A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

KépKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Megkaptuk az új 4hós oltást. Nati nagyon sírt!KépKép
Én csak kicsit.Kép
Most alszik, remélem, nem lázasodik be.

Zsofy!Kép
Az előbb beleolvastam a nyári topicba és láttam, hogy ajánlották az "Aludj jól gyermekem" c. könyv altatási módszerét.
Nem akarok beleszólni, de szerintem Lilla még kicsi ehhez, úgy tudom, ezt csak 5-6 hós kor után ajánlják. A nővérem a két gyermekénél alkalmazta ezt a módszert, de akkor ők már nagyobban voltak és nem csak szopiztak. Tehát nagy valószínűség szerint nem azért ébredtek fel, mert éhesek voltak.
Bocs, hogy belekontárkodtam a dologba!Kép
Zárójelben jegyzem meg, hogy az én lányom is még van, hogy 2-3x felkel, úgy hogy veled érzek!Kép

Andi&Nati 4hó

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
Végre visszakaptuk a gépünket, így gyors küldtem Nektek egy-két fotót! Kép Ezek mai, ill. tegnapiak. A bébitornázót a Mikulás hozta Petinek és egyelőre marhára szereti, tök jól elvan vele egyedül is 30-40 percet! Kép

Én egy kicsit beteg vagyok, fáj a torkom, meg be van dugulva az orrom, de háta az égnek lázas nem vagyok! Kép A szopi miatt nem is kéne belázasodnom!

Még nem tudtam visszaolvasni, de talán este sikerülni fog! Ne haragudjatok rám, hogy ilyen ritkán jövök csak, de a párom tegnap is este 10-ig dolgozott, nem érek rá!!!Kép Bocs!

Remélem mindenki jól van, ja és a fotókat néztem, tündériek!Kép

Viki+Petike (11+6)

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Angelani!

Szerintem ne idegeskedj, az a legrosszabb! Én is elkezdtem újra inni a lactoherbet. Igazából a lelkem megnyugtatásáért teszem, mert semmi különbséget nem vélek felfedezni. De állítólag a zabpehely is jó a tejserkentésre. Szóval én egy pár napig csináltam egy egész kancsó laktoherbet. 3 filter laktoherb + 1 filter valami más (az íze kedvéért - mondjuk gyerektea, vagy csipkebogyó vagy bodza), raktam bele mézet, citromot, de volt olyan hogy forraltbor fűszerkeveréket. Szóval valamivel feljavítottam. Amúgy én megiszom simán is, édesítés nélkül, víz gyanánt. Zabpehelyre meg ráöntök tejet, be a mikróba míg fel nem forrósodik, akkor hagyom puhulni egy kicsit, egy kis cukrot rá, és nagyon finom. Vagy gyümölcsös müzlit a zabpehelyre, és akkor nem is kell cukrozni. Meg figyeltem hogy elég vizet igyak. Meg elkezdtem sört inni estefelé. No ezt nem feltétlenül a tejserkentés miatt, de mindenesetre jó kifogás. Kép

Zsuzsa nevében köszönjük a drukkokat... ma reggel egy hatalmasat aludt, úgy visszaaludt a reggeli szopi után, hogy csak déltájban sikerült levenni róla a hálózsákját. Délelőtt akartam vele menni vásárolni, hát az is fél egyre sikeredett. De most már nem "hortyog" az orra, mint ahogy nemistudomki írta. De tényleg olyan hangja volt.

Betegség:

Én nem tudom, ez betegségnek minősíthető-e ami most van/volt neki. Mindenesetre elkezdtem újra szedni az Elevitet, egyrészt mert olyan sok vért vesztettem, másrészt hogy neki is pótoljam a C vitamint. Inkább eszem én több vitamint és akkor megkapja ő az anyatejen keresztül. Én is volt hogy úgy éreztem, melegebb mint szokott lenni, de annyira nem, hogy lázat is mérjek neki. Egyrészt mert nem tudom általában mennyi szokott lenni a hőmérséklete (és nem mindenkinek ugyanannyi a "normál" testhőmérséklete... le kéne mérnem pár napig, hogy legyen valami fogalmam). A másik meg hogy ha érintésre nem vélem lázasnak, és a közérzete jó, más tünete nincs, akkor inkább hagyom hogy a hőemelkedés legyőzze a bacikat amik esetlegesen megtámadták a szervezetét, hiszen így erősödik az immunrendszere. A láz az egy hasznos dolog! Meg az is, hogy ha edződik az immunrendszere. Fontosak ezek a gyerekkori betegségek, ilyenkor izmosodik az immunrendszer, ha most hagyjuk átesni ezeken az apróbb betegségeken, akkor később strapabíróbb lesz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cipó!Kép

Igen Lívi 4x eszik, de ő maga állt be erre már 1 hónapja legalábbKép
Egyszerűen kihagyta elsőzör az éjszakai evést és utána már a hajnalit is átaludtaKép
És hát így is 7058 gramm, ma mérték és 67 cm!!!!Kép
Szerintem nem kell erőltetni, hogy ennyit egyen, majd beáll nálatok is, esetleg picit növelheted az adagokat hátha úgy tovább bírjaKép
Nálunk így alakul az etetés: reggel7-8 körül, délben, 4-kor és lefekvés előtt este 8-korKép

Ja és nekem a dokinő azt javasolta még ne kezdjem meg a hozzátáplálást csak 2 hét múlva legkorábban, úgy hogy nem kezdem még meg.

Mea
mea

Mea!
Nem akarom erőltetni, hogy többet egyen, pusztán kíváncsi voltam.
Igen szép méretei vannak Lívinek, biztosan ti is magasak vagytok a pároddal.
cipó

Megann!

Ugyanaz a diagnózisunk. Kép Nekünk nem mondtak tornát, sem méretet, és azt sem hogy mikor hordjuk (így állandónak ítélem), csak felírták a bolt nevét, ahol megvehetem a cuccot. Ott az eladó kérdezte hány kiló a baba, akkor volt 5 körül, íhy a nagyobban adta, de ezen se méret, se semmi. Azt mondta a csaj, hogy rugira húzzam rá.

Hát megann, feltátlenül jelentkezz mi volt a csípőn. Holnap melyik dokihoz mész?

Megyek visszaolvasok, de előbb vacsi a családnak, Viki most elvan a kiságyában szerencsére , Gergő szórakoztatja. Kép

Dóri & Viki (7+6)
Vendég

Kép
Tesók Kép Na, megyek vacsizni, mert megszólnak, hogy a gép előtt ülök megint! KépKép
Dóri
Vendég

Cipó!Kép

Én pöttöm vagyok, csak 162 cmKépKépKép
Párom magas, majdnem 190cmKépKépKép

De én születtem ilyen nagy bébinek ez a poénKépKépKép
56cm-rel és 4000grammalKép

Mea
mea

Dóri!Kép

De helyesek a gyerkőcökKép
Milyen két gyerekkel, nehéz???
Mennyi idős a nygaobbik?
Ti enyi korkülönbséget terveztetek egyébként?

Nem tudom hány év lenne "ideális" de olyan úgy sincsen.

Talán nagyot fogunk hagyni(4-5év)

Mea
mea

Mea!

Köszi! Kép Tényleg helyesek. Kép Gergő most elsős, 7 éves volt júliusban.
Szerintem sokkal nehezebb 2 pelenkással, vagy mondjuk egy kisebb gyerekkel. A nagyfiú már szinte mindent megért, és segít. Persze a maga módján. Kép "Miért pont az esti mese alatt sír Viki??!!" KépKépKépKép Olyankor vagy férjem vagy én kézbevesszük a babát és lehetőleg a másik szobába vonulunk vele, hogy legalább a meséjét hadd nézze meg. KépKép

Ha elmesélném hogyan volt, akkor kitagadnátok innen a topikból. KépKépKép

Dóri
Vendég

Duda,
kösziKép
én is ilyen kis korban még durvának tartanám ezt a módszart, marad a várakozás, és ha 2hónap múlva sem lesz változás, akkor már Lilla fél éves lesz, akkor próbálkozom ezzel a sírnihagyós módszerrel.Kép
addig reménykedek a csodábanKép

üdv :Zsó és Lilla 17hetes 1 napos
zsofy

Sziasztok!

Rokica!
Köszi a választ.
Az a gáz, hogy két ciciből tudtam (Kajálás nélkül!!!) 50ml-t kifejniKép
Olyan puha a cicim.
Próbálok sokat inni, enni rendesen.

Erhard most vagy fél órán át üvöltött.
Nem sírt, hanem szó szerint ordított, mintha görcsölne vagy fájna a hasa.
Épp elaludt. Bízom benne, hogy alszik 2-3 órát.
Na mocorogKép
Megyek megnézem.

Viki, Dóri!
Édesek a gyerkőcökKép

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

javítás: ennyi, nagyobbik

Jó éjt mindenkinek!!!Kép

Előbb sírt nagyon Lívi 1 órán át a szuri miattKép
Remélem éjszaka aludni fog.

Mea
mea

Angelani!

Ne aggódj, az a mennyiség amit te le tudsz fejni köszönő viszonyban sincs azzal, amit Erhard ki tud szívni. Minimum kétszer annyit ki tud szívni.

Most a pihent agyúak kérdése következik...

Ha az ember melle begyullad, és erre a legjobb orvosság ha a baba teljesen kiszívja, de ezt valami oknál fogva nem akarja/tudja megtenni, akkor miért ne lehetne megkérni valaki mást (pl apukát, mivel neki már van némi tapasztalata ilyen téren, gondolná az ember) hogy a gyógyulás elősegítése érdekében szipkázza ki ő? Jó, hogy nem pont szexi, de hát ha egyszer ez a legjobb gyógymód, miért ne tenné meg?

Csak nekem vannak ilyen pihent agyú ötleteim?

Újpestiek vagy akörüliek!

Ki viszi a babát úszni, és hova?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Davallia
Zitának is van ilyen ütögetős játéka, imádja, már vagy 3 hete püföli rendesen. Először éppenhogy fölérte, most már épp hogy elfér alatta. Előre félek, mi lesz, ha kinövi. Kép

Fejlődés
Zita néz mindent, fordul a hang irányába, nyúl a dolgokért, de még nem tudja megfogni a tárgyakat. Kivétel azt az ütögetős vackot, ami a feje fölött van. Hason utál lenni, addig elvan, amíg bírja szuflával tartani a fejét. Aztán jön az ordítás.

Cipó
mi szombaton voltunk fület kilövetni. A 3. emeleten csinálták, Apa a fsz-en vigyázott a babakocsira, de még Õ is hallotta, amikor megesett a dolog. Kép Azóta szerencsére nincs semmi gáz, nem fáj neki, és nem is gyulladt be.

Írtátok páran, hogy megcsappant a tejtermelésetek. Nekem a Laktoherb nem jött be, viszont a Fitolac-tól érezhetően több lett a tejem. Ja, és én egy kis almalével javítom fel, így egészen iható. Aki már tápszerezik is, mint én, annak megjegyzem, hogy csodát ez sem csinál. Kép

Lányok, nektek hány cm-es a babátok? A védőnő azzal stresszel, hogy Zita óriásbébi, mert 11 hetesen 61cm. 52-vel született.
KépKép

Tünde&Zita 10+6
Vendég

TündeKép,
én úgy tudom, átlag 2 cm-t nőnek a babák havonta... de ez csak átlag!!!!
Az én fiam is 10 cm nőtt 3 hónap alatt... Ennek inkább örülökKép, minthogy aggódjak rajta.

Kornél egyébként nagyon beszédes, viszont nem nyúl semmiért eddig, és még mindig nem fordult megKép. Azonban ha valami nagyon megtetszik neki, azt bűvöli, dumál hozzá és egész testével "megindulna" felé. Az öklét nagyon nézi, és PUSZIT dobKépKépKép!!!!
Ez a puszi abból áll, hogy a nyelvét picit kidugja, és a felső ajkával együtt cuppantja vissza... haláliKép! Teljesen olyan hangja van, mint egy nagy cuppanos puszának, és nagyon tetszik neki. Egyszer elkezdi, és vigyorogva 20-30 puszit dob! IMÁDOMKép, ilyet egyébként Trisztán is csinált!
Vendég

Én olyan szarul vagyok, csajok, hogy az már nem is igazKépKépKép!
Nem tudom, hol fáztam meg, de az orrom beton, és a fejem annyira fáj...
Sajna, pont elfogyott a NeoCitran, de holnap az lesz az első dolgom, mert nagyon nem bírom, ha így lever a lábamról valami....
Szájmaszkkal szoptatok, de így is félek, nehogy Kornél elkapja, bár Rokicának teljesen igaza van... egy kis betegség inkább csak erősíti most még!
Kár, hogy 5 évvel ezelőtt még nem voltam ennyire benne, és Trisztánt a széltől is óvtam. Nem is volt beteg 10 hós koráig, de annyira nem, hogy orrszívót sem látott addig!
Most már ezen a vízválasztón túlvagyunk, de azért direkt nem akarom megfertőzni, nyilvánKépKépKép!
Na megyek, lefekszem, hátha holnapra jobb lesz, bár nem nagyon tudok így aludni, hogy nem jön a levegőKépKépKépKépKép!
Kati
Vendég

Jóóóóreggelt.

Kati,

Remélem nemsokára jobban érzed magad!!

Göndörzsóf!

Lovagunkat üdvözöljük. Kép

Zsukmuk (ne is kérdezzétek...) ma hajnalban is 3-kor kelt, fél órán keresztül szopizott mint aki éhen akar halni, utána félórát gőgicsélt, szuszogott és karatézott mellettem, aztán még egy negyedóra szopi után végre kidőlt...

Vettem az ágyam melletti olvasólámpába piros körtét, úgyhogy most úgy nézünk ki mint valami piroslámpás negyed Kép De legalább nem kell letakarni párnahuzattal, sállal, fürdőruhával (ami a kezem ügyébe esik) a lámpát mielőtt a szemébe kapcsolom hogy lássam hova kéne beirányítani a cicit...

Most megint visszaaludt pedig ígértem a nagymamájának hogy elmegyünk őt meglátogatni ma délelőtt míg várja a gázszerelőket. De ezért most nem akarom felébreszteni. Lehet én is visszafekszem mellé, ez a hajnali hármas ébredés elmaradozhatna a menstruációmmal együtt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Norege!

Nem válaszoltál az emailemre! Mikor/hol szeretnéd átvenni a tablettákat?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nemesek!

Nem akarok okoskodni, de szerintem kár szenvedned a szájmaszk alatt. Kornél ha meg akar betegedni, akkor az anyatej sem szűri ki a bacikat.
Azért köszi a növekedéssel kapcsolatban a biztatást.
De jó Nektek, puszidobálós a babátok!
Zita a nyelvét nyújtogatja ezerrel+kapálózik, ha vmire beindul, vagy ha nagyon figyeli, mit mond neki a két "örege".
Apával így szoktam kitolni: "ha azt szeretnéd, h Apa böfiztessen meg, akkor nyújtsd ki a nyelved"- mondom Zitának. És hát ugye kaja után naná, hogy tologatja ki-be a nyelvét. KépKépKép

Hogyan csináljátok azt a vigyorgót, amikor nem ilyen: Kép, hanem a fogsora is látszik?

Tünde&Zita (ma 11 hetes)
Vendég

Kati!

Jobbulást Neked! Sok ez a baci mostanában, hiába ez az őszi babák hátránya sajnos.. Kép Taknyos egy időszak. Én egészen a 9. hónaptól köhögtem, tiszta nátha voltam, végére meg arcüreggyulladás lett a vége, és kénytelen voltam 5 napig antibiotikumot szedni, gégész és a szülész együttes határozata értelmében. Kép Mindezt pont a betöltött 40. héten kezdtem el szedni, rá 4 napra szültem. Így a gyerekorvos a kórházban közölte nem lehetek babás szobában, ezt mondjuk megértettem olyan szinten, hogy én sem örülnék, ha mellettem és a babám mellett egy anyuka köhögne. De megúsztam azzal, hogy legalább a vip szobába mehettem, egyedül a bébimmel. Nem így tervztem, de utólag nagyon jó volt, mert így a párom éjjel-nappal ott lehetett, nem kellett a szobában feszengenie vagy a folyósón szédelegni. Kép
Na, szóval ezzel azt akartam mondani, hogy engem is rákényszerítettek ennek ellenére a szájmaszk viselésére, de ANNYIRA rohadt meleg van alatta, és engem zavart, hogy a végén már nem hordtam, és semmi baja nem lett Vikinek. Szerintem ne bohóckodj vele! Nem kapja el, hisz anyatejes. Kép

Dóri és Viki aki ma 8 hetes!! KépKépKép
Vendég

Tünde!

: nagy O betű szóköz nélkül
Vendég

Mi a csuda van, Viki nagyon nyügi!? Kép Nektek nem nyügik a babák??
Vendég

Dóri,
Köszi! Kép

Zita is szenved marhára, gondolom már megint front van...Kép csak az nem stimmel, hogy állítólag hideg lesz, és Zita azt jól bírja, vagyis olyankor alszik egész nap.
Vendég

Dori!

Itt vagy???
Hát neked nem terpeszpelenkát írtak fel????
Olyan mint egy gumibugyi....

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Havtunde!
Csudaszép kislányotok van. Szerintem nem óriásbébi, legalábbis az enyémre sem mondták. Emma 53 cm-rel született és két hónaposan 62 cm volt. Ez elég emberes növekedés, de mi is nagyok vagyunk, az apukája kb.190 én is 174 cm.
Kati!
Ha nem javulnál a neocitrántól, ajánlom a jó fűszerezett forralt bort. Csodákra képes! A fahéjat és a gyömbért ilyenkor duplán teheted bele. Nálunk ez a jól bevált gyógymód.
Angi
cipó

Megann!

Terpeszpelanát mondott a drnő itt Újpesten a Jókai u-ban. Kezembe nyomtak 1 címet, hogy ott vegyem meg (szintén újpest), súlyfüggő a méret, ahogy írtam. Rá kell pántlikázni a gyerekre, lefotóztam. gyerek nélkül. Kép

Neked másmilyen van??

Ennek az elején van a merevítés, ami a lényege ugyebár.

DóriKép
Vendég

Dori

Jól van megnyugodtam, lényegében ugyanaz, csak az enyémet bármelyik patikában meg lehet venni, van 56 tol 68 as méretig és patentos oldalt....
Én ugy csinálom, hogy pelenka, egy vékony talpas nadrág vagy harisnya, arra rá a terpeszpelus és ezután kapcsolom be a badyt és az fogja oda hogy ne csúszkáljon le...
Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,

huh.. én is megnyugodtam! Gumibugyit könnyebb ráhúzni, de a péntlikásnak előnye, hogy kívülre mehet rá.

Holnap kimegyünk a gödöllői kastélyba, tökjó adventi programok vannak, és akastélykertben tudunk sétálni. Így Gergőnek is van program. Kép

Benianyu! Kép

Merre vagy?

Dóri
Vendég

Mindig irigykedve olvasom, hogy Pesten mennyi programlehetőség van. Ilyen szempontból Baja eléggé lepukkant hely. Nálunk egy műv. ház van, ahol szoktak szervezni játszóházakat. Viszont ide bébivel képtelenség elmenni, mert min. tízszeres túljelentkezés van, hely nincs, belépő van.
Remélem, hamarosan fejlődésnek indul a város, pályázgatnak, néha nyernek, de ebből mi egyelőre nem sokat érzékelünk. A legjobb lenne, ha sikerülne megoldani, hogy fürödni lehessen újból a Sugovicában. Azok voltak az igazi nyarak, a picikkel délutántól estig ott süttettük a hasunkat, ingyen.
Laktunk egy évig Pesten, pontosabban Óbudán, Kaszásdűlőn. Egy baj volt, hogy együtt laktunk egy lakásban, a drága Mama, a sógornőm és mi négyen. Idegtépő volt. Aztán adódott itthon munka és hazajöttünk.
Szó mi szó irigykedem rátok a sok program miatt,viszont a nyugi itt a kertvárosban az megfizethetetlen.
Angi
cipó

Rokica!
A problémád (mellmegszívós) nem egyedi. A barátnőméknél is ue. szitu volt, a férje izomból megszívta, ami eléggé fájdalmasra sikerült, de utána helyreállt a rend. A barátnőm szerint még mindig jobb, mintha mellgyuszi lett volna a vége.
cipó

Sziasztok!

Kati! Totál felesleges a szájmaszk. Bennem két napja bújkál a betegség, amióta érzem azóta maszkban lófráltam itthon, sajnos mára a kicsikém is köhög és taknyos Kép
Ezek a bacik már előbb fertőznek, mint ahogy előjönnek a tünetek. És az sem igaz, hogy a szopis babák nem lesznek betegek...

Ildi

Kép
vrucsincá

Azt hiszem, rádumáltatok... hagyom a csudába ezt a hülye maszkot (anyósom mániájaKép), 5 perc szopi után meg tudok fulladni a saját bacijaimtólKépKépKép... csakhát van, hogy szopi közben jön rám a tüsszögésKép!

CipóKép,
hallottam már a forralt bor jótékony hatásáról, csak az a baj ezzel, hogy nem iszom alkoholt...
Mindig kiröhögnek a barátaink, mikor vacsorázni megyünk, hogy ketten vezetünkKép? Hál' Istennek ebben nagy az egyetértés párom és köztem: mit nekünk Rosé vagy Bikavér, mikor van fincsi málnaszörpKép,
Kati, aki egyre szarabbul vanKép
Vendég

Sziasztok Lányok!
Már egy ideje olvaslak Titeket és szeretnék csatlakozni hozzátok. Gyerkőcünk Tamás, szeptember 19.-én született az István kórházban és most éppen a teraszon szunyál, így van időm végre írni is, nem csak gyorsan elolvasni az aktuális oldalt.
Rögtön lenne egy kérdésem is...
Elsősorban Dorihoz
A XIII. kerületben lakunk és nekünk is a Jókai utcát javasolta a doktornéni a csípőszűrés miatt.
Meg tudnád adni a telefonszámukat, szeretnénk mi is bejelentkezni!

Előre is köszönöm!
Mennem kell, felébredt a zsebterrorista.
Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne!

Jókai utcában lakom (én mázlista, szemben a gyerekszakrendelővel)... a telefonszámuk 369-2333.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Minden kis és nagy betegnek jobbulást.

Egy kérdés. Ti adtok a babának C-vitamint. A Marci volt náthás ilyen picinek és akkor Cebion cseppet kellett neki adni. De nem emlékszem pontosan mekkora volt. Akarok a Barnusnak is adni, mert ő is szörtyög egy kicsit, de az üvegen nincs rajta milyen idős kortól adható.

Rókica, A pihentagyú ötleted nem is olyan pihent agyú. Nekem az első babával voltak bedugulva a tejcsatornák, hiába szoptattam gyakran nem enyhült a fájdalom. Felhívtam a kórházat, hogy mit tegyek és azt mondták apuka szívja ki. Kicsit vonakodtam, de a végén olyan szarul voltam, hogy megengedtem apának, akinek egy csepp tej sem jött ki! Kép Végül a fejés és a baba enyhített a helyzeten.

Judit, De jó. hogy Balázs már szobatiszta. Nálunk nagyüzemben megy a pelusozás. Az hagyján, hogy a fél napomat ez teszi ki, de anyagilag sem túl előnyös. A Marci okt-ben múlt 2 éves, de a bilit magasról letojja. Max széknek használja a fürdőben.

Végre alszik mindkét manó. Azt hiszem ilyen eddig egyetlen egyszer fordult elő. Megyek vasalni, különben lassan megvehetjük a 4. vasalókosarat is.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Megjöttünk!

A csípőszűrés:
Hát lkb 5 másodperc volt, a doki kétszer megforgatta a lábát Lénának és azt mondta teljesen rendben van..
Kérdeztem, akkor nem lesz uh??
Azt mondta nem, semmi értelmeKépKép
Hát nem vagyok nyugodt...Kép

Előszöri azért mert amikor 3 hetesen ő látta akkor a szintén ilyen jellegű fizikai vizsgálat alapján azt mondta minden ok.
Aztán az uhs dokinő szerint II.C és II. a lett, amit szintén a doki felülbírált II.a és I.b re. és alig 3 hete az ortopédiai intézetes doki is ezt mondta....
Hát akkor 3 hét alatt ukk-mukk-fukk helyrejött 100%-ra???????????
Hát ezt kétlemKépKépKép
Úgyhogy terpeszpelus marad dec 20-ig, meglátjuk akkor mit mondt az ortopédintézetes doki.....

Megann

Kép

Kép
megann

Brigi:

Az úgy nem jó, ha te szeded a C vitamint, a baba meg megkapja a tejen keresztül?

Karácsony:

Mi Zsuzsával beestünk a Mammutba, de elhatároztam, hogy soha többet, mert ugyan ő tök jól elszórakozik, ezek a bevásárló központok karácsonyi bevásárlás céljából tök hatéktalanok , csak fizetem a sok parkolódíjat, de ajándékot még egy szálat nem sikerült venni. Múltkor a Westendben csináltuk meg ugyanezt. Nagy rákészülés, bele az autóba, ki az autóból, levetkőzés, 1-2 óra séta, szoptatás, tisztába tevés, aztán haza. Westendben legalább sikerült ajándékot is venni. A mai akció parkolási díjjal meg magamnak egy kis elemózsiával 2000 forint volt, ellenben ajándék az nuku. Szóval csak nagy pénzkidobás az egész. Elhatároztam hogy az összes ajándékot olyan helyről fogom beszerezni, ahova babakocsival el tudok sétálni itt Újpesten, azt slussz. Elegem van a plázákból. Ja, utána meg hazaverekedni magát az embernek a csúcsforgalomban. Most már tökmindegy mikor indulok neki, úgy tűnik mindig mindenhol csúcsforgalom van. Ez hogy lehet?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, Lehet, hogy az lesz. Úgysem vagyok biztos benne, hogy ez most nátha vagy csak a tejet szörtyögi. Plázázás a babával... Kép Gondold el majd amikor nagyobb lesz Zsuzsa és még ő is megéhezik, megszomjazik, a szökőkútban megfürdik és ajándék ugyanúgy nincs. Én sajna tudom.

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Brigi,
az jó nem, ha a fiad letojja a bilit? KépKépKépKép
Még ha magasról is...KépKépKép

Angi,
köszi a bókot Zitus nevében. Mi nem vagyunk olyan magasak, én 164cm, Apát nemtom, de magasabb nálam.

Van valamelyik gyerkőcnek vesemedencetágulata (Zitán kívülKép)?
Vendég

Sziasztok!
Elég rég óta olvasgatlak én is Benneteket, és én is szeretnék csatlakozni.
Kisfiam, Ágoston szeptember 22- én született. Sajnos pár napja megbetegedett, szörcsögött és rettentő csúnyán köhög. Kihívtuk a doktornőt és ő írt fel C-vitamint, kálciumot, orrcseppet és valamilyen szirupot a torkára. Szóval lehet C- vitamint adni egy ekkora babának. Remélem hamarosan meggyógyul. Ja, és Õ csak szopizik. Tehát ők is lehetnek betegek. Sajnos.

KépKép
KépKép
oréka

Sziasztok!

Minden beteg Mamának és Babának jobbulást!!!

Én kezdek kapni levegőt, csak az a vicces, hogy amikor Peti végre elaludna a cicin, vagy akárhol, mindig vagy köhögnöm, vagy tüsszentenem kell!!! Kép Ma már 2x felkeltettem szegényemet így!

remélem Peti nem kapja el tőlem, habár tegnap már reggel, meg este is le kellett szívni az orrát, de ettől ő még tök boldog és mosolygós, szóval remélem nincs baja! Kép

Beteg Mamik, Ti mit szedtek? Én kedden felhívtam a gyerekdokit, és megkérdeztem tőle mit vehetek be, ő a NeoCitrant ajánlotta! Valaki írta itt is hogy azt szed, talán Nemesek? (bocs, ha nem)
Viszont többet nem nagyon merek belőle bevenni az eddigi 6 tasaknál! Kép

Csajok, nem értem, nálatok nem csinálnak automatikusan csípő UH-t is??? Mi addig be sem mehettünk a visszarendelésre, amíg nem volt a kezünkben az Uh lelet!!! Lehet hogy ez csak itt Pécsett szokás?

Még egyszer mindenkinek jobbulást!

Viki és Petike, aki éppen ma 12 hetes! Kép (és most alszikKép )

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Helga,
koszonom, hogy leirtad! Dokineni tegnap azt mondta, januartol beutal tornazni minket, ha nem lesz addig gyokeres valtozas.

Megann,
hallasvizsgalat engem is erdekelne, ha megvan a cim! Enyem lany sem fordul a halkabb hangok utan egyaltalan. Eros zajra osszerezzen. Es ugye nem beszel.
Vkinek van vmi otlete?
falina

Lányok!

Én kicseszett béna hülye pi...a vagyok...KépKép
Du szélcsőves segítettem ismét kakilni a babának, és lehet hogy előszörre mellécsúszott a szélcső a popsi helyett a hüvelyébe...
Lehetséges ez???
Ugye ettől nem lehet semmi baja??Õ nem reagált ra semmit a világon..
Csak pospikenőcs volt raja és azonnal vissza is rántottam, és nem is biztos a dolog....olyaan hülye félhomály volt, meg kis husos hurkák között nem könnyű megtalálni a helyes utat...KépKép
Úgy szégyellem magam emiatt......

A férjem már a szélcső használatát is etikátlannak tartja egyébként a popsiban való hőmérőzéssel együtt.....

Egyébként a picibabák is "tisztulnak" hüvelyi úton úgy ahogy a felnőttek???
Ez most csak úgy eszembe jutott....

Viki!
Hát elmesélhetném a kálváriát mégegyszer ezzel a csípőszűrés dologgal, de a lényeg csak annyi, hogy ahány hely, annyi szokás...
Ma speciel olyan dokinál voltunk aki egyébként ultrahangoz is, és a mellettünk lévő helységben van az uh berendezés de ezúttal nem látta szükségesnek az uh-t....
Ismétlem nem vagyok nyugodt....KépKép
Lehet hogy azért csinálta, mert mondtam neki hogy a háziorvosunk elküldött az ortopédiai intézetbe is.
Erre csak annyit tudott mondani, hogy ez csak arra volt jó, hogy mégegyszer kifizessék (TB)a vizsgálat költségét...KépKép
(Jó fej nem??)
Aztán mondtam is neki, hogy: Miért doktor Úr, mondtam volna a gyerekorvosnak, hogy nem én nem megyek???Aztán erre nem mondott semmit...KépKépKép
Na mindegy, 20-án megyek a másik dokihoz, ott szerintem tuti megnézik uh-val is...

Ja képzeljétek, ma Léna mintha tudatosan birizgálta volna a tornázóján a kulcscsómótKépKépKépKépKépKép
Olyan édi volt ahogy próbálta elcsípni az egyiket az 5-ből....KépKépKép
Egyébként csak és kizárólag balkézzel próbálta...lehet hogy ez azt jelenti hogy balkezes lesz???Vagy még túl korai erről beszélni???
Na nem mintha bánnám, csak érdekel..

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Bizti nem lesz baja Lénának de én utálom ezt a szélcsves dolgot, szerintem egyáltalán nem jó, csak végszükség esetén használnám, pedig volt nálunk is hogy 2-3 napig semmi csakhogy az még abszolút belefér dokik szerint is!!!!
Én nem használnám az tuti.

Neked hány napig nem kakilt, hogy hazsnálnod kellett????

Mea
mea

Sziasztok!

Dóri, köszi a hiányolást! Kép

Én is lebetegedtem. Kép Tegnap este olyan sz@rul voltam, hogy nem kapcsoltam be a számítógépet! ÉN!!! a netfüggő. Rázott a hideg, lázam is volt és a fejem szét akart robbanni. Kép
Valahol jól megfáztam, amikor cipelem a gyerekeket, jól leizzadok, aztán kint fázok. Pl. az oviban nagyon meleg van, mivel rövid nadrágban vannak a gyerekek. Én meg megjelenek nagykabátban + pulcsi és még pár réteg alatta, sokszor cipelve Danit a hordozóban.
De nem vettem be semmit, csak citromos teát iszom és ezerrel fújom az orrom.

Még nem olvastam vissza, csak épp hogy átfutottam ezt az oldalt.
Jobbulást minden sorstárs anyukának és babának is!

Talán még jövök este.
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea!

Elhiheted hogy én is utálom nagyon...mármint ezt a nyamvadt kakiltatást.....
Igazából vasárnap kakilt szintén szélcsővel, aztán hétfőn magától 2szer is.....akartam is írni Benianyunak hogy lehet hogy tényleg jó ez az ananászkúra...
Aztán azóta megint nem....Kép
Lehet hogy hagytam is volna, de holnap reggel megyünk először az usziba, nem akartam hogy ott legyen a "nagy kipakolás" 4-5 nap után....KépKép

Nem tudom miért van ez így, pedig régen tök szépen minden nap kakilt, mostmegKépKépKép

Szóval tényleg remélem hogy nem lesz baj...

Benianyu!
Ha olvasod feljebb, akkor már látod, hogy lehet hogy be kell rendszeresítenem az ananászzabálást... és akkor nem történnek ilyen malőrök semKépKép

Hú lányok olyan rohadt égett szag van itt a szobában, olyan mintha elégett volna valahol egy vezetékKépKépKépMinha még hallottam is volna valami sistergésfélét....
Most tökre parázok....
Nem merek a konnektorokhoz nyúlni....
A lámpába is benéztem már, hogy nem egy légy perzselődött-e oda, de nem látok semmit...
Jó lenne ha hazaérne apa és megnézné mi a fene ez....

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Múltkor olvastam valahol, hogy nem jelent semmit, melyik kezüket használják ilyenkor a babák, az a cikk azt írta hogy kb. 2 éves korban van már ennek jelentősége, abból már lehet találgatni, de még az sem biztos! Szóval még akár balkezes is lehet! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?