A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Kijött ma a doktornéni mert tegnap megkértem. Ugyanis Marci tegnap szokásával ellentétben egy csomót bukott. Szerencsére már teljesen tiszta a tüdeje felett és szépen javult az állapota.

Benianyu
Azt mondta a doktornéni, hogy mihelyst tisztább lesz az idő nyugodtan sétálhatunk.Remélem Dani is jobban van!

Mea
A dokink is kamillát javasolt. Sajnos valóban nagyon nehéz 100%-os dokit találni. Ezért, ha úgy érzem, hogy az adott témában az illető nem volt elég alapos én utánajárok más szakorvosnál a problémának.
Remélem Livike is hamarosan meggyógyul.

Prüntyi
Nekünk is angelcare van. Én eddig elégedett vagyok vele (értsd nem volt téves riasztás). Úgy gondolom, ha valaki megteheti jó ha vásárol. És jó ha felkészül, hogy baj esetén mi a tennivaló.
Bár nagyon remélem, hogy még hírből sem fogjuk ismerni ezt a bajt!!!

Megann
Köszi a mailt, de képzeld csak! Nem érkezett meg.
Elküldenéd ismét légyszives? doncos@freemail.hu
Köszönöm

Harival mi van?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ildi,
Köszi, Dani sokkal jobban van, már csak néha köhög egyet. Még ma kapja a köptetőt és a kálciumot, de holnap talán már az sem kell.
A forgót pedig imádja. Kép Meg nagy haverja a macicsalád, akik a fejvédőn laknak. Olyan mosolyokat kapnak tőle!

Prüntyi,
Nekünk is van légzésfigyelőnk, Babysense. Engem is megnyugtat már a tudat, hogy jelezne, főleg, mert Dani hason alszik.

And,
Én is csak elvben tudom, eddig sosem melegítettem. Úgy csinálnám, hogy beletenném valamilyen tálba az üveget és meleg vízet engednék rá a csapból. De lehet, hogy így nem túl profi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Prüntyi,
A mienk egyet kattan bekapcsoláskor. Szerintem főleg éjszakára használd, nappal rá tudsz nézni a babádra, ha alszik.

Juci,
Örülök, hogy Marci jobban van. Dani is lassan javulgat.
Ti meg vagytok elégedve a doktor nénivel? Én kedvelem őt. Bár nem minden tanácsát fogadom meg, de 90%-ban egyet értek vele. Õ például a korai hozzátáplálás híve, én meg szeretném Danit 6 hónapos koráig csak anyatejjel etetni.
Mi alapján választottad őt? Körzetileg?

benianyu

Sziasztok!

Hű, mennyi új téma! Kép

Ayse, sajnálom a mellgyuszit, szerencsére nekem sem volt ezen a téren tapasztalatom, és számomra is fura, hogy állandó szopi mellett hogy gyulladhat be, de ezek szerint azt a részt nem szívta ki Andris. És ezek szerint bármikor számíthatunk ilyen kellemetlen meglepetésre...
Gyógyulj meg hamar!

Balázs is imádja a kézműveskedést, persze még mindent nem lehet vele csinálni, de nagyon élvezi. Mi is festettünk kavicsokat, üvegfestékezni is nagyon szeret, igaziból még nem tudja használni, de imádja kinyomni az én drága festékemet a lapra, aztán száradás után az összes amorf alakzatát ki kell tennünk valamelyik ablakra Kép Újabban a vagdosással tud ellenni órákig akár. Lehet, hogy ilyesmit kéne neki venni karácsonyra? Akkor legalább nem az én cuccaimat használná, lenne saját.
Amúgy neki is kedvenc az ikeás favonat, az építős dolgok, és bármilyen fura is, de a babák Kép Tavaly karácsonyra babakocsis babát kapott, azóta ő az apukája, és szépen gondozza. És már testvérei is vannak... Néha megszólnak, hogy egy fiúnak mért kell baba, legutóbb visszakérdeztem, hogy az jobb lenne, ha lövöldözne? Így sem biztos, hogy ez kimarad, ha úgy van, ahogy írjátok, de én a kezébe nem adok semmi fegyvert!
Sajnos nálunk sem lehet elkerülni a játékhalmot, egyszerűen nem tudom leállítani a rokonokat, nagyon sokat kap mindig Balázs,és sok butaságot is. Amíg kicsi volt, fogtam a veszélyes, és buta játékokat, és selejteztem, kitettem a kuka mellé, a guberálók meg elvitték. Most árgus szemekkel figyeli, mit dobok ki, nem tehetem meg ezt vele. Múlt héten belement, hogy olyan játékokat, amikkel nem játszik, jótékony célra odaadjunk, de nem volt könnyű a válogatás. Azért így is megszabadultunk egy tonna plüssállattól például, és remélem, valahol örülnek majd nekik.
Amúgy nálunk is úgy van, hogy a többség el van pakolva, csak az aktuális kedvencek vannak elől, és néha Balázsnak eszébe jut elővenni az elrakott játékokat, olyankor nagy az öröm, olyan, mintha új játékokat kapna. Fogalmam sincs, hogy fogjuk megoldani, hogy ne lepjenek el bennünket a játékok, hiszen Gergőnek is kell majd venni. Idén karira is kap egy zenélős forgóst, de elsősorban azért, hogy Balázs is lássa: Gergőre is gondolt a Jézuska...
Unokatesómék úgy csinálják, hogy a rokonok körében szétosztogatják a már "kinőtt" játékokat. / így jutunk mi egy csomó hülyeséghez Kép / Ráadásul általában ezeket a használt játékokat hozzák szülinapra, satöbbire is...
Még az jutott eszembe, hogy Balázsnak újabban nagy kedvenc a puzzle, és lehet csináltatni saját képről is, szerintem nagy siker lenne, ha egy családi fotót kéne kiraknia Kép

Ja, és vetítőt én is szeretnék neki, eredetileg Mikulásra terveztem, de még nem sikerült beszereznem, lehet, hogy karácsony lesz belőle. Pedig megbeszéltük, hogy maximum egy dolgot kap karácsonyra tőlünk, mert a rokonságból nálunk is sok fog összejönni...

Mea Kép Nem tudom, közben kaptál-e szemcseppet dokitól, de én tudom ajánlani a homeopátiás szemcseppet: Occulo-heel. Jobbulást a szép szemecskének!

Babaúszás: én sem vittem Balázst, és Gergőt sem fogom, szintén a búvárreflex miatt. Egyszer beszélgettem egy úszásoktatóval, ő mondta, hogy a babaúszás is csak egy pénzkidobási lehetőség, semmi értelme, és bizonyos esetekben még árthatunk is vele. Hét éves kor előtt nem érdemes úszni járni, mert akkortól tudja a gyerek a végtagjait teljesen kinyújtani, és ez kell ahhoz, hogy megtanuljon helyes úszni. Unokatesóm járt a nagyobbik gyerkőccel úszni egy ideig szintén így télen, és állandó megfázás, fülfájás, betegeskedés lett a vége. Na, engem ez is elriaszt.

Benianyu Kép Daninak gyors gyógyulást- bocs, már tegnap akartam ezt írni, csak valahogy kimaradt!

Ildi Kép A Remediáról még azt is hallottam, hogy sokkal jobb, hatékonyabb, mint a Boironos cuccok,pedig sajnos szerintem sokkal nehezebben beszerezhető.

And Kép Örülök, hogy kezd Esztivel normalizálódni a helyzet!!!

Tegnap Gergő-mérés volt, ez az első hét, hogy nem hízott 300-at, "csak" 240-et Kép Már 5590 gramm.

Pelus: mi akkor tértünk át az 1-esről a 2-esre, amikor a combját kezdte szorítani a pelus, máshol még jó volt.

Ma nem volt hajlandó Balázs oviba menni, azt mondta, a hideg miatt. Majd tavasszal akar menni legközelebb Kép Hát, nemtom, majd azért beszélek az óvónénivel, mit szól hozzá, az tény, hogy nagyon hideg az a másfél óra az udvaron.

Szép napot mindenkinek!
Judit / Gergő ma 2 hónapos/

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Barbapapa,eddig úgy néz ki nekünk is jó a csütörtök,hány óra körül csináljuk?nekünk nincs még szokásos időpontunk,mindig változik!és akkor neked jó,ha mifelénk sétálunk?ha van vlmi hozzánk fel is lehet ugrani!
legközelebb meg majd összekapjuk magunkat és mi megyünk felétek,a feneketlen tó úgyis olyan szép!
Nyúlné és KIsnyúl(2hónap+1nap,vagyis8+6,9-1)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és még egy kérdés mindenkitől!!!!!!
nagyon szeretnék beszerezni olyan lámpát,aminek van egy forgó része,amin minták vannak és a sötét szobában jópofa fényjátékot csinál(ennél jobban nem tudom leírniKép),lényeg,hogy vlaki mondta,hogy egy ismerőse is nagy nehezen beszerzett egy ilyet és kérdeném,hogy honnan?????
az IKEÁBA találtam egy hasonlót,de nagyon vacak,szinte nem is azt csinálja,ami a dolga lenne,anélkül meg nem ér semmit és még ronda is,a héten vissza is viszemKép!
VALAKI????????
Benianyu,nem volt célom,csak már rég jártam ott nagyon és imádom,már elvonási tüneteim voltakKép
azért egy két kacatot vettem,de semmi lényegeset,a karácsonyi felhozataluk meg egyre bénább,de azért imádom!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Képzeljétek! Ezt nem fogjátok elhinni!!!

Még dél sincs, és Zsuzsa ma már HÁROM új tudmányt mutatott be: 1. "beszélgetett" velem 2. megfogott tárgyakat és megpróbálta a szájába dugni és 3. hasról hátra fordult!!!

Nem aprózza el a kislány!!!

Ennek megfelelően jó nyűgi is.

Szóval úgy kezdődött, hogy ma reggel (számomra először nyilvánvalóan) utánanyúlt és megfogott valamit. Kép Már eddig is ütögette a csörgőit, mint látjátok, úgy rakom a játszószőnyegre, hogy elérje őket mikor hadonászik, és ott begyakorolta, ha a kedvenc kacsájával akar játszani, akkor középre hozza a két kezét, összekulcsolja őket, és úgy kezd hadonászni. Ha a szélsőket akarja, akkor széttárja a karjait, és úgy hadonászik.

De ma reggel az ágyban fekve az orra elé raktam a kéztörlő törölközőt, amivel a csöpögő tejet tartom kordában a másik mellemben, és középre hozta a két kezét és megfogta! Kép Hadonászott is vele és megpróbálta a szájához is emelni. Ezzel játszottunk legalább negyedórát. Aztán pár órával később megcsinálta ugyanezt az ujjammal meg egy csörgővel is. Kép

Olyan jó látni hogy igy fejlődik. Kép

A másik meg hogy pár napja egyre többet lehetett hallani a hangját nemsírós célokra is. Játszott vele, szemmel láthatólag (meg füllel hallhatólag.) Egyik napról a másikra kezdte: sikongat, felkiált, gurgulázik, heööö, oááá, glll, íííííí.

De ma reggel mikor igy gyakorlatozott, rámnézett, és ha utánoztam amit mond, akkor egy hatalmasat vigyorgott. Kép Ezzel is játszottunk egy jó negyedórát.

Most meg pont átöltöztetés közben a hasára raktam, mert azt mondta a doki néni, hogy gyakoroljuk (és ezt be is tartom, hihi) és láttam hogy dől oldalra, csak ugye a pelenkázó széle miatt nem tudott jobban. Gyorsan beraktama kiságyába, és 3-szor egymás után hasról hátra fordult!!! Egy héttel ezelőtt még alig volt hajlandó felemelni a fejét!!!

A súlya viszont tényleg stagnál, most 3 hét alatt hizott max 200 grammot, de hát látszik hogy mit csinál a sok anyatejjel, amit ettől függetlenül beszipkázik. Kép

Nagyon büszke vagyok! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc/ Benianyu!

Köszönöm az együttérzést!

Nem semmi, hogy Balázs mennyit nő!
Karácsonyi ajándékot nálunk is azért kap Andris, hogy a Lili lássa, hogy nincs kivételezés.
Ti Waldorf-oviba jártok ugye? Ott azt hiszem elv, hogy sokat kell kinnt lenni. Mondjuk ezzel egyet is értek.

Dóri!

Nekem is pokolian fáj a fejem. Te mit csinálsz?

Hogy a mai nap se legyen eseménytelen: Andris szája megint véres volt, jobban mint valaha. Tuti, hogy nem a felső ajkából jött a vér. Amennyire tudtam átnéztem a száját belülről, de nem láttam semmit. A kis kezét folyton a szájába tömködi, lehet hogy azzal sérti fel? És azért nem látszik utána, mert a nyálkahártya gyorsan regenerálódik? Szeretném azt hinni, hogy így van, és nem valami súlyos dolog jele. De különben olyan jókedvű mindig, mosolyog, hízik. Pénteken jön a dokinéni, majd kitárgyaljuk, hogy mi legyen.

Ayse

ayse

Nyúlné

Auchan csecsemőrészlegén kb 4 hete vettünk mi. Asszem 1700 ft volt. Tud zenélni is, de zene nélkül is tud forogni. Nagyon tetszik Marcinak, ajánlani tudom.

Rokica
Gratulálok Zsuzsának! Én már annyira várom, hogy Marci megforduljon vagy valami. Õ még csak tartja a fejét ügyesen, meg fókázik.

Benianyu
Én is kedvelem a doktornénit. És pont így látom, mint Te:-) Vannak dolgok amiket nem fogadok meg, de 90%-ban egyetértek Vele.
Nekem a védőnőm "ajánlotta". Illetve én kérdeztem, hogy Õ kit ajánlana. Még egyet választhattam volna, az én gyerekkori iskoladokimat, de Róla annyi emlékem van, hogy mindig tudtam igazolást szerezni Tőle amikor lógni akartam. Így ez, mint Szülőnek nem olyan jó pont, mint anno.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Huuu, Rokica, gratulalok!!! Kép Kép

Na mi ettol meg messze vagyunk (holnap leszunk het hetesek Kép

Ti milyen fogamzasgatlot hasznaltok? Ismeri valaki a Microval tablettat? Allitolag minden nap ugyanabban az oraban kell bevenni, ez mas szoptatas mellett hasznalhato tablettanal is igy van?

koszi
ppanna

Kép

Kép
ppanna

Göndörzsóf!

Anyai szívem újfent dagad a büszkeségtől, hogy nem egészen 3 hónapos korára Zsuzsa már szert tett egy ilyen érett férfikorú rajongóra. Kép

Dóri:

Zsuzsa ötkor menetrendszerűen kel, szopizik, és aztán vagy visszaalszik, vagy nem. De mivel este 8-kor már általában szunyál, ezt nem szoktam a szemére hányni. Kép Attól is függ, David mikor kel. Ma pl 5:30-ra állította be az ébresztőóráját, naná, hogy Zsuzsa is kelt és nem is aludt vissza.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép
Nyocltol otig vegig alszik? Kaja nelkul? Miota? Nalunk sajnos ejszaka sem megy 4-5 oranal tobb kaja nelkul, sot ma pl negykor es hatkor volt kaja, ugy, hogy 11 kor aludt el. Mondjuk het hetes lesz holnap David..
Te tettel valamit a hosszu alvas erdekeben, vagy ez magatol alakult igy?
En egyebkent napkozben is igeny szerint etetem, van hogy ket ora mulva mar ker. De mivel inni is anyatejet kap, szerintem nem gaz..

Kép

Kép
ppanna

hello

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
olyan jól mulatok ezen, hogy Gergő belezúgott ZsuzsábaKépKépKép

Ildi,
KösziKépjó, hogy jöttél!
az én fejem is szétszakad, úgy fáj már 3.napja, panadolt veszek be, ha már tényleg elviselhetetlen.

Prüntyi,
nekünk is Baby Control van, ez a Heim Pál Gy.K. ajánlja, nagyon jó, 3bazinagy érzékelőlapja van, nem tud lemászni róla a manó!

Zsóf,
de édes Gergő, hogy szereti a CicákatKép
meg ZsuzsátKépKépKépKépKépKépKép

Dóri,
állÍtólag amÍg szopiznak a babák, az anyatej védi őket a betegségektől.ezt mondta a dokinéni, mikor paráztam.
Köszi a Lilla dicséretet, nem rajong ám az ébren is hason levéstőlKép de muszály neki Így is tornásznia.ki tudja nyomni magát, de tegnap álmos volt, és csak lapult ott mint egy nyusziKép

Juci,
Hari jól van, csak Lili nyűgizik, nem hagyja Harit netezni!

Benianyu,
jó, hogy Dani már ilyen jól gyógyul!!!

Rokica,
Dejó!!!tök ügyes ez a Zsuzsababa!én is próbálom ösztökélni Lillát a megfordulásra, de ő még lapÍtKép
viszont azt már tökélyre vitte, hogyan pakoljon dolgokat a kis szájábaKépna meg a sikÍtozás is nagyon megyKépKép
zsofy

Ppanna, én Cerazette-t kaptam, arra is az van írva, hogy lehetőleg ugyanakkor vegyük be, és a korábbi Continuin is ilyen volt.

Rokica Kép Gratula Zsuzsa ügyességéhez!

Ayse Kép Igen, Waldorfba járunk, de ez még csak a "minicsoport" hetente egyszer, és nincs rá lehetőség, hogy bent legyünk, vagy bent is, melegedni sem tudnak így a lurkók, és bizony fáznak. Kevesebben is járunk most, hogy hideg lett, és egyre hamarabb elkezdenek a gyerkőcök nyafogni, hogy menjünk haza, fázunk! Ez van.

Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Időm az megint semmi, csak egy infó. Tegnap hazafelé láttam egy terherautón.

REGIO JÁTÉKNAGYKER 1117 BP. NÁNDORFEJÉRVÁRI ÚT 23.
TEL. 206-0805

MÚLTKOR A DIAVETÍTÕRÕL VOLT SZÓ ÉS AKKOR ÍRTAM, HOGY ÉN OTT VETTEM ANNO.
MAJD PRÓBÁLOK OLVASNI, DE MOST NEM MEGY.

pUSZI
kRISZTA

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ppanna:

Nem csináltam semmit... 3 héttel ezelőtt kezdte el végigaludni az éjszakákat, most 13 hetes, tehát 10 hetes korában. Azelőtt azt csinálta, hogy olyan kb 7 órakor átállt az éjjeli üzemmódra, ami azt jelentette, hogy szopizni nem is ébredt fel, hanem csak nyöszörgött, mellreraktam, aludt tovább, semmi büfi, semmi tisztába tevés. És úgy kezdte, hogy először kb éjfélig aludt, aztán egyre tovább húzta ezt az időszakot amit végigaludt. Melőtt David megérkezett (és ő nov. 7-én jött haza), Anyukámnál még azt csinálta, hogy éjjel egy párszor kellett hozzá kelni. Tehát ő kb 2 és fél hét alatt állt be arra (teljesen magától) hogy átaludja az éjszakát. Most is előfordul néha hogy felébred korábban, mondjuk 3-kor, de visszaalszik. És ez akkor van ha valami felzaklatja. Pl múltkor anyukámra volt bizva lefekvéskor, ez szokatlan volt neki, úgyhogy éjjel korábban ébredt.

Azt viszont észrevettem, hogy mióta átalussza az éjszakákat, napközben gyakrabban szopizik. Persze ez érthető, ha 10 órát alszik egyhuzamban, akkor azt a kajálást valamikor be kell pótolni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc, Zsófy,
Köszi Dani nevében is Kép

Rokica,
Zsuzsa nagyon ügyes! Kép Nagyon szépen fejlődik! Ne csodálkozz, hogy leállt a hízása, leadja a kalóriákat a sok mozgással.

Emlékszem, mikor Beni elkezdett megfordulni, odaültem az ágy mellé a fényképezőgéppel, mint a NatGeo-n a filmesek a lesben és vártam a produkciót.

Juci,
Netán a védőnőnk is ugyanaz? Prohánkáné Kriszta?
Egy csütörtöki sétához mit szóltok? Csak még az időponton gondolkozom, mert mire végzünk az ovival, már lassan mehetünk is haza, mert újra kajaidő van. Bár talán egy óra séta még belefér.
benibuc kukac citromail pont hu - n tudunk értekezni, hogy itt ne offoljunk, vagy van msn-ned?

benianyu

Egy kis gyerekszáj:

Szólok Balázsnak, hogy ne a kanapén morzsázzon, de a füle botját se billegeti. Erre morcosan elkezdek újságot olvasni. Mire ő : "szomorkodol, vagy felidegesítettelek? " Ezen már röhögök. Aztán közlöm, hogy szomorkodom, mert minden csupa morzsa lesz. Erre megnyugtat: " majd megoldom" Kíváncsi vagyok Kép

Bocs, de muszáj volt Kép

jucc73
Érd

Jucc,
Nagyon édes!!!!!! Kép
Majd a megoldást is írd le! Kép

benianyu

Jucc

Tényleg tündéri:-)

Benianyu
Én is pont csütörtökre gondoltam. A védőnönk is közös:-)Lehet, hogy ciki de mi az az msn?
Mail címed bejegyeztem, enyém doncos@freemail.hu

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci,
Nem ciki! Az msn az egy online beszélgetős program, úgy lehet dumálni, hogy az egyik beszélgetőpartner rögtön látja, amit a másik ír és fordítva.
mindjárt megy mél Kép

benianyu

SziasztokKép

Megoldódott a helyzet, írt fel dokinéni szemcseppet, már el is kezdtem használni.
Remélem hamar meggyógyul, hogy mehessünk végre ki a levegőre.
Gondolom addig tilos kivinni?!?Ugye?

Olyan szar idő van, pfúúúúúúúúúj.....Kép

Roki!Kép
agyon ügyi Zsuzsa babaKép

Mea
mea

JuciKép
Hogy vagytok?
Mi is sokat buktunk tegnapi nap során, ma már jobb szerencsére.
De én váltok tápszert bukás ellenire, mert sajnos Lívi amúgy is sokat bukik még mindigKép

Mea
mea

Jucc
KépKépKép

Nyúlné,
én is ilyet vadászok!

Zsófy és Lilla aki holnap 16 hetes
zsofy

Benianyu

Már ment is a válasz:-)

Mea
Tegnap Marci is sokat bukott, pedig nem szokott.
Ma már jobban van. Kicsit többet alszik (amit most nem bánok:-) mint szokott.
Livike szeme hogy van?
Én nem vittem ki már egy hete mert akkor kezdődött.Sőt a dokinéni azt mondta, hogy ilyen időben ha lehet inkább ne sétáljunk. Ha szárazabb lesz akkor mehetünk.

Zsofy,Nyulné

Remélem találtok még. Mi pár hete vettük.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Mea!

Melyik tápira váltasz????
Én ma kértem egy receptet megint Humana HA 1- re..
Viszont fura módon újszülöttnek Léna sem bukott, mostanában viszont gyakran..
Mit gondolsz, mitől van ez???

Jobbulást szegény babószemnekKép

Lányok...
Játékügy:Ugye lányok is legóznak, meg építőkockáznak????

Idő:
OcsmányKépKépKép, de azért Léna szellőzködött most is egy órát a teraszonKépKép

És ma maratoni csavargáson voltunk...azaz Csömörről elindultunk átszeltük a várost, és Törökbálinton kötöttünk ki a GL Outletben...
Az Intimissibe mentem, mert ott vannak most fürdőrucik(úszódresszek) 1795.- ft-ért...KépKép
Vettem egy úszódresszt...KépKép
Mondjuk siralmasan áll a plussz 10 kilómhoz, de hát lesza...om...

Ez egyébként szörnyű....Kép, így is bizonytalan vagyok...meghallgatlak titeket és mégjobban elbizonytalanodom úszás ügybenKépKépKépKép
Mi a fenét csináljak???
Dokinénivel beszéltem, azt mondta nem nagyon fordult eddig elő fertőzés az itteni usziban...
Na most akkor NEM??? vagy NEM NAGYON, CSAK EGY KICSIT????
Na nem tudom még mi lesz, mindenesetre úszódresszem már van....

Nemesek!
Szegény TrisztánKép
Ez olyan szemétség...
Az ovi tök jó dolog...szerintemKép
Amikor én oviba kerültem az első napokban nem értettem mi is a dörgés és ebédkor nem akartam enni, hanem mosolyogva közöltem, hogy én nem kérek, mert nekem főz otthon az anyukámKépKépKép
Látszik milyen anyás voltam/vagyokKépKépKép
Nekem Õ volt/van a minden, nomeg a lánykám...KépKép

Akkor Te legópárti vagy???
Mert nekem is kell vennem ovis fiúknak ajándékot...

RókiKép
Jujjjjjjjjj de ügyi ZsuzsaKépKépKép
Mostmár én is "kényszerítem" hasonfekvésre Lénát...
Mindig akkor fektetem hasra, mikor pelenkázás van.
Mert ilyenkor pelenkázás, hasonfekvés, és csak ezután kapja vissza a terpeszpelust a kisasszony, mert marha rossz lehet terpeszpelusban hasalni...
Kb már 5 percet elvan sírás nélkül és nagyon ügyesen kinyomja magát...én meg dícsérgetem, hogy milyen kis ügyes...

A megfordulás meg még biztosan várat magára...terpeszpelussal nem lehet könnyű még moccani sem, nemhogy megfordulniKépKépKép

Olyan jó lenne már megszabadulni a terpeszpelustól....KépKép
És ráadásul most már váltottunk 68-asra, és így a rugik fele rá sem megy...úgyhogy megint vásárolhatok újakat, holott a mostaniak még bőven jók lennének 1-2 hónapig....KépKépKép
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálatos terpeszpelusKépKépKépKép

Zsófy!

Jujjjjjj nagyon jók az új fotókKépKépKép
Nagyon cuki rajta babó...
Mivel udvarlója már van...én már csak "jó barátnőt" tudok ajánlani neki a kislányom személyébenKépKépKépKép

Na most lelépek........megjött apa...Kép

Megann 10+6

Kép

Kép
megann

Zsóf, Róki! Na jó, látom, Gergő reménytelen. Valóban szerelmes.Kép Majd azért szóljatok, ha végeKép
Lilla nagyon helyes! Huncut arcot vág hasra fordulva, ki tudja, miben töri a fejét.
Nagyon jó, ahogy David betuszkolja a fejét Zsuzsababához.
Julcsi hasról hátra fordulós tudománya két hétig tartott, most két hete megint nem tudja (kis dagi, talán már nem birja el magát). Õ a fejvédőjét rángatja nagy hévvel és közben berreg.
Prüntyi, nekünk Babysense van, azt meg a Madarász utcai kórház ajánlja, és keddenként képzést is tartanak arról, mit kell tenni, ha baj van. Azt hiszem, 4-től 6-ig. A Babaszobán árulnak használtam, nemrég láttam még garanciálisat 25 000 forintért.
Jucc, jó ez a "majd megoldom". Kár, hogy nálunk a férjem csinálja és mondja ugyanezt.
Mea, Livikének jobbulást!
Zsuzsa
tzsuzsa

RokicaKép,
én is gratulálok Zsuzsának! Nagyon ügyesKép!
Kornél, bár idősebb pár héttel, még nem fordult meg egyszer sem, viszont az ő tonnáit nehezebb is megmozdítaniKépKépKép...

JuccKép,
ez nagyon aranyos Balázstól...
Én mindig elhatároztam, hogy valahova feljegyzem az ilyen beszólásokat, de aztán mindig kimaradt. Most már úgy sajnálomKép!
Legutóbb, halottak napján kérdezte a fiam, hogy miről szól ez az ünnep. Mondtam, hogy megemlékezünk azokról akik már nem élnek, erre Trisztán: "Jó, akkor én megemlékezem Mátyás királyról". Szét röhögtük magunkat...Kép
Kati
Vendég

MegannKép,
szerintem a Lego nagyon jó ajándék. Akár fiú, akár lányról van szó. Persze, kell, hogy érdekelje, de gyorsan rákapnak a gyerekek, mert tényleg csak a fantázia szab határt...
Uszodával kapcsolatban én is szkeptikus vagyok...
Ha van rá módod, nézd meg, kikkel kellene egy medencébe vinned Lénát. Elég jól lehet következtetni arra, hogy milyenek a higéniás szokások...KépKépKép!
Vendég

LányokKép,
a dokinénink szerint a kórházban, születés után kapott BCG oltást meg kell ismételni Kornélnál. Teljesen eltűnt neki. Egy darabig még lehetett érezni kis csomót a helyén (látni, mondjuk akkor sem láttam), de mára már teljesen elmúlt...
Nem elég, hogy a régi oltási rendnél maradtunk, és így ugye több szuri jár neki, de még ezt is újra meg kell kapnia...
Szegénykém, pedig olyan sokat mosolygott a dokinénire, az meg csak szurkáljaKépKépKép!!!
Vendég

Rókica!

Tök ügyes ez a Zsuzsa baba!

Most netscape browser-ből írok, tekintsetek el a mosolygó fejektől, mert itt nem találom őket...

Nyúlné!

Sajna kiderült, hogy nekünk nem jó a csütörtök, mert anyukámékhoz vagyunk hivatalosak. Nagyon sajnálom, pedig úgy készültem!!!
Mit szólnál vagy a holnaphoz, vagy a jövő héten egyik naphoz?

Zsofy!

Lilla baba nagyon édi!

Bkriszta!

Diavetítő a regioban csak egy fajta "futurisztikus" kínai van 13e-ért......sajna most csak ez van nekik.
De akit érdekel, találtam egy oldalt (www.diafilm.hu), ahol van már 8900 Ft-ért is. Mi szerintem ezt vesszük meg.

Jucc!

Most kaptam meg a decemberi Kismamát, nagyon arik vagytok benne! Diavetítőről lsd. fentebb.

Képzeljétek, tegnap Leon végre elaludt 1/4 10-kor, de reggel 1/2 9-kor keltenemm kellett, mert Mi is fodrászhoz mentünk!!!!
Amennyire nem akart este elaludni, annyit aludt éjszaka! Tök szuper, úgy örülök neki!

Benianyu!
Remélem Dani jobban van már!

Mea!

Nekünk folyamatosan baj van Leon szemével, még mindig nem a tuti, pedig már majdnem 3 hós!
De ennek ellenére nem ülünk a szobában, szóval én kiviszem őt.

Barbi (12+5)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Megann!

Persze, hogy legóznak. Duplóbol vannak tök jók, amik lányoknak is jók. PL. családi ház családdal, vagy lovasiskola lovakkal, akadálypályával, meg gazdaság állatokkal. Barátnőm kislányának is van és imádja. Gyerekkoromban én is tök sokat legóztam!

Nemesek!

Ezen a Mátyás királyon még én is mindig röhögök...Alig bírok írni, mindig melléütök!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Ildi, tavasszal visszartérünk a rendira, addig marad a "távszerelem"Kép.

Én, mint írtam Rókinak, gyakorlatilag sétakörben ugrok el a védőnőhöz megméretni. Ma kapta meg a kéthós szurit, nagyon hősiesen viselte. A dokinéni megtekintette, és azt mondta, hogy egy ilyen jó felépítésű babánál bőven jó a havi 400 gramm gyarapodás. (Egy kicsit rá akarta fogni a gyógyszerre, de mivel mondtam, hogy előbb állt meg a gyarapodása, minthogy elkezdtem volna szedni, így ez sem volt ok. Te szeded?) A mult héten, amikor a védőnéni felvettete a tápszer dolgot, elkezdtem két mellből etetni, de mivel alig fogadta el és alig nyamnyogott belőle, de azt 10 perc múlva ki is hányta (nem bukás volt!), letettem róla... Sztrájkol a kis boszikámKép.

A CundA-t én is szeretem, főleg, hogy ha megyek anyuhoz Pálmát leparkolom és átugrok a PólusbaKép. Én egy szép gyapjús nacit vettem magamnak és egy édes micimacis garbós body-t a lánynak. Holnap abban megyünk a felülvizsgálatra, hasi uh-ra.

Róki! Puszild meg Zsuzska boglyas fejecskéjét a nevemben is! Látod, olyan ügyesKép. Titokban gyakorol, aztán egyszerre mindent bemutat. A kis művésznőKép.

Panna! Én úgy tudom, nálunk most csak ez a cerazette van. Valóban elvileg inden nap ugyanabban az időpontban kell bevenni, mivel én időre szoptatok (mármint 3 óránként, de persze annyit marad a cicin, amennyit akarKép), az este 8 órás szopinál van "gyógyszerezés": ő D vitamint, én a bogyesztKép. Még idáig nem felejtettem elKép.

Ayse! Én azért választottam a gyogyót, mert féltem, hogy a hormonszer "bekavar" a szopiba (szerencsére ez eddig nem történt meg), akkor meg 40eFt ugrikKép. A gyogyó azért olcsóbb, a 3 havi 5500 körül van. Ha nem válik be, a megbontatlan csomikat szokták árulni a babaszobán isKép. Hatóanyagban gyakorlatilag ugyanaz. A mirenaval kapcsolatban nekem egy babaszobas kismama írta, hogy 8 hónapos volt a babája, amikor felrakatta, és a baba 2 hónap alatt elválasztotta magát. Nem tudni, hogy e miatt volt-e. Végülis vannak, akik terhesség alatt végig szoptatnak és vannak, akiknek a gyereke nem fogadja el az új jövevény miatt megváltozott tej ízét...

Heni! Már minden okosat leírtak a pelussal kapcsolatban. Én akkor váltottam, amikor negyon nehezen tudtam a derekánál összehúzni. Most már midit adtam rá, kicsit nagy, de nem jön ki belőle semmi. Bátran vegyél egy csomi nagyobb pelust, amig nagy, észre fogod venni, hogy a combinál nem zár annyira. Ja, és a kilók csak tájékoztató jellegűek a peluson, az én hurkás kislányomra már 4,5 kg-osan nem tudtam ráadni az 5 kg-ig terjedő pelust...

Annamami! Én nem csaszival szültem, de itt vannak a tapasztalataim. Először is házasélet: a 6 hetes kontrollig csak együtt aludtunk, és én kényeztettem a páromat (a dm-ben jól előadtam magam: válogattam a szoptatós teák, a babacuclik és az ízesített óvszerek között, a biztonsági őr "társaságában"Kép). Amikor doki azt mondta rendben, és döntöttünk a fogamzásgátlásról, akkor mindent beleKép. A tenna pelusokkal kapcsolatban én is ezt írtam, a 30-as csomiból több, mint a fele itt van, ajánlgattam is mindenkinek, de senki se csapott le rá... A 3. héten már én is csak tisztasági betétet viseltem (abból a hosszabb fajtát). A negyediken meg már semmi pepecselést se tapasztaltam. Én Pálmát csak egyhónapos koráig szoptattam éjjel (aztán ő többet nem kérte, tehát nem kelt felKép). Én szinte mindig fekve szoptatok (már ha itthon vagy anyunál vagyunk), mert kényelmes és pihizek egy kicsit én is vele. Amikor éjjel szopizott, soha nem kapcsoltam villanyt és nem tettem tisztába, csak kivettem a kiságyból, cicire raktam, és ha nem aludtam én is be (vagy a párom felkeltett), akkor a végén visszatettem az ágyába.

Kati! Nálunk se fakadt ki, csak egy kis pukli vanKép. Nem féléves korban kell újraoltani?

Na megmérem a kis szenvedőm lázát.

Szép estét!

Dudukly+Pálma(2hó+7nap)
dudukly
Isaszeg

Nemesek Kép Ez a Mátyás királyos csúcs!!! Akkorát röhögtem, hogy Gergő frászt kapott itt az ölemben!

ZsuzsaKép Mit gondolsz, kitől tanulja ezeket a szövegeket? Naná, hogy az én férjem is ezt csinálja. Ennek a történetnek sem lett olyan megoldása,amit ígért, a morzsákat én takarítottam el.

BCG: már kezdek aggódni miatta, mert Gergőnek is csak egy puklija van, ami csak érezhető, nem látszik. Pénteken megyünk dokihoz, remélem, megnyugtat. Ráadásul a talira amikor mentünk, a buszon utazott egy hajléktalan, és eszméletlenül köhögött, akkor is az jutott eszembe, hogy csak jó legyen a bécégé! Amúgy húgom kislánya most fogja megkapni, mert a kórházban elfelejtették /?/, és úgycsinálják, hogy az összes kötelező oltás után ez az utolsó. /mármint az öthónapos után/.

Judit

jucc73
Érd

DuduklyKép,
nálunk még pukli sincs. Ha nem tudnám melyik karján kell nézni, biztosan összekeverném...
Fél éves koráig kell valóban, de nem muszáj kifakadnia, csak a hegnek (vagy minek) kellene látszani. Hát nálunk semmiKép!
Így listára teszik, és (egy éves koráig) értesítenek, hogy mikor tudja beadni a dokiKép!
Kati
Vendég

Ja, és Barbi, köszi a diavetítős-ötletet, a honlapot már megtaláltam, szerintem mi is azt vesszük meg. Igaz, a babaszobán is van egy másik vetítő, 6000 Ft, de páromnak valamiért a fém nem szimpi... Ha esetleg mást érdekel, a mai játékok között is ott van, de szerintem a csaj mindennap fölteszi.
Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Hát pár napja ,megint csak felületesen tudtam visszaolvasniKép
Írni meg nem is volt időmKép
Én ilyen ritkán jövős vagyok! De remélem azértnem felejtetek elKépKép

RókicaKép

Gratulálok Zsuzsa baba mutatványáhozKép
Nagyon ügyes a kiscsajsziKép

NemesekKép

Trisztán fiad nagyon jópofaKépKép
Megemlékezett Mátyás KirályrólKép
Már én is alig várom ,hogy elkezdjen beszélni a kis manó... Biztos fogunk jókat nevetni a beszólásainKépKép
Egyébként én egyszer találtam itt a babaneten egy topikot ,ahol a mamik a vicces beszólásokat rakták felKépKép
Azon is olyan jót derültem ,még ki is nyomtattam egy párat ,hogy megmutassam a férjemnek isKép
DrágákKépKépKép

Nem semmi ,hogy milyen románcokKép vannak itt kialakulóbanKépKépKép
Most már Dávidnak is ideje belehúzniKép mielőtt az összes csinibaba elkelKép

Ma nekem is nagyon fájt a fejem ,és aludnom is kellett délután ,mert nembírtam ébren maradniKép
Ez a köcsög időKépKép
Hol süt a nap-hol jeges szél fúj.... PfúúúúújKép

Ja ! És MeaKép Én is boldog szülinapot kívánok Kép Így utólag ha nem bajKép

Majd még jövök Kép TalánKép

Csilla
csillam

Bevettem egy Algopirint, végre NEM FÁJ A FEJEM!!!!!!! Kép

Olyan jó volt a barátnőmnél!! Tökjót dumáltunk, nagyon jól esett. Kép Kép Kép

Teszek fel pár képet, bár tréningben nem túl előnyös arcomat mutatom, főleg kócos lófarokban Kép, igazi lestrapált kétgyerekes anyuka. Kép

Megyek visszaolvasok (Ha hagy Viktória, ugyanis megint nyekereg, pedig egész nap jókislány volt!)

Dóri + Viki (6+4)
KépKépKép
Vendég

Mátyás király aranyos.
No megint csak egy mondatig. Ivi elsős volt mikor meghalt a volt anyósom. Egyszer beszélget a lányom a mamával /Õ a mostani férj anyukája volt/ és közli a lányom vele, hogy a "mama a paradiocsomosba ment".

Oviban mondta neki az ovónő, hogy majd hívjam fel.Mondtam a gyereknek, hogy mobilon nem fogom az ovónénit hivogatni, majd beszélünk. Gyerek közli bent"anya azt mondta, hogy nem fogja hívogatni a szaros mobilodat"

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok lanyok,
meg nem tudtam visszaolvasni. Jol lemaradtam.

Zsofi, Bodza, Annamami,
megvan a hon ahitott tasenka! Kép Tegnapelott enyem par elment erte.
falina

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam felétek, mert nem volt net, meg a gépünk is ramatyKép Persze pont kari előttKép Mondtam is apának, hogy senki nem kap ajcsit, csak a gyerek meg a gépKép De hát ez vanKép Azért remélem szegényesen is szép lesz a karinkKép

Nem olvastam vissza, csak a mai termést, azt is csak úgy felületesenKép

Jucc, azért vitatkoznék veled, babaúszás ügyben. A hugom hat hónapos koráig járt babaúszásra, a mai napig imádja a vizet, nem ilyed meg ha elmerül, órákig nem lehet kiparancsolni belőle.

A fiam nem járt mert ne mvolt rá időnkKép És a mai napig fél a bokánál magasabb víznélkKép MA jutottunk el oda, hogy nem üvöltött hajmosás közben, hanem engedelmesen hátrahajtotta a fejétKép

Hadd tegyem hozzá, hogy én 3,5 évesen tanultam meg úszni, 4 évesen már 2 érmem volt. 5 évesen triatlont nyertem (sajna ez ma már nem látszik rajtam) ja a 8-10 éves korosztályban, mert az volt a legkisebbKép

A hugom akkor tanult meg úszni, amikor én tanultam, azaz 1,5-2 évesen. És ő teljesen magától!!! Egyszerűen amíg én edzésen voltam, anyum belelógatta a medence szélén a vízbe. Egy ideig csak kapaszkodott, majd lebújt a víz alá, majd elengedte a medence szélét, lemerült, felrugaszkodott, és újra elkapta. Eljutott odáig, hogy két évesen a nagymedencébe ugrált a szélső kőről, és kutyaúszásban kiúszott a partra. És ezt teljesen magától!!!

(teszem hozzá szegényt jópárszor kimentették az úszómesterek (3 évesen hordott 86-os méretet!!!!) egészen addig, míg az edzőm az úszómesterek szeme láttára dobta be a vízbe, ahonnan ő kiúszott. Utána már békén hagyták)

Bencét idén télen viszem korizni (2 évesen tanultam meg) nyáron meg apa fog babaúszni a picivel, én meg Bencét szeretném tanítgatni úszni. Remélem addigra legyőzi a víztől való félelmét...

Aztán meglátjuk ú is az anyja tehetségét örökölte-eKép
Biciklizni még nem tanult megKép

Zsu
25+1Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nyúlné!

Bocs, de holnap biztos nem lesz jó, mert Noel ma délutánra nagyon belázasodott, 39-es fokos láza van. Gyennyes mandulagyulladás...
Szóval tegyük át jövő hétre, ok?
Pl. a csütörtök az tuti jó, mert Noel a nagyinál van.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék tőletek kérni. A kisfiam jövő héten kapja a 2 hónapos oltását és nem tudom, hogy kérjem e az új oltást vagy maradjak a réginél.
Ti mi szerint döntöttetek?
És azt esetleg tudja valaki, hogy mennyibe kerül az új oltóanyag?

Köszi, Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Délután itt voltak a szüleim, nem tudtam visszaolvasni, majd holnap délelőtt behozom. Kép
Most csak egy szóra...

Juci,
Nem jött át a mél. Kép Adok egy másik címet, elküldenéd újra? benibuc@gmail.com

Benianyu

benianyu

Hajaj,
Lilla egész este nyávog,meg a netem is elmegy folyton...kíváncsi leszek ezt el tudom-e küldeni...

az elmúlt fél órában üvöltött már a végén, a kanálka panadolt kiköpte, én a kanálban maradt részét is ráöntöttem a ruhájára,miközben azt próbáltam megakadályozni, hogy a nyakába follyon a cucc a szájából...elég röhejesnek nézhetett ki, végül teljes átöltözés lett és mort rosszalkodik...

Róki!!!
nekünk is volt ma sikerélmény, Lillát addig csábÍtottam a lamazekönyvvel, hogy ő is megfordult, de ő a hátáról a hasára, csak a kezét nem tudta maga alól kihúzni...de majdcsak ez is sikerülKép
és gurgulázva rötyögöttKép
ez a kettő volt maKép
Most becsomagoltam őt egy takarójába és elhallgatott. KÍváncsi leszek, meddig tart.el is aludtKép olyan édesKép megzabálomKép

volt itt a védőnénink, tök rendes, mindÍg jön. mondjuk biztos ez a dolga.
azért kedves, szereti Lillát, megmutatta, hogy kell őt fordulásra ösztönözni, eddig nem is tudtam, hogy Lilla meg tud fordulniKép
tök aranyos, le is fotóztam, majd felteszem, csak a büszke apa lenyúlta a gépet.

Hú lányokKép ma nézelődtem. ha én listát Írhatnék a "jézuskának"!

van LEGO-s honlapKép
www.lego.com

meg harry potteres lego...

Kriszta,
IviKépKépKép
én meg napközit tartottam egy suliban mikor napközis gyakorlat volt,a suli meg egybe volt az ovival,és egy ovis kisfiú, egy volt rajztanárom kisfia nézett egy filmet előző este(amit nem kellett volna neki,mert onnan tanult szövegeket) és mikor meglátta a logopédus nénit (aki elég testes asszonyság volt)ránézett az anyjára, aki jött érte és mondta neki, hogy: "nézd ana,mekkora tepsszi szegg!" az anyja pucolt vele onnan gyorsanKép

Megann,
Lilla is bukik kicsiket mostanában. állÍtólag azért van, mert össze-vissza mozognak,pörögnek mostmár és az ujjukat is ledugják a torkukonKép vagy túl sokat esznek!
teljesen normálisKép
gondolom a reflux születésétől fogva lenne neki, nem most jönne elő.
nem?

Barbi,Tzsuzsa, köszi a dícséretet LillánakKép
mindenki másnak is köszönjükKép

NemesekKép
Trisztán nagyon jó fejKépKépKép szétröhögöm magamKép
hihihiKép
elpusztÍtja a világegyetemet, de Mátyás királyról előtte azért még megemlékezikKépKépKép

Falina,
tökjó!megvan a tatyó!hogy tetszik?

kiváltottuk a 4hós szurit.

Ildi!
ti is most az Infanrix+IPV+HIB-et kapjátok 4hósnak?
úgy hallottam az volt a "gond" vele No-ban is, hogy körülményes a szállÍtása, tárolása, mert ugye állandó hűtést igényel.
az én fejem is fájKép
zsofy

Sziasztok!

Na,tegnap túlestünk Marcival eddigi közös életünk legszörnyűbb éjszakáján.....KépKépKép...én nem tudom,hogy frontot érzett-e szegény kicsim vagy mi,de este 9-kor fürcsi,aztán szopi,aztán HAJNALI HÁROMIG!!!!ordítás-cicizés-ordítás-pukizás-ordítás-bekekilás-ordítás-cicizés-ord ítás.......és előről......KépKépKép....annyira kimerült szegénykém a végén már én is sírtam a fáradtságtól meg a tehetetlenségtől...háromkor aztán kidőltünk.
Reggel sírva hívtam Anyukámat,hogy jöjjön vissza és ő olyan drága,hogy jöt is,úgyhogy délután kétszer is aludtam Marcival!Kép
Egész délelőtt kb.1 1/2-2 óránként szopizott 10-20 perceket aztán aludt.
Délután negyed órára voltam vele kinn a teraszon levegőzni,amit nagyon díjazott és békésen szunyált a karjaimban!Kép
Apa holnap de.összerakja a babakocsit és akkor lehet hogy már lassan megpróbálom kinn altatni is.
Csak még nincs bundazsákunk!
TUDJA VALAKKI HOL LEHET BÁRÁNYSZÕRMÉS BUNDAZSÁKOT VENNI?ÉS MENNYIBE KERÜL???

DuduklyKép
Köszi a kimerítő válszokat!Kép
Nekem nem mondta a dokim,hogy hat hét múlva kontroll!Akkor most mi van?
Kérdezzem meg?
Vagy ez csaszinál másképp van?

Falina Kép
Gratula a tatyihoz!Kép

Rokica Kép
Kicsilányod nem semmi!Kép
Nagyon jók a képek!KépKépKép
annamami

B_brigi,
az én lányom 2hónaposan a régi fajtát kapta,abban a 2hósban még nincsen higany és nem lázasodnak be tőle a babák és mellé az agyhártyagyulladás ellenit, 3hónaposan sima Infanrixet és most fogja az Infanrix+IPV+HIB-et kapni 4hónaposan.a 3-4hósak már gázosabbak a régi rend szerintiek, mert rosszul lehetnek tőle a babák. az új oltóanyagot sokan dÍcsérik, januártól ez lesz a kötelező is.
így is át lehet térni az új oltási rendre.Lilla nem volt rosszul a 3hós szurija után.
remélem a 4hós után sem lesz!

Barbi,
szegény kis Noel!KépKépKépKép
remélem hamar meggyógyul!

Lilla persze megint felébredt...
zsofy

Lányok, csak egy gyors bejelentkezés: még élünkKép Bár én már alig-alig. 2 vagy 3? napja iszonyat ami itthon van, Lili nyügizik folyamatosan, éjszaka fáj a hasa, nem aludtam jóformán semmit, napközben eleve nem nagyon alszik mostanában, úgyhogy katasztrófaKép De azért jó a kedvem, mert végül is kézben nagyon jól el van, meg ha foglalkozom vele, csak egy pillanatra sem szabad letenni, vagy kimenni a szobából. Viszont óriásiakat mosolyog, teliszájjal néha. Nagyon aranyos. Ma már aludt is este felé, alig tudtuk felébreszteni a fürdéshez. Levágtam a lábán a körmöt, kitisztitottuk a köldökét, maceráltuk össze-vissza, de semmi. Kb. fél óra után nagy nehezen felébredt, megfürdettük, megetettem, és reméltem, hogy visszaalszik, de persze addigra már felébredtKép Most betettem a kiságyába, de apa nemrég felment megnézni és nem aludt, csak karatézott csöndben. Most én is felmegyek, ha alszik akkor még jövök kicsit, ha nem akkor megpróbálom elaltatni szegényt. Meg lehet hogy én is lefekszem végre.

Még visszaolvasni sem tudtam, meg írnivalóm is lenne, voltam tegnap a 6 hetes kontrollon, minden rendben volt.
Holnap megyünk be a munkahelyemre leadni a papírokat, de ha végeztem és Lili hagyja, akkor jövök.

Remélem mindenkivel minden OK, remélem lesz időm majd visszaolvasni idővelKép Na megyek LilinézőbeKép

Hari, Lili 6+4

Kép
Kép
hari

AlszikKép
Na, akkor kicsit írok, ki tudja mikor tudok legközelebb jönni.
Szóval nagyon nyügis napjaink vannak, lehet hogy azért, mert kezdem átszoktatni a 3 óránkénti evésre. Nehezen megy, nem is mindig tudjuk betartani, de azért alakul. Így napközben egész jó a pocakja is. Viszont éjszaka valamiért nagyon görcsöl neki. És olyankor aztán nem igazán tudok vele mit kezdeni. Viszont mostanában majdnem minden este úgy alszik el, hogy mikor felviszem akkor még ébren van, ott hagyom és magától alszik el. Remélem ez már így marad, mert akkor talán lassan majd ha nem fáj a pocakja és felébred éjszaka, akkor talán majd magától is vissza fog tudni aludni. Aztán lehet, hogy nem így lesz.
Ma voltunk a gyerekdokinál, szájpenész még mindig van, úgy látszik ettől már nem szabadulunkKép 5630 gr, úgyhogy szép lassan hízik. Most már múlt hétfő óta csak és kizárólag anyatejen élünk, aminek nagyon örülök, mert nem kell cumisüveget, meg mellszívót, meg mindent sterilizálni. Így azért egyszerűbb. Nem hittem volna, hogy egyszer még visszatér a tejem. Remélem marad is most már.
Tegnap a kontrollon is minden rendben volt, nekem fogamzásgátlónak valami spirálhoz hasonló dolgot ajánlott a doki, ami 5 évig hat, illetve ha mégis szeretnénk közben babát, akkor ha leveszik lehet baba nemsokára. Viszon 60000! forintocska. Még meggondolom. Gyógyszert tuti nem akarok szedni, mert attól nekem migrénem van. Ettől a valamitől meg állítólag a mensi is kb. 2 napra csökken, és nem kísérik görcsök a vérzést, ami nálam nagy dolog lenne. És végül is 5 évre nem olyan sok az összeg, csak hát egyben kell kifizetniKép

Kicsit várom, hogy holnap mit szólnak a kollégák Lilihez, mert azért ám iszonyú büszke vagyok a lányunkra!Kép Főleg, hogy most már nagyokat tud mosolyogni!! De tényleg nagyokat, nem is gondoltam, hogy egyik napról a másikra ilyen tudományokat fog produkálni. Már hangokat is ad ki, mármint a síráson kívülKép

Szóval igazából tök jól alakulnak a dolgok, csak időm nincs egy perc sem.

Holnap megpróbálok tényleg visszaolvasni, és akkor talán hozzá is tudok majd szólni a dolgokhoz, nem csak magunkról írok majd.

Mindenkinek szép estét/éjszakát kívánok, és hasonló élményeket, mint magunknak. A sírásokat leszámítvaKép

Zsófy, a képeket azért megnéztük a párommal, Lilla továbbra is párom kedvence, mert mikor itt voltatok megfogta az ujját, és ezzel belopta a szívébe magátKép
Persze minden baba nagyon édesKép

Jó éjszakát!

Kép
Kép
hari

Zsofy,
nagyon tuti-tuti-tuti! Kép

Mi 4. hosnak Infanrix Hibet kaptunk, de mi eleve az uj rend szerint kezdtuk. Szted, ha a gytarbol hazajove csak 1-2 ora mulva tettem hutobe (mert ilyen lokott tyuk vagyok), az gaz?
Nekem azt mondta a vedono, h. januartol is ki kell fizetnem az oltasokat, mivel az uj rend szerint kezdtem es babo okt. 30. elott szuletett. Te hallottal ilyesmit? Nagyon beporognek, ha ez tenyleg igy lenne! Lazadhatnank, hogy ok, akkor nem oltatjuk be a babakat es majd vegigfertozunk mindenkit.

Annamami,
ti elhoztatok mar a tatyot? Gondolom nem tudtal visszaolvasni, pont a korhazba vonulasod napjan irtam, h. koszi a tippet, ott rendeltem meg, ahol te.

Mea,
en dokim, vedonom is kamillatea parti, en viszont meg csak mosolygok magamban es eszem agaban sincs kamillazni, hanem a tobbiek altal leirt modszert hasznalom majd. Marcsak azert is, mert emlekszem, sokszor volt kotohartyagyuszim. Persze haziorvos kamillat ajanlott, igy visszagondolva, nekem sosem segitett... Szal bizta van abban vmi, hogy ez nem a legjobb szer.

Jucc,
szombaton megcsinaztam a kekeszes sutit. Haaat, nekem korantsem lett olyan jo, mint a tied! Izzel nem volt gond, hanem a csoki nem volt eleg vastag a kekszek kozott. Mit csinaltam rosszul? Nekem elegge folyos volt a massza, mar akkor gondoltam, hogy itt gond lesz. Tegyek bele tobb lisztet vagy hagyjam majdnem kihulni?
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?