A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Elfelejtettem:

Csibe sajnálom!!! A teát úgy tudom bármelyik gyógynövényboltban be lehet szerezni. Elég borzalmas az íze állítólag. Hidd el ez tuti bejön! Kép

Bibi tel.szám megy.

Hajni
hajni_

Hajni!
zizu@tvnetwork.hu
Zita
zita_29

Szép estét!
Hajni, már lekéstél, még baba nem is volt, de egy szekrény cucca igen. Kép
Enikő, hát egyelőre van rucija egy pár (mármint a babának), eldobható pelenka egy rakattal, aztán ha nem válik be, elajándékozzuk, de amikor vettem, megérte, popsitörlőkendő. Ami hirtelen majd kell: textilpelus és betét bele (hajtogatni már tudok! Kép ), és majd a kiságy. Már kiötöltem, hogy lehet, hogy mégis heverővé alakítható 140*70-es lesz, mivel egy jó ideig még anyuéknál leszünk, és egy külön (nagyobb) ágyat nem tudnák hova tenni, az meg elfér. És csak egyszer kell érte fizetni. Egyelőre ennyi, majd később még vásárolgatok, mert ugye még kell egy s más.
Ja, van cumisüvegünk is (még nászajándékba kaptuk).
Kismamaruci: egyelőre rámjön a 48-as farmergatyóm, sőt le is esik, egy ideig még bírja. Aztán ha már minden szűk lesz, akkor elvánszorgok anyóspajtihoz, viszek anyagot, és csinál nekem ezt-azt. Kép Fehérnemű ügyében egyelőre nem nyilatkozok, a régiekkel még elvagyok.

Ági és
KépKép
exdeus

Viola 10140 gramm és 76 cm hosszú Kép Most voltunk fennt a barátnőmnél lemérni!

Hajni: OdaadjaKép És gyilkolhatod az agyát vele nyugodtan!Sőt ilyenkor már lehet tapsoltatni, integetni vele...stb. Viola érti azt, hogy nem, tapsi, pápá...ilyen alap dolgokat! Lenne kedvetek eljönni valamikor hozzánk? És összeeresztenénk a lányokatKép

Pusssz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, most néztem egy másik topicban a recepteket. MÉg jó, hogy némi tudománnyal azért rendelkezek. Igaz, a múltkor kicsit kevés leve volt a krémlevesnek, egy tányérral belőle bőven elég volt, de vacsira felhigítottam, vettem bele levesgyöngyöt-kenyérkockát lusti voltam pirítani-és seperc alatt lába kélt. Kép
Remélem, hogy Violának nem lesz szüksége több ilyen műtétre, és hogy segít a masszírozás!
Üdv. Á.

Ági és
KépKép
exdeus

Klzsuzsi! Ne aggódj, Déneske megfordulhat még!Kép
A hugom fia a 37. héten fordult csak meg, bár tudom, nem vigasz Neked.
Milyen méretei vannak egyébként? Súly?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikö! mi is elértük a 10 kg-ot!!KépKép

Én tarcsiban vettem cumit, rövid ideig kellett is, szerintem ha adják ingyen v. valaki kapja egy ideig tegye csak el, nem lehet tudni csak attól nyugszik-e majd meg a baba

Orsi ma 2x is a wc-be pisilt, meg tegnap is fürdés közben kérte vegyem ki bilire és már folyt is. Eddig ált. csak ült amig nem csurgott, akár 45 percet, remélem most már tudatosabb lesz

Csibe! sajnálomKép Tudom milyen érzés. De sikerülni fog, csak van akiknek erre többet kell egy kicsi várni, de hinned kell hogy ez hamar eljön nektek!

Kata! Emléknek is szép. Orsi is olvassa a rendes könyveket is, de azt csak velem teheti, egyedül nem. Végülis ti is tudjátok majd együtt nézni amig kisebb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bea, Hajni
Íme a finomság:

Először készíts egy jó erős teát, 2 filter earl grey teából (v két teáskanályni teafű)1 dl vízzel, ezt hagyni kell kihülni.

A tésztához:
125 g vaj vagy margarin (én margarinból szoktam csinálni)
110 gr cukor
1 vanillincukor
2 tojás
170 gr liszt (sima)
1 csapott teáskanál sütőpor

A tetejére:
1 doboz konzerv mandarin, lecsöpögtetve (lehet más is, ld. alább)
2 tojásfehérje
55 gr. cukor
50 gr őrölt mandula vagy kókuszreszelék

elkészítése:
Előbb ki kell keverni a vajat a cukorral és a vanillincukorral, aztán egyenként hozzáadni a tojcsikat, majd jöhet a liszt és a sütőpor a teával együtt, kis adagokban.

Ezt a tésztát kell a kivajazott, kilisztezett muffinformába önteni (elég, ha max félig töltöd a formákat).

A tetejére az eredeti recept mandarint ajánl (a legjobb a konzervessel), de én szoktam őszibarackkal, vagy ananásszal is csinálni, meg nagyon pikáns volt banánnal is. (szóval, amit szerettek). tehát a nyers tészta tetejére teszel gyümölcsöt (leveseseket jól lecsöpögtetve).

Aztán 2 tojásfehérjét kemény habbá kell verni, beletenni 55 gr cukrot (apránként, "verés" közben) és amikor ez megvan, a cukros tojáshabba beletenni 50 gr őrölt mandulát, vagy 50 gr kókuszreszeléket (ki mit szeret). Ezt a habot kell a gyümölcs fölé rakni.

Aztán be a sütőbe,
előmelegített sütőben 160 fokon kell kb. 25-30 percig sütni. ( nem légkeveréses sütőnél 180 fokot ajánlanak).
ha kész és kivetted a sütőből kb. 10 percig érdemes állni hagyni, mert szépen elválik a formától és könnyű kiszedegetni a finomságokat!

Most csak azért nem éheztem meg, mert tegnap hozott férjuram a Palánkból egy-két fincsiséget és még bennem van az "élmény".
Szóval, jó étvágyat!
KépKépKép
Kata
pankata

Zsuzsi,ne aggódj nekem a Barnabás a 34 héten fordult be,de úgy hogy a pocim le is ereszkedett mindjárt!!!

Lányok köszönöm mindenkinek aki elküldte a tel.számát,így tudlak benneteket értesíteni!

Csibe,nagyon sajnálom!
De a jővő hónapba tutira sikerül,gondolj bele milyen szép karácsonyi ajándék lesz!!

Enikő,örülök hogy túlvagytok rajta,remélem a masszírozás beválik!!!!!Én szorítok!

Tegnap voltunk este Uh-n minden ok,a BPD:96
Puszancs:Bibi37+6

Kép
bibi226

Jó reggelt!

Képzeljétek, éjféltől reggel fél 10ig aludtam egyhuzamban!!! Olllyan jó volt. Már 1 hónapja nem alszom, csak 3-4 órákat 5 részletben.....most bepótoltamKép Kipiheeeeeeent vagyoooook Kép

Exi: Nálunk 1 csomag pospitörlő kb 1 hétre elég, de én a száját is azzal törlöm meg, sőt Bogim popsiját is kaki után. Én nagyon szeretem, szerintem a gyerekek felnőtt koráig fogom venni, mert annyira praktikus!Kép Babaruhákat hol vásároltál? A márka volt a lényeg, vagy a minőség, vagy hogy tetszen?

Bibi: Én is remélem, bár még nem engedni, hogy hozzáérjek az arcához, egyből elkezd üvölteni!Kép Gondolom a tegnapi kellemetlen emlékek.....Kép
Ez a 96-os BPD nagyon jóóóó,Barni szép nagy baba lesz!Kép Málnalevélteát iszod? Én ittam a 36. héttől Bogival, de nem vettem észre, hogy használt volna,mert túlhordtam Bogit (41. hétre szütem) és a szülés napján is még tök kemény volt a méhszáj... És ahhoz, hogy a méhszáj nyílni tudjon fel kell puhuljon. A szülésznőm a szexre esküszik, mint legjobb méhszájpuhító, ugyanis a spermiumban, olyan hormonok vannak, amik hatására puhul a méhszájKép Az orgazmus meg megdolgoztatja a méhizomzatot,úgyhogy szexre és orgazmusra fel.KépKép

Karmen: Gratulálok a 10 kilóhoz!Kép Ügyike Orsi! Mondjuk nem is tudnám elképzelni hurka gyurának a lányodat, mert te sem vagy épp kötözött sonkaKép De Viola furcsa lenne vékonynak, mert én sem vagyok olyan! Kép Szóval genetikaKép

Kata: Hát nemtom, de ez az earl grey-es cuccos érdekesen hangzikKép! Nálatok nyerő? Majd küldesz fénypostán ha sütsz legközelebbKép? Mennyire dominál benne a tea? Asszem apa kivágná az ablakon ha ilyet csinálnék....(főleg banánnal, szerinte,nincs rémesebb íz meg szag,egy meleg odabarnult banánnálKép...) bár a muffinjaimmal együtt is kivág, tök mindegy milyet sütök, utálja! Õ a hagyományos magyar ízeket szereti és igaza vanKép Dobostorta, krémes, somlói galuska....Kép nyamiiiiKép
Gyakran szoktál sütni????

Szééép napot!
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehetséges.
Magamról annyit hogy 26éves vagyok és 22hetes "terhes". És persze mint elsőbabaváró nagyon kiváncsi.Pl arra hogy szült-e valaki Nyirati Ildikónál?
Titti
titti2

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a bíztató szavakat!Kép
Nem azért nem jelentkeztem, mert magam alatt vagyok, hanem az első npjaim mindig szörnyűek, tegnap is nagyon beteg voltam!
Ma már sokkal jobb!Kép

Hajni!
Tegnap a Sas gyógynövényboltban vettem fehér fagyöngy teát, de a hölgy azt mondta (és ráírva is ez van), hogy magas vérnyomásra és cukorbetegségre jó! Mindegy kipróbálom! Azt meg tudnád nekem kérdezni, hogy mennyit ivott egy nap?
Köszönöm!

Mindenkinek szép hétvégét!Kép
CsibeKép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő, hát mindegyikre az van ráírva, hogy 100% pamut, legalábbis ami a rugikat és a bodykat illeti. Kép Ami meg téliesebb (és egy kicsit nagyobb-érdekes, hogy pont eltalátam, pedig akkor még csak terv volt), az meg ugye valamilyen keverék.
Egyébként mindegyik Tescos, de nem hiszem, hogy azért kellene pl. 1500 Ft-ot fizetnem egy bodyért, mert pl. Brendonos. Ma már minden made in China vagy India, de most megnéztem, van közte magyar is.
Egyébként én a babaolajjal vagyok úgy, hogy gyantázás után azt használom. Kép
És most néztem, hogy van babakészletünk (orrszívó, olló, meg ilyenek-Corás), aztán a garázsban leledzik egy hordozó (kenguruszerű), egy bébikomp. Kép
És leginkább fiús dolgaink vannak, mondjuk én irtózom a rózsaszíntől. Kép Szóval ajánlom, hogy bejöjjön a jóslat. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
Nem sütök túl gyakran, de akkor sokat, a Fiúk édesszájúak, de nagyon KépNálunk ez a muffin a kedvenc, ebből legalább 3 adag kell egyszerre. Na igen, a banánostól Apa sem volt elájulva, de Ádinak és nekem ízlett. Odaégni ám nem tud a gyümi rajta Kép A tea egyébként annyira nem dominál benne, mármint az ízén, sztem.

Exi,
A márka tényleg nem minden, de nálunk csak a Brendonos és a Prince Oliver bodyk maradtak olyan méretűek, mint amekkorának megvettem őket Kép
Csak megjegyzem: a Brendonban 990-ért vettem bodyt, a legdrágább Brendonos 1100 Ft volt, most pedig PO bodyt vettem ugyanott 800 pénzért. Ja és legutóbb ujjatlan rugit kerestem (pizsinek használjuk) és ott volt a legolcsóbb, tuti jó, vastagabb pamutból 2700 Ft. Érdemes ám szétnézni Kép
Én is fiúpárti vagyok ám, drukkolok Neked ezért külön is KépKépKép

Titti,
Üdv a topikon Kép Legalább már nem én vagyok a "legfrissebb" tag Kép

Üdv:
Kata
pankata

Kata, köszike, de majd kiderül minden az első mosáskor. Kép De én még mindig hipermarket párti vagyok...
Lányok, drukkoljatok, holnap beszélek a szakdogám ügyében a konzulensemmel, kíváncsi leszek, mit fog szólni, főleg, hogy holnap még ki is kell nyomtatni, hétfőn bekötettni, mert kedden viszem Bcsabára. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Mi történt?Kép Mesélj!
Örülök,hogy kipihented magad!
Jó,hogy túl vagytok a beavatkozáson!
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szia Titti!
Érezd jól magadat köztünk!
Edit

szilde
Szeged

Csibe! nekem szülés után lett jobb a menszi, szoval hamarosan neked is jobb leszKép

Enikö! te irtad hogy nagyon száraz Viola böre? Én A vitaminos krémet szoktam feliratni, irtó jó és nem drága.
Popsitörlö nekem azért nem fogy el annyira gyorsan, de pisi, kakit én is mindig azzal törlöm. Én is nagyon szeretem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

A popsitörlő nálam is nagyon fogy.1 hétig tart egy csomag.
Jó neked,hogy aludtál.Most én is alhattam volna,de szenvedtem az éjszaka.Megfáztam,és annyi eszem nem volt,hogy bevegyek valamit.Éjjel 2h-kor még pörögtem az ágyban.

Titti!

Üdv.köztünk.

Kata!

Én is a PO bodykat szeretem.

Kármen!

Gratu a 10 kilóhoz.Mi még 3 éves korunkban sem leszünk 10 kilók.Én örülök,ha minden hónapban 6 dekát hízunk...9200g 16 hónaposan...Azt a keveset is amit eszik,lemozogja.Egész nap megy...
Az A vitaminos krémet a dokival kell felíratni?A Noémi bőre is száraz.

Ildi
tfildiko

Helló mindenkinek!

Titti, üdv nálunk!

Melinda, Bibi! Köszi a bíztatást, bár Déneske még mindig felül bokszol és alul rugdos, de már nem aggódok miatta! A doki az uhnál csak annyit mondott, hogy a méretei a korának megfelelőek, súlyt nem mondott, csak ezeket: BPD 74, fronto 89, thorax 70, femur 52. Ki se nyomtatta, csak a kiskönyvembe vannak beírva.
Csibe, a fagyöngy teával óvatosan! Tuti nagyon jó, de bizonyos gyógyszerek mellett nem szabad inni, tehát a dokid véleményét kérd ki mielőtt elkezded használni!
zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Csibe a neten találtam:
"Feltétlenül ügyeljünk arra, hogy a fagyöngyteát ill. a növényt is tartalmazó teakeveréket mindig hidegvizes áztatással készítsük el.
Ennek egyik oka, hogy a fagyöngy nagyon kemény - majdnem mint egy gyökér -, a másik pedig az, hogy a forróvizes áztatás során fontos droganyagok elpusztulnának, mások pedig túlzott mértékben feloldódnának.
Elkészítéséhez egy negyed liter vízbe két teáskanál gyógyfüvet teszünk, egy éjszakán át ( 8-12 óráig) állni hagyjuk, másnap reggel ivóhőmérsékletre melegítve éhgyomorra fogyasztjuk.
Napi két csésze az optimális mennyiség. A széles körben elterjedt véleményel ellentétben a bogyóitól megtisztított fagyöngy bizonyíthatóan nem mérgező, túlzott adagolása azonban gyomor- és bélbántalmakat okozhat."
A barátnőm is napi két csészével ivott, így hatott nála. Viszont nagyon beparáztam, hogy rosszat is okozhatok vele (a vérnyomásos dologról nem tudtam, csak a méhvérzésszabályozó, erősítő hatásáról, ill. ezt sem természetgyógyász mondta, hanem a barátnőm), ezért tényleg kérdezz meg hozzáértő embereket, nehogy lemérgezzelek, vagy pont az ellentétes hatását váltsuk ki, mint szeretnéd. Kép
hajni_

Zita mail ment.

Enikő ok, nagyon szívesen, ha elrakod a papucsokat, mert mi csak azt eszünk manapság Kép. A jövő hét nem jó, de ut. bármikor, ha szerencsétek van, nem leszünk nyűgösek.

Apropó nyűgösség: a felső hat kitüremkedő fogacskából, nem a szemfogak bújtak ki először, hanem a jobb felső szemfog melletti reggelre. Így már 3 és 5 majdnem fogunk van, extra nagyot tudunk harapni. Kép

Pankata köszi a receptet, lementettem. Én ma pizzát csináltam, egész jó lett, csak az egész du elment vele, már bánom... Elküldenéd nekem a könyv gyártó céget (akiktől lehetne rendelni, mi is csináltatnánk Dorkának előre)?

Exdeus én meg lánypárti vagyok. Kép Azért neked az legyen amit szeretnél, amúgy meg a végén úgyis mindegy!

Karmen Orsika nagyon ügyes, gratulálok! Képzeld apánkkal megcsináltattam a tornát Dorkával amíg sütkéreztem a konyhában. Kép

Titti kibővíted a profilod? Én nem nála szültem, sajnos ebbe nem tudok segíteni.

Bea ízlett a vendégeknek a süti?

Üdv: Hajni
hajni_

Sziasztok!
Titti: üdv itt, gratula a kicsihez! Mikorra vagy kiírva pontosan? Tudjátok már, hogy kisfú lesz-e vagy kislány? Én nem a Nyirati Ildikónál szültem, de vizsgált és nagyon szimpi volt!Kép Mesélj magadrólKép

Csibe: drukkkkk hegyek mennek továbbra is +++++++++++++++++

Exi: Nálam se volt fontos a "márka". Én is vettem Tecsós bodykat, háááát van köztük jó és rossz is. Azok jöttek be, aminek nem olyan x alakú fent a vállánál a body megoldása, hanem patentos! A Kenguru Goldos-ak nagyon tutik (és az magyar termékKép), és tényleg vannak a Micimackóban, Brendonban is elérhető áron babarucik. De ha nem ódzkodsz a turitól, ott is lehet találni kincseketKép A Csongrádi sgt-on is van egy turi, asszem Hollandiából hozzák a cuccokat (nem tudom pontosan hol van, valaki megírhatná), de azt hallottam, hogy tök jó cuccok vannak!
Én is írtózom a rózsaszíntől, csak a gyerekem van belebolondulva, úgyhogy ha megnéznéd a ruhatárát.....KépKép Háááát, mit is mondjak habos-babos-babarózsaszín, rémálomKép De ha ő azt szereti hát hordja..Kép (ja egyébként trapéz szárú farmernadrágon kívül újabban nem hajlandó mást felvenniKépKép) Hát nagylány már....

Szilde: Mamáék a hétvégére hazavitték Bogit, ezért tudtam aludniKép

Karmen: Nem én írtam, hogy száraz Viola bőre, de azért köszi az ötletetKép Én dupla mennyiségű popsitörlőt használok,pont 2x annyi gyerekem van, mint Neked (egyelőreKép)

TFIldikó: Jobbulást kívánok!! Mi baj van?? Torkod? Most mindenkinek torokgyulája meg nyirokcsomógyuszija van...vírusos! Vigyázz Noncsi el ne kapja...Kép Gyógyuljál!!!!+++++++++++++

Zsuzsi: Drukk, hogy Déneske úgy döntsön buksival előre óhajt majd kíbújni!! Hány hetes is vagy most?

Hajni: Hogy álltok az alvással?

Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!Kép

Szokásomhoz hűen megint csak úgy "berobbanok" közétek - megint volna egy kérdésem:
Ismeri közületek valaki Simon Katalin szülésznőt?
Úgy néz ki, ő fog segíteni nekem szülés közben (ismerős ajánlotta), de nem sok infóm van még róla!
Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!Kép

Sokat olvaslak benneteket, csak hozzászólni nem szoktam - olyan klassz kis összeszokott gárda vagytok!Kép
Azért már sok hasznos infót kaptam tőletek!Kép

Üdv!
Zitus
34+1Kép

Kép
Kép
zituska28

Csibe már azt is olvastam, hogy indiánok vetéléshez is használták! Kép Kép Kép Sajnálom tényleg jót akartam, nekik tényleg ez segített 2x is állítólag (én hiszek neki jó barátnőm). Kérdezd meg a természetgyógyász ismerősöd is, neki is biztos van véleménye róla!

Hajni
hajni_

Sziasztok!
Hajni, tényleg mindegy, hogy mi lesz, nem fogjuk otthagyni a klinikán! Kép De elsőre jöhetne egy kukis, épp ma olvastam, hogy jobb UH készülékeken már 12 hetesen kivehető a baba neme, hát kíváncsi leszek.... Aztán meg egy lány.
Enikő, na nem azt mondom, hogy ne vegyen rózsaszín rucit, ahogy mondtad: Bogi is nagylány, már formálódik az ízlése, és hát ugye a divat.... Kép Mondjuk én spec. soha nem voltam lányos, és a mai napig nem szívesen veszek fel szoknyát, és a pirostól és különböző árnyalataitól a falra tudnék mászni. Máson jó, de magamon aztán el nem tudom képzelni...
Jud, én is küldöm a drukkokat! ++++++++++++++++++ (meg még egy vagonnal, de az már ide nem fér)

Ági és
KépKép
exdeus

Jó estét!
Nem tudok aludni agyalok!
Novemberre több, mint 40 000 ft lett a rezsink!!Kép Ez egy 49 nm-es 1,5 szobás panel lakás. Csak "A" energiaosztályú kütyük vannak, energiatakarékos izzók, nincs bekapcsolva minden villany, nem szól egyszerre tévé,rádió,igaz naponta mosok(+vasalás), van, hogy 2x is.
Jött egy 7000 ft-os elszámoló villanyszámla ami FÉL hónapra ennyi! Október 4től 15ig! Ti kaptatok ilyet? A villanyunk amúgy is olyan 6-7000 körül van. Víz szintén, de hát minden nap főzök+mosogatás. Van egy ilyen rossz szokásunk, hogy minden nap fürdünk isKép. A csajok együtt.
Én ennél jobban már komolyan nem tudok spórolniKép
Az összes pénzünk a rezsire meg kajára megy el,(plussz a gyógyszerek, pelenka, gyerekeknek ez az) félretenni egy fillért sem tudunk! Gondolom ezzel nem csak mi vagyunk így!Kép

Közös költség 4000, Gáz 2000 (átalány), biztosítás 2100, kábeltévé 4260, internet 6000, távhő 12 000....

Avassatok már be, Ti hogy spóroltok?? Nagyon kíváncsi vagyok a praktikákra. Minden legális megoldás érdekelKépKép

Jóéjt!
E

ceniko
Szeged

Szép jó reggel Mindnekinek,

Hajni, a könyvvel kapcsolatban itt minden infót megtalálsz: www.auditandaudio.hu/mese . Én felcsörrentettem őket (egy könyvelőiroda egyébként) és megbeszéltem velük, hogy mélen megrendelem, úgy egyszerűbb és majd bemegyek érte, ha kész.
Ja és mél ment.

Ildikó,
Sztem is nagyon jók, csak mindig egy számmal nagyobb kell belőlük, mint mondjuk a Brendon márkájúból. Most tényleg jó akciós a Brendonban (Anyák lapjás kuponnal 800 Ft).

Enikő,
a spórolásról én nem tudok nyilatkozni, mert képtelen vagyok rá, nálunk Apa a pénzügyes, ő intézi azokat a sárga izéket. Annyit azért tudok, hogy nekünk is jött ilyen áramszámla, csak a Tiéteknek a 2x-ese Kép De mintha azt láttam volna rajta, hogy 3 havi elszámoló, bár akkor is rengetegnek tűnik nekem.

Titti,
én is pont azt akartam kérdezni, hogy tudjátok-e a Babóca nemét, vagy egyáltalán akarjátok-e tudni?

Exdeus,
Nálunk mind a két srác 15 hetesen mutatkozott be, bár igaz már 13 hetesen gyanúztak a kukacra (Mininél). Persze attól is függ, hogy fekszik a Pocaklakó, mennyire mutatja meg magát. Igazából 20 hetes kor körül szoktak mondani"biztosat".

Kata
pankata

Enikő!

Nálunk sokkal több a rezsi.10000Ft az internet.Átlagban 8000Ft a villany.Most 6000Ft volt a gáz.4260Ft a kábeltévé.10000Ft a garázsbérlet.A kettőnk bíztosítása 17000ft.A közös költség 7000Ft.Ja,és az autók fenntartása.(Az egy vagyon.)A Noémi biztosítása egy évre 80000Ft.(Most fizetjük ki egyben.)Pelenka,üveges gyümik stb.Nem is sorolom tovább.Én a kaján spórolok,amennyit csak tudok.
Már jobban vagyok,a Coldrex mindig használ.

Ildi
tfildiko

Enikő, ne aggódj, ahogy Ildi is írta, van ahol több, mondjuk nem mindegy mennyiből. Kép Mi öten vagyunk, de én és a párom a kajába segítünk be, mi fizetjük a közöst...ennyi. Ja, és ugye ott a kocsi, a garázs.
De ami közüzemi számla, azt inkább le se írom, mert rengeteg!!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Jó reggelt!

Elhiszem, hogy máshol több a rezsi, de a lakás is nagyobb/más gondolom.....meg engem ez nem vigasztal, hogy máshol ennél még több, nem tudom miértKép

Ildi: Biztosítás ennyibe kerül? Jesszus!! Milyen biztosításotok van? Nekünk csak a lakásra van se a gyerekekre se ránk....autónk sincs egyelőre, de tervezzünk.
Távfűtésünk van, nem hőmennyiségmérős. 5-ös fokozatból 3-asra van állítva és így is 25 fok van a szobákban!!!Nem normális hogy mennyire fűtenek, az ablak egész nap nyitva, és így a semmiért (is) fizetünk. A gyerekeknek sem jó, hogy ilyen melegben alszanak! Én éjjelre 2-esre veszem le a fűtést és megy a párásító+ a sólámpa! Ha nálunk egyedi gázfűtés lenne, én azon nagyon sokat tudnék spórolni, mert nem vagyunk fázósak!

Exi: Na igen, mondjuk ez a nem mindegy, hogy mennyiből! Sztem nekünk baromi sok erre a pici lakásra!

Sztem is a kaján lehetne legjobban spórolni, de ennél jobban nem tudokKép Napi főzés (kiszámoltam ha hozatnánk, akkor a páromnak legalább 2 adag kéne,szal nem éri meg)+ a páromnak szendvicsek amit visz a munkahelyére, amihez kell naponta 1 kiló kenyér, felvágott (mindig akciósat veszek), egy kis sajt, ubi vagy paprika... 3 liter tej, csak a napi bevásárlás 1000-1300 ft/nap,az ha lefele kerekítek 30 000 egy hónapban! Na mindegy másonak is vannak ilyen gondjai tudom, csak most összeírtam és összeadtam a rezsit és dobtam egy hátast! Eddig is tudtam, hogy sok, de hogy ennyire...
Nah mindegy, el kéne költözni innen sürgősen....
E

ceniko
Szeged

Hajni!
Elolvastam a cikket. Hát nem tudom. Az a baj, hogy a Márk ujabban éjszaka a tápszert se issza meg. Nem fogadja el. Vizet iszik. De kb 2 óránjként felébred. Van, hogy elég, ha visszateszem a cumit. A tejpépről annyit, hogy a Márk este 150 milli Sinlacot eszik meg, mégse alszik mint a bunda. A Sinlac szentjánoskenyér és rizslisztből van, kimondottan allergiásoknak. De próbáltunk már más fajta tejbegrizt is, meg vaniliás tejpépet, de még sose aludt mint a bunda. Szerintem, ha valamelyik gyerek este szopik egy jó adagot, annak is ki kell birnia reggelig.Legalábbis én ismerek ilyeneket.Szóval szerintem nálunk legalábbis valami más ok lehet. Olvastam, hogy Pesten valamelyik kórházba van alvás ambulancia, ahol alvásgonddal küzdő gyerekeket vizsgálnak. majd utánanézek, mit is irtak benne. Kitartás.Egyszer összejövünk, és kisirjuk magunkat egymás vállán. Köszi a cikket.
Zita
zita_29

Helló!

Enikő: 29+2 idősek vagyunk. Kép Tudom, hogy még megfordulhat, de amikor megemlítem ismerősöknek, hogy medencevégű a fekvése, azonnal kezdik, hogy "az enyém már 20 hetesen megfordult", vagy "mindig fejjel lefelé feküdt" stb. Örülök, hogy itt mást is hallok! Kép
A rezsi nálunk is borzalmas, főleg a fűtés, 17500at fizetünk havonta egy 2 szobás lakásra. Igaz a nyílászárók nem a legjobbak. Nagyon nem tudunk mit tenni, albiban lakunk, de most vettünk lakást (pontosabban letettük az előleget egy új lakásra, márciusban költözünk), az egyik fő szempont az volt, hogy egyedi fűtést akarunk. Elegünk van a távhőből. Általában minden monopol helyzetben lévő szolgáltató egy rablóbanda. Szerintem. KépKépKép
A fiús-lányos rucikról annyit, hogy én nagyon kedvelem a rózsaszínt,szívesen is viselem (na nem a nagyon vad babarózsaszínt, inkább az enyhébb árnyalatokat) és már örültem is, ha kislányom lesz akkor vehetek neki nyugodtan jó sok rózsaszín babaruhát. Déneske a 20. héten megvétózta az ilyen irányú terveimet (akkor tudtuk meg, hogy kiskukis), áttértünk a kékre és a zöldre. KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő!

Apa elment a lánnyal sétálni.Ez nagyon ritka esemény.Általában hármasban megyünk.Van egy kis szabadidőm.Kép
Az tényleg nem mindegy,hogy valakinek mennyit kell beosztania.Amikor összeházasodtunk,alig volt pénzünk.Most azért jobban élünk.Kép
Nálunk egyedi fűtés van,de én azon nem tudok spórolni.Nagyon fázós vagyok.
A biztosításokat már megbántam,hogy kötöttük.
Ha én hozatnám a kaját,akkor a Józsinak legalább 3 adag kellene.Ezért főzök.
Vezetek egy füzetet,amibe jegyzem a kiadásokat.A hó végén szoktam szörnyülködni,hogy mennyit elköltöttem.Az anyagi dolgokkal én foglalkozom,a férjem keresi csak a pénzt.Én pedig elköltöm.KépAzért spórolni is tudok valamennyit.

Ildi
tfildiko

Sziasztok csajok,

ma vagyunk a leányommal 30. hetesek Kép Kép Kép
Már csak 10 hét és találkozunk.

Szeretnék egy nagyon nagyon szép babakönyvet, de nem micimackósat,. Hanem olyat amit 15 évesen is büszlén mutogat, majd a barátnőinek. Tudjátok én vagyok a fekvő "beteg". Igy nem nagyon tudok utána járni.

Jégvirág, Ceniko, Bibi226!

Azért fektettek be mert kinyilt a méhszájam és nagyon puha lett. (A papiromon jósló fájások a 37. hét elött(27 hetesen fektettek be)+ veszélyeztetett koraszülés szerepelt) Azóta is szigorú agynyugalomra vagyok itélve. De mindenki nagyon kedves volt és mindenkire nagyon adafigyeltek. Én meg ahogy már irtam imádom az orvosomat is, növérkék is kedvesek. A szoba hangulata nagyon jo volt.

Titti2!

Üdvözöllek itt én 30. hetes terhes vagyok. És teljesen kezdő Kép De majd belejövünk.

Szép napot mindenkinek.

KépKép

KépKép
rika07

Rika: mi is ágynyugalomra vagyunk ítélve, mert sokat fájt a poci, romlott a méhszájam. Emőke dokinénit most láttam először szigorúan nézni, mikor mondta, hogy biztos nem pihenek eleget, ezután muszáj feküdni. Nagyon megijedtünk, azóta pihi van. Bár már úgy érzem, nincs olyan oldalam amin még kényelmes lenne feküdni. Még jó, hogy a férjem néha ideenged a géphez, igaz közben ő is szigorúan néz! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

klzsuzsi!
Akkor közös a programunk Kép
Emöke tényleg ritkán néz mérgesen. De volt, hogy rám is rám szólt bent a klimikán, hogy nem az ágyamba voltam.
Hát akkor nyomjuk az ágyat!!!
Neked fiad vagy lányod lesz?

KépKép

KépKép
rika07

Klzsuzsi!Rika!
Emőke doktornéni hol rendel még a klinikán kívül,ahol nem fizetős?Bocs,ha már kérdeztem volna..
E.

szilde
Szeged

Szilde: Nem tudom, hogy rendel-e máshol is az Emőke, mi a klinikára járunk hozzá.
Rika: Déneskénk lesz! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikő: Nekünk 105 nm-es a lakásunk, és a legdurvább hónapokban megy fel a rezsi 50 e Ft-ra.
Hogy spórolunk? :
- kazánt cseréltünk (mert az előző egy matuzsálem volt), ez havi több ezer Ft-os megtakarítást hozott
- Attila körbeszigetelte az összes nyílászárót gumival, ettől átmelegedtek újra a falak, nem süvít be a hideg
- lemondtuk az újságelőfizetést és a vezetékes telefont
- kajavásárlás
- ruhavásárlás (turi)
-magunkon is spórolunk: nincs semmi luxus (pl. szoli, kozemtikus, fodrász; a férjem leszokott rohamtempóban a cigiről)

Én sajnos imádok olvasni, és havi 1 könyvet szoktam magamnak venni. Egyelőre még elbírja a családi költségvetés.
kissvirag

Sziasztok!

Hajni!
Semmi gond, tudom, hogy jót akartál!Kép
Köszi az infókat, még én is utánajárok!

Zsuzsi!
Neked is köszi az infót!

Ági, Enikő!
A drukkokat köszönettel veszem, remélem ebben a hónapban segítenek!Kép
"Gyúrok" a karácsonyra, szép ajándék lenne!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Hát ez egy újabb építésű panel, sztem a nyílászárókkal nincs baj, nem süvít be csukott ablakon a hideg, mint az albiban tarjánban a 7. emeleten ahol laktam..Kép
Ettől függetlenül én is körbe szoktam szigetelni egyébként az ablakokat télre. Vezetékes telefonunk sincs, turiban vásárolok főleg vagy a Plázában a Cosmosban, ott nagyon olcsók a rucik! Fodrászhoz havonta 1x járok, szoliba ,kozmikushoz nem. De a párom sokat költ cigireKép Õ nem fog leszokni mert nem akar! Meg a horgászatára is elég sokat költ, mondta ennyi neki jár, mert sokat dolgozik...valahol igaza van. Nekem meg az internet jár...Kép Meg a gyerekeknek néha egy egy finomság, kindertojás, vagy ilyesmiKép

Virág: Megkapdat a mélt amit küldtem? A polccal kapcsolatban???

Szilde: Én se tudok róla, hogy máshol rendelne, szerintem amíg nem szakvizsgázik le addig nem lehet magánrendelése. Most az a kérdés, hogy idén szakvizsgázott vagy jövőre fog??Kép

TFIldi: Milyen ez a biztosítás, nem lehet felbontani, vagy akkor ugrik az eddig befizetett pénzetek? Állítólag ezek a biztosítások nagy átverések, nemrégiben Vizy András írt egy könyvet tényfeltáró riportot ezzel kapcsolatban!! Mi is agyaltunk valami megtakarításon (inkább mint biztosítás) de képzeljétek nem lehet kiskorú gyereknek EUR-os számlát nyitni, csak forintosat! Azt meg nem fogok mert elviszi a számlavezetési díj a kamatokat.... Még én fizessek nekik azért, hogy ott áll a lekötött pénzük a csajoknak....Kép

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!

Nem éri meg felbontani,mert ugrik az összeg nagy része.
Én a kozmetikushoz minden hónapban megyek(gyantára),fodrászhoz 3 havonta.Újságelőfizetés nálunk sincs,nem cigizünk,nem kávézunk.Szórakozni sem járunk.Telefonelőfizetésünk sincs.Ruhát vásárolok,de nem turiban.Én azért elég sokat költök magamra.(Na,és persze a Noémire is.)Tudnék többet spórolni,de én nem mondok le egy-két jó cuccról.Meg a kozmetikusról sem.Persze,mert megtehetem.Tudom,hogy sokan ezt nem tehetik meg.

Ildi
tfildiko

Hajni, Virág!
Szerintetek babahordozó kendőt milyen idős korig érdemes használni? Ti hol vettétek? Most kezdtem el nézegetni, hogy milyen praktikus.Pláne, hogy a Márkot elég sokszor kézbe sétáltatom, mert nem marad meg a kocsiba.
Várom a válaszotok!Köszi
Zita
zita_29

Sziasztok!

Kata: Köszi, ki fogom próbálni Kép Most a változatosság kedvéért répatortát sütök, nagyon bejött nekünk Kép

Klzsuzsi: Én is aggódtam, hogy Gréti ült bennem a 26. hét környékén még...azt mondta a dokim, hogy kb. a 35-37. hétig megfordulhat akárhogy. Ne aggódjak.
Nem is volt farfekvéses. Kép
Meg is néztem a füzetecskémben, a 26. héten még ült bennem, egy hónap múlva már fejen állt Kép
Szóval szerintem ne aggódj ezen!

Titti: Üdv itt Kép

Karmen: Gratula a kilókhoz! Kép

Exdeus: Hú, bátor vagy, és nem babonás. Én nem mertem vásárolni még a 32. héten se nagyon....
Tescos rucikról nincs jó véleményem.
Ne éld bele magad, nem valószínű, hogy a 12. héten meg fogják mondani a baba nemét. Mi későn tudtuk meg, ill. csak sejthető volt, mert Gréti meglehetősen szégyenlős volt, mindig csak azt mondták a dokik, hogy nem látszódik fiúnak Kép
De mi éreztük is, hogy lányunk lesz Kép

Zitus: Írj bátran! Hol dolgozik ez a szülésznő?

Enikő: Nálunk elvileg el van zárva az összes radiátor, csak a csövek melegítenek, ablak sokat van nyitva és nem tudjuk 25 fok alá tornázni a hőmérsékletet Kép Nincs hőmennyiségmérő Kép És rossz a szigetelés Kép
Ja, és egy vagyont fizetünk fűtésre. Kép
Amúgy gőzöm nincs mennyi a rezsi, még soha nem mertem összeszámolni.
Internet nekünk 4500 Ft. Nem korlátlan. Óvatosan szabad csak netezni itthon Kép 1 giga.
Fodrászhoz 1 évben 2x megyek, kozmetikushoz 2 évente 1x, szoliba nem járok, magunkra nem költünk, csak amit feltétlenül muszáj (jó igénytelenek vagyunk Kép)
Vezetékes telefonunk nincs. Nem iszunk, nem dohányzunk.
Viszont turiban még életemben nem vásároltam. Talán 2x tévedtem be ilyen helyre és meg kellett állapítanom, hogy én ehhez nem értek....mármint a "túráshoz" Kép
Ruhát a piacon veszünk magunknak főleg, szabadkain, cserepesen. Tartósabb dolgokból pl. kabát, cipő minőségeseket veszünk, ami kitart évekig.

Rika, Klzsuzsi: Vigyázzatok magatokra! (most szigorúan nézek Kép)

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zitus! nem a korházban dolgozik, egy fiatal lány? Mert a neve alapján gondolok valakire. Azt nagyon sokan dicsérték, nekem is nagyon szimpi volt, bár nem nála szültem

Ildi! Igen a dokival kell feliratni! ORsinak már cserepes volt a böre, semmi más nem használt, azota csak ezzel kenem ha száraz meg télen akkor is ha még nem lett az

Enikö! Én akkor akadtam ki amikor a havi villany 15e! lett. Akkor vettünk fogyasztásméröt, és rájöttünk miket kell kikapcsolni ha nincs rá szükség. Pl. csak készenléti állapotban is sokat lehetett sporolni a számitogép kikapcsolásával, a tv, a hifi ezek készenlétije elvileg semmit sem fogyasztott mégis rendesen megpörgette a villanyórát. Tel. csak elöfizetés volt internet miatt, soha nem beszéltünk rola ill. tényleg nagyon minimálisat, havi 100ft max. Magunkra nem költünk szinte semmit sem, Orsira inkább ha neki van szüksége. De neki sok a használt ruhája, szerencsére szoktunk kapni is. Moziba, kozmetikába, étterembe nem járunk.

Hajni! de rendes apa hogy megcsinálja! Biztos nagyon élvezi Dorka is!

Na holnap végre kezdik a házat kimérni, aztán alapozni a héten

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

BeaKép

Köszi, ari vagy!Kép
Simon Katalin a klinikán van - ott fogok szülni karácsony körül, ha kihúzzuk a végéig! (Remélem, kihúzzuk!Kép)
Szóval szívesen olvasnék erről a szülésznőről több személyes tapasztalatot! Az ismerősöm meg volt vele nagyon elégedve, de ez csak egy vélemény!
Eddig még nem találkoztam vele személyesen, de már jó lenne, mert azért igencsak közeleg a "nagy nap", és volna pár kérdésem a szülés körüli dolgokról!

Egyébként az első babánkat várjuk, aki viszonylag sokat váratott magára, de a lényeg hogy most már itt van velünk!Kép
Kisfiú, és Botondnak hívjuk!Kép

Örülök, hogy újra sok kismami van a topikban, jó dolog mások tapasztalatait is megismerni!Kép
Na persze az anyukákat is jó olvasni, azt hiszem pár hét múlva igencsak szükségem lesz a segítségetekre!Kép

Üdv!
Zitus és BotiKép

Kép
Kép
zituska28

KármenKép

A Klinikán dolgozik, az tuti! Nem tudom, hogy mellette dolgozhat-e a kórházban, de nem hiszem...

Tök jó, hogy kezdődik az építkezés!Kép
Várhatóan mikor költöztök?

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zita: Hogy néz ki ez a szülésznő, ismerős a neve? Gratu a babucihoz. Nagggyon tuti név a BotondKépKépKép Imádom!!!

Másik ZitaKép : Ameddig elbírod a babát benne. Én már eladtam a mienket, mert már 3 hónapja se bírtam cipelni a lányomatKép Kb 2x használtuk (rövid távra) de kinyiffant a derekam/hátam. De nekem amúgy is nagyon fáj a hátam, lehet, hogy Te elbírnád benne Márkot még akár egy fél évig is!

Bea: Milyen volt otthon?? Mi is megyünk a jövő hétenKép Úgyhogy Bogi megint kihagy egy hetet az oviból, de nem izgat nekem fontos, hogy kicsit mamázzunk-tatázzunkKép!

Karmen: Végre, hogy nekilátnak a házhoz!! Hol lehet venni fogyasztásmérőt és hova kell rakni, hogy műxik? Mennyibe került(kb)???

Puszz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő nálunk az alvás borzalmas még mindig, de rágotam a fogacskákra és próbálok kitartó lenni. Kép Tanuláshoz viszont nincs agyam (eddig se sok volt Kép). A Plazas boltot majd egyszer megkeresem, köszi a tippet (utálom, hogy ilyen drágák az új bababoltok). Mi csak a gyerkőcnek veszünk ruhát, azt is turisat, mondjuk most nem is mernék a plázacicák közé bemenni. Mondjuk nekünk irreálisan nagy a rezsink (minden hitelből van: fészekrakó, C hitel, diákhitel stb.), de máshogy nem tudtunk elindulni, és nem gondoltuk, hogy Dorkával kiírnak már a 2. hónaptól, és ennyire legatyásodunk. Én is mindennap főzök, nekünk olcsóbban jön ki, ha ebédre is főtt kajcsit csomagolok apánknak. Mi majd ott szeretnénk spórolni, hogy takarékos égőket veszünk, csak azok is olyan drágák. A számítógép tényleg sokat fogyaszt, én is készenlétre rakom, ha nem kell. Máson spórolni nem tudsz, és ennyi pénzből szerintem félre rakni se. Ne rágódj rajta, nincs megoldás, majd jobb lesz, csak később!

Zita örülök, hogy megkaptad. Persze, hogy keresi a cumit, mert azzal aludt el, majd megtalálja előbb utóbb egyedül is (vagy leszoktok róla). Kitartás, majd tényleg dumáljunk, nekem biztos segítene. A hordozókendő nagyon jó. Azt hiszem 9-10 kg-ig ajánlják. Nekem Dorka még nem nehéz (sokat visított kocsiban, hasfájós baba volt, és csak így tudtunk sétálni, boltba menni), de félek a téli beöltöztetéskor nem tudom a kendőbe rakni, ill. úgy már nehéz lesz, ezért szoktattam vissza kocsiba. Én Kismama magazinból, a hirdetéseknél néztem ki 1 tel.számot, úgy olcsóbb volt, mint a kismamás (3.500.-). Könnyű használni, csak be kell gyakorolni. Új újságom nincs, de ezt a hirdetést megkereshetem neked, ha kell.
hajni_

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?