A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

köszi köszi Rókica!
igyekszem megnyugodniKép

KépKép
KépKép
and

Angelani!

A 2 hónapos oltást a bal combikájukba kapják a babák és nem lázasodnak be tőle (majd csak a 4-5 havitól, de ahhoz is kapnak a popsijukba láz elleni kúpot, ami lehúzza nekik).Boti babám meg sem érezte, mintha észre sem vette volna. Persze fogtam a kezét és eltereltem a figyelmét, így nem a dokinénire figyelt. Utána sem sírt, nem is nyöszörgött, viszont a következő 2 napban nyűgösebb volt kicsit a szokásosnál, de semmi komoly.

And,

Boti most 3 hónapos, és 2,5 hónapig idegeskedett és kapálódzik a cicin. Aztán pózt változtattunk, úgy , hogy teljesen szembe legyen velem az egész teste és azóta ő abbahagyta..Szerintem nem jól tettem korábban cicire, mert a hátán feküdt a karomban és fejét félre kellett fordítania, hogy szopizni tudjon..
- szoptatás közben én beszéljek hozzá, van, hogy éneklek is neki, de csak szigorúan nappal. Szerintem ez segít, hogy közben is ismerkedjünk egymással és elmélyüljön a kapcsolatunk. Éjjel viszont egy kukkot sem szólok hozzá- el is alszik rögtön szopi és büfi után. A figyelmét én nem tudom elterelni ezzel, csak, ha más hangot hall, akkor figyel másra.
- a sírásról: hát abból nekünk 6 hetes koráig bőven kijutott, mondhatni reggeltől-estig megállás nélkül. Kivörösödve, leizzadva, ruhacserékkel együtt, stb. Õ is csak karban hordozva nyugodott úgy ahogy meg és csak cumival a szájában. Aludni pedig csak séta közben tudott a levegőn. Szóval a cumi kezdetektől fogva megnyugtatta, mert annyira erős a szopásingere, hogy éjjel-nappal, még álmában is szopik. A dokinénink szerint a cumi jó nagyon, ha megnyugszik tőle - ne vegyem el tőle, ha ő azt szereti.
- alvás: nálunk cumival megy csak, de nem bánom egyáltalán, mert kb. negyed óra múlva kiköpi. Persze éjjel ezt meg kell várni, de utána már 5-6 órát is átalszik, nappal meg 1-2 órát egyszerre. Szóval kezdetben kicsit álltan az ágya fellett, simogattam a buksiját és ha kiesett a cumija, visszaadtam neki és max fél órán belül elaludt. Most már egyre gyakrabban megy neki egyedül is-azaz cumival.
- 4 hetes babának még nincs napirendje. A biztos pont a fürcsi lehet, meg a napi séták.
- én sosem tudtam pár cseppnél többet kifejni a cicikből, úgyhogy nem is kísérleteztem vele. Botinak nagyon jó szopókája van, ahogy olvasom Esztinek is, vagyis kiszívja belőle az összeset, nincs szükség fejésre.
Hát ennyi..
helga22

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam itt, így az eseményeket sem igazán tudom követni.Mi jól vagyunk, Kincső szépen fejlődik, már 5050 gramm és 61cm.Szereti a pociját, továbbra is csak szopik, remélem ez sokáig így is marad. Egyre inkább figyel, szereti a forgókáját, nagyon tud neki magyarázni és mosolyogni. Nála is már működik a célzott személynek szóló mosoly.
Mi voltunk hétvégén anyukámnál, jól bírta a gyerek a 280km-es utat.
Aranyosak a kis pockok, szépen nőnek.
Uxinak gratulálok!

puszi mindenkinek
Kriszta, KincsőKépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

KépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Hááát, visszaolvasni nem volt időm, de köszönöm a válaszokatKép

"Sajnos" IMÁDOM nézegetni a képeketKép
Mindig leragadok.
Erhard felriadt valamireKép
Ma bementünk apához és elég sokat aludt. Mikor hazaértünk evett, de olyan furcsa volt. Teljesen álomkórba zuhant, de felébredt a fürdésreKép
Úgy pancsol, annyira zabálni való.

Pennáék elköltöznek?
Mintha olvastam volna valamit erről, de már nem találom.
Elkészült a ház?

Megann, hogy áll tejcsi ügyben?

Jajj, olyan jó lenne mindenkiről "mindent" tudni, de nehéz naprakész lenni.
például ma is nemrég ettem csakKép

Na mehetek vissza eltatniKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Benianyu! Köszi az infót, holnap veszek a gyógyszertárban citromsavat. Ja és elfelejtettem írni du-án, hogy hihetetlen a Beni mennyire hasonlít rád kisfiú létére Kép

Angelani! Amikor Olivér kapta a két hós oltást én halálra aggódtam magam, hogy szegény picikémnek mennyire fájhat a lába, erre mire hazaértünk már hatalmasakat röhögött, és két lábbal püfölte a pelenkázót. Kép Kép Nem lázasodott be, bár a két hónapos oltásnál állítólag nem is szoktak.

Rókica! Nálam az fix, hogy nem az a gond, hogy nem iszok eleget, mivel amióta az Ergamtól majdnem elapadtam, azóta szigorúan napi 3 liter ásványvizet és 1 liter szoptatós teát iszok. Szénsavasat, koffeineset egyáltalán nem iszom. Néha már úgy érzem, hogy a hajamon fog kijönni a sok lötty. Undorító úgy inni, hogy az ember nem is szomjas, de muszáj...

Ildi

Kép
vrucsincá

And
ne parázz.Márk holnap lesz 2 hós, és még most sem mindig értem a jelzéseit.VAn amire csak pár napja jöttem ráKép
Az elején én is megvártam Apát a fürdéssel, de egyre többször volt, hgoy egyedül kellett megoldanom.Ma már nem gond.Sztem te se várj Apára, ha részt akar benne venni, akkor igenis tessék Esztit előtérbe helyezni!KépHa itthon van akkor a kiscsjszi legyen az első és az evés, foci a második.Keményítsél be!Elvégre Apa már felnőtt!!!Kép

Picur
nem semmi! 4 gyermekKépAzt terveztük, hogy mi is nagycsaládosok leszünk, de már nem vagyok benne biztos.Kép

Barbapapa
akkor Márkimárknak van még 2 hete, aztán igum-burgumKépMindenesetre irigyellek érte!

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vrucsincá!
Én Cillit Bang-el (termékminta volt) áztattam, de csak annyit írtak, hogy haztartási vízkőoldó szerintem az olcsóbb is megteszi én is azzal fogom ha elfogy a minta.

Bkriszta!
Az enyém is ilyen kis hajasbaba, nagyon helyesek vagytok.

Volt nálunk a párom kollégája a kisfiával aki 7 hónapos, úgyhogy Zsani már fiúzott.
Kép
Kép
malvinka

Köszönöm a sok infot a kocsikról.Kép
Már vettünk egyet, egy ABC GENIOT, olyan mint aPreg Prego, mózeskosaras és hatalmas nagy tömör kerekei vannakKép
És olyan jól ring és elég széles belűl.
Viszont Lívike majdnem végig ér már most benneKépKépKép

Megann!Kép

A tesz veszen vettem én is Lakner Ilditől és szuper az a gyapjúzsák, pont elfér a Bergon típusú kocsinkba.
És boltban legalább 20000 ha nem több!!!

Nagyon édes minden babaKépKépKép

Jó éjt mindenkinek!!!

Holnap teszek fel képet a kocsiról ha érdekel titeketKép

Mea
mea

Viki!

Zsani tünemény, a 2. képen látszik, hogy már érti a dolgát, hogy kell behálózni a fiúkat!

Benianyu, disznóság, hogy pénzt akarnak az UH-ért.

Én egyedül vagyok Kincsővel, apa szerda óta Siófokon/dolgozik/ Ivit ma elvitte az apja, én meg ülök az árlista fölött, ma éjszaka meg kell csinálnom, ha törik ha szakad.
Holnap jön párom 2 gyereke úgy, hogy busójárás lesz.

Az árlista készítésből kikapcsolódásként átnézek néha a babanetre.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulát a nagycsaládomhoz. Most még csak pillanatok vannak mikor minden szuper. Hisz a héten őszi szünet volt. Tehát ez volt az első hét, hogy apa dolgozik, viszont mind a négy rám marad. Bár a nagyobb 13éves, de kamasz és néha nagyon nehéz eset. Szóval lelkiismeretfurdallásom is van, hogy várom a hétfőt, hogy minden a régi kerékvágásba kerüljön és délelőtt "csak " babázhatok.

Alvás:
Nekem azt mondta a dokim, hogy nappal etessem 3óránként, ne hagyjam bealudni esetleg 4-5órára, mert akkor nem alszik éjjel. Nekünk bejött. Azóta este 9-10től reggel 5-6ig szundi van!!!!

Csikken!
Nekem Mirénám volt (méhenbelüli fogamzásgátló), most is azt ajánlotta az orvosom. Lehet, hogy neked is ezt írta fel? (az árából ítélve)
Állítólag azért hideg sokszor a kezük lábuk, mert még nem tökéletes a keringésük. És nem azért mert fáznak.

Ayse!
Hát erről még nem hallottam, hogy éjszaka leesne a vércukra. Ha nappal megeszi a mennyiségét, akkor kizártnak tartom. Én nem kelteném fel éjszakai evésre. Örülünk, ha mindenki alhat:-))
Egyébként a lányaim tényleg sokat babáznak főleg este, ezért 6 után már kézről kézre jár, jól kifárad, 8kor fürdés és 9től nyugi van. És én ilyenkor csak ülök és nézek ki az üres fejemből, mint egy zombi. Szóval ne írigyelj! Én sem gondoltam, hogy ilyen fárasztó lesz.

Rokica!
Köszi az oltás infót. Bár van még kis időnk, Petus még csak 7 hetes. De a dokinőnk szerint ha megveszem a 3hóst, akkor nem kell most ez a 2hós. Igaz lenne?

Kismama2004!
Már nem akarsz nagycsaládos lenni? Ne add fel! Bár most én is túlzásnak érzem a négyet, de még nem lehet tudni, hogy lesz-e...

Bkrisztina, Malvinka!
Édesek a babáitok!!!!!

Fürdés: nekünk nagyon bevált a dézsa, első naptól abban fürdik és soha egy sírás. Ha bömbi is van előtte, azonnal elhallgat és átszellemülten néz... szerintem olyan "dezsavu" érzése lehet. Tényleg olyan lehet neki mint az anyaméhben. Ja és most tudtam meg, hogy addig nem lehetett volna fürdetni benne, míg a köldöke teljesen be nem gyógyul a fertőzés veszély miatt. Szerencsére nem lett baja.

Jó éjt mindenkinek! Sok alvást!!!!!

Picur
picur4

Picur!

Nekünk is van dézsánk, de egy fürdetés után áttértünk a kádra, mert nyelt belőle egy jó nagyot. Hogy tartod a dézsában a babát??

Képzeljétek!!!

Zsuzsa 7.30-tól hajnali 3-ig aludt!!! Kép Õ 7.30 körül szokott végleg elájulni, és olyan 5-6 felé tér vissza a nappali kerékvágásba (ami abból áll, hogy nem alszik azonnal vissza), de már egyre többször volt példa arra, hogy 7-8-ig is kihúzta. :D Tök jó.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

(Mondanom se kell, hogy nem egyfolytában, hanem 2+ megszakitással alszik este 7-től reggel 7-ig, de ezek általában negyedórás szopik, tehát nagyon diszkréten csinálja, és engem nem zavar, hogy éjjel is eszik, sőt.)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Hát azért most már hallottam mindenfélét...

Szerintem akkor kell szoptatni a babát mikor kéri. Van baba amelyik igényli az éjjeli szopit, és van amelyik nem. Most akkor ébresszem fel azt a babát, amelyik végigalussza az éjjelt? (Egyetlen kivétel van ez alól, a besárgult újszülött, mert őket igenis keltegetni kell, de különben keltegetni egy egészséges, jól fejlődő babát? Tök felesleges szivatás szerintem.)

Persze, leesik a vércukra (magyarul éhes lesz), de amelyiket zavarja, az felébred és enni kér...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Egy ideje olvasgatlak benneteket, most vettem a bátorságot, hogy írjak is. Nagyon összeszokott társaságnak tűntök, remélem azért befogadtok. A többi fórumon általában csak a veszekedés megy, itt meg tényleg azt látom, segít mindenki mindenkinek.Gratulálok mindenkinek a kisbabájához, nagyon aranyosak, gyönyörűek. Az én kis angyalkám a vártnál 3 héttel elöbb, aug. 15-én született 2750 grammal, 48 centivel. 2 hónapos korára 5450 gramm és 62 cm. Kicsit meg is vagyok ilyedve, szerintetek nem túl sok ez a hízás? Igaz, nagyon pici volt amikor megszületett, van mit behoznia, de ha így folytatja.... Nagyon vártuk, sok - sok sikertelen próbálkozás, vetélés után jött össze. A terhességet végig kellett feküdnöm, de megérte. A szülésről csak pozitív emlékem van, egy hatalmas élmény volt az egész. Nagyon könnyű volt, 1 óra alatt lezajlott minden.
Tejecske szerencsére van bőven, szopik is a manó rendesen... Amivel mi küzdünk, az a kakilás. Az első időben volt rendesen minden evés után, aztán egyik napról a másikra megváltozott minden. 3-4 naponta tud csak szegénykém, persze a végén már nagyon tele a hasa, étvágya sincs annyira. Erőlködik, úgy nyom, hogy tiszta lila a feje, aztán semmi eredmény. a hőmérőzés sem segít. Persze ilyenkor nagyon nyűgös, fáj a pocikája, én meg együtt sírok vele, mert nem tudok rajta segíteni. Szeretném megkérdezni, van még valaki hasonló helyzetben? Mit lehet tenni? Nem tud valaki valamilyen homeos szert erre? A görcsökre infacollal, angol vízzel próbálkoztunk, de a szorulást ezek nem oldják meg! Remélem tudtok segíteni!
Bemutatkozásul néhány kép a kislányomról, remélem nem baj, hogy felteszem:KépKépKép
Bocs, hogy ennyi helyet foglalok így elsőre..
dunyi77

Jó Reggelt! Kép

Megvagyok még,csak tegnap kivételesen Apa nem ment dolgozni,a lányoknak meg őszi szünet van és így családi életet éltünk!Kép
Oooolyan jó volt!KépKépKép
És még a vacsit is Apa csinálta!!!!
Éjszaka és hajnalban volt egy.két erősebb görcsöm,de vissza tudtam aludni - még!Kép

Kisbabók gyönyörűségesek....még jövök,csak most megyek reggelizni!

annamami
38+5
annamami

DunyiKép

Üdv közöttünkKép
Nagyon édes a kislányodKépKépKép

A kakival mi is szenvedünk, már csak napi 1 x van.
Régebben napi 5x is voltKépKépKép
És szegénykénk állandóan erölködikKép
Rossz hallgatni is.

Mea
mea

Sziasztok!

Picur!
Rokica!

Na most már semmit nem értek. A mi doktornőnk beoltotta a 2 hónapos lányomat az INFANRIX-IPV-HIB-el és felírta 3 hónaposnak ugyanezt. Akkor most hogy van ? Valaki tud valamit ezzel kapcsolatban? Még jó hogy ez a kötelező januártól és minden doki mást mond! Grrrrrrrrrrrr

Köszi : Titii
titii

Ildi!

Valahol azt is olvastam, hogy a túl sok folyadék se tesz jót a tejtermelésnek! Lehet már túl sokat iszol? (Jó, mi? Ha valami jótanács nem válik be, próbáld az ellenkezőjét, hátha az segit. :D)

Picur...

Na most... hát elgondolkoztattál. Ezek szerint ha Zsuzsa megkapja jövő héten a régi oltást, akkor a 3 hós oltás ugyanaz ellen oltaná? Magyarul meg tudnék neki spórolni egy szurit 8000 forintért?

Hol lehet erről egyáltalán információt szerezni? Én szégyenszemre azt se tudom, melyik oltás mi ellen véd.

A nyáriaknál szó esett a nem kötelező oltásokról, erről tudtok valamit? Milyenek vannak, mennyibe kerülnek, mikor kell őket adni, stb?

Apropó oltás, Zsuzsának tegnap kifakadt a BCG-s puklija, kár hogy nem láttam. Csak fürdetésnél láttam, hogy már lelohadt, és a kis body-ja karján ott volt a trutyi.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Oltások:

A babaszoba.hu -n regisztrálva lehet késziteni egy oltási naplót, ami emlékeztet mindig az éppen esedékes oltásokra, és van róluk leirás is. De úgy látom, az új oltást még nem irták le...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Dunyi!

Én is üdvözöllek közöttünk, nagyon édes a kislányod! Hogy hívják?

Kakilás nálunk is gond, bár Gergő tápszeres pótlást kap, amitől székrekedéses. Volt kb. 3 hét, amikor magától egyáltalán nem tudott kakilni, akkor csak a hőmérő segített. Infacolt mi is szedtünk, nekünk nem vált be.
Én elvittem kórházba is, mert féltem, hogy valami baja van. Ott felírták az Espumisan L szirupot, meg a Vitacolan nevű szirupot. Utóbbit naponta 1x, 1 kanállal adom neki. Ez valamilyen vitaminkészítmény (nem mintha külön szükség lenne rá), de higítja a székletet.
Ja, és napont a rendes folyadékmennyiségen kívül megiszok 1,5 l őszilevet, ezt sokan tanácsolták. És azóta naponta 1x van kaki. Igaz, hogy erőlködik Gergő is nagyon, de azóta nem volt a hőmérő a kezemeben.

Üdv: kuha (és Gergő, aki ma 2 hónapos és 1 napos)

Kép
kuha

Dunyi!

Isten hozott!Gyere csak közénkKép el se tudom képzelni, hogy min lehet folyton veszekedniKépKép

And!
Jól felnyeritettem miközben olvastalakKépKépKépKépKép
A te párod is csak mozgalmi nótákat tud???
Az enyém isKépKép tiszta botrányKépKépKép de az enyém csak kettőt tud, és amikor rájön az 5perc akkor ezt a kettőt énekli felváltva meg a Himnuszt!!!KépKépKép
Õrület!!!!

Vrucsinicá...
Hát én is üvöltöttem volna ne félj helyedben...
70milli az rengetegKépKépKép
Szegénykém...elhiszem hogy kiakadtál...
Ezek szerinte Olinak 70 milli a vacsija???
Akkor mi nem is vagyunk anyira lemaradva....KépKépKép
Tudom most az az ügyeleltes parám, hogy keveset eszik a gyerekKépKépKép
Mondjuk nem is hizik...(jujj ezt le sem irom, mert a többiek mindjárt lekiabálják a fejemről a hajatKépKépKép) Szóval csak megsúgom, hogy mióta ilyen keveseket eszünk, nem hizik LénácskaKépKép
Remélem visszatér az étvágya, inkább legyen kevés a tejcsim ,minthogy tudjam, hogy azért van a fagyiban annyi mert nem eszik a kisassszony!!

Mea, Malvika...
Mi a fene az a tesz-vesz...KépKépKép Na majd megpróbálom igy beirni a keresőbe...hátha...

Rókica!
Fejőstehén az nem szeretnék lenni, de tudod tényleg csak azér van fagyitejcsi, mert Léna nem eszik annyit mint eddig...
Na kielégszem én ezzel is...csak hizzon a drágámKépKépKép

Helyzetjelentés....
Hát elmentünk Plázázni.....Kép, az utat oda-vissza jól végigdurmolta, ott meg ámuldozott meg nézelődöttKépKépKép aztán amikor elunta, elkezdett sirni, hiába etettem meg cumisüvegből...elkezdte-abbahagyta, még cumit is próbáltam de nem jött be...
Mindenesetre összességében nem volt olyan gázKép
Viszont kicsit lelkiismeret furim volt, hogy nem stresszeltem e nagyon a babát, hogy ilyen világitó, zenélő, nyüzsgő forgatagba vittem.......Kép

Viszont nagyon rumlis kiruccanni az fix, babakocsit összehajtogatni, kocsiba be, tatyót összerekni, gyerelket összerakni, kocsiba becsatolni, aztán ott kocsit kihajtogatni, gyerek kicsat, aztán gyerekről lehámozni valami rucit, miközben ugye parkolási gondokkal küzd mindenki, aztán ugye araszolni a keskeny sorok között hatalmas nem bolygókerekes kocsival, aztán visszafele ugyanaz a rumli, pláne ha még van egy két szatyor is.....
Na szóval ez nem egyszerűKépKépKép

Viszont amikor hazaértünk képzeljétek majdnem egy órát elvolt a lenti kiságyban csak nézelődött néha cumizta az ujját, de meg se nyikkant 7-től majdnem 8 ig, fürdetésigKépKépKép
Úgyhogy nem tudom most jót tettem e vagy rosszat????

Az este pedig úgy zajlott mint máskor....vacsi után 5 perccel alvás, negyed 3 kor és negyed 7kor ettünk...KépKépKép

Hát ez a helyzet....lehet hogy akkor valami tényleg volt a levegőben tegnapelőtt, hogy annyit szenvedtünk...

Picur!
Te aztán bevállalós vagyKép
Én is irigyellek...Kép.. nekem is beleférne még 4 gyerkőc korom szerint, de nem lesz csak valószinüleg 2....
Nagyon bátor dolog a mai világban 4 gyermeket vállalniKépKép Le a kalappal előttetekKépKép

Megann(aki ma végre szeretne eljutni autótmosni,mert már égő hogy a metálszürke kocsi helyett hamu-homokszinűvel járunk....KépKép)

Kép

Kép
megann

Kuha

nem volt éjjel öltöztetésKépFigyeltem este a kukeszre.Kíváncsi vagyok így marad-e vagy véletlen volt.Kép

Dunnyi üdv.
Nézz el az lll honlapjára, ott bizti találsz valamit.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Dunyi!

Üdv köztünk! Tündéri a babócád!
Az én babám is a kakilásal küszköd, nagyon ritkán tud kakilni, addig nyűgös, de ha eszek egy kis sütőtököt, az meghajtja. Olyankor olyan megkönnyebbült arca van! És ez aztán az igazán homeopátiás szer! A gyerek észre sem veszi, hogy beveszi! Mennyi mindenre jó az anyatej... Kép Kép Kép
A védőnő azt mondta, hogy előfordul, hogy megváltozik az anyatej összetétele és minden szemére szükség van a babának. Akár az is megeshet, hogy hetekig nem kakilnak az anyatejes babócák, csak pisilnek. Ilyenkor azt mondta, nem kell aggódni, hanem ki kell várni, hogy kakiljon. De könnyű azt mondani, amikor már kínlódik szegény!-na, nálunk olyankor van sütőtök vacsira, ami reggel vagy délután tutira meghozza a várt eredményt-nem is kis mennyiségben!

Rakok képet tegnapról, ha nem gond!:

Kép

Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!
Köszi az üdvözlést és a tanácsokat!
A babóm neve: Jámbor Patrícia Luca
Nem bírtam tovább, adtam a picikémnek egy kúpot, ne tudjátok meg, 5 perc múlva mennyi minden jött ki belőle. Még a nyaka is...
Vihettem a csap alá.. Szóval nem hiszem, hogy azért nem kakilna, mert hasznosít.. Bár, ahogy hízik.. Azért a kúp mégsem megoldás, megyek is, beszerzem az őszilét és a sütőtököt.
dunyi77

MegannKép

a babaszobán is árulja Ildi.
Írd be a kereseőbe ott: Lakner Ildikó a hirdetés feladójához!!!
És akkor kidobjaKép

Most evett Lívike és most beszélget és kacarászik magában a jároókájábanKép
Annyira cukiKép
Rendesen kommunkikál márKép
Megzabálom!!!!Kép

Ja és előbb a pelenkázon miután levettema pelusát jó nagyot oda szartKépKépKép
Már bocsi a kifejezésért de téynelg nagy rakást tojt oda nekemKépKépKép

Mea
mea

Kép Sziasztok! Kép

Pzita,
Köszi az infot Hariról! Remélem, most már hamar jobban lesz! Kép

Sis,
A kórházi és fényképes hajam között csak egy hajmosásnyi különbség van. Kép

Dóri,
Köszi a telefonszámot. Felhívtam a Bethesdát, január 4-re adtak időpontot és olyan beutaló kell, amin fel van tüntetve pontosan, hogy koponya és hasi UH-t kér a doktor néni. Majd meglátom, így lehet, hogy elmegyünk a Madarászba, oda november 23-án kéne. Max. ha esetleg valami nem tökéletes, akkor megyünk a Bethesdába is. Majd még kitalálom.

Ildi,
Köszi Kép Beni tényleg nagyon hasonlít rám. Dani ahogy egyre dagibb lesz, kezd hasonlítani Benire. Õ is dagi volt fél éves koráig. Kép

Picur,
Kicsit nekem is lelkiismeretfurdalásom van, de már én is várom a hétfőt, Benit nehezen tudom lekötni már. De ő is várja, hogy játszhasson a társaival én meg hogy napközben kettesben legyünk csak. Kép

Beni kéri a gépet, hogy egyszervolt.hu-zhasson. Majd jövök vissza később, még nem tudtam mindent visszaolvasni Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Üdv Dunyi. Nekem még a kamillateát javasolta a dokinéni, bár van aki azt mondja allergizál. Sajnos nem oldódott meg nekünk sem még az ilyen jellegű problémánk. Hol sikerül Marcinak produkálni, hol nem. Ha 3. napra nem sikerül én is a kúphoz folyamodok. Dokinéni tanácsára. Lázmérőzés nekünk nem segített.

Róki

Nagyon tetszik, hogy diszkréten szopizik a kisbabád:-)

Megann
Szerintem jó, ha a babát más ingerek is érik az otthonin kívül. Persze azért nem kell túlzásba vinni.
Mi tegnap fogorvosnál voltunk. Persze nem Õt szerelték. Érdekelte a rendelő csak azt fájlalta, hogy nem lehetett a kezemben. Eredetileg abban reménykedtem, hogy míg oda érek elalszik az úton. Hát persze nem. De hazafelé egy perc alatt:-)

Ez az oltás ügy teljesen összezavart engem már. Most mik azok az oltások amik nem kötelezők, de adhatók?Az új oltás alkalmazásának folyamatát pedig aztán pláne nem vágom.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Rókica!
igazad volt, szerintem keveset ihattam 1-2 napig. jobban odafigyeltem az ivásra, no meg mindkét cicit odakínáltam és meglett a hatása, örülök nagyonKép

meglett a tegnapi nagy szunya eredméne: hajnali 2-fél6-ig bepótolta a fentt létet, de nekem már nem volt erőm játszani vele, nem tudtam igazából eldönteni, hogy ilyenkor mi a jó, kicsit beszélgettünk, sétálgattunk, ettünk, de legalább nem sírt olyan keservesen mint 2 hete! csak 1-1 sírás meg nyűglődés volt. úgy megedződtem 2 hete, hogy ez már meg se kottyant.

Helga!
köszi a válaszokat, sokat segítettél! a szoptatási pózra nagyon odafigyelek, azzal sztem nincs gond, egyszerűen ideges a kis drágaKép már nem tudom ki, de írta vki korábban, hogy még fejletlen lehet az idegrendszere. ez nem tudom pontosan mit takar, de a kórházban is ezt mondta a doktor néni. remélem kinövi

Szilvi!
igazad van, én is így gondolom, Eszti az első. már kifejtettem itthon erről a véleményemet, hogy milyen nehéz lehet az apáknak, hogy bennük nem alakul ki egy csettintésre ez a nagy odaadás, szeretet. ne érts félre szerintem így is egy fantasztikus apa a párom, de még kell érnieKép tényleg mindig ugrik, ha kérem, hajnalig foglalkozik Esztivel, ha későn ér is haza, csak motoszkál benne, hogy szeretne valamit megtartani a korábbiakból.
ja, és vannak elképzelései, aminek nehéz bebizonyítani az ellenkezőjét. pl. hogy egy kislány szerinte nem kakil le a pelenkázó komódról (mondtam, hogy ne vegyünk oda szőnyegetKép) - eddig 2x kakkantott sugárszerűen akkorát, hogy még a kislábam ujja is olyan lett, persze 1x sem apa állt ottKép

Megann!
a Himnusz különösen jól hangozna, még aki tud énekelni, annak is nehéz, de apa fahangjával..Kép inkább a mozgalmi nóták! meg a világéknál ég a világ, mert ennek tudja az első 2 versszakátKép
Ti mikor mentetek először ilyen zsúfolt helyre? csak már a karácsonyi bevásárláson töröm a fejem, gyerek nélkül is utáltamKép

Dunyi!
ÜdvKép hiányoltam a baba nevét a fotóknálKép nagyon helyesek vagytokKép és ez tényleg egy tök jó helyKép

Malvinka! Zsani nagyon bátran fiúzikKépKépKép

ma megpróbálom a kiscsajt ébren tartani, hátha akkor éjjel nyugisabb lesz, meg hát éjjel nem is lehet olyan jókat nézelődni.
most jut eszembe Szilvi! tegnap én is egyedül fürdettemKép a zuhannyal szoktuk ugyenis bemelegíteni a fürdőszobát, de apa túl erősre nyitotta és mire beléptünk a tükör úgy nézett kis, mint a Westendben a a Niagara vízesés, még a fiókban is félig állt a víz, úgyhogy apa takarított, amíg mi pancsoltunkKép mi ez nekem, fog ez menni egyedül is, igazad vanKép

oltás és székrekedés ügyben halvány dunsztom sincsKép vagy Kép

and

KépKép
KépKép
and

Sziasztok,

Nem is tudom, merjek-e meg irni nektek, lehet, hogy nem is emlekeztek mar ram.
Csak irodaban van internet, ide meg nem jovok meg sokszor.
Megprobaltam elolvasni az irasokat, de harom honapot bepotolni lehetetlen.Kép
Majd talan egyszer.

Megann,
Ne aggodj, ha kislanyod tartja a sulyat, aggodalomra akkor van ok, ha elkezd vesziteni belole. Vannak kis etku babak.
Szomszedomban van egy most het honapos kislany, akinek az adagja kb 180-210 g tej. Az en harom es fel honapos kis Balazsom most bedezsmal 150-180 korul.

Dunyi,
Sajnos nem tudok segiteni, mert nalunk is uez a problema. Annyit azert, ha szoptatsz, nagyon sok zold zoldseget kell enni. Igen, visszaneztem szoptatsz; szoval sok-sok folyadek rengeteg zold zoldseg es gyumi, leallni a krumplival es a rizzsel.
Nekem ez atmenetile mindig segit.

Visszaolvasva olyan furcsanak tunik, amikor olvasom ezeket az esti cirkuszolos babakat. Az enyem is ilyen volt, sot meg most is ilyen. Ne aggodjatok, megoldodik ez idovel.

A legjobb anyukak, akiknek nem alszik a gyerkoc este, az enyem mar egy hete vegig alussza az ejszakat. Ertem ezen, hogy este 8-kor szopizik es csak reggel 6-7 kozott kel fel. Persze lekopogom, gyorsan meg is tettemKép.

Megprobalok bekapcsolodni a beszelgetesekbe, ha van valami kerdesetek, csak nyugodtan, talan tudok valamiben segiteni, mivel talan az en fiam az egyik "legoregebb" itt a csapatban.Kép

Sajnos a szuris kerdesekhez nem tudok hozzaszolni, mert en nem Magyarorszzagon elek.

CSODASAK A BABAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MINDEGYIK

Kisnyul is, imadnivalo kis hatsoja van.

Mea, tenyleg nem mondanank meg, hogy nemreg szultel.

Megann, ne aggodj, ha vigyazol lemegy az.
Egyel rengeteg parolt dolgot. Uolyan taperteke van a tejre nezve, de nekunk meg segit lekanyarintani a kilokat.

En kemeny 20 kilot szedtem fel a terhessegem vegere es mar csak 5 van rajtam.
Fiacskam meg kis kemeny ficko, en csak "csocskiralynak" neveznem, mert imadja a cicit.Kép

Nemesek, Benianyu,
Hogyan boldogultok a ket gyerekkel????????

Bkrisztina,
Imadom az egyuttalvos kepet.

Rokica,

Remelem javulni fog helyzeted a szopizassal kapcsolatban. Sajnalom, hogy kicsid igy reagal a valtozasra (cumi vagy szopi).

Na talan ennyit egyenlore, eleg ossze-vissza, de rengeteget olvastam vissza es egy kicsit kotyagos a fejem.

Udv
Aniko
egy kep picurrol

KépKép

KépKép
KépKép
aniko47

szia Anikó! Kép

Én emlékszem Rátok!!!!!!! KépKép
és Te rám??? Örülök, hogy megvagytok, jól vagytok Kép szép kibabód van Kép nagyon kis helyes Kép
hiányoltalak ám többször Kép
lényeg, örülök, hogy újra itt Kép
3 hós szurin már voltatok?? milyen volt?? Kép
szmercsa
szmercsa

Anikó!

Nagyon csini a babó!!!!KépKép
Nagyon tetszik a rucijának a szineKépKép Olyan vagányKépKép

Hát remélem igazad van ezzel a sulydologgal kapcsolatban...azért boldog lennék, ha mondjuk hizna egy két dekácskát..
Pedig ma már 4X ettünk 11-ig....nemtudom mennyit, csak az utolsó volt 60gramm 11 kor, előtte meg 9 kor és negyed 7kor is ettünk....
Pedig most tejcsi lenne, mégsem kell...
Ha 90-100at eszik az már nagy szóKép(talán egy nap egyszer van ilyen, legalábbis a nyamvadt mérleg szerint), de hol van ez a ti mennyiségeitektőlKépKépKép

And!

Mi talán olyan 2 hete merészkedtünk el először ilyen zsufi helyre azt hiszem Auchanban volt először a kiscsajKépTehát akkor volt olyan 5 hetes...Kép

Hát megmondom neked az őszintét, hogy el se tudom képzelni a babával a karácsonyi bevásárlástKép, (én is utálom),
Először is akkortájt már mindig 3 pulcsi, sapka, sál, nagykabát a szokásos viselet(még kocsivaljárás esetén is, hiszen sok a szabadtéri karácsonyi vásár), amit aztán hámozhatsz le magadról ha bemész valahova, ha nem teszed jól megszivod majd a kasszánál, ahol a kilóméteres sorok kigyóznak...KépKépés izzadhatsz ott harisnyában, garbóbanKép
Aztán legtöbbször esik valami trutyi(legritkábban szép hó), inkább havaseső, ónoseső stb...a gatyaszáram vizes, a cipőm néha beázik akármilyen szuper is, a fejem is tiszta csatak..
ÉS MÉG ERRE PLUSZ EGY BABA TELJES MENETFELSZERELÉSSEL???
Na köszi ezt inkább kihagyom, tehát baba marad otthon apával, anya meg vásárol, aztán forditva...
Közös programnak meg elmegyünk kirándulni valamelyik hegyre....KépKépKép

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTTTTTTTTTTTTTTTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOO OOOOOOOOOOMMMMMMMMMMMMMMM A KARÁCSONYT( a tömeget, a vásárlást, a kinke-mit kérdést....az egészet úgy ahogy vanKépKépKépKépKépKépKép) kivéve anyukám bejglijét...KépKépKépKépKép

Apa megszivat már megint, még sehol sincs, én meg mennék autótmosatni amig a babó szellőzködik a teraszon....
Megann

Kép

Kép
megann

Reggelt népek!

Dedek szépek! Kép

Máté nyügi volt egész éjjel, kb. óránként kelt egy kicsit szopizni, de szerintem melege volt, és szomjas volt, én is megittam másfél liter vizet...
Reggel hét óta ébren nyüszizett, elkezdtem vele táncolni a Fleet of Flames-re, erre rajtaütésszerűen elaludt Kép Most leraktam a babakocsiba, a lábammal rázom, de már ébredezik.

Sebaj, táncra fel, legalább apad a seggem Kép

Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

apropó teraszKép
tegnap kitoltam, és tök jót aludt, de nem mertem ott hagyni, mert csúnya húsos legyek álltak lesben, meg egy nagy zöld poloska is megkörnyékezte Esztit. és a szomszéd macskájától is félekKép ti hogyan oldjátok ezt meg? szúnyogháló?

karácsony: mi tavaly annyira elúsztunk, hogy mindnt az uccsó napon vettünk meg, nekem ez volt szörnyű. most túl kellene esni rajta!
én meg a halászlé+rántott hal+anyukám krumplisalátája és tartárja menüt váromKépKép nyammm hű de váromKép
Megann, ez nem is kevés, amit eszik a kiscsaj!!! én szoktam mérni ( ne utáljatok érte, de hát Eszti kisebb súllyal született), és volt olyan, hogy semmit nem hízott, volt, hogy a mérleg szerint80 gr-ot egy nap alatt! (fürcsi előtt meztelenül-lehet, hogy kaki előtt, meg később volt fürdés, de mindegy) mindenestre van tokánk márKép

ma a szemembe nézett és próbált mosolyogniKépKép tuom, h ez még nem akaratlagos, de akkor is elolvadtam a gyönyörtőlKép

majdnem másfél órát elvoltunk együttKép most séta, aztán még este is megpróbálom fennt tartani.

ja, még egy kérdés:
egy hónapos baba követi a tárgyakat, ezt olvastam. most erre hajtunk, hogy kövesseKép tapasztalat?

Anikó, szép kisfiad van, tényleg! nem semmi az 5 kg! nekem még van 7,5 min.

KépKép
KépKép
and

And,

Máté is mosolyog rám, édes nagyon, éjjel főleg, mikor ő ébred először, hogy szopna, és szólok hozzá, meg cirógatom Kép Éjjeli lámpával alszunk, nagyon halvány fénynél, de látom, ahogy ragyognak a kis szemei, és éjjel, mivel fekve szoptatom, szopi közben is a szemembe néz, hát meg kell zabálni Kép
Ja, éjjeli szopi úgy megy, hogy arra kelek, hogy próbálja bekapni a cicit, és folyik a tejem, azt nyalogatja, amíg fel nem ébredek. Hihetetlen arc, szinte önkiszolgáló KépKépKép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Javult az éjszakánk, már csak kétóránként kelt föl Gergő. Én is úgy érzem néha, hogy elromlott a gyerekem. Nappal miért tudja tartani a három órát, éjjel meg gyakrabban kukorékol???

Anikó, jó újra hallani Rólatok! Szép a babucid!

And, nekünk a bogaras-kérdés csak akkor aktuális, amikor anyukáméknál vagyunk vidéken, de akkor szúnyogháló. Lehet kapni babakocsira valót.
Az én öthetesem már jó ideje követi a dolgokat a szemével, viszont az én szemembe még alig néz Kép Tegnap reggeli ébredés után én is biztos voltam benne, hogy rámmosolygott, de azóta sem, és az is olyan kis bizonytalanka volt.

Oltás: ma voltunk dokinéninél. Legutóbb még ő is mást mondott, de azóta utánanézett a dolognak: a rendelet szerint az okt. 31 előtt született gyerekeknek nem jár ingyen az új oltóanyag, még akkor sem, ha januárban kapják meg az elsőt, betegségre hivatkozva. Viszont az új oltóanyagot három hónaposan javasolt beadni, tehát mi nem fogunk két hósan kapni, mert akkor 3hósan is ugyanaz ellen kapna mégegyszer. Megkaptuk a receptet, és januárban fogja Gergő megkapni az oltást, ezt még fizetősen. Így nem lesz átfedés, semmit nem kap meg kétszer, és mindenből csak a korszerűt kapja Kép Remélem, értitek! Én is röhögtem -kínomban-, hogy tök aktuális a dolog, de még az illetékesek sem látják át teljesen.

Amúgy Gergő teljesen OK., a pöttyeire nem kell kenni dokinéni szerint semmit, most is hozta a heti 300 grammos hízását, torka nem piros. A nátha múlóban Kép Kértem beutalót csípőszűrésre / én is és húgom is csípőficamosak voltunk, én sem akarok a decemberi Mávos szűrésre várni/, érdekes itt a helyzet, mert mehetünk a Heim Pálba is, Kispestre az sztk-ba, és valahova Budára is. Én Kispestre szavazok, csak még ki kell derítenem, mikor lehet menni.

Most mennem kell, de teszek még ide képet.Tegnap csináltam őket, de nagyon homályosak, mert nem bírtak nyugton maradni a srácok Kép

Kép
Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Na most hazaértünk Újpestre és rászabadultam a mérlegre!! Kép

Zsuzsa baba 8 hetesen, ruhástul, pelenkástul már 6100 gramm!

És gondoltam én is megmérem mennyit eszik őnagysága, úgyhogy lemértem szopi előtt és után. 100 gramm. Hurrá. Aztán visszakéredzkedett a másik mellemre, evett még, visszaraktam a mérlegre, hát elpárolgott belőle az előző 100 gramm, plusz még fogyott is az azelőtt mért súlyához képest 20 grammot.

Ennyit a mérlegről. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nagyon szégyellem, de nem tudok még most sem visszaolvasni, egyszerűen Domi mellett nincs rá időm. Néhány napja alig alszik vmit napközben. Rengeteget erőlködik, hogy pukizzon, sikerül is, de sokszor sír is olyankor. Kaki eddig csak 3. naponként volt, az is lázmérővel, amikor már láttam, hogy nagyon kinlódik, de mégsem sikerül. Pedig tornáztatom is. Ma sikerült először egyedül neki, de szenvedett is rendesen, mire minden kijött.
Infacolt használunk (sajnos kevés a tejcsim, igy tápot is kap, vszinűleg ettől méginkább fájhat a pocakja), de nem igazán tudom, hogy használ-e. Valaki az Espumisant ajánlotta, hogy az jobb. Van vkinek tapasztalata erről, vagy próbáljam ki ezt is és majd kiderül?

Nagyon nagyon gyönyörűek a babák (a képeket azért mindig megnézem!!!)
Én sajnos nem tudok feltenni, előbb digitális gép kéne, de arra most nincs keret. Haldoklik a mosógépünk, inkább azt kell venni, meg még a babának is kell néhány dolog, és akkor ott van még a 2 nagyobb gyerkőc, hát nekik is sok mindenre lesz szükségük, mindent kinőttek szinte. A fiam (4) nem is igen tud örökölni, mert a tesója lány (8).

Segitsetek!!!
Itt olvashattam azt, hogy a Lurdyban lehet kapni vmi szupi babakocsiba való zsákot? Ha igen, tudnátok árat és képet feltenni róla?
Báránybőrre is szükségem lenne (nem zsákra, csak egy sima puha bőrre, amit kiságyba és babakocsiba is bele lehet tenni. Tudtok ilyet?

A baba TAJ kártyáját hol lehet átvenni személyesen, mert ugye 2 hetet igértek, de félek ez nem jön össze, addig meg nem tudunk semmit intézni (anyasági, családi), a pénz meg kéne.

Ha rendeződik a kisfiammal ez a hasfájás dolog, majd többet jövök.

Addig is Harinak jobbulást, mindenkinek szép napot!!!

Judit Kép
judy68

Szia Judy68!

Nálunk ugyanez a helyzet, mint nálatok: tejcsi + tápszeres pótlás = székrekedés + hasfájás Kép Kép
Először én is Infacolt használtam, csak pukizni tudott tőle, mást nem, 3 hétig CSAK HÕMÉRÕVEL TUDOTT KAKILNI . Irány a kórház, ott javasolták az Espumisan szirupot, és a Vitacolan-t, ez is szirup. Ebből 1x kap egy nap.
Azóta egyszer sem volt a kezemben hőmérő, igaz, csak 1x van kaki egy nap. De legalább van. Jó, Gergő is erőlködik rendesen, de legalább ki tudja préselni magából. És van , amikor a puki miatt is erőlködik, olyankor kitornázom belőle. És van, (pl. mint ma), hogy egész nap rotyog a kis gatyája a sok pukitól.
Fentebb ma már írtam, hogy próbáld ki az őszilevet, lehet, hogy nálunk is az segített, nem pedig ezek a "csodaszerek". Én napi egy-másfél litert megiszok. Talán az is meghigítja egy kicsit Domi székletét is.
Kitartás (nekem is mindenki ezt mondja), amint lehet neki gyümit adni, máris javulni fog a helyzet! Kép Kép

Kuha (és Gergő, aki ma 2 hónapos és 1 napos)

Kép
kuha

Szia AnikóKépKépKép!!!
De jó hallani Rólatok! Már hiányoltalak én is...
Nagyon szép Balázsod!!!
Az én nagyfiam nagyon csípi tesóját!
Nem is számítottam erre. Nálatok???
Olyan sokat dumál neki, az meg csak gülüzik vissza ezerrel, néha meg kirötyögi, de tetszenek egymásnak.
Biztos lesznek még nagy viták, de nem bánom. Imádom elnézegetni Õket...
Üdv újra köztünk, gyere gyakran,
Kati
Vendég

Minden babuci nagyon szép...
Mindig a képeket nézem át először, aztán olvasok (bár van hogy ez utóbbi csak felületes), azért próbálok képben maradni.
Látom szépen gyűlik a társaság, üdv az újaknakKépKépKép!!!

MegannKép,
jót röhögtem a Himnuszon... igazi hazafit neveltekKépKépKép...
Kati
Vendég

Az oltásokkal kapcsolatban már én is csak kapkodom a fejemKépKépKép,
A mi dokinénink fel sem vetette, hogy volna erre lehetőség (mármint áttérni az új rendszerre), igaz aug. végiek vagyunk... Már nemsoká a 3 hós oltás fog következni.
Ja és uh-ot sem említett még (emlékszem Trisztánnal voltunk, de hogy mikorKép???) Lekéstem volna valamiről?
Nagyon aranyos ez a doktornéni, de egy kicsit koros, és néha az az érzésem, jobb ha az anyuka diagnosztizál, ő majd csak a recepteket felírja...
Béna, nem???
Vendég

Csak még egy képet felteszek Kornélról, aztán eldugulok.

Így imád fürdeni az én csöpim:
Kép
nagy hátúszó bajnok.
Úszik is utána mindig az egész fürdőKépKépKép

Tényleg, látom egyes babák még mindig nem szeretik a fürdést. Én (ahogy a képen jól látszik) fél kézzel hóna alatt fogom és tartom a fejét, egyébként a kiskád majdnem teli van, tehát a popsija nem is ér le... Biztos jó még az a szükítős kád is, de láttam elég sokan csak kis vízet engednek alá. Szerintem jobb, ha az egész testét ellepi. Persze, nyilván baba válogatja, csak érdemes megpróbálni, ha valakinél nem jön be a locsolgatás...
Kati
Vendég

Jaja,
fürdés rulez nálunk is Kép

Máté vigyorog tőle nagyokat, meg hümmög, aztán ha kiveszem törölni, két perc múlva már ordít Kép Pedig aztán jól be szoktuk gőzölni a fürdőt, nehogy már fázzon a kis popolója őkelmének Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok! Kép

Megann,
Remélem, nem fogsz megharagudni azon, amit most fogok írni.
Nem tudom, hogy terveztek-e második babát és ha igen, akkor mikor. De szeretném majd egyszer olvasni, hogy a kistesót nem fogod mérni és nem parázol azon, hogy mennyit eszik. Én is mértem Benit, igaz ő jól evett, inkább az volt a baj, hogy már sírt a mérlegen és mocorgott ezerrel, mert nagyon éhes volt, de én nem engedtem belőle. Tudnom kellett, hogy mennyit eszik minden szoptatásnál.
Most nincs mérleg, nyugi van. Kép Kép Dani cicifüggő.
Amúgy szerintem belefér, hogy elmenjetek egy kicsit vásárolgatni, lehet, hogy egy kicsit sok a fény, de látod, nem volt sírás este.

Jucc,
Nagyon helyesek a fiúk! Kép

Kati,
Úszóbajnok nagyon édes!

Dani is szeret fürdeni. Úgy is hogy a háta alatt fogom és úgy is, ha a hasa alatt. Én sem tudtam, hogy amíg meg van a köldökcsonk, nem érheti víz, hiszem a kórházban is érte, ahogy fürdették. Mindegy is, már leesett...
Egyébként én is fürdettem már egyedül, sőt egyszerre a két csibészt is. Egyiket a nagykádban, másikat a kicsiben. Előkészület kérdése az egész, bár néha lehetne egy kicsit több kezem. Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

OKt 30-án megszületett akislányom,2720 g és 53 cm gyorsan és edával szerintem könnyen szültem.
Most azért zavargok nálatok ismét, mert az lenne a kérdésem h csipőficam szűrés ügyben volt-e valaki aki nem várta ki az x hetes kort és privátban elvitte a gyermeket valahová, ahol nyilván pénzért, de talán alaposabban megnézik, mint akárhányhetesen sztk alapon.....
Nekem volt hajlamom és betétes bugyit kellett hordjak, lányoknál meg ugyebár öröklődhet...
Előre is köszönöm!

HeniKép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Annyit mászkálok a kiscsajjal, hogy teljesen rídonli lettem.

Üdv az újaknak és a visszatérőknekKép!

Zita! Köszi a Hari-hiradót. Nagy drukk Harinak, hogy mostmár egyenesbe jöjjön. És sok ++++++++++++++++++++++++++++++++energia (ezt az 5letet loptamKép).

A fényképek tök jók, sok-sok babóképet rakjatok fel!

Téma szerint megyek, mert visszaolvasni is elég sok volt, nemhogy megjegyezni, ki mit kérdezett.

Sterilizálás: a csapvízben (vezetékes) gyakorlatilag nincs baci, annyi klórt tesznek bele. Én is lemosnám a sterilizáló folyadék (tablettás víz) után az eszközöket forralt forró vízzel (lehet, hogy én vagyok túl paranoiás, de a bacikkal való találkozást nagyobb eséllyel éli túl - szerintem - a gyermekem, mint a vegyszerekkel valót). Vízkó ellen se használnék vegyszert, a citromsó tökéletes, akkor is jó, ha főzéssel sterilizáltok.

Hasfájás és székrekedés: az én csajomnak nincs székrekedése, de az biztos, hogy amikor infacoloztam, szenvedett a kakilással. Az espumisannal ilyet nem tapasztaltam, igaz én csak 25 cseppet adok neki és nem minden étkezés előtt, csak 2-3 alkalommal egy nap. Minden szoptatott baba mamájának ki kell tapasztalnia, hogy mi hajtja meg (őt és a babót is, ez egyszerre szokott bekövetkezni). A rostos gyümik (szilva, de jó 5let a sütőtök is), ivólevek (vigyázzatok a cukortartalma miatt hízlal!), gyógyteák (pl. a fitolac ránk hozta a hasmenést), persze mind a mami által elfogyasztva.

Fürcsi: nálunk a fürcsit szereti, csak utána a törölközést nem, pedig meleg a konyha, sőt már a törcsijét is a konvektoron tárolom, hogy elő legyen melegítve őfenségénekKép.

Szoptatás: én általában a fejét simizem, és mondogato Neki, hogy szép lassan egyen. Olyan gyorsan zabál (apja lánya), hogy utána nem csoda, hogy fáj a hasa, meg nagyokat bukik. De szerintem mindenki belül érzi, mi a jó közben. Lényeg, hogy a mama jól érezze magát, kényelmesen üljön/feküdjön, a baba jól kapja be a cickót akkor a szopi is rendben megy. Ha jó Neked, énekelj, vagy csukd be a szemed és pihenj (meg a kettő között bármit). Szerintem nincs szabály. Ahogy egy kedves barátom szokta mondani: "Ha engem kérdezel, azt csinálsz, amit akarsz!"Kép.

Fogamzásgátlás: a mirenat én kérdeztem. De inkább tablettát irattam. Aki a 40eFt-os spirált írta (bocsi, tényleg nem tudom visszakeresni...), szerintem az is mirena receptet kapott. Tudnotok kell, az egy hormontartalmú eszköz, nem beágyazódást gátol. De nekem az egyik lány írta, hogy 2 hónappal a behelyezés után az ő babája elválasztotta magát (a baba az elválasztáskor 10 hónapos volt). Én ezért is gondoltam, hogy azzal várok egy kicsit, ilyen drágán nem akarok egy 1,5 hónapos csecsemővel kísérletezni. Ha már 8 hónapos lesz, meggondolom. Ha rosszul reagál a mini-pill-re, azt egyszerű abbahagyni. Érdekes, hogy a mirena is uyanezt a hormont tartalmazza, de a gyártó oldala mégsem ajánlja szoptatós anyáknak. A tájékoztató szerint "nem tesztelték".

Legyetek jók!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Hencsi! De jó, én is okt. 30-án születtemKép. Viszont sajna nekem is volt csípőficamom. Sőt gipszben voltam miatta 1 évig... Na mindegy én a gyerekdokinéninktől kértem beutalót. A heimpálba vittem, nem fizetős. Két doki is megnézte, és kétséges esetben uh-t is csinálnak. DE! A babónak legalább 5-6 hetesnek kell lennie (az enyém 5 hetesen volt szűrésen) mert akkorra fejeződik be a porcosodás egy része. Nevet és telcsiszámot írok Neked priviben, ha nem veszed tolakodásnak, érdemes most időpontot kérni, én nagy protekcióval jutottam előbb időponthoz. Mélcímem a profilomban.

D
dudukly
Isaszeg

Jajj, csajok, erről jut eszembe, a bethesdába megvan az időpontom csípő-uh-ra nov. 16., orvosi vizsgálatra nov. 24. Kell valakinek? Legalább 6 hetes babónak kell lenni!

Megann! Ha jól emléxem, Te is odaadtad valakinek. Hogyan csináltátok?

D
dudukly
Isaszeg

Ajjaj... azt hiszem most egy nyűgis pár napnak nézünk elébe... látszik Zsuzsán hogy nem tud mit kezdeni az "új" környezettel, két hét alatt teljesen elszokott innen, nem nyugszik meg a bölcsőjében. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?