A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Uxi,
szerintem próbáld minden alkalommal mellre tenni, hátha elfogadja, mert csak így nő a tejci mennyisége. Saját tapasztalatom nincsen, de sokan adnak egy étkezésre kétfélét. Egyébként örülök, hogy haladtok!Kép
Kóbor
kóbor

Kóbor!

Köszi az infót, akkor szoptatom Gergőt ebből a ciciből is. Gennyesnek biztos , hogy nem gennyes, csak sebes.

Uxi!
Így már értem, hogy mit akart a dokid. Ha van egy étkezésre elegendő tejcid, akkor szerintem nyugodtan csinálhatod így is. Nekem korábban nem volt, ezért adtam mindig utána a tápszert. De mondom, Gergőnek soha semmi baja nem lett tőle.

Mea,

okés, mondom, bármelyik nap jó jövő héten.
A 2/A-n hogy jössz? A Coránál eljössz Fótnak, vagy rámész az M3-as-ra, és úgy?
Csak azért kérdem, hogy honnan írjam le, hogy merre kell jönni.
Ja, azt ne felejtsd el, hogy ha a 2/A-ról rámész az M3-as-ra, akkor onnantól már matrica kell az utópályára!!

Egyébként a Barta Tímihez járok Vácon fodrászhoz. Ismered?
Nekem nagyon bejön az , hogy mindig van valami ötlete, és nem az van, hogy beülök a székbe, és akkor azt mondja, hogy mondjam el, hogy mit akarok, és akkor majd megpróbálja ő megcsinálni.
Hanem mindig kitalál valamit, és mindig megkérdezi, hogy mi lenne, ha...
Alapvetően pedig mindig ugyanaz a hajam, csak mindig van benne valami változtatás. Hol a melír szine más, hol egy kicsit a fazon.
Ismered őt?
Én még nem jelentkeztem be, de mondom, itt lenne már az ideje, nagyon boszis már a fejem.

Kép
kuha

Kuha!Kép

Fót felé megyek majdKép
Sajnos nem ismerem őt.
Írj privit és akkor ott majd megdumcsizzuk a talit isKép

Mea
mea

Oké, Mea!
Írok priviben, még ma, de nem most, ha nem baj, mert Gergő nyűgizik itt nekem.
És megírom a telcsiszámomat is.
Erről a címről fogok írni: kurfisrobert@invitel.hu

kuha

Kép
kuha

Jó reggelt Mindenkinek!

Mindenki babája cuki! Kép Kép

Annamaminak nagy gratula!!! Kép

De jó, hogy Ti itt találkákat beszéltek, én is olyan szívesen találkoznék hasonló cipőben járókkal! Kép

Benianyu!

Nagyon jól csinálod 2 gyerekkel. Nekem könnyebb sokkal a helyzetem, azt kell mondjam. Nálunk egy átlagos nap így néz ki: reggel háromnegyed 7-kor kel a férjem fixen, én akkor, amikor Viki baba ébreszt (általában éjféltől 7-8-ig alszik). Gergő fiam suliba megy, 7:20-kor indulnak a férjemmel, addig kakóztatni, ellenőrízni hogyan öltözött fel, fésülködés & fogmosás volt-e. Kép Aztán férjem munkába menet előtt kirakja a suliban (tehát nem nekem kell vinnem).
A 2. etetés után összekészülök a babával és irány babakocsival az anyuék (15 perc séta) ott általában alszik a kertben, mi megkajálunk addig, ott megetetem, ha úgy jön ki megvárom míg lehet a Gergőért menni (fél 3) a suliba, anyu tanul vele, mi vagy megvárjuk (ez a ritkább) vagy férjem hazahozza kb 4-5 körül ls aztán főzök kaját a páromnak másnapra, szokásos du-esti nyüglődés a bébivel, Gergő megfürdik, megvacsizunk beszélgetünk mi volt aznap a suliban és 8-negyed 9-kor fekvés neki. Nekünk meg áll a bál éjfélig, akkor még megetetem a babát utoljára, ő végre kiájul és elalszik reggelig. Kép

Hétvégén meg négyesben sétáltunk a Margit szigeten, annyira jó volt! Kép Remélem jó idő lesz még egy ideig.. Szóval nekünksokkal könnyebb, hogy nagyobb a gyerek, ez kétségtelen, le a kalappal az előtt, amit csinálsz! Kép

Tényleg olyan jó lenne találkozni, nagyjából én is környékbeli vagyok, M3-as 10 percre kocsival, Újpesten lakom.

Fodrász: festetni kéne, mert lenőtt marhára (szerintem), de egyenlőre nem tudom, hogy ne az eredeti színére fessük-e, mert öregít a sötétebb szín. Kép Ja, és felfedeztem nem kevés ÕSZ szálat... így 28 évesen, kicsit gáz... Kép Kép Kép

Dóri
Vendég

Kóbor, már volt itt LLL tanácsadó, megmutatta, hogy tegyem mellre.

Nagy ritkán sikerül, legtöbbször nemKép.

valami nem stimmel, Emi harap, minél többet próbáltam a helyes mellretevsét, annál idegesebb lett, már a mellem oldalát is harapta.
Én is tiszta ideg lettem.
Nagyon fáj.

Most, hogy jóllakott, nyugodtabb, talán jobban megy.Bár a mellem oldala most is ég szopi után.

Az összes LLL füzet megvan, olvastam is, elméletben nagyon szép, csak a gyakorlatban nehéz.

A tanácsadó elég drágán jön házhoz, minden alkaom 5000 Ft, ezt nem biztos, hogy sokszor meg tudnánk ismételni.

Próbálkozunk, nem adtam felKép.

UXi

KépKépKépKépKép
uxi

Ha ezek szerint nem árt neki a tej+táp keverés, fogok neki a tápos étkezés előtt cicit is adni, mert kidurran a mellem...

Nem tudok kivárni két étkezést, mert feszít, csöpög.Ha meg sikerül bekajáltatni ciciből, kihagyom a tápotKép.
Azért megnyugtat, hogy baj esetén itt van, nem fog Emi éhezni.

KépKépKépKépKép
uxi

Tényleg, azt akartam még megkérdezni, hogy mi az elérhetősége annak a nőnek, akitől hordozókendőt lehet venni úgy, hogy házhoz hozza?
(Rókinál volt egyszer egy tali valamikor nyár elején, oda hozott kendőt).

Tudja valaki?

KépKépKépKépKép
uxi

Gratulálok Annamaminak, sok tejcsitKépKépKép kívánok!!!

ZsofyKép,
nagyon jól néztek ki. Lilla is (természetesen), de Te is.
Nem szőke volt a hajad (a motoros képen?), vagy csak nekem döglött be a memóriámKépKépKép???

Kati, akinek még mindig tanulnia kéne, mert tegnap semmit sem csináltKép
Vendég

Ja, és ma már megjártuk a védőnénit...

A 12 hetes óriásbébim 62 cm és 6690 gr.
(53 cm-vel és 3100 gr-mal született)
Csak szopikKép, még teát vagy vízet sem fogadott el eddig...
Mi lenne, ha tápszert kapnaKép? Már 10 kg körül járnaKépKépKép???

Kati
Vendég

Vrucsincá!Kép
Megkaptam az EspumisantKép
Mennyit küldjek pontosan?
Már nem emlékszem...bocsi kicsit kihagy az eszem mostanábanKép

Mea
mea

Helló!

Na mire keltünk ma???
Csőtörés volt a vadi új házunkbanKépKép
Hajnal 4 kor még semmi nem volt, aztán jövök le 7 kor, hát látom áll a viz a konyhában, meg zubog vizesés a pincében a kazánnál...KépKépKépKép
Úgyhogy a mi reggelünk jól indultKépKépKépKép

Ja és babó reggel 2 lépésben 140-et birt enni!!!!!!!!!
Most nem tudom sirjak e vagy nevessek???Örülök, hogy ilyen jó volt az étvágya(mellesleg éjszaka szintén 5 perceket szopott), másrészt ennyit még 2 cicimbe sincs nemhogy egybenKépKép

Na mindegy, megyek mert még a végén nagyon bealszik...és akkor meg a levegőre nem fogom tudni kirakniKépKépKép

Ja és tegnap este még legyalultam a kocsi oldalát a betonkeritésenKép, egy komlett hátsó ajtót fényezni kellKép.
Hülye béna pi..a vagyok, akinek nemhogy autó de még egy játék matchbox se valóKépKépKép
Szerencsére nem kaptam ki nagyon...csak nem érti a férjem hogy hogy lehet legyalulni a betonkeritést???

Megann

Kép

Kép
megann

Nemesek!

Gratulálok pufókhozKépKép
Ez aztán tényleg szépKép

Dokinéni azt mondta nekünk, hogy a mi babánk valószinű hogy ilyen kis formás filigrán babó lesz, soha nem lesz pufiKépKép...

A párom gyereknek olyan sovány volt állitólag hogy át lehetett látni a fülén...KépKép, hát lehet hogy apja-lánya lesz még ebben is KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép,
csőtörés???? Nem semmiKépKépKép, az ember azt gondolná (azért költözik többek között új házba, lakásba), hogy ilyen csak a régi építésű házakban fordul elő... Rém undiKépKépKép

LányokKép,
ez a családi pótlék emelés már fix???
Csak mert én akkor hiszem, ha már el is költöttem...
És úgy tudom, ezzel megszűnik az augusztusi 2 havi, igaz (nem mintha nem járnánk jobban, de azért jó tisztában lenni a dolgokkal...)???
Vendég

Nemesek!

Én úgy tudom, hogy a családi pótlék emelés már fix!! Kép
De mondjuk kicsiny kis hazánkban én már semmin sem csodálkozom, azon sem fogok, ha januárban kiderül, hogy a mostani összegre számíthatunk csak. Kép

Kép
kuha

Nemesek!

Én már csak butulok...
Mi van a családi pótlékkal..én is hallottam valamit, de nem tudnám megmondani hogy mit....KépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mennyire emelik???

Kép

Kép
megann

Nemesek!

A csőtörésre azt mondták a gépészek, hogy anyaghiba...és hogy igen ritkán, de előfordul...Bumm neki, mi lettünk azok a ritka áldozatokKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok lányok!

Kicsit lemaradtam, kb 2 hónapot...Kép
Elnézést mindenkitől, de kicsit nehezen rázódtunk össze a picúrral, egész nap alíg aludt, vagy épp sírt, és amikor végre aludt, vagy épp leváltott anyám,akkor aludtam, szóval az utóbbi egy két napban átfutottam kivel mi van.

Ne kívánjátok, hogy fejben tartsam, de most már kicsit több időm lesz olvasgetni is, meg írni is (bár a napi kontaktust nem garantálhatom)

a problémák nálunk is hasonlóan vannak, van sírás, hasfájás bőven, és persze mindig este a legkeményebb. Koszmóval kb 2 hete kűzdünk, mivel nagy haja van nehéz kezelni, de kezd javulgatni.
Szopival szerencsére nincs gondom...kezdettől fogva van tejci, amennyire szüksége van...és igény szerint szopizunk. Napirend aaaaaaz nincs. Kép

Nekünk úgy vettem észre, hogy nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tud büfizni, és így végül mind a bélben köt ki=> puffadás, sírás, amíg ki nem pukizza.

Próbáltuk az espumizant meg az infacolt, de úgy érzem, a nagyobb pukukkal nagyobb a hasfájás és a sírás is, úgyhogy nem jött be nekünk, így a kisebbekkel sűrűbben küzd, de van hogy már csak nyökög.

Hát 8.hét után remélem ennél már csak jobb lesz...Kép

Láttam a képeket nagyon édik a picúrok.

Üdv. mindenkinek

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Szia Megann,(vagy Magdi?) Kép
Milyen a véletlen, itt beszélgetünk hónapok óta, és kiderül, hogy valóban is ismerjük egymást,de én sem voltam biztos benne, aztán mikor Otinak mutattam a képed amit feltettél, ő megerősítette, hogy Te vagy az. Bevallom gyanakodtam, de a Profilba írt név megkavart és aztán felejtettem az ügyet.
De mindegy, a korházban is láttalak úgy emlékszem, bár onnan elég depisen jöttem haza, szóval lehet,hogy nem mindenre emlékszem.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! Kép

Jucc,
Látom, hogy Gergő is összeszorítja az öklét a kádban. Dani is csinálja, de néha már lila neki. Pedig szeret fürdeni, sosem sír, de mégis olyan érzésem van ettől az ökölszorítástól, hogy nem érzi magát biztonságban.

Uxi,
Remélem hamar megoldódik a szoptatással kapcsolatos probléma. Én is azt gondolom, hogy ha a tápszertől kicsit megnyugszik a babád, addig meggyógyul a cicid is és talán nem fogja annyira erősen rágni, tépni.

Hari,
Jó, hogy ilyen sokat tudsz már jönni netezni. Jó randizást mára! Kép Kár, hogy mi messze lakunk, mi is mennénk. Kép

Ezt reggel még írtam, de aztán nem volt időm befejezni és még nem küldtem el. Most visszaolvasok, aztán folyt. köv. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Előszöris: BOLDOG NÉVNAPOT ROKICA!!!!!!!

Uxi: a kendős csaj elérhetősége: nora@prosoft.hu
06-20/915-1595

Kóbor Kép Nekem is bejön a kispesti rendelő, bár nekem azt mondta a dokinő, hogy a heimpálba is mehetünk, ide is, és még valahova Budára. De minek mennék messzebb?

Dudukly Kép Ne várj húsz évet a kistesóval, naggggyon jóóóóóóóóó! Vannak nehézségek, de szerintem az elsővel több a nehézség, legalábbis bénázás, idegeskedés terén. Pont tegnap jutott eszembe / pedig a tegnapi nap volt eddig a legnehezebb Gergővel/, hogy akármi lesz is, legalább mégegy babát bevállalok, mert nem tudom elképzelni, hogy most élvezhetem ezeket a pillanatokat utoljára Kép
Amúgy tegnap miután este kidőlt Gergő, és kimaradt a fürdés, felborult az este, aggódtam, hogy milyen lesz az éjszakánk, de semmi, tök normális volt. És reggel is nézelődött kicsit, átöltöztettem, aztán már megint alszik Kép Minden rossz nap után jön egy jobb Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Benianyu Kép Én is szívesen randiznék Veled is!!!
Majd valamikor amúgyis tervezhetnénk egy nagyobb talit, nem? De gondolom, a hideg miatt ez kitolódik tavaszra...

J.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

MegannKép,
úgy tudom az első gyerekre 11.000 Ft lesz (talán)!
Én a másodikra 6.200-öt kapok és ez januártól 12.000 lenne, ha ez már tuti...
Nekem túl szépnek tünikKépKépKép ilyen hirtelen. Évekig csak molyoltak(így kell írni???) ezzel a csp emeléssel, talán most megtáltosodtakKépKépKép!!!

Kati

Jujj, tényleg Rokinak ma van a névnapja!!!
Sok pusziKépKépKép!!
Vendég

LányokKép,
egy ilyen nagy babás taliba én is szeretnék bekéreccckedniKépKépKép!!!
Mikor???
Vendég

Kuha,
Az én férjem sem tud/szeret/akar fényképezni. Most tanítom Benit, ő nagyon érdeklődik és a digitális gépen elronthat bármennyi képet, egy csak jó lesz. Kép

Dóri,
Nálunk a férjem ritkán viszi Benit az oviba és még ritkábban megy érte. Biztos én rontottam el, mert mindig megoldottam, hogy ne neki kelljen és Beni is eléggé ragaszkodik hozzám, főleg mostanában.
Ma nyugis volt a reggel, még egy 20 perc Bambi nézést is megengedtem Beninek, amíg a Dani szopizott. 3/4 9-re értünk be az oviba, szép nyugodtan.
Mondjuk a délután sem egyszerű, főleg, hogy már sötét van, nem járunk a játszóra sem. Legtöbbször vetítünk, az most nagyon bejön Beninek, vagy mesélek. Magában nem játszik el, csak max. negyed órát.
Mostanában nálunk is megy az esti nyűglődés. Olyankor Dani is vigasztalhatatlan, mindegy, hogy kézben van, ágyban, babakocsiban ringatva. Majd elmúlik...
Viszont én nem várom meg az éjfél körüli szopit, 10 körül lefekszem, mert addigra kidőlök teljesen, inkább felkelek. Bár tegnap nehezen aludt el Danibaba, viszont 1/2 10-től majdnem 2-ig aludt. Aztán fent volt 4-kor és 5-kor is.

Megann,
Részvétem a kocsi (előfordul..) és a csőtörés miatt! Kép Kijöttek már a szerelők megjavítani?

Rokica,
Boldog névnapot! Kép

Én is benne vagyok baba-mama taliban. Kép Kép Mobilisak vagyunk, kocsival tudunk menni. Viszont nekünk inkább délelőtt jó, hogy tudjunk menni Beniért 1/2 4-4 felé az oviba.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Hari, a hordozóval kapcs.:
Nálunk Bence de. mindig abban szunyókál. Meg sokat hintázik is benne, de naponta csak egyszer hagyom, hogy elaludjon benne, és akkor sem többre mint 1-1,5 óra. Ha másodszor is abban aludna el, átteszem az ágyba. Õ most már két hónapos, de kezdettől fogva sokat volt benne. Mi mondjuk nagyon jót vettünk (Megann tudjaKép, van benne újszülött szűkítő, meg fejtámasz, ami megfelelően tartja az egész testét. Amíg nem növi ki, abban is marad. Szóval ha jó minőségű hordozód van, és Lilinek kényelmes, szerintem nem gáz, ha abban van.

Kengururól: a védőnénink szerint két hónapos kortól ajánlott.

Uxi,
én a bababolt.com-on rendeltem hordozókendőt, szerintem az erősebb anyagú, mint a másik, de drágább is persze.(5000 Ft) Azt is ugyanúgy kihozta a lány. Csak egy megkötést tudott mutatni, mert bömbimaraton volt, de van hozzá jó leírás, és klassz színekből lehet válogatni. Na jó, ez nem a reklám helye.

Zsófy
Az én gyermekem harkályozikKép

Tali tényleg nagyon jó volna!!!!

pusszantás
Luc+Bence
lucretia

Szisztok!Kép

Hát a mai nap sem semmi....
Szinte megint csak sír egyfolytában elalvás előtt.
Nem tudom a hasa vagy az hogy nem akar inkább aludniKép
Teljesen kivagyok már...
Zsófy!Nems emmi amin te átmentél azért.
Nekem is kenguruban aludt el és betettem az ágyába de ez tuti nem jó, meg fogja szokni de űvölt mint egy sakál mindenhol csak rajtam nem.....

Ti hogy bírjátok????
Van akinek ennyit sírdogál a babája??????
Enyém tök jól van és egyszer csak annyira sír hogy megszakad a szívem!!!!
De előtte még békésen játszik nézelődik....

Mi lehet ez???

Segítsetek!!!!

Vrucsincá!Kép
Már adtam neki először az Espumisant, kiváncsi vagyok.
Te 25 cseppet adtál alkalmanként????
Mennyit küldjek érte???

Mea
mea

Szisztok!

Lanykam megkapta ma reggel az ujfajta oltast (3. hos). Kapott meg ott egy Germicidet iziben a dokinenitol, most kivancsian varom hogyan fogjuk atveszelni az elkovetkezo 3 napot.

Annamami,
gratulalok nektek! Vajh a taskaert ki fog menni most penteken? ;)
falina

Benianyu!

Köszi a részvétet!Szerencsére a gépészek ezer éve dolgoznak a páromnak és 7 kor szóltunk, 8 kor már ott voltak és kicserélték a selejtes elemetKépKép Szerencsére pont befutott a takaritócsaj isKép, igy nem nekem kellett összegályázni a vizetKépKépKép
HallelujaKépKépKép
A kocsit viszont sajnálom, úgy látszik a babázás ráment a vezetési képességeimre isKép
hülye-béna-pi...a vagyokKépKépKépKépKép

Nemesek!
Megható a naivitásodKépKépKép, egyvalamit elfelejtettélKépKépKépKépKép A 2006-os évben ismég "választások" lesznek!Persze hogy ilyenkor adnak mindent....(JUJJJJJJ DE FÉLEK, HOGY MOST POLITIKAI VIZEKRE EVEZTEMKépKép, pedig nem akartamKépKép).Minden kormány ilyenKépKép.

Prüntyi(azaz Enikő)
Hi-hi, már tegnap fel is hivott Oti, azóta már emailezünk diskurálunkKépKépKép
NA TÉNYLEG KICSI A VILÁGKépKép
Nekem egy ide feltett fotón voltál ismerős, de mivel mi ketten alig találkoztunk és már ezer éve, én nem tudtalak hova tenni, csak ismerős voltál és kész-passz!A profilomban meg egy "próba" név van, amikor próbálkoztam regisztrálni, akkor csak begépeltem, hogy sikerül-e, azóta meg lusta voltam javítani...KépKépKép
Mindenesetre jól összehoztál minket OtivalKépKépKöszi érteKépKép

És örülök hogy már jobb passzban vagytok a babával...
Mi ma vagyunk kereken 8 hetesekKépKépKép

Na húzok, mert gyerkőc a teraszon és tök hűvös van, félek hogy megfázikKépKép
Na már megint a parázós énem lépett felszínre.KépKépKépKép
Szerintem beiratkozom Rókicához egy kis kezelésre hogy a többszörös skizofréniámból gyógyítson ki....KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Rokica,
Boldog nevnapot! Kép
falina

Lucretia!

Jaja, Léna is csípi a hordozóját....Kép
Szerencsére van hogy fél órát is elnézelődik benne..., és az autóban meg rendszeresen szunyál benne....

Mea!
Bizony kemény dió a babasírás...
Egy-két hétig én is azt hittem összeesek du 4-7-8ig amikor Léná már kézben sem lehetett megvigasztalni...Kép
Most csodák csodájára a bömbiidőszakot is átalussza 2 napjaKépKépKépKép
Mindig rettegek hogy akkor éjjel nem fog aludni.....
Na hozzáteszem hogy van éjjel karaté, meg ébren nézelődés a sötétben, de nem kiabál a drága, mintha tudná hogy éjszaka van....KépKép
Olyan jókislányKépKépKép

Én rájöttem hogy nem szabad 5-10 nap után elkönyvelni egy babát, hogy na akkor ő ilyen vagy olyan, vagy hogy ez lesz vagy az lesz hónapokig, mert gondolnak egyet és a következő nap egész másképp csinálnak mindentKépKépKép
Kis szeszélyesekKépKép
Szerencsére mi most jó irányban változtunk...Kép

Viszont az éjszakai szoptatásra ki fogok találni valamit, szörnyű, hogy felkel, eszik 3 percig és bealszik.....azt hiszem hogy éjszakára marad a cumisüveg(ha van anyatejjel, ha nincs tápszerrel), mert az nem lehet, hogy mi nem előre hanem hátrafele haladunk és ahelyett hogy kihúzná az alvásait, 3 szor kelünk egy éjszaka a reggelivel együtt....Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Tegnap meglátogattuk az unokatesómat a kórházban, most szült. Nagyon cuki Dorka, a babája, és ő is jól nézett ki.

Szépen fejlődik mindenki, nem semmi!

Szilvi!Kép

Hát igen, Bubus 3890 g-mal született, lefogyott 3600-ra, de még így is jó a 5050 g 1 hónaposan.Kép

Rokica!Kép

Nagyon boldog névnapot!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari:

Én 2 hetesen vittem Zsuzsát sok ember közé, az éppen akkor esedékes nyári babás talira. Mondjuk itt volt tőlem 2 percnyire autóval, és csak 1 órát maradtam, de igy is iszonyúan kifáradtam bele, pedig Zsuzsa végigaludta, és segitettek is felcipelni a már akkor is 4 és fél kilós seggét... De nagyon megérte a lelkemnek, hogy egy kicsit kimozdulhattam itthonról.

Kábé ilyen idős korban került bevetésre a kenguru is... először csak keveseket volt benne, aztán egyre többet, ahogy kiderült hogy imádja és mindig megnyugszik/elalszik benne. Először féltem én is a gerince miatt, hogy nem tesz jót neki, de ő mindig is függőlegesen szerett lenni inkább, vizszintesben tartani csak szopi meg alvás idejére lehet.

Amit irtál, hogy a baba üvölt a melled körül és várja az üveget, sajnos nagyon ismerős. Kép Zsuzsa is ezt csinálta miután rájött hogy neki a cumisüveg jobban tetszik valami oknál fogva, mint a mellem. Pedig nem azért mert a cumisüvegből jobban jött volna, sőt, a mellemből ömlött a tej. És hát nálunk nem volt az, hogy ami a cumisüvegből jön, jobban izlik neki, mivel onnan is csak anyatejet kapott. Tehát neki a cumi volt a lényeg, és nagyon rosszul esett nekem, hogy a mellem helyett neki inkább egy darab műanyag kell. Sokat filóztam rajta, hogy mi is lehetett az ami jobban tetszik neki (persze közben cumistopp és visszatrükköztem a mellemre, kb 1 napig tartott csak, de ezalatt együtt sirtunk. Kép ) Most már úgy gondolom, a cumisüveg kiszámithatósága tetszik neki. A mellből mindig más és mindig másképp jön. Első pár slukkra ugye semmi, és az állaga is tök kemény a mellbimbónak. Akkor "pumpálni" kell hogy beinduljon. Utána elindul a tej, akkor már lehet rendesen enni, viszont egy-két perc múlva (legalábbis nálam igy szokott) beindul a tejleadó reflex, érzem hogy húzódik oldalt a mellem, és látom hogy alig győzi nyelni ami a szájába kerül... mikor nagyon sok volt a tejem, szinte fuldoklott tőle. És ugye amit először sziv, az vizesebb, ami később jön, az zsirosabb. Aztán mikor kiszivta, akkor már megint tök másképp jön, csak csurran-cseppen, és a mellbimbó is tök plöttyedt. (Figyelem: olyan sosincs, hogy üres a mell!!! Maximum csak cseppek jönnek belőle, de ezek mindig!! A mell akkor termeli a legtöbb tejet, mikor ürül, nem mikor áll... ezért van, fejős anyukák, hogy úgy néz ki, mintha a baba nem szivta volna ki az utolsó 10-20-30 milit, mert mire te odajutsz a mellszivóval, addigra ennyi termelődött mióta a baba lecuppant róla.) Ezzel szemben a cumisüveg tök egyszerű: mindig ugyanolyan szilárdságú, és mindig ugyanúgy jön belőle a tej.

Folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hűűűűűű, Réka nap vanKépKépKép

ISTEN ÉLTESSEN RÓKI!KépKépKép
Kép

Kép

Kép
megann

--------------------------------------------------------------------------------
Szia Mea,

Nekem is sokat sírdogál, és mivel egész nap alíg alszik, van hogy a túlfáradtságtól sír... pont kb 10 perce volt egy ilyen bevörösödő sírógörcse és most alszik, bár azt ne kérdezd mennyi ideig, mert szerintem max fél óra. Bár most rányitottam az ablakot és a friss levegő jobban elnyomja. Olyankor képes 2 órát aludni.

Ha meg puki gyanús, akkor nekem az jött be, hogy a térdemre fektetem hassal lefelé, és masszírozom a hátát...kis idő múlva megkönnyebbül

Szia Megann,
Most már maradok ennél a megszólításnál, úgy megszoktam
Takard be jól és akkor jó nagyot fog aludni...remélhetőleg

Rókica, boldog névnapot!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Hari:

Nálunk is voltak kisebb nézeteltérések az éjszakákkal kapcsolatban... mikor pici volt Zsuzsa, akkor nem birtam a gondolatát, hogy ne mellettem legyen éjjel... még akkor is ha csak a bölcsőjében volt tőlem fél méternyire, olyan volt mintha kiszakajtottak volna belőlem egy darabot. Tehát ez volt az egyik konfliktusforrás, hogy a David nem szeretett a babával egy ágyban aludni, mert egyrészt félt, hogy nem fogja észrevenni éjjel ha forog, másrészt hogy nehéz mellette aludni, mert zajong (hehe, ez igaz is volt, szuszog, hörög, krákog, serceg és karatézik hozzá Kép a legújabb hogy rugdos is, mindkét lábát felhúzva lök egy hatalmasat, mintha medencében a faltól lökné el magát), harmadrészt hogy ő inkább velem bújik össze, mint a babával. Szóval pár hétbe eltelt, amig én is hozzászilárditottam a szivemet, és a bölcsőben altattam. Az együttalvástól eltekintve a kelések is problémát jelentettek az első hetetkben, amig be nem állt az, hogy az éjjeli szopikra szinte fel sem ébredt. Én már a nyöszörgésére mellreraktam, evett, visszaájult. Ez viszonylag elég hamar kialakult, kábé 4 hetes korára. Kb este 7-8 magasságában átállt az éjjeli életmódra, és nem ébredt fel etetések között. Ekkor már nem ébredt fel David is nekem se volt lelkiismeretfurdalásom, hogy őneki 8-ra kell menni tanitani, és miattunk nem tud aludni. Kb egy hete pedig Zsuzsa megint meglepett, mégpedig azzal, hogy végigaludta az éjszakát!!! Ez először úgy kezdődött, hogy régebben kelt általában éjféltől kezdve kétóránként... aztán csak 1-2 felé, utána kétóránkét... aztán 3-4 felé, utána kétóránként... stb. Most ott tartunk, hogy este 8-tól kábé hajnali 5-6-ig alszik, akkor szopizik, felébred egy picit, de relative hamar visszaalszik újra kb 8-ig. Szóval nagyon meg vagyok elégedve.

Mondjuk én nem vártam csodát, én arra edzettem magam lelkiekben már az elejétől, hogy pár éves koráig nem lesz megszakitatlan éjszakám. Ezért mikor 2-3 órás szakaszokban, de sikerült éjjelente 6-7 órát aludni, én örültem mint majom a farkának... mert az brutális volt, mikor EGYÁLTALÁN nem tudtam tőle aludni, mert óránként evett éjjel is.

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy egyrészt változni fognak a baba alvási szokásai, és még akkor is, ha most nem ideális, nem lesz mindig igy. Kettő, hogy ha reálisak az elvárásaid, akkor szinte minden változás kellemes meglepetésként fog érni. Kép És a reális az (szerintem) hogy egy baba amelyik 2-3-4 óránkén eszik, éjjel is ezt fogja tenni.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!KépKépKépKépKépKépKépKép

Éljen! Látod, hogy minden rendben és szuper mami vagy! Tök jó, hogy kezd visszatérni az önbizalmad, és kezeded elfelejteni a mérleget! És Léna hízik is, mert eszik, amennyi kell neki! KépKépKépKépKépKép

MOSOGATÓGÉP

Nekünk Ariston van, inox, és szerintem jó, csak a nagyon odaégett cuccokat nem mossa el rendesen, de azokon is annyira fellazítja a koszt, hogy egy perc alatt le lehet szedni. Bár lehet, hogy ha használnék olyan adalékot, ami direkt az odaégett edényekhez van, még ezt se kéne.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Róki!

Hát ha én már nyekkenésnél mellre tenném Lánát éjjel, akkor szerintem a 3 perc szopiból kb 1 perc maradna, mert aludna tovább...
Most mindig megvárom amig felébred rendesen, de igy is visszaalszik 3 perc alatt szopi közben, én meg tipródom meg idegbetegeskedem, hogy na 2 óra múlva kelhetek megint, azaz igazából csak kb 1,5 óra ha megyek fejni isKép

Jaj, tiszta ratyi idő vanKép, olyan lusta vagyokKép, pedig össze kellene szednem magam, hogy elmenjünk legalább venni egy kengurut, mert rájöttem hogy még mindig az a legkényelmesebb, mert ez a Bergon kocsi...ku...ra nehéz és mivel nem bolygókerekes, a plázában szinte kinszenvedés...

Milyen kengurut vegyek???

Megann

Kép

Kép
megann

nektek is ilyen marha lassú a net? fél órája próbálok egy üzenetet feltenni Kép

Kép

Kép
prüntyi

Kép

Kép
prüntyi

Kép

Kép
prüntyi

jól van, látom ügyes vagyok...Kép

Ja Megann,

A szopi miatt ne aggódj, a 10-7 ig terjedő időszakban 3-4 szer mi is kajálunk, roszabb esetben 5x is. kb 1,5-2 óránként. De már van néha hogy 4-5 órát alszik a 10 óra utáni időszakban.

Szerencsére elfogyni azért nem fog, íme Tündike 8 hetesen 5640 grammal.
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Aggódni nem aggódom, csak kezdetben volt már olyan is hogy 8-9 től 3 ig mukk nélkül aludt Lénácska, mostmeg.....

Viszont nekem folyton alszik Léna, most már tényleg remélem hogy ez nem kóros...
Pl délelőtt is aludt egy fél órácskát 9és 10 között, aztán olyan fél 11től 12 ig, aztán 1-től még most is alszik....... meg éjjel is alszik...

Momentán alig van fönt egy pár órát...
Remélem tényleg nem kóros...

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Milyen szép sötétkék szeme van TündénekKép

Kép

Kép
megann

sziasztok!

ne haragudjon senki, akinek nem tudok név szerint válaszolni!én olyan szitaagyú vagyok, hogy papirra irom fel,kinek mit akarok mondani, csak Lilla megint a hasamon,a papÍr leesett, nem tudok irkálni..

Falina!!!!
Lilla is ma 5-kor kapja a 3.havi oltástKép
szegény manók...majd konzultáljunk mi a helyzet!
sima germicidet adtál vagy germicid-c-t?

én annyira féltem kiskoromban a szuriktól,hogy most én jobban félek a "dokinénitől meg a tűtől" mint LillaKép...szerintem én is sÍrni fogok...

lányok!!!
ha szoptatok, adathatok be influenza elleni oltást???

Megann,
ma megszáll anyós....jaj de utálom!

reggel amúgy már a nőgyógyásszal kezdődött a nap...hüvelygyulladás, gőzöm sincs, honnan, nem szexeltem és mindÍg tisztálkodok.lactacyddal.
most kúpoznom kell meg kenőcsöznöm...fujjj...

Megann,
Quinny kengurut vegyél!

jahajjjKépKépKépKép lányom csipázik reggel óta...még jó,hogy jön a dokinéni...

DuduklyKép
köszi,
aki még tuningolta az önbizalmamat: mindenkinek köszi!
mióta megvigasztaltatok, már nem is fikázom magamat, hanem már boldogan mászkálok az utcán is és nem érzem már rosszul magam, a 66kilómmal!
kösziKép!!!

Nemesek,
voltak szőke próbálkozásaim, de sajnos nem áll túl jól...ami a képen van az eredeti hajszÍnem, rövid hajam volt mikor terhes lettem, tavaly óta növesztettem, és nincs festve. aki szuper fodrászom volt és jó szőkét tudott festeni, az szegedi...én meg nem jutok el hozzá...na de majd ha Lilla nagyobb lesz!!!
neked is köszi, hogy megdÍcsértélKép
én is nagyon megdÍcsérlekKép hogy milyen szép nagyra növesztetted KornéltKép
Lilla még csak 5910gramm meztelenül.

Ma Lilla is sÍrós egész nap..Kép bár sétán aludt egy keveset, meg most rajtam.
nagyon bejön neki ez az "ufókaszni" csak sajnos ezt is nemsokára el kell tennem, mert jön a hideg.ha jön...
valamilyen oknál fogva Lilla mindÍg óriásit rottyant abban a hordozóban,ami a vázon van.tökjól megy benne a kakilásKépKépKéphihihi

Mea,
én is lementem a LÍvikés képeketKép
na igen...nagyon durvák az egész napos sÍrásokKépszegény kismanók. valószÍnűleg begörcsöl a LÍvi hasa, mikor hirtelen sÍrni kezd bagyon szegényKép

zsófy és Lilla 13+1
zsofy

Hogy bírtok ennyit írni 1-2 nap alatt? alig győzöm visszaolvasniKép

Én is boldog névnapot kívánok Rókica!!!Kép

Kóbor: köszi a felajánlást, elfogadnám! a mélem még mindig vacak, és lusta voltam újat gyártani, de küldök sms-t, ha nem baj. apa vett 2 féle ragacsot, de mindkettő rögtön pirossá varázsolta szegénykémetKép

Kuha: nálunk Eszti tiszta apja, és még a vércsoportját is tőle örökölte! eddig amit észrevettem, hogy a kis lábujja az enyém, ez is valamiKép

Davallia: én még a postásnak sem nyitok ajtótKép mutass még képeket Pandáról!Kép

Hari! üdv újra itthonKépKépKép

tegnap este én is totál ki voltam már. még mindig az a műsor, hogy nappal tök jókat alszik (kb 2-3 napja kezdett el velem játszani, nézelődni), még úgy is, hogy próbálom ébren tartani, de egyszerűen minden szopi után beájul, úgy igazán. estére meg elkrget minden álommanótKép legalább már nem folyamatosan sír, az szörnyű volt - úgyhogy én is együttérzek veled Hari - hála ennek az angol víznek, mi azt most folyamatosan adjuk. tegnap este az ordító gyereket a hasamra raktam (ezt nem szokta ilyenkor díjazni, és rugdossa a csaszi sebetemt ezerrel, ami még mindig fájKép), szóval nem törődve semmivel énekeltem és símogattam a feje búbjától a lábujjáig határozottan, és egyszercsak azt vettem észre, hogy mindkettem elaludtunkKép
a kölönalvás nem megy esteKép most átköltöztem a gyerekszobába, még jó, hogy nem csak fotelt raktunk be.. és a hátonalvás sem megy, hasonalvás akkor, ha már legalább félig kóma, mert még nem tudja emelni rendesen a fejét, és ez idgesíti.
nem csak reménykedni kellene, hogy majd elmúlik, de mi a fenét csináljak? a könyvek annyira okosak, na mindegy le vannak tojva a könyvek..

pedig nem is akartam panaszkodniKép most is lassan megpróbálom felébreszteni, mert már feszül nagyon a cici.

Zsofy: csak mert te aggódsz itt a külsőddel a leginkább - pár napja észre vettem, hogy kis lila striák lettek rajtamKép felszedtem ugyan sokat, de a terhesség alatt semmi, szülés óta is lassan fogyogatok, és akkor pont most? ki hallott már ilyet?Kép mondjuk az én hasamat sose fogja a férjen kívűl más látni szerintem többet...

mosogatógép nélkül én is megőrülnék már, már csak egy jó vasalógép kellene, minden nap egy ing elhasználódik nálunk isKép

Megann, ha döntöttél kenguru ügyben írd le, mert én is szeretnék, de még nem néztem utána. kenguru+ járóka beszerzése kimaradt a terhesség alatt.
hogyan próbálod ébresztgetni Lénát szopi közben? nekem az elején a tenyérdörzsölés jól bevált, lehet, h ez hülyeség már ilyen korban, nem tudom. és ha hangosan énekelsz és lámpát gyújtasz?
én tegnap 20 percet gyömöszöltem esztit, hogy megvárjuk apát a fürdéssel, de csak a meztelenkedésre ébredt fel. legalább nyugisabb fürcsi közben, ami nem jelenti azt, h nem ordított a törölközőt meglátvaKép (egyébként apa belátta, hogy éjfélkor nem fürödhetünk, és igyekszik itthon lenni időbenKép)

na megyek, tényleg felébresztem

and, eszti - 5 hét+3 nap

KépKép
KépKép
and

Annamami!
Nagy gratula a babához!

Rókica!
Neked pedig boldog névnapot kívánok! Kép

Megann!

Ez a csőtörés nem lehetett semmi! Kocsi miatt részvétem, tudom, hogy milyen szar összetörni az autót. És NEM vagy hülye, béna p..a!!KépKép
Miért nem inkább kendőt veszel? Nekem volt mind a kettő és a kendő sokkal kényelmesebb, főleg ha már nehezebb a baba.

Mea!
Nekem is szokta Leon ezt csinálni, hogy szépen nézelődik, majd elkezd üvölteni. Szerintem is a hasa fáj, az infacol nem jó (régebben talán jó volt). És szorulása is van tőle, mert 2 nap után sikerült csak kakilnia. Valami mást kell kipróbálni.

Prüntyi!
Itt is bazi lassú, én nem tudom mi van. De csak a babanet, a többi oldal rendesen műkszik.

Egy közös babás taliban mi is benne lennénk!!!!!!!KépKép
Kocsival tudunk menni bárhová!

Ma nincs itthon Noel, így egy kicsit könnyebb volt a nap. Leonnal UPC-nél voltunk reklamálni, mivel már 3 hónapja nem küldenek számlát.
Ha itt van mind a két gyerek, alig várom már az estét, hogy jöjjön haza apa. Sajna sokáig dolgozik és csak 1/27-7 körül ér haza. Mind a kettő pelenkás, ez se egyszerű, ill. Noelnek ki kell találni játékokat. TV-t, filmet még ugye nem néz, nem érdekli. Egyedül is eljátszik, de inkább velem szeret. Ha meg Leon is rákezdi, akkor a tuti! Mert persze Noel is akkor akar rajzolni, gyurmázni, mindegy, hogy mit, csak én kelljek hozzá!
Persze nem ülhetünk egész nap a lakásban és sétálni se egyszerű, mivel Noel pár hónapja indult csak el egyedül. Nem haladunk túl gyorsan, a hideg miatt játszótérre se tudunk már menni.
Az a szerencsém, hogy van kocsim és legalább tömegközlekedni nem kell 2 ilyen kis gyerekkel.
Habár Noel imádja a buszt és ha mondom, hogy megyünk a mamához, akkor mondja, hogy "busz". Vagyishogy busszal menjünk........Kép
Na kipanaszkodtam magam.

Barbi és Leon

Kép
Kép
Kép
barbapapa

kimaradt:
Mea!
nekem amikor így csinál Eszti, akkor vagy egy baromi nagyot büfizik, amikor felemelem (ált. felémfordul, és az arcomba csinálja, nagyon édesKép), vagy görcsöl a hasa (ilyenkor apa leszid, h napközben miért nem adtam neki a grépfútléből (ő így hívja a gripőe watert, mert nem tudta megjegyezni), vagy épp egy hatalmas kaki előtt áll. egyszóval, ha hirtelen sír fel szívfájdítóan az pocakgond szerintem.

KépKép
KépKép
and

szutyok anyós azt mondta 4-kor jön...persze sehol. a dokinéni fél 5- 5 között jön Lillához, akkor már nekem ne jöjjön ide mert kivágom!
elég nekem a diperte miatti stressz, nem hiányzik még anyós is a baromságaival!ráadásul holnap is akar jönni...
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?