A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ppanna!

Nekem van egy sanda gyanúm hogy mi "ismerjük" egymást...
A P a neved elején az nem a vezetékneved kezdőbetűje???
Nincs egy bátyád véletlenül akinek van egy J..betűvel kezdődő barátnője, aki nekem majdnem "sógornőm" lett a férjem testvére által????
Na ha ezt kihámozod, gratulálokKépKépKépKépKépKépKépKép

Lányok!

Egyébként a mai délelőtt volt az utolsó alkalom hogy rábíztam apára a gyereketKép2,5 órát voltam távol, karácsonyi bevásárlás címénKép
Annak ellenére hogy kikészítettem és elmondtam, hogy a következő kajálás után hogy és miben tegye ki a gyereket a teraszra....LEHAGYTA AZ OVERÁLT A GYEREKRÕLKépKépKépKép és overál nélkül rakta ki Lénát 0 fokban a teraszraKépKépKép
FELADTAMKépKépÖrülhetek ha ezt megússzúk betegség nélkülKépKép
Mondtam neki, hogy mivel teljesen alkalmatlan a gyerek ellátására(ha egyedül van vele), ezért ha a sarokra megyek, akkor is magammal fogom vinni a gyereketKépKépKépÉs nem az a baj, hogy nem tud dolgokat, hanem az hogy annyi fáradtságot sem vezs, hogy rámfigyeljen amikor a gyerekről pofázok neki...
KivagyokKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Még terhesen többször megpróbáltam felvenni veletek a kapcsolatot, Benianyu még a táblázatba is betett (köszönöm!)de utána hónapokig nem volt netünk. Időközben, október 31-én megszületett Bertalan fiam 4680 grammal. Most 6 hetes és 6 kg. Nagytesó viszonylag jól fogadta, persze vannak kisebb zűrök.
Szívesen beszállnék a beszélgetésbe, ha lehet!

Edede
edede

Havtünde,
Kisnyúl bizony már fut egy-két csaj után(vagy ők utánnaKép)és azok közül is Zsófy Pinkladyje a némber1,pedig ő sem egy mai csirke Kisnyúlhoz képest,de hát ilyen a szerelemKép!
Mea,
hiszi a pisziKép!
amúgy Kisnyúl is izeg-mozog,de már rajtam röhögnek,mert állandóan "lencsére töltve"járok,és percenként 600képet csinálok,abból meg azért néha sikerül is valamiKép egyszóval jól el vagyok!Kép
PPanna,
köszi,remélem ő is így gondoljaKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ppanna,
Mit csinálsz Algírban? Gondolom írtad már korábban, de meg se próbálom megkeresni.Kép Hogy boldogulsz az iszlám hívő emberekkel? Mi februárban voltunk Egyiptomban, párom volt Tunéziában és Jordániában is, tetszik nekünk az arab világ. Nyilván más turistaként, és más ott élni.
A hajkérdéshez annyit, hogy nemt'om kisbaba koromban mennyi hajam volt, de sajnos most is RITKA szép. Kép Szó szerint.KépKépKép

EdedeKép
üdv megint itt, gratulálok a kisfiadhoz! Gondolom kivették a pocakodból, és nem kellett kitolnod ekkora hatalmas babát!

Már így tudok biggyeszteni a számmal:
Kép

Ez lesz a karácsonyi szerkóm. És nézzétek, már van fülbevalóm is!!! KépKépKép
A fülem nem ilyen radar, csak Anya hülyén adta rám a sapit.
Kép
Vendég

egy kis művészfotó!KépKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,Havtünde,ez nagyon komoly!Képnagyon csinos a kiscsaj!!!!!!!és a szerkó......KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Edede,üdv nektek,kérünk képet is a kis sózsákról!nem semmi méretekkel rendelkezik,nagyon ari lehetKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hú, Edede, szép nagy babád született! Gratulálok! Milyen volt a szülésed?
Ppanna, köszi az infót.
Még nem sikerült babakocsit választanom. Érdekes, mielőtt terhes lettem, imádtam vásárolni, azóta meg alig-alig jut eszembe, és nehezen szánom rá magam, hogy elinduljak, pedig mgtehetném, mert apa sokszor itthon van délelőtt. Tegnapelőtt elmentem az Ikeába és kezdtem újra ráérezni a vásárlás izére (nem izé, csak nincs hosszú i).
Helyes kiskrapek ez a kisnyúl, de ilyen tumultusban nem szállunk versenybe. Lám, Gergő sem harapott ránkKép
De sebaj, most növögetünk, szépülünk, aztán majd nagy meglepetéseket okozunkKép
Most itt tartunk a növésben:
Kép
Zsuzsa és Julcsika, aki három hónapos és két napos
tzsuzsa

és gyönyörűKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Képzeljétek, Julcsi állandóan félig kitornássza magát a kiságyból. Az egyik lába kilóg a rácson és nyöszörög, mert nem tud kapálózni, ahogy szeretne. A ti babáitok is csinálnak ilyet, vagy csak ő ilyen rakoncátlan?
És rengeteget kacag már, hangosan. Biztos olyan lökött lesz, mint az anyja, aki mindenen képes nevetni.
Zsuzsa
tzsuzsa

TzsuzsaKép
hogy Julcsikának is mennyi haja van!!!!Kép
Én kénytelen voltam Zitus tar fejét sapka alá rejteni. Kép

NyúlnéKép
látom Te is imádsz fotózni. Én is szoktam szépiát meg fekete-fehéret. Csak Zitát oly nehéz lekapni, mert meglátja a masinát, és aztán le se veszi róla a szemét, hiába próbálok bohóckodni, rám se hederít. Általában éber állapotának 3/4-ét vigyorgással tölti (mínusz kajaidő Kép), de még egy nyamvadt vigyorgós fotó nincs, mert jön a ketyere, és úgy bámulja, mintha megbabonázta volna a gép.
Remélem érted, mit hadoválok itt össze.
A ruci ajándék volt, én nem szeretem a rózsaszínt. Kaptunk egy rakás rózsaszín cuccot, úgy látszik lány=rózsaszín; fiú=kék; és nem ismernek más színt akik babalátogatóba jönnek-mennek.
Azé' mutasd meg Zitát Kisnyúlnak, hátha...KépKépKép
Rá gondoltunk fotó közben. KépKépKép
Vendég

Nna, benéztem a szobába, igen nagy volt a csönd.
Hát Apa meg a lánya együtt húzzák a lóbőrt, egymás felé fordulva. Olyan édesek, ez olyan megható, hüpp-hüpp-hüpp... KépKépKép
Vendég

Kendo megkotesi modok
tuti rajzokkal abrazolva, igaz nem magyar szovegezessel, most talaltamegy masik topikon:

http://www.kari-me.com/Images/manualC.pdf
falina

Szép napot mindenkinek!

Legalábbis a lakásból kifelé nézve szép. De legalább süt a nap Kép, ez is valami!

Mea!
Én mindig elcsodálkozom, hogy mekkora haja van Lívikének! FantasztikusKép ! Nagyon kis édi!
És tényleg jó sokat nőtt, majdnem 1 kg-val több, mint Gergő.
Gergő 3700 grammal, és 57 cm-el született. És kedden az oltásnál mérték, 6120 gramm, és 64 cm. De Lívike még így is túltesz rajta.
Mond meg a kiscsajnak, hogy pihenjen egy kicsit, és várja be a fiamat növésben. Mert különben hogy fognak így kinézni egymás mellett 18 év múlva?
Bár, azt mondják, kidöntve minden fát meg lehet mászni... Kép
(Bocs, most nagyon ízléstelen voltam?!)

Most ment el a vendégsereg, jöttek köszönteni. Végre ülök, elfáradtam rendesen. Igaz, anyukám nagyon sokat segített. Csak mire leülhettünk volna beszélgetni, már indultak is, anyumék be voltak sózva.
Legalább pihizik Apa is egy kicsit . Nem érzi jól magát, sőt, azt is mondhatnám, hogy kimondottan szarul van. Utolérte Õt is ez a náthás nyavaja.

KÉpzeljétek, felhívott pénteken a védőnő, hogy nem érdekelne engem babamasszázs.
Teljesen ingyen van, 2x lenn egy hónapban.
Mondtam, hogy miért is ne? Úgyhogy hétfőn elmegyünk, és kipróbáljuk. Kíváncsi vagyok, majd beszámolok róla, hogy milyen volt.

kuha

Kép
kuha

hello!

Kuha,
tökjó ez a babamasszázs-lehetőség!itt fizetős.

Nyúlné,
annyira gyönyörű a kis manó,micsoda szemekKép
megzabálom, annyira aranyos Kisnyúl!

MINDEN BABA GYÖNYÖRÛ, a kiscsajok is,
Tzsuzsa, Julcsika tündérszép!

Megann!!!
jóégKépKépKép
én is pont ezért nem bÍzom rá csak az anyukámra a gyereket,szerintem enyém párral is simán előfordulna ilyen...Tiéd pár is biztos épp valami melós dolgon gondolkozott közben.
Tomi olyanokat csinál csak, hogy fürdés után rá akarta nyitni a gyerekre z ablakot, a kicsi egy szál hálózsákban volt.Pár szellőztetni akart...de nem nyitotta, még időben megakadályoztam!
remélem Léna megússza tüdőgyuszi nélkül!

Mostanában nehezen tudok jönni, ha valaki esetleg hiányolt volna-csak nem igazán tudok visszaolvasni,-Lilla pörgős csaj, csak egyszer alszik már napközben,amúgy játzsani kell vele,tornázni,meg ilyesmiKép
persze HIÁNYOZTOKKép

holnap hÍvom a dokinénit a 4 hónapos szuri miatt.Infanrix+Ipv+Hib-et kapja most.

puszi,
Zsófy és a szerdán majd 18hetes Lilla
zsofy

Sziasztok!

Tzsuzsa!
Az én kicsi fiacskám már majd két hete kezdte ezt "a kiságy egyik felére mászunk és ott a rácson kidugjuk amink kifér" dolgot! Kép Persze ugyanaz volt mint Nálatok: sírás, hogy "anya most meg nem tudok mozogniKép" szóval vennem kellett rácsvédőt (mert én kis naív azt hittem, nem fog kelleni, így nem volt) Na amióta ott a rácsvédő, már azt is felfedezt, hogy alá lehet nyúlni és fel lehet emelni!!! Kép Szóval tök mindegyKépKépKép

Ildi! Jobbulást Neked is és Olinak is! Kép
Minden betegeskedő Maminak és babának jobbulást!

Sajna még mi is betegek vagyuk, de eddig megúsztuk láz nélkül, ma már újra mentünk sétálni is! Kép

A fotok nagyon jók, minden baba csodaszép!Kép

Bocs, valaki kérdezte hogy égett-e a gyomruk a hajas babák anyukáinak (bocs, nem jegyzeteltem ki voltKép ) Nekem nem, szinte soha nem égett a gyomrom és Peti elég nagy hajjal született. Persze Zsuzsa és Livike mellett azért elbújhatKép

Viki+Petike 12+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zsófy!

Légyszi írd majd meg, hogy viselte Lilla az oltást, mert Peti is ezt fogja kapni! Igaz, ő 3 hónaposan! Kép
Köszi.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hello! Kép Kép

Ma ügyeletes volt a dokim és megbeszéltem vele, hogy beugrom és felteszi a spirált. (Nem is fájt, eddig...)
Olyan furcsa érzés volt a szülészeten sétálni, 8 hete még ott tologattam az akkor még egyáltalán nem dagi Danit. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl még mindig tüneményes! Kép Sok boldogságot Apanyúlnak! Kép Ha már tudjuk, hogy Apa hány éves, akkor megmondod, hogy te mennyi vagy, mert hiányzik a táblázatból.

Amit elfelejtettem feltenni tegnap, de ami késik nem múlik. Kép

Ildi, Tünde,
Hogy vannak a gyerekek?
Dani is taknyos egy kicsit, meg köhög, mint a múltkor. Szerdán reggel mindenképp jön majd a doktor néni, mert megkapjuk az első oltást. Remélem, addig kikúrálom.

Folyt köv., mert Dani ébredezik
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Mea.
Megírnád, hogy pontosan mikor rendel Dr Valent. Azt már tudom, hogy szerdánként.

Köszi.
Timi
beka76

hello Megann!

kihamoztam Kép
stimmel Kép

Kép

Kép
ppanna

naa, valaki valaszoljon, hogx nektek is rogton kajasak a babak ha felebrednek? Mert Dávid mindig. akkor is ha csak egy vagy ket orat aludt.
holnap lesz ket honapos.

Kép

Kép
ppanna

Panna!Kép

Igen, Bubus is gyakran eszik, és alvás után szinte mindig.

Benianyu!Kép

Nagyon jó ez a játszószőnyeg, kár, hogy Bubus azt kap a sógornőméktől karácsonyra, különben én is vennék egyet.Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Eddig kétszer szállt el, amit írtam...

Köszönöm szépen a szíves fogadtatást!

szóval...Berci természetes úton született,ami az utolsó napig nem dőlt el (tekintettel arra, hogy az első császárral született, és elég nagynak ígérkezett a baba,bár ekkorára azért nem számítottam...)Nagyon flottul ment minden,
előző este elfolyt a magzatvíz, reggel fájáserősítő infúziót kaptam, 1o-kor már fájt, 13.3o-kor megszületett.A MÁV-ban szültem, a doki és a szülésznő nagyon profi volt.A bent töltött 5 nap után azért maradt némi rossz szájíz, de minden nem lehet tökéletes.

Időközben Berci felébredt, mennem kell...

Azért annyit még, hogy nagyon helyesek a babák,jók a frizurák a topikon :-).

Edede
edede

Ppanna!

Remélem nem gázoltam bele az anonimitásodbaKép, én ha jól emlékszem talán egyszer láttalak és akkor is csak futólag, úgyhogy te biztos nem is emlékezhetsz rám.
Én meg mivel még mindig nagyon jóban vagyok J-vel, és járok is hozzá, szokott mesélni, pár szóban rólatok is...pl tudom hogy milyen csinire visszafogytálKépKépKép, velem szemben aki magán hurcolja a 9-et rendületlenülKépKépKépKépKép.Most faltam be egy adag tiramisutKépKépKép, mondjuk így nem csoda hogy ragaszkodnak a kilók...

Kaja...
Biztos hogy mindig éhségében sír Dávid??
Nálunk van hogy elnézelődik Léna kelés után de az a ritkább...
Ha meg nem alszik csak mondjuk egy órát, akkor tuti hogy nem éhes..már leteszteltem...

Most volt nálunk egy baráti pár, egy éves a kisfiuk és most egy hós terhes a lány....hát le a kalappal előttük...., a kissrác egy percre sem ült le, folyamatos mozgásban volt...és képzeljétek még marha féltékeny isKépKépKépKép, amikor anyuci megfogta Lénát, szörnyű nyekergésbe kezdettKépKépKép, olyan cuki voltKépKépKép.
Úgy látszik minden kisgyerek féltékenyKép

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Szerencsére azért a bundazsák a babakocsiban volt, úgyhogy remélem nem lesz tüdőgyuszkóKépKépKépbelőle....

Ha aludni megy ki Léna akkor +1 régeg ruha + overál(őszi) és így be a bundizsákba...
Ha alszik mozdulatlanul egy baba, akkor télidőben ennyi gönc szerintem kell ....
És még nem hoztam be Lénát leizzadva, és beteg sem volt, úgyhogy nyilván nem az én öltöztetésemben van a hiba, merthogy apa szeirnt én túlöltöztetem....

Megann

Kép

Kép
megann

Dani olyan jól elnézelődik a tegnap vett játszószőnyeg alatt, hogy én újra itt lógok egy kicsit. Kép Odaültettem Apát, hogy hallgassa a gőgicsélést.

Edede,
Üdv újra itt! Kép

Tünde,
Édes a kislányod ünneplőben! Kép

Zsuzsa,
Julcsika is nagyon szép baba! Kép

Megann,
Drukk, hogy Lénának ne legyen baja. Ma nagyon szépen sütött a nap, szélvédett helyen még egy kis meleget is adott.

Viki,
Peti is nagyon édes, kis vigyori! Kép

Benianyu

benianyu

Edede!Kép

Nem semmi a babád mérete!Kép Bubus 2 hónaposan volt 6 kiló.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

MegannKép
Nekem is meselt Rolad J. Csak en nem is gondoltam, hogy fent lehetsz itt a babaneten Kép
Koszi igy ismeretlenul is a csinire visszafogyast Kép Kép szerencsem volt ebben tenyleg.

Kaja:
Kép
David nem sir, , ha felebred,mint mikor valami faj neki hanem kiabal Kép hogy enni AKAR. Es egyertelmu hogy kaja kell neki, mert amig nem eszik nem hallgat el, utana viszont, ha kapott kajat mosolyog es barmit csinalhatsz vele Kép
Tejcsi van, es hizik is rendesen, csak mindig van aki mondja hogy egy ekkora babnak mar harom vagy inkabb negy oranket KELL enni, meg ilyenek. Igy viszont mindig felboritja a haromorankenti menetrendet Kép

Havtunde Kép
Diplomatak vagyunk itt Algirban, meg ket es fel evig itt leszunk.
Az a poen az arabokban, hogy ha bemegyunk egy boltba, akkor tuti hogy valaki egyszercsak ott terem a semmibol es megpuszilja a gyereket. Ferfiak, nok egyarant!!
Arrol nem is beszelek, mikor az egy napos gyerek szajaba a csecsemos nover bedugta az ujjat hogy megnezze hogy jo e a szoporeflexe. Es nem volt am lefertotlenitve!!
Nade igy alakul az ellenallokepesseg. A vegen pocsolyabol itatjuk majd Kép

Kép

Kép
ppanna

Edede!

Ekkora baba természetes úton! Minden elismerésem. Én is a MÁV-ban szültem, neked ki az orvosod?

Kép
Kép
göndörzsóf

Ppanna!

Peti nem mindig kér enni rögtön ébredés után! Van, hogy csendben elnézelődik pár percig, majd kiveszem az ágyból, játszunk, és csak később kajál. De ez nem azt jelenti, hogy nálunk időre van kaja! Össze-vissza eszik még mindig, van, hogy 1-2 óránként, van, hogy 4-et is kibír kaja nélkül! Szóval rendszer, az nincs benne Kép

Viki+Petike 12+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

TZsuzsa!Kép

Ha eljöttetek volna a talira, lehet, hogy Gergőnek Julcsika tetszett volna meg.Kép Majd legközelebb meglátjuk.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Edede!

Nem semmi, ekkora babát egy császár után simán megszülni, gratulálok!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Benianyu,
képzeld, én is nosztalgiáztam pénteken, mert a dokimat vártam, akinek az anyukája pont akkor törte el a kezét szegény, ezért sokat késett, és ott voltam azon a szinten, ahol 10napot feküdtem 25hetesen,terhesen még.Láttam az ismerős nővéreket meg minden, aztán Lilla a páromnál lenn a kocsiban megéhezett és párom felhozta, az aranyos nővérek meg beengedtek minket a fizetős szobába Lillával, mert az ott üres volt.fura volt Lillával a szülészeti szobában lenni.
A terhes csajok rám irigykedtek a baba miatt, én meg a rájuk kicsit, hogy még pocaklakójuk vanKép
bár szegényeknek rossz lesz ott karácsonykor a kórházbanKép

Viki,
te kérted ugye?
Majd megÍrom, hogy bírta Lilla a szurit!
Sima Infanrixet már kapott, Hib és Ipv nélkül, 3hónaposan, ettől nem volt baja, jól volt, bár kapott egy kanál Panadol babyt utánna egyből a biztonság kedvéért és este is fürdés után egy fél germicid-c -t.

Zsófi
zsofy

Sziasztok!

Csak most jutok gép elé írni...

Megann:

Rosszul érzed. Kép Nincs szándékunkban visszaköltözni Amerikába. Én még csak hajlanék rá (majd egyszer), de David szinte teljesen elzárkózik előle. Talán majd nyugdíjas korunkban. Kép

Szóval jelen pillanatban mindkettőnk szerint sokkal jobb életünk van Magyarországon mint kint lenne. Persze, lehet hogy ott kényelmesebb lenne az élet és könnyebben megélnénk, de még ez sem biztos, hiszen ott SEMMI állami támogatás nincs anyukáknak, nagy család se lenne hogy segítene, tök egyedül lennénk hárman, baráti kör is itt van. Ha költöznénk, nagy kérdés lenne, hogy hova... Merthogy mikor kint éltünk (és még nem ismertük egymást) tök máshol éltünk. David családja és szét van hintve Amerikában, a szülei Utah-ban, a húga Californiában, az öccse Boston-ban, az fia meg az ex-felesége és családja Texasban. Én Californiában éltem, Chicagoban és New York államban. Ebből legszívesebben talán Californiába mennék vissza, de hiányoznának a telek, bármilyen furcsán is hangzik. Kép David szerintem meg tuti nem akarna olyan helyre költözni ahol tél is van, ha már választani lehetne. Szóval ott kezdődne a baj, hogy szerintem meg se tudnánk egyezni azon, hogy hova menjünk. Nem lenne ott a családom, elvesztenénk az ismeretségi kört, az állam anyagi támogatását, és a magyar/európai kultúrkörnyezetet ami mégiscsak más mint az amerikai.

Én azért költöztem haza Amerikából 16 év után, mert fontos volt nekem, hogy ha majd egyszer gyerekem lesz, a nagy család vegye körül. Ezt tettem 27 évesen, és még mielőtt olyan kapcsolatom lett volna, amiből gyerekre vállalkoztam volna. (Daviddel már itt ismerkedtünk meg.) És úgy érzem, teljesen beigazolódott a döntésem. Én imádom, hogy beülök Zsuzsával az autóba, és ugyan 30-40 perc kell hozzá, de szinte a család bármely tagját meglátogatjuk, és hogy mindenhova szeretettel várnak, és Zsuzsa egy olyan környezetben nő fel, ahol körbefogják az őt szerető felnőttek. Hogy itt élünk Újpesten abban a lakásban amiben én is, apukám is felnőttünk, hogy Zsuzsa a negyedik generáció a családomból aki ebben a lakásban él. Ezek számomra borzasztó fontos dolgok, fontosabbak, mint az hogy esetlegesen kevesebb bosszúsággal jár az ügyintézés (mondjuk azt tapasztalatból mondom, hogy ez nem feltétlenül igaz), hogy több kacatot tud az ember megengedni magának. De kevesebb ideje van, és nincs kivel megosztani.

Na ez jó hosszúra sikeredett. Kép

Képzeljétek. Már régóta tervezzük, és ma ki is próbáltuk, hogy Zsuzsát a nagy kádban fürdettük. Természetesen felnőttel együtt. Először David ötlete volt, de aztán visszakozott, mert "csak" 37-38 fokosra szabad csinálni a fürdőt, és ő legalább 40 fokosan szereti. De én vállalkoztam rá, jól előmosakodtam (ezt mondjuk lehet hogy most én aggódom túl), és beültem vele a nagy kádba, hát hihetetlen módon élvezte!!! Ráfektettem a hasamra hogy a lábával szabadon rúgkapált és a karjával tartotta magát, és szinte gurgulázott a nagy vigyorgásban. Eddig is úgy értékeltem, hogy élvezi a fürdéseket, de mosolyogni nem szokott, csak lelkesen rugdos a lábacskáival. De most szinte hangosan vigyorgott. (Nevetni még nem hallottam...) Szóval asszem ebből nálunk szokás lesz. Kép És most újfent elgondolkozom a babaúszáson, ha ennyire élvezi.

Most vissza is olvasok egy picit...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Beleolvastam kicsit a termésbe:9

Nyúlné!Kép
Nagyon örülünk, hogy Kisnyúl is ilyen hűséges típusKép
Lilla el volt ájulva a művészfotóktól, kérte is, hogy egyet -kettőt mentsek el nekiKép
mert szeret olvadozni a Kisnyúl
nagy barna szemeitől! (barna?vagy rosszul látom?)

Most megyek aludni, amÍg a manó alszik!
zsofy

Köszi Zsófy! Remélem nem lesz semmi gond, és Lilla jól viseli majd!

Megann!
Még nem is gratuláltam Léna új tudományához! Gratulálok!Kép
Ja, és remélem azért nem fázott meg!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Panna,
Beni is többnyire éhes, mikor felébred és nem nagyon akarom húzni az időt, csak felhergeli magát, akkor meg minek. Viszont sokszor evés után éber, később elalszik és mire felébred már cicitime van újra. Kép

Göndörzsóf,
Már megvették a sógornődék? Nem lehet nekik javasolni, hogy ezt a tipust vegyék meg. Még elég sok volt belőle tegnap a boltban. Ami még nagyon tetszik benne, hogy variálható a felakasztott játékok magassága és plusz játékokat is lehet tetszés szerint fellógatni.

Zsóf,
Nekem az volt még nagyon furcsa a kórházban, hogy én emlékeztem az összes szülésznőre, mivel egy hétig bent voltam, de ők annyi anyukát látnak, hogy biztos nem. Nem is várható el. Persze köszöntek, gondolom udvariasságból.

Még régebben írtátok, hogy 2-es Pampers mennyivel sz@rabb, mint az 1-es. Most mi is megtapasztaltuk. Kép Mi Huggiest használunk, az illik dagi Dani pocakjához és combjához és a dm-ben szoktuk beszerezni. Múlt hét elején nem tudtam elmenni a dm-be az eső miatt, amikor meg elmentem, épp technikai okok miatt zárva volt. Emiatt vettem egy kis csomag 2-es Pamperst, de Kép, főleg az 1-es után. Mindegy, olyan hamar fogy és napközben elmegy és azóta már vettünk Huggies utánpótlást.Kép

Benianyu és Dani (8+1)

benianyu

Edede,
gratula, nem semmi,hatalmas a babád!
Lilla 4hónaposan nyom 6650 grammotKép
zsofy

Benianyu,
igen, én is így voltam, az egyik csecsemős nővér aki a 10 nap alatt sokat volt velünk az osztályon, meg aztán Lillára is vigyázott,ő volt épp ügyeletben, és láttam, hogy abszolut nem tudja ki vagyok. bár a szobatársaimra emlékezett, viszont ők szegények hónapokig bent feküdtekKép

tényleg húzok,
Benianyu, majd csinálsz játszós képet Daniról?
zsofy

Mea:

Most olvastam valamelyik Kismamában (újra nekiálltam a kollekcióm átlapozásának, 1997-ig visszamenőleg vannak meg, de eddig 2002-ig jutottam csak) szóval azt írják, hogy a tápis babák előbb is kaphatnak tehéntejet mint 1 éves kor, mert ugye a tápszer is tehéntejből készül, és mint Zita is írta, nem bontják le a benne levő fehérjéket, csak ha H.A. tápszer. A lényeg, hogy tápis babák már 9-10 hónapos korukban kaphatnak savanyított tejtermékeket, mert azokat könnyebb megemészteni.

Nyúlné:

Párod szerintem biztos meg fogja érteni, ha baba mellett nem tudsz neki meglepit. Kisnyúl változatlanul ennivalóan édes, nekem a tappancsos képek tetszenek a legjobban, lévén hogy én is lábfetisiszta lettem mióta kisbabám van. Kép Az a kép amiben a katicabogár mellett visszaverődik a fény a szemében szerintem gyönyörű, nem gondoltál arra, hogy pályát változtatsz és elmész baba sztárfotósnak? Kép Olyan szép képeket tudsz csinálni, szerintem nagyon jó szemed van.

Benianyu és Dóri (asszem ti írtatok az Újpesti Szülőotthonról):

Én is úgy tudtam, hogy a szülőotthonnak nagyon rossz híre van, bár én konkrétumokat nem ismertem... ez a 150e forintos tarifa meg egyenesen vérlázító, maga az hogy pénzt kér az orvos egy kolleganőtől, de főleg maga az összeg... nehéz is elhinni, mivel a legbrutálisabb amit eddig hallottam, az az hogy a magándoki rendelési díjának a tízszeresét kell plusszban szülés után adni. Én így kalkulálva SE fizettem volna ennyit az én "sztárdokimnak" a szülésért... max ha hozzáadjuk a 9 hónap rendelési díjait, de én csak a rendeléseket fizettem, ezen felül nem adtam neki hálapénzt, csak egy üveg jó whiskey-t. Szóval ez a 150e forintos tarifa újpesti viszonylatban (és valljuk be, azért ez nem egy kifejezetten gazdag környék) kicsit túlzásnak tűnik.

Megann:

Most olvasom férjed akcióját Lénával. Kép Remélem minden rendben lesz a babával, szerintem itt a nagyobbik baj nem az hogy nem figyel rád a férjed (az is baj, de hát valljuk be, férfiból van), hanem az hogy nincs annyi esze saját magától (már elnézést) hogy ha kirakja a mozdulatlan gyereket a hidegbe, akkor jól fel kell őt öltöztetni. :-/ Amúgy mit rakott rá? Hátha elég volt az is amit rárakott....?

Havtünde:

Én is úgy voltam vele mielőtt Zsuzsa megszületett, hogy csak rózsaszínt ne. Aztán kénytelen voltam feladni eme "elvemet" mert más színben szinte nem is gyártanak babaruhát, csak kékben és rózsaszínben. Már annyi rózsaszín kis cucca van, hogy úszunk a rózsaszínben, de hát azóta már megbékéltem vele. Azért szoktam más színt is becsempészni, én nem átallok a kislányomra kéket adni. Kép De komolyan bosszantó mintha más szín nem is létezne, zöld vagy lila vagy sárga...

Ppanna:

Eleinte mindig az volt, hogy ahogy ébredt Zsuzsa, máris kajálni akart. De ahogy nő, egyre gyakrabban fordul elő, hogy felébred, és én csak abból jövök rá hogy fent van, hogy elkezd gőgicsélni. Ha csendben van, akkor rá se jövök. Szóval szerintem ez is változni fog, ahogy növögetnek.

Viki:

Nálunk is így van. A rendszerre való kajálással én azt nem értem, hogy én is van hogy megéhezem, megszomjazom gyakrabban mint 3 óránként... mi van ha csak szomjas az a szegény baba, akkor is kell várnia...

Uff. Szóltam. Kép Jó hosszasan.

Zsuzsa baba ma 3 hónapos és 4 napos.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Én is így fürödtem Benivel, mikor pici volt. Õ is imádta. Most nem próbáltuk, mert mikor Dani a kis kádban van, Beni van a nagyban.
Talán majd ha Beni a szüleimnél alszik, kipróbáljuk Danival is.
Egy hülye kérdés.... Nem izgatta Zsuzsát a cicizés lehetősége a vízben?

benianyu

Benianyu:

Nem úgy tűnt, bár én már elkezdtem húzni őt cicimagasságba, mikor David mondta, hogy talán nem jó ötlet összekapcsolni neki a fürdetést a kajálással, és igaza van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

A menetfelszerelés a következő volt...
Benti ruha(még szerencse hogy valamiért pont a polárbelsejű rugi(ujjatlan), a kabát részével együtt+ egy réteg polár gatya és kabát+sapi(szerencsére a vastagabbik)és így be a bundizsákba....
Én az alváshoz mindig belerakom még az őszi overálba...és úgy rakom a bundizsákba....
Még soha nem hoztam be izzadtan, úgyhogy nem gondolom hogy túlöltöztettem volna bármikor is és nem is volt beteg még....
Persze ő próbál meggyőzni hogy én öltöztetem túl, de valahol sejti hogy nagyon elkefélte ezt a dolgotKép
És nem is haragudnék annyira, de szinte a szájába rágtam indulás előtt hogy mit és hogy, még ki is raktam a felszerelést...KépKép
Hát ennyit a férfiakról..
Mondtam neki, hogy soha többé nem bízom rá...KépKép
Inkább viszem magammal mindenhova...
Erre dacból közölte, hogy akkor ő most leviszi egy fél órára a családjához...és én maradjak is itthon, merhogy hisztizek...
Erre a gyerkőc okosan bealudtKépKépKépKép, úgyhogy gyerek maradt, férj meg mentKépKépKép
Ez is a sors fintoraKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Szerintem ha ennyire bejön a víz Zsuzsának akkor tényleg érdemes lenne kipróbálni az úszást...

Megann

Kép

Kép
megann

Havtünde,
hát persze,hogy megmutatomKép
Zsófy,
barnul már,jól látod,de azért még szürkés!és kitartunk.......Kép
Tzsuzsa,
nálunk szintén mindig nagy vándorlás van a kiságyban,én azt bírom,amikor a kis arcát rápaszírozza a rácsra és attól készül
ki,de a lábkidugósdi is gyakori!
Benianyu,
tényleg,ezt nem is néztem eddig,pedig nem titokKép:28!
Ppanna,
nálunk nincs mindig így,pláne,hogy nappal keveset és ritkán alszik,hajnali kelések szólnak csak mindig a zabáról,de a reggeli kelésünk nálunk nagyon cuki,mert iszonyúan megörül ,hogy meglát,aztán körbejárjuk a lakást,hogy minden a helyén van e és Kisnyúl ilyenkor tényleg körbe-körbe kapkodja a fejét és figyuszol,aztán pici játék a járókában,majd jön a reggeli kajcsi,nálunk ez a módi.....imádom a reggeleket!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann,
Az én férjem is hasonló stílusban reagált volna. Kép Legjobb védekezés a támadás elv alapján. Léna okos baba, hogy bealudt.

Zsóf,
Már fényképeztem Dani a játszószőnyegen, de ezzel a hülye géppel nem tudom letölteni.
Cserébe teszek be egy fókázósat és egy testvéreset. Kép

Kép
Kép

benianyu

Megann:

Ti próbáltátok már? Hova mentetek? Most nézegetem a neten, és a legszimpatikusabb ez a Kalovits program, de azt reméltem, van valami közelebb is Újpesthez. Bár ez a VII. kerületben van, de úgy tűnik, korrekt áron van, és megnyugató, hogy ÁNTSZ által ellenőrzött helyeken csinálják.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, még az is újdonság nálunk, hogy elkezdtem előre nézve rakni őt a kengurujába. Első két alkalommal szinte azonnal sírt, szerintem nem értette, hogy hogy "lebeg" pedig szoktam őt nekem háttal hurcibálni kézben. Ma harmadszor próbáltam, és most egy jó ideig elnézelődött így. Lehet, csak azt kellett kivárni, hogy jobban tartsa a fejét.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

jó éjt foto!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?