A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!

Jézusom, ez kemény lehettet. Nagyon sírt Lili?
A gyerekek mindig jobban viselik az ilyen helyzeteket szerintem, mint a szülők......
Nyáron Noel is elhasalat a betonon, a fél arcát lehorzsolta, iszonyúanm nézett ki hetekig, de neki meg se kottyant! Bezzeg nekem, azt hittem rosszul leszek.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Mea!

Tök jó az album!
Légyszíves az én csemetéimet is tedd be!

Köszi: AyseKép

ayse

Barbi!

Üvöltött mint a sakál, remegett, mint a nyárfalevél, mert félt, hogy szurit kap.
De már tök jól van (kop-kop-kop, ezt most lekopogtam).
Ayse

ayse

Ayse,
szegény LiliKép engem is folyton stoppoltak valahol amÍg kicsi voltam, mert folyton rosszalkodtam és mindÍg történt velem valamiKép varrták az államat, a lábamat, a fejemet(amikor ott szétvertem az iszonyatosan fájtKéparra emlékszem...)

de jó nektek, hogy taliztok!!!velem nem talizik valaki itt békéscsabán? csak egy köpésre lekom én is az m3-astólKép

Lilla nyafogás közben elaludt, én meg közben kaptam egy tökjó hintaszéket az apósomtól! após rendes, csak a qrvája egy nagy irigy bunkó!
és sajnos sokszor befolyásolja apóst, após meg észre sem veszi..pl. elhiszi a qrvának, hogy kell a 3éves fiuknak a babakocsi meg ilyenek...
a q-t azért nevezem annak, mert komolyan az...volt...rengetegen mondják. a párom apjával mikor összejött, akkor 18 éves volt csak, a párom meg 17...és a liba elvárta volna pártól, hogy a mostohaanyjaként tekintsen rá...bocs, elkalandoztam...
a lényeg, hogy tökjó ez a szék!
zsofy

itt a nyafogó sétaképeKép

Kép
indulásKép
Kép
séta a sétálóutcára
Kép
kis alvásKép
zsofy

hol vagytok???
zsofy

Köszi az együttérzést!
A mai nap után azt hiszem lefekszem, mert iszonyú fáradt vagyok.
Jó éjt!

Ayse

ayse

Sziasztok,
Szar a mai nap du, Ajsa szeméből olyan váladék nyomul ki, hogy szerencsétlen lassan nem tudja kinyitni, mert összeragad, törölgetem kamillával és közben azon vacillálok h vajon hétvégén ki lehet-e hivni a gyerekorvost....férjem szerint szörcsög is, de sztem ez már az elején is igy volt....

Valakinek van 5lete?
Sztem ott qrtam el h nem akart a babakocsiban elaludni és kivettük a kezünkbe és igy huzatot kaphatott....másra nem tudok gondolni....

Kép
hencsi

Zsofy!

Hát Te aztán tényleg nem laksz túl közel. De majd ha legközelebb jösz Meá-hoz, akkor szervezünk a Te kedvedért is egy talit, hogy veletek is tudjunk találkozni. Na, mit szólsz?
Egyébként Te békéscsabai vagy, vagy "úgy kerültél oda"?

Lehet, hogy most nagy hülyeséget kérdezek, de pár napja már ezen töröm a fejem:
Gergő egyszerűen utál hason feküdni, 2 percig nem bírja ki. Egyszerűen rögtön ordít, ha hasra fektetem.
Szóval, mivel soha nem fekszik hason, hogy fog pl. rájönni arra, hogy kitolja a kezeit? Tudjátok, arra a fekvőtámaszos kézkitolásra gondolok.
Mit gondoltok?

kuha

kuha

Kép
kuha

Hencsi!

Mindenesetre amíg orvos nem látja a picit, szerintem NE kamillávl törölgesd a szemét, ha sima, lehűtött forralt vízzel.
Mikor Gergőnek 5 naposan kötőhártya gyulladása lett, én is kamilláztam, míg kiért az orvos.
Majd közölte, hogy a kamillát azonnal felejtsem el (azt nem mondta,hogy miért), és forralt, hűtött vízzel törölgessem.

kuha

Kép
kuha

Kuha köszi....a kamillát a védőnő mondta......

Kép
hencsi

húúú egy napig nem tudok jönni és már oldalakat kell visszaolvasviKép

Mea
nagyon jó az album.Teszek fel Márkról képet, őt is betennéd?

Ekzema: úgy néz ki Márknak gyermek ekzemás az arcaKép.Ha jól emlékszem valaki pont ezzel küzd, vagy hasonlóval.Nekünk a popsikrémet ajánlotta rá.Mi a sudocremet használjuk, azt mondta a dokinéni, hogy az is jó.Kíváncsi vagyok.Van valakinek más tapasztalata?

Rokica
nekünk ez lett a "smirglipapír arcból".KépZsuzsát elvitted már bőrgyógyászhoz? Mit mondott?

Zsófy
sajnálom, hogy anyóspajtással ilyen a viszony.KépRemélem Lilla hamar meggyógyul.Tetszik nagyon a hozzáállásod a dolgokhoz,sztem sok anya példát vehetne rólad.Gondolok itt a betegségekhez való hozzáállásra, vagy ahogy kezeled azt, hogy Lilla milyen sírós volt stb....Kép

Megann
Ma voltunk először babamasszázsonKépMárk végig sírta mert ilyenkor aludni szokott.Legközelebb majd kicsit átalakítom a napirendjét.MÁr reggel 8-kor lemegyünk sétálni így alszik előtte egy órát.9-kor kezdődik a masszázs talán jobban fogja majd bírni.Természetesen itthon kipróbáltuk amit tanultunk és így már tetszett a kicsinek.
Te már néztél ilyen tanfolyamot?Sztem ne hagyd ki!Kép
Ez a csőtöréses sztori igen gázos lehetettKépDe még jó, hogy ilyen gyorsan megoldódott.

Ayse
szegény kicsi lányod!!Nálunk Márk az első, és nagyon félek az első betegségtől, és minden ilyen balesettől.KépMilyen volt az estétek?A kistesó miatt van újra dackorszak? Nem lehet könnyű!

Hari
Örülök,hogy minden jól alakul Nálatok.Kép

Nagyon jók ezek a babásképek.Annyira édesek.Külön jó, hogy Mea elkezdte ezt az albumot, így itt is gyönyörködhetünk a gyerkőcökben nem csak az albumban.Kép

Na sziasztok!
Szilvi és MÁrk
Kép
KépKép

Kép
Kép
kismama2004

Kuha
Márk kb két hete alszik hason, addig ő 2 másodpercig sem volt el a hasán. Én is aggódtam azon amint te.Aztán később (azaz két hete) újra próbálkoztam a hasonfekvéssel, most csak úgy alszik el.(most ezen parázom, tudod? bölcsőhalál na mind1)Azóta már kétszer a hátára fordult!KépSztem ne nagyon eröltesd nem kell bömbiznie, de néha néha azért próbáld meg.Főleg ha esetleg álmos és leteszed aludni, lehet hogy Gergő is előbb utóbb megszokja.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Most tudtam csak visszajönni, gyerekek alszanak és még gyorsan kivasaltam a pelusokat, bodykat.

Ayse,
Szörnyű lehetett a telefon. Kép Át tudom érezni. Remélem, Lili már jobban van!

Megann,
Én is tudok vakon írni és két kézzel jó gyorsan, de ha csak egy van és nekem hozzászólhatnékom van, akkor bepötyögöm. Kép

Heni,
Szerintem felhívni mindenképp lehet hétvégén is a gyerekorvost! Aztán majd kiderül, hogy kijön-e, de biztos javasol valamit. Jobbulást Ajsának!

Zsófy,
Anyós ügyben újra részvétem. Ahogy leírtad, maga a borzalom. Azt hiszem, én is így viselkednék vele, sajnos.

Dani is hason alszik. Holnap lesz 4 hetes és úgy emelgeti a fejét, hogy az hihetetlen. Már lefényképeztem, de még nincsenek letöltve a képek.

Most megnézem az albumot, aztán jövök vissza.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Köszi, mindenképp felhivom holnap....

Kép
hencsi

Ayse!

Nagyon kis huncut nézése van a lánykádnakKép

Kép
hencsi

SziasztokKép
Beugrok egy percre, egész nap nem volt időm. Tegnap tényleg nagyon jó napunk volt, de a mai.... Hát inkább nem mondok már semmit. Itt volt a szülésznő barátném, és még ő sem nagyon bírt Lilivel. Az éjszaka is szörnyű volt 2 után, aztán dél körül elmentünk egy órára sétálni, akkor aludt, és azóta most 8-kor sikerült elaltatni, iszonyat mennyiségű nyűglődés és sírás után! Már nagyon kétségbe voltam esve. Teljesen tanácstalanok voltunk. Volt etetés, fürdetés, ringatás meg amit csak akartok, és semmi. Ráadásul annyira görcsölt a pocija egész délután, hogy úgy döntöttem megbeszélés után, hogy most pár napig nem szoptatok, csak tápszer, és ha akkor nem fáj a hasa, akkor maradunk a kizárólagos tápszerezésnél. Már teljesen beletörődtem, erre most este semmi másra nem volt hajlandó elaludni, így a végén a tápszer után kínomban rátettem az "üres" cicre és ő még talált benne magának valamit és bealudt. Úgyhogy most megint úgy döntöttem, hogy éjszaka is megpróbálom szoptatni, hátha lesz annyi tejem, hogy nem kell majd a tápszer. És végül is már "csak" 2 hónap amíg elvileg kinövi a hasfájást. Csak azt kéne valahogy kibírni. De olyan szörnyű mikor görcsöl szegényke. Na majd kiderül, a mellem eldönti mi legyenKép

And, nem tudom írt-e valaki valami okosat a herpeszedre, nekem is volt most és mindig sokáig tart míg elmúlik, akár milyen kenőcsöt használok. De most mivel nem tudtam mit kenhetek rá, így fogkrémet kentem rá és 2!! nap alatt eltűnt. De lehet hogy véletlen volt, azért érdemes kipróbálnod, ha nincs jobb.

Zsófy, részvétem anyós miatt, nekem tök szerencsém van, mióta Lili megszületett, teljesen más a kapcsolatunk. Nem mondom, hogy mesébe illő, de sokkal jobb. Néha idegesítenek a tanácsok, de a saját anyukámé is legalább ugyanúgy. Persze az is hozzá tartozik, hogy nagyon nehéz volt az első 3 hetem, és örültem, hogy ő is segített, úgyhogy most már máshogy állok hozzá, de ehhez kellett, hogy ő is más legyen mint régen.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért... látom az anyós témára többen ráharaptak. Kép Örülök hogy nem gázoltam vele Zsófy lelkébe. Persze nekem könnyű, "anyós" (nem vagyunk házasok, akkor is annak számit? Kép ) jó messze van és érdemben nem tud részt venni az életünkben. Amit mondjuk én sajnálok, de szerintem nálunk David előbb őrülne meg a saját anyjától mint én. Kép

Szilvi!

Voltunk bőrgyógyásznál, azt mondta, ekcéma meg hogy 3 hónapos koráig sok baba nem tud mit kezdeni az anyatejen át kapott egyes fehérjékkel amit anyuka eszik és az kicsapja. Előbbire kaptunk egy gyógyszertári kikevert hidratáló krémet (szerintem szteroid nincs benne, bár ezt sajnos elfelejtettem megkérdezni, őszintén nem is gondoltam rá...), a másodikra azt javasolta, egyen kevesebbeket a baba, ezt nem tudom hogy gondolta kivitelezni egy szopós babánál, de mindegy. És az édeskömény teát is javasolta.

De mivel a hidratáló krém és a kenguru kimosásának hatására Zsuzsa arca rendbejött, ezért a többi tanácsot mellőzöm. Szerintem leginkább az volt a baja, hogy a kenguru oldalát jól összenyálazta, aztán ráfektette a pofiját, és az orkán anyag meg a nyál szépen kikezdte a bőrét. Mivel általában mindig ugyanarra hajtotta a fejét, ezért az egyik pofija sokkal csúnyább volt mint a másik. De már szép a bőre.

Kamilla tea:

Szemészek sikitanak a kamillatea hallatára, pedig az én gyerekorvosom is első körben azt javasolta. Sőt, kettő is. De azért nem ajánlják ilyen pici gyerekeknek, mert általában náluk a baj hogy a könnycsatorna nagyon szűk, bedugul, és ott pang benne a cucc, váladékozik, csipás lesz a szem. Ha kamillateával mosod, attól még ugyanúgy váladékozik, de a csipák ilyen kemények, élesek lesznek tőle mert a kamillatea szárit. Érdemes, mint ahogy Nyúlné a bőrgyógyásszal tapasztalta, inkább szakorvoshoz vinni a babát.

Mondjuk az valóban szomorú dolog, hogy az ember már a gyerekorvos javaslatát se veheti készpénznek (a védőnőről én már rég lemondtam, mármint arról hogy valaha hasznos tanácsot adjon).

Rólunk:

Zsuzsa baba ma nyűűűűgi volt, folytatta a tegnapi előadást amit Duduklynak is bemutatott. Persze mikor apja látta, akkor mindig kisangyalt játszott, de különben meg csak a kengurujában volt jó, és sokszor már ott sem, úgyhogy délutánra már jól kifárasztott. Én is olyan nyomott, fáradt voltam, lehet ezt is érezte. No mindegy, cserébe este tényleg kisangyal volt (bár fürdés közben is sirt, pedig nem szokott) és egy szó nélkül bealudt szopi után.

Holnap újabb nagy kisérlet lesz vele, ugyanis be akarjuk vezetni, hogy egy héten egy este anyukámnál legyen... és ezt a szokást holnap akarjuk elkezdeni. Nem tudom, kit sajnáljak legjobban, anyukámat, Zsuzsát vagy magamat. :-/ Tudom hogy elvileg ez nekem jó, mégis aggódom hogy mi lesz. Szóval úgy fogjuk csinálni, hogy Anyu délután elviszi Zsuzsát, ő is fürdeti/fekteti, mi meg az esti programunk után oda megyünk aludni, és akkor az éjjeli esetleges etetéseket már én csinálnám, bár most már egy hete Zsuzsa este 8-tól hajnali 5-ig szokott aludni. Isten tartsa meg a jó szokását. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hason alvás:

Zsuzsa is utál hason lenni, néha átveréssel el leht úgy altatni, de leginkább jól bemérged ha hason találja magát. Kép Ha jó kedve van, akkor max 1-2 percig tolerálja.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Humi, Nyúlné és Annamami
Sok boldogságot kívánok Marci fiaitoknak Márton névnap alkalmából!!! Kép Kép Kép

benianyu

Mea,

Nagyon jó az album! Köszönjük!
Daniról az egyik kedvenc képemet tetted fel Kép Kép

Jó éjt! Leragadnak a szemeim.

Benianyu

benianyu

Lillának bezzeg nem akarnak leragadni a szemei...
ő sincs a legjobb passzban...
de megint nagy haver lett a kendője!majd teszek fel képet, hogyan akarja azt is bekebelezniKép
mint óriásamőbaKép na jó, lilla annál sokkal szebb,jobb,okosabbKép

Hencsi!
amiről Írsz, az 99% kötőhártyagyulladás!
Lillának most ugyanez van. steril vÍzzel kell törölgetni a szemét és utánna neomicin szemcseppet kell belenyomatni. ráhúzódott a nátha a szeméreKép
ne kamillázd!az nem túl jó rá!

Kuha,
kösziKép
Nem csabai vagyok, Nagymrosról(dunakanyar)
kerültem ide...a párt ide köti a munkája...de előtte szegedre jártam egyetemre meg gimibe is.
itt én is úgy vagyok, hogy 2 csajt ismerek össz-vissz, de nincsenek igazi barátnőim csak szegeden.
meg itt virtuálisanKép
tudod miért jó a hason altatás?
mióta Lilla hason alszik, sokkal kerekebb hátul a feje!eddig tök lapos volt...nektek nem lapult el?a buksija hátul?
Lillának elég gáz volt, most javul, koppkoppkopp...

Kismama/Szilvi,
köszi, nagyon jót tesz nekem, amit Írtál, tökjól esikKép

Benianyu,
köszi a részvétetKép Dani nagyon ügyes!!!
Lilla erős,röhögni fogtok: neki hasizma jóKép komolyan mondom, olyanokat csinál, mint a felülésKép de ha hason van, nem nyomja ki magátKép csak ha én magamra-a hasamra, vállamra- teszem.

Hari!
Lágyszi olvasd el:
a tápszertől ugyanúgy fájni fog a hasa, ha hasfájós, és a babádnak a tejed a legegészségesebb, főleg most télen az védi őt a betegségektől!szüksége van rá!
inkább húzzátok ki ezt a pár hetet hasfájással, mert utánna nem kell 6hónapos koráig mással etetned!és látod még a görcsöknél is megnyugszik a cicin!
Lilla is ilyen volt és mostmár nem fáj a hasa és annyira imádnivalü, ez a kis dagi lakmározik már, nem is eszikKép
Lilinek adj anyatejet!azért fáj a hasa, mert kevés a gyomrában egy enzim, ami a tejcukrot bontja. a tápszert nehezebben emészti, az anyatej a legkönnyebben emészthető babykaja! akkor segÍtene, ha csak tápot kapna, ha te ennél olyat ami a tejbe jutva hasfájást okozhat. de gondolom vigyázol.
szoptass, ha van tejcsi!!!ha napokig tápot adsz és tejet nem, el fog apadni simán a tejed!

Rókica,
nem haragudtam, tényleg. amúgy az én anyósom is "anyós", én sem vagyok férjezettKép

most valahogy elaltatom Lillát...mondjuk gőzöm sincs, hogyan...
én hulla vagyok, ő meg pörög ezerrel itt és nyifog...

jó éjtKép!

Zsófi és Lilla 13hetes 2 napos
zsofy

egy órája a mély erdőn ibolyavirágot dúdolom, én mindjárt elalszom tőle, ő itt jól elvan hasfájós tartásan a jobb alkaromon...

KépKép
KépKép
and

Hari
köszi a jótanácsot, rákenem a fogkrémet, sokkal rosszabb nem lehetKép

KépKép
KépKép
and

DUDUKLY, PZITA!

SEGÍTSÉG!!!

MIT LEHET SZEDNI FEJFÁJÁS ELLEN???

Ayse

ayse

JóóóóóreggeltKép!

Látom egyesek éjszakáztak.

Ayse! Nem irigyellek a telefon miatt. Szerintem minden mama rémálma egy ilyen. Kérdezem én, ha a mama nem otthon van a másik kicsivel, akkor se kerítenek neki orvost? A város másik végéből, egy tárgyalásról szaladj az oviba? Na asszem ez se jobb, mint bármelyik "állami" szolgáltatás... De a gyerkőcök tündériek ezen a képen.

Tegnap én is mingrénes voltam, Pálma meg totál nyafka. Öröklődik a migrén??? A párom szerint csak azért nyafizott, mert én is feszültebb voltam. Mindenesetre a késő esti etetésnél elaludtam, Pálma cicizett, aztán a párom vette le rólam és tette be a kiságybaKép. Előtte meg is böfiztette...

And! A párom a herpeszére pár csepp jódot vagy betadint szokott tenni és vitamint meg kalciumot szed, hogy gyorsabban muljon. Saját tapasztalatom hála a jó égnek nincsen...

Kuha! Nálunk két esetben van hason fekvés: ha nagyon nyűgi napközben és rajtam/páromon alszik el (hason fekve), akkor úgy teszem le, vagy délelőtt, amikor játszós hangulata van, akkor "tornázunk" az ágyon, hason fekve kinyomja magát és átfordul hanyatfekvésbe (szerintem ez még nem tudatos, de már néha összejött). Ez nem tart tovább néhány percnél, mert elunja. Akkor jön a szokásos oldalfejvés, beszélgetés és most vettünk neki egy zenélő csigát, azzal barátkozik. Én próbálkozok, de ha látom, hogy nyűgi, nem eröltetem.

Roki! Én nem akartam írni, de szerintem szerencsés vagy, hogy jó messze az anyósod és telefonon se szól bele az életetekbe. Nagyon rossz hallgatni, hogy mi mindent csinálok rosszul. Tegnap ebbe a fejfájós-nyűgös estébe sikerült "beszólnia", hogy ideje volna tápszerrel etetni a gyereket, mert szerinte nem fejlődik rendesen. NA? 1. Nem látta 2 hetes kora óta. 2. Az utolsó héten 20 deka helyett csak 15-öt hízott (ami mérlegelési hiba is lehet). Sokan örülnek ha a 3 hónapos gyerekük meghaladja az 5 kg-t, az enyém nem egészen 7 hetesen 5,3. Ugye Te is olyan kis alultápláltnak láttad a lánykámat?! Megannos mérlegnániám lesz, ha ez így folytatódik. Tudod, tényleg az a legnehezebb, hogy anyu és az anyósom között ég és föld a különbség (már régóta tudom, de most aztán...). Anyu elfogadja, hogy én mit akarok. Pl. az alkartartáson, vagy a bébitükrön jót kacagott, aztán látta, hogy Pálma mennyire szereti, és ő is beveti, amikor a csajszi nála dekkol. Anyósom, meg távtanácsokat osztogat, hogy miért nincs bepólyálva a gyerek (fázik szegényke), miért hurcolászom magammal mindenhová (nem illik), miért etetem éjszaka (már ameddig nem aludta át), ugye kevés a tej neki... Ha még itt lógna a nyakamon, meg bámulna szopi közben, végkép a plafonon lennék én is...

Kamillatea: írtam már, hogy régen soxor alkalmazták, de most egyre gyakrabban lehet allergiás reakciókat látni, csecsemőknél hanyagolják. (Nekem felnőtt kollégám az árpáját akarta kikezelni, kamillateás borogatással, erre úgy bedurrant a szeme, hogy korházban kötött ki vele...)

Hari! Hajrá, csináld úgy, ahogy a legjobbnak érzed.

Jucc! Igazad van, hülyeséget írtam, a záró fejlécében van telefonszám. Ügyesen intézkedj hétfőnKép!

Tali: én már régen felajánlottam a házikót, de akkor senki nem reagált... Én benne vagyok, főleg, hogy már a pocakomon tud utazni a csajomKép.

Börze: megy valaki jövö szombaton? Voltatok már? Szabad oda 8,5 hetest vinni? Érdemes elmenni?

Szép nyugis hétvégét!

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!Kép

Örülök, hogy tetszik nektek az album.Kép

Kismama!Ayse!Kép

Máris teszem fel a képetKép

Hááát Lívike baromi nyűgös már 3. napja és nem tud egyszerűen aludni sem kiságyban sem babakocsiban csak rajtnk függölegesen.
Zsófy!Kép
Már megértem miért kellett kendőznödKép

Nehéz ez....álandóan sírt tegnap este is.
Tök felborult az evés is, mert még evett éjfélkor igaz utána 7-ig aludt.
De hullák vagyunk párommal így isKép

Nektek nem nyűgösebbek most a babák?????

Kuha!Kép
Ugyanilyen Lívi is, ha leteszem hasra vísítKépKépKép
Igyekszem eljutni hozzátok csak félek vele bárhová is elindulni mert sokat sír most.
Múltkor az ebédért sétáltam el és végigsírta sz utat pedig eddig babakocsiban mindig elhallgatott!!!!!KépKépKép

Mi lehet ez szerintetek???
És miért nem tud elaludni a drágám, van hogy nappal csak max.3 órát alszikKép
Ez normális dolog egy 9 hetesnél????

Benianyu!Kép
Örülök, hogy a kedvenc képedet tettem felKép

Aki cserélni akar képet az is tegye fel kedvencét és majd lecserélem ha lesz időmKép

Puszi mindenkinek szép hétvégétKépKépKép

Mea
mea

Ayse! Most látomKép. A párom szerint nyeles kalmopirint (bocs...). Én nem vettem be semmit, de a várandósságom kezdetén kicsit beteg voltam, akkor azt mondta a doki, hogy paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót szedhetek. Esetleg egy fél rubofent megkockáztatnék. De ha tudsz, inkább bízz mindent a párodra és pihenj le egy kicsit. Jobbulást!

D
dudukly
Isaszeg

Azt hiszem nem kellett volna beleszólnom a Zsófy-anyós émába.
Igazából én nem ismerem őt és lehet h tényleg kibírhatatlan nőszemély.
Csak azt tudom hogy én nekem is más a viszonyom anyósommal mint anyummal és neki is voltak nagyon durva dolgai régen de igyekszem valahogy mégis kijönni vele mert mégiscsak párom anyukája és a gyerekem nagyanyja.
Csak ezért írtam Zsófynak hogy próbálja meg elviselni, viszont valóban határt kell szabnia Zsófynak már most nehogy rátelepedjen majd később anyósa!!!
Szóval jó is ha helyrerakja fiomanKépKépKép
De sajnos néha muszáj neki vele talizni a gyerek meg párja miatt......
Ez van sajnos, anyósok már pedig vannak és el kell viselni valahogy ha bolondokKép

Nálunk olyan is volt régen hogy nem voltunk itthon anyós meg jött és mivel nem voltsenki bemászott a kapun és kigyomlálta a kertet!!!!!!
Szerintem ez a legdurvább már mégis "megbocsátottam" neki.

Na ehhez mit szólnál Zsófy ha anyósod bemászna a zárt kapun és rendezkedne nálatok??????

És ez csak az egyik eset volt volt még több is de nincs kedvem itt megírni.
Mert nem akarom újra felhozni régi dolgait.

Mindenesetre észervette hogy nagyon nem tetszenek ezek a dolgai egy ideig nem is nagyon jött és most meg már összecsiszolódtunk valamennyireKép

Például szülés után nálunk volt 2 hétig is és szerintem jól elvoltunk pedig tartottam tőle.
Tényleg alig szólt bele a dolgokba meg látta mit szenvedek a tejcsi miatt és ő is csak 2 hónapig szoptatott szerintem tök beleéreszte magát a helyzetembe.

Na nem regélek tovább.... de egy biztos anyósok nem változnak már meg és mi is leszünk azok és nem biztos hogy mi mások leszünk hiába tervezzük el mert lehet hogy pl. mi sem fogjuk imádni gyerekünk választottját!!!!!!!

Ettől függetlenül van hogy én is falra mászom anyósomon de jobb a békességKép

Pl. állandóan hasra karta fektetni Lívit és múltkor ő vigyázott rá és bevallotta utána hogy próbálta hasra tenni de téynleg nem szereti mert sírtKép

GYÕZELEM!!!Kép

Szóval már ő is belát néha dolgokatKép

Na lelépek mert jár a pofámKépKépKépKép

Mea
mea

Na csak gyorsan, mert indulunk világot járni...bútorbolt, családi ebéd, vendégeskedés a mai program...holnap meg bútorvilág kiállításKépKép

Mea!

Ne légy elkenődve, pont a napokban irtam, hogy hihetetlen, hogy hogy változtatják a gyerekek a napirendjünket egyik napról a másikra..

Nekünk 3. napja Léna maga a földre szállt angyal, szinte egész nap szunyál...elnézelődik a kiságyában!!!!!!!! meg az autóshordozóban, a délután-esti 4-7 ig nyafi teljesen megszűnt...és 2 éjszaka óta 9-től /4 4 ig alszikKépKép
Ma isKépKépKép
Én meg negyed négykor adok neki anyatejet cumisüvegből....aztán reggelire cicit+lefejem az éjszakai termést....KépKépKép
Ma reggelire evett valamennyit és fejtem mellé 150KépKépKép et, ami a következő kajcsira tuti elég...és utána meg megint kap cicit...

Nemesek!
Olvsad föntebb!!! A végén még a te "programod" fog bejönni nekem a legjobbanKépKépKépKép

Dudukly!
AnyósKép Egyszerűen nem tudok mit mondani!
ENGEDD EL A FÜLED MELLETT, NE HALLD MEG AMIT MOND, MERT EZ MERÕ GONDOSZSÁG ÉS ROSSZINDULAT!!!!!

Kismama!
Nálunk Csömörön a védőnő és a dokinéni szervezik a babamasszázs csoportot, azt mondták most megtelt és elindult a csoport, de a következőnél szólnak és akkor már én is fogok járniKépKép
Nem hagynám ki sose, mert látom hogy Lénának nagyon tetszik a tornaKépKépKépKépnem olyan antitalentum lesz legalább mint az anyja "testnevelésből felmentve"KépKépKépKép, na jó nem, de kötelet mászni is kb 17 évesen tanultam meg a sokadik 1-es osztályzat utánKépKépKépKép

Na húzok...

Megann

Kép

Kép
megann

Lányok!

Olyan jó, hogy együttéreztek velünk, így sokkal könnyebb elviselni a bajokat is!

Lili jól aludt, azt mondja, nem fáj a feje. Bezzeg nekem! Én átvállaltam tőle!

Lili tényleg nagyon huncut, tűzrőlpattant lányka. A testvérféltékenység miatt undokoskodik, de azért elég nehéz elviselni. Olyanokat mond, amit felnőtt fejjel sem mernék mondani a szüleimnek soha.

Kuha!

Lili utálta a hasonfekvést, bébikorában SOHA nem maradt meg így, de ez nem okozott gondot a mozgásfejlődésében!

Ayse

ayse

Mea!

Az én anyósom is szinte ezt csinálta. Amikor nyaralni voltunk lemosta az ablakokat, meg kitakarított, amit úgy gondolta, hogy szükséges és elhívta a barátnőjét, hogy megmutassa neki a lakásunkat! Szerinte joga volt hozzá, mert ők vették a férjemnek!

Ayse

ayse

Mi csak gyakoroltuk amit a védőnénivel szokottKépKép
Sajnos piros lett már megint a szeme

Kép
csillam

Ayse!Kép

Hát nem semi akkor anyósod!!!!Kép
Jobbulást Nektek!Kép

Megann!Kép
De jó ennyi helyre mentek?
Babával?
Hogy csináljátok?
Nem sír közben????

De jó hogy van tejcsid!!!!
Látod megérte szenvedni egy kicsit érte.
Bárcsak nekem is lett volna....
De nekem egyre kevesebb.....Kép
Szinte már csak 40 ml-ket ha szopizik belőle....

Nem hiába mondják ha cumisüveg előbb utóbb elapad.....
Legalábbis nálam ez van.....Kép

Ez ellen már nem is tudok semmit tenni???????

Várom ötleteiteket, de szerintem már nem nagyon...
annyira kevéske....

Márcsak szinte azért szopiztatom mert jól esik.

Tegnap is kiborultam, tuti az idegesség is betesz nekem....
Sírtam páromnak hogy én akarom szopiztatni....
meg hogy nem tudom etetni a gyerekemet....
totál kiborultam, annyira szar volt.... anynira jó ha szopizik de nincs tejcsi.......
pedig olyan jó közel érezni magamhoz....
annyira rosszul indult minden: császár, no tejcsi, para, idegesség emiatt.
Totál kudarc......

Na most nektek is kifakadtam......

Mindjárt megint sírok úgy hogy inkább abbahagyom....

Pedig volt mikor már jobban voltam emiatt, de mostanában egyre rövidebb ideig szopizik, várja a cumisüvegetKép

Mea
mea

Csillám!Kép

Már fent is van a bébid a fotóalbumbaKép
Nagyon cuki szép babaKép

Mea
mea

MeaKép

KösziKép

Ne legyél elkeseredve tejcsi miatt!!
Amikor tudod ,hogy van akkor szopizzonKép
Nagyon jó anyukája vagy!!!!Nem ezen múlik...Kép

/ Nekem azt tanácsolták ,hogy legalább20 percig hagyjam cicin!/
Ezzel szemben Õ kb 9 percig szopik aztán vagy alszik rajta vagy Csak rángaja jobbra balraKép

Lehet ,hogy olyankor kevesebb van nekiKép
De még nem halt éhenKép Tápszert még sosem kapottKép
Most lesz hétfön 11 hetes! Mút héten mérték : 6150gr
csillam

Éjjel riasztott a légzésfigyelőnk.jól megijedtem...

nem tudom, téves volt-e, felkaptam Emit és horkantiott egy nagyot.
nem mázott el, középen feküdt és nem volt pólyában sem.

szerintetek kell szólni a gyerekorvosnak?
Vagy csak akkor, ha megismétlődik?

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Köszi Zsófi,
ezek receptre kaphatók?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!

Uxi

Feltétlenül szóljál a gyerekorvosnak szerintem. Méghozzá gyorsan. Nem akarlak megijeszteni, de nyilván nem normális ha beriaszt.

Remélem nincsen baj, de jobb félni mint megijedni!

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Szerintem ez tök köcsögség az orvosoktól, hogy:
anyuka panaszkodik ,hogy szerinte nincs elég tejcsi ,erre az orvos ahelyett ,hogy meggyőződne róla ,hogy tényleg úgy van -e ,rögtön felírja a tápszert.
Ezzel rontva mégjobban az eséjét a szopizásnakKép

Pedig ha nyomonkövetné pár napig ,hogy gyarapszik -e a baba a "kevés ,, tejcsivel, Lehet ,hogy kiderülne ,hogy nincs is semmi gond!!!

De az orvosoknak ,kényelmesebb megírni azt a Qrva papírt, mint tanáccsal ellátni az aggódó anyukátKépKépKép

Ez igen szomorúKépKépKép

Tőlem mindíg megkérdezi az orvos ,hogy ugye csak szoptatom a babát???
És most is mondta ,hogy legalább 6 -hós koráig ne is adjak neki mástKép

A súlyával is mindíg elégedettek! SőtKép

Pedig én is császáros votam!
Az elején (mikor még mértem) volt ,hogy csak 20-30 gr szopott! Mert annyi voltKép
De én nem mondtam az orvosnak ,hogy szerintem kevés a tej,.
Gondoltam ,majd mondja ,ha nem megfelelő a gyarapodása, és akkor szóbajöhet a tápszer.

A védőnőnek paráztam -e miatt , hogy :
Mi van ha egyszercsak kevés lesz neki a tej????

KinevetettKép
Azt mondta ,hogy az kizártKép
Amíg szopik elfogyni sosem fog a tejcsiKép

Ha meg nem gyarapszik megfelelően akkor majd visszatérünk a témáraKép
Addíg ne is gondoljak ilyesmireKép

Szerintem minden dokinak-védőnőnek így kellene hozzáállni a dologhoz.
De sajnos nem így vanKépKépKép

Csilla
csillam

Csilla!Kép

Hát igen ezzel rontottam el én is hogy rohantam a dokihoz.
Csak Lívi mindig sírt cici után az éhségtől mert közvetelnül ahogy levettem szegényt a cicikről...
És igen egyből írták a receptet, emlékszem sírva mentem be a váróba előre is engedtek mert féltem hogy éhezik a gyerekem....
De se próba szopi nem votl se a védőnöm nem nézte meg hogy szoptatok SEMMI.
Nagy nulla volt mindkettő a doki is mega védőnő is!!!!!!!!
Nem is járok ehez a dokihoz és a védőnőhöz sem.
Leszarom őket ezek után.
az volt a baj, hogy abszólut kezdő voltam és fingom nem volt hogy igenis cicire kellett volna csak tennem és akkor talán lett volna rendesen tejcsim.........
Na mindegy ez volt előre kell néznem.
Most már szerintem mindegy ebből már úgysem lesz csak szopi sohasem.......
Csak oylan jó érzés mikor cicizik és én nézem őt közben és olyan édes.....
Ahogy próbálkozik hogy onnan lakjon jól és még 2 hónap után is cumizik a cicinKépAnnyira cuki, aztán már csak rángatja kb. 5 perc után és semmi nem jön neki.
Majd egyszer elmondom neki mennyit szenvedtem emiattKép
Tudom hogy jó anyukája vagyok, nem is ez a gondom csak az érzés hogy milyen jó lenne neki is meg nekem is ha csak szopizhatna......
Meg általában nekem is minden sikerült eddig és ezzel akkora kudarcot vallottam.....
Pedig gyönyörű terhességem volt, imádtam az lenniKép
Csak aztán a csaszi meg ezek betettek rendesen......
Igazából szívesebben szenvedtem volna jól meg a babámért nemcsak kiveszik és 2 percre odatartják nekem szopi simi minden nélkül elviszik és 2 napig csak 5 percre látni.....Kép
Közben a vajúdok közt feküdni mert telt ház volt és nézni ahogy mennek szülni természetese módon párjaikkalKépKépKép

De párom annyira édes, ő volt vele először együtt 1/2 órára miközben engem varrtak.
És azóta is eteti, fürdeti, tisztába is teszi és kiáll mellettem mikor nehéz bömbölős napok vannak.
Pedig nem vagyok túl jó kedvű mindig, sőt...
De kiáll mellettem és ez olyan jó érzés.

Na megint kiírtam magamból.

Olyan mintha naplót írnékKép

Na lelépek megint egy kis időreKép

Amúgy köszi Csilla hogy írtad hogy jó anya vagyok!!!!!Kép
Olyan jól esettKép

JÓ, HOGY VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKép

Mea
mea

Sziasztok!

Kriszta!Kép

Ez a taliötlet nagyon jó! Mi is szívesen mennénk, de nehogymár te süssél, majd mindenki hoz valamit, aztán zabálunk!Kép Merrefelé laksz egyébként? Mikor lenne a tali?

Többieknek jó, mert már találkoztak egymással, de én még csak max. fotóról, meg innen ismerlek benneteket. Jó lenne már végre találkozni élőben is.

Zsóf

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hali,

Mea,
nem haragudtam meg!
Anyósom nem mászik át, van kulcsa...azt nem tudom, honnan...egyszer direkt nem nyitottam ki neki, mintha nem lennénk otthon, erre jött befelé...
...én meg mentem ki, hogy jaj, bocs, a wc-n ültem...

Prüntyi,
a Locoid Crelo az receptes, az eucerinek nem, annak olajfürdője, samponja, testápolója nagyon jó!
zsofy

Ayse:

Algopyrint vagy paracetemolt bevehetsz. Kép

Dudukly:

Részvétem anyósügyben. Lehet bennem azért nem megy fel a pumpa, mert a saját nagyanyámnál erőszakosabb ember nincs a földön (aki szerint a 6 hetes babát gyerekpszichológushoz kéne vinni, mert nem foglalja el magát...) és őt már megtanultam figyelmen kivül hagyni. Smile and nod. Kép Mosolyogj és bólints. Kép Ez jól bevált trükk.

Engem mondjuk általában nem zavar ha tanácsokat osztogatnak nekem (lehet hogy elbizonytalanit, de mérges lenni nem szoktam miatta). Engem nem zavart ha fogdosták a pocakomat terhesen, az se hogy állandóan kérdezték, fiú-e vagy lány, az se mikor már túlhordtam, hogy na mikor lesz meg. És közben láttam hogy más kismamát ilyesmi mennyire idegesitik ezek a kérdések. Szóval valahogy ezek engem hidegen hagytak, meg általában az ilyen belekotnyeleskedő jótanácsokat is el tudom legyinteni legrosszabb esetben azzal, hogy csak segiteni akar az illető. És akkor mosolygok és bólintok rá. ;)

Dudukly:

Azt azért még hozzátenném, hogy Pálma ugyanúgy nem tűnik az éhhalál szélén, mint Zsuzsa Kép Szép hurkás kis csajszik mindketten. Mondjuk nekem mikor nyűglődik a baba és gyakran van mellen, akkor olyan csipkelődő megjegyzéseket kell hallgatnom családom egyes tagjaitól, hogy talán azért nyűgi mert fáj a pocija mert túleszi magát... (Zsuzsa hála a jó égnek egyáltalán nem hasfájós.) De hát látom, mindenki jót akar, és akkor osztja az észt, amikor ő úgy látja, helyesen vagy tévesen, hogy valami probléma van. Mert mindenki szeretne segiteni, hasznos lenni, okosat mondani. Legalábbis én mindig ebből indulok ki, és akkor már nehéz haragudni a kotnyeleskedőkre.

Mea!

Hol van ez az album? Hol lehet megnézni? Én is rakhatok bele képet? Kép

Anyós sztoridon jót derültem, bár gondolom akkor abban a helyzetben te nem találtad viccesnek a dolgot. De igy leirva nagyon jó! Kép Bemászott hogy gyomláljon. Mint irtam, nagymamámnál erőszakosabb ember nincs a földön. Õ állatmániás, és meggyőződése hogy anyukám macskaluxus életmódban leledző cicái el vannak hanyagolva, úgyhogy pár évvel ezelőtt mikor még kicsit mobilisabb volt, fogta és átbuszozott hozzá, és mivel nem találta otthon, átmászott a keritésen hogy megetesse a macskákat. Kép Mi már csak röhögni tudunk rajta, mást nem is lehet, mint jól kipanaszkodni magad, azt megpróbálni meglátni a humort a helyzetben.

Mea:

Szerintem se tépelődj, az semmire nem jó. Babád boldog, egészséges, szépen fejlődik. Nem a tápszertől függ az hogy te milyen anyuka vagy. Kép Tedd mellre, ha jól esik nektek, és élvezd ezt a kontaktust és gyönyörködj a babádban. Kép

Ha meg akarod próbálni szaporitani a tejed, az valószinűleg 1-2 nap tuti sirással járna, mert nem ehhez szokott a baba. De ha nagyon el vagy határozva, akkor költözz vele az ágyba pár napra, rakd mellre mikor sir (lehet le se nagyon cuppanna róla) és hagyd szopizni ameddig ki nem köpi. Ez valószinű tényleg azt jelentené, hogy pár napig csak WC-re tudnál mellette menni, mert különben állandóan mellen lógna és szopizna. És sirna, mert nem értené, hogy ha eddig tele tudta magát tömni 10 perc alatt, most miért nem megy...

De ez szerintem olyan mint mikor én megpróbálom 3 óránként etetni Zsuzsát. Biztos át lehetne szoktatni, de nem ehhez szokott, nekem meg nincs szivem ezzel szivatni addig a pár napig se amig megszokná.

Szerintem te is gondold át, akarod-e ezzel szivatni... mert 1-2 napig tuti sirás, és utána is eltelne egy pár hétbe szerintem amig úgy beállna a tejmennyiséged, hogy vissza tudna állni a mostani étrendjére (gondolom most 3-4 óránként eszik...) Megér-e ennyit hogy csak anyatejes legyen?

De nehogy a fejedbe vedd, hogy ettől függ, milyen anyuka vagy!!! Ugyanolyan jó anyuka vagy, mintha csak szoptatnád, ugyanúgy a legjobbat akarod és próbálod nyújtani a babádnak. Szerintem itt mindenki jó anyuka, mindenki igyekszik a lehető legjobban csinálni a dolgot. Nem attól függ, mit eszik a gyerek, nem attól függ, milyen gyakran, és nem attól függ, hol alszik meg ilyenek. Ezeket mindenki úgy alakitja, ahogy az neki meg a babájának meg a családjának a legmegfelelőbb, de a szeretet nem ebben merül ki. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Felhivtam a dokinőt, kamillával kell kimosni a trutyit(ebből már nincs sok, csak dagadt a sszemecskéje) és utána 2 óránként 1-1 csepp neomicin szemcsepp, holnaptól meg napi 5-ször kell cseppenteni....
Hétfőn telefonáljak megint, kijön majd megnézni.....

Van közületek bárki akihez az elején mondjuk heti egyszer kiment a doki kérés/fizetés nélkül is???
Vagy ez irreális elvárás lenne???

Kép
hencsi

Hencsi,
ne kamillázd!!! A 31 éves férjemnek is azt mondta a szemész! (szóval nem csak kisbabáknak nem jó), hogy TILOS kamillázni!!! Sima forralt, lehűtött vízzel kell! Egy vattával egy húzás, utána új vatta. A mi gyerekdokinénink nem fogad el pénzt, és bármikor ki lehet hívni (mondjuk én eddig mindössze kétszer tettem a két év alatt).Kép

Kóbor
kóbor

Kobor!

Igen-igen, a kamillázást én is hanyagolni gondoltam, ezért is irtam h már kicsi váladék van csak, illetve gondolom a szemcseppben van olyan gyulladáscsökkentő hatóanyag, amivel ki tudom iktatni végképp kamillát...

Kép
hencsi

Roki!Kép

Ari vagy kösziKép
Az albumban már Zsuzsa bab ios fent vanKép
Remélem nem bajKép
Ha másik képet szeretnél feltenni vagy bárki más tegyétek fel ide nekem és cserélemKép

Az album neve: 2005.őszi babásoknál van.
Fent a babanet tetején van kiírva az album oda kattintsKép

Mea
mea

Roki!Kép
Egyébként pont Rád is szükségem vanKép
Egy pszichológursaKép néha úgy érzem komolyan.
Normális ez hogy ezen kiborulok????????
Néha elgondolkoztam már hogy túlságosan belelovagolom magam ezekbe a dolgokba.
És tök negatív vagyok ilyenkor......Kép

Mea
mea

Zsófy!Kép

Örülök, hogy nem haragudtál meg.
Nem akartam beledumálni, tudom milyen az ha okoskodnak mások.Bocsi ténylegKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?