesen egyetertek veled!Kép meg mindig.Kép a kerdes nem feled iranyultKép

Coolio
recca

Gigi Kép sajnos vizuális tipus vok Kép
macskanyu

ruz,
éljenek a szociopaták!!!!én is az volnékKép
és éljenek az egyágyas szobák!!!!!
Vendég

macsek,
te bajodKépén meg vizuálisan nosztalgiázomKép
Vendég

Dora: nekem ez eszembe sem jutott, hogy behozassak éjjeli fényt, pedig mennyivek jobb lett volna, így a pelenkázó fölötti lámpát kapcsolgattukKép Látjátok, 3 gyerek után is van mit tanulni!!!KépKépKép
Szerintem van olyan, hogy jobb a beöntésKép

Mindkét kissrác alszik, nagylány csendben szinez és meg pihenek itt veletekKép

pocakpacni

pocak,
akkor jöhet a 4.:o????????????
Vendég

Nekem is volt amúgy katéter, de akkor amikor kaptam epidurált, egy-két órával később mondták, hogy akkor most pisiljek. Ágytál alám, ott állnak fölöttem, mondom így nem fog menni. Aztán kimentek és akkor sem ment, és akkor bedugta a szülésznő a katétert, de ugye epidurál miatt ebből semmit sem éreztem. Kép Szülés után viszont szintén mondta a szülésznő, hogy pisiljek, nem ment akkor sem, de akkor nem katéterezett. Kép
Nem tudom miért. Később mikor a szobában voltam már, (4-kor született Bendi és úgy éjfél volt már), jött a nővér és kérdezte, hogy voltam-e már wc-n, mondtam igen és ennek ő nagyon örült, úgyhogy addig nem is zaklatott ilyenekkel senki.

ruz
ruzicsky

A beontes nem volt olyan veszes, mint gondoltam. En mar az ujfajta? kimeletesebbnek mondott szacsissal kaptam. Vicces volt, mert a korhazba erkezes elott 4 oraval meg a Trofeaban zabaltunk, megkaptam a beontest es utana meg azt is ki kellett birnom, hogy a doktorno az uhfejjel korbemasszirozta a hasamat...Kép Na, azutan volt spuri!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!Jó ideje olvasgatlak Titeket és olyan jó újra élni a bent töltött napokat,mivel rutinos szentimrés vagyok !Én is orvosfüggő vagyok,a kórház másodlagos volt.Először 12éve szültem,akkor még nem ilyen"luxus"körülmények voltak ám?!De az orvosomon rengeteg minden múlt,elsősorban a hozzáállása.Többek közt az Õ érdeme az IKEA szoba is!Éppen ezért amikor tavaly nyáron "ottjártam" nagyon jó meglepi volt a mai állapota.A szülőszobák,a gyerekágyasok stb.Én 1ágyasban voltam,de nem mennék újra.Igaz 4napig a vajúdóban voltam és sok pocakossal jóban lettem,de azért az még is más,hogy csak a folyosón lehet eszmecserézni a bébikről./Mert a csecsemősök tényleg nem olyan profik,mint a szülészeti részen dolgozok./Ami a sokadik szülést illeti,legalábbis nálam:1.:10óra,2.:2óra,3.:20óra,pedig mindenki azt mondta,hogy 10percessel irány a kórház.Egyszó,mint száz szerintem csúcsszuper a Szentimre és Bálint Sándor!Üdv.:Gabi

petergabi

Gigi: hogyne, remélem ikrek lesznekKépKépKép

pocakpacni

ruz,
te bennfentes,teeeeeeeeeeeeeeeKépmondjuk én nem akartam vona szülésre fájdalomcsillapítot(epidurálisat),de a katéterezéshez megfontalondó a következőnélKépmondjuk mire én odáig jutottam hogy most lőjenek fejbe akkor mondta a szülésznőm hogy ha akarok kaphatok egy kis nospát??????de mire kaptam volna repedt a burokKépígy arról is lemaradtam...nem minha használt vona,egy sima mensis görcsre merisztin kell legalább de a gesztus szép voltKép
Vendég

Macs: fogadjunk, hogy én vizuálisabb vagyokKépKépKép

pocakpacni

Sziasztok!

Jézusom, hogy tudtok ennyit írni?Kép

Gabi!

Üdv közöttünk!Kép

Azt nem tudja valaki, hogy szülés után miért nem tud az ember pisilni vagy miért nem érzi, hogy kell? Kíváncsi lennék rá, ha már így körbejártuk a témát!Kép

Képzeljétek! Timi visszatért a köpködéshez etetésnél! Mit csináljak??? Minden kanál kaját a képembe köpköd, nekem meg úgy kell visszafognom magam, pedig tudom, hogy nem szemtelenségből csinálja!Kép Arról nem is beszélve, hogy így nem is eszik! Ötlet???Kép

Más kérdés! OFF
Tudtok valahol olcsón szénmonoxid szűrőt?

ILdi
ildi76

pocak,
magamnak se kívánnám nem hogy nekedKép

gabi,
üdvKépjól értelmezem 1. gyerek 10 óra második gyerek 2 óra harmadik gyerek 20 óra?????? és ez az első fájástól számítottad???na jó,gyerekek,harmadikat lehet hogy kihagyomKépmásodikra meg kiveszek vmi albit aH- közelében mert két óta alatt ha útépítés van a budafokin be se érünk az első fájástól számítvaKépnem hogy fürdeni meg...Kép....(mit írjak,jucKép????????????)
Vendég

ildi,
nem tom,de ezt is megkérdezemKépén most mindet megkérdezekKép
Vendég

Gigi, Kisün, Votiv,
én is dokim miatt lettem szentimrésKépKép

Én Reccaval egyetértek, a mi H-unk klasszissal jobb mint a többi, de azért elmondhatja Ancsi is a panaszait, nem kell feltétlenül nyavalygásnak titulalni, hiszen császár után biztos nehezebb volt neki, mint "sima" szülés utan.

Én eddig minden korhaztol irtoztam, de amiota ismerem a szentimrét, már nemKépKép Egy-két aprosagtol eltekintve elégedett voltam a szobávalKép

Zsanci,
hat ez az! én sem értem akkor a pozitiv-negativ gondolatok általi befolyasoltsagot... (na, ezt jol leirtamKép

KépKép
fibi

fibi,
jóhogy elmondhatja,azért vagyunk,neeeem?és mindenkinek más és más a problémaKép
Vendég

éjjeli fény:
nálunk az éjjeli fény nem működött, de nem is zavart minket, viszont utsó előtti éjjel bejött egy csecsemős, és közölte, hogy KÖTELEZÕ égnie vminek éjjel, és ha nem műkszik az, kapcsoljuk fel a nagyvillanyt, ami az ágy fölött van, és az irtó világos, tehát igy "aludtunk" két napig...Kép még egy rossz emlék...KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?