A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zita: Én a mai napig használom. Persze már nem cipelem órákat benne, de sokszor előveszem. Ha jól kötöd meg, nem fáj a hátad. Most kezdem a hátamra szoktatást: mármint a hátamra kötözést. Egyelőre jókat röhögünk mindketten rajta.
Én neten rendeltem, Enikő adott meg egy címet hajdanában.

Enikő: Mindjárt írok privit.
kissvirag

Zita, ha csak kipróbálnád először szívesen kölcsönadom(juk) Kép.

Csibe még egyszer bocs! Legközelebb megnézem mit is ajánlok (bár ő tényleg erre esküszik még most is, de nem is magas a vérnyomása az tuti Kép).

Pankata köszi a mailt, elolvasom majd még egyszer, átgondolom, lassan döntök is, hogy mit csináljak. Kép A könyvet szerintem mi is megrendeljük, aranyosnak tűnik nagyon (csak a fénykép miatt gondolkodok rajta, hogy várjunk-e jövő évig, felismeri-e majd magát).

Enikő elfelejtettem: Tudom a csongrádin a turist a 2F iskolánál van. Angol ruhák vannak benne, tényleg jó, de babakocsival nehéz felmenni (nekem) a lépcsőn, ill. amikor ruha jön rengetegen vannak (Dorkát mindig össze akarták paszírozni, amiért harapok Kép).

Rika én ajándékba kaptam Micimackós babakönyvet, elég aranyos, szerintem elég gyér a választék, ha látok írok.

Üdv: Hajni
hajni_

Sziasztok!
Na végigkoslattam a hozzászólásokat. Csak most tudtam jönni, mert fél kettőtől idáig a szakdogámat alakítgattam. Kedden kell ugye leadni, de akkor viszem beköttetni is, még jó, hogy telefonban jófejnek tűnt a srác, de azért holnap bemegyek még a doki előtt szólni neki, hogy csak kedden megyek. Kép
Bea, nem reménykedem, nekem tök mindegy, hogy milyen nemű lesz, majd kiderül, hogy megmutatja-e magát. Kép
Rezsi: nálunk a panelban ugye elég magas a Szetáv számla, de egyszer anyuval megnéztük, hogy nem is a fűtés, hanem a meleg víz, ami sokba kerül. Hőmennyiségmérőnek itt nincs értelme, mivel egykörös a rendszer. Kép A szigetelés gány, de tervezzük, hogy új ablakokat veszünk jövőre, talán jobb lesz.
Villany: nem részletezem, de van két számítógép, három TV, két DVD-lejátszó, hűtő, fagyasztó, mosógép, meg a kisebbek, amit ritkán használunk (pl. hajszárító, akkumulátor töltő, stb.,ja és ott az elekromos sütő és a mikró).
Internet és vezetékes teló is van, előbbi havi 12e, utóbbi min. 6e/hó.
Víz: vagyunk öten, napi fürdés, nyáron van, amikor kétszer, legyen ennyi elég. Kép
A gáz átalánydíjas, biztosítás itt is van, és ugye a kocsi (ehhez kapcsolódóan a hiteltörlesztés kb. havi 40e, a casco 5,5e, a kötelező negyedévente 12e)
Na nem untatlak ezzel tovább benneteket...
Megyek pancsizni, és lassan elteszem magam holnapra.
Szép éjt mindenkinek.

Ági és
KépKép
exdeus

Hajni: A Plázában lévő Cosmos az felnőtt ruhabolt! Nem gyerek, vagy babaruhabolt...
Én úgy tudtam a Csongrádinál itt a Rókusi krt felőli részén van egy holland babaturi. Az F2-nél lévőről épp ma meséltek, hogy lépcsős..Kép Oda nem megyünk...Kép
Bár én csak akkor megyek turiba, ha valami kell! Csak úgy spontán, nem szoktam bemenni, mert nem bírom ki, hogy ne vegyek valamitKépKép Úgyhogy kb 1-1,5 havonta térek be, de akkor veszek jónéhány cuccot!Kép Itt nálunk velünk szemben is van egy kurvajó angol turi. Van 600-500-400-300-200 (attól függ milyen nap van) része és van 1500 ftos része is!! Állat cuccok vannakKép Én imádok turizni de csak akkor ha nem ömlesztett turi hanem vállfás, hogy jobban átlátható legyen Kép Ezért az 1500-ösbe szoktam menni általában!

Exi: ÚrJézus. Nem kommentálnám a számlalistátokat!!! BakkerKép!

Virág: VálaszoltamKép

Jóccaka
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hajni,
Igazad van a fényképpel kapcsolatban, még Mininek én is átgondolom Kép

Enikő,
Én akkor is megyek a turiba, ha éppen nem nagyon kell, mert kikapcsol, csak a "túrásra" koncentrálok Kép Én is ismerem azt a 600-1500-ös turcsit, tényleg nagyon szupi és az a legjobb benne, hogy a vállfás része is kilóra megy. Bár én sokszor rendelek a netről is rucikat a Srácoknak, eddig mind nagyon bejött. A legutóbb Pumpinak rendeltem egy anygol válogatottas melegítőt (teljesen odavan érte, nagy foci és Forma1 rajongó - megjegyzem, velem együttKép), a Mininek meg egy műirha kalapot, hát valami falat. ja és küldött hozzá a csajszi egy farmer előkét, ajándékba! Mindezt a netről úgy, hogy előre nem is kellett fizetnem, csak amikor megjött a csomi. Azért jó, hogy van még emberekben bizalom a másik iránt Kép
Sztem is jó a Boginak egy kis nagyszülői kényezetetés, meg ovi-mentesség. Ez nálunk is működik Ádikánál és mivel szüleim elég messze laknak, így egy hetet szokott náluk tölteni folyamatosan. irtóra élvezi ő is, meg a Nagyikáék is.

Üdv,
Kata
pankata

EnikőKép
Tök ciki, de még nem is találkoztam vele!Kép
Egyszer hívtam telefonon, miután megkaptam a tel.számát az ismerőstől, akkor megbeszéltük, hogy vállal, és hogy ő fel fog hívni engem, hogy találkozzunk, meg hogy megmutassa a szülőszobát!
Eddig még nem hívott...Kép
Köszi, a Botond név nekem is ősidők óta kedvencem!Kép
Lánynevek közül nekem pedig a BogiKép volt a kedvencem, de Apa leszavazta sajna.

A hordozó kendőn már én is gondolkoztam, de nem jutottam még döntésre, hogy kendő legyen, vagy kenguru!

Én nem is gondoltam, hogy a számítógép annyira sokat fogyaszt!!
Ez nálunk azért gáz, mert nálunk folyamatosan megy, még éjszakára sincs kikapcsolva, mert a páromnak elég sokat kell melóznia rajta. (Sajnos van, hogy éjszaka is)KépKép

Üdv,
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zita, ne aggódj, alapból nem fogyaszt olyan sokat! MÉg akkor sem, ha folyamatosan megy! Kép Csak hát ugye nálunk van benne mindenféle spéci ez-az, van vagy 70 cm magas a ház, és gyakorlatilag az egész belseje megvilágítható (kék ill. UV színnel), na ez, ami sokat megeszik és nálunk is van, hogy folyamatos az üzemideje. Szerintem....
Nekem szimpi a Kossuth L. sugárúti turi, még a turis része is (a másikban még nem is voltam), még a jó időben "bevásároltam" télre-kardigán, vastag szoknya, garbó-kb. 500 ft-ért, de lehet, hogy nem is volt annyi. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok.
Pankata, Ceniko:Március 15.-re vagyunk kiirva. A baba nemét remélhetőleg ma megtudjuk ha ő is ugy gondoljaKép
Remélem minden okés lesz ma a genetikai uh-n.
Azt hiszem lassan el is indulok. Szép napot mindenkinek.
Üdv: Timi
titti2

Jégvirág!

ide ért a szigorú nézésed, Kép fekszem is vissza az ágyba mindjárt. (mióta kijöttem a korházból a férjem nem ágyaz be, hogy csábítóbb legyen az ágy)

Klszuszi!

Már emlékszem! (hogy , Dénes lesz, a miénk is az lett volna, ha lenne kukija Kép ) De nincs és igy Zsófi lesz a kis kedves. Memóriámmal van ám problémám (napi 3x1 seduxen meghozza a hatását Kép

Szilde!

Szerintem Emőke csak a kilinikán rendel, mindig ott van bent éjjel nappal (jo sokat dolgozik és a jo kedve sohasem fogy el.)

Hajni!

köszi!

Titti2!

Kislány vagy kisfiú lett?
Nekem is a genetikán monmdták meg a nemét Kép
Õ lesz a nemzeti bébi Kép és mindig megünneplik a szülinapját az emberek nagy felvonulással és még suliba se kell menni az nap Kép

Sziasztok
Rika!

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok,itt vagyunk csak mindenki meg van fázva a családból és persze tuti hogy én is elkaptam!!!
ÚGy folyik az orom hogy csak na ,fáj a fejem úgyhogy tuti!!!
Apa rám parancsolt hogy ma nem léphetek ki a lakásból.......

Enikő anyagi téren is (mint oly sok mindenben) egyetértek veled!
A mi lakásunk is 55m2 és nekünk is durván 40000ft körül van a rezsi!
Jó szemét a távhőszolgáltató,és elég bosszantó hogy anyósómék a 120m2 házukra 40000ft fizetnek többet a fűtésre mint mi!!!!

Turizni én is nagyon szeretek járni!

Titti,biztos jó lesz az uh!!!

Zitus,szerintem fívd fel a szülésznőt,és mond hogy szeretnél talizni vele!
Szerintem neked is könnyebb ha nem 1 vad idegennel találkozol előszőr!!!
Nekem a szülésznőmet Barbinak hívják(szintén a klinikán) mi 3-4 taliztunk vele!
Jó volt mert előszőr bemutatkozott,és körbevezett a szülőszóbán,megmutatott mindent.
Szerintem jó tudni előre hogy hova kerülsz!!!

Exi,nekünk 16 hetesen mondták előszőr hogy kisfiú,de akkor mondta az orvos hogy nem tuti!
Bár mi az első pillanattól fiúnak érezzük!
Az apukája 9 hetes korától Barnusozza........
Bár meg kell hogy valjam az apukáján kívűl mindenki kislánynak várta!!!
De el nem cserélném semmi pénzért kislányra!!
Bár ha kibújik akor lesz biztos!!!

Rika,Zsuzsi, akkor szigorúan feküdjetek!!!
Mondjuk én ezt könnyen mondom!!!

Puszancs:Bibi 38!!
Mostmár nagyon be vagyok .............

Kép
bibi226

Alapban nem fogyaszt sokat egy készenléti mód akár tv, akár szg, de nálunk a sok kicsi nagyon összeadódott.

Enikö! Nem tudom hol lehet venni, férjem vette. Pár ezer ft, 4-5e lehet. Be kell dugni a konektorba és arra kötöd rá a fogyasztókat. Tud számolni pillanatnyi áramfelvételt, lehet összesitettett mérni (én havonta nullázom le), elvileg tud árat is számolni de sose olvastam el hogyan kell arra is beprogramozni, persze mindezt csak azokra amik rá vannak kötve, sajna nem az egész lakást méri. Mi csak 1et vettünk, de mindig használjuk http://www.duewi.de/media/pdf/05370Bed.pdf
ill. a www.duewi.hu-n van katalógusuk is

Hát a házat csak remélem jövö öszre készen lesz, sok függ attól a hitelt hogyan folyositják, kp.-nk nincs csak a lakás ára amit eladtunk

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csibe! hanyadik Clostis ciklus volt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Rika: Jó pihit neked is! Szerintem Déneske és Zsófi nem bánják, hogy sokat fekszünk! Kép

Enikő: Pontosan hol van az a nagyon jó angol turi? Én nem nagyon mehetek, de majd a barátnőimet elküldöm túrni!

Bea: Már nem aggódok, de remélem Déneske is tudja, hogy még megfordulhat... A férjem pedig nagyon díjazta a szigorú nézést! Kép

Megyek vissza az ágyba, a párom lassan megjön a bevásárlásból és ki fogok kapni!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Zitus, épp a napokban gondoltam rád, mi lehet veled! A Simon Katalint én ismerem, középkorú hölgy, a fősulin tanít, mellette szülésznősködik is. Kedves!

Titti! Üdv.! Benedeket a Nyirati Ildikónál szültem, meg voltam vele elégedve. Kedves, ha kell, határozott, nem avatkozik bele a szülésbe mindenáron.

Karmen, nálunk már kimérték a házat, csak a kőműves még nem ér rá. Talán egy hét múlva hozzáfognak az alapozáshoz.

Zsuzsi, Rika, kitartás!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Gerika, Karmen: Drukkolok a házhoz és picit irígykedem is Kép De csak egészségesen Kép

Karmen: Orsi miket mond már?

Klzsuzsi: Déneske okosabb mint gondolnád Kép
Olyan aranyos egy aggódó apuka jelölt, nem? Kép

Exi, Bibi: Ja, nekem mindenki azt mondta fiunk lesz. (csak a dokik nem látták fiúnak soha Kép) A hasam is "fiús" volt.
De mi éreztük, hogy kiscsaj Kép A férjem nagyon korán el is könyvelte, hogy ő el lesz nyomva a nők által a családban Kép
Nekünk teljesen mindegy volt, hogy milyen nemű lesz. Én csak mindig azt mondtam, hogy mindegy, de szeretnék egyszer egy kislányt mindenképp. Kép Lehet, hogy egy kislány kedvéért szültem volna 6 gyereket Kép (na jó, annyit nem)
Egyébként úgy érzem ha lesz Grétinek tesója, ő is kislány lesz. Kép De nem fogjuk mi se a kórházban hagyni ha mégsem Kép
De én nem is tudom elképzelni magam fiús anyukának....na mindegy....jól elfecsegtem erről itt magammal....

Zitus: Mi kölcsön kaptunk kengurút. Hordozókendőnk nincs. Nem tudom megmondani miért, de nekem valamiért nem jön be a hordozókendő. Pedig tudom hogy tök jó, meg minden, de nem tudom elképzelni magam vele, a férjemet meg pláne. És mi ha mind3an megyünk valahová és kengurúban visszük Grétit (ami nagyon ritka) akkor a párom viszi. De nagyon keveset használjuk a kengurút. Szerencsére Gréti jól elvan a babakocsiban is.
Mindig rájövök, milyen mázlink van ezzel a lánnyal Kép

Képzeljétek, most hason alszik. Ilyen még nem volt.
Háton aludt, fölébredt, elkezdett nyűgösködni, megfordítottam, hátha büfiznie kell, hason hatalmasakat tud büfizni Kép erre körbenézett, letette a fejét és aludt tovább Kép
Ez azért is érdekes most nekem mert tényleg soha nem teszi le a fejét ha hason van, olyankor nézelődni kell Kép

No eldugulok.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Titti: Majd írd meg mi újság Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

ErikaKép

Ez jó hír!!Kép Köszi!Kép
Azt hiszem, a héten felhívom, mert így a 35. hetet taposva már kezdek picit izgulni!Kép
Aranyos vagy ,hogy eszedbe jutottam!Kép Pedig már jó rég jártam erre, nem gondoltam, hogy valaki még emlékszik rám!KépKép

BeaKép

Én is abban bízom, hogy Botim jól meg lesz a babakocsiban is! Csak tartalékba szeretnék kengurut vagy kendőt!
De lehet, hogy kengurut kapunk kölcsön, akkor pedig már mg is oldódott a dolog!Kép
Gréti nagyon édes lehet!Kép

Üdv!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!
Zituska: Ha fogadni szeretnél szülésznőt akkor nagyongyorsan cselekedj, mert a szülésznőknek le kell adniuk a listát a kismama 30. terhességi hetéig, a klinika igazgatója felé a "privát" szüléseikről. Asszem egy hónapban max 3 lehet nekik! Úgyhogy ha vele szeretnél szülni akkor keresd fel minél előbb. És igaza van Bibinek, tényleg nagyszerű ha előtte legalább 1x körbevezet a szülőszobán, hogy ne legyen annyira idegen és azért nem lenne hátrány megismerkedni vele...szvsz!!
Én is emlékszem ám RádKép

Bea: Én is imádom amikor Viola hason alszik olyan édes, tudod ő picinek bukós volt, ezért háton kellett altatnom, de mostmár egyre többet alszik hason, annyira éééédesKép

Zsuzsi: A Kossuth Lajos Sgt-on van, ott ahol a Puskás utca torkollik a Kossuth lajos stg-ba, csak a másik oldalon. A Károlyi kollégium oldalán... Oda is lépcső vezet sajna.... Nem is tudom hogy kaphattak engedélyt a megnyitáshoz ha nincs akadálymentesítve.....???????Kép

Karmen: Köszi az infókat majd megkukkolom, ma megyek az Obiba megnézem van-e!

Bibi: hogy vagytok?
E

ceniko
Szeged

Titti: Még neked szerettem volna írni, csak lemaradt, bocsKép
Szóval én nagyon szerettem volna, ha Bogim a nemzeti ünnepünköt születik meg, csak sajna 10 napot késett! Én március 17-re voltam vele kiírva, reménykedtem, hogy 2 nappal előbb jön. Hát nem jött összeKép Na nem baj, hátha NekedKép!!+++++++++++
Várjuk a beszámolót az UH-ról!! Most félidős vagy? mekkora a pocak?

ceniko
Szeged

Titti, neked hogyhogy most lesz genetikai UH??? Nekem a 12. héten (azaz pontosan jövő hét szerdán) kell mennem. Kép
Ma voltam terhestanácsadáson-megvan az első pecsétem. A doki nagyon normális, először azt mondta, hogy csókolom, erre közöltem vele, hogy ha más nem, legalább felém maradjunk a tegezésben, szerintem max. annyi idős mint a férjem! Legközelebb dec. 1-jén kell mennem. Most kaptam papírt vér és vizeletvizsgálatra, hepatitis szűrésre, és vércsoport meghatározásra, AFP-s papírt csak legközelebb kapok.
A doki mondta, hogy ha meglesz az AFP eredmény, akkor majd ott is megnézhetem a bébit UH-n. Kép MOst hepi vagyok, de már nagyon várom a jövő hetet is, hogy lássam, hogy jól van-e.

Ági és
KépKép
exdeus

Timi,
csatlakoznék a kíváncsiskodókhozKép Voltál már 3D-s UH-n, vagy terveziket? Tényleg, nevekben gondolkodtatok már?

Exi,
sztem neked most nem a "nagy" genetikai UH lesz, hanem a nucha szűrés (nyaki redő vizsgálata), aminek az eredménye valóban a "durvább" genetikai rendellenességekre utalhat, de az igazi genetikai az 20. hét körül van és a klinikán csinálják (úgy tudom, de én még Nyíregyházán voltam genetikán Minivel is)

Bea, Enikő,
Én meg nem is tudom, milyen egy háton alvó baba Kép Mind a két Srác hasonalvó (Ádika csak volt, Dávid persze most is az). Mini tegnap, pont a 4. szülihónapos napján megtalálta a hüvelykujját (eddig legalább két ujja a szájában volt) és el is pilledt úgy hanyatt fekve, kb. 10 percre,ott álltam felette, tündéri volt Kép

Sziasztok,
Kata
pankata

Lányok "beszigorítottam". Nem adtam oda a cicim, hanem olvastam neki, majd amikor elkezdett nagyon sírni énekeltem (lehet, hogy a hangom miatt, de ez se jött be). 45 perc után feladta és elaludt HASON!, ami nálunk nagyon furi. Kicsit ki vagyok, ennyi sírás nálunk nem igen szokott lenni, de én voltam az erősebb, és sírás nélkül aludt el, felfogta (remélem) mi a szitu. Kép Egy szörnyeteg vagyok, de 3 napja nem voltunk sétálni a fáradtság miatt (már ő is nagyon fáradt), és semmit nem eszik a kis nyűgös. Remélem nem kínzom halálra a fogzás miatt, adtam neki kúpott előtte (eddig mindig én voltam a legjobb fájdalomcsillapítója, kicsit magára hagytam Kép)... Szorítsatok légyszi!
Ha este felkel, és kérné a szopit akkor se adjak neki, csak símogassam stb.?
Mit kapok majd ha megnő és pszichológusnál analizálják, hogy milyen kegyetlen volt az anyja vele. Kép

Hajni
hajni_

Enikö! remélem kapsz, lehet a Média is árulja? Villamossági szakboltban a legnagyobb rá az esély szerintem. Ahol biztos van a férjem szerint, a Huszár u-ban a Kábelboltban, de ök is csak megrendelésre tartanak

Bea! Orsi mindent mond. Már több mondókát is majdnem teljesen tud kivülröl.

Én sokat hordtam Orsit kenguruban, mert nekem felnött koromban derült ki csipöprobléma, és neki nem akartam hogy legyen, azt ajánlották minél többet tegyem bele. Amugy is kényelmesebb volt ugy tömegközlekedni v. orvoshoz, hivatalba menni ha nem kellett babakocsit vinni. Ha csak sétáltunk akkor persze babakocsiban feküdt

Hajni! nem vagy szörnyeteg!! Döntsd el mit akarsz! Ha azt hogy éjjel ne szopizzon akkor tartsál ki. A lényeg hogy pár napig következetesnek kell lenned.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert rohanok!

Timi!
Én is márc.15-én születtem!Kép

Karmen!
A 2. clostys ciklusom volt!
Hétfőn reggel 8-ra mennem kell éhgyomorra átjárhatóságira. Azt mondta, most ne szedjem a clostyt.

Bibi!
Hajrá, drukkolok!Kép

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő,képzeld a
pici ma rám hozta a szívbajt,1/2 10 fele keltünk fel,és 11 óráig meg sem mozdult!
Én már mindent próbáltam énekeétem neki,beszéltem hozzá,elmentem fürdeni(szereti hallani mikor folyik a víz),már rázogattam a hasam,de még mindig semmi!
Aztán ugye mondanom se kell bőgve hívtam a Barbit,az orvost(ő nem vette fel mert műtőbe volt),meg a férjem!
Utána hívtam taxit és rehontam be a klinikára CTG-re,ott nagyon rendi volt a Bothaiser dr. pont lentvolt a portán elkezdett vígasztalni hogy biztos nincs semmi baj,meg intézett helyett a CTG!
Megvárta hogy a csajszi rámkapcsolja a gépet és mikor meghallotta a pici szívhangját,elköszönt!!!
Nekem ez olyan jól esett,nagyon rendi volt,pedig senkije nem vagyk neki!
Aztán mondanom se kell ,végig mozgott......
Nekem meg csak folytak a könnyeim,akkora kő esett le a szívemről!!!
Szegény férjem otthagyta a munkát és rohant be a klinikára,mikor megtudta hogy minden OK,könnybe lábadt a szeme!!
Mostmár 1 kicsit szégyellem magam,hogy így be paráztam!!
MIt gondolhadtak rólam ,hogy csapzott fejjel,bőgve rohanok a klinikára!!!!

A CTG-nél a méhösszehúzódásoknál már volt 60 is!
Az jó???
Na szerdán megint mennem kell CTG-re!
Szóval így jártunk!!!

Hajni,én szoritók neked!!!

Kép
bibi226

EnikőKép

Amikor telcsin beszéltünk, akkor megdumáltuk, hogy elvállal! Akkor mondta, hogy majd hív, hogy mikor menjek be hozzá a klinikára! Csak ennek már 1 hónapja.Kép
Szóval mindenképp rácsörgök...

BibiKép

Elhiszem, hogy nagyon megijedtél! Én is megijedtem volna!!
Az a lényeg, hogy minden OK!KépKép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Kata, köszi a felvilágosítást!!!! Kép HIába én ehhez hülye vagyok, az tény, hogy nucha szűrésre megyek, de nem tudtam, hogy van második genetikai UH is. (én a szőke nő)
Bibi, én is megijednék, de amint látod, minden rendben. Az én férjem is hasonlóan működik: ha alszik (és jót), akkor tőle aztán rárobbanthatják a házat... Kép Biztos a gyerkőc is így volt vele, csak nem tudta, hogy ezzel rádhozza a szívbajt.

Ági és
KépKép
exdeus

Csibe! Remélem gyorsan tulleszel rajta és nem fog fájni!! Szoritok majd!

Bibi! jol tetted, inkább menj be feleslegesen mint baj legyen!

Enikö! Kaptál fogyasztásmérőt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
köszi a gratulákat!
ma hazajöttünk. Vivi jól van, szunyál. szerencsére tudok szioptatni, bár keveset eszik.
besárgult és fény alatt volt, kihozták 3óránként, aludt állandóan, utána pótlást kapott, én fejtem. ez így ment végig. még jó h. tudtam fejni, itthon szopizunk bár nem eszik sokat, nem baj majd adom neki üvegből is.
ja, nem merem megfürdetni, ti hogy csináltátok?
de még megfogni se nagyonKép

a szülés röviden.:
csüt. hajnali fél 4kor kezdődtek a 2-3 perces fájások, nekiálltam vasalni, felébredt a férjem közben letusolt, felöltözött szépen lassan, én is.
gondolkoztam h. induljunk-e, mert ugye 5percesekkel kell bemenni, nekem meg olyan nem volt.Kép (még jó h. elnidultunk)
símán bírtam a fájásokat, csak meg kellett állni közben és nem tudtam beszélni.
fél 6kor indultunk.
háromnegyed után értünk be kb.
kérdezte az ügyeletes h. mizujs, én meg mondtam h. jöttem szülni, de nem biztos.Kép
megvizsgáltak, méhszáj 6-7 cmre nyitva, felvették az adatokat, a fájások közben csak mutogattam, fél 7kor irány a szülőszoba,mondták h. másszak fel az ágyra, én meg csak álldogáltam, h. fájászünetben, de nagyon sürgettek, h. nem biztos h. lesz olyan.
fél 7kor ért be a dokim, 6kor szóltak neki.
és 7.05kor megszületett Vivi. kis stoppolás háromnegyedkor kész voltam.
nem volt rossz, bár a kitolásnál kiabáltam kicsit, de nem azért mert fájt, nem fájt, de a tolási inger az valami hihetetlen volt.

megyek és pakolok, régen voltam itthon.
mikor értesítettétek a gyerekdokit? én nem érem el. remélem holnap sikerülni fog.

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Zozo: Még egyszer gratulálok! Nem semmi szülésed volt! Irígyellek érte nagyon Kép
Képet mikor látunk a lánykádról???? Kép
Első 2 napban nem mi fürdettük a Grétit, hanem egy ismerős, akinek van egy 2 éves gyereke, aztán 3. nap már a férjem fürdette, óvatosan pici vízzel. Én meg tudom számolni 1 kezemen, hogy hányszor fürdettem.
Doktor néninek nem szóltunk, tudta, hogy szültem, mert ők kapnak valami értesítést valahonnan, nemtom de ő tudta, hogy megvan a baba. Ill. a védőnő tudta.
Ne aggódj, az elején nekem negyed óra volt mire a fején lévő sapkát megigazítottam, hozzá érni is alig mertem, belejössz hamarabb mint most gondolnád! Nyugi! Kép

Karmen: Aztaaaaaaaaaa.....nagyon ügyes Orsika!!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Zozo!
Gratula a babához. Sok boldogságot és türelmet hozzá.Képet tegyél fel róla ha van.A szülés nekem is hasonló volt. Én is kiabáltam a végén, mert ugy éreztem muszáj. Nem fájt, csak tényleg nagyon erősek voltak az ingerek.
Bibi!
Látod, ne félj! Lehet, hogy neked is ilyen gyorsan meglesz.
Hajni!
Ha megvan a hordozókendő beszerzési helye, érdekelne. Bár találtam a Kismamában egy internetcimet.Képzeld a Kismama azt irja van Szegeden alvásambulancia vagy valami ilyesmi. Pontosan Alvásdiagnosztikai és Terápiás Centrum. Vasas Szent Péter utca 1-3. Vagyis valahol a rendelőben van. Hát nem tudom milyen lehet.
Zita
zita_29

Sziasztok.
Most értem haza. Most már végre tudom hogy KISLÁNYUNKKép lesz. És már nagyon huncutka. Időre mentünk és egy órát ott kellett várnunk. Visszakapta a doktorbácsi mert a kis huncut nekiállt produkálni magát hogy minél nehezebben tudja lemérniKép Anyja lánya. Viszont rossz is történt velem ma. A dokinénim nem tudja vállalni a szüléstKép Viszont ajánlott egy másikat: Vince Emőkét. Hát őróla még semmit nem hallottam. Esetleg ti hallottatok rola?
Timi
Ja, majdnem elfelejtettem.

Bibi226: Te nem dolgoztál véletlenül az Interfructban?
titti2

Titti: Gratula a kislányhoz Kép Hogy fogják hívni?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Jégvirág.
Dorina lesz. Már ha addig nem gondoljuk meg magunkat.A férjemet azzal riogatom hogy ugyis az lesz a neve ami nekem eszembe jut akkor.Ha ez pl. a Gizi leszKép akkor sorryKép
titti2

Bibi,
Jozsóval nekem is volt, hgoy 2 napig nem éreztem a mozgást, elmentem a körzetis nőgyógyászhoz, és amint elkezdett uhozni, elkezdett hullámozni a hasam. Tök égő volt.

Zozo,
még egyszer garatulálok, szupergyors szülésed volt.
A cumival azért vigyázz, nehogy ne fogadja el a cicit később.

A gyerekdokit én szülés után hívtam fel és akkor beszéltem meg vele, hogy mikor jön ki, az első nap ki is jött, de úgy tudom nem is neked kell értesíteni, hanem hivatalból, a klinikáról jelentik le neki.

Az első fürdetésnél nekünk mákunk volt, mert a klinikai védőnővel akkor még egy lépcsőházban laktunk és lejött mindent megmutatni.
Vendég

Titti! Gratula a kislányhoz!

Zozo! Gratulálok még egyszer. Nekünk aznap kellett szolnunk a doktornéninek amikor hazajöttünk, minket de. engedtek ki. A védönöt nem értem el, igy fürdetni a tesom jött el, amugy a védönö akart. Sajna a korházat hiába hivta mert aznap reggel azt mondták neki hogy csak másnap megyünk hazaKép Hamar megszokod hogy megfogd, nekem is furcsa volt nagyon! Már el is szoktam töleKép

Hát ha valaki, akkor mi nagyon fiút akartunk, de már annyira boldogok vagyunk, hogy ö van velünk és nagyon büszkék vagyunk ám rá!
Ezt hallgassátok meg, igaz már régebben is meséltem hogy ez a kedvenc játéka mostKép de végre rögzitettem, nekem is kell emlékbeKép
http://web.axelero.hu/amina512/orsi_szamol.wav

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Titti,
üdv itt és gratulálok a kislányhoz! Kép
Vendég

Sziasztok!

Titti: Gratulálok picilányhoz!!Kép Én Vincze Emőkénél szültem mindkettőtKép ImádomKép

Zozo: Mondtam én, hogy lányod lesz és gyors hüvelyi szülésedKép Gratulálok hozzá. Ne félj megfogni azt a babát, olyan szép nagy, képzeld Viola fele ekkora volt...gondolhatod...és mégis megfogtamKép Nem olyan törékenyek ők, mint Te hiszed!! Kitartás!!!!!!

Karmen: Elmentem az Obiba polcot nézni, és elfelejtettem megkérdezni a mérőkütyüt. Bakker szita az agyam!!!

KlZsuzsi,Rika,Bibi: Nagyon örülök, hogy ilyen szép régi magyar neveket választottatok a babáitoknak! Boldog vagyok, hogy ezek a gyönyörűséges nevek újra "divatba" jönnekKépKép

Zita: Már én is láttam az alvásakármi feliratot a Vasasba, csak nem tudom gyerekeknek is van, vagy csak felnőtteknek!

Bakker lányok Viola egész éjjel ordított, nappal is tiszta nyügi, és most is üvölt. Bealszik, felsír és üvölt, aztán visszaalszik, majd megint felsír és ordííííít....áhhh kész vagyok. Annyira sajnálomKép Már adtam neki Nurofent, de semmi 6ásKép

puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Karmen,
meghallgattam Kép Kép Matekzseni lesz Orsika!
Vendég

Sziasztok!

Bibi!
Jól tetted, hogy bementél, de látod, nincs semmi, és nem is lesz!Kép

Zozo!
Mégegyszer gratulálok Nektek!Ügyesek voltatok!Kép

Hajni!
Mivel nem kell szednem a clostyt, úgy gondoltam kipróbálom a fagyöngy teát, iszom napi egy csészét.Már be is áztattam holnap reggelre.

Karmen!
Remélem nem lesz rossz, és jó lenne, ha mindent rendben látna!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!
mégegyszer köszi.
DAncsi!
dejó lehetett a védőnő a fürdetésnél.ma nem fürdünk az biztos, holnapra meg erőt gyűjtök.

anyatejet síma zacsiban nem lehet lefagyasztani?
csak speckóban? mert most ilyenem nincs itthon, leghamarabb holnap lesz, csak kettő pici cumisüveg amit a mellszívóhoz kaptam, de az egyik már tele, nem akarom kiönteni.

Enikő!
tudsz valamit, félelmetesKép mindent megmondasz.

Zozo
Vendég

Zozo: Azért nem mindent! Szerdát mondtam és csütörtökön szültélKép Meg a lottó számokat se bakker!Kép Pedig azt nagyon szeretnémKép
Egyébként banya vagyokKép"....vasorrú bába, fekete ruhába, seprűnyélen lovagolok el a banyabálba!!!!....KépKépKép"
E

ceniko
Szeged

Csajok OFF leszek nem tudjátok véletlenül hol lehet Szegeden álló galléros öltönyt kapni, (reális áron)???

Meg melyik szegedi óvodákban van sószoba???

KöszikeKép
E

ceniko
Szeged

Úgy tudom Újszegeden az Asztmás oviban,talán Vedres utca.
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Titti! Üdv köztünk, és grat a kislányhoz! Az én nagylányom aug.20-án született, minden szülinapra kap ám tűzijátékot.Kép

Zozo! Igazán ügyesek voltatok Vivivel! Nálunk nagyon sokáig Apa fürdette Lottit. A gyerekorvosnak nem mi szóltunk, a klinika értesíti a védőnődet a baba születéséről, ő szól neki. Lottival ahogy hazaértünk, már jött is a védőnő a receptekkel, és nemsokkal utána a doki.
Az anyatejet szvsz lefagyaszthatod pici műanyag kávéspoharakban is. Feltétlen írd rá a dátumot.

Enikő! A kolleganőm kislánya a Cső utcai oviba jár, ott is van sószoba. Miért kérdezed?

Bibi! Elhiszem, hogy megijedtél, de a lényeg, hogy Barnus jól van és nemsoká taliztok.Kép

Ma kiszámoltam, és december 2 -án dolgozom utoljára!!!Kép Na persze, hogy a lehető legjobban járjak, leszek táppénzen és szabin is!

Lottiszáj (reggel oviba menet):
"Anya, ha nyár lesz, belemehetek a gyerekvízbe a strandon?"
"Persze"
"De a kistesóm nem jöhet majd be, mert még nem tud járni, majd kintmarad apával a parton"
Egyszer biztos megzabálom.Kép

Melinda
28+5

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozo,
steril zacsiban, edényben kell fagyasztani.

Bébiételes üveg,ha tudsz esetleg kérni valakitől, nekem sajna elfogytak, odaadtam egy barátnőmnek, és már nem bébiételezünk.

Vagy lehet kapni horror pénzért AVENT, Medela zacsikat, DMben, patikában. De szvsz az is jó, ha veszel sima eldobható poharat és hidegsterilizálóval sterilizálod ki.

Arra azért figyelj, hogy 100 ml-nél egy adagban többet ne fagyassz le, mert valszeg csak kis mennyiségeket fogsz majd elhasználni belőlük.
Vendég

Ha nincs más, fagyaszd le cumásüvegben, holnap meg veszel speckó zacsit hozzá.
Vendég

Ja, és figyelj a tágulásra, sosem szabad teli tölteni, mert fagyasztott állapotban nagyobb a térfogata.
Vendég

Sziasztok!

Karmen köszi, döntöttem, remélem kitartok!

Enikő csak nem egyszerre bújik nektek is a fogatok? Próbáltad a kúpot? Dentax ecsetelőt esetleg? (Ha tényleg a fog az ok, remélem az, akkor túl lesztek rajta hamarosan!)

Csibe már jobban izgulok, mint te!!! Remélem jó lesz! Kép

Zozo csak nyugi, határozottan és nem lesz semmi baj! Nálunk a férjemnek kellett bevinni a zárójelentésem a dokinak, de az még falun volt (a védőnőd biztos tudja)... A tejet én is kávéspohárba fagyasztottam.

Zita holnap megkerestetem a párommal és elküldöm a számot!

Hajni
hajni_

Zozo,
Gratula a Nagylányhoz. Nálunk Dávid a mai napig úgy kajcsizik, hogy csak addig cicizik, amíg ömlik belőle és a többit cumisüvegből kapja. nem szokott le a ciciről, imádja, de ahhoz, hogy gyorsan jóllakjon, kell a cumósüveg (ő ilyen kis mohóKép)
Ha megírod a címed priviben, akkor tudok küldeni steril zacsit, én jó sokat beszereztem és kimaradt (most már nem tudok lefagyasztani, nincs annyi). Sztem 50 és 100 ml-set is tegyél el, a 100 ml-seket én "koktélnak" használom (friss anyatejjel keverve, mert önmagában a fagyasztottat nem kéri a Fiatalúr), az 50-esek meg jók a főzelékbe.
Nálunk Apa fürdet, de amikor úgy jött ki, h dolgozott, én is megcsináltam. Nekem nagyon jó volt egy ilyen műanyag kádbetét (olyan ülő-fekvő testhelyzetben van benne a baba), mert nem csúszik ki belőle és tartja a fejét is.
Ja a címem: posanekata@pro.hu

Hajni,
Tényleg fontos a következetesség, Dorkának is, mert biztonságot jelent. A pszichológus meg nem fog leszidni KépKépKép Kitartás, hosszú távon biztos jót teszel a Csajszinak!

Enikő,
Severben - esetleg?

Timi,
Én is csak jót hallottam az Emőkéről, bár nem nála szültem, de több bartátnőm is nagyon dicsérte. Gratulálok a kislányhoz!

Exi,
A másodiknál már rutinból megy az összes vizsgálat, Neked is, nem csak a dokinak! KépKépKép

Kata
pankata

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?