A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Hermi

Nem akartalak elkeseríteni, ne haragudj, de nekem tényleg ezt mondták az orvosok. Mondjuk lehet, hogy csak azért, mert ha hamarabb terhes lettem volna, akkor esetleg csak császárral szülhettem volna. És ezért javasolták, hogy várjunk.

Tudom, nagyon rossz lehet, ha az embernek várnia kell, amikor már annyira szeretne kisbabát. De gondolj arra, hogy még olyan fiatal vagy és milyen jó, hogy már most kiderült és nem csak évek múltán. Miután megmûtenek és meggyógyulsz annyi kisbabád lehet, amennyit csak akarsz.Kép
Egyébként meg ezzel a fél évvel lehet, hogy csak az én orvosaim voltak túl óvatosak. Kérdezd meg, aki majd mûteni fog, lehet, hogy õ mást mond. Szerintem biztos a vágás nagyságától is függ.

Puszillak: Zsuzsu
zsuzsu

Szeretnék Tõletek valamit kérdezni:
Már nagyon szeretnék babás lenni, ez a 13. ciklus, amióta próbálkozunk.
Ma van a 28. nap. Nem jött meg reggelre. A hasam fáj, de a derekam ilyenkor már le szokott szakadni és most nem. A melleim feszülnek mint még soha, de van egy kis vérezgetésem. Néhány csepp (pedig ilyenkor már jó kis mennyiség szokott lenni). Dolgozom, így tesztet nem tudok csinálni, de hazafelé tuti veszek egyet.
Addig is kérdezném a már babásoktól: létezik, hogy ha sikerült, ugyanolyan intenzitással fáj a hasam (megkockáztatom: mintha görcsölne), mint mikor megjön?
A derékfájásom viszont nincs meg!
A hõmet nem mértem ebben a hónapban ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.
Tudnátok írni nekem valamit? + vagy - vélemény is jöhet!
Köszi:
Katicabogár
Névtelen

Zsuzsu

Köszi a bíztatást. Sajnos magamtól is gondoltam, hogy lesz vagy 6 hónap, csak reménykedem, mert már annyira szeretnék terhes lenni.... Na de csak türelem.

Hermi
Névtelen

Zsuzsu! En pl biztos azert nem ereztem semmit, mert nekem olyan eszrevetlenul tud megjonni hogy az csak naKép Semmi de semmi jeleKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
A 23-25 nap között görcsölgetett a hasam többször is naponta, de csak rövid idõre és fel is volt a hasam puffadva. Tegnapra elmúlt minden tünet. A hõm fent van (37,2) és még semmi mensi(ma vagyok a 28. napon). Biztos meg fog jönni a hétvégére, mert nem nagyon volt esély a babásodásra. De akkor mi volt ez a három napos görcsölgetés?
Lujza
lujza

Katicabogár
Ha a melled nem szokott feszülni mensikor, mensi elõtt (nekem pl. soha), akkor ez már valami jó jel lehet Kép, de nem akarom elkiabálni. A hõmérsékleted alakulása nélkül elég nehéz azonban jóslatokba bocsátkozni. A barátnõm tegnap volt dokinál és igazolta a tesztet, vagyis terhes. Már 6 hetes. Neki is nagyon feszült a melle és a hasa is görcsölgetett, tehát szerintem van remény! Én nagyon szorítok mindenesetre ! KépKépKépKép
Lujza
lujza

LujzaKép

Ez nagyon érdekes, amit írsz. Nekem az elmúlt két hónapban a 19-20. napokon volt ugyanilyen érzés, mint Neked, aztán elmúlt. Így utólag azt gondolom, hogy nem valószínû, hogy ovi volt, mert a hõm a 16-17. napon volt lenn és a mensi meg is jött 30-31 napra. vagy lehet, hogy ovi volt, de akkor meg nem volt elég hosszú a második fázis?
Bár Nálad csak a 23-25. napokon volt - lehet, hogy egy második ovi? vagy lehet, hogy más?KépKépKép

Na ezzel sokat segítettem, mi?Kép

De olyan érdekes, hogy én is ugyanezt tapasztaltam.
Lányok engem is érdekel, hogy mit gondoltok errõl. Nekem a 19. napon nyújtható nyák is volt.

Zsuzsu
zsuzsu

Hermi!

Nekem van egy ismerõsöm akinek sövénye volt-van. Többször elvetélt.
Egyszer mûtötték. A következõ mûtét elõtt állt amikor ismét babás lett. Végig kórházban volt, de megérte, mert van egy kisfia és rá 1-1,5 évre megszületett a kislánya.

Katának gratulálok!!!

Lányok!

Hétfõn megyek uh-ra, kérek mindenkit, hogy szorítson, hogy minden rendben legyen. Utána bejövök és írok nektek. A nyolcadik héten vagyok.
Egyszer sikerült hánynom, de nagyon sokszor van hányingerem.

Caldea
Caldea

Zsuzsu
Nekem ez olyan mensi jellegû görcs volt, az ovi körüli idõben pedig olyan szurkálós, mintha egy kicsit fel lennék fázva. Ilyet a 9-11 nap körül éreztem + még nyák is volt, de nem igazán nyújtható, de a hõm és Beszti szerint sem valószínû, hogy akkor volt az ovi, hanem inkább a 16. nap körül, akkor meg már olyan ragacsos féle volt a nyák. Már tényleg nem tudom, hogy hogy mûködik a szervezetem.
Lujza
lujza

Kedves Lányok
én múlt héten írtam Nektek elõször az ovulációs teszt témában. Újból csak ajánlani tudom - nekünk bejött. Tegnap (a 26. napon!) kétcsíkos lett a jó öreg Medilab teszt.
Nekem is volt a 22-24. napon elég erõs görcsöm, már fel is készültem a szokásosra, de másnapra elmúlt a fájdalom. Most semmi tünetem nincs (csak nem bírok édességet enni, ez elég furcsa nálam).
Nektek is kívánom, hogy mielõbb becsíkozódjon.
Sziasztok
Éva
Névtelen

ÉvaKép

Hát ez nagyszerû hír, gratulálok!KépKépKép
Vigyázz nagyon Magatokra!

Én már a múlt hónapban eldöntöttem, hogy ha nem sikerül, akkor ebben a hónapban bevetem az ovulációs tesztet. Köszi az infót a beszerzési helyrõl! Remélem nálam is hatásos lesz!Kép

LujzaKép
olvastad, amit Éva írt??? Lehet, hogy Nálad is ez a helyzet. Hú, de izgi!Kép Beindul a babaesõ... Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Éva!Kép

KépKépKépElõsszür is szeretnék gratulálniKépKépKép
Húzz minket magaddal lécccccccccccccciiii!

Mi a neve annak a tesztnek,csak azért mert az amit én vettem az a PG/53.én még ma is páfrányokat mutat(na meg tegnap is az volt)
Alice

Zsuzsu!

Akkor vegyél te is ilyen ovulációs tesztet, én már nem teszem, majd max a következõ hónapban (remélem nem lesz rá szükség! Kép ), mert most már fölösleges lenne szerintem.
És ha mást nem akkor te húzol magaddal engem! Kép Kép

Éva!
Nagy nagy gratula, vigyázz magatokra! Kép

Csajok!
Hoztam ma egy fontos döntést! Felajánlott egy másik cég egy jó állást, jobban fizetõt, de visszautasitottam, a leendõ baba miatt! Kép Bár még nem tudni mi van mit hoz a jövõ, de nem akarok kockáztatni.
Mi a véleményetek? Én úgy érzem jól döntöttem!

Puszi,
bnemethm
bnemethm

CsajokKép

Felhívtam a Corax Kft. számát, amit Éva magadott. (309-0213)
Tényleg kedves hölgy vette fel. 1db LH tesz ára 490Ft, szerinte érdemes 7 db-ot venni.
Nyitvatartás, megközelítés:
Minden nap 4-ig vannak nyitva, kivéve péntek, akkor 2-ig.
A budaörsi úton vannak, a Móricz Zsigmond körtérrõl a piros 40-es busszal kell menni, a Felsõ határúti megállónál kell leszállni, majd egy kicsit visszafelé menni és a Shell kúttal szemben van a bejárat. Azt mondta a hölgy, hogy nincs kiírva semmi, ez egy telephely, ahol õk bérelnek irodát. Azt mondta a portást kell kérdezni, az megmutatja, hol vannak.
Én azt hiszem, ha holnap el tudok délben szabadulni, elmegyek venni.
Nincs kedve valakinek jönni? Tarthatnánk minitalit!Kép
De jó lenne!Kép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

BnemethmKép

Persze, hogy húzlak magammal, ha úgy alakulna. De inkább tartsuk magunkat az eredeti megállapodáshoz, jó?KépKépKép

Gratulálok a döntésedhez. Biztos, hogy mihamarabb babás leszel (vagy már vagyKép) és úgy nem jó új helyre menni; arról nem is beszélve, hogy azt hiszem talán fél évet kell egy cégnél dolgozni ahhoz, hogy aztán rendes gyest kapj. (ez nem biztos)
Szóval szerintem jól döntöttél!Kép
Az elkövetkezõ években úgysem érsz rá olyan "pórias" dolgokkal foglalkozni, mint dolgozni egy cégnél, ugye???Kép
Neked sokkal jobb elfoglaltságod lesz!Kép

zsuzsu

Zsuzsu!

A gyes-nek nincs ilyen feltétele. Tudom, mert társadalombiztositási ügyintézõ vagyok, tehát nap mint nap ezzel foglalkozom, úgyhogy ha bárkinek bármi ilyen kérdése lenne nyugodtan forduljon hozzám, szivesen segitek! Kép

pusz,
bnemethm
bnemethm

BnemethmKép

Akkor én már kérdeznék is.
Szóval nekem sajna úgy néz ki, hogy a mostani állásom június 30-ig van meg. Utána remélem átvesz az anyacégünk.
Tehát két kérdésem lenne:
1. Ha most terhes lennék, akkor június végéig nem tölteném be a 12. hetet. Ilyenkor mi a helyzet? Gyorsan menjek el táppénzre, vagy nem küldhetnek el?
2. Ha az anyacégünk átvesz és rögtön terhes leszek, akkor nem baj, hogy csak rövid ideig dolgoztam ott és terhes lettem? Ugyanúgy jár minden?
+1. A gyes összegének megállapítását hogy csinálják? A legutolsó fizetés alapján, vagy az elmúlt év átlaga?

Köszönöm a segítségedet.
zsuzsu

Zsuzsu!

1. Most milyen munkaszerzõdésed van, határozott vagy határozatlan idejü? Megszünne itt a munkaviszonyod és úgy venne át az anyacég, vagy nem?

Ha mindenre jogosult az igénylõ akkor 3 féle ellátás van.
A szülés napjától 168 napig jár a terhességi gyermekágyi segély, ez keresettõl függ. Alapesetben az elõzõ évi jövedelem az irányadó, ha a tavalyi évben nincs 180 nap biztositásban (munkaviszonyban) töltött idõ, akkor az állományba vételt megelõzõ 180 nap az irányadó, ha ez sincs akkor a minimálbér.
Ez a terhességi gyermekágyi segély a szülés várható ideje elõtt 28 naptól már igényelhetõ. Az én véleményem az, hogy ezt nem érdemes ekkortól elkezdeni, jobban jár az illetõ ha a szülés napjáig táppénzen van. A terhességi gyermekágyi segélybõl csak adó van vonva.
Ha letelt a 168 nap akkor másnaptól jár a GYED (gyermekgondozási dij), ez is keresetfüggõ, itt is ugyanazok a szabályok mint az elõzõnél. A GYED-bõl az adón kivül már nyugdijjárulél is van vonva. A GYED a baba két éves koráig jár.
Ha betölti a két évet, másnaptól jár a GYES (ami egyébként alanyi jogon jár), ez fix összegü, ebben az évben 20.100.- Ft, ebbõl nyugdijjárulék van csak vonva, tehát tisztán 18.492.-Ft ami megmarad belõle.
Szülés után jár egy egyszeri anyasági támogatás is, ami ebben az évben 30.150.-Ft, ez egy adómentes juttatás, semmit nem vonnak belõle.
Ha valakinek nincs munkaviszonya akkor a szülés napjától GYES-t kap. (18.492.-)
A várandóság 91. napjától igényelgetõ a családi kedvezmény, ami adókedvezmény (tehát ennyivel kevesebb adót kell fizetni), ez egy gyerekre havi 3000.- Ft, de ez csak akkor érvényesithetõ, ha az adott havi bérbõl min. ennyi vagy ennél több adó kerül levonásra. Kétgyereknél gyerekenként 4000.-Ft, három vagy több gyerek esetén gyerekenként 10.000.- Ft.

Hát "röviden" ennyi, ha van még valami akkor szivesen válaszolok.
Ha a fenti kérdésre válaszolsz akkor úgy tudok a kérdésedre válaszolni.

Pusz,
bnemethm
bnemethm

Bnemethm
És a GYED összegét hogy állapítják meg? A jövedelmed X százaléka? ÉS akkor mi van, ha pl. végig táppénzen kell lennem? Mekkora részét kapom meg kb. a jövedelmemnek?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Ma vagyok a 22. napon, 14. napon volt ovuláció, azt megelõzõ napon akció. Tegnap reggel szédülés, hányás. Tegnap elõtt Gynevac szuri. A rosszullét szerintem attól volt. Ma megint szédülés. A jelen hónapban egyébként hatalmas étvágy, még a páromat is "leeszem", pedig õ aztán tud falni. Mit gondoltok, reménykedhetek?

puszi: Alexandra
Alexandra

Edelweiss!
A GYED összegének alapja az elõzõ évi kereset. A GYED 70%, ha végig táppénzen vagy (abban az évben ami az alapja lenne a GYED-ednek), akkor a GYED alapja ugyanaz mint a táppénz alapja. DE!!! A GYED be van maximálva, ebben az évben max. brutto 83.000.- Ft.
Ha érdekel hogy kell kiszámolni, akkor megirom magánban, ok?
(nem akarok itt sok helyet elrabolni!)

puszi,
bnemethm
bnemethm

BnemethmKép

Nekem határozatlan idejû szerzõdésem van és szerintem megszûnik a munkaviszonyom, amikor az anyacég átvesz.

Amit eddig írtál, köszi, nagyon hasznos, ki is fogom nyomtatni.Kép

zsuzsu

Zsuzsu!

Akkor ha itt megszünik a munkaviszonyod, adnak egy "Jövedelemigazolás egészségbiztositási ellátás megállapitásához" c. nyomtatványt, ezt le kell adnod, mikor táppénzre mész, vagy szülni. És az itt elért jövedelmedet veszik alapul függetlenül attól,h ogy a munkaviszonyod már megszünt.

Örülök, hogy segithettem! Kép

puszi,
bnemethm
bnemethm

AlexandraKép

Szerintem tuti esélyes vagy Te is!!!KépKépKép
Mondtam én, hogy beindul a babaesõ!Kép

zsuzsu

Sziasztok Lányok!KépKépKépKép

Velem semmi újság, ma beszéltem leendõ dokibácsival..Jövõ héten megyek hozzá, már a telefonban annyira kedves volt, hogy teljesen el voltam alélva. Nekem ezidáig ilyen kellemes és pozitív élményem nem volt egy nõgyógyival sem.

Kíváncsi leszek a személyes benyomásra is.Kép

Mindenkinek puszi: IldiKép
hercegné

Zsuzsu!

Az anyacégnél vagy a következõ munkáltatónál kell leadni, és csak akkor vehetõ figyelembe, ha a két munkaviszony között nincs 30 napnál hosszabb megszakitás, ha van, akkor sajna a minimálbér lesz az alapja! Kép

Pusz,
bnemethm
bnemethm

BnemethmKép

Nagyon örülök, hogy így van a jogszabály.KépEz nagyon jó hír nekem, mert a jelenlegi helyemen elég jól keresek és azt gondolom, lehet, hogy a másik helyen nem kapnék ennyit.
Köszi még egyszer.Kép

zsuzsu

Zsuzsu!

Szivesen! Kép

pusz,
bnemethm
bnemethm

BnemethmKép

Most látom, amit az elõbb írtál. Hát így már nem annyira rózsás a helyzet, de szerintem ha engem átvesz az anyacég, akkor 1 nap megszakítás se lesz a két munkaviszony között!Kép

De azért a legjobb az lenne, ha ezen már nem kéne törnöm a fejem és innen mehetnék táppénzre.Kép

zsuzsu

Sziasztok,
aranyosak vagytok, hogy így ismeretlenül is gratuláltok, köszi.
Igazából még csak fél éve próbálkozunk, de én már rémeket láttam, mert nekem is megszûnik a pozícióm júliusban. Ráadásul nekem is az új munka keresése az áhított testvérke miatt nem aktuális, inkább akkor gyesre mennék a kisfiammal, aki két és féléves és kivárnám a testvért. Mostmár hálIstennek megoldódott a dolog, remélem, minden rendben lesz.

Azt még azért hadd meséljem el, három hete vettem egy PG 53 kis mütyürt is, és egész ciklus alatt egy darab páfrányt nem láttam benne. Viszont az LH teszt a 14. napon reggel pozitív volt (vagyis a teszt csík erõsebb, mint a kontroll), aznap nem jött össze a dolog (a férjem vidéken volt, telefon: azonnal tessék hazafáradni...), de másnap igen és valószínûleg akkor lett a bébi.

Remélem, beindul a babesõ, a tavasz az jót tesz, nekem a kisfiam napra pontosan három évvel ezelõtt fogant.

Sok sikert mindenkinek, azért még olvasgatlak ám, rengeteget tanultam Tõletek...
SZiasztok
Éva
Névtelen

Sziasztok!!

Régóta olvaslak benneteket, de csak most jutottam odáig, hogy írjak is ebbe a topicba. Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam már tõletek, így ismeretlenül is. Igaz én még kicsit odébb vagyok a babavállalástól, de a terv már meg van! Nyáron lesz az esküvõm és utána lehet kezdeni a babaprojektet (ezt is itt hallottam).

Bnemethm!

Nekem lenne egy kérdésem. Ha lehet magánban tenném fel. Ha elküldenéd a címedet nekem: nadine_@freemail.hu címre. Elõre is köszönöm.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

ÉvaKép

Úgy látszik a március a Te hónapod!KépKépKép

Szerintem, ha majd esetleg késõbb akartok egy harmadik babucit is, csakis márciusban próbálkozz. Kép Jut eszembe, akkor a két kis csöppségnek majdnem egyszerre lesz majd a szülinapja!Kép

Gratulálok mind a kettõhöz!Kép

Sok puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Bnemethm!

OFF:
Bocs, hogy belekérdezek, amikor amugy nem ide tartozom, de hátha te meg tudod válaszolni az én kérdésemet is, amire még nem kaptam feleletet.

1999 májusában született a fiam, utána TGYÁS-t, majd GYED-et (köztük egy kis ideig GYES-t, 2000 januártól van újra GYED, nekem meg 1999 novemberben lejárt a TGYÁS-om), most meg GYES-t kapok, májusig. A babánk júliusra érkezik.
Kérdésem:
1. Jogosult leszek-e megint TGYÁS-ra, GYED-re, ha igen, akkor azt mi alapján számolják?
2. Mi lesz a mostani ellátásom (GYES) és az esetleges következö (TYGÁS) közötti 1,5-2 hónapban? Kivehetek szabit?
Munkaviszonyom van, határozatlan idöre szól. Közalkalmazott vagyok, a béremet at ellátások alatt is rendesen átsorolták.
Nem nagy a különbség a minimálbér és az én bérem között, de azért van...

Mégegyszer bocsi, hogy "kihasznállak", de abszolut tájékozatlan vagyok.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

nadine

Panka!
A párom Andriolt szedett 60 napig, ettõl javult a spermaszáma. De csak napi egy szemet szedett, lehet, hogy ha emelik az adagot, akkor még javulhat. De az megint csak 2 hónap múlva derülne ki. Ezért örülnék, ha már nem húznánk az idõt, mert ha utána is csak lombik jöhet szóba, akkor eltelt 2 hónap fölöslegesen. Nekem meg már a korom miatt is minden perc számít. Meg persze minél elõbb szeretnék egy babócát a pocimba.Kép

Edi
Edi

Alice: a hõm még mindig fenn csücsül, még reménykedem. De tünetek semmi…

A pg/53 nekem sem jött be, ugyan napra kb elég ideig mutat páfrányosságot, de kb egy héttel a hõm szerinti peteérés elõtt…

Lujza, katicabogár! Hajrá!!!

Éva: detökjó! :-)

Bnemeth: gyed ügyben én sem értek sok mindent. Van egy ún. irányadó idõszak és egy valami hasonló, de ettõl eltérõ nevû. Ezek mit jelentenek? Olyan rémlik még, hogy az elõzõ évi átlagkereset blabalabla. De mit jelent az elõzõ év? Igényléshez képest? Szüléshez képest? Mert rohadtul nem mindegy… ha valakinek mondjuk 2002 dec 20-án jár le a tgyás, akkor egyik esetben a 2001-es az alap (mert 2002-ben szült), a másikban lehet a 2002 (ha csak jan 1-tõl igényli). Hogy van ez? Mit jelent a tavalyi évben nincs biztosításban 180 nap? Ebbe beleszámít a táppénz? Értem ezalatt 5 hónapot dolgozott, mondjuk augusztusban szült, ekkor a következõ évben kéri a gyedet, ugye. Nagyon zavaros voltam? Köszi a válaszokat! (nem mintha ettõl függne, mikor fogok szülni :-) ) a számolást nekem is lécci! Vagy írd be, szerintem sokunkat érdekel…

Alexandra: reménykedni mindig szabad, és kell :-)))))

Ja, még valami. Ma elmentem az optimális családtervezõbe, az ottani dokihoz, ui nem akarok újabb súlyoz ezereket kifizetni a kuncsorgásomért. Belehazudtam a képébe, hogy már egy éve próbálkozunk. Megnézte a görbéimet és képzeljétek, ez utóbbit (nem tudom emlékeztek-e rá, szerintem iszonyú zavaros) normálisnak látta. És, a 16. napra tette a peteérést. Ilyen tipp eddig még nem érkezett :-) volt 14, 19 23 hehe. Ha neki van igaza, akkor ma telt le két hét azóta! És akkor minden reményem meglehet. De persze nagyon nem akarom beleélni magam. Vasárnapig nem tesztelek, ha beledöglök sem. Kérdeztem tõle, mi van, ha ez összejött, mi lesz a progeszteronnal? Ja, mert õ sem akart hormonmérésre küldeni, clostyt írt fel. Aszonta, hogy akkor menjek vissza és majd kitalálunk valamit! Remélem ez progigyogyót jelent! Egy kicsit fel vagyok dobva! :-)

KépKép Kép
mzsperx

Kedves bnemeth, nehari hogy megint itt téblábolok. Szertném, ha nekem is segítenél, nem igazán látok tisztán. Persze nekem nem sûrtõs, csak ha van idõd. Megírom a mail címemet: macsek76@mailbox.hu

Elõre is köszike
Lora
Lora

Caldea!

Sok idõ kiesett és képtelenség bepótolni a lemaradásomat. csak most olvastam, hogy sikerült a Manócska. Hát ez igazán nagy hír. Teljes szívembõl örülök nektek. KépKépKép

Most részletekben küldöm üzenetcskéimet nehogy megint elszálljon.

Andy!
Üdv itt újra! Mint kiesõ és visszacsöppenõ réginek. Te sem bírtad már a csajok nélkül, úgye? Húzzunk bele, mert már régóta itt vagyunk. OK?

Puszka: Gabó Kép
Gabómanó

Lányok!
Pont az áprilisi Kismama újság mellékletében (reklám helye Kép) több oldalon át részletesen tövirõl-hegyire Kép le van írva, ki milyen juttatást kaphat, hogyan, miként, mennyit, azaz hogy kell kiszámolni az összeget stb. (gyes, meg ilyenek)
Akit érdekel vegye meg az újságot, mert nagyon hasznosan forgatható!
Vanda
Vanda

Kb. ezeket üzentem volna nektek amikor ledobott a gép tegnap elõtt.

Orsoly!
Amiatt ne aggódj, hogy itt ragadunk. Ez az év a mi évünk hidd el. Tudd, hogy soha nem vagy egyedül, hiszen én is itt vagyok még veled.

Breki!
A legklasszabb dolog, hogy pusztán azzal, hogy beszélgettünk segíthettem annó neked.

Beszti!
ÉN is szívesebben jöttem volna zebrás hírrel, de ez most így alakult. Minden van valamiért. Talán az én életem alakulása most így a legjobb. Az új munkahelyemen most úgy érzem elérhetek valamit és ez nagy dolog ha mellé még a baba is összejönne akkor mindent elértem amit kitûztem magam elé.

Puszka: Gabó
Gabómanó

Sziasztok lányok!
Ne hogy azt higyjétek,hogy én megrögzött gyógyteás vagyok,ugyanis világéletemben rá se birtam nézni a teára, a gyógynövényeknek még a szagát sem szeretem...De ugye mindent a babáért.
Szóval,mivel igen sok rációt láttam abban amit irtatok,mégegyszer utánanéztem a neten, ennek a teakészitésnek. KB 3 különbözõ helyen találtam meg a 4 dl vizhez 1 púpos EVÕkanál teát 30 percig áztatni leirást(lehet,hogy egymástól szedték), és egyetlen egy helyen a 1/4 liter vizhez 1 púpos TEÁskanál teát rövid ideig áztatni leirást. Egyébként én ezeket a teákat anyukámtól kaptam, és õ is ugyanezt irta Maria Treben könyvbõl, csak sajnos az lemaradt,hogy milyen kanál. Csak annyit irt, hogy púpos...Ezt a hétvégén megkérdezem tõle.

A terhességi tünetekrõl meg annyit,hogy nekem sem volt, csak az,hogy nem jöttek a pattanások. De kb 2 nappal a teszt után (amit a 28-ik napon csináltam) már észrevehetõen beducisodtak a cicejeim,és utána csak fokozódott. Szóval kb 6 hetesen már új melltartók kellettek...A hányinger is csak késõbb jött.
Viszont nagyon érdekes volt, mert férjem akkoriban próbált ki egy új arcszeszt, amitõl rögtön öklendezhetnékem támadt,pedig tudom,hogy nem lehetett rossz. Most viszont kifejezetten tetszik az az illat, és nem is rossz egyáltalán. Szóval ha megint öklendezem az arcszesztõl, én abból fogom tudni,hogy pocaklakó van.Kép Mennyivel olcsóbb megoldás, mint tesztet venni???Kép

Bnemeth, én is boldogithatlak kérdéssel? persze magánba, ha megadod, hogy nem terheljük a topicot.

Na, bocsi,hogy hosszú lettem, de ez van.
sziasztok
Barbi
Barbi

Bnemeth!

Nincs veletlenul fogado orad? Kép Nem akarlak zavarni, de nekem is lenne kerdesem hozzad a gyedrol. A 3. honap vegen vagyok es november ota nem dolgozom. Elotte 2X 3 honapos bejelentett (TB-t fizeto) allasom volt + 2000. szeptembertol nappali egyetemista vagyok. A 2X 3 honap kozott sajnos tobb, mint 30 nap megszakitas volt. Szerinted keressek most gyorsan egy allast? Amikor bevoltam jelentve ,akkor eleg jo osszegre. Meg annyit, hogy ha minden jol megy (ha nem, baratom kitekeri a nyakam) juniusban befejezem az egyetemet. Ha akarsz szivesen adok meg pontos reszleteket, de azt inkabb maganban: weesje@freemail.hu. Egyebkent ezeknek a dolgoknak most kezdtem utanna jarni, de eddig nem sok sikerrel sajnos. Ha tudsz segiteni azt nagyon megkoszonnem.

Szia
Klari
Klari

Kedves Orsoly!

A labor a 30.napon volt, a menstruaciom pedig a 33.napon jott meg. Ezek szerint alacsony a progim, de Fabian doki szerint jo. Most kinek higgyek?
Az UH.pedig mar ebben a ciklusban volt.
Fabian szeint a folyadek a Douglasban azt jelenti, hogy volt tuszorepi.
Hat nalam is hasonlo a helyzet, a 35 napos ciklusaimmal. Tavaly aug. ota csak 6 lehetosegunk volt arra, hogy probalkozzunk. Ez nem igazsag!!!

Kedves Moni!
A labor, ahogy Orsolynak is leirtam, a 30.napon volt.
Hat, mit mondjak, ez a honap is sikertelen, a nyhartya miatt. Ez van. Van erre vmi. gyogyi? Marmint, hogy a nyh.rendben legyen. De az is lehet, hogy azota mar kello vastagsagu es a 17.napon volt tuszorepi, ahogy en gondolom es ereztem akkor.
A homet nem mertem, mert allandoan stresszeltem, amikor mertem. Csak a 17.napon mertem, akkor 36.5 volt. (Altalaban ekkor szokott tuszorepim lenni.)Nalam ez leesest jelent. Azota csak parszor mertem, mindig 37 folott volt. Ez pedig azt jelenti, volt tuszorepi. Sajnos most nem igazan probalkoztunk, annyi minden osszejott. Ez nem jellemzo rank. A 8., a 12., es a 13.napon volt akcio.
A 13.napi akcio pedig szerintem koran volt. En ennek ellenere meg mindig remenykedem. Hatha sikerult!?
Majd meglatjuk, a jovo heten minden kiderul. Nem igazan erzek semmi kulonoset.

Pussz Mindenkinek!

Edus
Edus

Sziasztok lányok!

Ma reggel teszteltem: negativ Kép Ma vagyok a harmincadik napon, korai volt a teszt?

Tücsi
Tücsi

MzsperxKép

KépGyanus vagy rigó fütyülj csakKép
Alice

Sziasztok Lányok!

Tücsi, szerintem a 30. nap nem korai, bár attól függ, hogy hány naposak a ciklusaid.
Te voltál laparoszkópián, neked csípett utána, amikor pisiltél? Most filózom rajta, hogy el kellene mennem a házidokihoz, du. rendel.

Hermi
Névtelen

Szijasztok

Gabo,Andy

Olvastam,hogy ura itt vagytokKépKépKéphajra,mindent bele.A kezem csuribanKépKép
Idom szinte semmire nincs ugyhogy eleg ritkan tudok benezni de sokat gondolok mindenkireKép

cupp,Kriszitnka
krisztinka

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, de látom termeltetek rendesen.

Kedves Gabó!
Hát már elég régóta itt vagyunk ebben a topicban. Jó lenne ha ebben az évben sikerülne nekünk is. Én tavaly májusban írtam ide elõször, már lassan egy éve.
Nem gondoltam volna, hogy még idén is itt leszek.

Orsoly!
Ne aggódj nem fogunk itt ragadni örökre. Én is itt vagyok veled.

Tücsi!
Ne keseredj el, mert lehet hogy korai volt még a teszt. A Hõd hogy áll?

Mzsperx!
Ha fent van a hõd az nagyon jó. Hányadik napon is vagy?

Andy
Andy

Szia Andy!!!

Én a napokban csatlakoztam, bár ez a 7. ciklus. Akkor nem gondoltam, hogy még ennyit kell még majd várnom, de úgy néz ki, idén még biztosan maradokKép

Hermi
Névtelen

Drága Kriszti!

Már nagyon régen nem hallottam felõled.Remélem jól vagytok.
Köszi hogy szorítasz. Áthúzhatnál minket is a másik topicba.

Szia Hermi!

Hát én sem gondoltam, hogy ilyen hosszú idõ fog eltelni. A másik meg hogy már 31 éves vagyok.
Miért vagy olyan biztos, hogy idén sem sikerül? Nálad mi a probléma?

Andy
Andy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?