A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Szia Masabasz!
Nagyon tetszett, amit írtál, klassz, hogy ilyen jól sült el a szétválasztás. Kicsit korábban én is felvetettem ezt a témát és a válaszokból úgy tűnt, hogy nem túl gyakori az ikrek szétválasztása. Nálunk most hétvégén lesz először, hogy egyik fiú egyik nagymamánál, másik a másik nagyinál fog aludni. Nem féltem őket, abban bízom, hogy így mindketten ugyanannyi figyelmet fognak kapni, mert különben Marci eléggé háttérbe szorítja Csabit, mivel ő jobban szereti produkálni magát.
De szeretném, ha majd ilyen is lenne, hogy felváltva egyikőjük velünk lenne. Igaz, nálunk még az is bonyolítja a helyzetet, hogy van egy hatéves, meglehetősen cserfes nővérük is, aki imád a középpontban lenni...

Mindenesetre örülök a pozítiv példátoknak és annak, hogy végre Szabinak nem kellett a "rossz kisfiúnak" lennie! Így talán jobban önmaguk lehetnek.

Jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen ritkán jövök, pedig hiányoztok ám!
olyan jó a régieket olvasni, csak sajna nem minden hír +.
Doris! Én is annyit gondoltam Rátok, jó, hogy megvagy. Fájdalmadban így távolról igyekszem veled lenni. Az én emilem nem változott, ha van lelki erőd, vagy ez segít, szívesen veszem, ha írsz magánban is.
Manóca! De jó látni Téged! Nagyon drukkolok, hogy megtaláld magadat, a helyedet újra! Klassz, hogy a lányok ilyen jól oviznak. Egészségileg is bírják? Ha ráérsz, írj emilt is!
Bocs, most megyek, hátha ma hagynak aludni egy kicsit.
Claire
claire

Szia Claire!
Azért látom kutyából nem lesz szalonna, ragaszkodsz az éjszakai levélíráshoz! Kép Sokat szoptatsz még éjjel? Mindenesetre szép álmokat, én is kilököm az ágyból a laptopot...
M.
mimóza

Mimóza! Kép
Nahát, nahát ezt érdemli a jó szolgálat után? Kép
Vendég

mimóza:jólesik hogy te is egyet értesz az ujabb felfogással.Én most megint nagy gondban vagyok.Szabika egyszerüen kezelhetetlen.(már ha lehet mondani ilyet egy ilyen kicsi fiura)Lehet hogy tényleg ez a dac korszak,de én nagyon nehezen viselem a viselkedését.Bántja Balázst és hiába teszek bármit nem csitul a viselkedése.Pedig imádják egymást.Ha megbántja valamivel egyből elkezdem magyarázni neki ,hogy ezt nem szabad ,fájt neki,kérjél bocsánatot stb..Oda is megy mondja neki hogy bocsánat,meg is puszilja,öleli én megdicsérem,örül és kb 10 perc mulva már megint nyirja.Kérdeztem a bölcsibe hogy ott milyen a viselkedése.A szivem szakadt meg mert ott is bántja a gyerekeket csak ugy semmi ok nélkül.Nem értem miért csinálja ezt?Lehet hogy sürübben szét kellene választanom őket 1-1 napra?Nem néznek véres,verekedős filmeket meséket.Walt disney meséket néznek jóformán csak(Bambi,Pinocchió,Garfield,stb..)Nem kell nélkülözniük engem ,szinte éjjel nappal együdt vagyunk.Még éjszaka is átjönnek a szobánkba aludni velünk.Nem kap kevesebb puszit ölelést mint Balu.Nállatok van ilyen?Bujom a a gyermek nevelési könyveket hogy legalább tudjam én rontottam el valamit?Nem "verjük" a gyerekeket,nem járunk velük kocsmába ,imádjuk egymást a férjemmel,elöttük sem és egyébként sem veszekedünk.Én ezt nem értem de olyan nehezen viselem.A bölcsibe lehet kérni gyermekpszichológus tanácsot,remélem ő megnyugtat valamivel.Egy-két napon át figyelni fogja a bölcsibe és ugy mond véleményt.Ha tudtok valamilyen tanácsot adni,kérlek benneteket tegyétek meg.Előre is köszi,és puszi mindenkinek.
masabasz

Sziasztok LányokKép
Olvaslak ám Titeket csak nem tudok reagálni mindenkinek. Nagyon szépen köszönöm a kedves és biztató sorokat! Igyekszem talpon maradni és bizakodni amennyire még lehet. Most mindkét gyerkőc taknyos és köhög pedig Lilluska még szedi az antibiotikumot, ezért holnap újra orvost hivok hétfőn meg viszem vissza a Telki korházba. Nagyon reménykedem, hogy megússzuk a befekvés tortúráját mert fogalmam sincs mi lesz Gerviel meg Lilcsikével egymás nélkül...
Minden kis betegnek jobbulást, gyógyulást kivánok!

Puszi:Doris
doris

Masabasz!
Tanácsot adni nem tudok, de ha egy kicsit is megnyugtat: nálunk is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy ők nem kérnek egymástól bocsánatot, nem adnak puszit, és bármelyikük lehet a kezdeményező. Õk mondjuk a bölcsiben nem bántanak másokat, de egymással ott is "bunyóznak", csak kevesebbet, mint itthon. Írták nemrég többen, hogy le kellene kötni őket, közös játék, gyurmázás stb., ez működik is időnként, de pl. egy reggeli készülődésnél erre nincs lehetőség és ők pl. akkor is egymásnak esnek. Sokszor szavakkal kezdik, mostanában állandóan vitatkoznak, cukkolják egymást és ez alakul át ütlegeléssé. birkózássá. A cukkolást egyébként a bölcsiben is alkalmazzák a többi egyekőccel. Elég idegesítő az is, de lagalább nem marnak, vagy harapnak, az még kínosabb lenne. Én is baromi nehezen viselem ezt az egészet. Ha a gyermekpszichológusnak van valami ötlete, mindenképpen írd le, légyszi, meg ha találsz erről valamit a szakirodalomban, azt is. Sajnos sokszor tehetetlenül állok helyzetek előtt, és türelemből is leckéket kellene vennem... Még jó, hogy "erőmerítésnek" itt vannak a több gyerekes, és esetleg nehéz dolgokon átment anyukák! Utólag már én is mindig átértékelem a helyzetet és tudom, hogy a baj nem itt kezdődik. De olyan rossz látni, amikor bántják a gyerekedet, főleg ha a másik gyereked az... Egyébként meg nincsenek meg egymás nélkül, ha 2 méteres távolságon kívül kerülnek, már keresik egymást.
Éva
Éva70

Éva70:Nekünk is ez a gond hogy csak ritkán,és rövid ideig müködik a figyelem lekötés,elterelés.A két gyerek teljesen különböző temperamentum ,lehet hogy ezért van a gond.Balázs képes egyedül is akár egy madzag darabbal is eljátszani,épiteni stb..,de Szabikát sokszor ugy tünik semmi sem köti le.Ha kinn vagyunk a szabadba pl biciklizés viszont egy árva gond sincs vele.Bérházban lakunk jóformán egyedül vagyok velük.A séta oké mert mindig egyedül viszem őket,de én egyedül nem vagyok képes kivinni őket biciklizni.A segitség meg egyenlő a nullával.A nagymamák vidéken(talán az egyik télire bejön),a férjem tesója egy lusta dög(már bocsi)semmi segitség esetleg a lakásba vigyáz rájuk ha már alusznak.A tesómnak meg szintén ikrei vannak(6 1/2 éves csajok)szintén hasonló gondokkal.A férjem hárommüszakozik vagy van vagy nincs.Viszont szabit igazán a mozgásos pörgős tevékenység köti le.Hol van nekem ehez energiám?A meséket imádják,leköti őket teljesen de két mese után már engem zavar hogy már megint csak mese-mese.Á nehéz ez.Az ikrek könyvében azt irják a veszekedésekre hogy ez azért van mert éjjel-nappal együdt vannak és ismerik egymás gyönge pontjait és ezt persze kihasználják.Meg hogy azért csinálják hogy a leterhelt anyuka figyelmét felhivják magukra.De hát igy is minden róluk szól pedig.Azt tanácsolja a könyv ,hogy hogyha állandósul a veszek akkor célravezető a sürű szétválasztásuk.Én már arra is gondoltam ,hogyha nem szünik meg ez akkor jövőre külön csoportba tetetem őket az oviba.Valaki nem alkalmazta már ezt?Na megyek mert indulunk a három éves védőoltásra.Szoritsatok.Puszi
masabasz

Doris! Kép
Gondolok ám rátok naponta, remélem átmegy a pozitív energia, mert folyamatosan drukkolok hogy rendbejöjjenek a dolgok nálatok. Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Én is itt vagyok ám néha, csak ez a dolgozó, gyereketnevelő, háztartást vezető szerep nagyon lefáraszt a nap végére. Már nem tudom milyen vitaminokat szedjek, hogy ne kókadozzak este 9-10 felé.
Doris!
Részvétem! Remélem most már minden csak jobb lesz! Jobbulást Lilcsikének!!!
És minden kis betegnek! Nálunk is folyton betegek a srácok, de most már vagy két hete járnak folyamatosan az oviba és ez nagy szó! Kép reggel 1/2-1/2 500mg-os C-vitamin, este marslakó vitamin és naponta legalább 1 valamilyen joghurt. Szerencsére megint indult a mágnesbetűs akció a danonnál. Kép
Megy valaki a nagybőrzére?
Marcsiról, Erkáról, Yaburól, Zsuzsiról mit tudunk? Már rég nem írtak ahogy nézem.
Tényleg! Megint rendezhetnénk télapó ünnepséget, de most valaki más rokona legyen a Mikulás, mert Levi és Nándi rafkósabbak lettek és tutira felismernék a nagyapjukat. Kép
Éva70, Masabasz!
Manókról rakjatok fel képeket! Kép
És léccci írjatok kicsit tagoltabban, több enterrel, mert mindketten olyan egytömbbe írtok(szinte egyformán), hogy nehezebben lehet olvasni. Nem vagytok véletlen ikrek? Kép Kép Kép

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Masabasz!
Nehéz lehet... Nálunk is különböző karakterek a gyerekek, Marci olyan, mint Balázs, jól el tud egyedül is játszani, Csabi=Szabi, ő leginkább a nagymozgásokat kedveli, más nem köti le hosszú távon, viszont érdekes módon nálunk nem ő az agresszív, hanem Marci! Ki érti ezt? Csabi általában csak bömböl, ritkán üt vissza, illetve a harapást ő is eltanulta. A pszichológus véleménye engem is érdekel! Játszótérre nem szoktatok menni? Nálunk ott ritkább a vita és jól le is fárasztja őket.

Vikics!
Mindig olyan klassz képeitek vannak! Bár továbbra is olyan, mintha copyznád a srácokat! Kép
A nap végi kimerültségét nem irigyellek, jó sok teher lehet rajtad... Egyszer majd én is megtudom, milyen gyerekek mellett dolgozni...Kép

Sziasztok!
Mimóza
mimóza

Mimóza!

Köszi! Kép
Én is most néztem, hogy még a lábfejüket is egyformán szorítják össze. Kép
A munka... most még rosszabb ám mint nyáron, mert délután már az oviba se viszik ki őket, így a lakásba tombolnak. Ja! És már délután sem alszanak, így 8 körül annyira elfáradnak, hogy ettől teljesen bepörögnek és kezelhetetlenek lesznek. Szóval meló után még lefárasztanak a kölkök is tisztességgel!
Évának amúgy igaza van, hogy le kell foglalni őket, csakhát hót fáradtan már nincs kedvem semmihez. Így aztán kitaláltam, hogy reklámújaságokat adok nekik, amikből kivágnak minden félét (ez jó sokáig tart Kép), aztán azokat ráragasztják egy fehér lapra (ezt imádják... halacska van a ragasztón Kép), aztán ha kész a mű, akkorráírják a nevüket, én a dátumot, és lefűzzük dossziéba.
Meg találtam egy tök jó kis honlapot, tele kifestőkkel, de amikor rákerestem a kifestő szóra, kilökött egy rahadlit a google. Ezeketz kinyomtattam és színeztetem velük vadul. Kép De azért ezeket is meg lehet unni sajnos.
Jóccakát mindenkinek! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Mimóza:De igen szoktunk menni ,kb három játszótéren is keresztül megyünk.Ha viszek nekik játékot,homokozó cuccot akkor cipelhetem,ha nem viszek akkor meg elkéregetik mástól.Igazából nem egy nagyvérü játszótér egysem ami körülöttünk van.Vannak jobbak amik jobban lefoglalják őket de ez mind két emberes program.Elszoktunk menni azért de nem sürün csak ha a párom is itthon van.Egyedül se eröm se türelmem se energiám nincs rá.Délelőtt amig bölcsibe vannak én is dolgozom,vissza mentem 4 h-ba a gyes mellet a klinikára dolgozni mert kell a pénz.
Vikics:probálok feltenni képet de még nem jött
össze.
Lányok megkaptuk szerencsére az oltást Balázs estére egy kicsi belázasodott.Szabinak ugy tünk az égvilágon semmi baja.Estére már alig tudtak ráállni a lábukra.Vizesruháztam volna a feneküket ha hagyták volna.Ma meg mintha nem történt volna semmi.Hálistennek.Én is nyomtattam ki kifestőt és őket is egy kis ideig leköti persze csak ha én is odaülök hozzájuk.Sziasztok puszi.
masabasz

Vikics és Mindenki!
Bocs a "tömbösítés" miatt, ezután igyekszem jobban tagolni.

Masabasz!
Nálatok már működik a kifestőzés?! Peti és Andris egyelőre csak firkál, mindegy nekik, hogy üres lapot adok, vagy valami előre nyomtatott szépséget. Ja, és nem tudnak leszokni a "csibészségről", állandóan muszáj a papír mellé is firkálni egy kicsit...

Jó nektek, hogy túl vagytok a 3 éves oltáson. Remélem, mára már el is felejtették az egészet!

Próbáltam képet feltenni ide, de nem tudom, hogy kell lekicsinyíteni...
Éva
Éva70

Technikai segítségem érkezett, úgyhogy itt egy kép Petiről és Andrisról:Kép
Éva70

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerekek!!

Vikics!
Jó hogy írtál! Nem lehet könnyű munka után fáradtan még a gyerekekkel és a háztartással is fogalalkozni. Én még nem dolgozom, de még így is alig bírok rendet tartani a három gyerek mellett. Igaz most öt napot az anyósomnál voltak a fiúk, mert ma két vizsgám is volt. Meg is látszik az eredmény, hogy nem voltak itthon a számvitel szóbeli vizsgám ötös lett, a másik meg 3-as. Nagyon örültem neki!
De már nagyon hiányoztak, ilyen sokat még nem voltak távol tőlük, nagyon nagy volt itthon a csend, de egy kicsit ránk fért a nyugalom. Lora egyedül angyal volt. Nemrég értünk haza, a kocsiban el is aludtak, nem volt szívem felkelteni őket, ilyenkor reggelig alszanak. De holnap már beindulnak, és jó korán fognak kelni, mióta visszaállították az órát hatkor kelnek, még nem álltak vissza.

Mindenkit puszilok!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva70!
Persze most is mosolyognak! Kép

Vikics!
Nekünk is van halacskás ragasztónkKép

Éva!
Gratulálok!!! Számvitelből ötös! Nagyon profi vagy!

M.
mimóza

Éva70:A kifestőzés persze nállunk is igy müködik de legalább ilyenkor valami lefoglalja őket.A csibészkedés meg dettó.Nagyon szépek a fiaid,egy kicsi olyan mintha az enyémeket látnám.Az enyémek is nagyon egyformák de én ahhoz a cselhez folyamodtam hogy az egyiküknek Denisz a komisz hajat növesztettem.Igy viszon nem is olyan egyformák.Én is a fénykép kicsinyitésénél vagyok leragadva.puszi
masabasz

Kép
Balról Balázs,mellette Szabi
masabasz

Masabasz!
Tényleg nagyon hasonlítanak ők is egymásra! Ügyes gondolat volt ezzel a frizurával! Nekem muszáj mindkettőnek rövidre vágatni állandóan, mert egy idő után nagyon összevissza tud állni a kis "hajkoronájuk". Egyébként irtó jó fejek, ránézésre nem lehetnek kisebb csibészek, mint az enyémek...

Vikics!
Köszi, hogy írtad a kifestős honlapot, nekem magamtól eszembe nem jutott volna ilyet keresni. Nagyon tetszett, később, ha már úgy igazán tudják használni, biztos jó szolgálatunkra lesz!

Éva
Éva70

Mimóza! Sajna igen, biztos én vagyok a béna, de még mindig nem teljes az éjszakai nyugalom, hajnalra meg tuti nálunk kötnek ki! bocs, most mennem kell, d e ha vkinek van jó "altatós2 ötlete, esetleg kíméletes elválasztós, az jöhet!
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!
Lesz egy ikerklubb a18.kerületben,meghivott vendég:Métneki Julia,téma:a tanulás minden korosztálynak.
Mi még kicsik vagyunk(15 ho)de a ker.-ben lakunk,igy értesültem róla,lehet hogy nekünk is érdemes megnézni.
Bárki jöhet,ingyenes.
Üdv. Rita
törpefenyö

Sziasztok!
Bocsi, igen én is eltüntem de azért szoktalak olvasni titeket. Hamár Vikics ilyen kedvesen érdeklődött utánam, gondoltam írok.Kép.
Mi jól vagyunk, habár most a gyerkőcők átváltoztak ugató kutyáváKép velünk együtt, de sajnos ez mindíg így van mikor el kezdünk fűteni, pedig minden nap szellőztetek de így is iszonyú száraz a levegő.
Marcsi!
Én még nem gratuláltam a pocaklakóhóz, hidd el nem annyira megterhelő anyagilag három gyerek és a szociális támogatás a háromnál a legtöbb.Kép Tudjátok már a nemét?
Doris!
Nagyon együttérzek veled!Kép Én 8 éve vesztettem el az édesanyámat (45éves volt) és a mai napig szenvedek a hiányától! De azt tudom hogy a gyerekek szeretete minden bajra gyógyír, és ők érzik ha szomorú vagy és ösztönösen többet adnak!
Éva!
Gratula a vizsgáthoz! Én is szenvedek az enyéimmel, most kezdődik a vizsgaidőszak! Brrr
Vadvirág!
Gyönyörűek a gyerekeid! Kiül a kis pofijukra az a harmónia ami körül veszi öket! Gratulálok!

Többieknek és az újaknak is üdv!

Én a Gabit hiányolom, kíváncsi lennék hogy hogy megy a Gergőnek a suli, mert mi küzdünk a Lilivel egy kicsikét, most kezd belerázódni a dolgokba. Csak én vagyok egy kicsit türelmetlen, sajnos.
Sziasztok!

Yabu
Rakok fel képet a csajokról
yabu

Kép
yabu

claire:Mennyi idősek a gyerekek?Nállunk ugyan ez a probléma.Kb egy -1 1/2 éve kezdődött a dolog egy nyaralással.Egy rokonnál voltunk ahol négyünknek egy nagy ágy jutott éjszakára.Egy héten keresztül igy aludtunk,amint véget ért a nyaralás ithon is igy lett.Éjszaka felébredtek és huztuk órákon át amig a fáradság győzött bevittem őket közzénk és igy aludtunk tovább.Azóta igy van csak annyi változott hogy kb éjfél és 3 óra magasságában egymás után kelnek.Nyilik az ajtó átszalad lefekszik és csend.Egy ideig probálkoztam meg végül is mindig probálkozom de semmi változás.Már fel sem kelek arra hogy átjöttek.De ez még a jobbik eset,a rosszabbik az amikor hamarabbra tolódik az átjövetel és még mi persze nem akarunk lefeküdni,alig tudok elszökni tőllük.A vicces az egészbe az hogy a páromnak már nem hagynak helyet.Pakolgatjuk állandóan őket az ágyba mint egy kirakót.A páromat Szabika egész éjjel rugdossa,Balázs meg annyira kinyul hogy egy pózba alszok egész éjjel.Ilyenkor arra gondolok mi lenne ha 3-as ikreink lennének.Hi-Hi. Semmi de semmi ötletem nincs már hogyan lehetne ezt megváltoztatni.Egy héten át beköltöztem a szobájukba, minden éjszaka mikor indultak ki (automatikusan) megszólaltam,hogy Itt van Anya...,Ne menj át..,stb.Nem is mentek át egy héten át. Boldog voltam.Visszaköltöztem,ujra jöttek..!Ugyhogy tudom milyen. Tanácsot nem tudok csak abban bizok ha nagyobbak lesznek majd talán beszélni lehet velük ez ügyben.puszi
masabasz

Sziasztok!

Éva70, Masabasz!
Nagyon szépen a fiaitok! igazi kis gézengúz pofijuk van! Egy darabig mi is próbálkoztunk, hogy Nándinak hosszíbb volt a haja, meg amúgy magasabb is 1cm-el és 1 kg-al több is, de baromira nem számít. Az emeber elkönyvelték őket, hogy ikrek, és nem lehet tudni melyik ki, innentől a fáradtságot se veszik, hogy megjegyezzék.
Már a harmadik szezont tapossuk az oviba és az ovónéni sem tudja még biztosra. Már megszoktam, mostmár a frizurával sem bajlódunk.
Éva!
Olyan is van, hogy a honlapon lehet szinezni, de én olyan honlapot kerestem, ahol kifestő lapokat ki lehet nyomtatni, aztán a kölök manuálisan sk. kifesti magának. Kép Legalább ez érdekli őket, mert rajzolni nem hajlandóak.
A húgom hozott nekik Izraelből ajándékot. Mindkettőnek 1-1 pólót amin Noé bárkája van teli álattal, és adtak hozzá textílfilcet. Tök jó program volt, hogy maguk kiszinezték. Persze a kontúrt megrajzoltam előtte, hogy ne menjenek ki a vonalból. (allandóan. Kép)

Yabu!
Bazi nagyot nőttek a csajok... Nem lesz ez így jó! Kép Hozzájuk képest törpicsekek a fiúk szerintem. Kép
Gabi nekem is hiányzik! Tényleg! Hol van Gabi??

A Mikulásra seniki nem írt! Ne legyen? Pedíg legutóbb is annyira jó volt! Kép

Vikics

KépKép
vikics

Vikics
Mi örülnénk a Mikulásos bulinak! Rajtunk nem múlik, ha sikerül megszervezni, mi ott leszünk.

Yabu
Tényleg jól megnőttek a lányok és milyen csinosak!!! Más gyerekén lehet látni, hogy milyen gyorsan megy az idő.

NÁlunk szerencsére nincs gond az alvással!!!! Az éjszakáink legalább nyugodtak, ők 8körül bevonulnak a szobájukba, elolvasom nekik a mesét még kimennek pisilni, isznak egy kis vizet és aztán elalszanak, de csak nyitott ajtóval és kb. 20szor kiszólnak még,hogy ne beszélgessünk, mert nem tudnak aludni tőlünk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Gabi!
TÉnyleg, hová tüntél?! Jelentkezz, hogy mi van veletek!!! Gondolom, te is készülsz a vizsgáidra.

Doris!
Hogy van Lilcsike? Nagyon szorítok nektek, hogy minden rendben legyen!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok LányokKép
Köszönöm szépen az együttérző és kedves sorokat!!! Igyekszem túlélni ezt az időszakot aztán bizakodom, hogy eztán már csak jó dolgok történhetnekKép Lilcsike vizelet lelete tegnap NEGATIV lett igy megúsztuk a korházba fekvést!!! Nagyon boldog vagyok mert annyira kétségbe voltam esve egyrészt a féltés miatt másrészt, hogy miként éljük túl, ha mi 3-an külön leszünk de szerencsére délután már otthon hancúrozott Lillus és Geri isKép Sajna mindketten nagyon taknyosak, folyton szivni kell az orrukat meg hurutosan köhögnek de remélem ennyivel megúsztuk ezt a betegséget...

Nagyon szépek a gyerkőcök a fotókonKépNe haragudjatok, nem tudok részletesebben reagálni...

Puszi:Doris
doris

Yabu! Kép
Valóban tüneményesek a csajszijaid! KépKépKép

Doris! Kép
Hurrá! Fantasztikus hír! Csak így tovább!!! KépKépKép

Vadvirág
Vendég

Vikics:Igazad van nem számit a haj mert a külvilág ugyis egy kalap alá veszi őket.Én is inkább csak a magam megnyugtatására,meg a szükebb környezet miatt vágom más milyenre a hajukat.Mi most maradtunk még egy évet a bölcsibe(ugy is októberiek vagyunk)ott már hálistennek nincs összekeverés.Na de majd az oviba biztos lessz eleinte.Annyira sajnálom hogy itt debrecenbe nem nagyon van ilyen iker-találka.Nekünk is hiányozna...na sziasztok,puszi.Gyógyulást kivánok minden beteg picurnak.
masabasz

sziasztok!
mi is itt vagyunk Kép az elmúlt hetek elég zsúfoltak voltak, pl. kromoszóma vizsgálat kórházi bentfekvéssel, ami elég rosszul érintett. de túl vagyunk rajta Kép eredmény csak 25-én, így a börze előtt sajnos nem tudom meg a kicsi nemét.
vikics, mikulásban érdekeltek vagyunk Kép. mikulást nem tudunk hozni, vagyis, pont tegnap este kaptam kisbuksi gabitól egy ajánlatot, meglepetés műhely néven futnak, és mikulást is szállítanak kérésre (2-3000 Ft-ért, lehet, hogy egyéni árat is ad nekünk, amit 10-20 család között elosztva ki is lehet bírni). ki kéne találni az időpontot és gyorsan lefoglalni a mekit, meg a mikut Kép. odamennénk idén is, ugye? jópár kört futottunk és a budaörsi meki gyerekmenü áránál olcsóbbat még nem sikerült találnunk. ott van játszóház is kb. mászós korú apróságoknak már jó... (az újak kedvéért írom Kép) ajándékot mi vittünk a saját gyerkőceinknek, semmi nagyot, csak valami apróságot, meg egészséges finomságot.
javasolhatnám a dec. 10-11-ei hétvégét? irjátok meg, hogy jó lenne-e nektek! a kicsiknek is írok, ok?
doris, örülök a jó híreknek. elképzeltem a boldog pillanatokat, amikor lilcsi és geri együtt hancúroztak Kép
köszi a folyamatos ránk gondolást Kép igyekszem olvasni gyakran, de kezdődik az esti ágybazuhanós fáradság időszaka. apát újra beiskolázták. hetente kétszer csak 8 körül ér haza... ez elég nagy változás és kb. a kicsi születéséig igy lesz Kép azt hiszem beszerzek egy ismerőst, aki bébiszitterkedik majd, mert mindenhova nem hurcolhatok két 3 évest Kép
puszi, a többiek még szuszognak Kép
marcsi
ui: már érzem néha a kicsi mozgását Kép a kisfiúk pedig határozottan több kistesóval számolnak Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a dícsérő szavakat a lányokról! Én inkább azt mondanám hogy a hajuk nőtt nagyon sokat és így egy kicsit nagylányosak.
Vikics!
Az ikrek továbbra is a legkisebbek az oviban úgyhogy nem kell aggódnod!Kép.
Egyébként kezdenek nagyon nőcisedni, pl. már mind a háromnak van szerelmeKép! Mondtam is a férjemnek hogy mi lesz itt pár év múlva...Kép.
Egyébként nálunk a 4 éves kor volt a vízválasztó,(ovastam hogy akkora alakul ki az egymással való játszás kézsége) azóta lényegesen kevesebb velük a gond, teljesen jól eljátszanak szinte egész nap! Megy a szerepjáték rendesen! A múltkor úgy nevettem, Tescosat játszottak és a Noémi volt az étel, őt kellett megvenniKép. Egyedül fürödnek, öltöznek és már nagyon sok mindenben segítenek. Már a szobájukat is kezdik rendbe rakni!
A mikulás ünnepség minket is érdekel!Marcsi szerintem jó ötlet ez a bér MikuliKép

P: Yabu
yabu

Doris!
Nagyon örülök a jó hírnek!!!! Csak így tovább!!! Most már csak jó híreket hozz!!További gyógyulást a kicsiknek!

Marcsi
NEm lehet könnyű terhesen dolgozni, gyerekekkel foglalkozni stb., írj, ha megvan az eredmény!!! A lényeg, hogy minden rendben legyen, de gondolom azért bizakodtok, hogy kislány legyen.

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
gyorsan munkahelyről... hivtam a mekit. legkorábban dec. 17-én, szombaton, 9-11-ig tudnak minket fogadni. ezt az időpontot lefoglaltma Kép
remélem sokan el tudunk menni. a mikut is lefoglalom, biztos, ami biztos. de azért kisbuksi gabit is megkérdezem, nincs-e valami "olcsó" ötlete korábbra...OK?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Nekünk jó a 17, de már a 18 nem lett volna jó, mert a Lorának akkor fellépése lesz a tánciskolával. Remélem, addigra nem találnak ki a suliban egy vizsgát?!
Köszi szépen, hogy intézed a bulit!!!

puszi
Éva

Kép

Kép
éva75

ezt kisbuksitól kaptam Kép
mit szóltok?
Kedves Marcsi!

Hááát,megnéztem a Meki oldalát,mert nem vagyok képben az áraival,egy menü
árával nehéz versenyezni Kép vagy Kép...

De szerintem érdemes átgondolni az ajánlatot. Amit fel tudok kínálni:

Mikulásparty 20 gyerek részére

A csomag az alábbi szolgáltatást tartalmazza:

- 3 óra játszóház /ott,ahol Vencel szülinapja is volt/
- Mikulás /kontaktszeméllyel előre egyeztetve, személyre szóló szövegekkel,
a Mikulás végig jelen van/
- Mikuláscsomag /melynek tartalma: alma,dió,mogyoró,mandarin, minimanóknak
zsírkréta készlet, kifestő,nagyobbaknak : színes ceruza készlet,fa
jojó,golyós ügyességi játék/
- Üdítő, rágcsálnivaló mindenkinek

Ára : 2000 Ft /gyerek /az ár az Áfá-t tartalmazza/

Minden abszolút rugalmasan kezelhető, a csomag tartalma , a Mikulás szövege,
az üdítő + rágcsálnivaló /ásványvíz,rostoslé,tea, szörpi, szénsavas üdítő +
szendvics /hideg-meleg/, hidegtál,aprósütik/ . Mindezt viszont ennyiből
lehet kihozni. Ami azért elgondolkodtató,hogy azért egy játszóházazás
alapból 700 Ft/óra/gyerek,nem tudom,milyen kedvezményeket szoktak adni
ikreknek,szóval szerintem alapvetően ez a csomag nagyon megéri, de persze
nem összehasonlítható a Meki menüvel. Azért remélem többet is nyújt annál
Kép. Nagyon örülnék, ha összejönne, Nektek külön élmény lenne bulit tartani .
Az időpontok miatt jó lenne,ha mihamarabb döntenétek, kezd sűrűsödni a
december hi-hi Kép

Ez volt a Mikulásparty.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! A talira mi is, miis, de ezt már írtam!
Masabasz! 1,5 évesek az ikrek. Azért lett közös nagy ágyuk, mert a külön rácsos ágyat totál nem bírták! Nálunk a legnagyobb nem volt átmászkálós, de a második igen, ő 3 múlt az ikrek születésekor. Akkoriban sokszor a nappaliban akudtam a kicsikkel, vagy éppen szoptattam, akkor tájt szokott le. De azért ha teheti, kora reggel most is megjelenik.
Gyerekek, kinek van szemészeti tapasztalata? Szomorúságomra Ádám ma szemüvegwet kapott, ami így 1,5 évesen nem túl felemelő. Ráadásul azt mondja a drnéni, hogy olyan erős, kb5, hogy nem nőhető ki! Nem tudom , hogy fogja megszokni, és érdemes-e egyáltalán ekkora korban, ugyanis őt láthatóan nem zavarja?!
Ami az összekeverést illeti, nekem is szokták mondani, hogy milyen egyformák, hogy különböztetem meg őket :o. Néha azt mondom, legrosszabb esetben leveszem a pelusukat Kép. A csúcs: Múltkor Eszter ruhácskában, Ádám naciban, erre egy okos tojás megkérdezi: "Mind a kettő lány? " Kép
Puszi: Claire
claire

Marcsi

Jól hangzik az ajánlat, de nekünk ez most sajnos nagyon sok lenne, 3 gyerekre 6000Ft, sajnos most ezt nem engedhetjük meg magunknak, de mi miattunk nehogy lemondjatok erről a buliról, ha a többségnek tetszik nyugodtan válasszátok azt.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
rögtön ezt válaszoltam kisbuksinak, én sem hiszem, hogy közvetlenül karácsony előtt ez még belefér. bár annyin esetleg elgondolkozhatunk, hogy ebben benne van az ajándék is.
egyébként a balaton utcai volt mikkamakka játzsóházban lenne.
szóval én továbbra is a mekire szavaznék.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Jó lenne, ha valahol összejönne a mikulás buli! Bármilyen megoldás érdekel!

Picit hadd dicsekedjek itt is! A "kisikreseknél" már megtettem, de ígérem többet nem reklámozom magunkat sehol, csak olyan boldog voltam: Peti és Andris fényképe is bekerült a fisher-price-os játékban az első 75 közé. Most szombaton 10-14 óráig lesz a Sugárban a Fisher-Price Babanap játszóházzal, arcfestéssel, Bóbita koncerttel stb. Jön valaki?
Éva
Éva70

most találtam egy másik helyszínt, de inkább levélben írnám le a részleteket azoknak, akiket érdekel. lszi írjatok az e-mail cimemre:
two-in-one@index.hu
a publikus részletek: 3 óra játszóház (törpöktől a nagyokig mindenkinek megfelelő játékokkal) bónusz mikulással. (hátha valakinek kimaradt eddig, vagy az idén az életéből)
850 ft/gyerek (mindenféle kaja nélkül) azt vagy viszünk, vagy nem eszünk.
a szervezők kérték, hogy ne mondjak el minden részletet, mert ez az ajánlat csak nekünk él és csak most. ikreseknek
időközben haza kellett jönnöm az irodából, ádám belázasodott az oviban. péter hősiesen ott maradt tovább.
szóval akit érdekel a dolog, írjon a cimemre!
nekem igy már tetszik... Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!
Ez tényleg klassz! Elküldöd a részleteket? Jobbulást Ádámnak! 25-én feltétlenül jelentkezz!

Tegnap este elmentem kihúzatni a bal alsó bölcsességfogamat, mert
csak egy csücske nött ki eddig és mindig mellé szorult az étel. A fogorvosom szerint így elöbb-utóbb elromolna a mellette levő 7-es rágófogam. Mint kiderült tényleg mindenképpen ki kellett szedni, mert vízszintesen, a másik fog felé akart volna kinöni.Most hatalmasra dagadt az arcom, olyan, mintha ping-pong labda lenne a számban, alig bírom kinyitni, enni és beszélni... Áramszünet volt nálunk, egész nap csak ültem takaró alatt (nem volt fütés sem) és stoppoltam a lukas zoknikat... Jó kis nap, nem? Pedig szívesen megírtam volna nektek, hogy hogy sikerült a szétválasztós hétvége.

Nagyon jól! A fiúk nem hiányolták egymást és érdekes, hogy hasonlóan viselkedtek. Kicsit meg voltak illetődve, mindenre rákérdeztek, hogy szabad-e, és a másik hasonlóság, hogy mindenre azt mondogatták, hogy ilyen otthon is van, ilyen nekünk is van. Szóval azért csak ikrek! Kép

Éva70!
Gratulálok! Mi ez a F-P játék?

Yabu!
"Egyedül fürödnek, öltöznek és már nagyon sok mindenben segítenek. Már a szobájukat is kezdik rendbe rakni! " Hát bizony irigykedek!!! Kép Igaz, nálunk még messze nincsenek négyévesek...

Még egy hír rólunk: (ma nagyon közlékeny vagyok, ha már beszélni nem tudok... Kép ) Úgy tűnik menni fog a szobatisztaság! (Ami a januári ovikezdés miatt kulcsfontosságú) Csak alváshoz kapnak pelust, és ha elmegyünk itthonról és egyre kevesebb a baleset, pedig csak 10 napja kezdtük a bilizést.

Sziasztok,
Mimóza
mimóza

mimóza:Örülök hogy nállatok is bejött a szétválasztós hétvége.Hogyan oldottátok meg?Ahogyan olvaslak kb nállunk is hasonlóan viselkedtek.Én is féltem tőlle mert még külön sohasem aludtak.De hálistennek semmi gáz nem volt.De este mikor Szabi elaludt annyira rám tört a sajnálat ,hogy meg sem vártam azt hogy átjöjjön hozzánk.Éjfélkor nem birtam tovább és átvittem az ágyunkba.Reggel meg jól kimosolyogtam magamat.A pszichológus még a bölcsi közelébe sem járt igy még semmit sem tudok mondani nektek.Talán csak annyit ,hogy Szabi pár napja nem balhézik otthon (a védőoltás óta),nem bánnám ha igy is maradna.puszi sziasztok
masabasz

Mimóza!
Gratula a majdnem szobatisztasághoz! /Nálunk e téren sajnos nem túl jó a helyzet./

A fogad miatt sajnállak rendesen, én is küzdök az enyémmel. Bár nem dagadt be, de hétfő óta fáj a bal felem. Nekem a bal felső 5-ös gyökeret húzták ki hétfőn szép kis előzménnyel, de azt inkább nem részletezném.

A Fisher-Price játékot itt találtam a babanet kezdőlapjának jobb felső sarkában. Okt. 1-31. között lehetett beküldeni mosolygós babás képeket 3 éves korig. Mivel 75 éves a Fisher-Price, 75 képet kiválasztottak és állítólag a picik korának megfelelő játékkal jutalmazzák most szombaton. Kíváncsian várom! Az utolsó pillanatban küldtünk be képet, mert totál sokára vettem észre én is a felhívást. De úgy látszik, megérte... A kisikresek közül Nettkéék is benne vannak ebben a 75-ben, meg még valaki, csak ő mostanában nem írogat. A képeket meg tudod nézni a kezdőlapnál, ahol írtam.
Éva
Éva70

Szia Éva!
Már megnéztem, annyira kis kedvesek ott összebújva! Kép
Majd írd meg mit kaptatok!

Még mindig be vagyok dagadva, ma elmegyek egy lézerkezelésre, hátha számít...

Épp most vitte el a férjem a fiúkat Pankáért az oviba- pelenka nélkül...Szerintem ez még kicsit korai volt, tuti be fognak pisilni... Kép

Marcsi!
Van érdeklődés a kedvező ajánlat után?

Mimóza
mimóza

Mimóza!
Részvétem a fogad miatt!! Jobbulást kívánok!!

Ne aggódj a szobatisztaság miatt, nálunk Zolika 2,5 évesen Ádám pedig 3 éves korában lett szobatiszta és maguktól szóltak, hogy nekik már nem kell a pelenka és onnantól tényleg egyre ritkábban ment bele a nadrágba a pisi.
Hiába utánozzák egymást mindenben a szobatisztasággal nem így voltak, hiába biztattuk Ádámot, hogy ő is pisiljen a bilibe, mint a ZOlika ő csak nevetett rajtunk. Aztán egyszer csak szólt, hogy most már ő sem fog bepisilni többet és úgy is lett.
Sok sikert nektek is a szobatisztasághoz!
Most rohanok, mert a fiúk éppen ölik egymást!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Mimóza!
Részvétem a fogad miatt!! Jobbulást kívánok!!

Ne aggódj a szobatisztaság miatt, nálunk Zolika 2,5 évesen Ádám pedig 3 éves korában lett szobatiszta és maguktól szóltak, hogy nekik már nem kell a pelenka és onnantól tényleg egyre ritkábban ment bele a nadrágba a pisi.
Hiába utánozzák egymást mindenben a szobatisztasággal nem így voltak, hiába biztattuk Ádámot, hogy ő is pisiljen a bilibe, mint a ZOlika ő csak nevetett rajtunk. Aztán egyszer csak szólt, hogy most már ő sem fog bepisilni többet és úgy is lett.
Sok sikert nektek is a szobatisztasághoz!
Most rohanok, mert a fiúk éppen ölik egymást!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

mimóza!
igen, már 5-6 pár gyerkőc elég biztos Kép Kép
részleteket továbbra is e-mailben:
two-in-one@index.hu
marcsi

KépKép

KépKép
2in1