A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Hú, csajok olyan jó volt Szolnokon. Minden nap anyukám fürdette Grétit, mindig más etette, mindig szórakoztatta valaki. Esténként meg mindig leléptem tesómmal csavarogni, míg nem jött Peti.
Aztán mikor Peti megjött, egy csomót voltunk kettesben, sőt még szaunázni is elmentünk. Tök jól feltöltődtem.
Aztán ma Gréti már minden energiámat leszívta. Úgy tud hisztizni, hogy az valami hihetetlen. Szó szerint toporzékol. Erről le lehet valahogy szoktatni, vagy ez genetikailag kódolt? (lehet, hogy rám hasonlít? Kép

KépKép
KépKép
lindicita

<font color="0000ff">Védőnéni volt, azt mondta, hogy szerinte múlik a szájpenész, csak így tovább, monta ő is, hogy a fenekén is kicsaphat, de most egész szép volt a popója, mondta, hogy jó rá a Neogranormon is meg a Sudocrem, a Sudocremben van gombaölő vagy milyen szer is, úgyhogy csak kenegessem, nincs semmi baj. KÉrdeztem, hogy a mellemet le kell-e mosni a szájenész miatt, modta, hogy szerinte elég ha sima vízzel lemososm, de ha gondolom, lehet bórvízzel is, de csak amíg szájpenséze van, mert nem jó a mellnek, ha folyton mosogatva van.
Megdicsérte Klárit, hogy milyen élénk és hogy hogy figyeli az ágya fölött a madárkákat.
Most is elmondta, hogy fél évig csak anyatejet kapjon, hogy -5 fok alatt ne vigyem ki sétálni, inkább beöltöztetve szellőztessem a szobát, aztán gyorsan elrohant, mert Klári elkezdett üvölteni, éhes lett... Kép
Szóval jól vagyunk, gyógyulunk. Asszem veszek Sudocremet a gyógyszertárban, mert csak a kórházból kapott minta van, az pedig mindjárt elfogy...
Pénteken jön a dokinéni. Remélem, addigra nem lesz már szájpenész sem...</font>

KépKépKépKép
proone

Mi indulunk mindjárt jogára, apjuk elvisz, juhéjjjj KépKépKépKépKép

Recca,
tornára elviszitek a gyerköcöket is? És ök addig ott játszanak, vagy néha beszállnak a tornába?Kép

KépKép
fibi

Lindi,
dejo Neked, én nem tudok ennyire a szüleimnél feltöltödni, mert mindig azt kell figyelnem, mit tömnek a szájába, meg miért sir éppen apukám ölében, stb. Mondjuk azért több idöm van magamraKép Már várom, hogy menjünk, két ünnep között végig ott leszünk, aztán meg egy hetet Gárdonyban anyóséknálKép

KépKép
fibi

Recca,
nálunk is süt a naaaaapKép

KépKép
fibi

Gigi!
majd én válaszolok neked bimbiügyben Kép . ha lapos a bimbód, akkor nem nagy. Kép ha meg befelé fordul, akkor csak néha bújik ki. ezeket szemmel meg tudod állapítani. nálam Lencsi megtanulta, hogy jó nagyra tátja a száját és bekapja, de csak fekve ment a szopi, úgy, hogy szinte oda lógattam a szájába Kép . tegnap este kb. 5 perc szopira bírtam rá, remélem legalább ennyire rábírom ma is, mert hetek óta mindig csak sírt, ha meglátta a didiket. BIMBÓVÉDÕ-BIMBÓKIEMELÕ: szvsz pont fordítva nevezték el őket Kép , lényeg, hogy a védő az egy kis csűcsös izé, amit szopizhat a baba, a kiemelő meg egy olyan szerkezet, hogyha ráteszed a melledre, akkor nem dörzsöli a melltartó. az Aventban automatikusan két méret van, én a kicsivel próbálkoztam, az is nagy volt szvsz. legközelebb jobban ráfekszem a szopitémára, és remélem, hogy kibírom, hogy nem adatok neki tápot, de legalábbis max. kanálla.

Zsanci! a keménykalap és krumpli orr smafu?

Jucus! azért sajnálom, hogy kiveszik a hólyagodat, biztos nem lesz utána egy leányálom a táplálkozás. (amúgy - lehet, hogy téged nem érint , akkor bocs - lehet kapni itt a fodrászathoz közeli cukiban diabetikus beiglit, kissé drága, valami 1300 Ft/db.)

Lindi! te tudsz élni!! Kép Kép aztán meg biztos megint mentek valami egzotikus helyre, és ott is fel fogsz töltődni újra.

ancsipancsi

Fibi, persze ott vannak a gyerkok is. elfoglaljak am magukat. ki-ki a maga modjanKépKép. de a mai torna karacsonyi kulonkiadas volt: a parkban setaltunk, s igy nem nagyon volt modjuk kibontakozniKépKép
na jo, itt is kisutott a nap vagy 2 percre, csak hogy ne mondhassam, h bezzeg...Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

mi?? mínusz 5 fok alatt nem lehet kivinni sétálni?

épp minap olvastam másodszorra egy olyan intelmet, miszerint mínusz öt fok alatt ne altassuk kint a babát...de akkor ez a sétára is vonatkozik?

ancsipancsi

Ancsi!

"Az epekőbetegség, a rossz funkció miatt is emésztési panaszokat okoz a betegnek, s amennyiben az epehólyag eltávolítása után szerencséje van, a panaszok nem térnek vissza, s nem igényel különösebb diétát."

Kezdek kiokosodni epekő témában is!Kép

Juc
20170114224602

akkor legyen szerencséd, Juc!! Kép

ancsipancsi

<font color="0000ff">Ancsi!
Lehet, hogy csak az első pár hétre, hónapra gondolja a védőnő... Vagy hát... nem tudom, jobban nem fejtette ki.</font>

KépKépKépKép
proone

Neet!

Oké, oké, oké! Várom már osvátot! Kép rég dumiztunk, és már domi is nagyobb és élvezhetőbbKép de nem félreérteniKép

Milyen kutyótok van? Eszti édes lehet, ahogy puszilgatjaKép
eszti25

Neet!

Oké, oké, oké! Várom már osvátot! Kép rég dumiztunk, és már Domi is nagyobb és élvezhetőbbKép de nem félreérteniKép

Milyen kutyótok van? Eszti édes lehet, ahogy puszilgatjaKép
eszti25

Szerintetek ez milyen? Babaszobán tök jó receptek vannak. Nekem tökre megtetszett. Adhatom vajon üveges meggyből a 6hós bébinek?

Meggyes krumpli

Értékelés:

A dietetikus véleménye:
Véleményem szerint az alapanyagok főzési sorrendjén érdemes változtatni: először a burgonyát feltenni, amjd nemsokára a meggyet is hozzáadni. Így kevesebb vitamin megy kárba, és a meggy úgyis nagyon könnyen puhul. A tápanyagtartalom 160 gramm (húst nem tartalmazó) készételre vonatkozik.

Idő: 30 perc

Nehézség: könnyű

Hozzávalók:
10-15 szem meggy
1 fej krumpli
pici cukor
ha van otthon: pulykamell

Elkészítés:
A meggyet kimagozom, és felteszem főzni, pár perc múlva belerakom a kockákra vágott krumplit is. Együtt főzöm, míg a krumpli puha nem lesz.
A főzővizet leöntöm róla, és turmixgéppel jól összedolgozom. Ha nagyon sűrű (bár a meggy elég leveses) a főzővizből teszek hozzá egy kicsit.
Pici cukrot szórok rá. Lehet belerakni egy kis husit is, én nem mindig szoktam.
Nagyon ízletes.
Jó étvágyat kívánok.

Típus: Főzelékek

Életkor: 6 hónapos kortól

Diétás javaslat: Normál étrend

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia: 132 kcal (552 kJ)
Fehérje: 2,98 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 27,99 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 3,1 g
C-vitamin: 23,4 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 25,8 mg
Vas: 0,66 mg
Nátrium: 7,3 mg

Ha vkit érdekelnek hasonlókorú bébinek papik, itt található:http://www.babaszoba.hu/services/recipe?BXID=9DE90E70-72A78586-F1D8B5D8-5D58E063
eszti25

Eszti!
Petra kedvence volt a meggyes krumpli!!! Kép
Sztem ne üvegesből add, mert abban van cukor is Kép, hanem mirelitből!!!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ja, és én a meggyet nem főztem meg, csak felengdtem...és nem szórtam rá cukrot Kép Bocs, csak most olvastam el részletesen...

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Vagyok ám, csak rídonliKép És holnap a Mayába is megyünk!

Meggyes krumpli jól hangzik. És a meggy mehet héjastól is? Ha leturmixolom, úgyis összepépesedik a héja is, nem?

Kép
Kép
manoka11

És csak most látom, hogy haladó felhasználóvá léptettek előKép

Ja, bekrepált a bejárati ajtónk, így második napja nem tudok kimenni, mert nem lehet bezárni. Ma jön egy szaki megnézni.
Én tegnap és ma csomót altattam kint Emmát, nem lett semmi baja.

Kép
Kép
manoka11

ancsi,
akkor nekem laposKépmer' há' mer' nem nagyKép
azért kérdeztem amúgy mert én is hamar feladtamKépb két hetes volt mikor még csak odatettem a cicit már tolta el és üvöltött és nem kellett nekiKépszóval én is most körbejárom a témát mert én állat nem is gondoltam arra hogy én nem fogok tudni szoptatni,olyan természetesnek vettem hogy tökre nem foglalkoztam veleKépaztán lehet hogy védővel fog menni a következőnél de ugyanúgy nem lesz mit kiszívni,szóval ez csak a dolog egyik oldala.azt tudom hogy néz ki a védő de hogy néz ki a kiemelő???????és azt egész nap hordom vagy mi???????????de akkor én is a kicsi mérettel kezdek.köszi az infót,angyal vagyKépja,amúgy most szemügyre vettem a cuccot és lehet lapos MEG befelé forduló egyszerre?????????????mert akkor nekem inkább mindkettőKépde tényleg,néha előbújik de akkor is csak kicsit és kicsi isKép
Vendég

Sziasztok!

Gigi!
Valahol láttam egy képet egy ilyen bimbókiemelőről! Talán azok között a prosik között, amit a védőnő adott anno! Olyan mint egy kis kupak, ami pont a mellbimbóra fér és van hozzá egy pumpa, ami vákumot csinál! Van egy kép is a befelé forduló mellbimbóról, olyan mintha be lenne horpadva, aztán le van fényképezve a mell a használata után is! Hát mintha nem is u.az a mell lenne! Szóval hasznos találmány!

ILdi
ildi76

Már nem süt sajnos.
Kutya: beagle.
Mínusz 5 alatt őt se viszem ki. Magamat se. Gyerekről nem is beszélve.
Kisün,
tipródó mélek mentek. Kép
neet
neet

Manóka!
Én kb. első 3 alkalommal pepecseltem a meggyel, hogy leszedjem a héját... utána hagytam a francba... és semmi baj nem lett! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

NNa végre hogy hazaértem Kép

Votiv: mennék én szívesen Mayázni, de holnap nst és nem érnék oda Kép Kép

Moose: Láttam neked a media markt-ban dvd-n, akciósan, Keménykalap és krumpliorr-t, meg Futrinka utcát is Kép

Dóra :Akkor beszállok a futárdíjba és ha köll, alkudni is segítek, attól függ, mit számít fel Ficánka Kép

Recca: nem lovagoltál te véletlenül, az ősidőkben, az állatkertben????

Manó: mit jelent a rídolni? Kép
macskanyu

hahó,
maya storno,gyerekem úgy kelt a délutáni alvásból hogy folyik az orraKépnem hiszem mondjuk hogy fertőzne de gondolom nem akarjátok kipróbálniKép
Vendég

Macska, ha jarsz a Mester utca kornyeken (4-6-os vili), akkor en is oda tudom adni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ma lapátoltam havat a kertben, nem volt sok, de iszonyúan elfáradtam Kép

Meggynek nem kell elszedni a héját, én is így tudom.

Lindi,
képzeld, az egyik nagynénitől kaptunk pontosabban V. kapott kockafaló vizilovat szülinapra és NAGYON tetszik neki! Mert lehet tolni és rá is lehet ülni, és még a kockákkal is lehet szöszmötölni, és figyeli, hogy hogyan "falja" be, szóval jó ajándék volt, modnjuk úgy, hogy az egyik legjobb. Kép

Blaye
blaye

Dóra: akár járhatok is Kép én a Blahánál lakom, tehát megoldható Kép holnap nem, de utána mikor jó neked? mélben is megbeszélhetjük: micku@freemail.hu extraköszi Kép
macskanyu

Macs, deKépKép. a(z igaziKép) neved alapjan azt hittem, ismerlek, de a fenykepeken nem ismertelek fel. meg az Eva sem stimmel igazan. most akkor mi van?KépKép

Coolio
recca

Sziasztok!

Nme bírtam visszaolvasni...

Lindi,
a Kaláka koncertre mi is megyünk! Én a Tücskös néninél jelentkeztem, de nem fizettem még, szerinted beengednek? Nagyon remélem mondjuk, mer' ha nem, akkor jaj!

B.
borri

Recca!

Én nagyon restellem magam,de azt hittem,hogy nagy hajú Benke tényleg Benke.Tiszta ciki,de csak most esett le,hogy nem ez a becsületes neve.
Ezer bocs Benkétől is!

Jucus
20170114224602

Juc, semmikeKép. de lehet, h elobb-utobb masik becenevet fog kapni, mert az egy dolog, h mar tobben is ugy jartak, mint te is (ez bocsanatos). de mar az is megtortent, h ez alapjan lanynak veltek (pedig ez egy letezo FIU nev, ugyhogy meg nem dontottem el, h ez bocsanatos-eKép). bar mostanaban amugy is mindenki lanynak nezi. szegeny gyerek, nehogy identitas zavaros legyenKépKép

Coolio
recca

Sziasztok!

Megint nagy lemaradasban vagyok,de gondolom,ezt mar megszoktatokKép
Engeszteles keppen szerettem volna csatolni egy fajlt,de nem tudom lekicsinyiteniKép 2,2 Mb es pps fajl.Tud vki segiteni?Bar mindjart megerkezik Azuram,csak tud segiteni,ha mar szamitastechnikusKép
A lenyeg a lenyeg,en bogtem rajta.Bar ez sem ujdonsag.

Probalok visszaemlekezni,hogy miket irtam a multkori elszallt levelben.Bar mar nem aktualis,de legalabb hallatunk magunkrolKépKép

Szajpenesz:
Tobbszor volt mar Akosnak.Mi is borax glicerint hasznaltunk,csak nekunk etetes utan mondtak,nem elotte.Bar lehet,hogy ennek koze van ahhoz,hogy nem szopi hanem tapi?

Fekveszopi:
Mindossze 6 hetig szopiztunk,de nekem csak fekve ment.Eloszor azert,mert a gatmetszes miatt nem tudtam ulni,utana pedig barhogy probalkoztam,mashogy nem voltak sikeresek a probalkozasok...most mar tudom,lll tanacsadot kellett volna hivnom.
Moose-hoz hasonloan en is parazok,hogy fog majd menni a Kistesonal a szopi.

Gabriellak!!
BOLDOG NEVNAPOT!!!!!!!!!!!!!
Igy utolag is.

Ja igen,elveszett levelemben gyonos napom volt.
Leirom azert(hatha a mokusok ele kerulok),hogy Akos mindossze 1 honapja alszik kisagyban.Addig mellettem aludt.Es neki szerencsere semmi gondot nem okozott ez a valtozas,nekem nagyon rossz,hogy nincs mellettem.Persze tudom,hogy igy helyes.

GabiKép
Nagyon tetszik a montazs is, a babanetes album is!!!Mindjart kuldok kepeket.

Hmm...mit is akartam meg?

Bebikomprol mi a velemenyetek?Ugy nez ki,karacsonyra kap Akos egyet a nagymamitol.

VotivKép
Nagyon tetszett a szulessztorid!!!Es tok jo,hogy ilyen reszletesen leirtad.

ZsanciKép
Fiuk tenyleg nagyon hasonlitanak Rad,foleg Borisz.Szerintem.

JucusKép
DRUKK-DRUKK-DRUKK!!!!

Fogggggggalmam sincs,mit vegyunk Akosnak karacsonyra.En tok jo otletnek talaltam a kockafalo vizilovat es a FP jatszoasztalt is(mindig itt kapom a legjobb otleteketKép ),de Tomi szerint mindketto hu..eseg.Persze mas otlete nincs.

Nem emlekszem mar,ki erdeklodott,de Gabi popsitorlot mi a Real-ban szoktunk venni.

IldiKép
DRUKK-DRUKK-DRUKK!!!!!

Kb ennyi jut most eszembe...

Rolunk:
Fogunk meg mindig nincs,pedig mostmaraztantenyleg kijohetne legalabb 1.
Meg mindig ejjelente kb 15szor ebredunk.

Homeopatiaval foglalkozo lanyok!
Erre az ejjelezerszerfelkel dologra nincs vmi szer?
Bar,ha mar a gyonasnal tartottam,bevallom azt is,hogy szemely szerint nem hiszek benne,mert nekem nem segitett anno(Urtica),de attol meg Akosnak segithet,ugye??

Most mar ezerrel maszunk,naponta kb 238szor elmondom:Akos,nem szabad!Mire O ram nez,vigyorog es folytatja,amit nem szabad(telefon-taviranyito eves,laptop szetveres,kabelek csocsalasa,stb...)KépKép
Probalom bababaratta tenni lakast,de nem konnyu,mert 1 szobank van es ez tolt be minden funkciot.De rajta vagyok az ugyon.

Ha ezt az uzenetet nem sikerul most elkuldenem,rontombontomirgumburgum lesz, az tuti.

Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

sziasztok!
hazaértünk ovis workshopból...Kép sütöttünk mézeskalit, meg is ettük, meg volt egy anyuka, aki mindenféle földi jót hozott...Kép répatorta, lencse saláta, finom fahéjjal, vmi indiai különlegesség...

<blink>HOLNAP 10-TÕL MAYA!!!!!!!!!!!!!!!!</blink> NE FELEDJÉTEK!!!!

Lindi, nem tom mikor tudunk menni, hétvége esetleg jó lenne???Kép
és örülök, h Blaye-nek is tetszik, mert akkor már sokan mondtátok,h jó, tehát nem lehet rossz!!!!!!!Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs, nem szaldunk ám el olyan gyorsan! Kép hányra mész nst-re?

Lindi, tényleg nem fénylépezett egy darabot se. és eddig bárhol is voltunk, csak én fényképeztem, úgyhogy én lettem az udvari Kép

a Kaláka tehát egybeesik a Mayázással? akkor most Maya vagy Kaláka? mind2 túl sok lenne Istinek, elájulna a fáradságtól

ma voltunk fényképezésen, és Isti kicsit nyüszi volt, de a végére nagyon föloldódott egy hatalmas sárga napraforgónak hála Kép

votiv 8)
votiv

Recca, a bébitaxi nem olyan rossz, főleg ha egyszer megtanulja magát hajtani isKép de legalább jobb, mint a sok allergiakeltő porosodó plüssállat (amiből sajna szintén kapott megint egy vagonnal, és amiket már egy dobozban elpakoltam, mert egyik se érdekli)

és az egész mikulásból meg szülinapból meg bizonyára a karácsonyból is az a nagy tanulság, hogy nem csak nehéz, de marha fölösleges ekkora gyereknek venni bármit is. ill venni könnyű, de jót választani nem igazánKép

Isti sokkal jobban örül annak, ha játszunk vele, vagy ha megkaparint egy mobilt/távirányítót, mint egy akármilyen új játéknak, miközben már úgyis van egy halom, amivel sose játszik.
ruhát meg ugye nem lehet kérni, mert mindenki elvétené a méretet. később majd vehetnek neki legót, focilabdát, biciklit, meg mesekönyvet és mesecd-t/dvd-t, de most..? vagy vegyék meg most, és 1-2 év múlva majd értékelni fogja? már ha pl épp az Oroszlánkirály tetszik majd neki, és nem a Kisvakond, és kisautózni akar, és nem vonatozni és a többi...
na és most még jön a karácsony, és újabb rémes, haszontalan, porfogó játékokat kap!
(((kérjek pénzt a neveltetésére?KépKépKép))))

votiv 8)
votiv

Votiv, jolvanno. nem akarom leszolni a jatekotokat, ha megiscsak joKép (bar mintha nem tudnad eldonteniKép). viszont en (jobban) szeretem a plussallatkakat. persze nem kell belole tobb raklapnyi, az igaz. nekunk pl. a legutobbiKép nagyon bejott...

Coolio
recca

Zsanci! Mi lenne, ha az egész Maya bagázs Kaláka koncertre jönne? Mindig csak magatokra gondoltok (kapucsino, stb), most a gyerekek is hagy szórakozzanak egy kicsit. Így oda tudnám adni a vizilovat.
Jó lehet egyébként a hétvége is, csak előtte beszéljünk, mert ki tudja, hol leszünk.

Votiv! Menyibe került a fényképezés? Hány képet csináltak? Jók lettek?

A Brendonban mennyi a fényképezkedés?

Borri! Mi se vettük még meg a jegyet, csak feliratkoztunk.

Blaye! Örülök, hogy tetszik a kis egyévesnek a viziló. Remélem Grétinek is fog.

KépKép
KépKép
lindicita

Mielőtt visszaolvasnék:

Csatlakozom Moose-hoz, ma voltam UH-n, 11 hetes + 1 napos terhes vagyok!!!! KépKépKép Ha minden jól megy, július elején belépek a 2gyermekes anyukák táborába Kép Dócit kérdeztem, akar-e kistestvért, és hevesen bólogatott... lehet, hogy nem értette...

Itt a mai kép:

Kép

vera aki egész este vigyorog Kép
kisün

HÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ, GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!
VERA, ez szuper!!!!!!!!!!!!!!!!! És gyönyörű!!!!!!!!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisun, nagy-nagy drukk nektek, h minden jol menjen!!KépKépKép

Coolio
recca

Vera!!!
Ez csúúúcs!!!! Kép Hatalmas Gratula Nektek!!! Éljen-éljen!!! Várunk a kétgyerekes mamák táborában!!! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szegény Gigi! Kép Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lindi!
az a baj, h 9.30-ra nem érnénk oda. Viszont a végére oda mehetünk, és akkor elhozhatnátok a vizilovat. Mikor is van vége????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

VERA!

Kép

J.
20170114224602

Kisün! Nagy-nagy gratula! Nagyon édi a bébi! (mint egy kiskacsa Kép

Van még valaki, aki titkolja?

Én pont ma fenyegettem meg Grétit, rövid időn belül már másodszor, hogy ha így viselkedik nem lesz kistesója, de nem igazán vett komolyan.
Szolnokon kikészítette az egész családot. Még tesómat is, pedig neki nagy türelme van a gyerekekhez, de azt mondta, hogy több agysejtje halt el Gréti vinnyogásától, mintha egy hétig piált volna. Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci! 10,40-kor kezdődik a második koncerto, tehát szerintem 10-15 perccel előtte. Mindenesetre betesszük a kocsiba.

KépKép
KépKép
lindicita

Zsan! Nagyon rá vagy izgulva erre a Mayára! Lesz ott még rajtad kívűl valaki? Kép
Én is úgy mennék, még sose voltam. Jövő héten is lesz?

KépKép
KépKép
lindicita

Vera!

Gratulálok!!!KépKépKép Nagyon édire sikerült az UH kép!Kép
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?