A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Dido
A prolaktin állandóan ingadozó hormon, de egséz hónapban szeritnem egy bizonyos tartományon belül ingadozik.

Ági
Örülök hoyg jól vagytok! Azért elfoglalod magad otthon?
Sajnálom, hoyg az én sorsom nem alakulhatott úgy mint a tiéd, de örülök hogy a tiéd megközelítőleg sem lett olyan mint az enyém Kép
Párom rendkívül jól fogadta a dolgot, legalábbis előttem (amúgy tudom, hogy neki sem könnyű most). Neki is az a fontos, hoyg végre megtudtuk mi a baj. És most már csak idő kérdése az egész. Hagyom ebben a hitében Kép(nem kell neki mindent tudnia erről az alattomos betegségről), mert amiket az elmúlt 2 napban olvastam, hááááát lehet hoyg nem is csak fél évről beszélünk, de azért inkább bizakodom. Család tudja persze, meg barátok is (melóhely nem), nem csinálunk belőle titkot. Legalább egy ideig nem kérdezik, hogy mikor lesz baba Kép

Megszabadultam a varrataimtól Kép Na most aztán jobban vigyázhatok, mint amig voltak Kép

Tündi
Vendég

Kati
Csupa jó hír! Azért megy a drukk még holnapra nagyon!

Tündi
Vendég

Kati!
Hihetetlen vagy!
Akkor holnap csupa jó hír vár majd minket:
Kati, KorekRéka, Kivi Kép

Később még jövök!

Puszi:
réka
Vendég

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Kati, a mosolyból én is csupa jót sejtek! Kép Várom a holnapi fejleményeket!

Ma délután fogadóóra lesz a suliban, én marha meg bevállaltam után a dokibácsit (rákszűrés)! Fogalmam sincs mikor érek haza, majd szerintem 10 óra körül... Kép De legalább túl leszek rajta! Kép

Szép délutánt és estét mindenkinek! Kép

Zsu

Zsu
valér

Sziasztok!Még nem jártam itt remélem azért szívesen fogadtok!
Idáig nem ment a net. Voltam dokinál és val h nem vagyok babás, ma jön meg a kórházi hcg teszt!
Sajna erre számítottam.
Ma 49. nap és még semmi kaptam norcolutot, closty-t , bromo-t!
Pontosan ezek mire hatnak? Nagyon meg voltam rémülve a gyogyiktól?
Főleg a bromotól félek nagyon!
Nektek milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsba?
Visszaolvasom majd az archivokat ha az időm engedi!
Addig is jó lenne egy kis infó!
Puszka!
Ja és volt átjárhatósági a a closty előtt?
Ez tényleg beállítja a ciklust!
hukmuk

Duddu!
Sajnálom. KépKépKép

Zsu

Zsu
valér

Monyó, Bogi, Narco!
????????????????????????? Kép
Lehet reménykednünk????

Zsu
valér

Kati!
Nagyon titokzatos vagy Kép
Drukkolok holnapra.

Dudu!
Sajnálom Kép

Hétfőn du. tudok menni a dokihoz.

dido

dido
dido

Zsu, Dido!
Aranyosak vagytok, de most igazán nem kell sajnálni. Kép
Erre most számítottunk, hiszen elég csekélyek voltak az esélyek.
Persze engem is megzavart, hogy kicsit késett és természetesen sokatmondó tüneteim is voltak a múlt héten, de mindez azt bizonyítja, hogy nem szabad túl sok jelentőséget tulajdonítani ezeknek Kép ... legalábbis egy ideig. Kép

Dido!
Nem érdemes elkeseredni, de látom, már jobban vagy. Próbáld majd meg a dokidat kikérdezni az adatokról. Az lesz a legegyszerűbb a találgatás helyett. Jó, hogy hétfőre meg tudtad beszélni.
Nekem is még annyira távol van a dec. 9, amikorra visszük vissza az eredményeket. Persze addig be is kell szerezni azokat. Holnap megyek megint vérvételre a változatosság kedvéért. Kép
Ja és a weboldalakért nem vállalok felelősséget, én is csak úgy találtam őket, mikor a legutóbbi vérvételemet elemeztem. Azaz próbáltam elemezni.

Szia Hukmuk!
Szerintem már jártál itt. Legalábbis ismerős a nickneved. Kép A gyogyók közül én csak a closty-t ismerem, azt is csak nagyjából. A peteérést segíti elő. Rendszeres UH mellett javasolt a szedése.
A többiről talán a lányok többet írnak majd.

Tündi!
Tudod, a neten annyi minden van. És a legrosszabb esetek mindig felkerülnek. Szóval azért ne hagyd magad beijeszteni! Szerintem férjed tök jól fogja fel a dolgot. Kell néha mellettünk valaki, aki helyrebillenti a mérleg nyelvét. Kép

réka
Vendég

Sziasztok!Kép

Úgy látom, hogy nekem nem nagyon írtatok, na akkor megyek főzök valami fincsit...

Nárcó

Kép
narco

Nárcisz!
15:05 Kép

Most én is megint lelépek, megyek a nőgyogyósomhoz beutalót kérni a sok hülye vizsgálatra.
Ez egyébként érdekes, hogy Dévai kérte ezeket a vizsgálatokat, de beutalót magamnak kell szereznem. Ráadásul tegnap a körzetinél hülyének néztek és átirányítottak a nőgyogyóshoz.
Na mindegy. Legalább kicsit számonkérhetem a korábbiakért. Kép

réka
Vendég

Duddu!
Azért remélem beszámolsz, hogy meddig jutottál?
Egyébként tényleg érdekes, hogy ők miért nem adtak beutalót. És még csodálkoznak, hogy a szűrővizsgálatokra is kevesen mennek.

Valóban kérdezett Valér, de erre még mindig nem tudok mit mondani. Én biztos, hogy nem tesztelek!

Nárcó

Kép
narco

Sziasztok!

Kati! Kép
Tudod te is, hogy tévesen pozitív teszt nincs!!! Kép

Dido!
Van róla képem, csak nincs szkennerünk (ja, meg digis fényképező sincs Kép), úgyhogy nem tudom betenni. Esetleg a sógornőm tudná mhelyen beszkennelni, de ezt még nem kérdeztem meg tőle.

Egyébként ma reggel vonalzóval lemértem (mivel nem adtak meg CRL-t), kicsinyítve kb. 7 mm, de ez a harmada lehet a valós méretének, úgyhogy olyan kétcentisnek saccolom. Kép

Többiek, akik tesztre várnak??? Bogi, Narco, Monyóka? Mizu? Kép

Sziasztok

Norwell

Kép
Kép
norwell

Szisztok!
Nem tudom, mi van velem!
Eddig annyira reménykedtem, mert már két hete érezgettem a hasam, meg már öt napja késik, illetve késett... Most már vérezgetek, de nem olyan nagyon. Azért is reménykedtem, mert a Jónás napon, 15. napon voltun együtt és ha ahhoz hozzáadom a 14 napot akkor már rég meg kellett volna jönnie. Ha akkor nem sikerült akkor meg a 20. nap körül kellett legyen a pé-m, hisz most vagyok a 34.napon. Bocsi, ha egy kicsit bonyolult voltam, de el vagyok egy kicsit szontyolodva, és nem tudom, most mi van.Kép
Bogi
dbogica

Ja a pé-hez hozzátéve-nekem még nem nagyon volt ilyen későn a pé-m. Persze lehet. Vagy a baba nem akart maradni?
dbogica

Bogica!
Mire gondolsz? Nem emlékszem rá, hogy teszteltél volna. Szegényke, nagyon bizonytalannak tűnsz. Szurkolok, hogy csak a terhesség első hónapjaiban szokásos pöttyözgetésről van szó!
Mindenképpen írj, hogy mi van, jó!

Nárcó

Kép
narco

Narcó!
Holnap akartam tesztelni, de ma van ez a vérezgetés,hasfájás, de nem olyan igazi. Szerinted miről lehet szó?
Bogi
dbogica

Bogica!

Igazából nem tudom, ha marad ez a pöttyözgetés, attól még megmaradhat a baba. Legalábbis többen mondták már nekem. Sőt! Még ismerek is ilyeneket. Úgyhogy szerintem ha nem lesz erősebb holnap reggelre, nyugodtan tesztelj egyet.

N

Kép
narco

Sziasztok!

Hát lányok, én mindenesetre nagyon drukkolok Nektek! Kép Remélem a mensiknek VALAKI az útjábn áll... Kép

Hála Istennek a fogadóórán nem voltak túl sokan, így nem kellett este 8-ig bent maradnom, mint pl. tavaly. Most szerintem nem is jött olyan sok szülő!!! Kép A dokihoz 8-ra volt időpontom, de még ráérek menni. Telefonáltam az asszisztensnek (aki nagyon aranyos velem, már a telefonban ha bemutatkozok, tudja, hogy kiről van szó! Kép ), megkérdeztem tőle, hogy mennyi csúszás van. 6 órakor már volt 1 óra. Szerintem azóta csak nőtt!!! Nekem akkor azt mondta a csaj, hogy elég 9-re mennem. Addig van időm, gondoltam írok Nektek és visszaolvasom, amit korábban írtatok!

Szóval akkor még olvasgatok...

Zsu

Zsu
valér

szisztok.kati neked megy a druk.

nem tudom mikor leszek.

Kép
monyoka

Sziasztok!

Bocsi, hogy már megint így eltüntem, de a munka mellett nincs időm semmireKép

Tündi,
Örülök, hogy jól vagy a műtét után és hogy ilyen pozitívan látod a dolgokat. Oriási akaraterőd van.Kép

Kati,
Érzem én, hogy holnap reggel jó híreket hozolKép

Duddu,
SajnálomKép

Valami csoda folytán extra rövid volt a ciklusom, úgyhogy Tündi javíts légyszi ma vagyok a 3. cn-on. Ma kezdem az újabb stimulálást most este kell először megszurnom magam és nagyon izgulok, de egyben reményekkel teli is vagyok, mert így még lehet a karácsonyfa alatt zebrás tesztemKép

Móni

Kép
móni23

termeszetesen bogi neked is mennek a drukok.Remelem ez a pottyozes nem a menzi elojele.

picit sertve erzem magam ezert nem jelentkezem olyan surun,de majd elmulik.

Kép
monyoka

Tündi!

A múltkor sajnos nem volt időm a részletes beszámolód elolvasni, most viszont nem találom. Jobban mondva nem jelennek meg a korábbi levelek mappái! Kép Így majd csak később tudok reagálni az ott leírtakra! De őszintén örülök neki, hogy meg lett a probélma oka és tiszta szívből kívánom Neked, hogy minél hamarabb babás legyél Te is!!! Kép Tényleg megérdemelnéd!!! Kép Ja és ami a tesztet illeti! Légy szi lélekben, gondolatban küldd el nekem, mert olyan jó lenne, ha ez most összejött volna... Kép Szeretném, ha eljuthatnék addig a pontig, hogy lehessen tesztelni!!! Ma megyek a dokihoz, de NAGYON SZÍVESEN elmennék hozzá az idén még egyszer!!! Kép

Zsu

Zsu
valér

Monyó!
Miért vagy megsértődve????

Zsu

Zsu
valér

Sziasztok!

Narco!
Persze, besámolok, ha lesz miről. Most csak megkaptam a beutalót, ennyi.
Jól teszed, hogy nem tesztelsz, ha jól emléxem, az elmúlt 2 hónapban is elég hosszúra sikeredett a ciklusod,nem?

Monyó!
Mi ez? Valami kikívánkozik belőled!
Hát bökd ki, rögtön jobban leszel. Remélem, semmi komoly. Kép

Norwell!
Tök jó, hogy tök jól vagy! Kép

Bogi!
Rossz olvasni, hogy ennyire bizonytalan vagy. Azért szerintem ritkább esetben van baba esetén pecsételés, mint mensi esetén, ezért én óvaintenélek a reménykedéstől. Lassan én leszek a mumus, mert mindig ezt hajtogatom, pedig szívem szerint mindenkinek zebrát küldenék a Télapóval!
De ha megnyugszol, akkor talán érdemes tesztelni!
Azért én drukkolok, ugye tudod? Kép

Móni!
Milyen a stimu szuri? Nagyon kellemetlen?
Tök jó, hogy van még egy idei esélyetek. Hajrá!!! Kép

Zsu!
Csak rákszűrés, vagy más is lesz a dokinál? Hát bizony, jó lenne, ha idén még kell menned hozzá! Kép
réka
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam mindent...Még jó, hogy nem holnap jöttem, hogy elrontsam a jó híreket.

Kati!
Megy a drukk holnapra is!

Kivi,Korek!
Holnapi UH-ra szorítok Nektek, csak legyen/ek ott a szép nagy tüsző/k!!!

A tegnapi UH-mon nekem továbbra sem láttak domináns tüszőt.Nem hatott a Closti, mint a múlt hónapban.Most már biztos enyhe PCO szindrómám van.A hormonvizsgálat eddig elkészült eredményeiből ez egyértelműen kiderült.Az LH-m 39,8 és az Androstendionom 3,10 mg/ml (normál érték 0,47-2,68) nem a legjobb érték... Ha megjön, ami valószínű 40 nap a peteérés kimaradása miatt, akkor még 1 hónap Closti a 2. cn-től kezdve. Ha ismételten semmi, akkor jön a durvább széria.
Dudu!
Itt kérnélek meg, hogy a ciklushosszt javítsd ki légyszíves 26-? re. Nehogy hiú remény legyek a táblán.
Más: Tegnap vettünk egy új DVD írót, ami valószínüleg zárlatos volt, így összeomlott a Windows-unk. Ma megnézte egy szerelő és nagyon úgy néz ki, hogy hazavágta a VGA kártyát is.
Úgyhogy egy darabig most nem tudok jönni, amíg kiküszöböljük a hibákat. Igaz nem is hiányolt senki...
Addig is Mindenkire gondolok, csupa jó hírt szeretnék látni!!!
puszó, Brill

Kép
brill

Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy mensiről van szó.
Még holnap reggelig meglátom, mi lesz.
Nem baj, majd a köv. hónapban!Kép
Duddu!
Majd írok, mikor javíts!Kép
Minden jót!
Majd jelentkezem!
Bogi
dbogica

Monyóka!
Mi a baj? Segíthetek?

N

Kép
narco

valer dudu narco.
Koszonom,de errol inkabb nem beszelnek ha nem haragszatok meg.
majd elmulik.

Kép
monyoka

Monyóka!
Tényleg, mi a baj? Talán megkönnyebbülsz, ha elmondod..
Bogi
dbogica

Bocsi, most olvastam, hogy nem szívesen beszélnél róla.
Ok
dbogica

bogi semmi gond.

azert en meg remenykedek hogy nem jon meg,es lesz lehetoseged tesztelni.)

Kép
monyoka

Monyóka!
Remélem semmi komoly.
Te tesztelsz még egyet, vagy inkább vársz?
Ha azt vesszük, még később is lehetett a pé-d, vagy ennek nem sok esélyét látod?

N

Kép
narco

narco tesztem megvan.Ha a hetvegen barmelyik reggel ugy erzem megcsinalom.
nem tudom.23 nap lehetet pe-m.35 cn en este teszteltem.
szerinted mar kimutata volna ha van benn valaki?

Kép
monyoka

Sziasztok!

Csak bekukk! Most nincs időm/erőm írni...
De olvastam!
Drukk mindenkinek!
Bogi, Kati +++++++++++++++++++

Monyóka!
Írtam mailt!

Szisz

szisszka

sziszka valaszoltam

Kép
monyoka

Monyoka!
Nem tudom. Ha később volt a pé-d, akkor az is lehet, hogy csak később akart volna beágyazódni, illetve később fejezi be, így a HCG csak később érte el a mérhető szintet. Szerintem csináld azt, amit én fogok, hogyha megjön, akkor mostantól hőmérőzök, hogy van-e pé, ha nem jön meg, akkor jövő hét hétfőn nőgyógyász. Ez így nem mehet tovább, mert felborult ciklust jelezne. Na meglátjuk mi lesz.

Nárcó

Kép
narco

Szegény Brill!Kép
De azért biztat a doki, nem?
Sajna nem volt egy túl jó szériád tegnap, de mint tudjuk:" minden a czikk után jön egy czakk, minden hepe után egy hupa." Kép

Nárcó

Kép
narco

Sziasztok!

Hát túl vagyok a rákszűrésen. Tegnap este 8-ra volt időpontom, de majdnem 10 volt, mire bejutottam... Kép Mindig nehezen veszem rá magam erre, de most legalább egy időre letudtam! Kép

Duddu!
Igen, csak rákszűrés volt, de a dokibácsi érdeklődött hogylétem felől is, és amikor elmeséltem neki, hogy már jó ideje nem szedem a bogyót és babát szeretnénk, valahogy kikerekedtek a szemei (annak ellenére, hogy ügyeletes lévén, előző este szinte semmit nem aludt!) és szorít nekünk!!! Kép Nagyon kedves és aranyos volt! Kép Szeretnék az idén legalább még egyszer menni hozzá!!!!!!!!!!!!!! Persze babicsku miatt!!!!!!!! Kép

Szép napot mindenkinek! Kati hírei miatt később még benézek! Kép
Zsu

Zsu
valér

Jó reggelt Mindenkinek !

Korek, Kivi!
Mennek a drukkok a tüszőcskéknek!!!!!!!!!!

Kati!
?!?!?!?!?!

Dudu!
Tudom én, hogy Te is csak olvasó vagy, és köszi, hogy küldted, mert azok alapján jók az eredményeim, és ha ennyi eltérés lehet a megadott norm. tart.-ban akkor lehet, hogy nem is roszz az eredményem Kép De hétfőn már úgyis kiderül.
Dec. 9. még tényleg messze van egy kicsit, viszont januárban biztos, lesz eredménye a sok várakozásnak, és majd együtt várjuk a babáinkat Kép

Norwell!
Én örülnék, ha a sógornőd be tudná szkennelni a képet. Olyan jó ilyen csöpségeket nézegetni, úgyhogy ha sikerül megoldani, én mindenképpen várom a fotót Kép

Bogi!
Úgy sajnálom Kép Persze azért drukkolok, hogy ne jöjjön meg igazán, hiszen vannak akik az első hónapban még pecsételgetnek, mintha megjönne, úgyhogy én drukkolok Neked!!!!!!!!!

Móni!
Egy kicsit pihenjél is a sok munka mellett.
Nagyon drukkolok Érted!!!!!!!!!!! Kép

Brill!
Sajnálom, hogy mindig felmerül valami probléma. De biztos van megoldás, nagyon szorítok Neked!!!!!

Juca, Unique, Adri!
Merre jártok? Hogy vagytok?

Dudu!
Javítanál 1. cn.-re. Remélhetőleg nekem ez egy új kezdete Kép

dido

dido
dido

Sziasztok!

Kati
Végül nem teszteltél? Ne csigázz minket.

Tegnap voltam végül UH-n és még csak a petezsák látszik, úgyhogy ebből még bármi lehet. Egy hét múlva megyek megint. Remélem akkor már tényleg az látszik aminek kell.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Dido!
Sajnálom Kép, de biztato a hozzáállásod! Kép

Kati!
????????????

Zsu

Zsu
valér

Sziasztok! Kép

csak röviden tudok jönni, mert ma elutazunk, és nagyon kell sietni a munkámmal, hogy végezzek, szóval köszönöm szépen a sok drukkot Kép, nem volt hiábavaló Kép Kép
Voltam uh-n, van egy gyönyörű, érett 20mm-es tüszőm. Kép Akart adni repesztőt, kérdeztem,h ogy muszáj-e, mert szkeptikus vagyok ezügyben, nevetett, és mondta, hogy nem muszáj Kép
És megnézettem a múltkori kis méhszájsebemet (na ez elég kellemetlen volt Kép ), és azt mondta, nem lát semmit Kép
Hát ennyi röviden, bocsi, hogy most nem több, remélem sikeres hétvégénk lesz ott lenn délen Kép (és igyekszem kiverni a fejemből félelmeimet, hogy biztos el van záródva a petevezetékem, vagy endom van, vagy ilyesmi, csak nem könnyű. Minden eredményem annyira jó, a páromé is, mindig van tüsző, mégsincs babó, ezért aggódom Kép de ezt csak halkan merem megjegyezni Kép )

Szép napot mindenkinek! Kép

Kati Kép, érted külön izgulok Kép

Dido, sajnálom Kép, de legyen ez tényleg az új kezdet, előre a karácsonyi zebrákért Kép

Réka
korek

Sziasztok!

Csak egy rövid bekukk!

Dido!Kép

Köszi kérdésed, jól vagyok, csak elhavaz a munka. Én nem értek a határértékekhez, de azt tudom, hogy ha a progi alacsony, azon könnyű segíteni. Én most fogom abbahagyni az utrót szépen folyamatosan kell vele leállni. Nálam nem volt vérvétel, nekem biztos, ami biztos alapon adta a doki, de nem bánom. Most már drukkolok, hogy a zebrád útjába ne álljon semmiKép

Majcsi!Kép

Az nem baj, ha most még csak petezsákot láttak, mikor volt péd? Jövő hétre már bizonyosan ott lesz kismanó isKép

Bocs, hogy a többieknek most nem írok, de most dolgoznom kell. A képet csak kb. jövő héten fogom tudni feltenni. Velünk minden rendben, már kevesebb a róka, de még azért mindig van a kis frányákból.

Judit

tjuca

Hukmuk
Én bormót szedtem év elején. Nem kell tőle félni. Ha fokozatosan kezded el szedni és hagyod abba, nem lesz semmi baj. Ha nem, akkor eléggé rosszul lehetsz tőle. Egyébként magas prolaktin szintre adják, és kontroll vérvétellel ellenőrizni kell, hogy hatott-e és milyen mértékben. Nekem 2 doboz levitte, és azóta jó. Norcolut: meghozza a menzit, closti: petérést segítő gyógyszer, UH-val nézni kell hoyg hatásos volt-e.

Móni
Nagyon szoritok ám neked továbbra is! Szép ajándék lenne a karácsonyi zebrás teszt!

Zsu
Köszönöm szépen! Én nem csak gondolatban küldeném el a tesztet, hanem igaziból is szivesen, ha kéred!

Brill
Sajnálom, hogy ilyen rossz eredményeid vannak! Azért jó hogy adtok még egy esélyt a clostinak!

Bogica
De kár Kép

Majcsi
Drukkolok tovább! Meglesz az a babóca a petezsákban! Kép

Korek
Eseménydús 7végét kívánok nektek! Szoritok nagyon! Kép

Még mindig szivesen elküldeném valakinek a felesleges tesztemet Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok Mindenki!

Brill!
Javítottam a ciklushosszt. És sajnálom, hogy nem a legjobbak az eredmények. Kép
Remélem, gyorsan megjavul a gépetek és akkor kiírhatod magadból a rossz gondolatokat!

Bogi!
Így is, úgy is jelentkezz! Kép
Veled vagyunk!

KorekRéka!
Végre jó hírek! Ez így nagyon jól hangzik!
És jön a hétvége! Tökéletes! Kép Csak csupa minden jót tudok kívánni! Kép

réka
Vendég

Dido!

Akkor nektek mostmár tényleg nyugodtan lehet próbálkozni, ugye?
Bár úgy lenne, ahogy írod... Kép (mármint, hogy együtt babásodjunk) De szerintem azért esélyes vagy, hogy lehagyj! Kép De nem bánom. Mostmár ráálltam az "1-2 hónapig ne reménykedj, nyugi már" gondolatmenetre, mert ez a reális. Ha pedig csoda akar történni, úgyis fog!

Tündi!
Küldtem mail-t!

réka
Vendég

Sziasztok!

Kati még nem jelntkezett?? Mi lehet vele?

Majcsi,
Ilyen korán egyáltalán nem baj, hogy csak a petezsák látszik, jövő héten már biztos látod a babót isKép

Tündi,
Köszönöm, hogy gondolsz rámKép

Dido,
Igyekszem pihenni, bár nem sok lehetőségem van rá. Most elég nagy dilemmában vagyok, mert a hónap végén lejár a munkaszerződésem. A főnököm szeretné meghosszabítani, csak nem tudom, hogy ha napi 9-10 órákat dolgozom sikerülhet-e a baba? Hétfőig el kell döntenemKép

Duddu,
Puregont kapok, de szerencsére kaptam hozzá egy adagoló tollat, így nem is olyan nehéz beadni és egyáltalán nem fájtKép

Móni

Kép
móni23

Kép
katka30

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?