A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Megann,
Köszi az infot. Kép Csak a forgatót, ami zenél, nem lehet külön kapni, nem tudod?

Én is teszek fel képet. Kép
Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Na ma voltunk a doktornéninél,(eddíg csak telefonon diagnosztizálta a gasztro....gust)Kép

Szerintem tiszta hülyének nézettKép
Dávidka szépen gyarapodott az utolsó randiuk óta is.
Azt tanácsolta ,hogy várjunk még a szakdokival ,elég ha próbálok egy kis tápszert beletömniKép
Megint okosodtam egy kicsit:
Azt mondta ,hogy a tápszer olyan lesz a kis gyomrában mint húslevesen a hab. És nem engedi majd visszajönni a tejcsitKép
És azért kell a tápszerrel kezdeni az evést ,mert ami először ér le a gyomrába ,majd az próbál meg vissza is jönni. Én meg azt hittem ,hogy fordítva van.

Szóval ,kell kapnia kevéske tápszert is !
Én kb 20ml adtam neki ,szerintem annyi elég dugónakKép
A többi had legyen csak tejcsi a drágámnakKépKépKép

Még a fülét is megnézettem ,mert szerintem váladékozott.A dokinéni szerint meg csak természetes fülzsír.
Lelkiismeret furdalásom is volt miatta ,mert szegénykémnek nemigen tetszett a vizsgálatKépKép SírtKép

Most így elmarad a pénteki szakdoki látogatásKép
De ha a tápszer sem segít akkor visszatérünk rá.

Ja azt nem is írtam ,hogy csőrös pohárból sikerült vele megitatnomKép

Meg azért is kicsit rosszul érzem magam ,hogy odavittem a sok beteg gyerek közé abba a kis váróbaKép
Remélem nem szedtünk össze valami nyavajátKép

Babák nagyon szépekKépKép Meg a tesók isKépKép

Zsófy KépMeaKép

Ne veszekedjetekKépKép

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat,KépKépKépKép
Nagyon aranyosak vagytok KépKép

Csilla
csillam

NyúlnéKép
akkor talizik a pinklady és a KisnyúlKép

MegannKép
KépKép
én is viszem Lillát sétálni,de nem tudom kitenni, mert megáll a kocsi és kipttannak a kis szemecskéi 10perc múltán...akkor ki kell vennem.
na mondjuk ilyen havas-esős időben nem tudomKép mert erre a batár kocsira nem lehet kapni esővédőt...nagyon nagy.ami jó, a baba szempontjából, mert még jövő télen is jókat alszik majd benne, de nekem elég nehéz vele a közlekedés...de a baba kényelme elsődleges.majd tavasszal újra használhatom a Quinnyt.

Megann,
párt ennyi mindenre nem tudom rávenni pesten, itt csabán meg nincs C&A sem...ott mennyibe kerülnek?
én egy szövetkabátot néztem ki magamnak, nagyon szép, karcsúsÍtott, hátha azt az illúziót keltem benne majd, hogy karcsú vagyokKép combközépig ér asszem, de majd ha kijutok a hülye latyaktól és esőtől, akkor megnézem rendesen.
én még mindÍg 65-66kiló között mozgok,171centivel.és az a cicki, hogy a lábaim nagyjából visszavékonyodtak, a kezeim is, a cicim feletti rész is, a kulccsontom is megint látszik, viszont a derekam...az gázos. hülyén nézek ki, mert a seggem és felette a derekam dagadt,nem is olyan gáz,hogy ekkora melleim lettek, mert ha kisebbek lennének, még feltűnőbb lenne a seggem és a derekam.
még jó, hogy tél van és úgy fel tudok öltözni,hogy palástoljamKépKépKép

ha valaki tud Roan jolly jockerre esővédőt, szóljon nekem!
zsofy

Judy, meggyógyultam, köszönöm szépen hogy érdeklődszKép Olyan jó, hogy még aki ritkán jön az is foglalkozik mindennel. Bár amennyit én panaszkodom, ki ne emlékezne rámKép

Rókica, nem akarok vitázni, nem vagyok az a fajta (nem a fenét nemKép).De most tényleg nem, csak annyit akarok mondani, hogy talán pont azért írtam a lányoknak, hogy ide minden elfér, mert én annyit panaszkodom, mindenki végig"hallgat", senki nem küld el a fenébe, ezek után nem akartam, hogy bárki úgy érezze nem írhat itt le bármit. De alapvetően igazat adok neked, hogy itt nem vitázni kell, mert nem azért járunk ide. Szóval nem bíztatni akartam senkit a veszekedésre, csak azt akartam vele kifejezni, hogy itt mindenki mindenki bajára "vevő". De azt is írtam, hogy nem érdemes vitázni ilyeneken. Sőt igazából semmin. És még véletlenül sem szeretném, ha elromlana a kis csapat összetartása, hiszen talán egyike vagyok azoknak akik nagyon nehezen vészelték volna át mind a terhességet, mind az eddigi babás heteket nélkületek. És ebbe mindenki beletartozik, Zsófy is és Mea is egyaránt. (és persze mindenki más)

Tudom, hogy mindenki azért jár ide, mert "kap" valamit itt, de biztos van, aki akkor is meglenne, ha nem lenne a babanet. Valószinűleg én is megoldanám valahogy a dolgokat, de el sem tudom mondani mekkora segítség voltatok nekem főleg az elején, mikor már jönni tudtam. És hogy mekkora élmény volt, mikor a kórházban sms-eket kaptam, és még látogatóm is volt (PZita). Ezzel csak azt akarom mondani, hogy talán én sínyleném meg legjobban, ha szétmenne ez a jó csapat. Úgyhogy tényleg utálom a vitákat.
Na, most ezt jól körüljártam előlről-hátulrólKép

A lényeg a lényeg: köszönöm mindenkinek hogy vanKép És befejeztem az érzelgős dumát, most már jön a régi Hari, reszkessetek!!KépKép

Lili végre elaludt talán. Úgy látszik a délután a bömbiidőszak marad, ha megfeszülök is. De nem baj, lesz ez még rosszabb isKép

Várom már nagyon a talit, örülök, hogy végül Zsófy is tud jönni LillávalKép Sőt utána még külön is megkapom őketKép

Csajok, lesz pénteken gyereksírás!Kép Kriszta, a szomszédok ki fognak tagadni titeket a tali utánKép

Hari 5+4

Ja, és tök jó fejek vagytok, hogy írjátok a heteket! Bárcsak minden kérésem így teljesülneKép

Kép
Kép
hari

Hari,
A hetekkel kapcsolatban akartam írni, hogy amikor pocakosak voltunk mindig egyforma volt a szám és volt, hogy egy kicsit megkavarodtam, és megnéztem, hogy nálad hol tartunk.
Most is csak egy nappal kevesebb. Kép Majd téged foglak figyelni megint. Kép

benianyu

Benianyu, nevetni fogsz, de mikor írtam a szöveget még a tiéd volt az utolsó és én azt néztem, hogy te mit írtál és ahhoz adtam hozzá egy napotKép

Kép
Kép
hari

Hoppá bocsiKépKép

Dávid 12+1
csillam

Na azért Csilla!!Kép

Kép
Kép
hari

Hari
Kép Kép Kép

Most megyek Vészhelyzetet nézni!

Jó éjt! Minden babának és anyukának egy jó nagy alvást kívánok! (magamnak is) Kép

Benianyu
5+3

benianyu

Sziasztok, olyan szépek a mai babás képek, hogy én is teszek fel egyet gyorsan:
Kép
A kendő nálunk is bejött, bár a puding próbája majd nemsokára következik, amikor hangversenyre viszem benne, bizva abban, hogy abban végigalussza.
Most megyek, kihasználom, hogy még egyedül vagyok és nézhetem a Raiunót, jó kis Benigni film lesz. Sajnos nincs közös nyelvünk párral, ő franciát nézne, ha itt lenne (és én nem)
Zsuzsa
tzsuzsa

Ja, elfelejtettem: 2 hónap és két hét
tzsuzsa

Na én is elmegyek aludni, hátha Lili is alszik még egy pár órát. Kicsit már megint zombinak érzem magamKép
Jó éjszakát mindenkinek. Aztán lehet hogy nemsokára jövök vissza, ha ébredés leszKép

Kép
Kép
hari

Nemesek,

Én biztos vagyok benne, hogy a kúptól (vagy a szuri mellékhatásától) alszanak ennyit a babák..Hogy tudtad így "felhízlalni" a babádat??? Azt hittem kb. 4 kg-al született, hogy már itt jártok. Nem semmi! Gratulálok! A taliról: pár napja vagyok csak újra a fórumon, így lemaradtam, hol/mikor lesz a tali??? Leírná valaki nekem? (arra már rájöttem a visszaolvasásból, hogy BKrisztina szervezi, pénteken) Köszi

Hajhullás: szedsz rá valamit?? Nekem már csomókban hullik a szoptatástól , alig van már mit összefogni, szörnyű..A dokim A vitamint írt fel rá,meg vasat, de nem igazán hat.
helga22

BKrisztina,
Most látom, hogy te szervezed a talit. Nem szeretnék zavarni, nem tudom,hogy nálatok lesz e, vagy máshol. csak kíváncsiskodtam,mert én is szívesen megismerkednék veletek személyesen is. Persze minket behatárolnak a körülmények, mert nincs autónk, az új, téli babakocsival meg nem nagyon tudok közlekedni..Azért leírnád nekem, hogy helyileg hol lesztek? köszi
helga22

Helga,
Krisztánál lesz, Csepel laknak, most pénteken délelőtt 10-11 között.
Küldj neki egy mélt, majd visszaír, hogy hogyan tudod megközelíteni.

Hajhullás - Benivel nekem is nagyon hullott, pár héten belül csökken majd és visszaáll a normális helyzet. Most még nem kezdődött el, de biztos el fog. Amúgy tudom, hogy szörnyű látni, hogy hajmosásnál tele van a kád hajjal. Kép

Benianyu

benianyu

Lányok, tapasztaltatok már hasonlót???

eljesen tanácstalan vagyok, ilyet még sosem produkált a kisfiam. Nem tud 2 napja a bal ciciből szopizni! Annyira szeretné bakapni a cicimet, de pár korty után csak rángatózik és szenved, a 20. sikertelen próbálkozás után pedig már csak sír. Ilyenkor teszem rá a jobb cicimre, amit úgy szopizik, mint a kisangyal, se görcsölés, se sírás, nyugodt. Rajta is hagyom most 30-40 percig, míg megnyugszik. Ez mitől lehet?? A férjem arra gyanakszik, hogy nem kap levegőt, vagy ráment a náthája a fülére és fáj neki. Létezik ez? 1 hete náthás, de annyira nem volt vészes, hogy ne tudott volna szopizni, ezért én nem orrszívóztam. Ma megpróbáltam és tényleg sok váladék jött a kis orrából. Ez lehet a gond? Más tippünk nincs.
helga22

Ba...a meg...írtam és eltűnt...

Na mégegyszer!

Zsófy!
Vettem a poént...tényleg rém felelőtlen mami vagyokKépKépKépKép

Benianyu, Benianyu! Jelentkezz, jelentkezz!Kapcs ford....

Voltam a minimanóbanKép
Zenélős forgókák vannak 2500-7500 ig, rengeteg fajtaKép
Bevallom én is vettem mégegyet, mivel legalább ezzel elvan a lánykám 5 percet és nem akarom nap mint nap leszerelni a fenti ágyról és rászerelni a lentire, aztán visszaKépKépKép

Róki!

Jól veszem ki, hogy a nyári topicban sok az ellenségeskedés???
Csak kíváncsiságból kérdezem....

Harikám!
Most olvasom....remélem a szívednek van még néhány csücske, és az egyikben én vagyokKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Helga!

Mindenféle pozitúrát kipróbáltál jobb cicire???

M.

Kép

Kép
megann

Angelani!

Én meg fogkefével sikálom szegény lányom buksiját! Kép De úgy tűnik, ő is élvezi.

Lányok...

Én úúúúgy szeretek babázni (most már). Ti nem gondolkoztok azon, mikor jöhet a következő??? Kép

Zsuzsa!

Julcsi nagyon cuki! Kép Micsoda szemek! Feketék?

Rólunk:

Ennek a napnak is vége van... olyan hálás vagyok Zsuzsának hogy ha más rendszer nincs is az életünkben, az esti 7 és 8 óra közötti elalvást betartja. Most arra gondoltam, meg kéne próbálni még több struktúrát vinni a napjaiba valahogy, pl hogy mindennap ugyanabban az időben sétálni menni. David szerint túlzásba viszem a rendszerezést, de ha már összevissza eszik meg összevissza alszik, mi mást tudnék neki beütemezni?

Hari:

Teljesen egyetértek veled, nekem is nagyon sokat számitott a terhesség alatt meg most is, hogy itt van ez a fórum meg a nyáriak, mindkettőben nagyon jó csapat alakult ki, szóval én se tudom, mit kezdenék ha nem lennétek. Kép

Most én is abbahagyom az érzelgést...

12 hét! Illetve 2 hó 2 hét!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Tyűűűű egy napig nem voltam gép előtt és nem győzök visszaolvasni...

Dudukly! Én is megkérdeztem ma a dokibácsinkat, baj-e az, hogy most csak ennyit hízott, ez a sztrájkoló kisember. Ugyanazt mondta, mint neked a ti orvosotok.
Megtaláltuk Oli álomnőjét Kép Pálma az Kép Kép Ránézett Olikám a kiscsaj képére és nagy vigyorogva dobott egy aúúúúúúúút Kép Elképzelem, ahogy egy randin elnézegetnék kettecskén a lámpákat, majd megtárgyalnák hőőőgruuuauuu-zva, hogy hogy kicsesznek velünk azzal, hogy nem híznak és paráztatnak bennünket Kép

Malvinka! Nálunk dettó az a helyzet, mint nálatok.
Tegnap voltunk mi is oltáson. Nem lázasodott be, de este nyűgi volt Olikám, ja és szemmel láthatóan kímélte a lábát, amivel máskor ezerrel rúgkapál, nyilván fájt neki. Adtam neki egy kanál Panadol baby-t.

Benianyu! Nagyon szépek vagytok! Kép
Lehet kapni a zenélő forgóhoz külön zenélő részt. Sógorom ott vette nekünk azt hiszem.

Mea, Zsofy! Tényleg ne veszekedjetek! Olyan jó volt látni múltkor az együtt készült képet.

Ildi és Oli aki most ha jól számolom 14 hetes és egy napos (2 hónapos kora óta már nem számoljuk a heteket, most már csak 3 hónapos, ha kérdezik Kép )

Kép
vrucsincá

Na mégis megvan...boccs az ismétlésértKép

Kép

Kép
megann

Na akor talán tudom folytatni:
alig sírt a szurinál, hazajöttünk, szopizott, játszott, mosolygott, majelaludt.Azt hittem ennyi, de iszonyatosan nagy sírással ébredt fel, komolyan lányok úgy üvöltött, hogy így még soha nem tette, és teljesen vigasztalhatatlan volt, még a cicire sem reagált (pedig az be szokott jönni). Csak sírt sírt és sírt torka szakadtából. Felhívtan a dr.nénit, hogy mit csináljak vele, mert ílyet eddig sosem csinált, és nem lázas, mert az megmértem. Azt mondta, biztos fáj a lába, az oltás helyén és tegyek rá valami fagyasztott zöldséget zsepiben, és10 erc alatt meg fog nyugodni. Hát nem nyugodott meg. A vége egy újabb telefonbeszélgetés után a germicid-c kúp volt, amitől egy óriásit kakilt a pelenkázóra, majd újra elalludt. Végig idegeskedtem, vajon hogy fog felébredni, de szerencsére akkor már nem volt baj. Kissé nyügin aludt el most este, talán nem is fog annyit aludni mint szokott, de úgy megijedtem, annyira szörnyű volt, hogy nem tudtam segyteni rajta.

Egyébként beszállhatnánk a nagy babák közé 6050 g és 51 cm.

Viki és Petike (9+4)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zyófy,Én is örülök ám,hogy meglesz az első randiKép
tool.orabt@chello.hu-ra kell írnom?BKrisztinek?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann,

a bal cicivel van a baj,de amúgy minden pózt kipróbáltunk (illetve egyet nem, fejre még nem álltam vele Kép ) A végén már beraktam az autósülésébe és felétérdeltem. 2 kézbe fogta a cicit, de úgysem ment. Egészen eddig pedig simán a karomba vettem és gyönyörűen szopizott.
helga22

no szép estét mindenkinekKép még élünkKép hasfájás továbbra is játszikKép de valahogy változott azért a helyzet, minden nap más, volt, hogy 6 órát is kibírt Eszti kaja nélkül (hajnali 3-tól reggel 9-10-ig), előtte persze rohadtul lefárasztotta magát és minket.
HariKép együttérzek veletek! annyira jó nekem is, hpogy apa kiveszi az esti műszakból a részét, mert egyszerűen nem tudok már sokszor mit tenni vele, és tényleg nála ált. könnyebben megnyugszik, mert amint az én mellkasomra kerül megérzi a tejszagot és bepörögKép a sírát én egyszerűen nem bírom hallgatni, tudom, hogy magammal szúrok ki, de képes vagyok addig járkálni vele, amíg telik az erőmből (Dudukly-Kép), mert mindig az van a fejemben, hogy ha neki fáj vmije, akkor ne hagyjam magára. apa tegnapelőtt este hagyta sírni 2x5 percig és állítólag mgnyugodott. tegnap este is mondta, hogy akkor most hagyjuk sírni, és becsuktam az ajtót de már 2 perc múlva osontam vissza... ráadásul nem tudom a ti gyerkőcveitek hogyan sírnak, de Esztinél van ún. affektív apnoe, tehát, hogy annyira belehergeli magát, hogy a végén nem vesz levegőtKép ja és a hasfájására sem jó a sok sírás ugye.
na mos össze-vissza írogattam a hülyeségeimet, nem baj, ide elfér, ugye?Kép

Minden baba egy tündér!Kép
Megann, én nem ismerlek, de ahogy a lányod nézni tud, az nem semmiKép a barátja is szimpiKép tényleg, Léna, mikor mosolygott először? mert emlékszem, hogy már nagyon vártad...
én is már nagyon várom. minden reggel megkérdezem Esztit, hogy ma lesz-e a nagy nap?Kép és ma sem az voltKép amikor ébren van, mindig ott lebszelek mellette, nehogy lemaradjak róla.

Eszti is nézi a forgóját, amit 2 hete vettem neki (az első utam volt szülés óta, apa vigyázott rá két etetés között, képzeljétek, amikor visszaültem a kocsiba, akkor vettem észre, hogy a sebváltózár kulcsa nincs a kulcscsomón! sájszeKép egy kicsit ideges lettem, ott ültem a kocsiban, amit mozdítani sem lehet, Eszti meg otthon és már kajaidő volt, apu mentett meg) na jól elkalandozok mindig.. szóval édesen nézeget meg kalimpálKép

KÓBOR!! KÖSZI A RAGACSOKAT! ÍRD MEG MIVEL TARTOZOM! olyan lüke voltm, hogy nem kérdeztem meg, és még a csokit is elfelejettem odaadni, amit kikészítettemKép a ragacsot egyébként nem hagytam rajta két napig, mert ettől is kicsit piros lett a bőre, igaz kevésbé, mint a többitőlKép az én érzékeny bőrömet örökölhetteKép

kakatémában én is hozzá tudok szólni: eddig másfél méter a rekord, ekkorát tud lőni a pelenkázóról az én kiscsajomKép de még ezért is dícséretet kapKép

Mea, ZsofyKép
mindkettőtöket szeretünk, és hiányoznátok, úgyhogy ne bosszantsátok egymást légysziKép
"szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs!
ennél szebb szó, hogy szeretet a nagy világon nincs!
az élet úgyis tova száll, a sír magába zár.
szeressük egymást gyrekek, mert minden percért kár!"

ez úgy eszembe jutott.

mondhatni fáradt vagyok, és nem emlékszem, hogy kinek mit akartam volna mondani, sebaj, kit érdekelKép a kismanók gyönyörűek! imádom őketKép én is moindjárt keresek egy új képetKép

and + eszti 7 hetes!
Ui: Benianyu, nem lenne jó néha egy táblát bedobni? engem érdekelne!

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Mostanság nem jártam erre, mert itt volt a húgom. Olyan jó segítség volt!!! Meg olyan jókat hülyéskedtünk, mint gyerekkorunkban.

Ahogy lehűlt kinnt az idő, itt úgy forrósodott fel a hangulat!

Nálunk irtó sok hó esett és meg is fog maradni. Utálom a telet, de Lili nagyon örül a neki.

Ezúttal Andris alkított nálunk. Aznap reggel, amikor visszavittem Lilit, hogy leszedjék a kötést a fejéről, észrevettem, hogy Andris bodyjának az ujja véres. De nem találtuk meg a baj forrását. Gyorsan leloholtunk a rendelőbe, a doktornő se látott semmit, szerinte valahogy belőlünk került rá a vér. Már-már fátylat boríthattunk volna az esetre, amikor másnap Lili szalad, hogy "Andris szájából jön a vérecske!"
A szája sarkán volt két csepp, sehol máshol, de hiába néztük át , nem tudtuk honnanjött. A doktor néni szerint csak a szájából jöhetett. Nagyon bepánikoltam. Szerencsére másnap reggel a napsütésben megláttam, hogy a felső ajkának egy redője van berepedve. A doktornő szerint ez az erős szívástól van (már először is erre gondolt, csak akkor még nem látszott semmi).

Szóval nem unatkozunk. Andris már 5 kiló! Óriásiakat mosolyog. Mostanában elkezdett beszélgetni. Mondja a magáét, közben várakozóan néz és nagyon megörül, ha ugyanúgy válaszolunk neki.

A talira sajnos nem tudunk elmenni, mert pont akkor van csípőszűrésünk. Nektek jó mulatást kívánunk!

Ayse, Andris (7+2), Lili(4 és fél)

ayse

Helga! nem lehet, hogy msáhogy jön a bból a tej? lassabban, vagy gyorsabban? nekem mindig a jobb cicimen kezdett fuldokolni, mert ott 4-5 sugárban sriccelt a tejcsi, máskor meg rángatta, mert nem indult meg rögtön, ahogyan megszoktaKép

KépKép
KépKép
and

Bocsi, hülyeségeket írok 6050g és 59 cm!!!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki, szegény PetiKép de jó, hogy túl vagytom rajta!

Ayse! látom aggódásból kijut neked bővenKép túl vagytok rajta Ti is, szerencséreKép

ja! mint a topik legkisebb babájának anyukája (mi csak a miniben tudunk versenyezniKép), jelentem kinőttünk végre egy-két ruhát és már egy sapkát is (mindegyik 50-esKép)! ma este alszik először 56-os göncben! (nem hivatalosan eddig 1-2x előfordult már, amikor nem volt tiszta hirtelen egyik 50-es rugi semKép) muszáj volt valamit reagálni erre a súlyversenyreKép

KépKép
KépKép
and

Helga!

Nekem egy Unizink 50 nevezetű szert írt fel hajhullás ellen a bőrdoki (nem vényköteles) Lili születése után. Nem tudom, hogy attól-e, de hálistennek elmúlt a hajhullás, pedig már azt hittem, biztos, hogy az egész ki fog hullani.

Ayse

ayse

ugye, hogy ezt már kinőtte?Kép
Kép
ez nem egy lányos kép, de hajnalban sokszor így járunk, de legalább alszik, persze pontosan érzi, hogy ha már az ágyat próbáljuk a feje alá becsempészni, az már nem olyan jóKép
Kép
ezen meg látszik, hogy Eszti meg mindig jobbra néz, bárhogy helyezem a kiságyba, bármit teszek a másik oldalra. azt a doboztetőt imádja nézni, én meg már sajnáltam, hogy mindig az egyszínű tapétát bámulja azoin az oldalon... (egyébként megnyugodtam, amikor múltkor olvastam Zsofy, hogy Lilla is sokáig nézett csak az egyik oldalra)
Kép

KépKép
KépKép
and

Mutatok nektek egy hami utani nagyon elegedett fizimiskat! Kép

Kép
falina

Hali!

And,
ne hülyéskedj ezzel a mivel tartozom kérdéssel, örülök, hogy valaki használja a ragacsot, és nem a kukában landolt!Kép Sajnálom, hogy nem tudtunk bemenniKép, de anyuék vártak ebédre (ami mellesleg még sehogy sem állt, amikor odaértünkKép). Remélem, hogy használ azért a tapasz! Ez a rugi valóban kicsiKép, Csabi már csak 68-asokat hord, annak ellenére, hogy kb. 60cm lehet a drágám.Kép Viszont ő utálja az alkartartást. És én is hurcibálom állandóan, mert nem bírom, hogy sír, éppen elég akkor elviselnem, amikor muszáj letennem, miközben a lányommal foglalkozom (pelusozás, öltözés, ilyesmi). Amúgy mindent úgy csinálok, hogy a kezemben/kendőben van. A lányomat is mindig cipeltem, és ő már egy ideje irtó klasszul eljátszik egyedül, bár az olvasáshoz (egyik kedvenc időtöltése) még mindig rám van szüksége.Kép

Helga,
akkor is sírt, amikor hónaljtartásban ugyanolyan pozícióban evett a "rosszból", ahogy a "jót" szokta bekapni? Mert akkor szerintem nem valószínű, hogy az orra vagy a füle lenne. Azért még orrszívózd szerintem egy-két alkalommal (előtte tengervizes oldattal vagy sprével (Fluimar) spricceld be), hátha... Sajna több ötletem nincsen.

Viki,
a lányom ugyanezt produkálta a két hós oltás után, pedig mindenki azt mondta, hogy meg sem fogja érezni. Én rögtön belenyomtam egy fél kúpot, de végigsírtam vele azt a 15 percet, amíg hatott.

Hajhullás: én úgy tudom, hogy terhesség alatt nem hullik a haj (nálam ez tényleg igaz), és ilyenkor kihullik az is, ami eddig nem, ezért riasztóan sok hullik egyszerre. De visszaáll majd a normális rend. Az a vicces, hogy ilyenkor egy csomó egyszerre kezd visszanőni, ami az én nyakig érő hajamnál olyan, mintha egyszerre lenne egy rövid frizurám is.Kép

Kilók: én is még mindig hájas vagyok fenékileg és combilag, tegnap csináltam "kemény" 30 guggolást, hát nem izomlázam lett mára?! Ennyitől...

Benianyu,
a két gyermeked elképesztően hasonlít egymásra!

A többi gyerkő is nagyon édes!

Holnap megyünk hallásvizsgálatra Csabival, nem izgulok nagyon, mert szemmel láthatólag reagál már a kisebb neszekre is, de azért jó lesz szakembertől is hallani. Újabban nem alszik el 9-kor, azaz elalszik 8-körül, és fél 9-kor ébred, aztán nyűglődik 1-1,5 órát, ami azért nehéz helyzet, mert a lányom ekkortájt alszik el. Amúgy meg elképesztően édesen tud mosolyogni, és rengeteget dumál.Kép

Emitt egy vigyorgós kép.
Kép

Kóbor és Csabi (holnap kereken 3 hós; ja, és az, hogy négy hét egy hónap, egyedül a februárra igaz, kivéve a szökőéveket, mert akkor még arra semKép)
kóbor

Zsófy!
Szia,én tudok esővédőt a kocsitokra!
Ha érdekel írj egy e-mailt légyszi!

lladybird@egon.gyaloglo.hu
Köszi!
Orsi
orsi21

Ahhoz kepest, hogy elsok kozott szultem, lanykam igencsak le van maradva a kilokkal:
5100 g es 58 cm.
En bezzeg szules ota hiztam 9 kilot, pedig a korhazbol anni a kezdo sulyommal jottem haza. En hormonalis dologra gyanakszom, mert az elso mensivel jott a hatalmas falhatnek ram. Kép Azota istart.:=(

Mimi 3 es fel honapos
falina

Tzsuzsa!KépAnd!KépFalina!Kép
Nagyon édesek a babák!Kép

Lányok!Kép
Ne izguljatok nem lesz több ilyen de legalább egyszer kiírtam magamból végre, igaz nem itt lett volna a helye ezt belátom.

Hari!Kép
Neked külön megköszönöm, hogy azért Te is szeretnéd ha maradnék mivel Zsófy a szíved csücske, úgy hogy ez külön jól esett hogy ennek ellenére nem "utáltál" kiKép

Nekem már az is jó érzés, hogy ennek ellenére hogy így kitörtem mégis sokan jelezték, hogy azért maradjakKép

Más: Lívi átaludta megint az éjszakát, megint este 9-től reggel 6-igKépKépKép
És mindig elalszik magától este és általában napközben is mikor elfárad a nagy játékbanKép

Roki!Kép
Hát én még nem jutottam el odáig, hogy már a 2.gyerkőcöt tervezzem de tény, hogy most már nagyon lehet élvezni a kicsiket mert már olyan cukin reagálnak mindenre és sokkal jobban ki is lehet igazodni már rajtukKép
És végre úgy néz ki megszűnt tejljesen a pocifájás is!!!Kép
De nekem elég rosszul sült el ez a csaszi meg no tejcsi hogy én most nem tervezem egy jó ideig, talán 4 év múlvaKép de ki tudja lehet hogy addigra már hiányozni fog megint egy pici bébiKép

Mea
mea

Kóbor!Kép

Jaj de édes CsabiKép

Mea
mea

Helló!

Zsófy!

Kabitéma:
Biztos nem tudod rávenni az emberedet, hogy mondjuk valami alibidumával, mondjuk karácsonyi vásárlás címénKépKépKépKép felgyertek Pestre????
Na nem azért mintha csak itt lehetne jó cuccokat kapni, hanem mert ez a C&A nagyon szupi kis üzelet...
Tegnap csak a gyerekcuccoknál töltöttem el fél órátKép, bár nem vettem semmitKép, mert sosem tudok dönteniKép és mert igazából overálért mentünkKép, az meg le volt fosztvaKép
De nagyon szupi kis együttesek voltakKép, ott csorgott a nyálamKép, némelyik pl 3 részes volt(bélelt nadrág, hosszúújjú póló, kapucnis felsővel 5000 körül..., de volt 4000 e ért isKép
Szerintem nem olyan gáz...a Brendonban biztos 8-10 e lenne egy ilyen szett...

Na szóval az én kabim egy rózsaszín szteppelt kapucnis vastag télikabi( Zsófy csak neked az árat, nehogy baj legyen belőle: 10 e-be került....)
Szövetkabim nekem is vanKép, reményem sincs rá hogy ebben a szezonban hordani tudomKép 38-as!!!
És ráadásul sajnálom nagyon mert Mexx márkájú, karácsonyra kaptam még 2 éve a férjemtől és már akkor is csak egy fölsővel volt jó...pulcsival már nemKép, jó mondjuk földigérő szövetkabátban az ember nem kirándulni megyKépKépKép
Nagyon sajnálnám ha végleg kihíznámKépKépKép
Egy szövetkabátot az ember nem 1-2 évre vesz....KépKép

Na szóval egy szónak is száz a vége....C&A szerintem szupi bolt...

Apropó:
Overál: Teljesen kiakadtam, az Árkád bababoltban 10.000 ft!!!!!!!!!!!!ot akartak kérni egy overálértKépKépKépKépKép Ez rémes....szégyen ide vagy oda, (én nem panaszkodhatok hogy nincs pénzem rá), de én akkor is sajnáltam érte 10 rugót...
Az én felnőtt kabim volt annyi...
Hát most kinézek majd a kínaira is(talán holnap), meg esetleg Corába vagy nem tudom...de 10 rugót biztos nem szeretnék adni érte...pláne hogy veszek bárányszőr bundizsákot isKépKépKépKép(remélem utóbbit még maKép)

Na befogtam, húzok anyukámhozKép(

Megann és L.10+0

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Te az ilyen körutakra simán viszed magaddal már Lénát is? És jól viseli?Kép
Mert én enyémmel nem tudnék elmenni vagy csak nem merek mert félek hogy rákezd sírni, de lehet hogy már tudnék menni csak a hasifájásosidőszakában csinálta ezt.

Tegnap is elmentem kcsival vele végig üvöltötte előtte az öltözködést utána míg kivittem a kocsibaKép de a kocsiban már elaludt rögtön.Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák Kép.....mint mindig.
Falina, a kislányod elégedett mosolya fantasztikus!!!

Nálunk sem olyan gáz már a hasfájás, inkább napközben nyügisebb Domi, este 9 körül cicizik, úgy alszik el (sajnos többször van éjjel az ágyunkban mint a kiságyban)
Hiába 3. baba, ahogy az első kettőt, úgy Õt sem tudom hagyni sírni. Napközben azért néha muszáj, mert nem rohangálhatok hozzá percenként (főleg mosogatáskor - már igencsak jó volna bekötni a mosogatógépet!!). Este viszont nem hagyom, mert a másik kettő 9 felé alszik el.
Napközben a kezemben altatom, majd leteszem (ez igy történt a nagyokkal is. Lehet, hogy ezzel elrontom Õt, de nekem ez igy sokkal kényelmesebb, mintha órákig várok, hogy mikor fárad ki a sirástól és elalszik. Érzem, hogy szüksége van rám.

Domi már többször is mosolygott. Az első tudatos mosolya nekem szólt!!! - nov. 15-én, 4 hetes és 5 naposan. Még aznap este a gyerekekre is mosolygott. Letettem Edi ágyára, hogy kicsit vigyázzanak rá amig megágyazok..., Edi meg boldogan mondta, hogy Domi rájuk nevetett.

Van egy zenélő virágunk is, talán ezt a játékot látta először, azóta is ez tetszik neki nagyon. Szokott mosolyogni a virágra. Pelenkázáskor odateszem hozzá, és Õ meg hallgatja, bámulja és mosolyog.

Csaszisok!
Nektek mikortól nem fájt a seb?
Én már nem érzem egyáltalán, Domi 3 hetes volt, mikor már nem éreztem fájdalmat, sőt, mivel rá voltam kényszerülve simán cipeltem pl. 10 l vizet (fürdetéshez) Mi a szobában fürdetjük Domit, mert a fsz-nk keskeny, együtt van a WC-vel és a gyerkőcök nem férnek oda, pedig nekik ott kell lenniük! Főleg a 4 éves fiam ragaszkodik ahhoz, hogy segítsen. Lelkesen mossa Domi lábát, hasát.A bababútorokat is átrendeztem kb. 1 hete. (nem vártam a páromra, mert ügyeletes volt és már nagyon nagyon meg akartam csinálni)

Nem tudjátok, hol lehetne mózeskosaras kocsira esővédőt venni?

Ki írja most a táblát?
Dobd fel légyszi!!!
Köszi

Elkészültem végre, jó sok lett (látszik, hogy rég voltam)

Üdv mindenkinek
Judit és Domi 5+6
judy68

Sziasztok!

Herpesz nő a számon.Kép
SZerintetek nem veszélyes a babára?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Megint nem győztem visszaolvasni...

Ayse! Nekem a nővérem volt itt majdnem egy hétig, mi is nagyon jól elvoltunk, és jól jött a segítsége. Sok helyre (Ikea, piac, Duna Plaza) elmentünk Sacival együtt, és abszolút jól bírta.

Jó, hogy ilyen sokan leszünk a talin.

Annamamival mi van? Róki, te kommunikáltál vele, nem?

And, Falina, Kóbor! Nagyon édesek ezeke a képek!

3 HÓS OLTÁS ELÕTTIEK!!! DOKIM AJÁNLOTT EGY HOMEÓS BOGYÓT, AMIVEL CSÖKKENTENI LEHET AZ OLTÁS UTÁNI LÁZ ÉS NYÛGÖSKÖDÉS MEGJELENÉSÉT! A NEVE: DPT 3 ÉS A REMEDIA CÉG GYÁRTJA. (Tehát nem Boiron, mint a legtöbb homeós bogyó). Én az újpesti Ave Maria patikában vettem. Hátha másnak is jól jön az infó.

Sacinak köldöksérve van. Kép Másnál nincs ilyen? A dokink most leragasztotta, de ahogy utánanéztem, több szakkönyv és internetes cikkben írják, hogy fölösleges, és csak a baba bőrét irritáljuk a leukoplasttal. Ráadásul tegnapelőtt alig akart lejönni szegény Saciról a ragasztó, egy fél órás ordításba került, mire alkoholos vattával leoldottam a hasáról azt a hülye csíkot. Hát, együtt sírtam a gyerekkel, de majdnem az apja is...
Van valakinek erről vmi infója? Van értelme leragasztani?

Megann! Mi 1 nap különbséggel szültünk, úgyhogy téged néztelek, hogy mennyi idős is Saci. Kép

Bodza és Saci 10+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Uxi! Te nem jössz a találkára?

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Gergőnek is köldöksérve van, de a mi dokint azt mondta, hogy nem kell vele semmit csinálni, leragasztani sem, majd magától szépen visszahúzódik. Ha máskor nem ,hát akkor, amikor a gyerek feláll és elkezd járni.

Kép
kuha

Bodza,
köldöksérvvel kapcsolatban november 5-én írtam meg a tapasztalataimat 00.05-kori hozzászólás ( https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/289330.html?1131201622#POST685 566 ). Nekünk muszáj volt ragasztani, mert egyre nagyobb lett. A tapaszokat azóta And kapta meg, szóval abban nem segíthetek, de tettem fel róluk képet (nov. 6. 10.52 https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/289663.html?1131287645#POST687 103 ), ezek bőrbarát tapaszok, Gabinak csak 10 nap után tiltakozott a bőre.

Csabinak javult a hallása, de még mindig vissza kell mennünk egy hónap múlva, mert még mindig nem éri ez az átlagosat.

Mi már a harmadik gyerkőcöt tervezzük (egyelőre még csak gondolatban).Kép

Kóbor
kóbor

And,

igazából, ez lehet,mert ezt nem tudom ellenőrizni. Párszor kipróbáltam után fejni, vagy szopi közben megnyomkodni a cicit, de jött belőle tejcsi, csak lehet, hogy nem annyira erősen..Ma ugyanez a helyzet és egész éjjel is 2 óránként evett..képzelhetet, alig aludtam. Ma megyek a dokinénihez, hátha mond valami okosat. Viszont hajnal óta máshogy "beszélget" hangosabb és határozottabban gügyög Kép A mostani szopi eredménye: jobb+bal cici 70 gr Kép ez nagyon kaki...nem akarom, hogy elapadjon a tejem..és már a menszeszre sem foghatom,mert múlik el.
helga22

Ayse,

köszi, kipróbálom ezt az Unizinket,mert ez már nagyon gáz!!
helga22

And,Képén is olyan duci madaras forgókát akartam,de kaptunk 2másikat,így nem vettünk,most picit irígy vagyok,annyira aranyos.........na de a csöpség is tüneményKép
irtó cuki,hogy már mindegyik baba vigyorog a fotókonKépKépKép
_Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kóbor,
igen, akkor is sír. Láthatóan valami nagyon zavarja. Állandóan elrántja a fejét és rúgkapál. Az orrszívót ma újra bevetettem, nagyon útálta, de egy csomó trutyi kijött Kép
Nekem sincs több ötletem, megyek is a NLC-ra, megkérdezem a szoptatási tanácsadót..
helga22

Falina,

Az én babám aug. 1-jén született és én is csak olvasom itt a kilókat és nagyokat nézek, hogy mennyire le vagyunk maradva!! Pedig nekem ráadásul fütyis is a babám..Boti 3500 -el és 55 cm-el született,most 6 kiló kereken és 68 cm. A szülés óta én is híztam 7 kilótKép még szerencse, hogy nem zavar annyira..
Első menszeszed mikor volt??? Nekem pénteken jött meg, nagyon intenzív volt, de már múlik szerencsére. Viszont a tejtermelés teljesen felborult. Azóta csak 30-40 gr van 1-1 ciciben és nem úgy tűnik, mintha visszaállna..így mi péntek óta 2 óránként szopizunk, az eddigi 4 helyett Kép Ti hogy voltatok ezzel???
helga22

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?