A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

anyóstól meg nem lehet megszabadulni...ma már reggel itt volt,és délben megint jön...lekophatna legalább 7végén...gyerek remélem megint a kendőben lesz és a vén banya meg hamar elhúz!
Ha ide mer akkor is jönni, mikor párom nincs itthon meg mikor 10napig nem lesz,én kizárom, az tuti!Persze vannak kulcsai,mert múltkor wc miatt nem tudtam beengedni,azt jött befelé magától...
de bennehagyom belülről a zárban a kulcsot és nem engedem be!még a függönyt is behúzom,mert legutóbb az ablakon leselkedett...ebben a boszorkányban semmi tapintat nincs...
megőrülök tőle...
zsofy

Sziasztok
még vagyok, nem tudom, pontosan mikor kapcsolják ki a netet...
Nagyon aranyosak vagytok, remélem, néha azért tudok írni nektek (hugoméktól, vagy kávézóból) és persze minden sms-t szívesen látok, és én is üzenek majd, hogy mi a helyzet velünk.
Költözés közben a gyerek a legkevesebb amúgy, Tamónak még mindegy, hol van (csak a cici ott legyenKép) Kevin meg kalandnak fogja fel a dolgot. Alig bírtuk neki múlt héten elmagyarázni, hogy nem most megyünk másik lakásba, hanem majd jövő 7en, ha itt lesz a néni meg a bácsi, akiknek "odaadtuk"Kép ezt a régit.
Inkább a cuccok összedobozolása nyomaszt (bár lesz segítségem) meg hogy nehogy elássak valamit mélyre, vagy elküldjem a házba, ami mégis kell az albérletben.
De hát egyszer vége lesz ennek is.Kép

Amit még mindenképp le akartam írni: remélem, mire újra leszek, Zsuzskának is albérlő költözik a pocijábaKép nagyon drukkolok neki(k).

üdv
p
penna

Jucc, nagyon köszi a kuponokat, biztosan elmegyünk, hacsak a dokibácsi azt ne mmondja hogy szigorú fekvésKép

Nagyon sokat keményedik a hasam megint, pedig igyekszem rendesen feküdni pihenni, de hiába. Az idegtől vanKép Tegnap lehozattam öcsémmel a babaruhákat, és azt válogattam egész este. Jó volt újra kézbe venni a pici rucikat, meg elfelejteni a gondokat, és örömmel várni a kisjövevényt....
De az éjszakám az szörnyű volt. Vmi ilyesmi hogy fél óra alvás, fél óra forgolódás, légszomj, pisilés, fél óra alvás stb. És amiket álmodtam hozzáKép brrrr. Nem is akarok aludni.

sírni nem sírok, de jó volt kibőgni magamból a feszkót...de nincs jókedvemKép A párom se volt itthon se tegnap, se ma, sőt ezen a héten csak csütörtök délután találkoztunkKép KegyetlenKép Utálom hogy ennyit dolgozik, és még így se elég a pénzünk semmmire. Ezért akarunk menni Pestre, minél hamarabb...

Szerettem volna írni: Uxinak hatalmas gratula!!!!! ÍrigylemKép Jó lenne már ott tartani, és egészséges kishugit szülni BencénekKép

Puszka, legyetek jók...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Falina! Ha jó a katicás, akkor tényleg irány a brendon, amit Annamammi ajánlott, egyébként pedig Westend I. emelet, a vízesés felőli oldalon, a mozgólépcsőnél van egy Samsonite bolt, ott rendeltem.

Kép

Kép

Kép
bodza

annamami, Bodza,
koszi a valaszokat!
En zsirafos parti vagyok, mint Zsofi. Kép
falina

Sziasztok!

Jucc!Kép

Szegény Gergő!Kép Úgy látszik, ez a második gyermekesek átka! Mit értesz az alatt, hogy nem sima megfázás? Van olyan, hogy nem vírus, vagy baci okozza? Bubusnak zöldessárga trutyi jön az orrából. Az rossz? Bocs, ha gusztustalan.

Már engem is felcsigáztatok a Samsonite táskával, még szerencse, hogy most nincs rá pénzünk. Kép

Penna!Kép

Nem irigyellek. Költözés két babával...Kép De jó lesz, ha túl lesztek rajta. Mostmár én is örülök, hogy megcsináltattuk a parkettát, pedig akkor nagyon tele volt vele a hócipőm.

Uxi!

Nekem eleve azt mondta a dokim, hogy a legnagyobb Tenát vigyem. Te melyiket vetted?

Dudukly!

Boldog szülinapot! Isten éltessen sokáig! (Füled érjen bokáig.Kép)

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Nyúlné!Kép

Nagyon macho a Kisnyúl!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hihihi, érdemes megnézni!
(kicsit csúszik a kép a hangtól, de jó)

http://invictus.elte.hu/images/temp/vigyori.wmv
http://invictus.ele.hu/images/temp/ajulos.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

2. linkből elTe t-je lemaradt!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

mai sétánk üvöltéssel kezdődött, de aztán sikerültKép

Kép
Kép
Ne higgyátek azt, hogy állandóan ugyanabba a ruhába öltöztetem és nincs neki másik, ez csak egy nagyobb "sétálós" ruhája, ezt csak a sétáláshoz adom rá és ki is szoktam mosniKép!

Zsófy és Lilla (11+3)
zsofy

Zsófy, nagyon irigylem ezt a rózsaszín csíkos együttest!!!! Ha kinövi Lilla, és el akarod adni, gondolj rám lécciKép

Tündéri kislányod vanKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi,
oké,nektek adom akkor majdKépÍrd meg a cÍmed és majd küldöm!Lilla nemsokára kinöviKép
de a te babádon majd "tovább él"Kép

angelface@freemail.hu
Zsofy
zsofy

Zsófy,

Nagyon tetszik ez a csíkos sapka Lillán! Kép Már a múltkor is akartam írni. És azt is, hogy köszi a kérdést, Beni már jól van és Dani sem kapta el.
Meg még azt is, hogy te ajánlottad a www.egyszervolt.hu -t. Mi már ismerjük régóta és tényleg nagyon jó. Beni szereti. Amúgy meg hihetetlen, hogy 4 évesen milyen jól kezeli az egeret. Lehet, hogy amiatt, mert az anyja netfüggő Kép Kép Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Judit,
Gergőnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Göndörzsóf!
Bubusnak szintén!

Ezek a picik olyan hamar regenerálódnak, remélem nem viseli meg egyik babát sem!

Dudukly!
Boldog szülinapot! Kép Kép

benianyu

Miután nincs itt senki és magamat szórakoztatom Kép, felteszek egy csíkos képet én is.
Bár Benin kicsit sok a csíkos nadrág és a csíkos garbó együtt, de ő választotta és nem akartam vitatkozni vele. Itthonra mindegy. Kép

Kép

benianyu

FalinaKép

Ma rohantam ezerrel, de a soroksári Auchanban lévő táskaüzletben mintha láttam volna zsiráfos tatyót. Katicás tuti volt, de a szemem sarkából mintha zsiráfosat is láttam volna. Egy percem sem volt sajna beugrani, de szerdán megyek arra a tisztítóba, ha gondolod bekukkolok, és megkérdezem, hogy van-e.

Gyönyörűek a babákKép Olyan jó ide bekukkolniKép

Bocsi a belepofáértKép
Sü_ti a téliektőlKép
sü_ti

Dudukly,
sokszor Lilla is csak panaszkodik,akkor én is hagyom sÍrni, mert olyankor nem is igazán sÍr, inkáb nyekeg...nyökög...ezek hangutánzó szavak ok?Kép

Benianyu,
kösziKép azt az anyukámtól kapta a csÍkos sapkát és csodák-csodája, attól az egytől nem ordÍt, ha ráadomKép
A fiúk nagyon szépek, Beninek tökszép haja és szempillái vannakKép meg persze az egész srác nagyon klasszKép
ha 20 évvel fiatalabb lennék...KépKép akkor 2 éves lennék és Beni tojna rámKép

én is dobok egy fürcsi utáni képet a hippi manórólKép
Kép
zsofy

Nagyon szépek a babák!

Zsófy!
Lilla nagyon csini a sétálós rucijában!
Petinek is van egy sétálós rucija, ami jó meleg, elöl nyitható, így könnyű ráadni, és én is szoktam mosni:-) pedig aki csak a babakocsiban látja tuti azt hiszi, hogy nincs másik ruhája a gyereknek. de kit érdekel, minek vegyek belőle többet, amikor napi max.1-1,5 órát van rajta és akkor is egy csomó egyéb gönc tetején?Ja és mivel termo a centrifugából kivéve már majdnem száraz is.

Benianyu!
Nagyon helyes Beni Danibabával. Jól mutatnak együtt.:-)

Dudukly!
Boldog születésnapot! Pálma édesen alszik így hason, és hogy felhúzta a lábait!

Nyúlné! Kisnyusz is nagyon édi, és úgy tűnik nyugodtan tűri a pelenkázást.

Petike ma szinte óránként lógott a cicin. Azt nem tudom, hogy mikor mennyit evett, mert nem voltunk mindig mérlegközelben. Na mindegy, azért remélem éjjel nem kel majd óránként!

Viki és Petike, aki tegnap volt 6 hetes

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Ez nem mi napunk volt. Azt ugye írtam, hogy Bubus náthás. Ehhez még hozzájött, hogy Gergő hányt, nekem meg kisebb mellgyuszim lett.Kép Olyan hülye vagyok. Ugye én úgy szoptatok, hogy ha újra kér, akkor ugyanazt a cicit adom vissza neki, és min. két óra múlva váltás, ha alszik, akkor mikor felébred, a másikat kapja, ha min. két óra eltelt. Nos tegnap 3,5 óránként ébredt, tök jól aludt egész nap, én meg este elrontottam, hogy melyik cici jön. Na persze bekeményedett, meg fájt is kicsit, de én hülye, azt gondoltam, már volt ilyen, majd a következő szopinál kiszopja, és nem fejtem ki. Ma egész nap pocsékul voltam, délután, mikor rázott a hideg, megmértem a lázam:38,1. De jó.Kép Gyorsan meleg zuhany, masszírozás, kifejés, majd szopis tanácsadó felhívása. Minden szopi után 15 percig kell fejni mindkét cicit. Már előre örülök az éjszakának.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja és majdnem kimaradt, pedig ezzel akartam kezdeni! UXI! GRATULÁLOK! Látod többen is mondtuk Neked, hogy nem kellmár sokat várnod a babádra, és tessék! Szóval jó egészséget és sok tejcsit, és mielőbbi hazatérést a kórházból!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zsófy,
Akkor lehetnél 18 évvel fiatalabb és lenne esélyed Beninél. Kép Kép Bár neki Panka tetszik az oviban. Kép

Viki,
Daninak is egy overallja van és én még nem is mostam. Mert ma voltunk lent még csak harmadszor és még alig volt rajta. De majd fogom én is. Kép Teljesen felesleges többet venni, szerintem is.

Zsóf,
Jobbulást neked is és a gyerkőcöknek is! Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Korán keltem, hogy megregeliztessem a kicsitKép. Persze ő boldogan szundikál, én meg nem bírok visszaaludni.

Érdemes megemlíteni a családi ünnepeket, egy csomó gratulációt lehet besöpörniKép. Aranyosak vagytok.

Zsófy! Olyan cuki Lilla ebben a cuccban. Nekem a helyre kis kendő tetszik az álla alatt. Nyugodtan mondhatod, hogy van 2-3 egyforma szerkója, mert ehhez ragaszkodik (kiskoromban nekem tényleg volt ilyen pólóm, amiből anyunak 4 db-ot kellett vennie, mert még a mosás erejéig se voltam hajlandó megválni tőleKép). Pelusügyben meg teljesen egyetértünk. Te beneveztél ebbe a liberó klubba? gyűjtöd a figurákat?

Benianyu! Helyesek a srácok, a gyerekek öltözködési stílusa meg külön fejezet. Főleg, amikor már "akaratuk" van (lásd feljebb). De nekem tetszik ez a csíkos-arzenál Kép.

Falina! Ha nagyon bepöriztél a táskára, én a pólusban a samsoniteboltban láttam kirakva zsiráfos és pingvines hátit is. Megnéztem az árakat, többféle típus van, szerintem ne rendelj katalógusból, ott végig lehet "tapizni" őket, én nem tudom a 13 és a 23 ezer forintos között milyen különbségek vannak (az olcsóbbnak kereke is van...).

Viki! Köszi, persze nem így alszik, csak fürdetni készültem és leraktam, ő meg bealudt. És a Te kisfiad? Miért nem látjuk?

Zsóf! Kitartás, és gyorsan gyógyítsad meg a cicit!

Legyen szép a hétvégétek!

D
dudukly
Isaszeg

Zsuzsófi!

Először is neked irok gyorsan....
Ne izgulj, az én uh- eredményeim is változóak voltak...volt hogy 7-10 nappal is hátrébb soroltak szülésre mint eredetileg....Végül 4 napot ráhutunk az eredeti időpontra és 3050 grammal született meg Léna(akárcsak Benianyu babájaKép) tök egészségesen....
Úgyhogy próbálj megnyugodni, bár tudom ez igy nehéz....
Tényleg nincs senki akitől kölcsönkérhetnél???
Esetleg a munkahelyeden fizetéselőleget???
Bankszámláról A hitel???

Lányok!

Megjártuk a Heim Pál csipőszűrését is és megdöbbentő eredményre jutottunk...

Amig a kistarcsai kórházban II.b és II. c lett a csipőja( az ortopéd doki szerint II.c nél kapásból Pavlik kengyelt adnak, mert ez már az un."kritikus csipő"), addig az ortopéddoki I.b-t és IIa.-t állapitott meg...KépKépKép
Na ezt kapjátok ki....
A doki mondta, hogy azért hivott be( van 1 évben 10 ilyen eset, amikor nem értenek egyet a uh-s dokinővel), mert II. c-nél már nem mozog a csipő a fizikai vizsgálaton és nem akarta elhinni hogy Lánának II.c-s a csipőja amikor a fizikai vizsgálaton meg tök negativ....
Na ugyhogy ő azt mondta hogy terpeszpelus csak éjszakára...és 6 hét mulva kontroll....

Mi meg arra jutottunk a házi dokinénivel, hogy ha már mdegszokta Lána a terpeszpelust akkor maradjon rajta nappal is, és akkor mindenkinek igaza van...

De azért k....va jó, nem???

Zsófy!

Jaja, a lányaink tényleg játszhatnának egy karatemeccetKépKépKép
Mondjuk a te vasgyúró Lillád valószinű leteperné seccpecc az én kis 4,5 kg-os kis NyafikámatKépKépKépKép
De azért olyan muris, úgy nevetek mindig, főleg éjjszaka, amikor csak hallom a szuszogást és látom a kis kezét ahogy hadonászik, karatézik és mocorog a takarójaKépKépKépKép
Olyan édi....KépKépKép

Viszont Léna még mindig nem mosolyogKépKépKép
Csak néha álmában, meg talán egyszer a pelenkázón elmosolyodott, de szerintem az csak spontán volt....szeret a pelenkázón lenni....és ki is mondta a masszirozást????
Na Lénácsak meg a csipőtornát komálja nagyonKépKépKép
Akkor mindig olyan mintha épp mosolyogni akarna...tényleg csípi...

Mea!--------------LÁNYOK!TEJCSIHELYZET!!!(akit érdekel)

Köszönjük az érdeklődést, jól vagyunk...
Tegnap kezedtt visszatérni Léna étvágya, kb 3 szor evett ujra 100ml-ket...
Viszont az elmúlt pár nap "evéssztrájkjából" kifolyólag kb fél liter tejcsi várja a fagyasztóban hogy bevégezze pályafutását Lánácska gyomrábanKépKépKépKép
Komolyan olyan jó nézni, ahogy sorakoznak a tejeszacsik a fagyibanKép(remélem nem vagyok tapintatlan, hogy ezt neked irom)

Most ugy áll a helyzet, hogy talán pont elég a tejcsiKépKépKép
Egyik etetéstől a másikig 2 ciciben (3-4 óra alatt) termelődik 100ml....

Ja és képzeld, hihetetlen, de nekünk még a programunk is ugyanazKépKépKép
Tegnap lámpavásárláson voltunk a Praktikerben, ma meg a Kikába megyünk szintén lámpaügyben...kicsit muris, de nekünk az uj házban kereken 0 db lámpánk van, csak a villanykörték lógnak gusztusosan a lámpák helyénKépKépKépKépKép
Mi vittük Lánát isKép, bevágtuk a bevásárlókocsiba és ő békésen szunyált...vittem egy adag tápszert, amikor felébredt abból kapott, mire hazaértünk dupla idő alatt dupla adag tejcsi termelődött, már kellemetlen volt a cicimnek...KépKép, úgyhogy ismét gyarapodott a fagyiállományKépKépJó lesz majd amikor el kell mennem valahová és apának kéznél lesz a kajaKépKép

Nálatok mi ujság??
Kapjátok még a tejcsit???

Göndörzsóf!

Képzeld, mi is köhécselünk, prüszkölünk, szörcsögünk...el is vittem a dokinénihez, de nem mondott semmi extrát...
Azt mondta menjen a párásító, megnézte a torkát, de nem látta pirosnak..., meg felirta a Cebion cseppeket(C-vitamin), és azt mondta, hogy tengervizes orrsprayt fujjunk az orrába és szivjuk ki...
Úgyhogy mi nem kaptunk gyógyszert....

Rókica!
Elárulom, hogy Lána is furi hangokat hallatKépKép alvás közben...pont mint ahogy leirtad és főleg hajnalbanKépKépKéphörgés, szörcsögés, nyöködés és társaiKépKépKépKépKép

Tudod , mit akartam kérdezni???
Multkor irtad, hogy Zsuzsát a villamoson cumisüvegből anyatejcsivel etetted???
Az anyatej nem romlik meg útközben a sok rázkódástól????
Mert amikor az Ikeába vittem egy adaggal szerintem megromlott mert úgy "összetúrósodott"!
Vagy már nem volt egészen friss a tejcsi, azért???
Mi a tapasztalatod???

Na megyek valamit falni reggelireKép

Jujj és a lényeg!
UXI!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépGRATULÁLOK,GRATULÁLOK,GRATULÁLOKKépKépKép

Már tényleg alig vagyunk akik még nem szültünk...

Annamami...véged,,,,,lassan itt a te időd isKépKépKép

Megann 6+4

Kép

Kép
megann

Megann Kép

Örülök,hogy ilyen jó a kedved és a tejtermelésed is "beállt"végre...szegénykém,megszenvedtél érte!Kép
Jaja,most én vagyok lassan finishben!KépKépKép
Már alig várom,hogy szülhessek!KOMOLYAN!Kép

Dudukly Kép
KépKépKépNAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!KépKépKép

Szoptatós mamák,ti esztek tejet vagy tejterméket????
Mert állítólag attól fájhat a baba hasa sőt kiütései is letehnek????
De akkor mit reggelizik egy szoptatós mama??!

annamami
38+ KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép)
annamami

Sziasztok!

Képzeljétek, ma Bubus rámmosolygott.Kép

Bubus, Gergő és a cicim is jobban van.Köszi mindenkitől az együttérzést.

Annamami!Kép

Hajrá!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Dudukly! Íme Petike:KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Annamami!

Én nem iszom tejet, de sajtot és joghurtot eszem, persze nem töménytelen mennyiségben, de napi 1-2 joghurtot megeszek és a szendvicsbe egy-egy szelet sajtot. Egyelőre semmi gondot nem okozott a babának.

Szorítok, hogy mostmár nemsokára Te is babázhass!!!

Viki és Petike aki ma 6 hetes és 2 napos

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann!

Örülök hogy rendeződik nálatok a szopihelyzet. Kép Kicsit meglepődtem a tejkérdésen, szerintem a rázástól nem lesz semmi baja a tejnek, és mivel Zsuzsa nem finnyás a hőmérsékletére, ő boldogan beszlopálja szobahőmérsékleten is. Persze van olyan hogy föle lesz, szétválik egy zsirosabb réteg és odaül a tetejére, de ha szobahőmérsékletű, akkor kicsit megrázom és felolvad.

Viszont az amcsi fórumon olvastam egy olyan anyukától, aki azt irta, neki nagyon hamar megromlik a teje, hűtőben is. De nemcsak úgy, hogy fölösödik (mert az normális) hanem savanyú is lesz. Állitólag ez is egyéni, hogy kinek a teje meddig áll el. Valami enzimnek a szintjétől függ.

Szopi nálunk:

Zsuzsa tegnap este megint nem volt hajlandó elfogadni a mellemet, és azt hiszem, rájöttem miért. Nem pont cumizavar, mivel az elejétől kezdve azt nem értettem, hogy a mellemből jobban jön a tej mint a cumisüvegből, akkor miért az kell neki? Hát pont ezt a baj, hogy a mellemből olyan iramban ömlik a szájába, főleg mikor beindul ez a tejleadó reflex, hogy fuldoklik rajta, állandóan lecuppan a mellemről és vissza kell rakni, és ilyen klikkelő hangokat hallat mikor szopik, ami állitólag szintén azt jelzi, megtöri a vákumot, mert túl gyorsan megy neki a tej. Ez mostanra odáig fajult, hogy úgy kell őt becsapni, hogy bedugom a cumit/cumisüveget a szájába, azt elkezdi szivni, és gyorsan lecserélem a mellemre. Ha szerencsém van, akkor rácuppan és elkezdi azt szivni, de általában nem ez történik, hanem az, hogy elkezd irtózatosan üvölteni. Kép Igy telnek a szoptatásaink.

Úgyhogy a túl sok tej ugyanolyan nagy probléma mint a túl kevés tej. Kép Borzasztó látni, hogy amivel eddig megnyugtatta magát, az most frusztráció forrása, nekem is meg neki is.

Azt olvastam, hogy ha sok a tej, ezt a baba azzal jelzi, hogy
- fuldoklik, nyeldekel, levegőt kapkod
- lecuppan a mellről
- ráharap hogy elállitsa a tej folyását
- kattogó hangokat hallat szopás közben
- sokat bukik és sok levegőt nyel
- időnként nem hajlandó szopni
- egyáltalán nem szeret komfortszopizni
- vizes, folyós széklete van

Ezzel együtt mivel túl sok a tej, arányában több első tej van, tehát arányában több hig tejet kap a baba, amiben több a tejcukor, hasfájósabb lehet tőle.

Szóval most abba kell hagynom mindennemű fejést (amitől félek), és megvárni amig lecsökken a tejem az ő igényének megfelelő mennyiségre. Addig is próbálni szoptatni, ha kell folyásnak felfelé (hogy az ő torka és szája a mellemhez képest feljebb legyen, hogy jobban tudja szabályozni, mennyi tej folyik a szájába.

De hát ez igy elég macerás és lehangoló. Kép Annak örülök, hogy egyáltalán még valahogy rá tudom venni a szopizásra.

Szóval ez a szoptatás ez nem egy könnyű dolog. Ha nincs tej, az a baj, ha van tej, az a baj. Nem tudja bekapni a mellbimbót, vagy nem az én mellbimbóm kell neki hanem a műanyag.

Lehet, hogy már nem fogom bánni ha elérkezik a 6. hónap és vége a szopizásnak. Ha jól működik, akkor élvezem, de igy annyi frusztráció jár vele, hogy ha nem ez lenne neki a legjobb, lehet átállnék a cumisüvegre.

Bár lehet tévesen gondolom, hogy tápszerrel kevesebb gond lenne. Csak más. Ezzel vigasztalom magam.

De nem értem, hogy akik leadnak tejet, hogy csinálják???

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hú, de vártam ezt a napot! Férjem elutazott Balázzsal ma délelőtt, és csak holnap este jönnek haza. Mondták, hogy ők nem bírják ki, hogy karácsonyig ne menjenek a nagyikhoz, de én Gergővel nem akarok most utazni. Olyan nyugis baba, minek rontsam ezt el?
Szóval nyugi van, ha a takarítással megvagyok, akkor pihizhetek végre! Persze Gergő együttműködésére is szükség van ehhez!

Õ egyébként jobban van, de néha muszáj leszívnom az orrát, mert úgy érzem, fuldoklik. De egyre kevesebb jön le neki, remélem, tényleg hamar elmúlik!
Zsóf Kép Dokink azt mondta, hogy ha vizes orrfolyás van, az sima megfázástól van, azt nem vírus vagy baci okozza, hanem a hideg, vagy huzat. Elvileg azt el sem lehet kapni. Ha zöldes, vagy sársás a trutyi, akkor azt valahonnét elkapta a gyerkőc. Ez persze nem jelenti azt, hogy nagyobb lenne a baj, de nem árt odafigyelni, mert ezeknél lehet szövődmény. De a mieinknél nem lesz Kép

Örülök, hogy jobban vagytok, tényleg nem lehetett jó a tegnapi napotok! A mosolyért irigykedem Kép Pont ma mondtam Gergőnek, hogy úgy várom már, hogy ne csak álmában vigyorogjon! Olyan édes, teli hassal, ha elalszik, megsimizem az arcát, olyankor mindig vigyorog egyet.

Dudukly Kép Kicsit lemaradtam, de BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! Kép Kép Kép
Anyatejet először megpróbáltam ciciből belőni az orrába, na, az nem nyert. Ment mindenhova, csak az orrába nem. Aztán vettem a gyógyszertárban csepegtető pipettát, azzal sem egyszerű, de azért megy a dolog.

Benianyu Kép Imádnivalók a srácok! Kép Balázs nem tud ennyire ízlésesen válogatni, ha ő mondja meg, mit akar felvenni. Általában ilyenkor pirosat óhajt a lelkem.../ leginkább rózsaszínt szeretne, de az nincs Kép /

Rokica Kép én babamasszázs könyvből masszírozok, igaz, Gergőnél még nem viszem túlzásba, az első hat hétben max. ötperces átmasszírozást javasolnak, majd később jön a komolyabb masszázs. Balázs is imádta annak idején.

Annamami Kép Tejet én nem ittam a terhesség alatt sem, és most sem, de a tejtermékeket nem tudom teljesen kihagyni, elsősorban a joghurt, és a túró megy nagyon. Sok az ételallergiás a családban, én meg parlagfüves vagyok, ilyenkor méginkább ajánlott az óvatosság. Amúgy nem látok gondot Gergőnél a tejtermékeim miatt, de azért vigyázok. A tejet amúgy nem szeretem, de a kakaó néha hiányzik.

További szép hétvégét!

Judit és az egyhónapos Gergő

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rokica Kép Gergőnek is dől a tej a szájába, pedig egyáltalán nem fejek. Remélem, neki nem fog elmenni a kedve a cicimtől! Mondjuk cumisüvege nincs, úgyhogy más lehetősége sincs. Õ is sokat bukik, és sokszor kiköpi a cicit, többször kell pihenni,böfizni. Én úgy próbálok szoptatni, hogy a fotelban eléggé lecsúszom, félig fekve, így Gergő szinte fölöttem van, majdnem hason, tehát nem lóg a szájába a cici, hogy a gravitációtól mégjobban ömöljön a tej a szájába. Nemtom, érthető-e...

Jól értem, hogy 6 hónap után nem akarsz szopiztatni?

J.

jucc73
Érd

sziasztok!

Annamami, én semmit se reggelizem,rendszerint dél lesz, mire valami kajához jutok.
tejterméket én sem eszem de nemsokára fogok.

Megann,
Lilla is csak azért csinál ennyi mindent, amit Léna nem, mert jó hónappal idősebb nála.
mi november 28-án megyünk csÍpőszűrésre, de addig a biztonság kedvéért adom rá éjjel-nappal a terpeszpelust.

Viki,Benianyu,
köszönjük Lillával a dÍcséreteketKép

Viki,
Petike is nagyon édes kis huncutKép

Dudukly,
még nem léptem be a klubba, és én béna még csak 2cÍmkét gyűjtöttem,előtte meg csomót kidobtam a csomagolással...mert nem tűnt fel,hogy gyűjteni is lehet...

KÉÉPZELJÉTEK!!!
Lilla este fél 10-től aludt reggel 6-ig, régi idő szerintKép
aztán még továbbaludt fél kilencig!!!
én meg 4-kor felébredtem pisilni, a cicijeim majd lerobbantak, és nem mertem fejni,mert vártam,mikor kel a csajom kajálni...és emiatt nem tudtam nyugodtan visszaaludni, mert folyton a szörcsögésre,mocorgásra azt hittem, felébredt, persze nem,csak álmában tette...én meg ébren szerencsétlenkedtem, nem sikerült visszaaludnom, de azért egészen jól kialudtam magam!
kÍváncsi leszek ma éjjel mennyit fog aludni majd!

zsofy és Lilla aki ma 11+4
zsofy

Jucc:

Nem nem akarok, de addig muszáj, ha érthető igy a különbség. Szeretnék én majd azután is, de ilyen problémák árán??? Ha még akkor is trükközni kell vele hogy bekapja a mellemet, és üvöltős közelharc minden szopi, akkor lehet hogy átállok először a fejés+cumisüvegre, aztán minél előbb a hozzátáplálásra. Mert ez igy nagyon gáz. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc meg talán Megann (a mosolyról):

Nálunk most van az (7 hetes múlt) hogy időnként elmosolyodik rám, és vigyorog. Az valami tündéri! Kép Még nem 100% hogy tényleg azért csinálja, mert tudja mit jelent, vagy csak utánozza az én arcomon a mosolyt. Meg néha "félremegy" a mosoly és mondjuk a fejem mellett az ajtófélfát nézi is arra vigyorog ezerrel. Vagy elvigyorodik aztán rögtön üvölteni kezd... tehát még nem állt be, hogy mi is az a mosoly és mire való. Kép De ettől függetlenül tündéri és én szétolvadok mikor rámmosolyog. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki Kép Értem a különbséget. Azért én szorítok, hogy változzon a dolog, és hamarosan csak örömet okozzon mindkettőtöknek a szopi!

Szóval még ilyen sokat kell várnom a vigyorgásra? Sejtettem... Naná, hogy elolvadsz tőle, ezek tényleg szupi dolgok. Emlékszem, amikor Balázs először igazából rámmosolygott, én biza elbőgtem magam...

jucc73
Érd

Lányok!

Anyukám kapott egy nem szabvány méretű utazóágyat (110x55cm) és nem találunk bele megfelelő méretű matracot.

Nem tudjátok hol lehet matracot (simát) méretre vágatni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gyorsan, mert készül a kajaKép

Róki! Van a Blahánál az az utca, ahol a villamos indul, ott a jobb (a meki oldalán kb. 1 sarok) oldalon van egy matracos, ahol olcsón lehet vágatni matracot. De érdemes megkérdezni, mert egy kis matracot otthon is lehet szeletelni sniccerrel, vagy éles késsel.

Jucc! Édi vagy, semmi lemaradásod, ma ünneplek (azért írtam, hogy monstre hosszú lesz).

Viki! Edes a kissárcKép. Én is birom amilyen pofikat Pálma tud vágni, jókat rötyögünk rajtaKép.

Pussz, megyek vendégváróbaKép.

D
dudukly
Isaszeg

LÁNYOK,
körkérdés:
-szerintetek egy 3éves gyereknek, aki tud járni, futni, mindent, kell babakocsi???

Kép
zsofy

Zsófy:

Úgy tudom, hosszabb utakra még a 3 éves gyereknek is kell babakocsi (az az esernyőkocsi), mert különben ha elfárad, akkor cipelni kell.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly:

Akkor úgy kérdem, olyan szivacsot hol lehet bele kapni? Vagy azt akarod modani, vegyek egy szabvány 120x60-asat és vágjam le magamnak? Végülis az se egy rossz ötlet...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly! Mikor volt a szülinapod?! Boldog szülinapot! Kicsit én is lekéstem :P De ami késik nem múlik, remélem legalábbis. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!

Jó pihenést!

Rokica!

Egy éves korig mindenképpen érdemes a szoptatást folytatni a hozzátáplálás mellett is, mert szüksége van kalciumra stb. és tehéntejet csak egy éves kor után kaphat.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf:

Ez volt a terv, remélem úgy is lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsóf,

Előre bocsátom, hogy én nagyon babakocsi-ellenes vagyok 2-2,5 éves kor után. Benivel másfél éves koráig használtuk nap mint nap, utána a sétákra már gyalog vagy motorral jött. Később ha olyan helyre mentünk még vittük, jól tudott aludni benne. De 2 éves kora után végleg elhagytuk.
Szerintem egy 3 évesnek semmi esetre sem kell babakocsi. A szülőknek kell tudni, hogy mennyit bír a gyerek gyalogolni és ehhez képest megszervezni a programot. Az is kérdés, hogy a gyerek vagy a szülő kényelméről van-e szó.
Hozzáteszem, hogy mi autóval járunk, nem BKV-val, lehet, hogy esetleg egy hosszú útnál elkelne, de egyáltalán nem biztos.

Ha már így kitörtök magamból, elmondom, mi a másik, amit nagyon rossz szemmel nézek. Ha egy 3 éves körülinek lóg a cumi a szájából és még beszél is közben, amiből persze semmit nem érteni.

Benianyu

benianyu

Zsófy Kép

Mi kicsit Balázs két éves kora utánig használtunk kocsit, általában ezután nem nagyon maradnak meg benne a gyerekek. Balázs maradt volna, de már alig fért el benne. / pedig ő nem is tartozik a nagyok közé/. Az esernyőkocsik nem bírnak túl sokat, az ismerőseim körében sorra szakadtak le a gyerekek alatt két éves kor után Kép Amúgy Balázs is a cipeltetősek közé tartozik, nagyjából a terhességem második felére szokott le róla.

Judit

jucc73
Érd

Davallia!

De jó neked!!! Kép Én alig várom, hogy Zsuzsa ilyen tudatosan vigyorogjon...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,
Jó olvasni, hogy jobb a kedved! És a szopizás is kezd beállni, biztos emiatt vagy kicsit nyugodtabb.
Remélem, Léna hamar túl lesz a megfázáson.

Annamami,
Tényleg kezd izgalmas lenni, te vagy a következő a táblában. Kép
Reggelire én szoktam inni tejet, vagyis nagyon gyenge tejeskávét. Imádom a tejet, de visszafogom magam, nehogy megfájduljon Dani pocakja. Inkább áttértem a kefírre. Sajtot, vajat, vajkrémet szoktam enni én is. Egyébként pocakosan is nagyon sok tejet ittam.

Viki,
Peti nagyon aranyos! Kép Olyan édes arcokat vág. Kép

Jucc,
Mennyire meg tudlak érteni, hogy örülsz egy kis nyuginak. Kép
Ma délelőtt Apa lement sétálni a két fiúval, én mondjuk pihenés helyett takarítottam, de legalább kicsit nem voltam "ügyeletben". Beni egész héten nem volt oviban, elég nagy volt a hajtás egyedül. Nem aludt délutánonként, undokoskodott velem, mert még nem szokta meg a helyzetet, hogy itt a kistesó. Vele egyébként kedves. Szóval szépen elfáradtam. Jövő héten oviszünet, hétfőn és kedden itthon van Apa, szerdán meg a Nagyiéknál lesz. Ennek ellenére már alig várom a rákövetkező hétfőt, hogy kicsit kettesben legyünk Danibabával és nyugi legyen napközben.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza mindent, illetve csak annyit, hogy van-e baba.

Uxi!
Hatalmas Gratula!
Sok Boldogságot és fincsi tejcsitKép

Lányok!
Nem tudom, hogy megint mi van, de Erhard nem alszik csak bömbölKép
Egész nap a cicimen lógna, csak ott nyugszik megKép
Nem tudok enni, inni, WC-re menni.
Most is üvölt.
Valakinek valami jó tanácsa van?
Este annyira felidegesített, hogy a vitamin helyett véletlenül a szájpenész elleni szert öntöttem bele a cumisüvegbeKép
120ml ment a csapbaKép
Na akkor még idegesebb lettem. Szinte az üres ciciből evett, de az is megnyugtatta.
A cumit utálja. Öklendezik tőle.
Persze jól túleszi magát és bukik is.
Lehet, hogy megint egy növekedési ugrása van?
Vagy kevés a tejem? Vagy nincs elég tápértéke?

Annyira ideges vagyokKép
Help!!!

Sziasztok!
Angelani
(aki 3 napja éhezik)

Kép
angelani

Benianyu Kép Nagyon ismerős amiket írsz! És amit most tapasztalok: végre van értelme a pakolásnak, takarításnak! Nem is tudom, mikor volt már olyan, hogy akár egy órán keresztül is megmaradt a nyoma a melómnak. Most senki nem pakol szét Kép Azért hiányzik ám a kis rosszaság Kép Kép Kép

Judit

jucc73
Érd

Angelani,
uganezt végigjátszottuk mi is. Erhard hasfájós???
Lilla az volt, de mióta megkapta az antibacis kúpokat meg azt a normaflore lötyit, azóta jobb. kakil rendesen Erhard?úgy értem könnyen?
na meg tuti front is van...
Lillának ha nem a hasa fáj akkor a fogai miatt sÍr, ha meg az se fáj neki akor a fronttól...Csak egyetlen tanácsom van:HORDOZÓKENDÕ!!!

Köszi Anyukák az infot!
Azért kérdeztem, mert szerintem sem kell és tegnap nagyon felidegesÍtett após de inkább a qrvája, mert tudom, hogy az van a dolog mögött...
LeÍrom,ne haragudjatok, de jobb, ha kiÍrom,különben robbanok...
tegnap párom áthozott egy 3kerekű babakocsit,amit após nekünk adott. playxtrem volt asszem, nem valami nagy, akkora hely van benne kb. mint egy 18kg-ig autósülés, de hátradöntöttem a támláját tökre a Lillának,nagyon kicsit maradt megemelve, hogy kilásson a kicsi, és látott is, baromira élvezteKép
nekem meg tök jó volt, egykézzel elnavigáltam simán, tökre örültem neki, hogy kaptuk.
ja, apósról tudni kell, hogy kőgazdag, olyan dolgai vannak, hogy 800.000-ft-os karórát vett és nem Írtam el a nullát... van egy nője, aki a páromnál 1évvel idősebb csak és van egy fia tőle, aki 3 éves.
a gyereknek van két chicco esernyőkocsija, egy Graco sportkocsija,és ez a 3kerekű.
ezer éve nem láttam egyikben sem, mert mindenhová autóval viszik,és sétálni csak az 500méterre lévő bevásárlóközpontban szokott az anyjával...na mikor hazaértünk a sétából, pár vitte vissza a kocsit, én meg kérdetzem, hogy most akkor mégsem adja nekünk após? erre pár mondta, hogy após mégse adja oda, mert kell a palikának még...majd tavasszal...
mérgemben mondtam, hogy visza se hozza, mert
tök egyártelmű, a qrva találta ki, hogy az még nekik kell...rohadt irigy...após azt mondta, ne is vegyünk semmit a Lillának, mert ő mindent odaad ami palikáé volt, na ehhez képest még semmit nem örököltünk és az uccsó pillanatban mentünk ágyat is, babakocsit is venni mikor Lilla született.
de sz@rok a cuccaikra, csak ne adja oda, ha utánna visszakéri...nem kell semmi de semmi többé tőlük, az tuti!!!mondjuk eddig se szorulunk rájuk...
csak ne Ígérgesen ha aztán mégse lehet rá számÍtani...a q. meg tologassa az oviba is majd babakocsiban a fiát, hátha körberöhögik...

bocs, hogy untatlak titeket, de nincs más, akinek kifakadhatnék.

zsó
zsofy

Angelani,
szia Kép
Ezt azonnal tessék befejezni!! Semmi baja a tejednek. Egy dolgot meg kell érteni!!! A babáknak is van jobb és van rosszabb napjuk. Képzeld, az én babóm tegnap nagyon nyügi volt, életében először hányt, amitől hirtelen megijedtem, aztán (mivel sokat is olvasok) rájöttem, hogy ez nem is nagy ügy, hiszen rengeteget ráztuk tegnap Kép boltban voltunk, sétálni, öltözködés fel-le, fel-le, forgatás, rázkódás.... tehát érthető. Ma hiper-szuper napja van, egész nap mosolyog, magyaráz Kép és még álmában is hangosan kacag most is itt mellettem KépKép
Lehet, hogy érzékenyen érinti az időjárás, vagy vmi másképp történt ma, tegnap, mint ahogy azt megszokta, lehet, hogy Te vagy ingerültebb ??Kép attól ő még idegesebb lesz.
Tehát, 1. lépés: nyugodj meg!!!!!!2. nyugodj meg!!! Ha nem lázas, jó színe van, eszik, semmi gond, az hogy nyügi még semmit nem jelent......
nekik is lehet rossz napjuk
szmercsa
szmercsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?