A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Enikö! akkor nem csak könnyeznie kellett neki, hanem reggelre mindig össze is ragadt, nem? Sajna nem lehet bemenni vele amikor megnyitják, kint kell várni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kata! Hány lapos ez a könyv és mennyire kemény boritásu? Olyan mint a leporello könyvek?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo, nem vagyok gyakorlott ebben az ügyben, de általában kórházi gyakorlattól függ. Én hallottam olyat is, hogy kapásból befektettésk és megindították a szülést, de olyat is, hogy a kiírt időpont után sűrűbben nézték a babát (ill., hogy jól érzi-e magát), és ha nagy volt a gáz, akkor került sor a szülésindításra. Egyébként én max. két hét várakozási időről hallottam...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Enikő!
Nagyon sajnálom a kicsit!KépÉrthető, hogy mérges vagy! Legyél is!
Azért még a megérzésed bejöhet. Ma felhívtam a dokit, hogy érdemes e szednem a duphaston, ha ilyen erős ez a pecsételés nálam.Azt mondta a gyógyszer tul.kép. a nyh-t tartja, nem engedi lelökődni. Ha terhes lennék, úgyse lökődik le, ha meg nem, akkor pár nap múlva úgyis megjön rendesen. Hét végén tesztelhetek (ha addig marad a jelenlegi állapot).

Bibi!
Ha találkozol (de nem a szüléskorKép)a Barbival,mondd meg neki légyszíves, hogy a gimnáziumból Judit nevű osztálytársa (nem volt másik Judit)puszilja és ha lenne egy kis ideje és kedve egy kávéhoz, szívesen találkoznék vele!
Köszönöm!
Nagyon szorítok nektek!Kép

Erika!
Üdv újra itthon!
Köszi a szorítást!

Később még benézek!
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Azt elfelejtettem írni, hogy a párocskám ma volt andrológián és 10 nap múlva lesz eredmény! Szegénykémet még nem kérdeztem, hogy milyen volt!
Ezen is túl vagyunk, remélem jó eredmények lesznek!
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Karmen: Nem ragadt össze, sose volt váladék, csak sima könnyezés! Nem mehetünk be vele?????? És tudod, hogy zajlik egy ilyen bevatkozás?? Veszélyes?????Kép

Zozo: Háááát, hajráKép

Erika: Sose hallottam erről, hogy a szemzugot kell masszírozmi!

Exi: Az alapítványiba is csak a szűk családod (férj, anyukád, nagyobb gyerek ha van) mehet be! De elhiszem,hogy csábít,engem is csábítana, csak ezt a pénzt a saját kényelmem helyett én speciel a gyerekemre költeném!Kép De aki megteheti, az menjen oda mindenképp!!!!

Kata: OkésKép Csak sokat bőgtem ma isKép Szarul vagyokKép

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Karmen,
Igazából nem tudom, mert én is csak a honlapon láttam, most fogom megrendelni, de lehet, holnap felcsörrentem őket és megkérdezem, mert tényleg nem mindegy (pl. nálunk csak "rendes" könyv jöhet szóba...Kép Most nézem, hogy mese- és kifestőkönyv, akkor szerintem nem leporellós.

Erika,
Köszi és tényleg nagyon szerencsés vagyok, pedig nem gondoltam, hogy másodjára is így lesz Kép

Zozo,
szerintem is csak akkor indítják, ha nem érzi jól magát odabent a Csöppség. Én ugyan nem hordtam túl, de nálam is már megvolt az időpont (eléggé leromlott a CTG-m, mint utóbb kiderült, nem is véletlenül...), de Mini fittyet hányva mindenre, azelőtti éjszaka elindította a BULIt.
És jól teszed, hogy aktívkodsz, én is az ucsó pillanatig vezettem, utána meg úgy hiányzott Polly (a kisautóm, amit közben a parkolóban álltában kicsit összetörtek Kép.

Enikőőőő,
KépKépKép (még nem tudok vigyoribbat, de majd rájövök)

Kata
pankata

Enikö! elveszik töled és ök viszik be. Talán jobb is mert látni hogy a szemébe szurnak egy vékony csövet ijesztö lehet. De nagyon rutinosak, és pillanat alatt készen van! Aztán már kutya baja sem lesz, jobb tullenni rajta. MI megusztuk, Orsinak 4 hónapig könnyezett és össze is ragadt, én biztos voltam benne ezért (Csillának is ez volt) aztán mire elvittem mondták már semmi baja, magátol elmult. De ált. ritka, kell beavatkozás

Csibe! biztos minden jo lesz! Amugy semmi komoly nem volt neki, kicsit megfogdosták, majd mintát vettekKép Kellemetlen lehet egy férfinak, na de az sem jobb hogy mi is felfekszünk az asztalra férfi doki elé, nem?

Kata! nekünk csak ha vastag anyagu könyv, ami nem szakad könnyen

Zozo! ha eljön a kiirt idö ált. befektetik mert akkor már kell orvosi kontroll is, attol hogy nem indul meg a szülés, lehet hogy meg kell inditani. Vesznek mintát a magzatvizböl, nézik az áramlást, UH stb.

Enikö! tényleg, nekünk is mondta a doktornö hogy a szemzugot masszirozzuk. Én el is felejtettem már ezt. De azt tudom hogy mondta hogy mossam a szemét 1l vit+1 evökanál! só keverékével. Ez olyan mint a könny, nem csipi. Meg hogy mindig kivülröl befele kell, nem forditva (én ugy tettem sajna)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen tudom, hogy nem a te módszered, csak így barátságosabban hangzik. Kép A könyvet már el is olvastam egyébként, csak én még nem határoztam el magam igazán, félek, hogy rosszat csinálok vele. Már egyszer (régebben írtam vmikor) kipróbáltam, 6 napig bírtam a sírást (nyújtotta felém a kezét, iszonyatosan sírt, majd álmában hüppögött). Viszont a nem alvásba én kezdek kipurcanni. Hát ezt a dolgot elbénáztam úgy ahogy van, remélem a következő babával következetesebb leszek ezen a téren, ha lesz. (Különben köszi a támogatást, ilyenkor mindig úgy érzem belevágok megint.)

Pankata rengeteget olvastam erről az utóbbi időben (vitákat, cikkeket). Ha a könyvet hamarabb (szülés előtt) olvasom most minden ok szerintem, de így már nem tudom... Szerinted okozhat leki törést benne (mint pszichológus mi a véleményed)?

Enikő neked is köszi, egyszer majd belevágok, és túl leszek rajat (addig is marcangolom magam még kicsit Kép). Violát nagyon Sajnálom!!!! Gyorsan másik dokit neki tényleg!!! Az átmosáshoz szorítok!
hajni_

Enikő, ne aggódj, a sarkamra fogok én ott állni, hát nehogy már fizessek és még ők mondják meg, hogy mi merre hány méter. Kép A szűk családi kör nálam: anyuék, öcsém, anyós, após, és a nagyszülők. Ez a minimum. Ja, és oda legalább bejöhetnek, nem úgy, hogy neked kell kimásznod gyerek és minden nélkül. Szóval ha nem lesz semmi gáz, én oda megyek.
Kényelem: van abban valami, hogy inkább a gyerekre, de még nincs is, és már annyi mindene van, mint egy első csecsemőnek sehol! Tehát már költöttünk rá nem is keveset, ha összeszámolnám, lehet, hogy falnak mennék. Kép És ez még csak a kezdet.
Én nem tartom valószínűnek, hogy nagy pocakkal vezetni fogok, aminek egyetlen oka van, egyszerűen nem fogom elérni a pedálokat. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Bea nekünk a holnap nem jó: megyünk tanácsadásra és egy fincsi kis szurira. Vizsgád? Nekem a jövő hetem tanulós, így fognövősen nem tudom mi lesz, de majd megoldjuk vhogy.

Révi én azt javaslom, hogy először menjen be a férjed a MÁK-hoz papírokért (formanyomtatványért), majd otthon nyugodtan töltsétek ki, írjátok alá, és másnap vigye vissza.

Zozo mi 2 napot késtünk, és a dokibácsim úgy döntött elindítja. Jól döntött, mert a magzatvíz már el volt színeződve. Szerintem az áramlásból, meg minden ilyenből már tudják rutinosan.

Zita köszi (sajna csak a fejecskénk kerek még mindig Kép), holnap szoríts! Szerintem híztunk elég sokat.

Jó estét: Hajni
hajni_

Sziasztok!

Érdeklődőknek: Zh-m vacak lett, szerintem nem lesz meg a minimum pont Kép Én csesztem el, tanulhattam volna többet is, csak úgy összejött minden mostanában Kép

Erika: Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Kép

Pár kép Grétiről:

Kép

Ilyen ügyesen úsztam Kép (hétvégénk Pesten)

Kép

Ezt a játéktartót vették nekem anyuék

Kép

Bájaim Kép

Kép

Segítettem anyunak tanulni Kép

Hajni: Sajnálom Kép Nekem most viszonylag békés hetem lesz. Ha bármikor ráérsz, szólj Kép
Mi múlt héten kaptuk az 5 hós oltást, semmi baj nem lett. Most nyugalom lesz oltások terén. Mondta a doktor néni is az agyhártyagyulladás elleni oltást. Abban maradtunk, hogy gondolkodunk rajta, hogy beadatjuk vagy sem. Aztán abban maradtunk a férjemmel, hogy a 2 szúrásosat nem kapja, majd 1 éves kora után esetleg, akkor majd átgondoljuk, hogy az 1 szúrásosat kapja e. (azt mondta a doki, hogy az agyhártyagyulladás elleni oltás 1 éves korig 2 oltás, 1 éves koron túl 1)

Enikő: Nagyon sajnálom Violát!!!!! Meg téged is! De túlélitek, és jobb lesz minden! Kitartás!
Ollót viszem, amint meggyógyultok. Kép Tényleg, meggyógyultatok? Valamikor találkozhatnánk félúton egy séta erejéig. Nos?

Zozo: Akkor azon szerencsés kismamákhoz tartozol te is, akik utolsó pillanatban is jól érzik magukat Kép
Én is utolsó percig intézkedtem, lótottam-futottam, vezettem. Enikőnél is voltam csütörtökön délelőtt (pénteken született Gréti), főztem, jöttek a nagyimék, minden ment normálisan. Aztán este lefekvés előtt mikor indultam volna pisilni, elfolyt a magzatvíz.
Úgyhogy remélem az én férjem nem fog panaszkodni rám, hogy nyafogtam meg nyűglődtem, mert nem igaz.
39+3 -kor szültem.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

P.S.:

Csibe most beszéltem a barátnőmmel, az ő méhével a fagyöngy tea tett 2x is "csodát", mind a 2x terhes lett, pedig egyik alkalommal csak a ciklusát akarta helyre állítani Kép.

Bea extra édesek vagytok!!! A vizsga miatt ne bánkódj, javítani mindig lehet. (Vígasztaljon, hogy nekem már 1,5 hónapja le kellett volna adnom a dogám...)

Pankata a képekről jut eszembe: babaúszásra mi majdnem mentünk 4 hete, szóval elég frissek az információim. A Forrásban tartja egy néni, szombatonként kilenctől van a kicsiknek. A portán tudnak felvilágosítást adni. Mi megnéztük, elég jónak tűnt.

Hajni
hajni_

Hajni: zh volt és nincs javító zh ebből Kép Szal ha nincs szerencsém csúszok 1 évet KépKépKépKépKép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszi lányok.
bevallom nem akarok befeküdni (csak ha nagyon nagyon muszáj) csak azért mert nem indul meg a szülés időben.

Bea!
Nagyon édi Gréti. gyönyörű kislányKép

nem akartam én bántani senkit, csak azokra céloztam akiknek semmi bajuk a nyafgáson kívül.
sajnálom az ilyeneket, azért rossz lehet nekik.Kép

Te sem voltál semmiKép

Zozo
Vendég

Enikő,
hú, ez tök durva. GOndoltam, hogy te voltáűl ám az.

Erika,
ekcéma: a doki szerint bejött a hideg idő, meg ugye beteg volt az ősszel 2* is, meg jönnae az uccsó rágók, az immunrendszere nincs éppen toppon.

Zozo,
engem befektettek a kiírás napján, most már alkudozom a dokimmal, azt mondta, hogy 3-4 nap haladékot fog adni, utána császár, ha nem indul be, mert császár után már nem lehet indítani.

Amúgy a klinikán általában befektetnek a kiírás napján sajna.
Ma találkoztam Bvel, szegény "haldoklik" már. Amúgy én is rohagnáltam még az uccsó napokban,szerintem most is fogok. És nekem is egyszerűbb autóval, ma pl. busszal voltam és ko voltam, mire hazaértem,
Vendég

Bea,
nagyon aranyos Gréti a képeken!

A szülés utáni napokon, meg a szülőszobán higyjétek el, hogy kisebb bajotok is nagyobb lesz annál, hogy milyen szobában vagytok. Kép Én is elterveztem, hogy megyek az alapítványi szobába majd, aztán mégse mentem. MErt rohadtul nem érdekelt. És az sem érdekelt volna, ha nincs puccos szülőszobám, hanem a paravános.

A látogatók pedig direkt zavartak, anyukámon, meg a férjemen kívül mindenkit a pokolba kívántam. De ez szvsz. Lehet most annyira a hócipőm kilesz a szobatársakkal, hogy mégis külön szoba lesz.
Vendég

Karmen!
Igen,az iskolaérettség,és a hiányzás is számít nagycsopiban.Nem egyforma képességűek a gyerekek,és nem mindenkivel foglalkoznak eleget.Vagy ha igen,nem tudják pontosan mit és hogyan kellene.Laikusként esetleg észre sem veszik,hogy gond van.A logopédiai problémákkal és a dyslexia-dysgraphia-dyscalculia p.-kal is legkésőbb ilyenkor foglalkoznak.A suliban ezek sok gondot okozhatnak.
Amúgy én lánykám is 'számol',de ez csak szavak felsorolása még.A számfogalom csak később alakul ki,amikor már tudja a mennyiséghez kapcsolni a számnevet,később meg műveleteket végez vele.(hozzátesz,elvesz..)
KépKépKép
Kicsit hivatalosra sikerült,de azért remélem érthető.KépKépKép

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Pankata!
Most így fejből nem megy.Kép
Régen volt az már mikor élesben gyűrtem az ipart.Kép
Az óvónéni biztosan megmondja,v. utánanéz az óvodai programban.KépKép
Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Hajni!
És hol lelhető fel ez a tea?Hol keressem?
Köszi az infót!

Bea!
Sajnálom a zh-t! Gréti viszont tündéri kiscsaj!Kép

Edit!
Nagyon szakszerűen leírtad ezt az "ovi" dolgot!Kép

Zozo!
Engem anyukám 2 hétig hordott túl annak idején, majd mondták neki, ha 15-éig semmi, reggel irány a klinika és megindítják a szülést! Így is lett, de végül minden rendben volt, hisz itt vagyok!Kép

Karmen!
Túlélte a kedves az andrológiát, azt mondta nem volt vészes!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Dancsi!
szegény B. picike, nagy pocival én jó pár hete találkoztam vele, azóta csak nőtt a pocakKép
nem baj, szép nagy baba leszKép neki se sok van már hátra, úgy izgulok értük is.Kép

befektettek? remélem kitudom majd dumálni, h. ne feküdjek be.
pénteken megyek dokihoz.
addig is próbálom Lujzit kicsalogatni, de nem mozdulKép
Vendég

Sziasztok!
Edit, ezért kell tényleg számolni megtanítani a gyereket. Annak tényleg nincs értelme, hogy felsoroljon x szót, de ne tudja mihez kapcsolni. Szerintem... Kép
Bea, megkérdezhetem, hogy milyen az a tárgy, amiből nincs javító??? Ez gyanús. Elméletileg legalábbis nálunk benne van a TVSZ-ben, hogy ha máskor nem is, a vizsgaidőszak elején lehetőséget kell nyújtani a javításra, és hogyhogy évhalasztás? Nem kredites vagy?

Ági és
KépKép
exdeus

Persze Exdeus!Kép
Csakhogy egy 21 hónapos még értelmileg nem érett másra,mint hogy papagájmód ismétli,tanulja a szavakat.Egyenlőre...Kép

A Mérei-Binét:Gyermeklélektan ,gyönyörűen leír minden életkori sajátosságot.Ha van kedvetek olvasgassátok.KépEgyik alapkönyv.
E.

szilde
Szeged

Hajni,
Köszi az infót, lehet elmegyünk szombaton pancsikolni.

Exi,
Na mibe, hogy minden pedált elérsz majd az ucsó napon is ?Kép Max nem lesz nagy kedved a vezetéshez, akkor nem érdemes autókázni. A szobáról annyit, hogy én úgy fogtam fel, mint egy lehetőséget, amit a klinika nyújt, hogy kettesben legyünk Minivel, amit meg kell fizetni (nem csak itthon, külföldön is, csak másképp...), nem pedig mint fizetős vendégszobát, ahol én diktálom a feltételeket Kép Egyébként valóban bemehetnek a látogatók, de a látogatási rendet be kell tartani, amikor én bent voltan, reggel 7-től este 7-ig jöhettek, most hallottam, hogy a látogatás szigorodott a klinikán, de ez májusig még párszor változhat.

Más téma: gyakjegyet tényleg nem lehet javítani adott félévben(legalábbis az egyetemi TVSZ szerint), de azért sok oktató rugalmas, pláne gyakos tárgyakat tanítók...KépKép

Ha már irodalom, F.Várkonyi Zsuzsa könyvei nagyon jók a gyerkőcökkel folytatott játszmákról (pl. Már százszor megmondtam...), nekem sok ötletet adtak, még szakmabeliként is Kép

Hajni,
egy szóval: nem, de majd kifejtem KépKépKép

Edit,
Azért köszi, nálunk nagyon-nagyon tündérek és megértőek az óvónénik, mondták, hogy szólnak, ha vmi nagy gond lenne a hiányzásokból, de egyelőre okés, ha igazolom.

Üdv Mindenkinek, szép napot!
Kata
pankata

Sziasztok!

Erika!

Mekkora lesz a házatok?

Zita!

Nekünk nem volt bébikompunk,mert sok rosszat hallottam róla.
Nagyon édes a Márk.

Exi!

Csak az apukám volt látogatóban a klinikán és a férjem.Elég is volt.Amikor apu jött szörnyű fejfájásom volt éppen.

Zozo!

Megy a drukk.Kép
Nekem a kiírt időpont után 2 nappal kellett befeküdnöm.A szülést nem kellett indítani,mert beindult magától.(Egyébként beindították volna a a betöltött 41.hét után.)

Dancsi!

Szegény Jozsóka,sajnálom a fogait.
Nagyon szépek a gyerekszobák.

Bibi!

Hú,már neked sem sok van vissza.

Csibe!

Sajnálom...Én már fogamzás után pár nappal megéreztem,hogy történt valami.A mellem furcsa volt.

Kata!

Nagyon szépek a gyerekeid.Kép

Edit!

Már párszor olvastam a gyermeklélektant.A Fősulin kötelező olvasmány volt.

Enikő!

A jövő héten egy tali?

Hajni!

Nagyon aranyos a babád.

Bea!

Én is sajnálom a Zh-t.KépDe a lányod egy kis tündér.

Ildi
tfildiko

Szép reggelt!
Kata, ne hidd, hogy én vendégszobaként fogom fel! Hasonlóan vélekedek, ahogy TE. A látogatási rendről annyit, hogy mindenhol van, de annyira szigorúan sehol sem tartják be...egyébként hivatalosan tényleg szigorú a látogatási rend a klinikán, de ez inkább csak a téli-fertőzős időszakban tény, egyébként meg úgysem tudják, hogy hová megy az emberfia. Kép
ZH: nálunk adott félévben is lehet gyakjegyet javítani, mindig van javító (még a jegybeírás előtt) és pótló zh is. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Hajni, Enikő!
Tegnap voltunk a méricskén. Márk 7210 gramm és 67,5 centi. Mondjuk szerintem hosszabb, de a magasság nem nagyon érdekel.Az elmúlt méricske óta 450 grammot hizott. Tudom, hogy ez nem nagy durranás, de én ennek is örülök. Várom Dorka adatait is!

Bea!
Tündéri a Gréti. Olyan huncut a mosolya. Ugy látom neki is azok a dolgok tetszenek amit lehet kapcsolgatni. Márk is a távirányitóra, a telefontöltőre, az állólámpa kapcsolójára indul be. Légyszi írd már le, te hogy teszed fel ide a fényképeket. Köszi!

Ildi!
Kösz a dicséretet. Nekem is lakik Zalába egy barátnőm. Múrakeresztúron.

Amugy Márk mászik, a szoba egyik végéből átmászik a másikba.És a fél fenekén űl. Az egyik kezével még támaszkodni kell.De tök aranyos.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Gréti nevében is köszönöm a bókokat, meglegyeztétek anyai büszkeségemet Kép

Exdeus: Számítógépes grafika...és a TVSZ annyira érdekli őket mint engem az, hogy Tungúziában most milyen idő van. Kredites vagyok, de akkor is csak 1 év múlva tudom legközelebb felvenni ezt a tárgyat. Amúgy Pankatának igaza van. Leginkább a tanár jóindulatán múlik mit csinál ilyenkor.

Amúgy:

(1)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, hát ha annyira nem érdekel, akkor ne görcsölj rajta, de ha nem akarsz évet halasztani, akkor állj a sarkadra.
Nálunk is volt olyan, hogy ZH-t aláírásért írtunk, és vittük tovább a pontot, de olyan akkor sincs, hogy egy ZH miatt ne mehess vizsgázni, mert nem értél el belőle x százalékot.
De azért drukkolok, hogy erre ne kerüljön sor!!!! Kép
Számolás, azzal maximálisan egyetértek, hogy egy kétéves gyerek még csak a szavakat sorolja, de később persze törekedni kell arra, hogy maga a számfogalom is hozzákapcsolódjon. Én azt gondolom (aztán lehet, hogy később majd kiderül hogy mégsem), hogy játékosan ezt is meg lehet oldani. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Bea, nagyon édes ez a lányzó!Kép
Zh-t sajnálom, de hátha mégis sikerült.

Ildi, 146 nm -es lesz, egyszintes.
Mi volt a dokinál?

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Exi: Nem görcsölök rajta. Kép Csak megírtam, hogy nem sikerült jól. Tuti, hogy nem lehet javítani. De téma lezárva.
Igen, a 2 éves elszámol x-ig, sőt, barátnőm (szintén matektanár) unokaöccse 4 éves, viccesen mesélte, hgy már kilptek a 10-es számkörből Kép és azt is tudja, hogy 100 meg 100 az 200 Kép Az tény, hogy nagyon fontos a játékos matek tanulás is. Nem lehet korán kezdeni Kép Ha már erről van szó, Gréti is mondja, hogy: egy Kép az etye meg a hagggyááá meg a hábrrrrrr mellett Kép
Remélem érzed az iróniát.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

SMS jött Zozo-tól!!!!!!!!!!!!!!

"7.05-kor megszületett Vivien, 3950 gr/51 cm"

Szívből gratulálok a hatalmas kicsi lányhoz! Kép Kép Kép

(nem semmi, hogy tegnap este 9-kor még itt chat-elt....)
Vendég

Bea,
A BTK-n kicsit más a szitu ezek szerint, de inkább abban bizzunk, hogy meglesz az a % Kép
Ha meg nem, a lányod akkor is tündéri! meddig kell izgulnod az eredményért?

Exdeus,
Csatlakozom a Beához, Szildének tökéletesen igaza van, a számfogalom kialakulása egy nem túl látványos érési folyamat, amit akármennyire vagy játékos kedvű és kreatív, nem lehet "siettetni", mint a mozgásfejlődés, csak ez utóbbit sokkal jobban észrevesszük, tapasztaljuk.
és igazad van, a gyerkőcök szinte mindent a játékon lkeresztül tanulnak el és meg, és nem csak a számfogalmat, hanem többi kognitív képességet az oviban nagyon profin, játékokon keresztül gyakoroltatják, az összes készségfejlesztő játék meg feladatlap erről szól. Otthon meg a foglalkozás mellett a mindennapokból is csak úgy ragad rá, pl. bevásárláskor (fizetéskor..)

Erika,
Szép nagy házatok lesz, fogadd "legmélyebb irigységemet" KépKépKép

Na pussz, megyek mert megígéretm Férjuramnak, hogy átnézem a szakdogáját fomailag, meg a statisztikai számításokat, amíg Mini szundizik. Jó melóKép De azt igérte, ad egy "túrást" cserébe (é: kedvenc időtöltésem, turkáló), azért megéri, nem???

Kata
pankata

Sziasztok!!!

Gratula Zozónak Kép Akkor csak 1 napot tévedtemKép Jó súlyban van Vivi baba!!!! Simán szült?????

Zita: Sztem ez már egy szép súly, alakulgat Márk!! Lassan de biztosan!!Kép És a lényeg, hogy egészséges!!!

TFIldi: Naná, hogy talizunk, már nagyon szeretnék dumcsizni veled!!! El jöhetnétek hozzánk ha van kedvetekKép

OFF leszek: Exi: Sztem egy erős szegedi EGYETEM és noname, Békéscsabai főiskola követelményei között baromi nagy különbségek vannak! Ha jól tudom, te Csabára jársz fősulira (Nem alábecsülni akarom a sulidat félreértés ne essék, csak azért vannak szintbeli különbségek azt hiszem) És nem hiszem, hogy minden iskola ugyanúgy működik, ugyanolyan elvárások vannak! Ha munkába állsz akkor is döntő befolyojásoló tényező, hogy MELYIK iskolában végezted el azt a bizonyos szakot!!!
Egy példa, ha programozót keresnek hirdésben, csomószor láttam, oda van írva, hogy kivéve Gábor Dénes fősuliut végzettek! Ez miért van?? Nyilván, mert kisebb a követelmény, kevésbé jó szakamberek lesznek, ugyanolyan papirokkal.....Tehát KÜLÖNBÖZNEK!!! Akkor fogadd el, hogy másutt magasabbak illetve mások a követelmények......
A számolással kapcsolatban, meg olvasd el a könyvet amit Szilde javasolt.....
Néha úgy tünik, még nem láttál közelről gyereketKépKépKép BocsKépKép ON

Szép napot mindenkinekKép
E

ceniko
Szeged

bocs a mellényomásokért siettemKép

ceniko
Szeged

Enikő!
Igazad van, hogy egy egyetem meg egy noname főiskola nem ugyanaz, de azért munka mellett azt se olyan nagyon könnyű elvégezni. Azért mondom, mert én is arra a noname főiskolára jártam Békéscsabára. Tavaly diplomáztam. Nekünk is kellett nyelvvizsga is. A férjem a második diplomáját szerzi, az egyiket a Műszaki Egyetemen csinálta meg, a mostanit a Szent István Egyetemen csinálja, és neki például egyikhez se kell nyelvvizsga. Békéscsabán mi is tanultunk pszichológiát, statisztikát, közgázt, és stb. És én személyügyi szervező szakra jártam. Akik a pénzügy szakra járnak, azoknak keményen van matek, analizis, ilyesmi. Igaz, hogy én is azért mentem ide, mert azt gondoltam, nem lesz túl nehéz elvégezni. De mondjuk ennyi erővel akik például a Juhász Gyulán végeznek egyszakos pedagogia szakon, azoknak se ér többet a diplomájuk?
Ez a véleményem, tudom, hogy nem neked cimezted, és én nem is vettem magamra, csak kikivánkozott belőlem. Üdv.
Zita
zita_29

Zozonak én is gratulálok.Jó nagy babája született.Kép

Erika!

Szép nagy házatok lesz.Én is irigy vagyok egy kicsit.(De ez egészséges irigység.)
Köszi,hogy érdeklődsz.Nincs nagy gondom,minden rendben.Írattam fel fogamzásgátlót,mert már nem bírtam elviselni ezt a hosszú vérzést.Lehetett volna gyógyszeres kezelés is,de úgy döntöttem,hogy inkább a fogamzásgátló.Úgy sem szeretnék gyereket egyenlőre.

Enikő!

A jövő héten elmegyünk a lánnyal valamelyik nap.Már csak délután alszik,és akkor sem sokat.Egész nap garázdálkodik...
Továbbra is csak csipeget a lány.Pár dekát azért mindig hízunk.Most 16 hósan 9200g.Kb.84 cm lehet.Mekkora most a Viola?
tfildiko

Enikő, Zita,

Bocsi, hogy belepofi, csak én a "másik oldalról" látom a szitut.Igen, egyetlen szakot sem könnyű elvégezni, de az is igaz, hogy vannak szintbeli különbségek, igen csak, még egy képzőhelyen belül is. Én az egyetem több szakán, több karán és több képzésében is tanítok (na jó, most nemKép), és magamon is érzem, hogy más szintet ütök meg biz. esetekben, mert mást várnak el az oktatásszervezők és a hallgatók is, nyilván. És más egyetemen is tanítottam, szitu ugyanez.
És az is való igaz, hogy a diplomáknak sincs azonos értékük. Pl. a mi szakmánkban előnyben részesítik a Db-ben és az itt végzetteket az ELTEsekkel szemben, mert ott nagyon elméleti a képzés és általában ugye pszichómókusból gyakorlati szakemberke kell Kép

Sztem diplomát szerezni mindig nagy dicsőség, mindenki megveregetheti a saját vállát, bárhol is végezzen, de összehasonlítani és párhuzamokat vonni, azt tényleg nem lehet!

Üdv:
Kata
pankata

Sziasztok csajok!

Már jo rég jártam itt, nem is tudom mi történt a nagyvilágban (klinikán voltam), de már jo vagyunka kis csajjalKépÉs Vasárnap 30. hétes terhes leszekKép Ez már jol hangzik!!!!
A Kilinikákról annyit, hogy szörnyü a kaja a társaság nagyon jo volt a szobában, de a reggel 5-kor lázmárőzés nagyon gáz.
De nagyon odafigyelnek a betegekre.

Mit tudtok erröl az egyszeri születési támogatásról? Megkapjuk vagy sem?

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Enikő,
Én Békéscsabára jártam a pénzügyire és akkoriban magasabb színvonalú volt az oktatás, mint a pesti PSZF-en! Főleg a főtárgyakból, nagyon jó oktatók voltak akkoriban ott. És a sulinak is jó híre volt országszerte.

Utána szegedi közgáz sétagalopp volt a csabai fősulihoz képest. Mert nagy sz.r volt. A színvonala. Egy-két tárgyat kivéve, amitket egy régi békéscsabai oktató tartott, nevetséges volt, még nekem is, aki nem a stréberségéről volt híres. A téli vizsgaidőszakot pl. Karácsonyig le tudtam mindig zárni, tök jó átlaggal, ami azért jelent valamit.

Bár, azóta eltelt pár év, lehet sokminden változott.
Vendég

Kata: Maximálisan egyetértek!

Rika: Miért voltál a klinikán? Már minden rendben?

Zozónak nagy-nagy gratula, szép súlya van a lánynak! Kép Sok boldogságot kívánok nekik!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Na össze ne vesszetek a sulin!!! Kép Én szeretem a pénzügyet Csabán, és sokkal jobbnak tartom, mint az itteni egyetemi képzést, ami másból sem áll-legalábbis ahogy én hallottam-mint abból, hogy nyálazz át egy rakás könyvet, gyere el, vizsgázz le. Kép
Enikő, megsúgom, láttam gyereket közelről, nem is egyet, rendelkezem egy pár unokatestvérrel a kisebb korosztályból. Kép Szvsz könyvből nem lehet gyereket nevelni, 2. ma már nincsenek kötelező foglalkozások az oviban. Vagy ha vannak is, az is csak az óvónéni lelkiismeretessége miatt. Nem véletlenül van rengeteg butus gyerek, aki már az első osztályban alulteljesít. Szerintem...
Ja, és én nem azt mondtam, hogy egy kétéves gyerek már tudjon négyzetre emelni és gyököt vonni! Kép De az nem árt, ha foglalkoznak vele... VAgy tévedek????

Ági és
KépKép
exdeus

Pankata!
Ismerősen cseng a cím.Kép
Sok hasznos könyv van a gyerekekről.
Rengeteget kellett elolvasni.Azért időről időre újraolvassa őket az ember-lánya.Kép
Pláne GYED után...Kép
Ilyenkor újra felcsillan a szemem,hogy nem véletlenül mentem ped. pályára...még mindig tud lelkesíteni a téma..KépKép

Amúgy a sulit munka mellett végeztem,magamnak finanszíroztam.Elég kemény volt albérletben kezdő ped.-ként.
Amikor meg lett a diplomám nem éreztem olyan eufóriát,mint amit gondoltam,hogy majd fogok.Ugyanaz maradtam..stb. csak több lett a fizetésem a tudás mellett.Kép
És azt csinálhattam,amit szeretek...ugyanis ahhoz kötelező a fősulit elvégezni mamár..
Nem lettem professzor,de hasznosítom amit tanultam,és ez klassz.Kép
Edit

szilde
Szeged

Zita: Én ilyet nem mondtam, hogy bármelyiket is könnyű elvégezni!!!! Sőt!! Tuti, hogy egyik se könnyű, nem is arról volt szó!!! Teljesen MÁS miatt írtam Exinek, azt amit írtam! Olvass vissza és megtudod miért! (pedig engem nem érint)

TFIldi: Nem tudom mekkora most Viola, lehet ma délután felszaladok a szomszédomhoz lemázsálni, ha ráérKép Okés a jövő hét, mi ráérünk, de délután Bogi oviba lesz kb fél 4-ig! Csak a kicsi lesz itthonKép

Kata: Én is egyetértekKép! És ez nemcsak a felsőoktatási intézményekre vonatkozik, hanem ovitól kezdve az áltanoson, szakközépiskolán, gimin át az egyetemig! Mindenhol ugyanaz a tanterv (majdnem), és mégis óriási különbségek vannak köztük!

Rika: Kórházba voltál?? SajnálomKép Mi volt a gond? Anyaságiról passz! Azaz ami a 4 pecsétért jár? Vagy melyik az? Én már nem tudom ezeket követni...Kép

Dancsi: Zozó simán szült??? Tudsz valamit még Róluk???

Enikő

ceniko
Szeged

Ildi üdv itthon!

Zozonak nagy gratula!Sok boldogságot a babócával!KépKép

szilde
Szeged

Enikő, ezt a MÁS-t priviben megbeszélhetnénk, nem igazán értem...lehet, hogy a súlyom azért lett kevesebb, mert csökkent az agysejtjeim száma?!
A nagy írásban az előbb elfelejtettem: Zozonak nagy gratula a kicsi lányhoz!

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Ezt írtad: "Edit, ezért kell tényleg számolni megtanítani a gyereket. Annak tényleg nincs értelme, hogy felsoroljon x szót, de ne tudja mihez kapcsolni. Szerintem... "

Csak arról próbálunk meggyőzni, hogy egy 2 éves gyerek még csak felsorol x szót, amikor azt mondja, egy, kettő, három, négy, stb. Õ még ezt nem tudja mihez kapcsolni.
Jó múltkor láttam egy kissrácot lépdelt a lépcsőn fölfelé ügyetlenül, pici volt még nagyon, és ő is mondta a lépcsőfokokra: egy, kettő, hét, öt, kettő, négy...kb. ebben a sorrendben Kép Megzabáltam volna, nagyon édes volt Kép

Szóval senki nem arról akar meggyőzni, hogy ne foglalkozz a gyerekkel.

Ez a "számolás" is ugyanúgy ráragad, mint amikor azt mondja (mert valahol összeszedte), hogy b..a meg....bár meg kell hagyni igen jókor használják Kép

Kis sógorom is igencsak mondogatja amikor nem sikerül neki valami (pont 2 éves).

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi: Lehet!Kép

Egyébként rendelkezni pár unokatestvérrel, meg saját gyerekkel óriási különbség. De ezt majd megtudod ha megszülsz és elkezd cseperedni! (Egyébként nem tudtam, hogy a koraszülés öröklődikKépKépKép)
Egy dolgoban egyetértünk (kivételesenKép) tényleg nem lehet könyvből nevelni (vagyis lehet, de minek?), de informálódni viszont igen! Én sem arról vagyok híres, hogy a "nagykönyv" szerint csinálom a gyerekekkel való mindeféle foglalkozást, de azért elolvasom és ha jónak tartom megfogadom a tanácsokat, könyvben leírtakat!

ceniko
Szeged

Zita 210-et híztunk 1 hónap alatt. Ennyit a jó etetési technikámról. KépKépKép Mindegy legalább a napirendünk stabilabb. A dokinénink is béna: kisebesedett a szánk - törölgessem a nyálát sűrűbben, szeretnék altatás miatt gyerekpszichológussal beszélni - ilyen esetekben még nem szoktak beutalót adni, az ekcémája az arcocskáján nem múlik - nézzem mitől lehet (MINDENTÕL, MINDIG!)?!

Szóval kivagyok, ráadásul szegénykém megijedt a rendelőben 1 visító babácskától, így már a méretkezésnél extra nagy sírás volt, most még álmában is sírdogál. Ha ezek után lehúzzátok a remélhetőleg leendő (ha Dorka hajlandó lesz aludni néha) technika tanári főiskolás diplomám akkor káromkodni is fogok (persze ez vicc volt, mert nem tudom miről volt fent szó, csak belepillantottam Kép). Kép

Legalább nektek legyen jobb napotok, én megyek sajnálni magunkat: Hajni
hajni_

Exdeus!
Az biztos,hogy 'könyvből' nem lehet gyereket nevelni!Kép
De azért érdemes elolvasni könyv formájában pedagógusok(akik melesleg szülők)sok éves tapasztalatait.

Nagyon sokat számít pl.ha az ember sok időt tölt el gyerekcsoportban,évekig napról napra.Akkor kiderül,hogy amit addig olvasott valóban úgy van-e?És nagyrészt igen!!

Nem gondoltam volna,hogy az anyaság mennyit formál még rajtam..Úgy érzem még empatikusabb volnék most a szülők felé.KépSzóval az anyaság sem egy elhanyagolható tapasztalat.És ez neked sincs már olyan messze.KépKép

Amúgy mostanság kezdik bevezetni a minőségbiztosítást az ovikba.Tudnék róla mesélni..
Sokszor a nyelvem lógott olyan sokat kellett gürizni a gyerekek fejlesztéséért.Nemigen lehet tinglitanglizni...
Nyilván egy csekély értelmű medvebocsból még mi sem tudunk Okoskát faragni,ha a kis drága genetikusan mást örökölt.Kép
Sajnos a fejlesztési lehetőségeknek vannak határai.KépKép

Edit

szilde
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?