Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok anyukák, apukák!
Ha tudtok tanácst adni, tegyétek! 15 hónapos a kislányunk és nem terveztünk újabb gyereket egy darabig.Sajnos (vagy nem sajnos) mégis babát várok.(az óvszer sem 1OO%-os) Én már kezdem megszokni a gondolatot, sőt örülök is a picinek, de a párom kevésbé. Nem is nagyon szeretné megtartani (én legalábbis így látom) A fő ok a pénzhiány. Napról-napra élünk, tologatok magam előtt -2Oezer Ft-ot a bankkártyámon. A kedvesem szerint a gyerekeknek meg kell teremteni a lakást felnőttkorukig stb.
Kinek van joga dönteni? Megtarthatom-e úgy, hogy ő nem szeretné, kockáztatva ezzel a boldogságunkat, vagy vegyek mázsás súlyt a lelkemre, hogy megöltem a gyermekem?
Mert szerintem az abortusz gyilkosság, főleg akkor, ha lett volna mód arra, hogy ne foganjon meg a gyermek...
Anna
 


Kedves Anna!
Te már meg is válaszoltad a kérdést. Az abortuszt gyilkosságnak tartod, tehát nem fogod megölni a gyerekedet. És ezt én is így tartom helyesnek. Ha nem tudjátok megtartani, még mindig le lehet mondani róla úgy, hogy más neveli fel. Tudom, hogy ez nehéz megoldás, de talán még mindig humánusabb az abortusznál.
A férjedet nem tudod rábeszélni a gyerek megtartására?
Remélem, hogy mindhármatokra nézve jól fogsz dönteni.
Hajni
Hajni
 


Azt hiszem, ha ugyanúgy szeretetben várom, mint az elsőt (mert már most szeretem), akkor hogyan tudnék lemondani róla miután megszülöm? Szerintem nincs olyan anyuka, apuka aki képes lenne erre (azokra gondolok, akik a Babanetet olvassák)
Nagyon remélem, hogy sikerül jó döntést hozni és a párom (nem a férjem) rábeszélni...de jó-e vajon, ha úgy várjuk, hogy ő nem is igazán akarja? Egyenlőre abban maradtunk, hogy megvárjuk mit mond az orvos (ez holnap fog megtörténni)
Drukkoljatok!!!
Anna
 

 
 

Kedves Anna!

Szerintem a párod csak elöször "megijedt", de ha te "már most szereted", biztos vagyok benne, hogy ő is megbarátkozik a gondolattal. Rábeszélni szerintem nem lehet, ennek az érzésnek belülről kell jönnie. Ha úgy gondolod és a párod is jó paszban van, üljetek le és beszéljetek "róla" és arról, hogy hogyan lennétek eggyel többen. Az abortusz nem jó dolog, de én szükséges rossznak hívnám. Igazad van, hogy ha megszületik egy baba annak a saját családjában a helye és ha erre nincs lehetőség, akkor jobb ha meg sem születik. Nagyon drukkolok NEKTEK !!!
Minden jót:Sissy
Sissy
 


Kedves Sissy!

A Meddőség topicban éppen erről megy a szóváltás, hogy lemondjon-e az anya a gyermekéről örökbefogadó szülők javára, vagy inkább elvetesse...

Kedves Anna!

Mindenképp tartsd meg a babát! Ismered a régi mondást: ahol egynek jut étel, ott kettő se éhezik? Gondolj bele, régebben milyen körülmények között nevelték az asszonyok a gyerekeiket, és nem egyet vagy kettőt! A gyereknek a szeretet az igazán fontos, amellett a másik gyerek összes cuccát fel tudod használni a picinél, alig kell neki venni valamit (az én fiam még most is zömmel a nővérem kislányainak 10-12 éves ruháit hordja).

Ha elveteted, örökké bántani fogja a lelkiismereted! A párod pedig előbb-utóbb bele fog nyugodni. Én inkább azt mondanám, ne beszélj róla most vele, csak felidegesítenéd, és meggondolatlanságokat mondana, hagyj neki időt, hogy megeméssze, és maga hozza fel a dolgot. Főleg ha már eldöntötted, hogy megtartod, akkor minden nap "neked dolgozik"...

Bocs, hogy ilyen kategórikusan foglaltam állást, de nagyon szeretném, ha megóvnád magad, és a benned fejlődő pici életet egy rossz döntés kínzó következményeitől!

Sok erőt és kitartást kívánok, és persze sok örömöt a babádban! Hányadik héten vagy?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!
Csak csatlakozni tudok az elottem szolokhoz. Semmikeppen ne vetesd el! Mert az abortusz miatt lehet, hogy soha tobbe nem lehetne gyermeketek! Mert ugye vannak kockazatai. Volt egy osztalytarsam, aki a fosuli alatt lett kismama varatlanul, ugy hogy semmilyen szulo tamogatasra nem szamithatott. A ferje meg csak akkor kezdett dolgozni. Se lakasuk se semmilyuk nem volt. Ok is eloszor el akartak vetetni, es amikor elmentek az elbeszelgetesre akkor gondoltak meg magukat kinnt a folyoson, hogy 4000Ft-nal (ennyi lett volna az abortusz koltsege) sokkal tobbet er az elet, es akarhogy is belevagnak. Azota 4 eves a kisfiuk, egy hettel elobb szuletett, mint a Martin. Az elso evben, amikor meg fosulira jart, sokszor vigyaztam a picire. Azota van egy kis hazuk, fokozatosan ujitgatjak. Ok tenyleg a nullarol kezdtek!
Moni
Moni
 


Kedves Anna! Én, mint öt gyerekes anya, (ha valaki még széles e honban nem tudná:-)) el szeretném Neked mondani, hogy minden megszületett gyerekünk egy minőségi ugrás volt felfelé az életszínvonalunkban. Kezdetben nagyon rosszul álltunk anyagilag, de a kiállás, önmagunk vállalása, a bátorság olyan erőt adott nekünk, ami azóta is kamatozik az élet minden területén!Üdv: Timi
Haraszti Gáborné
 


Anna!

Mivel szerintem is már magad is megválaszoltad a kérdést, nekem is egyértelműen az a véleményem, hogy tarts meg a picit!
Az anyagiakról meg annyit, hogy bízni kell benne, meg kitartás kell hozzá, de szerintem minden helyzetben megtalálható a megoldás.
Mi se kezdtük túl fényesen, ha valakinek elmondtam , mennyi pénzből élünk, hát csak hüledezett.
Az pedig, hogy a gyereknek a szülőnek biztosítani kell(ene) a lakást, nos addig még sok idő van előttetek, akár még ez is sikerülhet, de az életben nem ez a legfontosabb.
Ildi
u.i: a 3 gyerek mellett el-el kacérkodom a gondolattal, hogy szeretnék-e negyediket. Nos egyelőre nem teszek semmit érte, azaz azt mondom, hogy még nem aktuális a dolog, de ha bekövetkezne, egy percig sem haboznék.
Pethes ILdikó
 


Kedves Anna !

Nemrég én is ilyen helyzetben voltam, mi elvileg csak két babát terveztünk, illetve férjem inkább csak egy babát szeretett volna, hogy annak az egynek a lehető legjobbat tudjuk nyújtani. DE hát mit ér a sok jó dolog, ha nincs testvér. Hát lett egy testvérkéje. Úgy gondoltuk, hogy így teljes a család ( bár én nem, én még most három gyerek után is szülnék ) na aztán 99. májusában megtudtam hogy terhes vagyok, férjem nem akarta megtartani a babát, de én ragaszkodtam hozzá, az egész terhességem úgy telt, hogy férjemtől hallottam a sok negatív dolgot, egészen addig amig meg nem született a pici, azóta ímádja és mindig azt hajtogatja, hogy milyen jó, hogy lett Ő is, és ímádja a picit.
Hidd el, ahogy megszületik a pici, a férjed is akarni fogja, ímádni fogja. Eszébe se fog jutni, hogy nem akarta a babát.
Addig tart a nagy ellenkezés amig meg nem látja a picit. A férfiak hallamosak arra, hogy a babához akkor ragaszkodnak csak igazából amikor már
" kézzel fogható " megszületett.

Vállald nyugodtan a babát !

Szióka Szilvy
Szilvy
 


Szia Silvy!
Akkor masutt vagy sysy?

Igen, ez a ferjek sajatja. Szegeny parom is hallgatott hasonlokat nemreg, nem is vagyok buszke ra, hogy mikkel terheltem (gyalazat...). Azota lettem oda az uj kolyokert, hogy lattam ultrahangon. Porgott forgott, es egyszercsak odafordult a kep fele, es szabalyosan belevigyorgott, szethuzta a szajat, minden foga kulon latszott. Mint aki vigyorog. Kajanul, hogy meg akar erkezni. Attol kezdve vartam nagyon, es imadom az elso felsirasatol kezdve.

udv
zsolt
Zsolt
 


Kedves Anna!

En is csak csatlakozni tudok az elottem szolokhoz, vagyis Tartsd meg a ba-
bat, mert gyilkossag lenne elvetetni.
Sajnos nekem mar 2 abortuszom volt a kisfiam elott (o most 3 eves), de
mostmar teljesen azon a nezeten vagyok, hogy akarmikor akarna jonni
a masodik baba, megtartanam, sot a harmadikat is...
Es az is igaz, hogy csak addig ellenkeznek az apukak, amig meg nem lat-
jak a kis szepseguket, aztan milyen buszkek lesznek ra, arrol ne is beszel-
jek, foleg idegenek elott.
Na, en csak ennyit szerettem volna hozzatenni az elhangzottakhoz!

Sok szerencset es kitartast Neked!
Névtelen
 


Sziasztok Mindannyian!
Nagyon köszönöm a tanácsokat, bíztatásokat... Csak hetente egyszer jutok a Netre, ezért nem tudtam eddig megnézni mit írtatok.Ez alatt már eldőlt a Pici sorsa: Szükségünk van rá, mint ahogy neki is miránk! Nem mondhatom, hogy olyan felhőtlenül fogadta a család a hírt, mint az első babánál, de az édesanyám (4 gyermekes anyuka lévén) nagyon örült és biztosított a segítségéről.Remélem az anyagi dolgok nem fognak később sem nehézséget okozni. Ígérem, hogy eljövök időnként a Babanetre (legalább hetente 1x) és hírt adok magunkról.
Köszönök mindent!
Anna
Anna
 


Anna!

Örülök, hogy igy döntöttetek! Már mondtam itt valahol egyszer, hogy bár ép ésszel ennyit sose vállaltam volna, de ha elnézem őket, 1. örülök, hogy nem ölettem meg egyiket se 2. Egyszerűen elképzelhetetlen már bármelyik 5 kölyök nélkül a családunk.
Anyagi dolgok nehezek...
Sok erőt és kitartást kivánok!

Üdv
Zsolt
Zsolt
 


Kedves Anna!

Szintén örülök a döntéseteknek.
Problémamentes,gyönyörű terhességet kívánok neked.
Sok-sok szeretetet, jó egészséget, mert az életben ezek a legfontosabbak.

Sissy
Sissy
 


Nagyon köszönöm Nektek, de azért még elkél egy kis bíztatás!

Anna
Anna
 


Kedves Anna !

Bíztatás ??? Mondd, mi a gond ????

Várom jelentkezésed !

Szia Szilvy
Szilvy
 


Anna!

Nem tudom pontosan, most mit írjak neked, milyen irányból bíztassalak. A babát akarjátok, szereted már most is, itt nem kell bíztassalak. Az anyagiak? Itt tudlak bíztatni, mert mi sem kezdtük túl fényesen, de sikerült megoldani a dolgokat. A család? Utolsó jelentkezésed alapján elfogadták a dolgot.
Írj részletesebben, és megpróbálok részletesebben bíztatni!
Nagyon örülök, hogy a baba mellett döntöttél, hiszem, hogy ha Isten megajándékoz egy gyermekkel, abban is segíteni fog, hogy felnevelhesd.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!
Most már minden biztos (az elmúlt hétig még a baba sem volt az) De jó helyen, jó állapotban, a maga 7 hetes valóságában, a picike dobogó szívével él... És én boldog vagyok.... Nem tudom hogy lesz tovább (anyagilag) hiszen a két kis gyerek nem sokkal kerül többe, mint egy, de mi lesz, ha eljön az iskoláskor stb.? Akkor lesznek komolyabb gondok, de addigra már én is dolgozni fogok, úgyhogy egyenlőre nem rágódom ezen. Vannak nálunk sokkal nehezebb helyzetben levő családok is!

Anna
Anna
 


Szia Anna!

Nagyon örülök neked! Ezek szerint minden rendben és kisbabád lesz!
Ne aggódj, ha oda kerül a sor, akkor meglesz nekik minden ami kell. Tapasztalatom szerint mindig van valahogy!
GRATULÁLOK!
Szia
Hajni
Hajni
 


Sziasztok!

Erre a "lapra" most találtam rá. Nagyon örülök annak, hogy ennyi jóindulatú Anyuka találkozik itt.
Nemtudom mitől van, de mostanában rengeteg váratlan terhességről hallok a baráti körömben is./Ki gyógyszer mellett lett terhes, ki óvszer mellet, ki spirállal/. Nekem egy é éves kisfiam van, és egyenlőre úgy terveztük a férjemmel, hogy csak kb.2 év múlva "jöjjön" a 2.baba./ Az tény, hogyha véletlenül jönne össze, egyértelmű lenne, hogy megtartjuk./
CSak ezek után az a kérdésem, hogy mire való a védekezeés, ha aztán pár napos menszesz késéskor már idegeskedünk, nehogy baba legyen.
Sajnos, sok barátnőm mesélte azt mostanában -lásd.az első részt- hogy ült a nőgyógyászaton az öltözőben, és könyörgött Istennek, hogy mégse baba legyen, pedig a teszt kimutatta a terhességet. Így viszont nem jó babát "várni", ha csak a gondok jutnak eszedbe.
Viszont az is tény, hogy az abortusz borzalmas dolog.
Bocsánat a "kitérőért", de ezt ki kellett írnom magamból.
Kriszta
kriszta
 


Sziasztok!

Tudod Kriszta, én azt hiszem, az lenne a normális, ha mindenki csak olyannal élne nemi életet, akitől a babát is elfogadná. Ezután a védekezés már "csak" a babajövetel időpontját szabályozná, és ha mégis úgy adódik, hogy mellette előbb jön, akkor hozzád hasonlóan gondolkodna a többség. Nagyon örülök Anna, hogy most optimistán látod a helyzetet, az iskola még nagyon messze van, és egyébként hozzáállás kérdése is, hogy mennyibe kerül, a kötelező költségeket ki lehet bírni (elsős a nagyfiam, odáig látok).
Ildi
Pethes Ildikó
 


Kedves Anna! Az egyetlen helyes döntést hoztad!!!
Van párod, van már egy gyermeked, tudod, ő mekkora boldogság. Nála nagyobb boldogság már csak a két gyerek. (és a többi...) Van hol laknod, mit enned, mit ráadnod. Egy másodpecig se kételkedj. A lelkiismereted ellen nem szabad cselekedni. Még ha pillanatnyilag úgy lenne is a kényelmesebb (?)
Szeresd már most nagyon, és minden meg fog oldódni.
Tudod: még sose volt úgy, hogy valahogy ne lett volna... :-)))
Szeretettel: Judit
SinkaJudit
 


Sziasztok!
Néha megkönnyezem, mennyi kedves ember van a babaneten... Jól esik a sok lelki segitség!!!

Anna
Anna
 


Kedves Anna!!
Nagyon klassz, hogy igy dontottel,es nagyon becsullek erte! Mar csak azert is, mert arra is gondoltok elore, hogy mi lesz a gyerekekkel kesobb, ha jon az iskolaskor, a kamaszkor, stb. Bennem is sokszor megfordultak hasonlo gondolatok, es teljesen egyetertek Harasztine Timivel, valahogy nalunk is ugy alakult, hogy a gyerek hozta magaval a joletet is. Amikor a fiamat szultem, a parom meg PhD osztondijas volt, iciri-piciri penzzel, aztan honapokig munkanelkuli. Es lass csodat, megtalalta almai allasat, jott a masik gyerek, es hogy-hogy nem, meg jobban elunk, mint regen. Olyan dolgokat engedhetunk meg magunknak, amirol regebben almodni sem mertunk, sot,epitkezni fogunk nemsokara, pedig hidd el, harom eve meg az is gond volt, hogy elmenjunk-e egy barati par eskuvojere, mert nem tudtunk nekik mit vinni ajandekba. Szoval ebbol csak azt akarom kihamozni, hogy az elet fantasztikusan nagy csodakat produkal, kar lenne nem tobb gyermekkel vegigelni azokat.
Mindent bele, hiszem, hogy nagyon sok oromben lesz reszed a masodik babaval!!!
Eva
 


Kedves Anna!
Örülök, hogy a szülés mellett döntöttél az abortusz helyett. Én a magam részérõl néhány hete még lehet, hogy hezitáltam volna, mit tanácsoljak. Persze nekem szerencsére soha nem kellett ilyen döntést meghoznom. Amikor attól féltem, hogy terhes vagyok, akkor sem volt az abortusz alternatíva. Most egy vetéléssel a hátam mögött méginkább ez a véleményem. Egy abortusz amellett, hogy tulajdonképpen gyilkosság, veszélyezteti a már kívánt babák egészségét is. Nagyon sok szövõdménye van. A környezetemben a megszületett véletlen babák igazolják azt, hogy ahol egy embernek jut, ott kettõnek is ...
Sok sikert: Lola
Névtelen
 


Remélem így lesz, és nem kell állandóan azon aggódnunk, mibõl fizetjük ki a számlákat...
Most már semmi pénzért nem adnám oda ezt a pici emberkét a pocimban, de azért gyötörnek kételyek. Fõleg az egészsége miatt aggódom, meg a sajátom miatt is, nehogy megint kórházba kelljen kerülnöm, mint az elõzõ terhességem idején. Mi lesz akkor az én kicsi lányommal, aki annyira hozzám van nõve, hogy más le sem tudja fektetni este...Ilyen gondolataim vannak, erre tudtok valamit javasolni?
Anna
 


Kedves Anna, ettol en is felek, senkire nem tudom otthagyni a piciket( kilenc honapos) mert uvolt,eleg ha megfogom a kilincset...
azonban csak egy peldat tudok neked felhozni, a baratnom nyaron szulte masodik lanyat, elotte egy honappal ba kellet fekudnie. elore rettegett, hogy mi lesz a nagyobbikkal, aki csak masfel eves volt es nagyon-nagyon anyas. A vegeredmeny az lett, hogy a kicsi lany vegig kibirta az egy honapot, (a mama jobban megsinylette...)es azalatt az egy honap alatt papa is kibabazhatta magat, nagyon jo viszony alakult ki apja es lanya kozott. Lehet, hogy a te pici lanyod is konnyebben viseli el a dolgot, mint gondolnad.
Mennyi idos?
Nalunk egyebkent a fiamtol feltem emiatt, nagyon apas, es nehez dolgom van, ha a papat elszolitja a munkaja. De egy-ket napi nyafogas utan belenyugszik, foleg, hogy sokat beszelnek telefonon. szerintem ez is megoldodik, hidd el. Egyebkent hogy viseled a masodik terhesseget?
Udv Eva
Eva
 


Kedves Anna!

Esetleg próbálhatnád lassacskán a kislányodat ahhoz, hogy néha az apa fekteti le, õ csinál ezt-azt vele. Nem egyszerre mindent, hanem szép lassan, apránként. Nekem ugyan csak egy gyerekem van még, de mi is kialakítottuk ezt a "vegyes rendszert". Eleinte nehezebben ment, de hamar megszokta a gyerek. Elõször csak vacsiztatta a férjem, amíg én leugrottam pl. vásárolni, aztán a férjem fektette le, de úgy, hogy én is otthon voltam, késõbb meg már egész estére átmentem a barátnõmhöz, és mindent a férjem csinált este a gyerek körül. Meglepõdtem, milyen jól elvoltak. Miután dolgozni mentem, már volt, hogy a férjem maradt otthon a gyerekkel, mert neki nem kellett betegállományba mennie, és olyan is volt, hogy üzleti ügyben külföldre kellett utaznom több napra. Szóval bármilyen eshetõségre felkészülve jobb hozzászoktatni a gyereket ahhoz, hogy mindkét szülõ el tudja látni, és akkor rajtad se lesz akkora teher, hogy mi van, ha te valami miatt nem tudsz majd a gyerek mellett lenni.

Ne aggódj, menni fog!

Sok sikert!

Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Bocs, az elsõ mondatból kimaradt, hogy "szoktatni" !

Krisztina
krisztina (krisztina)
 


Szia Anna!
Egy kicsit irigyellek mostcsodalkozol, hogy ilyen is van?), en is szeretnek egy masodik babat.
30 eves vagyok es van egy 11 eves lanyom az elso hazassagombol, a ferjemmel 5 eve vagyunk egyutt es jelenleg az USA-ban elunk, juniusban megyunk vegleg haza. A lenyeg:eredetileg nem akartam tobb babat (jo munkam van, nem fizet sokat csak szeretem, egy gyerek epp eleg....), a ferjem beszelt allandoan egy uj jovevenyrol. Szoval elkezdtem baratkozni a gondolattal, elkezdtem latogatni a baba netet, mert szerettem volna erezni en is a vagyat. Azt hiszem most mar nem lenne gond, uj terveket keszitettem a jovommel kapcsolatban, es ami a legfontosabb a lanyom is megbaratkozott a baba gondolataval. Nem elunk nagyon jol, de jobban, mint nehany evvel korabban.
Es a ferjem ma elkezdte szamolni, hogy mennyibe kerul egy gyerek, es nem tudunk moziba jarni es mikor tudok leghamarabb vissza menni dolgozni...
Sirtam, most is dolgozok majdnem minden ejszaka. Itt nem sokat szamit a fizetesem, de otthon ez 350 ezer havonta. Az jutott eszembe, hogy talan az itt megszokott mindennapi jegkremet feti es talan jobb lett volna soha nem jonni ide, mert az otthoni "joletedet" rogton rosszabbnak erzed.
Ha most nem lesz gyerekem (a ferjem ellenere nem leszek terhes az biztos), akkor megprobalom elfelejteni orokre
Sunflower
Sunflower
 


Kedves Sunflower! Ne keseredj el. Ha egyszer a férjed kezdett el beszélni a baba-témáról, akkor annyira nem hiszem, hogy ellenére van a dolog, ráadásul ez a ti kettötök közös gyereke lehetne! Talán csak ugyanaz a bizonytalanság van benne, mint Tebenned is, hogy milyen lesz az USA után Magyarországon élni. Ezek a félelmek természetesek, és ha meg tudjátok ezeket együtt beszélni, minden könnyebb lesz majd, meglátod.
Szia
Kriszta
kriszta (kriszta)
 


Sziasztok!
Elfelejtettem megkerdezni, hogy szerintetek egy masodik baba mennyivel noveli a csalad kiadasat havonta? Kiszamolta ezt mar kuzuletek valaki?
sunflower
Sunflower
 


Szia! Szerintem senki nem számolta ki közülünk, és ez talán nem véletlen...
Kriszta
kriszta (kriszta)
 


Sunflower!

Kiszámoltad valaha, hogy az elsõ baba mennyivel növelte a család kiadását havonta?
Tkp. egy második baba kiadásai eleinte a pelenka és a babaápolószerek kiadását jelenti. A többit elvileg örökölte.
Na, de hogy mi jön késõbb, azt se számolja ki senki. Óvoda, iskola, tandíjak, különórák. Kirándulások, kötelezõ farsangi bulik stb. stb.
De mindezeknek akkora szórása van, hogy nem érdemes és nem lehet általánosságában kiszámítani!
Van, aki szinte mindenbõl újat vesz, annak ugyanannyi, mint az elsõ baba. És van, aki észre sem veszi anyagilag, mert eleinte alig van rá költsége.
Szerintem az kell döntsön, hogy szívetek szerint szeretnétek-e még egy babát. Az anyagiak meg valahogy mindig lesznek.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Kriszta,
En is azon a velemenyen vagyok, hogy kevesebb penzzel es sok odafigyelessel, szeretettel is lehet gyereket nevelni. Az anyukam a pelda elottem, aki egyedul nevelt fel 3 testveremmel egyutt, es mindannyian megalljuk a helyunket az eletben. Az elso hazassagom utan a lanyomat egyedul neveltem 4 even keresztuk, anelkul hogy az apukaja egy par zokni arat fizette volna. Igaz en vallaltam ot 18 evesen(meg a hasamban volt mikor erettsegiztem), de soha nem bantam meg a dontesem.
Ezert gondolom, hogy most nyugodtan vallalhatnank meg egy babat. A csaladi koltsegeket pedig azert kerdeztem, mert lilam nincs az ottoni arakrol, igy mikor a ferjem ezt kerdezte tolem eppen nem tudtam valaszolni egy szot sem.
Sunflower
 


Szia Sunflower!
Az az elsö 4 év egyedül azért nagyon kemény lehetett és nem semmi, amit küzdöttél. És sikerült, és jól tetted.
Biztos eleinte furcsa lesz itthon nektek, de azért nem olyan szörnyü, hidd el!!!
Férjed mit mond?
SZia!
Kriszta
kriszta (kriszta)
 


O attol tart, hogy nem tudunk megadni mindent a babanak. Mellette termeszetesen a nagylanyrol is gondoskodni kell, ami egy tininel eleg huzos.
Meg azt hiszem nem szretne, ha az eletunket bearnyekolnak a mindennapos gondok (meg elenk a kep, mikor a 20 ezer forintot tologattuk magunk elott a szamlankon). Ezenkivul elkel kezdenem tanuni ismet, es a tandij eleg huzos. Szerintem nem szeretne a gyerekre ugy tekinteni, mint egy csaladi atokra. Csak hat mar 30 eves vagyok, az evek gyorsan szallnak, es azt sem hiszem hogy nehany ev mulva nagyon jobban founk elni.
Sunflower
Sunflower
 


Sziasztok!
Sunflower, a kérdés az, hogy itthon milyen kilátásaitok vann, mit fogtok csinálni. Mert én úgy gondolom,hogy azt a nívót, amit Amerikában 8 órai munkával fenn tudtok tartani, az itthon azért nehéz lesz. És nem találtam utalást arra, hogy mióta éltek kinn. Úgy gondolom, hogy ha az elso gyermeked 4 évig egyedül nevelted, tudod mi az megküzdeni a mindennapi "falatért".
Ha itthon is több százezer forint lesz a jövedelmetek, akkor semmi aggódni valód nem lehet. El tudod képzelni, hogy mennyi pénzbol él itthon egy átlag család?! Hát sajnos ennek a töredékébol! Ha tényleg mind a ketten KOMOLYAN szeretnétek még egy gyerkocöt, annak nem lehet a pénz az akadálya (mármint a ti esetetekben)
Szia Évi
Évi (Évi)
 


Kedves Sunflower!

Azért írok, mert szeretném elmesélni, hogy pont most voltam nagy frászban... Van egy 8 hónapos lányom, a GYEDem 35 ezer forint, ami itthoni viszonylatban nem kevés, a párom két állásban dolgozik, de albérletben lakunk, ami kapásból 40 ezret elvisz havonta, szegény majd megszakad, de így is egyik hónapról a másikra élünk. Pedig ahányszor csak tudok, annyiszor én is bevállalok valami munkát, hogy könnyebb legyen... Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy úgy nézett ki, újra babánk lesz. Iszonyú pánik tört ki rajtunk, hogy úristen, pont most, amikor padlón vagyunk anyagilag, de az eszébe se jutott a páromnak, hogy ezt a babát most el kell vetetnünk, sőt, határozottan tiltakozott ellene. Azóta, szerencsére kiderült, csak vaklárma volt. De ha nem az lett volna, akkor is megoldottuk volna valahogy...
Talán meg kellene próbálnotok félretenni valamennyit kifejezetten a babára, mire hazajöttök, ha nincs kilátásotok arra, hogy 350 ezret keres itthon, de ha van, akkor semmi vész, lazán meg fogtok élni belőle... Sőt, még marad is...
Gondolj csak bele, 4 évig nevelted a kislányodat tök egyedül és sikerült! Akkor hogy a fenébe ne sikerülne kettőtöknek egy második babát felnevelni? Persze lehet, hogy az elején egy kicsit nehezebb lesz, de szerintem bőven kárpótolni fog titeket az a tudat, hogy van egy közös gyermeketek is és hogy látjátok, ahogy fejlődik és ügyesedik...
Ha a férjed már elültette a bogarat a füledbe, ne hagydd magad! Egy baba sose jön olyan anyagi háttérbe, amit megfelelőnek találnánk, mindig lehetne még valami plusszt kitalálni, csak felesleges. A pasik meg alapból jóban beijednek az ilyen jellegű oldalától a dolognak, pedig mégis felnőnek gyerekek szegény és szerény körülmények között is... A legtöbb, amire szüksége van, hogy szeressétek és hogy ezt ki is mutassátok feléje. A többi másodlagos. (Szerintem még talán egy tininek is.)
Szóval, a lényeg, hogy ne hagydd magad, ha már egyszer elhúzta előtted a mézesmadzagot és te hagytad meggyőzni magad, akkor most már ne viszakozzon. Meg fogjátok tudni oldani! Bízzatok magatokban és egymásban!

Szia:

Dia
Dia
 


Hat az szep is lenne, ennyit keresni otthon. Nem otthon rendes kozalkalmazotti fizetesbol fogunk elni, ami 130 ezer havonta, ebbol kell kifizetni a lakast, kocsit, enni es elni. A nagyobbiknak pedig kulon kell majd fizetni a plussz angolert, ugyanis nem talaltunk neki angoltannyelvu iskolat(nem a maganiskolak kozt kerestem). Most megprobalunk egy keveset felre tenni, amit azert a babara lehetne alldozni, de ez nem konnyu mert csak en dolgozom az iskolam mellett, a ferjem pedig csak nemi osztondijat kap. Szoval itt sem fenekig tejfol az elet, kulonosen ha sporolni akarsz egy kicsit. Egyebkent a ferjem levolt dobbenve(en is), hogy eleg olcson lehet gyerekagyat kapni(az otletet itt talaltam a babaneten), es neha akciosan mas dolgokat is ki lehet fogni. Ez egy kicsit biztato.
sunflower
 


Sziasztok!

Sunflower pesten meg 1998-ban volt allami altalanos iskola ami ket tannyelvu, igaz felvetelivel lehet bejutni, de szerintem kulfoldrol jovo gyerekeket felvesznek. Ha gondolod megprobalom megkeresni cimuket, hatha oda jarhatna leanykad. Utana gimnazium is van kettannyelvu.

Hajnalka
napocska (napocska)
 


Sziasztok, nekem két tini gyerekem van, 13 és 11 évesek.
Csatlakozom Diához: a tininek is a legeslegfontosabb, hogy érezze, hogy szeretik, ugyanúgy mint amikor kisbaba volt, nekem elhihetitek. (nem mindig könnyü...)
Sunflower, tényleg, aki végigcsinált 4 olyan évet, annak nincs már félnivalója. A tininek meg fantasztikus élmény lesz egy kistestvér. Olvasd el, mi minden szépet írtak nekem erröl itt a babaneten a lányok a "Szülni 40 évesen" topicba...
kriszta (kriszta)
 


Szia Napocska
Az iskola cime nagyon is erdekel, mert ez a masik problema amit egyenlore nem voltam kepes megoldani.
Egyebkent nekem nincsenek ketsegeim a megelhetesunkkel kapcsolatban, es ez valoszinuleg a mult miatt van. Kriszta abban valoban igazad van, hogy nagyszeru dolog tinikent egy kistesot tudni magad mellett. Egyebkent en 14 eves voltam, mikor a 4. tesom megszuletett, es mindnyajan imadtuk ot. A lanyom pedig eszlelte a teso szuletesenek eselyeit, igy most masrol se hallok egesz nap csak a babarol.
Szoval most ugy nez ki a helyzet, hogy apa lemond a nagy jegkremrol, en dolgozok amig lehet es sporolunk es osszehozzuk azt a testvert. Valoszinuleg nekunk mindent meg kell venni, mert az Anett utan elajandekoztam mindent. Szerintem nem lesz semmi gond, apa pedig megnyugszik latvan a gyonyoru gyereket.
Egyebkent nagyon megszerettem a babanetet, idonkent beszallok a chat-be is, szoval jo beszelgetni ilyen optimista emberekkel mint amilyenek ti is vagytok.
Sunflower
Sunflower
 


Kedves Sunflower!

Keresem az iskolat, igaz kicsit gondba vagyok. Cime alapjan megtalaltam, de amiket neten talaltam rola abbol nem vagyok biztos, hogy az az iskola az . Sehol nem irjak rola hogy kettannyelvu. Pedig tutira ott jartam nagylanyommal mikor elsobe keszult. Meg probalom keresgetni, kicsiket nehezkes mert most mar Kanadaban lakunk.

Ha valakinek van altalanos iskolakrol tajekoztato fuzete, nalunk oviban osztogattak nagycsoportosoknak. Akkor ha tudja nezze mar meg Varosligeti altalanos iskolarol mit irnak. Az iskola a Hermina uton van.

Sziasztok
Hajnalka
napocska (napocska)
 


Kedves Sunflower!

Arra gondoltam, hogy az esetleges költségeket lejjebb vihetnétek, ha babaturkálókban vennétek meg egypár dolgot. Nagyon jó boltok vannak már, néha vadiúj cuccokat is lehet kapni bennük, és tényleg nagyon olcsón.
Nem tudom ugyan, hogy Budapesten fogtok-e élni, bár a szavaidból úgy veszem ki, de ideírok néhány címet:

Mixmax Bp. II. Lövőház utca
Miaszösz? Bp. XII. Németvölgyi út
Babaturkáló Bp. XII. Hertelendy utca

Van még valahol egy Újpesten is, megszerzem a címet neked.
Találta még két infót, amit biztosan használni tudsz:
1. Boróka: Olyan babaruhákat -főleg alsóruhákat-, kapsz itt, amelyek dupla méretesek, azaz pl. 56-62, stb. jóval tovább tudod őket használni. Nyáron még egy body csak 500.- ba került, ugyanannyiba, mint egy rendes, de mi még most is azokat használjuk, amiket elsőre vettünk, pedig Bori már 80 cm felett van...
2. Kenguru: Magyar gyártmányú, nagyon szép és igényes ruhákat árulnak, más egyebek mellett, viszonylag olcsó áron. Van törzsvásárlói kártya és akciók is.

Egyébként ha hazajöttök, érdemes még elnéznetek a nagyobb áruházakba is, mint az Auchan, Tesco, Cora, itt főleg francia babaruhákat lehet kapni, némelyik nagyon szép és jó minőségű, olcsók is, csak vigyázni kell, mert összevissza vannak méretezve.

Amúgy én pl. nagyon szívesen átadom neked a mi holmijainkat is /persze csak kölcsönbe, mert szeretnénk még majd 2 babát...Kép/, mert ruhából sohasem elég, és ezen tudtok a legtöbbet spórolni. De ezt gondolom, már tudod...Kép
Április-május környékén szokott lenni egy Bababörze nevű rendezvény, ahol olcsóbban ki lehet fogni egyéb felszereléseket is, babakádat, kiságyat, kocsit, járókát, plédet, lepedőt, stb. Hátha addigra hazajöttök... Igaz a belépő elég húzós, de a Kismama újságban szokott lenni egy tiszteletjegy... Mi pl. itt vásároltunk be indulókészletet pelenkából, popsitörlőkendőből, takarókból, ágyneműből, rugikból, stb. Mit ne mondjak, asszem ezreket spóroltunk meg vele.

Egyébként az apukákról szerettem volna még mondani, hogy amikor már kicsit konkrétabb lett egy baba lehetősége nálunk, az én párom is bepánikolt egy kissé... Férfiből van...Kép Ma meg már nem adná semmiért a kicsi lányát, aki természetesen kiköpött apja, így úton-útfélen őt is dicsérik azzal, ha a babát gyönyörűnek titulálják. Szóval csak ne hagydd magad továbbra se, Apa pedig máris készítheti a mellkasát, mert duzzadni fog, de kegyetlenül...

Szia:

Dia
Dia
 


Sunflower!

Nem tudok pontosat, de a XII. kerületben a KOnkoly Thege úton van egy suli, ami tuti angol nyelvû, lehet, hogy nem is kétnyelvû hanem angol. Amiatt lehet hogy húzós, mert tán a diplomaták gyerekei (is) járnak ide, de tuti magyarok is, mert hallottam már közülük magyarul beszélgetõt. Félõ, hogy fizetõs az iskola, de ha érdekel, a paramétereit megpróbálhatom neked megnézni (naponta mellette buszozok el)
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok lanyok!
Nagyszeruen alakulnak a dolgok. A hetvegen elutaztunk ket napra, tudjatok olyan gyereknelkuli
beszelgetos hetvegere. Volt idonk mindent megbeszelni, meseltem neki a babanetrol es azokrol, akik ide irnak. Nagyon boldog volt latvan rajtam a baba utani vagyakozat, szoval gyertyafenyes vacsora es a meghatodas konnyei.
Aprilisban nekilatunk, es remelem minden rendben lesz. En maris vagyom ra, de itt nem akarok orvoshoz menni. Az ilyen dolgokat jobb otthonra halasztani.
Egyebkent Kaposztasmegyeren lakunk, a foti Cora eleg kozel van, es ott is korul nezunk babacucc ugyileg.Persze a tobbi cimen is korul nezek (lesz eleg idom), es megprobalok olcson vasarolni szepeket a picinek.
A lanyom boldog, szoval mindenki megkapja, amit akar(remelem).
A Hermina uti iskolaval beszeltunk, egy tantargyat tanitanak angolu, es nagyon nehez bekerulni, sot jelenleg egy helyuk sincs igy nem is biztatnak. Egyenlore A Terezvarosi Kettannyelvuvel sikerult felvenni a kapcsolatot es ott hely is lenne a gyereknek, igaz ott is csak a keszseg tantargyakat tanitjak angolul amo azert tobb mint a semmi. Ildiko, orulnek neki ha tobbet tudnek az iskolarol, mert lehet hogy van alapitvagyuk es nem kellene sulyos osszegeket fizetnunk. Igaz mar talaltunk ket hasonlo iskolat, de 15 ezer dollart keptelenseg kifizetni erte.
Anna a ferjed megbekelt mar az uj jovevennyel? Irjal mi ujsag veletek, mert engem is nagyon erdekel.
Sunflower
Sunflower
 


Szia Sunflower!
Jajj, de jo, hogy Kaposztason laksz! Mivel en Rakospalotan, de a vasuton at jarunk babussal Kaposztasra, odacalosinal is erzem magam, Kaposztason inetezzuk a Posta, Gyogyszertar stb dolgokat. Van am ott is babaturkalo, nem tudom erdekel-e, kettorol tudok, eleg jok, nem tudodm, megadjam -e a holletuket.
Csovaz:
Zsike
zsike (zsike)
 


Sziasztok Babanetesek,
vegre tobbszaz topic atolvasasa utan megtalaltam, hogy sunflower alnev moge bujt felesegem hol lelheto. Meselt a babanetrol, nagyon orulok hogy leteztek!!! Koszonok mindent amit irtatok, semmi ketsegem afelol, hogy tovabbi aprotalpuakkal fogjuk gyarapitani a csaladi letszamot. Az anyagiak csupan annyiba szoltak bele a dolgainkba, hogy szeretnenk sokmindent egyszerre, es eleg nehez a valasztas egy uj joveveny, illetve a szuleink szo szerint omladozo hazabol valo kikoltoztetese kozott megtalalni a helyes utat. Es ez meg csak ketto a gondok kozepette. Szoval nem a kormany csaladpolitikaja fogja megoldani a gondjainkat a mi esetunkben...
Koszonom, hogy tanacsokkal lattok el minket, igen oromteli perceket szereztek ezzel nemcsak a felesegemnek, hanem nekem is. Ha barmiben segithetunk nektek (pl. szuksegetek van valamire, ami otthon mondjuk nem kaphato, vagy infora van szuksegetek) mi is szeretnenk viszonozni a kedvessegeteket.
Koszonom megegyszer, Mr. Sunflower
Névtelen
 


Kedves Mr Sunflower! Légy üdvözölve körünkben. Minden papának (is) nagyon örülünk, mert a fiúk kicsit kisebbségben vannak. Úgy látom, mindenki nagyon drukkol Nektek!!
kriszta (kriszta)
 

Vissza: Házasság, család

Jegyzetfüzet:

 

cron