A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Meg tudná nekem irni valaki hogy a Vincze Emőke mikor van bent a klinikán? Időpontot lehet kérni telefonon?
Előre is köszi.
Timi
titti2

Sziasztok!

Az Emőke szinte állandóan a klinikán van. KépKép Időpontot pedig jobb ha kérsz telefonon, mi is mindig ledumált időpontra megyünk. A portán is mindig megkérdezik megbeszéltük-e, és akkor felszólnak neki telefonon, hogy megérkeztünk.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vesm!

Én is szedtem végig az Elevitet.

Andi!

PusziKép

Rika!

Nem ismerem,sajna.

Zozo!

Mi újság???

Ildi
tfildiko

Klzsuzsi: Akkor nekem ma nagy pechem van mert ma nincs bent, azt mondták a portánKép
Köszi az infot.
Szép napot mindenkinekKép
Timi
titti2

Rika, Szilde,
mél ment Kép

Enikő,
Tegnap eszembe jutottál, mert azt mondta a dokinénink, hogy Mininek jön a foga (én még nem érzek semmi kitüremkedést, de a tünetek - a nyűgösség kivételével - stimmelnek). Gondoltam, na ha innen számítva 7 hónap ....KépKépKép

Üdv,
Kata
pankata

Elevit téma: én mikor először kezdtünk próbálkozni, beszedtem egy 100-as dobozzal. És mikor elfogyott, nem vettem újat, mondván egy ideig úgyse fog összejönni. És mire eljutottam volna addig, hogy vegyek, addigra hathetes terhes voltam.
A védőnéni kérdezte, hogy mit szedtem/szedek. Mondtam neki, hogy folsavat. Azt mondta, hogy az bőven elég, mert vitamint úgyis eszik az ember lánya, ill. a baba úgyis elveszi, ami neki kell. Kép
Igaz, most ebben a hideg időben ismét elkezdtem a C-vitamin rágótablettát, remélem, nem kapok el semmi nyavalyát-habár én nyáron megfázós vagyok. Kép Magnéziumból csak pezsitabit szedek, ha fájdogál a pocim, meg van mellé itthon B-komplex tabletta. Gyakorlatilag ua., mint a MagneB6. Kép Csak ez ingyé van, mert apu közgyógyos, és neki van mindig felírva, de ő nem eszi meg... Kép Kép Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Dr Tuksa Ágnes Gyermekgyógyász?

Tittli2

Ird meg a mail cimed elküldöm Emüke aszistrensének a telszámát. Ugy is Õ ad mindig idöpontot. (ami mindig 12-14 óra között lesz)De. mindig müt (már ahogy én észrevettem) és a harmadikon éjszakás is szokott lenni. stb.

Ceniko!

Ne bizz a magyar postában, én már csak tudom mi folyik ott kb.2 évet dolgoztam a központi csomag és levéleldolgozóban. Inkább ha van busz vagy vonat a mami és köztetek adj a soförnek egy 500-ast és még aznap a konyhádba lesz a kacsa Kép

Vesm!
Ne izgulj én is szedek magnéziumot(3x2) az Elevit mellé. De a magne B6 nagyon drága mert nincs rá támogatás. Kérdezd meg az orvost, hogy esetleg a magnezium citrikumot szedhetnéd-e helyette (nekem 250ft egy hónapra) Én a magneB6-ból is nap 3x2 szedtem és anyagilag már megviselt és ezért tértünk át a másikra a dokival. Én méhösszehuzodás "gátlása" miatt szedem

Görcsöl, ne görcsöljön!!!
Nem tud koncentrálni, hát ne is koncentráljon!!! (napi 3x1 seduxenem ezt is elintézi nálam Kép)

Exdeus!
Én aZ Anna kutnál voltam , mert ott kedvesek , kevesen vannak, és elörre is veszik a kismamákat. De állitólag bezárják Kép
De mehettem volna a vasasba is. Klinikán szerintem csak a bentfekvöknek csinálják meg.
Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Mucska: Szióka, derég hallottam felőletek. Mizu? Hozzánk is jár a gyógytornászKép Nagyon sokat fejlődött Viola azóta! Õ hipotón volt! Örülök,hogy mostmár okés Anna is!

Kata: Megkaptátok az oltást? Hogy viselte Dávid? Jaja 2 hós korától mondja a dokink, hogy V fogzik. Ahham, még most sincs egy fél szál foga seKép. Bár lehet hogy tegnap óta van, ma még nem csekkoltamKépKép

Rika: Az a baj, gogy dédimama Fehérgyarmat mellett egy kis faluba lakik, ahol mobilposta van.Onnan buszjárat csak Gyarmatra van, és 80 évesen nem biztos, hogy szegény be tudja cipelni Gyarmatra a buszpályaudvarra a csomagot. Asszem vonattal is 4x kell átszállni! ( vagy 3x?? )
Mindenesere messze van és nincs közvetlen busz vagy vonat kapcsolat Szegeddel!

Ja ma megjött a csomi.Kidobtam a kukába 6 darab kacsát, mert már mozogtakKép Ja és Expressz elsőbbségivel küldte horror postaköltséggel!! Ahham ma ért ide, hétfőn adta fel!! Még a kutyának sem mertem megfőzniKépKép

A Magnezium citricium azért jobb mint a Magne B6, mert egyrészt olcsóbb, másrészt vagy 20x annyi hatóanyag van benne, mint a M B6-ba!

Pussz
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Rika!

Nálunk is buszon jön a csomag.Anyu ad Zalában a sofőrnek egy 500-ast,és aznap ideér a cucc.A postában már sokat csalódtunk.
Én magnézium-citricit szedtem a terhesség alatt.

Ildi
tfildiko

OFF: Rika: Esetleg nem tudnád nekem megmondani, hogy hol tehetek panaszt a postásunk ellen?
Mondjuk írásban, hogy legyen valami nyoma, mert szóban már párszor tettem és semmit sem ért. De a hócipőm meg nagyon tele van vele.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Rika: Azt nagyon megköszönném. jtimike@invitel.hu
titti2

Sziasztok!
Légyszi segitsetek!
A lázcsillapitó kúpot hogyan kell adagolni? Meddig kell fél, és mikortól egész kúp? Márknak hőemelkedése van, de félek, hogy este feljebb megy, és nem tudom mennyit adjak neki.
Kösz.
Zita
zita_29

Zitus,
8 kiló altt (????) asszem fél kúp, de széltében vágd, különben törik. Hőemelkedésre ne adjál, csak 38 felett korrigáltann. Popsiból, fülből felet le kell vonni.

Gabici,
nem jártam a bölcsi felé ma, de talán holnapra meglesz a telefonszám
Vendég

Zita: 38 fok alatt nem kell lázat csillapítani. Szüléselőkészítőn Inci azt mondta, hogy 6 kg-ig fél kúpot kell adni, 6 kiló fölött egészet.
Ha mondjuk 7 kg lehet hogy nem adod be az egészet, hanem picit lefarigcsálsz belőle. Ahogy érzed.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja igen, jól mondja Dancsi (akivel egyszerre írtunk nyilván Kép), ha vágod széltében és picit melegítsd fel előtte a kést Kép
Osztom az észt, pedig még soha nem csináltam Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi: Van msn-ed?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Titti2!

Elküldtem a tel.számot. Sok sikert!

KépKép

KépKép
rika07

Rika, én eddig mindig a Klinikára jártam, ott csinálták. Dokihoz is oda megyek, majd megbeszélem vele ezt a dolgot, remélem, sikerül! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Rika: Köszike a számotKép
titti2

Sziasztok!
voltam dokinál nagy nehezen, minden rendben, nem is kellett volna menni, de már mind1, úgy útálom "zaklatni" főleg ha kiderül h. nincs semmi.

Vivi, jól van, tej van, de sz.tem nem elég jó, amit nem csodálok, a nem evés miatt. ( a szoptatós teát vedelem)
ma is állandó szopi van, még fejni sincs időm, csak nehezen.
anyukám kerget pár napja, arra nincs időm h. a telefont felvegyem, kérdezi h. miért, mondtam h. nem érek rá, dehát nekem pihenni kellene, ja persze, igyekszek, mondtam h. enni sincs időm, akkor nem lesz tejem (ami igaz) egyek levest, jó, de főzni sincs időm, miért? csak feldobom és kész, ennél a résznél már röhögtem, pedig előtte pont bőgtem.Kép
anyukám jönne segíteni, de nem tud, otthon fekszik.

avassatok be, hogy a fenébe tudtatok otthon mindent elintézni? mosogatás, pakolás stb. én szó szerint rohanok, kivéve mikor a gyerek a kezembe v. szopik. de nem érek a végére, estére már egyenesen is nehezen járok úgy fáj a sebem v. mi odalent.
a mosógép azért megy egész nap, de pl. tegnap kiakadt a férjem h. miért nem mosogattam el, mikor itthon vagyok?????? mindenkinél tip-top a lakás?

szerintetek is rosszul csinálom ha sír a baba és nem hagyom sírni, hanem felveszem,? a férjem ugyanis megkérdezte ittis -ottis és mondták neki h. ha nem hagyom, akkor elkényeztetem.
amúgy szerint a pocak miatt sír, v. mert éhes.
de nincs szívem hagyni, meg az mondta a klinikán a védőnő h. 2hónapos korukig ha sírnak akkor annak oka van. még nem hisztiznek.

hogyan kell lázat mérni ? azt tudom h. popsiban, de meddig? és hogyan , tuti nem hagyná magát.
pocakfájásra mit vegyek? tudjátok?

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Zozo!
Sajnos én nem vagyok segítség Neked, nem tudok tanácsot adni, de azt mindenképen leírnám, hogy kérd meg a kedvesed, hogy segítsen Neked és ne kiakadjon, hanem pl. segítsen elmosogatni!
Remélem nem haragszol meg, de pont Õ az, aki most a legnagyobb támaszt tudná nyújtani Neked!
Beszéljetek erről!
Bocsi, mégegyszer ha beleszóltam a magánéletetekbe, de én ezt látnám segítségnek!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zozo!
Anyukádnak mi baja van,amiért feküdnie kell?

Az első időszak nagyon húzós.Főleg segítség nélkül.Kép
Ha van fagyasztótok,vkivel főzesd teli,mert másképp nem megy.
Ha készülnénk a második gyerekre,tuti mostmár úgy csinálnám,hogy telitömném a fagyasztót.
De mindenképp meg kellene oldani a kajakérdést nálatok.

Ezen az 'otthon vagy egész nap' szövegen ki tudok akadni.Cserélni kellene egy pár napot,aztán rájönne mit csinálsz egész nap-bárki legyen is aki ilyet mond..KépKép
A vásárlást ki intézi?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zozo! Senki nem várja el egy pár napos gyerek anyukájától, hogy csillogjon a lakás. Te se várd el magadtól! Apával meg (igaza van Csibének) meg kell beszélnetek a dolgokat. Most nem a mosogatáson van a hangsúly!!!!
Egyébként egy lélek nincs aki segítene Neked? Tesó, barátnő, anyós? Tényleg a kaja lenne a legfontosabb, minden más most nem számít!!!
Olyan pici babácskát, mint Vivi, nem lehet elkényeztetni még!!
Ja, és kérlek ne sírj!

Melinda
29+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozo!

Egyetértek a Melindával.Ne várja el tőled a férjed,hogy legyen elmosogatva.Az enyém ilyenért még soha nem akadt ki.Nálam sem csillog a lakás.Főzök minden nap,de valami egyszerűt.Soha sem morgott azért,hogy mit főztem.Örül neki,hogy van meleg étel az asztalon.Tudja,hogy nem egyszerű egy babával.Beszélj a fejével!!!
Legyen egész nap ő is egyszer otthon,aztán nézze meg mit csinálsz!!!

Ildi
tfildiko

Zozo!
A Babapatikában a Babynos cseppeket és masszázskrémet ajánlják.Igaz mi nem használtunk ilyesmit,de hátha..
E.

szilde
Szeged

Zita! Orsi mindig kikakilta percek múlva a kúpot, aztán mondta a doktornő, ami nekem nem volt természetes, hogy mindig a kisujjammal jó mélyre nyomjam fel, hogy ne legyen kakálási ingere. Úgy tényleg nem volt gondja. Valoban 6kg alatt fél kúp kell. Én korábban kiveszem és hagyom kicsit melegedni

Zozo! Én Orsi miatt digitális lázméröt vettem, ez csipog ha készen van. 5 tizedet le kell vonni abból amit mutat, ezt én is késön tudtam meg
Nekem a házimunkát eleinte átvállalta a férjem, egész napom ráment igy is a szoptatásra, böfiztetésre, fejésre. Kaját meg irtam hozattam.
Én nem hagytam sokáig sirni! Nálunk sem gyözte nyilván a férjem munka mellett az összes házimunkát, nem ragyogott a lakás, de engem nem érdekelt ki mit gondol. Amugy is téli baba volt, meg kimerült is voltam, az elsö 3 hónapban nem jöhetett látogato csak anyu, meg tesom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zozo: A férjed nincs a helyzet magaslatán úgy látom! Én elküdtem volna már búsba, ha ilyet mondott volna..... Úgy tünik foggalma sincs az egészről, hogy mivel jár egy picibabaKép
Sajnálom! Kép De ezen mi így nem tudunk segíteni!
Mond meg neki, világosítsd fel!!

Lázmérés: Picit bekrémezed a lázmérő végét és óvatosan benyomod a popsiba, kb 2 perc alatt felmegy a higany, de ha figyeled látod mikor áll meg! Ha megáll és nem mozdul 10-15 másodpercig akkor annyi a hője!

Hétvégére otthon lesz a férjed????
E

ceniko
Szeged

Lázmérés:
A hőmérő alsó részét bekened kenőccsel,de a baba popsiját is elég lehet.A gyerkőc a hátán fekszik.
Megfogod egy kézzel a két lábfejét,(kicsit a behajlított lábát enyhén a hasa felé tolod)másik kézzel a hőmérő becsúsztatod.kb. 2 percig tartsd bent,ügyelve,hogy ne csússzon ki.
E.

szilde
Szeged

köszi lányokKép

Szilde!
az itthon vagyok, semmit nem csinálok szöveget én is útálom, hiába mondom h. nem érek a végére.
vásárlás: ha minden igaz holnap tud jönni tesóm és két szopi között én intézem , a férjem hoz bármit ha megkérem, pl. kenyér meg ilyenek, de soha nem járt vásárolni( mármint Cora, Tesco) be se lehetne kergetni, na jó néha jött velem.
anyukámnak gerincsérve van, pont ma mondta h. annyira rossz h. mosogatni se tudKép

magamnak is venni kellene valami rongyot, semmi nem jó rám, a kismamis cuccok nagyok, a régiek kicsik. csak holnap tudom intézni, mert utána megint senki nem lesz.

nagyon ki van száradva Vivi bőre, mivel kenjem?

A férjem egyébként egyenlőre messziről szemléli a babát, néha közelebb merészkedik és megsímogatja.
itthon hagyni csak akkor tudom majd vele ha min. 2éves lesz.

tegnap megkértem valakit h. legyen a babával amíg elrohanok a dokihoz, a férjem meg kivolt h. miért nem viszem magammal???? mikor csak bepakolom az autóba és kész. én meg ettől voltam ki.és totál komolyan gondolta.

Zozo
Vendég

Kata,a Barni súlyát 3250gr becsülték,tehát valószínűleg nem lesz olyan hatalmas nagy baba!!!

Zozo,sajnálom hogy nincs segítséged!
De ha apa nem segít a Vivi gondozásában,legalább a háizmunkában segíthetne!!!
Én tutira mondanám neki,bár egy kivűlálló mindig másképpen látja a dolgokat!!!
Örülök hogy nincs komoly bajod,szerintem is jobb hogy megmutattad az orovsonak,tudod az ördög nem alszik!
Na de ezt,hogy vidd magaddal,azt a pici babát az orvoshoz!!!!!
Nekem úgytűnik hogy az én férjem egy angyal!!!!

Enikő,nagyon sajnálom a kacsákat,én nagyon imádom sütve!!!!!!!!!
Ugye kitartunk jövőhét péntekig!!!
Ma mondtam az orvosnak.és jót röhögöt rajtam,azt
monta hogy akkor nem csinál programot ha szülünk!!!

Minden ok volt CTG,csak szegény törpét megint ébresztették,és aztán jól bepipult rajta!!!!!
Utána alig akart elaludni!!
Hétfőn újra CTg!!!
Puszancs:Bibi38+5

Kép
bibi226

Bibi!
az én férjem is angyal, a legnagyobb baja h. hülye pasikra hallgat, akik mondják h. a babát nem szabad elkapatni, hagyni kell sírni, stb.stb.
persze mert ők nem is voltak otthon és k...va okosak. ja meg a nőkKép érdekes , (már akivel beszélt) egyik sem vette fel a babát ilyenkor, meg mindegyik, vitte magávalKép és nagyon osztják az észt, de ők csak segíteni akarnak, a sok baromsággal.
én meg palimadár vagyok.

szegény törpi, az én Vivimet soha nem kellett ébreszteni, igaz én csokiztam, kóláztam előtte.
rossz lehet ez az ébresztgetés.
Vendég

Sziasztok!
Zozo, Enikővel karöltve már én is elküldtem volna a búsba a páromat, ha így viselkedne. Vagy csak csinálni volt könnyű a gyereket?? - Bocs, de kikívánkozott... Ehhez képest az én férjem egy angyal, ahogy Bibié is. Kép
Vásárlás: bízd csak rá. Ok: ld. fent. Adj a kezébe egy pontos listát-gyártó, termék, súly, esetleg a csomagolás módja-, és menjen el vásárolni. Olyan bonyolult nem lehet. Kép Én biztosan a sarkamra állnék!
És az már a top, hogy még le is szid, hogy nem csinálsz meg ezt-azt. Röhej...

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
amúgy fizetősben voltam, (szoba) és szuper, odamenj ha tudsz, baromira élveztem igaz a baba nem lehetett velem, mert fény alatt volt, de mindent megért főleg a külön fürdőszoba.

Karmen!
de hülye vagyok, nekem is digitális lázmérőm van, na nem vagyok észnél márKép

Enikő!
tényleg nem tudja/tudta mivel jár egy pici baba, azt hiszem meg is lepődött h. már nem úgy van h. ezt azt kitalálunk és megcsináljuk, mert mostantól Vivi az első és minden utána jön csak.

takarítani van segítségem, tehát kosz nincs( hetente jön egy néni) csakhát igaz ami igaz, eddig mindíg elvolt mosogatva pl. hát változnak a dolgok. azt hiszem szoknunk kell a helyzetet mindkettőnknek. Kép
csak én is érzékenyebb vagyok, baromi rosszul tudnak esni olyanok amin előtte röhögtem.

megyek fürdetni, Kép nem szeretem a fürdetést, Vivivel meg kitoltamKép még szunyál és ilyenkor bírja a macerálást, lassan ébred mire kinyílik teljesen a szeme, már jön a szopiKép
Vendég

Sziasztok,
Én totál egyet értek veletek, de bocs, hogy ezt mondom, a férfiaknak bele kell jönniük az Apaságba Kép Az apai ösztön -ha van ilyen - később alakul ki, nagy hátrányuk az a 9 hónap, ami nekünk megadatik. És úgy,ahogy babóca nélkül még mi sem tudjuk elképzelni, milyen egy babával az élet, vagy utána kettővel vagy többel, nekik ám még nehezebb "átállni" az ő kis megszokott életükből. És ezt nem felmentésnek szánom, inkább csak magyarázatnak. És a másik az, hogy ebben a szituban iszonyatosan félnek, hogy elvesztik azt a vezető poziciót, amit a feleségük, párjuk életében ki több, ki kevesebb erővel "kiharcolt".
Ha megpróbáljuk megérteni az ő reakcióikat (és ez ám a legelső időre vonatkozik, mert előbb-utóbb beletanulnak ám), akkor könnyebb elviselni.
Bocs, ezt le kellett írnom.

Egyébként teljesen más miatt jöttem és muszáj megmutatnom Nektek,
ezt a tortát a majd 6 éves Nagyfiam szinte egyedül sütötte, mert jönnek a Nagyiék és meg akarja lepni őket. (Én csak a sütőből vettem ki, meg a mérésnél segítettem egy kicsit, ja és a kisegítői feladatok voltak az enyémek, pl. mosogatás Kép)

Kép

Üdv Mindenkinek,

Kata
pankata

Bea,
Sajna nincsen.

Zozo,
Hallod, nem irigyellek, próbálj esetleg keresni valakit az első hetekre. Aki bevásárol, főz, esetleg babázik, hogy tudjál pihenni, meg ilyenek. Érdeklődjek?

Vagy rendelj ebédet valahonnan.

A férjedre nem tud hatni valaki? Pl. B-ék? Az első hetek olyan káoszosak többnyire, hogy egyedül senki nem boldogul, ezen ne légy kiakadva. EMlékszem, nálunk is a férjem mosogatott, na azóta se. Kép
Vendég

Száraz bőrre a gyerekdokival írass fel valamit. De kezdetben majdnem minden baba bőre hámlik.

A babát pedig eszedbe ne jusson magaddal vinni vásárolni, meg a klinikára!
Vendég

Zozo, Dancsi! Én vittem Orsit már pár naposan, hetesen is mindenhova magammal. Én igy voltam nyugodtabb, hogy velem volt.

Zozo! Irtam pár napja hogy a dokival fel lehet iratni és olcsó az A vitaminos testápolo, és nagyon jo. Én elötte kentem mindenfélével, mégis hámlott a böre, azóta csak ezzel kenem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kata, ez a torta jól néz ki, nagyon ügyes a gyerkőcöd! Kép Az biztos, hogy ha eljön az ideje, leültetem a férjem a szgép elé és elolvastatom vele azt a cikksorozatot, ami a születés hete honlapján van Kispapáknak címmel. Így legalább lesz esélye arra, hogy belémlásson-remélem, értitek, mire gondolok. Kép
Zozo, hát majd meglátjuk, mi lesz ezzel a szobadologgal. Nekem leginkább a baba miatt lenne fontos, de az utóbbi időben belegondoltam, hogy én is eléggé besárgultam-még vért is akartak cserélni-és ha rám üt, akkor őt is kékfény alá viszik, akkor meg nincs értelme. Külön fürdőszoba: három évig koleszos voltam, nem sikerült semmit összeszednem, viszonylag jól bírom az ilyeneket. Kép De addig még sok víz lefolyik a Tiszán.

Ági és
KépKép
exdeus

Zozo: Hú, nem irigyellek most. A csajok jól mondják neked.
Azért én átgondolnám azt a kijelentésed, hogy a férjed egy angyal Kép De nem akarom bántani őt sem, meg téged sem Kép
Nekem sokat segített és segít az enyém. Amikor hazajöttünk a kórházból, 1 hétig itthon volt és bármoit megcsinált amire megkértem. Õ fürdette, tette tisztába Grétit, nagy segítség volt.
Most is az övé a lány amikor hazaér. És mostanában kezdi el nekem mondogatni, hogy nekem milyen jó, mert egész nap itthon vagyok, ő meg dolgozik, hazaér és még akkor is dolgoznia kell (Grétire kell figyelni, esetleg tisztába tenni), és szegény ő.....kezdek kiakadni rá.
Mi se hagyjuk Grétit soha sírni a mai napig. Nem is fogom hagyni. Ha tudok rajta segíteni, akkor megteszem. Nem érdekel senki véleménye.
Még pár napig biztos labilis leszel érzelmileg. Ez nekem is nagyon nehéz volt. Rengeteget sírtam. Ha valami nem úgy volt ahogy elképzeltem, kiborultam, fuhhh, rémes volt.

Bibi: Húha, hozzátok is jön lassan a gólya...

Exi: Nálunk elég volt, hogy példálóztam más családokkal, ahol apa nem segített a babák körül, és mondtam mindig a férjemnek, hogy én ezt mennyire felháborítónak tartom, stb. Toltam elé én is cikkeket, de nem volt hajlandó elolvasni. De én elmeséltem neki Kép

Az első húzós pár hétben amikor Gréti ébredt éjszaka, szopi volt, akkor a férjem is mindig fölkelt, segített, büfiztetett, bármi.
Na, ma már csak megfordul a másik oldalára ha Gréti nyöszög.
És engem nagyon bosszant ez a dumája, hogy ő sokkal többet dolgozik, ő lehet fáradt, én nem, mert én egész nap itthon vagyok.
Ha nem mosogatok el, elmosogat ő, meg takarít is meg mindent megcsinál. Csak dumál.

Kata: Ügyes a fiad! Finom lett?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen!
Felíratom majd a testápolót ha sikerül. Én is vinném, de a védőnő mondta h. az idő, meg influenza, meg hasonlók miatt ne vigyem,(igaza van) nem akarom h. beteg legyen, majd pár hónap múlva mikor megerősödik.
honnan rendelsz kaját?

Dancsi!
ne szólj semmit B.nek, jó?
a segítség jól jönne, igaz nem szívesen bízom másra, de néha muszáj lenne, majd lesz valahogy.

amúgy nincs gáz, de én egész nap mosogatok, főleg a mellszívó miatt, már nagyon unom ezt a részét.

a férjem tényleg rendes, nem lehet egy szavam se, mert sokat dolgozik, egész nap nem is látom és megmondta ha akarok keressek akár 2embert is ha kell, fizeti, de segíteni nem fog tudni.
én vagyok hiper érzékeny, útálom magamat, remélem ez is elmúlik, mert nem normális h. mindenen bőghetnékem van, hihetetlen mértékben tudom magam sajnálni, pedig "normális" esetben nem vagyok ilyen.

KAta!
ügyes a fiad.

Exi!
akkor nem szóltam semmit, a szobáról, én útálom a közös fürdőt viszont én is úgy gondoltam h. a baba majd velem lesz, de sokkal jobban lehetett pihenni sz.tem mint egy több ágyasban. igaz aludni már ott se tudtam csak 2-3órát.

tesóm szerint a pasik 1éves csúszásban vannak, ami a gyerkőcöt illetiKép

a kajával nem is az a legnagyobb bajom h. nem tudok főzni, mert rendelni fogok, nem vagyok éhes, kicsit se, ha tudnátok mi a napi adag.
ma is 4kor ettem, meg egy kis kekszet, ennyi.
annyira nem kívánom h. felfordulok ha rágondolok.
Vendég

Sziasztok!
CSak belesek, mert elő kell készítenem a kajcsihoz valót. Tarhonyás krumpli lesz. Kép
Bea, az én férjem elég érdeklődő. Én nem vagyok példálózó típus-inkább ő, az exének van egy kislánya-, inkább megmondom, mit nézzen meg. Aztán vagy megnézi vagy nem. De inkább előbbi, mert egyébként durcimurci leszek, és ezt ő tudja. Kép
Zozo, hát igen, mindenkinek vannak igényei, de engem nem zavarnak a közös dolgok. Volt időm megszokni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Kata: Nagyon guszta a süti (milyen süti egyébként???Kép), ügyes Ádi, le a kalappal!Kép Megjöttek nagyiék, nagy az öröm??

Zozo: Igaza van Katának, hogy meg kell érniük az apaságra, de nekem akkor is tök furi, hogy a férjed csak néha odamegy megsimizni...stb Az én párom jóval fiatalabb a Tiednél, és hihetetlen ügybuzgó volt első perctől kezdve. Persze ez az ügybuzgó tendencia rohamosan csökkent azótaKép, de azért ha megkérem rendezi a lányát! Jó nyilván nem egyformák, ezt tiszteletben kell tartani, de azért egy frissen szült első gyermekes gyakorlatlan anyukától,akinek nincs semmi segítsége, sztem senki se várja el, hogy puccban álljon a lakás!! Még a sokat dolgozó férjed se! Neki reggeltől estig tart a műszakja, a Tied reggeltől reggelig a nap 24 órájából 25-ben!! Na ez a nem mindegy! Úgyhogy ha cseszeget el lehet küldeni melegebb éghajlatra, vagy közölni vele, hogy ha nem tecc mosogasson el ő! Vagy vegyetek mosogatógépetKépKép Hát azért enni kéne valamivel többet és változatosat! Attól lesz tejcsid. Egyél Andi, nehogy rosszul legyél a fáradtság-nem evéstől...Kép
Amúgy a fürcsivel hogy álltok? Milyenek az éjszakáitok? Sírós még? Férjed otthon van hétvégén?

Bea: A Te férjed nagyon rendes, hogy ennyit segít Gréti körül. Mikor mentek haza mamáékhoz?

Bibi: Örülök, hogy rendben vagytokKép Az utolsó várakozással teli napok nehezen telnek. Foglald el magad valamivel. Üljetek be apával egy moziba még utoljára babuci érkezése előtt. Utána úgysem nagyon lesz rá módotok egy ideig! Használjátok ki ezt időt addig amíg még kettesben vagytokKép SztemKép

Szép napot mindenkinekKép
Enikő

ceniko
Szeged

Szerintem örüljenek azok, akik megtehetik azt, hogy nem hagyják sírni a gyereket. Ebből a szempontból előnyös géneket örökölt az a baba. Mert nem hiszem, hogy egy állandóan síró csecsemővel hosszú hónapokig lehet ezt bírni. Az én lányom állandóan sírt ha nem ringattam (az nem volt elég, hogy karban volt). Sokan adták nekem is azt a tanácsot, hogy ne hagyjam sírni. Hát ebbe 2 hónap után belezöldültem. Ennek mindenféle káros hatásai persze a babát érték a leginkább. Türelmetlen, ideges, éhes, fáradt voltam, nem volt elég tej, alig vártam, hogy átpasszoljam a férjemnek, mert már mindenem majd' leszakadt. Ez így nem egészséges, és a babának is árt. Szóval akinek a babája néha azért elvan egyedül is (netán néha alszik) az megteheti, hogy akkor bizony felveszi, ha sír, de nem szabad általánosítani, mert nem minden babánál érdemes azt ilyen szigorúan leírni: VEDD FEL, HA SÍR. Mert ez vissza is üthet.
Zozo! Ahogy érzed!

Gira
Vendég

Szia Enikő!

Köszönöm a köszöntést Réka nevében.
Jól vagyunk (attól eltekintve, hogy utálom a hideget). Jelenleg minden a legnagyobb rendben. Réka szép, okos, ügyes - ahogy egy elfogult anyuka látja Kép

Én azért szemmel tartom, mi újság veletek ;)

Gira
Vendég

Zozo,
Ne aggódj, nem mondok nekik semmit.

Figy, keressetek valakit, aki ott van veled napközben. Egy nyugdíjas dadust, óvónénit, bárkit. Ha gondolod, én is kérdezősködök, meg a szerintem a többiek is segítenének.

A Déli APró is teli van hirdetéssel, a tesóm Pesten hirdetés útján talált egy nagyon klassz segítőt.
Vendég

Zozo! azért kiváncsi lennék miért tünt el a másik doki, ha megy majd a védönöd emlitsd meg neki! Kaját most az Inyencmester hozza azt hiszem, mindig keverem a másik céggel. Az Ét-trend viszont szörnyü volt, jól föznek, de 2 hónap alatt nekem többször mást hoztak mint rendeltem és olyan is volt nem ért ide sose a kaja és még ki is akarták utána másfél hónapig fizettetni velem! Majd megirom a mostani cimét, számát ez nagyon bevált és eleget hoznak!

Lányok, a digitális lázméröt is be kell krémezni mielöbb a popsiba dugom? Én sosem kentem be, tény hogy Orsi ordit, lehet emiatt?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Sztem lehet, csak egy idegen testel hatolsz be a popsiba. Nagyon óvatosan kell bekrémezve bedugni.De sztem még krémesen is kellemetlen nekik...Kép Bogim annyira ordított, pici korába a popsis lázmérőtől, hogy apukám nem bírta hallgatni és vett neki egy homloklázmérőt. Ez azért is jó, mert álmában is meg tudom mérni a lázát, nem kell kivenni a kiságyból, levetkőztetni.... Orvosi műszer boltba kapható, ha érdekel valakit...

Gira: Hogy álltok a lakáseladással, vásárlással? Sikerült találnotok? Jöhet priviben is. Küldesz képet Rékáról, léccike, nagyon kíváncsi vagyok Rá! Miket tud már???Kép

Az előbb nagyon felment a pumpám.A vérnyomásom 3000, lefeküdtem a gyerekekkel aludni, épp bealudtam nagy nehezen erre ráfekszik a csengőre valami hittérítő banya... és elkezdi nyomni nekem a kaputelefonba, hogy mit kérnék Mózestől, ha eljönne hozzám????? Mondom félkómásan mivaaaaaaan?????????? A lottó főnyereményt kérném bakker!!!! Majd közöltem velük, hogy nem velük szeretném eltölteni a szombat délutánomat!!Hanem ALUDNI SZERETNÉÉÉÉÉÉK!!!!!!!!

Bogit nem, de Violát természetesen felébresztette a hosszú csengetésKép, ezért lőttek a ma délutáni pihimnek. Egyre gyakrabban csengetnek fel ilyen térítők, elegem van belőlük, és vannak olyan barmok akik beengedik a házba, és persze mindenkihez be is kopognak és zaklatják az embert, felháborító!!!!! Kép

Pusssz
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
mai lefejt tejet, hűtőben volt, felmelegítettem, de csak felét ette meg, fel lehet még ma a maradékot melegíteni? hűtőbe tettem lehűtés után.
a fagyasztottat hogyan kell felengedni?

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Kicsit beugrottam megnézni hogy vagytok.

Enikő sajnálom a kacsákat, pedig már készültünk, hogy akkor megyünk látogatni. Kép Az öltözködéssel tényleg mindig túlzásba esek, de a jeges szél ellen be fogom csavirkázni úgy döntöttem akár visít akár nem (ill. szerválunk vhonnan egy téli babakocsit is majd a -tíz fokra Kép). A délutáni pihit sajnálom. Kép

Zita remélem nem betegedtetek le, hogy a kúpról kérdeztél! Kendő meglett?

Pankata nagyon ügyes a nagyfiad, hogy ilyen szép tortát sütött!!! A biztatást köszi!

Zozo, ha van pénz segítőre semmi gond nem lesz az biztos, hisz mindent meg tudsz majd oldani. Remélem nevetve gondolsz majd te is vissza az első 2-3 zombis hónapotokra. A maradékot nem lehet melegíteni! A kiengedést én a hűtő normál részében javasolom.

Exdeus a mérlegvásárlást én nem tartom a legjobb ötletnek, nekünk adott a dokinő Bordányban, hogy mérjük, tök ideges lettem tőle mindig (ezt még most sem nőttem ki a súlyával kapcsolatba). Mondjuk ez én voltam...

Kellemes hétvégét: Hajni
hajni_

Sziasztok!Kép

DancsiKép MucskaKép
Köszönöm a véleményeteket a szülésznőkről!Kép
Hétfőn először a Tóth Zsókát fogom megkeresni, aztán majd látjuk a továbbiakat!Kép
Az sem mindegy, hogy melyikőjük tud még elvállalni, mert már a 36. héten vagyok!

ZozoKép
Annyira sajnálom, hogy így ki vagy...KépKép
Sajnos én még nem igazán tudok Neked tanácsot adni, hiszen még előtte állok a dolgoknak.
Egy dolgot azért mindenképp ajánlanék: EGYÉL LÉGYSZÍVES!!!! Ez mindkettőtök érdeke!Kép

Csaó!
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?