Sziasztok!
A tegnapi nap megint elég katasztrófálisan sikeredett, éjfél után aludt el Lili üvöltve és utána is legalább 6-8x kelt éjjel..
Ezt fűszereztük némi egérkergetéssel. A leányzó ugyanis nagyon szereti őket buzizni, feláll valamire és kinyitja a kuckó ajtaját. Ezzel nappal semmi gond, mert nem jönnek ki ezek az okos kis állatkák. De éjjel ők nagyon pörögnek, és ha én meg az apus nem vagyunk elég szemfülesek, akkor ha nyitva marad, éjjel a papaegér felfedező útra indul /és mindig csak a fiú!

/. Ez most történt meg másodszor

Persze mivel Lilire sokszor ébredtem hallottam hogy kopog a kis körme a padlón, és nem mertem szabadon hagyni, nehogy valamiben kárt tegyen, úgyhogy hajnalban legalább 20 percet azzal játszottam, hogy egér papát a kaladozásaiból hazatereljem..

Győzött a nő szolidaritás
A nagy sírás-rívás eredményére ma reggelre viszont áttörte a fogínyt végre valahára az a fránya fogacska..

Ennek következtében a tegnapi elalvással ellentétben már 1/2 9-kor durmi volt!

Remélem egy pár hét pihi az örlőfogak érkezéséig, mert már előre rettegek, hogy ha ezek a kis vacakok ilyen komolyan megkínoztak minket, mi lesz a rágókkal.... Na de éljünk a pillanat szépségének, para huss!
Délután volt nagy gyereksereg, 2 kicsit idősebb fiúcska volt nálunk, csúcsak voltak a kölkecek. Ami meglepett, hogy az egyik kissrác most lesz már 2 éves, és amilyen rohamosnak látom Lili okosodását mostanában hétről hétre, annyira nem láttam a 14 hós a 16 hós és a 24 hós gyerkőc között tudásbeli külünbséget.. Így "lelassulnak" vajon, vagy csak ez a gyerkőc volt ilyen?
Még egy kérdés: Lili 2 napja megfogja 2 kézzel középen a pelust és cibálja lefelé, és közben mond valamit. Attól félek felfázott és csipi a pisi. Vagy lehet hogy csak most kezdi el jelezni hogy pisikélt? Mert a kakit mostanában mondja már. Van a felfázásnak más jele is? Szerintetek? valakinek hasonlo tapasztalata?
Lau! azért tényleg le a kalappal előtted!

És tök jó, hogy ilyen hosszan írtál!

Bazsi: Aja!

Még szerencse, hogy B nem olyan nyakbalógós mint Lili, már meg is untam, hogy csimpizik a lábamba és azt mondogatja,hogy mamamamamamama!
Noémi!

Örülök hogy mostanában te is megint gyakrabban jössz, egy ideig olyan riktán jelentkeztél.

Remélem a talin találkozunk!
Innima!

Hát igen, ez a hátránya a két gyereknek, az ajándékozás egyre nehezebb lesz!

A többi "apró" hártányt már nem is említem

Az az igazság, hogy mi tavaly pl.csak valami kis apróságot vettünk Lilinek, merthogy úgysem érti még, így idén kicsit könnyebb lesz lenyűgözni
Valaki írta hogy a gyerköc megkapta a régi babáját, enyim leányzó már rég "megörökölte" rendkívül népes plüssállatka-gyűjteményem ,és megmaradt 2-3 babámat, nagyon szereti őket!
Liv! A kolléganőm tesója gyógyászati segédeszközboltban melózik. Hatalmas összegeket fizetnek ki azoknak az orvosnak akik hozzájuk küldik a betegeket, mert ezen a piacon is nagy a konkurencia harc... Még nekünk is felajánlották, hogy a nevünkre felíratnak egy-egy cipőt, és mi mégsem visszük el, de kapunk mi is 5000 Ft-ot, csak a tb adataink kellenek... Szóval szerintem nagy biznisz van ezekben a dolgokban. Ettől függetlenül lehet hogy nagyon jó és azért ajánlják, csak én már elég szkeptikus vagyok ilyen ügyekben!

Mindenesetre a közös védőnőnk nekem azt mondta, hogy bentre kell cipő, mert nem éri inger a babatalpát és a boltozat még nem alakult ki, és kint meg ha lehet akkor ne járjon abban, mert ott ingerli a kavicsocska meg a fű - igaz ez még nyáron volt, a második fele értelem szerűen már nem időszerű!

Én ettől függetlenül bent mezítláb, ill. meleg plüssmamuszban hagyom Lilit kószálni. Férjuram nevében bocsibocsi, előre szólok ne lepődjön meg Dávidpapa, ha legközelebb sem ismeri meg!
Kissmam! szia, üdv köztünk. Szépen magyarul: wellcome! Fogmosi: még az első 2 fog előtt megvettük a szilikon fogmosi készletet, először csak a fogbuzogányt/=fogbuzit/ rágcsálta a manó. Ahogy meg lett az első 2 foga, nekiálltunk "mosizni" is őket rendszeresen. Most már rendes sörtés bébifogkefénk van, és Lili reggel este egyedül mossa a kis fogait. Szoktunk fogkrémet is tenni rá picit, ami jól megeszik, aztán öblítést gyanánt iszik rá nagyokat, és a viz kiköpése nélkül közli, hogy "phőh!" - és nagyokat vigyorog hozzá..

. Ha eljutok anyuékhoz, elhozom tőle a képeket, amit erről készített és felteszem, mert tök jól sikerültek!

Cipő ügyileg én amíg csak mászott a sétáltatáshoz adtam rá, hogy szokja hogy van valami a lábán, meg ha kint lettem keverni akkor mégsem a zokó lett trutyis. Amióta jár azóta is csak kintre adom fel, nyáron még akkor sem!
Csirkesz!

Lehet hogy azért szeret sötétben játszózni Botid, mert úgy nem látod, ha csibészkedik éppen..

A fent említett 16hós kisfiú most éppen bújócskát szeret játszani, úgy eltűnik egy mp alatt a lakásban, hogy győződ keresni, mi lesz ha Botond is kitalálja ezt a játékot a sötétben a bokrok között?? Ideje egy pórázt beszerezni kis szerelmednek..
Macsek! Szerintem mindekit utolér a depi néha.

Azért tényleg fontos, hogy legyen kivel dumcsizni. Nekem ezért jó a suli még akkor is ha nehéz néha gyerköc mellet, mert legalább szellemileg is leterhel kicsit, meg emberekkel is talizok legalább egy hónapban egyszer. Én szivem szerint 2 hetenkéntire sűriteném a topiktalijainkat, mert én aztat kérem naon szeressem, bár az is igaz, hogy olyankor jószerével csak a manót kergetem.
Lbori!

Eszterkéd mindig is jó súlyban volt

Derekad hogy bírja a strapát? A házatok gázosítása: ez gáz..
Reditke!

Szegény Bálintka, ezt aztán jól megjárta.

Sok sok puszi neki, és jobbulást!

Neked meg kitartás, ma mi is bent maradtunk egész nap, mert Lili is megint köhögött is az éjjel. Akartam is írni az első hsz után, hogy ha nem jöhettek ki átugrunk hozzátok,hogy legalább legyen aki leköti fiacskádat, de akkor mégsem, nem adjunk a bacijainkat, csakazértsem!

Nagyon csini kismami vagy! Azért a pocakot jobban lössze lehetne hasonlítani egy hasonloan "kidugós szerkóban"!
na jó hosszú lettem, el is tűnik gyors!
Jó éjt,
Maccs