A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gigi,

én használtam szélcsövet Jozsónál és nagyon nagy segítség volt, mert kezdetben nehezen kakilt. Ugyanúgy használod, mint a lázmérőt, beledugod a popsijába és elkezded lassan forgatni. De légy résen, mert iszonyú nagy durral jön a kaka, nekünk volt, hgoy mindent beterített, ellőt vagy 2 méterre. Brutális volt. Az egyik szőnyegből a mai napig nem jött ki. Legyen alatta pelenka, meg előtte is!

Jozsó nem szokott hozzá egyáltalán, pedig kb. 6 hónapos koráig rendszeresen kellett használnunk. Jozsónak sokáig vagy állandóan híg széklete volt (fogzásnál), vagy pedig nagyon nehezen kakilt, ami a mai napig megvan, de már nem szélcsövezem, mert nem is engedné.
Vendég

Kisétáltak a kórházból a gyerekkel? Ez nagyon komoly! Egy családtag vagy valami idegen???
Mostanában úgyis azon parázok, hogy Déneskét majd elcserélik a klinikán (ne nevessetek ki, volt mostanában egy ilyen babacsere, a TVből tudom, azóta hülyeségeket álmodok), most már azon is fogok, hogy valaki ellopja... Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Nyugi, az anyukájával léptek le. Előző nap csak úgy zengett a folyosó, mert az apuka rögtön a szülőszobáról el akarta vinni a feleségét meg a gyerekét.
kissvirag

Enikő!
neked legyen igazadKép

Gigi!
Front előtt 24-36óra? az már most van azt hiszem.
akkor hátha megúszom.
ma voltam ctg-n szép egyenes vonalat produkáltamKép

a gyerek kilopás nagyon durva de mire jó? nem értem ekkora baromságot is csak "ők" tudnak kitatálni, soha eszembe nem jutna.

Dancsi!
Józsó fogait én is sajnálomKép
nem semmi a kiskölök.

Zozo
Vendég

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok újra!
Megérkeztünk Egerszalókról, ahol 3 szép napot töltöttünk a férjemmel. Ezt kaptuk a szüleinktől házassági évfordulónkra!Kép

Évi,Bibi,Zita,Zsuzsi és Enikő!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök, de nem tudok nektek mit mondani! Várok.
Ma vagyok a 24.napon, ált. 27-28 napos ciklusaim vannak, bár a múlt hónapban a clostytól hosszabb lett, de ezt mondta is a doktornő, hogy erre számítsak! Szóval marad a várakozás.
Ti anyukák és kismamák jobban tudjátok, hogy kellene e vmit éreznem, vagy csak az elmaradt menses lehet utaló jel?!
Amint tudok vmit, úgyis szólok!

Zita!
Szépek a keresztelős képek!

Bibi!
De izgi, hogy már össze kellet pakolnod!Nagyon vigyázz magatokra és minden jót kívánok nektek!

Karmen!
Még jó régen kérdezted, hogy mennyi volt a nyh-m. Most szám szerinti mm-t nem mondott, csak annyit, hogy nem túl rózsás. Az előző clostys ciklusban 9 mm volt, előtte azonban volt olyan, hogy ciklus közepén 4 mm volt.

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!
Köszönöm a hiányolást.KépKép
Minden rendben velünk, a héten őszi szünet volt az oviban, Lottika anyósomékat "neveli". Holnap is dolgozunk sajna (a hétfőt), de utána már hozzuk végre haza, visszaállunk a mi kis életünkbe, hétfőtől ovi.
Még max 5 hetet dolgozom, elég lesz ennyi a sztahanovizmusból.Kép

Ma vettem magamnak 2 kismamanadrágot, nagyon teccek magamnak benne.Kép

Jövő hét pénteken megyek a 28. hetes uh-ra, nagyon várom már, hogy lássam megint kisnunist.

Nekem most az a nagy parám, hogy ki a jó fene találta ki, hogy 12 év alatti nem mehet be látogatni a klinikára??!! Normális?!! Tuti, nem! Effektíven hazahozok majd egy 4-5 napos babát Lottinak, hogy "itt a hugi", sőt anyádat se láttad napokig. Ez számomra felháborító! Bababarátság, atyám, de messze van...

Én Lottival 3ágyasban voltam, jó volt. A fizetős szoba biztos jó (oda tesó is bemehet talán), na de könyörgöm, drágább mint egy szállodai szoba.Kép

Dancsi! Sajnálom Jozsó fogát!

Zita! Csini volt Márk!

Végül egy kis Lottiszáj: "Anya, miért vettek vért a karodból?" Azért kicsim, hogy megnézzék, jól van e a hugi. "Igen, de miért? A baba nem a karodban van!"KépKép

Melinda
27+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
egy héttel vagy csak mögöttem pocak téren? Azt hittem valamiért, hogy többel.Akkor lehet szobatársak leszünk. Kép
Én ma vagyok 28+4
Vendég

Sziasztok!
Végre eljutottam hozzátok. Ma egész nap a szakdogámon csücsültem, de már kész! Kép
Melinda, azért a szállodai szobához való viszonyítás nem teljesen igaz..... Nekem akkor is szimpi, de mint írtam, az anyagiak lesznek a döntők.
Nekem mindenféleképp a Klinikán kell majd szülnöm, a rendszert sajnos megváltoztatni nem tudom. Persze azzal én sem értek egyet, hogy a rokonok csak a kismamát láthatják, aki jön, az úgyis inkább a babára kíváncsi, nem?

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi! Naná, hogy lehetünk.Kép

Exdeus! Hát nem, mert a szállodai szobában takarítanak, jó a kaja stb.KépKép
Miből írtad a szakdogád?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném. Dr. Sikovanyecz János magánrendelőjének a Jósika u.-ban mi a tel.száma, illetve egyáltalán be kell-e hozzá jelentkezni rendelési időre? Köszönöm előre is!
emese1

Sziasztok lányok!

Eddig még nem írtam ide, csak Emese kérdésére válaszolva írom, hogy igen, be kell jelentkezni a Sikóhoz. A telefonszám: 30/9681921 A rendelés kedd délutánonként van.

Mindenkinek további szép napot kívánok!

Timi
21+2

KépKép

KépKép
timika

Dancsi, Melinda, csatlakozom harmadiknak a szobába, ma vagyok 28+1! Kép Egyébként a klinika nekem sok mindennek tűnt, csak bababarátnak nem... Kép
Csibe, nem tudom mások hogy voltak ezzel, mikor én terhes lettem hasonló tompa nyomást éreztem egész nap az alhasamban, mint menses előtt. Vagy mint mikor felfázok. Csak máskor 1-2 nap után már jött a vérzés, akkor pedig mire meg kellett volna jönnie, már 1 hete éreztem a tompa nyomást, a szokásos napon pedig semmi vér. Na akkor csináltam egy tesztet! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Jud, nálam pl. semmi extra. MÉg mellfeszülés sem, azóta sincs, se hányinger, se semmi-lassan azt gondolom, nem is vagyok terhes.
Melinda, a szakdogám marketingkommunikációból írtam.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,
Új vagyok itt, egy vagány nagysrác és egy tündéri kissrác anyukája. Én mind a két babámmal fizetős szobában voltam, a nagyobbikat lassan 6 éve Nyiregyházán szültem (már itt laktunk, de az ottani régi dokimban volt meg a bizim), a Minit 4 hónapja a klinikán. Az első gyerkőcnél azért döntöttünk az alapítványi szobcsi mellett, mert oda bármikor bárki bejöhetett és bevallom, nekem nagyon jól esett, pláne a férjuram jelenléte. Mikor a 3. napon kitört rajtam a baby-blues, mert kiderült, hogy egy napot még maradnunk kell, jó volt, hogy este 11-ig is bent lehett velem és vigasztalt. Meg hát piszok nyugi volt, kettesben a babócával, szoktuk egymást. Most pedig a fő ok szintén a látogatás volt, csak most már leginkább a tesó miatt. Hozzáteszem, őt úgy kellett felcsempészni míg így is, mert a 12 év alatti tilalom rá is vonatkozott. Emögött leginkább az áll, hogya gyerkőcök ne fertőzhessék le a piciket, de hát nálunk ugye, max. az öcsikét tudta volna fertőzni. Egy hátránya volt, piszok egyedül éreztem magam, mert az én kis tündérem csak evett és alukált (4-5 órákat, fittyet hányva a szabályokra: 3-6-9-12), én pedig gyönyörködtem benne, de nem élhettem ki szélsőségesen magas dumcsi-igényemet.
Egyébként szerintem nem rossz a szállodai szoba hasonlat, a külön fürdőszoba miatt sem és a másik, hogy naponta jöttek takarítani, meg ágyneműt cserélni, sőt a takarítás idejét még kérhettem is volna (furán éreztem magam, amikor felajánlották, mondtam, hogy amikor nekik jó).
A másik, valóban nem olcsó, de ebben is nagyon korrektek voltak, mert én szerda hajnaltól voltam bent vasárnap reggelig és 40.000-et fizettünk, nem 50-et, mert a vasárnapot már nem számolták.
Hát ennyi a saját élményből.
Dancsi,az én nagyobbik fiacskámnak 2 éves koráig két foga is bánta a felfedezést és a "jókodást", az egyik motorzás áldozata lett (alul volt, kevésbé látszott), a másik pedig egy betonbaleseté, az már húzósabb, olyan vámpíros a széles mosolya még ma is, mert hogy "csak" a fele tört le...
Üdv Mindenkinek,
Kata
pankata

Sziasztok!

Zsuzsi, Ági!
Köszi az infókat, de ma reggelre kiderült, hogy nincs rá szükségem!Kép
Ma reggel elkezdtem "pecsételni", ez pedig nálam azt jelenti, hogy pár nap múlva megjön!Kép
Most ennyi, majd még jelentkezem!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sajnálom Csibe... Kép Persze sose lehet tudni! Már írtam, hogy én is úgy voltam, hogy produkáltam a menses előtti tüneteimet, ezért mondtam is a férjemnek, hogy megint nem sikerült, meg fog jönni... aztán egyszer csak ott volt a dupla csík! Déneske egy kicsit nehezen jött össze, én is tudom milyen érzés hónapról hónapra megtudni, hogy már megint semmi! Szóval fel a fejjel, nekünk is sikerült! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok,
Enikő Kép, ezek szerint mindenkinek más a tapasztalata. Mi tizenegy napot voltunk bent a klinikán a lányommal sárgaság miatt, Kép pedig nem a mobil fény alatt volt. Illetve két napig az alatt, mert a többi foglalt volt, de akkor még olyan tudatlan voltam, hogy nem is tudtam, hogy az az Kép. Én meg vagyok győződve arról, hogy sokkal többet használ a sárgaság elmúlásának, ha az első napokban annyiszor mellre teszik a babát, ahányszor csak igényli. Mivel az előtej úgymond "kimossa" belőle a bilirubint. A tápszer, amit meg adnak neki a csecsemősök ha etetések között sír, nem. Szóval én tutira külön szobába megyek másodszorra, ott nem kell magam kellemetlenül éreznem, ha éjjel is ott a babám és esetleg sirdogál. De persze mindenki másképp gondolja, és ez mindenkinek szíve joga. Kép
Először én is sokalltam a pénzt, de most ha fene fenét eszik is összerakom szülésig, mert ez nekem fontos. És azt hiszem, mivel egy alapítvány számlájára megy, vissza lehet igényelni a 30%-át.

Erika
wer

Sziasztok
Erika, én is úgy tudom, hogy vissza lehet igényelni, adtak is számlát a befizetésről. Én előre szóltam a dokimnak, hogy ebbe a szobába szeretnék kerülni, a szülés előtt mondta, hogy intézi, de végül is mind a kettő szabad volt, amikor én világra hoztam a kisebbik csemetémet. Egyébként ő mondta, hogy szerinte az első napok nyugalma megfizethetetlen (mint a reklámban Kép. Mi a nagyszülőktől kaptuk ajándékba a szobát (az első unokánál is..), jó ötlet volt tőlük Kép

Kata
pankata

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, hogy jobb kedvem legyen, rémes a hangulatom, remélem elmúlik, mert én nem haladok a szakdogámmal (Exdeus gartulálok!!!).

Pankata üdvözöllek itt! Hogyhogy most kapcsolódsz? Képet raksz majd fel? Ill. rakj majd fel a gyerkőcökről!

Fizetős szoba az tényleg jó lenne, ha nem lenne drága, én teljesen ki voltam akadva amikor a szobatársak furán néztek rám, hogy nem adom be estére a picit, ráadásul mindig szellőztettek (pedig lehetett volna fürdetésidőben, stb., amikor nem volt bent Dorka), nem vagyok extrém büdi becs szó Kép.

Zita extra elegánsak voltatok a keresztelőn. Kép Mi a jövő héten leszünk mérve, izgulok már most, mert nem igen eszik a kis huncut. Nálatok mi újság?

Csibe fel a fejjel, hogy rákontrázzak klzsuzsira: én három hónapig kicsit menstruáltam Dorkával (ettem is a dufastont marokszám Kép), hátha nálad is ez lesz... Hallottam vmi csodateáról, majd 1 hét múlva megkérdezem neked az ismerősöm.

Karmen elkezdtünk tornázni, de eddig még mindig félbe hagytuk (2x), majd csak belejövünk. Kép Dorka ráadásul úgy mellberugott 1x, hogy csillagokat láttam. Kép Sárinál még nem voltam...

Melinda jó, hogy nem dolgozol lassan, legalább magadra is jut időd. Aranyosak lehetnek a nagyszülők, ha így rájuk mered bízni a picit. Megint édes volt a dumája.

Bea téli ruhák után rohangálsz Grétinek? Lassan nem lehet a játsziból semmi, mert rossz lesz az idő...

Viszont a lényeg: ülünk, mászunk elég ügyesen!!! Illetve nő a szemfogunk. Kicsit furi, úgy fog kinézni, mint egy kis vámpír. Kép Nyűgi is, remélem ezért!

Sziasztok, kellemes hétvégét: Hajni
hajni_

Sziasztok!
Hajni, akkor hajrá! Nekem muszáj volt, mert nov. 15-re kell leadni... Kép De még biztos lesz benne javítani való, de a konzulensemmel csak e-mail és telcsi kapcsolatban állok.
Akkor az alapítványi szoba nem is drága, főleg hogy lesz miből visszaigényelni. Kép Akkor már sulinet se lesz (illetve más lesz a formája), tehát anyum vagy a párom adójából futni fogja. És akkor már csak 7000 ft egy nap...
Ráadásul én mindenféleképp igény szerint szeretnék szoptatni, nem akkor, amikor a csecsemősöknek eszébe jut odahozni a bébit!

Ági és
KépKép
exdeus

Csibe nagyon sajnálom,de azért háha!!!
Én 5 hetes voltam mikor az orovoshoz mentem,előtte 4 nappal csináltam a tesztet!
Már a teszt előtt ökledeztem,hánytam,feszültek a melleim,egy picit görcsölt a hasam mint mikor meg akar jönni!Nem is gondoltam hogy ott a pici a pocimban!Tehát ne add fel!

Zsuzsi,igen mondta az orvos hogy hétfőig húzzúk ki,aztán már beindulhat a szülés!
Én meg teljessen parázok,hogy most görcsölt a hasam biztos a szülés indult meg!!
Majd kiderül!!
Ti is ilyenek voltatok,vagy csak én vagyok idióta??????

Dancsi,sajnálom szegény gyerkőct!Mit mondott az orvos??

Zozo ,kiváncsi vagyok mit hoz neked a front!
Puszancs:Bibi36+6

Kép
bibi226

Bibi!
nem hatott a front, jól elvagyunk még, kezdek biztosabb lenni abban h. nem szülök csak ha indítják, még úgyis van pár dolog amit el kell intézniKép

reméljük még nem mentek szülni ti sem, várjál még nehogy beelőzz.Kép

Zozo
Vendég

Én fizetős szobába akarok menni, azért h. a férjem nyugodtan bejöhessen és maradjon ameddig akar, ne a folyosón kelljen beszélgetni, meg nyugisan lehetünk ott a babával.
drukkolok nagyon magamnak h. üres legyen mikor megyek.

Exdeus!
már van jelentkező aki akar jönni látogatni, mert neki feltétlenül muszáj, évnte 1szer látom az utcán, de anyukám mondta h. neki szólni kell, anyum fog rosszul járni, mert ha nem tudom lebeszéni akkor ő sem fogja tudni h. mikor vagyok bent, csak utolsó nap.
Vendég

Exdeus!
Szerintem nem csak a fizetős szobába lehet igény szerint szoptatni. Ha 3 ágyasba vagy, és nem sárgult be a baba, és ott van veled egész nap, akkor akkor szoptatod, amikor akarod. Csak fürdetni viszik el. Én legalábbis a klinikán ezt tapasztaltam.

Pankata!
Kinél szültél a klinikán?

Hajni!
Mi is a jövő héten megyünk méreckedni, már tiszta ideg vagyok. Olyan könnyű a Márk, remélem azért hizott egy kicsit. Foga még nincs, a többi a szokásos.Nem eszik, nem alszik. Éjszaka se. Eléggé kivagyok.
Üdv. Zita
zita_29

Zita, köszike, de az nem 100%, hogy háromágyasba kerülök... Mondjuk én nagyon besárgultam, lehet, hogy a babának is van rá esélye. De azért szar, hogyha épp nem fizetős vagy háromágyas szobában vagy, akkor tápszerezik a babát.... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szia Timika!

Nagyon köszi az infot!További kellemes hétvégét, sajna már csak vasárnapot kívánok! Emese
emese1

Sziasztok!

Zsuzsi, Hajni, Bibi!
Köszönöm a vígasztaló szavaitokat, már összeszedtem magam!Kép
Tudjátok, új hónap, új remények!Kép

Bibi!
Nekem semmi bajom, nem érzek semmi "rendellenest"!

Kíváncsi lennék a véleményetekre:
a doki azt mondta, hogy a duphastont a mensesig szedjem, ha megjön nem kell tovább szedni. Szerintetek most hogy megjelent ez a pecsételés szedjem, vagy abbahagyhatom? Megmondom őszintén ma 2x1 helyett csak 1 szemet vettem be. Arra gondoltam, ha úgyis megjön minek tömjem magamba? Rosszul csináltam? Megköszönöm ha válaszoltok.

Hajni, megköszönöm a teáról az infót!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok,
Hajni, köszi az üdvözletet, igazából csak most jutottam ide, bár nem mondhatom, hogy ne lett volna időm a kicsi mellett, aki egy igazi "álomszuszék", inkább csak meg kellett szoknunk az új életformát, mármint hogy kétgyerkőcösek vagyunk. Mostanra már kezdünk belerázódni és talán több időm van csacsogni Kép
Képet majd persze teszek fel, imádok büszkélkedni a Mazsolákkal.
Zita, én Sárinál szültem és nagyon-nagyon-nagyon rendes volt az egész várandósság alatt, szüléskor (bár sok ideje és tennivalója nem volt, gyakorlatilag 15 perc alatt született meg DávidKépgátmetszés nélkül úgy, hogy egyetlen varratom sem volt(!) és utána is majd mindennap bejött, babázott, érdeklődött és nem rohant!

Üdv Mindenkinek!
Kata
pankata

Sziasztok!
Csibe: Én mindenképp szedném tovább (ameddig a doki mondta), de nem vagyok orvos,úgyhogy passz! De én a dokimra hallgatnék!! Figyuka, ebből még lehet baba, ne kenődj el, bízni kell és hinni és menni fog (és nem ezen agyalni egész nap!!!!!!!!!)Kép +++++++++++++++++++++++++++

PanKata: Isten hozott a topikonKép

Wer: Szvsz ez a sárgaság dolog baba és bilirubinszint függő. Van akinek nagyon magasra szökik és ilyenkor értelem szerűen több idő míg elkezd csökkenni! Van olyan baba, akinél csak a 4.-5. napon kezd felmenni és még 2-3 nap mire tetőzik. A klinikán nem adják úgy ki a babát, hogy nem kezd el a csökkeni az érték! Violámnál is úgy volt, hogy az 5. napon sárgult be, és 2x is szolizott, mert elkezdett csökkenni, aztán újra felment. De mi nem a sárgaság miatt voltunk bent 10 napot, hanem a kis születési súly miatt!

Bibe: Az első terhességnél én is minden érzést a szülés megindulásának hittemKép Aztán amikor tényleg beindult, akkor rájöttem, hogy baromira nem azok voltakKép Az tök más, észre fogod venni ha szülsz ne aggódj! Ne féljél már a szüléstől, Neked az a bajod sztem, hogy be vagy szarva! Miért félsz?? Nem olyan vészes, és ennek a fájdalomnak legalább értelme van!!!!!++++++++++++

Zozo: Szerda?KépKép

Hajni: Nagyon ügyike Dorka, hogy mászik, kúszik. Pár napja Viola is elkezdett mászni! Õ eddig csak kúszott meg felült, mostmár mászik is. nagyon büszke vagyok ráKép
A szemfoga jön Dorkának? Violának meg nemtomKép 2 hónapos volt amikor először közölte a dokink, hogy a gyerek fogzik. Most 9 hós, az azt jelenti, hogy 7 hónapja matatok a szájában és sehol egy fog, csak nyálzás, nyűgösség, éjszakai ordítás, hőemi, takonykórKép

Melinda: Lottitól kész vagyokKép Édes! Tesódék hogy vannak????

Jóccaka!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csibe!
Szerintem ne hagyd abba!!!!
Nekem két hónapig még volt kis vérzés,pecsételés annak ellenére,hogy már ott volt a pocimban a kislányom!!!Kép
Először én is megijedtem,hogy a teszt ellenére véreztem.Nem értettem,hogy akkor most mi van...?
De mégis baba volt!!!KépKép
Én nem egy ilyen esetet hallottam már.Szerintem ne add fel,hátha...Kép
Kívánom,hogy úgy legyen!!KépKépKép
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok,
Bemutatnám az én két Büszkeségemet, Ádika (alias Pusz-pusz)decemberben lesz 6 éves, Dávid (alias Mini) pedig 13-án 4 hónapos "nagylegény".

Kép

Bibe, én azért nagyon megértelek, mert bevallom, még a második alkalommal sem voltam biztos semmiben a végefelé, mármint hogy ez már az-e Kép De amikor beindult a buli, akkor legbelül TUDTAM, így lesz Veled is! Azért nagyon szorítok ám!

Enikő, hajni, nagyon ügyesek ezek a csajszik Kép, mi még ott tartunk, hogy hasról hátra fordulunk, onnan oldalra és nagyon igyekszünk a hasra fordulást gyakorolni, de a kezünk valahogy útban van (Apuci jótékonyan igyekszik segíteni Kép de úgy már nem olyan izgi)

Üdv Mindenkinek:
Kata
pankata

SZia Pankata, üdv itt, gyönyörűek a srácok!

Bibi,
azt mondta a fogdoki (a játszón tök véletlen összefutottam egy fogdoki mamival), hogy minden ok, ráadásul az ő 2 évesének is 2 foga tört már le.
Vendég

Sziasztok!

Van egy Kismama előfizetői ingyenes börze belépőjegyem a budapesti Babaruhabörzére.
Ha kell valakinek, szóljon!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Elkelt a belépő!

Amúgy üdv minden újnak itt!
Én kicsit el vagyok havazva most. Tanulás megy ezerrel Kép Zh zh hátán. Szerda után több időm lesz, majd írok!

Mindenkinek drukkolok aki finisben van!
Aki babára vágyik azoknak pláne drukkolok!

Betegek gyógyuljanak!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Enikő,Edit!
Én is aludtam rá egyet, ill. egy másik topicban egy lány, aki orvos, ő is azt mondta, hogy abba ne hagyjam.Úgyhogy szedem, amíg meg nem jön!
Enikő!
Nagyon nehéz nem ezen agyalni ám!Kép
Már mondtam a párocskámnak, hogy valahogy jó lenne kikapcsolni az agyamat!Ha lenne rajta egy gomb...
Holnaptól újra dolgozom, az eltereli egy kicsit a figyelmemet!

Kata!
Nagyon szépek a gyerekeid!Kép

Bea!
Drukkolok a zhk-hoz+++++++++++++++++++++++Kép

Mindenkinek szép napot!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!
Örülök,hogy így döntöttél!Szurkolunk az utolsó pillanatig!!KépKép
Jó munkát!Egyébként hol dolgozol?
E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Pankata!
Nagyon szépek a fiúk. Ugy látom a kicsivel neked nincsenek evési problémáid. Nekem a Márk sose volt ilyen kis pofikás. Szoptatod?
Zita
zita_29

Sziasztok,
Köszi szépen Mindenkinek, ugye nem csak én vagyok iszonyú elfogult a Fiatalokkal kapcsolatban??? Kép
Zita, hááát nincsenek kajcsi-problémák, imádja a pociját, nem is igazán hasfájós és az alvás a másik hobbija. Egyébként a nagyobbik is ugyanígy fejlődött (szinte dekára és cm-re is, visszanéztük a Babanaplóban), úgyhogy már meg sem lepődök. Meg aztán nagyon ügyesen szopizik a lelkem gyakorlatilag az első pillanattól.

Bea, mit tanulsz így ezerrel? Mi leszel, ha nagy leszel?

Kata
pankata

tegnap ki lett festve a tesó-babaszoba. Kezd alakulni a dolog, elvileg jövő héten jön a bútor, meg ha minden igaz, ma végre össze lesz szerelve a kiságy is. Kép

Kép
Vendég

Kata, nagyon édes srácaid vannak!
Csibe, tényleg nagyon nehéz nem erre gondolni egész nap, nekem se nagyon ment, egyszer mégis lett eredmény! Csak szorgalmasan próbálkozzatok tovább! Kép
Dancsi, tetszik az új babaszobátok! Kép Mi még szinte sehol sem tartunk a babacuccokkal, pláne nem a babaszobával, mert még költözünk egyet szülés előtt...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Enikő próbáld ki a viburcol homeopátiás kúpot. Én ma adtam neki először, igaz kicsit nyugtalanabb lett (a 2x fél óra helyett 20 percet aludt), de ez a leírás szerint normális. ma már nem volt hőemelkedése, és nem sírdogált.

Zita sajnálom, nálunk hasonló a helyzet, hátha nálatok is fog jön (a védőnénink szerint nem tanítottam meg aludni a babát az a baj). A kajcsival pedig úgy csináltam, hogy 3-4 napig csak babáztam: pontosan írtam mikor, mit eszik, iszik, mikor fáradt. Majd felírtam az "átlagot". Így lehet, hogy béna, de előttem van a napirend, és ha a nyűgösködéstől eltelik felettünk az idő, akkor is tudom melyik étkezés jön (szopi, gyümi, zöldség). Persze nem egy kis robot, alkalmazkodok, ha hamarabb fáradt pl., de sokat segített, hogy leírva láttam a napunkat. Az, hogy könnyű lehet, hogy csak a te parád (magamból indultam ki).
hajni_

Exdeus persze, hogy lehet ott is igény szerint szoptatni, csak ha gázok a szobatársak kicsit puffognak magukban (de ez kit érdekel, ha többet lehet nem is látod őket?).

Pankata extra irígy vagyok, hogy ilyen nagy alvó a kicsi! Ráadásul, hogy ilyen könnyű szülés volt (én is nála szültem)! Ez kicsit igazságtalan is mindenkinél lehetne ilyen könnyű Kép! Nagyon szépek a fiúk (és mindenki ilyen Kép). Ti is ügyesek vagytok, pedig azt hittem a fiúk lassabban forgolódnak.

Üdv: Hajni
hajni_

Kép

Kép

Így mászunk és csücsülünk. (Kisebb hibákkal még.)
hajni_

Hajni, megbeszéltem a férjemmel, valószínűleg alapítványi szoba lesz belőle, de még majd utánaérdeklődök a dokitól is. Végül is, ha nem lesz semmi baj, és mondjuk számolok 6 nappal, annak az összegnek a fele már meglesz, hiszen a jogsim árának 30%-a visszajön, tehát már csak a másik fél a hiányzó, de az meg nem annyira gáz.
És ha tényleg vissza lehet igényelni a harmadát, akkor szerintem (szerintünk) elviselhető, és oda jöhetnek a látogatók, hiszen, ahogy régebben is írtam, nagyon társasági lény vagyok, megölne az unalom....

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Hajni, Nagyon tündéri a Kis Hölgy, mennyi idős? (Bocsika, én még most ismerkszem VeletekKép jaj, én is már alig várom a "helyváltoztatós" korszakot!

Nálunk a nagyobbik is nagy alvó volt, de "cserébe" 3 és fél éves korától nem volt hajlandó napközben alukálni, az oviban is csak nagynéha, biztos úgy gondolta, eleget aludt babakorában Kép Szerintem ez tamperamentum, vagy alkat kérdése is, nem igazán gondolom, hogy a "szülő nem tanítja meg aludni" a picit. Kicsit hasonló, mint az evés, abban is teljesen mások a gyerkőcök, vannak válogatósok és vannak olyanok, akiknek mindegy, csak sok legyen...Nekünk, felnőtteknek is különböző az alvásigényünk és az evési szokásunk. Persze vannak "trükkök", de ezek nem alapigazságok és nem mindenkinél válnak be. Szerintem a legfontosabb, hogy a szülő elfogadja a pici alvási-evési "dolgait" és természetesnek fogja fel, meg ne érezze vagy gondolja azt, hogy ő rontott el valamit! Másrészt pedig mindennek megvan a jó oldala, még ha ezt nehéz is észre venni, pl. a válogatós vagy rosszul evő gyerkek nem igazán küzdenek súlyproblémákkal (nálunk pl. lehet, lesznek gondok a Nagymanóm "paramétereit" tekintve), a keveset alvó babák pedig gyorsabban fedezik fel környezetüket, többet "kiváncsiskodnak", ami jótékony hatással van észbeli képességeikre Kép
Zita, szerintem na aggódj Márkkal kapcsolatban, biztos mindent jól csinálsz!!! Ja, és minden babának megvan a maga "heppje", nálunk Mini amiatt, hogy nem tudja, hol a határ a kajcsiban, nem sokat (annál takarékosabb Kép, de sokszor bukik, képes evés után 3-4 órával (szóval a következő szopi előtt is!) bukni, ami persze nagyon zavarja.

Dancsi, nagyon szépek lettetek, nálunk jövőre lesz nagy festés és alakítgatás, amikor a fiúk átköltöznek egy nagyobb szobába.

Exdeus, tényleg nagyon jó az alapítványi (vagy VIP-szoba, ott úgy neveztékKép, de én azért sokat unatkoztam, még úgy is, hogy délelőtt és délután is jöttek látogatni, mert a köztes időt nehezen tudtam kitölteni. Meg hát ugye, amikor kimégy a szobából a babócát be kell vinned az újszülöttre, nyilván, hisz senkit nem tudsz megkérni, hogy figyeljen rá. Ez alapvetően nem gond, ebből az újszülöttesek sem csináltak problémát, ha kimentem büfébe vagy "társas életet" élni, inkább csak én éreztem magam kellemetlenül. A másik viszont, hogy pihenni ott tudsz igazán és azért ez sem ucsó szempont Kép Mindent összevetve én legközelebb is ezt választanám!

Üdv,

Kata
pankata

Kata, hát én nagyon jól el tudok ám unatkozni. De ettől függetlenül nem hiszem, hogy az ismerőseim sok időt fognak hagyni eme tevékenységnek. Kép Pl. mikor még ingáztam Bcsaba és Szeged között, volt nálam egy RD válogatott könyv, két-három oda vissza út alatt megvolt egy-másfél regény belőle. Ha nincs más, akkor nagyon szeretek olvasni.
Persze, ha jobb nem lesz, a férjem, majd hoz nekem laptopot, van rajta játék, és elleszek azzal. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus, én is imádom a könyveket bújni, piszok gyorsan is olvasok, nekem ált. az a kikapcsolódás. És képzeld, vettem a szülés előtt pár héttel egy könyvet, amibe direkt nem néztem bele, pedig nagyon-nagyon el akartam olvasni, alig vártam, hogy szüljek, na nem csak emiatt Kép és aza könyv azóta is (lassan 4 hója) olvasatlanul áll a polcon... A laptop szupi ötlet, kár hogy nekünk nem jutott eszünkbe, meg ha szeretsz tvzni, azt is megteheted, unásig! A látogatóktól meg kérj fincsi kajcsit, mert hűtő is van Kép

Kata
pankata

Kata, köszi a tippeket. Én azért nem vagyok ennyire önmegtartóztató, ha érdekel, elolvasom. Kép
Tvzni szeretek, az rtlklubos híradóra mindig vevő vagyok. Kép A laptop meg képlékeny egy kicsit, mert céges, habár ha lesz egy kis szerencsém, és hétvégére jön babóca, akkor sokáig játszhatok rajta.
Fincsi kajcsira biztos lesz vevő, mármint a készítő oldaláról értve, a mamám tutira el fog árasztani, ha ott lesz az idő, és persze, ha nem történik velük semmi. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus, mikorra várod Pincurt? Háát, én sem vagyok az az önmegtartóztató típus, semmilyen téren Kép, viszont ezt a "bizonyost" babonaságból nem nyitottam ki a NAGY NAPIG KépKép
Látom, én egész nap itt üldögélek, Mini megint szundizik, pedig itt az "uzsitájm" Kép

Kata
pankata

Kata, hát elméleti szinten május 17.-re vagyok kiírva, de ehhez képest most vagyon 10 hetes (a kiírás szerint meg 13).
Mondjuk a mi bébink valszeg koraszülött lesz, szóval én reálisnak látom ezt a dátumot, de mindegy, mert úgyis akkor jön, amikor már rossz lesz neki ott bent. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?