A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Zsófy!Kép

Ne viccelj már! Ilyen szép nagyra növesztetted Lillát, biztos sokáig fogsz szoptatni!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsofi,
en idegenkedem a kesztapiktol is, bar meg nem astam bele magam a temaba. Inkabb por alakut ajanlanek, mert abbol annyit keszitessz el egyszerre, amennyire valoban szukseged van. Mig a kesztapit sztem zaros hataridon belul fel kell hasznalni felbontast kovetoen. A kezdo, elkeszitett tapikat nem lehet sokaig tarolni, ebbol indulok ki. En rizspeppel fogok inditani, ami tej es cukormentes es vizzel fogom kesziteni, ha nem izlik majd neki, akkor tapival. Ez egy biocucc konkretan. A nyariaktol Johanna foglalkozik ezzel a termekkel tobbek kozott, keszuloben van a honlapjuk. Amugy Holle es Sunval termekek joreszt (ez ugyan nem a reklam helye, bocs a tobbiektol), neten egyelore inkabb kulfoldiul talalsz bovebb infot.
Nestlenek is van egy Sinlac nevezetu pepe, az is mentes a folosleges osszetevoktol (tehentej, cukor, szoja).

Juci6,
en sem akarok "balhet", de a miert nagyon erdekelne!
falina

Mert Mikuláskor a gyerekek csocsiznak. Tojáslikőrt nem isznak Karácsonykor.
Tényleg nincs különbség a lisztet és currys rizst etetők és a csokit kóstoltatók között?
Én óriási különbséget érzek a kettő között és tényleg nem tervezem bevezetni az étrendjébe.

KépKép
KépKép
jdora

Lányok!

Mi a ku...va ég van ma???
Léna úgy vonyít mint akit nyúznak????KépKépKépKép
Pont mint régen a 4-7 ig tartó bömbibenKépKépKépKépKépKép
Front vagy mi sz@r???
Kivagyok, már órák óta üvöltKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Falina,
be kell érnünk ezzel a magyarázattal, Kép hogy azér'mer' mikuláskor csokiznak a gyerekek...
bár az én mikuláskor majdnem 4 hónaposom biztosan nem fogKép!
nem is gyerek az ilyenKép
ok...off.

Jdori
jól van, tényleg nem akartalak én piszkálni!
igazad van, különbség van a currys rizs meg a pici csoki közt, csak...mind1,tényleg,te tudod mit adsz a gyerekednek.ha ettől neked jobbKép

Megann,
Nem tudom, Lilla sincs túl vidám kedvébenKép
Ildi asszem azt mondta kettős front van.
MEgann, ma 3órás szunya után mértem mennyit kajol Lilla,
110grammot evett...kezdem furcsállani, mert ez tényleg nem túl sok, de hát ahogy Zsóf mondta,szép nagyra növesztettemKépleginkább széltébenKép Lilla "jólfejlett"kisbabaKép
nem aggódok,biztos eleget eszik, csak úgy látszik ő ilyen, hogy mindÍg egyszerre csak kicsitKép
Kép elhiszem, hogy kivagyKép
nincs ötletem,
zsofy

Megann,
tegnap este vacsi utan, lefekves elott Mimim is bombizett egy sort, ami elott abszolut ertetlenul allok, mivel nala nyugodtabb babat meg nem lattam.
Szal en is a frontra tudom csak fogni a tegnapit.
falina

Kész feladtam...KépKép
Már enni is adtam neki, ringattam is....semmi hatás, ugyanúgy üvölt továbbKépKép
Ráadásul én is sz@rul aludtam éjjel, mostanában ha felkel Léna enni, utána vagy egy óráig csak vergődök és nem tudok elalaudniKép
Úgyhogy még én is fáradt vagyok ráadásulKépKépKép

Pedig ma a Fábry után lesz alami műsor az oltásrendszerről...nagyon érdekelt volna, de én képtelen leszek megvárni...apát meg nem tudom a tv elé ültetni, mert megy focizniKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csokiháború!!!!Kép
Én azt nem értem, miért értetlenkedtek, de mindegy, én úgysem értek soha semmit. Egyet tudok, imádom a csokit!!!!Kép
És tényleg hagyjátok a lányokat, ha ők akarnak adni a babának egy nyalásnyi csokit, akkor adjanak, nem lesz tőle semmi bajuk. Ha valakinek hozzátartozik a csoki, akkor ám legyen. Én szerintem egy dolog miatt nem fogok adni, mégpedig azért mert én fogom megenni mindet, az utolsó nyalásig!!!!! Önző disznó leszek. De majd a tejen keresztül megkapja, remélem nem lesz érte mérges.

Én nem tudom van-e front, nálunk minden nap megy a bömbi. A karom már be van durranva a sok cipeléstől, de még a páromé is. Úgyhogy most különböző lábtechnikákon dolgozom. De már a derekam is kezd kikészülni a lábmozgatástól. Tiszta izom leszek Lili mellett. Mondjuk ő legalább nagyjából nyugis ha ringatom, csak letenni nem szabad.
De most párom vigyázott rá, hogy elmehessek fürdeni. Akkorát mártóztam, még fürdőolajat is tettem bele, tuti jó volt! Persze Lili el is aludt, hogy ne legyen a párnak sok dolga. Még most is alszik, illetve már ébredezik, de azért legalább volt egy kis szabadidőnk.

És ma sétáltunk is jó nagyot, vásároltunk is, és végigaludta! Úgyhogy egy szavam sem lehet. Na majd éjszaka lesz ébrenlét.

Holnap megyünk a párommal venni neki járókát, meg olyan játszószőnyeget tornázóval. Remélem hoz valami változást, talán kicsit leköti majd.

Viszont egy kérdés: nálunk padlólap van a nappaliban, padlófűtés nélkül. Szerintetek azért betehetem őt a járókába? Nem lesz túl hideg ott lent neki? Vagy hogy csináljam? Várom a választ!!!

Hari és Lili, aki holnap lesz 7 hetesKép

Kép
Kép
hari

Ja, és még egy kérdés, Lili átlagban olyan 7-10x eszik egy nap, és nappal mikor mérem, akkor olyan 90-120 között. Éjjel nem tudom, de gondolom akkor is. Szerintetek az elég egy 7 hetes babánál?

Kép
Kép
hari

Persze van, hogy csak 50-et eszik ám, de az akkor, mikor nem várunk 3 órát, hanem mondjuk csak 1 órát és akkor nem olyan éhes. De kiköveteli. Állandóan mindent a szájához húz és szopizza. Az azt jelenti, hogy éhes, vagy jelenthet mást is?

Kép
Kép
hari

Most nincs itt senki, vagy csak nekem nem válaszoltok, vagy én vagyok türelmetlen? Bocsi, csak félek, hogy mindjárt felébred a kicsi lány és már mennem kell majd.

Na mindegy, addig megpróbálok visszaolvasni, hátha sikerül. De azért válaszoljatok!!

Megann, együttérzésem. Kitartás, bár tudom milyen nehéz ilyenkor. Majd aki nézi az esti műsort, elmeséli holnap, hogy mi volt.

Kép
Kép
hari

Hari
Először is nagyon aranyos vagy és úgy érzem leírtad a lényegét a dolognak.Kép
Az én kisfiam is mindent a szájához húz és szopizza az öklét mindig. Szerintem ez ilyen szokásuk.

Falina, Zsófy
Valóban ennyi indokkal be kell érnetek. És kérlek Titeket. Hagyjuk a feszkót. Mindenki úgy csinálja ahogy akarjaKép

Nyúlné, Megann
Van még olyan lámpa a Dunakeszi Auchanban.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hari ,
szerintem elég, annyit eszik, amennyire szüksége van éppen!

Mi 11 hetesek múltunk és valamelyik nap mértem egy evését, amikor nagyon éhes volt, majdnem 4 óra alvás után éppen, hogy elérte a 100 grammot.
A napi átlag 8-10 szopi bőven eléri a napi fejadagot.

PR.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!
Bocs, egy időre megint eltűntem, de ez van, nem tudok sűrűbben jönni! Visszaolvasni is csak a mostani aktuális oldalt sikerült.

Zsóf! Gergőnek jobbulást!

Petinek én is a gyógyszertári fürdetőt használom, én egy edénybe nyomok belőle és forralt vizet öntök rá, így szinte azonnal felolvad, és így öntöm a fürdővízbe. Múltkor elfogyott a fürdetőkrém és pár nap múlva mentünk csak feliratni, akkor kipróbáltam a Neogranormon fürdetőjét és testápolóját. Semmi baja tőle, a testápolót most is használom a gyógyszertári fürdető után. A haját is a gyógyszertári fürcsikrémmel mosom, és egyelőre így is szép selymes a haja.

Talán hétfőre végre visszakapjuk a számítógépünket, legalábbis azt ígérték a szervízben! Akkor majd teszek végre fel képet Petiről. Az egyébként is sok sok gyönyörűséges baba közé. mert a babák nagyon nagyon édesek ám! Kép

Viki + Petike 10+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Zsóf, Gergőnek jobbulást! Látom, már csak Zsuzsáért dobog a szive, de azért felteszek egy képet az én Csipkerózsikámról, hátha.
Kép
Képzeljétek, ma láttam egy kisfiút az utcán elektromos kismotorral, ott sirdogált rajta, mert lábbal akarta hajtani, ami egyrész nem ment a lábtartó miatt, másrészt mert anyukája üvöltött vele, hogy ne szórakozzon már vele, hanem siessen, és közben verte hátulról a fejét. Nagyon megsajnáltam szegényt. Tényleg baromság ez az elektromos járgány.
Zsuzsa
tzsuzsa

Hari!
Ha padlólap, ha szőnyeg, tegyél a járóka aljába szivacsot, egyébként baromi hideg (és kemény is). Lehet méretre vágatni, nekem mázlim volt, mert ahol levágták, ott rögtön tudtam is varratni rá mosható huzatot. Ebből is praktikus, ha többet varratsz, mert hamar maszatos lesz. Megadnám a bolt címét, de elég kicsi az esélye, hogy errefelé lakszKép
üdv. Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Köszi a peluskinövős hozzászolásokat még tegnapelőttrőlKép)

A mai probléma elsősorban Zsofynak szolKép

Korábban írtad, hogy Lillának van lamaze játéka, a minimanoban láttam eddig és nem tul nagy választékban, szoval az lenne a kérdésem, hogy hol vettétek és ha tudsz árfolyamot akkor mennyiért az is érdekelne, illetve h mik azok amik beváltak nálatok?

Ha másnak is van ilyenje, akkor Õ is reflektáljon ám, csak eddig mástól nem hallottam, csak Zsofy irt róla...

A másik ha tudtok esetleg jo állapotú eladot az is érdekelne...

Köszi előre is.

Heni+Ajsa baba 4+5

Kép
hencsi

Zsuzsa!Kép

Köszi! Gergő már alszik, de holnap megmuatom neki a sztárfotót.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hari, úgy hozzászólnék, de nincs járókánkKép
Tényleg, szerintetek jó dolog a járóka, vagy nem?
And, nagyon jó az uncsis kép EsztirőlKép
Falina, akkor nem irta, de a jóllakott babóca apa vállán is nagyon édes volt!
Gergőt és Bubust, nagy szerelmeinket nem is emlitem.
Zsuzsa
tzsuzsa

Duda,
Nem tudom, hogy mi a neve a fürdetőnek, a gyógyszertárban keverik a doktor néni receptje alapján. A tégelyre meg csak annyi van ráírva, hogy fürdetéshez. Juci, te sem tudod mi a neve?

And,
Szépek vagytok Esztivel! Kép

Göndörzsóf,
Gergő édes egy csibész! Jobban van? Bubus is aranyos! Kép

Hari,
Tegyél egy plédet a járóka aljára. Én így fogom csinálni, nálunk is járólap van a nappaliban.

Képzeljétek, ma Dani legalább 25 percet elvolt egyedül az ágyban, nézegette a forgót és dumált a fejvédőmacikkal vigyorogva. Ezalatt mi vacsoráztunk, nyugiban. Kép Eddig legtöbbször úgy történt, hogy ahogy az első falatot benyomtam a számba, Dani jelzett, hogy éhes, álmos, kakis vagy unatkozik.

Megann,
Jobb a helyzet? Megnyugodott Léna?

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Lányok!
Bár nem vagyok a topic írogató tagja, meg korban sem illünk ide, a csokitéma kapcsán elmesélem, hogy jártam a most nyolc hónapos kislányommal: amikor eljött az ideje a gyümölcsök bevezetésének, szépen én is elkezdtem az almával stb. Szinte semmilyen gyümölcs nem ízlett neki, csak a banán! Jöhettek volna a főzelékek, krumpli elsőként (ugye só nélkül), nem kellett. Semmilyen zöldség, főzelék! A fél napom a kotyvasztással ment el, és mindent én ettem meg, ő meg jót vigyorgott rajta, hogy eszik anya. Már vért akartak tőle venni, mert annyira nem evett semmit (nem tudom min élt, mert a kedélye jó volt). Ja, a tápszer se kellett már neki. Próbálkoztam mindenféle finom bébi gyümölcslevekkel, undorodva köpte ki még a baracklevet is. Csak a vizet issza!!! És akkor volt két-három nap, hogy gyakorlatilag nem evett semmit, már a banánt se, én már kezdtem megbolondulni, amikor eszembe jutott, hogy megkóstoltatom vele a PÖRKÖLTET, amit éppen akkor főztem! Feladva az elveimet, és mint akit születése óta éheztettek, úgy evett, és azóta is csak a normál felnőtt kajákat hajlandó megenni, bánatomra semmilyen gyümölcsöt, gyümölcslevet nem hajlandó.
Mindez nem egyenlő a direkt csokit kóstoltatással, ráadásul én nem is vagyok édesszájú, figyelek az egészséges táplálkozásra, gondoltam még a terhességem alatt is, hogy a gyerekem is fog majd brokkolit, szójacsírát enni...Hááát, ennyit erről, úgy néz ki, parasztgyomra van. Csak azért írom ezt, hogy mi anyák eltervezzük, hogy pl miket fog enni. Igen ám, csak nem biztos, hogy úgy lesz.
Addig van nyugi (viszonylag), amíg csak szopnak/tápoznak a bébikKépKép

marq
Kép
Kép
marqueza

valaki írta hogy melyik rendelet foglalkozik az új oltási rendszerrel. jól emlékszem 115/2005? és az egészségügyi közlönyben? holnap megszerezné nekem apa, bele szeretnék kukkantani, mert Eszti hétfőn kapja a régi 2. hós oltást, viszont később az újat kapná a dokinéni szerint ez így okés. nem tudom a rendelet erre kitér-e.
köszi!

Gergő gyógyuljon meg mielőbb! Zsóf, mutogasd neki Zsuzsababa fényképét, biztos az is segíti a mielőbbi gyógyulástKép Tök helyes, ahogy Bubius beszélget a pillangóval!

Hari!
ne viccelj, Lili szép egészséges nagy baba, persze, hogy elég neki! és gratulálok, hogy már csak tejcsit eszik, nagyon ügyesek vagytok! ha nem lenne elég neki, úgyis megtermeli magának, most már minden rendben leszKép

Heni! én jókat hallottam egy játékboltban a lamaze termékekről, fiatal cég (kanadai talán), chiccoról koppintják áll. a játékokat. nekem a bébitükör tetszik nagyon, legalábbis a neten néztem én is, és úgy tetszett, az volt odaírva, hogy jazz zenét játszik, na erre kíváncsi vagyokKép
egyelőre Eszti jobban díjazta dés bácsit, mint halász jutka nénitKép

jaaaaaaaa, majdnem elfelejtettem, ESZTI RÁMOSOLYGOTT AZ APUKÁJÁRA!!! úgy örültem neki, persze nekem csak egy fél-kétharmad mosoly jutott, de hátha holnapKép én sem bírtam vele egész nap - Megann, biztos a frontKép, jobb híján fogjuk erre - apa hazajött, Eszti akkor ébredt és egy tünemény volt! csendben játszott és gőgicséltKép

Tzsuzsa! nagyon szép a kis CsipkerózsikaKép

ZsofyKép szerintem is jópofa az a kép. Eszti imádja a feje alá tenni a kezeit, és ebből mindenféle aranyos dolgok sülnek kiKép

and

KépKép
KépKép
and

Tzsuzsa, Benianyu! kösziKép

KépKép
KépKép
and

Marqueza!

KépKépKépPörköltKépKépKép Hát ez jóKépKép
Egyébként tök egyetértek, én is "elképzeltem" hogy az én gyerekemnek nem fog cumi lógni a szájába, na most tartunk kb 4-5 db cuminál+ujjszopásnál, gyakorlatilag mindig van "valami" a picim szájába...
Hát ennyit az elképzelésekrőlKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Harikám!

Benned egy diplomata veszett elKépKép
Remekül kezeled a konfliktushelyzeteketKép

Járókatéma:
Figyu, nálunk van padlófűtés de biztos ami biztos mi vettünk a habszivacsos összerakható szőnyeg alá polifoam-ot(asszem így írják), tehát polifóóóómot....KépKépKép., és méghozzá olyat, aminek az egyik oldala olyan fényes alufóliásKépKép
Remek hőszigatelőKép
Ha gondolod ruházzatok be egyre-kettőre(később is jó lesz, majd amikor a gyerkőc a földön játszik),KépKépKép
(szurkolok hogy a Te lányodat érdekelje a tornázó, az enyém továbbra is visít ha lerakom mellé, ezért a szép polifómos-játszószőnyeges-tornázós csak díszKép, hogy mindenki lássa hogy mi megadunk mindent a gyereknek:, viszont ő meg re se tojikKép)

Egyébként a kajcsi szerintem tök elég a babónakKépKép
Tényleg nagyon ügyes vagyKép, csak így továbbKép
Én sem adom fel ámKép ma 520 ml.-t fejtemKépKépKép

Benianyu!
Lénababa kidőlt mint egy zsák krumpliKépKép
Megfürödtünk 8 kor, aztán gondoltam hogy előbb fejek, ami ugye 20-30 perc, de aztán fejés közben látom hogy lánykám szunyálni készül, úgyhogy gyorsan megetettem, mert akkor 1-2 óra múlva tuti kelhettünk volnaKép(én meg aludni akaroKépKép)
Úgyhogy megvacsorált a drágám, betettem a kiságyba egyet kiabált és kidőltKépKép
Hála IstennekKép
Már nagyon kivoltamKép, régen volt már ilyenKép, egész elszoktam tőleKép
Remélem tényleg csak valami hülye front és nem jön vissza a bömbis időszakKép

Nálatok Danibaba hogy viseli magát???

Megann

Kép

Kép
megann

Most estére Gergő megint nagyon lázas lett, rosszul volt szegény, öklendezett, de nem volt mit hánynia...Kép Elolvastunk neki egy fél mesekönyvet, mire elaludt. De napközben is sokat emlegette Zsuzsát. Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ez a csokitéma jól eldurvult, durvulok tovább: nagyon egyetértek a hasonlat-kereséssel, nekem durvább jutott eszembe: ha valakinek az életéhez hozzátartozik a cigi, akkor ő joggal dugja oda a picijének, hogy szívj egyet fiacskám,olyan finom? Én nem értek egyet azzal, hogy a csoki hozzátartozik a Mikuláshoz, egyáltalán nem kell így lennie. Vannak ügyes családok, ahol meg tudják oldani, hogy csak gyümölcsöt, egészséges édességet, és pl. mesekönyvet hoz az öreg. Nálunk nem sikerült, sajnos a rokonok megismertették Balázzsal az édességeket, így is sikerült csoki nélkül másfél éves koráig kihúzni. Mit nem adnék azért, ha visszapörgethetném az időt, és ezen változtathatnék! Rengeteg gondot okoznak nálunk az édességek, sokkal egyszerűbb lenne nélkülük. Ehhez hozzátartozik, hogy én is édességimádó vagyok!

Nem tudom, mi volt tegnap, de több helyről hallottam, hogy nem lehetett elaltatni a gyerekeket. Gergővel éjjel fél kettőig küzdöttünk. Nappal persze ő be tudta pótolni a hiányt, nem mint én...

Dudukly Kép Mi volt a Mávban?

KóborKép Találkozunk holnap Kispesten? Mikor mentek?

ZsófKép Gyors gyógyulást Gergőnek! Nagyon jók a képek, édesek!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Göndörzsóf,
Drukkolok, hogy Gergő jobban legyen, tudjon aludni és ne legyen olyan szörnyű éjszakátok, mint tegnap. Sajnos, mi elég sokat szenvedtünk Beninél mandulagyulladással, ismerem. Kép

Megann,
Dani jó baba, nem jellemző, hogy hosszú ideig sír. Akkor vagy éhes és kap cicit, vagy álmos és elalszik a babakocsiban ringatva. Kopp-kopp-kopp.
Bár tegnap éjjel nem akart rögtön visszaaludni és elkezdett a fejvédő macikkal beszélgetni, meg nézte a forgót, hogy mikor mozdul már meg. De nem mozdult... Egy fél órát hagytam, addigra már nyűgös lett, visszatettem a cicire, utána már aludt tovább. Remélem, ma nem lesz így!

Hol lehet olyan polifoamot kapni, ami fóliás? Lehet méretre vágatni?

Benianyu és Dani 6+5

benianyu

Benianyu
Átküldtem a mailt a másik címre.
A fütdetőre annyi van írva amúgy, hogy "Fürdető 'M'. Más nincs.

TZsuzs
Ez a kislány valóban nagyon szép.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Göndörzsóf
Gergőnek jobb éjszakát, mint tegnap! Remélem reggelre kicsit jobban lesz a drága.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jajjj Lányok! Olyan negatív hangulatban folyik erről a csokiról az eszmecsere.
Én nem akartam a kedélyeket felborzolni a hozzászólásommal. Csak rosszul éreztem magamat, hogy egyedül Idorának címzitek az erős kritkát, ha szabad így fogalmaznom, miközben én tudom, hogy magam is megkóstoltattam. És nem szeretek lapítani, mint nyuszi a fűben.
Ennyi csak.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Tzsuzsa:

Na, hát... ebből a sztoriból én nem azt a következtetést vonnám le, hogy az elektromos autó a baromság, hanem az az anyuka a barom... már elnézést. Micsoda viselkedés? Ha nyilvánosan az utcán ezt csinálja, vajon mi lehet otthon?

Göndörzsóf:

Zsuzsa gyógypuszit küld a lovagjának. Kép Ma ő is nyűgi volt, este inkább apja karjaiban aludt el mint a mellemen, fene a gusztusát. :P

Lányok...

Az elkövetkezendő egy-két hétben nagyon sok munkánk lesz Daviddel, és mivel csak egy computer van és mindketten ezt használjuk, valószinűleg ritkábban tudok csak jönni... Kép De majd próbálok lépést tartani.

Csokitéma:

Azt hiszem a csokival spéci pont az a baj, hogy az egyik legkönnyebben allergizáló dolgok közé tartozik, a tehéntejjel, tojással és szójával együtt. Arról nem is beszélve, hogy tele van cukorral, amit szintén nem szeretnék a lányomnak adni. Én is hizásra hajlamos vagyok, szeretnék nála odafigyelni az étkezésre. Én semmiképpen nem szeretnék 6 hónapos kora előtt semmi más kaját csak anyatejet adni neki... Azok az enzimek amik a más étel megemésztéséhez szükségesek, csak később kezdenek kialakulni náluk. Én valószinűleg úgy fogom csinálni, hogy 6 hónapos korában fel lesz kinálva neki a szilárd táplálék, de én hagyom hogy úgy és akkor térjen át az anyatejről, mikor ő akar... és van olyan baba, mint Marqueza irta, akit hidegen hagy a pürésitett baba kaja, és rögtön a felnőttkajával kezdené. Ez se baj, ha már meg tudja enni. Szóval én inkább úgy csinálom, hogy 6 hónapos koráig szigorúan anyatej, utána kaphat mást, de csak ha kér. Nem fogom rászoktatni, megtörténik az magától.

Ufff. Szóltam. Kép Már megint. Kép

Ime egy mai kép Zsuzsáról. A cime: Zsuzsa baba és a kacsa:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci,
ugy erzem nem ertetted a lenyeget...
falina

Hát igen, Róki, az az anyuka elég nagy barom volt. Legszivesebben rászóltam volna, de azzal csak szegény gyereknek lett volna még rosszabb, ha még jobban felidegesitem az anyukáját. A játék meg azért rossz szerintem, legalábbis abból, amit láttam, mert a gyerek nagyon igyekezett volna lábbal hajtani, de nem ment, kényelmetlen volt, nem ért le a lába rendesen.

Kaptam kölcsön egy nagyon jó könyvet, indiai babamasszázst mutat be, az a cime, hogy Shambala. Ismeritek? Leboyer irta, aki a gyengés születésről is irt. Holnap kipróbálom. Csak az a baj, hogy földön ülve, a babát a lábra fektetve kell csinálni. Nem tudom, az én nyugati elkényelmesült hátammal fog-e menni.
Zsuzsa
tzsuzsa

Jajj, lányok,
Hagyjátok már ezt a csoki témát...Kép, ha aki akar ad a babának, aki meg nem akar az nem ad!!! Kész! Ezen kár vitatkozni, vagy megbántani mást.Nem hiszem, hogy attól az egy nyalástól baja lenne a babának, ha meg igen akkor tanul belőle az anyuka!

Váltsatok témát! Jönnek az ünnepek, a jó hangulat, az ajándékozás, a SZERETET!!! Ez a lényeg!

Ja, megvettem ma a légzésfigyelőt, AC100-ast, remélem beválik! És nyugodtan alhatunk.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Juci,
megegyszer hangsulyozom, hogy nem tamadni akartunk Zsofival titeket. Szerencsere ez nem jellemzo erre a forumra.
Viszont en meg mindig kivancsi lennek arra, hogy mi vitt ra teged, hogy megkostoltass csecsemovel csokoladet. Oszinten szolva ez szamomra tobb, mint extrem. Almomban nem gondolnek ilyen -mar bocsass meg-, hulyesegre.
Tudom, most mar nem szabadott volna a topik nyugalma erdekeben tovabb feszegetnem a temat, de engem komolyan erdekelne a valodi valasz!

En azzal a szandekkal kezdtem boncolgatni a dolgot, hogy mas anyuka inkabb ne vegye kovetendo peldanak ezt a kostoltatas dolgot ilyen pici babanal.
A konzekvencia levonasa ezek utan mindenkire rabizatott!

Heni,
Lamaze jatekot kaphatsz ajandekba, ha tagja vagy a Libero Golyahir Klubnak. Igaz pici, de Lamaze! ;)
Reszletek:
http://libero.kirowski.com/sub4.html
falina

Felteszem, egy kedvenc pancsis képemet! Kép
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Falina!

KösziKép

Kép
hencsi

nna,fasza...
nálunk is itt a vigasztalhatatlan sÍrás idejeKépKépKép már este 10óta próbálom elaltatni mindenhogyan, de rohadtul nem akar, csak ordít...

mi a szart csináljak, semmi nem használ...most itt van mellettem az ágyban és sÍr.Kapott már panadolt is, mert nagyon úgy tűnt, hogy a foga fáj, de továbbra sem akar aludniKép

Hencsi,
én itt Békéscsabán vettem, egy könyv az,
Képmajdnem 4000ft volt,de nagyon szereti Lilla,ezzel tanult meg megfordulni is, mert annyira el akarta érni.van egy fekete fehér ábrás fele kicsi babáknak,és a szÍnes nagyobb manóknak.
nem tudok tovább írni, mert megbuzult a netem...
zsofy

nna, talán most...idióta gép...meg békésnet...
szóval mindenféle anyagból van, oda tudod kötözni mindenféle helyre és csörög,zörög, ha a pici markolássza.
nagyon jó játék szerintem meg Lilla szerint.

aki véégre beájultKépKépszegénykém koppkoppkopp
kíváncsi leszek, meddig tart.

Leszálltam ám a babákatcsokivaletetőkrőlKép én komolyan csak az indÍtékra voltam kíváncsi, de amúgy mindenki azt ad a gyerekének amit akar...jobb, mintha pálinkás cumival altatná!
de én nem tenném, az biztos!
bár ne ismerném a csokit!
akkor nem lennék dagi, nem áhÍtoznék ennyit csoki után és nem lenne ilyen nehéz leszokni róla.
de ha a cigiről le bÍrtam anno, akkor a csokiról is le fogok tudniKép
és én is bármit megteszek, hogy a lányom ne találkozzon egészségtelen édességgel amÍg csak lehet!

érdekes a pörköltfaló manó esete, de az a baba mégiscsak már 8 hónapos, nem 3-4!

Jucc,
Szegeden egyszer régen mentem késő este haza és jött szembe velem egy alulról félmeztelen roma kisgyerek füstölgő cigivel a szájában...durva voltKép

TzsuzsaKép
édes a csipkerózsikaKép csipkeJulcsika

járóka:
nálunk legnagyobb haszna az, hogy ha vendég közeleg,akkor a szana szét heverő cuccokat gyorsan beledobálomKép
kaptunk egyet alig használtan apóséktól, Lilla egyszer volt benne...talán majd ha idősebb lesz!

Hari,
nem biztos, hogy Lili dÍjazza a járókát,szerintem még várjatok vele picit.
ilyen kicsi korukban nem nagyon tudnak benne mit kezdeni.
lehet, hogy a babytornázó se nagyon köi le még, Lilla pl. 2hónapos korában tojt rá, talán 10hetesen kezdett vele foglalkozni.
HARIKép jó hogy jöttélKép!
már ott tartottam felhívlak, de gondoltam mivel mindkét kiscsaj ordÍt, nem hallanánk semmitKép

most gyorsan húzok aludni, ki tudja, meddig durmol szegény kis üvöltő frontérzékeny pocok!

ZSofy és Lilla 16+1
zsofy

SziasztokKép

Prüntyi!Kép
Teljesen egyetértek veledKép

A másik fele meg így úgy eltervezik az emberek, hogy ilyen olyan lesz a gyerek stb. aztán lehet, hogy teljesen más lesz minden....

Én elterveztem a szopit, nem lett sokáig tejcsi, már csak kb.30ml-ket tud enni hami előtt belőlem!Kép

Elterveztem, nem lesz cumi, és nem is szereti, csak ha éppen már elaludni készül akkor aztán 2 percig becuppantja és már alszik isKép

És sorolhatnám...

Más: bevált az új tápszer és szereti isKép
És egyáltalán nem bukik, anyira örülök!!!
Remélem a babakocsit is jobban tűri így majd, mert mindig felébredt mikor bukott szegény mert a feje felfelé van mindig a hülye sok ruha kapucni stb. miatt.

Meg is gyógyult már szerencsére, remélem nem lesz beteg már egy jóóóóóóóóó ideig.

Neomicint kapott szemére és én csak 3x1 cseppet adtam neki, 2 nap alatt begyógyult.
ezenkívűl gyógyszereket nem adtam, egyedül bébi panadolból 2 fél kanállalKép
És néha szívtuk nóziját, de most már gyűlöli ő is a porszívóst!!!

2 napig anyukámnál voltam, nagyon jól éreztük magunkatKép
Többször megyek, ha idő engedi.
Most épp nagy hó van itt.

És már csak evés előtt sír max. 2 percig és nagyon néha ha nyűgös, remélem így maradKép
Az éjszakát teljesen átalussza este 9-reggel 7-ig a saját szobijában már 1 hónapjaKép.
Ja napközben 4x eszik csak de akkor 200ml-ket.
És mindezeket maga állította be így, nem kelletts emmiről leszoktatni stb.

Úgy hogy most már nagyon jó babaKép
Mi meg nagyon jól kipihenhetjük magunkatKép

Szép napot!Kép

Mea
mea

De azért ebben nagy nagy szerencsénk is van, hogy ilyen Lívi(egyelőre)KépKépKép

Mea
mea

jó reggelt mindenkinek!
Képzeljétek,szegény Kisnyúl 2napig visított,mert tele lett gázzal a kis pocija és nem tudott szabadulni tőle. maszíroztam,tornáztattam,vasaltam textilpelust,míg végül másnapra zsinórban 4szer kakilt és szét vigyorogta magát örömében(meg én isKép),nagyon keservesen visított,pláne szopi közben,szegénykém,de végre újra boldog baba,bár ez a sikítás dolog bejöhetett neki,mert azóta játék közben sikongat is,nagyon vicces!
tegnap elmentem vele a Camponába CDt venni a páromnak névnapjára és nagyon ari volt,mert végig alvást színlelt,de közben olyan :behúzok mindenkinek,aki közelít ! fejet vágott,és a kis ökle is készenlétben voltKép azért én nagyon izgultam,hogy hogy viseli és túl sűrűn ezt nem csináljuk,még olyan picike nekem egy ilyen bevásárlóközpontozáshoz!
vettem másik cdt is,azért,mert gyermek dal hiányosságaim vannak és megjelent egy olyan,ami pont ilyen dalokkal van tele,nem kellett volnaKép,a KICSI VAGYOK ÉN....Váczi Eszter énekel rajta,de nagy szemétség,hogy huszonvalahány dalból kevesebb,mint a felét kiséri énekhang,a többi csak dallam,na azzal viszont nem vagyok kisegítve,a LÁLÁLÁÁÁÁÁÁ eddig is ment!!!!!!!!!így jártamKép,Kép
Kisnyúl most rengeteget hízott,most egy hét alatt 320at zabált,így 5250et nyom,bár akkor még benne volt négy adag kaksiKépKépKép!!!!!
azon felül,hogy légtornász,és eszméletlen poziciókat igényel babusgatáskéntKép,mára már remekül elszórakoztatja magát a járókájában és magyaráz ezerrel,nagyon cuki!
Minden beteg babának jobbulást és további szép napot mindenkinek,
Nyúlné és Kisnyúl9+2
úgy tennék fel képeket,de még nagyon béna vagyok az új géppel,pláne,hogy apple iMac és teljesen más rendszer,de igyekszemKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jóreggelt! Kép

Nyúlné, mindig olyan jókat mulatok a Kisnyúl kalandjain! Kép Zsuzsa is szokta ezt a mindenre készen állunk pózt, csak én Frankenstein-baby-nek hivom, mert úgy néz ki, mint éppen aki sirjából támad fel Kép Ezt főleg a babakocsiban szokta, mert ott nincs helye hogy hátracsapja a karjait.

Kislányomnak egy tündéri szokását vettem észre pár nappel ezelőtt... Nem tudom, eddig is csinálta-e és csak most tűnt fel, de valami oltári édes. Nyafizik, hogy éhes, és ahogy meglátja a mellemet, mindkét karját felemeli és a kezeit a feje mögé teszi. Készenlétbe vágja magát! Kép "Megadom magam, most etethetsz!!!"

Szoptatós anyukák... meg egyáltalán mindenki...

Már egy pár napja olyan mensiszerű görcseim vannak, de menstruáció sehol. Először nagyon enyhék voltak, de a napok múltával egyre erősebbek lesznek. Komolyan olyan mint a jóslófájások. Olyanra amúgy se emlékszem azelőttről, hogy előre görcsölt volna a hasam, csak mindig akkor mikor megjött.

Van ilyen másnak is? Arra gondoltam, hogy lehet hogy most jönne meg amúgy, csak mivel szoptatok ezért nem vérzek. Ez lehet?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ugyanilyen tüneteim vannak nekem is! Én is olyan jóslófájásokhoz tudom hasonlítani inkább, nekem mensi-kor soha nem voltak görcseim.
Viszont nagyon rossz, és az első egy-két alkalommal nagyon meg is ijedtem, hogy mi a franc lehet ez. Most pár napja megint semmi.
Nálam ez nem folyamatos, csak időnként egy-egy napon érzem, de akkor sem egész nap, csak alkalmanként.
Nálad folyamatosan fáj?

Mea!
Örülök, hogy Lívike szép szeme meggyógyult végre, és az orrát sem kell már szívni.
És annak is, hogy bevált a tápszer, és nincs több bukás. Mi még mindig a HUMANA HA 1-et használjuk, de Gergő soha nem bukik tőle.
Nem egy bukós fajta, összesen eddig 2x bukott életében. Igaz, akkor hatalmasat.

Sajna nem jó a hétvége nekünk, párom szombaton dolgozik, vasárnap meg elindulunk a karácsonyi körútra. Hogy ne az uccsó pillanatra maradjon minden. Jövő héten meg az én szülinapomat ünnepeljük, és vendégek jönnek.
De csak összehozunk már egy talit valamikor...!!! KépKépKép

Prüntyi!
Fantasztikus a pancsis képetek, nagyon vagányak a kis hurkái a csajnak! Kép Mi is szoktunk Gergőről ilyen képeket csinálni, olyan "nagyfiú" ilyenkor, mikor így fekszik a kádban.
Gergő olyan édes fürcsi közben, mostmár rájött, hogy hatalmasakat tud csapkodni a lábával. Ahogy belerakom a vízbe, már vigyorog, és rögtön elkezd járni a lába. MEg sem áll, míg ki nem veszem a vízből. Meg tudnám zabálni.
A másik, mikor az arcát mosom, és néz a kis ázott szemeivel, meg a szempillája is tiszta víz, és pislog közben meg vigyorog. Nagyon imádom! Kép

Kép
kuha

Ja, és mit szóltok a nagy havazáshoz? NÁlunk ha nem estt 15 cm, akkor semmi.
ÉN nem szeretem, és úúúgy nem örülök neki Kép

Kép
kuha

And!

A Magyar Közlönyben van benne a rendelet, a szám stimmel: 115/2005. Ezt az internetről is le tudod tölteni, ha regisztrálsz az oldalukon. http://www.magyarkozlony.hu/mkonline/index.php

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

Kuha merre laksz, hogy ekkora hó van? Én Győrben, de itt minden száraz, remélem nem küldöd erre a havazást, mert én is utálom!!!!!

Rókica,
nekem is szokott ilyen "fájásaim" lenni, fogalmam sincs hogy mitől lehet. Együttérzek!!!!=Kép

Zsófy,

nagyon jó az a kinyithatós könyv, tök jó szines, biztos sokat fejlődik a babád tőle. Mi is szeretjük ezeket a szines dolgokat, pl. van egy tescós kiskönyvünk, anyagból van mosható, szines állatkákkal, zörög, a malac orra "csipog", a cica halászik és a halat ki lehet venni.

zsu + kevin (2 és fél hó)
spanci

Jó reggelt! Kép

Rokica! Én is szoktam görcsölgetni és mindig akkortájt, amikor egyébként meg kellene jönnie.
Szerencse, hogy a szoptatás "véd" bennünket, mert nekem egyáltalán nem hiányzik a mensi! Kép

And! Köszi az üvegfestős tippet! Utánanézek!
Eszti baba nagyon édes a képen!

Megann!A múlt havi tanácsadáson találkoztam egy anyukával, aki 8 hónapig etette lefejt tejcsivel a babáját! Õ 3 óránként fejt. Nem semmi meló lehetett!

Zsofy! Kép
Köszi!
A hámlást nekünk sem a gy.tári fürdető, hanem a bőrgyógyász által felírt testápoló oldotta meg.
Pár nap alatt rendbejött Nati bőre, azóta viszont nem merek mást használni, csak a gy.tári fürdetőt. Egyébként nekem is az eucerin cuccait ajánlották.

Falina!Kép
Ez a lisztes dolog nagyon durva! Hihetetlen, milyen felelőtlen emberek vannak!

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha!Kép

Sebaj majd máskor talizunk, lesz még tavasz és akkor majd mehetünk ide oda isKép
Te is Nyilas vagy???
Nekem is most volt tudod a szülinapomKép
Jó bevásárlást karácsonyra, mi már letudtuk 1 hete az ajándékokatKép

Hát hamarabb is áttérhettünk volna erre a tápira, megspóroltunk volna sok szenvedést de nekem mindig azt mondták ez még ok, de állandóan tele volt mindegyik pelus bukás végeredméynévelKép

Most is elaludt játék utánKép úgy hogy tudok takarítaniKépKépKép

Nálunk is 15 cm hó vanKépKépKép (Dunakanyar)

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?