A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ildi!Kép

szerintem nagyon jól jártál a játszószőnyeggel ennyiért, mert nagyon szépKép
Én is szoktam babaszobán vásárolgatni.
elég sok mindenünk van onnan és tök jókKép
Ol. Megann által irigyeltKépKépKép fésülködőasztal, rattan hintaszék, párásító, babakocsi anyumékhoz, játékok, pelenkázó tatyi ....
Eddig egyszer sem csalódtam semmiben.
Volt olyan is ami teljesen vadiúj voltKép
És legtöbbször jó minőségű márkás cuccokat árulnak baromi olcsónKép

Ezért tettem fel a bundazsákokat isKép

Mea
mea

Most éppen egy NANIA babhordozó + vázat készülök venni onnan ami szintén vadiúj és fele annyi mint boltban lenneKép
És tök praktikus, mert nagyon pici a a váza és könnyű és a hordozó is , tehát kocsiba ideális és utána ha bemegy valahová az ember.
Nem kell cipelni a hordozót, mert szerintem nagyon nehéz, legalábbis a miénkKép

Mea
mea

Megyek ki a teraszra a bébimért mert nagyon bealudt 2 ótaKépKépKép
Persze nappal alszik éjjel meg nem akar.
Nektek jól alszanak ma a babáitok???

Nekünk Lívi mindig hanyatt van születése óta de szép kerek a buksija, mondjuk a haja kikopott kör alakban hátulKép

Mea
mea

Zsó, nem kaptamKép De még jöhet. Csak nem nyúlták le. Azért kimegyek megnézem a postaládát, hátha van benne értesítő, csak nem vettem észre. Nem szoktam nézni, mert nekem csak te küldesz valamitKép
Hát csak egy csekk van amit be kell fizetniKép Kár volt kimenniKép

Kép
Kép
hari

Zsófy, és már az elején is ebben az ülő pózban tetted bele a kendőbe Lillát? Vagy csak én látom ülőnek?Kép És mi volt a csomiban? Tudod milyen kiváncsi vagyok. Ilyenkor érdemes keresni a postán, vagy naív vagyok? De lehet hogy a párod nem adta fel. Vagy csak az enyém olyan?Kép

Kép
Kép
hari

Zsófy, ekkora barmot mint én!!!!!!
Megkaptam a csomagot! Csak olyan vak vagyok, mint egy ház. Nálunk úgy látszik a postás már nem csönget be egyáltalán ha csomagot hoz, csak benyúl a kapunk és leteszi ahova tudja. Páromat nem hagyta nyugton a dolog, kiment és ő találta meg.
Nagyon nagyon szépen köszönjük!!! Annyira aranyos vagy! Miért laktok ilyen messze?!
Ráadásul pont olyanokat küldtél, amilyenre szükségünk van. Én olyan meleg cuccokat vettem, hogy állandóan beleizzad szegény Lili, mert nálunk 20 helyett általában 24 fok van. Szóval nem is küldhettél volna jobbat. Már egy ideje kibírtam sírás nélkül, de most megint megríkattálKép

Ráadásul úgy néz ki talán még ma kihozzák a kendőt is, mert visszaírtak, hogy meddig hozhatják, és mondtam, hogy bármeddig, csak hozzákKép Remélem beválik!

Most kicsit elaludt, és felvittem a kiságyába. Kiváncsi vagyok meddig bírja.

Megint jó a kedvem, főleg hogy PAKKOT kaptam Zsófytól!!!! Majd lefotózom Lilit bennük és felteszem.

Köszönjük még egyszer!

Kép
Kép
hari

Helló!

Na most csak témaszerűen, mert nincs túl sok időm!

Megvolt a 2 hós szuri, egész jól bírta, kb 1 perc sirdogálás volt, utána is sírt, de akkor már az öltözés miattKépKép

Aztán elmentem anyukámhoz, vigyázott Lénára egy órát, én addig bevásároltam zoknikbólKépKépKép
Mire hazajöttem 200 ml- t tudtam fejniKépKépKépKép
Nem is tudom mitől, talán mert ANYUKÁM nál voltam????
Reggel 8 kor fejtem és most du. 4 kor.

Dokinéni is kérdezte hogy csak szopik???
Mondom:Ja erős túlzássalKépKépKép
Én fejek, ő meg megeszi cumisüvegből...gyakorlatilag most tényleg ezt csináljuk....KépKép
LUXUSBABA!!KépKépKépKép
Hát nem hiába, ha egyszer ilyen anyukája vanKépKép
Nem tudom meddig mehet ez így, de igyekszem minél tovább fenntartani a tejet ígyKép
Szerintetek hülyeség???
Én nem tudom abbahagyni a fejést, mikor tudom hogy így legalább van tej LénánakKépKép
És csak úgy eszik rendes adagot, ha cumisüvegből kapja, ciciből csak annyit eszik hogy épp ne legyen éhes 40-60 gramm...
Jó hülye rendszer mi???

Kismama!
Ma Léna nekem is meghagyogatott 30 grammokat, ami azt jelenti hogy olyan 80 grammokat eszik a megszokott 110 helyett!De már nem frusztrál...KépKép

Dori!
Szegénykém!El se tudom képzelni, hogy én mit csinálnék, ha nem fogadná el Léna a cumisüveget...
Lelkiismeretfurid meg ne legyen...van hogy nálunk is egy órát tipródik Léna, amikor már nem tudunk vele mit csinálni....
De szerencsére nálunk ez csak és kizárólag du-este van 4 től, és ez se mindig...
Most pl alszik...bár lehet hogy az oltástól ilyen alélt....KépKépKép

Ki is kérdezte , hogy mindig sírva ébred e a babánk??
Nálunk is van ilyen de nem mindig.....valamikor szuszogás és karatézás a jel, hogy fönt vanKépKépKép
Ezt nagyon imádom....
Ma reggel pl mintha beszélgetett volna a zöld hattyúval a zenélő fogókájánKépKépKép

Olyan édi volt, mondtam is embernek, nem hiába, intelligens gyerek(akárcsak az anyja) a zöld színt választja...KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mea!
Igen megnéztem a zsákokat, most épp tanakodok magamban hogy vegyem e meg mégis a 13000-ft- os újat, max eltesszük tesónak isKépKépKép...
Én olyan hülye vagyok, mindent az utolsó percre hagyok...holnap berobban a tél...fogadjunk hogy hanyatthomlok fogok rohanni megvenni az újat...KépKépKép

Sajnálom a tejcsit, azért fel ne add!
Nekem Falina a mintaképem aki 10 ml jével gyűtögette az esti adagot a babájánakKépKép
Vajon mi lehet velük???

Játszószőnyeg!
Az Auchanban van egy játszószőnyeg+ tornázó valam 5000ft! A minőségét nem tudom, mert elkapott a harci gáz amikor megláttam, ugyanis azelőtt pár nappal vettem csak a tornázót ugyanennyiértKépKép, szőnyeg nélkül...
Mondjuk azóta is tojik a tornázóra, a szőnyeggel meg nem sokat érek, hiszen nemigen marad el vízszintesben, csak ha alszik..KépKép

Na hirtelen ennyi, aztán még írok!

Hurrá, egy nyamvadt varjú sem tanyázott ma reggel a fánKépKépvagy csak nem láttam, akkora köd voltKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mea
pont ez az,hogy mindig sírva ébredKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Anina!

Ez a fejelalvásos dolog engem is foglalkoztat..
Anyukám szólt hogy figyeljek rá...
Egy kicsit nekünk is el van aludva, de nem hiszem hogy ez akkora gáz lenne...
Tesómnak is el volt, anyu mondta, de mára már tök "emberfeje" lett!Sőt nagyon helyes és szép!
Szerintem ez még változik...

Azért a védőnéni nekünk is azt mondta, hogy rakjak színes játékokat a másik oldalra....

Hmmmmmmm könnyű azt mondani...mégha érdekelné bármi is...rakhatok én akár csillogó gyémántot is, arra is tojikKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Játékok-kontra árak téma!

Barátnőm mesélte, hogy ő mindig vesz valami csip-csüpp hülyeséget a Rossmannban az egy éves keresztfiának.., ott mindig vannak olcsóságok..
És a rengeteg drága dolog közül pl mindig egy ott vásárolt néhányszáz forintos szivcsrákocskát(fürdőjáték) túr ki a gyerek magának a kupacból miközben átgázol a drágákon...
Konklúzió: a gyerekek tényleg nem az ár alapján választják ki a kedvenc játékotKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Az én tapasztalatom a környezetben lévő gyerekek alapján, hogy egy idő után (kb. fél év) egyáltalán nem érdekli őket a játék, inkább a távirányító, a mobiltelefon, de csak az igazi!, és hasonló felnőtt dolgok, amiket nem győznek a szülők dugdosni. De amúgy szerintem az a lényeg, hogy a szülő olyan játékot vegyen, amiről azt gondolja, hogy jó a gyereknek. És mindenki olyat vesz, amilyet tud. Valószinűleg ha megtehetem majd, akkor én is új és drága játékokat fogok venni Lilinek még akkor is, ha tudom, hogy a kicsit használt is ugyan olyan jó lehet, de a gyerekért mindent, még ha hülyeség akkor is. Vannak ilyenek is, és van aki más logikával veszi a dolgokat, mindkettő jó szerintem, a lényeg, hogy anyuka is és gyerek is elégedett legyen!

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok!

Anina!

Mit jelent egész pontosan ez a "fejelalvásos dolog"? Mert én is egy csomót gondolkodom rajta, Gergő ugyanis csak oldalt alszik. Hason utál aludni, háton meg nem merem éjjel lefektetni.
Van valami jele ennek?

Mea!
Lívi tündéri kislány! Ilyen simán elüldögél egyedül? Nekem Gergő rögtön dől oldalra, akármennyire is kitámasztom. Ez az apukán való elvalvás nálunk is nagyon megy. Úgy imádom őket ilyenkor.
Hát hallod, Te baromi szuperul nézel ki. Nem is látszik rajtad, hogy 2 hónapja szültél. Szeretnék legalább fele ennyire jól kinézni.
Nemhogy eleve legalább + 10 kg súlyfelesleg volt rajtam terhesség előtt, még így is maradt rajtam szülés után kb. 7 kg.
Vagyis legalább 17 kg-og kéne leadni. Szép álom.

Látom, írod a hordozókendőt. Van róla képed? És mennyiért gondoltad, hogy eladod?
Bár az az igazság, hogy a férjem kitérne a hitéből, ha még azt is megvenném. A kenguru is csak itt van, de nem használjuk.

Kuha

Kép
kuha

Benianyu,Mea Livikéje pont egy ilyenen van lefotózva,picit nézz vissza,jó szines kép!
a nevét annak az izének nemtudom...játszószőnyeg?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szerintem ez a gyerekért mindent nem ettől függ.
Hogy a legjobbat kellene neki megvenni.
Mi sem állunk rosszul anyagilag de mégis veszek neki nem márkásat is meg olcsóbbat is.
Szerintem később nem biztos, hogy jó mindig a legjobbat megvenni nekik mert könnyen el lesznek kényeztetve és később nem biztos, hogy az olyan jó......
Ez a baj, hoyg a mai világban a gyerekeket már kiskorukban elhalmozzák a legdrágább szuper csiri vili cucokkal.
Néha én is megveszek egy két drágább dolgot de amin tudok azon meg spórolok.
Teljesen felesleges vagyonokat költeni ruhájukra mikor 1 hónap és kinövik vagy játékokra amiket hamar megunnak.
Szerintem legalábbis.

Mea
mea

Megann,
hurrá, királykirály!Nagyon sok a 200 mili!!!tök jó!!!
Van ez a love nest fejalátét pl. www.kekpanda.hu -n is, ha Léna szeret hanyat lenni vgy aludni, akkor segÍthet!
de szerintem is sokáig alakul, meg egy ideje Lilla néz a másik oldalra is, mert mindÍg oda ülök le mellé, meg arról jön a fény, sikerült megszoktatni, de sokáig nem volt hajlandó, én is hiába trükköztem akkor még ő is tojt a játékára.

Hari!!!
jajdejó!!!mégis odaért a csomi!!! az egyik cicásKép mert te szereted a cicákat,és hát gondoltam Lili isKép
nagyon örülök, hogy tudjátok használni!!!
a kendőzéshez nagyon drukkolok, hogy Lilinek is bejöjjön a kendő!!!tényleg nagy segÍtség az a "rongy"Kép nekem! ma is elaltattam vele délután, meg sokszor, ha van egy jó film és Lilla nyavajog akor a TV-s szobában altatom, halkan nézem a filmet, Lilla meg elégedetten és főleg csendben durmol vagy kukkol a kendőbenKép
Lilla szétszadizta a cicimet ezzel az állandó cummogással...és csak abban van tej, ezért továbbra is azt nyúzza...biztos megint király éjszakám lesz...
Hari,én 5 hetes korától ebben az ülős pózban hordom Lillát.nem gáz nekik, csak szorosra kösd a kendőt szóval jól húzd meg!akkor nem fáj a hátad vele és a babát mindenhol támasztja a kendő,Így eloszlatja a terhelést a gerincéről.
pussz,

Lilla szerintem Így szentségel, hogy "aqua-aqua" mert mindÍg mondja, ha pl. kiejti a cicit a szájából, vagy ha nem sikerül bekapnia az ujjátKép hehe, annyira cuki és azt is csinálja, hogy óriásit vigyorog és közben közli, hogy heeeeeKép meg kell zabálni.

Jucc,
biztos a nagyfiad is szeretetből harapott, mert mikor nagyon édes Lilla én is legszÍvesebben felfalnámKép
zsofy

Na, nekünk fél 9 és 9 közt hozzák a kendőtKép Tök rendesek, egész délután velem leveleztek, mire lerendeztük hogy milyen legyen és még ma itt legyenKép
Nekem ma volt először, hogy elkezdtem sajnálni, hogy már sose lesz ilyen kicsi. Tök fura, eddig tényleg alig vártam, hogy holnap legyen, jövő hét legyen, stb. Ma meg szoptattam és nézett azokkal a gyönyörű nagy szemeivel és arra gondoltam, hogy nemsokára már baromira nem velem fog foglalkozni. Vagy legalább is nem így, nem ilyen odaadóan fog imádni. Na most sírva is fakadtam. Tiszta gyagya vagyok. Persze majd éjjel mikor sír, akkor megint biztos türelmetlen leszek, de most már tuti nem annyira mint eddig. Ezt a pillanatot nagyon az emlékezetembe véstem, és tudatosan nem engedem hogy ideges legyek többet. Szegény kis poronty, most már annyi mindent másként csinálnék, ha újra kezdhetném. De ugye már nem lehet, úgyhogy már csak a jövőre illetve a jelenre koncentrálok, hogy minden úgy legyen, ahogy neki jó. Eddig inkább csak magamat sajnáltamKép Na mindegy, nem ostorozom magam.

Kép
Kép
hari

Pl. van a Brendon katalófusban olyan etetőszék ami zenél meg elringat.
Jó, hogy nem már fel is neveli a gyereket.Csak nehogy a szülő ringassa el a gyermekét meg énekeljen neki valamit...
Szörnyű szerintem, hogy már idáig jutunk....Kép:

(bocsánat ha valakinek ilyenje van vagy lesz de szerintem borzalom!!!Kép )

Mea
mea

Sziasztok!

Napközben én sem tudtam jönni, nekem is eltűnt a topicunk Kép

Hari Kép De örülök, hogy jól alakul a szopi, és nem kell tápozni két napja! Kép Ez így van, a tej folyamatosan termelődik, nem fogy az ki! Lili mindig talál benne valamit, és ha sokszor teszed mellre, egyre többet fog találni Kép És a cicid is hamar megedződik! És a kendőnek is örülök, szurkolok, hogy megszeressétek, és mobilis legyél tőle!!!

SMS-t váltottam ma Pennával, szóltam neki, hogy tali van alakulóban. Õ is szívesen jönne, neki is inkább a délelőtt lenne jó, kérdezte, hogy a nagyobb kölök jöhet-e? Ezt én is kérdezhetném. Amúgy jól vannak, szerinte idén nem lesz költözés Kép Most is kertesben vannak valahol a Pólus közelében, gyerekek élvezik a kertet. És mindenkit üdvözöl, hiányzunk neki Kép

Szóval jó lenne felpörgetni a tali-témát, hogy össze is jöjjön! Kit érdekel+ mikor jó a jövő héten, bár az eddigi visszajelzésekből úgy látom, a délelőttre szavaztak a legtöbben.

Benianyu Kép Nem semmi Dani fejlődése! Gratulálok!

Nekünk tragikus volt az éjszakánk, már a sírás kerülgetett, kezdtem kiborulni. Sőt, már az este is. Apjukat két napja nem látták a gyerekek, hajnalban megy el, éjjel jön. Persze ez csak Balázst viseli meg egyelőre. Nem volt egyszerű a két gyerekkel a két este, ráadásul tegnap Gergőnél nem stimmelt valami, hiába csináltunk mindent a szokott menetrend szerint, nem tudott elaludni. Úgy kellett Balázst elaltatnom, hogy ő is ott nyűglődött a kezemben. Végül 3/411-kor dőlt ki, semmit nem tudtam csinálni este. Ezután éjfél körül jött meg a párom, beszélgettünk egy csomót, de már hulla voltam. Mire lefeküdtem, kezdődött a műsor: a két kölök felváltva ébredt, Gergő csak enni, vele nem is volt gond, de Balázs tiszta dili volt, mindig hisztizett valamiért. Valamikor fél négy körül vette észre az apját is, na ettől teljesen fölébredt, neki is nyafogott egy kört, hogy "holnap együnk együtt, mint hétvégén, és nézzük együtt a mesét". Végül átköltöztem Gergővel Balázs ágyába, nem volt türelmem hozzá tovább Kép Sajnálom szegényt, mert nagyon odavan az apjáért, és mindig nagyon várja, hogy jöjjön már haza, úgy látszik, ez most megviselte. Most aztán olyan vagyok, mint a mosott rongy, nagyon jó lenne ma korán feküdni...

Ma szerencsére időben jött Ember,úgyhogy Balázs szempontjából helyére kerültek a dolgok, és talán az én estém is egyszerűbb lesz. Megyek is vacsit csinálni.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Zsófy, bocs hogy ennyit kérdezősködök, de felkészülten akarom várni a kendőtKép Mikor kiveszed belőle Lillát, akkor ki is kell kötözni a kendőt, vagy azt egyszer megkötöd és utána már csak felveszed? Lehet hogy hülye kérdés, de egyenlőre nagyon nem tudom elképzelni milyen. Ha itt lesz, bizto egyértelműek lesznek a dolgok, de inkább kérdezekKép

Én is néha úgy leharapnám Lili lábujjait. Tényleg, valaki kérdezte hogy hogy lehet a lábukról levágni a körmöt. Na ma én is megnéztem, hát megnézni már már sikerült, de levágni szinte lehetetlen feladatnak tűnik. Pedig a nagylábujján, ami persze iciri-piciri, már elég hosszú a köröm. Ti hogy csináljátok?

Kép
Kép
hari

Most értünk haza, nem volt időm még visszaolvasni. Fürdetés mindjárt, csak 1 szóra jövök, aztán majd még később.

Vettünk ma hordozókendőt! 4900,-Ft-ért. Nekem origaminak tűnik egyenlőre, de majd felpróbálom. Kép

Dóri
Vendég

Azt hiszem én is mennék talizni, főleg ha ebben a kendőben el tudom vinni Lilit. Jucc, te hogy vitted ki a babót benne? Mit adtál rá? Ha mennék, akkor nem mehetnénk együtt?

Kép
Kép
hari

Ja, amúgy ma sajna adtam tápot Lilinek. Igaz csak 75 ml-t, de hiába tettem cicire, csak sírt, azt gondoltam nincs benne semmi. A tápot megette, aztán kiderült, hogy bekakilt. Erre nem gondoltam, mert ma már volt egy, és ugye mostanában csak egyet szokott belepakolni a pelusba. Utána simán evett a ciciből is, csak úgy látszik kakisan csak üvegből iszikKép
Na mindegy, ettől még nem estem kétségbe, bár nagyon rossz volt hogy megint tápot kellett neki adni, mikor már azt hittem, hogy elég csak a cici. Remélem holnap előbb nézem meg a pelust, csak utána megyek tápért.

Kép
Kép
hari

Kuha!Kép

Köszi a dicséretet, de ari vagyKépJólesettKép

Lívi nem dől el de nem szoktam így ültetni csak a fotó kedvéért tettem így leKép
Tudom, hogy nem jó a gerincecskéjének még.

Õ szinte egész nap csak vizszintesen fekszik.
Vagy babakocsi vagy kiságy vagy járókaKép

Mea
mea

Hari Kép Persze, mehetünk együtt! Tegnap szerintem alulöltöztettem Gergőt, mert ugyanúgy öltöztettem, mint a babakocsiba szoktam, csak ott még be is van takarva. Azt hittem, jobban rá tudom húzni a kabátomat. Volt rajta: melegebb fajta body+plüss rugi+vastag zokni+pulcsi+termo kezeslábas+sapka. Azt gondoltam, én is melegítem majd, és ráadásul megsül majd a buszon. Lehet, hogy egy takaró jó lett volna, azt levehetem könnyen, ha meleg van.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Na, most...on...én nem azt Ítam, hogy feltétlenül szar ami olcsóbb, csak annyit Írtam, hogy attól én még nem buktam, hogy a Lilla játszószőnyege drágább volt.Mea,azért mert nem guberálok folyton a neten-megpróbáltam, de túl sok időt igényel...inkább kiadok pár ezerrel többet, de legyen több időm másra-attól még nem vagyok szar ember.de nagyon nincsen kedvem veled vitázni,meg egyáltalán beszélgetni se nagyon, mi semmilyen téren nem hasonlÍtunk, jobb, ha egymástól függetlenül beszélgetünk itt a béke kedvéért.
offffff...
zsofy

Sziasztok,
Régen nem jártam itt, illetve jártam sokat errefelé, csak nem mutatkoztam. Olyan sokat irok, hogy mire elolvasom, nincs időm irni. Pedig sok hasznos tanácsot loptam tőletek titokban.
Julcsika nagyon jó baba, néha már aggódom is, nincs-e valami baja. Bár miért lenne, kedves, mosolygós, élénk, kiváncsian nézelődik és sokat rúgkapál, csak éppen jól van egyedül is. Na sirni azért tud, de meg lehet vigasztalni ringatással és cumival. Jó lenne cumi nélkül, de nem megy.
Szerintem a babáknak tényleg mindegy, milyen játékaik vannak. A legszebb dolog, amit láthatnak, a szüleik mosolygós arca. És szerintem sok pénzből és kevésből is lehet boldogan élni, úgy, hogy a babának, meg mindenkinek jó legyen, és ez a fontos. Márpedig úgy tűnik, itt mindenki sokat foglalkozik a babával, akár sok pénze van, akár kevéS, TEHÁT EZEKNEK A BABÁKNAK JÓ!
Mi alig vettünk valamit, mindent megkaptunk használtan vagy újan barátoktól. Néha veszek egy-egy darabot, mert nekem jól esik, de Julcsikának mindegy.
Neki most, este pl. az a fontos, hogy végigsimizzem a kis testét a masszázzsal, aztán lubickoljon a jó meleg vizben, és egy jót szopizzon. Na ez utóbbi kettő között van az öltözés, az kimaradhatna, mert olyankor kiereszti a hangját. Nem baj, majd ha nagylány lesz, megszereti ezt is!
KépKép
Kép
tzsuzsa

csak gyorsan átfutottam a mai termést, mindjárt fürdünk.

köszönöm a reagálásokat, nálunk a következő van:
este 10-11-től hajnali 3-ig tényleg ordít, nem az van, hogy ha felveszem és riszálom akkor csendben marad. SEHOGYAN SEM MARAD CSENDBEN! sétálás, éneklés, hasfájós tartás, már mindenfélét kifejlesztettem, de semmi eredményKép BORZASZTÓAN SZENVEDKép! infacol lófüttyKép már azt mondom a grépfrútlé isKép
nappal alszik úgy, ahogy nektek éjszaka alszanak a babák. annyi az előrelépés, hogy hajnali fél4-től (kajesz után) változóan 5-7-8-ig alszik, már ez is jó. de ma hajnalban háromnegyed5-kor ébredtem arra, hogy Eszti mindenfelé lóg a kezemből, mindketten elaludtunk szopi közben, csak olyan lelkiismeretfurcsim van, mert egyszerűen nem bírok már ébren maradniKép már énekelni sem bírok, csak dünnyögök rekedtesenKép

ma voltan nőgyógyinál, azt mondta ok vagyok. azt mondta az ő fiúknál a pantenol vált be, azt itatott a gyerekkel, majd utána járok.

csináljuk a 3óránkénti evést (azért nem másodpercre pontosan), ebből az lett, hogy a mai nap csak keltegettem szegénykémet egész nap, mert annyira jól alszik nappal. de még csinálom, hátha pár nap alatt lesz haszna...
Karácsonyra lesz 3 hónapos, asszem nálunk csak ez alesz a megváltás
na felébresztem a családot (apa is bealudt), ilyenkor utál, hogy miért nem fürödhetünk egy órával későbbKép
na azért nem vagyok olyan rosszkedvű, pl örülök, hogy a Megannék szomszéd telkén nem voltak ma varjakKép

KépKép
KépKép
and

Zsófy!Kép

Hát az bizti, hogy nem hasonlítunk ebben a pénz-vásárlás témában, szerencsére!!!!!
Nem kéne megsértődnöd mindenen egyből!!!
mindenkinek van véleménye és én ezt írtam meg, ennyi.
Akkor most nekem nincs idő másra a net miatt, mert azon vásárolok, hát több jut így mintha ejárnék boltba értük!!!!KépKépKép

amúgy meg 120m2 házat tartok rendben + kertet és + gyerekkel törődöm, szerintem remekül beosztom ehhez az időt és még vásárolni is tudok a neten.

Na ezt képzeld elKépKépKép

Mea
mea

Nem is értem min húztad fel magad már megint amikor Te írtad azt(olvasd vissza esetleg miket írkálsz), hogy nem vennéd már meg anyi pénzért én meg csak írtam hogy ezért nem érdemes sok pénzt kidobni!!!!!!!!!!

A többi már nem is rólad szólt amiket írtam.

Szerintem Te mindent az égvilágon magadra veszel amit írok!!!!!!

Na mindegy hagyjuk ezt az egészet mert szerintem nem érdekel itt senkit................

De a véleményemet meg fogom írni és én ezt így is gondolom amiket írtam és ezt általánosan írtam.

Mea
mea

Zsó, tényleg nem érdemes ezen vitázni, mindenki úgy csinálja, ahogy jól esik neki.
Szerintem Mea sem rossz szándékkal mondta, amit mondott, de ti "haraptok" egymás szavaira néhaKép
A legrosszabb úgyis az, amit én csinálok, hogy veszek egy csomó sz@rt, amire aztán baromira nincs is szükség. Na az kidobott pénz, akár olcsó, akár drága. De már nem érdekel, mert ha ezen is filóznék, akkor egész nap csak enném magam. Annyi olyat vettem már, amire nem volt/lesz szükség. Némelyik dolgot csak azért használom néha, hogy a párom ne kapjon idegbajt, mikor elküldöm újabb cuccokértKép
Aztán van olyan is, amit sokáig nem használtam, és most éreztem rá az előnyeire. Ilyen pl. a szopis párna. Megvettem, egyszer-kétszer használtam, de nem vált be. Aztán ide-oda pakolgattam, és most 2 napja megint azzal szoptatok, csak máshol és itt pont jól bevált. Vettem fotelt is, amit azóta kb. 4x használtam. De majd fogom, ha már Lili megtanult gyorsan szopizni, és utána elalszik. De így az ágyban szoptatom éjszaka. És még sorolhatnám mennyi mindent összevásároltam még szülés előtt, amiről azt gondoltam, hogy majd kell, aztán kell a fenének. Mellbimbóápoló krémből is van egy pár jó drága darab, most meg már baromira nem használom. Stb. De ez így működik, nem baj.
Főleg a ruhákkal fáztam rá, eleve egy csomó nem is volt rajta, mert már az elején kicsi volt. Aztán van egy csomó, ami jó lenne rá, de annyira nem praktikus, hogy nem is adom rá.

Zsuzsa, Julcsika nagyon szép lány! És hogy tetszik neki a fürdés! Nagyon édes!!

Zsó, te a talira sem tudsz jönni? Olyan jó lenne!
Mármint ha tudnál.

Jucc, akkor majd igyekszem még ennél jobban is felöltöztetni. Te babakocsival jössz?

Kép
Kép
hari

Tzsuzsa!!!Kép

Nagyon édes JulcsiKépKépKép
Nagyon szép baba és ő is szép nagy hajúKépKépKép

Mea
mea

Tzsuzsa!Kép

Felteszem egyiket az albumba a képekbőlOk?

Mea
mea

Sziasztok!

Ma is csavarogtunk. Kép Délelőtt a barátnőmnél voltunk Danival, neki egy négy hónapos kisfia van. Együtt sétáltunk, aztán egyszerre ciciztek. Csináltunk képeket a két fiúról, majd felteszem, nagyon aranyosak voltak.

Délután jött az Anyu, együtt mentünk Beniért az oviba és onnan elmentünk vásárolni a Decathlonba és az Auchanba. Dani olyan jó fiú volt! A hordozóját tettük a babakocsi vázára és olyan jól elvolt. Néha szunyókált, néha fent volt, de egy hangja nem volt és pont kajaidőre értünk haza.

Majd teszek fel képeket, ma letöltöttem, de most vacsora és fürdés, csak idelógtam egy kicsit.

Zsófy,
Megnéztem Rokica linkjét. Köszi. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu, te nem félsz, hogy elkap Dani valami bacit az emberek között? Olyan pici még. Vagy én vagyok túl aggodalmas? Csak mert úgy mennék már én is vásárolni, csak féltem nagyon.

Kép
Kép
hari

Benianyu!Kép

Várjuk a képeketKép

Mea
mea

Lányok, ti mit csináltok, ha alszik a babó fürdés időben? Csak nem fogom felébreszteni. De akkor meg nem lesz fürdés. Mert azt sem akarom, hogy össze-vissza legyen. Melyik a jobb, ha ilyenkor kimarad, vagy ha tök más időben fürdik? Mert felébreszteni semmiképp sem szeretném, akkor nyügi és úgysem élvezi a fürdést, pedig végül is csak az a lényege egyenlőre.

Kép
Kép
hari

Na megyek, mert kikészült a hátam, lefekszem még egy picit amíg Lili kel.
Jók legyetek, mindenkinek szép éjszakát, holnap megnézem mit csináltatok még itt esteKép

Zsófy, Lilla pocijára nagy cuppanósat küldök a rucikért, amit Lilinek küldöttKép Holnap teszek fel képet.

Kép
Kép
hari

Hari!

Eleinte mi később fürdettük olyankor de kis is lehet esetleg hagyni egy napot szerintem.
De ne ébreszd fel, legalábbis mi nem ébresztettük.
Úgyis beáll majd a rend és akkor kialakul a fürcsi isKép

Mea
mea

Hari!

Én bizony "kegyetlenül" felébresztemKép 8-1/4 9 kor fürdés vanKép
Sokszor volt már hogy az alvó Lénácskát tettem a pelenkázóra....Kép, és kezdtem vetkőztetni, közben simiztem, puszilgattam, bocsánatot kértem, és elmagyaráztam neki hogy a fürcsi fontos dolog, és hogy mindjárt jön a jó finom meleg vizcske...Kép(Én olyan 40-42 fokosban fürdetem, mivel mire kész vagyunk mindig kihűlik 37 re....

Nincs sírás miattaKép, azt hiszem megértette, hogy egy kislánynak adni kell magáraKép, és finom illatosnak kell lennieKép
Talán akkor a legdrágábbak, amikor kis ázott verébként fekszenek a vízbenKépKépKépKép

Ha te elmagyarázod a kislányodnak ugyanígy, talán megértiKép...mondjuk nekünk kerek 1 hónap kellett hogy ne fakadjuk sírva amint víz éri a testünket...de mostmár ok minden....

And!
Kedves vagyKép
Remélem tényleg nem fognak itt tanyát verni...
Emlékszem gyerekkoromban, hogy reggelente a külvárosból csak úgy özönlöttek be tömegestől kaját keresni....
Akkor még csíptem őket...

De aki kedveli ezeket a fekete halálmadarakat, az jelezze, és összegyűjtök egy rajnyit belőlük és szívesen átirányítom őket a ti házatok tájára...KépKépKépKép

Szegénykém....én nem is tudom, már rég kimúltam volna, hogyha nekem is éjszakai műszakoznom kellett volna..rettegek is, hogy majd ha jön a testvérke, akkor majd ő más lesz..

Léna kezdettől fogva tudja, hogy a nappal aznappal, az éjszaka meg éjszaka...(bár ő nappal is rengeteget alszikKép

Na nálunk megy a du-esti bömbi...már volt kézben, kenguruban, ringattam, hurcoltam, próbéltunk cicit semmiKépKép.
Mondjuk szerencsére csak 6 kor kezdteKép, nem 4 kor...Kép, most meg már lassan itt a fürcsitime..., úgyhogy jó lesz ha véget ér a nap...
Megint fáj a fejem, meg a torkom is egy picit...KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Ja és elfelejtettem írni, hogy ez nekem is fontos, mert fürcsi után eszünk, utána én is gyorsan lezuhanyzom és megyek aludni....,szegény férjem...már sajnálom nagyon, még semmi etyepetye nem volt...sőt még a tv-t se hagyom nézni neki a hálóban, mert én nem tudok tv-vel aludni...
Mondtam neki, hogy amig át nem alussza Léna az éjszakát addig sajnos így kell maradnia, mert féltem azt a kis kevés tejemet, muszáj pihennem, hogy meglegyen ez a kis mennyiség, és én amúgy is rosszul tűröm a kialvatlanságot..

Megann

Kép

Kép
megann

Hari, Mea, köszönöm a dicséreteket, olyan büszke vagyok a szépséges kislányomra. Remélem, felnőtten is ilyen szép és boldog lesz, mint most. Olyan sokat gondolok arra, milyen sok vidám kisgyerek van és milyen kevék vidám felnőtt.
Nagyon szépek a babák, sokat csodálom őket, olyan jó, ha sok kép van fent.
Mea, tegyél fel képet, akkor felteszek még egyet, azt tedd fel, lécci. Az előbb ügyetlen voltam, mert csak számokat látok a feltöltésnél és nem azt tettem fel, amit akartam és elfogyott a türelmem, nem cseréltem ki. Azért sem irok sokszor, mert nincs itthon ADSL, igy letöltöm az oldalakat, lemegyek az internetről és a végén újra fel kellene menni, de ahhoz megint türelem kellene kivárni, mig csatlakozik.
Kicsiny lánykám elaludt. Éjszaka kétszer felek szopizni, amit a védőnő mély megdöbbenéssel és rosszallással vett tudomásul, mintha valami nagy rosszaság, kihágás lenne. Jó mérges lettem rá. Engem egyáltalán nem zavar, öt perc alatt szopik és már alszik is. Ha fáj a hasija egy kicsit, akkor még tiz percet sir is, de az sem vészes. Minek jön a védőnő, ha csak ilyen hülyeségeket tud mondani. Ráadásul be sem jelentkezik, csak becsönget, mindig a legrosszabbkor, vagy enni készülünk, vagy félig felöltözve sétálni.
Nyugalmas estét minden esti sirós babának és anyukájuknak. Kitartás, meg fog változni! A kisebb babák csinálják ezt, pár hét és megtanulják, mikor van éjszaka. Aztán felnőttkorban lehet, hogy megint felcseréleik, de az már csak nekik lesz fárasztóKép
Zsuzsa
Kép
tzsuzsa

Sziasztok!

Így nézünk mi ki a Kenguruban. Gergő eltűnik benne teljesen. Egyenlőre csak itthon próbálkozunk, még ki sem mozdultunk vele a lakásból.

Így néztünk ma ki séta után:
Kép

És a kenguruban:
Kép

Kép
kuha

Kuha!Kép
Végre látlak Téged isKép
Így már egyből megismerlek majd ha megyekKép
Nagyon édesek vagytok együttKép
És Gergő nagyon helyes kisrácKépKépKép

Mea
mea

Tzsuzsa,
tényleg helyes nagyon a picikéd!a szemei is nagyon szépek!

Harim,
én mindÍg újra megkötöm a kendőt,ha felveszem.Jó rétegesen öltöztesd fel Lilit, Így tedd a kendőbe, úgy, hogy a pulcsidra veszed a kendőt, és ha a párodnak van vagy neked egy jó nagy kabátod, azzal a manót is takargathatod plusszban, a hátát.
én sajnos erre a talira most nem fogok tudni jönni, mert nem mernék ekkora útra egyedül elindulni a babával.nem vagyok túl jó sofőr...de veled majd tavasszal akarok talizni, mert akkor majd párnak ha lesz pesten dolga elkÍsérjük.vagy anyumhoz elvitetem magunkat 1hétre és bevonatozunk pestre.annyira remélem különben, hogy beválik nektek is a kendő!!!tökre drukkolok!
zsofy

Megjött a kendő, de most szopizunk. űlehet hogy már csak holnap tudjuk kipróbálni, mert evés után szerintem alvás lesz. De jó bonolultnak tűnik egyenlőreKépMost a félig fekvő pózt néztem, mert Lili úgy szeret kézben is lenni, de még nem értemKép

Kép
Kép
hari

Anina,
Még Beninél mondták nekünk, hogy féloldalas, ő is hasonalvó volt. Mi is jól megijedtünk. A barátnőmtől kaptunk egy olyan játékot, aminek a közepe egy tükör és fel lehetett szerelni a kiságy rácsára. Arra az oldalra kell tenni, amelyikre kevesebbet fordul.

Ildi,
Nyálgépúr nagyon helyes. Kép

Nyúlné,
Igen, láttam Mea Lívijének a játszószőnyegét. Kép
Ma a barátnőmnél is láttam, amilyen az ő kisfiának van, az is nagyon jó, a Visegrádi utcai bababoltban vették.

Tzsuzsa,
Julcsi nagyon aranyos baba! Kép

Hari,
Nem félek, hogy elkap valamit. (ez igazán még fel sem merült bennem) Remélem, nem lesz baj.

Én felébresztem Danit, ha fürdés idő van. Picit próbálom húzni az időt, puzsilgatom, simogatom, lassan ébresztgetem. De ezt főleg amiatt teszem, mert Benivel együtt fürdenek, utána szopi és mese egyidőben. Az már kicsit sok lenne, hogy Beni fürdene először, utána neki mese (egy nem elég ám!) és aztán Danival előröl.

Benianyu

benianyu

Hari,
Hajrá a kendővel! Ügyesek legyetek!!! Kép

Kuha,
Ez a kenguru még tényleg kicsit nagy! Jó, hogy látunk téged is. Kép Gergő nagyon édes, ahogy beájult a sétán.

benianyu

Már várom a tavaszt ZsóKépHú mekkorák lesznek addigra már a gyerkőcök!!

Kép
Kép
hari

Kép
Kép
Benó előveszi a cicijét Kép hátha Dani kéri. Kép

benianyu

Sziasztok!

Mea! Én is nagyon sokat vásárolok neten. Egyrészről azért mert gyerekkel nehéz üzletekbe bejutni, másrészről engem szórakoztat a "böngészés". Olikám nagyon nyugis gyerek, úgyhogy van is időm erre. Legutóbb egy overált vettem, teljesen újat 4000-ért, amit itt Baján a bababoltban 12000-ért árulnak.
No és úgy látszik, én az elvetemült szülők közé tartozom Kép Kép Kép
Pont most vettem egy elektromos hintát. Máshogy nem hajlandó elaludni napközben a kisfiam, csak ha a hordozóban ringatom. Már baromira fáj a csuklóm a sok ringatástól. Fontos, hogy napközben is aludjon, úgyhogy eddig kitartóan ringattam, de most ráakadtam ugyancsak a babaszobán egy elektromos hintára, ami nagy segítség nekem.

Hari! Én is felébresztem Olit, ha véletlenül pont fürcsi előtt bealszik. Egyszer hagytam alukálni, aztán 11-kor felébredt és akkora cirkuszt lecsapott, hogy ihajjjj... Kénytelen voltam éjjel 11-kor megfürdetni, mert attól megnyugodott.

Zsofy! Jó dolog a kendő tényleg. Én szerettem volna kendőzni, vagy kenguruban hordani Olivért, de nem marad meg egyikben sem, sőt kézben is utál lenni, mert nem tud úgy rúgkapálni. Az ágyikóban szoktam vele összebújni, és jó sokáig hagyni szoktam szopizni, mert ez nekem is, és gondolom neki is nagyon jó érzés.
Lilla nem szokta ledugni az ujját a nagy ökölmajszolás közben? Olivér olyan kis dinnye, addig nyalogatja, szopizgatja az öklét, és kotonyászik a szájában, míg bukik egyet.

Ildi

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?