A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

BenianyuKép

A nagyfiad Tényleg így odavan Daniért, ahogy a képeken látszik? Szerencsések vagytok.

PpannaKép
Jól értem, hogy Algírban szültél?! Nem semmi lehetett ezt bevállalni, gondolom a higiénés körülmények hasonlóak lehetnek mint Egyiptomban. Mi februárban voltunk, Zita már bent volt a pocakomban 9 hete. Vigyáztam nagyon a kajával, innivalóval, de mégis sikerült vmi bacit benyelnem. 4 napig hánytam Egyiptomban, és 3(!) hétig volt hasmenésem, nem akarom részletezni, de az a híg f.s folyt belőlem. Amikor hazaértünk, első dolgom volt megkeresni az orvosomat, hogy nézzen meg UH-val, szegény magzatom túlélte-e a nyaralást... Szerencsére egészséges, de azért egy ideig rágtam a kefét.
Amúgy "hüle" nővérért nem kell Algírba menni: Zitát egyszer az egyik nővér felvette az ágyról, és csak úgy megpuszilgatta... kicsit hülyén éreztem magam, szólni nem akartam, de hát mégis, hogy gondolta?! Ráadásul jó erős parfümje volt, amit otthagyott a ruháján, kistakaróján.

NyúlnéKép
Kisnyúltól el kell olvadni!

Tünde
Vendég

Benianyu!Kép

Asszem megvették, mert valamit már mondtak róla, hogy mik vannak rajta. Bár az is biztos jó, csak nekem ez a pillangó nagyon megtetszett, meg Bubus is szereti a pillangót a tornázóján.

Zsóf és a 9 hetes Bubus

Kép
Kép
göndörzsóf

Hmm... most van egy kis időm, és olvasgatom az amcsi gyereknevelési fórumokat.

És egy olyan anyuka írt, akinek a 10 éves unokaöccse lesmárolta (nem tudok rá jobb szót) a 4 éves kislányát. Nyelves csók meg ilyenek.

Namost anyuka totál kikészült, a fiút viszik pszichológushoz, sőt, rendőrségre is akarták (?!) Kislánynak meg a fejébe tömködik, hogy kit hogyan mikor szabad megcsókolni/puszilni (kiss mindkettő angolul).

Én nem tudom, csak nekem vannak ilyen laza erkölcseim, de nem túlzás ez? Az ilyesfajta játék természetes gyerekkorban, és főleg unokatestvérek/rokonok között. Nem lenne elég megmondani nekik, hogy ez felnőtteknek szabad, gyerekeknek nem (ha már mondani kell valamit)? De pszichológus? Rendőrség? Szülők idegi összeomlása? Nem túlzás?

Komolyan, én nem látom itt a problémát, vagy ők reagálják túl a dolgot?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

BenianyuKép
köszi, Zitus jobban van, most elalvás előtt csöppentek az orrába. Mi bajotok van a 2-es Pampers-el? Nekünk most 3-as van, de minden okés vele.

RókicaKép
én is adok mindenféle színű ruhát Zitára, leginkább azért, mert a nővéremnek 2 fia van, és tőlük örököltünk. Amíg nem született meg Zitus, úgy gondoltam, hogy nem is érdekel, olyan mindegy neki, milyen ruci van rajta, úgysem tudja, hogy fiús-e vagy lányos. Aztán persze most én vagyok úgy oda, hogy ha megyünk valahova, igenis szép kislányruhában legyen, mert mégiscsak puncis és nem kukis, és legyen csinos, ezt nem lehet elég korán elkezdeni. Ugye. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

PpannaKép
Előre bocsájtom: szólj bátran, ha sokat kérdezek!!KépKép
Milyen Algírban élni? Úgy tudom, most elég veszélyes országként van nyilvántartva, közeledik a polgárháború, eltűnt pár turista meg hasonlók... Mióta éltek ott? Elvarázsolt az arab világ? Kép

Tünde
Vendég

Ppanna
ezt meg elfelejtettem: nem lehet, hogy nem elég a tejed a babádnak? Itt azt mondják, hogy 3 órát ki kéne bírniuk a babáknak 2 kaja között. Vagy nem próbáltad vízzel itatni, hátha csak szomjas?
Zita reggel ébredés után elnézeget egy darabig (kb 5 percKépKépKép), aztán ordít a kajáért, de mondjuk Õ anyatejes+tápszeres, és este 11-kor eszik utoljára. Napközben 4 órát simán elvan kaja nélkül. És hogy képben legyél, 11 hetes és 2 napos.

RókicaKép
Amerikában mindent túlreagálnak, nem?

LÁNYOK!
Ti hogy álltok a feledékenységgel? Nekem olyan szita az agyam, mintha megint terhes lennék...
Vendég

Én is benéztem végre. Botrányos egy nap.. pedig amilyen jól indult. Kép Ne is kérdezzétek anyós probléma,és sajnos a legrosszabb. A rosszindulatú nő hósszú hónapok kemény munkájával megmérgezte a kapcsolatunkat, úgy érzem. Ma nagyon sokat sírtam, és kivagyok bukva. Kép Kép Kép Bocs'... KépKépKépKépKépKép:

Benianyu!

Nagyom helyesek a gyerkőceid! Kép olyan jó, hogy már KETTEN vannak, nem? Kép Kép

Kisnyúl is bájos. Kép

Dóri
Vendég

Ráadásul Viki is szuszmorog nagyon, mintha taknyosodna. Ráadásul orrcsepp sincs semmi itthon, remélem nem rosszabbodik. Kép Orrszívó/porszívóval nem jött ki semmi sajnos. Kép

Áh, nagyon depi vagyok nem rontom itt a levegőt, talán holnap okésabb lesz a helyzet. Kép

jóéjt,
Dóri, Viki 8+2
Vendég

ja, és nem is kakilt ma. Ilyet még sosem csinált, mindig volt kaki. Nekem még sz@r se jut nekem... KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vendég

Sziasztok!

Minden beteg babának és mamának továbbra is jobbulást kívánunk!! KépKép
Mi még egyenlőre jól vagyunk!

A babák nagyon aranyosak! KépKép

Mea!
Lívinek csuda jó a haja! Kép

Tzsuzsa!
Julcsika nagyon szép kislány! Kép

Havtunde!
Zita nagyon csini a karácsonyi szerkójában! Kép Én szeretem a rózsaszínt kislányokon, ha lesz még egy gyerkőcöm és az lány lesz a két fiú után, akkor biztos lesz egy csomó rózsaszín cucca! Kép

Nyúlné!
Tényleg tök gyorsan eltelt az idő, dehát jó társaságban 2x olyan gyorsan múlik....KépKép
Kisnyúl továbbra is cuki! Kép

Egész hétvégén a karácsonyi bevásárlást intéztük, talán sikerült a végére jutni. Még hiányzik egy-két apróság, de az már menni fog.Kép
Tegnap Leont is vittük magunkkal, nagyon jól viselte, ma meg mind a két fiút, de semmi gond nem volt. Noel a végére kicsit már hisztis volt, de csak a fáradtság miatt. A kocsiban hazafelé menet rögtön elaludt.
Ti hogy álltok a karácsonyi bevásárlással?

Edede!
Nem semmi, hogy ilyen nagy babát sikerült természetes úton szülnöd, főleg császár után. Kép
Nagyobb gyerkőc mennyi idős?

Na egyenlőre ennyi. Folyt. köv.

Barbi, Leon, Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Róki!

Mi Noellal a Kalovits féle úszásra jártunk és szerintem nagyon jó!
De nem az Almási térre, hanem itt XI. kerben a Rubin hotelbe. Azért hagytuk abba, mert ahol elkezdtük, az az uszoda megszűnt, átmentek egy másikba ami ritka szar (bocs a kifejezésért). Sötét kis lyuk, pici a medence és Noel ha csak meglátta, már sírt is. Kép
Most keresünk valami más megoldást. Az Almásin nem tudom milyen a medence, ott még nem voltunk.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Dóri!

Kép

Fel a fejjel. Lesz jobb is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Fúj, milyen hideg van! Kép És nemsokára, max. másfél óra, el kell indulnunk az oviba. De majd felvesszük a fél szekrényt. Kép

Tünde,
Beni tényleg ennyire odavan az öccséért! Kép Már most együtt játszanak, még a játszószőnyegre is odabújt mellé. Kicsit szűkös volt, de sok jó ember...
Az összes féltékenységét rajtunk tölti ki. Természetesen én kapom a legtöbbet, goromba, kiabál, megsértődik, ha úgy érzi, hogy most ő lenne a soros. De jobb így, mint fordítva. Undok az Anyuval, ha a Danit büfizteti, mert épp nem vele játszik, mint régen, ha ott voltunk. Nem is hajlandó a szüleimnél aludni, pedig eddig imádott ott lenni, mert akkor én csak az öccséé leszek. Próbáljuk rávezetni, hogy ha ott aludna, akkor a Nagyi és a Papa csak vele foglalkoznának. De nem erőltetjük. Majd kialakul....

Pelus ügy: az 1-es Pampers olyan jó nedvszívó és valahogy elvezeti a kakit-pisit a pelus belsejébe. Nem tudom elmagyarázni jobban. A 2-es meg már többször átázott nekünk. Kép

Dóri,
Beszéljétek meg! Biztos van megoldás! Próbálj ne szomorkodni! Anyós Kép Kép Kép
Nagyon jó, hogy KETTÕ van!!! Kép Kép Kép Próbálj te is erre gondolni! Kitartás!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Mintha jegesmedvét láttam volna, amikor kinéztem az ablakon! Kép

DóriKép
Én nem mondom, hogy ne törődj anyóssal, mert tudom, hogy úgyis ezen túráztatod az agyad.Kép Nekem is rém hülye anyósom van, szerelmes a kicsi fiába, és halál féltékeny rám. Szerencsére van közöttünk 180km, így ritkán látom.KépKépKépKépKépKép Többek között neki köszönhetem, hogy nem elég a tejem, itt idegesített 1 hétig, Zitus születése után. Aztán ahogy dörgölőzik a kisfiához, meg simogatja a kezét, puszilgatja, hááát attól meg hányingerem van.KépKép Nem is ragozom, nem indulhat ilyen rosszul a hetem!! KépKép
Állítólag tök normális, ha egy nap nem kakil a baba.

PpannaKép
Még az jutott eszembe, hogy az én védőnőm tök boldog lenne, ha úgy szoptatnék, ahogy Te, mert hát ugye ez az igény szerinti szoptatás. Nem akarok senkit megsérteni, de szerintem ez marha nagy baromság. Ha lenne bejárónőm, szakácsnőm, Apa nem menne minden héten 2-3napra külföldre, és Zitus nem lenne hasfájós; talán én is meg tudtam volna csinálni. De így, tök egyedül, szerintem csak a napirend tartja bennem a lelket.
Tényleg bocsi annak, akinek esetleg ez a módszer jól bevált.

Tünde
Vendég

Jó reggelt!

Benianyu, Rokica, Tünde köszi a bíztatást aranyosak vagytok. KépKép
Biztos vagyok benne, hogy a baba megérezte, hogy vmi nem stimmel, elaludt 11-kor és fél 1-kor ébredt fel. Megetettem 1-ig, aztán elaludt szépen, de felkelt már reggel 6-kor! Ilyet sosem szokott. Kép Mintha a tej is kevesebb lenne sajnos. Kép vagy csak beképzelem, remélem. Ha felkel megetetem.

Tünde!

Hát nem semmi anyósod van Neked is, az enyém is ilyen, plusz duruzsol folyton a kicsi fiának (egyszem gyerek), hogy én milyen egy nőszemély vagyok. Egy biztos, hogy utál. És persze férjemnek meg nagyon rossz, mert hát mégiscsak az anyja. Kép 2 hétig meg sem nézte az unokáját!!! Anyuék+mindneki ezen le volt döbbenve. Meg sem kérdezte miben segíthet (kaja), holott egész nap otthon van , teljesen egészséges, minden nap főz. Ja, és csak akkor volt hajlandó eljönni 2 hét után (még én győzködtem a férjemet, hogy jöjjön már el, mert láttam, hogy ez nagyon rosszul esik neki), hogy a férjem értement Újpestről Soroksárra. Aztán persze visszaszállította. És mindezt KIZÁRRÓLAG szombat du. 2-től du.6-ig! Azt persze leszarta, hogy itt egy újszülött csecsemőről van szó, akinek igencsak változatos a napirendje, és férj+én is szeretnénk lehetőség szerinte EGYÜTT ebédelni (ha itthon van hétvégén). Nem, neki CSAK ez az időintervallum a jó. persze a férjem megpróbálta, hogy 3-ra menjen, mert úgy meg tudtunk volna kajálni, ugyanis Gergővel az anyu elment vhova délelőtt, így későbbre tevődött az ebéd (nem készült el hamar), de nem, az öreglány beintett sértődötten, hogy akkor ha nem jó neked kisfiam, akkor nem jövök inkább! persze én nem hagytam szó nélkül MIÉRT NEKÜNK KELL ALKALMAZKODNI EGY NYUGDÍJASHOZM RÁADÁSUL KI VAN NYALVA A S.GGE!?!!!!???? Ezután veszekedés , én utána nyilván nem voltam jókedvemben, kakis pelenkát mostam a fürdőszobában stb., mikor ittvolt, szóval tényleg nem egy minta háziasszony voltam arra az 1 órára sem, de gondolom ez érthető talán miért.. KépKépKép

Semmi dolga mégegyszer mondom. Max az, hogy a két kib....tt elkényeztetett yorkijának (fésülgetős öleb) vacsikát adjon. Ezen mindenki lehidalt a családban. Szóval "ízelítőül" csak ennyit. És tegnap elmentünk Csepelre a barátnőmhöz déltől, ott megetettem a babát, mi is kajáltunk és a férjem el akart menni az anyjához. Én mondtam nem megyek sehova, annyira feszült ott alégkör. Erre fogta a gyereket és elvitte megmutatni, beleegyeztem én hülye. De amikor eltelt 5 perc olyan rosszul éreztem magam, ott sírtam a barátnőmnél, és felhívtam a férjemet siessenek nagyon. Jöttek is mondjuk, max fél órát voltak ott. És a kocsiban éktelen veszekedés, közöltem vele, hogy soha többet nem viheti el a babát NÉLKÜLEM. Jöjjenek át az anyjáék HOZZÁNK, és akkor ott láthatja a babát kedvére. még főzök is, ha kell. De a férjem nem hívja, mert bunkó voltam "szegénykével" a legutóbb. Mondtam, akkor majd én felhívom ma, ha meg nem tetszik neki, akkor nem látja az unokáját sajnos! Mert én nem megyek, és a baba nélkülsem meg SEHOVA! Ja, 2 hete férjmre való tekintettel, mondtam menjünk látogassuk meg őket babával. Ott voltunk egy ideig, aztán haza. Normáluisan viselkedtem teljesen, persze nem etettem meg Vikit, ugyanis tiszta feszült a légkör, nem tudnék ilyen helyen szoptatni, meg ez nem tartozik rá. Nem olyan a viszony..
Majd dél körül anyuéktól felhívom. Most meg nem szólunk egymáshoz a férjemmel. Remek. Kép Mindenki egyedül reggelizett, q szót nem szólt. KépKépKépKépKép (most nem dolgozik a hét közepéig, itthon van).

Bocs lányok, hogy kifakadtam, de most tényleg kivagyok nagyon. Nem szoktam kiborulni. Kép Előre rettegek a karácsonytól, elvileg 25-én megyünk oda.

még egyszer bocs. Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok,

Benianyu,

Szeretném megkérdezni, hogy hol és mennyiért lehet venni ilyen játszoszőnyeget?

köszi

Heni+Ajsa 6+1

Kép
hencsi

Dóri!
Tudom, hogy miről beszélsz. Nekem sincs szerencsém anyóssal, max. annyi, hogy elég messze lakik. De ő mindig bejelentés nélkül érkezik, szinte mindig éjjel, merthogy időben nem tud elindulni. Persze nálunk 10 után alszik az egész család, úgyhogy a csengetéssel felver mindenkit. Erről akkor sem szokott le, miután az Emma megszületett. Ja és még hozzátartozik, hogy kétszobás lakásunk van, és szemrebbenés nélkül itt alszik nálunk. Bebújik a két gyerek mellé az ágyba, ergo négyen alszanak egy szobában. Hurrá!
De nálunk a férjem max. az én oldalamon áll, ezért viselem el, ha havonta kétszer meglátogat minket hétvégén.
Legyél okos, próbáld nőcisen magad mellé állítani a párodat, és béküljetek ki mihamarabb!!!!!!!

Õk a kis Balázsok:Kép
cipó

Az előbbi anyóstémához azért hozzáteszem, hogy enyém anyós nem rosszindulatú, csak egy kicsit "lele". Pl. símán elvan délig pizsamában, mint a gyerekek. Újságot olvas, tv-t néz, az eszébe sem jut, hogy bevásárolni menjen, vagy segítsen főzni,takarítani nekem. De az asztalhoz elsőként ül le. Ebbe az a bosszantó, hogy neki ez tök természetes.
cipó

Dóri!

Ne hagyd, hogy anyós közétek álljon! Békülj ki a férjeddel, beszéld meg vele, hogy mostmár Ti vagytok a családja! Vesd be az összes női fifikát, amit csak ismersz. Legyél bűbáj anyóssal, hidd el, nem tud majd mit kezdeni vele.

Cipó,
nagyon szépek a gyerekeid, tök jó ez a kép!! KépKép
Vendég

Enyém anyóst nem tudom, rosszindulatú-e vagy sem. Õ a nagy áldozat, erején felül segít. Ha eljön hozzánk, mindig hoz főtt kaját, sütit, cipeli a kertből a termést. Mi persze mondjuk neki, h ne hozzon semmit, mert így is- úgy is főzök, amennyi zöldséget meg elcipel, azt kár, inkább megveszem. A múltkor is "nagyon rendes" volt, hozott kaját. Töltöttkáposztát. A szoptatós anyukának. Hozzáteszem, hogy nem hülye, amikor a lánya szült, 1 évig ő főzött és mosott rájuk, tehát tudja, hogy a szoptatósok mit ehetnek és mit nem. A lánya megint babát vár, és hát ott nagyon sokat kell segíteni... 8 hetes terhesen csak párnával a háta mögött tudott ülni... hülye egy família. Ja, és ő (anyós) olyan hős volt, hogy csak a terhességének a 9. hónapjában nem dolgozott, és a lányával fél évig, a fiával 1 évig volt csak otthon. Persze, a mai napig az anyjával él, az megcsinált helyette mindent, meg nevelte a gyerekeit. És én miért nem mosom kézzel a babaruhákat, mert ő a másik unokájának a ruháit 1 évig kézzel mosta. Gondoltam magamban, jó nagy hülye volt, mind a kettőnek van mosógépe, mé'nem használták?! KépKépKépKépKépKépKép
Nna, ennyit anyósékról, most jól felhúztam magam.
Még valami: amikor telefonál, első kérdése: nem beteg a Zita? Állítom azt várja, mikor lesz beteg. Mondtam Apának, mondja már meg az anyjának, hogy adok ruhát Zitusra, nem meztelenül viszem sétálni. Mi a sz..rtól lenne beteg?

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Dóri! Fel a fejjel, próbálj meg nem foglalkozni anyóssal, a babának szüksége van Rád !!!

Benianyu, Nyúlné, Cipó!
Nagyon jók a képek!

Remélem minden kis és nagy beteg jobban van már! Kép

Én kicsit jobban vagyok, már levegőt is kapok! Hurrá Kép Peti még kicsit taknyos, de talán már jobb mint volt Kép

Nekem anyós fronton marha nagy mázlim van! Segít amiben tud, szinte minden nap feljön egy kicsit "babázni", így el tudunk menni vásárolni, stb... Igaz, itt lakik a szomszéd lépcsőházban!!!Kép

Mindenkinek szép napot! Kép

Viki+Petike 12+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Havtunde Kép
Latom erdekel Algir Kép
En szivesen valaszolok itt is, csak nem tudom masokat is erdekel-e, szoval irhatsz a mailemre is, a profilomban benne van Kép

Biztos nem keves a tejcsi, mert egyelore mindig csak egy mellbol eszik, es azzal is jol lakik egy szoptatas alkalmaval, a masikra mar at sem tudom tenni. Egyszer probaltam, de nagyon meglepodott, hogy mire vegre a masikon lehet mar komfortszopizni ebbol meg dol a tej Kép
Szerintem is kinovi ezt, ahogy Rokica is irta. Annal is inkabb, hoyg tegnap feltettem ezt a kerdest, erre meg a reggelunk pont ugy alakult ma, ahogy Nyulne irta Kép
Es tenlyeg tok jo igy Nyulne Kép Kép

Igeny szerinti szoptatas:
En szerencses vagyok, mert a ferjem kettokor vegez, ebben a hazban dologzik, ahol lakunk, es mindennap o foz Kép
Ja, es o is furdeti a babat szinte mindig, en kb egy hete furdettem eloszor, mert ugy volt vele, hogy nekik is legyen kozos program, ha mar a szoptatas az enyem Kép
Es tenyleg itt szultem Algirban, egy maganklinikan, ami majdnem olyan volt mint otthon. a lgejobb az volt, hogy vegig velem lehetett a ferjem, es egyutt harmasban kulon szobaban aludtunk harom napig Kép
Szuper volt, mert volt idonk megszokni az uj csaladi folallast. Es mivel en csaszarral szultem, ezert mindent a ferjem csinalt: pelenkazas, oltoztetes, furdetes. Nekem csak a szoptatas volt Kép
Aki kicsit ismeri az arab vilagot sejtheti hogy milyen megdobbenest keltettunk a klinikan, allandoan jottek be a szobankba a noverkek es kuncogva meseltek egymasnak, hogy itt az apuka pelenkaz Kép
Es igy ejszakara is velunk maradt a baba. Szules utan egy orval mar nalunk volt, es vegig ott is maradt. Es hat ora mulva a csaszar ellenere mellre tehettem, szerintem ennek koszonhetem hogy nem volt tejproblema.
Itt viszont a szuletes utan egyszer mertek a gyereket, utana nem, meg mikor eljottunk akkor sem. Szoval aki jobban szereti a szigorubb orvosi felugyeletet, annak lett volna mi aggodni. Es BCG.re is kulon, egy het mulva mentunk vissza a klinkara, tehat meg elotte jo sok noverke osszepuszilgatta..

Egyebkent Karacsonyra hazamegyunk, ugyhogy holnap egy repulout var rank Kép

Kép

Kép
ppanna

Cipó, Dori!

Akkor én tényleg nem szólok egy k...va szót semKép
Rémes amiket írtokKép

Dori!
Ne szégyelld hogy kifakadtál, elég szomorú, hogy ilyen a helyzetKép, de ne szégyelld...
Az nem derült ki, hogy férjed hogy is vélekedik a dolgokról......bár a mosolyszünet épp elég hogy tudjam...
Viszont lehet hogy ő is csak őrlődik, nem???
Próbálj esetleg beszélni vele, őszintén, hogy mit is érzel, ha ott vagy anyósnál stb...

Én is kiakadtam ma megint egy kicsit, bár nem annyira.
Férjem barátja volt itt, gyerekekről beszélgettünk ,elmeséltem a tegnapi ballépését a férjemnek, stb..
Mondtam hogy ha elindulok valahova, már 5 perc után fordulnék vissza legszívesebben, erre mit mond férjem: Hogy ő nem érez semmi ilyesmit, ő nyugodtan elvan egész nap, úgyis itthon találja a babát..
Hát mondtam is neki:Hogy ezt azért én az ő helyében nyilvánosan nem jelentettem volna ki, hogy nem hiányzik a gyereke egész napKép
Másrészt viszont ilyen a természet, ebben különbözik nő és férfi, apa és anya...
Már most éleződik a helyzet nálunk, hogy MAJD hogy, mikor és mennyi időre passzoljuk le a gyerkőcöt a nagyszülőknek...
ÉN PERSZE NEM AKAROM LEPASSZOLNI EGYÁLTALÁNKép,
Mondtam is a férjemnek hogy se nem az ő anyjának, sem nem az enyémnek szültem hanem magamnak, és az hogy ő 20 évvel ezelőtt 3-3 hetet töltött a nagyszülőknél, az egy dolog...az akkor volt abban a rendszerben és ha most mi megtehetjük, hogy együtt legyünk a gyerekeinkkel nyáron, akkor nyilván nem fogom hetekre lepasszolni...
Na szóval lesz ebből még gond, már előre látom......

Megann

Kép

Kép
megann

Havtunde KépAlgirrol meg annyit, hogy nem kozeledik a polgarhaboru, kb hat eve mar tok nyugi van, elotte volt gazos a helyzet..
Masfel eve vagyunk itt, meg ket es fel van hatra.
azert valasztottam az itt-szulest, mert igy volt tuti hogy a terhesseg utso napjaiban es a szuleskor es utana is egyutt lehetunk apaval, es ez nekem nagyon fontos volt es neki is Kép
Persze ehhez kellett talalni egy nagyon jo dokit es egy jo maganklinikat..

Az elobb elfelejtettem irni, Dávid ma ket honapos Kép

Kép

Kép
ppanna

Jó reggelt!
Minden beteg mamának és babának jobbulást!
Anyós Kép Mi sem jártunk túl jól, de már egészen kezelhető a helyzet Tomi születése óta. Váratlan látogatások nálunk is előfordulnak,de hála az égnek nappal. Nagyon durva lehet arra ébredni, hogy éjszaka nyomja a csengőt. Kép
Ezen a didergős reggelen küldök egy képet Tomiról.
Íme ducifej aki ma 12 hetes:

Thomasanne és Tomi

Kép
Kép
thomasanne

Megann Kép
Szerintem ne hergeld magad elore, hogy most mit mond a ferjed az evek mulva kovetkezo nyarakra, mert ilyesmire a fickok sokszor mar a kovetkezo heten sem emlekeznek Kép

Kép

Kép
ppanna

Cipó!

Tényleg gyerekesen viselkedik anyósodKép

Megann

Kép

Kép
megann

Ppanna!

Nem is hergelem magam, meg hát ugye gyerektémában én vagyok A GÓRÉKépKépKépKép
És ezt a férjemnek is megmondtamKépKépKépKépKép
Próbálná csak belegyezésem nélkül lepasszolni a gyereket.....lenne itt égszakadás-földindulás...KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Nna...
A kép lemaradt, sebaj majd legközelebb..

Segítség! Tapasztalta már valaki, hogy a babája szabályosan hánytatja magát? Tomi az öklét a szájába veszi, majd bent kinyújtja valamelyik ujját, persze jön utána a bukás. Igaz, hogy duci, de nem ennyire. Kép
Hogyan lehet ezt kivédeni?

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!
Benianyu
Az adatok: Ágoston Szeptember 22- én született a SOTE1-n, 4250 grammal és 61 cm-rel. Én 29 éves vagyok, és ő az első babánk.

Úgy vettem észre Ágoston már jobban van, már csak köhög. Az orrszívó porszívót különben nagyon jól viselte, elsőre csak nézett nagy szemekkel, a későbbiekben viszont már ahogy meghallotta a porszívó hangját forgatta a fejét, de nem sírt. Csak a Sterimar befújása és az orrcsepp nem tetszett neki.
Amúgy nagyon nyugodt baba, szinte soha nem sír, sokat mosolyog főleg rám és az apjára. Az idegeneket inkább csak szemléli. Megválogatja, hogy kire mosolyogjon.
Mostanában felfedezte a kezeit, és nyúl a tárgyakért, nem csak paskolja őket. Nagyon aranyosan csinálja, hol a kezét nézi, hol a játékot, amit meg akar fogni, és egyszercsk szép óvatosan elkezdi irányítani a kezét a játék felé, aztán megfogja. Ha megkaparintotta, elkezd kalinpálni a kezével és akkor nem érti, hogy hova tűnt a tárgy, amit megfogott.

Sajnálom, hogy ilyen sok mindenkinek problémája van az anyósával. Nekem nagyon kedves, segítőkész anyósom van. Megpróbál nem beleszólni a dolgainkba, és tanácsot is csak nagyon kedvesen ad. Neki viszont rengeteg problémája volt régen a saját anyósával, és ő akkor megfogadta, hogy majd másképp fogja csinálni a dolgokat.

Nagyon sokat szoktam én is fényképezni Ágostont, de nekem sem hajlandó olyankor mosolyogni.

Réka

KépKép
KépKép
oréka

Thomasanne,
sehogy sem.
ha te ledugnád az ujjad, te is hánynálKép
nem azért csinálja, hogy hányjon, csak próbálkozik, hogyan kell ujjat szopizniKép
Lillánál is előfordul még mindíg,hogy bukta van,mikor szegény csak cucmogni akartKép
Majdcsak rájönnek,hogy a hüvejkujj a legnyerőbb és felhagynak a többi ujjukat a szájukba gyömöszölésselKép!

Benianu,
Nagyon helyesek a srácaid, tökjój elvannak!
na jó, beérem egy ideig ezekkel a képekkel!Kép

Rokica,
hát, a rendőrség bevonása szerintem is kissé túlzás!a smacis ügybe.
a gyerekek tényleg állandóan ilyeneket játszanakKép
szeintem amíg nem intim testrészek mutogatása meg tipi-tapi megy, addig nem kell ennyire kikészülni. ilyen csókos témánál szerintem elég, ha jól elbeszélget a szülő a gyerekkel, hogy ezt mégis miért tette meg minden.ha cinkes, akkor a pszichológus még okés. de a rendőrség???Minek?

Havtunde,
én a kialvatlanság miatt vagyok szitaagyú...
Lilla nem alszik megint éjjelenteKép

DóriKép

Anyóstéma...
Az enyém sem változikKép
tegnap pl.
kimentünk sétálni fél 12-kor Lillával,anyóssal az volt megbeszélve, hogy 13-kor jön. erre délben hÍvja anyós páromat,hogy ott áll a kapunk előtt...pedig séta előtt is szólt neki párom, hogy akkor egykor jöhet...erre anyós hisztizett, hogy mi be akarjuk osztani az ő idejét, meg ilyenek...tudni kell, hogy egész nap otthon van,semmi dolga nincsen...de nekünk kellene a kicsivel alkalmazkodni!KépKép...jól kitalálta nem?
vannak ám durvább megnyilvánulásai is, de inkább nem is írom most le, csak megint felhúznám magam rajta.
éééés, vele kell karácsonyoznomKépKépKépKép
ha erre gondolok, elfog a bőghetnékKép
egész este az ő seggét kell majd nyalniKépKépKép
mert "szegény" egyedül van.-ja.mert senki nem tudja elviselni őtKép-baromi jó lesz biztosan...de valahogy ki kell bÍrnom, mert ha az én anyukám egyedül lenne(-aki anno 27évesen 2 gyerekkel maradt magára, mégsincs 4éves korom óta egyedül-)akkor én is azt akarnám, hogy velünk lehessen.csak ő nem olyan a párommal, mint velem anyós.
Anyukám, ha veszekszünk a párommal, akkor inkább megpróbál vele kibékíteni,
anyós meg folyton azon fáradozik, hogy ellenem hangolja a páromatKép
szerencsére nem sikerül neki!de azért köcsög dolog.

ZSófy és 17hetes 5napos Lilla
zsofy

Lilla :
-ajánljuk Kisnyúl Márton becses figyelmébeKép
Kép

Lillát meglepte az álommanóKép
Kép
Kép
zsofy

Sziasztok lányok,

Hát látom anyósokkal meg vagytok áldva. Nekem tényleg szerencsém van, volt 2 év rosszabb időszak, de nagyon pozitívan változott az anyósom. Le a kalappal! Nem cseszeget semmiért, mindent megkérdez, megbeszél velem, ami minket is érinthet, bár mondjuk, még egyszer nem kérdezte meg, hogy tud e valamiben segíteni...mondjuk, lehet, hogy azért, mert anyumékkal élünk, és gondolja, hogy anyu biztos segít és állandóan itt van fönt! Kép Pedig NEM, én kijelentettem anyumnak, hogy ha nincs itthon a párom, akkor jön fel amikor akar, de ha hazajön, bizony "bejelentkezés" és csöngetés van...és mondtam segítség akkor kell ha kérek!! Nekem ne jöjjön fel minden nap, hogy eszem-e, elmosogasson-e levigye-e a gyereket...pedig elkezdte az elején Kép Szóval már megszokták.

Thomasanne
Igen Tündikém is csinál ilyet, de látom utána megkönnyebbül. Akkor szokta, amikor nagyon tele eszi magát és fáj a hasa (megelőzi kb 1/2 órás sírás).

Mi most így nézünk ki...Kép

Kép
Kép

Gyönyörűek a babák!!! Kép Olyan szépen fejlődnek!

Pr.+Tündike (12+6)

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Most már mi is jobban vagyunk Kép Már csak taknyos Olikám. Szerencsére a kedve már jobb és éjszaka aludtunk.
Minden részvétem azoké, akik éjszaka többször kelnek fel a babával. Nekem ez a két nap tiszta horror volt... Totál kész vagyok, ha nem alszom ki magam. Pláne betegen, beteg gyerekkel.

Anyóstéma: már többször leírtam, hogy az enyém egy angyal. Most is itt volt, amikor nagyon szarul éreztem magam és segített. Főzni még mindig Õ főz ránk hétvégén, amikor nem tudunk rendelni, van hogy nekem külön főz, mert én nagyon válogatós vagyok és még ehhez jön az, hogy nem mindent szabad enni a szopiztatás miatt.
Azért valamelyik nap nagyon kiakadtam. Én eddig simán itthagytam anyósommal a gyereket, nyugodt lelkiismerettel. Erre elmesélte a minap, hogy amikor Tomika (enyém pár) kicsi volt kiejtette az ablakon. (!!!) Hát ezen eléggé kibuktam, hogy lehet kiejteni egy gyereket az ablakon??? Még szerencse, hogy sima kertes ház ablakából és homok volt az ablak előtt, így semmi baj nem lett. De ezek után hogy hagyjam itt vele a gyerekemet??? Ha huszonévesen megcsinálta a saját gyerekével ezt, akkor mit várjak tőle hatvanegynehány évesen?

Benianyu, Angi, Zsofy, Nyúlné! Nagyon szépek a kölkök Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi,
kösziKépörülök, hogy jobban vagy!

szar az idő, de elsétálunk a boltba.

Prüntyi!
Micsoda haaaaaj!!!!
zsofy

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 19 hét + 5 nap
Helga Első baba Született 2005.08.01 Botond 30 év / Bp. 3500 gr, 55 cm 19 hét + 0 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 18 hét + 2 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 18 hét + 1 nap
Duda Első baba Született 2005.08.07 Natasa Schöpf-Mérei 28 év / Bp XIII. 3250 gr, 54 cm 18 hét + 1 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 17 hét + 5 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 16 hét + 6 nap
Malvinka Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 16 hét + 3 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 16 hét + 0 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 15 hét + 6 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 Született 2005.08.23 Kornél Bajcsy-Zs 27év / Budaörs 3100 gr, 53 cm 15 hét + 6 nap
Csillám Első baba Született 2005.08.29 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 15 hét + 0 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 15 hét + 0 nap
Csillahbabe Első baba Született 2005.09.01 Bulcsú Soproni Erzsébet Kórház 26 év / Sarród 3600 gr, 53 cm 14 hét + 4 nap
Csikken Első baba Született 2005.09.01 Roland HIETE Dunaharaszti 3055 gr, 55 cm 14 hét + 4 nap
Barbapapa Noel 2004.04.17 Született 2005.09.01 Leon Péterffy 29/ Bp. XI. 4070 gr, 54 cm 14 hét + 4 nap
Kuha Első baba Született 2005.09.03 Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 3700 gr, 57 cm 14 hét + 2 nap
Kismama2004 Első baba Született 2005.09.04 Márk Veszprémi 30év / Veszprém 3300 gr, 54 cm 14 hét + 1 nap
Mea Első baba Született 2005.09.06 Lívia II. Női Klinika 27 év / Verőce 3950 gr, 56 cm 13 hét + 6 nap
Angelani Első baba Született 2005.09.06 Erhard HIETE 28 év / Újpest 2720 gr, 51 cm 13 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 Született 2005.09.06 Márk SOTE II. 28év / Bp XVII. 3780 gr, 57 cm 13 hét + 6 nap
Rokica Első baba Született 2005.09.07 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 3950 gr, 58 cm 13 hét + 5 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 Született 2005.09.08 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 2400 gr, 46 cm 13 hét + 4 nap
Minimi Első baba Született 2005.09.08 Natalia Basingstoke/ Anglia 27 év 3200 gr, 13 hét + 4 nap
Juci6 Első baba Született 2005.09.09 Márton Schöpf-Mérei 26 év 4200 gr, 60 cm 13 hét + 3 nap
Lucretia Első baba Született 2005.09.09 Bence SOTE I. 25 év 3850 gr, 56 cm 13 hét + 3 nap
Tzsuzsa Első baba Született 2005.09.09 Júlia Sára Szent István 35 év 3290 gr, 53 cm 13 hét + 3 nap
Picur 4 Noémi 1992.09.11, Emma 1996.10.22 és Eliza 1998.07.02 Született 2005.09.12 Péter Szegedi Női Klinika 37 év 3800 gr, 51 cm 13 hét + 0 nap
Bodza Első baba Született 2005.09.13 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 2940 gr, 54 cm 12 hét + 6 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 Született 2005.09.13 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 3740 gr, 55 cm 12 hét + 6 nap
Prüntyi Első baba Született 2005.09.13 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 3990 gr, 60 cm 12 hét + 6 nap
Megann Első baba Született 2005.09.14 Léna Szent István 26év / Budapest 3050 gr, 53 cm 12 hét + 5 nap
Viki27 Első baba Született 2005.09.16 Péter László Pécsi Szül.Klinika 27 év / Pécs 3850 gr, 53 cm 12 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 Született 2005.09.16 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 3260 gr, 54 cm 12 hét + 3 nap
Cipó Bori 10 éves és Bodó 7 éves Született 2005.09.18 Emma Baja Baja 3180 gr, 53 cm 12 hét + 1 nap
Thomasanne Első baba Született 2005.09.19 Tamás Szent István 27 év /XIII. ker 4100 gr, 57 cm 12 hét + 0 nap
Norege Nóra 2002.02.20. és Réka 2003.06.26 Született 2005.09.19 Gergely Sote I. 29/Szigethalom 3750 gr, 58 cm 12 hét + 0 nap
Dudukly Első baba Született 2005.09.22 Pálma MÁV 34 év / Isaszeg 4050 gr, 60 cm 11 hét + 4 nap
Óréka Első baba Született 2005.09.22 Ágoston Sote I. 29 év 4250 gr, 61 cm 11 hét + 4 nap
Tmarie Első baba Született 2005.09.23 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 2740 gr, 49 cm 11 hét + 3 nap
Havtunde Első baba Született 2005.09.23 Zita Győr 31 év / Győr 3740 gr, 52 cm 11 hét + 3 nap
Anina Első baba Született 2005.09.23 Ádám Szent Imre 31 év / Dunakeszi 3500 gr, 57 cm 11 hét + 3 nap
Nyúlné Első baba Született 2005.09.28 Márton Péterffy 28 év / Bp XI. 3360 gr, 50 cm 10 hét + 5 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 Született 2005.09.29 Gergely MÁV 32 év / Bp XX. 3500 gr, 56 cm 10 hét + 4 nap
Penna Kevin 2003.06.13 Született 2005.10.02 Tamara MÁV 31 év / Újpest 4350 gr, 54 cm 10 hét + 1 nap
Ayse Lili 2001.04.28 Született 2005.10.02 Andris MÁV 35 év 3800 gr, 56 cm 10 hét + 1 nap
Davallia Első baba Született 2005.10.04 Panni Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 3050 gr, 50 cm 9 hét + 6 nap
And Első baba Született 2005.10.04 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 2400 gr, 49 cm 9 hét + 6 nap
B_brigi Marcell 2003.10.24 Született 2005.10.04 Barnabás MÁV 34 év / Dunakeszi 2850 gr, 52 cm 9 hét + 6 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 Született 2005.10.07 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 3890 gr, 59 cm 9 hét + 3 nap
Jatka Első baba Született 2005.10.07 Dóra Judit Péterffy 28 év 4050 gr, 53 cm 9 hét + 3 nap
Sisotris Első baba Született 2005.10.12 Máté Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 3650 gr, 58 cm 8 hét + 5 nap
Ppanna Első baba Született 2005.10.12 David Algír 25év / Algír és Bp 3300 gr, 50 cm 8 hét + 5 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 Született 2005.10.13 Dominik Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 4250 gr, 52 cm 8 hét + 4 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 Született 2005.10.14 Viktória Dorottya Uzsoki 28 év / Újpest 3550 gr, 56 cm 8 hét + 4 nap
Hari Első baba Született 2005.10.14 Lili Dóra Szt. István 30 év / Bp. XIX 4200 gr, 58 cm 8 hét + 3 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 Született 2005.10.15 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp. IV. 3050 gr, 52 cm 8 hét + 2 nap
Uxi Első baba Született 2005.10.28 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 3100 gr, 53 cm 6 hét + 3 nap
Heni Első baba Született 2005.10.30 Ajsa Csenge Schöpf-Mérei 29 év / Erdőkertes 2720 gr, 53 cm 6 hét + 1 nap
Annamami Első baba Született 2005.11.09 Márton Áron Budai Honvédkórház 30 év / Bp. II. 3230 gr, 56 cm 4 hét + 5 nap
Proone Első baba Született 2005.11.27 Klára Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 3370 gr, 52 cm 2 hét + 1 nap
</pre>

benianyu

Heni,
A Mária babanagykerben vettük a játszószőnyeget, a Visegrádi utcában 8420 Ft volt. www.bebibolt.hu

Cipó,
Nagyon szép három gyereked van! Olyan helyesek a képen! Kép

Mindenkinek részvétem a szörnyű, kibírhatatlan, életmegkeserítő anyósok miatt. Kép
Sajnos muszáj jó képet vágni, mégiscsak ő az egyik nagyi és elsősorban a férj anyukája. Az a baj, hogy a férjek nem tudnak tárgyilagosak lenni, ha az anyjukról van szó. (mondom én, akinek nincs anyósa, viszont van két fia Kép)

Prüntyi,
Tündike is helyes kislány! Kép Mekkora haja van!

Zsóf,
Köszi dagigombóc Dani nevében. Kép Lilla milyen jól alszik az ülésében. Kép

Benianyu

benianyu

Sziasztok,

Huh, jó sokat írtatok. Nekünk sűrű hétvégénk volt, majd próbálok visszaolvasni.

Most gyorsan egy kérdés azoktól, akik még GYED-en voltak a 2. baba születésekor. A TGYÁS papírt a munkahely tölti ki, vagy most már nem lényeges a kereset?

Barnuska 3 napja el van varázsolva a kezétől és naphosszat bűvöli azt Kép Kép Kép
Köszi, BrigiKép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Benianyu!Kép
Köszi a táblát! Most már legalább tudom, hányadik hétnél tartunk!Kép
Már elvesztettem a fonalat. Nekem is szita az agyamKép

Érdekes, amit a pelenkákról írtatok. Nekünk a pampers vált be a leginkább. 1-2 hétig használtam huggiest, de amikor naponta 3x öltöztettem át a gyereket mert kifolyt a pisi, újra pamperst vettünk.

Ma jártunk a Mária nagykerbe. Érdekes volt....
Babakocsival mentünk. Rögtön az ajtóban elakadtunk, mert több lépcsőfokot kell leküzdeni és az ajtót sem egyszerű kinyitni. Bentről nyitják és először magad felé kell húzni, majd befelé nyomni és akkor nyílik. Mindezt babakocsival a kezedben, mert persze annyi hely nincs, hogy lelehessen tenni.
Utoljára pocakosan jártam ott, így nem tudtam, hogy b.kocsival nem lehet a vásárlótérbe bemenni.
Enyém gyermek persze aludt a b.kocsiban, mire a pénztáros hölgyike közölte, hogy így sem mehetek be kocsival, nyugodtan hagyjam a pénztárnál a gyereket.(?!)
Mondtam neki, hogy ezt nem szívesen tenném, erre felháborodott, hogy miért, nem lopnák el!!
Nna, gondoltam, ennek sincs gyereke...
Mondtam neki, hogy hadd döntsem el én, hol hagyom a gyereket. Ha felébred és csupa idegen embert lát, éktelen ordításba kezd és lehet, hogy a sok ember között még meg sem hallom.
Kénytelen voltam felébreszteni és betenni egy ottani hordozóba. Kép
Legközelebb csak autóval megyek ide.

Minden babóca gyönyörű a képeken!KépKépKép
Tündike huncut mosolya nagyon édes!Kép
Kisnyúlért különösen odavagyok, kár, hogy már elkelt!Kép
Alvó Pinklady is tündér!Kép

Andi&Nati 4hó

Andi&Nati

KépKép
duda

Edede!

Gratulálok a gyönyörű nagy babához! Neked mi nem tetszett a kórházban? (Én is a MÁV-ban szültem).

PPanna!

Engem is érdekel Algír! Írjál róla légyszi!

Benianyu!

Mit is írtál, mit teszel a sterilizálóba, hogy ne legyen vízköves a szopis cucc? Nekem nincs sterilizálóm, a lábosba is beletehetem?

Sajnos engem megint meglátogatott a mellgyuszi. Most light változatot kaptam, de egy kicsit félek, hogy csak vihar előtti csend van. Fogalmam sincs, miért kapom meg. Éjszaka olyan hulla fáradt voltam, hogy elaludtam a szopi közben és a tejgyüjtő kagylót magamon felejtettem úgy másfél órára (enélkül mindent eláztatnék). Lehet, hogy attól?

A karácsonyi bevásárlással kész vagyok. A húgom tegnap jött a barátjával és két szopi között el tudtonk menni a férjemmel a még hiányzó dolgokat megvenni. Még sosem volt ilyen, hogy ezüstvasárnap kész lettünk volna. Hiába, kisbaba (+ nővérke) mellett jobban meg kell szervezni a dolgokat. És a húgom ráadásul hozott kaját és meg is főzte, a végén meg elmosogatott!!!

Ayse

Kép

ayse

Lányok!

Én ám kicsit el vagyok szontyolodva....

Még mindig rajtam van 9 kiló...
Volt már hogy csak 8, de most az az egy is visszajöttKépKép
Mikorra leszek megint önmagam?
Érdekes hogy eddig nem zavar, és most hirtelen elkezdett zavarni.......
És ráadásul nem is eszek ész nélkül...., bizony van amikor éhesen megyek aludni...
Szóval nem értem hogy miért nem moccannak a kilók, amikor még "szoptatok" isKépKépKép

Nemesek!
Hogy a teremtőbe vegyük rá magunkat a tanulásra???
Mindenképpen be akarnám fejezni a sulit, de még akkor is inkább csak lébecolok vagy netezek, ha Léna alszik...

Mi lesz így velünk??KépKép

És ráadásul pont beszélgettünk is tegnap a barátokkal, hogy mennyi is a jó korkülömbség, még én is hajlanék arra, hogy csak 1,5-2 év, de hát akkor 2 gyerek mellett már pláne nem tudnék tanulni...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Rólam sem mozdulnak a kilók, de sajnos rajtam már az első szülés után is maradtak. Pedig fogyókúráztam, kőkeményen aerobikoztam 3 évig. Azt hiszem le kell számolnom azzal az illúzióval, hogy olyan legyek mint lánykoromban (igaz az több mint 13 éve volt). De akkor sem szeretnék már így kinézni! Kb. mintha az 5. hónapban lennék. Ruhát egyszerűen nem kapok magamra.

Ayse

ayse

Két kép Natasáról!

Ilyen ügyik vagyunk már!Kép Kép
Ennyire szeretjük a nyuszit!Kép Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ayse! Citromsavat kell bele tenni, hogy ne legyen vízköves. Én is lábosban sterilizálom. Egy késhegynyit kell bele tenni. Ja és mint azt anno Benianyutól megtudtam, patikában lehet kapni Kép

Megann! Kilókon ne stresszelj! És ne menj éhesen aludni, az nem jó! Rólam nemhogy lemenne, hanem a szülés óta jönnek fel a kilók (5kg) Néha furcsa, ha tükörbe nézek, mert azelőtt soha nem volt hasam meg ilyesmi, de nem sokat foglalkozok vele, majd ha már nem szopiztatok rászánom magam egy kis tornára, vagy úszásra. Amíg szopizunk, addig semmivel nem sanyargatom magam, még az édességtől való megfosztással sem Kép Kép

Duda! Mi még terhesen voltunk a Mária nagykerben, hát úgy néztek rám mint egy fél őrültre, miután össze vissza húzkodtam az ajtót, hogy bejussunk Kép Nem láttam a feliratot, hogy ők nyitják...

Zsofy! Lilla már csak ilyen kevéskét alszik? És amikor ébren van szórakoztatni kell, vagy elvan magában is? Csak azért kérdezem, mert akkor lassan nálunk is előjön ez. Oli csak egy héttel fiatalabb Lillusnál.

Hinta-palinta:

Kép

Oli imádja gonosz anyuka elektromos hintáját Kép Nagy koponya volt, aki feltalálta, vagy csak túl sokat ringatott hordozóban vagy másban gyereket... Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Megjártuk a babamasszázst. Nagyon szuper volt, igaz, most nem tartott olyan sokáig, mert azt mondták, hogy előbb csak a lábá, meg a pocakját mutatják meg, hogyan kell. Majd jövő héten a többit.
Gergő nagyon élvezte, tényleg tök jó volt. "Megtanultuk" azt a bizonyos "I love you" masszázst is, amiről 1x Rokica tett fel ide linket.
Úgyhogy megyünk jövő héten is, pláne, hogy ingyenes.

Viszont baromi hideg van kint, majd' szétfagytam.
Szerencsére Gergőt jól bebugyoláltam.

De mit látok hazafelé? Azt mondtam, hogy ilyen tényleg nincs!
Jövök a buszmegálló előtt, ott állt egy, hááát, hogy is mondjam, roma (ez a helyes kifejezés, ugye?)csaj, meg egy 4-5 év körüli kislány. Mikor melléjük értem, akkor látom, hogy a kislányon egy szál pulóver volt csak , meg egy JÓVAL BOKA FÖLÉ ÉRÕ NADRÁG, se zokni, se harisnya, meg egy kis szandál!!!!! Komolyan mondom, azt hittem, rosszul látok! Az idióta!
A nőn meg egy kabát, még a kapucnit is a fejére húzta. Így álltak a buszmegállóban, fogták egymás kezét. Szörnyű! Kép : Kép

Akartam már többször is kérdezni tőletek, hogy a Ti babáitok mennyire "eszi" a kezét? Gergő egyfolytában nyomná a szájába, de nem csak az egyiket, hanem mindkettőt. És mivel nem megy neki, dühösen "kiabál".
Aztán , ha éppen nem a kezeit tömi a szájába, akkor elkapja a takaróját, azt nyomja magába, vagy a ruháját, már amennyire tudja.
Kész vagyok teljesen. Nem győzöm a takarót lehúzni a fejéről, mert az egész fejére ráhúzza, és ahol éppen elkapt, ott gyömöszköli a kis szájába.
Eszméletlen... !

Kép
kuha

Vrucsinicá!

Na ezt jobb ha nem mondtad volna...
Remélem az én 9-em mellé nem jön még egy néhány...
Nekem is rá kellen szánnom magam a tornára...de félek hogy nekem a szopi is csak kibúvó ugyanis rém lusta vagyok...
Talán a kajamegvonást jobban birom mint a tornát...
Nem tudom mi lesz, de szeretnék visszafogyni bármiáron...
Csak mire visszafogyok, szinte jöhet is a kistesó....
Mi lesz így????

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha!

De jóKépKép
Akkor szerdán én is rákérdezek már a dokinőnél, hogy tudják e már, hogy mikor lesz a következő turnus amibe én is beszállhatok...

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi, ez a hajzat fantasztikus Kép
Természetesen Zsuzsababa frizkója is nagyon édes.
Tomi elég kopi és az a kevés haj is kopik, de várjuk szeretettel az új hajunkat, addig csak irigykedünk a hajasbabákra.
Zsofy, Prüntyi
köszönöm a válaszokat, remélem kismanóm rátalál a hüvelykujjára...
Kuha
Tomi is nagyon eszi a kezét, ill. mindent ami befér a szájába: csörgő, anya ujja, apa orra, büfikendő, és iszonyatos nyálbuborékokat fúj.
Nagyon jó lehet a babamasszázs, mi sajnos csak itthon gyakoroljuk könyv alapján. A babamasszázst oktató védőnő ebben a hónapban szült. Kép Kép
Vrucsincá
Oli láthatóan élvezi a hintát Kép
Altatni is szoktál benne?

Thomasanne&Tomi (12+0)

Kép
Kép
thomasanne

Jaaaaj, lányok, ne is mondjátok a haját!!!
Most készülök levágni, mert már 4 hete kűzdünk a koszmóval kisebb nagyobb sikerrel, de állandóan gyulladt a fejbőre, és nem lehet rendessen bekenni meg kezelni a haja miatt.

Még nem tudtam levágni, de szerintem muszály lesz levágni! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Koszmóról jut eszembe:
én is hetek óta küzdöttem vele, már több rétegben volt Gergő fején.
Erre anyum pénteken, 1 nap alatt! megszabadította tőle, én még szombaton egy kicsit "utánakezeltem", és most olyan gyönyörő Gergő feje, el sem hiszem!

Kép
kuha

Sziasztok!
milyen terpeszpelust( vagy mi a neve?) kell venni, csípőficamnál?
a doki nem mondta, csak h. vegyek, én hülye nem kérdeztem, a gyógyszertárba meg néztek rám érdekesen, mondták h. írassam fel a dokival, de a doki csak 1 hét múlva rendel.

Zozo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?