A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Babát szeretnék

julcsi nekunk is iden majus 21 en volt az eskuvonkKépti mikor mondtatok ki az igent?Kép
mi 15.30 korul.)

Kép
monyoka

Vica
Köszi.Én is arra saccoltam, hogy Janna félre értelmezte a 36+3 és azt hitte szerintem, hogy ilyen a ciklusom.Na nem baj, de azért még nem szertnék újra a mensessel foglalkozni még 1 darabig.

Inci 36+3

Kép
Kép
incike

Sehol senki?

Kép
Kép
Kép
vica1982

Zsuszka!

Nem biztos, mert nekem egész a mellemig fel volt húzva és így is a földön húztam. Sajnáltam levágatni belőle. (A minta miatt) Szóval ha tetszik a barátnődnek talán egy próbát megér!

Monyoka, mi olyan 18:15 körül montuk ki az igent.
Csak ilyen későn kaptunk időpontot, aztán templomi és rögtön vacsora. Pörögtek az események!
Julcsi2

Valami érdekes.Lehet, hogy segíthet nektek, most találtam.:

Az utóbbi években számos vizsgálat történt a meddőség pszichés okainak vizsgálatára.

Egyrészt bizonyítást nyert, hogy akinek életében depressziós tünetei voltak kétszer valószínűbben válik meddővé.

Több összehasonlításos vizsgálat is történt. Súlyos depressziós meddő nőket két csoportra osztva, az a csoport, mely pszichoterápiában részesült több mint kétszer olyan nagy százalékban esett teherbe.

Hasonlóan 10 üléses csoport pszichoterápia, rövid stressz csökkentő, illetve rövid kognitív pszichoterápia is jelentősen megnövelte a teherbeesések százalékos arányát.

Az emberi hormonális működés legfőbb szabályozó szerve az agyban található hipotalamusz-hipofízis egység. Stressz esetén a hipotalamuszból a kortikotropin felszabadító hormon (CRH) választódik ki, mely gátolja a szaporodást. Így ha stresszt élünk át, ezzel mintegy a veszélyes környezetet jelezzük az agyunknak, ami a CRH hormonon keresztül megvéd minket attól, túlterheljük szervezetünket egy esetleges terhességgel. Az éhezés, az alacsony vércukorszinten keresztül szintén megnöveli a stresszhormonok mennyiségét, s hasonlóan a szaporodást gátolja. CRH-t a terhes méh is termel, ez azonban ellentétes hatású, a hipotalamusz CRH termelését gátolja, azaz védi a terhességet, később pedig egy meghatározott CRH szint elérése az, ami beindítja a szülést.

Krónikus stresszben, szorongásos állapotokban, s depresszióban a vér hipotalamikus CRH szintje nagyon magas. Ez a magyarázata annak, hogy depresszió illetve szorongásos állapotokban miért gyakoribb a meddőség, és a koraszülés. Meddőség esetén teljesen gátlódik a szaporodás, koraszülés esetén a terhes méh által termelt CRH nem tudja visszaszorítani a magas hipotalamikus CRH-t, s a két CRH együttes hatásaként létrejön a vetélés. A gyermekkori pszichotraumák, bántalmazások, elhanyagolások élethossziglan megemelhetik a vér CRH szintjét, s ezzel előidézhetik a terhesség negatív kimenetelét.

Mindezek fényében érthetőbbé válik, hogy a meddőség kezelésére adott hormonkészítmények miért nem hatnak némely esetben. A szervezet küzdelme a terhesség bekövetkezte ellen gyakran erősebb, mint a kezelések.

Olykor a depresszió vagy szorongás az, ami meggátolja a terhességet, máskor a depresszió később alakul ki a meddőség elleni kezelés következtében, az ekkor átélt félelmek, szégyen, bűntudat következtében, s rontja a további kezelések esélyeit.

Depresszió, szorongás

Az emberi lélek bonyolult és érzékeny. A tudat alatt elfojtott félelmek akár a szüléstől, akár a szülőszereppel járó felelősségtől, egyaránt meddőséget okozhatnak. A párkapcsolatban való bizalom hiánya, szintén meddőséghez vezethet. Kora gyermekkorban a szülőkhöz való kötődés elégtelen volta, az érzelmileg hideg szülő- gyermek viszony, a korai gyermekkori traumák , szeretett személy elvesztése, haláleset, rossz házasság, egy eltévesztett életpálya, egyéb kudarcok, tartós érzelmi megterhelés egyaránt okozhat olyan depressziós illetve szorongásos állapotokat, melyek meddőséggel járnak.
Ezek az állapotok pszichoterápiával jól kezelhetők, s ezzel a teherbe esés esélye is jelentősen nő.

Remélem ezzel is tudtam segíteni valamennyire.

Inci 36+3

Kép
Kép
incike

Sziasztok!

A mai táblák:

Kép

Kép

Kata
kata1977
Hatvan

Vica!
Mikor van a szülinapod?

moni

Vica!
Mikor van a szülinapod?

moni

Én úgy tervezem, ha hétfőig nem jön meg, akkor hétfőn veszek egy tesztet, és kedden megcsinálom.

moni

Köszi, Inci!
Valahol mintha már olvastam volna ezt és úgy látszik meg is fogadtam, mert totál nyugodt vagyok. Még most is.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Móni!
Kedden van(nov 15-én)!
Tök jó lenne, ha mi indítanánk el a zebra esőt. Persze Anitával karöltve.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Julcsi kinyomtattam neki egy képet aztán elviszen neki.Köszi a segítséget!

Varrattad vagy vetted??

zsuzska80
Szombathely

Julcsi egyben van vagy külön??
Most álküldtem neki e-mailben is!Kép

zsuzska80
Szombathely

Tényleg Anitával mi lehet??

zsuzska80
Szombathely

Ne haragudj Inci nem neked akartam írni, de a Babanet szarakodott velem és hiába küldtem el az üzimet nem fogadta hanem kilépett. Neked és Reninek akartam írni, de rohannom kellett és így összekevertelek titeket.

Neked azt akartam, hogy én is császárral szültem és nem altatásban hanem EDA-val, és az ég világon semmit nem éreztem.

Reninek tanácsoltam, hogy menjen dokihoz.

Kép
Kép
janna

Tényleg!
Anitának nincs meg valakinek a száma?
Jó volna tudni, mi van vele( velükKép)?

Holnap mégis leszek. Csak pénteken vagyok szabin.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

incike koszi szepen,ezt nem tudtam.

evekig voltam sulyos deprosszios de kezelesre csak egy evig jartam.naponta 10 gyogyszert szedtem ami muszaly volt.mara "meggyogyultam".

most ez igazan elgondolkoztatott,lehet ezert nem jon a baba?

Kép
monyoka

Monyó!
Lehet tudni, hogy mi volt az oka a depressziódnak?
Mióta nem szeded a gyógyszereket?
Ha nem akarsz erről beszélni, akkor bocsi. Ha a nyilvánosság előtt nem, akkor itt a címem: vica1982@citromail.hu
Imádom a pszichológiát, titkos vágyam volt, hogy embereket gyógyíthassak. neked is bármikor segítek, ha kell.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica!

Nagyon is el tudnálak képzelni ilyen területen. Nagyon érzékeny a lelked és nagyon empatikus is vagy. Kép Ja és nagyon bölcs is vagy fiatal korod ellenére.

Betti
betti73

Zsuzska,

két részes, vettem.

Remélem Anita azért tűnt el, mert jó hírei vannak, csak nem akarja elkiabálni. Hátha valaki beindítja a lavinát!
Julcsi2

Zsuzska,

két részes, vettem.

Remélem Anita azért tűnt el, mert jó hírei vannak, csak nem akarja elkiabálni. Hátha valaki beindítja a lavinát!
Julcsi2

Jajj, Betti, ne mondj már ilyneket....Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Betti!
Egyébként köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!!!KépKépKép
De hogy én bölcs???
Ezt inkább rólad lehet elmondani. Olyan csodálatra méltóan viseled a rókakoma randikat meg mikor zebrás lettél, olyan diszkréten jelentetted be, hogy észbontó. Meg mikor megjött, semmi hisztéria, mint nálam, vagy másoknál. Minden elismerésem a tiéd!KépKépKép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Jaj Vica! Kép

Ne mondj már ilyeneket, magamban azért szenvedek sokat. KépKép

Na elbúcsúzom kislányok! Megyek haza. Végre!!!

Betti
betti73

Én is megyek.

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica, nem is kérdezek semmit...nálatok milyen az idő??Vagy mit ettél reggelire??KépKépKép

Julcsi, megmutattam neki, kérdezte hány cm vagy, mondtam aztán közölte velem hogy ő 40-42-es ruhákat hord, de nagyon tetszett neki.Õ is hasonlót akar, az ár is jó lett volna de hát sajna bizti hogy kics rá...Kép

Anita, mi van Veled??

zsuzska80
Szombathely

Jó reggelt!

Sajnálom Zsuzska.
Anitáról még mindig nincs semmi hír.
Nagyon borús hangulatom van ma. Reggel vitáztunk egyet a férjecskémmel. Ilyenkor mindig kiborulok. És sírógörcs van rajtam egész nap. Ilyenkor biztos a baba is megrémül és úgy érzi nem kell jönnie. Pedig ez csak egy hülyeség, de őis ragaszkodik az ő igazához és én is az enyémhez. És persze mindig én békülök, mert ő a makacsabb én meg nem bírok feszültségben eltölteni egy napot sem.
Kép Kép Kép
Julcsi2

Julcsi, mi tegnap előtt vitáztunk egy kicsit, de már semmi.
Szerintem minden kapcsolatban van ilyen.
Szreintem az idő is teszi. Nálunk nagy köd van.
Ne légy szomorú..Kép

zsuzska80
Szombathely

Tudom, tudom. De én nagyon nehezen viselem.
Tessék már bőgök is..
Julcsi2

Sziasztok Lányok!
Én tegnap voltam ilyen rossz hangulatban.Biztos ez az idő is rátesz egy lapátra.Én is mindig sokáig rágódom ha veszekszünk.
Julcsi!Du.már nem is fogtok rá emlékezni.Kép

Kép
breni

Ne ám má!!!KépKép
Julcsi, mit szólnak a többiek??
Miért kaptatok össze, ha nem titok??

zsuzska80
Szombathely

Jó reggelt!

Julcsi!
Ne sírj, kérlek!!! Olyan rossz látni, hogy nem segíthetek. Küldök egy nagy-nagy ölelést:
(((((((((((((((Julcsi)))))))))))))))))))))
Gondolj arra, hogy ezután már csak jobb lehet!Kép

Zsuzska!
KépKépKép
Nálunk is köd van. És nem reggeliztem semmit. Már tegnap is csak egy pohár baracklé csúszott le reggel. És fél 6 óta fent vagyok, pedig csak 2/4 7-kor szoktam kelni.Kép
Amúgy semmi.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Tudjátok hány óra van 2/4 7-kor? Mert én nem.KépKépKép
Háromnegyed hét akart lenni.Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Jól van ha ott is köd van...szerinem ezt a topicot kereszteljük el most "milyen idő van nálatok" -nak. KépKép
Én hatkor kelek.

zsuzska80
Szombathely

2/4=1/2= fél hét

Kép

Kép
kamilla306

Jó reggelt Csajszik!

Szerintem rókakoma rosszul van, ezért hanyagol már két napja, bár tegnap hazafelé próbálkozott megkergetni, de elfutottam előle. Kép Tegnap még vacsizni is rendesen tudtam. Kíváncsi vagyok, hogy mikor tér vissza hozzám a kis ravaszdi.

Vica!

Reggelizni kell! Kép Bármi van, akkor is kell. Azt olvastam,hogy aki rendszeresen reggelizik, az tovább marad fiatal.

Betti
8+6 (10+0)

Betti
betti73

Nálunk is köd volt. Hi-hi.

Nem is vicces.

Ja és 4:30-kor kelek. Hi-hi.
De most komolyan!

Úr Isten! Megbolondultam!

Vica! Ja tudom nem szabad semmit mondani.

Kép

Kép
kamilla306

Betti, ha hiányolod a rókát egyél meg a bödön meleg zsírt nagykanállal!

Na jó lelövöm magam mára. Nem tudok egy értelmes mondatot se írni.

Betti! Egyébként örülök, hogy jobban vagy, csak hülyéskedtem.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla akkor jobb kedved van most ugye??Kép
Moni, neked sem szorítok ám..KépKépmeg a Vicának sem...hátha igy bejön...KépKép

zsuzska80
Szombathely

Kamilla!

Kép Kép Tudom, hogy hülyéskedsz.

Mi van veled egyébként? Minden OK?

Betti
betti73

Betti!
Most jól elbántál azzal a piszok rókával! Remélem, hogy már nem is fog feléd menni egy darabig!Kép
Nem nagyon merek reggelizni, mert tegnap a vacsitól is ment a hasam. Pedig teljesen hagyományos vacsora volt (puha kenyér, kolbász, lila hagymaKép), van hogy 2-3 hétig csak ezt eszem, reggel este. De most nem tudom mi van.

Úristen, Kamilla!
4:30?????
Sokat kell utazni a m.helyedig? Vagy miért?

Na jó, Csajok nem szórakozok tovább. Kérdezzetek nyugodtan, ha valamire kíváncsiak vagytok, mert nem birom ezt a visszafojtottságot.KépKépKép
Meg szédülök is...

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica!

Mesélj!! Kép

Betti
betti73

Nagyon aranyosak vagytok lányok, már össze is szedtem magam. De komolyan!Köszönöm!

Leszaladtam a boltba reggeliért. A reggeli tényleg nagyon fontos. Sokkal jobb érzés ha tele a pocak!
Bár jobb érzés lenne, ha más lenne benne.

Valaki legyen már zebrás, könyörgöm!!!!!Akkor a többiek új reméyt kapnak!

Vica, Zsuzska! Látom, hogy egy kicsit hosszabb ideje próbálkoztok mint mi. Te voltatok már dokinál, vagy bíztok egyenlőre a természetben?
Julcsi2

Na ne? Vica, elkezdődött a zebra-eső????
Julcsi2

Vica írj már valamit ne csigázz!!!
Állandóan frissítek, de nem jön semmi! Kép
Julcsi2

Sziasztok!
Nagyon pocsék napom volt tegnap nekem is, ma már egy kicsit jobb... Tegnap este én is nagyon kiborultam, sajna a gyerekek is sírtak, hogy látták rajtam az idegességet, meg kiabáltam a férjemmel. Hülye voltam és kész. Aztán bocsánatot kértem tőlük. Azt hittem megbolondulok. Lehet, hogy az idő... Nem a baba miatt volt egyébként. Most már jobb. Nem is lenne jó ha összejött volna a baba szegény tiszta idegbeteg lenne... Kép

Vica!
Ez jelenthet valamit. Mármint az, hogy én nem tudtam mikor van a szülinapod, és arra terveztem a tesztelést. Remélem nem rosszat. Kép

moni

Vica komoly??????Azt a mindenit!!

zsuzska80
Szombathely

Moni,

Igen mi nők tudunk hisztizni!
De azért általában igazunk van Kép ;)
Még lehet, hogy összejött, nem?
Még nem jött meg, ugye?
Ne fesd az ördögöt a falra!
Julcsi2

Nem tudom mi van velem, de most valahogy jobb. Lehet, hogy azért van, mert már csak hetek választanak el mindet attól, hogy beköltözzünk és minden délután lakberendezési boltokban lógok és költöm a pénzem. Még ilyen alapvető dolgok is hiányoznak, hogy tányér meg pohár. Szóval egy komplett lakást kell berendeznünk a nulláról. A bútorok már megvannak csak a használati eszközök nincsenek.

Azért kelek 4:30-kor, mert Pesten dolgozom, de egy Pest melletti kis faluban lakom és 7-kor kezdődik a munkaidő. Nem egyszerű. Már alig várom, hogy elhúzzak szülni.

Kép

Kép
kamilla306

Moni, nekem azt mndta a férjem hogy hétfő óta nem tudja mi van velem , idegbeteg vagyok pedig nem is menstruálok. Semmi nem tetszik , csak nyavajgok...
Fel a fejjel.
Voltál a Rossmannban? Én voltam aztán otthagytam 12 rugót!!Kép

zsuzska80
Szombathely

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?