A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Remélem minden lázmérőnek egyforma hosszúságú a vékony részeKép

Most kitoltam a teraszra, el is aludt(nem csoda, kifáradt az üvöltésben), ha felébred, kipróbálomKépKép

Kép

Kép
megann

Ebben nem volt csülök, azt csak a szárazbabba szoktam tenni.
Kincső sokszor kint van a konyhában a hordozóban fekszik és nézelődik. Imád ott lenniKép az asztalra rakom és ott süti a napocska. Tegnap is 3 órát aludt ott.
Poginál meg kénelmes leszek,mert a kenyérsütőbe dobok be mindent és az kidolgozza.1 kezes vagyok, mert a másikban alszik a leányzó.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Viki,

Zsuzsa a régi 2 hós oltást kapta, és semmi baja nem lett tőle. Még csak kúpot sem adtam neki, mert nem akartam előre teletömni gyógyszerrel, tehát nálunk abszolút semmi problémát nem okozott, nyűgösebb se lett tőle, semmi.

Most viszont vérszemet kaptam ezzel a feltöltéssel... hahah...

Megann, ezeken is apjára hasonlit szerinted?

Kép

Kép

(Voltunk tegnap a nyári babás talin, hát Zsuzsa elkerekedett szemekkel bámulta a nála idősebb és tehetségesebb babákat akik már fogni meg fordulni is tudnak... még nyűgizni is elfelejtett. Kép Asszem ebből korai bölcsi lesz.)

Összehasonlitásul itt van apukájával együtt:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kaja és hasfájás:

Én szemérmetlenül eszem mindent... babtól kezdve káposztán keresztül az aszalt szilváig, ami még engem is meghajt. De neki semmi baja nincs. Úgyhogy egyáltalán nem törvényszerű hogy a baba megérzi amit anyuka eszik.

És látjátok a talis képen Zsuzsa van akkora mint a többi 4-6 hónapos baba??!?! Hatalmas... vagy ők kicsik... én nem tudom...

Itt van egy kép tök friss... és most már igérem abbahagyom Kép

Kép

Az új kacsás forgójával, amit előreláthatóan imádni fog, mint a kacsás csörgőjét... háp háp Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, ne hagyd abba, olyan édes a hajasbaba Zsuzsi! Lassan be lehet jelenteni fodrászhozKép

Kincsőnek Zümikés forgója van és imádja, keze lába jár, követi mosolyog és visong rájuk.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta, Köszi szépen Kép Meg mindenki aki dicsérte Zsuzsa babát. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

RókiKép

Ügyi vagy, belejössz ebbe a képfelrakásba,sosem értettem hogy hogy csinálod, hogy mindig csak a képjeid linkje jelenik meg, a kép maga soha...

Jeletem az első képen jobban hasonlít RádKép de a többin tiszta apa, pláne oldalnézetbőlKépKépKép

Bkriszta!

Hű de édi ez a zümikés forgóka...Kép
Már azon agyalok, hogy a lenti utazóágyra is szerelek egy forgókát, azzal legalább néha elvan 5 percetKép
Pl ez a zümikés tényleg tetszik nekemKépKép
Hol szerezted???

Lénát behoztam a teraszról,mert visított, kibugyoláltam, ismét kapott egy kis teát és most ismét elaludt....hát ez az első nap hogy nem úgy telik ahogy szokott.
10-11-től 2-3 ig mindig alvás van és hang nélkül....Kép
Mostmeg...Kép

Hoppá....Rókica!

Azt mondod hogy a szilva meghajt....egyek szerinted egy kis szilvalekvárt???
Márminthogy Léna kakiljonKép
Pegit tegnap szilvásgombóc volt a menüben....

Megann

Kép

Kép
megann

Titokban megsúgom:
Holnapi vendégeinkkel TATÁRBIFSZTEKET FOGUNK ENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
ÉLJEN ÉLJEN HURRÁKépKépKépKépKép
Most már csak egy kaki és egy adag szusi hiányzik a boldogságomhozKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann:

Az aszalt szilva még jobb. De most neked van székrekedésed vagy Lénának??? Kép Mert a szilvalekvár csak téged fog meghajtani. Kép

Jópofa, mindenki mást mond a babára, hogy kire hasonlit... szerintünk egyikünkre sem, ezért nem tudják eldönteni mások sem. Kép Egy-egy részletére azt mondom, ez tiszta David, vagy tiszta anyu, vagy tiszta apu... de igy összességében szerintem egyedi, nem hasonlit senkire a családból. Talán majd ha kicsit felnő.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát ez a Zsuzsababa nagyon édes, és milyen fejlett baba! Irigylem a kéznézegetést, remélem, nálunk is nemsokára műsoron lesz.
Van egy felesleges Gripe Waterem, szivesen elajándékozom, ha valaki el tud jönni a nyugatihoz. Egy hónapja bontottam ki, egy kanálnyi hiányzik belőle, még egy hónapig jó.
Zsofy, te olyan jó képeket találsz az Interneten, nem tudod, hol találok jó képeslaokat, esküvőhöz szeretnék gratulálni.
A Szent István parkban nem sétál senki?
Zsuzsa
tzsuzsa

Róki!

Sajna nem nekem van székrekedésem, Léna nem kakilt már 2. napja...
És tök nyügi...Kép

Remélem lesz ma valami...

Megann

Kép

Kép
megann

Hát Róki, ez a hajszerkezet ZsuzsánakKépKépKépKépKépKépKépKépKép annyira tutiKépKépKépKépKépKép
Nagyon cuki....olyan kis punk....,már csak be kellene festeni neki zöldre meg liláraKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Rokica, Kriszta!
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy Nálatok nem okozott gondot az oltás, remélem mi is megússzuk kedden. Egyébként a babák nagyon édesek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann, meg lesz a 2 utóbbi óhajod is, főleg a kakiKép
A forgókát anyukámtól kapta, egy virágboltban leltünk rá egy kis faluban, ahol anya lakik.Simba termék.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Róki,
jót röhögtem, hogy nem nyÍlt ki az ernyőKép
Rokica,Eucerin sampon nektek nem jó? Lillának eltűnteti a koszmót is és gyönyörű selymes hajat csinál. bár Lillának nem olyan nagy és sűrű a haja mint Zsuzsánk, de azért van nekiKép kis tüsi új hajai is vannak a hosszabbak mellett.Zsuzsababa óriási nagy és nagyon szépKép én nagyon bÍrom a képeit, kis mókusKép

Bkriszta,
MINDENKI!
Nagyon édesek a manók!!!

Hari,
jajjdecsini LiliKépKépKépKép én úgy örülök, komolyan, olyan jó látni végre Lilit és olyan jó érzés, hogy felvette a rugitKép tökjó KépKép köszi,

Ildi!
Nekem úgy lett kicsit más a minden ugyanolyan napom, hogy pl. megváltoztattam a séta időpontját(délelőttre tettem) meg a fürdetését (későbbre), Másik boltokba mentem bevásárolni, másmerre sétáltam. ez nem segÍtene? vagy nem ilyesmi változásra vágysz?

Dóri,
Lillának is kicsit kötött volt asszem a bal csÍpője, és ő is hordott talán 2hónapig terpeszes pelenkát, először 62-est aztán 68-ast. mindÍg rugira adtam rá kÍvülről és azt mondták legutóbbi UH-n, hogy tökéletes a csÍpője és a dokinéni mondta, hogy már nem kell a terpeszpelus neki.
Most már nem adom rá, remélem tényleg ok. a csÍpője. bár a kendőben még mindÍg terpeszt ezerrel.
Ne búsulj, gondolj arra, hogy még legalább időben vagy, később már csak a Pavlik kengyel segÍthet -ez rohadt szar lehetKép- vagy még rosszabb, műtét, amit ellenségemnek sem kÍvánnék...öcsémnek volt 3 is...csÍpőficam miatt.
A pelust hordja a baba és aztán meggyógyul, meg is szokja, nem zavarja őt, olyan tartozékává válik, mint a rugi vagy a sima pelus.

ugye Megann?

Csillám!!!
Köszi a hiányolást, én vagyogatok, mindÍg próbálok visszaolvasni és mire visszaolvasok és Írnék, történik valami és mennem kell...és csak most tudok 2 napja először Írni...
Dávidkás képet majd tegyél, annyira édes a kismanódKép az a szabadidőruhás a kedvencemKépKépolyan aranyosKépKép

Megann!!!!
gratulálok,gratulálokx100!!!tökjó!!!nagyon sok tejcsiKép nemkem akkor jött ennyi mikor belövellt a tej, Lilla 5napos korábanKép!
Ma filóztam, hogy fejjek-e megint, de arra gondoltam, amÍg Lilla nem éhes és csinál magának eleget, addig nem piszkálok bele a rendszerbe.
anyám, ez a nő!!!idióta piszkafa idegbajos banya...biztos felrúgtam volna...minek üti bele a buzi orrát más dolgába...ha annyira a férje kedvében akar járni menjen, süssön otthon libacombot, ne akarja ott védelmezni,mikor nem is kell...csak leégeti.
szegény faszi...szegény te...mi van a mellszÍvóval? jó lett???

Angelani,
Milyen nőt gyerekkel???jó ég!!!szegénykém!!!te most toál be vagy szorulva egy szobába? ez rettenetesKépKépKépKépKépKép párod hogy viseli? istenem, nagyon drukkolok, hogy ez a sok szörnyűség nehogy a ti kapcsolatotok rovására menjen, te olyan ideges lehetsz folyton, mint én, mikor anyós itt nyomulKép és tudom, ez mennyire rosszKép
remélem nem megy el a tejed!!!nekem tudom, hogy mikor anyós minden nap kiakasztott valamivel akkor kezdett elapadni, én bepánikoltam erre mégjobban kezdettKép aztán 1hétig kitiltottam anyóst és rendeződött.

And,
Tudom mit élsz át, nekem is iszonyat hasfájós volt 3 hónapig Lilla, és kÍnok-kÍnját élte át szegény minden napKépKépKép borzasztó volt. én is többször vittem a házidokihoz, de ő csak etetési tanácsokat adott, mit ugye nem tudtam betartani, mert akkor jobban üvöltött, ha kevesebbet kapott enni, mint szeretett volnaKép
a kendő segÍtett meg a gyapjúpólya.
Aztán a yerekkórházban kapott végül Klion-kúpot, 10napig napi 2x és innia kellett Normaflore-t. Most már tud kakilni, büfizni, emészteni, aludniKépKép de gyanÍtom ennek ahhoz is köze van, hogy már elmúlt 3 hónapos.
Papaverines oldatot tud Írni a dokinéni görcsoldásra-nekünk nem Írt...- vagy amit 3 hós kor alatt adhtsz neki: Gripe Water, Sab Simplex, Infacol/espumisan L (egy kaptafa),homeo-bogyók közül is van pár cucc rá. én 3 félét próbáltam egyik sem jött be...
azt hiszem csak az idő segÍtett igazán. ilyenkor, ha hsfájós a kicsid, nem tudod elkényeztetni, ilyenkor nem lehet "szabályozni", hogy nem engeded aludniKép szegény akkor alszik, ha nem görcsöl annyira , és tud. ha már nem fog fájni a hasa, akkor tudod rendszerre szoktatni.
addig csak legyél vele,és próbálj rajta segÍteni a szereteteddel, mert mással nem nagyon tudsz sajnosKép
szent CsillámKép adott még egy mentőötletet, mit ő Dávidkának csinált, én is Lillának, hogy mikor már nagyon ki volt a hasfájástól, akkor szélcsővel jól megkakiltattam, adtam neki egy fél germicid-c kúpot és utánna ameddig csak lehetett, kihúztam az etetést, 5 órát sikerült...7et kellene.
és utánna 8 óránként szélcsővel kakilás, ha nem kakilt magától, meg 3-4óránként kaja.addig kendőzés, hogy kibÍrja a köztes időt és ne akarjon unalmában és fájdalmában is cicizni. ez is segÍtett valamennyit!
drukkolok!

folyt köv...Lilla nem akar aludni megint felkeltKépKép
zsofy

szia Tzsuzsa!
én csak innen-onnan lopkodok képeket, ha látok egy jót elmentem. azt hiszem van olyan, hogy www.kepeslap.hu. ott találsz biztosan valamitKép

MEGANN!!!
ÕSZIBARILÉ! 50%-os! nekem ez hozta meg a sikert, hogy a tejcsivel megkapja Lilla anno és kakiljonKép megittam egy litert, nem fájt a hasa tőle és kaksizott.és inkább gumi szélcsővel kakiltass, ne lázmérővel!Granini őszibarackot szoktamKép és még tejcsit is csinál. kipróbálod?

And,
aranyos vagy, hogy Lillaképeket hiányolsz, majd lesznek, csak pár elvitte a gépet is és csak kedden jön haza.
zsofy

ANNAMAMI?MIKOR JÖSSZ MÁR???
zsofy

Koszmóóóóó...

Zsuzsa fejbőre egyre rondább, olyan pikkelyes és hámlik mintha korpás lenne. Ez a koszmó? Ez csak engem zavar, vagy őt is? Mármint hogy fáj vagy viszket vagy érzékeny? Én nem úgy veszem észre. De mindenesetre ronda. Kép

Öntsek a fejére olajat?! A haja miatt elég nehézkes normálisan ledörzsölni a fejbőrét. Mit csináljak vele? Ötletek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy,

Vak vagyok, csak most látom a javaslatodat. Megpróbálom akkor ezt az Eucerin sampont. Gondolom patikában lehet kapni? Azért kellett áttérnünk a kenőcsre, mert ekcémás lett az arca... gondolom a kenőcs kevésbé szárit mint a Johnsons fürdető, sőt, még az is lehet hogy kifejezetten hidratál. A haját mindenesetre olyan zsirosra hidratálta hogy szörnyű. :P

Hát nekem semmi se jó. Tudom, nekem semmi se jó. Kép A Johnsons azért nem mert az arcára nem jó, a kenőcs azért nem mert a hajára nem jó...

Megann, látom a mi Tescós kacsáinkra nem ugrottál úgy mint Bkriszta zümijeire. Kép Nem értem, miért Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bkriszta!

Hát ez a lázmérő nem jött beKép
Viszont most nem is nyí a nyerek, megetettem, bent ül a hordozójában, és hallgat nagyokatKép
Remélem így is marad, és a délelőtti előadásért cserébe kihagyja a du-esti bömbitKépKép

De azrét jó lenne ha kakilna végre, tudom hogy anyatejes babánál normális, ha nem kakil pár napot, de hát akkor is....mi felnőttek is akkor érezzük jól megunkat, ha elmegyünk klotyóra minden nap....vagy legalábbis én....

Na talán majd este......

Zsófy!
Az az igazság, hogy éj folyton iszom a rostosat, ha most megiszom, talán az esti tejcsiben már benne lesz????

Mert akkor megcserélem, és azt kapja hamarabb, hogy mihamarabb kaksi legyen....

Sajnos szélcsövet már csak hétfőn tudok venni, erre eddig nem volt szükségünk.....

Megann

Kép

Kép
megann

Rokica!Kép

Nagyon édes Zsuzsa baba, imádom az ő nagy haját is mint LíviétKép

Mea
mea

Róki, uez volt nálunk is. Olajjal bekenni legalább 1/2 órával fürdi előtt a fejére sapi, hogy jobban fellazuljon. Fürdésnél meg ledörzsölni. Bnőm aki védőnő mondta, hogy egy tiszta körömkefével lehet simogatni a fejét és az segít eltávolítani.Edig nem akartam írni ezt, hátha hülyének tűnök. Valaki írta a fogkefét is. Nem fáj neki. Kincső arcán is voltak foltok, amit uaz okoz, mint a fejen lévő koszmót./bőrgyógyász mondta/ Írt krémet az arcára és mondta, hogy a fejet is lehet kenni, ha az olaj nem segít.

Zsófy, köszönömKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Róki!

Semmi bajom a kacsáitokkalKépKépKépKép
Valahogy ma zümis hangulatom van...KépKépKép
De lehet hogy holnap már kacsás leszKépKépKép

Egy biztos: VARJÚS HANGULATOM NEM LESZ...KépKépKép

Megfigyeltétek már közelről a varjakat???
Hogy micsoda ocsmány randa nagy csőrük van???Kép
UndorítóKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

No megyek, mert megkelt a tésztám. Kincső alszik egy jó nagy toji után, olyan ártatlan pofit vágott, mint aki nem tett semmit a pelusba. Derékig olyan volt.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Majd én pótolom a képhiányt addig is amig Zsófy géptelen. Kép Pufók Lilla helyett most kaptok pufók Zsuzsát. Kép

Áááálmi baba... ilyen piros pöttyökkel volt tele az arca mielőtt elkezdtük használni a fürdetőkrémet meg az arcára a kikevert gyógyszertárit.

Kép

JESSZusom! Egerek!!!

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bkrisztina!

Köszi az infót! Én csak a saját kútfejemből szedtem, hogy igy csináltam, de most megerősitést kaptam. Kép Akkor kenem tovább a fejét... valószinű azt fogom csinálni, hogy először bekenem a fejét, lesikálom (bár csak fogkefe van, kiváncsi vagyok, hogy fog tetszeni neki...) és aztán megmosom Johnsons-zal a haját, hogy szép legyen. Eucerint majd hétfőn keresek a patikában...

Az az igazság, hogy én az illata miatt is nagyon szeretem a Johnsons-t. Olyan finom babaszaga lesz utána Zsuzsának. Kép

(Mint talán ez érzékelhető, nekem most forditanom kéne... csak éppen nem fűlik hozzá a fogam...)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

HihihiKép

Roki,
ha visszajön Lilla, Zsuzsa képeivel akkor se vonulj vissza mert olyan jókKép nagyon édesKép
Hány kiló már Zsuzsa?
Nekünk képzeld el, még a fürdetőkenőcs sem volt elég jó a száraz bőréreKép és ezért mentünk a bőrgyogyiba, ás ott javasolták ezt az Eucerin termékcsaládot, mióta ezt használjuk, nagyonszép a bőre mindenhol!tök elégedett vagyok! kevéske kell belőle a vÍzbe, az olajfürdőből és csodákra képes!!!a pofija is szép az olajfürdetős vÍztől.
a testápolóját is használjuk.
Locoid crelo nevű gyógyszertárban kapható lötyi nagyon jól eltünteti a koszmót még, a makacsabbat, ezt asszem fel kell iratni. kifejezetten hajas fejbőrre Írták nekünk anno.

Megann
Hát,én is szoktam ezen filózni, hogy mikor kerülnek vajon a tejcsibe a dolgok amiket megeszünk...nem tudom, ez az igazságKép
zsofy

Látom, fordítod a fejed jobbra is és balra isKép
Én meg a konyha és a gép között ingázok.
Megzabálom olyan helyes Zsuzsa.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Falina (azt hiszem Falina) nemrég másolt be valamit a nyári babás topicba, hogy pl a tehéntejből koncentráltan bejut az anyatejbe nemcsak a tehéntej fehérje de mindenféle gyomirtó szer is. Kép Mert ugye a tehén a tápjából eszi, és jön ki a tehéntejben, mi meg isszuk a tehéntejet, és abból kapjuk jóóóó koncentráltan.

Úgyhogy van ami megjelenik sajnos az anyatejben... de a káposztának meg a szilvának a hashajtós hatása szerintem attól van, hogy rostos. A rost nem kerül át az anyatejbe.

Hmm... Rostos anyatej!!! Haha... ez most nagyon tetszik.

Szóval szerintem csak a kisebb molekulák tudnak átkerülni, és azokból is csak azok, amelyek a belekből átkerülnek a vérkeringésbe, mert másképp nem tudom elképzelni, hogy jutna az emésztőrendszerből a mellekbe, ha nem a vérben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsófy,

Zsuzsa 6,2 kg!!! Hatalmas baba. Simán akkora volt a nyári babás talin mint a 4-6 hónapos babák. Messze nem ő volt a legkisebb a 2 és fél hónapjával. Kiváncsi vagyok a jövő heti őszi babás talin lesz-e még valaki aki közel kerül hozzá méretben...

De szerintem nem kövér baba, illetve nem kövérebb mint a babák ilyenkor általában. Csak NAGY.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Falina, ugye nem baj ha ezt ide bemásolom? Kép

Falina irta:

Szamomra erdekes dolgot talatam az allergiainfo.hu-n:

Tejfogyasztás

Vizsgálatok kimutatták, hogy a csak anyatejen élő csecsemők emésztési problémáját többek közt a tejből és tejtermékekből az anyatejbe átjutó allergének okozzák.
A tejet és tejterméket nem fogyasztó szoptató anyák tejében feleannyi rovarirtó szert találtak a kutatók, mint a tejet fogyasztó anyáknál. Ennek oka, hogy a rovarirtó szerek, valamint a tejben található hormonok, hormonszerű anyagok és antibiotikumok zsírban oldódva az anya mellében halmozódnak fel.
Legújabb kutatások szerint a csontritkulás kialakulásában is fontos szerepet játszik a túlzott fehérjefogyasztás, mivel az lebontja a csontokat, ellentétben a széles körben elterjesztett nézettel, miszerint a nagymértékű tejfogyasztás erősítené a csontokat.

Amit tehetünk: ne itassunk gyermekünkkel ízesített tejitalt, tejet és kakaót.
Ha a gyermek jól emészti a tejtermékeket, akkor a bélflóra védelme céljából naponta kapjon joghurtot, emellet fogyaszthat kevés sajtot és túrót.
A tejet helyettesítsük kókusztejjel vagy rizstejjel. Mivel a szója erősen allergizálhat, ezért a szójatejet is mellőzzük a kisgyermek étrendjéből.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

Oké, én benne vagyok a taliban ha erre jártok! Kép
És dumálj csak minnél többet! Kép

Rókica!

Zsuzsa baba csuda helyes! Kép

Megann!

Nagyon megy ez a fejés neked!Kép

Mi egyébként ma a veresegyházi medveparkban voltunk, jóóóó hideg volt. Noel élvezte, azt a kis hisztit leszámítva, amit az elején produkált Kép
Leon szinte végigaludta az egész sétát, jól megcsípte őket a hideg. De minket is ám!
Fakanállal mézet etettünk a medvékkel, meg répát is adtunk nekik. Szerintem jó kis családi hétvégi program. Van ott egy kis büfé is, isteni forralt bort ittunk(Leon is kap belőle cicivénásan....Kép)
Most alszik mind a kettő, apa meg tévézik.

A pénteki talira mit szólnátok egy nagy adag tojássalihoz? Vagy inkább legyen egy almás pite?
Várom a szavazatokat! Mind a kettő isteni!KépKép

Folyt. köv.
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi:

Én a tojássalátára szavazok!!! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Eddig aggódtam azon, hogy nem szoktam tejet inni, és a sajtokat is útálom, max joghurtot eszek tejterméket, de úgy látszik, minden rosszban van valami jó Kép

Zsofy! Pont ma tapasztaltam, hogy miután lett egy rendszer az Oli életében, mivel jár, ha felborítjuk. Itt voltak nálunk a barátnőim babalátogatóban, és hát ugye nem volt szopi után rögtön alvás stb. hát akkora cirkuszt lecsapott, amilyet sosem szokott. Fél óráig sírt keservesen. Nem volt más baja, csak fáradt volt szerintem meg hát ugye fel lett borítva a kis napi rendje.

Megann! A varjakkal nekem is meggyűlt a bajom valamelyik nap. Olivér kint aludt az erkélyen, erre két randa varjú a szembe levő ház tetején kárrogott. Le tudtam volna lőni őket. Minden egyes kárrogásnál kinyitotta a szemeit Olikám, én meg csak ringattam szorgalmasan, miközben azon agyaltam, hogy hogyan kopasztanám meg a két rohadt dögöt Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Zsofy!

Tudom, hogy írtad már egyszer, de nem emléxem pontosan, az Eucerin sampont receptre, vagy anélkül lehet kapni? És kimondottan babáknak van, vagy olyan kell vennem, ami nekik van?

Köszi: kuha

Kép
kuha

Vrucsincá/Ildi!

Mi is szeretjük a kocsit, csak a mózessel baromi nehéz. De nekem kell vinnem mindenhova, mert Leon csak hason tud igazán jót aludni. Hordozóban is elalszik, de csak max. 1/2 órára.Kép

Rókica!

Leon is 6,2 kg! Kép
Zsuzsa mikor is született pontosan? Leon szept. 1-én 4070 gr-al.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!

Zsuzsa szeptember 7-én született, 3950 grammal. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!Kép

Lívi meg már több mint 6500grammKép
Akkor ő vezetKép
Pedig ő egyáltalán nem duvi csak hosszú, már vagy 63-64cmKép

Párom most megy moziba, mennék én is dehát nem lehetKép
Amúgy is sokat dolgozott ma, hagy pihenjen ottKép
Úgy hogy ma este ketetsben leszek LívikévelKép
Ritka alkalom nálunk mert párom mindig itt vanKép

Most éppen nyűgizik már mert fáradt.

Majd jövökKép

Mea
mea

Ja és Lívi meg 3940grammal született.
Zsuzsa baba milyen hosszúsággal?
És mi szept 6-án születtünkKép
Majdnem minden stimmel.O

Mea
mea

Sziasztok!

Megnéztem a babákat, gyönyörűek mg mindig, sőt egyre szebbekKép

Róki, Zsuzsi baba tiszta a hugomKép Ugyanilyen fekete haja volt, csak neki még az arci is szőrős voltKép Viszont ő pici volt. 86-os tipegőben ment oviba...

Zsófy, tényleg én is hiányoltam Lilla képeit, de akkor értem miért nincsKép

Lányok aki még ne mszavazott a fiamra, az tegye meg léccilécciKép

http://www.tgv.hu/index.php?foto=0

Bence, most épp a harmadik és az 5. a sorban...

KösziKép

Jaj koszmóra tényleg a legjobb a babaolajas beáztatás, aztán körömkefével való fésülgetés...

Zsu
23+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu!Kép

Szavaztam én isKép

Volt valaki esetleg ma a börzén???
Én mentem volna nagyon dehát nem tudtam....Kép

Mea
mea

Húúúúúúúú Lányok!

Nagyon rá vagyok zizzzzzzzzenve a sütőtökre. Kép Kép

Ahhoz képest, hogy két napja ettem életemben először, és azt sem tudtam, hogyan csináljam...

Ma megint csináltam, és nagyon fincsi lett.

Engedjetek meg nekem két képet, most ezek a kedvenceim. Imádom a kisfiamat... Kép

(Szerintem én nagyon rossz anyós leszek Kép )

Kép
Kép

Kép
kuha

Ja, és Zsu! Én is szavaztam Bencére!

Milyen börzét emlegettek? Volt ma valami nagyszabású börze Pesten?
A francba, hogy én mindig kimaradok ezekből... Kép

Kép
kuha

Kuha!Kép

De nagyon jóképű Gergő!!!!!Kép
Na most már tényleg el kell vinnem Lívikét mert még lemarad Gergőről!!!Kép
Jövő héten ráveszem magam!!!!

Mea
mea

Sziasztok!

tudtok nekem segíteni?
ma lefejt tejet, hűtőben volt, nem ette mega baba csak felét, visszahűtőttem és beraktam a hűtőbe, ma még azt fel lehet használni?
hogyan kell a fagyasztott tejet felolvasztani?

Zozo és Vivi
(a téliből)
Vendég

Na, mi egész nap csak felváltva cigöltük a gyerkőcöt, mert nem volt jó napja. Reggel 7-től óránkén akart cicizni, kapott tápot is, de akkor is csak sírt. Mintha egy hete nem kapott volna kaját. Ráadásul alvásról hallani sem akart. Kivittem az udvarra, ott aludt egy fél órát a kezemben a hintaágyban, de csak ha hintáztunk. Babakocsiban nem merem kint hagyni, mert félek a macskáktól (6 van az udvarban). De ahogy bejöttünk rögtön felébredt, akármilyen óvatosan vetkőztettem is le.
Megann, mióta én adom Lilinek a napi 1 kanál gripe watert, azóta naponta többször is van kaki, pedig előtte örültem, ha napi 1 volt. És elvileg 6 kanállal lehetne adni belőle naponta.

És képzeljétek el, már annyra nem bírtam a sírását, hogy fogtam a hordozókendőt és addig origamiztam vele, míg valahogy csak beletettem Lilit Apa segítségével. Az utcára továbbra sem tudom hogy mennék ki vele, mert beöltöztetve nem tudnám beletenni, de itthonra úgy néz ki bevált, mert rögtön elaludt benne. Most egy óra után kitettem, mert azért kicsit fájt ebben is a hátam a súlya alatt, de most úgy néz ki alszik tovább.

Jucc, te fekvő pózban szoktad beletenni a babát, vagy úgy ahogy Zsófy?

Ti mikor fürödtetek először kádban? Nekem még csak 5 hét telt el, de ma úgy döntöttem nem várok tovább, meghalok ha nem ülhetek be egy kád vízbe. Remélem nem lesz semmi bajom tőle. Mert még előtte vagyok, egyenlőre csak eldöntöttem. Kicsit tartok ugyan tőle, mert a szülésznő barátnőm szerint még várni kéne, egyrészt a 6 hét nem telt le, főleg nem a kaparás óta, mert szerinte onnan újra kell számolni, de én akkor sem bírom tovább. Amúgy meg lett a szövettan, nem méhlepény maradt bent, csak nem lett rendesen kitisztítva a méhem és méhgyulladást kaptam. Minden esetre a doki volt a hibás.

Jövő héten megyek vissza kontrollra, persze már az új dokihoz. Remélem mindent rendben talál.

Zsófy, köszi a kendős ötletet, remélem attól aludt el ilyen jól, nem csak pont akkor fáradt elKép

Mától 8-kor lesz fürdetés, mert eddig 6-kor akartuk mindig, de akkor persze aludt a drága. Úgyhogy most átteszem 8-ra. De ha akkor is aludni fog, akkor éjszakára teszem, mert akkor tuti nem alszikKép

Kép
Kép
hari

Na, megfürödtem, Lili alszik mint a bunda, úgyhogy áttettem 9-re a fürdetésétKép

Kép
Kép
hari

Hari,

Szerintem nyugodtan ülj kád vizbe. Sok helyen olvastam, hogy a fürdéstiltás régi szokás, de azóta rájöttek, hogy nem megy fel a viz a hüvelyen keresztül a méhbe, tehát nem veszélyes. Csak ugye régen ez volt a tanács, és sokan még mindig ezt mondják. Persze arra vigyázz, hogy a kád tiszta legyen.

Amúgy meg úgy tűnik Lili babád megint növekedésugrásban van... ha ennyire gyakran akar enni és ilyen nyűgi. De ne aggódj! Kinövi. Kép

Egyébként a méhet nem kell "kitisztitani" szülés után... sőt, a benyúlkálástól nagyobb a fertőzésveszély, hiszen ott nyilt seb van, de steril környezet, amig be nem dugnak valamit kivülről. Tehát csak akkor szoktak benyúlkálni, ha gyanús, hogy maradt bent méhlepény, mert az nagy bajt tud okozni. Magyarul a "tisztitás" nem tartozik rutinszerűen a szüléshez. Sajnálom hogy az orvosoddal nem voltál megelégedve. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari!

Én császárral szültem és én is 5 hét után ültem be először kádba. Nem lett semmi bajom Kép
És tudom, hogy nem engem kérdeztél, de azért leírom, ha nem baj.Kép Én ülve rakom a kendőbe Leont, de amíg kisebb volt(mint most Lili), akkor még fekve is raktam. Mind a kettőt szereti/szerette.Kép. A kendőn fix csomót használok, ez szerintem sokkal egyszerűbb, nem kell minden alkalommal megkötni a kendőt, csak belebújok és kész.
Remélem segítettem Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?