A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Uxi,jaj,de édes Emi-baba!megzabálom!Kép
Benianyu,a két huligán is nagyon édes!

az én kis nyulam az,aki már meg-megfordulgat 1hónapos korától,de azért még nem vigyorog közben,inkább vörös lesz a nagy küzdéstőlKép és nem gyakori ez a hőstett tőle!

Barbapapa,köszönjük,tényleg szép az arca már!Kép

megyünk sétálni,ágyő!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

nem én 11kerből megyek majd!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

SZiasztok!

MI is Újpest közelben lakunk( Gyöngyösi utcánál).
Máskor szívesen csatlakoznánk a sétához is.

Még nem, mert még nem voltunk ,csak az erkélyen.
NEm tudom összerakni a babakocsi alját, a férjem majd összeszereli, ha ráér.Kép.

KépKépKépKépKép
uxi

Megann, neked az Aventes mellszívó nem jó? Azt oda tudnám adni neked. Csak hát jó messze lakom tőled. De nagyon szivesen odaadom örökbe is és akkor nem kerülhetsz ilyen helyzetbe máskor.

Kép
Kép
hari

Kép
Mea, feltennéd az albumba?
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Köszi Kép

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Szilvi!
Megkaptam a csomitKép
Nagyon KöszönjükKép Jó még ránkKép

Lányok Csodásak a BabókKép
Benne lennék én is taliban vagy sétában.

Bocsi, hogy nem jöttem mostanában, de áll itthon a bálKép
A bátyám ideköltöztette azt a csajt a gyerekével együtt.
Persze volt botrány.
És ha a tejem bánja, akkor majd a bátyám fogja megvenni a tápszertKép
De még be is perlemKép
Pfúúú!
Bocsi, kijött belőlem.
Nagyon nem tudtam visszaolvasni, mert Erhard nyügizik.
Szerintem érzi rajtam. Tegnap egész nap nem aludt csak sírt. Viszont így az éjszakát teljesen átaludta. 23:30-6h-ig!
De én nem bírtam aludniKép
Ma is aludt, amikor az auchanban voltunk. Reggel 6h-kor evett és megvárta míg hazaérünk. Így 11h-után kajált. 150ml-t befalt és egy jót hányt is.
De szerintem csak a felesleg jött ki belőle. Mert akis Drágánk annyit eszik, amennyi az üvegben van. Nincs megálljKép

Dóri!
A Lengyel doktornő nagyon jó orvos!
Engem is Õ műtött gyerekkorombanKép

Mennem kell, de talán ma még vissza tudok jönni.
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
(azért 1-2 képet én is feldobok)

Kép
angelani

Indulás előtt bealudt és így bent maradt a cumi kemény 5 percigKép
Kép

Így aludt még 5 perceKép
Kép

Angelani&Erhard

Kép
angelani

Hova kell küldeni mail-t, ha szeretnénk menni a talira? Nem találomKép
Lili nem nagyon akar aludni, olyan fura, mert itt a nappaliban sokkal könnyebben elalszik, mint fent a hálószobában. Viszont hiába altatom el itt lent, ha felmegyünk felébred. Létezik az, hogy nem érzi jól magát abban a szobában? Vagy arra is gondoltam, hogy mivel egész nap itt lent van, jobban megszokta már. Úgyhogy most próbálom napközben is fent lefektetni, de most sem akar elaludni. Ringatom, már csukva a szeme, leteszem, de mire leérek már hallom, hogy sír. Most hagyom egy kicsit sírni, de nagyon utálom. Viszont jó lenne, ha megszokná a fenti szobát. Nem írta senki, hogy hogy altatja a babáját. Pedig nagyon érdekelne. Vagy ti megetetitek és elalszanak csak úgy???

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Drága Hari!
örülök, hogy már jobban mennek a dolgokKép
Nálunk az a helyzet, hogy hiába zabált be Erhard, nem akar aludni.
Szóval, mi csak akkor alszunk ha esetleg a cicin bealszik.
De néha ha hasra fordítom, akkor elalszik egy kis nyafogás után (nem sír, csak halkan nyöszörög).
De nekem nincs trükköm, talán annyi, hogy a kezemben elalszik.
Persze ha leteszem, akkor fel szokott ébredni. Tehát ez sem válik be mindig.

Na megyek, mert már ordítKép

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Csikken!Kép

FeltettemKép

Mea
mea

sziasztok,

nagyon édesek a babák!!!sajnos csak ritkán jövök de igyekszem visszaolvasni.
altatással kapcsolatban: olvastátok a suttogo cimü könyvet? abban nagyon jó dolgok vannak, most már én is aszerint altatom a kisbabámat.
próbáljátok megszerezni azt akönyvet.

zsuzska
spanci

sziasztok,

nagyon édesek a babák!!!sajnos csak ritkán jövök de igyekszem visszaolvasni.
altatással kapcsolatban: olvastátok a suttogo cimü könyvet? abban nagyon jó dolgok vannak, most már én is aszerint altatom a kisbabámat.
próbáljátok megszerezni azt akönyvet.

zsuzska
spanci

És hogy altatod Zsuzska?

Kép
Kép
hari

tool.orabt@chello.hu
ez a címem Hari.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Köszi, KrisztaKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

KÉPZELJÉTEK HOGY JÁRTAMKép

Bevágtattam a Minimanóba, hogy gond van a mellszívóval, rendi volt a főnök, ő intézkedett, de sajnos segíteni nem tudott, mert nem volt motor a raktárba, ezért körbetelefonált, és mondta, hogy du 5 körül már nekik is lesz...Kép
Mondtam hogy nekem addig éhenhal a gyerekem, mire mondta hogy egyet tudok tenni, bemenni a Medela központba II. ker. Fő u. és ott kicserélik, megnézik, stb..

Hát fogtam magam hazajöttem, összeraktam a gyereket, aztán bementem a II. kerbe.(1 óra volt az út oda). Persze Lénának nem tetszett hogy levegőzés helyett is autózunkKép
Na aztán bementem, egy kedves pasihoz vezettek, elmondtam mi a kínom, elkezdte megnézni...
aztán kérdezte, hogy mi a gond, nem szopik a gyerekek?
Elmondtam mi a szitu...erre elkezdett tanácsot osztani, hogy mit hogy, mire leállítottam, hogy Ne haragudjon, de nem tanácsért jöttem, hanem alkatrészért, mert tanácsot kaptam rengeteget, és többnyire kéretlenül...
Mondta, hogy persze, ok!
Aztán megjavította a gépet, kicserélte a fél kütyüt, állítólag a kapcsoló volt rossz..
Aztán kérdeztem, hogy és ha mégse jó, akkor megint bumlizhatok át a városon vidékről a gyerekkel???
Ekkor hirtelen a semmiből ott termett egy kiszáradt kóró nő kb (30 kiló) és elkezdett kiabálni, hogy észrevettem e, hogy milyen stílusban beszélek?????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én csak néztem mint Rozi a moziban, hogy hát ez meg ki a franc..na aztán mondtam neki, hogy ő meg észrevette e hogy olyanba szól bele, amihez semmi köze...
Na aztán szó szót követett, hogy én hogy beszélek a cégvezető úrral, és hogy kipihenten!!!!!!idejövök packázni!!!!,és hogy ő 16 órát dolgozik, és hogy milyen modortalan vagyok, és hogy engem helyrekellene rakni.........és hogy a férje mindig hagyja magát, hogy így beszéljenek vele stb...
Na aztán én se hagytam magam, mondtam hogy majd az Úr szól ha gondja van a modorommal, és hogy én nem vele beszélek, és hogy ne üvöltözzön a gyerekem felett, biztos kb 0 db gyereke van stb...és hogy kezeltesse magát,
A vége az lett hogy közöltem az Úrral hogy írásban fogok panaszt tenni, mire odaugrott a nő, hogy ő a feleség és egyben a helyettes is, mire én meg közöltem, hogy természetesen a külföldi anyacégnek is eljuttatom a levelet...
Szegény pasi meg csak a maga kimért hangján kérte a feleségét, hogy most menjen ki legyen oly kedves...
Na szó mi szó, látszott a nőn hogy defektes, rángatózott az idegtől, nem hiába olyan kóró...
Szegény pasiKépKép

Na szóval ez volt a mai programKépKépKép
Tök ideg vagyokKép
Remélem nem ment a tejcsi rovására...
Most megyek fejni, lehet hogy a gép jó, csak az nem biztos hogy van is mit fejni ilyen attrocitás utánKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Hari,

az etetés 18 órakor, utána fürdés fél 8-kor, aztán etetés 20 órakor (egyik cici,másik cici, plusz cumisüvegből még amennyi kell,ez lefejt anyatej) ez mind eltart negyed 10-ig. Aztán büfi, kicsit még nézeget, aztán utoljára tisztába teszem, és beteszem az ágyába. Akkor rájön, hogy nem vagyok ott, elkezd sirni, amikor már nagyon nagyon sir, akkor visszamegyek és kiveszem a kiságyból de csak addig mig el nem hallgat. utána megint leteszem, ha nagyon sir akkor ujra kiveszem mig meg nem nyugszik. ez igy megy jó darabig amig aztán elfárad és elalszik, ami reggel fél 7-ig eltart. utána a sötét szobába megszoptatom, és amikor elengedi a cicit akkor visszateszem az ágyába, és igy még alszik 9 óráig. ez nagyon bevállt. az eleje nagyon rossz volt, hogy mindig ki kellett venni az ágyból, utána vissza, ez kb. 20-30szor lezajlott, és napról napra kevesebbszer, most már elég neki annyi, ha sir már nem kell kivenni, csak megsimogatom az arcát és megnyugszik, aztán elalszik. napközben is alszik, mikor megyünk sétálni, 9 es szopi után 1 órakor eszik utána pedig 4-kor. és ez van minden nap, nem hasfájós ezáltal.
bocs ha hosszú voltam.

zsuzska
spanci

ZsuzskaKép

Ügyes vagy ,hogy így sikerült rászoktatni az alvásraKépKép
Biztos sok türelem kellett hozzáKép

Megann

Most lehet ,hogy megharagszol!
De akkor is leírom a véleményem:

Ezt az egész incidenst megúsztad volna , ha csak simán mellre teszed Lénácskát amikor éhesKép

Nekem magas , hogy miért nem akarod szoptatni!!!!

Van elég tejed! Te inkább kifejed és úgy adod neki, minthogy megszoptatnád.
Más meg tej nélkül is inkább cicre teszi ,csakhogy boldog legyen a babája!!!!

Mert nekik még annál nagyobb boldogság nincs mint a cici a szájban ,és a mama közelségeKép
Ezek olyan meghitt boldog pillanatok, aminek minden percét ki kell használni SZERINTEM!!!!!

Fontosabb a frizuránknál, szemöldökünknél, szőrös lábunknál....vásárlásnál,internetnél, hülye rokonoknál.....

Mindíg panaszkodsz ,hogy szerinted nem boldog LénaKép
Én nem is csodálkoznék ha így lenneKép

Az én fiam a ciciről mosolyog rámKép Látni a szemén ,hogy imád engemKép
Ezt ki nem hagynám semmiértKép
Szoptattam én már benzinkút parkolóban, Mc Drive -hoz sorban állva, patika előtt ....

Na szóval , ez az én véleményemKép
Nem megbántani akartalak , csak már nembírtam visszafogni magam.

Utálhatsz is érteKép Le is kórózhatsz vagy bármiKép

Biztos teljesen más körökben mozgunk -más az értékrendünk - más az életfelfogásunk.

Ki így csinálja ki úgy.

BefejeztemKép

Csilla
csillam

sziasztok
jo reg voltam mar, mivel ez a mocsok szamitogep bedoglott nov 1-en. ma kaptunk egy nyomoronc cseregepet, amin angol billentyuzet van, szoval bocsi hogyekezetek nelkul irok, de ezen nem ismerem ki magam.
ne haragudjatok, de keptelen vagyok majd ket hetet visszaolvasni, remélem megértitek. ollé, megvan az é betu!!!!

Mi jol vagyunk, Petike jokat eszik is, alszik is szerencsére! Tudunk nagyokat sétálni!(megvan az áááá is)

Kedden megyunk az elso oltásra már előresajnálom a kicsit, Ti hogy bírtátok, és a babák, volt láz, meg nyügi meg minden hasonlo? (szép lassan megtalálom az ékezetes betüket is, talán belejovok, vagy nem :-)

Hari!
Látom már itt vagy, hogy vagy? Utoljára mikor olvasni tudtam, még korházban voltál, mi ven most veletek? Bocsi, biztosan leírtad már, de nem tudok ennyire visszaolvasni, és érdekelne mi van Veletek?

Az elmúlt két hétben született babáknak és mamáiknak jo egészséget és sok tejcsit kívánok!

Képet erről a gépről sajna nem tudok feltenni, a mienkről meg egyelőre semmi hír! :-(

Na egyelőre ennyi, mindenkit üdvözlök, jo újra
itt!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KrisztaKép,
én is írtam mailt...
Kati
Vendég

Ja, és mit vigyek???
Arra gondoltam, sütök sütit?
Ugyan nem fogyókúrás, de még nem is fogyizunk, ugyeKépKépKép???
(Ugye Ti semKép?)
Vendég

Nyúlné!

Mi is XI. ker.-ben lakunk! KépKép Ti merrefelé?
Mi a Móricz Zs. körtérnél, a Villányi úton.
Ha gondolod, sétálhatnánk együtt a gyerkőcökkel.
Jövő heti talira jöttök?

A sétában mi is benne vagyunk, bárhol is van.

Dóri!
Viki baba tündéri ebben a kis ruhában! Kép

Falina!
Kislányodnak gyönyörű nagy szemei vannak Kép

Uxi!
Emike is nagyon szép Kép

Csikken, Benianyu, Angelani és akit még kihagytam! Kép
A Ti babáitok is nagyon édesek!

Na megyek, mert itt van a kezemben Leon, nem akar aludni Kép

Pusz: Barbi
A

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kriszta!

Tényleg, mit vigyek a taliar?
Sósat vagy édeset?
Vagy valami innivalót?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Csillám!

Dehogy haragszomKép, inkább csak szomorú vagyokKép, hogy ennyire nem értessz megKép

Szerintem itt már nagyon unja mindenki a nyűgömet, de a kedvedért mégegyszer!

HIÁBA VAN 100 ML A CICIMBE, LÉNA AKKOR IS CSAK 60ML.-T ESZIK MEG HA KÉNKÖVES CSÁKÁNYBALTA HULLIK AZ ÉGBÕL AKKOR ISKépKép, AMI ÖNMAGÁBAN UGYE NEM IS LENNE BAJ.ILLETVE BAJ LENNE, HA HAGYNÁM HOGY ENNYIT EGYEN..
DE UGYE MIVEL NINCS ELÉG TEJEM!!!!!!!!!(MERT AZ IGÉNY KB NAPI 600-650 ML, NEKEM MEG KB 500 VAN)
EZÉRT HA NEM FEJEM!!!!!!!!!! KI A MARADÉKOT(tehát mindenképpen kell fejnem), AKKOR MÉG ENNYI SEM LENNE, HISZEN A CICIM ÚGY ÉRZÉKELNÉ, HOGY NINCS AKKORA KERESLETKépKép, HOLOTT VAN, CSAK ÉPP NEM TÚL ÜGYES, VAGY NEM TÚL SZORGALMAS...KépKép
Azt ugye meg nem fogom elhinni hogy kb napi 350-400 ml elég egy 3. hónapban lévő babának...KépKép
Kinek a 2 hónaposa eszik 60ml ha nagyon éhes???
Na ugye....
Óránként-2 óránként szoptatni meg nem tudok, képtelen vagyok rá éjjel-nappal....
És hidd el kipróbáltam nem egyszer nem kétszer, nem ESZIK TÖBBET, HA DUPLA ANNYI VAN A CICIBEN AKKOR SEMKépKépKép

Na mindegy....

Megann

Kép

Kép
megann

Dori bp!

Jól emlékszel, nekünk van terpeszpelusunk....és ráadásul a diagnózisunk is egyforma( II.a I.b)

Teljesen megértelek, 2 napig én is bőgtem, de aztán elfogadtam, hogy inkább most terpeszpelus, mint később valami gond...
Hidd el 2-3 nap múlva már könnyebben fogod viselni a dolgotKép
Sajnos az igaz, hogy amig meg nem szokják a picik ezt a sz@r-t addig bizony sírdogálnak tőleKép(az anyuka meg a babávalKép), de aztán valóban úgy van, hogy elfogadják mint kötelező kellékKép(akárcsak a pelust) és semmi gond utána...KépKépKép
Viszont a torna nem ártKép, Léna pl kimondottan szereti a csípőtornátKépKépKép
Szinte nevet amig tornáztatomKép

Úgyhogy fel a fejjel, minden rendben leszKép

Mi már hordjuk 6 hete, de még tovább kell hordanunk...következő kontroll egyik dokihoz dec6. másikhoz dec 20.
Merthogy nekünk 2 dokink is vanKép

Mellszívó:
Szerencsére a balhé nem ment a tejcsi rovására 190mlKépKépKépKépKépKép
De a végére megint olyan volt mintha meg akarna halni a motorKépKép
KivagyokKép
De már beszéltem a minimanóval, ha bekrepál kicserélik a motort, kaptak ma raktárból....KépKép
Hát jól szívok ezzel a mellszívóvalKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Edinka!

Hányas méretű terpeszpelusban van a babád a képen???

Megann

Kép

Kép
megann

A lényeg, hogy az anya magabiztos legyen, nyugodt legyen és úgy érezze jó az amit csinál. Ha az anyuka "rendben" van, akkor a baba is boldog szerintem. Nem akarok állást foglalni, de megértem Megannt, mert hasonló cipőben járok és nagyon nem tudom mit csináljak.
Csilla, valószinűleg mikor a te babád éhes, akkor te cicire teszed, ő boldog, látszik hogy jóllakott, leveszed és te is boldog vagy. És én is meg Megann is boldogok lennék hasonló helyzetben. DE ha én Lilit cicire teszem, akkor szívja, szívja, aztán vagy elalszik, vagy elkezd hisztizni, tépi a cicit, fogalmam sincs, hogy miért. Azért, mert elfogyott a tej, vagy mert nehezen jön neki, vagy épp fáj a hasa stb. Ha nem mérem meg minden evés előtt és után, akkor nem tudom mennyit evett és nem tudom mennyi táp kell neki. Mert egy biztos, hogy nincs elég tejem. Tehát valamennyi táp hozzápótlásra szükség van. De mennyire??? Na már most ha így szoptatsz, akkor baromira nem vagy nyugodt, a baba sem és a vége az, hogy a baba éhes, te meg bizonytalan vagy, hogy mi a helyzet. Ehhez képest ahogy Megann csinálja, úgy ő pontosan tudja, hogy mennyit evett Léna, tudja, hogy mennyit kell hozzápótolnia. Így ő meg van nyugodva, és amikor cicire teszi, mert írta hogy az érzés miatt szokta, akkor tök nyugodt, és lehet hogy ez így sokkal jobb a babának is.
De tényleg mindegy, mert mindenki úgy csinálja, ahogy jónak érzi.
Biztos vagyok benne, hogy ahogy én is, úgy Megann is szeretné naponta kb. 6x cicire tenni, és jól megetetni a babáját. Csak nem mindenkinek jön össze.

Viki, köszi hogy érdeklődsz. Egészségileg már jól vagyok, most már lelkileg is kezdek helyre billenni. A fentiekből láthatod, hogy tej problémáim vannak, de azt is meg fogom oldani, én még nem tudom hogy. Megann megoldása jónak tűnik az én helyzetemben, csak még nem szántam rá magam teljesen. Egyenlőre szoptatgatom, aztán nyomok rá még tápot is, de nem az igazi így.
Kezdünk összerázódni Lilivel, még a végén lehet hogy lesz egyszer kistestvéreKép De nem most.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nem tudom, mi volt tegnap Balázzsal ez a hányás-dolog, mert ma kutya baja. Persze örülök neki, remélem, így is marad! Mindenesetre éjfélkor még kitette a taccsot szegény, és egy kicsit később mégegyszer, de azóta semmi. Én meg idegeskedtem egész éjjel, egyrészt, mert a saját ágyát már összehányta, nem akartam, hogy a miénk is így járjon, másrészt utálom, ha beteg, harmadrészt aggódtam, hogy nehogy Gergő is elkapja, ha elkapós a dolog, mert egy hányós nyavalya neki nagyon veszélyes lenne. És ehhez jön még az én hülyeségem, hogy ha valaki hány, én is hányok Kép Ezt most megúsztam, de egész éjjel kevergett a gyomrom, még délelőtt sem volt az igazi. Még jó, hogy nem hányós a gyerekem, bár Gergő bukásai sem okoznak túl nagy örömöt nekem...
Mindenesetre a biztonság kedvéért ma diéta van Balázsnak, de nem is nagyon van étvágya. És sétálni sem mentünk, Gergő most levegőzik az erkélyen, már vagy két órája Kép
És két hete nem mértük a kicsit, mondván, hogy fejlődik rendesen, kéthetente elég lesz. Alattunk van egy anyuka a kéthónapos babájával, ő felajánlotta, hogy náluk mérhetek, de most hozzájuk sem akartam behurcolni semmi kórságot.

És még egy csemege, amin idegeskedek már pár napja: a ház közös képviselője kiküldött egy levelet, hogy hatalmas a tartozás, nincs pénze a háznak, alig tudnak valamit kifizetni. / hárommillió fölötti a tartozás/. És ha nem fizetnek a lakók, akkor kénytelenek lesznek bizonyos szolgáltatásokat leállítani / pl. lift, lépcsőházi világítás/. És mellékeltek egy listát a tartozó lakásokról. Ebből kiderül, hogy a mi lépcsőházunkban a földszinten mindenki tartozik, a harmadikon / ez a legfelső emelet, itt lakunk mi is/ egy lakás a hatból. Szerintetek mennyire rázza meg a földszintieket a lift hiánya? És én, aki mindig rendesen fizetek, ezek miatt a rohadékok miatt nem tudok majd sétálni menni, legalábbis nem babakocsival Kép Még egy vacak kocsitároló sincs lent. És minden emeleten van egy babakocsis, persze ők sem tartoznak. Van olyan ember, aki 400Ezer fölött tartozik, nem is egy! Biztos vagyok benne, hogy a hónap végéig nem fogják befizetni a pénzt. És én, mint bérlő még csak nem is patáliázhatok. Maximum bízhatok a főbérlőmben, hogy ő majd kitalál valamit, de mit?
na, most én is jót panaszkodtam, bocs.

Csilla, nem semmi, hogy milyen bátor vagy, hogy így megmondtad a véleményedet Kép

Na megyek, jött a húgom babázni Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Lányok, hogy kell kiszámolni, hogy mennyit kéne enni egy nap a babának?

Kép
Kép
hari

Rohadt depi vagyok maKép majdnem lesírtam Eszti fejétKép
hajnali 4-ig voltunk fennt, már nem bírom, alig várom, hogy apa hazaérjen. ez a hasfájás egy rémálom, gondlkodtam Zsofy és Szilvi, és asszem mindkettőtöknek igaza van. a rohadt hasfájás úgy kifárasztja éjjel, hogy ezért alszik ilyen jókat nappal, valamikor neki is kell aludnia. nappal azért max 3,5 órát hagyom aludni most már, és fennt is van szopik után 1-1,5 órát, de ez nem befolyásolja, hogy éjjel mi történikKép tényleg meg van egy kicsit borulva nappal-éjjel de ez csak úgy fog megváltozni, ha elmúlik ez a ............... hasfájás, ez a méregfogKép
úgyhogy köszönöm a kémia korrepetálás felajánlást Zsóf, de ahogy most állunk még egy fekete pontot sem hozhat hazaKép

annyira helyesek a babák, imádom a képeket nézegetni, jókedvderítőekKép
Benianyu: Beni nem semmi egy pofa, jó fejKéphogy van?
hiányolom a Lilla képeket..
és Hari, Lili fényképek? vagy lemaradtam valamiről?
de remélem élőben láthatom, igyekszem eljutni a talira.

Kriszti, én nem írok mélt, mert nem csináltam normális emilcímet (lusta dög vagyok, meg kedvem sincs hozzá), de nagyon szeretnék elmenni.

Megann, én is gondoltam rátok már, csak nem akarlak b....gatni, mert tudom, hogy mindent megteszel, és te is joban szeretnéd, ha nem kellene ez a tortúra a fejésekkel. már arra is gondoltam, hogy 1-2 napig a kedvedért méregetem Esztit, hohy mennyiket eszik, de nem volt jó ötletKép nekem fogalmam sincs mennyit eszik Eszti, de sztem kevesebbet, mint a nagykönyvi adatok. amikor csak szopizott hogyan alakult a súlya?
mondjuk ezt az éjszakázós dolgot megértem. nem vagyunk egyformák. én eddig azt hittem bírom az éjszakázást, de úgy látszik öregszemKép
a 30 kilós csajt le kellett volna ütni, mint a taxiórát, a pasi is hálás lett volna érteKép

Uxi, kérek több képet Emiről, imádom, ahogy néz, nagyon édes!!Kép

Dóri, én nem értek ehhez a terpeszpelushoz, de biztos hamar eltelik az a pár hét, és túl lesztek rajta, téged vsz jobban fog zavarnui, mint a babátKép

a

KépKép
KépKép
and

MegannKép HariKép

Értem!!!
Azaz nem értem Kép De midegyKép

Az elején nekem is voltak problémáim a szopival!
Nekem a sűrűbb cicizés jött be!!

Mások vagyunk....

Én azért drukkolok ,hogy minél több tejcsitek legyenKép
csillam

Szerintetek az hogy lehet ,hogy 2-hónaposan mondjuk evett kb 100-akat .

Most 3 hőnaposan ugyanabból a ciciből eszik 150-eket????
Semmi fejés !!!!!

Csak mikor gondoltam ,hogy nem lakott jól , megkapta a másik cicit is.
Vagy megkapta akár óránként is!

És láss csodát mostmár megint elég 1 cici egyszerreKépKép És elégedett , mosolyog...

mégegyszer mondom : fejés nélkülKép

Na részemről téma lezárvaKép
csillam

Csillam,a drukkolás ránk férKép Nem akarom mentegetni magam, de ennél gyakrabban én már nem tudom Lilit cicire tenni. Ahányszor csak elkezd cuppogni, és úgy néz ki, hogy éhes én cicire teszem. Fáj is mint a fene, de ez nem lenne baj, viszont hiába teszem rá, ha nincs benne jóformán semmi. Én most méregetem is, és van, hogy fél óra küzdés után 20 ml-t szív szegény. Hiába. Iszom a Laktoherb teát, meg mellé rengeteg folyadékot, alkohol mentes sört is, pedig utálom, de hiába. Nem lesz több tejemKép Hidd el, hogy tényleg én lennék a legboldogabb, ha lenne. Az elején volt, de a mellgyulladások óta a jobb cicimben alig van, a bal meg nem elég. Szóval drukkolj, mert nem adom fel, de lassan elég kilátástalannak tűnik.

Valaki írja meg, hogy kell kiszámolni hogy mennyi tej kell a babának. 150 ml kilónként? Vagy hogy? Lili most kb. 5200 gr. Akkor mennyit kéne neki naponta enni?

Kép
Kép
hari

Megann!HariKép

Én megértelek TiteketKép
Hasonló votl a szitu, csak nekem még fejéssel sem lett jobbKép
Most meg már csak kb.40 ml-ket szív ki belőlem de mindig ciciztetemKép

Egyébként Megann!
Most már 3 napja alig eszik Lívi, van hogy csak 100ml-t pedig már majdnem 7 kiló!!!!
És volt olyan hogy csak napi 4x evett!!!
Neki már majdnem 1 l lenne az adagja ehelyett van hogy csak 600-700ml-t eszik eg egy nap és kutya bajaKép
Olyan szépen fejlődik!!!
Van, hogy szopizik és még úgy is bealszik mondjuk azt nem hagyom mert tudom hogy keveset ehetett meg úgy, és akkor pótolom.

Ma délelőtt nagyon nyűgi volt megint és bukott is .
Állandóan felébredt szegényke álmából és ma össze vissza eszik.
Mindig dél körül szokott, ma csúszott 2-re és azóta meg alszik a KISÁGYÁBAN!!!!HURRÁÁ!!!!és magától aludt be ott.

Mea
mea

Viszont már megint baromira fáj a fejem, tuti a hideg miatt....

Ja még a csipós dologhoz, nekünk is kicsit kötött de voltunk UH-n és azt mondta ott a doki, hogy nem kell pelus csak lehet néha tornáztatni, szabadon hagyni lábait.
Meg a rugi legyen olyan, hogy szét tudja tenni a kis lábait.

Szerintetek a dokinak igaza van, ha kicsit kötöttebb a csipő, akkor téynleg nem kell terpeszpelus???????

Mea
mea

Teszek fel kedves képet NektekKép

Kép

És cicakedvelőknek még egy, annyira cukiKép

Kép

Mea
mea

Lányok!!!

Áruljátok el aki főz minden nap, hogy csinálja baba mellett + házi munka + bevásárlás stb.

Nekem nem igazán jön össze pedig főznöm nem kell...

Alig jut időm bármire is.

És ezek a nyűgik meg betesznek mindennek, meg napirendünk sincs még igazán, állandóan változik mikor kel mikor szik stb.

Nektek menynire rendszeresen esznek a babák???
És este nektek mikor alszanak el?
Mert pl. eddig ment nálunk a sírás este 11-ig utána aludt 8-ig.
Most meg este 8-kor elaludt és hajnal 3-kor kelt.

Olyan jó lenne ha beállna nála lassan valami rendszer.

Lehet ebben neki segíteni?????
Vagy majd jön magától egy idő múlva?????
Segítsetek ebben!

Mea
mea

Hát aki tanul is még baba + háztartás mellett, az előtt le a kalappal!!!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Mea Kép Én sem főzök, és egyelőre el sem tudom képzelni, hova férne bele. Én is emelem kalapom mindenki előtt, aki be tudja oszatni az idejét Kép

Itt egy mostani kép, ahogy Gergő a gimnasztika-labdán tornázik Kép / tesóm tartja/

Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hari!
Hány hetes most Lili?
Az én fiam is nagyon sokáig szinte orákig képes volt 20-30 ml-ket szopizni, de lassan megtanulta hogy hogyan kell! Másra nem tudok gondolni, hiszen egyik naprol a másikra egyszer csak 20 perc, majd 15 alatt is leszívta az adagját, ma már képes 5 perc alatt 100 ml-t szopizni, ha nagyon éhes egy hosszabb alvás után. Szerintem ne add fel, nem volt zavartalan az első pár hetetek együtt, Lilinek is meg kell tanulnia szopizni. Szerintem (nem okoskodni akarok, meg valoban mindenkinél máshogy van) Lilike is ügyes baba és idővel rá fog jönni, hogy tud gyorsabban jol lakni, kitartás, hidd el sikerülni fog.
Amíg nincs elég tejed természetesen add neki a potlást, de probáld meg ne cumisüvegből, és fejjél amennyit tudsz, de hagyd a babát cicin, amíg ő szeretné.(bocs, ha már eleged van a hasonlo tanácsokbol)

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Barbabpapa,mi a 7es út mellett lakunk a Péterhegyi lakóparkban,az egy picit messze van még tőletek,de ha majd pár hónappal nagyobbak leszünk,megyünk felétek is sétálni!
de tényleg jó közel laktok,és merre sétáltok,van ott vlmi jó kis játszótér vagy parkocska?
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hari, lehet hogy nálatok másról van szó, mert egyes jelenségek mögött nem mindig ugyanaz az ok rejlik, de azért leirom (nincs hosszú i a gépemen): Julcsika is szopi után néha idegesen rángatja a mellbimbómat és minél inkább odatartom neki, annál izgágább lesz, nyüglődik és sir. Igy hát nem tartom oda neki, hanem amikor elkezdi, akkor felkapom és elkezdem büfiztetni. A vállamon megnyugszik és utána sem kéri már a cicit. Nem értem, miért keseredik el néha a végén, biztos vagyok benne, hogy van elég tejem, meg abban is, hogy ő eleget evett, mert nagyon szépen hizik és elégedett baba. Egyszóval nálunk a cicinsirás nem az éhség jele.
Megann, én ma telefonon beszéltem a Medelától valakivel, olyan kellemes élmény volt. Elromlott a mechanikus mellszivóm (nem használóm, de a biztonság kedvéért meg akarom csináltatni). Hamar kiderült, hogy legalább 5 éves darab, nem is én vettem, használtan kaptam, de a fickó ugyanolyan kedves maradt végig, minden részét leszedette és kipróbáltatta velem telefonon keresztül, majd felajánlotta, hogy ad pótalkatrész, mert ilyet már nem lehet kapni. Hát én ilyen kedves bánásmóddal régen találkoztam üzletben. Ezek szerint a feleség épp az ellenkezője - szegény férj.
Zsuzsa
tzsuzsa

Nyúlné!

Igen, van egy jó játszótér ill. a feneketlen tó . Nagyon szép a park is és a játszótér is remek szerintem. Noel legalábbis szereti.Kép
Ez tőlünk kb. 5 percre van.
Meg szoktunk sétálni a Ménesi úton, a Gellért hegyen.
Mi is szívesen sétálunk el felétek, vagy kocsival is át tudunk menni, ha van kedved hozzá.
Pusz: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Viki, tanácsból sosem elég! Nagyon szeretném kizárólag szoptatni, úgyhogy minden ötletet meghallgatok. Most megint 40-et szopott, igaz 1 órával előtte is evett, azelőtt meg 2 órával. Reggel 7 óta eddig 7x evett és még legalább 4x fog reggel 7-ig. És nem mindig 40-et, azért előfordul, hogy 100-at, 60-at, változó. Lehet, hogy nem is kéne neki táp?

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Virnya vagyok a téliektől.
Használt Tommy Tub fürdetődézsát vennék.
Ha tudtok eleadót, a virnya kukac freemail.hu-ra írjatok.

Köszi
Virnya
39+1

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

And

vidd el Esztit orvoshoz ha ennyire fáj a hasa.Most hallottam a védőnőtől valami tuti porról, amit csak doki írhat fel.De lehet, hogy mond valami okosat, és ír fel valamit a picinek.Talán javul valamit a helyzet.Ha érdekel hétfőn rákérdezek a por nevére.

Tzsuzsa
nálunk is így ér véget a szopi, rájöttem,hogy ilyenkor a böfi bántaja a hasát Márknak.Legalábbis sztem.Biztos nem azért sír, mert kevés a tejci, mert én próbáltam utána még cicire tenni, el is fogadja (de csak keveset szopik), és ennek már bukás a vége.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Zsuzsa, lehet hogy nálunk sem az éhség miatt sír, de mikor már nagyon tanácstalan vagyok, akkor csinálok neki tápot és azt van hogy elfogadja, olyankor viszont olyan érzésem van, hogy bármennyi lenne az üvegben mindet meginná. Cumisüvegből könnyűKép De van, hogy a tápot sem kéri, na akkor tuti nem az éhségtől sír. De most azért lettem tanácstalan, mert a dokinő szerint rosszul csinálom, túl gyakran szoptatom, és szerinte attól fáj a hasa. Mondjuk mióta kapja a gripe watert azóta szerintem nem fáj a hasa. Pedig csak napi 1 kanállal adok neki reggel. Azóta napi 3x 4x is belepakol a pelusbaKép Meg pisis pelusa is van rendesen, úgyhogy gondolom nem éhezik. Ez a mérlegelés azért gáz, mert nem teljesen pontos, tehát 10-20 ml tévedés benne van, de ha az elején meg a végén is tévedek a leolvasásnál, akkor az már 40 ml is lehet, ami azért sok, ha azt nézem, hogy van hogy csak 40-et eszik. Na mindegy. Igazából nem méregetni kéne, hanem csak etetni, és hetente mérni. De sose birom ki.
Az lenne jó, ha egy hétig egyáltalán nem adnék neki tápot és akkor mérnénk, akkor kiderülne, eleget gyarapszik-e.
Engem ez a cicitépkedős sírás zavar nagyon, mert mindig olyan érzésem van, hogy enne még, csak kiürült a cici. És ettől bepánikolok és már csinálom is a tápotKép

Kép
Kép
hari

Helló!

Csillám, And!

Elhihetitek hogy én is megtettem mindent, csináltam én az 7-7-5-5 stb fejést is az elejét talán 2-3 hétig is, egy fikarcnyival sem lett több tejem, csak a melleimet tettem tönkre, csináltam az igény szerinti szopit, attól se lett több, és most a fejéstől sincs több, csak annyi amennyi....
Olyan jó lett volna ha nekem is bejön valamelyik praktikaKépKépKép

And!
Nemigen volt olyan hogy csak szopizzon, mert akkor mindig éhes voltKép, így ment a pótlás...

Hari!
EZT AZ EGYET FELEJTSD EL!!!AZT HOGY MENNYI AZ ADAGJA....EZ VALÓBAN EGY NAGY HÜLYESÉG SZERINTEM ISKépKép Pláne az a 150ml/testsúlykilógramm
Lénának nincs "adagja", annyit eszik amennyit kívánKép, csak éppen nem cumisüvegből..
Ha jóllakott, akkor tök egyértelműen kinyomja a cumisüveget a szájából, ha meg vissza akarom csempészni(nem teszem, csak kipróbáltam egy-kétszer), akkor nem cuppan rá, fintorog, vagy kiköpi...
Amelyik baba meg túleszi magát, az úgyis kibukja a felesleget....
Ritkán de ilyen nálunk is van, de tényleg ritkán...
Tehát mégegyszer:FELEJTSD EL HOGY 150ML VAGY EGNNYI VAGY ANNYI....
Majd ő tudja mennyit akar enni! SzerintemKépKép
Persze ezt most ne okoskodásnak vedd, csak a tapasztalatomat írom le...

És ne sakkozz mondjuk azzal se, hogy pl mint én régebben: "Na most aludt 3 órát a teraszon, biztos k...va éhes lesz...a fenét, volt hogy kevesebbet evett mint előtte vagy utána....
Sosem tudhatjuk mennyire éhesekKépKépKép
Kis szeszélyesek....

Azt meg neked kell eldöntened, hogy melyik módozatot csinálod...
Nekem a cici+fejés sokkal strapásabb volt, mivel szopi után mindig fejtem is....(10-40 milli).Igy egy etetés mondjuk 1-1,25 óra volt...most mondjuk fejés 20-30 perc, cumisüveg 5-10 perc...
És most hogy nem fejek csak egy nap mondjuk 3-4X, nem csökken a mennyiség egyenlőre...mondjuk kb egy-másfél hete megy ez a móka...de még nem csökkent...
Féltem én is hogy fog csökkenni de egyenlőre nem...ha elkezd, akkor fejek majd többször...na nem mintha bármit is használt volna a gyakori fejés nálam...
Ha elkezd csökkenni, akkor szerintem az nálam már a sima élettani csökkenés lesz (lsd család összes női tagja nem tudott 3 hónál tovább szoptatni)..
De én nagyon azon vagyok hogy felülűbereljem őket, ha egyáltalán illik, vagy szabad ilyet mondani ebben a témában!
De én most meg vagyok elégedve ezzel a megoldással...
Akkor lenne tökéletes, ha monjuk lenne egyik cicimbe 140, a másikban meg 200 (mint ismerősömnek)..na az lenne a kánaán...de hát ez vanKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mea!

Napirend!

Én azért próbálom kialakítani, na nem erőszakosan, de erre Lénánál nincs is szükség...

A legfontosabb:
Fürcsitime 8-1/4 9 kor... aztán kajcsi....aztán kiságy, villany le, TV be, anya fej, aztán fürdik és vége a napnak...
Van hogy Lénát ébreszteni kell, de ha azt akarom hogy ne 11 kor fürdessek, akkor muszáj...

Ébredés:
2 periódus van.
1. Amikor 12-1 között aztán 3-4 között aztán 6-7 között kel...(ez az éhesebb periódus)
2. Kevésbé éhes periódus...(pl tegnap)
Hajnal 3 kor és reggel 6-7 között kel...

Többször volt már periódusváltás...tegnap épp a 2. számú volt a porondon...

Nappal: Igyekszem mindig a 10-11 órás etetés után levegőztetni ez általában majdnem mindig kitesz 3 óra hosszát...

Nos ennyi az én "kényszerítő" erőm...a napirend témában...

Úgy nézem nekem ez beválik most Lénánál...

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?