A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Még egy pár kép ma délelőttről, meglátogattuk a barátnőmet és a 4 hónapos kisfiát, Ádit.

Kép
Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hmm...

Tali?

Mikor, hol? Ki szervezi? Lemaradtam valamiről?

Nálunk nincs semmi újdonság... Zsuzsa kábé egy hete észrevette a kezét... de szerintem még nem esett le neki a dolog, hogy az az övé. Néha nézegeti, de úgy, hogy belebandzsul. :D Tündéri. Meg most már szándékosan ütöget dolgokat, az etetőszékére ráaggattam ilyen csörgőzsinórt (babakocsira való) és azt szereti ütögetni. De megfogni még saját magától semmit nem fogott meg.

Doki néni azt mondta, rakjam gyakrabban hasra, de hát utálja. Függőlegesen már tök stabilan tartja a fejét, szerintem azért, mert szeret igy lenni, és ezt gyakorolta. Hason viszont még nehéz az a buksi, nem nagyon tudja megemelni és ez szerintem frusztrálja őt.

A lábacskáinak én se tudok ellenállni. Kép De a kis puha pofijának sem. :D

Dudukly!

Merre jársz? Kép

Pénztéma...

Szerintem meg nem kéne pedzegetni, hogy mi mennyibe kerül, ki mire és hogyan költ, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a fórum "lakói" igencsak szélesen eltérő anyagi háttérrel rendelkeznek. A békesség kedvéért szerintem diszkréten el lehetne siklani afelett, hogy mi mennyibe került, és hogy ki mire mennyit költött...

Hang, zaj, zene, stb.

Most hogy egy ideig anyukámnál laktunk, ahol mindig volt valaki otthon, és szinte állandóan szól a TV, feltűnt hogy itt nálunk milyen csend van. És elgondolkoztam azon, hogy lehet hogy Zsuzsának hiányzik az a zajosabb környezet, és lehet hogy itt unatkozik. Mert egyre többet van ébren, és mondjuk most már tök jól elnézegeti a játszószőnyege fölé akasztott bigyókat (a nagy kedvenc az egy kacsa alakú csörgő, hát azt elkerekedett szemekkel bámulja), meg ha beleültetem az etetőszékbe, ott is csapkodja a csörgősort. De itt általában nincs bekapcsolva se rádió, se TV. Az előbbi mert nincs kéznél rádió, bár az internetről néha bekapcsolok egy-egy adót, az utóbbi pedig elvből. De képzeljétek, még igy is felismeri, hogy csak ritkán kapcsoljuk be... mikor itt szoptatom a nappaliban, van hogy arra forditja a fejét és nézi várakozóan a TV-t, hogy mikor lesznek már megint érdekes fények rajta. És ha amúgy ébren van és nem éhes vagy nyűgös, akkor jó ideig elnézegeti a TV-t. Van ilyen direkt gyerekprogram, Baby Einstein cimen fut, és csecsemőknek való kis filmeket csinálnak... Amerikában nagyon népszerű, de én még ezzel se békéltem meg, hogy ezt kéne néznie. Mondjuk néz ő akármit, szerintem neki még tényleg csak szines fények, de hát ki tudja... ilyen cartoon network-re meg direkt nem kapcsolom, mert egyrészt én is idegbajt kapok tőle, másrészt nem akarom hogy hozzászokjon ahhoz a tempóhoz, amiben ott ömlik a kép és a zaj.

Ti hogy csináljátok? Be van kapcsolva a TV? Érdekli a babát?

Én próbálom most többet sétálni vinni (akkor mindig célirányosan megyünk, látogatóba vagy boltba), hogy halljon emberi hangot ami nem a TV-ből jön.

Persze én is beszélek hozzá, de az nem ugyanaz mintha olyan közösségben lennénk, ahol többen is vannak. És észreveszem, hogy megnyugtatja, ha hallja hogy Daviddel beszélgetünk körülötte. Szereti hallgatni az emberi hangokat.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hinta:

Mi is gondolkoztunk azon, hogy legyen-e vagy sem ilyen elektromos hinta, de végül arra jutottam, hogy Zsuzsa tök jól elalszik saját magától minden ringatás nélkül, illetve elég ritka az, hogy álomba kell ringatni. És nem akarom ahhoz hozzászoktatni, hogy mindig igy aludjon el. Az más tészta lenne, ha hasfájós, nyűgös, nehezen elalvó baba lenne, ha ÁLLANDÓAN ringatni kéne, akkor indokolt lenne, de igy inkább nem kockáztatom hogy "hozzászokjon."

Viszont, ami az én fantáziámat izgatja most, az egy ilyen ajtófélfára szerelhető rugós hinta, amibe bele lehet ültetni, a lába leér a földig, és akkor abban tud ugrálni és közben nézelődni. Állitólag a gyerekek imádják, és nem olyan mint a bébikomp, ami belezavarhat a járástanulásba. Most ilyet vadászok. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!Kép

Én mindig azt írtam csak meg, hogy milyen olcsón sikerült vennem ezt azt és ajánlottam nektek is.
Remélem nem rám gondoltálKép

Ildi!Roki!Kép
Én ringató etetőszékre gondoltam, nem sima hintára.
Azon buktam csak ki hogy már az etetőszék is hinta egyben meg még zenét is nyomKépKépKép

Roki!Kép
Tudom melyik rugósra gondolsz, az jópofa csak azt hiszem 9 kg-ig használható és Lívi már majdnem 7kg így azt nem veszek, majd később rendesetKép

Mea
mea

Ja Roki!Kép

Lívi sem szeret hason lenni.ez baj a fejlődése szempontjából???
Mindig ideges lesz ha hasira teszem és nehéz neki is a buksijaKép

Mea
mea

Benianyu!Kép

Nagyon édesek a gyerekeidKépKépKép

Na Lívi egész nap aludt most megint nemKépKépKép
Kipurcanunk lassan...... ha így folytatja....

Jó éjt akinek alszik a babája!!!Kép

Mea
mea

Rokica!
pénz témában teljesen egyetértek veled!
Rokica, az az ugrálós izé van ilyen picike babáknak is???mert olyat még csak 6hós kortól valót láttam, de öcsém anno órákig elpattogott ilyenben, az övé olyan volt, mint egy rugós fogasra akasztott ujjatlan bodyKép
ilyet szerintem már nem is gyártanakKép viszont megpróbálok belinkelni ide neked valamit:
http://www.kekpanda.hu/pictures/pop135.jpg
http://www.kekpanda.hu/pictures/pop136_k.jpg
ez kicsiknek való. szerinted? ez nem pattog, de nem lehet rossz.
zsofy

Mea:

Nem konkrétan neked irtam, hanem csak úgy a világba kiáltottam mindenkinek. Kép

Állitólag azért jó hasra tenni, mert onnan fog elkezdeni majd mászni. Úgyhogy naponta egyszer legalább hasra rakom, de aztán ahogy elkezd nyafogni, visszaforditom.

Zsófy:

Már néztem én is ezeket az ágyakat, de igazából nem látom bennük a fantáziát, hogy ez miért jó? Mondjuk nekünk bölcsőnk van, azt is lehet ringatni (de nem szoktam) meg az autósülést is lehet... meg igazából az én célom pont az lenne, hogy a gyerek saját magát elszórakoztassa, és ne kelljen őt hintáztatni, se nekem se egy elemnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Tv: én national geographic chanelt(lehet hibásan Írtam...)nézek Lillával, mert abban nem nagyon fordulnak elő ijesztő hanghatások, megy a szinte monoton duma, ami nyugtató hatással van LilláraKép
cartoon network-öt én sem mutatnék még az 5 éves gyereknek sem, olyan gáz mesék vannak rajtaKép
ha addigra nem lesz tv-n, én veszek dvd-n süsü a sárkányt meg disney klasszikusokat és azokat nézem meg majd Lillával. meg a vizipók csodapókotKép
zsofy

Rokica,
igaz...én akkoriban néztem ezt, mikor bukós volt Lilla, mert egyenesen tartja a gerincét és megemeli a fejét.
zsofy

Rokica:
http://www.bababirodalom.hu/images/productfotoz/p-4-98.jpg
ezt 5 hónapos kortól ajánlják.
zsofy

Rokica:
ezeket ajánlják 12kilóig.5 hónapos kortól.
http://www.bababirodalom.hu/images/productfotoz/p-195-221.jpg
zsofy

Benianyu!

Nagyon helyesek együtt a gyerekeid! Kép Kép
Most már ln is csinálok olyan képet, ahol a mindkét gyerekem rajta van, csak annyi a tennivaló, hogy csak úgy fotózkodásra sosincs időnk. Kép Kép Mire hazaérünk tanulás, vacsi, fürdés, mese, Gergőnek meg fekvés és el is szállt a nap. Hétvégéket anyira szeretem, mikor a párom is itthon van egész nap, már alig várom.
Ja, lesz vasárnap Halász Judit kocert asszem az Ifj. Házban délelőtt, oda el szeretnék menni, mert Gergő nagyon szereti. Meg én is. Kép

Na, megyek fürdeni, még benézek.
Dóri
Vendég

Látom, én vagyok itt az egyetlen éjszakázó ma! Kép Kép Még fél 1-ig ki kell húzni a babával, aztán elalszik reggelig szépen. (kopp kopp kopp), de most éppen leaglább nem bömböl! Kép

Hari!

Ez a kendő nekem is bonyolult, olvasgatom a kezelésijét, már kimostam a gépben, szárad és holnap belekötöm a babát. Kép Hát kiváncsi vagyok! Kép Kép

Jó éjszakát Mindenkienk! Kép

Dóri
Vendég

Jó reggelt!Kép

Én meg az első kelő vagyok úgy látszikKép
De jó mindenki szundíthat még???Kép

Lánykánk elaludt nagy nehezen 11-kor esteKép
És még alszikKép

De én még mindig fáradt vagyok meg tegnap a fogam helye annyira fájt az ínyem meg afél oldala az arcomnak, úgy hogy bevettem Panadolt.

BRRRRRRRR jön a hideg......

Roki!Kép
Ok akkor megnyugodtamKép

Minenkinek szép napot!!!!!!!!!Kép

Mea
mea

Roki!Kép

ABC designak van ilyen rugós hintája a Brendonban.Twister vagy mi a neve azt hiszem.
Volt akciós is kuponnal de én azért nem vettem mert nem sokáig jó(súlyra).
De jópofaKép

Mea
mea

Mea,
Köszi a dicséretet.
Lívivel súlyával kapcsolatban mondanám, hogy a 9 kg-t még sokára fogja elérni, most le fog lassulni a hízás üteme, akár még fél év is eltelhet, hogy még 2 kg-t hízzon. Lassan elkezd forogni, kúszni, mászni, feláll, felül. Fel fogja használni az energiáit.
Szóval, ha tetszik a rugós hinta, érdemes beruháznod. Kép

benianyu

Mea,
Nem verseny, de én korábban keltem Kép Kép Beni ma 6-kor ébredt. Dani is akkor evett, de ő most alszik.
De már leszedtem a fregolit, megy a mosógép. Megy a reggeli pörgésem. Most csinálok reggelit a fiúknak. Aztán jövök vissza. Megfűztem Apát, hogy vigye el ma is Benit az oviba, ne kelljen babakocsival a fagyba.

benianyu

Húúú Benianyu nem semmiKép
Pörögsz ezerrel, tetszikKép

Mea
mea

BenianyuKép

Akkor lehet, hogy tényleg érdemesKép
Azt hittem hamar lesz 9 kilóKép

Mea
mea

Mea, Zsófy:

Köszi az infót... Zsuzsa baba is már több mint 6 kg, de remélhetőleg mint Benianyu irta, a 9 kg-t sokára fogja elérni ahogy elkezd mozogni.

Verseny: Kép

Szerintem minket senki nem überel. Kép Zsuzsa ma háromnegyed négykor jelentkezett egy kis kajára. :-/ Jó, visszaaludtam, de David már nem, és én is eléggé éberen aludtam, mert a kis szuszogó kararateversenyt tartott mellettem. Aztán hatkor új menet, új beszállás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Nyertél Kép vagy inkább Kép ?

Dóri,
Köszi Kép Várjuk a képeket!
Hol lesz Halász Judit koncert? Beni is imádja, meg én is Kép

benianyu

Hú, Benianyu, mennyit nőnek a gyerekek két hónap alatt! Egymás mellett látszik, olyan hihetetlen, hogy a kisbabáink egyre nagyobbak lesznek, és ilyen ütemben. A két saját meg gyönyörű.
Nálunk is összevissza van ahangokkal. Apa két hete elutazott, azóta csak zene szól a cd lejátszóról - én képes vagyok egész nap ugyanazt hallgatni, klasszikus zenét főleg. Amikor itthon van, akkor aztán szól rendesen a tévé is - szeintem a babának egyelőre mindegy, nem látok különbséget. Talán jó, ha hozzászokik a hangokhoz, igy nem kell mellette suttogni.
Lányoknak, akiknek hajasbabátok van, ti mit csináltok fürdés után? én mindig ráadok egy sapit, aztán egy óra múlva leveszem, de sokszor álmában és úgy félek, hogy felébresztem. Lehet, hogy felesleges a sapka? Csak félek, hogy megfázik.
Zsuzsa
tzsuzsa

Mea!

Tegnap nálam volt a kolléganőm a kislányával, 1 éves a leányzó jövő héten.
Olyan furcsa volt, mert amikor megfogtam a kezembe, sokkal-sokkal nezehebb volt, mint Gergő.
Kérdeztem is az anyját, hogy hány kiló,
és azt mondta, hogy picivel több, mint 9kg!!!

Alig akartam elhinni, mert én is azt gondoltam, amit Te, hogy hamar elérjük a 8-9 kg-ot.
És látod, a kislány1 éves korára annyi. Pedig egyáltalán nem egy vékonka gyerkőc, jó kis hurkái vannak.

A reggeli kelésről: Én akkor kelek először, amikor Gergő ébred. Ez mostanában olyan 5- fél 6 körül van. Ilyenkor átmegyünk Apa ágyába, ott megszoptatom, és alszunk is tovább. (Sajnos Apát nem mindig találjuk otthon, mert Õ 5-kor indul dolgozni) Általában fél 8-8-ig sikerül is az alvás. Ma fél 8 lett belőle, mert Apa sms-t küldött, és felébredtem rá.

Jéé, most jut eszembe, ma csütörtök van, ma van Gergő névnapja.
Megyek is, egy kicsit megszeretgetem, mielőtt megetetem.

kuha

Kép
kuha

Zsuzsa,
Köszi Kép

Kuha,
Gergőnek boldog névnapot!!!

SOS kérdés!!!
EL LEHET ÚGY TENNI A TEJET A MÉLYHÛTÕBE, HOGY A TEGNAPI LEFEJT ADAGRA RÁÖNTÖM A MAIT. VAGY MINDENKÉPP KÉT CSOMAGBA TEGYEM?

benianyu

Kuha!!!!Kép
tényleg boldog névnapot és egy puszit Gergőnek!!!!Kép

BenianyuKép
Igen el lehet úgy tenni szerintem csak az első lefejtnek a napját írd ráKép

Fagyasztottra nem szabad rátölteniKép

Tzsuzsa!Kép
Én Lívinek csak jól megtörlöm szárazra és soha nem adtam rá sapit és kutya bajaKép
(azért lekopogom)

Mea
mea

Mea,
Köszi.Kép A fagyasztottra nem töltöttem volna rá. A hűtőben volt tegnap reggel óta. Most fejem hozzá a ráadást. Egyelőre külön üvegben vannak, de akkor össze fogom önteni.

benianyu

Kuha,
boldog névnapot GergőnekKép

na, engem nem überel senkiKépKép 3 előtt kelt valamennyivel Lilla...előtte 11 után aludt el...
na mindegy, 11-reggel 8-ig 3x kelt a huncut...majdcsak visszaszokik megint az éjszaka átalvásra.

olyan cuki a kiscsajom, ha megcuppantom a höripofiját,elvigyorodikKép ezért folyton puszilgatom...

jó szar idő van...pedig vissza kéne mennem a megrendelt cuccért a patikába.na majdcsak eljutok valahogy.

Anyós reggel telefonált, hogy túl van a műtéten...azt se tudtam, hogy műtötték. egy kicsit sajnáltam, végighallgattam a panaszait, a térdébe ültettek protézist. most legalább tuti nem fog a nyakamra járni egy darabig.
tudom, ez gonoszul hangzik, de elég nehéz érzékeny lennem olyan valaki bajára, aki az enyémre soha nem volt tekintettel, aki folyton viszályt szÍt köztem és pár közt stb...

Lillára hálózsákot kell vennem...egy vastagat, mert letúrja a takaróját állandóan...

Kiló téma: unokatesóm fia 6hónapos és 10kilós! de szerintem már nem fog tovább hÍzni,bár előfordulhat, csak azért, mert nagyon nyugis, alig mozog.Lilla tök izgága...ő biztos nem nyom majd ennyit.de tény, hogy én is ismerek 12kilós 18hónapost.
Zsó és Lilla(14+1)
zsofy

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, Gergő nevében.

Mea!
Jól megpuszilgattam Gergő a nevetekben! Kép

Zsófy!

Gergő is imádja, ha a kis tokáját puszilgatom, jókat rötyög rajta. Azt meg különösen szereti, ha jó hagnos, cuppppppppppanós puszit nyomok neki oda. Kép

Képzeld, kezdetben Gergő is lerúgta a takarót magáról, de újabban nem lerúgja, hanem mikor felkelek, azt veszem észre, hogy az egész a fején van, és ott vergődik szegény alatta. Teljesen be vagyok szarva, és ezért alszok még mindig az ő szobájában. Már kb. 2 hete vissza akartam költözni Apához, de emiatt nem merek.
Mert így azért mégis jobban hallom, amikor ott "szenved" a takaró alatt. Bennem van a para, hogy megfullad, vagy ilyesmi.
Addig legalábbis nem költözök el tőle, amíg be nem szerzünk mi is egy vastagabb hálózsákot.

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

nagyon édik a picik!Kép

Angelani
nem az én nevemen megy a csomagKépMondtam, hogy a postaköltség is el lesz intézve.Kép

And

már tegnap este akartam reagálni, de nem jutottam el odáigKép
Sztem nálatok felkeverte Eszti baba a napszakokat.
Már írtam egyszer, hogy én 18 óra után nem hagyom aludni.De ha ilyen lenne a picim, akkor a lehető legtöbbször felkelteném és ébren is tartanám napközben.Ameddig csak lehet, hogy éjszaka aludjon inkább.A fürdést én mindig a szokott időben oldom meg, lehetőleg uúgy mindig, hogy érezze ez már az este része.A szopi már tök csendben és sötétben történik.Csak a konyhából szűrődik be fény.Ez vonatkozik az éjszakai etetésre is.Tudom könnyű mondani ezeket, mert nálunk nem volt felcserélve a nappal és az éjszaka.De már volt olyan hogy aludhatott 18 óra után,annak meg is ittam a levétKépKépKépKitartás

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Jó reggelt!

Nem volt még időm visszaolvasni..

Benianyu!

Az újpesti ifj.házban van a koncert, most hívtam őket és minden jegy elkelt 2 hete!! Kép Kép Kép

Dóri
Vendég

szép napot!szeles,de azért szép!Kép
Benianyu,jópofa a cicis kép!a mi kisnyulunk állandóan megpróbál mindenkitől tejecskét kicsikarni,mereven nézi a kiszemelt áldozatot és rákezd a lefetyelésre,nagyon vicces!Kép
Tzsuzsa,nagyon helyes kiscsajod van!

senki nem írja meg,hogy mi ez a tali?titkos?

megint voltunk méreckedni,megint 250et hízott egy hét alatt,rendes gyerek!biztos nagyon dagi lenne már,ha nem gyúrna ennyit,még álmában is dolgozik,el kell jutnia mindig az ágy egyik végéből a másikbaKép!
na megyek ,mert ébredezik,pá!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Minden hordozókendőt használónak legnagyobb elismerésem! Kép

Belepróbáltam Vikit és bőgés lett a vége, mondjuk én is béna voltam biztos! Kép Bölcsőtratással próbálkoztam meg a csúszócsomóval. A csomót meg is kreáltam rendesen, de amikor belepaszíroztam a gyereket az nagyon nem tetszett neki szegényemnek. Kép Kép

Lehet, hogy egy kezelési tanfolyamot még megérne a dolog, amit a Minimanóban tart a csaj. Mint utolsó esélye a kendőnek. Kép

Hari!

Neked megy? Kép

Dóri
Vendég

a kendo egyedul meg nekem sem megy olyan jol.. Zsofy, Te nagy kendos vagy, melyiket kotod? vagy tobbfelet is szoktal?
Nekem Kismamas van, Te annak a leirasat hasznalod? vagy internet? bocs, tudom hogy mar irtad tobbszor is, csak annyit irunk, hogy lehetetlen visszakeresni Kép

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Árkérdés!

Mindenki annyit költ amennyije van/amennyit tud/amennyit jónak lát!KépKép
Mindenki válasszon kedve szerint!
Azért azt nem ígérem, hogy nem számolok be, ha látok valami jó cuccot jó áronKépKépKépKép

Ruhakérdés!
Ti hogy álltok ruhákkal...???
Nekem annyi van, hogy 2 hetente mosok gyerekruhát!!!!!!!!!
Már mondtam anyósnak is, hogy megbeszélés nélkül ne vegyen semmit, erre beállít hétvégén ismét egy 62 es rugival, egy hálózsákkal(amit 1 hónapja "kértem"-azaz úgy kértem, hogy ha arra jár abból jöhet egy váltóba).Egy hónapig nem vett, aztán vettem én, aztán elszaladt és vett ő is egyet...
Hát ha ennyi kidobnivaló pénze van, akkor vegyeKép
Lesz rajta vagy 2X!

Bezzeg gyapjú bundazsákokot, meg téli overált nem veszKépKépKép
Na jó, el se várom, mert ez tényleg nem 2 fillér, de a 2 felesleges db árából már kijön egy overál.

Tesóm legalább fölfögta agyilag és vett a keresztlányának 74-es-t...

Én nem tudom miért kell szórni a lóvét még ha van akkor is???

Másrészt meg marhára sajnálom az aranyos kis ruhákat, ami csak párszor lesz LénánKépKépKép

Nálunk kicseszett nagy szél vanKép, még a babakocsit is elfújja a teraszrólKép, ki kellett támasztanom a kerekeketKép:

Davallia!
Gratulálok a végleges "szabaduláshoz"KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Dori

Mi egyenlőre ugyanigy állunk a kenguruval!
Nagyon nem jön be neki, hogy nem kukucskálhat a vállam fölöttKépKépKépKép

Még jó hogy csak kölcsön van, és nem vettünk, azért még nem adom fel...próbálkozom majd vele 5-5 percekre....

Hasonfekvés...
Nekem a védőnéni azt mondta, próbálni kellKépKépKép
Ha mást nem 5-5 percekre, nekem kb 5 mp után elkezdt sírni...KépKép
Viszont aludni elalszik hason, csakhogy az ugye nem sokat ér izomfejlesztés szempontjábólKépKép

Na lányok...paradicsomoskáposzta jött a menübenKépKépKépKép, mit csináljak????
Egyem-ne egyem???
Gondoltam hogy megeszem és összekeverem a lefejt tejeketKépKépKépKép, így ha van is benne ártalmas anyag, akkor oszlik a mennyiségKépKép

Reggel fejtem 230-at, most 90-et, jó lenne még egy 150-200 maKépKépKépKépKépKépKép

Egyébként Léna mintha megint kajasztrájkot kezdene tartaniKépKépKép, ne evett megint csak olyan 70-80-at, mielőtt kivonult a teraszra....

Na mindegy, tegnap szuri előtt 5 kg ot mért a dokinéni, egy hét alatt akkor nekünk is megvolta 15-20 dekaKépKépKép

Apropó, hová tűnt mindenki???

Megann

Kép

Kép
megann

Na tényleg eltűntetek.....vagy elkapott titeket a forgószél mint Marry Poppins-t????KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Hát káposztát inkább ne szerintem, hacsak nem akarsz aludni az éjjel.Kép

Ruhákkal mi is hasonlóan vagyunk, nagyon hamar kinőtte az 56-osokat és már a 62-sek is keszülnek rajtaKép
Úgy hogy már 68-asokat fog hordani mostKép

Szeintem is hülyeség eszetlenül szórni a pénzt még ha van is!!!!!!Kép
Akkor már inkább hasznosabb dologra is lehet költeni és ami a gyereknek is jóKép

Mea
mea

Itt is baromi erős a szél, én ki sem mentem ma vele.Ti kimentek???

Mea
mea

Itt vagyunk mi is! Épp küldöm a képeket előhívásra, hogy a nagyszülők dicsekedhessenek! Kép

Megann,
Már megetted? Én sem vállalnám be a káposztát!

Mea,
Daninak is van már olyan 56-os bodyja, aminek már csak napjai vannak hátra. Kép Pedig még csak egy hónapos.
És annak ellenére, hogy mind Benié volt még most is újszerű marad, ha Dani is kinövi.
Most már valamelyik unokatesóm belehúzhatna a babaprojektbe és örökölhetnének egy sor szép cuccot.

benianyu

Nekem ugyenez a kérdésem, mint Meá-nak.
Kb. 1 órája azon agyalok, hogy ebben a szélben kimozduljak - e Gergővel, vagy sem?
Szabad menni ilyen időben? Mert a nap gyönyörűen süt, csak ugye a szél...

kuha

Kép
kuha

Mea,
Ma még mi sem mentünk ki, Dani kicsit nyűgös is, mert hozzá van szokva. Ha elringatom a babakocsiban, akkor elalszik, de amúgy sírogat, nyöszörög.
Mi ki fogunk menni, mert kell majd menni Beniért az oviba. Lesz még ennél hidegebb is. Kép
Ez szép, tiszta idő, csak ez a hülye szél ne fújna.

benianyu

Sziasztok!

Még azt akartam írni, hogy nekünk a 6. heti csípőszűrésen enyhén kötöttnek találták a Kicsi csípőjét így minden tisztábatételnél tornáztatni kell+ 2 hónapos korától KENGURÚ!!!!!!!!!!!!!!

De lehet hogy Ti ezt már írtátok, de akinek hasonló problémája van érdemes.

Titi
titii

..'sztokk!

Megann!!!
király vagy!!!ez nagyon sok tej!!!tökjó!!!
én úgy vagyok, hogy csak szoptatok, mert én nem tudom újabban motiválni a tejleadó reflexet, csak ha mellre teszem Lillát, ő eszik. 2 napja egész nap eszik és egész éjjel... és úgy tűnik csinált magának tejet, mert kemény a cicim. meg hÍzik, emiatt nem fejek.remélem ő megbeszéli a dolgokat a cicivel és továbbra is lesz elég tejem még 2-3 hónapra való!remélem!
Megann, mostanában úgy vagyok, hogy bodyból mindÍg 1 számmal nagyobbat veszek, mikor 62-est hordott Lilla akkor 68-asokat vettem, most 68-ast hord, én 74-es bodyt adok rá.Rugiból egyszerre nem veszek sokat, hanem "menet közben", ha látok valami nagyon aranyosat ami praktikus, pl. kapucnis vagy jól cipzározható, akkor megveszem, de én általában hetente mosok.ha nagyon rájöna nyálazás meg a tejkibugyogás akkor heti 2x az ő holmijait törölközőkkel. nem olyan gáz, másnapra megszárad vgy harmadnapra.

na, mentem ma Lillával ki, és jött szemben a cukrázd egyik alkalmazottja, tolta a 3éves Palikát(após kisfia)a babakocsiban fel-alá...majdnem mondtam, hogy jajjnecsináljátokmár,de kussoltam. persze a graco-ban tolta, nem a 3kerekűben...de már nem is érdekel, csak a kicsit sajnálom, hogy ilyen tök az anyja...

falom a babakaját, tök jót tesz emésztésügyilegKép
(ezt úgy mondom mint a 600éves nyanyák..)

Kuha!
Lilla is bemászik a takaró alá, ha hason alszik, de nem zavarja, csak engem...én is mindÍg megyek lehúzni a fejéről...háton rugdossa le a takaróját.olyan kis makiKép

KISMAMA!!!
ne mondj ilyet! anyós ezzel borÍtott ki...
Magától be fog állni az alvása.

AND!!!
NEHOGY FELÉBRESZTGESD A KICSIT NAPKÖZBEN!!!!!
az idegrendszere egészséges fejlődésének szempontjából rettentő fontos az alvás!!!ő alvás közben dolgozza fel az őt ért külső hatásokat, az élményeit.Neki nagyon fontos az alvás.
SENKI SE SZERETNÉ SZERINTEM, HA NEM HAGYNÁK ALUDNI!!!
Lilla is sokáig nem aludt éjjel, bár ő a hasfájás miatt volt annyira nyugtalan. mióta rendben hasa, sokkal jobban alszik!mióta 3 hónapos elmúlt.
Magától be fog állni. na meg a hasfájás leginkább este szokott bedurvulni. Ha napközben nem hagyják szegény babát aludni és este a hasa miatt nem tud, szegényke megzakkanKép

Dóri!
az a csúszócsomó nagy hülyeság szerintem! én mindÍg újra megkötöm rendes csomóval. soha nem sikerült más megkötést kiviteleznem, csak a kengurut meg a keresztkötést. felteszem a kengurut.:
KépKépKépKépKép

bár kisebb pockoknál jobb a kerezstkötés, csak nem szabad túl bőre hagyni a kendőt, nyugi, nem lapul agyon a baba ha feszes a kendő, de úgyis érzed, hogy hogyan jó, mennyire szoros ill. bő.
én az ágyról vagy a pelenkázóról szoktam a kendőbe emelni a manócskát, aztán réigazgatom a hátára és ha kell a csomón oldalt engedek ill. húzok. sima csomón. tegnap feltettem a másik megkötést ami nekem bevált. sőt, a kendő 2 szárát még rá is szoktam húzni a buksijára,ha túl sok a fény és aludni akar. de Lilla már ezerrel nézeget ki a kendőből.
ww.hordozokendo.lap.hu -n vannak jó cikkek meg tanácsok! énis ott bogarásztam.
zsofy

..'sztokk!

Megann!!!
én úgy vagyok, hogy csak szoptatok, mert én nem tudom újabban motiválni a tejleadó reflexet, csak ha mellre teszem Lillát, ő eszik. 2 napja egész nap eszik és egész éjjel... és úgy tűnik csinált magának tejet, mert kemény a cicim. meg hÍzik, emiatt nem fejek.remélem ő megbeszéli a dolgokat a cicivel és továbbra is lesz elég tejem még 2-3 hónapra való!remélem!
Megann, mostanában úgy vagyok, hogy bodyból mindÍg 1 számmal nagyobbat veszek, mikor 62-est hordott Lilla akkor 68-asokat vettem, most 68-ast hord, én 74-es bodyt adok rá.Rugiból egyszerre nem veszek sokat, hanem "menet közben", ha látok valami nagyon aranyosat ami praktikus, pl. kapucnis vagy jól cipzározható, akkor megveszem, de én általában hetente mosok.ha nagyon rájöna nyálazás meg a tejkibugyogás akkor heti 2x az ő holmijait törölközőkkel. nem olyan gáz, másnapra megszárad vgy harmadnapra.

na, mentem ma Lillával ki, és jött szemben a cukrázd egyik alkalmazottja, tolta a 3éves Palikát(após kisfia)a babakocsiban fel-alá...majdnem mondtam, hogy jajjnecsináljátokmár,de kussoltam. persze a graco-ban tolta, nem a 3kerekűben...de már nem is érdekel, csak a kicsit sajnálom, hogy ilyen tök az anyja...

Kuha!
Lilla is bemászik a takaró alá, ha hason alszik, de nem zavarja, csak engem...én is mindÍg megyek lehúzni a fejéről...háton rugdossa le a takaróját.olyan kis makiKép

KISMAMA!!!

AND!!!
az idegrendszere egészséges fejlődésének szempontjából rettentő fontos az alvás!!!ő alvás közben dolgozza fel az őt ért külső hatásokat, az élményeit.Neki nagyon fontos az alvás.
Lilla is sokáig nem aludt éjjel, bár ő a hasfájás miatt volt annyira nyugtalan. mióta rendben hasa, sokkal jobban alszik!mióta 3 hónapos elmúlt.
Magától be fog állni. na meg a hasfájás leginkább este szokott bedurvulni. Ha napközben nem hagyják szegény babát aludni és este a hasa miatt nem tud, szegényke megzakkanKép

Dóri!
az a csúszócsomó nagy hülyeság szerintem! én mindÍg újra megkötöm rendes csomóval. soha nem sikerült más megkötést kiviteleznem, csak a kengurut meg a keresztkötést. felteszem a kengurut.:

bár kisebb pockoknál jobb a kerezstkötés, csak nem szabad túl bőre hagyni a kendőt, nyugi, nem lapul agyon a baba ha feszes a kendő, de úgyis érzed, hogy hogyan jó, mennyire szoros ill. bő.
én az ágyról vagy a pelenkázóról szoktam a kendőbe emelni a manócskát, aztán réigazgatom a hátára és ha kell a csomón oldalt engedek ill. húzok. sima csomón. tegnap feltettem a másik megkötést ami nekem bevált. sőt, a kendő 2 szárát még rá is szoktam húzni a buksijára,ha túl sok a fény és aludni akar. de Lilla már ezerrel nézeget ki a kendőből.
zsofy

..'sztokk!

Megann!!!

Kuha!

KISMAMA!!!

AND!!!

Dóri!

Duduklyyyyyy!
merre vagytok???
zsofy

Ne is kérdezzétek, hogy ez miért 3x van itt...én sem tudom!!!tiszta gáz ez a babanet néha...

Titii,
én a helyedben inkább terpeszpelenkáznám, biztos ami biztos.

én ma voltam kinn Lillával, de ő már elmúlt 3 hónapos és jól bebugyoláltam és úgy mentem, hogy ne fújhasson be a szél a kocsijába és kb egy órát voltunk kinn, abból 20 pecet boltban, pékségben és gyógyszertárban.
zsofy

Én minden nap mosok. Igaz nem mosom külön Dani cuccait a mienktől, emiatt viszont átvasalom a bodykat, pizsamákat és Beninek is elég sok szennyese van. Ma már hármat mostam, egy fehéret, egy színeset és egy ágyneműt, mert megint lehúztam. Annyira szeretek friss ágyneműben aludni, meg Danit is soksozr hozzuk át a mi ágyunkba, bár mindig van pelus a feje alatt.

benianyu

én még most is néha parázok a terpeszpelenka levétele miatt, de a házidoki is azt mondta, hogy ha az ultrahangja tök negatÍv, akkor már nem kell.

ja, a kendőben a keresztkötés nagyon jó a helyes csÍpőfejlődés szempontjából is, mivel terpeszt benne ezerrel a kicsi.

Lányok,
ha lilla mjd megsülne, akkor a kis arca is meleg lenne ugye? meg a keze?!? mert Lillát kitakartam, kicipzároztam az overálját is elöl totál meg a pulcsiját is, és Így alszik már egy ideje mióta hazajöttünk. nem meleg az arca, se a keze és nem verejtékezik. remélem Így akkor jól van és nem kap "hőgutát". mindenesetre ránézek 10percenként.Viszont ha elkezdenék vasalni,vagy főzni,akkor biztos felébredne amilyen peches vagyok.
zsofy

mindenki eltűnt kajálni?
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?