A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ui: Bodza, tök jó a kép, mi is nagyon irigykedünk!

Tünd és Zita 10+5
Vendég

Rokica!

Írtam neked e-mailt, de csak most olvastam a többi hozzászólást, és látom, hogy Dudukly gyorsabb volt nálam, és lestoppolta a gyógyszert.
Úgyhogy akkor természetesen az övé, a levelemet meg vedd semmisnek légyszíves!

Üdv:
kuha

Kép
kuha

Dudukly!

Örömmel olvasom, hogy Te is ezt a gyógszert szeded! Végre valaki... Kép
Akkor segíts nekem légyszíves! Ugye azt addig kell szedni, amíg meg nem jön az eslő mensim? És utána tudok visszatérni a régi gyógyszerre?
Vagy rosszul emléxem abból, amit a dokim mondott?
Köszi a válaszodat előre is!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Jucc, Kati
Tényleg nem lehettek egyszerű helyzetben. Kép Főleg, hogy a bátyók nem járnak oviba. Benivel sem könnyű, de nekem legalább annyi előnyöm van, hogy délután 4-ig az oviban le van kötve. (ma két tornaóra van, reggel az óvódai, délután a külön torna, kicsit fáradtabb lesz és nem fog pörögöni). Én megértem a büntetést, megvonást, sőt tehetetlenségből még egy enyhe seggrepacsit is, mert idegtépő tud lenni, amit ki tudnak találni féltékenységükben, hogy az anyuka végre rájuk figyeljen.
Beni mostanában esténként el kezdett sírni az ágyában és azt mondta, hogy fél. De én rájöttem, hogy azért csinálja, mert ha a Dani sír az ágyában, akkor rögtön megyünk megnézni és Beni ezzel hívja fel magára a figyelmet. Megbeszéltem vele, tegnap már nem sírt és reggel kérdezte, hogy bátor volt-e.
Talán a sok dícséret az ami ösztönzően hat. Meg az, ha az összes időt, amikor a Dani alszik vele töltöm. Eddig imádott az szüleimnél aludni, mert szépen el van ott kényeztetve. Most nem hajlandó, mióta megszületett az öccse, mert akkor anya teljes egészében a Danié lenne. Türelem kell!
De nagyon helyesek a fiúk! És tényleg az a legfontosabb, hogy egészségesek. Kép

Barbi,
Hogy teszed be a két fiút együtt a nagykádba? Belehajolsz és fogod Leont, ugye? Noel meg már eljátszik ülve. Már én is gondoltam rá, mert Dani szereti rúgni magát a vízbe, de a kiskádban már nincs helye.

Dóri,
Gergő nagyon jó fej! Jók a képek! Állatvédőknek én sem szólok! A kutyának is jár valami finomság. Kép

Norege,
Üdv a csapatban! Ha szeretnél a táblázatba bekerülni, akkor kérek szépen koordinátákat. Kép

Rokica, And
Hajrá kistesó projekt!! Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kuha! Szerintem, ha Róki se bánja el lehet osztani a "készletet", ez rengeteg bogyó. A dokim azt mondta, hogy amig ezt szedem nem fog megjönni a mensi (rá van írva a papírjára is). És csak addig lehet ezzel védekezni, amig szoptatok. Ha már nem, akkor kevés a minipill (ezt mondjuk nem annyira értem, mert az a bizonyos hormon-spirál is ezt a hatóanyagot tartalmazza, és az 5 évig hat, függetlenül a szoptatástól).

Vissza kell térnem a melóhozKép. Pussz:D
dudukly
Isaszeg

Kuha!

Én is azt szedem. Nekem kb. 13 napja jött nagyon erős vérzés (nem tudom mensi-e vagy sem..Kép) és most van múlófélben. Lehet, hogy a gyógyszertől, nem tudom. De én szedem tovább, nem kell másra áttérni.

Dóri
Vendég

Dudukly!

Ezek szerint én vagyok a kivétel. Kép Akinek megjött.

Dóri
Vendég

Kérdeztem a múltkor a spirálról (Multiload cu375 Detect) de senki nem reagált. Két vagy több gyerekes anyukák! Senki sem tetet fel? Én már megvettem, nem is volt húzós 7700 Ft, a héten fel is fogja tenni a nődokim.

Most megyünk babanézőbe. Kép Van egy barátnőm, akivel egy napon szültünk, egy kórházban, egy dokinál, innen a barátság. Ma meglátogatjuk őket, gyalog félórára laknak. Meglátjuk mit szól egymáshoz a két majdnem kéthónapos csibész.

Benianyu

benianyu

Benianyu!

Igen, Noel eljátszik a vízben és férjem behajol Leonnal. Kép
Õ is nagyon szeret rúgkapálni, de a kis kádban ez már nem ment. Egyébként van egy kis ülőke is kád melett, ha én fürdetem, arra szoktam leülni.
Volt egy gerincműtétem és sajna valószínűleg még egy kell, emiatt emelni nem igazán tudok (max. 1 kilót lehetne.....ezt old meg két gyerekkel), így ha lehet Apa csinálja.

Nálunk is volt eleinte sírás éjszaka. Én is azt gondolom, hogy azért, mert ha Leon sírt, mentem hozzá. Így ő is sírt, hogy hozzá is menjek. De amióta Leon nem kel, azóta ő sem. Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu!

Spirálon én is gondolkodom, de még nem döntöttem. Te miért ezt választottad?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Így jár, aki későn jön, lemarad a Cerazette-ről.
Sebaj, én a dokimtól kaptam ajándékba két dobozzal Kép
Amúgy a menzesz simán megjöhet emellett is, én majdnem három évig szedtem a Continuint, és 10 hónap után megjött. És mindaddig, amíg az ember szoptat, nem lehet áttérni másra.

Spirált nem ismerem, még szeretnénk egy /vagy több?/ gyereket Kép, így a tabletta mellett döntöttünk most.

Tegnap estére kicsit jobb lett Balázzsal a helyzet, éjjel is csak egyszer balhézott. Most meg Gergővel gyűlt meg a bajom, éjjel egykor volt hajlandó elaludni, utána egy óra múlva ébredt is, és alig tudtam visszaaltatni. Végül mellettem aludt, úgy egy kicsit jobb volt. De vele kapcsolatban legalább nyugodt lehetek, mert többször aludt már nagyokat, jókat, tehát képes rá Kép
Hát igen, nem könnyű néha, amikor időre kell elkészülni, és hiába ügyes, és sokmindenben önálló Balázs, azért egyedül még nem tud jól felöltözni, kaját sem csinál magának, stb. Ráadásul amikor rájön a dili, akkor még azt sem csinálja egyedül, amit tud. Annak nagyon örülök, hogy szeptemberben letette a pelust, és egyedül jár a vécére, az nem lenne könnyű, hogy még pelusozzuk is.
Holnap menni kell reggel a Mávba UH-ra, egyelőre senki nincs, aki vigyázna Balázsra, pedig ő kijelentette, hogy nem jön velünk, mert "annyira fáradt lesz, hogy csak akkor kel föl, amikor már nem lesz kórház". Utálom ezt a helyzetet is, hogy állandóan vadásznom kell az embereket, ki ér rá, de általában senki. Párom meg reggel repül Németországba, ő is ki van zárva...

Már egy órája írom ezt az üzit, ideje befejeznem!

Ja! KUHA, AYSE Kép BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Barbi, BenianyuKép,
én Trisztán születése után tetettem fel spirált, de nagyon meggondolom, hogy mégegyszer belevágjak-e.
Igazán kényelmes, és nekem 3,5 évig volt fent, így takarékos is, viszont az első pár hónap kegyetlen volt... Nem tudom, hogy azóta korszerűsödtek-e valamennyit, de nálam olyan erős görcsökkel járt a mensi, hogy a szülés ahhoz képest lósz.rKép!!!!

Olyan volt, mint egyetlen, végtelennek tűnően hosszú fájás... de tényleg végtelen, mert a fájások között ugye volt szünet, de nálam nem. Hiába vettem be egy csomó Nospa-t vagy Meristin-t, annyira fájt a hasam, hogy apa a melóból hazaérve úgy talált rám, hogy alig voltam magamnálKép (ez holt komoly!!!). Le kellett ülnöm az előszobában, bár kiegyenesedni nem tudtam amúgy sem, és már nem tudtam visszamászni az ágyba...
Másnapra megjöttKép, és akkor valamivel könnyebb lett, fel is kerestük a dokimat, aki már az elején figyelmeztetett, hogy erősebbek lesznek a menstruációs fájdalmak, de álmomban sem hittem, hogy ennyire. Le is akarta venni, de megvártunk még egy hónapot, arra már jobban rákészültem, aztán a negyedik- ötödik hónap után már nem fájt csak annyira, mint lánykoromban...
Én még ezért vacilálok, hogy mi legyen... A dokim is mondta, hogy szoptatás után majd több lehetőséget felvázol, addig meg a gyógyót kéne szednem, amire szex hijján semmi szükségem!!!
Kati
Vendég

Dudukly Kép Ha még jössz: megírnád, mi volt a Mávban az UH-n? Mire számítsak, sokan vannak-e, mikor érdemes menni? / mindenki az elejére megy, később esetleg kevesebben vannak, vagy fordítva?/

Köszi!
Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Bodza! Tiszta sárga vagyok az irígységtől Kép Biztos nagyon jó volt nektek.

Rokica! Nem semmi... Ti már a második babát tervezgetitek? Kép
Én nem szeretnék több gyereket. Elég volt a 3 terhesség. Ezért az egy gyerekért bármit megtettem volna (ill. meg is tettünk) hogy legyen, de egy gyerek elég bőven. Szerencsére ebben egyetértünk a párommal. Szóval Olinak nem lesz kistesója, de majd sokat viszem gyerekek közé Kép
Minden több gyerekes anyuka előtt le a kalappal Kép Nem tudom hogy csináljátok...

Havtunde! Én pont ugyanezt éreztem, mikor próbálkoztunk Apával, mintha kissé összébb varrtak volna Kép Nem is jutottunk sokra...

Nemesek! Én hamarabb feltelepítem a gépet, mint amennyi idő alatt megcsináltam CorelDraw-val egy nyamvadt névjegykártyát, úgyhogy az önálló naptárkészítést inkább hagyom Kép
Átküldöd nekem is mailben, amit Te készítettél? Megkuksiznám Kép
biro-ildiko@freemail.hu

Ildi

Kép
vrucsincá

Judit!

Nagyon-nagyon köszönöm a szülinapot üdvözletet!

Ayse!

Neked is nagyon Boldog Szülinapot!

kuha

Kép
kuha

Vrucsincá,
mi azé' szerencsére jutottunk beljebb is, de hát érdekes érzés... Nagy munka lehetett a dokimnak is, mert legalább fél órán keresztül csak öltögetett rendületlenül.

Judit,
kezet rázhatunk! Igaz, nekem még csak egy babám van, de Apa szintén Németország. Õ speciel ma ment. Kép KépKépMi meg pénteken megyünk UH-ra + hallásvizsgálatra; kocsi bedöglött, segítség nuku...

Tünde
Vendég

Göndörzsóf!

Adósak vagyunk egy pár fotóval. Kép Nem felejtettem el, csak nem volt időm eddig se fényképezni, se feltölteni. Most kidőlt mind apuka mind kislánya, én meg fordítás helyett ezzel szórakozom. Kép

Íme Zsuzsa baba fésülködés előtt:

Kép

És után:

Kép

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Apa már megint archivált, csúcsfazon az én uram.
cipó

Kuha és Ayse! Boldog születésnapot kívánunk nektek!

Havtunde! Engem pontosan 35 percig varrt a dokim. Szemben volt a falióra, kb. fél percenként néztem rá, hogy mikor lesz má vége

Atyaég Róki! Mekkora haja van Zsuzsa babának Kép
Ha majd levágjátok, küldjetek nekünk belőle, felragasszuk Oli kis kopasz Gorbacsov fejére, és lesz nekünk is hajas babánk Kép Kép

Tök jó ajándékot találtam ki Apának karira, ami egyébként elég nehéz ügy, mert folyton nyávog, hogy ne vegyek neki semmit, mindene megvan (ami egyébként igaz is). Csináltatok neki egy pólót, amin Olivér képe lesz. Egy sima pólónak nem örülne, mert annyi ruhája van, hogy majd kidől a szekrénye, de ez azért mégiscsak különleges darab lesz

Ildi

Kép
vrucsincá

Bocsi, valamit írnom kellett, hogy újra beengedjen.
Kati!
Én csak egy mérlegképes tanfolyamra járok a Perfekthez. Eddig nem is volt gond, csupa bemagolós témakört vettünk, jól is sikerültek a vizsgák. De ez a számvitel, hát ez elég húzós. Igaz gyakorolni kellene, csak tudnám mikor. Mondjuk most, hogy Emmus elaludt, de ilyenkor meg úgy idehúz a szívem, állandóan böngészek.
Jucc73!
Ismerős a féltékenység, nálunk a Bodó születése után jutott bőven. De a Bori csak rám haragudott, apával bűbáj volt, viszont ahogy kihúzta a lábát a házból átváltott boszira.
Kitartás, nem tart sokáig!
Ja, és a harmadiknál már nem lesz ilyen gond.
Angi
cipó

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket Kép

Benianyu! Köszi Kép Az adataink:
Nóra 2002.02.20, Réka 2003.06.26., Gergely, szept. 19., SOTE I., 29/Szigethalom, 3750 g/58 cm.

Pár szó rólunk kezdetnek: Gergő hétfőn volt 11 hetes, csak szopik, egyelőre még éjszakánként is többször eszik. Már éppen elkezdtünk reménykedni, hogy lassan elkezdi átaludni az éjszakákat, de csak 2 napig tartott ez az állapot, azóta újra többször kel enni éjjel is. A nagyobbik lányom - Nóri -idén kezdte az óvodát, a kisebbik - Réka - itthon van velem/velünk.

Az első gyermekem születése után egy ideig én is a többetek által leírt állapotban voltam, teljesen ki voltam merülve, semmire nem volt időm stb. Aztán megszületett a 2. gyerekünk, és valahogy akkor is minden belefért az életünkbe. Most meg már így Gergő születése óta utólag fogalmam sincs arról, hogy mitől voltam annyira nagyon fáradt 1 gyerekkel Kép

Próbáltam képet feltenni a gyerekekről, de nem sikerült, majd még próbálkozom...

Zsuzsa
norege

Bodza,
szupi, hogy ilyen jol sikerult a wellness! En is sargulok. ;) Hogyan tudtatok kivitelezni az etkezeseket? Marmint a tieteket, nem a piciet. Kép
A szobaba kertetek vagy hogy? Babust gondolom nem tettetek bele etetoszekbe meg vagy igen? Lehet en is meglepem apat /vagy inkabb magamat;) / egy ilyen hetvegevel, ha az elobbi, egyelore megoldhatatlan probleman tuljutok. Kép
falina

Amíg várom, hogy Olikám felébredjen, addig teszek fel pár képet.

Durci vagyok és mingyá' sírok

Kép

Tyűűű de érdekesek ezek a cicák

Kép

Anya ne adj má' el

Kép

Kép
vrucsincá

Benianyu!
Nem tudom reagáltak-e rá...
SPIRÁL ügy nekem a 3.van fent és maximálissan meg vagyok vele elégedve! A szülésem előtt ("szüzen"-értem ezalatt, hogy még nem szültem) 2 db-ot is elfogyasztottam, mert annak idején nem szedhettem gyógyszert és a gumitól állandóan begombásodtam, így nem maradt más! Akkor Lili-silver-mini volt, most szülés után már feltettük a Lili-normal-gold-ot!

Ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan, nincs időm visszaolvasni!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Benianyu!
Nem tudom reagáltak-e rá...
SPIRÁL ügy nekem a 3.van fent és maximálissan meg vagyok vele elégedve! A szülésem előtt ("szüzen"-értem ezalatt, hogy még nem szültem) 2 db-ot is elfogyasztottam, mert annak idején nem szedhettem gyógyszert és a gumitól állandóan begombásodtam, így nem maradt más! Akkor Lili-silver-mini volt, most szülés után már feltettük a Lili-normal-gold-ot!

Ha bármi kérdésed van tedd fel nyugodtan, nincs időm visszaolvasni!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ildi!
Ki veszi el tőled a képet Olivért? Õ lenne a Tamás unokahuga, nem látni az arcát a haja miatt.

Rokica!
Minden képeteket irigykedve nézzük, Zsuzsa baba haja miatt. Hát nekünk ez nem jött össze a gyerekeknél. Mára azért elég sok hajuk van, főleg a Bodónak. Kíváncsi leszek, hogy Emma szőkés lesz-e vagy barna.

Norege!
Szép családod van, szép a nevük a gyerekeknek. Emma szept. 18-án született. Eredetileg Regina Anna névre gondoltunk, de a családban mindenki másként szólította volna, ezért én egyik pillanatról a másikra kimondtam, hogy oké vége, Emma lesz és passz. Ettől kezdve mindenki Emmának szólította már a pocakos korszakban is. Nálatok lesz még tesó?
cipó

Bodza!
Szuper lehetett ez a mini nyaralás! Kép
Tökre irigyellek érte!

Róki!

Zsuzsa haja valami embertelenül néz ki, szokás szerint! Kép
Jó bátrak vagytok, hogy be meritek vállalni a köv. babát. Noel 8 hónapos volt, amikor teherbe estem, szóval ez se kis korkülönbség.....Kép

Ildi!

Oli nagyon helyes, ahogy alszik! Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hú, köszönjük az irigykedést, de csak vicceltem. Egyébként komolyan ajánlom mindenkinek, hogy menjen el néhány napra apjukkal kikapcsolódni, mert csodákat művel a fáradt kismamával. Bár nem olcsó, az igaz, nekem is szerencse, hogy a cég fizet egészségpénztárt, aminek a számlájára elmehettünk.

Falina! Az ilyen apróság, mint étkezés, csak rengeteg leleménnyel volt kivitelezhető. Általában vittük magunkkal Sacit is, és ha türelmetlen volt, akkor vagy én, vagy az apja sétált le-föl az étteremben, míg a másik evett. Mind a többi vendég, mind a pincérek megértők voltak, sőt, mindenki megcsodálta és körbeajnározta Sacit.
Egyik vacsorára bealudt a lány, így bennhagytuk a szobában úgy, hogy bébiőrzőnek kettőnk telefonját használtuk (apa fölhívta az enyémet, föl is vettük, és az én telefonomat otthagytuk Saci mellett - ez a céges telcsi előnye Kép). De föl se ébredt, nyugiba megvacsoráztunk. Aztán az utolsó reggelinél eszébe jutott az egyik pincérlánynak, hogy tulajdonképp nekik van olyan etetőszékük, ami hátradönthető, így kb. olyan, mintha autósülésbe rakná az ember a babát. Szóval ezt is kipróbáltuk, Saci 10 percig ebben is nyugiban elvolt (tovább nem, akkor az egyes megoldás lépett életbe). De ugyanez volt az uszodában is, ha nyűgös volt, akkor az egyikünk sétált vele, míg a másik úszkált.

Vrucsincá! Nagyon szép a kisfiad!

Norege! Olyan jó, hogy ilyen nagy a család, és főleg, hogy ilyen gyors egymásutánban vállaltátok a gyerkőcöket.

Védekezés: nekem is Cerazette-t írt föl a doki, de én is úgy vagyok, mint Rokica, ha jönni akar a kistesó, hát jöjjön! Bár amilyen sűrűn mostanában együtt vagyunk, nem fenyeget ez a veszély, és nem is bánnám, ha 1 évet azért még váratna magára a kistestvér.

Na, megyek, Saci fölébredt.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok, gyors bejelentkezés, mert Lili épp elaludt, de megyek papának segítek betenni a hűtőket, amit kb. 2 hónapja vettünk és azóta kint állnak az udvaronKép

Megrendeltem Lili ajándékait, a www.akciohaz.hu oldalról, nézzétek meg, szerintem tök jó darabok vannak. Én a bébijátékokból vásároltam pár dolgot, pénteken már hozzák is.

Ja és találtam olyan helyet, ahol csinálnak naptárt, www.naptarcentrum.hu ha valakit érdekel. Mondjuk jó drága, de ha egyszer valaki olyan béna mint én, akkor fizessenKép

Na egyelőre ennyi, majd még talán benézek, ha sikerül.
Ja, és a muszáj szót tudom hogy kell írni, de az egyelőre miatt szégyellem magam, én eddig rosszul írtamKép

Kép
Kép
hari

Zsuzsababa haja eszméletlen. pedig nekünk is hajasbabánk van, de ezek a képek mindig meglepnek.
Oli is nagyon helyes.
Ja, és nem reagáltam a kis buddhára, pedig annyira tetszett a kép, vissza is kerestem megmutatni apának.
Csatlakozom a nyelvőrök táborához, bár sajnos nem találom a klaviatúrán a hosszú i-t. Én például mindig fennakadok a "bealudni" kifejezésen, de már kezdem megszokni - már csak azért is, mert ha számomra kedves emberek rosszul irnak, mondanak valamit, akkor általában nem szeretem megemliteni. Nem tudok viszont nem fennakadni egy-egy szón magamban, pedig nem akarok.
Róki, jó korán kezditek a tervezést. Én is mihamarabb szeretnék Julcsikának testvérkét, csak amiatt aggódom, hogy mennyire zavarná meg a szoptatást egy újabb terhesség. Legalább egyéves koráig szeretném szoptatni. Szóval mindent szeretnék egyszerre, de hát sietnem kell, mert januárban már 36 éves leszek és, halkan mondom, de szeretnék három gyereket.
Ime, az első legújabb fotója:
Kép
Zsuzsa
tzsuzsa

Spirál: én nem merem felrakatni, mert annyi rosszat (is) hallottam róla, iszonyat erős vérzés, görcsök. Kép Maradok a tablettánál, míg lehet.

Dóri
Vendég

Mindenki babája változatlanul GYÖNYÖRÛ! KépKép
Vendég

Csak ismételni tudom magam, hogy gyönyörűek a babák.

Mi is megkaptuk a régi oltást. Majd a 3.-nál fogunk áttérni az újra. Barnus sírt, de nem sokáig és egyenlőre se láz, se sírás. Viszont ma többet eszik - ennek én csak örülök. Kép Ja és 5150 gr.

Tegnap meg voltunk hasi meg koponya uh-on. Ott is minden rendben volt. Csak én nem voltam rendben Kép A zuhogó esőben, egyedül a két gyerekkel, parkolóhely vadászat után elmászni az első parkolóórához és vissza, persze az összes gyerekkel együtt, utána megkerülni az épületet, mert a parkoló még véletlenül sem azon az oldalon van ahova megyünk aztán fenn a dokinál még istenes volt ahelyzet. Végül hazafelé mindkettő elaludt a kocsiban így 2 órát autókáztunk, mert nem bírtam őket felcipelni a 3. emeletre. Szupi kis nap volt! Kép Ja és előtte való nap ugyanezt eljátszottuk a nőgyógyihoz menet, csak ott legalább hazafelé nem aludtak el.

Judit, Mi kb fél 11-re értünk oda az uh-ra és akkor épp, hogy levetkőztünk már mehettünk is be. És az utánunk jövő ugyanúgy ment rögtön.

Na jó nem panaszkodom, mert a Barnus 3 hetes kora óta ugyanúgy jövünk-megyünk mint régen, csak így hármasban (mert segítség az nálunk is általában nulla) kicsit minden hosszabb időbe telik.

Ayse, Akkor pár nap erejéig szomszédok voltunk, mi ugyanis a 303-as szobában húztuk meg magunkat.

Kati, Judit, tudom miről beszéltek. Ez a dackorszak nálunk is előjött. Elképesztő dolgokat művel a Marci. Igazából nem rossz csak nagyon eleven. Egy percre nem tud megülni a s..ggén. És bár okt-ben volt 2 éves a délutáni alvásokat nyár óta bojkottálja. Estére hulla vagyok és sokszor nálam is betelik a pohár. Még nem sóztam soha rá Kép, de sajna kiabálni szoktam vele Kép. Azután úgy szégyellem magam és legszívesebben visszapörgetném az időt.

Bodza, Ez a Parádfürdő nagyon jól hangzik. Szerinted nagyobb gyerekeknek való? Szeretnénk majd mi is elmenni valahová pár napra. Tavaly voltunk Alsópáhokon. Az kifejezetten gyerekbarát hotel, de elég húzós az ára.

Kenguru, kendő: Én nagyon szeretem (nekünk kendő van). Sokkal mobilisabb vele az ember mint ezekkel a robosztus kocsikkal. Meg volt egy időszaka a Marcinak amikor még muszáj volt a babakocsit vízszintesbe rakni, úgy viszont nem látott ki és végig sírta a sétát. Megvettük a kendőt és órákat sétáltunk.

Alvás: mi mindannyian egy szobában alszunk. A Marcinak van ágya, a Barnus viszont velünk alszik. Úgy tervezzük, hogy 1 éves koráig, mint a Marci. Vel nekünk ez nagyon bevált, reméljük, hogy most is így lesz. Az első napokban felébredt a Marci a sírásra, de most már nem. Mostanában meg már csak egyszer 4-5 körül ébred a Barnus és már amikor nyüszög fölveszem és nincs nagy ordítás.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Dori_bp,
én pont az ellenkezőjét tapasztaltam...nem tartott 5 napnál tovább a vérzés, és a spirál mellett soha nem volt menstruációs görcsöm, sokszor csak a vérzésből tudtam, hogy megjött, csak PMS volt előtte és az sem mindíg.
Pedig annak idején amikor először megjött ill. a spirál előtti időszakban eléggé hasfájós voltam.

De ez is embertípus kérdése, hogy ki hogy reagál rá! Én bizti nem mérgezném magam gyógyszerrel! Pláne, hogy arról meg azt hallottam nem egy embertől, hogy megváltozik a tejci minősége, és sokszor emiatt hagyták abba aszopit a babák.

Nem rábeszélni akarok senkit, csak nem szeretném ha csak a rossz tapasztalatot hallanátok. 3.spirál mellett úgy érzem van elég tapasztalatom, ebből a szempontból.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Duda,
nagyon aranyos volt toled a koszontes! Majdnem lemaradtam rola, mert ma nincs idom olvasgatni.
Natasanak is boldog 4. hofordulot kivanok! Kép
Tudom, hogy a gyerekek mind maskepp fejlodnek, de leirnad, hogy o gyugyog-e, nyul-e targyakert es tamasztja-e mar magat karral hason? Enyem gyerek fentieket hirbol sem ismeri. A gugyoges hianya zavar leginkabb, azt mar joideje kene, o csak maganhangzokat nyujt el hosszan es ennyi. Jah, nem is sikongat meg.
A hasonlo babak anyukainak valaszat is varom term. Kép
falina

Duda,
es meg mindig rengeteget akszik a lanyom. Azt olvastam, ilyenkor mar elenkebbek a babak.
falina

Duda,
es meg mindig rengeteget alszik a lanyom. Azt olvastam, ilyenkor mar elenkebbek a babak.
falina

Prüntyi,

én a gyógyszerrel vagyok úgy, hogy pozitívan hat a mensis problémákra, viszont anyukámnál csak a kínlódás volt a spirállal..
Nem tudom kinek hogyan szopik a babája, de az én két gyerekem nagyon jó evő és egészséges a gyógyszer ellenére. Tejci minősége ha nálam változna, gondolom látnám a jeleit a babámon, de semmi, uyanolyan szuperul fejlődik és eszik. KépKépKép
Ja, és Gergőt kb. 9-10 hónapig szoptattam (tovább én nem akartam) és fokozatosan szépen átállt a normál kajára. Kép Annak se dőlj be szerintem, amikor a gyógyszert szídják sokan rendületlenül. Ahány ember annyi féle reakció. Kép

Dóri
Vendég

Barbapapa: köszi a bíztatást, én türelmes vagyok egyelőreKép

a muszáj és az egyelőre engem is rohadtul idegesített, de azért annyira nem, hogy szóljak érteKép a bealudnit használom, anyukám is mindig rámszól, de ez úgy rámragadt, én azt gondoltam, hogy szlengként lehet használni. magyar tanárok javítsatok kiKép

Tzsuzsa!
Julcsi is mindig olyan kedvesen néz a képeken, és nagyon aranyos ez a báránykás cucc!! én nagyon örülök, hohy még Te is tervezed a nagy családot, mert legalább én sem érzem magam annyira öregnekKép mi eddig leginkább 2 gyerkőcben gondolkodtunk, de én annyira élvezem ezt az egészet, minden nyavalygásom ellenére, hogy úgy vágyom, hogy megint átéljem, és már az is hiányzik, amikor Eszti igazán pici voltKép pedig most is nagyon kicsiKép tudom, hogy nem ezért kell az embernek nagycsaládot alapítani, és tul.képp el sem tudom képzelni milyen ennyi gyereket rendben tartani, de az tuti, hogy szenzációs érzés lehet, hogy egyre többen rohangálnak az ember körül.
azért még nekem is korán lenne a következő, sztem csaszi után jobb is többet várni, egyelőre mondjuk nem fenyeget a veszély, hogy terhes legyek, hmm... nekem is Cerazettet ajánlott a doki, de én úgy féltem, hogy pont nekem lesz tőle kevesebb tejem, h azért sem akarom még.

Bodza!
én is csatlakozom az irigykedők táborába! a férjnek is van eg.bizt. pénztártagsága, nem is lenne rossz elruccanni, de én el sem tudom képzelni a babával... pelenkázás, fürdés, evés, még itthon is olyan körülményes. arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy vizilovakat beengednek-e az uszibaKép Te nagyon klasszul nézel kiKép

Rokica!
állandóan Zsuzsa hajával foglalkozunk, már biztos unod, de hát, ha ilyen képeket raksz fel!Kép nagyon aranyos!! hihetetlen sérója van, nemhogy Eszti, de még az apukája is megirigyelnéKép ezt ne mondjátok el neki, mert erre kényesKép

Vrucsincá!
Olivér durcás képe csúcs!! nagyon aranyosan biggyeszt!! komolyan meg kell enniKép

Jucc, hajrá, kitartás!

Kuha, Ayse! BOLDOG SZÜLINAPOT MINDKETTÕTÖKNEK!!
úgy látszik nem csak a babáink "öregednek"Kép

még vmi következő terhességgel kapcsolatban: én már beleolvastam múltkor a 2006 nyári babások topikjába, annyira izgiKép és egy barátnőm is most lett terhes, annyira élvezemKép jó visszagondolni az elejére..

szép estét mindenkinek

and+Eszter 9+1

KépKép
KépKép
and

Brigi, köszi, akkor nem fogok kapkodni. Nektek is 9-11-ig lehetett menni?

J.

jucc73
Érd

Ayse, KuhaKép!
Boldog szülinapot nektek!!!
Kati
Vendég

Kuha!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Lányok!
Köszönöm a jókívánságokat! Olyan jól esett!

Ma voltunk a MÁV-os szűrésen. Mi is 11 előtt mentünk és nem kellett sokat várni. Megvizsgálták, lemázsálták, UH vizsgálatot végeztek. Minden OK. Ha még lenne szájvérzése, vissza kell menni vérvételre és véralvadás-vizsgálatot csinálnak :-((((. Andris azUH-t nagyon zokon vette, de utána egy kis szopi azért megvígasztalta. Olyan jó volt nosztalgiázni egy kicsit, hogy itt születtek a gyerekeim. Egy csomó ismerőssel, szobatárssal találkoztam, akikkel egy napon szültünk ÍGY PENNÁVAL IS !!! Mindenkit puszil! Valószínüleg január végén tudnak beköltözni. Tamara gyönyörű, kékszemű baba. Szépen tartja a fejét és rám mososolygott!!!

Ildi!
Lili hátraesett az oviban a székkel, mert hintázott. Hááát, ő sem tud megülni a popóján.

Tesó-téma: Én nem tudom elképzelni, hogy ne ugráljon mégegyszer valaki a pocakomban és ne legyen többé ilyen édes kicsi babám. A férjem viszont nagyon meg van elégedve a két gyerekkel, igaz, nem zárkózik el teljesen a harmadiktól. Õ 42 éves, szóval olyan nagyon sokáig már nem halogathatjuk, ha lesz, mert fel is kell nevelni őket. Sajnos mi 10 év alatt hoztuk össze a 2 gyerkőcöt, igaz természetes úton. Szóval nem tudom, hogy akajuk-e, sikerülne-e, de még nem tudom azt mondani, hogy többé nem szeretnék szülni. (Én is beleolvastam a 2006-os nyári babás topikba.)

Benianyu!
Beni nagyon okos!
Mi az oviba menet találkoztunk a Mikulással, aki egy lovasszekéren ült. Lili meg volt rökönyödve: "Hát nem rénszarvasai vannak?"
A TGYÁS-t megkaptuk, remélem igaz ez a 10-i dátum a továbbiakban is.

Babák gyönyörűek.

AyseKép

ayse

Dóri!

Nagyon jót derültem azon, hogy sikerült találkoznotok az igazi Mikulással!

Ayse

ayse

Ayse, Kuha! Kép
Boldog szülinapot nektek!!!

Köszi mindenkinek a spirálos hozzászólásokat. Remélem, nekem is beválik és nem lesznek görcseim tőle.

folyt. köv. (ha lesz időm visszaolvasni rendesen)
Benianyu

benianyu

hello,

BABYK GYÖNYÖRÛEK!!!!!

nem tudok ennyi sok-sokat visszaolvasniKép

néhány írást átfutottam.

húúúú
Rókica!
Te aztán nagyon bátor vagy!
én tuti legkorábban 11-12év múlva tervezem az esetleges 2.babátKép

Bodza,
húúúú, sárgulok!
de tuti hely, tök állat!meg is mutatom apánakKép!
hátha kedvet kap!

Hari,
én is végül rendeltem Lillának, én innen,
www.bababirodalom.hu

Lányok,
teáztatja valaki éjjel a babát???
most jön az, hogy mikor Lilla baromira hisztizik,fáradtan és csak azért szopizik, éhességet színlelve, mert nem akar az ágyában lenni, teáztatni próbálom.
Ma először.
Tegnap sima Humana vizet adtam neki, de mivel anno minden cumisüveget LÍvikénekl adtunk, csak avent 3m+ varázsitató volt itthon.
Hajlott rá, hogy igyon belőle, csak szegényke nem tudott.
MA vettem neki egy új cumisüveget meg 2 különböző cumit hozzá, illetve 3-at. valamelyikkel csak tud inni!?

Duduklym,
Te szoktad régebben Pálma manót így itatgatni ugye? éjjel ő nem kel már fel ha egyszer elalszik?
mert az a másik gondom, hogy ha éjjel felkel akkor cicit adjak neki, vagy teát???
valaki azt mondta, éjjel adjak neki csak teát, akkor inkább átalussza az éjszakát...ez igaz, vagy baromság???
S.O.S.!

Zsó és 17hetes Lilla

aki szoba plafonjára megnyugtató képeket vetÍtős lámpát keresett,én találtam!érdekel valakit?
Lillának ezt vesz após karira.
zsofy

Zsofy!

Előre mondom EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM és a saját tapasztalatom szerint állítom ezeket! Kép Biztos itt sokan "szadistának" titulálnak Kép vagy nem értenek egyet, de szerintem éjszaka nem kell, hogy szopjon egy ekkora baba, ha egészséges.

Nálunk Gergőnél a teáztatás vált be. Ha felsírt éjjel, akkor nem szopizott, hanem teát kapott, persze 1-2 szívás után rájött, hogy ezért bizony nem érdemes felkelni az éjszaka közepén, és második nap már tényleg fel sem kelt. Lehet, hogy elsőre követelné, hogy tejcsit kapjon, de aztán rájön, hogy csak tea van. Gergőnél ez bevált, és barátnőméknél is. Kép Úgyhogy szerintem nyugodtan próbáljátok meg a teát!

Viki nem ébred fel éjjel egyáltalán, tehát nem kellett (eddig) bevetnem. Kép

Persze olyan baba is van a családban, aki 1 évesen még szopik éjszaka.. persze csak azért kap, mert szegény nagyon szenved a fogfájástól, és ezzel nyugtatja meg az anyja. Kép Hát, én ezzel spec nem értek egyet, de mindenki úgy csinálja, ahogy jónak tartja. Az apuka meg munka közben elbóbiskol, mert babácska reggelig 4-5x ébred fel.

Dóri & Viki 7+5
Vendég

Nagyon édesek a babák! Kép Kép

Barbi,
Kérdezted, hogy miért választottam spirált. Én szinte soha nem szedtem gyógyszert, csak egy nagyon rövid ideig, talán másfél évig, kb. 10 évvel ezelőtt. Apával vigyáztunk módon védekeztünk, aztán volt, hogy sehogy, így lett két kisfiúnk. Kép De most már nem szeretnék több babát. A nőgyógyász ajánlotta és én elfogadom. 5 évig nem lesz gondom, remélhetőleg.

Norege,
Jó a nicked. Én rájöttem ám Kép, hogy a gyerekek nevének első két betűjéből alkottad. Kép
Mindjárt felrakom a táblát, amiben már ti is szerepeltek. Neked sem lehet egyszerű dolgod a három kicsivel.

Brigi,
Mintha rólunk írtál volna, mikor a két gyerekkel megyünk valahova szakadó esőben, parkolóhelyet keresve stb. Csak Beni már nagyobb (4 múlt) mint a te nagyobbik babád, így kicsit önállóbb.
A koponya UH-ra is hármasban mentünk, épp kicsit köhögött és nem volt oviban. Pont kész lettünk a vizsgálattal, Dani csak pelusban, az összes cucca a kezemben + hordozó + Beni kabátja és a sajátom, ömlik rólam a víz, erre Beni megszólal: "anya, pisilni kell". Tipikus, nem? De már elég jól tartja. Gyorsan felöltöztettem Danit és megkerestük a wc-t.

Ayse,
Mi is megkaptuk a TGYÁS-t, tegnap. Rögtön rád gondoltam, eszembe jutott, hogy kérdezted. Kép

Benianyu és Dani 7+4

benianyu

Sziasztok!

Oli nevében köszönöm a bókokat Kép

Hari! Ha csináltatni akarsz naptárat, itt valamennyivel olcsóbb:
http://naptar.uw.hu/

Angi! A képen a sógornőm húgával, azaz a sógorom sógornőjével (nézőpont kérdése Kép ) vagyunk.
A 3 gyerkőc mellett még tanulni is van energiád? Minden elismerésem a Tiéd... Kép

Zsofy! Te nem tartasz attól, hogy a cumisüveg bezavar a szopiban?

Ildi

Kép
vrucsincá

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 19 hét + 0 nap
Helga Első baba Született 2005.08.01 Botond 30 év / Bp. 3500 gr, 55 cm 18 hét + 2 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 17 hét + 4 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 17 hét + 3 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 17 hét + 0 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 16 hét + 1 nap
Malvinka Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 15 hét + 5 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 15 hét + 2 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 15 hét + 1 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Budaörs 3100 gr, 53 cm 15 hét + 1 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 14 hét + 2 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 14 hét + 2 nap
Csillahbabe Első baba Született 2005.09.01 Bulcsú Soproni Erzsébet Kórház 26 év / Sarród 3600 gr, 53 cm 13 hét + 6 nap
Csikken Első baba Született 2005.09.01 Roland HIETE Dunaharaszti 3055 gr, 55 cm 13 hét + 6 nap
Barbapapa Noel 2004.04.17 Született 2005.09.01 Leon Péterffy 29/ Bp. XI. 4070 gr, 54 cm 13 hét + 6 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 13 hét + 4 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 13 hét + 3 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 13 hét + 1 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 13 hét + 1 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 13 hét + 1 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 13 hét + 0 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 12 hét + 6 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 12 hét + 6 nap
Juci6 Első baba Született 2005.09.09 Márton Schöpf-Mérei 26 év 4200 gr, 60 cm 12 hét + 5 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 12 hét + 5 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 12 hét + 5 nap
Picur 4 Noémi 1992.09.11, Emma 1996.10.22 és Eliza 1998.07.02 Született 2005.09.12 Péter Szegedi Női Klinika 37 év 3800 gr, 51 cm 12 hét + 2 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 12 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 12 hét + 1 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 12 hét + 1 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 12 hét + 0 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 11 hét + 5 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 11 hét + 5 nap
Cipó Bori 10 éves és Bodó 7 éves Született 2005.09.18 Emma Baja Baja 3180 gr, 53 cm 11 hét + 3 nap
Norege Nóra 2002.02.20. és Réka 2003.06.26 Született 2005.09.19 Gergely Sote I. 29/Szigethalom 3750 gr, 58 cm 11 hét + 2 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 10 hét + 6 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 10 hét + 5 nap
Havtunde Első baba Született 2005.09.23 Zita Győr 31 év / Győr 3740 gr, 52 cm 10 hét + 5 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 10 hét + 5 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 3360 gr, 50 cm 10 hét + 0 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 9 hét + 6 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31év / Újpest 4350 gr, 54 cm 9 hét + 3 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 9 hét + 3 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 9 hét + 1 nap
And Első baba Született 2005.10.04 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 2400 gr, 49 cm 9 hét + 1 nap
B_brigi Marcell 2003.10.24 Született 2005.10.04 Barnabás MÁV 34 év / Dunakeszi 2850 gr, 52 cm 9 hét + 1 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 8 hét + 5 nap
Jatka Első baba Született 2005.10.07 Dóra Judit Péterffy 28 év 4050 gr, 53 cm 8 hét + 5 nap
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 8 hét + 0 nap
Ppanna Első baba Született 2005.10.12 David Algír 25év / Algír és Bp 3300 gr, 50 cm 8 hét + 0 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 Született 2005.10.13 Dominik Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 4250 gr, 52 cm 7 hét + 6 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 Született 2005.10.14 Viktória Dorottya Uzsoki 28 év / Újpest 3550 gr, 56 cm 7 hét + 6 nap
Hari Első baba Született 2005.10.14 Lili Dóra Szt. István 30 év / Bp. XIX 4200 gr, 58 cm 7 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 Született 2005.10.15 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 3050 gr, 52 cm 7 hét + 4 nap
Uxi Első baba Született 2005.10.28 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 3100 gr, 53 cm 5 hét + 5 nap
Heni Első baba Született 2005.10.30 Ajsa Csenge Schöpf-Mérei 29 év / Erdőkertes 2720 gr, 53 cm 5 hét + 3 nap
Annamami Első baba Született 2005.11.09 Márton Áron Budai Honvédkórház 30 év / Bp. II. 3230 gr, 56 cm 4 hét + 0 nap
Proone Első baba Született 2005.11.27 Klára Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 3370 gr, 52 cm 1 hét + 3 nap
</pre>

benianyu

Milyen hosszú már a tábli Kép

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?