A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Helga,
mondtak vmit az aluszekonysagra?
falina

Sziasztok!

Benianyu! Ugye te is szoptattál lázasan? Nekem ma 38 fokos lázam volt. Apának a patikában azt mondták, hogy nem szabad lázasan szoptatni. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy ez hülyeség. Utána néztem a neten is és mind az LLL mind a szoptatásért egyesület honlapján azt írják, hogy ne hagyjuk abba ilyenkor a szopiztatást, csak arra kell figyelni, hogy még többet igyon az ember.

Viki! Én a Homeogene 9 nevű homeopátiás szert szedem. Ez biztos nem árthat, max használni sem használ, bár már úgy érzem, mintha egy kicsit jobban lennék.

Ildi

Kép
vrucsincá

Lányok, akkor most mindenki dögrováson van???Kép
Gyógyuljatok meg hamarKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann,
én is úgy tudom, hogy 4 nap után kell aggódni, ha nincs kaki. Szerintem ne szélcsövezd sokat, mert hozzászokik, és utána nem tud majd magától kakilni. De a Te dolgod. Esetleg a köményteát nem próbáltad?
Szerintem biztos nem ment a hüvelyébe a szélcső, mert az fájt volna neki, és gondolom sírt volna.

Lányok!
Nem a net-en keresztül terjed ez a baci? KépKépKépKép

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Benianyu, Kati, Viki! & pici babák!

Jobbulást nektek (ha kihagytam valakit, akkor bocsi)!

Megann!

Kép Hát nem semmi ez a doki a Heim Pálban.. Én is inkább az Ortopédiai Intézetben bíznék, lehet bármit mond a Lengyel doktornő 21-én, én kérek beutalót oda is. Ott van uh is, és meg sem kérdezték, és az összes babát megultrahangozták.

Sima fizikális vizsgálattal meg lehet állapítani teljes gyógyulást?? Én nme tudom, nem vagyok orvos, csak ez tényleg furcsának tűnik így elsőre.

Dóri & Viki (ma 8 hetes! Kép)
Vendég

Havtunde!

Remélem hogy én is rosszul láttam, nem akarom én "megszentségteleníteni" a lányomat...
Bízom benne hogy tényleg csak vaksi vagyok, és hogy jelezte volna Léna ha valamit elbénázok...
Egyébként mostmár tényleg nagyon ráz a hideg a szélcsőtől, nem akarom rászoktatni..
Megfogadom magamnak, hogy a következőt kivárom...remélem nem ártok vele neki ezzel(is).

Dori!
Hát pont ez az...mármint a lényeg...
Hogy ami nem látszik a fizikai vizsgálaton, az látszik az uh-n...
És pont ez a doki 3 hetes korban fizikai vizsgálaton teljesen negativnak ítélte és még mosolygott is, hogy túlaggódom, aztán amikor megnézte ő maga az uh-val 6 hetesen, akkor ő is megállapította a II.a-I.b variációt...
Úgyhogy majd csak akkor vágom sutba a terpeszpelust, ha uh alapján ítélik "gyógyultnak" Léna csípőjét...

Megann

Kép

Kép
megann

Havtunde!

A mecsek teára gondolsz??
Vagy van külön köménytea is?
Mert a mecseket kipróbáltam már méghozzá dupla filterrel...Kép, nem jött beKép, úgy ahogy a rostos üdítő semKép

Egyedül talán Benianyu ananászkúrája bizonyult hatásosnak, de lehet hogy ez is véletlen volt.

Van még Laveolac szirupom is, de megkóstoltam, csupa cukorKépKépKépKép, nagyon nem akarom már most cukorral etetni a babámat....

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Nem arra gondolok. Lehet venni (patikában is) "Édesköménytermés"-t, és ebből kell teát főzni, amiből aztán a kislánykáddal itatsz pár kortyot kajánként. Nekünk szerencsére nem kellett, mert a Gripe Water-től van kakimaki rendesen; de van ismerősöm, akinek ez bejött.
Vendég

Megann
A DM-ben lehet venni masszírozókrémet a baba hasára, ilyen ánizsos meg még valamilyenes kenőcs. Ezt én is szoktam néha használni, ha ki kell csalogatni a kakit, tényleg jó.
És nem tudom, szoktad tornáztatni a lábát? Olvastam, hogy vannak problémáitok a csípője miatt, de ha a hasa felé nyomogatod a lábát, az is segít.

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Megann,
Olvasom az ananászt! Kép Hajrá, ha segít Lénának, akkor meg pláne. Finom és még zsírt is éget! Kép
Szerintem is fájt volna Lénának, ha a hüvelyét találod el. Kép Biztos nem tettél kárt.

Ildi,
Igen, szoptattam. Nem tudom mennyi lehetett a lázam, soha nem mérem. De úgy éreztem, hogy lángol a fejem. Kép Most már nincs, éjjel izzasztottam magam, 4 váltás hálóinget használtam el. Most épp beállt a nyakam. Nem tudom, hogy mi a helyes megnevezés, a lényeg, hogy minden mozdulat fáj. Kép

Brigi,
Mi is megszenvedtünk a szobatisztasággal. Kép Csak a türelem segít, semmi más. Csak a saját ütemében fog leszokni róla. Szerintem tavasz előtt nem is érdemes erőltetni.

Thomasanne, Oréka,
Ha szeretnétek bekerülni a táblázatba, kérek szépen koordinátákat.

Duda,
Beírtalam az adataitokat. Megvárjuk Thomasannet és Orékát és felteszem a frissítést. Rendben? Kép

Benianyu és Dani (3 és fél óra múlva 8 hetes) - elég durva 3 és fél óra volt, de megérte Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann!

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de most a megfázásom miatt ittam minden nap kamillateát (2-3 csészével)és Peti akkorát kakilt reggelre, hogy a háta közepéről alig bírtam levakarni!!! Nálunk egyébként nem szokott gond lenni a kakival (egy eset volt ilyen, akkor 3 napig nem volt). De valahogy ilyen nagyot nem szokott! Kép lehet hogy csak én gondolom, de szerintem egy kicsit meghajtotta a kamilla! Ha gondolod próbáld meg, baja nem lesz tőle, az tuti, hisz anyatejen át kapja Kép !

Ildi!
Köszi, ha nem leszek jobban megpróbálom a homeo bogyót is! Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Úgy látom mindeni beteg. Kép
Jobbulást a beteg babáknak és mamiknak! Kép

Leon tegnap kapta a 3 hós oltást, egy hangja nem volt, csak röhögött a doki nénire ezerrel. Kép
Olyan édes volt!
Mérlegelés is volt, 6750 gr és 64 cm.
Tegnap taliztunk Nyúlnéval, nagyon jól éreztük magunkat. Sütött fincsi sütit, Leon jót aludt Kisnyúl ágyában. Kép

Nemesek!

Hát én is nagyon gondolkozom a 3. babán Kép
Nagyon jó lenne egy kislány is! Én mind a két babánál kislányt akartam, szóval eléggé szeretnék......Kép
De nem kis korkülömbséggel, hanem talán ha a fiúk suliba mennek. Majd meglátjuk.

Barbi, Leon(14+1), Noel(19,5 hó)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Teszek fel én is egy pár képet az én dagigombócomról! Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

benianyu

szép estét mindenkinek és persze jobbulást minden betegnek!

Barbapapa,örültem nagyon,hogy itt voltatok,jó gyorsan el is telt az idő,nem?Leon tényleg jót szuszizott Kisnyúl ágyikójában,ari voltKép

holnap talán megtanulom hogyan kell a képeket átméretezni ezen a gépen és akkor elárasztom a babanetet Kisnyúllal!!!!!!!!Kép
Nyúlné és Kisnyúl(10+2)hű,de nagy már!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ha jól emlékszem vannak itt nagy "kakiszakértők" Kép , az ők segítségét szeretném kérni! Boti ma egész nap zöld zselét kakil a sárga folyékony normális helyett. (iszonyú büdi és darabokban van benne néhol a tejcsi-gondolom mert nem tudja megemészteni. )Kinek volt már ilyen? Mitől lehet és mit kell ilyenkor tenni?Dokihoz csak hétfőn akarom vinni, ha addig nem múlik el. Az egészben az zavar, hogy nem tud rendesen szopizni, mert ahogy lenyel pár korty tejet,rögtön jönnek a görcsök és egész szopi alatt görcsöl,kínlódik a pocijával..mikor függőleges helyzetbe kerül jobb a helyzet,de szopi után is folytatódik a kínlódás,össze-vissza vonaglik.

Rokica,
a barátnőm is gyulladt mellekkel küzködik 3,5 hónapja, mert rengeteg a teje és a babának nincs annyira szüksége..annyit kínlódott már fejéssel,hogy véresre fejte a mellbimbóit,ekkor jöttek a krémek,gyogyók,stb,stb.Elmondtam a páromnak, hogy mennyire szenved,erre kapásból azt felelte,ha nem jön ki sehogy a felesleges tej,miért nem szopizza ki a férje,én simán megtenném,ha én lennék hasonló helyzetben! Úgyhogy nem csak neked vannak pihentagyú 5leteid Kép Javasoltam a barátnőnek,akinek a férje ezt válaszolta: "fiam,menjél akkor ahhoz,aki ezt a baromságot kitalálta" Kép Kép szerencsére még nem jött..

Falina,

miért kell gyógytornára járnotok?? Az aluszákonyságra nem kérdeztem rá..lehet,hogy linkóci anyuka vagyok,de igazából ilyenekért nem szoktam dokihoz fordulni,meg Botinak amúgy is jó alvókája van.2-3 napig szurik szinte reggeltől-estig alszik,amúgy meg napi 7 órát alszi összesen, úgy, hogy éjjel is folyamatosan alszik,csak szopizni kel fel 2x,de utána rögtön alszik.Szóval én úgy fogom fel,hogy ő ilyen..az első dolog amiért aggódom,az most ez a görcsöléses hasmenés..
helga22

Megann!

Kérsz még egy seggberúgást? Kép Ne aggódj, nem csináltál semmi rosszat a kislányoddal.

Azt nem értem, mit ért párod az alatt, hogy etikátlan a baba popsijában hőmérőzni? Mármint hogy azzal kakiltatni, vagy ott mérni a hőmérsékletét? Mert ha az utóbbi, akkor a feneke valami háboríthatatlan hely? Kúpot se szabad neki adni?

Mondjuk ha így gondolja, akkor vegyen egy fülhőmérőt, de nem igazán értem a hozzászólást.

Az hogy a baba nem szól semmit... erről jut eszembe.

Furcsa jószágok ezek a babák. Kikelnek magukból egy orrtörlés vagy a sapka miatt. De a Konakiont szó nélkül lenyelik (ma lenyaltam utána a kanalat, hát valami borzadály). Néha érzem, hogy megkaptam a körmömmel szegényt vagy véletlenül olyasmit csinálok ami tudom hogy fáj vagy kellemetlen és meg se mukkan. Érdekes, hogy mi miatt reklamálnak és mi miatt nem.

Bocsi hogy így ide-oda repkedek a témák között.

De mi mostanra jutottunk oda, hogy vágni kell a körmeit, eddig le tudtam hámozni kézzel ami már letört, és nem is karmolta magát. De most igen. Párom nekiállt levágni, egyszer sikerült, másodszorra majdnem levágta az ujjhegyét is. Kép Na, akkor volt sírás, hálistennek csak rövid és pár pillanat múlva nyugodtan szopizott tovább. Mi ugyanis szopi alatt támadjuk meg őt.

Szóval ki mit használ körömvágásra? Csipeszt vagy ollót? Mi a rendes felnőttméretű csipeszt használjuk, van valakinek jól bevált technikája?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fú,Benianyu! pici Dani tényleg nagyon megnőtt!elkezdte ő is gyűjteni a hurki-murkikat,mi?Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Viki!

Sajnos úgy vagyok a kamillateával, hogy a kamillavirág illatát imádom pláne amikor a fán van még, de ha meg kell inni, hát sajnos akkor azonnal mennem kell a WC-re és rókakoma kopogtatKépKépKép
Szóval azt hiszem ez nekünk nem menne...

Havtunde!

Igen a csípőtorna miatt naponta többször is gyakoroljuk a térdet a hasihoz húzást aztán a két lábit oldalra vízszintig,tehát igazából olyan lábkörzés féle, mintha békaúszást csinálna csak az első ütem a hashozhúzás...
Na akkor majd megyek a DM-be körülnézniKép
Nekünk a gripewater se jött beKépKép nem is adom már neki...

És köszi a jóindulatotokat és hogy nem hülyéztetek és szadistáztatok le "lehetséges baleset" miattKépKépKép
Remélem tényleg nem tettem kárt...én is arra gondoltam, hogy biztos fájt volna neki a dolog, ha úgy történik......

Benianyu!

Éljen az ananász....megyek is, felfalok egy felet fürdés után, tegnap direkt vettem egyet a corában...Kép

Hát azt kell hogy mondjam , hogy Danika tökre hasonlít BenireKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Helga:

Remélem nem bántalak meg, ha valami jó ismerős ez, de szerintem ez minősíti annak a barátnődnek a férjét. Látja hogy szenved a felesége, és akkor ahelyett hogy segítene (mert tudna), vagy ennek hiányában lapítana mint nyuszi a fűben, még bunkó is a segítőkésztelenségéhez.

Jaj de jól megy ma este a magyar...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!Kép

Én úgy tudom, csak három éves kor után alakul ki, ki milyen kezes lesz, addig mindkét kezüket használják. Gergő is mindkét kezével tud enni.

Barbi!Kép

Mi is akkor szeretnénk harmadik gyerkőcöt, ha a fiúk suliba mennek. Ja, és persze lányt, de az se baj, ha megint fiú.

Rokica!Kép

A múltkor Gergővel gyurmáztunk, és van egy kinyomó, amivel lehet szívet nyomni, Gergő nyomott vele szívecskét, és azt mondta, hogy Zsuzsának.KépKépKépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Gesztenyééééét akarok... :-/

Már napok óta tervezem, hogy megyek a piacra gesztenyéért.

Meg megnéztük a Sex és a New York sorozat első két részét (David hozott nekem két szezont Amerikából), és abban a sorozatban állandóan esznek. Jól megkívántam egy friss salátát...

Ennek már megint semmihez semmi köze.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf!

Nagyon kitartó a kisfiad! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Én rendes, felnőtt körömollóval vágom Peti körmeit, szintén szopizás közben. Egyik cicinél egyik kezéről, a másik cicinél a másikról. Minden nap próbálom neki vagdosni, mert sosem tudom, hogy a következő napon hagyja-e majd! (mostanában olyan kis kapkodós még szopi közben is, ide-oda kapálódzik a kezeivel, szóval kihasználom, ha épp belszik a cicin pár percre) Zsuzsa körmei is gyorsan nőnek, vagy minden babáé?? Ha 2 napig nem vágnám ki tudná kaparni a szemét, olyan kis éles körmöket növeszt!Kép

Benianyu!
Dani baba nagyon édi!Kép Neked pedig jobbulást!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rokica!Kép

Szó nélkül lenyelik a Konakiont? Hát Bubus méla undorral folyatja ki a száján, és ha alátartom a kanalat, és újra beadom neki, újra kifolyatja.KépKépKép

Zsóf és a 9 hetes Bubus

Kép
Kép
göndörzsóf

Róki!

Jaj de jó, reménykedtem hogy te is hozzászólsz a bénaságomhoz, megnyugtat hogy te is azt mondod, hogy nem árthattam a bénaságommalKép

Körömvágás:
Én kezdettől fogva szopi közben vágtam a kis körmétKép(márameddig volt "szopi)
Igy a legjobb majd meglátod, mert olyan kis ernyedt olyankor hogy bármit meg lehet csinálni vele és tök veszélytelen....
Amióta már nincs hagyományos szopi azóta bajlódom, de már rájöttem hogy akkor is cicire fogom rakni, ha nem is etetési céllal hanem csak körömvágási céllal akkor isKépKép, meg azért csurran cseppen valami mindígKépKép

Én a saját felnőtt köröm-bőrvágó ollómat használom és forró vizzel+szappannal tisztítottam, nem volt még baj belőle...

Egyébként furi hogy Zsuzsát eddig így le tudtad rendezni...Léna körme kezdetben annyira nőtt hogy volt hogy 1 héten 2szer!!!!!! is kellett vágnom, vagy különben úgy kidekorálta magát, hogy ihaj...
Mostanában már lassabban nő a karmantyújaKép

Majd számolj be hogy sikerült a dolog...

JA ÉS FÜRDÉS ELÕTT MEGINT MEGLÓGATTAM LÉNA FEJE FÖLÖTT EGY JÁTÉKKULCSCSOMÓT ÉS MEGINT HATÁROZOTTAN BIRIZGÁLTA BAL KÉZZEL, ÉS ISMÉT VADÁSZOTT UTÁNA, ÉS SIKERÜLT IS EGYSZER KÉTSZER A UJJAI KÖZÉ KAPARINTANIKépKépKépKép
Nagyon boldog vagyokKép, fel is jegyzem ezt a napot is...
Első mosoly: nov.4.
Első játékutánnyúlás: dec 9.

Megann 12+2

Kép

Kép
megann

Ti hogy adjátok a babának a konakiont? Én egy kis tejcsit fejek a kiskanálba és abba öntöm bele, és tök simán megeszi! Kép Én a D-vitaminnal így csinálom!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

A D-vitaminnal is így csinálom! akart lenni fent, bocs Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Göndörzsóf!

Léna is úgy tudja kiköpni a Konakiont hogy öröm nézni....na meg utána takarítaniKépKépKép

Balkezesség:
Milyen furi az ember, a férjem is egybőr erre asszociált amikor a fürcsinél látta hogy csak a bal kezével matatKép, persze én már rávágtam, hogy ti megmondtátok hogy ez semmit nem jelent mégKépKépKép, mert ti ilyen kis okosak vagytokKépKép

Róki!
Gesztenye!!!!!Ok akkor csomagolj nekem össze egy adag seggberúgást(mondjuk 1 havi adagotKépKépKép)meg mellé egy adag sült gesztitKépKépKép.ImádomKépKép

Egyébként nagyon irigyellek titokbanKép. Nálatok David hogy beszél Zsuzsához???Angolul, ugye????
Teljesen el vagyunk foglalva, hogy hogy csináljuk hogy Lénának az angol legyen a második "anyanyelve", hogy ne legyen olyan béna sötét mint az anyja...
Párom elég jól beszél én meg szégyellem magam, hogy nem tudok beszélgetni a barátaival, üzlettársaivalKépKépKép

Azt tervezzük, hogy ovis korában kimegyünk egy évre Amcsiba. Vizum van, kégli van, meló van...és akkor talán örökre megalapozzunk a nyelvtudását a gyerkőcnek...

Megann

Kép

Kép
megann

Viki!

Én is így adom a Konakiont és úgyis kiköpiKép
Csak ha nagyon éhes akkor nyeli le, mint kacsa a nokedlitKépKépKép

Na jó éjt, megyek mert holnap 9re az usziban van jelenésünk LénávalKépKépKép
Kíváncsi vagyok, mit fog szólni a vízhez...első körben apával fog pancsolni...
én meg videózok és fotózok ezerrelKépKépKép

Jó éjtKép

Megann

Kép

Kép
megann

Viki!

Én is így adom a Konakiont és úgyis kiköpiKép
Csak ha nagyon éhes akkor nyeli le, mint kacsa a nokedlitKépKépKép

Na jó éjt, megyek mert holnap 9re az usziban van jelenésünk LénávalKépKépKép
Kíváncsi vagyok, mit fog szólni a vízhez...első körben apával fog pancsolni...
én meg videózok és fotózok ezerrelKépKépKép

Jó éjtKép

HARI!

Hol vagy???
Minden ok??

Megann

Kép

Kép
megann

Megann:

Oké, megy a gesztenye is meg a seggberúgás is, bár át is jöhetsz mindkettőért. Kép És akkor legalább élőben eldumálnánk meg megsasolnám a kis Lénát.

Mi mindketten angolul beszélünk a babával, illetve én néha magyarul is. Szerintem teljesen meg lesz zavarodva. Kép Most elkezdtem neki énekelni is, azt is teljesen felváltva, Old MacDonald meg Én elmentem a vásárba... de az egyik új kedvenc az az I Know An Old Lady, főleg ha a labdán pattogva adom elő neki. Itt a szöveg, marha aranyos: http://www.smart-central.com/iknowanoldlady.htm Ezen a lapon találsz kismillió angol (meg francia meg spanyol) nyelvű gyerekverset és gyerekdalt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica

én Boti körmeit 7 napos kora óta nyírom, babakörömvágó ollóval,amivel nagyon könnyen le lehet vágni.Minden nagyobb boltban lehet venni,mi a Tescoban vettük párszáz ft-ért.
Barátnő férével kapcs.ban egyetértek, ráadásul, most, hogy írtam neki, hogy itt többeken segített a férje, azt válaszolta, hogy itt vitatkozik vele a férje, hogy "vegyük már észre magunkat, 2005-ben élünk, nem egy tanyán.."hát ezt végképp nem értem,mi az összefüggés, de ő biztos nagyon okonak érzi magát Kép
Épp gesztenyét sütök Kép vagy inkább Kép küldök pár on-linegesztenyét, hogy ne szomorkodj..O O O (ez most jól megvígasztalt , ugye?)
helga22

Viki, Megann, Zsóf,

Én is úgy adom, hogy kanálba öntöm, ráfejek egy kis tejet és úgy becsorgatom a szájába. Volt hogy kitolta a nyelvével, de ha meg van döntve akkor lenyeli. Szerintem kis torkos lesz ő, mindent meg fog enni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Helga:

Én körömollóval még a saját körmeimet se tudom levágni, nagyon béna vagyok... :-/ De azért majd próbálkozom, veszek egy babaollót, hátha azzal sikerül. Vagy egy babacsipeszt. Vagy mindkettőt. Szegényt úgy sajnáltam mikor David véletlenül belevágott a kis ujjába. Aztán hozta az alkoholt mondván hogy mossuk ki, hát majdnem helyben szörnyethaltam... nem engedtem. Nem is tudom, szabad-e erre használni az alkoholt (tudjátok, amivel a köldökét is kellett tisztítani).

Barátnő férje meg továbbra is bosszant, legalább akkor lapítana, ne okoskodna, ha már segíteni nem hajlandó. Ki mást kérne meg egy nő, ha nem a férjét, hogy szívja ki a mellét? Hiába írunk 2005-öt, a kígyómérget is szájjal szokták kiszívni. Vagy nem?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!
Azért fotót majd tegyél fel, kíváncsi vagyok a pancsoló Lénára! Kép Biztos tetszeni fog neki, hisz nemrég még vízben voltKépKépKép
Na jó éjt mindenkinek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nyúlné,
Igen, hurkára gyúrunk. Kép Egyébként olyan kis mozgékony ez a kis dagigolyó! Állandóan karatézik, lendíti a lábát háton, hogy már azt hiszem mindjárt átlendül. Hason is kinyomja magát, sőt tud fokázni is, mint Kisnyúl, majd előkeresem a képet.

Megann,
Dani tényleg kezd Benire hasonlítani. Kép Amikor még kis vézna volt nem emlékeztett rá ennyire, de most hogy kerekedik már Benis.
Éljen a kulcscsomóvadász Lénababa!!! Remélem, jól fog sikerülni az úszás! Megy Apa fényképezni?

Göndörzsóf,
Gergő nagyon édes, hogy ennyire odavan Rokica Zsuzsájáért! Kép Mint egy kis lovag, szívecskét nyom neki gyurmából. De édes! Kép

Dani is lenyeli szó nélkül a Konakiont. Én is pár csepp tejbe teszem bele és kiskanállal adom oda.

Viki,
Köszi Kép

benianyu

Rokica,

alkoholt semmiképpen ne kenj az ujjacskájára,mert ki tudja mi lesz,ha utána benyalja..a babaolló többek özött pont ezért jó,mert nem hegyes a vége,hanem le van gömbölyítve,így nem tudod vele megvágni Kép Én Botinak mindig az ülésében vágom a körmét,igaz,hogy kalimpál,de ha kezembe veszem a mancsát,mindig hagyja,hogy kozmetikázzam.Ne haragudj,nem akartalak felbosszantani ezzel a taplóval,felejtsük is el gyorsan.Én sem értem..megnéztem a weboldalt,nagyon édes! Magyarul nem tud valaki ilyet??? (gyerekversek,dalok)
Jó éjszakát mindenkinek!
helga22

MegannKép,
gratulálok a kulcsutánnyúlásért, és persze írigy is vagyok, de csak egy picit!!!

DoriKép,
talán Te kérdezted (ha nem, akkor bocsi), igen, én NeoCitrán-ra szavazok. Le is mentem ma délelőtt venni és most fogok inni még egyet.
Én csak kettőt merek belőle inni naponta, de azt addig, amíg jobban nem leszek... (már most sokkal jobb, mint tegnap ilyenkor)Kép! Az orromon már kapok levegőt, azért még kell fújni, viszont a fejem, az továbbra is fáj.

BenianyuKép,
jobbulást Neked és minden sorstársamnak is!!!
Kati
Vendég

BenianyuKép,
Dani tiszta Beni, ténylegKépKépKépKép!
Vendég

Jobbulást mindenkinek!!!
Én sem hagytam ki az évi rendes megfázásomat, múlt héten voltam nagyon rosszul, Tomi biztosan érezte, angyal volt! Nem mintha lenne okom panaszkodni...
Rokica, köszönöm a segítséget, hétfőn el is intézem!
Benianyu, szeretnénk bekerülni a táblába, íme a koordináták:
Tomi szeptember 19.-én született az Istvánban 4100 grammal és 57 centivel, első babánk.(rajta gyakorolunk)Mi is fontos még.. Én 27, a XIII. kerületben lakunk, azt hiszem ennyi.
Más
Tanácsot kérnék, szerintetek, ha Tomi csípőjét uh-val már megnézték és ott minden rendben volt, akkor érdemes még elvinnem a Jókai utcába egy manuális vizsgálatra?

Kép
Kép
thomasanne

Benianyu!
Dagigiombóc (Danigombóc?) nagyon szépen kikerekedett! És nagyon hasonlít Benire.
Jobbulást kívánok Neked és a többi gyengélkedő mamának - babának!

Helga!
Hogy kell gesztenyét sütni?
Van itthon, de úgy rémlik nem elég csak úgy betenni a sütőbe.

Ayse

ayse

Thomasanne:

Én a Jókai utcába vittem, ott csinálták Zsuzsának mindkét típusú csípővizsgálatát, manuálisat és UH-sat. Nem tartott sokáig, tömegnyomor volt kint, kettesével eresztettek be a rendelőbe, nagyon futószalag jellege volt a dolognak. Igaz, azt mondták, nem szokott ekkora tömeg lenni (és valóban, mikor másért mentem oda, sose láttam azóta ilyen tömeget az ortopédia előtt). Szóval nem biztos ha UH-n nem láttak semmit, hogy egy manuális vizsgálat alaposabb, de szerintem jobb félni mint megijedni, ha ez téged megnyugtat, akkor szerintem vidd el.

És én is az Istvánban szültem, csak én szeptember 7-én.

Jajj, tényleg, láttátok, hogy az e havi Kismamában szerepel a "sztárdokim" (mondjuk főleg Erzsike a sztár, de ezt megint már csak halkan mondom). Megint mérgelődtem egy sort, hogy bezzeg én is EDÁval szültem, de én 17 órát vajúdtam, és így is k****ra fájt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Bevágogatod a gesztenyét egy éles késsel, hogy ki tudd majd bontani. Én meg szoktam locsolni egy kis vízzel (de tényleg csak pár csepp) és úgy rakom közepes lángon kb 30 percre a sütőbe. Nézegesd mikor nyílnak szét, vegyél ki egyet és kóstold meg. Mindenki másképp szereti. Ha nem raksz rá vizet, akkor keményebb, ropogósabb lesz (pláne ha bennfelejted, mint én szoktam), ha több vizet, akkor puhább, főtt jellege lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Eszembe jutott még valami, a nem kakilásról.
Nem szándékosan ugyan,de elértem, hogy kisfiam egész nap kakiljon, szinte megállás nélkül.Mandarint ettem. Nem keveset. Ez a hét elején történt, azóta nem ettem és egy idejig nem is fogok, legalábbis egynél többet. Attól féltem kiszárad a gyerek, aztán estére rendeződött.
Szabad egyáltalán mandarint enni?
Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Rokica:
Köszönöm, a saját megnyugtatásomra elviszem, csak megerősítést vártam Kép
A sztárdoki, valóban sztár volt? Én eléggé meglepődtem, amikor a dokim (nem a sztár) farmerban, ingben jött be a szülésre, nálunk is a nagyobb munkát a szülésznő végezte. (nagy munka nem volt, Tomi 2 óra alatt megszületett)
Mióta olvastam gesztenyére vágyom......Kép

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Rokica!

Köszi!!!!!

ayse

Konakion és D vitamin nálunk is pár csepp tejbe megy a kanálba, de legtöbbször a ruhánkon landol. Úgy ahogy eleinte az Infacol is. Volt, hogy 3-4 adagot adtunk mire valami lement belőle. Kissé drága mulatság volt.

Thomasanne, Én épp most ettem meg 3 mandarint. Most vettem az Auchanban és úgy megkívántam. Akkor holnap viszek magammal 4-5 váltás ruhát a Barnusnak. Kép

Körömvágással mázlim van, mert az nálunk apa reszortja.

Benianyu, HurkásDani nagyon cuki!

Megann, De jó, hogy mentek úszni. Kíváncsi vagyok milyen volt. Nem a Ficánka bébiúszás keretében mentek? Asszem te írtad, hogy nem kötött "program" van, hanem mindenkivel külön-külön foglalkozik az oktató. Mi is ilyenre jártunk a Marcival és nekem nagyon tetszett. Tulajdonképpen nem is nagyon foglalkoztunk az aznapi feladattal inkább csak lubickoltunk kettesben. Kép Akkor hagytuk abba, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok.

Erről jut eszembe. Jár valaki baba-mama jógára. Sajna így 2. babával ez nálunk kivitelezhetetlen. Kép Kéne hozzá egy otthon ülő nagyi Kép. De a Marcival jártam és imádtuk mindketten. Csak ajánlani tudom. Kép

Rokica, Szerintem tök jó, hogy kétnyelvű lesz Zsuzsa. Itt a faluban van egy magyar-angol(legalábbis angol anyanyelvű) házaspár. Múltkor futottunk velük össze a dokinál. Van egy nagyobb fiúk, 2,5 éves. Tök szépen beszélt angolul és magyarul is. Viszont még fősulin mesélte egy tanárunk, hogy volt egy ismerőse. Egy magyar házaspár, a férj csak angolul a feleség csak magyarul beszélt a gyerekekhez. Az egyik gyerek perfekt angolul és magyarul is, a másik viszont szenved a suliban, mert egyik nyelvből sem tökéletes. Úgyhogy egyéne válogatja...

Leagadnak a szemeim, megyek aludni a kis manóm mellé

Kép

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Helga,
asszem tegnap panaszoltam el itt, hogy 4 hos letere semmi tudomannyal nem rendelkezik a lanyom. Tegnap elpanaszoltam ujfent a dokineninek, aki most mar nem tudta ravagni, hogy raerunk arra meg. Ebben a honapban mar nem akar minket kuldeni sehova, igy azt mondta januarban beutal a kozelben levo alapitvanyhoz, ahol tornaztatjak a babakat. Halovany remenysugar kecsegtetett amugy ma, kellet nekem bearulnom tegnap a csajom. ;) Ma 4 kunsztot is eloadott!!! Kép Meg a vegen megusszuk ezt a tornazosdit. Kép
falina

Thomasanne:

Nekem nem voltak nagy igényeim a dokival szemben, "csupán" annyi, hogy hagyjon békén úgy szülni ahogy én akarok, tkp ezért voltam hajlandó megfizetni az ő sztártarifáját. Azzal tisztában voltam az elejétől kezdve, hogy a munka oroszlánrészét a szülésznő végzi, és Erzsikéről nagyon-nagyon jókat hallottam. Nem is kellett gátmetszés, pedig első baba, jó nagy is volt, és hosszú szülés is volt.

A dokival kapcsolatban az volt a pozitívum, hogy hasonlóak voltak az elképzeléseink, mindketten nagyon a természetes szülésre gyúrtunk, mármint hogy elkerüljük a császármetszést, pedig volt több olyan dolog, ami miatt más azonnal császározott volna, pl -10-es a szemem, hosszú vajúdás volt, stb.

Monduk mikor már 15. órája vajúdtam a kórházban, bennem is megfordult a gondolat, hogy most már "vegyék ki". Kép De császárt egyszer se kértem.

Szülés előtt még az is fontos volt nekem, hogy ne indítsa be a szülést (emiatt egy kicsit gerincesnek kellett lenni, mert többször felajánlotta, más a helyemben szerintem hagyta volna magát), hagyjon olyan pozícióban vajúdni ami nekem jólesik, ne kössön ágyhoz, ilyesmi. Ezek persze fel se merültek, az István erről híres, hogy "alternatív" ami szerintem szégyen, hogy azt nevezzük alternatívnak, ahol a szülő nő saját maga által választott pozícióban szülhet, de ez másik téma. Mivel végül EDÁval szültem, és a legtradícionálisabb háton fekvő, térdem a nyakamban pózban, ezért ez utóbbi nem úgy alakult ahogy én azt elképzeltem. Kép

Így utólag leírva lehet hogy mégis nagy igényeim voltak: beszéljen meg velem mindent, kezeljen partnerként, mert velem nem válik be hogy ő mond valamit és én vakon követem.

Legközelebb lehet az otthonszülést választom, mindent egybevetve.

Brigi:

A mi családunkban is van ilyen. Nálunk ugyan magyar nyelvű mindkét szülő, de húgom meg öcsém javarészt Amerikában nőttek fel, öcsém már ott is született. Húgom szépen beszéli mindkét nyelvet, öcsém egyiket sem. Pedig szeret és szokott is komoly könyveket olvasni, és beszélni, kifejezni magát mégsem tudja, illetve nagyon gyatrán (most 15 éves).

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

köszi mindenkinek a bárányhimlős hozzászólást! Kép
Nincsenek pöttyeink.

Rokica,
a gesztenye a gyengém! Nagyon imádom. Mi el szoktunk menni szedni, vagy veszünk, de ugyanugy csináljuk meg ahogy te irtad. Most árulnak az áruházak előtt is, azok meg olyan jó nagyok, hogy honnan veszik őket?!

Körömvágás: Mi kezdetektől fogva felnőtt csipesszel vágjuk, de hetente kell, mert jobban nő neki mint nekem. Egyszer a nagylábujjába véletlenül belevágtam. Kép Gondolhatjátok mi volt utána Kép

Kaki ügyben: Érdekes, hogy nekünk az infacol marhán bevált, itt viszont irtátok többen is, hogy az egyáltalán nem. Amikor ugy érzem, hogy fáj a hasa, akkor szopinál csepegtetek, aztán husz perc mulva, már szinte folyik, utána mindig teljesen át kell öltöztetnem.

Hallásvizsgálat nekünk két hónaposan volt, nálunk Győrben itt egybekötik a csipő UH-val.
A hallásvizsgálat nagyon gyorsan történik, persze csak akkor ha a baba nyugodt, egy kis müszerrel végzik, beküldik a jelet a baba fülébe és az visszaküldi ha hallja a bébi, és akkor látszik a müszeren is. Érdekes.

Tényleg a neten terjedhez a baci, mert én is náthás vagyok.

Aki vitte már bébiuszásra bébijét, irja meg hogy milyen volt, hogy érezte magát a pici. Kép

Fejlődés: én babám is mondja a magáét rendesen, a szájával buborékozik, nyálzik rendesen. Hason szintén utál, de azért próbálkozunk, hogy erősödjön a válla is. Fejét tartja rendesen, játékért nem nyul még. Én sem a könyvekhez igazodom, és nem aggodom, amikor ugy gondolja a bébi akkor ugyis csinálja a dolgokat. Szerintem. Kép

Szépek a baba-fotók, olyan jó nézni, ahogy nődögélnek, hiszen nemrég még azon "paráztunk", hogy hogy fogjuk megszülni őket, aztán most meg már mennyi idő eltelt azóta, szinte el is felejtettük.

Szép hétvégét mindenkinek! Kép Remélem senkinél sincs rossz idő!!! Kép

Zsu, Kevin (14-én 3 hónapos)
spanci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?