Sziasztok!
Íme a folytatás:
Komplikációmentes szülés esetén az anya közvetlenül a szülés után megkapja a gyermekét 15 percre. Az újszülöttet a szülõszobán az anya a mellére teheti, a kísérõ személyek megkaphatják. Császármetszés esetén az anya azonnal megkaphatja és megszoptathatja a gyermekét. A kíérõ személyek kézbe vehetik az újszülöttet. Az újszülött az anyatejen kívül nem kap semmit. A látogatás folyamatos, a társalgóban történhet. A hozzátartozók kézbe vehetik a gyermeket. Kompl.mentes szülés esetén kb. 4, császárnál 6 nap múlva lehet hazamenni.
Az osztály fõorvosa büszke: a felújított szülõszobára, a mellette lévõ mûtõre, a Bababarát címre, a 24 órás Roomint-in rendszerre.
Min változtatna: a kórtermek komfortfokán.
Két éven belüli változtatási szándék: egy- ill. kétágyas kórtermek, vizesblokkal.
És íme, amit az anyák mondtak a kórházról:
Az anyák fele kért fájdalomcsillapítást. Többségüket leborotválták és beöntést is kaptak. A szülések felét gyorsították meg, vagy indították meg infúzióval, burokrepesztéssel, vagy a méhszáj ujjal való tágításával
(((( Az asszonyok fele beleegyezett a szülés indításába, gyorsításába. Vajúdás alatt volt, aki nem sétálhatott, nem ihatott. Az anyák mindegyike szülõágyon szült. Fele háton, fele félig ülve. A szülési pózt fõleg a személyzet határozta meg. Az anyák nagy többségénél végeztek gátmetszést, ezt az anyák 1/4-ével nem beszélték meg. Klenül a szülést követõen az anyák általában megkapták gyermeküket. Az anyák a szülõszobán szinte kivétel nélkül szoptathattak. A gyermekeket a szülést követõ ellátás után az anyák többsége rögtön, kisebb része átl. 5 óra múlva kapta meg. Az újszülöttek fele kapott az anyatejen kívül mást (lefejt tejet, v. tápszert) ill. teát vagy cukros vizet. Az anyák többségét kielégítõen tájékoztatták a babák állapotáról.
Ennyi volt ebben a könyvben errõl a kórházról.
Panka!
Ne haragudj, rosszul emlékeztem. Hotelszárny a vasgyáriban van, de hogy ki és hogyan veheti igénybe, arról nem ír a könyv.
Neked ki az orvosod? Korábban én is egy nõhöz jártam, de aztán váltottam. Elég sok rosszat hallottam róla.
Puszi, remélem a hormonokkal minden okés!!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Dodus