A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Valinak
Hatalmas gratula. Kép Igazán megérdemelték már a babát.

Tündi
Lehet, hogy csak három hónapos kezelés kell? Ez tényleg jobban hangzik mint a 6. Kép Remélem tényleg sikerrel jár és aztán hamarosan lesz babád.

Többen kértétek, hogy hozzak UH képet. Felraktam a profilomba a múlt csütörtökit.

Majcsi

Majcsi
majcsi

MajcsiKép

Nagyon kis drága a képed a profilodban.Kép

Jövő hét szerdán én is valami ilyesmit szeretnék kapni!!!Kép
Vendég

Valinak nagy gratula, így ismeretlenül is.

Majcsi én megnéztem az uh-n a kis borsószem királykisasszonykádat, olyan kis pöttöm Kép

kancellárka

Majcsi
Jó látni az UH képet Kép

Réka
Igen, mehet neki a babóca!!! Kép Spontán baba, clostival volt stimu a műtét után.
Köszönöm jól vagyok, nyugi van, még mindig tart a tudásszomjam Kép Olyan mintha egy tölcsér lenne a fejemben, hiába töltöm bele az infókat, nem telik meg sosem Kép

Kati
Valinak laparoszkópiája volt, PCO miatt. Színes betűket így írd szóköz nélkül:
2 { { ed {ide írod a szöveget}}}
Lehet a színt változtatni persze, és nem muszály mind a 3 kapcsolót használni Kép2-es helyett lehet 1-es, ez a betűméret. Próbálgasd Kép

Igen, lehet hogy csak 3 hónapos kezelés lesz, ennek több oka van. Az endo mértéke, ami nálam talán nem olyan nagy, mivel tök tünetmentes voltam. 1 injekció értéke 30-40 ezer Ft, és gondolom kiszűrik, hoyg kinek elég a 3 havi dózis. Ez mondjuk durván hangzik, hoyg rajtam akarnak spórolni, pedig rendesen fizetem a TB-t már marha sok éve, de a másik oldala az, hogy minek nyomják a hormont tovább mint szükséges lenne? Ha csak 3 hónap, akkor is hozzá kell még adni 2-2,5 hónapot, ugyanis 8-10 hét mire megjön az első menzi. Asszem csak azután lehet teherbe esni, mert addigra áll helyre a hormonháztartás. Dióhélyban ez a lényeg. Egyébként holnap reggel megyek vissza a papírjaimért, remélem most már megkapok mindent, de szintén holnap de. 11-re megyek a klinikára az endós kezelő dokimhoz.
Szóval pörgés van, aminek nagyon örülök, talán holnap már kapok egy szurit is Kép De bízom benne továbbra is, hogy odafönn tudja a dolgát az "irányítóm", és rendezi soraimat Kép Mostantól a legfontosabb jelszavaim: hit, remény, bizalom, kitartás, türelem! Máshogy egyszerűen nem megy.

Tündi
Vendég

Vali,
NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK!!!! Már nagyon kijárt neked is ez a zebraKép

Majcsi,
Nagyon aranyos a kis pöttömödKép

Móni

Kép
móni23

Sziasztok,

Köszönöm hogy izgultatok értem, az inszem sajnos nem jött létre, annyira rossz volt párom anyaga.
Következő forduló februárban... Kép Már persze ha addig javulnak az eredményei...

Azt hiszem megint eltűnök egy időre... Kép

Kép
szdorka

Ez nagyon szupi, köszi az észt!

Kati
Vendég

Dorka,
Nagyon sajnálomKép
De ha ilyen rosszak a párod eredményei, akkor miért erőltetitek az inszemet, miért nem a lombikkal próbálkoztok?
Azért ne tünj el teljesen, jelentkezz néha!!!

Kép
móni23

Sziasztok Lányok!

Dorka, sajnálom Kép Szurkolok, hogy javuljanak az eredmények.

Tündi Kép, jó újra hallani Felőled, és a hozzáállásod mindig segít nekünk is, tényleg csak így lehet Kép Remélem, minél rövidebb lesz a várakozás!! Kép

Vali Kép Így ismeretlenül is nagyon-nagyon gratulálok! Kép

Majcsi Kép Neked pedig gratula a kis pöttyhöz! Kép

Zsu Kép, sajnálom, ami Veled történik, és szurkolok, hogy úgy oldódjon meg a probléma, ahogy Neked a legjobb!

Brill Kép Elég furcsa ez az eredmény, valóban, én őszintén szólva kétlem, hogy egy autóúttól, vagy bármi hasonlótól lehetne ekkora különbség,dehát nem tudom...

Nyuszmusz Kép szerintem is lehet, hogy a progihiánytól van a barna pötty, érdemes volna azért megnézetni!

Dudu Kép Gratulálok a kicsik "megzabolázásához" és a sikeres fellépéshez! Kép Mizújs amúgy Veled Kép?
Köszi kérdésed, nálam semmi újság, várakozó álláspont, elvben hétfőn megyek a dokihoz, ha addig meg nem jön, szombaton kéne neki ugyanis. De ha szokás szerint barnázni fogok, akkor úgyis sejteni fogom, hogy mi van. Na jó, igyekszem nem pesszimista lenni Kép Még semmi, ez a lényeg Kép

Réka
korek

Sziasztok!

Junko!
Nem haragudtam meg, nem is lett volna okom rá! Kép Azt gondolom, hogy ismeretlenül is tudtok tanácsot adni, és nem kell attól félnem, hogy elkotyogjátok ismerösöknek, vagy barátoknak... Kép Tehát ismeretlenül és kívülállóként talán többet tudtok segíteni, mint ismerösként.

Most megyek, van még egy órám! Kép
Holnap írok... Kép

Zsu

Zsu
valér

Korek Réka!
Ha jól látom, ma van a szülinapod! Isten éltessen sokáig!!!!!!!!!!!! KépKépKép

Zsu

Zsu
valér

Sziasztok!

Junko!
A szaunázást én felfüggeszteném egy időre a helyetekben.

Tündi!
Akkor holnap sokkal okosabb leszel! Jaj, de jó! Kép

Dorka!
Nagyon-nagyon sajnálom! Kép Pedig azt hittem, jó hírekkel jössz!

Majcsi!
Láttam a csöppséget! Büszke lehetsz rá! Kép És ne aggódj!

Réka, Junko!
Köszi, megvagyok. Lassan meglesz az összes vizsgálatunk és dec.9-én megyünk vissza a meddőségibe. Akkor fog eldőlni, hogy hogyan tovább. De úgy számítom, hogy idén már nem történik semmi, mivel bezárnak dec. 13-án, meg a ciklusom is bénán jön ki. És így remélem, nem ér nagy csalódás majd.
A tanítás sikerén felbuzdulva emlegették a jövőt és én is ajánlkoztam, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy össze is jön a dolog.

Legyen szép napotok!
réka
Vendég

Dorka!
Úgy sajnálom Kép , pedig nagyon szorítottunk ám Nektek Kép .

Korek!
Jó, hogy jelentkeztél, mostanában ritkán írsz.
Nagyon drukkolok, hogy hétfőn mehess a dokihoz Kép.

Majcsi!
Gratulálok Pöttömhöz, már most nagyon édes :Kép.

Dudu!
Lehet, hogy lemaradtam??? Milyenek lettek az eredmények? Dec. 9. már jövőhét péntek.

A jövőhéten nekem is elkezdődik megint a 3 napos vérvétel maratonom. Persze most sem úszom meg a hétvégét, csak most 2 napig lesz a hűtőnkben a vérem.

dido

dido
dido

Korek!

Isten éltessen sokáig születésnapod alkalmából!Kép
Vendég

Korek!

majd elfelejtettem:
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK Kép !!!!!

dido

dido
dido

Korek
Isten éltessen! Drukkolok hoyg a barnázás is elkerüljön, ne csak a piroska! Kép

Junkó
Jajj, én is akartam írni neked hogy a szaunát gyorsan abbafejezni kellene, meg jóóó meleg vizes fürdőt. Kiskatonáknak nagyon nem tesz jót, főleg a szauna, de gőzfürdő sem. 3 hónapra sterilizál.

Kati
Ügyes vagy Kép

Réka
Igen, gyorsan itt lesz az a dec 9, meglátod Kép Így meg főleg repülnek a napok, hogy sok a munkád Kép
Holnap már sokkal de sokkal okosabb leszek a témámban, az tuti Kép Megírom ám Kép

Tündi, aki lassan készülődik haza...
Vendég

Zsu, Kati, Dido, Tündi Kép Kép Kép Kép

Köszönöm szépen!!!! Kép

Dido Kép, hajrá, remélem a vérvétel-mizéria eredménnyel jár majd, és jó lesz a progiszinted!! Kép

DudduRéka Kép Nincs már olyan messze az a dec. 9, remélem utána már tényleg sínen lesztek!!! Kép

Réka
korek

Korek,
Én is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!

Duddu,
Már csak 10-et kell aludniKép

Dido,
Mi ez a sok vérvétel? Tőlem még sosem vettek ennyit, miért kell 3 naponta?

Móni

Kép
móni23

A felhőbe, írtam egy csomót, aztán meg elszállt!!!

No, akkor újra:

ÉLJEN TACSIFÜL ÉS A BABÓCÁJA!!!! HURRÁ-HURRÁ-HURRÁ!!!

Koréka! Kép
Nagyon boldog szülinapot kívánok én is! Kép És még valamit, de csak halkan...

Dido!
Azért szólj nekik, hogy hagyjanak Benned is egy kis vért... Kép

Tündi!
A három azért bíztatóbb, mint a hat, igaz? Szurkolok, hogy minél előbb eredményes legyen a kezelés!

Dorka!
Nem lehet párod eredményein segíteni valamilyen kezeléssel? Vagy már túlvagytok rajta?

Junko!
Bizony, mikor Mazsolán dolgoztunk, párom legnagyobb szívfájdalma volt, hogy nem vehet forró fürdőt! (Most bezzeg bepótolja! Kép) Én is úgy tudom, hogy a 39-40 fokos víz is már egy hétre mozgásképtelenné teszi a skacokat!

Majcsi!
Édes a babód, először nekem is csak ennyi volt, még CRL-t sem adott meg a doki. Aztán 11 nap múlva már 2 centis volt. Hát még mekkora lesz... Kép

Duddu!
Tuti, hogy idén már nem léptek előbbre? Kép

Kati!
Biztosan a tiéd is ilyen lesz már, mikor mész dokihoz! Egyébként szerintem még nem is gratuláltam, úgyhogy GRATULÁLOK!

Valér!
Én sem kíváncsiskodni szeretnék, csak remélhetem, hogy esetleg tudok segíteni. Azért is jó ez a csapat, mert egy csomó helyzetben fel tudjuk rázni egymást, hogy emberek, nem vagyunk egyedül! Kép

Rólunk: dec. 12-én megyünk dokibácsihoz, ahhoz, akinél szülni szeretnék. Remélem, minden oké lesz, a véreredményeim most lettek meg, minden rendben van. Alig várom már a köv. uh-t, mondtam is apának, hogy uh-gépet kérek karácsonyra! Kép
A hasim kezd "huplisodni", már a nadrágjaim nem sokáig lesznek jók! Kép

No, jó hosszú voltam, pussz mindenkinek:

Norwell

Kép
Kép
norwell

Sziasztok Lányok,

Ma meg holnap szakképzésen vagyok, úgyhogy csak most tudtam jönni.

Valinak hatalmas gratula!!!! Mekkora öröm! Kép

KorekKép
Boldog szülinapot! Kép

TündiKép
Ez szupi hír, nem? Akár már 3 hónap után jöhet a kis trónörökös Kép Nagyon drukkolok Nektek!
Látod, hogy Valinak is összejött a baba pikk-pakk a műtét után! Kép Én is nagyon bízom! Kép

KépKép
unique

Dorka
Kép Kép Kép Kép Most inkább koncentrálj a párodra, mással ne is foglalkozzatok!

BrillKép
Nincs semmi gond, csak őrület ahogy vezetnek mostanság az emberek... Nehéz nem észrevenni... Azért szóltam, hogy mindenki vigyázzon, úgy látszik, hogy az Ünnepek a jó helyett a rosszat hozzák ki egypár emberből, no comment. Kép

DudduKép
Köszönöm, aranyos vagy! És januártól meg már le sem tudtok majd vakarni...

AnnácskaKép
Mi van Veled? Nekem spec. nagyon hiányzol! Hogy vagytok?

Puszi

Unique

KépKép
unique

Sziasztok!

Junkó!
Csak gondoltam leírom, hogy mire jó a vitaminok előzetes szedése.
Multivitamint én sem vagyok hajlandó szedni, inkább répalé és gyümik.

Dido!
Kék Duna táncsuliba járunk a dohány utcába.
Azért én nem szeretném abbahagyni, mert nagyon élvezem a dolgot.

Móni23!
A vitaminokhoz nem lehet hozzászokni. Tartósan szedni viszont nem érdemes, mert felborítja a kényes egyensúlyt. Sajnos hiába van meg benne a vitaminérték, sok nyomelem felszívódás közben kiszorítja egymást. 3 hónap szedés, majd 1-2 hónap kihagyás javasolt mindig. Pl. a folsav a B12 felszívódását és anyagcseréjét befolyásolja.

Tacsifül!
Nagy-nagy gratula neked. Szép 9 hónapot kívánok.
Jó kis karácsonyi meglepi lesz majd!
Azért irígy is vagyok.

Dorka!
Sajnálom. De tényleg miért nem próbálják meg nálatok a beültetést?
Annyi minden rendelkezésre áll már.
Azért annyira ne tűnj el, bár megértem, hogy most leginkább problémáid vannak, de azért biztosan jó kibeszélni ezeket.

Korek!
Boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Puszi: Nárcó

Kép
narco

Valér!
Küldtél e-mailt?
Nem látom merre van...

N

Kép
narco

Sziasztok!

Junko, Timi!
A jövő hét szerda nekem is oké!!!!Kép
Emilben majd pontosítunk időpontot és helyszínt!

Korek!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!Kép

Lányok!
Nem tudok rendesen visszaolvasni, így nem tudok hozzászólni sok dologhoz.
Én "kaptam" meg a suliban a karácsonyi ünnepség lebonyolítását és nagyon el vagyok havazva!!!
Most is reggel óta, most tudtam nyugodtan 2 perce ideülni a gép elé, de már megyek is, mert rengeteg a dolgom!
Úgyhogy ezer bocsika!!!
Itt vagyok azért, de csak keveset!

Pusza:
Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Narco, tök jó hogy leírtad.
Köszi.

VAli!

Nagyon-nagyon gratulálok.

j.
Vendég

Hát sziasztok!
Kb 2 hónapja olvaslak titeket minden nap, de csak most jött el az a pillanat, hogy színre lépjek. Kép Nagyon furcsa most ide írni, de nem baj, majd belejövök...azt hiszem most ez egy nagy lendület nekem. Kép
A történetem annyi, hogy nagyon fiatal vagyok, 21 leszek, de az életfelfogásom kicsit más mint az átlag, ezért már most szeretnék babát, ennek van több oka is. (ezt most nem írnám le miért, majd lehet, h később kiderül) Most úgy áll a helyzet, hogy szeptember elején abbahagytam a gyógyszer szedését, most pedig 2. ciklusnapon vagyok. Kép Tehát még semmi, pedig nagy esélye volt többször is a picúrnak. Ez a 4. "tiszta" ciklusom. Igazából mindigis sejtettem, hogy valami baj lehet, mert gyógyszerszedés előtt félelmetesen vadak voltak a ciklusaim (ami egyesek szerint hormonproblémára utal)...de ez állítólag lehet tinédzserkori probléma is, ami általában beáll magától. Nem rég összeismerkedtem egy dokival a neten, aki nagyon szimpi, hozzá szeretnék járni, de még nem voltam. Tegnap beszélgettünk, mondta h 1-2 nap múlva nyugodtan csináljak tesztet (mert 1 napja késett), de már ki volt készítve az asztalomra, mondván nem bírom tovább, lefekvés előtt megcsinálom...természetesen ekkora már minden féle tünetem volt, ami babára utal. Kép Hát felesleges volt az egész hajcihő, mert mire felálltam a géptől, már nem volt miről beszélni. Kép Ma írtam neki sms-t, pár perc múlva felhívott, és azt mondta, h azért menjek el jövőhéten, csinál egy UH-t, mert vérzéstől egyrészt lehet ott még baba, másrészt hátha kiderül vm más is, és elmondja, mit lehet tenni. Hát nagyon remélem, h nincs nagy baj, max. kicsit helyre kell pakolni a hormonháztartásomat, és magától megoldódik a dolog. Az iszonyatos tűfóbiám viszont picit eltántorít. :/ De jó lenne már tudni valamit.
Azt hiszem egyelőre elég ennyi belőlem! Kép
Mindenkinek nagyon nagyon szurkolok, félelmetes, h miken kell keresztülmenni egy kis csöppség miatt! De megéri, és higgyétek el, itt midnenki egytől-egyig megérdemli, és biztos vagyok benne, h szép lassan mindenki becsíkosodik majd abban a frankó kis táblicskuban! :D
(mégegy)Réka
Vendég

Sziasztok!

Korek!
Bár lekéstem a pontos dátumot, fogadd jókívánságomat!Kép
"Várakozó időre" mennek továbbra is a drukkok!

Dorka!
Ilyen helyzetben sem lehet mást írni...Sajnálom adolgot!"Nyalogasd" egy kicsit a sebeidet, aztán ha úgy érzed, várunk vissza!

Junko!
Szauna stornó!Hallod, nem jó!Milyen lett volna a férjecskédnek az egyébként jó eredménye? Kép

Nárcisz!
A tánc tök jó program!Az ismerettségi körömből is többen járnak Salsazni.Képzeld, milyen jó lesz, ha már egymással ropjátok a jó kis ritmusra, teljes összhangban!Hú, de irígykedem! Kép

Majcsi!
Nem vagyok gyakorlott az UH képek értelmezésében, de még én is látom!!!KépNeked (is) már olyan jó!

Tündi!
Szeretném/nk kérni a beszámolót doktor bácsi szavairól!Az sem baj, ha diktafont viszel, aztán bepötyögöd az infókat...Remélem csak pozitív infók lesznek.A szuri kérdés is eldől a holnap?11-től folyamatosKép!

Unique!
Jó, ha nincs baj!Akkor voltam így kiakadva a forgalomban résztvevőkre, mikor összezúztak egy kicsit...Hiába vigyáz az ember, ha sokan nem teszik ugyanezt.Bár én sem szeretem, ha "szöttyögnek" az úton, tudom, hol a határ...

Kisördög!
Kép Ez jár...
Szemtelenül fiatal vagy!De jó Neked!!!KépAz orvos jó ötlet mindenképp.A baj sejtése, még nem tény...Gyors babásodást, ha ezt szeretnéd!

Hú, de sok voltam...és még így sem írtam mindenkinek...Jó éjt már nem kívánok, mert már biztos Mindenki alszik...
Puszó
BrillKép

Kép
brill

Sziasztok!

Szép jó reggelt!

Brill!
Hát hajrá, te is járhatsz tánsuliba, vagy nem?
Nekem nagyon tetszik. Az kérdéses, hogy valaha tudom majd a párommal együtt "ropni", de nagyon reménykedem, és mindenképpen beszámolok.Kép

Kisördög!
Először is : Üdv a klubban.
Felvetődött bennem pár kérdés.
Az ok, hogy gyógyszerszedés előtt rendszerertele volt a ciklusod, de mi van most? 28 napra, vagy pontosan megjön?
Miért parázol 4 hónap után? Azért azt bevallom, hogy én is nagyon el voltam keseredve az első 3 hónap után, hogy nem sikerült semmi, de azért hidd el, hogy van remény. Most már én is így gondolom.
Másrészt eddig csak olyan dokikról hallottam, akik elküldték a hölgyeket a fenébam ha nem próbálkoztak még egy éve. Feltűnően közvetlen ez a doki nem?
Ha nem így vannak a dolgok, akkor nyugodtan javítsatok ki. Ha szerintetek természetes így a dolog (mert én is így szeretném, csak nem ezt tapasztalom), akkor szóljatok, és én is felveszem vele a kapcsolatot.
Mindenesetre remélem, hogy tud neked segíteni minél hamarabb, és én is gyors babásodást kívánok.

(Ugye érthető volt, amit szerettem volna írni..)

Nárcó

Kép
narco

Most van egy kicsi időm, ezért még írok nektek:
(Szóljatok, ha elég volt belőlem)
Tehát, tegnap felvetődött a társasági körünkben, hogy miért tolódik ki a házassági, gyermekvállalási időpont az emberek életében. Ez azért is eszembe jutott, mert Kisördögnek megütötte egy mondata a fülemet (szememet), hogy 21 evés, és meg is indokolta (mert úgy érezte szükség van rá) szerintem teljesen normális ez az időpont, sőt talán még kicsit egészségesebb is, ha hamarabb belekezdenek a párok.
Na arra jutottunk, hogy minél idősebb valaki, annál nehezebb alkalmazkodnia, feladnia a szokásait. Annál kevésbé alkalmazkodó, és ez a párra a gyermekre is igaz lehet.
Szóval szeretném megtudni, hogy nektek mi a véleményetek.

Ja és Kisördög: elkezdtük gyűjteni a tesztek minőségét. Azaz ha valaki negatívat tesztel (mondjuk azért, mert korán tette, de később kiderül, hogy mégis van pocaklakó Kép) akkor leírják nekem, hogy 1 óra múlva elszíneződött-e a teszt, illetve mi a neve, és mennyibe került. Ez utóbbit azért, mert a gyógyszertárak eltérő áron adják a teszteket.

Na eldugulok, mert megyek dolgozni, de csakis ezért szabadulhattok meg tőlem Kép

Szép napot: Nárcó

Kép
narco

Sziasztok, jó reggelt!

Én a Babát szeretnénk-ből vagyok, de mindig, ha tehetem elolvaslak benneteket.

Kisördög, lehet hogy én is pesszimista vagyok (általában nem) és rosszul gondolom, de mielőtt Nárcó leírta volna véleményét, a bemutatkozó leveled olvasása közben nekem is az volt a véleményem, hogy valami nem stimmel. Azt gondolom, hogy a doki így szerez fizetőképes pacienseket. Persze ettől még értheti a dolgát! Én mindenesetre óvatosan kezelném, pláne ha felír valami dilibogyót (a gyógyszerek után is kapnak zsozsót). Bocsi! Kép Lehet, hogy én alapból óvatos vagyok.Kép
adi77

Narco,
Ez a téma, már nálunk is többször előjött. Jól látod ezt az alkalmazkodásos kérdést. Nekem az a véleményem, hogy aki nem találja meg időben a párját - nem akarok életkor intervallumot írni, mert persze mindig vannak kívételek, de mégis ha általánosíthatunk -,az később sokkal nehezebben fogja, sokkal több csalódáson megy keresztül mire rátalál az igazira, v. rá sem talál Kép.
A másik dolog a késői szüléssel kapcsolatban (~30 év körül): szomorú vagyok, hogy lehet, hogy az unokáimat sem fogom látni felnőni, miközben én 3 dédszülőmet is jól ismertem és kellemes emlékeim vannak róluk Kép!
adi77

Sziasztok, jó reggelt!

Narco, érdekes a téma amit felvetettél a gyerekvállalási időpontról. Én is sokszor csodállkoztam, hogy nekem sokan mondogatják, hogy még ráérek a gyerekkel, meg hogy milyen fiatalon mentem férjhez, pedig én "már" 24 éves vagyok és abszolut nem érzem magam se fiatalnak se öregnek sem a házassághoz, sem a gyerektémához. szerintem minden nőnek és párnak magának kell eldöntenie, hogy mikor érkezett el az idő.
Üdv: Niki

kancellárka

Niki, persze igazad van, hogy ez a pár döntése, szépen is hangzik.
DEEEEEEEEE, manapság kitolódik a tanulási idő meghosszabbodása miatt, a nők is egyenrangú felek lettek (18 után nem maradunk otthon és gyerekeket szülünk!)más körülmények között élünk mint elődeink (bár isten ments, hogy a nagycsaládos életet visszasírjam!). A másik, hogy "én" elképzelhetném ideálisan, hogy 23 évesen szülök, ha nem találok párt magamnak (lásd. sok Szingli!).

Persze, Niki te szerencsés vagy (minden irigység nélkül Kép) és örülj is ennek!
Azért én sem szomorkodom ám (28 évesen, életem szerelmével összekötöttem az életemet, élünk a saját építésű családi házunkban függetlenül a szülőktől egy gyönyörű helyen, szakmailag is értünk el kisebb-nagyobb sikereket), de azért elgondolkodtat.
Persze babánk még nincs, de lehet, hogy nem sokára lesz, persze az is lehet, hogy még évekig kell próbálkoznunk Kép.
adi77

Sziasztok!

Nagyon jó a kérdésed, Nárcisz! Nálunk is sokszor beszédtéma volt, bár én is 24 éves vagyok, úgyhogy (szerintem) a legideálisabb időben költözött be Mazsola. Szóval az én véleményem a témában a következő (leírok egy esetet, hogy értsétek).

Baráti körünkben van egy nagyon fiatalnak már nem mondható jegyespár (legalábbis bébiszempontból), mindketten 30 évesek. Na most, ők együtt jártak egyetemre, és a csaj kb. ezerszer visszautasította a srácot, hogy ő még vár az igazira! Aztán, mikor már vége lett az egyetemnek, addig sem jött neki senki, sőt, még 27 évesen is egyedül volt, akkor összejött a sráccal. Hát, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra ez olyan visszatetsző volt, hogy ha ló nincs, jó a szamár is? Jövőre fognak összeházasodni, és kijelentették, hogy 33(!) éves korukig nem szeretnének gyereket!!! Csak arról feledkeznek meg, hogy 30 fölött már sokkal nehezebb minden szempontból.

A másik véglet én vagyok, én 17 múltam, mikor a páromat megismertem, és azóta is együtt vagyunk, nagyon boldogan, és tudom, hogy nem mindenki ilyen szerencsés.

Sokan ma előbbre tartják a karriert, a pénzt, stb. minthogy gyereket szüljenek, csak azt felejtik el, hogy 40 évesen minek szeretne örülni, a vadiúj kocsijának, vagy a gyermeke iskolai sikereinek?

Lehet, hogy ez így egy kicsit végletes véleménynek hangzik, de a szinglik nagy része (nem akarok megsérteni senkit) egyszerűen képtelen alkalmazkodni máshoz, ahhoz, hogy valakivel közösen éljen. Ez az életkor előrehaladtával csak nő, minél idősebb az ember, annál nünüsebb, ez egy ördögi kör.
Természetesen nem gondolok itt azokra, akiknek valamilyen orvosi okból nem jött még össze a picur, ők más kategória.

Úgyhogy mindent bele, lányok, előre Magyarország népességének növelése érdekében!!! Kép

Szép napot!

Norwell

Kép
Kép
norwell

Ja, és a másik dolog: férjem unokanővére 35 évesen szülte első, 38 évesen második, szerencsére egészséges gyermekét. De Te, mint orvos is tudod, hogy 35 fölött sokkal nagyobb a kockázata egyes betegségeknek. Unokanővér is végigizgulta a kilenc hónapot, hogy minden oké legyen, sőt, a másodiknál amniocentézist is csináltak, az is egy idegőrlő dolog volt, nehogy a picinek baja essen.

Kép
Kép
norwell

Ja, és Kisördög, üdv a csapatban! Kép

Kép
Kép
norwell

Jó reggelt lányok!

Nárcisz Kép Nagyon nehéz témát vetettél fel Kép Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mikor érzi magát érettnek arra, hogy gyereket vállaljon. Nekem pl 21 évesen egyáltalán nem hiányzott az a fajta alkötelezettség, amit egy gyerek jelent. Főiskolára jártam, buliztam, éltem a fiatalok "gondtalan" életét. 1-2 éve viszont már nagyon vágytam egy babára. Ebben mondjuk szerintem az is döntő volt, hogy egyrészt én is változtam egy csomó mindenben, másrészt mostanában elég sok kisbaba született a környezetemben és sokkal inkább a szépségét kezdtem el látni a dolognak, mint a nehézségeit. Arról nem beszélve, hogy kell egy olyan párt is találni, akinek mersz gyereket szülni és ő is ugyanúgy szeretne gyereket, mint te. És végül szerintem nem utolsó sorban az anyagiak is számítanak (sajnos). Most, hogy babát várok, látom, hogy mi mennyibe kerül - ha csak a babakocsit nézed, kb. 50 ezer a középárfolyam és akkor még nem beszéltem babakelengyéről, dokiról, stb.. Fiatalon ezt nem tudtam volna megengedni. Bocs, ha hosszú voltam!

Dorka, nagyon sajnálom! Kép

Kisördög Kép Üdv a csapatban! Kép

Timi+Kristóf

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok, jó reggelt!

Móni, Norwell, Unique, Narco, Csibe, Brill Kép Kép

Köszönöm szépen a jókívánságokat!! KépKép

Narco Kép, jól értem, hogy szerinted a folsavat is 3 hónap szedés után szüneteltetni kell? Mert én pont három hónapja szedem, akkor hagyjam ki a következő ciklust?

Tündi Kép Drukk megy! Kép

Nálam annyi az újság, hogy ez a hónap sem tűnik a mienk lenni, a hőm elindult lefelé, és megjelentek az első barna pöttyök Kép Hát ez van Kép Most már a januárra gondolok, igaz, addig még van egy hónap, de én már akkor is a januári HSG-ben gondolkodok, hogy előrelépjünk, úgy érzem, egy helyben toporgunk (igaz, ez még "csak" a 7. próbálkozós ciklus volt, ami a dokik szerint még nem túl sok). Tényleg, Narco, szerinted a clostihoz hozzászokik a szervezet? Én szedtem először 3 hónapig, mindig lett két tüszőm, aztán hagytam egy önkéntes spontán hónapot, amikor nem tudjuk biztosan, hogy volt-e pé-m, majd most újabb 3 hónapig szedtem, és először 2, majd 1,5 majd 1 tüszőm lett, igaz ezek mindig szép érettek lettek. Gondolkozom, hogy megint ne szedjem egy hónapig, mert félek, hogy hozzászokom, és kevésbé hat. Te mit gondolsz erről? Illetve bárki más tapasztalataira is kíváncsi vagyok! Kép Köszönöm szépen.

Még a gyerekvállalási időponttal kapcsolatban szeretnék kicsit hozzászólni, szerintem ez nem igazán korfüggő, hiszen fontos, hogy ki, mikor találja meg a párját, illetve, hogy hogy érzi belül, mikor jött el az ő ideje. A későbbi gyerekszülés melélett szól szerintem, hogy az ember sokkal érettebben vág neki a dolgoknak, legalábbis én magamon így érzem. 21 évesen még jóval kevésbé voltak letisztult elképzeléseim arról, hogy mit és hogyan szeretnék majd a gyerekemmel, most meg a korom, a több élettapasztalat, illetve néminemű gyereknevelési tapasztalat miatt úgy érzem, jobban tudok belevágni. Csak most már jöhetne is a baba Kép Elképzelhető viszont, hogy van, aki már 21 évesen elég érett ehhez, ez változó. Tényleg:

KisördögRéka: ) Üdv Kép Kép

Réka
korek

Sziasztok Kép
Már ezer éve nem jártam felétek Kép
Vali Kép
Hatalmas gratula KépKépKép
Kép
Nagyon boldog pocakosodást kívánok minden újdonsült kismamának Kép

Sajnos mostanában rengeteg munkám van, szinte semmire sem marad időm napközben, a délután pedig a lányomé. Estére meg már hulla vagyok.

Azért gondolok mindannyiotokra és szurkolok, hogy mindnekinek beköltözzön egy-két baba a pocijába Kép

Annácska 22+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Kisördög! Nekem nagyon furcsa, ahogy a doki egyből fogad és vizsgál. Ez nem általános. Lehet, hogy nincs semmi gond vele, csak fura nekem. Egyébként üdv. neked! Kép

A késői babavállalás érdekes téma. Sokan - én is - huszonévesen nem érzik magukat érettnek még egy babára. Felsőfokú tanulmányok, karrier v.szakmai gyakorlat szerzése, anyagi biztonság megteremtése az első akkor. Ill. lehet, hogy nem is gazán érett a gyermekvállalásra még az ember huszonévesen. Én még nem voltam az biztosan.
Az orvosom szerint ideális kor 30-35 év között. Csak ugye nem biztos, hogy az ember kigondolja és már jön is a baba. Kép
Egyébként most olvasom egy könyvben, hogy az ember max. életkora 120 év. Az lenne a normális, hogy 100-120 éves korban halunk meg végelgyengülésben.

Kép
Kép
zsazsóka73

Adi!
Az oké, hogy kellenek a körülmények is a babához, itt épp a megfeleő párra értem, de ha ez már megvan akkor ne a konkrét kor számítson, abban a kérdésben hogy akkor jöhet a baba, vagy nem, hanem az hogy a pár felkészült e már valamennyire az új szerepre. És a másik amire én gondoltam, hogy senki ne nézze le vagy becsülje le a másikat, vagy hogy is fejezzem ki, ha ő fiatalon vagy kicsit idősebben szeretne gyereket, mert ez relatív, hogy kinek mi a fiatal és mi az idős. Annak aki nem tanul tovább sokáig lehet hogy már a 21 év is sok, annak aki meg akár több diplomát is szeretne, annak még a 30 is fiatal lehet.

kancellárka

Jóreggelt mindenkinek!
Először is köszi az üdvözlő szavakat! Kép
A kételyek eloszlatása végett leírok egy-két dolgot. A doki a magánrendelőjébe hívott, és azt mondta, hogy menjek nyugodtan, nem kell fizetnem, belop az államisok közé (mert egyébként a Bajcsyban dolgozik). Ez mind azért van -gondolom- mert igaz egy nőgyogyis chaten ismertem meg, de miután válaszolt a kérdéseimre, valahogy kiderült, hogy ugyanaz az érdeklődési körünk, és ezután már csak erről beszélgettünk. Ez most is így megy, persze mindig van 1-2 kérdésem, de miután ezt lerendeztük, mindig áttérünk a baráti beszélgetésre. Kép Szal én gondolom, h nem akar ő semmi rosszat, kihasználni, vagy ilyenek...meg már nem tudom melyik topicban, de olvastam róla jókat...az egyik csajszi nála szült, és írt beszámolót. KépPersze nem akarom én védeni, mert igazából semmi tapasztalatom nincs vele kapcs.-ban, mint orvossal, de majd kiderül. Kép
A 4 hónap miatt pedig egyáltalán nem aggódom, mert ahogy ti mondtátok, "szemtelenül fiatal vagyok", és ráérek még, annyira nem is égetően sürgős a dolog. Csak az miatt parázok, hogy normális esetben már kéne ott bent lenni vknek, mert kihasználtuk a "kritikus" napokat, és 3 fázisú tabit szedtem, ami ugye kb egy hét alatt kitisztul. Tehát a para tárgya csak annyi, h bajt sejtek, ami ugye senkinek sem jó...de ti ezt sajnos nagyon jól tudjátok. A ciklusaim elvileg normálisak, 24-26 naposak, bár a tabi alatt hajszál pontosan 28-asok voltak. Kép Lehet, h még tinédzser korom óta sincs peteérésem, mert ugye akkor majdnem tuti, h nem volt, de ezen meg könnyen segít a closty, nem igaz? (ezt is tőletek tanultam, hehe Kép ) Na mind1, majd szép lassan kiderül, én nem sürgetem, igazán ráérek még...csak ha valami baj van, azt úgy gondolom, nem árt, ha most helyreteszik, mert minél később, annál rosszabb. Meg hát én azt sem bánnám, ha betölteném a 22-t, mire megszületne a pöttöm, azt azért csak jobb kimondani. Kép Csak furcsa nekem is, h kimondom a koromat, és belül már többnek érzem magam, kész vagyok már sokmindenre, jobb szeretnék már mondjuk 24 lenni hivatalosan is. Kép Viszont másoknak még mindig csak 21 vagyok. Kép (Ja és bocs, 21 is csak áprilisban leszek, de nem akartam 20.7-et írni Kép )
Remélem mindenki talál választ a soraim között, nem akartam mindenkinek külön, mert annyira jó még nem vagyok. Kép)
Szép napot mindenkinek, majd jelentkezem! Kép
Vendég

Sziasztok!

Móni!
Nem igazán tudom én sem, hogy miért veszik pont a 19., 21. és 23. napokon a vért. A múlt hónapban prolakint és progit néztek, ahol a prolaktinom jó volt, de a proginál gyengén indítottam, és már a 2. vérvétel eredménye elégtelen volt a doki szerint. Ebben a hónapban is úgyanígy kell mennem, de most már gyógyszret szedek, és ennek segítségével nézik a progim hogy alakul. (remélem már rendben leszKép)
Nagyon-nagyon drukkolok Értetek Kép !!!!!!!!!!!!!!

Norwell!
Ez az év ilyen, áprilistól szinte minden hónapban megcsapoltak, volt, hogy többször is. Persze nem mindig a baba miatt, volt más is, de már nagyon hozzászoktam Kép. Tényleg, egyébként az egyik karomon, ahol jobban látszik a vénám, tele van apró lyukkal a bőröm. Érdekes, hogy miért nem múlnak el?!?!? Most majd a másikat tartom oda nekik Kép.

Kisördög!
Üdv. közötttünk Kép!
Ha rendszertelen még most is a ciklusod, akkor szerintem is feltétlenül dokihoz kell menni. Én is bizalmatlan vagyok egy kicsit, de kívánom neked, hogy legyenek még csodák, és legyenek még ilyen rendes orvosok Kép.
Mielőbbi pocakosodást kívánok Neked is Kép !!!!!

Korek!
Sajnálom a pöttyözést, na és a hődet is Kép. Pedig tényleg annyira hittem, hogy ha egyik szempontból nem igazán sikerült a kirándulás, akkor babaügyileg biztosan össze kellett jönnie Kép. De azért amíg nem jön meg..., én drukkolok Neked!!!!!
Egyébként, hogy van a lábad?

Annácska!
DE JÓ, hogy írtál. Te is sokszor eszembe jutsz ám, és az is, hogy mekkora lehet már a Picuri Kép.
Ha úgy adódik, hogy akad egy kis időd, mindenképpen írj egy kicsit részletesebben is Magatokról, hogy hogy vagytok, és esetleg képet is rakhatnál fel KépKép.

Nárcisz!
A téma tényleg érdekes.
Én is úgy gondolom, hogy az az idő, amikor babát szeretne, és összejönnek a feltételek is, hogy tud vállalni az ember, mindenkinél máshogy és máskor jön el. Amikor mi 21 évesen összeköltöztünk a főiskola után a férjemmel, én még nem éreztem egyáltalán, hogy tudnék egy babát megfelelően ellátni, még egyáltalán nem járt ekörül a téma körül az agyam. Ráadásul jött az egyetem a férjemnek és nekem is, és úgy éreztük, hogy még a munkánkra sem nagyon jutott idő. Most -igaz, hogy nekem még a diplomás félévem hátra van- már nem igazán érdekel semmi, csak a baba. Eltűntek az eddigi kifogások, sőt jelentéktelenné váltak. Nekem szerencsém van, mert a férjemnél ez az időszak egy kicsit hamarabb jött el, így amikor már én is felkészültem, mehetett a dolog. A többi pedig már sajnos nem rajtunk múlott, vagy múlik.
De az azért biztos, hogy az iskolás évek elhúzódása, és a babaváráshoz szükséges (igenis) anyagi feltételek megteremtése, nagyban befolyásolja az emberek babavállalási kedvét.

Most már én is túl sok vagyok.

dido

dido
dido

Kisördög!
Engem megnyugtatott, hogy találtál másik topicban róla infót, sőt még jókat is írtak. Kép De azért nem árt az óvatosság Kép.
Egyéként nagyon, tetszik, hogy azt írtad "jobban szeretnék már mondjuk 24 lenni hivatalosan is" Az az igasság, hogy én is jobban szertnék 24 lenni, de sajnos a másik oldalról Kép.
Mindig úgy terveztem, hogy 27 leszek az 1. 29 pedig a 2. babámnál, na ez nagyon nem jött össze, ezért lenn jó most még csak 24-nek lenni Kép.

dido

dido
dido

Kancellárka,
teljesen igazad van Kép. Szerintem senki nem nézi le a fiatalabbat, csak arra utaltam, hogy manapság miért (mi az oka) tolódik (tolódhat) ki a babavállalás. Szerintem nincs vélemény különbség köztünk, csak én más szemszögből világítottam meg a kérdést.
Dido, veled is egyetértek, nekem is hasonló a szituációm.Kép
adi77

Na Kancellárka hozzászólására még muszáj reagálnom...akkor írtál, miközben én. Kép
Szal...szerintem tök igazad van, nem korfüggő ez az egész. Nekem egyértelműen a diploma a célom, és most azért is gyűrök, de mérlegeltem pár dolgot, és kénytelen voltam szembenézni ezzel a hihetetlenül sz*r (már bocs) világgal. Úgy gondolom, hogy a diplomámat baba mellett is meg tudom majd szerezni, csak annyi, hogy halasztok egy évet, utána pedig levelezőn folytatom. Igaz nem lesz egyszerű a dolog, mert közgázt tanulok, de ha az ember érez magában elég erőt, és képes harcolni érte, akkor miért ne? A másik dolog, ami talán mégtöbbet nyom a latba, hogy én úgy gondolom, hogy manapság kicsit elkorcsosult a világ azzal kapcsolatban, h igenis képesek emberek arra, hogy ha valaki elmegy szülni, egyszerűen csak hopp, nem veszik vissza, vagy vm nevetséges állással bökik ki a szemét, mondván már betelt a hely az ő posztján. Nagyon sok ilyet hallok, és ez nehéz lehet. Van egy ilyen topic is, ahol csupa ilyen problémákról mesélnek, és hihetetlen, hogy mik vannak. Tehát az én felfogásom szerint (ami lehet, hogy hülyeség, de nem is vagyok egyszerű eset Kép ) könnyebb úgy boldogulni, ha egy nő nem töri kettébe a karrierjét, hanem inkább a kapuig döcög kicsit. És a legfontosabb, hogy mindigis arról álmodtam, hogy fiatal anyuka leszek, és teljesen modern felfogásban nevelek gyereket, része lesz az életemnek, nem én kezdek újat, hanem őt kapcsolom bele. Persze megbuggyanva nem vagyok, van felelősségérzetem, tudom, hogy le kell mondani egy s másról, de nem szeretnék azért olyan nagyon tipikus anyu lenni, aki már csak a gyermeke életében létezik, nem a sajátjában Kép Persze nem azt gondolom, hogy itt bárki ilyen lenne, csak tudom, h rengetegen ezt csinálják, és ez az, amit én nem szeretnék.
Na ennyi...remélem nem értetek félre, amiért kicsit más a felfogásom, nem tudom kinek hogy jön majd le, de mégegyszer leírnám, h VAN felelősségérzetem, és a legjobbat szeretném a gyerekemnek! KépKép
Remélem jól eldumálunk majd a témáról! Kép
Vendég

Adi! Értem én, hogy nincs véleménykülönbség, azért is magyaráztam inkább meg amit először írtam.

Kisdög! Hát le a kalappal, ezt jól megfogalmaztad, és sok sikert kívánok ahhoz hogy ezt mind (tanulás, baba) véghez is tudd vinni.

Nekem nagyon szerencsém van, egyetemet is elvégeztem és mivel közhivatalban sikerült elhelyezkednem, nem kell aggódnom a visszajövetel nehézsége miatt sem, legalábbis remélem. Kép Nem vagyok karrierista, örülök annak amit egy év munka alatt elértem és nem is nagyon vágyom többre, amiatt is mert szeretnék gyereket, meg mert bevallom nem is vagyok az a típus. Én így egyeztetem össze a karriert a gyerekkel.

kancellárka

Kancellárka,
szerencsére én is közalkalmazott vagyok Kép, de az ördög nem alszik...
Én szeretem a munkámat (rengeteg fiatallal vagyok körülvéve, jó a hangulat), nem akarok felvágni, de számtalan jobb lehetőségem is volt az életben, még is visszautasítottam, talán azzal magyarázható, hogy én sem vagyok karrierista!Kép Nekem is (mint sokunknak) a baba lenne az első.
adi77

Narco!
Ha minden igaz, ma írok... Kép

Zsu

Zsu
valér

sziasztok!
üdv Kisördög.
Ehhez a karrier- babavállalás témához én is szeretnék hozzászólni.
Augusztusban nekem is lett volna egy szuper állásajánlatom. (az az érdekes, hogy nem is keresgéltem tudatosan, ez a lehetőség csak úgy jött és elmentem az interjúra) láss csodát engem választottak. De mégis lemondtam az állást, mert féltem hogy mi lesz ha a próba idő alatt leszek terhes. (egyébként nem így lett, mert még nem jött össze a baba). Úgyhogy lemondtam és a régi helyemen maradtam. Egy új munkahely mindig stresszel, izgalommal jár, még akkor is ha jobb mint a régi.
A baba melletti tanulást is össze lehet egyeztetni, csak biztos nehéz. Volt egy kolléganőm, akinek három gyereke volt, mellettük nyelvvizsgázott meg más tanfolyamokat is végzett. Valaki bírja ezt. Ha elég elszánt vagy, biztos sikerül.
syrynx

Kép

Kép
syrynx

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?