A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Lányok! Kép

nem tudok menni a talira. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Reggel beöltözve lemásztunk a IV.-ről, és a kocsinak le van eresztve a bal első kereke, felnin áll. Kép Férj már elment dolgozni.

Felhívtam Bodzát, felajánlotta, hogy értünk jön, de becsöngetett a közös képviselő, hogy miért parkolok én az xy helyére, amikor az már 5 éve az ő helye, és megbeszélték a férjemék, hogy én nekem arra a helyre kell beálljak, (2 vasrúd közé tolatva), majd kipréselődnöm a kerítés mellett. Mondtam már terhesen is, hogy nem tudok oda betolatni, aztán meg kiszállni a nagy hasammal, Most meg a 2 gyerekkel trógerolni kifelé, iskolatáska, tornazsák, babaülés, babatáska, babakocsi stb. Kép Erre most meg itt ugatott nekem. És kajánul megjegyezte, csak nem leeresztett a kerekem véletlenül?! Hát a jó q..... anyját! Már bocsánat. Hívtam férjemet jöjjön SOS és rendezze itt el az embert.

Hát ezért nem tudok a talira menni. Kép

Pedig olyan csinibe öltöztettem Vikit, csinálok majd képet és felteszem.

Most itt sírdogáltam az előbb, hogy íy kib..tak velem. Kép Kép Kép Kép

Nektek jó dumcsizást, Annyira sajnálom. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vendég

Dóri nagyon szomorú vagyokKépKépKép
Nem lehet, hogy a közösképviselő csinálta?

Megann, kiírhatod, hogy "hotel"
Remélem fincsit főzöl és küldesz drótpostán.

Kuha Dudukly remélem máskor tudtok jönni!

Tzsuzsa ne légy bátortalan, nagyon örültem volna Nektek is!

Csilla helyesek vagytok így együtt!

Mea, fantasztikus sokat nőtt Livike!

No várom a csajcsapatot.

Kriszta

Kincső10+3

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta! Gyorsan éppíttesd meg a 0-át, és ripsz-ropsz ott vagyok. Egyelőre Miskolcra vagy Görbeházára gyorsabban érek elKép. Magyar infrastruktúra a polgármester szerint "élhető városban". Szépséghibája, hogy ő se él ott...
A másik, hogy nálunk is a párom hajtja a kocsit, ha ő megy valahová, akkor nekem marad a máv+bkv...

Érezzétek jól magatokat, egyetek/igyatok, vidámkodjatokKép!

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE A DRÁGA KATALINOKAT!Kép

Lányok!
Nagyon jó BulizástKép
Tényleg csináljatok sok-sok képet!
Mi most értünk haza, de megint el kell mennünkKép
De a következő talin már ott leszünkKép
Most megpróbálok fejni, de a tanácsadó is azt mondta, hogy pihenjek és tegyem minél többször cicire. Azt teszem (amikor itthon vagyunk).
Szerintem, Drága Erhardom felcserélte a nappalt és az éjszakát. Reggel óta szunyál a kocsiban. Majd ha felkel megpróbálom lefoglalni, hogy nappal minél többet legyen fent.
Na megyek fejni!
Puszi!
Angelani&Erhard
(Azért majd teszek fel én is képet, ha nem bánjátok)
11+3

Kép
angelani

Dagi Erhard ApávalKép
Kép

Erhard épp most így alszik a kocsiban. Bedobáltam a pelusokatmelléKép
Kép

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Mindenkinek nagyon- nagyon szépen köszönöm a névnapi jókívánságokat! Olyan kedvesek vagytokKépKépKép!!!
ZsofyKép,
Neked külön kösziKép! Úgy meghatódtamKép!!!

Sajnálom, hogy csak rövid ideig maradhattunk a talin, de páromnak indulnia kellett, így haza kellett érnünk!
De mindenki babáját megvizslattam azért, és meg kell, hogy állapítsam, tényleg szép termés ez az ideiKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Teszek fel egy képet, most készült...
Kép

Biztos másoknak sikerült jobb, egy kicsit béna voltamKépKépKép
Kati
Vendég

Zöldben: Göndörzsóf Bubusa;
Sárga takarón: Kisnyúl;
Mellette farmerban: Leon;
Kantárosban: Dani;
és tréningben, cipőben: az én Kornélom.
Vendég

Sziasztok! Kép

Tali szuper volt, olyan jó volt végre látni mindenkit, és élőben is megsasolni a babákat! Kép Bkriszta, köszönjük szépen a vendéglátást, remélem nem hagytunk magunk után túl nagy felfordulást. Kép

Zsuzsa megint szemmel láthatóan élvezte a nyüzsgést és a sok embert, meg hát Kincső tornáztatójába egyenesen beleszeretett. Kép

Sajnos én a fényképezőgépemet otthon felejtettem, tehát képet nem tudtam csinálni, de kiváncsian várom Nyúlné művészfotóit! ;) A kajákat nem tudom ki mit csinált, de MINDEN amit megkóstoltam isteni volt (és én hősiesen kóstolgattam ám Kép ). A tojássaláta meg a diós/kakaós tekercsek receptjét meg kifejezetten kérném attól aki csinálta őket. Nyamm. Kép Lehet hogy az életben nem veselkedek neki hogy csináljak (nem vagyok egy házitündér) de azért biztos ami ziher alapon elraktározom. Kép

Mi Bodzával sikeresen hazaértünk, bár az autóm már megint dögrováson van, vasárnap viszem szerelőhöz, de addig még el kell jutnom vele Budatéténybe meg vissza, hát remélem még addig kibirja. Szörnyű hangja van.

Dóri, most olvasom mi történt veled, nagyon sajnálom hogy nem tudtál eljönni, meg hogy ilyen szemét emberekkel laksz együtt... Biztos hogy ő csinálta? Én ilyenkor mindig úgy reménykedem hogy biztos csak egy véletlen egybeesés, ennyire genyó nem lehet egy ember... csak aztán néha hiába reménykedem. :P

Zsuzsa itt ül mellettem és próbálja a szájába nyomni a csörgősorát. Kép Nap mint nap ügyesebb lesz. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kati!

Boldog névnapot!!! Szégyellem magam hogy élőben nem jutott eszembe!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nagyon jó volt a tali, és végül Rokica és a férjem jóvoltából mi is eljutottunk Krisztáékhoz, akinek köszönjük a vendéglátást!

Néhány fotó:

Babák az ágyon: Benianyu Danija, Kisnyúl, Nemesek Kornélja és Saci

Kép

And és Eszti
Kép

Zsuzsababa és Saci
Kép

A házigazdák: Ivett, Kriszta és Kincső
Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

RokiKép,
köszönöm... meg mindenkinek, mégegyszerKépKépKépKép
Vendég

Örülök, hogy itt voltatokKép
Remélem nem csak udvariasságból mondjátok, hogy jól éreztétek magatokat.
Jók a képek, gyönyörűek a babákKépKépKép

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

LányokKép

Nagyon édesek a babák KépKépKép
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a talitokKépKépKép
Remélem a következőn én is ott lehetek.Kép
Jó nézni a képeketKép

Mea
mea

Ha már tali képeim nincsenek, akkor felteszek egy csörgős képet ami ugyan már itthon készült, de hát csak ez van.

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kati!

Utólag is boldog névnapot, bocs hogy én is ilyen feledékeny vagyok és élőben kiment a fejemből! KépKép

Tali szerintem szuper volt, mi legalábbis nagyon jól éreztük magunkat! Noel haza se akart jönni, persze Göndörzsóf Gergőjével a végére jöttek bele a játékba....
Minden kajcsi nagyon finom volt, Noel is megkóstolt szinte mindent Kép, meg persze én is Kép
Nagyon jó volt Titeket látni "élőben" is és a babák mind nagyon szépek. de tényleg, egy csomó csúnya babát látni, de itt mindenkinek olyan szép. Kép
A fiúk alszanak, remélem Leon is pihen egy kicsit, mert alvásban nem igazán jeleskedett ma Kép
Annál inkább kakilásban, Kisnyúllal karöltve Kép

Kriszta neked külön köszi a vendéglátásért, meg a nagylányodnak (Ivett?) Leonnal való foglalkozásáért! Kép

Dóri!

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtatok eljönni, de majd tartunk még szerintem biztos, akkor már Ti is ott lesztek, ugye?! Kép

Barbi, Leon(12+1) Noel(19 hó)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsuzsa baba és Kincső sérója sem semmi!!!Kép

Egyébként az az érdekes világéletemben ha kisbabámra gondoltam akkor mindig egy kopasz buksis jutott eszembe imádom a kopasz vagy picike hajú bébiket, aztán megszületett Lívikénk nagy hajjalKép
Most meg már imádom, hogy hosszú nagy sűrű haja vanKép

(egyébként én születtem ekkora hajjal szintén fekete színűvel ami később szőkére fakultKép, és már Lívié is kezd világosodni)

Mea
mea

Feldobtam a képeket az albumunkba, remélem ok?!?Kép

Mea
mea

2005 őszi topicos babák néven keressétekKép

Mea
mea

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat Danival! Jó volt élőben találkozni. Kép Olyan édesek voltak a babák!!!!!

Kriszta, nagyon köszönjük a vendéglátást. Kép Remélem, nem csináltunk nagy felfordulást.

Dóri, sajnálom, hogy nem tudtatok eljönni. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Látom, mindenki jól érezte magátKépKépKép

BkrisztaKép
Biztos szupi háziasszony voltál, ne izguljKépKépKép
Kaja majd csak holnap lesz, egy húslevesre futja sajnos csak az időnkből....de azt szívesen küldök fénypostán...(ablakra vigyázni dél körülKépKépKép)

Elkezdtem díszíteni a házat...hát már megszoktam a hogy a régi lakásunk pár ablakára rádobáltam 1-2 óra alatt a hullócsillagokat, égősorokat, aztán slusz, na most aztán szívokKépKépKépKép
Van vagy 20 ablakunk és 100-ad annyi időm mint régenKépKép(lsd kis terrorista lányom), úgyhogy kb 1 hétbe fog telni mire feldíszítek mindentKépKépKépKép

Zozo!
Hát mi most a Humana 1 HA-t használjuk..
De volt már Nutrilonunk és Milupa HA prev-ünk is...
Az első kettővel az volt a gond, hogy úgy próbáltam pótlást adni, hogy pl evett mondjuk 60ml anyatejet és utána próbáltam pótolni tápszerből.....hát nagyon nem jött be Lénának...
Bár az első 2-3 hétben még kis bamba volt, és anyatje után elfogadta a Milupát...de aztán már csak köpködött, noha éhes volt még...
Úgyhogy most vagy anyatejet eszik, vagy tápszert...nem keverjük....
Így jelenleg múlt héten standard volt a 110-120 gramm....10 hetesek vagyunk
Aztán ezen a héten volt olyan 2 nap amikor folyton éhes volt és sűrűbben 2-2,5 óránként követelte a maga kis 110-120 grammját, és volt olyan is hogy egy éjjeli etetésnél 150-et benyomott....
Ma meg csak olyan 80 körüliek fogynak...

És olyan 450-500 ml ket fejek egy nap...
Pl ma reggel 210, du. fél 4 kor 170 és még este talán összejön egy 100-as...

Ti hogy álltok tejcsivel???
Csak mert a téliektől írsz...akkor még nagyon pici a babád...
Nekem is kevés volt kezdettől fogva,de kb 5-7 ig hétig elég volt a tejcsi, mert valami oknál fogva a kezdeti 50 ml-ből lett 60-70-80-90 is...
Nem tudom megmondani hogy csináltam, ittam teát, fejtem ész nélkül, ettem madártejet stb...de egyikre se tudom azt mondani, hogy na attól lett több tejem...(sajnos még így sem elég)
Most meg már sajnos fogyatkozik....

Hát így állunk mi....

Te tudod már melyik tápszert akarjátok adni???

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

ZsuzsahajszerkezetKépKépKépKépKépKép
Bocsi, nem tudtam szó nélkül hagyniKépKépKépKépKépKépKép
Ez valami egyedülállóanfenomenálisKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Dori bp!

KépKépKép
Tuti az a rohadék közösképviselő voltKépKépKép

Majd ráuszítom a varjaimat a szomszéd telekről, hogy jól vájják ki mindkét szemét.....KépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Lányok!

KÖVETELEK MÉG KÉPEKET A TALIRÓL...
SOKAT...SOKAT....

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Én is naggggyon örülök, hogy el tudtam menni a talira, és láttalak Benneteket, bár fájt a szívem,hogy olyan hamar le kellett lépnem. Kriszta, mégegyszer köszönet a szervezésért,és a vendéglátásért, és nagyon-nagyon kérem a csigák receptjét, mert én is szoktam csinálni, de az kutyafüle ezekhez képest. / igaz, csak a kakaósat kóstoltam, de biztos a diós is fincsi/. Klasszul otthagytam a sütis dobozomat, sebaj. És a katalógust is elfelejtettük...

Én is várok még további fotókat is, mert gépem nekem sem volt Kép

SZép estét!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

hello lányok!

egy kézzel írokKép nemrég értünk haza, a sógornőm jön este, majd akkor igyekszem megnézni a képeket, és amin látszik vmi felteszemKép

Kriszta! mi is köszönjük a vendéglátást!! tök jó, h így befogadtad a csapatotKép

élőben még helyesebek a babák!Kép

bömbi van, majd folyt

KépKép
KépKép
and

Õszibabatali néven fut az album!puszi,majd holnap jelentkezem
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nemesek KatiKép BOLDOG NÉVNAPOTKép

Talisok!!Kép

Csak ennyi kép van?? irgum-burgumKépKép
Kisnyúl-Pinklady találkozó???
És Lilinek udvarló????

Zsuzsababa a sérókirálynőKépKépKépKép

MeaKép Livikének is nagyon jól áll a hósszú hajKép irtó cuki vele Õ ISKép

DóriKép

Sajnálom ,hogy te sem tudtál menni a taliraKép
Nagyon köcsög a közös képviselőtök!!!!Kép
Miért nem vágtad szájba????Kép

De amúgy nagyon helyesek a babykKép

Csilla
csillam

Természetesen PANDÁNAK is boldog névnapotKépKépKép
csillam

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7765

Én azért berakom ide, hátha valaki nem találja!!!!
csillam

KrisztaKép,
Légyszives tedd közkinccsé a kakaós és dióscsiga receptjeit, mert szeretnék én is csinálni a fiúknak, ha nem túl bonyolult...Kép
Köszi,
Kati
Vendég

Most már engem is nagyon izgat az a receptKép
Itt folyik a nyálam Kép
Mindenki agyonra dícsériKép

Én is kérem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

(csak azért van ennyi időm ,mert megint déután alszik a fiam KépSE DÉLELÕTT -SE ÉJSZAKAKépKépKép
)Na jó alszik éjszaka ,csak 2x felkel szopizniKép
csillam

Kép Ezt még a KatalinoknakKép
csillam

KépHol van mindenki??????????
csillam

DóriKép Remélem a párod már jól helyretette a közös képviselőtKép
csillam

Ez rémálom,....kb 150ml tejcsi ömlött szét a hűtőben...KépKépbrühühü

Na ennyit az aventes poharakról....a cumisüvegek mellett többekközött ezt is képtelenség rendesen rácsavarniKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann,

Nem biztos, hogy segít, de megér egy próbát. Tegnap megettem egy fél ananászt és Dani ma 5-ször kakilt. Hátha Lénán is segítene. Szereted?

Sajnálom a kiömlött tejet. Kép Nagy kár érte Kép

Benianyu
5+6

benianyu

Majd jövök. Férj 1/4 5-kor szólt, hogyvendégek jönnek 5-kor babanézőbe. Most mentek el és befutott anyukám Nyíregyről is.
Recept majd felkerül.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Olajos kelt tészta

90 dkg liszt, 4 tojás, 3 dl tej, 3 dl étolaj, 6 evőkanál cukor, pici só, 5 dkg élesztő.
Ebből kelt tésztát kell készíteni. Bármivel tölthető.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatod, aztán jól összedolgozod a többi összetevővel.
A kelt tésztát sokáig kell dagasztani (NEM GYÚRNI). Ha a tésztát kidolgoztad 40-50
percig pihentesd, majd attól függően mivel töltöd formáld meg, Ha megtöltötted a tepsin
még egy pár percig pihentesd. Annál lazább lesz a tészta.
A darázsfészek és a kakaós puhatestű ebből a tésztából készűlt az alábbiak szerint.
Miközben a tészta pihen (azaz kel), 30 dkg vajat habosra keverünk egy kis porcukorral. Én egy normál méretű kávédarálóval 3 adag kristályt daráltam meg porcukornak, de ízlés szerint rakjátok a cukrot.
A megkelt tésztát ki kell nyújtani kb. 0,5 - 1 cm vastagra. Erre kened fel a habosra kevert cukros vajat, majd ki mit szeret rá kell szórni a darált diót, vagy a kakaóport (nem Nesquick).
Feltekerni, mintha beijglinek készülne. Kb. 2-3 cm vastag szeletekre vágva a tekercseket a kivajazott tepsibe kell fektetni egymástól 1- 2 cm-re. Így is hagyjátok egy pár percet pihenni. Majd be a sütőbe. Sütés közben töbször nézzetek rá és mikor látszik, hogy már jó forró a tészta a tetejét langyos, cukros tejjel (kenőtollal) meg kell kenni. Ezt többször is lehet végezni.
Vigyázni, hogy gyorsan tegyétek, ne hűljön le és ne ázzon meg a tejtől a tészta.
Jó étvágyat!
Forrón az igazi, de egészségtelen. Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Babus érezhette valami gáz van, mára hirtelen alig van tejemKép mondjuk mejött keményen.
Ez még nem minden nem akar enni csak sír ha megérzi az ízét. Van még egy kicsi a fagyasztóba, de holnapra ha elég.

Tanácsot kérek tápi ügyben aztán hétfőn rohanok a dokihoz. Milyet lehet kapni vény nélkül ami 3 hósnak jó? tapasztalatitok szerint melyik vált be leginkább.
Itt sírok és várom a válaszokat a gép előtt eddig annyi volt, hogy le is adtam (már alig fért a fagyiba a 3 hósakat meg felhasználtuk mikor suliba mentem) mostmeg.
malvinka

A jelet is rosszul pötyögtem be idegességemben, bár ez még ront a helyzeten úgyhogy igyexem lehiggadni bár nem tudok.

VALAKI AKI ILLETÉKES A TÉMÁBAN VÁLASZOLJON KÉREM!!!
malvinka

Malvinka!

Sajnos a tápszer milyenségét illetően nem tudok tanácsot adni, de ha a többiek megmondják h milyet érdemes kiprobálni akkor dobj 1 mélt(cim a profilomban) és tudok segiteni az ügyben h hol kapod meg recept nélkül is, aztán receptet adsz majd hétfőn, mikor a doki felirja.....
Nem tudod egyébként a dokit telefonon elérni?? Nekem vasárnap lesz 4 hetes a gyermek de már 2 alkalommal is felhivtam szombaton....

Kép
hencsi

Malvinka!Kép
Nyugi tuti lesz még tejecskéd csak bekavart a menzesz nem???
Tápit lehet kapnim mindegyiket vény nélkül azt hiszem.
mi Nutrilont használunk Premiumot az 4 hónapos korig jó.
De mind jó szerintem ma márKép
Ne izgulj lesz még tejcsid !!!!

Mea
mea

Kép
Kép
Kép
Kép

sajnos csak ennyi lett jó, a többi kép elmosódottKép
Eszti már ordít, apa sétálgat vele, mennem kell, majd jövök

KépKép
KépKép
and

Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Fotó a darázsfészekről, azoknak, akik nem tudtak eljönni, férj küldiKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hencsi, Mea!

Bocsi elfelejtettem aláírni a nevem de nem ez a lényeg. Köszi a segítséget a Nutrilon-t a keresztanyám uncsija is kapja asszem megpróbáljuk.
A páromnak van egészségpénztáras kártyája majd arra beszerezzük, aztán a továbbiakban iratok, legyen itthon ilyen esetekre.
Kicsit evett azért kb 50-et ennyit fejtem is utána. Hátha éjszaka felkel ma eddig 550-et evett (kedd óta mérnem kell).

Még egyszer köszi a gyors választ most egykicsit megnyugodtam, hogy evett.

A leadást meg lemondom már nincs annyi mint korábban a többletet inkább "tankolom" a fagyiba ilyen esetekre.

Viki
malvinka

Felrakok én ios néhány képet, sajna nem sok lett, de a fotósoktól várom a képeket.
Sajnálom, hogy nem ettetek a finom tortából, amit Zsófy hozottKép

Jucc, írj egy címet e-mailben és átdobom a cumókat.

Barbi, várom a kenyérreceptetKép

Valakinek itt maradt a sapkája, világos színű, várom a jelentkezőt, vagy árverésre bocsájtjukKép

Dudukly intézkedem a O-ás építésével kapcsolatban.

KépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Nagyon jó volt a tali!

Képek:
Dani, Leon, Kisnyúl
Bubus,Kornél
Kép
Gergő, Dani, Leon, Kisnyúl
Bubus, Kornél
Kép
Zsuzsa és Saci
Kép
Zsuzsa, Saci és Bubus
Kép
Bubus csajozik Lillával
Kép

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Malvinka!

Ne ijedj meg, gondolom szörnyű csapásként éled meg, de ne izgulj, ahogy a mensi megy, úgy a tejcsi jön vissza...Kép
Épp ma konzultáltam egy ismerősünkkel telefonon, nekik dettó...és visszajött a tejcsiKépKépKép

Na ha nekem megjön akkor még ez a kicsi is elmegy....akkor mi lesz...KépKépKép

Tápi:
Mi most a Humana HA 1 et használjuk és elmúltunk 2 hónaposak....
Mivel ezek szerint még nem próbáltatok semmilyen tápit, én azt nem ajánlom amit Mea ír....(bocsi MeácskaKépKépKép, szeretlek, imádlakKépKépKép, de figyu...a Nutrilon azt hiszem tejes, azaz van benne tehéntej.....tehát allergiázlhat...azaz jöhetnek a kiütések....Kép(magától kb 1-2 hét alatt múlik elKép)
Mivel csak átmeneti a tejcsökkenésedKép én a "nagyokos"(ez ugye öniróniaKép) mindenképpen olyat ajánlok amin rajta van a HA(milupa, humana), mert ezek tehéntejmentesek, azaz antiallergénekKépKépKép
De természetesen attól sem lesz semmi baja a babának ha a másikat veszed, max kiderül hogy (még) tehéntejérzékeny...(majd kinöviKép)

És nyugi, tejcsi visszajönKépKépKép

BenianyuKép
Jól megsirattam a 150ml-tKépKépKép
Szerencse fejtem este 110-et...kis kárpótlás hogy 10-20 ml-vel több mint szokott lenniKép

Megann 10+2

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?